karşılıksız çek Yasasına isyan

Çek Yasası isyan ettiriyor
Karşılıksız çek Kanunu sebebiyle çek mağduru olan işletme sahipleri perşembe günü İstanbul Eresin Otel’de toplanarak ne yapabileceklerini konuşacak. Konu hakkında görüşlerini aldığımız KOSİAD yetkilisi Rahmi Ofluoğlu, bu yasanın yargısız infaz olduğu görüşünde.

3167 sayılı Çek Kanunu’nun işletme sahiplerine yarattığı mağduriyet konusunda Küçük ve Orta Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOSİAD) yetkilisi Avukat Rahmi Ofluoğlu, Gerçek Gündem’e bilgi verdi.

Ofluoğlu şunları söyledi,
Bu uygulama hiçbir uygar ülkede yok. Brezilya ve Arjantin dışında, sadece Türkiye’de 25 yıldır sürdürülüyor. İnsanların iyi niyet ya da kötü niyetli olduğuna bakmaksızın insanları mahkum ediyorlar. Modern hukukun kabul etmediği bir suç türü bu.

Çek Yasası ile insanların savunmaları alınmadan mahkum edilebildiğini söyleyen Ofluoğlu, yasanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne de (AİHS) aykırı olduğunu söyledi.

Yasanın tam bir yargısız infaz kanunu olduğunu söyleyen Ofluoğlu, Anayasanın 32’inci maddesi ‘Hiç kimse sözleşmeden kaynaklanan bir yükümlülüğü yerine getirmedi diye özgürlüğünden alıkoyulmamalıdır’ der. Özetle insanlar borcundan dolayı hapsedilemez. Bu AİHS’nin 4 No’lu protokolünün 1’inci maddesinde de vardır. Bunlar çok açık hükümler ve Türkiye’de 1 milyon civarında dava ve kovuşturma var bu yasa çerçevesinde” diye konuştu.

Konuyla ilgili 15 Ekim saat 14.00'da düzenlenen toplantı Taksim Eresin Otel'de gerçekleşecek.

MUHALEFET DE ÇEK YASASINA KARŞI
Yasaya muhalefet partilerinin karşı çıktığını belirten Ofluoğlu, AKP içinde ise sadece bir kesimin karşı olduğunu, genel olarak AKP'nin yasayı desteklediğini kaydetti.

UĞUR YÜCEL DE ÇEK YASASINDAN MUZDARİP
Oyuncu Uğur Yücel de 97 bin TL ödemezse, cezaevine girecek.
Yücel'in kendilerine verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren Tek Faktoring A.Ş. yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak.

http://www.cekmagdurlari.com/2009/10/karslksz-cek-hapsi-ckanlar-orgutleniyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder