Karşılıksız çek sayısı eylül ayında da arttı

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı Eylül ayında da artışını sürdürmeye devam etti.
Karşılıksız çek sayısı eylül ayında 142 bin 502 oldu..
Dokuz aylık dönemde ise Toplam karşılıksız çek sayısı 1 milyon 508 bin 504 oldu.
Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı 2008 yılının dokuz ayında 1 milyon 84 bin 429 adet idi bu aynı dönemine göre yüzde 39,1 artış anlamını taşıyor.

KARŞILIKSIZ ÇEKTE AYLIK YÜZDE 0,4 ARTIŞ VAR
Eylül ayında bir önceki aya göre toplam karşılıksız çek sayısı yüzde 0,4 artarak 141 bin 954'den 142 bin 502'ye, birikimli karşılıksız çek sayısı yüzde 10,4 yükselerek 1 milyon 366 bin 2'den 1 milyon 508 bin 504'ye çıktı.
Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı yaklaşık yüzde 151 oranında artarak 2 bin 842'den 7 bin 133'e yükseldi.
Aynı dönemde, mahkemelerin bildirimleriyle Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan birikimli çek sayısı yüzde 14,8 artarak 48 bin 16'dan 55 bin 149'ya çıkarken, bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı yüzde 1,3 azalarak 80 bin 975 oldu. Ağustos ayında bu sayı 82 bin 40 idi.
Duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra birikimli ödenmiş çek sayısı da yüzde 10,5 artarak 770 bin 615'den 851 bin 590'a yükseldi.

AA

İlgili yazılar: http://www.cekmagdurlari.com/2009/10/cek-yasa-taslagnda-kast-araniyor.html

11 yorum:

  1. bırakın karşılıksız çekte artış olmasını karsılıksız hayatlarda ciddi artış var sorun artık ticari olmaktan çıktı direk yara haline geldi yaşamak zorunda bırakıldığımız için yaşıyoruz hepsi bu...

    YanıtlaSil
  2. ben yaklasik 5 yildir ulkemde degilim neden? cek magdurum nasil mi? vekaleten ceklere attigim imza yuzunden lutfen insafa gelin ey bizleri yonetenler yoneticeler, milletvekilleri, sucluyu sucsuzu ayirt edinnnnn.........lutfen hasretim oralara

    YanıtlaSil
  3. Bir Aş de muhasebe md. olarak imzaladığım çekler var ve bunlardan dolayı hakkımda davalar açılmış hatta bir tanesine girdim. Şimdi: firma sahipleri ortalarda dolaşırken bu kadar sıkıntıyı biz neden çekiyoruz hiç mi kanunlar bizim gibi insanları korumuyor? Bu kadar saçma bir düzen olabilir mi? Bizler hırsızlık yapmadık dolandırıcılıkda yapmadık. Yani hakkımızı almak için ne yapmalıyız çözümde sunulmuyor... Ben şimdi gidecem firma ortaklarının canına kastedecem sonra mahkemye çıkacam.. diyecem ki DEVLETİM BENİM HAKKIMI SAVUNMADI / SAVUNAMADI.. BENİ BU İŞLERE TEŞVİK ETTİ. Ben suçlu değilim mi demeliyim.. yada kaçak mı yaşayalım kendi öz vatanımızda..
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. Çalıştığım firmada vekaleten imzaladığım çekler yüzünden geçen sene cezaevine girdim. Bu mu adalet? Artık tükendim her an tekrar aynı şeyleri yaşamak korkusu beni bitirdi. Korku içinde yaşamak zorunda mıyız? Katil miyiz, hırsız mıyız? Hayır bunu hak etmiyoruz.Umarım bu kanunda tüm bu durumlar göz önüne alınır. Artık çalışan namuslu dürüst insanlar suçlanmasın. Ben bir anneyim ben cezaevindeyken çocuğum ne hallere geldi tahmin edebiliyor musunuz? Yazık değil mi yavrularımıza, ailelerimize? Sayın vekillerimiz lütfen duyun artık sesimizi.

    YanıtlaSil
  5. SN.4 NUMARADAKİ HANIMEFENDİ LÜTFEN İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN BİLGİLERİNİZİ BIRAKIRMISINIZ.SİZDE VEKİLLERE TELEFONLA MAĞDURİYETLERİMİZİ LÜTFEN ANLATIN.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  6. 2 VE 3 NOLU YAZAN ARKADAŞLAR SİZDE BİLGİLERİNİZİ İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BIRAKIN.HEPBERABER VEKİLLERİ ARAYARAK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATIYORUZ.SİZDE BİZLERE KATILIRSANIZ HEPİMİZ AÇISINDAN İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  7. 2008 yilinda ulaslararasi tic.isine girdim dubaide sirket kurdum bu esnada turkiyeden eksik olan mallarimi tamamladiktan sonra ekonomi kriz dubaide turkiyeeden daha cok hissedildi,mevcut olan ceklerimi odeyemedim ve turkiyeye donus yapamiyorum kendi oz yurduma nasilda borc yuzunden geri donemniyorum ben bir is adamiyim ulkemi temsilen ulkeme doviz girisi yapmak uzere ileriki asamada ulkeme geri gelip kaldigim yerden devam ederek ulkeme ve insanlarimiza iyi bir istihdam icin dis ticarete yoneldik bunun karsiliginda ulkeme donus yapamiyorum

    YanıtlaSil
  8. merhaba
    Mail adresinizi site iletişim bölümünden bize gönderebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    Mail adresinizi site iletişim bölümünden bize gönderebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  10. 2 VE 3 NOLU YAZAN ARKADAŞLAR SİZDE BİLGİLERİNİZİ İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BIRAKIN.HEPBERABER VEKİLLERİ ARAYARAK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATIYORUZ.SİZDE BİZLERE KATILIRSANIZ HEPİMİZ AÇISINDAN İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  11. Bir Aş de muhasebe md. olarak imzaladığım çekler var ve bunlardan dolayı hakkımda davalar açılmış hatta bir tanesine girdim. Şimdi: firma sahipleri ortalarda dolaşırken bu kadar sıkıntıyı biz neden çekiyoruz hiç mi kanunlar bizim gibi insanları korumuyor? Bu kadar saçma bir düzen olabilir mi? Bizler hırsızlık yapmadık dolandırıcılıkda yapmadık. Yani hakkımızı almak için ne yapmalıyız çözümde sunulmuyor... Ben şimdi gidecem firma ortaklarının canına kastedecem sonra mahkemye çıkacam.. diyecem ki DEVLETİM BENİM HAKKIMI SAVUNMADI / SAVUNAMADI.. BENİ BU İŞLERE TEŞVİK ETTİ. Ben suçlu değilim mi demeliyim.. yada kaçak mı yaşayalım kendi öz vatanımızda..
    Saygılarımla

    YanıtlaSil