Çek Kanunu Kabul Edildi, Çekte Hapis Yok

Çek yasası
TBMM Genel Kurulunda, Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Yeni Çek Kanunu'na göre, hakkında işlem yapılan kişiye uygulanan adli para cezası (ödenmediğinde hapis cezasına çevriliyor) idari nitelikte bir yaptırım olan çek hesabı açma yasağı olarak belirlendi, daha önce Adli Sicilde tutulan yasaklılık durumuna ilişkin kayıtlar ise Merkez Bankasında tutulacak.
İdari yaptırıma dönüştüren fiiller nedeniyle soruşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca, kovuşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında mahkemece idari yaptırım kararı verilecek. Yargıtay'da bulunan dosyaların geri gönderildiği mahkemeler duruşmasız karar verecek.

31.01.2012 TARİHLİ VE 6273 SAYILI ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
MADDE 1- 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanununun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "adlî sicil" ibaresi, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası" şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin yedinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
d) Çekin basıldığı tarih
MADDE 2- 5941 sayılı Çek Kanunu 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "altıyüz" ibareleri "bin" şeklinde ve altıncı fıkrasında yer alan "şikâyette" ibaresi "talepte" şeklinde değiştirilmiş; maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

(9) Çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren beş yıl içinde ibraz edilmemesi hâlinde, muhatap bankanın üçüncü fıkraya göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu sona erer.

MADDE 3- 5941 sayılı Çek Kanunu 5 inci maddesinin başlığı "Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı" şeklinde, üçüncü fıkrasında yer alan "hukukî ve cezai sorumluluk" ibaresi "hukukî sorumluluk ile idarî yaptırım sorumluluğu" şeklinde, birinci ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş; ikinci, dördüncü, dokuzuncu ve onbirinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.
(1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılması hâlinde, altı ay içinde hamilin talepte bulunması üzerine, çek hesabı sahibi gerçek veya tüzel kişi hakkında, çekin tahsil için bankaya ibraz edildiği veya çek hesabının açıldığı banka şubesinin bulunduğu yer ya da çek hesabı sahibinin yahut talepte bulunanın yerleşim yeri Cumhuriyet savcısı tarafından, her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilir. Bu fıkra hükmüne göre çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı, karşılıksızdır işlemine tâbi tutulan çekin düzenlenmesi suretiyle dolandırıcılık, belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde de verilir
(2) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun kanun yoluna ilişkin hükümleri uygulanır. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü hâlinde, bu kararla ilgili olarak da 8 inci fıkradaki bildirim ve yayımlanma usulü izlenir.

MADDE 4- 5941 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının kaldırılması

MADDE 5- 5941 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasında yer alan "bir yıla kadar hapis" ibaresi "Cumhuriyet savcısı tarafından üçyüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idarî para" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- (1) Karşılıksız kalan çek bedelinin, çekin üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz tarihinden itibaren işleyecek 3095 sayılı Kanuna göre ticarî işlerde temerrüt faiz oranı üzerinden hesaplanacak faizi ile birlikte tamamen ödenmesi hâlinde, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı Cumhuriyet savcısı tarafından kaldırılır. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının kaldırıldığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına 5 inci maddenin sekizinci fıkrasındaki usullere göre bildirilir ve ilân olunur.
(2) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararının verildiği yer Cumhuriyet Başsavcılığına başvurularak talebin geri alınması hâlinde de birinci fıkra hükmü uygulanır.
(3) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt, kaydın girildiği tarihten itibaren her hâlde on yıl geçmesiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından re'sen silinir ve bu işlem ilân olunur."
MADDE 6- 5941 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bankalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir ay içinde 2 nci maddeye göre yayımlanacak tebliğde belirlenen esaslara uygun olarak yeni çek defterleri bastırırlar.
(2) Bankalar, 31/12/2012 tarihine kadar müşterilerine yeni çek defterlerini verir ve ellerindeki eski çek defterlerini imha ederler.
(3) Bu Kanunun bu maddenin yayımı tarihinden önce yürürlükte bulunan hükümleri ile 3167 sayılı Kanun hükümleri gereğince düzenlenmiş olan eski çeklerin hukukî geçerliliği devam eder.
(4) Bankaların müşterilerine verdikleri eski çek defterleriyle ilgili olarak, muhatap bankanın 3 üncü maddenin üçüncü fıkrasına göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu 30/6/2018 tarihinde sona erer.
(5) 31/12/2017 tarihine kadar, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir.
(6) Bu maddenin yayımı tarihinden önce verilen çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararlarına ilişkin kayıtlar, 6 ncı maddede düzenlenen yasağın kaldırılmasına ilişkin şartlar oluşuncaya kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında tutulmaya devam olunur.
(7) Bu Kanun hükümlerine göre suç karşılığı uygulanan yaptırımı, idarî yaptırıma dönüştürülen fiiller nedeniyle,
a) Soruşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca,
b) Kovuşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında mahkemece, idarî yaptırım kararı verilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bulunan dosyalar hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay'ın ilgili dairesinde bulunan dosyalar hakkında ise ilgili dairece, bu Kanuna göre işlem yapılmak üzere dava dosyası hükmü veren mahkemeye gönderilir ve bu mahkeme tarafından duruşma yapılmaksızın karar verilir."

Madde 7- 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 726 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan "altı ay" ibareleri "üç yıl" şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 8- 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 814 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan "altı ay" ibareleri "üç yıl" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9- (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 10- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

4.240 yorum:

  1. bakın sayın hakan şimdi daha iyi olacak avrupa da alacaklı nasıl seçici ise bizler de öyle olacağız .bizlerin de alacağı var ama biz adama hapislik çıkartmadık .çünkü biz gördükki insan hapise düşünce inanın olan ailesine oluyor .benim babamın zamanında söz senet gibiydi ,insanlarda nakit vardı .bizim zamanımızda herşey kağıtlara bağlandı ,bence gerçek ticaret başlayacak nakiti olan bile senet çek kullandı .ZATEN TİCARET RİSK DEĞİL Mİ?DOĞRU ADAMLA ÇALIŞACAĞIZ YETR Kİ KENDİMİZİ TOPLAYALIM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  2. KEMERLİ KARDEŞİM...AİLE BİREYLERİ BİRİBİRİNE YARDIM EDER DOĞRU AMA ÖNCE KENDİ KENDİNE YARDIM ET..3.REFORM PAKETİ YAZARSAN MALUM YERE TÜM AYRINTILARI ÇIKIYOR..SEN ARAŞTIR BULAMASAN YARDIMCI OLURLAR.KENDİNE YARDIM EDEMEZKEN KIM SANA NASIL YARDIM ETSİN...88 MADDE .İCRA MÜDÜRLERİ VE YETKİLİLER KARAR VERECEK GEREKLİ OLAN EŞYALARDAN BİRER ADET BIRAKICAKLAR..ALTIN GÜMÜŞ ANTIKA METAL EŞYALAR HACZEDİLECEK...3.REFORM PAKETİ 88 MADDE YAZ.BİZAHMET KALANIDA OKU ORDAN...

    YanıtlaSil
  3. Emek veren herkesden ALLAH razı olsun. Buğün yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.. benim eşimde 11 aydır cezaevinde çek yüzünden yatıyordu.

    piyasada eski parayla iki tirilyon alacağımız vardı ve borçlularımız bizden kaçıyorlardı ulaşamıyorduk, bu yasa çıkınca rahatlamış olmalılar. Sabahtan iki kişiden telefon aldım ödeme planı istiyorlar. bu MÜTHİŞ birşey şimdi yasanın çıkmasına tepki veren arkadaşlarıma sesleniyorum. hala endişeleriniz varmı?

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle herkese geçmiş olsun. Kanun değişmeseydi en az 2yıl yatacaktım. Neredeyse yüzlerce çek ödedim, en son 3çekim patladı ve dolandırıcı ilan edildim ve mahkum olacaktım. Öncelikle sesimizi duyuran mağdur arkadaşlarıma ve sesimizi duyan hükümetimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun. Bu Türkiye'nin ayıbıydı ve düzeldi sırada taahhüdü ihlal var umarım o da geçer ve arkadaşlarımız kurtulur. Ayrıca yeni düzenleme ile HATIR ÇEKİ dolandırıcılık kapsamına giriyor aman diyorum hapis cezası yok diye kimse çeklerini sağa sola kullandırmasın faturasız olduğundan dolandırıcılığa girer ve hapis cezası gelir.

    YanıtlaSil
  5. Aşağıda ki yazıyı ve başka yazıları, sayın Cumhurbaşkanımızı incitmeden gönderiniz.
    Cumhurbaşkanı mail adresi: cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr

    Sayın Cumhurbaşkanım. Çek borcu, vergi ve prim borcundan daha kutsal bir borç değildir. vergi ve prim borcuna hapis yoksa, çek borcuna neden olsun?

    YanıtlaSil
  6. cok tesekur ederim bilgilendidigin için saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. ben yıllardır ticaretle iç içeyim. Gözlemlediğim bir şey var ki TÜRK halkı 1 kuruş borcu olsun er yada geç onu bir şekilde ödüyor.Fırsat verildiğinde ise her şeyi yapabiliyor,en güç koşulların bile üstesinden gelebiliyor. Bu kanun toplumsal barış adına mükemmel oldu. Hayırlı olsun herkese...

    YanıtlaSil
  8. Sevincim kursağımda kaldı :(

    Babamlar zamanında bir dükkana beni müdür yapmışlar. Tabi haberim yok.
    Vergi borcu varmış, gittik anlaştık ama anlaşmaya rağmen bu sabah tüm banka hesaplarıma bloke kondu.

    Kira, fatura, kredi kartı, yeme içme....

    Hadi bakalım ben şimdi ne yapıcam.Cepte var 10 TL. Bugün kira günü.
    Benim için de mail mi atsak :)

    YanıtlaSil
  9. Sormuş olduğum soruya cevap veren olmadığına göre anladığım kadarıyla alacağınızı tahsil etmektense borcunuzu ödememeyi tercih ediyorsunuz. Dürüst, temiz, çek senet mafyasının olmadığı (ki bu yasayla bu çok zor), alacağını tahsil imkanı kuvvetli bir ekonomiyle karşılaşmanız ümidiyle tekrardan hepinize hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  10. ÜLKEDE REFORM ÜZERİNE REFORM OLUYOR ...ALLAH EMEĞİ GEÇN HERKESDEN RAZI OLSUN...DÜN YİNE BİR İKİ YÜZLÜLK ÖRNEĞİ MALUM PARTİDEN GELDİ.-KİMSE KORKU İÇİNDE YAŞAMASIN EDEBİYATIYLA.GEÇEN SALI HAPİSLİĞİ SAVUNAN DALKAVUKLARA SESİ ÇIKMAYANLAR KAMERA KARŞISISNDA BÜLBÜL KESİLİYORLAR...

    YanıtlaSil
  11. arkadaşım geçmiş olsun sevındık burda olmana :)

    YanıtlaSil
  12. arkadaşım bdp muhalif etmedi erken geçsin diye konuşma bile yapmadılar her parti olumlu oy verdi hepsine teşekkürler başta başbakanımız recep tayyip erdoğan başbakan yrd.mız ali babacan adalet bakanımız sadullah ergin adalet kom.bşk.ahmet iyimaya ak parti gurup başkanvekili nurettin canikli chp milletvekilleri sinan aygün ve ali rıza öztürk ayrıca bu kıvılcımı yakan hürriyet yazarı şükrü kızılot olmak üzere tüm partilere ayrıca tüm basın mensuplarına bu işin kalkmasına öncelik eden tesk başkanımız bendevi palandöken olmak üzere tüm oda temsilcilerine teşekkür ederiz özgürlüğümüze kavuşturduğunuz insan olduğumuzu hatırlattığınız için allah razı olsun bizi güldürdünüz allahta sizleri güldürsün site yöneticilerimize gelince her türlü zorluğa karşı geldiler yılmadılar bu mücadeleyi kazandılar başta cüneyt bey olmak üzeri basketçi levent barış mersin arkadaşımıza ayrıca aylarca siteye girip mail yazan faks çeken mecliste kulis yapan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler sizlerin hakkını ödeyemeyiz

    YanıtlaSil
  13. icra tahutlerini yerine getiremeyen tam anlamıyla ozgur degil sanırım????

    YanıtlaSil
  14. arkadaşım bdp muhalif etmedi erken geçsin diye konuşma bile yapmadılar her parti olumlu oy verdi hepsine teşekkürler başta başbakanımız recep tayyip erdoğan başbakan yrd.mız ali babacan adalet bakanımız sadullah ergin adalet kom.bşk.ahmet iyimaya ak parti gurup başkanvekili nurettin canikli chp milletvekilleri sinan aygün ve ali rıza öztürk ayrıca bu kıvılcımı yakan hürriyet yazarı şükrü kızılot olmak üzere tüm partilere ayrıca tüm basın mensuplarına bu işin kalkmasına öncelik eden tesk başkanımız bendevi palandöken olmak üzere tüm oda temsilcilerine teşekkür ederiz özgürlüğümüze kavuşturduğunuz insan olduğumuzu hatırlattığınız için allah razı olsun bizi güldürdünüz allahta sizleri güldürsün site yöneticilerimize gelince her türlü zorluğa karşı geldiler yılmadılar bu mücadeleyi kazandılar başta cüneyt bey olmak üzeri basketçi levent barış mersin arkadaşımıza ayrıca aylarca siteye girip mail yazan faks çeken mecliste kulis yapan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler sizlerin hakkını ödeyemeyiz

    YanıtlaSil
  15. aynen öyle çek için ayrıca icradan taahhüt verenlerde şuanda aynı durumda. Bir süre daha ortalıkta görünmemeliler. Ben dün bu konu da kendimi paraladım ama kimse umursamadı.

    YanıtlaSil
  16. icra iflas kanunu çıkmadan bir çok kişinin üstündeki risk kalkmayacak...

    YanıtlaSil
  17. AŞAĞIDA GEREKLİ CEVAPLAR VAR.1980-2002 YILLARI ARASINDA ÇEKLER HAPİSLİK YOKTU O DÖNEMDE ÖDENME ORANI İLE 2002 2012 YILLARI ARASINDA ÖDENME ORANLARI ARASINDA BİR FARK YOK .HAPİSE ATMAK ATILMAK BİŞEYİ DEĞİŞTİRİMIYOR....2.İSE İCRA İFLAS KANUNU BİR OKUYUN GELİN SONRA OKONU ÜZERİNDE KONUŞALIM...DÜN Bİ ABİNİN EVİNE İCRA GELDİ 115000 TL İÇİN EVİ YAZDILAR ..TOPLASAN 3,000 TL .HERŞEY PARA PUL DEĞİL .PARÇALANAN AİLE MEVHUMUDA ÖNEMLİ...BEN ÖZGÜR OLAYIM ALACAĞIM ADAM İNSAN EVLADI İSE AZ COK ALIRIM ANCAK TİCARETİN KARŞILIKLI RİSK OLDUĞUNUDA BİLENLERE BOYLE..KAZANIRKEN İİ DE ZARAR EDİNCE KÖTÜ GİBİ BAKARSANIZ İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMASZSINIZ..SELAMALR....

    YanıtlaSil
  18. Ama en azından özgürsün,sitem etme boşuna,Hürriyeti kaybettinmi değerini anlarsın özgürlüğün.

    YanıtlaSil
  19. MALINA GÜVENEN TEMİNAT MEKTUBU İLE SATIŞ YAPIYOR SADIÇ
    SENDE BİRGÜN BİZLER GİBİ BORÇLU DURUMA DÜŞMEYECEĞİNDEN EMİNSEN
    BU KAFAYLA DEVAM ET
    AMA ŞUDA GERÇEK İNSAN KINADIĞI NI TATMADAN EBEDİYETE İNTİKAL ETMİYOR GÖRÜRÜZ SENİDE . HAYAT İNSANA HERŞEYİ ÖĞRETİYOR......

    YanıtlaSil
  20. Biz size cevap verdik ama galiba siz anlamadınız

    YanıtlaSil
  21. Bizi tanıyan rumuzlarımızla tanıdı,gerçek adımızı yazsak kimse tanımazda ondan,dile kolay 3 seneden fazladır burdayım.Bırak böylede kalsın zaten tanıyan tanıyor bizi.

    YanıtlaSil
  22. SİZİN HATIR ÇEKİ VERDİĞİNİZE DAİR PROTOKOL YAZINIZ VAR MI? BENDE HATIR ÇEKİ VERDİM 5 YAPRAK VE PROTOKOL YAZISI İMZALADIK.BU PROTOKOLLER İSPAT NİTELİĞİNDEDİR.AKSİNE FATURA OLMADIĞI İÇİN .HAKİM ALCAKLIYA SORMAZMI BU ÇEKLERİ MADEM ALACAKLISIN FATURASI NEREDE DİYE..3. KİŞİLER DOLANDIRICILIK DAVSI AÇABİLİR .İŞTE BURADA PROTOKOL YAZISI ÖNEMLİ..CİRO ETTİĞİNİZ KİŞİYE YÖNLENDİRİR HAKİM ,,,DAVANIZI

    YanıtlaSil
  23. hakan tam olarak ne sormuştun???

    YanıtlaSil
  24. tesekur ederim develi kardesim bende kayseriliyim aslen iyi de ben hala ozgur degilim sevinemiyorum

    YanıtlaSil
  25. Yaza yaza klavye tuşları eksidi icra taahhüdlerini sitem etmeden geçmiş yorumları okursan görürsün arkadaşım.Burası gerçekten aile sen inanmasanda.

    YanıtlaSil
  26. alacaklısın ve bu kanunla mağdur olduğunu mu söylemiştin takip edemedim dostum?

    YanıtlaSil
  27. Hakan bey cevap verdık ama sız okuma zahmetıne bıle katlanmadınız sanırım..

    YanıtlaSil
  28. soyle dusunun
    evden haczedilen esyalar borcu karsiliyormu hayir
    uretim yapan makinalari kaldirirsaniz kime borcunu odeyecek borclu
    ilk haczeden alacagini alir kizmende olsa
    diger alacaklilar ne alacak
    yani ilk haczeden kendini kurtaracak
    diger alacaklilar alamaz dogrumu
    borclu calisirsa oder
    ha odemezse ne olur
    alacaklilinin haklari gecerli banka hesaplarina el koyarlar
    dersenki baskasinin adina banka hesabi acar
    o zaman o sirketide baskasinin adina yapmak zorunda
    o zamanda iste dolandirici oluyor
    onunda tck da yaptirimlari zaten mevcut
    birde bu adam borcunu odemezse 10 sen cek alamiyacak
    zaten ticareti o noktada bitecek

    YanıtlaSil
  29. ceza evindekiler ne zaman çıkıyor

    YanıtlaSil
  30. mhp için yazdıklarıma katyılmaman anlamına geliyor yazınız,üzgünüm hala mhp nin peşinden gidecek olan varsa.

    YanıtlaSil
  31. DUR BİSMİLLAH :) CUMHURBŞAKANI SYN GÜL ONAYLIYACAK RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIĞI AN....

    YanıtlaSil
  32. İCRAA TAAHÜDÜ FARKLI BİR KONU ...ÇEK FARKLI BİR ALCAK TÜRÜ..EVET SU AN 3 AY TAZYİK HAPSİ DEVAM EDİYOR...

    YanıtlaSil
  33. www.maurers.gen.tr sitesindende istediğniz sonucları bulursunuz

    YanıtlaSil
  34. Hakan Bey
    size verilen cevaplar yazdığınız yazının hemen altında okursanız
    size verilen cevapları göremiyorsunuz..!!!
    kim borcu öder, kim ödemez maşallah o ön görüye de sahipsiniz

    YanıtlaSil
  35. VALLA BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM BAZILARI KIZACAK AMA, BU PİYASAYI BU HALE GETİREN MEVCUT HÜKÜMET DEĞİLMİYDİ ZATEN. HATASINI DÜZELTTİ. HATTA TAM OLARAK DÜZELTEMEDİ BİLE, ŞUAN HERKES BİR ENKAZLA BAŞ BAŞA ...

    YanıtlaSil
  36. TAHMİN SADECE AMA CUMA -PTESİ 3-5 GÜNDEN TAHLİYE OLURLAR

    YanıtlaSil
  37. SORUYU SORDUĞUN SAYFAYA GERİ DÖN TÜM CEVAPLAR ALT ALTA YAZIYOR LÜTFEN ÖN YARGILI OLMAYALIM...............

    YanıtlaSil
  38. 1 yıl ceza evinde kalan babam aracılığı ile özgür olmamanın ve dışarıda kalanların çektiklerini 1. elden yaşadım. Rahat olun.
    Ben burayı da ailem olarak gördüğümden dolayı üzüntümü paylaştım.
    Sanırım bazan hata edebiliyormuşum.

    YanıtlaSil
  39. SEVGİLİ Dostlar!!
    iki sene önce bu fıkrayı yazmıştım,yin e yazmanın zamanı geldi hem de çok hoş oldu...hani bildiğimiz meşhur nasreddin hocanın göle maya çalması ve ''ya tutarsa'' lafından beş dakika sonra bizim temel yoldan geçiyormuş...selam faslından sonra ,hemşerim napıyorsun demiş.nasreddin de gayet sakin göle maya çalıyorum erenler demiş...temel sağa bakmış,sola bakmış,hesap etmiş...en sonunda nasreddine''ula hemşerim bu kadar yoğurdu kim yiyecek ki''demişevet bizim arkadaşlarımızın göle çaldıkları maya tuttu ve sahiden bu kadar özgürlüğü nasıl yaşayacağızki??!!!!

    YanıtlaSil
  40. KABUS BITTI.2000 KRIZINDEN SONRA ALACAKLI OLDUGUM CEKLERI TAHSIL EDEMEDIGIM ICIN KENDI CEKLERIMI ODEYEMEMISTIM.NELER CEKTIM,NELER YASADIM,BUNU YASAYAN BIR COK KISI NEDEMEK ISTEDIGIMI BILIR.BENCE BU YASADAN SONRA HER SEY COK DAHA IYI OLUCAK BORCLULAR KACMAYACAK,CABA GOSTERIP UZUN VADEDE BORCLARINI ODIYECEKLER.UZUN YILLARDIR YURT DISINDAYIM,ALLAH HERKESE SAGLIK VERSIN BUNDAN SONRA BIZIM ICIN YENI BIR HAYAT BASLIYOR ARKADASLAR.BAKALIM O TELSIZ SESLERI'NIN PISKOLEJISINDEN NEKADAR ZAMANDA KURTULACAGIZ.BUGUN HERKESIN BAYRAMI KUTLU OLSUN,ALIN AILENIZI DOYA DOYA GEZIN.

    YanıtlaSil
  41. arkadaşım bizi meraklandırdın yinede hoçgeldin selamlar

    YanıtlaSil
  42. BORCUNU ÖDEMEMEK ANCAK SİZİN GİBİLERİN AKLINA GELİR! NE OLDU YASA ÇIKTI DİYE HIRSINIZI ALAMADINIZ SİTEYEMİ SALDIRIYORSUNUZ =)

    YanıtlaSil
  43. peki kardeşim boyle bi yasa cikacakmı bilgin varmı saygılarımla

    YanıtlaSil
  44. nie hiç bi yorumum çıkmıyor.engelleniyormuyum

    YanıtlaSil
  45. ev haczi ne oldu o yürürlüge girmedimi arkadaşlar

    YanıtlaSil
  46. sn balak...
    daha icra davaları var bakmışın adresin buradan bulunmuş ve eve haciz!!!

    YanıtlaSil
  47. al bendende okadar

    işimi kaybettikten sonra yegenimin üzerine acmış oldugum işletmeye vergi borcu cıkmış dün ay sonu ödemeleri bankada para var cekemiyorum araştırırım bakarımki vergi borcundan dolayı hesablara haciz konumuş

    e şimdi cek kullanıyo olsaydım dünki tüm ceklerim yazılmış olacaktı hesabım müsayit oldugu halde ,bukadar basit olmamalı hesabları dondurmak

    hayırlısı diyelim yinede fakat bazen insan verdigi vergiye lanet edesi geliyo

    mutlu kalasın

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar şimdiki prosedür cumhur başkanı yada vekikinin imzalamsı ve resmi gazetede yayınlanmasında buda 15 güne kadar sürebiliyormuş sanırım ama bu süre çok uzun deilmidir yani içeride olan arkadaşlarımız var bunun daha çabuk olmasını nasıl sağlayabiliriz yada bü süreçte kendiliğinden çabuk mu olucak bilen yada yapmamız bişi varsa bilgilendirirseniz içerideki yakınlarımızın artık dışarı çıkmasını istiyoruz...saygılarımla allah hepinize yardımcı olsun iyi günler

    YanıtlaSil
  49. tansu ciller doneminde cikti bu kanun bu hukumetle ne alakasi var

    YanıtlaSil
  50. icra dosyalarında zaman aşımı varmıdır ? eger varsa zaman asımından sonra tekrar dava açılması soz konsumudur ?

    YanıtlaSil
  51. Tam olarak anlamadım anlaşmaya rağmen nasıl bloke konuldu hesaplarınıza ? Çok geçmiş olsun Mfteknik...

    YanıtlaSil
  52. cumhurbaşkanlığına facebook tan twittırdan e postayla telefonla faksla durumun aciliyetini anlatıp rice etmektir..konunun özü budur fakat tahminim bu akşam onaylanır...

    YanıtlaSil
  53. günaydın herkese ...cüneyt bey cumhurbaşkanının onaylaması ve resmi gazetede yayınlanma süreci nekadar sürer...

    YanıtlaSil
  54. arkadaşım bu birliktelikle senin sorunun da hallolur merak etme bizler zor gün dostuyuz.....elimizde olan paramızı da paylaşmaya hazırım..üzme kendini

    YanıtlaSil
  55. Adli Para Cezası şimdiki hükümetimiz zamanında başlatıldı dostum.3167 ile 1985 te Sn.Tansu Çiller ile başladığı doğrudur.Tecrübeler bu yasanın tekrar ele alınmasını gerektirdi.Ama bu tecrübeye ulaşılıncaya kadar da çok kişi eziyet çekti.

    YanıtlaSil
  56. ARKADAŞLAR EVE HACİZ GELECEKMİ HALA YOKSA O KANUNDA YASALAŞTIMI

    YanıtlaSil
  57. syn. ermiş burda adres falan bulunmaz korkmayın. bulunsa bizim adresler bulunurdu

    YanıtlaSil
  58. o blokeler borç için değilde seni oraya çağırmak içinde yapılmış olabilir,benzeri birşey benimde başıma geldi.borç olmadığı halde v.d. hesabın içinden çıkamayıp hesaplarıma bloke koydu oraya gidince blokeyi kaldırdılar

    YanıtlaSil
  59. ben kanun demedim piyasanın ekonominin durumundan bahsettim bizi teğet geçen krizden örneklemeler yapmaya çalıştım...

    YanıtlaSil
  60. benim ceklerim yazıldı isleri tekrar yoluna koyma umidiyle dukkanı eşimin ustune yaptım onun adına cek karnesi aldim eşimin adina aldigim çeklerden bir tanesini odemeden dukkanıma icra geldi tum malımı kaldırdılar taabi buyuk sıkıntıya duştum eşimin adina olan ceklerde tarihi geldikce yazildi bitane bile odeyemedim şimdi eşim dolandırıcımı oluyor dolandırıcı davası acabilirlermi?????

    YanıtlaSil
  61. DİKKATLİCE OKUYUN LÜTFEN...


    GEÇMİŞTE,GERÇEKTEN İŞ ADAMLARI VE İŞLERİNİZE KALDIĞINIZ YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYORSANIZ,BU KONU ÇOK ÖNEMLİDİR...

    ÖNERİMDİR...

    "ÇEK'E HAPİS CEZASI, BU VE DİĞER SİTELERİN KATKILARI SAYESİNDE KALKTI...
    BUNDAN SONRA,BENCE UĞRAŞ VERECEĞİMİZ BİR BAŞKA MÜCADELEMİZ;
    TBMM DE GÖRÜŞÜLMEYİ BEKLEYEN 3.TORBA'DAKİ YARGI REFORMU SIRASINDA VERİLECEK BİR ÖNERGEYLE;
    ÇEK CEZALARI NEDENİYLE CEZA EVLERİNDE,YURT DIŞINDA OLAN VE KAÇAK YAŞAYIP, SSK,BAĞKUR,VERGİ V.B.BORÇ YAPILANDIRMALARINDAN YARARLANAMAYANLAR İÇİN,YENİ BİR BORÇ YAPILANDIRMASININ YAPILMASIDIR..."

    BİLGİLERİNİZE...

    NOT:
    DOKTOR...../ PATRON...../ HAEBERCİ..... RUMUZLARI İLE YAZDIM.ÇÜNKÜ RUMUZ DEĞİŞTİMEK ZORUNDA BIRAKILDIM.YORUMLARIM SİLİNİYORDU...

    YanıtlaSil
  62. 2006 yılından beri bu belayla uğraşan 3 kez cezaevine girmiş,çıkmış birisi olarak yazıyorumki!!!Bu yasa çıktıktan sonra Cezaevindeki arkadaşlara 10-15 gün daha yatmak sorun olmaz

    YanıtlaSil
  63. çıkarmı bilemem meclis anayasa komisyonuna gönderildi ama fazla ümitlenmemek lazım zira 5 000 tl gibi bir sınır dile getiriliyor. Sakat bir durum yani.zaten asgari ücret ve altında olan borçlarda taahhüdü ihlal cezası uygulanamıyor yeni çıkmıştı bu yasa.Sağdece miktarı biraz genişletecekler gibi. Bu kanun çıkarsa tek olumlu yanı ev haczi eziyeti kalkacak.

    YanıtlaSil
  64. cüneyt bey dün size anlattığım konu da arkadaşları uyarın.

    YanıtlaSil
  65. Sizin çekler kaç modeldi Ay-sen26

    YanıtlaSil
  66. hakan bey siz elektrik su doğalgaz telefon faturalarınızı hapis korkusundan mı ödemiyorsunuz yoksa ilkin Allah korkusu sonrada hizmeti alamama korkusundan mı. cevabınız hapis korkusuysa artık ödemeyin. ama ödemezseniz elektirik su telefon ve doğalgazı kullanamazsınız ve ahirettede mesul olursunuz. bizim durumumuzda bu. borcumuzu ödemezsek çek kredi itibar hatta rızkımızı bağladığımız iş malzemelerimize el konuluyor. ister miyiz keyfe keder bu duruma düşmeyi. istemeyiz! uzun uzun yazma gereği duymuyorum. siz bu verilerden bir cevap çıkarmışsınızdır. çıkaramadım diyorsanız bir avukata baş vurun o size yardımcı olur. (tabi avukat değilseniz)

    YanıtlaSil
  67. Burda çeklerin modelide önemli.Sizin çekler kaç model

    YanıtlaSil
  68. maliyeye git geçen taksitlerini anlaş ödedınmı kaldırılar

    YanıtlaSil
  69. çok kez yazılıp çizildi kemerli.icrada verilen taahhütlerin cezasının bu yasayla ilgisi yok . o cezalar devam ediyor halihazırda

    YanıtlaSil
  70. geçmiş olsun inşallah hemen onaylanıp çıkar yasa ve artık kimse hapise girmez

    YanıtlaSil
  71. yok be arkadaş rahat ol kanunen çoğu madde düştü.

    YanıtlaSil
  72. şuan ki icra iflas kanunu na göre gelir...

    YanıtlaSil
  73. yazmayayım dedim ama sabredemedim!
    bende size bir soru sorayım.
    bu avukatım diye dolaşan tahsilatçılar gerçekten hukuku öğrenip gerçek birer avukat mı olacak yoksa bankalarda veznedar tahsildar gibi işler mi yapacak? siz ne yapacaksınız bundan sonra mesela? bence bırakın tahsilatçılığı hukukçu olun. o zaman çok saygın oluyorsunuz. böyle çok komik durumlara düşüyorsunuz. (bakınız şekil 1)

    YanıtlaSil
  74. Hepimize geçmiş olsun, şimdi silkinme ve toparlanma zamanı, üzerimizdeki ölü toprağını silkeleyip çok çalışarak tekrar eski günlerimize döneceğiz, bu hiç kolay olmayacak, zira sahaya 1-0 yenik çıkıyoruz, yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz ve itibarımızı kurtarmamız gerekiyor.
    Tabi diğer taraftan, rehavete kapılmayarak, icra iflas yasası, 3.Yargı reformu vb gibi konularda, şu ana kadar yaratılmış olan beraberliği ve bu beraberliğin baskı gücünü kullanmaya devam etmeliyiz. Örgütlü gücün baskısının devmını teminen, sanırım site idaresi gerekli planlama ve yönledirmeleri yapacaktir.
    Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  75. arkadaşlar gecen cuma benım evımın satış günuydu evımı satişa çıkaran 30 nci sırada ve ona hiç birşey geçmiyecek halde satışa çıkardi birde ihle günu bir ekip polis getırdi bizi içeri almadan yanlız başına ihaleye girdi aldi bende bu gün itraz dilekçesını verdım acaba satışı dururmu bilgisi olan varsa yardımci olursa sevınırım

    YanıtlaSil
  76. 3yıldır her polisten uzak dur , geceleri dışarı çıkma,bir otelde kalma,notere gitme,hastaneye uğrama, evlenemedik bile iyi çektik yasa c.baskanı onaylansın şu karda kalksın yeşil sahalara dönecez artık :)

    YanıtlaSil
  77. iyide peki niye dolandırıcı maddesi koydular demekki dolandırıcı davası acabilecekler

    YanıtlaSil
  78. GÖKHAN bey , Cüneyt bey e dün anlattığım konu da arkadaşları uyarın.

    YanıtlaSil
  79. sen ne olduğunu biliyorsundur. ve emin ol hakimlerimiz bunu anlar. dolandırıcıysanda masumsanda çıkar ortaya. o davalar çek davaları gibi ezberlerin tekrar edildiği davalar değil. herşey en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. bütün gerçek mağdur arkadaşlarım çok çok çok rahat olsunlar. bütün dolandırıcılarda korksunlar. yani siz rahat olun kemerli. hukukumuz genç ve zekidir.

    YanıtlaSil
  80. Dostum ihalenin iptali istemiyle dava aç yapılan iş yasal değil. Ayrıca icra iflas kanunu değişiyor davayı bir şekilde askıya aldırmaya bak evin kurtulabilir.

    YanıtlaSil
  81. dolandiricilik kanunu yeni birsey degil zaten vardi

    YanıtlaSil
  82. evhaczi yürürlüğe girmedi önce meclis adalet komisyonunda kabul edilecek icra iflas kanununda değişikilk yapan kanun tasarısı kabul edildikten sonra meclis genel kurulunda görüşülmek üzere gönderilecek ve meclis genel kurulunda kabul edildikten ve sonra cumhur başkanı onayı ve resmi gazetede yanınlanması ile yürürlüğe girecek tüm bu süerecler şubat ayının sonunu bulur en erken zaman

    YanıtlaSil
  83. sayın ermiş derviş derememiş kardeş...buyursun gelsin ..asla icra emmurundada avukatada saygısızlık etmedik ...alır gider herkes görevini yapıyor....AVUKATLAR DA:))

    YanıtlaSil
  84. ya arkadaş sen icra dairesine tutanakla malı teslim etmedin mi? Çekler de bu tarihten önce kesilmedi mi?

    YanıtlaSil
  85. AÇSALAR BİLE BURDA YAZDIĞIN MAZARETİN DOLANDIRICI OLMADIĞINI GÖSTERİR.AYNISINI HAKİME DE BEYAN EDERSİN.KAST OLMADIĞINI KANITLAMIŞ OLURSUN.HACİZDEN SONRA ÖDEME İMKANINI KAYBETMİŞSİN,ZATEN YASALARIN ALEYHTE OLAN HÜKÜMLERİ GERİYE DOĞRU GİTMEZ.

    YanıtlaSil
  86. tamam demek ki hala dava acabilirler yani bi çek bile ödeyemedim

    YanıtlaSil
  87. bir dakika burada bir acaiplik var. sen borçlu olduğun yere çek kesmedin mi?

    YanıtlaSil
  88. konular ayrı yorumlansa da taahhüt olayı Anayasanın 38.maddesi kapsamında değerlendirilmek zorunda..Buradaki tek engel icra iflas yasasının 117.maddesi.Bu madde taahhüt ihlalleri halinde ceza olarak hapis cezasını getiriyor. İcra iflas kanun maddelerinde yapılacak düzenleme ile bu konuya çözüm getirilecektir. Kimse sözleşmeden dolayı ve özellikle de alacaklının belirlediği koşullar altında özgürlüğünden mahrum edilemez. Yargıtay kararlarında bu konu dile getirilmiş ve 117.maddeye atıfta bulunularak hapis cezasının verildiği belirtildiği örnekler mevcuttur..Ama taahhüt alımlarının şekil şartlarnda ki noksanlıklar,uygulamadaki yanlışlıklar sayesinde bir çok kişide hapisten kurtulabildi. Nasıl ve ne şekilde alınmasının bir çok hukukçu tarafından bile tam olarak bilinmeyen sadece baskı altında bırakılarak alınan bu sözleşmenin mafya baskısından da bir farkı yok bence:) kesinlikle kalkacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  89. arkadaşlar bişey sorcam çekke tahütte bulunan kişileri içnde geçerlimi bu yasa acil cevap ltfn

    YanıtlaSil
  90. SN ADMİN; BENİ NEDEN ENGELLEDİĞİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM?????

    YanıtlaSil
  91. bir dakika burada bir acaiplik var. Bu arkadaş borçlu olduğun yere çek kesmedi mi acaba?

    YanıtlaSil
  92. İnanılmaz bilgi kirliliği var ortada dolaşan.TCK'ya konulan yeni bir dolandırıcılık maddesi yok zaten olan maddeler vardı Hükümet gelen tepkileri dindirmek için bu söylemi ortaya attı.Daha önceden 5941'e göre açılmış davalar Dolandırıcılık davasına dönüşemez Savcı sormazmı ilk dava açtığında dolandırıcı değildide şimdimi dolandırıcı oldu diye.Ama henüz açılmamış davalarda Avukatlar bu yolu deneyebilir ama sonuç alması çok zor olur.Yüz kızartıcı bir eylem olan Dolandırıcılık davası açmak çok kolay değil

    YanıtlaSil
  93. bir dakika burada bir acaiplik var. Bu arkadaş borçlu olduğun yere çek kesmedi mi acaba?

    YanıtlaSil
  94. BU YASANIN ÇIKMASI İÇİN ÖZELLİKLE CHP YE ÇOK YÜKLENDİM,MAİLLER ÇEKTİM,BUNU SN.BASKETÇİDE ÇOK İYİ BİLİR.

    NEYSEKİ,ŞİMDİ YAZABİLİYORUM. UZUN SÜREDİR HİÇ BİR YORUMUM ÇIKMADI.

    BUNDAN SONRASI İÇİN BİRLİKTELİĞİMİZİ KORUYUP,NELER YAPABİLİRİZİ KONUŞMALIYIZ.

    HERKESE GEÇMİŞ OLSUN....

    YanıtlaSil
  95. arkdaşlar çek yasaından tahatüte bulunanlar faydalanıyomu

    YanıtlaSil
  96. ulan mhp çek mafyalığı yapcaz dıye onay vermıyosun içeri gırsem çocuklarıma sen mı bakcan sen meclıse bıle gıremezsın ....

    YanıtlaSil
  97. nasil yani kac cekin var odenmeyen.

    YanıtlaSil
  98. Taahhüt maahhüt kalmadı kardeş rahatla relax,relax

    YanıtlaSil
  99. dun gitim adama bende parayok ama senın satabılceın malzemeyı kardeşım öretiyor sana ayda 750 tl lık vereyım dedım kabul etmedi bende bu gun itrazdilekçemi verdim

    YanıtlaSil
  100. kocamın işleri 2009 da kötüye gitti yıl 2012 .. hala her sabah kalktıgımızda saat 10 dan sonra evin zili çaldıgında hemen aklımıza icradan geldiler oluyor. iki kez eşyalarımız gitti ve halende eşyalarımız yediemin deposunda bekliyor. şu an evimizde çok kötü 37 ekran tv var. birde laptop laptopu bir yere giderken yatagın içine saklıyoruz
    bu çile ne zaman bitecek

    YanıtlaSil
  101. İHALE USULSÜZ OLMUŞ,İHALENİN FESHİ DAVASI AÇABİLİRSİN. BU DURUMU İSPAT İÇİNDE MUTLAKA ŞAHİT YAZMALISIN...GEÇMİŞ OLSUN..

    YanıtlaSil
  102. ermiş kardeş benim adresim zaten doğal ve gerçek ..tüm avukatlarda rahatlıkla buluyorlar...:) azdan az gidiyor şükür bişeyim yokk gocunacak...:))

    YanıtlaSil
  103. geçerli kardeş rahat ol artık...

    YanıtlaSil
  104. arkadaşım 7 gün içinde itiraz ettiysen kabul edilir

    YanıtlaSil
  105. şahitlarım var hemde ilksıradakı bende alacaklı ve bir başka alacakli onlar ikiside aynı gön ordaydılar

    YanıtlaSil
  106. Alacaklıların mağduriyeti nasıl giderilecek, bu olay nasrettin hocanın hırsızın hiç mi suçu yok fıkrasına döndü

    YanıtlaSil
  107. çek ten taahütse evett....diğer tahütelri kapsamıuor

    YanıtlaSil
  108. ablacım aynı dertten biz de muzdaribiz icra iflas kanunu ne zaman değişecek bilmiyoruz icra korkusu beni felaket yıprattı

    YanıtlaSil
  109. herkes için geçerli taahhütler dahil

    YanıtlaSil
  110. benim çeklerim yok normal senet borçlarım var

    YanıtlaSil
  111. çalışıp ödeyecek hala bu sorumu ... 5 aydır ceza evinde ne kazandı ne ödedi çocuklarla perişan olduk sadece

    YanıtlaSil
  112. içimizde İZMİTLİ var mı görüşelim

    YanıtlaSil
  113. dünya krizden geçti kardeş be...ekonomiyi iiyi yönettikleri kanaatındeyim...ecevit donemi üçlü koalıyon dönemi bilmem hatırlarmısın 500 milyon dolar İMF paerayı saldı saalcak diye bu ülkenin dibi düşüyorsu...şimdi İMF Y eborç bu sene bitecek diyorlar inşallah

    YanıtlaSil
  114. Alacaklının mağduriyeti giderildi bile.İnsanlar cezaevlerinden çıkacaklar,henüz girmemiş olanlar normal yaşama dönüp saklanmadan,gizlenmeden,kaçmadan işlerine güçlerine bakacaklar ve borçlarını ödeyecekler.Kanemici Tefeciler,Factolar hariç

    YanıtlaSil
  115. alacaklı olarak icra yolları açık. siz ticari riskinizin kefili olarak insan özgürlüğünü isteyen kıt ticari ufuklu birisiniz sanırım. hırsız olan yok bu sitede. cuma günü bile çekimin birini ödeyip geri aldım. ödediğim kişide benim gibi düşünen biri.

    YanıtlaSil
  116. size katılıyorum ve umut ediyorum ki (başbakanın adli para cezaları diye üzerine bastıra bastıra konuştuğu konu bence bu) taahüt de suç olmaktan cıkar..zaten tahüdü verende ne olduğunu bilmeden veriyor...selamlar

    YanıtlaSil
  117. benimde alacagim var yargida adam iceride girdi cikti SONUC KOCAMAN BIR SIFIR

    MALI HAPSE GUVENEREK SATMAYACAGIZ OLAY BU

    YanıtlaSil
  118. Çek kanunu ile hapisten çıkacak işadamı sayısı http://ekoayrinti.com/news_detail.php?id=90381

    YanıtlaSil
  119. ARKADASLAR
    NASIL BIZ HALEN
    "BIZE DOLANDIRICILIKTAN DAVA ACILIRMI DIYORSAK"
    ONLARDA BU KANUNLA ALACAGIMIZI NASIL ALACAGIZ DIYEBILIRLER
    ONLARIN ICINDENDE ANLAMAYANLAR ILLAKI OLACAKTIR
    BURDA SORU SORAN ALACAKLILARA
    MAKUL VE ANLAYACAKLARI SEKILDE CEVAP VERIRSEK
    ONLARDA BU KANUNUN MANTIGINI ANLAMIS OLURLAR

    YanıtlaSil
  120. Şahsi çekmi,şirket çekimi eşinizin çekleri

    YanıtlaSil
  121. icra mahkemesine itirazda bulunun. sizi o ihaleye almak zorundalar.

    YanıtlaSil
  122. malimi avukat icra dairesinden gelip kaldirdilar malımıda alacaklının her hangi bi deposunda tuttular o icra esnasinda psikolojim cok bozukdu bir belge alıp almadıgımı bile hatırlamıyorum tek bildigim mallarimi haciz etikler

    YanıtlaSil
  123. daha degişmedi sanırım ama başbakan dahi tv de konuştu artık eve haciz gelmeyecek diye sanırım kanunlaşmadı dimi bu konuda bilgisi olan varsa yazsın lütfen bıktım artık hergün zil sesine

    YanıtlaSil
  124. artık özgür herkes adınıda yaz rumuzda abi.....özgürlüğün tadını cıkartalım bence:)

    YanıtlaSil
  125. arkadaslar hava alanlarinda yakalanmalar kendiligindenmi dusecek.7 senedir surgundeyim bilgisi olan cevaplasin lutfen

    YanıtlaSil
  126. ben adnalıyım ama 13 yıldır izmitteyim görüşelim

    YanıtlaSil
  127. cekleri yenilemedim x firmalardan mal temin ettim cekleride o firmalara verdim yani eşimin adina aldigim çekleri verdim bitanesi bile odenmeden icra geldi sonrasi malum eski benim adima olan ceklere vermedim eşimin ceklerini

    YanıtlaSil
  128. dolandrıcıkla ilgili madde bilinen bir konunun tekarından ibaret. tck da dolandırıcıkla ilgili unsurlar belirlenmiştir. her karşılıksız çek veren dolandırıcı değil. örnek : çek verdiniz sonra imza benim değil dediniz hesapta hapisten kurtuldunuz ve imza sizin değil kardeşinizin çıktı o zaman dolandırıcılık söz konusu. uzun lafın kısası önce dürüst olacağız yaptığımızı arkasında duracağız.imkanlar ölçüsünde hareket edeceğiz

    YanıtlaSil
  129. savcılıklar tarafından düşülecek bişey yapmanız gerekmez

    YanıtlaSil
  130. Resmi gazete akabinde GBT den düşecek. O zaman hava alanındakiler de düşecek.
    Ama resmi gazeteyi beklemelisiniz.

    YanıtlaSil
  131. arkadaslar resmı gazetede nezaman yayınlanır acaba

    YanıtlaSil
  132. sayın admin,
    ben borcumu nasıl alacam gibi kıt fikirli insanların bu aciz yorumlarını lütfen kaldırmayın en azından bir kaç tanesi kalsın onlara verilen seviyeli cevaplar bu sitenin kalitesini gösterir.

    YanıtlaSil
  133. arkadaşlar soruyorum peki yasanın çıkmasıyla çakte hapis kalktı diyoruz bu alacaklı avukatlar dolandırıcılık sebebi göstererekten tekrar dava acarsa gine aynı dolaylı yolla hapis cezası çıkmıyormu bu durumda kalktı dedigimiz hapis tekrar gündeme gelmezmi

    YanıtlaSil
  134. Sabah yapmış olduğum yorumla sizleri üzdüysem özür dilerim. Amacım sizleri üzmek değil, ne kadar çek mağduru varsa bir o kadar da alacağını tahsil edemediğinden dolayı mağdur olan veya olmak üzere olan insanın olduğunu ve alacaklarını artık alamama ihtimallerinin çok yüksek olduğunu anlatmaktı. Yorumuma cevap yazan bir arkadaşım benim avukat olup olmadığımla ilgili iğnelemede bulunmuş. Evet avukatım ve iki taraflı baktığım için çok da yeterli bir kanun olmadığını savunuyorum. Caydırıcılığın asgari seviyeye çekildiği bir kanundan uzun vadeli fayda beklenemez. Amacım yaranıza tuz basmak değildi. Mutlu gününüzü bir an bile olsa lekelediğim için üzgünüm. Sonuçta biz ne desek de bu kanun çıktı. Vatana Millete hayırlı olsun.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  135. çek yok dedim bizimkiler normal senet borçları

    YanıtlaSil
  136. hayırlı günler eşim ingilterede resmi gazetede yayınlanınca rahatça havaalanından geçebilirmi ?

    YanıtlaSil
  137. TEK EVİ OLANIN EVİ İCRADAN SATTIRILABİLİYOR MU ?

    YanıtlaSil
  138. arkadaslar sımdıden herkese hayırlı olsun ama resmi gazetede ne zaman yayınlanır bilgisi olan lutfen cevap yazssın saygılar herkese

    YanıtlaSil
  139. SAYIN BOZKURT

    CEZA KALKTI YA GERİSİ TEFERRUAT, FARZEDİNKİ HAVAALANINDA GBT KALKMAMIŞ, EN KÖTÜ ŞARTLARDA MAHKEMELERE EKİP OTOSU İLE GİDİP TEK TEK DÜŞÜMLERİNİZİ YAPTIRIRSINIZ,

    RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIKTAN SONRA HİÇ BİR KUVVET KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇUNDAN SİZİ CEZAEVİNE KOYAMAZ.

    SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  140. Sevgili Avukat Bey,
    Ben Irak ta yaşıyorum. Burada çek kanunu daha ağır kimse çek alıp vermiyor. Herkes nakte dönmüş ve ticaret tıkır tıkır işliyor. Ne çek ne kredi kartı yok Bütün tüccarlar mutlu. Bu sistem tümden kalsa daha iyi ama hapis çok ama çok çağ dışı. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  141. arkadaşım şimdi şöyle oluyor. yasa geçmişe değil geleceğe yönelik çıkmıştır. kanunda her zaman mağdura yönelik işler. bundan sonra da hala çek ile uğraşıp ticaret yapacaksak ben dolandırıcı damgası yemeye ve hapiste yatmaya razıyım. tabi bu benim düşüncem...

    YanıtlaSil
  142. bende yurt disindayim az once bende sordum.Arkadaslar diyor resmi gazetede cikinca sorun yok diyorlar

    YanıtlaSil
  143. tutuklamalar kalkıyor tabii ki geçer.......

    YanıtlaSil
  144. C.Başkanı onayından sonra. İnşaallah dua edelim hafta sonuna yetişsin.

    YanıtlaSil
  145. arkadaşlar kanun hepimize hayırlı uğurlu olması dileklerimle inşallah,
    benim bir sorum olacak 2007 nisan ayında ortağı olduğum şirkete ait banka çekini mal ve hizmet aldığım bir firmaya kestim, çekin vadesi gelmeden bankaya dilekçe verip ödemeden men ettirdim 59b miydi neydi,sonradan icra takibi falan derken karşılıksız çekden savcılığa ifade verdim sonra bende bu çekle alakalı menfi tespit davası açtırdım zamanı uzatmak adına ve bu açtığım menfi tespit davasını bağlayıcı unsur yaptırdım çek davam otomatik uzayıp duruyor 3 ayda bir ileri atıyor 5 sene oldu neredeyse bu karşılıksız çek keşide etme davam bu kanunla düşermi , zaten arkası vurulan tek bir çek vardı ödenmemiş olarak bu bahsettiğim çek,diğer yaprakları iade etmiştim tüm bankalara, netice itibari ile bu yeni kanun benide kapsıyormu rahatlayayımmı relax olmak istiyorum artık 5 senedir gerildim de gerildim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  146. avukat bey. elbette çek kanunundaki değişiklik insan onuruna yakışır oldu.bu konuda hem fikiriz. artık özel hukuktan doğan alacak verecek ilişkilinde insan özgürlüğü aradaki riskin kefili olmayacak. artık insanlar ticari risklerini daha doğru değerlendirip doğru adım atacak. insanların kredibilitesi ,ödeme kabilyeti gibi unsurlar öne çıkacak. gerekli güvenceler istencek. ve ticaret daha sağlam hale gelcek. elbette belkide çek artık bir borçlanma aracı değil bir ödeme aracı olacak. taşlar yerine oruacak. 80 li yıllardan önce ticaret senetle dönerdi . tüccarların itabari değerleri ölçülür riskeler hesaplanır güvenceler alınır ve ticari hayat dönerdi. yani bu kanundan sonra insan özgürlüğü ticarete kefil olmayacak.

    YanıtlaSil
  147. ARKADAŞLAR GÜNAYDIN. HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN GÖZÜMÜZ AYDIN OLSUN DÜN GECE RAHAT UYKU UYUDUK ALLAHIN İZNİ İLE BİRDE CUMHURBAŞKANIMIZIN İMZASI VE RESM GAZETE DE YAYINLANMASINDAN SONRA ÖZGÜR OLACAĞIZ İNŞALLAH. EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ŞAHSIM ADINA ÖZELLİKLE BASKETÇİ ARKADAŞA ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. ALLAH BÜTÜN DARDA OLAN İNSANLARA YAR VE YARDIMCI OLSUN İNŞALLAH. DARISI NİCE SAÇMA SEBEPLERDEN DOLAYI ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDEN ALINANLARIN BAŞINA İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
  148. avukat kardeşim...art niyetli olmadığın anlaşılıyor tşk ederim...ticaret iki taraflıdır kar ve zarar üzerine ...ödemeyecek adam senedinide ödemiyor,kartınıda..bu senin en iiyi bildiğin konular tereciye tere satacak değilm...:)) bende esnafım katrandan nasıl şeker olmasaa art niyetli adam zaten ödemiyor..iiyi insan da çabalıyor ama kalitesiz avukatlar yüzünden rezillik atın kulağına çıkıyordu..aile ler perişan oluyordu bu manada çok iiyi oldu ..tekrar tşk ederim .aeo

    YanıtlaSil
  149. Siz 5941 sayılı yasaya görede hapis cezası almazdınız zaten.

    YanıtlaSil
  150. Kısacası dünde bir sorununuz yoktu,bugünde yok

    YanıtlaSil
  151. abdestinden sorunu olmayanın namazında sıkıntı olmaz:))
    100 cekin 99 ünü ödemediysen sorun var demektir...çogunu ödedinde az ı ile uğraşıyosan raht ol bence:))

    YanıtlaSil
  152. bi yerde 8 adet çekım var mahkeme karar verıcek yazıyor temmizdeydı ve daha karara baglanmadı şimdi hapis cezası kalktı dimi ? bi sorun olmaz dimi

    YanıtlaSil
  153. Sayın Hakan Bey,

    Siz bir avukatsınız,ticari bir ilişkiden söz ediyorsunuz.Yıllardan beri çek çek olmanın ötesinde alacaklının baskılaması ile tiüm dünyadaki ve üklemiz kanunlarındaki tanımlamasının dışında vadeli bir ödeme aracı olarak senet statüsünde kullanılmıştır.
    Bu süreç içerisinde borçlu olan tarafa önyargılar içerisinde olmayan hukukçularla konuşmalarımızda hep
    -haklısınız çek havaledir.Siz dinlenmeden nedenlerine bakılmaksısınız yargılanıp hüküm giymektesiniz.Bu süregelen bir uygulamadır........vs .........diye devam eden sonucunda ama yasa koyucu böyle takdir etmiş yapılacak bir şey yok denen sözler işittik.

    Şimdi yasa koyucu yasayı değiştirdi.Devlet ticari ilişkilere taraf olmaktan vazgeçti.Aynı Avrupadaki gibi....

    Çek alacaklarının alacak hakkı tüm alacaklıların alacakları hakları ile eşit statüde olacaktır.
    Dilerim herkese borcunu ödemek nasip olur.

    Ancak yasa eksik değil tamda olması gibidir.Hukukçuların görevi ekonomik endişeleri dile getirmek değil hukukun evrensel kuralları üzerinden insan hak ve temel özgürlüklerini her alanda korumaktır.En temel hak yaşam ardından özgürlük olduğuda değişmeyecek bir gerçektir.Parasal konulara özgürlük teminat edilemez.

    YanıtlaSil
  154. Arkadaşlar lütfen herkes Cumhurbaşkanlığı sitesine gidip Cumhurbaşkanına Yazın kısmına mail.atsın mutlaka okunuyor.Ne kadar erken onaylaması için mail yollarsak İnşaallah yarın döndüğünde onaylar ve Cumaya Allah'ın izniyle sevdiklerimize kavuşuruz..
    Saygılar Hepinize ,Sağ olun ....

    YanıtlaSil
  155. Rahatça geçemesede poliste 2-3 saatlik bir misafirlikten sonra düşümleri gelir bırakırlar

    YanıtlaSil
  156. sizin çekiniz zaten bir bağlayıcı şarta bağlanmış olduğu için özel bir durum söz konusu. çek hiçbir şarta bağlanamaz.bu kadar uzun sürdğüne göre özel bir durum söz konusu.

    YanıtlaSil
  157. davanız düşer.ayrıetten şunu belirtmemişsiniz .neden ödemedan man ettirdiniz onuda yazarsanız ayrınrılı bilgi veririm.

    YanıtlaSil
  158. HEPİNİZE HAYIRLI GÜNLER.nihayet beklenen gün geldi geçmiş olsun izmirde işi olanlar beni çekinmeden arayabilirler her işinize elimden geldiğince koşarım işim ve çevrem müsait konuya emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürler allah yollarını hep açık etsin risk aldılar başardılar inanmak herşeydir mevlana diyorki bir işin başarılı olması için doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla bulunacaksın bizimkide öyle oldu hepinizden allah razı olsun cümlenize selamlar İZMİR MEHMET bey.

    YanıtlaSil
  159. hakan bey bızım yaramız falan yok avukat oldukunuz söylemişsiniz pekı ceza evındekı adamın para ödeyemecegını bılmıyomusnuz cezaevınde adamın elını kolunu bakla sonrada benım paramı öde de yanı bu yanlış eger avukatsanız ve gerçekten samımısenız bu çıkan yasanın bu çıkan yasanın alacaklınında faydasına oldukunu bılmenız gerekıyo tabıkı bu yasayı kötu nıyetlı ınsanlar kendı lehlerıne kullanmak ıstyecekler ama bunun çok az sayıda oldukunu düşünuyorum daha öncede belırtıgım gıbı kımse hapıs cezası var dıye mal satmaz kımsede hapıs var dıye çekını ödemez

    YanıtlaSil
  160. Sakın böyle sanmayın herkes İnfazdan düşümlerini yaptırsın.Adalet Bakanlığı UYAP kanalıyla düşümleri yapsa bile İçişleri bakanlığının GBT kayıtları kolay,kolay düşmüyor

    YanıtlaSil
  161. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı; karşılıksız çekin düzenlenmesi suretiyle dolandırıcılık, belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde de verilecek. Böylece, karşılıksız çekle birlikte aynı zamanda dolandırıcılık, belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesinin yanısıra, kişi TCK'nın ilgili hükümlerine göre de cezalandırılacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, Kabahatler Kanunu uygulanacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü halinde, buna ilişkin bilgiler, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilecek.

    YanıtlaSil
  162. SAYIN AVUKAT ARKADAŞIM
    SİZLER ARADA OLMASANIZ İNAN BORÇLU ALACAKLI ANLAŞIR MAL VEREN ADAN ZATEN MALINI ÇEKLE VERMİŞSSE MUTLAKA ARAŞTIRIP GÜVENİP VERMİŞTİR ÇEKTE HAPİS OLDUĞU İÇİN DEGİL YOLDAN GECENE DEĞİL SİZLER ARAYA GİRDİĞİNİZDE SİTEDE OKUYORSUNUZDUR AVUKATLARIN NELER YAPTIĞINI ONUN İÇİN BURAYI TAKİP EDEN BİR AVUKAT OLARAK BURDAKİ İNSANLARIN DOLANDIRICI ÜÇKAĞITÇI OLMADIĞINI ANLAMIŞ OLMANIZ LAZIM SİZE BURDAN SİZİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEYİ SAGLAYACAK BUNDAN SONRAKİ MESLEK HAYATINIZDA HANI ADALETİ TEMSİL EDEN TERAZİ VARDIRYA ONUN GİBİ İKİ TARAFI DÜŞÜNEREK BAŞARILAR DİLERİM
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  163. evet kardeşim ben varım izmitte tunus-@hotmail.com

    YanıtlaSil
  164. BAK KARDEŞİM

    SEN EĞER BİR DOLANDIRICILIK YAPMADIYSAN RAHAT RAHAT HUZUR İÇİNDE RESMİ GAZETEYİ BEKLE...BU ZATEN TCK DA HER ZAMAN VAR OLAN BİR MADDE VE....
    SADECE DOLANDIRICILAR KORKSUN....

    DİYELİM Kİ ALACAKLI BİR DİLEKÇE VERDİ VE BÖYLE BİR İDDİADA BULUNDU.O ZAMAN GİDECEKSİN SAVCININ KARŞINA KENDİNİ ANLATACAKSIN.

    BEN SİZE SÖYLE SÖYLİYEYİM ESKİ ÇEK DAVALARI FARKLIYDI.ÖDEYEMEME NEDENLERİNE BAKILMAKSIZIN CEZA VERİLİYORDU.


    LAKİN ŞİMDİ BU OLMAYACAK ARTIK ÇEK CEZASI OLMAYACAK.

    DEDİĞİM GİBİ EĞER DOLANDIRICILIK YAPMADIYSANIZ HER ŞİKAYETTEN BERAAT EDERSİNİZ.HUZUR İÇİNDE OLUNUZ.

    YanıtlaSil
  165. teşekkürler anladığınız için sizi tenzil ederim ama benim avukatlar tabiri caizse ocağımı söndürdü .bana çalışacak bir masa ve bir bilgisayar bırakmadılar tam 3 senedir mücadele ediyorum 2 üniversite bitirdim ve 2 kez borcumdan içeri attılar ,hastalandım ve dışarı çıktığımda evim bomboştu çocuklarım rezil oldu bu yüzden avukatlar bizim gibi esnafları bitirmemeleri lazım ,

    YanıtlaSil
  166. Herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ancak tüm arkadaslara önerim piyasada da her şey gulluk gulistanlik degil. Eski camlar bardak oldu. Tek basına yapılacak işlerle bırakın borç ödemeyi ancak ve ancak geçim sağlanabilir. Gunümüzde paradan daha önemli kaliteli bir ekip oluşturabilmek, bu sitede bu ekibi oluşturabilecek cok ciddi bir potansiyel var. Acizane tavsiyem bu dayanışmayı ticari faaliyetlerde de sürdürerek büyük başarılara imza atılsın.

    YanıtlaSil
  167. sayın hakan,
    dunyanın hiç bir yerinde çek türkiye de kullanıldığı gibi kullanılmıyor.Türkiye de kullanım ve yaptırımlarıda tamamen çığrından çıkmış bir konu idi ve 27 yıldır süregelen bir yanlış düzeltildi.
    Haklı olabileceğiniz nokta şu şimdi ne olacak ???? 27 yıldır bir hata, inatla ve inanılmaz toplumsal yaralar açarak devam ettirildi.Bugünden sonra ticaret yapmak istiyen dünyanın her yerinde olduğu gibi kuralları ile yapacak.Dolandırıcılar için ise zaten tck nın gerekli hükümleri var .
    Belki çok kısa sürede buradada Kofas,Hermes,atradivarius gibi sigorta şirketleri devreye girecek.AET de bu kuruluşlara sormadan çek alamaz ticaret dahi yapamazsınız onlar size ne kadar risk alabileceğinizi bildirir üstü tamamen sizin probleminizdir.
    Şu anda bu şirketler burada çalışıyor ama bu konuya girmeleri ne kadar sürer bilemem.
    Sonuç olarak artık Türkiye de insanlar alışveriş yaparken adam gibi fatura ile işlem yapabilirlerse çağa ayak uydurabilirler.
    Bu konuda yeni türk ticaret kanunuda iyi niyetle düzenlenmiş ama herkesin başında demoklesin kılıcı gibi sallanmaktadır.İnşallah çok kısa sürede gereken önlemler geç kalınmadan alınır da daha büyük felaketler yaratılmaz.
    Toplumsal olarak hapis ve kolay para kazanma tutumumuzda inşallah zamanla geçer ve medeni bir ülke haline daha çabuk geliriz.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  168. neden men ettirdim bu firmayla itilaflı bayiliği bıraktım içeride hakedişde alacaklarım vardı fify fifty karşılıyordu borc alacak çeki geri çekin takasdan borc alacağımız kalmasın dedim onlarda diretti bu çeki ödeyeceksiniz sonra hesap göreceğiz dediler bende inat ettim çeki ödemeden men ettirdim savcılık beni çağırdı kestiğim faturaları falan istedi bende hepsini sundum bu firmaya ben yıllık 4 trilyonluk çek kestim hepsini tıkır tıkır ödedim yani nihayetinde tek bir çekim sorunla karşılaştım

    YanıtlaSil
  169. arkadaşlar yazıyı iyice okursanız eger diyokı savcı mahkeme olmadan karar verıcek dıyor ya aksi bir karar verırse cunkı benım bi firmada 8 adet çekim var ve işlerim tepe takla oldugu için ödeyemedım temmız devam edıyor bir sorunla karşılaşmam dımı hapse gırmem dımı arkadaşlar 6 ay yattım dahada gırmek ıstemem cezaevıne yanı o 8 adet çekle bı aksilik olmaz dımı

    YanıtlaSil
  170. ihaleye mal sahibini almak zorundalar 7 gün içinde bulunduğun icra mahkemesine satışın iptali için dava aç masrafı 41 tl şahit vesair göster varsa kamera kayıtlarını delil göster dava muhtemelen düşer.

    YanıtlaSil
  171. sayın bozkurt beninde yurt dışına çıkmam lazım uyap üzerinden bakıyor polis
    otomatik olarak düşer diye bilgi aldım. polisten

    YanıtlaSil
  172. arkadaşlar ,avukatlara bu yasa çok koymuş belli , şimdi son sürat kredi kartı alacaklarına yükleniyorlar , ellerinde iş kalmamış olacakki , sabahtan beri 3 ayrı avukattan kredi kartı ile alakalı kardeşim için akrabalarını taciz aramalarına girişmişler.beni arayıp kardeşinizin kredi kartı borcu için size geleceğiz demezlermi:) , dedim gelin sıcak salepte ikram ederim bu soğukta , ne oldu çek yasası çıkınca işsiz kaldınız küsürat alacaklaramı başladınız toplu olarak dedim gülerek kapattım telefonu üçünede

    YanıtlaSil
  173. 3, yargı reformu adalet komisyonuna sevkedildi..ev haczi o yargı reformunda var ..büyük ihtimalle haftaya kanunlaşır..kanunlaşana kadar eve haciz gelebilir ama bunun astarı yüzünden pahalı..yediemin masraflar karşı taraf iki üç parça eşya için zannetmem ev haczi yapsın

    YanıtlaSil