Karşılıksız çek hapsi, Çek Yasası'ndan çıkartılıyormu?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Karşılıksız çek hapsiyle karşı karşıya kalan esnaf için" Mağdurdurlar ifadesini kullanmıştı, keza Adalet Bakanı olduğu ilk günlerde TBMM kürsüsünde Karşılıksız çek hapsi ve çek yasasında 2009 yılı uyumsuzluk nedeniyle oluşan boşluk nedeniyle farklı mahkeme kararları hakkında sorulan sorular karşısında Bunlar haklı taleplerdir, gelin el birliğiyle bunu düzeltelim ifadesini kullandığını biliyoruz..

Sadullah Ergin, Hukukçu kimliği, ve özellikle seçim bölgesi Hatay da halkın içinde olmaya caba gösteren yapısıyla tanınıyor, Halkın sorunlarını yakından takip ediyor, vatandaş tarafından kolaylıkla ulaşılabilir bir isim, bu nedenle sorunları dinleyen ve vatandaşın ne gibi sıkıntısı olduğu konusunda fikri olan bir bakanımız..

Adalet Bakanı ve cezaevlerinde karşılıksız çek nedeniyle bulunanların sayısını konumu itibariyle net olarak biliyor.. Muhalefet Partilerinin yazılı ve sözlü soru önergelerinde istemiş olduğu Karşılıksız çek nedeniyle Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu sayısı hakkında bildirilen sayının gerçekçi olmadığı hepimizin bildiği bir konu, cezaevlerinden tahliye olan yada cezaevlerin bulunan arkadaşlarımız koğuşlarda bulunan yetmiş kişiden otuzu karşılıksız çek nedeniyle tutuklu derken ve bu genellemenin Türkiye’de bulunan tüm cezaevlerinde böyleyken, Adalet Bakanlığından gelen veriler neden 2000 kişi ?


sadullah ergin

Aslında, hata ve yanlış bilgilendirmenin nedenini anlamak zor değil.

Cezaevlerinde 3167 sayılı kanuna göre tutuklu olanların sayısı iki bin kişidir, şirket adına yetkisiz imza atmak, bankalar tarafından çek imzalamaya yasaklı olduğu halde çek kullanmak, gerçek kişi olduğu halde çeki bir başkasına imzalatmak ve sadece bu nedenlerle 3167 sayılı kanuna muhalefet nedeniyle cezaevlerinde olan kişi sayısı iki bin kişi yada basında yazdığı kadarıyla 1451 kişidir..

Cezaevlerinde Adli Para cezası nedeniyle tutuklu olanların sayısı kaçtır? Hukukumuzda Adli Para cezasını gerektiren kaç suç unsuru vardır?

Muhalefet Partileri Adalet Bakanlığından Adli para cezalarını ödeyemedikleri için cezaevlerinde tutuklu olanların sayısını istemiş olsaydı, bu konu açıklığa kavuşmuş olacaktı..

Sıkıntı ve sorun Adalet Bakanlığını yangın yerine çevirmiştir, karşılıksız çek nedeniyle haklarında tutuklama kararı çıkmış ve kaçak sayısının yüzbinleri bulması ve dava açılmış karar aşamasındaki yüzbinler ise Adalet Bakanlığının elinde bir saatli bomba gibi ve bunlara kanundaki boşluk, kanun maddelerine aykırılık eklendiğinde Adalet bakanının bu sorunu mutlaka çözmesi gerektiğini gösteriyor..

Arkadaşlar
Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 08 Kasım 2009 günü Saat 11:45 de TRT 1 Sayın Fehmi KORU 'nun sunduğu Politik Açılım Programına katılacak, Program konuğu PROF.DR.MUSTAFA ERDOĞAN (Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi-Anayasa Hukuku) katılımcı olduğu Politik Açılım programına mümkün olduğu kadar mağduriyetlerimiz anlattığımız e-mailleri gönderelim, e-mail ne kadar fazla olursa çek mağdurlarının sorunlarına ilişkin soru sorulabilir ve bizde ilk elden Sayın Başbakanımızın düşüncelerini öğrenmiş oluruz..

POLİTİK AÇILIM E-MAİL: politikacilim@trt.net.tr

188 yorum:

  1. TRT1 DEKİ POLİTİK AÇILIM ADLI PROGRAM YARIN SAAT 11:45TE...KAÇIRMAYIN.. politikacilim@trt.net.tr zeynep

    YanıtlaSil
  2. ben de madurum ve özürlü bi çocuğum var her an içeri tıkıcaklar korkusuyla özürlü olan çocuğuma hiç bişi veremiyorum psıkolojım bozuldu beni alırlarsa kime bırakacağım çocuğumu ne olur sayın yetkililer allah aşkına çıkarın şu yasayı artık bizde rahat layalım evimizde rahat uyuyalım çolumuz çocuğumuz rahat etsin

    YanıtlaSil
  3. binlerce insan gibi eşim ve ben çek mağduruyuz her an alacaklar bizi die korku içinde yaşıyoruz bu ne biçim işdiri içeri aldıklarında borcumuz bitecekmi çocuklarımız ne olacak kime emenet edeceğiz lütfen çıkarın artık şu yasayı

    YanıtlaSil
  4. Politik açılıma mail bombardımanı yapalım, mutlaka birimizinki okunur. Kısa ve öz yazalım ki okusunlar, en azından ilk paragrafı. Gerçek rakamların ne olduğuna vurgu yaparsak 1500 kişinin problemi olmadığını anlarlar bence.
    Başka önerilerde varsa yazın lütfen.
    Bu en kolay katılıma bahanesi olmasın kimsenin. Katılım çok olsun lütfen.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  5. karşılıksız çekle ilgili bazı görüşlerde hayretle hapis cezası kalkarsa çekler ödenmez deniyor. Bu nekadar saçma bir düşünce. tüm bankaların bireysel kredi ve kredi kartlarıyla işlem yapan binlerce müşterileri var. Belirli bir risk oranında ödememe durumu oluyor. ama yüzbinler hatta milyonlarca insan ödemelerini yapıyor, hapis cezası ortada yokken. Yani ödeme yapılması için illada bir hapis cezası gerekmez. Ayrıca karşılıksız çeki olan bir daha bankadan çek kullanamıyor, resmi ihalelere giremiyor. Birçok konuda sıkıntıya düşüyor zaten. Merez bankası ce KKB de karşılıksız çek kestiği belli oluyor. ticari olarak sıkıntıya düşmeye başlıyor. Hapis cezası son derece ilkel bir hukuk sistemi. asla çağa ve avrupa birliği norlarına uygun değil. Bunun yanında şu anda ortada olan sıkıntı 2001 ve 2008 yılı ekonomik kirizinin ortaya çıkardığı bir sıkıntıdır.Bunun mutlaka önlenmesi gerekir.illada insanların alacaklarını tahsil edebilmesi için ekonomik koşullar nedeniyle borcunu ödeyemeyenleri hapse tıktırmak isteğini esefle ve hayretle karşılıyorum. BUnlara çanak tutan siyasileride kınıyorum

    YanıtlaSil
  6. SAYIN YETKİLİLER LÜTFEN KANAYAN YARA KARŞILIKSIZ ÇEK TE HAPİS SORUNUNU BAŞBAKANA İLETİNİZ SORUNUZ!!

    VADELİ ÇEKLERİ KARŞILIKSIZ ÇIKANLAR HAPSE GİRİYOR AMA, ALACAKLIYA BORÇLARINI ÖDEMEDİKLERİNDEN DEĞİL, DEVLETİN KESTİĞİ PARA CEZASINI ÖDEMEDİKLERİNDEN HAPİS YATIYOR.
    ŞİMDİLERDE ESNAFIMIZIN EN BÜYÜK DERTLERİNDEN BİRİ, “KARŞILIKSIZ ÇEK” SORUNUDUR.
    SORUNUN ÖNEMİNİ ÇOK KİŞİ VE ÖZELLİKLE BÜYÜK TÜRK BÜYÜKLERİ BİLMİYOR, ANLAMIYOR.
    - TİCARİ HAYATTA ALIŞVERİŞLER HER ZAMAN PEŞİN PARAYLA YAPILMAZ. KREDİ KULLANILIR. KREDİ (1) YA BANKADAN ALINIR. BORÇLU BANKADA SENET İMZALAR (2) YA DA BANKA DIŞINDA BORÇLU ALACAKLIYA BİR SENET (ÖDEME VAADİ OLAN İMZALI KÂĞIT) VERİR.
    - ÇAĞDAŞ HUKUKA GÖRE İNSANLAR (DOLANDIRICILIK, SAHTEKÂRLIK GİBİ ÖZEL DURUMLAR HARİÇ) TİCARİ BORÇLARI NEDENİYLE HAPSEDİLEMEZ. BORÇLU ÖDEME YAPMAZSA, ALACAĞI OLAN, İCRA TAKİBİYLE PARASINI TAHSİL ETMEYE ÇALIŞIR.
    - BANKALAR, BANKADA HESABI (PARASI) OLANLARA ÇEK KARNESİ VERİR. ÇEK BİR ÖDEME ARACIDIR. ESAS OLARAK ÇEKİN KARŞILIĞININ BANKADA OLMASI VE DE ÇEKİN İBRAZINDA BANKACA ÖDENMESİDİR.

    SENETTE HAPİS YOK
    - BİZDE BİR ZAMANLAR, BANKALARCA VERİLEN ÇEKLERİN KÖTÜ KULLANIMINI ÖNLEMEK İÇİN, KARŞILIĞI OLMAYAN ÇEKİ YAZAN BANKA MÜŞTERİLERİNE HAPİS CEZASI UYGULANIYORDU.
    - BORÇ SENEDİNİ ÖDENMEYENLERE HAPİS YOK İKEN, KARŞILIKSIZ ÇEK YAZANLARIN HAPİSLE CEZALANDIRILDIĞI GÜNLERDE BORÇ SENETLERİNİN YERİNİ VADELİ ÇEK ALDI.
    - AMA BİR SÜRE SONRA, ÇAĞDAŞ HUKUK İLKELERİNE GÖRE, İNSANLARA BORÇ DOLAYISIYLA HAPİS CEZASI VERİLEMEYECEĞİ GÖRÜLDÜ. SENET BORCUNU ÖDEMEYENLER GİBİ ÇEK BORCUNU ÖDEMEYENLERİN DE HAPSE GİRMEMELERİNİ SAĞLAYAN BİR DÜZENLEME YAPILDI. (PROF. DR. ÜNAL TEKİNALP, KIYMETLİ EVRAK HUKUKU ESASLARI, 18’İNCİ BASIM, 2007)
    - FAKAT KARŞILIKSIZ ÇEK KULLANIMINI CAYDIRMAK İÇİN BU DEFA DA KANUNA KARŞI HİLE YAPILDI. YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE, KARŞILIKSIZ ÇEK YAZANLARA, ÇEK ÜZERİNDEKİ BORÇ MİKTARIYLA ORANTILI OLARAK DEVLETE ADLİ PARA CEZASI ÖDEYECEKLERİ HÜKMÜ GETİRİLDİ. DEVLETE BU PARAYI ÖDEMEYENLERİN HAPSE ATILMASININ YOLU AÇILDI.
    - DİKKAT BUYURUNUZ, ÇEKİ ÖDEYEMEYEN PARA CEZASINI DEVLETE ÖDÜYOR. BU UYGULAMADA ÇEKİ ÖDEYEMEYEN PARA CEZASI ÖDESE DE, PARA CEZASI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN HAPSE GİRSE DE, ÇEKİN ALACAKLISININ CEBİNE BEŞ KURUŞ GİRMİYOR. BORCU AYNEN KALIYOR. HAPSE GİRENİN PARA KAZANMA İMKÂNI KALMADIĞINDAN İŞİ ÇÖKÜYOR. ALACAKLIN PARASINI ALMASI HAYAL OLUYOR.

    1.5 MİLYON KARŞILIKSIZ ÇEK
    SADECE 2009 YILININ İLK 9 AYINDA (DAHA ÖNCEKİLERİ UNUTUNUZ) 1.5 MİLYON ÇEK KARŞILIKSIZ ÇIKMIŞ. EKONOMİ YAZARI HACER GEMİCİ’DEN ÖĞRENDİĞİME GÖRE, DAHA ÖNCEKİ DÖNEMDEN BU YANA YARGIYA İNTİKAL EDEN DOSYA SAYISI 1 MİLYONA ULAŞMIŞ.
    KİM DİYEBİLİR Kİ KARŞILIKSIZ ÇEK ÖDEMEYENLERİN HEPSİ FIRSATÇI VE KÖTÜ NİYETLİ? BU İŞİN SONUNDA HAPİS VAR. KİM BİLE BİLE HAPİS YATMAK İSTER?
    ONUN İÇİN:
    (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISINDAKİ ARTIŞA BAKARAK EKONOMİNİN SORUNUNUN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖRELİM.
    (2) VADELİ ÇEK UYGULAMASINA SON VERMEK İÇİN, ÇEKİ İBRAZINDA ÖDENECEK BİR ÖDEME ARACI HALİNE TEKRAR GETİRMEK VE ÇEKTEN SENEDE DÖNMEK İÇİN GEREKEN DÜZENLEMELERİ YAPALIM.

    SAYGILAR

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  7. yarın lütfen herkes net kısa ve rakamları vurgulayan mailler atsın.bu çok önemli bir fırsattır.başbakan canlı yayında bunu kullanalım.PAZAR SAAT 11:45 TRT 1 de..engin

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar herkesin hazin bi hikayesi vardır muhakkak. kendince haklı gerekceleri de.. hatta çözüm önerileri de.. amma velakin buradaki yorumları bizden başka okuyan yok.. ben günlük takip ederim burayı sadece gleişmeleri görmek için diğer yazılanlar teferruat gibi geliyor bana.. demem o ki burada temmenni yazmak yerine arayalım. faks çekelim. sesimizi duyuralım..

    YanıtlaSil
  9. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM KATILIMCILARA HAYIRLI AKŞAMLAR DİYEREK YAZIMLARIMA BAŞLAMAK İSTİYORUM.

    BUGÜN; ÖNCELİKLE, SAYIN BAŞBAKANIMIZ; RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE DEĞERLİ EŞLERİ EMİNE ERDOĞAN'A, AYRICA; SAYIN BAKANIMIZ, ALİ BABACAN'A MEKTUPLARIMI PTT YOLUYLA GÖNDERDİĞİMİ, BİLMENİZİ İSTERİM. MEKTUP İÇERİĞİNDEN; BAHSETMİYECEĞİM. GEREKLİ VE DOĞRU VURGULARIN YAPILDIĞINDAN; TÜM ARKADAŞLARIMIN EMİN OLMASINI İSTERİM. ANCAK; PTT GÖREVLİSİ ARKADAŞIMIZ, ELBETTEKİ; GÖREVİ İCABI, KİMLİK VE ADRES TESBİTİ YAPTIKTAN SONRA, MEKTUBUMU TESLİM ALDILAR. AYRICA; DEĞERLİ KARDEŞİM EMRE'NİN SON GÖNDERDİĞİ MAİL LİSTESİNDE FAKS NUMARALARI BULUNAN SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE FAKS GÖNDERMEK İÇİN, BİR TELEKOM BAYİİSİNDE; YAKLAŞIK İKİ SAAT BEKLEYEREK GÖREVİMİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIM. ANCAK; FAKS NUMARALARI SÜREKLİ MEŞGUL OLDUĞUNDAN, ALTI MİLLETVEKİLİMİZE FAKS GÖNDERME İMKANIM OLDU. FAKS GÖNDEREBİLDİĞİM SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZ; AHMET İYİMAYA, HAKKI KÖYLÜ, OSMAN ERTUĞRUL, FATİH METİN, SALİH ERDOĞAN, ALİ ÖZTÜRK. AYRICA; ÖNEMLİ BİR KİŞİ VE İSİM SAYDIĞIM, SAYIN HİLMİ BABACAN'A FAKS GÖNDERDİĞİMİDE BİLMENİZİ İSTİYORUM. DEĞERLİ KATILIMCI ARKADAŞLARIM; ÖZELLİKLE BU HAFTA YORUMLARIMI FAZLACA UZATTIĞIMIN FARKINDAYIM AMA, BUNU ŞUNUN İÇİN YAPIYORUM; ŞU 3-5 GÜNÜMÜZ İNANINKİ HEPİMİZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ. ŞU SON GÜNLERİMİZDE; YASAL ÇERÇEVELER İÇERİSİNDE VE BİLİNÇLİ OLARAK VE DAHA ÇOK KATILIM SAĞLAYARAK, NE KADAR ÇOK ÇALIŞIRSAK; O KADAR ÇOK OLUMLU SONUÇLARA ULAŞMA İMKANINA SAHİP OLURUZ. KİM BİLİR; ALLAH'IN İZNİYLE ŞU SON ATAKLARIMIZ, İBREYİ BİR ANDA TAMAMEN LEHİMİZE ÇEVİRİRDE, BELKİDE; TAMAMEN HAPİS CEZALARIDA KALDIRILABİLİR. BEN ŞAHSEN HALEN O UMUTTAYIM. BİRAZ EVVEL; TRT İLE İLGİLİ BELİRLENEN MAİL ADRESİNE YAZI METNİMİ MAİL OLARAK GÖNDERDİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM YORGUNLUĞUMUZA VE YILGINLIĞIMIZA RAĞMEN NE OLUR; ŞU 3-5 GÜNÜ BİRBİRİMİZE KENETLENEREK VE ÇALIŞARAK, HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA, İNŞAALLAH; EN HAYIRLI SONUÇLARA ULAŞMAYA ÇOK AZ KALDI, DEMEK GELİYOR İÇİMDEN... TÜM KATILIMCILARA; EN DERİN SAYGILARIMLA... İÇİNİZDEN BİRİ; Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  10. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    BAŞLIK GÜZEL OLMUŞ...

    KARŞILIKSIZ ÇEK HAPSİ YASADAN KALDIRILACAK MI ?

    HEPİMİZİN BİLDİĞİ GİBİ ÇEK YASASINDA DİREK HAPİS CEZASI YOK FAKAT MÜKERRİR OLANLARA 1 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR.BU CEZAYIDA UYGULAYABİLMEK İÇİN AYNI SUÇ İNFAZ EDİLMİŞ OLMALI VE İNFAZDAN SONRA BELLİ ZAMAN SONUNDA AYNI SUÇ İŞLENMİŞ OLMALI Kİ DİREKT HAPİS CEZASI VERİLEBİLSİN...ORADA BU UYGULANMASI MÜMKÜN OLMAYAN 1 İLA 5 YL İBARESİ BİLE AB YE UYUMLU OLMADIĞI İÇİN KALDIRILACAK.VE YENİ TASARIDA YOK..

    YANİ İNSANLARIN CEZALARININ HAPİSLE SONUÇLANMASININ NEDENİ TCK NIN 52.MADDESİNE AYKIRI OLDUĞU KESİN OLARAK BELLİ OLAN --ÇEK BEDELİ KADAR AĞIR PARA CEZASI---İBARESİ,YENİ YASADA BUNU BİLEN VE AYKIRILIK KAMBURUNDAN KURTULMAK İSTEYEN ADALET BAKANLIĞI BU İBAREYİ DEĞİŞTİREREK YERİNE ---1500 GÜN ---İBARESİNİ EKLEDİ...YANİ EN ÖNEMLİ AYKIRILIKLARDAN BİR TANESİ OLAN 52 .MADDEYE AYKIRLIK BU İBAREYLE GÜN PARA CEZASI SİSTEMİNE UYDURULDU...

    GELELİM 2. AYKIRILIĞA TCK 21.MADDE ---SUÇUN OLUŞMASI KASTIN VARLIĞINA BAĞLIDIR---BU NE ANLAMA GELİYOR BİR KİŞİYE CEZA VERİLEBİLMESİ İÇİN O SUÇU KASITLI OLARAK İŞLEYİP İŞLEMEDİĞİNE BAKMAK...BUNU DA ÇÖZMEK İÇİN ÜSTÜ KAPALI DA OLSA YENİ TASARIYA BİR CÜMLE EKLEDİLER ---DİKKAT VE ÖZEN YÜKÜMLÜLÜĞÜNE AYKIRI OLARAK----İBARESİ FAKAT BU TAMA ANLAMIYLA TCK 21 E UYUMLU HALE GETİRDİ Mİ,YOKSA SN ALİRIZA ÖZTÜRK ÜN MECLİS KONUŞMASINDA SÖYLEDİĞİ GİBİ BU KANUNA TAKLA MI ATTIRLIMAK İSTENDİ YORUMA AÇIK...

    ASIL SORUN İSE YILLARDIR MAHKEMELERİN VE YARGITAYIN 2003 TE 4814 SAYILI YASA İLE ÜSTÜ KAPATILARAK EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA VERDİK DENİLEREK PROF HAYRİ DOMANİÇ GİBİ DUAYEN CEZA HUKUKÇULARININ KARŞI ÇIKMALARI HİÇE SAYILARAK HİÇ CEZA VERİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YARGITAY BAŞKANININ DA AÇIKLADIĞI ÇEKE HAPİSE DÖNÜŞEN ADLİ PARA CEZASI VERİLEREK ,İNSANLARIN BORCUNDAN DOLAYI HAPİS EDİLMESİNİN ÖNÜ AÇILDI...

    GELELİM SORUNUN YUKARIDAKİ BİLGİLER IŞIĞINDA CEVAPLANMASINA..KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS CEZASI ZATEN TASARIDA YOK...FAKAT SORUYU NETLEŞTİRİRSEK KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİSE DÖNÜŞEN ADLİ PARA CEZASI KALKACAK MI?

    BENCE YA KALKACAK YA DA MAYIN YASASI GİBİ GENEL KURULDAN GEÇSEDE BU KONUNUN TARTIŞMASI HİÇ BİTMEYECEK...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  11. Lütfen bilenler cevaplarsa........
    Çek suçundan olan para cezası alacaklı tarafından geri çekilir veya ödenirse sicilinden tamamen siliniyor mu? Dolandırıcılık olarak tüm hayatımız boyunca bizimle gidecekmi.....

    YanıtlaSil
  12. 11 DE YAZAN ARKADAŞIM. ÇEK SUÇU MAALESEF CÜZZAMLI BİR SUÇ. YA DOLANDIRICI OLARAK GÖRÜLÜRSÜN YADA CÜZZAMLI. DERDİNİ ANLATMAYA ÇALIŞSAN DA KİMSE İNANMAZ NEDEN ÖDEYEMEDİĞİNE. DÜKKANINI SELLER ALMIŞTIR ÖDEYEMEMİŞSİNDİR.YANGIN ÇIKMIŞSIT ÖDEYEMEMİŞSİNDİR. HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ HERKESİN BAŞINA GELEBİLECEK VE KÖTÜ BİR EKONOMİ ZİHNİYETİ YÖNETİMİNDEN İFLAS ETMİŞSİNDİR. ENİNDE SONUNDA ÇEKİNİ ÖDEYEMEMİŞSİNDİR.
    İFLAS ETMİŞSEN BUNUN CEZASI YA 3 YILDIR YA 5 YIL.
    CİNAYET İŞLESEN YATACAĞIN CEZA: 9 YIL
    GASPTA YATACAĞIN CEZA: 4,5 YIL
    HIRSIZLIKTA YATACAĞIN CEZA:1,5 YIL
    BİR MAKİNE ALIRSIN SAHTE ÇEK BASARSIN OTALIĞI DOLANDIRIRSIN YATACAĞIN CEZA: 6 AY

    BURDA EĞER SİCİLİN TEMİZ VE DAHA EVVEL SUÇ İŞLEMEMİŞSEN 2 YILIN ALTINDAKİ SUÇLARDA DENETİMLİ SERBESTLİĞİ DE UNUTMAMAK GEREKİR. CEZALARIN SON İKİ YILINI DA AÇIK CEZAEVİNDE ÇEKERSİN.

    AMAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    ÇEK SUÇU BAŞKA.... DEVLETE KARŞI İŞLENMİŞ BİR TERÖR SUÇUNDAN BETER.. HATTA CEZASI BU DÜNYADA DEĞİL DİĞER DÜNYADA DA GÖRÜLMEYE DEVAM EDECEK BİR SUÇ.. 5 YILDA AZ BELKİ DE İDAM OLMALI.OZAMAN KARŞLIKSIZ ÇEKTE KALMAZ. HATTA DÜZELTME HAKKI DEDİĞİMİZ ÇEKİ KARŞILIKSIZ KALIPTA 10 GÜN İÇERİSİNDE ÖDEYEN ADAMA BİLE 10 YIL HAPİS OLMALI..

    BU ZİHNİYET BUNU ANLAMALI ARTIK.. BU ÇIĞ BÜYÜYOR VE BİZ 2000 KİŞİ DEĞİLİZ. EY GÖZÜNÜ HIRS BÜRÜMÜŞ VATAN YÖNETİCİLERİ BİZİM OY POTANSİYELİMİZ BİR PARTİYİ MECLİSE GÖNDRECEK KADAR FAZLADIR.. BU ESNAF ALACAĞINI EN UFAK ALEHİMİZE BİR KARAR DA SİZİN BU YAPTIĞINIZI UNUTAMAYACAKTIR..

    11 DE YAZAN ARKADAŞIM ÇEK SUÇU DİYE BİR SUÇ YOKTUR. ADLİ PARA CEZASI VARDIR. ADLİ PARA CEZASINI ÖDEMEYİNCE YATTIĞIN HAPSİN ADI , TAZYİK HAPSİDİR. ADLİ SİCİL KAYDINA HAPİS DİYEREK DEĞİL ADLİ PARA CEASI DİYEREK İŞLENİR. VE ADLİ SİCİL KAYITLARINDAKİ TÜM DURUMLAR 80 YILDA DÜŞER( YANLIŞ YAZMADIM SEKSEN YIL)

    YanıtlaSil
  13. Antalya'da iş yerım var ve Belediye Başkanımız Menderes TÜREL zamanında Falez kavşağına alt geçit yapılması için 1,5 sene kadar yolumuz kapandı ve bız o dönemde yani alt geçit yapılmadan önce kendı işim için yuklu bı malzeme almıştım.ve 5-6 aylık vadeyle cek vermıştım.Sonucunda yolumuz kapandıgı için çeklerimizi ödeyemedık.Ve hala kendımızı ve işlerimizi toparlayamadık.özürlü bi kardeşim var.
    2 yıldır karşılıksız çekten dolayı tutuklamam var ve ben işimi yapamıyorum.Özgür olsam rahatça çalışabılırım.ama yapamıyorum.İş yerım var iş yerıme gıdemıyorum.Kimlik taşıyamıyorum.Kime sesimizi duyurabılırız.Genç bir bayanım.İş yapabılecegım bi yaşta neden 2 yıldan beri kendimi kendı içime hapseettım?psikolojim bozuldu.Ne yapmam gerekıyor?Genç yaşta hapiste yatmak ıstemıyorum.aylardır çek affını beklıyoruz.en azından tutuklamalar kalksada bız borcumuzu taksıt taksıt ödesek,eğer ödenmezse ondan sonra ağır bı cezayla tutuklansak daha ıyı olmazmı.neden bıze böyle bı hakkı vermıyorlar

