Karşılıksız çek eziyeti !

Karşılıksız çek yüzünden Adliyeye düşen, cezaevi kapısından dönen tanınmış sanatçı olunca bu zulmün adı eziyet oldu, yıllardır yüzbinlerce sade esnaf iş adamı cezaevlerinde mahkemelerde elleri kelepçeli eziyet çekti ve çekiyor ama basında bir köşede haber olamadı..
karsiliksiz cek
Çek Yasası'na muhalefet" suçlamasıyla önce gözaltına alınan, ardından mahkemece tutuklanan yönetmen Ezel Akay, çekin karşılığı olan 50 bin lirayı ödemesiyle serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Akay, "Aslında çoktan ödenmiş bitmiş bütün defteri kapanmış bir mevzu" nedeniyle gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltına alınmasına konu olan para miktarının ne kadar olduğunu bilmediğini kaydeden Akay, "Avukatlar biliyor. Benimle de ilgili değil, şirketle ilgili. Fakat çok ciddi bir düşmanlık var yakında da anlatırım. Bir sahtekarlıkla karşı karşıyayım" dedi.

Tutuklanma kararının ardından serbest bırakılmasına ilişkin soru üzerine de Akay, "Benim mevzuyla ilgili çok az bilgim var, para mı yatırıldı, uzlaşma mı oldu bilmiyorum. Önümüzdeki ay vizyona girecek filmden bir pay kapmak isteyen birileriyle de ilgili olabilir. Sadece beni ilgilendiren bir mevzu değil, birçok insanı ilgilendiren bir mevzu. Avukatlara danıştıktan sonra yapımcımın da yardımıyla basın açıklaması yapacağız. Benim çok çok garibime giden bir olay oldu. Bizim sinema sektörü biraz garip bir sektör, ne olacağını bilmiyorum" dedi.

Geceyi Antalya'da geçireceğini belirten Akay, sabah Antalya'dan İstanbul'a gideceğini, toplantısı nedeniyle de Altın Portakal Film Festivali'nin ödül törenine katılmasının zor olduğunu söyledi.

Akay, ticari bir taksiye binerek konakladığı Dedeman Otel'e gitmek üzere adliyeden ayrıldı.

Yönetmen Ezel Akay, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için bulunduğu Antalya'da, "Çek Yasası'na muhalefet" iddiasıyla hakkında çıkarılan yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti.

Gözaltı, tutuklanma serbest kalma süreci

Yönetmen Ezel Akay, 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için bulunduğu Antalya'da dün akşam kaldığı otelde gözaltına alındı.

Sabaha karşı saat 04.00'te Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro ekipleri, Akay'ı otel odasından kelepçeli olarak çıkarttı.

Akay, Asayiş Şube'deki İnfaz Nezarethanesi 'ne konuldu.

Sabah erkenden doktor kontrolünden geçirilen Ezel Akay, ifadesinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Adliye'nin zemin katındaki genel nezarethanede dün gece kimlik bildiriminden otellerde yakalanan 14 kişiyle birlikte tutulan Ezel Akay, durumunu öğrenmek için telefonla ulaşan festival görevlilerine, "Tanık olarak ifade veriyorum. Bir saate kadar otele dönerim" dedi.

Avukatının, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'nda uğraştığını kaydeden yönetmen Akay, kendisine telefonla ulaşan gazetecilere, ödediği bir çekin düşümü yapılmadığı için gözaltına alındığını, serbest kalacağına inandığını kaydetti.

Cezaevine gönderilirken serbest kaldı

Altın Portakal Film Festivali için bulunduğu Antalya'da, İstanbul'da devam eden bir davayla ilgili ' Çek Yasası'na muhalefet' suçundan gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çekin karşılığı olan 50 bin lirayı mesai saati bitimine kadar ödeyemediği için tutuklanan Akay, Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmak üzere Adliye'den çıkartıldı.

Ancak Ezel Akay, çekin karşılığı olan 50 bin liranın ödenmesi konusunda mesai bitiminden bir saat sonra anlaşma sağlandığı için serbest bırakıldı.
ilgili yazılar: http://www.cekmagdurlari.com/2009/10/ramazan-kerim-ozkan-chp-burdur.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder