Karşılıksız çek ve hukukta iki doğru

Bu Çek Yasası’nın arkasında kimler var?.Karşılıksız Çek davalarında Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi Beraat Kararı veriyor, aynı bina içinde ve aynı katta olan ve aynı statüde olan Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi hapis kararı veriyor..

Kanunumuzda iki tane doğru karar var!!

Yargıtay bu konuda bağlayıcı bir içtihat vermedi, Karşılıksız çek davalarına bakan Yargıtay’ın ilgili 10. Dairesi çek davalarını ağırdan alıyor, Yargıtay’da bekleyen binlerce dava dosyası olmasına rağmen, görülmüş çek dava sayısı çok az. Adalet Bakanlığı ise durumu yönetmeliklerle idare etmeye çalışıyor. Hukukumuz; adına ekonomik kaygılar denen gerekçelerle askıya alınabiliyor.. Bilmediğimiz bazı güçler bunun böyle olmasını istiyor..

Muhalefet partileri ve Hükümet karşılıksız çek hapis cezalarına karşı olmalarına rağmen Çek Kanunu tasarısı TBMM gündemine gelmiyor.

Karşılıksız çek nedeniyle hapiste yatanların sayısı 65 bin kişi olarak tahmin ediliyor, cezaevinden tahliye olan her çek mağduru, cezaevlerinde olan kişilerin büyük çoğunluğunun çek mağdurları olduğunu söylüyor, Metris cezaevi çek mağdurlarıyla dolup taşmış, hapistekiler ve hapse girecekler feryat ederken, kim olduğu bilmediğimiz güçler, hazırlanan çek yasasında hapis şartlarının daha da ağırlaştırılması için Adalet Komisyonu ve TBMM’nde büyük bir lobi faaliyeti içindeler..

Karşılıksız çek cezasında mahkemeler, çek tutarı kadar ADLİ para cezası veriyor Bu ADLİ para cezasını ödeyemeyenler, verilen para cezası günlüğü 100 TL ye çevrilerek hapis cezası veriliyor örneklersek: 10 bin TL ye günlüğü 100 TL den 100 gün hapis yatıyorsunuz. Ama cezaevi kayıtlarına Adi suç kaydıyla giriyorsunuz, bu nedenle cezaevi istatistiklerinde karşılıksız çek nedeniyle tutuklanmışların sayısı yok gözüküyor, Adli Para Cezasını ödeyemediği için hapis yatan kişiler işlerini ve para kazanma imkanlarını da kaybediyor, alacaklılar ümidini hepten yitiriyor. Bilmediğimiz bazı güçler bunu böyle olmasını istiyor.

Cezaevlerinde kimler var kimler, baba mesleğini sürdürmeye çalışırken iflas etmiş 70 yaşında tekstilci, adına kuş gribi denen salgın hastalık nedeniyle iflas etmiş batmış yumurta tavuk çiftliği sahibi, Ümraniye’de yüzlerce kişi, Metris’ te yüzlerce, binlerce kişi..

Cezasının beşte birini olaysız bir şekilde tamamlayan mahkum, istediği taktirde yol parası gibi masrafları karşılamak şartıyla AÇIK CEZAEVİ hakkını kazanıyor, ama Adalet Bakanlığının yayınladığı bir genelgenin 10. Maddesine göre 50 bin TL' den fazla Adli Para cezasına hükmedilenler Açık Cezaevine gönderilmezler, genelgede açık açık yazıyor, Gazetelerde bir haber okuduk, iki kişiyi öldüren bir mahkum 7 yıl ceza almış ve cezasını çekmekte olduğu Açık Cezaevinden kaçmış firar etmiş..!! Yasalarımız, genelgelerimiz ve kanunları vicdani kanaatleriyle uygulayan Yargıçlarımız bunun böyle olmasını uygun görmüş,

Karşılıksız çek konusunda söylenecek çok şey bilinmeyen çok şey var, muhalefetiyle iktidarıyla bu hapis cezasına karşı olduğunu söyleyen bir çok milletvekili var ama çek yasası meclis gündemine gelmiyor, gelemiyor, meclise gelse bile cezaların daha da ağırlaştırılarak çıkmasını isteyen bildiğimiz bazı güçler var..

Bu Çek Yasası’nın arkasında faktöringler, tefeci bankalar var..


17 yorum:

  1. İYİ AKŞAMLAR.ANKARADAN ŞİMDİ DÖNDÜM.İLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERELİM...ANKARADA SALI GÜNÜ GRUP TOPLANTISI VE ZYARETÇİ AKINI YÜZÜNDEN ÇALIŞMALARIMIZ BİRAZ GEÇ BAŞLAYABİLDİ.BAŞBAKANI GRUP TOPLANTISINA İNERKEN YAKALADIK.BAYANLAR HEMEN ATILDILAR.AĞLAMAYA BAŞLADILAR. TABİKİ DİKKATİNİ ÇEKTİ.NEDİR MESELE DEDİ.ANLATTIK DURUMU.BİR ARKADAŞIMIZ CEBİNDE TOMARLA ÇEKLERİ ÇIKRIP GÖSTERDİ. BEN ESNAFI DAVA ETMEDİM ETMEM DE DEDİ. BİZLERİ DAVA EDENLER FACTORİNGCİLER TEFECİLER FAİZCİLER DEDİ.
    BAŞBAKAN BU KONUDA KENDİSİNİNDE HASSAS OLDUĞUNU,KARŞI TARAFI DA DÜŞÜNEREK BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM GELDİĞİNİ,ÇEKİN NAKİT OLDUĞUNU, KONU HAKKINDA ARKADAŞLARININ BÜYÜK BİR UĞRAŞ VERDİĞİNİ SÖLEDİ.YANLARINDA BEKİR BOZDAĞ,MUSTAFA ELİTAŞ,AYŞENUR BAHÇEKAPILI VARDI.ONLARDA KULAKLARINA FISILDAMA YOLU İLE OLANI BİTENİ SÖLEDİLER.TASARIYI 1-2 GÜN YADA 1-2 HAFTA İÇERİSİNDE GENEL KURULA GETİRİRİZ KISMINI TAM ANLAYAMADIM.AMA ARKADAŞLAR 1-2 HAFTA DİYEREK DUYMUŞLAR.

    SAAT 16 GİBİ YALNIZ BAŞIMA KALDIM.TÜM MAĞDUR ARKADAŞLAR GİTTİ.ALİRIZA BEYLE KARŞILAŞTIM.DURUMU ANLATTIM.YANIMIZA MUSTAFA ÖZYÜREK VE ÇETİN SOYSAL DA GELDİ.ÇOK SAMİMİ BİR SOHBET YAPTIK MECLİS KULİSİNDE.BU İŞİ NE YAPARIZ DA MUHALEFET-İKTİDAR ÇEKİŞMESİ OLMADAN ÇÖZEBİLİRİZ ? İN YOLLARINI ARADIK.SAATLERCE KONUŞTUK.BURDAN ÇIKAN SONUCU MAALESEF PAYLAŞAMAM.

    ALİ RIZA BEY YANIMIZDA AHMET İYİMAYA YI ARADI. AHMET İYİMAYANIN ŞÖLE DEDİĞİNİ İŞİTTİM.. ALİ RIZA BEY NE YANİ YASA HAPİSLE Mİ GELSİN GENEL KURULA BUNU MU İSTİYORSUNUZ DEDİ. ALİ RIZA BEYDE NASIL GELECEKSE GELSİN BAŞKANIM DEDİ BİZ GEREKLİ ÖNERGELERİMİZİ ZATEN VERECEZ DEDİ.YÜZÜNE KAPADI.
    BURHAN KAYATÜRKLE GÖRÜŞTÜM.BAŞBAŞA YEMEK YEDİK SOHBET ETTİK.KONUYU ENİNE BOYUNA BAŞBAKANA ANLATTIĞINI SÖLEDİ.BEKİR BEYİ ADRES GÖSTERMİŞ BAŞBAKAN.BEKİR BEYLE DE GÖRÜŞMÜŞLER. NELER GÖRÜŞÜLÜP NE SONUÇLAR ALINDIĞI YADA ALINACAĞINI,BURHAN KAYATÜRKÜN BİZLERE ISRARLA VERMİŞ OLDUĞU TAVSİYELERİ MAİLLERİNİZDE GÖRECEKSİNİZ.

    HAKKI SÜHA OKAY,AHMET İYİMAYA,KEMAL ANADOL,KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜLDÜ AYRICA.BAŞBAKANLA GÖRÜŞMEMİZİN VERMİŞ OLDUĞU BİR NUMARA HİSSİ,MAALESEF ARKADAŞLARIMIZIN HEMEN ORADAN AYRILMASINA NEDEN OLDU.

    ASLINDA ŞU BİR GERÇEK YASA AHMET İYİMAYANIN ÖNÜNDE.ALT KOMİSYONDAN HAVALESİ YAPILMIŞ.EKONOMİ KURMAYLARINDAN GÖRÜŞ BEKLENİYOR.EKONOMİ KURMAYLARIDA MYK VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNDEN GÖRÜŞ BEKLİYOR.BUNLARDAN DİREK BAŞBAKANA BAĞLI AMA İÇLERİNDE BU FERYATLARIMIZIN BASKISIYLA BAŞBAKANI RAZI EDEBİLECEK BİR ÇOK İSİM VAR.

    HER NE KADAR BAŞBAKAN 1-2 HFTA İÇERİSİNDE GNEL KURULA GETİRECEĞİZ DESE DE GÜNDEMİ GÖRDÜĞÜMDE BUNA İNANASIM GELMEDİ AÇIKCASI.BURHAN KAYATÜRKTE BENLE AYNI GÖRÜŞTE.YANİ 2010.
    2010 DA 12 AY VAR DİKKAT!!! 3167 ZATEN YARGITAY KARARI İLE YÜRÜRLÜLÜKTE.

    VEKİLLER ÇOK SIKILMIŞLAR.ÇOK BUNALMIŞLAR AMA BİZİM BASKILARIMIZDAN DEĞİL.BU İŞİN VEHAMETİNDEN. BİZİM BASKILARIMIZ SANKİ ONLARA SİNEK VIZILTISI.ÇOK TELEFON GELİYOR ARKADAŞLAR.HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ÖNEMLİ BİR KAÇ ADAMI YUMAŞATAMADIK. NE OLDU BİZE YAW.

    HÜKÜMET BİLE NE YAPMASI GEREKTİĞİ İNANIN HALEN BİLMİYOR.BUNCA FERYADU FİGANA KAYITSIZ KALAMAZLAR.HAPİSTEKİLERİ SALABİLİRLER AMA NASIL? ERTELEMEYLE Mİ? KONTRATLA MI? TAAHHÜTLE Mİ? 2 YILLIĞINA MI? TÜMDEN Mİ?
    BUNU ONLARDA BİLMİYOR.NE YAPACAKLARINI KİME AKIL DANIŞACAKLARINI ŞAŞIRMIŞ VAZİYETTELER.

    GELİN AKILLARINI ALALIM. SÖKELİM YERİNDEN BEYİNLERİNİ.. HER DAKİKA ARAYALIM. HR DAKİKA BASKI KURALIM.VEKİLLERİMİZİN VE BURHAN KAYATÜRKÜN VERMİŞ OLDUĞU TİYOLAR VE ADRESLER DOĞRULTUSUNDA NERELERE YÖNELECEĞİMİZ VE KİMLERİ ARAYIP KİMLERE BASKI KURACAĞIMIZ MAİLLERİNİZE GÖNDERELİCEKTİR.. SAYGILAR
    JENARDİ

    YanıtlaSil
  2. DURUŞMANIN BAŞLAMASI

    Madde 191 - (1) Sanığın ve müdafiinin hazır bulunup bulunmadığı, çağrılmış tanık ve bilirkişilerin gelip gelmedikleri saptanarak duruşmaya başlanır. Sanık, duruşmaya bağsız olarak alınır. Mahkeme başkanı veya hâkim, duruşmanın başladığını, iddianamenin kabulü kararını okuyarak açıklar.


    (2) Tanıklar duruşma salonundan dışarı çıkarılırlar.


    (3) Duruşmada, sırasıyla;


    a) Sanığın açık kimliği saptanır, kişisel ve ekonomik durumu hakkında kendisinden bilgi alınır,

    b) İddianame veya iddianame yerine geçen belge okunur,


    c) Sanığa, yüklenen suç hakkında açıklamada bulunmamasının kanunî hakkı olduğu ve 147 nci Maddede belirtilen diğer hakları bildirilir,


    d) Sanık açıklamada bulunmaya hazır olduğunu bildirdiğinde, usulüne göre sorgusu yapılır.

    3167 sayılı kanun hariç demelilerdi..

    my way

    YanıtlaSil
  3. Sürekli FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİ korumaya çalışın bir siyasi otorite var kendi yurdumuzun esnafı , iş adamı hapis yatacak kızı , karısı babasız kimsesiz kalacak randevü evlerine , masaj salonlarına düşecek hala FİLİSTİN , FİLİSTİN git o zaman filistine başbakan ol. kendi yurttaşın ölüyor ölüyor ölüyor yeter artık intiharmı edelim ya

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar Bizlerin İstediği Nedir?!

    Hepimiz kendimize bir soralım ne İSTİYORUZ!?
    Kendi bitarafımızı kurtarıp bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyoruz?
    Yoksa öylesi böylesi yok çekte hapis cezası olmamalı kanuna hukuka insan haklarına aykırıdır bu ADALET sağlansın mı diyoruz?

    Ben şahsım adına şunu söyleyeyim Ben kendi g.tümü kurtarmanın peşinde değilim sadece. Ben adaletin yerine gelmesini ve vatandaşlarımızın insana yakışır şekilde yaşamasını istiyorum.
    Bizlerin elinden avucundan kalan birikimlerini, makinelerini, dükkanını, mallarını, Ailesini ve itibarını haince söküp alan bu adaletsiz düzen değilmi!

    Şimdi tutuklamanız kalktı diyelim ne yapacaksınız?
    Kaç yılda itibarınızı geri kazanacaksınız?
    Kaç yılda Piyasada iş yapabilecek hale gelecek ve borçlarınızı ödeyebileceksiniz?
    Kim sizin için kendi adına dükkan açmak isteyecek?
    Alacaklarınızı tahsil edebilecekmisiniz?
    Her şey bir yana bizlerin artık çek senet kullanması söz konusu olamazken kim size mal verecek de ticaret yapacaksınız?
    Başkasının yanında işçi olarak çalışsak sadece karnımızı doyurabiliriz bu borçlar sıfırı tüketmiş herşeyi elinden alınmış bizlerin kısa vadede ödeyebileceği borçlar olabilirmi sizce?
    Elinizi vicdanınıza koyun düşünün!
    Bugün vekilleri aramayı bile bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az arkadaşımız üstlenirken tutuklsamalarımızın kalktığı bir zamanda organize olabilecekmiyiz? ben hiç sanmıyorum!
    Koyun gibi bir milletiz uyanamadık hala ACİL UYANMALIYIZ!
    Bizleri iki parça yemle kandırmalarına izin vermemeliyiz en başından beri saklandığımız deliklerde birileri nasıl olsa bir şeyler yapıyor diye sadece seyretmekle buraya yorum yazmakla kalıyorsak AYIP BİZE!
    Ben geceleri uyuyamıyorum tutuklamalarımı değil benim ve merhum babamın borçlarını düşünmekten uyuyamıyorum arkamdan bana şerefsiz kaçtı ortalıkta yok dediklerini düşündükçe kan damlıyor gözlerimden. elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum ama jenardinin yazılarını okudukça bu kadar geniş mağdur bir kitlenin bir türlü mücadeleye ortak olmadığını anlayıp kızıyorum!
    Kendinize Gelin Kimse Sizi Sizin kadar Düşünemez! herkez ucundan tutsun bu meselenin ARTIK! LAZKOPATOĞLİ

    YanıtlaSil
  5. BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyfendiye de sadece şunu söylüyorum;

    MADEM Kİ ÇEK NAKİTTİR! OZAMAN ALIN BENİM TAHSİL EDEMEDİĞİM ÇEKLERİ NAKİT KABUL EDİP! BEN DE DEVED KULAK KALAN MEBLAĞLARDAN CEZAEVİNE GİRMEYEYİM!
    HATTA ELİMDE 1.5milyon Türk Lirası Çek var! cezaevine beni düşürecek borç 60bin lirayı geçmiyor. ÜSTÜ SİZDE KALSIN SİLİN BENİM BORCUMU!

    EN İÇTEN SEVGİLERİMİ SUNARIM!
    Lazkopatoğli

    YanıtlaSil
  6. SYN. BAŞBAKANIMIZ EDOĞAN . İKİ ÇOCUKLA DIŞARIDA KALDIK BİZE YARDIM EDİN OZAMAN YADA ÇEK YASASINI ADAM GİBİ ÇIKARIN.ÇALIŞIP BORÇLARINI ÖDESİNLER.KARILARIDA MAĞDUR OLMASIN ÇOCUKLARIDA SOKAKLARDA KALMASIN.

    YanıtlaSil
  7. değerli arkadaşlar

    takvim gazetesinin manşeti kulağa çok hoş geliyor..umarım hapis cezasına kaldırdık diyerek ADLİ PARA CAZSI na devam demezler...

    daha öncede yazmıştım bana göre iktidarın cezaları kaldırmada tereddüt etmesinin bir tek sebebi var o da maliyeye ödenen ADLİ PARA CEZA larından vazgeçmemeleri,vazgeçememeleri...

    kaba bir mantıkla bile baksak bugüne kadar devlet hazinesine ödenmiş olan ADLİ PARA CEZASI miktarı küçümsenemeyecek bir rakam,her ne kadar cezaevindeki kişi sayısı için 1461 kişi yalanını söyleselerde bunun doğru olmadğını biliyoruz...

    yukarıda takvim gazetesinin haberinde seçenek olarak gösterilen,ve YARGITAY BAŞKANI tarafından gönderilen yazıda vurgulanan ADLİ PARA CEZASI nın İDARİ PARA CEZASI na çevrilmesi seçeneği bana göre en mantıklı seçenek...peki iki kişinin ticari ilişkisinden kaynaklanan borç ilişkisinden dolayı ceza verilemez diyen yargıtay ekleyerek neden gene bir ceza olan idari para cezasını seçenek olarak göstermişti?

    bunun bir tek nedeni olabilir hükümetin en az 40 milyar açık vereceği öngörülen bir bütçe de para cezasından vazgeçmesinin çok zor olduğu,ayrıca eğer yargıtay tarafından verilecek bir içtihatla bu cezaların düşmesi 2003 yılında çıkarılan 4814 sayılı yasadan bu yana hazineye aktarılan ADLİ PARA CEZA larının tekrar geri isteme hakkının doğmasına sebeb olur ki hükümet bunu kesinlikle göze alamaz...

    aşağıya kopyaladığım muharrem sarıkayanın 10 haziranda yazdığı yazıda anlatılan hükümetin çabası da sadece bu yüzdendir...

    TOPLU AF GİBİ

    Sakarya, Bilecik, Şişli'nin de arasında bulunduğu bazı mahkemeler, ceza ortadan kalktığı için karşılıksız çekten hapis yatanları tahliyeye başladı.
    Hükümet önüne geçilmesi için yargıdan destek istedi.
    Bazı mahkemeler tahliyeye uymadı ve Yargıtay'dan görüş bekledi.
    Yargıtay da mahkemelere yazı göndererek, tahliyeleri durdurmalarını istedi.
    Bunlar olurken de hükümet Çek Yasası'nı hazırlayıp Meclis'e yolladı.
    Bugüne kadar yasa ile ilgili olarak çok şey yazılıp çizildi.
    Adli para cezasını idari para cezasına çeviren bir düzenleme getirilmesi önerildi.
    Yasa tasarısının daha "Genel Gerekçe" kısmında adından söz edilen "Vadeli çek" ifadesinin de iktisat dilinde ne kadar yanlış olduğu, vadenin ancak senet veya bonoda olabileceği anımsatıldı.

