Başbakan; Karşılıksız çekte hapsi kaldırın

Karşılıksız çekten hapis yatan ve çekin karşılığını alamadığı için iş yerleri batan binlerce mağdurun beklediği çek yasası çıkıyor. Erdoğan, kurmaylarına talimat verdi
Başbakan Tayyip Erdoğan, aylardır tartışılan ve çek mağdurlarının dört gözle beklediği Çek Yasa Tasarısı'nın bir an önce çıkartılması için, kurmaylarına talimat verdi. Bakanlar ise bu konuda üç alternatifli bir paket hazırladı.

Babacan'a sunuldu
Başbakan Erdoğan
'ın talimatı üzerine ilgili bakanlar, üç alternatifli bir paket hazırlayıp Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a sundu. Babacan'ın piyasalarda dolaşan 200 milyar liralık çeki de dikkate alarak dengeleri bozmayan bir alternatifi tercih etmesi ve buna paralel olarak tasarıda değişiklik yapılması bekleniyor. Hükümet, hem sayıları her geçen gün artan karşılıksız çek verenleri hapisten kurtaracak, hem de aldığı çekler karşılıksız çıkan mağdurları koruyacak orta yol bulmaya çalışıyor. Babacan'ın karar vermesi beklenen üç alternatif ise şöyle:


karsiliksiz_cek


Mevcut yasada olduğu gibi 5 yıla kadar olan hapis cezası korunsun. Karşılıksız çek verenler cezalandırılsın.
Hapis cezası kaldırılsın, para cezasına çevrilsin. Sahte çek verenlere "adli para cezası" verilsin. Adli para cezaları ödenmediğinde para cezasına çevriliyor. Adalet Bakanlığı tarafından her yıl 1 gün hapse karşılık gelecek para belirleniyor. Ödenmeyen para güne çevrilip, karşılıksız çek veren hapse giriyor.

Hapis cezası idari para cezasına çevrilsin. Karşılıksız çek verenlere, adli para cezasının bir yaptırımı bulunmuyor. Karşılıksız çek veren para cezasını ödemese de hapse girmiyor.

Karşılıksız çek yüzde 33.9 arttı
Merkez Bankası
tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9 artarak, 1 milyon 662 bin 781'e çıktı. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, yüzde 4.7 artarak 64 bin 315'ten 67 bin 319'a yükseldi.


183 yorum:

  1. Bu haber gerçekmi..... gereksiz yere umutlanmıyalım...

    YanıtlaSil
  2. Arkadaslar bu haber insallah dogrudur artık bitsin bu iskence.Ama benim korkum gelen yogun baskılara ,msjlara ,aramalara biraz azaltmak ve bizleri oyalamak adına yapmıs olabileceklerini dusunuyorum.
    Bu kadar insanın gururuyla oynamazlar insallah.
    Herkese saygılar ve Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    Batık Sanayici

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar Merhaba

    04.11.2009 tarihi saat 21:20 itibariyle TBMM Borçlar Kanunu görüşülürken Ordu Milletvekili Rıdvan YALÇIN Çek Kanunu'nu gündeme getirdi. Adalet bakanına soru sordu. "Kamuoyunda bir beklenti vardır. Bizi hergün faksla maille telefonla arayıp rahatsız ediyorlar. İnsanlar cezaevinde yatıyorlar. Bu insanlar dolandırıcılık amacıyla mı yoksa ekonominin ticaretin kuralları doğrultusunda mı ödeme güçlüğüne düşerek çeklerini ödeyememiştir. Bu ayrımın yapılması gerektiğini belirtti. Hükümetin görüşünü bu konuda açıklarsanız insanlar ona göre hareket ederler" dedi. Ayrıca CHP milletvekili ÜNLÜTEPE' de AİHM ek 4 protokol 1maddesine göre ve Anayasa 38. maddesine göre özgürlüğü bağlayıcı ceza verilemeyeceğini" beyan etti. Şu anda Cemil ÇİÇEK sorulara cevap veriyor.
    "Cezaevlerinin dolu olmasının sebebinin 2005 te yürürlüğe giren infaz yasasından kaynaklanmaktadır. Cezaevlerinin dolu olması ekonomik suçlardan kaynaklanmıyor. Çek yasası şu anda komisyondadır. Dolandırıcılık amacıyla çek kullanmayanları cezaevinden çıkartalım, onlara bir kolaylık sağlayalım fakat öteki taraftan da alacaklı mağdur olanlar da aman bunları cezaevinden çıkarmayın yoksa biz nasıl alacağımızı alırız diyorlar dedi. Bunun için dengesini bulmamız gerekiyor, yasa komisyonda tahmin ediyorum bu hafta veya önümüzdeki hafta komisyonda uzlaşma sağlanırsa en kısa sürede çıkarılacaktır" dedi.

    ARKADAŞLAR BUNLARI MECLİS GÖRÜŞMELERİNİ DİNLERKEN BİR TARAFTAN YAZDIM. HAYDİ ATAK ZAMANI.

    YanıtlaSil
  4. ARTIK ACZ İÇİNDEYİZ.
    ACZ NEDİR BİLİRMİSİNİZ?
    ACİZLİK ÇIKMAZ BİR SOKAKTIR. DOLUYA KOYARSIN ALMAZ BOŞA KOYARSIN DOLMAZ.
    ACİZLİK HAYATTAN VAZGEÇMEKTİR, İNTİHARI DÜŞÜNMEKTİR.
    ACİZLİK ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR, BİZİ BU DURUMA DÜŞÜRENLERİ ORTADAN KALDIRMA DÜŞÜNCESİDİR.
    ARTIK NE YAPSANIZ BORCU ÖDEMEDEN ACİZİZ. İSTER HAPSE ATIN İSTERSENİZ KURŞUNA DİZİN.
    TEK ÇIKIŞ YOLU VAR O DA BİZ ACİZLERİN ELİNDE DEĞİL İDARECİLERDE,
    BİZE SADECE BİR UMUT YAŞAMA BAĞLAYACAK BİR UMUT, O DA ÇOK BİR ŞEY DEĞİL SADECE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ OLURSA BELKİ HİÇBİR ŞEY ÖNCEKİ GİBİ OLMAYACAK AMA BİR ÇOK ŞEYDE ÇÖZÜLECEK, BUNA İNANIYORUM.

    YanıtlaSil
  5. arkadaslar umudumuzu yitirmiyelim daha cocuklarimiz bile bu bizim verdiyimiz yani odemediyimiz cekten bile hapis yatacaklar

    YanıtlaSil
  6. bu kanunun cikmasina insallah omrumuz yeter veya hapiste oluruz

    YanıtlaSil
  7. arkadaslar insallah bu haber dogrudur

    YanıtlaSil
  8. sen tefecinin lafına bak cemil çiçek
    vatandaşı tefecinin lafıyla hapise göder orda bırak
    mevcut uygulama adaletsiz hukuksuz insan haklarına aykırıymış size ne
    Allahtan korkun biraz tefeciden değil

    YanıtlaSil
  9. ARKADAŞLAR BENCE TAKVİM VE SABAH GAZETESİNDE BUGÜN YAYINLANAN HABERLERİN DE KENDİ İÇİNDE TUTARLILIĞI YOKTUR.. AMA ÖNEMLİ OLAN HABERİN YAYINLANMIŞ OLDUĞUDUR VE ÇOK DEĞERLİDİR O BAKIMDAN.

    İBRENİN HAPİS CEZASININ KALKMASINDAN YANA OLMASINI SAĞLAMAK HALA ELİMİZDE BEN BIKMADAN USANMADAN BANA MAİLDE GELEN VEKİL TELEFONLARINI ARIYORUM KENDİ DURUMUMU ANLATIYORUM VE ÖZ OLARAK AŞAĞIDAKİ MADDELERİ SAYIYORUM İNANIN ETKİ YARATIYOR. EL KOL BAĞLI BİR ŞEKİLDE HABER BEKLEMEYİN!!

    LÜTFEN HAREKETE GEÇİN SİZDE AYNILARINI SÖLEYİN AÇIN TELEFONDA KONUŞUN, VEKİL ÇIKMIYORSA DANIŞMANA ANLATIN.. AMA ANLATIN!!!

    İŞTE MADDELER:

    • ÇEKTE VADE OLAYI MEVCUT, KEŞİDE EDİLEN ÇEKLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YASAL ZEMİNDE İFADE OLUNDUĞU GİBİ “ÇEK NAKİT PARADIR” GİBİ KULLANILMIYOR Kİ VADESİNDEN ÖNCE İBRAZ OLUNAMAZ ŞEKLİNDEKİ YENİ YASAL DÜZENLEME BUNU TEYİD EDİYOR!! UYGULAMADA SENET NE İSE ÇEKTE ODUR! ARTIK YARGI BUNU GÖRMEZLİKTEN GELEMEZ!!

    • ÇEK KARŞILIKSIZ KALDIĞI TAKDİRDE İCRA TAKİBİNİN ÖNÜ AÇIKTIR, PİYASADA DOLAŞAN 200 MİLYAR TL LİK ÇEK İN GÜVENCESİ HAPİS ASLA OLAMAZ, ORAYA VARANA KADAR ZATEN TÜZEL YADA ŞAHIS AKTİF PASİF TÜM VARLIKLAR MEVCUT!!

    • MEVCUT HAPİS UYGULAMASI ZATEN ALACAKLIYI DA KORUMUYOR, DİYELİM Kİ ÖDEME GÜCÜ TEMİN EDİLDİ (Kİ BÖYLE BİR DURUMDA ZATEN ALACAKLIYA ÖDENİR) ADLİ PARA CEZASI ÖDENDİ, ALACAKLIYA BU ÖDENEN KISIMDAN HİÇ PAY DÜŞMÜYOR!!

    • EN ÖNEMLİSİ SAHTE ÇEK KULLANAN DOLANDIRICI 6-7 AY GİBİ HAPİS CEZASI İLE KURTULURKEN ÖDEME SIKINTISINA DÜŞMÜŞ DÜRÜST ONURLU İŞ ADAMI, ESNAF 5 YIL HAPİS CEZASI ALIYOR. BU 2 DURUMUN AYIRT EDİLMESİ ÜLKEMİZDE NASIL MÜMKÜN OLAMIYOR??

    SAYGILAR

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  10. değerli arkadaşlar

    takvim gazetesinin manşeti kulağa çok hoş geliyor..umarım hapis cezasına kaldırdık diyerek ADLİ PARA CAZSI na devam demezler...

    daha öncede yazmıştım bana göre iktidarın cezaları kaldırmada tereddüt etmesinin bir tek sebebi var o da maliyeye ödenen ADLİ PARA CEZA larından vazgeçmemeleri,vazgeçememeleri...

    kaba bir mantıkla bile baksak bugüne kadar devlet hazinesine ödenmiş olan ADLİ PARA CEZASI miktarı küçümsenemeyecek bir rakam,her ne kadar cezaevindeki kişi sayısı için 1461 kişi yalanını söyleselerde bunun doğru olmadğını biliyoruz...

    yukarıda takvim gazetesinin haberinde seçenek olarak gösterilen,ve YARGITAY BAŞKANI tarafından gönderilen yazıda vurgulanan ADLİ PARA CEZASI nın İDARİ PARA CEZASI na çevrilmesi seçeneği bana göre en mantıklı seçenek...peki iki kişinin ticari ilişkisinden kaynaklanan borç ilişkisinden dolayı ceza verilemez diyen yargıtay ekleyerek neden gene bir ceza olan idari para cezasını seçenek olarak göstermişti?

    bunun bir tek nedeni olabilir hükümetin en az 40 milyar açık vereceği öngörülen bir bütçe de para cezasından vazgeçmesinin çok zor olduğu,ayrıca eğer yargıtay tarafından verilecek bir içtihatla bu cezaların düşmesi 2003 yılında çıkarılan 4814 sayılı yasadan bu yana hazineye aktarılan ADLİ PARA CEZA larının tekrar geri isteme hakkının doğmasına sebeb olur ki hükümet bunu kesinlikle göze alamaz...

    aşağıya kopyaladığım muharrem sarıkayanın 10 haziranda yazdığı yazıda anlatılan hükümetin çabası da sadece bu yüzdendir...

    TOPLU AF GİBİ

    Sakarya, Bilecik, Şişli'nin de arasında bulunduğu bazı mahkemeler, ceza ortadan kalktığı için karşılıksız çekten hapis yatanları tahliyeye başladı.
    Hükümet önüne geçilmesi için yargıdan destek istedi.
    Bazı mahkemeler tahliyeye uymadı ve Yargıtay'dan görüş bekledi.
    Yargıtay da mahkemelere yazı göndererek, tahliyeleri durdurmalarını istedi.
    Bunlar olurken de hükümet Çek Yasası'nı hazırlayıp Meclis'e yolladı.
    Bugüne kadar yasa ile ilgili olarak çok şey yazılıp çizildi.
    Adli para cezasını idari para cezasına çeviren bir düzenleme getirilmesi önerildi.
    Yasa tasarısının daha "Genel Gerekçe" kısmında adından söz edilen "Vadeli çek" ifadesinin de iktisat dilinde ne kadar yanlış olduğu, vadenin ancak senet veya bonoda olabileceği anımsatıldı.

    herşeye rağmen en önemli konu artık bu konuya bir son verilmesinin çok yakın olduğu ve bu mücadelenin tarihimizde bir ilk olduğu...UMARIM SONUÇ HAYIRLI OLUR

    my way

    YanıtlaSil
  11. ne zaman bu sıteyı açtıgımda su guzel haberı alıcam dıye merak edıyorum.
    ALLAH ım yardım et kurbanın olıyım.

    YanıtlaSil
  12. SAYIN ARKADAŞLAR HEPİMİZ ARTIK OLAYIN BİLİNCİNDEYİZ.ANCAK KARŞIMIZDA ÇOĞUNLUĞU BULUNAN BİR İKTİDAR PARTİSİ VAR. VE BU PARTİ HAPİS CEZALARINA DEVAM MI DESEM KALDIRSAM MI DİYEREK TUTARSIZLIKLAR İÇİNE GİRMİŞ DURUMDA.KİMİSİ ERTELEMEDEN KİMİSİ HAPİS CEZASININ AYNEN DEVAM ETTİĞİNDEN KİMİSİ AFTAN KİMİSİDE İDARİ PARA CEZASINDAN BAHSEDİYOR.ANCAK ŞU HEP UNUTULUYOR. BU YASA ANAYASAYA, AİHS 4. MADDESİNE AYKIRIDIR. DÜNYA ÇAPINDA HAPİS KORKUSUYLA BORÇ TAHSİLİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR. EKONOMİK KAYGILARLA, HUKUKU ÇİĞNEMEK ÇAĞDAŞ BİR ÜLKENİN ADAYI OLDUĞUMUZ TÜRKİYEYE YAKIŞMAMAKTADIR.

    LİKİTİDE DARALIR,PARANIN GÜCÜ AZALIR,ÇEKE OLAN GÜVEN BİTER,PİYASA ÇEKLE DÖNÜYOR DİYENLERİN ÇEKİ BU HALLERE GETİRMELERİNİN ARKASINDAKİ HAPİS CEZALARINI UNUTMAMALARI GEREKİR. HUKUK HEPİMİZE LAZIMDIR.GÜN GELİR BU HUKUK BU TEZLERİ SAVUNANLARIN BAŞINA DA ÇORAPLAR ÖREBİLİR.ÖZELLİKLE BABALARININ BAŞINA..

    EKONOMİDE PARANIN VARLIĞINDAN ÇOK, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ GÖRMEZLİKTEN GELENLERE BUNLARI HATIRLATMALIYIZ.

    ÖZGÜRLÜK VE HÜRRİYET TEMİNAT DEĞİLDİR!!!

    CEZAEVİNDE ISLAH EDİLECEK NE YAPTIK BİZ?

    5 YIL CEZA İLE YUVALARIMIZ AİLELERİMİZ DAĞILIYOR.

    ANAYASAYA AYKIRI AVRUPA PROTKOLLERİNE AYKIRI BU YASA FACTORİNGCİLERDEN BAŞKA KİMSEYE HİZMET ETMİYOR

    ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN VAR AMA KİMSEYİ KORUMUYOR.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar ne aciz bir ülkede yaşıyoruz.hükümet hala bizim gibi yiyecek ekmeği dahi bulamayan insanların sırtından kazanç sağlamaya çalışıyor.yazık.hapis cezasını kaldırırlarsa alacaklılara haksızlık edilmiş olurmuş.bunda dahi hala kendilerini düşünüyorlar,alacaklıyı değil.hapsi kaldırırlarsa adli para cezası kesemeyecekler,bütçeleri açık verecek yani.siz alacaklayı en baştan madur edenler siz,devlet olarak.yargısız infaz yapıp insanları içeri atarsan birazcık ödeme gücü olan da içeri girdiği için düzeni bozulduğu için borcunu da tabiki ödeyemez.faturada batık esnafa kesilir.şimdi sizlere soruyorum ALLAH aşkına söylermisiniz?kısmende olsa borcunu ödeyebilecek durumda olup da,içeri atıp hertürlü haksızlığa maruz bıraktığınız bir insan,cezasını yatıp çıktığında borcunu nasıl ödesin.diyelim ki[olmaz da)işini düzeltti ödeme gücü doğdu(çok komik ama),bu insan bir daha bu borcu öder mi.ben cezamı yattım devlete ödedim gidin devletten alın demezmi.yani devlet martaval okumasın biz çek alanları da düşünüyoruz diye.bu sonuca göre alacaklı zaten alacagını alamayacak.siz devlet olarak bankaları ve faktoringleri (ha birde kendinizi)düşündüğünüz sürece çek alan da veren de hep mağdur olarak kalmak zorunda

    YanıtlaSil
  14. jenardi bu memlekette çek hamillerinin korunmasına ilişkin bir yasa elbette var.çünkü eğer bu yasa olmasaydı faktoringler ve tefeciler nasıl korunacaktı.bizim devletimiz tutupda faktoring ve tefecileri koruyucu kanun yapamayacağına göre (devlet yaaa)bu tanıya ençok uyanda çek hamilleri kanunu olduğu için bunu münasip görmüşler

    YanıtlaSil
  15. mağdur olanları mağdur etmek kolay türkiyeyi mağdur edenler elini kolunu sallayarak yurt dışına gidiyor sıkıyorsa onları getirin adaleti onlara gösterin ama yok onlar kahraman çek mağdurları dolandırıcı bu ayrım nezaman kalkacak hala ocakları söndürmek aileleri dağıtmak içeri tıkmak bumu sizin adaletiniz ayıptır

    YanıtlaSil
  16. Cemil Çiçek:

    Üçüncüsü, Çek Yasası'yla ilgili, Sayın Ünlütepe, biliyoruz ki Adalet Komisyonunda bir düzenleme var toplumun değişik kesimlerinden gelen taleple ilgili olarak. Tabii karşılıksız çıkan her çeki de ekonomik sıkıntıya düştü de bundan dolayı ödemedi tarzındaki bir kanaate varmak da doğru değil çünkü bu çekin bir de alıcısı var. İçerdekini düşüneceğiz, eğer hakikaten elinde olmayan sebeplerden dolayı içeri düşmüşse ona bir imkân getirelim, onun çıkmasını temin edelim ama öbür tarafta bir kısım konuları, bir kısım durumları, bir kısım gelişmeleri istismar ederek alacaklıyı da dolandırdıysa, bunun ikisinin ayrımını yaparak bir kanun çıkarmak gerekir, bir dengeye oturtmak gerekir aksi takdirde çekler gelişigüzel… Çünkü bir güven meselesidir. Çeke güvenmeyecekse, başka bir şeye güvenmeyecekse bu çok doğru olmaz. Onun için, doğruyla yanlışı belli bir adalet ölçüsü içerisinde denkleştirmek lazım zaten biz de bu kanıya vardık ki bir Çek Yasası'nda düzenleme yapalım. Nitekim Adalet Komisyonunda epey görüşüldü, tartışıldı, tartışılıyor. Zannediyorum bu hafta içerisinde veya önümüzdeki hafta komisyonda bir uzlaşmaya varılırsa, yani bir taraftan içerde yatanların talepleri var, öbür taraftan da "Aman ha, bunları çıkardığınız takdirde biz alacağımızı nasıl alırız?" düşüncesiyle bir öbür taraftan da baskı geliyor. Onların da kendilerine göre haklı tarafları var. Dengeyi sağlamak lazım. Ama Meclisimizin gündemindedir. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede bunları sağlamak mümkün, dengeye oturtmak mümkün olacak.
    Kaynak Meclis tutanakları

    My Place

    YanıtlaSil
  17. cemıl cıcek bız ıcerdeyken nasıl bu ceklerı odeyecegız allah askına soylermısın alacalı dedıgın kısı factorınglerdır onlarımı koruyosun allah askına

    YanıtlaSil
  18. BEN HEM ÇEK ALACAĞIMDAN DOLAYI MÜŞTERİLERİMİ DAVA ETTİM . HEMDE BENİ ALACAKLILARIM DAVA ETTİ .MAHKEMELER SÜRÜYOR NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM .ALACAĞIMI ALAMIYORUM BORCUMUDA VEREMİYORUM. İÇERDE OLSAM NASIL ÖDEYECEĞİM .SONUÇ DIŞARDA KALSAM SANIRIM YAVAŞ YAVAŞ ÖDERİM BUNA GÖRE ÇÖZÜM BULUNMALI İŞİN ACI TARAFI ŞEHRİMDE HER ZAMAN İLK 50 NİN İÇİNDE İDİM VERGİ ÖDEMEDE. ŞİMDİ HAPİS YATACAĞIM

    YanıtlaSil
  19. Tamam İşte... Kasıt unsurunu maddeye ekleyin... biz razıyız çeki verenlerin hangi şartlar altında çekini verdiği banka kayıtlarından da anlaşılır...İnceleyin kardeşim ben bu çekleri niye yazmışım bankada teminatta bulunan müşteri çekleri karşılığı yazmışım.. 20 yıl boyunca ticater yapacağım ve çekle ilgili hiç bir problrm yaşamayacağım ama işleri büyütüp istihdam sağlayacam daha çok iş üretceğim diyerek yeni yatırımlara gireceğim bu arada 3 kanı bozuk gelecek ve iş yaptığım adamı dolandıracak o da bana borçlarını ödeyemeyecek ben de iş çek yazdığım adama ödeyemeyeceğim... Sayın Cemil Çiçek e ve onun gibi düşünenlere bunları yazıyoruz ama ya okumuyor ya dikkate almıyor ya da sesimiz az çıkıyor..develi01

    YanıtlaSil
  20. Adalet Komisyonuna bir Öneri;

    ÇEK üzerinde iki tarih yeri olsun

    1. VADELİ ÇEK tarihi
    2. Nakit Çek tarihi

    Gelelim cezalara, Nakit çek tarihi yazılı olan çekler karşılıksız çıkarsa İdam cezası versinler

    Vadeli Çek tarihi yazılı olan çekler karşılıksız çıkarsa SENET uygulaması yapsınlar.

    Hadi varmısınız...

    YanıtlaSil
  21. çek bir alacak vesikasıdır alacaklı kanuni hakkını kullanır icra takibiyapar menkul ve gayrımenkulüne haciz koyar bir nevi alacağını garanti eder peki hapis cezası niye şayet borçlunun birşeyi yoksa ödemesi için zaman verilir hapis cezası niye burada bir nokta var borçlu borcunu ödemek istiyor alacaklı alacağını istiyor bu kimin işine gelmiyor aradaki avukatların hepsini kastetmesemde bu zümre çok az çunki işlerine gelmiyor alışmışlar memlekette bakılacak başka dava yokmuş gibi buna yoğunlaşmışlar ama kazanan yine mağdurlar olacak

    YanıtlaSil
  22. Arkadaslar bende cek magduruyum butun malimi mulkumu sattim su anda araniyorum bende 2,yildir yurtdisinda surunuyorum memleketimi ozluyorum insallah bu Akp,lilerin kalplerine rahmet duserde bu af yasasini cikartirlar ama zor gorunuyor cunku cek magdurlari dagdan inmiyorlar af ciksin ( HASTURK31)

    YanıtlaSil
  23. 22 de yazan arkadaşıma katılıyorum bence çok güzel bir öneri...Çekin vadeli bir argüman mı nakit bir argüman mı tartışmalarına son verir...develi01

    YanıtlaSil
  24. 22 de yazan arkadaş İDAM olmasın ama dolandırıcılık suçuyla yargılansın

    YanıtlaSil
  25. birbirinize niye onerıde bulunuyosunuz ki onu anlamıyorum,sankı kanunu bızmı cıkarıcaz,açın vekıllerle konusun ki işe yarasın,biz zaten neyın nasıl olduğunu çok ıyı bılıyoruz

    YanıtlaSil
  26. meclis tv yi izleyin

    YanıtlaSil
  27. TRT 3 de borçlar kanunu görüşülüyor, çeklerle ilgili söylemler var. İşyerinde TV si olmayanlar bu linkte izleyebilir, dinleyebilirsiniz.

    http://www.capcanlitv.com/canlitv/8/Canli-TRT3-izle.html

    Cinocan

    YanıtlaSil
  28. sayın arkadaşlar gerçekten de sayın cemil çiçek biraz saçmalamış alacaklı sakın bunları içerden çıkarmayın diye baskı yapıyormuş peki içerde yatıpta cezası biten kişiden alacak lı parasını nasıl alacak mışmerak konusu halbuki içerde yatmaktansa dışarda çalışıp tekrar iş kurup borcunu ödemesi daha mantıklı deilmi ben bir çek maduru olaraktan 25 yaprak çekim yazıldı hapislik çıkasıya kadar 9 a indirdim ama şimdi kaçak yaşıyorum hapis cezası olmasa idi belkide şimdi 3 yaprak ödenmemiş çekim anca kalırdı sayın bakana göre bunun hangisi mantıklı sorup cevabını almak isterdim gerçekten de bırakın artık bu banka ve tefecileri savunmayı bizler yani çek magdurları çalışıp borcumuzu ödemek istiyoruz bunu anlayın bize yardımcı olun derken kastımız bu devletten para yardımı da istemiyoz sadece özgürlügümüzü ve kendi çabalarımızla çalışıp borcumuzu ödemek istiyoruz saygılar ve sevgiler allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  29. ARKADASLAR CIKICAK MERAK ETMEYIN AMA BU HAFTA SON ARTIK LUTFEN ARAYIN,GEREKIRSE AĞLAYIN SIZLAYIN AMA NOLUR ARAYIN,BURAYA YAZDIKLARINIZI ANLATIN INANIN DINLIYORLAR,CUNKU ONLARA FIKIR LAZIM VE ANLATTIKLARIMIZI INAN NOT ALIYOLAR.UNUTMAYINKI BUNDAN ONCE HIC BILGILERI YOKTU VE ALAAKLIYIZ YUZDE YUZ SAVUNUYORLARDI AMA SIMDI BIZIM ANLATTIKLARIMIZLA ISIN ASLINI ANLADILAR VE SUANDA KARSI TARAFI URKUTMEDEN BIZIM LEHIMIZE CIKARMAK ICIN URASICAKLAR AMA ARAYIN,LUTFEN ARAYIN INANIN ADAM YEMEZLER MERAK ETMEYIN

    YanıtlaSil
  30. BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇEK İNİ ÖDEMEMEK DEMEK ÜLKE EKONOMİSİNE VERDİĞİN ZARARDAN DOLAYI İDAMINA KARAR VERİLECEK YENİ YASA BU OLUR NE DEMEK AF VEYA İDARİ PARA CEZASI ADLİ PARA CEZASI GERİ GELSİN DİYE DUA EDİLECEK.

    SEN NASIL ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERİRSİN GELEN 34 DAĞ TERÖRİSTİNİN FAYDASI VARDI SEN NİYE ÖDEMİYON ÇEKİNİ TEZ KELLEN VURULA.

    YanıtlaSil
  31. ARKADAŞLAR BURDA HERKES DERDİNİ YAZIP ANLATIYOR SANKİ ÇARESİ BU BLOGDAYMIŞ GİBİ.BURAYI BAŞBAKAN OKUMUYOR.İCRAAT LAZIM ARTIK SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR BU YASA LÜTFEN ARAYIN MAİL ATIN GİDİN BİR YERLERE.MASA BAŞINDA YORUM PAYLAŞARAK OLMUYORRRRRR.HALA YASANIN NASIL ÇIKACAĞI BELLİ DEĞİL.CEMİL ÇİÇEK ÜZERİNE YOĞUNLAŞALIM.HERKESİ ARAYALIM.ÇOK ŞEY İSTEMİYORUZ.HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSAYDI ŞİMDİYE KADAR ELLİ DEFA BU YASA ÇIKARDI.

    YanıtlaSil
  32. SUAN MECLISTE VEKILLER GENE BASTIRIYOR CEK YASASININ BIR AN ONCE GENEL KURULA GELMESI ICIN BASTIRIYORLAR

    YanıtlaSil
  33. ARKADASLAR BAKIN ARAMALAR NASIL ETKILI OLUYOR,MECLİS TV Yİ BİR İZLEYIN VEKILLER BIZLERI SAVUNUYOR VE HERGUN NEREDEYSE 100 LERCE TELEFON GELDINI VE MAIL VE FAXKLARIN ÇOGUNLUGUNDAN OKUMAYA YETISEMEDIKLERI ANLATILIYOR.BUNLAR HEP SİZLERİN SAYESINDE OLDU.NOLUR SU SONGUNLER ICIN SIKISTIRIN ARTIK.SADECE CEMIL CICEK ARANSA BILE YETER,VALLAHI ADAM YEMIYOLAR INANIN,TEK TEK DINLIYORLAR VE NOT ALIYORLAR BUNUN MEYVELERINI ALIYORUZ AZ KALDI SIKIN BIRAZ.

    YanıtlaSil
  34. SAYIN CÜNEYT

    MECLİSTE ADALET BAKANI VAR. MUHALEFET YASA NEREDE ( GAZETELER BABACAN'DA ÇİÇEK KOMİSYONDA DİYOR) DİYE SORSA İYİ OLUR. MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİNİ ARAYALIM MI?

    YanıtlaSil
  35. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU AKŞAM NEREDEN BAŞLIYACAĞIMI BİLEMİYORUM. SİTEMİZİ TAKİP EDEN ARKADAŞLARIM; TAKİP ETTİĞİMİZ GİBİ, ÇEK YASASI ÇIKMAK ÜZERE VE ANCAK, HADDİM OLMAYARAK GÖRÜYORUMKİ; SANKİ ÇALIŞMALARIMIZ BİRAZ ZAYIFLAMIŞ GİBİ. ÇEK YASASININ; ÇIKMAK ÜZERE OLDUĞU BU GÜNLERDE, FAKS, MESAJ, MEKTUP VE MİLLETVEKİLLERİMİZİ ARAMAK HUSSUNDA; ÇALIŞMALARIMIZI YOĞUNLAŞTIRMALIYIZ, DAVAMIZA BU SON GÜNLERDE NE KADAR ÇOK SAHİP ÇIKARSAK, O KADAR ÇOK KAZANÇLI ÇIKACAĞIZ. ELBETTEKİ; SİTEMİZDEN GELİŞMELERİ TAKİP EDELİM AMA, YUKARDA; ANLATMAYA ÇALIŞTIKLARIM HUSUSUNDA, ÇALIŞMALARIMIZI İVEDİLİKLE HIZLANDIRALIM. YARIN; DEĞERLİ KARDEŞİM, EMRE'NİN SON GÖNDERDİĞİ MAİL DOĞRULTUSUNDA, SAYIN BAKANIMIZ; ALİ BABACAN'A ULAŞMAK HUSUSUNDA, TÜM GAYRETİMLE ÇALIŞACAĞIM VE ELBETTE ALİ BABACAN HUSUSUNDA VERİLEN TÜM FAKSLARA AYRI AYRI FAKS ÇEKECEĞİM, BİLGİLERİNİZE... DÜN VE BUGÜN YAPABİLDİKLERİME GELİNCE; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN EKREM ERDEM'İ TEKRAR ARADIM. DAHA EVVELKİ TELEFONA ÇIKAN DANIŞMAN BEY TELEFONU AÇTILAR.(DAHA EVVEL TARTIŞMIŞTIK) KENDİSİYLE TEKRAR TARTIŞTIK. SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ ADINA AÇIKLAMA YAPAMIYACAĞINI, SÖYLEDİKLERİMİ SAYIN MİLLETVEKİLİMİZE İLETMEKLE GÖREVLİ OLDUKLARINI, ÜZERİNE BASA BASA BELİRTTİM VE SAYIN MİLLETVEKİLİMİZE İLETİLMEK ÜZERE; ADIMI VE SOYADIMIDA BELİRTEREK, NOTLARIMI ALDIRDIM. SAYIN MUSTAFA ATAŞ; DANIŞMANI ERHAN BEY TELEFONA ÇIKTILAR, OLDUKÇA İLGİLİ DAVRANIP; VEKİLİMİZ SİZİN SORUNLARINIZLA İLGİLENMEKTEDİR DEYİP, TÜM SÖYLEDİKLERİMİ NOT ALDILAR. ÖZELLİKLE; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN, NURETTİN CANİKLİ, BEKİR BOZDAĞ, ABDULKADİR AKSU MİLLETVEKİLLERİMİZİ EN AZ ÜÇER DEFA ARAMAMA RAĞMEN, BİR TÜRLÜ ULAŞAMADIM. SAYIN BAKANIMIZ; ZAFER ÇAĞLAYAN'I İSE İKİ KEZ ARAMAMA RAĞMEN ONADA ULAŞAMADIM. (BU HUSUTAKİ; DAHA EVVELKİ GÖRÜŞMEMİ SİTEMİZE YAZMIŞTIM.)ANCAK; ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞMEMİ AKTARMAK İSTİYORUM. SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN; AYŞENUR BAHÇEKAPILI'YA ULAŞABİLDİM. ÇOK SAĞOLSUNLAR; CENAZEDE OLMALARINA RAĞMEN BENİ TEKRAR DİNLEDİLER. KARDEŞİM; SİZİ HATIRLIYORUM, DAHA EVVEL GÖRÜŞMÜŞTÜK VE İLGİLİ İLETİLERİNİZİDE BİLİYORUM DEYİP, GELİŞMELERDEN ZATEN SİZLERDE HABERCİSİNİZ DEYİP, BİZLER İÇİN EN OLUMLU SONUCUN ÇIKMASI BAKIMINDAN, GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR VE BEN BU GELİŞMELERİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUM DEYİP, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA; YASANIN ÇOK BÜYÜK İHTİMALLE, T.B.M.M.'NE GELECEĞİNİ ALTINI ÇİZEREK İFADE ETTİLER. O HALDE DEĞERLİ ARKADAŞLARIM; HENÜZ DAHA YASA ÇIKMADAN VE İBRE BAYAĞI BİR LEHİMİZE DÖNMÜŞKEN, YILMADAN; KARAMSAR OLMADAN, DAHA ÇOK ÇALIŞARAK; YASAL VE SAYGI SINIRLARI İÇERİSİNDE, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE, HER TÜRLÜ YOLLARDAN ULAŞMALIYIZ DEMEKTEYİM. ALLAH'IN İZNİ, DUALARIMIZ VE ÇALIŞMALARIMIZLA, HÜZÜNLÜDE OLSA; ARTIK ÖZGÜR GÜNLER HEPİMİZ İÇİN ÇOK YAKINDA VE HATTA, KURBAN BAYRAMINDAN EVVEL DEMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM. BİLİYORUM; YAZIMIMI ÇOK UZATTIM LAKİN, BUNLARI YAZMAYI HEPİMİZ İÇİN BİR GÖREV SAYMAKTAYIM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SEVGİLER, SAYGILAR VE HÜRMETLERİMLE... İÇİNİZDEN BİRİ. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  36. ısrarla karşı taraftan arayanlara faktöring banka diyorsunuz.arayanların yüzde sekseni avukat diyorum.sekreterlerine aratıyorlar.kendileri arıyorlar alacaklı gibi.gözümle şahit oldum.faktöring uğraşmaz.banka uğraşmaz.onlar başbakanla cumhurbaşkanıyla zaten görüşüyor.millet vekilllerini aramazlar.

    YanıtlaSil
  37. vekilleri aradığımızda alacaklı diye arayanların avukatlar olduğunu belirtmemiz gerek.faktöringin bankanın ne zoru var.para satacak sağlam teminatlı adammı bulamıyorlar.ağzımıza dolamışız sürdürüyoruz.birçok avukat bu blıgları takip ediyor yapılan eylemlere karşı reflek veriyor.çekte ceza kalkarsa icra avukatları birbirlerine icraya gitmeye başlayacaklar.hepsi bunun farkında.bu yüzden en az bizim kadar belki daha çok arıyorlar vekilleri.alacaklıyız mağduruz diyorlar.

    YanıtlaSil
  38. Şu anda İstanbul Havalanındayım. Herkese GBT yapıyorlar girişti. Buralardan uzak durun derim.

    YanıtlaSil
  39. arkadaşlar ulaşacagımız milletvekillerinin telefonlarını en önemli olanları yzarsanız eşim ve arkadaşlarım mesaj atmayı hızlandıracagız.

    YanıtlaSil
  40. 41 DE YAZAN ARKADAŞIM SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİZİ BIRAKIRMISINIZ.YADA SİTENİN SOL ÜSTÜNDE SN.JENARDİ NİN MAİL ADRESİ VAR.ONA ULAŞIRSANIZ BÜTÜN ARAMAKTA OLDUĞUMUZ VEKİLLERİN TELEFON VE FAX NOLARINI SİZE İLETİR.SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  41. madem beşyıl hapis cezası korunacak yeni yasaya ne gerek var.zaten mevcut durum bu değilmi.bu durum çeklerin ödenilirliğini artırıyorsa,bu mağduriyetler neden.birbuçukmilyon çek cezaya ramen neden ödenmiyor.nasıl bir saçmalık bu.beş yıl ceza var çekler ödenmiyor yeni bir yasa çıkarıp beşyıl cezaya devam denilirse ödenecekmi.yani ödemeyenlerin sıkıntısı kanunun eski olmasımı.99 model olunca,sadece tarihi ve numarası değişince herkes çekini ödeyecekmi.temel fırası gibi valla.bakanlar ne diyor çekin güvenilirliği sarsılır e iyide ceza şimdide var.çokmu güvenilir şu durumda

    YanıtlaSil
  42. biz diyoruzki çekte ceza kaldırılsın çalışıp ödeyelim onlar diyorki hayır ceza olmazsa ödemezsiniz.tamamda ceza var işte ödemiyoruz ya.didiniyolar aynı yasayı çıkarcaz diye e acele etmesenizde olur.biz ha eski kanundan ha yeni kanundan yatcaz.derdimizi anlatamamışız.zannediyorlarki biz eski kanunla yatarsak zorumuza gidecek.yani ayıp olur eski kanunla yatırmayalım.yahu bu çarşafmı.ha eski ha yeni.hapis hapistir.cezalar korunacaksa ne deyişecek yasanın tarih ve numarasından başka.bari cezaları artırsınlarda bir anlamı olsun.beş yıl olunca ödemediniz on yıl yaptık ödeyin diye desinler.en azından mantığa daha yatkın.

    YanıtlaSil
  43. bu güne kadar verdiğimiz vergiler bugünler içindi sanki ödeyemediğimiz çekler yüzünden hapis yatalım diye ben bu ülkeye ne diyeyim

    YanıtlaSil
  44. ben şu anda ölmeyi düşünüyorum niye onurumla savaştım yani ticaret yaptım bir sürü insana ekmek vermek nasip oldu . tirilyonluk işler yaptım ve başardım .gün geldi işler kötüye gitti ve battım . bugün ekmeğe muhtaç hale düştük biz hamallık yapıp para kazanmaya eve ekmek götürmeye çalışırken hapis diyorlar gbt diyorlar benim param yok kardeşim olsa ben delimiyim niye paraları ödemeyeyim daha önce ödemedikmi.beni alın hapse koyun ama geride kalanların vebalini siz çekin bi zahmet yönetici abiler

    YanıtlaSil
  45. çekini bugüne kadar ödeyen insanlarız.hapiten dolayımı ödedik.hayır.ticari itibarımız için,çarkımız dönsün,çorbamız kaynasın diye.peki bugün ne için ödemiyoruz.kanun aynı kanun bizler aynı kişileriz.kanun aynı kişiler aynı.peki onursuzlaştıkmı.birkaç adımda üçkağıtçıyamı dönüşüverdik.genlerimizmi değişti.değil değil değil.
    başka bir sorun var.kaynağının bir bölümünün bizim olduğu ancak çok daha büyük bir bölümün bizimle ilgisinin olmadığı bir sorun bar.nedir bu dünya ekonomisindeki yavaşlama türkiye ekonomisindeki tıkanma ve bunu zamanında öngörmek zorunda olan biz tüccarlar.biz ön göremedik hatalıyız tamam.bedelini tüm itibarımızı malımızı mülkümüzü kaybederek ödedik.peki ya diğer suçlular ödedimi.hayır ödemedi.ödemedikleri gibi kendi suçlarını görmezden gelip kamufle etmek için bizi suçlamaya hatta özgürlüğümüze kast etmeye devam ediyorlar.üstelik bunu yaparkende dolandırıcılık gibi çok haysiyetsiz bir yakıştırmayla yapıyorlar.onların gözleri hırslarından kör olmuş.suçluluk duygusu içerisindeler. biz herşeyini haybetmiş insanlara eziyet ediyor insan olarak görmüyorlar.oysaki bizde birkaç yıl önce onlar gibi düzgün birer esnaftık.çekimizle de sözümüzle de istediğimiz malı alıyor istediğimiz işi yaptırıyorduk.şimdi yok.belki o duruma tekrar gelmek bir ömür daha alır.

    YanıtlaSil
  46. Arkadaşlar cnntürk.com ve ihlas sondakika sitelerinde çeklerle ilgili haberler var.Alacaklı ile borçlu anlaşacakmış cezaevinden insanlar ancak o zaman tahliye edilecekmiş falan filan...Sanki şimdi alacaklı ile anlaşınca cezaevinden çıkılmıyor.arkadaşlar bu hükümet yetkilileri ya çok dangalak yada tuzları okadar kuruki bizleri anlamak onlar için imkansız bir şey.Zaten paramız olsa iflas etmemiş olsak gider borçlularımıza paralarını öderiz.Biz diyoruzki ekmek alacak paramız yok onlar diyorlarkı alacaklı ile anlaşılacak.Arkadaşlar ben size bir şey söyleyeyim inanın moralinizi bozmak istemem ama bu hükümetten hiç bir şey olmaz.Adamlar daha kanunun nasıl olduğunu işlediğini bile bilmiyorlar.Cemil çiçek bu gün yaptığı konuşmada bunu açıkça belli etmiştir.Yani alacaklı cezaevindekini çıkarmayın çıkarırsanız biz paramızı nasıl alırız diyorlarmış.Ya bu çok büyük bir yalan yada sayın çiçek bu konu hakkında hiç bir şey bilmiyor.Ona tavsiyem cezaevindeki bir kaç çek mağdurundan bilgi alsın çünkü mevcut kanunu okusa bile hiç bir şey anlamayacaktır.Çünkü çok saçma. Atilla Serdengeçti...

    YanıtlaSil
  47. Ormanda iki aslan bir kalıp peynir bulurlar.Kavga etmektense paylaştırması için tilkiye başvururlar.Tilki de peyniri ikiye böler terazinin bir tefesine biraz fazlası gelecek şekilde her iki tefesine depeyniri koyar.Eşitlemek için fazla tarafından bir parça keser ve ağzına atar.Bu defa terazinin diğer gözü ağır basar.Tilki tekrar peyniri eşitlemek için diğer taraftan bir parça koparır yer ve bu işlem peynir bitesiye kadar devam eder.Peynir bittiğinde aslan sorar:Ne oldu tilki kardeş bizim peynire?Tilki:Valla görüyorsunuz geldiğinizden beri var gücümle peyniri eşitlemeye çalışıyorum ama bir türlü başaramadım.Şansınıza küsün.Elimden bu kadar geldi.
    Eğer bu çek yasası anayasayla uyumlu hale getirilirse avukatlar peynirden olacak.

    YanıtlaSil
  48. bugün bir arkadaş yazmıştı noterlerde de gbt ye bakılıyor diye çok ilginç.avukata vekalet veremeyecez artık.içeri girmekten başka yol kalmadı yani.böyle bir saçmalık olurmu.gıyabımda ceza verilmiş haberim olmamış hasbelkader öğrenmişim itiraz etsin diye avukat tutup vekalet vercem beni içeri atacaksın yuh yani.ya haklıysam haklılığım ispat olana kadar hapistemi kalcam.

    YanıtlaSil
  49. Cuneyt dediki...

    Eğer bir düzenleme yapılacaksa, bu düzenlemenin sadece Erteleme olabileceğini söylemek istiyorum..
    Konuştuğumuz vekiller bakanların düşüncesi bir yana bizi kandırıyorlar veya oyalıyorlar diyelim..

    Hazırlanan çek yasası bu şekilde Genel Kurula gelir ve yasallaşırsa, bunun Anayasa Mahkemesine taşınacağı ve iptal edileceği su götürmez bir gerçek..

    Anayasa Mahkemesi çeke vade konulması ve kast unsurundan dolayı yasayı iptal edecektir çünkü yeni yasada" üzerinde yazılı tarihte ibraz edilen çekin karşılıksız kalması halinde karşılıksız çek suçu oluşur" diyor.. vade olayından iptal 1. gerekçe..

    ..
    2003 de çek hapsine onay veren Anayasa Mahkemesi üyeleri içinde karşı oy kullanan Haşim Kılıç şu anda başkan ve eski üyelerinde hiç biri şu anda yok..

    2. iptal gerekçesi kasıt olayı..
    TBMM , çıkan yasaya Anayasa Mahkemesinin iptal etmemesi için kast unsuru koyacaklardır yasaya bu seferde sulh ceza mahkemeleri, kasıt unsuru arayacaklar ve sulh ceza mahkemeleri Ticaret mahkemesine dönüşmesi kaçınılmaz olacaktır, defter kayıtları, faturalar bilançolar, bilirkişi müesesesi mahkemeleri işlemez duruma getirecektir, şu anda dava edilen karşılıksız çek sayısı 1.2 milyon, bu sayı mahkemelerin kast unsuru araması demek, işin içinden çıkılmaz hal demek, ayrıca kasıt olup olmadığı nası belirlebecek yanlış kararlar bir sürü tartışmayıda beraberinde getirecektir..


    Yasada yapılmak istenen şudur
    İlk önce erteleme yaparak orta bir yol aranacak kişilere borcunu ödeme şansı, alacaklıyada tahsil umudu vermek, tepkiler en aza indirilecek..

    Adalet komisyonunda olan yasada 6 aylık dönem içinde gerekli düzenlemelerin yapılarak, Adli para cezalarının, şeklen ceza kavramında kasıt aranmaksızın idari para cezasına dönüşmesi söz konusu olacaktır.. Ekonomik eylemlere ekonomik ceza sistemi yürülüğe girecektir..

    YanıtlaSil
  50. meclisin yarısı avukat yarısıda kalbur üstü tüccar.avukatlar peynirden olmaz biz özgürlüğümüzden oluruz.tek bir şansımız var oda başbakana ulaşılmış olması.mecliste o hanımefendinin başbakana çıkışması konuyu bir anda gündeme getirdi.eğer derdini tam olarak anlatabildiyse bu kanun lehimize çıkar.ama eğer başbakan ne olduğunu anlamayıp bize karşı olanlardan bilgilenirse durum çok vahim.çükü başbakanın en yakınındakiler bize karşı olanlar.tam olarak anlatamazsak yandık.

    YanıtlaSil
  51. ARKADAŞLAR KİM DİYOR BANKA ,NOTER, HASTANE ,VERGİ DAİRELERİNDE GBT YAPILIYOR DİYE YOK BÖYLE BİR ŞEY .TİPONNE

    YanıtlaSil
  52. ARKADAŞLAR,

    HER DÜŞÜNCEYE SAYGIM VAR AMA LÜTFEN BİRAZ DİKKAT.

    DOLANDIRICILIK PLANLIDIR, PROGRAMLIDIR VE DOLANDIRICI ZATEN YAKALANMAZ. O VURGUNU VURUR İŞ BİTTİMİ ÇEKER GİDER YURTDIŞINA NİYE BURDA BEKLESİNKİ ZATEN ALACAĞINI ALMIŞTIR.

    ALACAKLILAR FAKTORİNGLER MESELESİNE GELİNCE. HEPİMİZ BİRAZ MUHASEBE BİLİRİZ. TEFECİLERİ SAYMAZSAK YASAL OLARAK FAKTORİNG HİZMETİ VEREN TÜM KURULUŞLAR TAHSİL EDEMEDİKLERİ ÇEKİN BEDELİNİ VERGİDEN DÜŞERLER. HAA FATURASIZ İŞLEM YAPIYORLARSA ONUDA DEVLET KOVALAMALI ZATEN.

    BU İŞTEN EN FAZLA NEMALANAN GRUP AVUKATLARDIR. AVUKATLIK ASLEN YÜCE BİR MESLEK OLMASINA RAĞMEN MAALESEF SÜLÜKLERİN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU BİR GRUP HALİNE GELMİŞTİR.

    BU DURUMDA BİZİM KARŞIMIZDAKİ EN GÜÇLÜ LOBİ AVUKATLAR VE TEFECİLER VE YASA DIŞINA ÇIKAN FAKTORİNGLERDİR. BUNLARI YASAYA EKLENECEK KAST UNSURUDA TATMİN ETMEZ ÇÜNKÜ

    BEN BİR ESNAFTIM DOLANDIRICI DEĞİL BANKALARA ALACAKLILARIMA ŞAHSİ KEFALET DAHİ VERDİM. BİR ZAMANLAR İŞLSRİM İYİYDİ SONRA BOZULDU SAHİP OLDUĞUM TÜM GAYRİMENKULLERİM HACİZ ALTINDA. TOPLAM 10 ALACAKLIM VAR ONUNUNDA TÜM GAYRİMENKULLERİMDE HACZİ VAR. YANİ BİRBİRİNE GİRMİŞ DURUMDA. BU DURUMDA HİÇKİMSEYE FAYDASI OLMUYOR. NEDENMİ. AVUKATA VERİLEN BİR ÇEK BİR SÜRE SONRA MASRAFTI VEKALETTİ ÇEK TAZMİNATIYDI DERKEN 2 KATINA ÇIKIYOR. MALLARINIZINDA İCRA YOLUYLA YÜZDE KIRK DEĞERLE SATILACAĞINI VARSAYARSAK ORTADA BİR KIYIM VAR DEMEKTİR.

    ŞİMDİ KAST UNSURU ARANSIN DİYELİM

    BEN TÜM MALLARIMI ORTAYA KOYMUŞSAM BANA DOLANDIRICI DİYECEK KİMSE KALIRMI KALMAZ HAKİM BUNU GÖRMEYECEKMİ GÖRECEK. O YÜZDEN KAST UNSURU ONLARIN İŞİNE YARAMAZ.

    BEN HALA BU YASADA YAPILACAK DÜZENLEMENİN

    ANAYASAYA
    TCK YA
    HUKUKA
    VİCDANA
    AİHS NE

    UYGUN OLMAYAN ŞEKLİYLE DEĞİL
    HAKSIZLIKLARI GİĞDERECEK ŞEKİLDE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM..

    BUNUN İÇİN

    ÖNÜMÜZDE ÇOK AZ ZAMAN KALDI

    ÖZELLİKLE VE ÖZELLİKLE

    İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİ ARAMAYA DEVAM

    DEVAMMMMMMMM


    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  53. YENİŞAFAKTA YAYIN TİPONNE

    YanıtlaSil
  54. Yukarıda arkadaşların özellikle meclisi arayıp durumu izah etme konusundaki fikirlerine kesinlikle katılıyorum. Geçmişte istihdam, vergi üretip bu ülkeye hizmet etmiş bir şekilde çeklerin karşılığını ödeyememiş beyler, bayanlar yapılacak şey hiç geciktirmeden özellikle telefon ve fax ile yoğun bir şekilde meclisi aramamız lazım. Yapılacak şey son derece basit kolay ama son derece önemli!!

    Bu konuda bakanlar ve Ankara milletvekillerinden başlayarak herkesin kendi bölge milletvekilini araması lazım. İkna ve izah etmemiz lazım. Emin olun konunun detaylarından haberi yok milletvekillerinin çoğunun.

    Yarın buradakilerin en başta Sn Cemil Çiçek i arayarak hapis cezasının alacaklıya bir fayda sağlamadığı, hapisten kurtulmak için ödenen adli para cezasının da alacaklının cebine girmediği, AB üyesi hiçbir ülkede böyle bir cezanın bulunmadığı, hapis cezasının borç ödeme imkanının önünde de ciddi bir engel olduğunu izah etmemiz lazım.
    Çek mağduru kişilerin geçmişte ve belki halen işletme sahibi kişiler olduğu, bu ülkeye ve devlete vergi, istihdam başta olmak üzere ciddi katma değerler kattığı gözönünde bulundurulup, hapis cezasının borç ödeme kabiliyeti oluşturma önündeki en büyük engel olduğu görülmeli.

    Sn Cemil Çiçek yanılıyor veya yanıltılıyor. Hapsin alacaklıya da borçluya da maalesef hiçbir faydası yok. Bu kadar karşılıksız çek sahibinin hapiste yatmasına ne diyeceksiniz? Bir tane alacaklı gösterebilirmisiniz iyiki bu borçluyu hapise attınız benim problemim çözüldü diyebilecek. Ve madem bu kadar faydalı ve çözüm üreten bir ceza bu neden bizim dışımızda bir ülke bunu düşünüp uygulamıyor.
    Vadeli bir ödeme enstrümanı olarak kullanılan çekin aynı amaçla kullanılan senetten hürriyeti kısıtlama ile sonuçlanacak ne büyük farkı var söyleyebilirmisiniz? Çeki günlük ödeme enstrümanı olarak kullanan bir tüccar gördünüzmü? 10 yıllık ticari hayatımda hiç karşılaşmadım!

    9 yıl boyunca ödediğim çek sayısı 7binin üzerinde. Çalıştırdığım personel sayısı 200 ün üzerinde idi. Krizde maalesef 100 ün üzerinde karşılıksız kalan çekden dolayı 1 yıl sonra bir hapis cezam görünüyor şu anki kanunlarla.
    Alacaklılarım da biliyorki 5-6 yıllık bir ödeme planıyla aşabileceğim bir sıkıntı bu. Ama önümdeki hapis cezası bırakın ödeme kabiliyeti oluşturacak bir imkan oluşturmayı, ailenizin sizsiz ne durumda olacağını, çocuklarınıza eşinize siz olmadan kimin bakacağını düşünmekten psikolojinizi maalesef sağlıklı tutamıyorsunuz. Sağlıklı düşünemiyorsunuz bile. Devletten ve alacaklılardan borcumu silin gibi bir talebim olmadı olamaz ama bu borcu ödemek için önümü tıkamayın başka bir şey istemiyorum. Şu ana kadar ödediğim çekin tutarı eski para ile 200 trilyonu geçiyor. 1 trilyonun altındaki karşılıksız çeklerden dolayı hürriyetimi tahdit etmekle bu borcun ödenmesini maalesef imkansızlaştırıyorsunuz.

    Karşılıksız çek konusunu dolandırıcılık ile birlikte anmayın. Dolandırıcılık ayrı bir konu. Mahkemelerimizi ticari ve diğer dolandırıcılık konularına bakıp hükümleri uyguluyorlar zaten. Karşılıksız çek verenler arasındaki dolandırıcıları çıkarıp kalanını cezalandıralım düşüncesi saçma bir mantığın ötesine geçemez.
    Dolandırıcılık şüphesi olan kişi ve kurum bu konuda hukuki süreci ayrıca işletiyor zaten.
    Karşılıksız çek davalarından bağımsız bir şekilde yürüyor bu süreç.

    Evrensel hukukda da, dinler hukukunda da (şeriatta bile) temel kaidedir CEZALAR SUÇUN CİNSİNDEN olmalı.

    YanıtlaSil
  55. sa ben çekten dolayı 5 ay ceza yattım çıktım ama şu an yine aranmam var her an yakalanabilirm allah kimseyi oralara düşürmesin ama bu hükümet varken hapis cezası falan kalkmaz bizlerde kuzu kuzu hapis yatarız evet bizler suçluyuz çünkü bu devlete vergi verdik yanımızda 300 400 insan çalıştırdık ihracat yaptık ülkemize döviz getirdik biz suçluyuz çünkü yurt dışına kaçmadık işlerimiz bozulurken sonumuzun geldiğini bildiğimiz halde kimsenin canını yakmadık fabrikalarımız evlerimiz arabalarımız hacz edilirken dolambaçlı yollara girmedik hepsini verdik ama vercek bişeyimiz kalamadı özgürlümüzden başka ben onunda bi kısmını verdim

    YanıtlaSil
  56. A.Ş çekine müşterek atılan imzalardan biri patrona ait olmasına rağmen ekonomik sıkıntıya düşünce ödeyemedi ve ortadan kayboldu. A.Ş battı malı yok,maaş alacaklarımızı alamadık,ssk.larımız ödenmedi,neticede işsiz kaldık. Bir de üstüne üstlük tamamen hiç bir karşılık beklemeden iyi niyetimiz ile patrona güvenerek çek üzerine attığımız müşterek imzadan diğeri bize ait olunca birde ceza ile karşı karşıya kaldık.Şimdi sorarız hükümete.Bu durumda olan binlerce vatandaş var.Bunların durumu ne olacak.Yeni çıkacak çek yasasında bu durumu gözönüne alıp DÜZELTEBİLECEKMİSİNİZ.Bu durumda olup ekmek parası için çalışamayıp kaçak yaşamakta olanlara geçmişe yönelik DÜZENLEME yapacakmısınız. Sadece işi bozulan esnaf çek mağduru değil? Bunlarıda gözönüne alın ey hükümet..

    YanıtlaSil
  57. Vekaleten çek kesmiş sigortalı, maaşlı çalışan insanlar ne olacak? Suçum ne dürüst çalışmak mı? Bu ülkede benim durumumda olan birçok insan var. Duyun lütfen bu feryatlarımızı. İçim yanıyor içim. Boş yere hapis yattım. Ben bir anneyim. El kadar çocuğum ortalarda perişan oldu. Beni yavrumdan ayırdılar. Yazık değil mi yavrularımıza?

    YanıtlaSil
  58. bu hükümet vatan topraklarını satmadımı şehitlerimizi anmak yerine pkk ya kucak açmadımı çek mağdurlarını faktoringler bankalar için elbette satar ey çek mağdurları kenetlenin yasa çıkar veya çıkmaz bizlere söz elbet gelecek o sözü bizler sandıkta söyleyeceğiz o günleride göreceğiz

    YanıtlaSil
  59. insanlar 5 ay yattım 8 ay yattım bir yıl yattım çıktım diyor borçları ödendimi hayır ne oldu bir kısım çevreler tatmin oldu rahatladı beyler dikkat edin geride büyük bir çoğunluk var sosyal bir felaket yaşanmadan bunun önünü kesin sonra demedi demeyin her an herşey olabilir türk milletinin sabrı taşmaya görsün

    YanıtlaSil
  60. ARKADAŞLAR BURAYI HÜKÜMET OKUYOR GİBİ TAVIRLAR, YAZILAR GELİYOR...

    BURAYI BAŞBAKAN VEYA İLGİLİLER OKUMUYOR!!!

    LÜTFEN BU YAZDIKLARINIZI VEKİLLERE DE ANLATINIZ...

    VEKİLLERE OLMUYORSA DANIŞMANLARINA ANLATINIZ...

    11 NOLU YORUMUMDAN DA BELKİ FİKİR ALIRSINIZ


    SAYGILAR
    SERTAÇ

    YanıtlaSil
  61. kişye göre çözüm istemek amacımıza aykırıdır.tek savunmamızın kast unsuru olmayan tüm karşılıksız çek vakalarında hapis cezasının tamamen kaldırılması olmalıdır.
    ben kurtulayım diğerleri ne yaparsa yapsın anlayışı burada mücadele veren insanları kullanmaktır.vekaletle,asaletle,2009 öncesi sonrası,kadın erkek,bir çek on çek ayırımı yapamazsınız.tek ayırım kasıt olan veya olmayan diye yapılabilir.kasıtlı olarak dolandırmak maksadıyla yazılan ödenmeyen çeklerde cezaya evet diğer hallerde cezaya hayır felsefesiyle yaklaşmak gerek.yoksa ben kurtulayım diğerlerini isterse assınlar anlayışı kötü kalpliliktir.kötü kalpli insanlarda allah tarafından cezalandırılır.

    YanıtlaSil
  62. ESKİDEN EŞİMİ SABAH ,İŞE UĞURLARKEN ALLAH HAYIRLI İŞLER VERSİN DERDİM.ŞİMDİ İNŞAALLAH GBT KONTROLÜNE YAKALANMADAN İŞE GİDEBİLİR DİYE DUA EDİYORYM YETERRRRR PARANOYAK OLDUK YETER BE

    YanıtlaSil
  63. NOTERLEREDE GBTİ BENDE DUYDUM DOĞRUMU

    YanıtlaSil
  64. suan cnn de bızımle ılgılı haber gecıyor ve kadırhas unıversıtesı profosörü açıklama yapıyor.
    cnn turk un resmı sıtesındekı yazıyla haberlerde konusan profösör arasında yorum farkı var.cnn bılmeden yazıyı internet sitesınde yazmış ama profösor açıklama getirdi,profösörun kendısıde ekonımık suca ekonomık cezayı savunan açıklama yaptı ve hapıs kararının aslında pek etkılı olmadını savunarak hazırladıkları yasanın bunu goz onune alarak onumuzdekı gunlerde meclıse gelıceğını soledı.

    YanıtlaSil
  65. SAYIN ARKADAŞLAR GÜL HANIMIN MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞMELERİNİ AKTARIYORUM BİLGİNİZE
    (Aynen aktarıyorum)

    SN BURHAN KAYATÜRK

    DİYORKİ TELEVİZYONDAKİ AÇIKLAMALARA BAKMAYIN HERKES FİKRİNİ BEYAN EDEBİLİR
    DEMOKRASİ VAR
    HÜKÜMETTE BÖYLE BİR SÖYLEM YOK
    BANKACILAR ÇOK KUVVETLİ BASTIRIYOR
    GÖNDERDİKLERİ EN KÜÇÜK DETAYLI RAPOR 15 SAYFA
    YAĞMUR GİBİ GELİYO HEPSİ DE AĞIR
    BİR SÜRÜ FİKİR VAR AMA BU BİZİM HÜKÜMETTE KONUŞULAN BİŞİ DEĞİL
    BÜTCE GÖRÜŞMELERİNDEN ÖNCE
    ÇEK YASASI GÜNDEME GELECEK
    MÜSTERİH OLUN
    SİZİN SORUNUNUZ BANKALAR ONLARIN BASKISI ÇOK BÜYÜK
    MAALESEF SÖZLERİ GEÇİYOR

    YanıtlaSil
  66. HULUSİ GÜVEL (Adana) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın 40'ıncı maddesindeki değişiklik önergesi hakkında söz almış bulunuyorum. Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.


    Değerli arkadaşlar, Borçlar Kanunu Tasarısı vesilesiyle ülkemizde yaşanmakta olan sıkıntılar hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Ekonomik gidişat nedeniyle vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar günden güne artmaktadır. Çek borçları nedeniyle binlerce iş adamı ve esnaf bugün hapistedir. Bu insanlarımız aileleriyle birlikte büyük sıkıntı yaşamaktadır. Bu insanlar topluma karşı suç işlememişlerdir. Suç, ekonomik bir suçtur. Buna rağmen bu konuda bir girişim yapmayan Hükûmet bu sorunların büyümesine neden olmaktadır. Hapiste olduklarından, borçlarını ödeyememekten, alacaklılar da mağdur olmaktadır.

    Değerli arkadaşlar, geçtiğimiz yaz ayları içinde ülkemizde günde ortalama 273 iş yeri kapandı. Her gün ortalama 2.602 iş yerine ve eve haciz geldi. Bunlar yenilir yutulur rakamlar değil. Burada rakam olarak ifade edilenler, büyük acılar, olağanüstü sıkıntılar demektir.

    Yine aynı dönemde işsizlik oranı yüzde 16'ların üzerine çıkmıştır. Genç işsizlerin oranı ise yüzde 30'ları aştı. 450 bin civarında üniversite mezunu gencimiz hâlen işsiz. Bu dönemde karşılıksız çek sayısı 9,5 milyonun, protestolu senet sayısı 1,5 milyonun üzerine çıkmıştır. Böylesi oranlar dünyada pek az ülkede mevcuttur.

    .

    Değerli arkadaşlar, son bir yılda 950 bin kişinin evine, iş yerine ya da maaşına icra gelmiştir. Her gün ortalama 2.600 ailenin evine haciz gelmesi toplumsal yapının derinden sarsılması anlamını taşımaktadır. Gazetelerde her gün onlarca cinnet ve intihar haberleri yer almaktadır. İnsanlarımız ekonomik krizin ağır etkileri nedeniyle intihara sürüklenmektedir.

    Değerli arkadaşlar, toplumsal bir cinnet hâlinin karşısındayız. Bu Hükûmet döneminde çoğu ekonomik suçlardan dolayı olmak üzere cezaevlerindeki mahkûm ve tutuklu sayısı 110 bini aşmıştır.

    45
    --------------------------------------------------------------------------------
    Bu, cumhuriyet tarihinin en büyük rakamıdır. Daha önce de değindiğim gibi, bunları birer rakam olarak algılamak büyük bir hatadır. Bunların her birinin arkasında büyük dramlar vardır. Bu tablonun arkasında toplumu etkisi altına alan derin bir karamsarlık hâli mevcuttur.

    Değerli arkadaşlarım, Dünya Bankasının yıllık toplantıları kapsamında yayımladığı bölgesel raporda Türkiye'de yoksulluğun artacağı öngörülmektedir. Yani önümüzdeki tablo daha da ağırlaşacaktır. Hükûmet üyelerinin pembe tablolar çizmek yerine geçerli ve sürdürülebilir çözümler üretmesi gerekirken krizi doğru yönetemeyen iktidar kendileri dışındaki her şeyi suçlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Krizin başlangıcından bu yana gerek muhalefetin gerek iş dünyasının uyarılarını dinlemeden kriz yokmuş gibi davranarak ülkeyi getirdikleri yer -işte, biraz önce bahsettiğim- toplumsal cinnet halidir.

    (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

    BAŞKAN - Buyurun efendim, konuşmanızı tamamlayınız.

    HULUSİ GÜVEL (Devamla) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; dünyada yaşanan krizin ülkemizi sert biçimde etkileyeceğini söyleyen insanları krizden medet ummakla suçlayan, krizden etkilenenleri beceriksiz ilan eden, "Hamdolsun bize bir şey olmaz." diyen bir Başbakandan, yaşanılan bu sıkıntıları anlamasını beklemenin ne denli gerçekçi olduğunu yüce heyetinizin takdirine bırakıyor, değişiklik önergemizi destekleyeceğinizi umuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

    BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Güvel.

    Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyen… Önerge kabul edilmemiştir.

    Diğer önergeyi okutuyorum:

    YanıtlaSil
  67. ŞEVKET KÖSE (Adıyaman) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 321 sıra sayılı Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın 41'inci maddesi üzerine verdiğimiz değişiklik önergesi üzerine söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle yüce heyetinize saygılarımı sunarım.

    Türkiye'nin sanayicisi, esnafı kan ağlıyor ve borç batağında yüzüyor. Bu dönemde esnafımızı, sanayicimizi rahatlatacak yasalar çıkarılması beklenirken iktidar oralı bile olamıyor.

    Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Sayın Başbakan gezsin, çiftçiye, sanayiciye, esnafa sorsun bakalım. Kriz teğet geçmiş mi geçmemiş mi? Yoksa, kriz beşli dirgen gibi vatandaşın böğrüne mi saplanmıştır? Değerli arkadaşlar, AKP İktidarı sayesinde Türkiye'nin siyasi ve ekonomik şartları her gün biraz daha ağırlaşıyor; dolayısıyla, hayat çekilmez hâle gelmiştir. Yine, AKP İktidarı sayesinde yani 2009 yılında gelen kriz nedeniyle 3 milyona yakın insan işsiz kalmıştır, 1 milyon insanın evine, iş yerine haciz gitmiştir. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, yatan mahkûm sayısı 100 binleri aşmıştır -9,5 milyon insanın karşılıksız çekten- ve 1,5 milyon insanın ise senedi protesto edilmiştir. İşçi, memur, esnaf ve emekliler açlık sınırının altında kaldı, yaşam standardı olarak. 100 binden fazla -geçen yıl itibarıyla söylüyorum- esnaf kepenk kapattı. 8 milyon insan yoksulluk sınırının altında hayatını sürdürmektedir ve en önemlisi, yedi yıl önce Türkiye'nin borcu 220 milyar iken bugün 500 milyar Amerikan dolarına gelmiştir, o sınıra dayanmıştır.

    Sayın milletvekilleri, eminim -bana geldiği gibi- hepinize her gün yüzlerce telefon geliyordur. "Çek kanunu ne olacak?" ve "Teşvikten yararlanamıyoruz.", "Ne olacak, ne yapacağız?" diye bir sürü sorular bize soruluyor. Bu soruların çözümüne ilişkin, iktidar herhangi bir çaba göstermiyor. Size soruyorum: Ne yapacağız bu çek kanunu konusunu? İnsanlar cezaevine giriyor ya da girmeyi bekliyor. İktidara sesleniyorum: İnsanlarımıza bunu reva mı görüyorsunuz? Cumhuriyet tarihinde ilk defa mahkûm sayısı

    Sayın milletvekilleri, eminim -bana geldiği gibi- hepinize her gün yüzlerce telefon geliyordur. "Çek kanunu ne olacak?" ve "Teşvikten yararlanamıyoruz.", "Ne olacak, ne yapacağız?" diye bir sürü sorular bize soruluyor. Bu soruların çözümüne ilişkin, iktidar herhangi bir çaba göstermiyor. Size soruyorum: Ne yapacağız bu çek kanunu konusunu? İnsanlar cezaevine giriyor ya da girmeyi bekliyor. İktidara sesleniyorum: İnsanlarımıza bunu reva mı görüyorsunuz? Cumhuriyet tarihinde ilk defa mahkûm sayısı
    -biraz önce belirttiğim gibi- gerçekten yüz binleri aşmıştır. Ortada düzeltmeyi bekleyen birçok sorun var iken bir an önce çek konusunu Genel Kurula getirip düzenlemesini yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  68. Türkiye Büyük Millet Meclisi
    Genel Kurul Tutanağı
    23. Dönem 4. Yasama Yılı
    14. Birleşim 05/Kasım /2009 Perşembe
    YUKARDAKİ TUTANAKLAR DÜNKÜ MECLİS TOPLANTISINDANDIR DESTEKLEYEN İLGİLENEN SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜR

    YanıtlaSil
  69. HALA ANLAMIŞ DİĞİLİM YA KAFAM ÇALIŞMIYOR KITIM YADA BİZİ SALAK YERİNE KOYUYORLAR BANKALARA NE OLUYOR BENİM YERİME BORCUMUMU ÖDÜYOO YEMİNLE BANKAMATİK BİLE KULLANMIYCAM ARTIK YUH BE

    YanıtlaSil
  70. bankalar vadeli çekleri teminat olarak kabul edip kredi veriyorlar.ceza kalkarsa teminat olarak kabul ettikleri çek lerin ödenmeyeceğini düşünüyorlar.anlatamadık kalın kafalılara.ceza var diye çek ödense birbuçuk milyon çek neden karşılıksız çıktı.sorunun kaynağıyla yüzleşmektense ezberlerle devam ediyorlar.bu kafayla o bankaları nasıl yönetiyorlar anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  71. Çok Basit

    Bankalar, Çek kullanımı dolayısıyla,
    Çek karnesi satıyorlar
    Provizyon alıyorlar

    Geliri merak ediyorsanız

    "piyasa da dolaşan en az 2 milyon çek var" beyanında her bir çek için bir çek karnesinden kesildiğini düşünürseniz
    2.000.000 x 150 TL (Çek karnesi) = 300.000.000 TL

    yarısı kadar provizyon düşünün

    1.000.000 x 30 TL = 30.000.000TL

    bu gelir nasıl yok olur. Kimse çek kullanmazsa Hapis cezası kalkarsa ÇEK = SENET olur.

    İşte bundan korkuyorlar...

    Ama İnsanlık onurunu hiçe sayıyorlar...

    YanıtlaSil
  72. ADALET KOMİSYONU FAX

    1AHMET İYİMAYA 0312420 53 22
    2 HAKKI KÖYLÜ 0312420 69 57
    3 MEHMET EMİN EKMEN 0312420 69 57
    4 İLKNUR İNCEÖZ 0312420 69 72
    5 AHMET AYDIN 0312420 69 70
    6 ZEKERİYA ASLAN 0312420 69 66
    7 OSMAN ERTUĞRUL 0312420 69 61
    8 YILMAZ TUNÇ 0312420 69 77

    10 FATİH METİN 0312420 69 61
    11 SALİH ERDOĞAN 0312420 69 68
    12 MEHMET TUNÇAK 0312420 69 52
    13 CELAL ERBAY 0312420 69 45
    14 VEYSİ KAYNAK 0312420 69 62
    15 METİN ÇABANOĞLU 0312420 69 66
    16 ALİ ÖZTÜRK 0312420 69 96
    17 ALİ İHSAN KÖKTÜRK 0312420 69 74
    18 ALİ RIZA ÖZTÜRK 0312420 69 66
    MUSTAFA HAMARAT 0312420 69 70
    RIDVAN YALÇIN 0312420 69 58
    23 YAHYA AKMAN 0312420 69 74
    24 İHSAN KOCA 0312420 69 52
    25 HALİL ÜNLÜTEPE 0312 420 69 58

    YanıtlaSil
  73. Sevgili Arkadaşlar ,

    Sayın Çiçek Herhalde kanunu bilmiyor. İçeride olanların alacaklıları tarafından aman hapisten çıkartılmasın dediği konu zaten kanunda yok .ayrıca böyle bir şey söyleme lüksleri de yok .

    ÇÜNKÜ

    ADLİ PARA CEZASINI , MAL MÜDÜRLÜĞÜNE ÖDEDİĞİNİZDE (FAİZ YOK ) ZATEN SERBESTSİNİZ. BURADA DEVLET ARADAN PARA GÖTÜRÜYOR DİYEMİ ACABA HAPİS CEZASINI KALDIRMAK İSTEMİYOR. ? NE DERSİNİZ.

    YanıtlaSil
  74. ARKADAŞLAR YASA GİDİP GELİYOR. HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR AMA ERTELEME KONUSUNDA SANKİ BİR GELİŞME VAR GİBİ. 1 YILLIK BİR ETLEME KİME NE FAYDA SAĞLAR BİLİNMEZ. BELKİ DE BU ERTELEME İLE İÇERDEKİLER ÇIKAR,KAÇAK DURUMDAKİLER RAHAT EDER DE BİZE KATILIRLAR. BİZLERDE BÜYÜK BİR KALABALIK OLUR RAHATCA YENİ YASA İÇİN BASTIRIRIZ. BORCUNU ÖDEYEBİLCEK OLANLAR ELBETTEKİ 1 YIL İÇİNDE ÖDESİN KURTULSUN.BU HERŞEYDEN ÖNCE KUL HAKKI AMA. BİZLER ELMA ALIP ÇEK KESMEDİK. CEZAEVİNDEN ERTELEME İLE TAHLİYE OALCAK MAĞDURLARIMIZ HERŞEYİNİ KAYBETMİŞ,TEZGAHLARINI HACİZLERE KAPTIRMIŞ İNSANLAR. 1 YIL GİBİ KOMİK BİR SÜREDE BORCUNU ÖDEYECEK OLAN ADAMIN ZATEN CEZAEVİNDE İŞİ NE?

    FAXLAR ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN FAX MAKTUP VE ARAMALARA YOĞUN BİR BİÇİMDE DEVAM EDELİM.

    YanıtlaSil
  75. KİMSE LÜTFEN SORU SORMASIN. YASA NE OLDU NE OLCAK. HERYERE FAX ÇEKSİN MEKTUP GÖNDERSİN. TELEFON AÇSIN. SAYIMIZI İSTATİSTİKLERLE ORTPAS EDİP YÜZBİNLERİ BİNLER GİBİ GÖSTEREN ZİHNİYET BUNUN ALTINDNA KALKAMAYACAKTIR. ALIN CEZAEVİNDEKİLERİ ÇIKARDIK DEDİĞİNİZİ YAPTIK DİYECEKLER BORCUNUZU ÖDEYİN BAKALIM GİBİ BİR ANLAYIŞ İÇERİSİNE GİRECEKLER.1 YILDA ADAMIN İNFAZA EVRAKLARI ANCAK GELİRDE TAHLİYE OLUR.

    ARKADAŞLAR BUNLARA EVVELA SAYIMIZIN KAÇ KİŞİ OLDĞUNU GÖSTERMEMİZ LAZIM. FAX MEKTUP ARAMA

    YanıtlaSil
  76. yasanın gidip geldiğini sanmıyorum.sadece bilgi kirliliği var.emin olun başbakanın kafasında bu iş belli.ama hangi yönde hareket edecek bilmiyoruz.ve bunu sadece kendisi ve yakınındaki bir iki bakan biliyor.son anda fikri değişmezse sanırım alehimizde sonuçlanacak.fikrinin değişmesi için de başbakana gerçek mağdurların ulaşıp hikayelerini anlatması gerekiyor.buda zor görünüyor.mal beyanı cezasının kalktığı zamanı hatırlayın aynu spekülasyonlar yapılıyordu.cumhurbaşkanlığı seçimlerindede aynısı.hep son dakikada belli oldu.gene öyle olacak sanırım.oldu bittiye gelecek.böylece yasa çıkana kadar gelecek tepkileri absorbe etmiş oluyor.ama bu lehimizede alehimizede olabilir.göreceğiz haftaya.

    YanıtlaSil
  77. mağdur durumdaken bir espri kaynağı haline dönüşmüş olabiliriz.ciddiye almıyor olabilirler.bankalar sayfalarca raporlar gönderiken bu arama eylemi cılız hatta komik kalıyor olabilir.daha mantıklı sonuca hedef eylemler lazım.inanıyorumki başbakana üç beş mektupta üçbeş dıramı okutabilirsek kendisine yada eşine on gün içinde ceza tamamen kalkar.

    YanıtlaSil
  78. daha fazla ceza ile çıkartsınlar muhalefet anayasa mahkemesine gitsin anayasa mahkemesine gidilmesine engel olacak bişi varmı

    YanıtlaSil
  79. Elimden gelen herşeyi yapıyorum...Telefon trafiğim cidden çok yoğun.. ancak affınıza sığınarak birşey sormalıyım..Yorumlarda yoğunlukla ''GELECEK HAFTA '' telaffuz ediliyor..Ne olacak gelecek hafta?...bunca telefon arasında birşeyler mi atladım?..Gelecek Haftayla ilgili SOMUT bir bilgi mi ulaştı birimize arkadaşlar?
    Öyle bir bir bilgi varsa, telefon görüşmelerinde işimize yarayacaktır..Baskının terazisini ona yönlendiririz..Merakım bundandır.

    saygılar

    YanıtlaSil
  80. Allah fakiri sevindireceği zaman önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş.Biz de bir habere sevinip bir habere üzülüyoruz.Arkadaşlar dalga geçiyorlar bizimle.Bunlar ne allahtan korkar ne kuldan.Türkiyeyi kimin yönettiği belli değil.Türkiyede neden sekiz tane bölge adliye mahkemesinin kurulduğunu biliyor musunuz?Diyarbakır Bölge Adliye mahkemesi'nin neden Diyarbakır'da kurulduğunu,inşaatının AB'nin hangi fonundan karşılandığını biliyor musunuz?Türkiye bölündükten sonra her bölgede bir mahkeme kalacak ondan.

    YanıtlaSil
  81. anayasa mahkemesine çok fazla umut bağlamayın.mahkeme böyle bir kanunu sırf chp nin getirdiği her kanunu bozuyormuş pozisyonundan çıkmak için reddedebilir.anayasa mahkemesinin tarafsızlığının ispatına kurban gidebiliriz.üstelik meclisteki lobinin oradada olacağını düşünürsek çok şansımız yok.yanlış bilmiyorsam çıkan kanunu ana muhalefet partisi anayasa mahkemesine taşıyabiliyor.chp nin anayasa mahkemesine iptal için 35 in üzerinde müracatı oldu büyük bölümü akp nin alehinde sonuçlandı.
    yani iptal edildi.ama bu yüzden anayasa mahkemesi ciddi sıkıntıya girdi.chp çankaya ilçe başkanlığı yakıştırması bile yapıldı.bu tür ses getirmeyecek kanunları iptal talebine ret vererek hem bu yakıştırmadan yavaşça sıyrılıp hemde şu an mecliste baskı yapan lobileri mutlu etmiş olur.
    yüce mahkemenin gerçekten her kararda tarafsız olduğunu düşünmüyoruz değilmi.
    tabi bu sadece benim düşüncem.
    umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
  82. ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKEZE İYİ AKŞAMLAR...,

    BEN ÇOK FAZLA YORUM YAZMIYORUM AMA HABERLER İYİ OLUNCA ARTIK BİR TARAFTAN İYİ HABERLERİDE VERMEK İSTİYORUM. ÇÜNKÜ GÜZEL HABERLER VERMEK GÜZEL ÖNCELİKLE BU SİTEYE EMEK VEREN ARKADAŞLARIN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM. ÇÜNKÜ EMEKLER ÇOK BÜYÜK.ARANIRLARSA SAYIN VEKİLLER ONLARDA BUNLARI DEGERLENDİRİYORLAR.
    YANİ ÖNEMLİ OLAN KESİNLİKLE ARAMAK GÜNDE EN AZ 10-15 VEKİLLE GÖRÜŞÜYORUM NE KADAR ÇOK ARAMA O KADAR ÖZGÜRLÜGE YAKLAŞIYORUZ YANİ ÇOK AZ KALDI ALLAHIN İZNİYLE BAYRAMDA İNSANLAR SEVDİKLERİNE KAVUŞACAKLAR ÇALIŞMALAR YAPTIGIMIZ GÖRÜŞMELERDE BU YÖNDE. ÇOK AZ KALDI SAYIN VEKİLLERİMİZİ ARAMAYA DEVAM EDERSEK KESİNLİKLE BAŞARILI OLACAGIZ ÖZGÜRLÜK YAKIN ÇOK AMA ÇOK AZ KALDI.

    SAYIN BAŞBAKANIMIZIN BU GÜNE KADAR HABERİ YOKTU BENCE ÇÜNKÜ BAŞNBAKANIMIZ KESİNLİKLE İYİ BİR İNSAN ÇÜNKÜ EMRE VE DİGER BAYAN ARKADAŞLAR MECLİSTE KARŞILAŞIP KONUYU AKTARDIKLARINDA HEMEN KURMAYLARINA EMİR VERDİ VE İŞİN ÇÖZÜMÜNE YAKLAŞTIK ÇÜNKÜ DURUMUN BU BOYUTTA OLDUGUNU SAYIN BAŞBAKAN BİLMİYORDU ÖGRENDİ VE EMİRİ VERDİ B İ T E C E K VE AZ KALDI.

    AMA ARKADAŞLAR ARAMAYA DEVAM LÜTFEN SİZ EGER ÖZGÜRLÜGE YAKLAŞAŞMAK İSTİYORSANINIZ ARAMALARA DEVAM.

    HERKEZE İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM.

    SONER YALÇIN

    YanıtlaSil
  83. tamam anayasa mahkemesine bel bağlamayalım tamam bizi oyalıyorlar akp nin umurunda değiliz aihm ne gidelim onada birşey söylersiniz ne yapalım söyleyin onu yapalım benim ortağım tek çekden yatıyor 2 ay sonra çıkacak birdaha çek kullanırsak gene atsınlar içeri yani zaten yasa çıkana kadar
    biz tahliye olucaz ama ben genede suat kılıçla bölge vekillerimizle ve diğer vekillerle görüşüyorum Akp ye oyda vermedim filistinlileri düşünyo diyen arkadaş belki sen verdin hani iki kişiden biri vermişti ya ben ortada olan haksızlıkve ihlalin kavgasını veriyorum. Elimden bukadarı geliyor kusura bakmayınız ve gelen kadarı ilede mücadeleye devam eddeceğim ha moraller bozukmuş sinirliymişiz, biz alışkınız geçer yeterki birbirimizin moralini bozmayalım .Akdeniz

    YanıtlaSil
  84. BENİM TAVSİYEM BU KARMAŞA SONLANMAZ VE KANUN TASARLAMAKTAKİ ACİZLİK SÜRERSE,BİR VATAN SEVER OLARAK HİÇ ONAYLAMAMAMA RAĞMEN AİHM E HEP BERABER BAŞ VURUDA BULUNMAK VE BU KANUNLA İLGİLİ TÜRKİYEYE DAVA AÇMAK AMA HEP BERABER ÇÜNKÜ KENDİ İNSANIMIZ GAVURDUR ARTIK,MEMLEKET BİLİNCİ GLOBALLİĞİN İÇİNDE HURAFE OLMUŞTUR GÜNÜMÜZDE,ANLAŞILAN DURUM BU BU YÜZDEN BU YASADA İNSANLARI KORUMAZSA,ARTIK BU YARGININ HAKETTİĞİ CEVABI AVRUPADAN İSTEYELİM HEP BERABER.

    YanıtlaSil
  85. BUGÜN BEST FM AKŞAM HABERLERİNDE AYNEN ŞÖYLE DEDİ ; HÜKÜMETTEN ÇEK MAĞDURLARINA MÜJDELİ HABER... HAZIRLANAN TASLAKTA ADLİ PARA CEZALARININ BİR KISMI ÖDENİRSE HAPİS KARARINI KALDIRACAKLARMIŞ...''AŞAĞI TÜKÜRSEM SAKAL YUKARI TÜKÜRSEM BIYIK'' BENCE BİZİM DERDİMİZ TAM OLARAK ANLAŞILMAMIŞ ARKADAŞLAR. DEVLET ALACAĞINDAN KOLAY KOLAY VAZGEÇMEYECEK GALİBA. BECEDE ARAMALARA DAHADA YOĞUNLAŞTIRARAK DEVAM, HEM BİZ HEMDE BİZİ SEVENLER..

    YanıtlaSil
  86. iyi haberden neyi kastettiğinizi anlamadım.haberlerin neresi iyi.cezaya devam diyorlar.siz vekillerin genel kurula gelmek üzere olduğunu söylemelerine mi iyi haber diyorsunuz.genel kurula gelmesi değil içeriği önemli.

    YanıtlaSil
  87. yapılacak tek şey başbakana bu konuda kendisinin yanlış yönlendirildiğini bir şekilde anlatmak.olayın yanlışlığını insani ve hukuki boyutunu doğrularıyla anlatmak.
    ama nasıl.
    belki mektupla belkide kendisine yönelik bir protestoyla.ne biliyim.nasıl olcağını düşünüp bulmamız gerek.olmayacak yoksa.geri dönüş yok.

    YanıtlaSil
  88. şimdi başbakan soruyorsa kaç kişi var çek ten yatan diye,yanındakiler tekerrürden yatan 1500 kişiyi söyleyecekler.oda çekten dolayı adli cezaların dönüşmesinden kaç kişi yatıyor diye sormayacağına göre kafasında 1500 kişi olarak karar verecektir.oysa durum çok farklı.bunu biz biliyoruz ama başbakan bilmiyor.bankaların avukatların lobi yaptığını bilmiyor.ama bir şekilde anlatmak zorundayız.

    YanıtlaSil
  89. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SİTEMİZDE BUGÜN YAZILANLARI GÖZLEMLEDİM. YAZILANLAR HAKKINDA YORUM YAPMADAN; HER NE KADAR, DEĞERLİ JÜNEYT HOCAMA VE DEĞERLİ EMRE KARDEŞİME GÜN İÇİNDE BİLGİ VERMİŞ İSEMDE, DİĞER KATILIMCI ARKADŞLARIMIN BİLGİLERİ OLMASI BAKIMINDAN, BUGÜN; YAPABİLDİKLERİMİ AKTARIYORUM. HERŞEYDEN EVVEL BUGÜN; ÖZELLİKLE, SAYIN BAKANIMIZ, ALİ BABACAN HUSUSUNDA ÇALIŞMALARIMI YOĞUNLAŞTIRDIM. EMRE'NİN VE CÜNEYT HOCAM'IN VERDİKLERİ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA; AYRI AYRI YERLERDEN 7 ADET FAKS GÖNDERDİM. ARDINDAN; SAYIN BABACAN'A ULAŞMAK İÇİN İLGİLİ TELEFONLARI ARADIM. BİRİNCİ; İLGİLİ BAYANLA GÖRÜŞÜRKEN, ÖZELLİKLE FAKSLARIMIN KENDİLERİNE ULAŞIP ULAŞMADIĞINI KONTROL ETTİRDİM. FAKSLARIM KENDİLERİNE ULAŞMIŞ VE İÇERİĞİNİ OKUMUŞLARDI. HATTA; NEDEN AYNI NUMARAYA BİRKAÇ KEZ FAKS GÖNDERDİNİZ DEDİKLERİNDE; YAZIMIMIN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU, GÖZ ARDI EDİLMEMESİNİ VE SAYIN BAKANIMIZA MUTLAK VE MUTLAK ULAŞTIRILMASI LAZIM GELDİĞİNİ, ÜZERİNE BASA BASA BELİRTTİM. KENDİLERİNDEN; İLGİLİ FAKSIN MUTLAK VE MUTLAK, SAYIN BAKANIMIZA İLETİLMESİ HUSUSUNDADA SÖZ ALDIM. SAYIN BAKANIMIZLA; BİREBİR GÖRÜŞMEK İÇİN ISRARCI OLDUYSAMDA, MÜMKÜN DEĞİL AMA; İLGİLİ FAKS YAZINIZI MUTLAK VE MUTLAK SAYIN BAKANIMIZA İLETECEĞİZ VE İLGİLENECEĞİZ DİYE TEKRARDA BULUNDULAR. ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜYLEDE; AYNI ŞEKİLDE VE HER İKİ YERİDE İKİŞER KEZ ARAYARAK, DURUMLARIMIZI HEM SÖZLÜ VE HEMDE YAZILI OLARAK BİLDİRMİŞ OLDUM. AYRICA; SAYIN ABDULKADİR AKSU'YA İLETİLMEK ÜZERE, DANIŞMANIYLA GÖRÜŞEBİLDİM. İLGİLİ KİŞİ; BAKANIMIZ ŞU ANDA YOĞUNLAR VE FAKAT SİZLERİN DURUMLARIYLA, İLGİLENDİĞİNDEN EMİN OLMANIZI İSTERİM DEYİP, SÖYLEDİKLERİMİ İLETİLMEK ÜZERE NOT ALDILAR.(SAYIN AKSU İLE DAHA EVVELDE GÖRÜŞMÜŞ İDİM, BİZLER İÇİN OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRDİKLERİNİ YİNELEMEK İSTERİM.) DÜNDEN GÖRÜŞÜPTE UNUTTUĞUM; SAYIN MİLLETVEKİLLRİMİZDEN, TAHİR ÖZTÜRK; BİZİM DURUMLARIMIZLA İLGİLEN VE TAKİP EDEN BİR MİLLETVEKİLİMİZ OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTERİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM YORGUNLUĞUMUZA RAĞMEN, FAZLA DEĞİL ŞU 3-5 GÜNÜ ÇOK İYİ VE BİLİNÇLİ ÇALIŞARAK, DEĞERLENDİRİR İSEK; KİM BİLİR BELKİDE SON DAKİKA GELİŞMESİYLE, EN AZINDAN; YASADAKİ BOŞLUKTA GÖZ ÖNÜNE ALINARAK, YASANIN ÇIKIŞ TARİHİNE KADAR OLAN TÜM CEZALARDA ERTELEME VEYA TAMAMEN CEZANIN KALDIRILMASI YÖNÜNE BİLE GİDİLEBİLİR. BEN ŞAHSEN; ALLAH'IN İZNİYLE BU BÜYÜK UMUDU TAŞIMAKTAYIM.DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SİZLERDE BU UMUTLARI TAŞIYARAK VE FAKAT TEKRAR EDİYORUM, ŞU SON 3-5 GÜNÜ ÇOK İYİ ÇALIŞARAK HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM DERİM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; EN DERİN SAYGILARIMLA... Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  90. teşekkürler çaban için.

    YanıtlaSil
  91. Haber linki: http://www.cnnturk.com/2009/ekonomi/genel/11/06/cek.magdurlarina.yeni.duzenleme/550602.0/index.html

    Çek mağdurlarına yeni düzenleme yolda. Borcunu ödemeyi belli bir plan çerçevesinde kabul eden hapisten çıkacak.

    (CNN TÜRK) -- CNNTurk.com'a gelen çok sayıda okur ve izleyici maili üzerine CNN TÜRK yeni düzenlemeyi araştırdı.

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, çek mağdurlarını hapisten kurtaracak düzenlemede son aşamaya gelindi.

    Buna göre, hapis cezasının tamamen kalkması söz konusu olmayacak.

    "Hapis cezası kalkarsa çeke güven azalır" diyen hükümet yetkilileri, ekonominin zarar görmemesi amacı ile hapis cezasının muhafaza edileceğini belirtti. Yani karşılıksız çek kesene hapis yolu yine görünecek.

    Ama yeni düzenleme ile ödenmeyen çekler nedeniyle hapiste yatanların borçlu oldukları kişilerle anlaşmaya varması durumunda hapis cezaları kaldırılacak.

    Hazırlanan yasa taslağına göre, borçlu ile alacaklının vekilleri aracılığı ile veya doğrudan irtibat kurmaları sağlanacak.

    Karşılıklı olarak belirlenecek takvim dahilinde ödeme resmi olarak taahhüt altına alınacak. Ama ödemelerde sorun çıkarsa borçluya yeniden cezaevi yolu görünecek.

    BU HABERE YORUMUM:

    • haberi iyi araştırarak yapınız lütfen - sertac.72 - 06.11.2009 20:07:06
    Haber(!) metninin bugünkü uygulamadan hiçbir farkı yoktur. Hatta eksiği vardır; Karşılıksız çekte hapis adli para cezasını ödenmediğinde günlüğü 100 TL karşılığında yatılıyor. Ödeme gücü varsa adli para cezası ödendiğinde hapisten kurtuluyor borçlu; ancaaaak alacaklı alacak miktarı kadar miktar devlete adli para cezası olarak yattığı halde para alamıyor!! Yani borçlu zaten alacaklı ile anlaşabilir (eğer parası varsa) hatta indirim yaptırabilir aksi halde devlete öderim der. Haber KOMİK.
    LÜTFEN SİZLERDE YORUM YAPINIZ

    SAYGILAR

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  92. Arkadaşlar,

    71 ve 72 de yazan arkadaşların ilave olarak bilmeleri gereken bir şey var. Bankaların yoğun lobi yapmaları çok normal. Çekleri kredi teminatı olarak almaları dışında eğer bu yasa lehimize sonuçlanırsa çeke güveni azaltmamak için sorumluluğun büyük bölümünün bankalara yüklenmesi gerekecek. lobi ve çaba bundandır. Çünkü hapis kararı devam ederse hem bu yükten kurtulacaklar kemde korku dağları bekler misali çeklere karşılık kredi vermeye fevam edecekler. Bankaların karı geçen yılın aynı dönemine göre %42 arttı. Tatlı paradan kimse vazgeçmez. Helede sektörün büyük bölümü yabancıların elindeyse. Onlara ne türklerin hapiste yatıp yatmadıklarından

    Arkadaşlar bakın iyi haber kötü haber yorumu yapanların çoğu belli oluyorki pek birilerini arama faaliyetinde değiller. Eğer aramış olsalardı birazda kendilerinde haber olurdu.

    sadece burada yazmakla ve takip etmekle mücadele verilmez. Tabiki okuyacağız tabiki yazacağız ama örnek vermek gerekirse günlerdir Hasan Barışçı kardeşimiz yada abizim hergün bu siteyi hem okuyor hemde gün içinde yaptıklarını rapor halinde yazıyor. Burada yapılan haberler zaten aranan vekillerden görüşmeler neticesi ortaya çıkan düşünce ve yorumlardır. Bir adım öteside vardır tabi Emre nin dediği gibi ama onunda zamanı vardır.

    Bu nedenle

    Kesin olan birşey varsa oda bu yasanın kısa süre içinde gündeme geleceğidir.

    Bu yasa gündeme gelene kadar açılan her telefon, çekilen her fax, yapılan her haber bu yapıya bir tuğla koymaktır. Eğer o tuğlaları sadece birkaç kişinin koymasını bekler ve büyük çoğunluk seyirci konumunda olursa o yapının halini siz düşünün artık.

    Şimdi çok uzun bir mücadelenin son demlerindeyiz. Yapmamız gereken bıkmadan usanmadan yılmadan

    ARAMAK,

    ARAMAK

    FAX ÇEKMEK

    YİNE ARAMAK

    YİNE FAX ÇEKMEK

    HADİ HEP BERABER ÖNÜMÜZDEKİ BİR HAFTAYI SADECE BU KONUYA AYIRALIM

    YOĞUNLAŞALIM

    ÇOKMU İSTENEN ŞEY

    HEPİMİZ DERT YANMIYORMUYUZ ARANMAM VAR ÇIKAMIYORUM ANKARAYA GELEMİYORUM DİYE

    TELEFON AÇANA TELEFONDA GBT YAPMIYORLAR

    FAX ÇEKERKEN POSTANEDEDE YADA TELEKOM BAYİLERİNDE

    BUNUN MAZERETİ YOK....

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  93. HERKESE İYİ SABAHLAR ARKADAŞLAR BU GÜNKÜ POSTA GAZETESİNDE

    İLGİLİ GAZETENİN KÖŞE YAZARI M.RAUF ATEŞ'E SAYIN ADALET

    BAKANININ ÇEK MAĞDURLARIYLA İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA AŞAĞIDAKİ

    GİBİDİR BİLGİLERİNİZE......

    TAKTİRİ SİZ DEĞERLİ İŞ ADAMLARI VE ESNAFLARIMIZA

    BIRAKIYORUM.....


    M.Rauf Ateş

    Çek hacmi 400 milyar TL'ye gidiyor, isyan artıyor
    06 Kasım 2009


    Türkiye’de senet ve özellikle de çek, yaratılan büyük hacim nedeniyle aynı zamanda para basımı sonucunu da doğurur. Piyasada bir Merkez Bankası’nın dolaşıma sürdüğü para vardır, bir de çeklerin yarattığı para vardır. Esnaftan şirketlere binlerce girişimci, bankalardan çok da zor olmayan koşullarda aldıkları çek defterlerini, adeta ‘banknot basma’ makinesi gibi kullanırlar. Bunun sonucu olarak da piyasada anormal büyüklükler oluşuyor. Geçenlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den dinlemiştim. Şu gerçeğin altını çizmişti:
    “Piyasada yaklaşık 200 milyar liranın üzerinde likit, nakit para yerine kullanılan çek miktarı olduğu belirtildi. Bu miktarda çekin yerine ikame edeceğimiz bir alternatif koymadan, çeke olan mevcut güveni sarsacak bir tedbiri almamız, piyasadaki faiz oranını, ekonomik dengeleri etkileyebilecek bir hadisedir.”
    Dolaşımdaki paranın 10 katı
    Bakan Ergin haklı... Bankalar Arası Takas Odası’nın verileri de aynı tabloyu ortaya koyuyor. 2008 yılında 25.6 milyon adet çek işlemden geçmiş. Parasal değeri ise 265 milyar lirayı bulmuş.
    2009 yılının ilk 10 ayında adet olarak 15.7 milyon, hacimde ise 327 milyar lira düzeyi yakalanmış... Yıl sonunda 400 milyarı bulması sürpriz olmaz.
    Bu büyüklüğü daha iyi algılamak için, Türkiye’de dolaşımdaki paranın 32 milyar lira düzeyinde olduğunu da dikkate almak gerekiyor. Üstelik çeki düzenleyenlerin yabana atılmayacak bir bölümü, olmayan, belki de hiç olmayacak parayı yaratıp, piyasaya sürüyor.Bu yolla Türkiye’deki ödeme zinciri bir şekilde yürüyor. Bu zincir, ekonomideki sıkıntılar ortaya çıkmadığı sürece, büyük ölçüde işliyor, kabul edilebilecek düzeydeki ‘sorunla’ nakit ihtiyacını karşılıyor.
    Ancak, son açıklanan rakamlar ve ‘Çek mağdurları’ arasında hapis cezası alanlar ile hüküm giyenler sayısındaki artış, tabloyu içinden çıkılmaz hale getiriyor.
    Hapis cezasını kaldırmak zor
    Bir yanda ‘Hapis cezası olmaz’ ve ‘Suç bizim değil, af istiyoruz’ gibi isyanlar var, diğer yanda da karşılıksız çek sayısındaki müthiş artış var...
    Son dönemde en çok çek mağdurlarından mesaj alıyorum. 65 bin esnafın hapis cezası riski ile karşı karşıya olduğu söyleniyor.
    Meclis’te bir yasa taslağı var... Bu taslaktan beklenti büyük... Gördüğüm kadarıyla yasa yapıcının da, çek mağdurlarının da işi zor... Hapis cezasının kaldırılması mümkün değil. O zaman çek defterleri, banknot makinesine dönecek, piyasadaki güven sarsılacak. Bütün tarafların bir araya gelip, iyi bir yöntem bulmaları gerekiyor. Bakan’ın da belirttiği gibi 327 milyar liralık bir likit yerine geçen enstrümanı ve sonuçlarını bir çırpıda yok etmek mümkün değil.

    YanıtlaSil
  94. hep söylenen şu başbakan gerçekleri bilmiyor rakamları bilmiyor başbakan uzaydamı yaşıyor kendisine ulaşmak çokmu zor bir ihbar mektubu ile istanbulu ayağa kaldırdı demekki oluyor ben yazdım çek mağdurlarının şikayet ve beklentilerini hepimiz yazalım elbet merak edip birini okur ve gerçekleri görür

    YanıtlaSil
  95. İCRALAR PATLADI....


    Vatandaş borç batağında, icra sayıları arttı. Borçlu sayısı %40-50 arttı...
    07 Kasım 2009 / 10:17

    Maaş alamayan, işinden olan ya da işsiz kalan yakınına bakmak zorunda olanlar borç batağına girdi. Kredi kartı borcunu, senedini ödeyemeyen sayısı %40-50 arttı

    Ekonomİk krizin bıraktığı miras yavaş yavaş ortaya çıkıyor.... Krizle birlikte icralık olan kişi sayısı %40-50 arasında arttığı belirtildi. Bunun parelelinde icraya düşen mal oranının ise %20-25 artış gösterdiği kaydedildi.

    Yediemin firmalarının depolarının hacizli mallarla dolu olduğu kaydedildi. Bu arada Türkiye'de ayda ortalama 6 bin adet icra ihalesi yapıldığı bu ihalelerin işlem miktarının ise yıllık 10 milyar TL'yi geçtiği ifade edildi. Krizle birlikte ihale ile satışlarda % 20-22 oranında artış olduğu kaydedildi.

    KORKU İÇİNDE

    Vatandaşın daha çok kredi kartı, çek, senet ve telefon faturası yüzünden icralık olduğu kaydedildi. İcraya düşen araçların %55-60'ı kredi borcundan gelirken gayrimenkuller ve menkullerin yüzde 50'si çek-senet borcu yüzünden. İcralık olanlarde ilk sırada işçi ile esnaf yer alırken bunları memur takip ediyor. Son zamanlarda işyerleri icralarında da patlama yaşandığı kaydedildi.

    YÜKÜ AĞIR OLDU

    Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş düşük maaşların ve zamların çalışan ile emeklide icra patlamasına neden olduğunu belirtip,'Çalışan ve emeklinin maaşı yetmeyince mecburen kredi kartıyla, senetle yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Özellikle ekonomik kriz döneminde işsiz kalanlar ya da işsiz kalan yakınlarına bakmak zorunda kalanlar maaşı yetişmeyince kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor.Onlarında faizi yakıyor' diye konuştu.

    YanıtlaSil
  96. ŞİRKETLERDE ÜCRETLİ OLARAK YETKİLİ POZİSYONDA ÇALIŞANLAR,ŞİRKET KAŞESİ ALTINA ATTIKLARI İMZADAN DOLAYI HAPİS VE PARA CEZALARINA ÇARPTIRILDILAR.TİCARİ İLİŞKİNİN İŞVERENLERLE İLGİLİ OLMASINA RAĞMEN, BU ÜCRETLİLER SENELERDİR HAPİSLERDE VEYA KAÇAK YAŞAMAKTA.BU ADALETSİZLİK DÜZELTİLMEDİĞİ GİBİ YENİ ÇEK TASLAĞINDAN ÇIKAN HABERLER DOĞRULTUSUNDA ŞİRKETLERDE ÜCRETLİ OLARAK ÇALIŞMIŞ BU ÇEK MAĞDURLARI, ÇALIŞTIKLARI ŞİRKETLERİNİN BORÇLARI İÇİN ALACAKLILARLA ANLAŞMA MI YAPACAK ?İŞVERENLER, ŞİRKET ORTAKLARI OSENELERDİR ORTADA YOKLAR . ZATEN BU ÇEK MADURU ÜCRETLİLERE SENELERDİR İNSAF YOK .BİRDE BU İNSANLARLA ALAY ETMEYİN LÜTFEN.BİR DE BU DÜNYANIN HESAP VERİLECEK DİĞER DÜNYASI VAR.SAYIN MİLLETVEKİLLERİ VE SAYIN BAKANLAR BU YAZIMI DİKKATE ALIN LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  97. Meclis’te ‘çek yasası’ çatlağı

    Karşılıksız çeke hapis cezasını kaldıran yasayı bekleyenlere kötü haber...

    Gülümhan GÜLTEN
    Mecliste görüşülen yasanın bankalara yeni sorumluluklar getiren hükümleri Babacan’dan veto yedi. Hapis cezasının kaldırılmasının da piyasada dalgalanmaya yol açacağı fikri hakim olmaya başladı. Halen çek suçu nedeniyle 1.500’e yakın kişi cezaevinde, 55 bin 149 kişi ise yargılanıyor

    Hükümetin 2010 başında yasalaştırmayı planladığı Çek Kanunu konusunda kabinede anlaşmazlık çıktı. Meclis’e sevkedilen ancak bazı önemli hükümlerle ilgili karar verilemediği için uzadıkça uzayan Çek Kanunu’yla ilgili çalışmada Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankalara getirilen yükümlülüklere karşı çıkınca, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le anlaşmazlığa düştü. Çek Kanun tasarısının bankalara yeni yükümlülükler getiren hükümlerine itiraz eden Babacan’ın karşı çıktığı noktalar ise tasarının temel hükümlerini oluşturuyor. Buna göre bankaların karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için ödemekle yükümlü oldukları 475 TL’lik miktarın 1000 TL’ye yükseltilmesi, bankacılara 3 yıldan 1 yılı kadar hapis cezası getirilmesi ve bankaları, her çek hesabı açtırmak isteyenin yasaklı olup olmadığını kontrol etme, ayrıca kişinin ekonomik ve sosyal durumunu araştırmak ve belirlemekle yükümlü tutulması bankacılık sisteminde endişe yaratıyor. Babacan’ın da bu hükümlerin değiştirilmesini istediği belirtiliyor. Öte yandan çek suçlarında hapis cezasının kaldırılmasına ekonomi yönetimi “kaldırırsak piyasalarda yeni dalgalanma yaratır, likiditeyi daraltır” endişesiyle karşı çıktı. Merkez Bankası ve Hazine’nin yürüttüğü çalışmada da bu noktaya dikkat çektiği belirtiliyor.

    Halen çek suçu nedeniyle 1.500’e yakın kişinin cezaevinde olduğu belirtilirken, mahkemelerdeki dava sayısının ise 55 bin 149 olduğu ifade ediliyor. Bu rakamlara rağmen hükümet, “çekte hapis cezasına” çözüm bulamıyor.

    Piyasa itibar etmez

    Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı’nın bu konuyla ilgili yürüttüğü çalışma kapsamında, çekle ilgili cezaların kaldırılması yerine, çek tutarının belirli bir kısmını ödeyenlere, verilecek adli para cezasının bir miktar düşürülmesi önerisi de yer alıyor. Ekonomi yetkilileri, adli para cezasının kaldırılmasına “piyasa çeke itibar etmez” diyerek itiraz ediyor.

    YanıtlaSil
  98. memlekette çek kullanan esnafmı bıraktınızda çeke itibar olsun itibarı hapisle geri getiremezsiniz itibar onur çalışmakla olur bırakın insanlar özgür kalsın önce dağılan yuvalarını kursun borcunu ödemek için çare kendiliğinden gelir demokrasi varsa çarede vardır türk milleti kendini yönetecek akla sahiptir

    YanıtlaSil
  99. 65000 kişi içerde 150000 kişi ceza kesilmiş gbtkayıtlarında 700000 açılmış olan dava 70000 yargıtayda kamuoyu duyarsa infial olur diye korkuyorlar.mağdur olan ailelerle birlikte bu rakam3.5 milyonu bulmaktadır,çalıştırdıkları insanlar hariç.bu mağdurlar vergi.sskikredi kartı uzlaşmalarından sicil affı düzenlemelewrinden yararlanabildilermi.yüksek karlarla yüksek vade farkıyla mal ve para satanlar ve bu olumsuzluktan nemalanan icra avukatları için bu insanlar feda edildi yazıklar olsun. hatice kahveci özdemir

    YanıtlaSil
  100. genede anlamadığım birşey var bu kanun niye çıkıyor.taze olsun diyemi.sırf kanun çıkarmış olmak içinmi.eski kanun kayıpmı oldu.hamilleri onure etmek içinmi.anlayan varsa anlatsın lütfen.

    YanıtlaSil
  101. Sayın Cüneyt Bey,
    Ben üniversite mezunu master yapmış bir kişiyim.Ama anlamıyorum bu kanun neyi değiştiriyorda çıkacak.Ya da anayasa mahkemesinde itiraz edilsin diyemi çıkıyor hala anlamış değilim.Ayrıca ekonomi yönetimi vadeli çeklerden doğan kredinin yok olmasına karşı, okey anlaşılabilir.Peki çek deyince,karşılığı olmadan yazmayın diyen bakanlar insanların parasını bankaya koyup karşılığı kadar çekmi yazdıklarını zannediyorlar.Eğer öyleyse piyasada sadece 32 milyar liralık çek olurdu.Demekki insanlar piyasadaki dönen nakitin 10-15 katı kadar çeki gelecekte alıp ödemeyi düşündükleri için yazıyorlar.
    o zaman çek vadelidir tartışmaya gerek yoktur.
    peki krizi dolu dolu yaratan hükümetin bu döngünün bozulmasında hiç katkısı yokmudur.
    Dünyanın her yerinde değişik enstrumanlarla piyasada para yaratmak mümkündür ve bu o kadarda zor bir şey değildir.İsteyenlere çok geniş olarak anlatabilirim.
    Pekii bu bankalar hakkında hükümet ne yapmayı düşünmektedir.Son derece şımarık bankalarımız merkezden aldıkları parayı götürüp devlete verip fazilerin düşmesinden dolayı korkunç karlar yazarken sayın devletimiz nerededir.Seneye tam şenlik olacak ve türkiyenin ekonomik krizden sonra azalan banka karlarıyla beraber finansal krizede girebileceğini hep beraber göreceğiz.O zaman övünülen 2001 ve sonrası politikalarının durumunuda daha rahat anlıyacağız.
    Bu bankalar konusunda saatlerce yazabilirim ama artık bıktım.Bu kadar halkın üstünden kanunlarında müsaade etmesiyle para kazanan gercek anlamda bankacılıktan anlamıyan bankalar şimdi aleni olarak haklı olduğumuz bir konudada karşımızdalar.
    son söz koskoca ülke bu bankaların elindeyse vay halimize.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    saygılar

    YanıtlaSil
  102. bence cek ten tek sorumlu bankalar olmalı ve çek verirken firmanın gücüne göre verilmeli ve karşılıgı bloke edilerek çek yaprakları bedelli olarak basılmalı ve provizyon almadan anında ödenmeli yani hediye ceki gibi o gün cek sahibi hesapta para bulundurmazsa banka blokedeki paradan kullanarak mutlaka ödeyecektir işte o zaman ne karşılıksız çek kalır nede batan esnaf parası olan cek alır ve onu vadeli kullanır ben tek cözüm olarak öneriyorum

    YanıtlaSil
  103. karşılıksız çekle ilgili bazı görüşlerde hayretle hapis cezası kalkarsa çekler ödenmez deniyor. Bu nekadar saçma bir düşünce. tüm bankaların bireysel kredi ve kredi kartlarıyla işlem yapan binlerce müşterileri var. Belirli bir risk oranında ödememe durumu oluyor. ama yüzbinler hatta milyonlarca insan ödemelerini yapıyor, hapis cezası ortada yokken. Yani ödeme yapılması için illada bir hapis cezası gerekmez. Ayrıca karşılıksız çeki olan bir daha bankadan çek kullanamıyor, resmi ihalelere giremiyor. Birçok konuda sıkıntıya düşüyor zaten. Merez bankası ce KKB de karşılıksız çek kestiği belli oluyor. ticari olarak sıkıntıya düşmeye başlıyor. Hapis cezası son derece ilkel bir hukuk sistemi. asla çağa ve avrupa birliği norlarına uygun değil. Bunun yanında şu anda ortada olan sıkıntı 2001 ve 2008 yılı ekonomik kirizinin ortaya çıkardığı bir sıkıntıdır.Bunun mutlaka önlenmesi gerekir.illada insanların alacaklarını tahsil edebilmesi için ekonomik koşullar nedeniyle borcunu ödeyemeyenleri hapse tıktırmak isteğini esefle ve hayretle karşılıyorum. BUnlara çanak tutan siyasileride kınıyorum

    YanıtlaSil
  104. ÇEK YERİNE GEÇERLİ OLAN BİR ENSTRÜMAN BULUNABİLİR Mİ?

    evet bulunabilir... Bakanın açıklamalarında başka enstrüman olmadığı için ÇEK bir yerlere konulmak istenmektedir.

    amaç, ÇEK yerine kullanılacak enstrümanın itibar görmesidir.

    Şöyle bir şey olabilir mi?

    - Vergi Daireleri İsteyen Mükellefleri için aynı çek ebatlarında ve dizaynında VADELİ ÖDEME Belgesi bastırsa

    - Hatta bu belgeleri Mükellef hangi bankayla çalışıyorsa O bankadan ödeneceği üzerinde matbuu olarak yazsa

    - Bastırdığı Bu 25 li koçanı Bankalar gibi 150 TL den mükelleflerine satsa

    - Bu belgeler Çek gibi Hertürlü damga vergisinden muaf olsa
    - Ödeme Belgesini alan mükellef VADELİ ÇEK yerine belgeleri alacaklılılarına verse, Bu belge çek gibi Ciro edilebilse,

    - Vade gününde Ödeme Belgesini ödeyemeyen mükellef için 10 günlük düzeltme süresi olsa

    - verilen 10 günlük düzeltme süresinde düzeltme yapılmazssa mükellef bir daha vergi dairesinden ÖDEME BELGESİ alamasa

    olmaz mı? böylece ÇEK kullanılmadıüı için insanlar hapis cezası ile karşı karşıya kalmasalar olmaz mı?

    Devletimiz İnsan haklarına aykırı, Anayasaya aykırı HAPİS cezaları vermek zorunda kalmasa karneleri Vergi daireleri satacağı için Bankaların haksız kazançları ortadan kalksa devlet adli para cezası yerine bu ÖDEME BELGELERİNİN satışından haklı kazanç elde etse, Yazdığı tarihte borcunu ödeyemeyen kullanıcı Bir daha ÖDEME BELGESİ alamadığı için piyasadan çekileceğinden, gerçek esnaf ve sanatkar daha rahat çalışma olanağı bulabilecektir.

    daha da geliştirilebilir benim aklıma gelenler bunlar..

    YanıtlaSil
  105. Merhaba arkadaşlar
    Anladığımız kadarıyla hükümet bir yandan mağdurların baskısı bir yandanda bankalar faktöringler ve baroların baskısından dolayı çıkmazdadır
    sitede eski olan arkadaşlar hatırlarlar çek sorununun çözümü konusunda nisan ayında bir önerim olmuştu bunuda kanunlar genel müdürlüğüne göndermiştim ve aşağıdaki cevap gelmişti








    Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gönderdiğiniz ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza iletilen, 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun”la ilgili 03/04/2009 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    Yürürlüğe giren temel kanunlar ve ceza mevzuatına uyumun sağlanması amacıyla, Bakanlığımızca, üniversite öğretim üyeleri, Yargıtay üyeleri, Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği temsilcileri ve Bakanlığımız görevlilerinden oluşan Komisyon tarafında hazırlanan “Çek Kanunu Tasarısı” kanunlaşması amacıyla 11/03/2009 tarihinde Başbakanlığa gönderilmiştir. Görüş ve öneriniz Tasarının kanunlaşma sürecinde dikkate alınmak üzere not edilmiştir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.


    Bu öneriyi buraya tekrar atmak ihtiyacı hissettim
    ÖNERİM

    Bankalar çek kredisi adı altında bir kredi oluşturacak

    Çek kullanmak isteyenler bu krediye müracaat edecek banka talebi
    değerlendirip başvurana çek kredi limiti verecek
    Başvuranlara kredi limitleri doğrultusunda çek yaprağı verilecek her
    çek yaprağı üzerinde
    ''bu çek.....tlye kadar bankamız teminatı altındadır'' ibaresi olacak
    Bir örnek vermek istersek
    şahıs A.. X bankasına ÇEK TALEBİ İLE BAŞVURDU
    X bankasışahıs A ya 200000(ikiyüzbin) tl çek kredisi tahsis etti
    banka şahıs A ya soracak
    kaç yaprak çek istiyorsun diyecek
    şahıs A da örneğin 20 yaprak dedi
    X bankası 20 yaprak çekin her bir yaprağının üzerine ''iş bu çek
    yaprağı 10000(onbin) tl ye kadar bankamız teminatı altındadır '' diye açıkça
    belirtecek.[şahıs A 40 yaprak istemiş olsa idi 5000(beşbin) tl yazacaktı)
    şahıs A isterse elindeki çek yaprağının üzerine 10000(onbin) tl,istersede
    daha az rakam yazabilecek
    Eğer şahıs A 10000(onbin) tlden fazla rakam yazarsa bu tamamen şahıs A ile
    çeki kabul eden arasındaki sorun olacak
    Banka çek karşılıksız çıkarsa 10000(onbin) tlye kadar olan kısmını ödeyecek
    bu rakamın üzerindeki karşılıksız kısım için çek hamili aynen
    senetlerdeki gibi alacağını icra yolu ile tahsil etme yoluna gidecek
    Bu şekilde şahıs A nın Y tarihine kadar 100000( yüzbin) tl lik çeki ödendi
    diyelim ve şahıs A nın elindede çek yaprağı kalmadı
    bankaya yeni çek yaprağı için başvurduğunda banka 100000(yüzbin) tlye karşılık
    gelen 10 yaprak çek verecek veya şahıs A yeni alacağı çek yaprağı için
    her yaprağa 5000 (beşbin)tl isterse 20 yaprak çek verilecek
    Diyelimki şahıs A herhangi bir çeki ödeyemez
    ise o taktirde çeki banka ödeyecek ve kredi mekanizması faiziyle
    çalışmaya başlayacak
    şahıs A ödeyemediği çeki ilerki tarihte ödediğinde ödeyemediği gün
    kadar paranın faizini bankaya ödemiş olacak
    ŞİMDİ BURADA SONUÇ OLARAK:
    1) ALACAKLI MEMNUN PARASI GARANTİ ALTINDA
    2)BORÇLU MEMNUN ÇEKİNİN YAZILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL TİCARETİ DEVAM EDİYOR (ÇEK E CAZA ORTADAN OTOMATİK OLARAK KALKIYOR)
    3) BANKA MEMNUN ASLİ GÖREVİ OLAN PARASINI SATACAK

    Umarım bir çözüm önerisi olur
    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  106. 107 de yazan arkadaş çok güzel olur ne kara para işi nede vergi kaçağı olur ama malum çevrelerin işine gelmez çek olsunki faturasız mal tefecilik kayıtsız ticaret olsun isterler çeki kayıtlı büyük firmada olsa hamiline alıp ne idüğü belirsiz kimselere bankadan tahsil ettirip katirtrilyonları götürür sanmayınki bahsedilen 200 300 katritrilyon liralık çek meşru zeminde kullanılıyor minumum yarısı belgesiz mal hizmet tefe kaçak mal düşük fiyatla alınıp satılan ithal ürünler vs gibi kullanılmaktadır.bu yüzden çek kullanılımı desteklenmektedir.ballı lokma tatlısını bırakmak isterlermi.

    YanıtlaSil
  107. HÜKÜMETİN DERDİ BELLİ
    TCK MADDE 21 E TAKILIP KALDILAR
    ÇÜNKÜ "KAST UNSURU" KELİMESİNİ ÇEK KANUNUNA EKLEMEZLERSE KANUN TCK 21 E AYKIRILIK OLUŞTURACAĞINDAN ANAYASA MAHKEMESİ TARAFINDAN % 100 İPTAL EDİLECEK.
    HÜKÜMET CEZANIN ÖYLE YADA BÖYLE KALKACAĞININ FARKINDA.
    ANCAK BANKALARIN SIKIŞTIRMASIYLA SON BİR ŞANS DENEDİLER OLMADI.
    AMAÇ YASAYI ÇIKARTMAK OLSAYDI 1 SAAT SÜRMEZDİ EMİN OLUN.
    ORTADA BİR BİLGİ KİRLİLİĞİNİN OLDUĞU KESİN AMA SON ÇARE OLARAK " ERTELEME" YOLUNU SEÇMİŞLER DURUM VAZİYET ONU GÖSTERİYOR..ERTELEME İLE VAKİT KAZANIP NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAB DEYİP İŞİ ZAMANA BIRAKACAKLAR..

    YanıtlaSil
  108. olmaz dediğim dedik çaldığım düdük demiş bizi yönetenler adamı yıldırım çarpmış ölmüş olmaz demiş bizimki niye demişler ben görmediğim şeye inanmam malesef durum bu hal sadece inkar vatandaş ölüyor cezaevleri dolup taşıyor yuvalar dağılıyor ocaklar sönüyor insanlar çaresiz varmı gören yok öyleyse söylenenler yalan neden ben görmedim

    YanıtlaSil
  109. Değerli arkadaşlar; Bu sitelerde aylardır yazan birşeyler yapmaya çalışan tüm mağdurlar gerçekten çok iyi niyetliler buna hiç şüphe yok. Ancak gözardı edilen şey şudur bana göre hükümet ve yargı zaten herşeyi biliyor. kanunun geçersizliğini anayasaya ve insan haklarına uygun olmadığını kaç kişinin hapiste olduğunu kaç kişinin kaçmak zorunda kaldığını. Medyada bu işi çok iyi biliyor. Ama insanları sürekli beklenti içinde tutmak işi zamana yaymak en önemli strateji. Eninde sonunda herşey düzelecek emin olun ama bu biz istediğimiz için değil mecbur kaldıkları zaman olacak. Bu yıl yasanın çıkması muhtemel ancak bana göre çıkacak yasa kimseyi mutlu etmeyecek. Yine hukuki tartışmalar sürecek hükümet topu yargıya atacak yargı gene bekleyecek. ve bizler içerde olmaz isek eğer buralarda yazmaya devam edeceğiz. Birçok yeni çek mağduru aramıza katılacak siyasiler konuyu gene gündeme getirecek vs. vs. Ama umut ederim ben yanlış düşünüyorumdur. HEPİNİZE SAYGILAR -UMUT

    YanıtlaSil
  110. TÜRK CEZA KANUNU



    Kast
    MADDE 21. - (1) Suçun oluşması kastın varlığına bağlıdır. Kast,
    suçun kanuni tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek
    gerçekleştirilmesidir.
    (2) Kişinin, suçun kanuni tanımındaki unsurların
    gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi halinde olası
    kast vardır. Bu halde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını
    gerektiren suçlarda müebbet hapis cezasına, müebbet hapis cezasını
    gerektiren suçlarda yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar hapis cezasına
    hükmolunur; diğer suçlarda ise temel ceza üçte birden yarısına kadar
    indirilir.
    􀀗Ne Değişti:
    Suç’ta olası kasıt tanımı yapılması yeni bir düzenleme.
    􀀗Gerekçe - Yorum - Öneri - Bilgi
    GEREKÇE :Kast, kişi ile işlediği suçun maddî unsurları arasındaki
    psikolojik bağı ifade etmektedir. Suçun kanuni tanımındaki maddî
    unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesi, kastın varlığı için
    zorunludur.
    Olası kast durumunda ise fail, suçun maddi unsurlarının
    Gerçekleşmesini istememekle birlikte somut olayda
    gerçekleşebileceğini öngörmektedir.
    Olası kasıt tanımı yapılarak bazı suçlara daha ağır cezalar
    Öngörülmüş... (sarhoş sürücü, “maganda” kurşunu...)
    Hekimler yönünden ise örneğin yetkinlik dışı yapılan bir tıbbi
    girişimde hastanın zarar görmesi halinde olası kastın varlığından söz
    edilebilir.
    Kasten işlenebilen suçlar, ilke olarak hem doğrudan hem de olası
    kastla işlenebilir. Ancak, kanundaki tanımında “bilerek” ifadesine yer
    verilmiş suçlar sadece doğrudan kastla işlenebilir.

    YanıtlaSil
  111. SAYIN ARKADAŞLAR EVET İKTİDAR YENİ YASAYI BELKİ DE RAFA KALDIRIP 1 YILLIK BİR ERTELEME İLE İÇERDEKİLERİ SALACAK. SONRA DA DİYECEKKİ BEN SİZİ SALDIM BORCUNUZU ÖDEYİN.HAYIR!!!! İŞİ ASLI BÖLE DEĞİL.YENİ YASANIN GÜNDEME GELMESİNİ İSTEMELİYİZ. BUNUN İÇİNDE CHP VE MHP MİLLETVEKİLLERİYLE YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE BUNU SÖLEMELİYİZ.YENİ YASAYI İSTESİNLER. NEREDE O YENİ YASA? BİZİM AĞZIMIZA BİR DAMLA BAL ÇALIP '' İŞTE İSTEDİĞİNİZİ YAPTIK CEZAEVİNDEN ÇIKARDIK ÖDEYİN ŞİMDİ'' DİYEREK BİZLERİ UYUTMALARINA İZİN VERMEMELİYİZ.ARKADAŞLAR HERKES ÇALIŞSIN. FAXLARA MEKTUPLARA ARAMALRA DEVAM. GENEL KURULDA GÖRENE KADAR DEVAM

    YanıtlaSil
  112. EKONOMİ BAKANLARINA FAX VE MEKTUP GÖNDERMENİN ANLAMI ŞUARALAR ÇOK BÜYÜK. LÜTFEN ARKADAŞLAR MAİLLERİNİZDE YAZAN HUSUSLARA DİKKAT EDELİM

    YanıtlaSil
  113. başbakan,yarın trt de ''politik açılım''programında canlı yayında..

    politikacilim@trt.net.tr

    binlerce MAIL atmalıyız

    YanıtlaSil
  114. SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN YARIN TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERCEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr


    SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN YARIN TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERCEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    YanıtlaSil
  115. SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN YARIN TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERECEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr


    SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN YARIN TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERECEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr


    SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN YARIN TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERECEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    YanıtlaSil
  116. Politik açılıma mail bombardımanı yapalım, mutlaka birimizinki okunur. Kısa ve öz yazalım ki okusunlar, en azından ilk paragrafı. Gerçek rakamların ne olduğuna vurgu yaparsak 1500 kişinin problemi olmadığını anlarlar bence.
    Başka önerilerde varsa yazın lütfen.
    Bu en kolay katılıma bahanesi olmasın kimsenin. Katılım çok olsun lütfen.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  117. TRT1 DEKİ POLİTİK AÇILIM ADLI PROGRAM YARIN SAAT 11:45TE...KAÇIRMAYIN.. politikacilim@trt.net.tr zeynep

    YanıtlaSil
  118. program çıkısından bayanlardan oluşan ufak bır gurup sayın basbakanımızla gorusemezlermı acaba.

    YanıtlaSil
  119. ASRIN
    Asrın bir yeni umdesi var,hak kapanındır.
    Söz haykıranın ,mantık şarlatanındır.
    Geçmez ele bir paye,kavuk sallamadıkça,
    Kürsi i liyakat pezzz.,puştttt...olanındır.
    (Neyzen Tevfik)

    YanıtlaSil
  120. SAYIN KURTLARARYO VADİSİ SENARİSTLERİ, LÜTFEN BİR BÖLÜMÜNÜZDE KARŞILIKSIZ ÇEK KONUSUNU ELE ALAN BİR SENARYO HAZIRLAR MISINIZ. GÜZEL BİR SENARYO İLE ÇEK MAĞDURLARININ ÇOK SEVABINI ALABİLİRSİNİZ.

    YanıtlaSil
  121. arkadaslar basbakanin bulunacagi canli yayinda telefon baglantisi mumkunmu eyer mumkunse telefon numarasinida bizlere bildirin canli yayindayken ariyalim

    YanıtlaSil
  122. arkadaslar burada bu kadar konusuyoruz.
    yokmu gulen cemaatinden giclu bir tanidiginiz
    arayin uzerine dussunler 1 haftada kanunda cikar af da isin ozu bu

    YanıtlaSil
  123. ne oldu arkadaslar gordunuzmu politik acilimda cekmagdurlari hakkinda bisey konusulmadi bu af cikmaz ancak cekmagdurlari hapisi boylamak icin yeni agirlasmis yasa cikar

    YanıtlaSil
  124. 8 Kasım 2009, Pazar - 10:09Kart kullanım yöntemi ve borçların geri ödenmesinde görülen zayıflama yakın zamanda yeni bir kredi kartı kriziyle izlenimi veriyor.

    İşte kredi kartlarından gelmeye başlayan kriz sinyalleri:

    HARCAMA YAVAŞ
    Kredi kartlarına ödeme kolaylığı getiren düzenlemenin uygulamaya girdiği haziran ayından bu yana kart harcamaları 435 milyon TL artarak 35.5 milyar liraya çıktı. Buna karşılık takibe düşen, diğer bir ifadeyle geri ödenmeyen kart borçları 627 milyon lira birden artarak 4,2 milyara çıktı.
    Kartta ikinci tehlike sinyali taksitlendirmedeki artıştan geliyor. Geçtiğimiz haziran ayında 35 milyarlık kart harcamasının 12,4 milyarı taksitli 22,6 milyarı taksitsiz harcamalardan oluşuyordu. Eylül ayına kadar geçen sürede taksitli harcamalar 1 milyar 114 milyon TL birden artarak 13,5 milyara çıkarken taksitlendirilmeyen harcama tutarı 709 milyon lira azaldı, 21,8 milyara geriledi. Taksitli harcamaların toplam harcamalara oranı son 4 ayda yüzde 35,5`tan yüzde 38,3`e çıktı. Taksitli borçlardaki hızlı artış harcama kontrolünün zayıfladığı sinyalini veriyor.

    YÜZDE 11.8 OLDU
    Geri ödenmediği için takibe düşen kredi borçlarının oranı, krizin yeni başladığı Eylül 2008`de yüzde 6,3 seviyesinde bulunuyordu. Bu oran yılbaşında yüzde 7,7`ye çıktı. Krizin yoğunluk kazandığı ve işsizliğin hızla arttığı ocak ayından haziran ayına gelindiğinde batık oranı yüzde 10,2`ye kadar çıktı. Bu ayda kredi kartı ödemelerine getirilen kolaylıkla kötü gidişin duracağı düşünülüyordu. Ancak, eylül ayında batık oranı yüzde 11,8`le tepe noktaya ulaştı.


    HALİS CAN....

    YanıtlaSil
  125. Mucize beklemeyelim!!
    bir tv programında konuşulmadı diye küsecek halimiz yok.
    mücadeleye devam ama ne istediğimizi bilerek..

    Bırakın Çek meselesini ADLİ PARA CEZALARI sonucu HAPİS cezalarının kaldırılmalarını isteyelim.

    Çünkü; VADELİ ÇEK sonucunda ortaya çıkan ceza ADLİ PARA cezalarıdır. Verilen bu cezaların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve T.C Anayasasında suç sayılan maddelere aykırı olduğunu haykıralım..

    Sayı meselesine de son vermiş olabiliriz böylece, Çünkü Çek cezaları sorulduğunda mükererer suçların sonucu verilmektedir. oysa ki; bizler ADLİ PARA CEZALARI nı ödeyememiş olmaktan HAPİS CEZASI ile aranıyoruz.

    Pazar olması sebebiyle bir fıkra ile moral kazanmanızı ve düşünmenizi rica ediyorum.

    Brejnevin Papağanı çok ünlüdür.
    ancak bir kötü huyu vardır.
    neşelenince "kahrolsun koministler" diye bağırmaktadır.

    Brejnev bu konuda defalarca papağanını uyarmış fakat bir sonuç alamadığını görünce,

    "eğer bir daha bu cümleyi söylersen senin tüylerini yolar ve tavuk kümesine atarım" demiş

    Fıkra bu ya papağan cümleyi tekrarlayınca brejnev de dediğini yapmış tüylerini yolup papağanı tavuk kümesine atmış

    hareminde yeni birini gören Horoz papağanı kovalamaya başlayınca;
    papağan "hooop, hop kardeşim biz buraya homoseksüellikten değil siyaset den düştük" demiş.

    Kıssadan hisse ne istediğimizi bilmeliyiz...
    Karşılısız çek suçlarının affını istemiyoruz.!!

    VADELİ ÇEK neticesinde ödenemeyen borçlar için AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ VE T.C. ANAYASISINA aykırı olarak sadece aldatmaca amacıyla verilen "ADLİ PARA CEZALARININ" VADELİ ÇEK ödenemediğinde sanıkların bu suçla cezalandırılmasını istemiyoruz..

    İNSANLIK ONURU İÇİN....

    YanıtlaSil
  126. Mesajlar okunmasada Tv programında söylenmesede kamera arkasında Başbakana yada en azından danışmanına çeklerele ilgili emaillerin geldiği söylenmiştir, mailleri danışmanının kontrol etmediğinimi sanıyorsunuz, bazı karacahiller bu anlamakta zorlanıyor, maillerden başbakanın haberinin olmamasının mümkünü yok

    YanıtlaSil
  127. icra affı kesin çıkçakmı yada çıkmıcakmı yorumlara göre haberlere göre olumsuz bakılıyormuş... çıkması herkez için iyi olur aile düzeni bozuluyor çocuklarımızın psikolojısı bozuluyor korkuyla yaşıyorlar icra davasından yargılanıyoruz biz hırsızlıkmı yaptık dolandırıcılıkmı yaptık işimiz kötü bize yol gösterin.. bu işe artık son verin aileleri hapislerle korkutmayın çözüm bulun yol gösterin avrupanın hiç bir ülkesinde böyle bir ceza yok bide avrupa birliğine girmek istiyoruz.. yetkiliker okuyorsa lütfen onayın gelmesini bekliyoruz şimdiden teşşekürler...

    YanıtlaSil
  128. Arkadaşım
    Adalet Komisyonu üyesi Rıdvan Yalçın'ın konut eşyalarına haczin kaldırılması yönünde kanun teklifi var, yılbaşına kadar bunun kanunlaşmasına kesin gözüyle bakılıyor

    YanıtlaSil
  129. cuneyt bey telefon numaranizi bize iletinde telefonla sizden daha bilgi alalim

    YanıtlaSil
  130. ılk defa buraya yorum yazıyorum ben cekten dolayı 8 ay hapıste kaldım namusumla serefımle yattım cıktım ve 6 ay ıcındede borcumuda ödedım yanı hem devlete hemde alacaklıya borcumu ödedım..devletın ne alacagı varsa benden onuda yatırdılar..sımdı bu ulkede bu sorunu halletmek gerekırse yapılacak tek sey 2 yıl ınsanlara sure tanıyıp ıcerdekılere dısardakılere bır sans verılmesıdır.durust olan borcunu öder temıze cıkar ve ınanıyorumkı bu sıtede bende dahıl yorum yapan ıstek yazan hepımız esnaftır dolandırıcı deıl sadece 2 yıl sans verecekler ınanıyorumkı gunes bızım basımızada dogacak....

    YanıtlaSil
  131. bu ülkede icra kaldırılır mı hiç ya....

    YanıtlaSil
  132. arkadaşlar inş.başbakanımız verdiği talimatın önemini anlar kısa zamanda çek mağdurlarının mağduriyeti giderilir.herkez yuvasında sıcak bi çorba içer.biz suçlu değil borçluyuz borcumuzun arkasındayız.20 yıllık esnafım ilk defa bu yıl zora düştüm anlayışlı ve hoş görülü olalım lütfen.

    YanıtlaSil
  133. sayın 133; biz alacaklıya borcumuzu ödemeyelim demiyoruz.. devlet bizden bu tip çağdışı bir ceza ile nemalanmasın diyoruz. adli para cezası devletin vatandaşından nemalandığı bir yoldur ve bu yol en çok 3167 ile tatbik edilmektedir. eğer ben, hakkımda çıkmış 8 ay hapis kararını yatarsam alacaklı benden bir kuruş alamaz ama devlet bana içeride baktığıyla kalır!

    YanıtlaSil
  134. 133 TE YAZAN ARKADAŞ NE İÇİN HAPİSTE YATTIN.MADEM BORCUNU ÖDEYEBİLECEK DURUMDAYDIN NEDEN HAPİS YATTIN.ALACAKLIYLA ANLAŞSAYDIN YANİ SEN ŞİMDİ BOŞUBOŞUNAMI MHAPİS YATTIN YOKSA İÇERİDE KALMAK HOŞUNAMI GİDİYOR. SENİN YAZDIKLARIN HAYATIN GERÇEKLERİYLE VE MANTIKLA BAĞDAŞMIYOR. SANKİ PROVAKATİF BİR YAZI. KAYAMEN

    YanıtlaSil
  135. af werın af yeter artık magduruz ben daha 16 yasındayım we amcam we babam 2 aydır cezaevıdeler nolursunuz ya baba ozlmı cekmek nedr sız bılırmısınız ben ogrendım we aglamaktan yoruldum bende gulmek ıstıyorum we sızlere yalvarıyoum affı werın artık

    YanıtlaSil
  136. af werın af yeter artık magduruz ben daha 16 yasındayım we amcam we babam 2 aydır cezaevıdeler nolursunuz ya baba ozlmı cekmek nedr sız bılırmısınız ben ogrendım we aglamaktan yoruldum bende gulmek ıstıyorum we sızlere yalvarıyoum affı werın artık

    YanıtlaSil
  137. af werın af yeter artık magduruz ben daha 16 yasındayım we amcam we babam 2 aydır cezaevıdeler nolursunuz ya baba ozlmı cekmek nedr sız bılırmısınız ben ogrendım we aglamaktan yoruldum bende gulmek ıstıyorum we sızlere yalvarıyoum affı werın artık

    YanıtlaSil
  138. af werın af yeter artık magduruz ben daha 16 yasındayım we amcam we babam 2 aydır cezaevıdeler nolursunuz ya baba ozlmı cekmek nedr sız bılırmısınız ben ogrendım we aglamaktan yoruldum bende gulmek ıstıyorum we sızlere yalvarıyoum affı werın artık

    YanıtlaSil
  139. arkadaslar bu yasa secimlerden sonra iktidara akp,den baska parti gelirse bu yasayi hemen cikartirlar onun icin onun icin simdiki basbakanin palavlarina inanmiyalim

    YanıtlaSil
  140. BENDE İNANMIYORUM ARTIK BU YASANIN ÇIKACAĞINA SESİMİZİ DUYYOLAR DUYMAZDAN GELİYOLAR BÜYÜK BİR EYLEM YADA OLAY YAPMADAN HİÇ KİMSE ORALI OLMIYCAK BENCE BAŞBAKANLIĞIN ÖNÜNDE AÇLIK GREVİNE GİDELİM NE DERSİNİZ YADA DAĞA ÇIKALIM O ZAMAN BAŞBAKANIMIZIN SEMPATİSİNİ KAZANIRIZ ŞU AN ONLAR ÇEK MAĞDURLARINDAN DAHA SEMPATİK GELİYOR SAYIN BAŞBAKANIMIZA NE OLACAKSA ÇABUKLAŞTIRMALIYIZ KAYBETCEK 1 SANİYE BİLE VAKTİMİZ YOK

    YanıtlaSil
  141. 143 te yazan arkadasimiz dogru soyluyor hep beraber daga cikalim yeni biryasa cekmagdurlari icin pismanlik cek yasasini cikartir akp,bence

    YanıtlaSil
  142. allah rızası için çıkarın artık çok yorulduk

    YanıtlaSil
  143. bu siteye ilk defa yorum yazıyorum..sakın yanlış anlamayın yazdıklarımı,sadece ticaret yapan ve iyi niyetli olan,burdaki herkes gibi,yaşadıklarımı ve nasıl insanlar olduğumuzu anlatmaya çabalayacağım.
    ben,35yıllık mimar bir babanın kızıyım.babam senelerce 7/24 çalıştı.1sene öncesine kadar ne borç almış bir insandı,ne de icra görmüşlüğümüz vardı.ama şuan cezavinde,bir şirket kurduk,2 ortağımız vardı.100milyar bocu bırakıp gittiler,dolandırıldık resmen.babam,bunu kendine yediremedi.35yıllık emeğine ihanet etmemek,dürüstlüğüne laf getirmemek için işi bırakmadı.ödeyeceğiz dedi.ama olmadı,babam taahhüd-ü ihlal den ötürü cezaevinde.dürüstlükle,inançla,insanlara saygısı olduğu için taahhüde girdi.ama varını yoğunu koyup,işlerini yürütmeye çabaladığı müşterilerimiz ne yaptılar? borcumuz olduğunu öğrenip,paralarımızı vermediler bir de üstüne dalga geçtiler,sömürdüler.aile büyüklerimiz,kardeşleri bile onu rencide ettiler,borçlarını yüzüne vurdular.sormak istiyorum;benim,bana 26 yaşıma kadar sesini bile yükseltmemiş olan,kul hakkına hep dikkat etmiş olup,kendi kredi kartlarından işçi maaşını ödeyen,kendini onlar mağdur olmasın diye batağa sokan babam'a yazık değil mi?evlatlara,eşlere yazık değil mi?ben onun tek evladıyım,benim önümde ağlamak,aczini yaşamak onda ne travmalara sebep olacak bilen var mı?60 yaşında bi insan,kızının doğduğu gün,telefonda'siz üzülmeyin' diyerek ağlaya ağlaya cezaevine sadece borcunu sahiplendiği için gönderilir mi?
    Hepimiz inançlı insanlarız ve Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.Dinimizde de borçlu olandan borcu isteme şekilleri var.bu çok büyük bir günah değil mi?kim borçlu yaşamak ister?kim evladı,eşi üzülsün ister?babamın koğuşunda 70li yaşlarda o kadar çok amca var ki..cam arkasından torunlarını görüyorlar..yazık,günah..hem de öyle günah ki....Allah herkesi kurtarsın inşallah..hep dua ediyorum,zorda sıkıntıda olan herkese..

