Ramazan Kerim ÖZKAN' CHP Burdur Milletvekili

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri;
Değerli milletvekilleri, biliyorsunuz, bu kanunlar görüşülürken yaz boyunca, günlerdir vatandaşlarımızdan çekle ilgili olsun, borçlarla ilgili olsun, bu yapılanmalarla ilgili olsun esnaflarımızdan mesajlar alıyoruz. 550 milletvekilimize değişik mesajlar geliyor ancak çekle ilgili olduğu için bakıp siliyorsunuz ama ben bunların yaklaşık on bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum; ne diyor, esnafımız ne diyor, işçimiz ne diyor, çek mağdurumuz ne diyor, onları sizlerle paylaşmak istiyorum metinden geldiği gibi:

"Esnaftım. 50 kişiye istihdam sağlıyordum. Bankalar beni bitirdi. Eşim kanser hastası. Çeklerim yazıldı. Bir de şimdi hapse gireceğim. Esnafa bir af verebilir misiniz?" Sayın Bakana söylüyor, bizlere söylüyor.

"Parası olmayan birini cezaevine gönderen tek hukuk kuralı bizde. Bir çeke imza attık, dünyam karardı. Üç yıl hapis aldım, lütfen kurtarın beni.
F. A." 

cek magdurlari
"Vekilim, ekonomik kriz beni de vurdu, param kalmadı, çekimi ödeyemedim, sonum hapis. Hapisteyken kim benden para alacak. Borca hapis olur mu? Lütfen, bu çığlığı duyun. Çeklerden çektiğimiz yetmez mi?"

"Saygıdeğer Vekilim, beş yıl ceza gaspa, dolandırıcılığa, tecavüze verilmiyor. Bu işi çözeceğinize inanıyoruz. Onurumuzu kırmayın. AK PARTİ'yi, Cumhuriyet Halk Partisini, Milliyetçi Hareket Partisini ve tüm vekillerimizi çok seviyoruz. Ne olursunuz çek mahkûmlarını affedin. Kaçak yaşamaktan usandık. Ceza indirimi yok, şartlı tahliye yok, açık cezaevi yok. Beş yıl hapis. Bir terörist bile pişmanlık yasasından yararlanıyor. Artık bu feryatları bitirin."

"Ekonominin tek suçlusu esnaf mı? Çekini ödeyemeyen birine üç yıl ila beş yıl hapis reva mı? Yüce Allah bunun hesabını sormaz mı? Bir Cem Garipoğlu kadar ceza indirimi bile yapılmıyor. Çek Kanunu'nda -yazık, çok yazık- 700 bin kişi kaçak durumda. Likidite kaygısı olur diye bizi cezaevine atanları Allah'a havale ediyorum."

"Çeklerimi ödeyemedim. Hapis cezası aldım. Ailem dağıldı. Çocuklarımı bir yıldır göremedim. Aranıyorum, bu yüzden borcumu da ödeyemiyorum. Sizin huzurunuz yerinde mi? Çek keserken teminat olarak özgürlüğümüzü ve hürriyetimizi veriyoruz, farkında mısınız? Çocuklarımı özledim, yuvamı özledim. Üç bayramdır çile çekiyoruz."

"Bir çeke imza attım, ödeyemedim. Cezası bu kadar ağır olmamalı. Allah aşkına bizleri affedin. Devletimiz çeklerde tahsildar olmuş, ceza kesmiş, alamadığı para için de bizleri beş yıl hapse mahkûm etmiştir. Esnaf olarak bunu kaldırmamız mümkün değildir. Sayın Başbakanımız demokratik açılımda 'Her şey müzakereyle çözülecek.' diyor. Çek Kanunu'nda da müzakere istiyoruz. Eşler, çocuklar, analar, yakınları için ağlıyoruz."

Bu feryatlar telefonlarımıza gelen mesajlardan, aynen, hiçbir katkı koymadan alınmıştır. Sizlere de geliyor, sizler de biliyorsunuz.

Sayın Bakan, değerli milletvekilleri, değerli komisyon üyeleri; gerçekten, çeki alamayan, çek karşılığını alamayan borcunu ödemiyor. Çeki ödeyemeyen hapse giriyor, çalışamıyor. Bu sorunun bu Meclis tarafından çözülmesini talep ediyor, yüce heyeti saygıyla selamlıyorum.
İlgili yazılar: http://www.cekmagdurlari.com/2009/10/karslksz-cek-once-para-cezas-sonra.html

4 yorum:

  1. Ünlü yönetmen gözaltında
    Hakkında arama kararı çıkarılmıştı

    16.10.2009 12:48
    Yönetmen Ezel Akay, Antalya'da göz altına alındı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul'da bir dava ile ilgili, ''Çek Yasası'na muhalefet'' suçu kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan Ezel Akay, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için bulunduğu Antalya'da, kaldığı Dedeman Oteli'nde, Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.


    AA

    YanıtlaSil
  2. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=179822&cat=200&dt=2009/10/16

    YanıtlaSil
  3. F.A İLE YAZAN İLE AKP Yİ MAHP Yİ CHP Yİ ÇOK SEVİYORUZ DİYEREK BAŞLAYAN MSJLARI YAZAN BENİM. HELAL OLSUN VEKİLİMİZE HEPSİNİ SAKLAMIŞ:d:d:d

    JENARDİ

    YanıtlaSil
  4. yani cidden helal olsun tüm mesajları not almış ve dile getirmiş bu kadar önemsenmesi bizim için çok iyi bir gelişme ama nede olsa gündemdeyiz artık deyip bırakırsak bu sözler orda kalır unutulur gider.Asıl şimdi tüm gücümüzle daha da çok bastırmalıyız..

    YanıtlaSil