ÇEK MAĞDURLARI TV 8 DE

ÇEK MAĞDURLARI ARKADAŞLARIMIZ YARIN SABAH 04.10.2009 GÜNÜ SAAT 08:30 DA ERKAN TAN'LA BAŞKENTTEN PROGRAMINA KONUK OLUYOR..
SİTEMİZDEN 2 MAĞDUR ARKADAŞIMIZ ERKAN TAN'IN KONUĞU..
ARKADAŞLAR E-MAİL VE FAKSLARIMIZLA MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZA DESTEK ÇIKALIM
HERKEZ MAĞDURİYETİNİ E-MAİL VE FAXLARLA İLETSİN

Tel: 0(312) 419 22 00.
Faks: 0(312) 419 33 03
E-MAİL: erkantan@tv8.com.tr
HAZIRLAYAN :Erkan TAN
YÖNETMEN :Merve AYAN,Fulya KALFA



KARSİLİKSİZ CEK



15 yorum:

  1. ERKAN TAN'LA BAŞKENTTEN
    Erkan Tan, haftaiçi her sabah 08:30-10:00 saatleri arasında Ankara’dan canlı yayınlarla evlerinize konuk oluyor... Onu aynen eskiden olduğu gibi kimi zaman Kavaklıdere Caddesi’nde işlerine giden vatandaşları uğurlarken röportaj yaparken, kimi zaman konuk ettiği sanatçılarla birlikte şarkı söylerken, kimi zaman stüdyoda yabancı elçiliklerin eşleriyle o ülkenin otantik yemeklerini yaparken ya da yöresel kıyafetler içerisinde serenatlar yaparken izliyoruz...

    Erkan Tan’ın sabahları tv8 ekranlarında sunduğu Erkan Tan’la Başkent’ten programında her gün konusunun uzmanları dertlerinize derman oluyor, sorunlarınıza çözüm önerileri sunuyor... Ayrıca Erkan Tan’ın doktor ve avukat konukları, sizlere bilmediğiniz ya da merak ettiğiniz konularda sağlık ve hukuk rehberi olacaklar... Moda, magazin, kültür, politika, spor kısacası hayatın her yönü, en renkli ve en gerçekçi halleriyle bu programda ele alınacak…



    HAZIRLAYAN SUNAN :Erkan TAN
    YÖNETMEN :Merve AYAN,Fulya KALFA
    YAPIMCI :Merve AYAN,Fulya KALFA

    erkantan@tv8.com.tr

    YanıtlaSil
  2. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Dr. Bülent GEDİKLİ, TV8’de yayınlanan “ERKAN TAN İLE BAŞKENT’TEN” programına katıldı.



    ‘Ekonomi ve Güncel Siyasi Olaylar’la ilgili, TV 8’den Erkan TAN’ın ve izleyicilerin sorularını yanıtlayan GEDİKLİ, konuyla ilgili önemli tespitlerde ve açıklamalarda bulundu.



    02.04.2009 Tarihinde 09.03’den itibaren yayınlanan program 30 dakika sürdü.



    Programda; 29 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçları, Küresel Ekonomik Kriz, IMF, ABD Ekonomisi, meslek kuruluşlarının elinde bulunan kaynaklar, Kredi Garanti Fonu, esnaf kesiminin sorunları ve alınan tedbirler, CHP’nin krizle ilgili önerileri ve 2B Projesi konularında açıklamalarda bulunan Dr. Bülent GEDİKLİ: AK Parti’nin dört seçim süreci boyunca açık ara ve üst üste birinci parti olduğunu, seçimde halkın “Sizden daha fazla hizmet bekliyorum mesajı verdiğini belirtti. CHP’nin önerileri hakkında ise kaynağı gösterilmeyen pakete, ekonomik bir paket denilemeyeceğini, bu önerilerin ekonomiye olan toplam parasal yükünün çok büyük olduğunu, söz konusu önerilerin birçoğunun hali hazırda AK Parti Hükümeti tarafından zaten uygulandığını söyledi. Ayrıca CHP’nin 2B projesine de karşı çıktığını fakat bu projenin önemli bir kaynak olmasının yanı sıra birçok sorunun çözülmesine imkân tanıyacağını ifade etti.

    YanıtlaSil
  3. Erkan Tan ile Başkent’ten Renkli Konu ve Konuklarıyla Yine Çok Konuşulacak…

    Erkan Tan, sabah kuşaklarının benzer formatlarından sıkılan izleyicilere sosyal hassasiyet taşıyan yayıncılık anlayışıyla yeni yayın döneminde de alternatif olmaya ve fark yaratmaya devam edecek… Moda, magazin, kültür, politika, spor kısacası hayatın her yönü, en renkli ve en gerçekçi halleriyle, hayatın nabzını tutan konu ve konuklarıyla Erkan Tan ile Başkent’ten programında ele alınacak…

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar biraz önce kendi bölge milletvekillerim mikail aslan ve metin çobanoğlu ile görüştüm. Mikail arslan ilgilenirim metin çobanoğlu ise hergün sizlerden çok telefon ve mesaj alıyorum durumu biliyoruz chp ve biz mhp olarak destekliyoruz komisyondaki akp li üyeleri arayın akp üst yöneticileri arayın neticede her milletvekili grup kararı yönünde oy kullanır dedi.ayrıca daha önce akp lilerin de olaya sıcak baktığını ama şu anda alacaklı ne olacak bir orta yol bulunmalı görüşünde olduklarını söyledi ve aslında çekin yanlış kullanıdığını bunu düzeltmek gereğini 50.000 tl parası olanın 500.000tl lik çek kestiğini çekde vade olmaması gerektiğini ve konumuzun çok iyi anlatılması gerektiğini yanımızda olduklarını iletti. Akdeniz

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar anladığım kadarı ile yoğunluğumuzu akp li vekillere vermemiz gerekiyor benim bugüne kadar farklı
    platformlarda yaptığım görüşmelerde muhalefet partileri bizi destekler görünüyorlar. Akdeniz

    YanıtlaSil
  6. Mehmet TUNÇAK

    TBMM Adalet Komisyonu Üyesi

    AK Parti Bursa Milletvekili

    Karşılıksız çekle alakalı alt komisyon rapor hazırladı ve üst komisyona verdi. Ancak halen gündemde değil, komisyon gündemine alınıp son şekil verildikten sonra TBMM Genel Kurulu tarafından kanunlaştırılacak. Başkası adına çeke imza atmak zorunda kalan şirketin çaycısı, bekçisi gibi kişiler de şu anda mağdur durumda ve biz bu mağduriyeti kaldırıyoruz. Gerçekten mağdur olmuş kişiler hem hapsi yatıyorlar hem de para cezası alıyorlar. Bundan sonra mahkumiyeti olanların da cezası kalkacak ve bu şekilde ceza verilemeyecek. Borç ödenmediği takdirde hapis cezası yine olacak. Cezanın artırıldığı doğru değil, sonuçta idari para cezasının miktarına göre belirleniyor cezalar da. Kişiler karşılıksız çekten dolayı değil idari para cezalarını ödemedikleri için hapis yatıyorlar. Hemen hapis cezası söz konusu değil. Bu yasada amaç, çekin karşılığının oluşmasını sağlamak. Ayrıca sorumluluğun ağırlıklı olarak bankalara bırakılması konusunda da düzenlemeler mevcut. Alacaklıların da mağdur olmaması için bankaların sorumluluklarının hem maddi hem de yargı sürecinde arttırılması gerektiği kanaatindeyim.

    Büyük bir iyileştirmeye gidiliyor, eleştirmek anlamsız

    Mehmet Salih ERDOĞAN

    TBMM Adalet Komisyonu Üyesi

    AK Parti Denizli Milletvekili

    Şu anki düzenlemede karşılıksız çekin direkt cezası idari para cezasıdır, ilk aşamada hapis cezası söz konusu değil. Sadece karşılıksız çek verenlerin durumuyla ilgili değil, baştan sonra hamiline çekler vs hepsini düzenliyoruz. Çek ticari olsun olmasın bir alışkanlık haline geldi ve büyük sıkıntılar yaşandı. Çeki ödemeyen kişiler, defteri bir yakınıma verdim diyerek bankalara dilekçe veriyorlardı ve ceza durduruluyordu. 711.maddeye dayanarak bu durdurma meselesine yılbaşına kadar süre tanıdık. Çek konusunu baştan aşağı düzenleyen bu yasada kesin olmamakla beraber gelinen son nokta şu: kişi borç sebebiyle bir çek verdiyse borcun düşmesi söz konusu olmayacak. Çek veren kişi bir şirkete vekaleten çek verdiyse yani mağdursa, onun sorumluluğu ortadan kalkacak. Mükerrer çek verdiyse, söz gelimi bir buzdolabı aldınız ve 5 taksit için 5 çek verdiniz, bu eskiden 5 ayrı suç olarak kabul edilirken şimdi bunu tek bir suça dönüştürüyoruz. Mahkeme kararı kesinleştikten sonra çek sebebiyle verilen ceza ortadan kalkmıyordu ama şimdi kişi hapisteyken dahi borcundan ve cezadan kurtuluyor. Yeni düzenlemeyle alacaklı ve borçlu oturup anlaşacak ve alacaklı ben borcumu aldım ya da takside bağladım beyanında bulunursa ceza kalkacak. Kısacası esasen büyük bir iyileştirmeye gidiliyor, eleştirmeden önce bu gelişmelere bakmalı.

    Çekte ceza kaldırılsın, bankaların sorumluluğu artırılsın

    Ali Rıza ÖZTÜRK

    TBMM Adalet Komisyonu Üyesi

    CHP Milletvekili

    Ben bir hukukçu olarak çek yasasına karşıyım. Hukukta karşılıksız çek teşhidi etme diye bir suç yoktur. AB ülkelerinde de, ABD’de de böyle bir suç yok. Dünyada sadece iki geri kalmış ülkede böyle bir ceza uygulanıyor, üçüncü de biziz. Ceza hukukunun temel prensipleriyle de bağdaşmıyor. Çek ve senet kambiyo senedidir, özel hukuktur. Özel hukuktaki ihlallerin müeyyidesi de ekonomiktir. 1985′ten beri bu yasa var; sorun çözüldü mü? Hayır. Daha da arttı. Ekonomik hayata böyle bir müdahale olamaz. TCK’nın 695′inci maddesine göre, banka çek verdiği kişinin karşılığının kendi hesabında bulunduğunu kabul ediyor denir. O halde sorumluluğu bankalara yüklemek lazım. Çekteki miktarın karşılığı o kişinin hesabında yoksa, banka neden çek veriyor? Çekin dönmesi bankaların lehine, sorumluluğuna neden katlanmıyor? Hem herkese çek verecekler hem de sorumlu olmayacaklar. Böyle bir yasa olmaz. Biz bankaların alacaklarının icra memuru muyuz?

    YanıtlaSil
  7. sayın alirıza öztürk demecinde ifade etmiştir biz bankaların ve alacaklıların icra memurumuyuz her nekadar akp ye oy verdi isemde sayın öztürkün ifadesine şapka çıkarmaktan başka söyleyecek birşey bulamıyorum kendisine teşekkür eder seçimlerdeki oyumun chp ye olduğunu söylüyorum

    YanıtlaSil
  8. SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU HABERİ DİKKATLİCE OKUMANIZI SİZLERDEN

    İSTİRHAM EDİYORUM... BAKARMISINIZ NASIL YÖNETİLDİĞİMİZE....

    BİR VEKİLİN AĞZINDAN:
    TBMM NASIL ÇALIŞIYOR?

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK’ün 2010 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında AKP milletvekili Zeki Ergezen’den itiraflar geldi.

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK’ün 2010 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında AKP milletvekili Zeki Ergezen’den itiraflar geldi.
    Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, milletvekillerinin çalışma durumunu öz eleştiri yaparak, komisyon üyelerine anlattı.
    Meclis kampüsünde iken, cep telefonuna "genel kurula gitmesi’ yönünde mesaj geldiğini belirten Ergezen, "Mesaj gelir gelmez, koştura koştura Genel Kurula giriyoruz, (muhalefete) sizin de koşturduğunuzu görüyorum. Girerken de ’bu ne tasarısı’ diye soruyoruz. Çünkü görüşülen tasarı ya da teklifin ne olduğunu bilmiyoruz. Biz neye evet dediğimizi bilmiyoruz, siz de neye hayır dediğinizi bilmiyorsunuz. Evet verilecek deniliyor, biz de evet diyoruz" diye konuştu.
    Bunları söylerken, yasama ve denetim faaliyetlerinin önemine dikkat çekmek istediğini ifade eden Ergezen, komisyon üyelerinin, komisyonlarında görüşülen tasarıların içeriğini bilmeden çalışmalara katıldıklarını iddia etti.
    "Neden? Çünkü milletvekillerinin gereksiz bir koşuşturması var" diyen Ergezen, siyaset yapan milletvekilinin yasama çalışması ve bu koşuşturması içinde Ankara’ya gelen seçmeni ile de görüşmek zorunda olduğunu kaydetti.
    Zeki Ergezen, "Bunları niye söylüyorum? Bizim sistemimizde bir yanlışlık var. Bu yanlışlık üzerinde Meclis Başkanlığının beyin fırtınası yapması lazım’ dedi.
    Seçim bölgelerinde milletvekilleri için danışmanlık büroları açılabileceğini belirten Ergezen, "Yarın Sayıştay Kanunu görüşülecek, Allah aşkına kaçımız içeriğini biliyoruz? Komisyon Başkanına bakacağız, tamam mı? Tamam, parmağımızı kaldıracağız" diye konuştu.
    Ergezen, milletvekillerinin protokoldeki yerinin tam olarak belirlenmesi gerektiğini kaydederek, "Milletvekilleri, illerde, havaalanlarında niye itilsin, kalkılsın? Milletvekili valinin sağında mı, solunda mı oturacak? Jandarma komutanının neresinde oturacak? Bunların bilinmesi lazım, saygınlığımızın artması lazım. (TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e) Bunları sizden bekliyoruz" dedi.
    Avrupa’nın önerisi ile Anayasa değişikliği yapılmaması gerektiğine işaret eden Ergezen, "Avrupa bizi örnek alsın. ’Zeki, çalışkan milletiz’ diyoruz ya. Bizim önerilerimiz de... ’Gidelim bakalım, Türkiye bu işi çok güzel yaptı, çok başarılı, Türkiye’den bir şeyler kapalım’ demeleri lazım" diye konuştu.
    Cumhurbaşkanlığı makamının eskiden sembolik bir makam olduğunu ifade eden Ergezen, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra bunun değiştiğini söyledi.
    Cumhurbaşkanının kırmızı ışıkta durmasının kriter olarak baz alındığını belirten Ergezen, "Bir Cumhurbaşkanı kırmızı ışıkta durmaz, onun zamanı çok önemlidir" dedi. Zeki Ergezen, "Sayın Cumhurbaşkanı, o makamı iktidarları zora sokan yasaları sık sık iade etme imajından, daha temkinli iade etmeye çekmiştir ve o makamı bir kaç yurt dışı seyahatle bayramdan bayrama hatırlanılan makam olmaktan çıkarmıştır" diye konuştu.


    HALİS CAN...

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar yarın yani 04.11.2009 damı erkan yan ın konugu oluyor

    YanıtlaSil
  10. Evet, yarın 4.10.2009 çarşamba günü saat 8:30, 2 bayan arkadaşımız.. programa çıkacak..

    YanıtlaSil
  11. gözümüz aydın arkadaşlar bugün anıldık takvim gazetesinde başbakan erdogan çek yasasıyla alakalı açıklama yapmış umarım arkası gelir aylardır yoruldum ve usandım takip etmekten yasa çıkacakmı bugün tbmm de konuşulacakmı diye umarım birdahaki yazımda gözümüz aydın diye başlarım yazıma hepimize allah sabır versin dualarımızı kabul etsin

    YanıtlaSil
  12. YENİ YASA TASLAĞI FİLAN VARMI ORTADA YAYINLANMIŞ,bilgisi olan var mı bulsak ta bir incelesek.

    Örneğin: verdiğimiz çeklerle ilgili alacaklı avukatıyla oturup anlaşıyporuz bu anlaşmyı mutabakata bağlıyor karşılıklı imzalıyoruz,yinede alacaklı avukatı diyor ki; bunu yaptık ama açtığımız davalar ödemeler tamamlanıncaya kadar sürer.

    Saçmalığa,istismara bakar mısınız.

    YanıtlaSil
  13. YENİ YASA TASLAĞI FİLAN VARMI ORTADA YAYINLANMIŞ,bilgisi olan var mı bulsak ta bir incelesek.

    Örneğin: verdiğimiz çeklerle ilgili alacaklı avukatıyla oturup anlaşıyporuz bu anlaşmyı mutabakata bağlıyor karşılıklı imzalıyoruz,yinede alacaklı avukatı diyor ki; bunu yaptık ama açtığımız davalar ödemeler tamamlanıncaya kadar sürer.

    Saçmalığa,istismara bakar mısınız.

    YanıtlaSil
  14. SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU HABERİ DİKKATLİCE OKUMANIZI SİZLERDEN

    İSTİRHAM EDİYORUM... BAKARMISINIZ NASIL YÖNETİLDİĞİMİZE....

    BİR VEKİLİN AĞZINDAN:
    TBMM NASIL ÇALIŞIYOR?