    herşeye rağmen en önemli konu artık bu konuya bir son verilmesinin çok yakın olduğu ve bu mücadelenin tarihimizde bir ilk olduğu...UMARIM SONUÇ HAYIRLI OLUR

    my way

    YanıtlaSil
  8. ÇEKTE HAPİS KALKIYOR!..
    Çekten hapis yatan ve çekin karşılığını alamadığı için iş yerleri batan binlerce mağdurun beklediği çek yasası çıkıyor. Erdoğan, kurmaylarına talimat verdi.
    Başbakan Tayyip Erdoğan, aylardır tartışılan ve çek mağdurlarının dört gözle beklediği Çek Yasa Tasarısı'nın bir an önce çıkartılması için, kurmaylarına talimat verdi. Bakanlar ise bu konuda üç alternatifli bir paket hazırladı.


    Babacan'a sunuldu

    Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine ilgili bakanlar, üç alternatifli bir paket hazırlayıp Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a sundu. Babacan'ın piyasalarda dolaşan 200 milyar liralık çeki de dikkate alarak dengeleri bozmayan bir alternatifi tercih etmesi ve buna paralel olarak tasarıda değişiklik yapılması bekleniyor. Hükümet, hem sayıları her geçen gün artan karşılıksız çek verenleri hapisten kurtaracak, hem de aldığı çekler karşılıksız çıkan mağdurları koruyacak orta yol bulmaya çalışıyor. Babacan'ın karar vermesi beklenen üç alternatif ise şöyle:


    Mevcut yasada olduğu gibi 5 yıla kadar olan hapis cezası korunsun. Karşılıksız verenler cezalandırılsın.

    Hapis cezası kaldırılsın, para cezasına çevrilsin. Sahte çek verenlere "adli para cezası" verilsin. Adli para cezaları ödenmediğinde para cezasına çevriliyor. Adalet Bakanlığı tarafından her yıl 1 gün hapse karşılık gelecek para belirleniyor. Ödenmeyen para güne çevrilip, karşılıksız çek veren hapse giriyor.


    Hapis cezası idari para cezasına çevrilsin. Karşılıksız çek verenlere, adli para cezasının bir yaptırımı bulunmuyor. Karşılıksız çek veren para cezasını ödemese de hapse girmiyor.


    Karşılıksız çek yüzde 33.9 arttı

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9 artarak, 1 milyon 662 bin 781'e çıktı. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, yüzde 4.7 artarak 64 bin 315'ten 67 bin 319'a yükseldi.
    takvim

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar Sn Ali Rıza Öztürk ulusal kanalda çek hakkındaki görüşlerini açıklıyacakmış

    http://www.ulusalkanal.com.tr/canliyayin/canliyayin.html

    Saat 10.10 da birazdan

    YanıtlaSil
  10. yani simdiden hepimize gecmis olsunmu diyelim bizi daha cok bilgilendirin arkadaslar

    YanıtlaSil
  11. benim 15 gün sonra yakalamam çıkacak acaba.kaçmalımıyım,teslim mi olmalıyım.??yaratım 230 gün malesef.(kimsenin bir lirasınıda yemedim bu arada)malları iade ettiğim halde çekleri icraya verdiler.şimdide 7-8 bin lira masraf parası istiyolar.