    YanıtlaSil
  144. Bu siteye bende ilk defa yazı yazıyorum yukarıdaki yorumu yazan kardeşimiz gibi benimde annem 7/24 yıllarca çalıştı kardeşimle beni daha iyi şartlarda okutabilmek için hani bir kere başlarsa ticarette o malum sıkıntılar sonrası malum icralar en kötüsüde bu olaylardan çoçuklarınızı uzak tutmak adına hemen ödeyemeyeceğini bilmesinez rağmen benim annemde avukatları icra memurlarını evimizden uzak tutmak adına ben üniversite sınavına gireceğim diye taahhüdler verdi karşılıksız çeklerinden cezalarıda yavaş yavaş çıkmaya başlıyor öyle bir icra iflas kanunumuz varki hani denizin dibine çivileme atlayan bir insanın dibe vurduğunda yüzeye çıkıp nefes almaya çalışması gibi bu yasayla bu kişiyi bacaklarından tutup denizin dibine tekrardan çekmeye çalışmaktan başka nedir bu hani bıraksalar yüzeye çıksa nefes alsa tekrardan sıfırdan başlasa bir çok esnafta annem gibi rahat rahat çalışıp borçunu ödese bizler kul hakkından korkarız çünkü çok şükürki boğazımızdan haram lokma sokulmadı ama iflas edince hemen bu borçlar ödenmiyor birde bunun üstüne borçlulara verilen hapis çezaları onların elini kolunu bağlıyor yakalanma korkusuyla çalışamıyorlar ben İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisiyim kardeşim lise ben yada kardeşim yada diğer esnaf anne babaların çocukları bu ülkenin belki hakim savcı kaymakam yada öğretmen ne bileyim polis adayıyız ama ailemizin bu sıkıntılarından dolayı okuyamayacak duruma gelebiliriz çok şükür şuanda annem genede çabalıyor ama inanın bu durum yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalan arkadaşlarımız vardır evet belki çeklerinin karşılığının olmaması yüzündende çok sıkıntı çeken ailelerde var ama bu hapis cezası yaptırım değildir inanın o kişilerin alacaklarını almayı geçiktirmekten başka bir işe yaramıyor hapis yatan bir insan nasıl ödesin borcunu yada yakalanma korkusuyla tekrardan çalışamayan bir insan dinimizde de borçlu olandan borcu isteme şekilleri var bu çok büyük bir günah değil mi kim borçlu yaşamak ister kim evladı üzülsün sıkıntı çeksin ister ALLAH cümlemizin yardımcısı olsun bu yasa çıkarsa bir çok aile dağılmaktan kurtulacak

    YanıtlaSil
  145. arkadaslar 12 yıldır ticaret yapıyorum bu sene işlerim bozuldu 12 yıl namuslu şerefli saygıdeger işadamı olan ben bir yıldır şerefsiz namussuz it kadar deger verilmeyen adam konumuna düştüm ceklerimi haliyle ödeyemedim bide bunun üstüne verdigim hatır ceklerındende basım belaya girdi ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  146. benimde eniştem 1 aydır cezaevinde bunu tek suçlusu esnaf mı ticaret bu yaa devlet memurluğuna benzemez çetrefillidir... Devlet kendi suçunu nasıl görmüyor krize sürükleyip ülkeyi ülkeyi yeyip bitiremeyen bu devlet borcunu ödetecek yer arıyor sen bu krizi düzelt herkes çekinide öder senetini de... A borcunu zamanında ödemiyor B alacağını alamadığı için C ye ödeme yapamıyor C alacağını alamayınca çek yazılıyor!!! nasıl mantık bu zincirleme gelişiyor olaylar garibin suçu ne? madem bunları affetmiyorsun böyle süründürüyorsun kendini de içeri at devlet görevini doğru düzgün yerine getirmediğin için sana da USULSÜZLÜK cezası kesilsin ADALETSİZLİK cezası kesilsin...!!! yeter artık içerdeki adam nasıl parasını ödeyebilir parası olsa zaten batmaz... KRİZİ DÜZELT AÇIĞINI DÜZELT YASANI HAKLI YASA YAP sonra bulabilirsin gerçek haksızı...

    YanıtlaSil
  147. Bugün tarihli Hürriyet gazetesi ekonomi sayfasında okudum.Adalet Bakanı ve Ali Babacan arasında anlasma saglanmış ama bu çek magdurları için geçici bir tedavi çünkü borçlu alacaklı ile anlasır taksitlendirirse cezaevinden kurtulacakmış ikinci maddede bir yıl içinde ödemede bulunursa yine cezaevinden çıkacakmış bu nuda ödemezse yeniden cezaevine girecekmişşş....Derhal hükümet buna acil çözüm bulmalı aksi halde türkiyenin dörtte biri cezaevine girecek PKK lıları çıkarsınlar çek magdurlarını yatırsınlar anlasılması çok güçç...

    YanıtlaSil
  148. çek kanunu biran önce çıkmalı babalar içerde çocukları eşleri ne durumda biliyormusunuz

    YanıtlaSil
  149. ben 11 yaşındayım babam çek nedeniyle cezaevinde annem çalışmıyor ev kiramızı ödeyemedik mutfak masraflarımız halam karşılıyor ama nereye kadar ne olur çek kanunu çıksın sayın başbakanım

    YanıtlaSil
  150. her sey guzel ama netıce yıne yok ben ramazan ayında ıflas ettım pesınde tahsılatcı mafyası var calısamıyorum ıs yerıme el koydular 200 metre kare ıs yerıme 3500 tl gıbı komık bır paraya vermek zorunda kaldım en azından dukkanında 50000 tl mal vardı ama para veremedıgım ıcın ıllegal srekılde elımden gıttı sımdı kacmak zorunda kaldım aılemle zor durumdayız tahsılatcılar polıs ve savcılık dınlemıyorlar her yerde adamları var devlet ılk once bu gıbı durumda olanları el atması lazım adam calıssınmı yoksa kacsınmı degerlı buyuklerım sızlerden yardım beklıyorum

    YanıtlaSil
  151. ben cek magduru degılım ama olmak uzereyım cekımı odemek ıcın sureklı borclanıyorum sonucu nereye varacak pıyasanın acılmasını vaktım kalmıyacak tefecı gurubu kısılerın pıyasadan elıne cekmesı gerekıyor ceklerımız sureklı mafya gurubu ve tahsılatcı gıbı kısılerden cıkıyor zor durumdayız araclarım devlet tarafından hacızlı hareket edemıyorum ayrıca turkıyede can guvenlıgı yok ınsanlar calısamıyor buyuklerımden sayın basbakanımızdan ılgılenmesını beklıyorum bu tur ıslerı sayın basbakanımız bır talımatla duzeltecegını ınanıyorum

    YanıtlaSil
  152. ben cek magduru degılım ama olmak uzereyım cekımı odemek ıcın sureklı borclanıyorum sonucu nereye varacak pıyasanın acılmasını vaktım kalmıyacak tefecı gurubu kısılerın pıyasadan elıne cekmesı gerekıyor ceklerımız sureklı mafya gurubu ve tahsılatcı gıbı kısılerden cıkıyor zor durumdayız araclarım devlet tarafından hacızlı hareket edemıyorum ayrıca turkıyede can guvenlıgı yok ınsanlar calısamıyor buyuklerımden sayın basbakanımızdan ılgılenmesını beklıyorum bu tur ıslerı sayın basbakanımız bır talımatla duzeltecegını ınanıyorum

    YanıtlaSil
  153. Politik açılıma mail bombardımanı yapalım, mutlaka birimizinki okunur. Kısa ve öz yazalım ki okusunlar, en azından ilk paragrafı. Gerçek rakamların ne olduğuna vurgu yaparsak 1500 kişinin problemi olmadığını anlarlar bence.
    Başka önerilerde varsa yazın lütfen.
    Bu en kolay katılıma bahanesi olmasın kimsenin. Katılım çok olsun lütfen.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  154. arkadaslar bu yasa secimlerden sonra iktidara akp,den baska parti gelirse bu yasayi hemen cikartirlar onun icin onun icin simdiki basbakanin palavlarina inanmiyalim

    YanıtlaSil
  155. af werın af yeter artık magduruz ben daha 16 yasındayım we amcam we babam 2 aydır cezaevıdeler nolursunuz ya baba ozlmı cekmek nedr sız bılırmısınız ben ogrendım we aglamaktan yoruldum bende gulmek ıstıyorum we sızlere yalvarıyoum affı werın artık

    YanıtlaSil
  156. ılk defa buraya yorum yazıyorum ben cekten dolayı 8 ay hapıste kaldım namusumla serefımle yattım cıktım ve 6 ay ıcındede borcumuda ödedım yanı hem devlete hemde alacaklıya borcumu ödedım..devletın ne alacagı varsa benden onuda yatırdılar..sımdı bu ulkede bu sorunu halletmek gerekırse yapılacak tek sey 2 yıl ınsanlara sure tanıyıp ıcerdekılere dısardakılere bır sans verılmesıdır.durust olan borcunu öder temıze cıkar ve ınanıyorumkı bu sıtede bende dahıl yorum yapan ıstek yazan hepımız esnaftır dolandırıcı deıl sadece 2 yıl sans verecekler ınanıyorumkı gunes bızım basımızada dogacak....

    YanıtlaSil
  157. 107 de yazan arkadaş çok güzel olur ne kara para işi nede vergi kaçağı olur ama malum çevrelerin işine gelmez çek olsunki faturasız mal tefecilik kayıtsız ticaret olsun isterler çeki kayıtlı büyük firmada olsa hamiline alıp ne idüğü belirsiz kimselere bankadan tahsil ettirip katirtrilyonları götürür sanmayınki bahsedilen 200 300 katritrilyon liralık çek meşru zeminde kullanılıyor minumum yarısı belgesiz mal hizmet tefe kaçak mal düşük fiyatla alınıp satılan ithal ürünler vs gibi kullanılmaktadır.bu yüzden çek kullanılımı desteklenmektedir.ballı lokma tatlısını bırakmak isterlermi.

    YanıtlaSil
  158. icra affı kesin çıkçakmı yada çıkmıcakmı yorumlara göre haberlere göre olumsuz bakılıyormuş... çıkması herkez için iyi olur aile düzeni bozuluyor çocuklarımızın psikolojısı bozuluyor korkuyla yaşıyorlar icra davasından yargılanıyoruz biz hırsızlıkmı yaptık dolandırıcılıkmı yaptık işimiz kötü bize yol gösterin.. bu işe artık son verin aileleri hapislerle korkutmayın çözüm bulun yol gösterin avrupanın hiç bir ülkesinde böyle bir ceza yok bide avrupa birliğine girmek istiyoruz.. yetkiliker okuyorsa lütfen onayın gelmesini bekliyoruz şimdiden teşşekürler...

    YanıtlaSil
  159. karşılıksız çekle ilgili bazı görüşlerde hayretle hapis cezası kalkarsa çekler ödenmez deniyor. Bu nekadar saçma bir düşünce. tüm bankaların bireysel kredi ve kredi kartlarıyla işlem yapan binlerce müşterileri var. Belirli bir risk oranında ödememe durumu oluyor. ama yüzbinler hatta milyonlarca insan ödemelerini yapıyor, hapis cezası ortada yokken. Yani ödeme yapılması için illada bir hapis cezası gerekmez. Ayrıca karşılıksız çeki olan bir daha bankadan çek kullanamıyor, resmi ihalelere giremiyor. Birçok konuda sıkıntıya düşüyor zaten. Merez bankası ce KKB de karşılıksız çek kestiği belli oluyor. ticari olarak sıkıntıya düşmeye başlıyor. Hapis cezası son derece ilkel bir hukuk sistemi. asla çağa ve avrupa birliği norlarına uygun değil. Bunun yanında şu anda ortada olan sıkıntı 2001 ve 2008 yılı ekonomik kirizinin ortaya çıkardığı bir sıkıntıdır.Bunun mutlaka önlenmesi gerekir.illada insanların alacaklarını tahsil edebilmesi için ekonomik koşullar nedeniyle borcunu ödeyemeyenleri hapse tıktırmak isteğini esefle ve hayretle karşılıyorum. BUnlara çanak tutan siyasileride kınıyorum

    YanıtlaSil
  160. bence cek ten tek sorumlu bankalar olmalı ve çek verirken firmanın gücüne göre verilmeli ve karşılıgı bloke edilerek çek yaprakları bedelli olarak basılmalı ve provizyon almadan anında ödenmeli yani hediye ceki gibi o gün cek sahibi hesapta para bulundurmazsa banka blokedeki paradan kullanarak mutlaka ödeyecektir işte o zaman ne karşılıksız çek kalır nede batan esnaf parası olan cek alır ve onu vadeli kullanır ben tek cözüm olarak öneriyorum

    YanıtlaSil
  161. 65000 kişi içerde 150000 kişi ceza kesilmiş gbtkayıtlarında 700000 açılmış olan dava 70000 yargıtayda kamuoyu duyarsa infial olur diye korkuyorlar.mağdur olan ailelerle birlikte bu rakam3.5 milyonu bulmaktadır,çalıştırdıkları insanlar hariç.bu mağdurlar vergi.sskikredi kartı uzlaşmalarından sicil affı düzenlemelewrinden yararlanabildilermi.yüksek karlarla yüksek vade farkıyla mal ve para satanlar ve bu olumsuzluktan nemalanan icra avukatları için bu insanlar feda edildi yazıklar olsun. hatice kahveci özdemir

    YanıtlaSil
  162. Meclis’te ‘çek yasası’ çatlağı

    Karşılıksız çeke hapis cezasını kaldıran yasayı bekleyenlere kötü haber...

    Gülümhan GÜLTEN
    Mecliste görüşülen yasanın bankalara yeni sorumluluklar getiren hükümleri Babacan’dan veto yedi. Hapis cezasının kaldırılmasının da piyasada dalgalanmaya yol açacağı fikri hakim olmaya başladı. Halen çek suçu nedeniyle 1.500’e yakın kişi cezaevinde, 55 bin 149 kişi ise yargılanıyor

    Hükümetin 2010 başında yasalaştırmayı planladığı Çek Kanunu konusunda kabinede anlaşmazlık çıktı. Meclis’e sevkedilen ancak bazı önemli hükümlerle ilgili karar verilemediği için uzadıkça uzayan Çek Kanunu’yla ilgili çalışmada Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankalara getirilen yükümlülüklere karşı çıkınca, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le anlaşmazlığa düştü. Çek Kanun tasarısının bankalara yeni yükümlülükler getiren hükümlerine itiraz eden Babacan’ın karşı çıktığı noktalar ise tasarının temel hükümlerini oluşturuyor. Buna göre bankaların karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için ödemekle yükümlü oldukları 475 TL’lik miktarın 1000 TL’ye yükseltilmesi, bankacılara 3 yıldan 1 yılı kadar hapis cezası getirilmesi ve bankaları, her çek hesabı açtırmak isteyenin yasaklı olup olmadığını kontrol etme, ayrıca kişinin ekonomik ve sosyal durumunu araştırmak ve belirlemekle yükümlü tutulması bankacılık sisteminde endişe yaratıyor. Babacan’ın da bu hükümlerin değiştirilmesini istediği belirtiliyor. Öte yandan çek suçlarında hapis cezasının kaldırılmasına ekonomi yönetimi “kaldırırsak piyasalarda yeni dalgalanma yaratır, likiditeyi daraltır” endişesiyle karşı çıktı. Merkez Bankası ve Hazine’nin yürüttüğü çalışmada da bu noktaya dikkat çektiği belirtiliyor.

    Halen çek suçu nedeniyle 1.500’e yakın kişinin cezaevinde olduğu belirtilirken, mahkemelerdeki dava sayısının ise 55 bin 149 olduğu ifade ediliyor. Bu rakamlara rağmen hükümet, “çekte hapis cezasına” çözüm bulamıyor.

    Piyasa itibar etmez

    Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı’nın bu konuyla ilgili yürüttüğü çalışma kapsamında, çekle ilgili cezaların kaldırılması yerine, çek tutarının belirli bir kısmını ödeyenlere, verilecek adli para cezasının bir miktar düşürülmesi önerisi de yer alıyor. Ekonomi yetkilileri, adli para cezasının kaldırılmasına “piyasa çeke itibar etmez” diyerek itiraz ediyor.

    YanıtlaSil
  163. ŞİRKETLERDE ÜCRETLİ OLARAK YETKİLİ POZİSYONDA ÇALIŞANLAR,ŞİRKET KAŞESİ ALTINA ATTIKLARI İMZADAN DOLAYI HAPİS VE PARA CEZALARINA ÇARPTIRILDILAR.TİCARİ İLİŞKİNİN İŞVERENLERLE İLGİLİ OLMASINA RAĞMEN, BU ÜCRETLİLER SENELERDİR HAPİSLERDE VEYA KAÇAK YAŞAMAKTA.BU ADALETSİZLİK DÜZELTİLMEDİĞİ GİBİ YENİ ÇEK TASLAĞINDAN ÇIKAN HABERLER DOĞRULTUSUNDA ŞİRKETLERDE ÜCRETLİ OLARAK ÇALIŞMIŞ BU ÇEK MAĞDURLARI, ÇALIŞTIKLARI ŞİRKETLERİNİN BORÇLARI İÇİN ALACAKLILARLA ANLAŞMA MI YAPACAK ?İŞVERENLER, ŞİRKET ORTAKLARI OSENELERDİR ORTADA YOKLAR . ZATEN BU ÇEK MADURU ÜCRETLİLERE SENELERDİR İNSAF YOK .BİRDE BU İNSANLARLA ALAY ETMEYİN LÜTFEN.BİR DE BU DÜNYANIN HESAP VERİLECEK DİĞER DÜNYASI VAR.SAYIN MİLLETVEKİLLERİ VE SAYIN BAKANLAR BU YAZIMI DİKKATE ALIN LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  164. İCRALAR PATLADI....


    Vatandaş borç batağında, icra sayıları arttı. Borçlu sayısı %40-50 arttı...
    07 Kasım 2009 / 10:17

    Maaş alamayan, işinden olan ya da işsiz kalan yakınına bakmak zorunda olanlar borç batağına girdi. Kredi kartı borcunu, senedini ödeyemeyen sayısı %40-50 arttı

    Ekonomİk krizin bıraktığı miras yavaş yavaş ortaya çıkıyor.... Krizle birlikte icralık olan kişi sayısı %40-50 arasında arttığı belirtildi. Bunun parelelinde icraya düşen mal oranının ise %20-25 artış gösterdiği kaydedildi.

    Yediemin firmalarının depolarının hacizli mallarla dolu olduğu kaydedildi. Bu arada Türkiye'de ayda ortalama 6 bin adet icra ihalesi yapıldığı bu ihalelerin işlem miktarının ise yıllık 10 milyar TL'yi geçtiği ifade edildi. Krizle birlikte ihale ile satışlarda % 20-22 oranında artış olduğu kaydedildi.

    KORKU İÇİNDE

    Vatandaşın daha çok kredi kartı, çek, senet ve telefon faturası yüzünden icralık olduğu kaydedildi. İcraya düşen araçların %55-60'ı kredi borcundan gelirken gayrimenkuller ve menkullerin yüzde 50'si çek-senet borcu yüzünden. İcralık olanlarde ilk sırada işçi ile esnaf yer alırken bunları memur takip ediyor. Son zamanlarda işyerleri icralarında da patlama yaşandığı kaydedildi.

    YÜKÜ AĞIR OLDU

    Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş düşük maaşların ve zamların çalışan ile emeklide icra patlamasına neden olduğunu belirtip,'Çalışan ve emeklinin maaşı yetmeyince mecburen kredi kartıyla, senetle yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Özellikle ekonomik kriz döneminde işsiz kalanlar ya da işsiz kalan yakınlarına bakmak zorunda kalanlar maaşı yetişmeyince kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor.Onlarında faizi yakıyor' diye konuştu.

    YanıtlaSil
  165. HERKESE İYİ SABAHLAR ARKADAŞLAR BU GÜNKÜ POSTA GAZETESİNDE

    İLGİLİ GAZETENİN KÖŞE YAZARI M.RAUF ATEŞ'E SAYIN ADALET

    BAKANININ ÇEK MAĞDURLARIYLA İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA AŞAĞIDAKİ

    GİBİDİR BİLGİLERİNİZE......

    TAKTİRİ SİZ DEĞERLİ İŞ ADAMLARI VE ESNAFLARIMIZA

    BIRAKIYORUM.....


    M.Rauf Ateş

    Çek hacmi 400 milyar TL'ye gidiyor, isyan artıyor
    06 Kasım 2009


    Türkiye’de senet ve özellikle de çek, yaratılan büyük hacim nedeniyle aynı zamanda para basımı sonucunu da doğurur. Piyasada bir Merkez Bankası’nın dolaşıma sürdüğü para vardır, bir de çeklerin yarattığı para vardır. Esnaftan şirketlere binlerce girişimci, bankalardan çok da zor olmayan koşullarda aldıkları çek defterlerini, adeta ‘banknot basma’ makinesi gibi kullanırlar. Bunun sonucu olarak da piyasada anormal büyüklükler oluşuyor. Geçenlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den dinlemiştim. Şu gerçeğin altını çizmişti:
    “Piyasada yaklaşık 200 milyar liranın üzerinde likit, nakit para yerine kullanılan çek miktarı olduğu belirtildi. Bu miktarda çekin yerine ikame edeceğimiz bir alternatif koymadan, çeke olan mevcut güveni sarsacak bir tedbiri almamız, piyasadaki faiz oranını, ekonomik dengeleri etkileyebilecek bir hadisedir.”
    Dolaşımdaki paranın 10 katı
    Bakan Ergin haklı... Bankalar Arası Takas Odası’nın verileri de aynı tabloyu ortaya koyuyor. 2008 yılında 25.6 milyon adet çek işlemden geçmiş. Parasal değeri ise 265 milyar lirayı bulmuş.
    2009 yılının ilk 10 ayında adet olarak 15.7 milyon, hacimde ise 327 milyar lira düzeyi yakalanmış... Yıl sonunda 400 milyarı bulması sürpriz olmaz.
    Bu büyüklüğü daha iyi algılamak için, Türkiye’de dolaşımdaki paranın 32 milyar lira düzeyinde olduğunu da dikkate almak gerekiyor. Üstelik çeki düzenleyenlerin yabana atılmayacak bir bölümü, olmayan, belki de hiç olmayacak parayı yaratıp, piyasaya sürüyor.Bu yolla Türkiye’deki ödeme zinciri bir şekilde yürüyor. Bu zincir, ekonomideki sıkıntılar ortaya çıkmadığı sürece, büyük ölçüde işliyor, kabul edilebilecek düzeydeki ‘sorunla’ nakit ihtiyacını karşılıyor.
    Ancak, son açıklanan rakamlar ve ‘Çek mağdurları’ arasında hapis cezası alanlar ile hüküm giyenler sayısındaki artış, tabloyu içinden çıkılmaz hale getiriyor.
    Hapis cezasını kaldırmak zor
    Bir yanda ‘Hapis cezası olmaz’ ve ‘Suç bizim değil, af istiyoruz’ gibi isyanlar var, diğer yanda da karşılıksız çek sayısındaki müthiş artış var...
    Son dönemde en çok çek mağdurlarından mesaj alıyorum. 65 bin esnafın hapis cezası riski ile karşı karşıya olduğu söyleniyor.
    Meclis’te bir yasa taslağı var... Bu taslaktan beklenti büyük... Gördüğüm kadarıyla yasa yapıcının da, çek mağdurlarının da işi zor... Hapis cezasının kaldırılması mümkün değil. O zaman çek defterleri, banknot makinesine dönecek, piyasadaki güven sarsılacak. Bütün tarafların bir araya gelip, iyi bir yöntem bulmaları gerekiyor. Bakan’ın da belirttiği gibi 327 milyar liralık bir likit yerine geçen enstrümanı ve sonuçlarını bir çırpıda yok etmek mümkün değil.

    YanıtlaSil
  166. Arkadaşlar,

    71 ve 72 de yazan arkadaşların ilave olarak bilmeleri gereken bir şey var. Bankaların yoğun lobi yapmaları çok normal. Çekleri kredi teminatı olarak almaları dışında eğer bu yasa lehimize sonuçlanırsa çeke güveni azaltmamak için sorumluluğun büyük bölümünün bankalara yüklenmesi gerekecek. lobi ve çaba bundandır. Çünkü hapis kararı devam ederse hem bu yükten kurtulacaklar kemde korku dağları bekler misali çeklere karşılık kredi vermeye fevam edecekler. Bankaların karı geçen yılın aynı dönemine göre %42 arttı. Tatlı paradan kimse vazgeçmez. Helede sektörün büyük bölümü yabancıların elindeyse. Onlara ne türklerin hapiste yatıp yatmadıklarından

    Arkadaşlar bakın iyi haber kötü haber yorumu yapanların çoğu belli oluyorki pek birilerini arama faaliyetinde değiller. Eğer aramış olsalardı birazda kendilerinde haber olurdu.

    sadece burada yazmakla ve takip etmekle mücadele verilmez. Tabiki okuyacağız tabiki yazacağız ama örnek vermek gerekirse günlerdir Hasan Barışçı kardeşimiz yada abizim hergün bu siteyi hem okuyor hemde gün içinde yaptıklarını rapor halinde yazıyor. Burada yapılan haberler zaten aranan vekillerden görüşmeler neticesi ortaya çıkan düşünce ve yorumlardır. Bir adım öteside vardır tabi Emre nin dediği gibi ama onunda zamanı vardır.

    Bu nedenle

    Kesin olan birşey varsa oda bu yasanın kısa süre içinde gündeme geleceğidir.

    Bu yasa gündeme gelene kadar açılan her telefon, çekilen her fax, yapılan her haber bu yapıya bir tuğla koymaktır. Eğer o tuğlaları sadece birkaç kişinin koymasını bekler ve büyük çoğunluk seyirci konumunda olursa o yapının halini siz düşünün artık.

    Şimdi çok uzun bir mücadelenin son demlerindeyiz. Yapmamız gereken bıkmadan usanmadan yılmadan

    ARAMAK,

    ARAMAK

    FAX ÇEKMEK

    YİNE ARAMAK

    YİNE FAX ÇEKMEK

    HADİ HEP BERABER ÖNÜMÜZDEKİ BİR HAFTAYI SADECE BU KONUYA AYIRALIM

    YOĞUNLAŞALIM

    ÇOKMU İSTENEN ŞEY

    HEPİMİZ DERT YANMIYORMUYUZ ARANMAM VAR ÇIKAMIYORUM ANKARAYA GELEMİYORUM DİYE

    TELEFON AÇANA TELEFONDA GBT YAPMIYORLAR

    FAX ÇEKERKEN POSTANEDEDE YADA TELEKOM BAYİLERİNDE

    BUNUN MAZERETİ YOK....

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  167. Haber linki: http://www.cnnturk.com/2009/ekonomi/genel/11/06/cek.magdurlarina.yeni.duzenleme/550602.0/index.html

    Çek mağdurlarına yeni düzenleme yolda. Borcunu ödemeyi belli bir plan çerçevesinde kabul eden hapisten çıkacak.

    (CNN TÜRK) -- CNNTurk.com'a gelen çok sayıda okur ve izleyici maili üzerine CNN TÜRK yeni düzenlemeyi araştırdı.

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, çek mağdurlarını hapisten kurtaracak düzenlemede son aşamaya gelindi.

    Buna göre, hapis cezasının tamamen kalkması söz konusu olmayacak.

    "Hapis cezası kalkarsa çeke güven azalır" diyen hükümet yetkilileri, ekonominin zarar görmemesi amacı ile hapis cezasının muhafaza edileceğini belirtti. Yani karşılıksız çek kesene hapis yolu yine görünecek.

    Ama yeni düzenleme ile ödenmeyen çekler nedeniyle hapiste yatanların borçlu oldukları kişilerle anlaşmaya varması durumunda hapis cezaları kaldırılacak.

    Hazırlanan yasa taslağına göre, borçlu ile alacaklının vekilleri aracılığı ile veya doğrudan irtibat kurmaları sağlanacak.

    Karşılıklı olarak belirlenecek takvim dahilinde ödeme resmi olarak taahhüt altına alınacak. Ama ödemelerde sorun çıkarsa borçluya yeniden cezaevi yolu görünecek.

    BU HABERE YORUMUM:

    • haberi iyi araştırarak yapınız lütfen - sertac.72 - 06.11.2009 20:07:06
    Haber(!) metninin bugünkü uygulamadan hiçbir farkı yoktur. Hatta eksiği vardır; Karşılıksız çekte hapis adli para cezasını ödenmediğinde günlüğü 100 TL karşılığında yatılıyor. Ödeme gücü varsa adli para cezası ödendiğinde hapisten kurtuluyor borçlu; ancaaaak alacaklı alacak miktarı kadar miktar devlete adli para cezası olarak yattığı halde para alamıyor!! Yani borçlu zaten alacaklı ile anlaşabilir (eğer parası varsa) hatta indirim yaptırabilir aksi halde devlete öderim der. Haber KOMİK.
    LÜTFEN SİZLERDE YORUM YAPINIZ

    SAYGILAR

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  168. teşekkürler çaban için.

    YanıtlaSil
  169. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SİTEMİZDE BUGÜN YAZILANLARI GÖZLEMLEDİM. YAZILANLAR HAKKINDA YORUM YAPMADAN; HER NE KADAR, DEĞERLİ JÜNEYT HOCAMA VE DEĞERLİ EMRE KARDEŞİME GÜN İÇİNDE BİLGİ VERMİŞ İSEMDE, DİĞER KATILIMCI ARKADŞLARIMIN BİLGİLERİ OLMASI BAKIMINDAN, BUGÜN; YAPABİLDİKLERİMİ AKTARIYORUM. HERŞEYDEN EVVEL BUGÜN; ÖZELLİKLE, SAYIN BAKANIMIZ, ALİ BABACAN HUSUSUNDA ÇALIŞMALARIMI YOĞUNLAŞTIRDIM. EMRE'NİN VE CÜNEYT HOCAM'IN VERDİKLERİ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA; AYRI AYRI YERLERDEN 7 ADET FAKS GÖNDERDİM. ARDINDAN; SAYIN BABACAN'A ULAŞMAK İÇİN İLGİLİ TELEFONLARI ARADIM. BİRİNCİ; İLGİLİ BAYANLA GÖRÜŞÜRKEN, ÖZELLİKLE FAKSLARIMIN KENDİLERİNE ULAŞIP ULAŞMADIĞINI KONTROL ETTİRDİM. FAKSLARIM KENDİLERİNE ULAŞMIŞ VE İÇERİĞİNİ OKUMUŞLARDI. HATTA; NEDEN AYNI NUMARAYA BİRKAÇ KEZ FAKS GÖNDERDİNİZ DEDİKLERİNDE; YAZIMIMIN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU, GÖZ ARDI EDİLMEMESİNİ VE SAYIN BAKANIMIZA MUTLAK VE MUTLAK ULAŞTIRILMASI LAZIM GELDİĞİNİ, ÜZERİNE BASA BASA BELİRTTİM. KENDİLERİNDEN; İLGİLİ FAKSIN MUTLAK VE MUTLAK, SAYIN BAKANIMIZA İLETİLMESİ HUSUSUNDADA SÖZ ALDIM. SAYIN BAKANIMIZLA; BİREBİR GÖRÜŞMEK İÇİN ISRARCI OLDUYSAMDA, MÜMKÜN DEĞİL AMA; İLGİLİ FAKS YAZINIZI MUTLAK VE MUTLAK SAYIN BAKANIMIZA İLETECEĞİZ VE İLGİLENECEĞİZ DİYE TEKRARDA BULUNDULAR. ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜYLEDE; AYNI ŞEKİLDE VE HER İKİ YERİDE İKİŞER KEZ ARAYARAK, DURUMLARIMIZI HEM SÖZLÜ VE HEMDE YAZILI OLARAK BİLDİRMİŞ OLDUM. AYRICA; SAYIN ABDULKADİR AKSU'YA İLETİLMEK ÜZERE, DANIŞMANIYLA GÖRÜŞEBİLDİM. İLGİLİ KİŞİ; BAKANIMIZ ŞU ANDA YOĞUNLAR VE FAKAT SİZLERİN DURUMLARIYLA, İLGİLENDİĞİNDEN EMİN OLMANIZI İSTERİM DEYİP, SÖYLEDİKLERİMİ İLETİLMEK ÜZERE NOT ALDILAR.(SAYIN AKSU İLE DAHA EVVELDE GÖRÜŞMÜŞ İDİM, BİZLER İÇİN OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRDİKLERİNİ YİNELEMEK İSTERİM.) DÜNDEN GÖRÜŞÜPTE UNUTTUĞUM; SAYIN MİLLETVEKİLLRİMİZDEN, TAHİR ÖZTÜRK; BİZİM DURUMLARIMIZLA İLGİLEN VE TAKİP EDEN BİR MİLLETVEKİLİMİZ OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTERİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM YORGUNLUĞUMUZA RAĞMEN, FAZLA DEĞİL ŞU 3-5 GÜNÜ ÇOK İYİ VE BİLİNÇLİ ÇALIŞARAK, DEĞERLENDİRİR İSEK; KİM BİLİR BELKİDE SON DAKİKA GELİŞMESİYLE, EN AZINDAN; YASADAKİ BOŞLUKTA GÖZ ÖNÜNE ALINARAK, YASANIN ÇIKIŞ TARİHİNE KADAR OLAN TÜM CEZALARDA ERTELEME VEYA TAMAMEN CEZANIN KALDIRILMASI YÖNÜNE BİLE GİDİLEBİLİR. BEN ŞAHSEN; ALLAH'IN İZNİYLE BU BÜYÜK UMUDU TAŞIMAKTAYIM.DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SİZLERDE BU UMUTLARI TAŞIYARAK VE FAKAT TEKRAR EDİYORUM, ŞU SON 3-5 GÜNÜ ÇOK İYİ ÇALIŞARAK HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM DERİM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; EN DERİN SAYGILARIMLA... Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  170. yapılacak tek şey başbakana bu konuda kendisinin yanlış yönlendirildiğini bir şekilde anlatmak.olayın yanlışlığını insani ve hukuki boyutunu doğrularıyla anlatmak.
    ama nasıl.
    belki mektupla belkide kendisine yönelik bir protestoyla.ne biliyim.nasıl olcağını düşünüp bulmamız gerek.olmayacak yoksa.geri dönüş yok.

    YanıtlaSil
  171. tamam anayasa mahkemesine bel bağlamayalım tamam bizi oyalıyorlar akp nin umurunda değiliz aihm ne gidelim onada birşey söylersiniz ne yapalım söyleyin onu yapalım benim ortağım tek çekden yatıyor 2 ay sonra çıkacak birdaha çek kullanırsak gene atsınlar içeri yani zaten yasa çıkana kadar
    biz tahliye olucaz ama ben genede suat kılıçla bölge vekillerimizle ve diğer vekillerle görüşüyorum Akp ye oyda vermedim filistinlileri düşünyo diyen arkadaş belki sen verdin hani iki kişiden biri vermişti ya ben ortada olan haksızlıkve ihlalin kavgasını veriyorum. Elimden bukadarı geliyor kusura bakmayınız ve gelen kadarı ilede mücadeleye devam eddeceğim ha moraller bozukmuş sinirliymişiz, biz alışkınız geçer yeterki birbirimizin moralini bozmayalım .Akdeniz

    YanıtlaSil
  172. anayasa mahkemesine çok fazla umut bağlamayın.mahkeme böyle bir kanunu sırf chp nin getirdiği her kanunu bozuyormuş pozisyonundan çıkmak için reddedebilir.anayasa mahkemesinin tarafsızlığının ispatına kurban gidebiliriz.üstelik meclisteki lobinin oradada olacağını düşünürsek çok şansımız yok.yanlış bilmiyorsam çıkan kanunu ana muhalefet partisi anayasa mahkemesine taşıyabiliyor.chp nin anayasa mahkemesine iptal için 35 in üzerinde müracatı oldu büyük bölümü akp nin alehinde sonuçlandı.
    yani iptal edildi.ama bu yüzden anayasa mahkemesi ciddi sıkıntıya girdi.chp çankaya ilçe başkanlığı yakıştırması bile yapıldı.bu tür ses getirmeyecek kanunları iptal talebine ret vererek hem bu yakıştırmadan yavaşça sıyrılıp hemde şu an mecliste baskı yapan lobileri mutlu etmiş olur.
    yüce mahkemenin gerçekten her kararda tarafsız olduğunu düşünmüyoruz değilmi.
    tabi bu sadece benim düşüncem.
    umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
  173. Elimden gelen herşeyi yapıyorum...Telefon trafiğim cidden çok yoğun.. ancak affınıza sığınarak birşey sormalıyım..Yorumlarda yoğunlukla ''GELECEK HAFTA '' telaffuz ediliyor..Ne olacak gelecek hafta?...bunca telefon arasında birşeyler mi atladım?..Gelecek Haftayla ilgili SOMUT bir bilgi mi ulaştı birimize arkadaşlar?
    Öyle bir bir bilgi varsa, telefon görüşmelerinde işimize yarayacaktır..Baskının terazisini ona yönlendiririz..Merakım bundandır.

    saygılar

    YanıtlaSil
  174. yasanın gidip geldiğini sanmıyorum.sadece bilgi kirliliği var.emin olun başbakanın kafasında bu iş belli.ama hangi yönde hareket edecek bilmiyoruz.ve bunu sadece kendisi ve yakınındaki bir iki bakan biliyor.son anda fikri değişmezse sanırım alehimizde sonuçlanacak.fikrinin değişmesi için de başbakana gerçek mağdurların ulaşıp hikayelerini anlatması gerekiyor.buda zor görünüyor.mal beyanı cezasının kalktığı zamanı hatırlayın aynu spekülasyonlar yapılıyordu.cumhurbaşkanlığı seçimlerindede aynısı.hep son dakikada belli oldu.gene öyle olacak sanırım.oldu bittiye gelecek.böylece yasa çıkana kadar gelecek tepkileri absorbe etmiş oluyor.ama bu lehimizede alehimizede olabilir.göreceğiz haftaya.

    YanıtlaSil
  175. Sevgili Arkadaşlar ,

    Sayın Çiçek Herhalde kanunu bilmiyor. İçeride olanların alacaklıları tarafından aman hapisten çıkartılmasın dediği konu zaten kanunda yok .ayrıca böyle bir şey söyleme lüksleri de yok .

    ÇÜNKÜ

    ADLİ PARA CEZASINI , MAL MÜDÜRLÜĞÜNE ÖDEDİĞİNİZDE (FAİZ YOK ) ZATEN SERBESTSİNİZ. BURADA DEVLET ARADAN PARA GÖTÜRÜYOR DİYEMİ ACABA HAPİS CEZASINI KALDIRMAK İSTEMİYOR. ? NE DERSİNİZ.

    YanıtlaSil
  176. bankalar vadeli çekleri teminat olarak kabul edip kredi veriyorlar.ceza kalkarsa teminat olarak kabul ettikleri çek lerin ödenmeyeceğini düşünüyorlar.anlatamadık kalın kafalılara.ceza var diye çek ödense birbuçuk milyon çek neden karşılıksız çıktı.sorunun kaynağıyla yüzleşmektense ezberlerle devam ediyorlar.bu kafayla o bankaları nasıl yönetiyorlar anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  177. Türkiye Büyük Millet Meclisi
    Genel Kurul Tutanağı
    23. Dönem 4. Yasama Yılı
    14. Birleşim 05/Kasım /2009 Perşembe
    YUKARDAKİ TUTANAKLAR DÜNKÜ MECLİS TOPLANTISINDANDIR DESTEKLEYEN İLGİLENEN SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜR

    YanıtlaSil
  178. SAYIN: YETKİLİLER DİKKATİNE
    SİZE BİR SENARYO SUNMAK İSTİYORUM
    LÜTFEN BU KİŞİLER YERİNE KENDİNİZİ KOYUN.
    İNSANLAR ONURU İÇİN YAŞARLAR BU İNSANLARIN ÇOK BÜYÜK KESMİ UZUN YILLAR TİCARET YAPMIŞTIR.BİR TÖKEZLEMİŞ BAŞINA GELENLER.

    1-BAŞINA GELDİ AN TOPLUMDA DUYUMLAR BAŞLIYOR
    2-BANKALAR HEMEN ÜZERİNE
    3-MAL ALDIĞIN BÜTÜN KAPILAR KAPANIYOR
    4-ÇALIŞANLARIN BİR BİR KAÇIYOR
    5-AYNI VEBALI GİBİ BÜTÜN İNSANLAR SENDEN KAÇIYOR.
    6-OH DİYENLER DEDİKODUNU YAPANLAR 10 BORCUN VARSA HEMEN 100 ÇIKAR.
    7-EVİNE İCRALAR GELİR ÇOCUKLARIN KORKAR ADAMLINDAN VE BABALIĞINDAN UTANIRSIN.
    8-İFADELERE ÇAĞRILIRSIN 1 VEYA 2 İFADE İÇİN 1 GÜN ORALARDA DOLAŞIRSIN BU İFADELER DEVAM EDER .NOT: BU SÜREÇTEKİ MEMURLAR GEL, BEKLE, GİT,YARIN BU SATTE BURDA OL HELE ADLİYELER NİYE ÖDEMEDİN AYAKTA DUR
    KIMILDAMA OYNAMA OTURMA KALKMA ÇOK AMA ÇOK AZ İYİ İNSAN BULURSUN.
    9-HELE BİRDE AVUKATLAR BAŞLAR DİNDAR DEDİĞİM BİRİ ADAMIN İFTARDA İPRAGAZINI KALDIRCAK KADAR İNSAFSIZ.ARSALARININ HADDİ HESABI YOK BMW CİP BEĞENMİYOR.
    10-DELİ DANA GİBİ GEZERSİN ULAN İNTEHARMI ETSEM ULAN ŞUNUMU VURSAM DEMEYE BAŞLARSIN .KARINCAYI İNCİTMEYEN BU ADAM ADAMLIKTAN ÇIKAR.
    11-ULAN DERSİN KENDİNİ ÖLDÜRSEN BU ÇOLUK ÇOCUK NE OLUR.ALLAHADA BUNUN HESABI OLMAZ DEYİ HEP KENARDAN ALLAHIN İZNİYLE DÖNERSİN.
    12-O ARADA ARTIK BİTERSİN GECELER UYKUSUZ SABAH OLMASA LAN GEBERSEM,ŞU BORÇLARLA UĞRAŞIRKEN BİR GEBERE BİLSEN DERSİN.O KOSKOCA DÜNYA DAP DAR GELİR.HERKEZ ÜZERİNE GELİR.
    13-PİSKOLEJİN BOZULMUŞ BİTMİŞSİN ARTIK
    14-BİRDE HİÇ YOK GİBİ YAKALANMA KORKUSU İŞ YAPAMAZSIN.EVİNE GELEMEZSİN KANUN BİLMİYORSUN BİR AVUKATA GİTSEN TAKİP EDERİM AMA HER AY 1000 TL VERECEKSİN.
    15-HER ÇEK İÇİN HAPİS

    18 SENE TİCARET YAPTIM 198 KİŞİ CALIŞTIRIYORDUM 2009 KADAR HİÇ BİR DEFA ÇEKİM YAZILMADI EN UFAK NE VERGİ NEDE 1 KİŞİ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRDIM.9 ÜLKEYEDE İHRACAT YAPIYORDUK.HARAM YEMEDİM İÇKİ BİLMEM ZEKATIMI FAZLASIYLA VERDİM.AMA ŞU ANDA İLAÇ DAHİL DOKTORA BİLE GİDEMİYORUM.BEN DÜNYADA EN İYİ ADAMLARDANIMDIR.ADAM GİBİ ADAMIM BU BENİM ALLAHIMIN BİR İMTEHANI BİLİYORUM ALLAH CC MALLA CANLA İMTEHAN EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR.ARTIK YETTİ DAYANACAK TAKAT BİTTİ HİÇ BİR MESLEKTE HATASINDAN DOLAYI HAPİS YOKTUR.BAKIN ÇEK CEZASINI KALDIRIN BU ALIŞ VERİŞLER DAHA DİSİPLİNİ OLACAK PİYASALAR RAHATLAYACAK.

    YanıtlaSil
  179. ben de çek mağduruyum şu anda açık ceza evinde cezamı çekiyorum izine geldim 6 günlüğüne vallahi mllet neden dağa çıktığını şimdi anladım akp nın sayensinde bi aylem bi yuvam kalmıştı o da gitti izne geldiğimde bi çocuğum izmire biri de ist ye gitmiş ve onlardan haber alamıyorum şimdi elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum ben bazan düşünüyorum izin dönüşü yapmayacam ben batman lıyım ceza evine geri dönmemek için dağamı cıkayım çünkü yargıtayda 27 ay hasim daha var onun için bazan gideyim de kurtulayım diyorum bu devletten iflas etmek yasak bu ülkede yıllarca vergi ödedim bu devlete iflas ettik dolandırıcı olduk şimdi

    YanıtlaSil
  180. bu kanunları çıkaranlar elbette içinde boğulacaklar adil bir düzende kimseye zulum yapılmaz bre dangalaklar dangalak alacaklılar dini imanı para olmuş sistemin avukatları ulan adamı ceza evine attıdınızmı nasıl ödeyecek borcunu derdiniz üzümmü yemek bağcıyımı dövmek

    YanıtlaSil
  181. sn başbakan birzda bizleri görün çekleri ödemeyip hapise düşücez illa dagamı çıkalım

    YanıtlaSil
  182. ELİTMOBİLYA8019 Aralık 2013 13:38

    bende cek magduruyum şu an kacak yaşıyorum 6 adet cekten dolaYIM 2 YIL CEZAM VAR ESNAFTIM İFLAS ETTİM NE YAPACAGIMI BILMIYORUM BIR YAKALASALAR TAMAM O ZAMAN BENIM COCUKLARA KIM BAKACAK

    YanıtlaSil
  183. SEVGİLİ YETKİLİLER. LÜTFEN AMA LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİBU İŞİ HAPSİ KALDIRIN.BENİM DURUMUM KADDAFİDEN KÖTÜ FİLİSTİNLİDEN DAHA ACİZ VE ÇARESİZ SİZLER BİZLER FİLİSTİNE ŞEHİDE NİYE ÜZÜLÜYORUZ İÇİNDE İNSAN VAR İNSANLAR ZÜLÜM ÇEKİYOR DİYE BİZDE MİLYONLARCA İNSAN PİSKOLOJİSİ DÜZENİ BOZULDU SAYIN BU KARARI VERECEK YETKİLİLER BU İŞİ KALDIRIN BU KURANDADA VAR AVRUPADADA VAR İNSANLIKTA BUNU GEREKTİRİR SİZ ÇOLUK COCUĞUNUZ YANINDA BABALIĞINIZDAN UTANDINIZMI GÖÇEBE GİBİ YAŞADINIZMI GECELER HERKESİ UYUTURKEN SİZİ ARKADAŞ SEŞTİMİ YILLARCA 200 İŞÇİ ÇALIŞTIRDIM BUMU BİZE DEVA BU GÜN BU İŞ ELİNİZDE BENDE İMTAHANDAYIM BEN HARAM YEMEDİM VATANIDA SATMADIM ADAM GİBİ KARADENİZLİ EN AZ SİZLER KADAR VATAN SEVERİM .ADALET ADALET.....

    YanıtlaSil