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK’ün 2010 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında AKP milletvekili Zeki Ergezen’den itiraflar geldi.

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK’ün 2010 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında AKP milletvekili Zeki Ergezen’den itiraflar geldi.
    Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, milletvekillerinin çalışma durumunu öz eleştiri yaparak, komisyon üyelerine anlattı.
    Meclis kampüsünde iken, cep telefonuna "genel kurula gitmesi’ yönünde mesaj geldiğini belirten Ergezen, "Mesaj gelir gelmez, koştura koştura Genel Kurula giriyoruz, (muhalefete) sizin de koşturduğunuzu görüyorum. Girerken de ’bu ne tasarısı’ diye soruyoruz. Çünkü görüşülen tasarı ya da teklifin ne olduğunu bilmiyoruz. Biz neye evet dediğimizi bilmiyoruz, siz de neye hayır dediğinizi bilmiyorsunuz. Evet verilecek deniliyor, biz de evet diyoruz" diye konuştu.
    Bunları söylerken, yasama ve denetim faaliyetlerinin önemine dikkat çekmek istediğini ifade eden Ergezen, komisyon üyelerinin, komisyonlarında görüşülen tasarıların içeriğini bilmeden çalışmalara katıldıklarını iddia etti.
    "Neden? Çünkü milletvekillerinin gereksiz bir koşuşturması var" diyen Ergezen, siyaset yapan milletvekilinin yasama çalışması ve bu koşuşturması içinde Ankara’ya gelen seçmeni ile de görüşmek zorunda olduğunu kaydetti.
    Zeki Ergezen, "Bunları niye söylüyorum? Bizim sistemimizde bir yanlışlık var. Bu yanlışlık üzerinde Meclis Başkanlığının beyin fırtınası yapması lazım’ dedi.
    Seçim bölgelerinde milletvekilleri için danışmanlık büroları açılabileceğini belirten Ergezen, "Yarın Sayıştay Kanunu görüşülecek, Allah aşkına kaçımız içeriğini biliyoruz? Komisyon Başkanına bakacağız, tamam mı? Tamam, parmağımızı kaldıracağız" diye konuştu.
    Ergezen, milletvekillerinin protokoldeki yerinin tam olarak belirlenmesi gerektiğini kaydederek, "Milletvekilleri, illerde, havaalanlarında niye itilsin, kalkılsın? Milletvekili valinin sağında mı, solunda mı oturacak? Jandarma komutanının neresinde oturacak? Bunların bilinmesi lazım, saygınlığımızın artması lazım. (TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e) Bunları sizden bekliyoruz" dedi.
    Avrupa’nın önerisi ile Anayasa değişikliği yapılmaması gerektiğine işaret eden Ergezen, "Avrupa bizi örnek alsın. ’Zeki, çalışkan milletiz’ diyoruz ya. Bizim önerilerimiz de... ’Gidelim bakalım, Türkiye bu işi çok güzel yaptı, çok başarılı, Türkiye’den bir şeyler kapalım’ demeleri lazım" diye konuştu.
    Cumhurbaşkanlığı makamının eskiden sembolik bir makam olduğunu ifade eden Ergezen, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra bunun değiştiğini söyledi.
    Cumhurbaşkanının kırmızı ışıkta durmasının kriter olarak baz alındığını belirten Ergezen, "Bir Cumhurbaşkanı kırmızı ışıkta durmaz, onun zamanı çok önemlidir" dedi. Zeki Ergezen, "Sayın Cumhurbaşkanı, o makamı iktidarları zora sokan yasaları sık sık iade etme imajından, daha temkinli iade etmeye çekmiştir ve o makamı bir kaç yurt dışı seyahatle bayramdan bayrama hatırlanılan makam olmaktan çıkarmıştır" diye konuştu.


    HALİS CAN...

    YanıtlaSil
  15. Erkan Tan ile Başkent’ten Renkli Konu ve Konuklarıyla Yine Çok Konuşulacak…

    Erkan Tan, sabah kuşaklarının benzer formatlarından sıkılan izleyicilere sosyal hassasiyet taşıyan yayıncılık anlayışıyla yeni yayın döneminde de alternatif olmaya ve fark yaratmaya devam edecek… Moda, magazin, kültür, politika, spor kısacası hayatın her yönü, en renkli ve en gerçekçi halleriyle, hayatın nabzını tutan konu ve konuklarıyla Erkan Tan ile Başkent’ten programında ele alınacak…

    YanıtlaSil