    YanıtlaSil
  12. 12 DE YAZAN ARKADAŞIM İÇERİ GİRİNCE ELİNE NE GEÇECEK BİLAKİS MAĞDURİYETLERİN ARTACAKTIR!!! SENDE BU UCUBE YASADAN HAPİS CEZASININ KALKMASI İÇİN BİZLERE DESTEK VER,VERDİĞİMİZ SAVAŞA SENDE DESTEK OLMAK İSTERSEN SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİ BIRAK YADA SİTENİN SOL ÜSTÜNDE SN.JENARDİ NİN MAİLİNE ULAŞ O SANA İZLEDİĞİMİZ YOLU VE YAPILMASI GEREKENLERİ SANA İLETİR.SAYGILARIMLA
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  13. SAYIN BASBAKAN; MUDAHALE EDINIZ, BU INSANLARIN VEBALINI CEKEMEZSINIZ.BEDELI ILAHIDE COK AGIR OLUR INSANLAR MAGDUR BUNU COZMEK GOREVINIZ.ACIL OLARAK LUTFEN GOREVINIZI YAPINIZ SAYGILAR

    YanıtlaSil
  14. yani simdiden hepimize gecmis olsunmu diyelim bizi daha cok bilgilendirin arkadaslar

    YanıtlaSil
  15. 12 DE YAZAN ARKADAŞIM İÇERİ GİRİNCE ELİNE NE GEÇECEK BİLAKİS MAĞDURİYETLERİN ARTACAKTIR!!! SENDE BU UCUBE YASADAN HAPİS CEZASININ KALKMASI İÇİN BİZLERE DESTEK VER,VERDİĞİMİZ SAVAŞA SENDE DESTEK OLMAK İSTERSEN SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİ BIRAK YADA SİTENİN SOL ÜSTÜNDE SN.JENARDİ NİN MAİLİNE ULAŞ O SANA İZLEDİĞİMİZ YOLU VE YAPILMASI GEREKENLERİ SANA İLETİR.SAYGILARIMLA
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  16. ÇEKTE HAPİS KALKIYOR!..
    Çekten hapis yatan ve çekin karşılığını alamadığı için iş yerleri batan binlerce mağdurun beklediği çek yasası çıkıyor. Erdoğan, kurmaylarına talimat verdi.
    Başbakan Tayyip Erdoğan, aylardır tartışılan ve çek mağdurlarının dört gözle beklediği Çek Yasa Tasarısı'nın bir an önce çıkartılması için, kurmaylarına talimat verdi. Bakanlar ise bu konuda üç alternatifli bir paket hazırladı.


    Babacan'a sunuldu

    Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine ilgili bakanlar, üç alternatifli bir paket hazırlayıp Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a sundu. Babacan'ın piyasalarda dolaşan 200 milyar liralık çeki de dikkate alarak dengeleri bozmayan bir alternatifi tercih etmesi ve buna paralel olarak tasarıda değişiklik yapılması bekleniyor. Hükümet, hem sayıları her geçen gün artan karşılıksız çek verenleri hapisten kurtaracak, hem de aldığı çekler karşılıksız çıkan mağdurları koruyacak orta yol bulmaya çalışıyor. Babacan'ın karar vermesi beklenen üç alternatif ise şöyle:


    Mevcut yasada olduğu gibi 5 yıla kadar olan hapis cezası korunsun. Karşılıksız verenler cezalandırılsın.

    Hapis cezası kaldırılsın, para cezasına çevrilsin. Sahte çek verenlere "adli para cezası" verilsin. Adli para cezaları ödenmediğinde para cezasına çevriliyor. Adalet Bakanlığı tarafından her yıl 1 gün hapse karşılık gelecek para belirleniyor. Ödenmeyen para güne çevrilip, karşılıksız çek veren hapse giriyor.


    Hapis cezası idari para cezasına çevrilsin. Karşılıksız çek verenlere, adli para cezasının bir yaptırımı bulunmuyor. Karşılıksız çek veren para cezasını ödemese de hapse girmiyor.


    Karşılıksız çek yüzde 33.9 arttı

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9 artarak, 1 milyon 662 bin 781'e çıktı. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, yüzde 4.7 artarak 64 bin 315'ten 67 bin 319'a yükseldi.
    takvim

    YanıtlaSil
  17. http://www.takvim.com.tr/Ekonomi/2009/11/05/basbakan_talimat_verdi_cekte_hapis_kalkiyor

    YanıtlaSil