    YanıtlaSil
  14. BENİM EŞİM 2002 NİN ÇEK DAVASI YÜZÜNDEN CEZAEVİNE GİRDİ.EŞİM İFLAS ETMİŞTİ,BİZ BİR DİLİM EKMEĞE MUHTAC DURUMDAYDIK.İFLAS ETTİĞİ İÇİN HEM PSIKOLOJİSİ HEM DE SAĞLIĞI TAMAMEN BOZULMUŞTU.CEZAEVİNE GİRDİĞİNDE EŞİM İYİCE RAHATSIZLANDI VE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ.YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNDE AÇIK KALP AMALİYATI OLDU VE TEKRAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.BENİM EŞİM İNSAN ÖLDÜRMEDİ,GASP ETMEDİ,HIRSIZLIK YAPMADI,TECAVÜZ ETMEDİ.İFLAS ETTİ.BEN ŞU ANDA ABİMİN YANINDA KALIYORUM.OTURDUĞUM EVİN KİRASINI ABİM ÖDÜYOR.BİZ ZATEN MAHVOLMUŞTUK ŞİMDİ İYİCE BİTTİK.EŞİM HEM KALP HEM ŞEKER TANSİYON BÖBREK RAHATSIZLIĞIDA VARMIŞ.BİZ NE YAPACAGIZ.SAYIN BÜYÜKLERİM BEN PERİŞAN EŞİM PERİŞAN BU CEZA BİZE ÇOK DEĞİLMİ.ABİM OLMASA BEN NE YAPARDIM.EŞİM ÇIKINCA BİZ NE YAPACAZ EŞİMİN İLAÇLARINI NASIL ALACAĞIZ KİRAMIZI NASIL ÖDEYECEĞİZ.LÜTFEN YALVARIYORUM SİZE..BİZE YARDIM EDİN EŞİMİN MALULEN EMEKLİ OLABİLME DURUMU OLURMUŞ.LÜTFEN AF ÇIKARIN.BENİM DURUMUMDA OLAN DAHA NİCE AİLELER VAR.SUÇUMUZ BORCUMUZU ÖDEYEMEMEK.HADİ EŞLERİMİZ SUÇLU BİZ DEMİ SUÇLUYUZ...HAYAT ÇOK ACIMASIZ SAYIN BÜYÜKLERİM LÜTFEN AF ÇIKSIN ARTIK.BİZEDE YARDIM EDİN.BEN İŞ ARADIM BULAMADIM.EŞİME BAKMAK ONUN İLAÇLARINI ALMAK ZORUNDAYIZ.LÜTFEN BİZİ AYAĞA KALDIRIN ARTIK YETER YERLERDE SÜRÜKLENDİĞİMİZ.BİZ DÜŞTÜK ARTIK TEKME YEMEKTEN ÇOK AMA ÇOK YORULDUK.LÜTFEN YARDIM EDİN BİZE LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  15. GÜNAYDIN SAAT 11:45 TE TRT 1 DE POLİTİK AÇILIMI KAÇIRMAYALIM BAŞBAKAN ÇIKIYOR.MAİLLERİNİZ HAZIR OLSUN.
    ENGİN
    politikacilim@trt.net.tr

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Yarın değil birazdan
    Musafa Erdoğan üzerine yoğunlaşalım kendisi Anayasa Hukukçusu

    YanıtlaSil
  18. Sıkıntılarınızı bize değil Başbakan'a iletin mail adresi yukarıda

    YanıtlaSil
  19. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    BAŞBAKANIN KONUK OLDUĞU TERT 1 DE POLİTİK AÇOLIM PROĞRAMI 11.45 TE BAŞLAYACAK.MAİL ATARAK SORULARINIZI SORUN LÜTFEN..

    MY WAY

    YanıtlaSil
  20. politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr


    SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN SAAT 11.45 TE TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERECEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr


    SAYIN ARKADAŞLAR BAŞBAKAN SAAT 11.45 TE TRT1 DE CANLI YAYINA KATILACAK GÜNDEME DAİR SORULARA YANIT VERECEKMİŞ.
    BİZDE MAİL İLE ULAŞABİLİRİZ

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    politikacilim@trt.net.tr

    YanıtlaSil
  21. 13ve 14 te yazan ve diğer arkadaşlar
    bu yazdıklarınızı umarım bu gün trt 1 deki yayınlnacak olabn proğramada mail atmışsınızdır
    haydi arkadaşlar mail bombardımanına tutalım trt yi
    kilitleyelim mail boxlarını

    YanıtlaSil
  22. Tam 4 okundu mesajı geldi politik açılımdan, bu tekrar tekrar okudukları anlamına gelir diye düşünmek istiyorum. Umarım öyledir ve başbakanımıza iletirler...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  23. 2009/28

    Hatay 1. Asliye Ceza Mahkemesi
    19.3.1985 günlü, 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun’un 26.2.2003 günlü, 4814 sayılı Yasa’nın 14. maddesiyle değiştirilen 16. maddesinin ikinci fıkrasının “Ayrıca yetkili temsilci tarafından yararına çek keşide edilen hesap sahibi gerçek kişi hakkında da bu fıkra hükmü uygulanır.” biçimindeki son tümcesinin iptaline karar verilmesi istemi.


    İlk
    - Esasının İncelenmesine


    değerli arkadaşlar yukarıya hatırlatmak için attığım dava 07.05.2009 tarihinde esasın incelenmesine karar verildi ANAYASA MAHKEMESİ tarafından henüz görüşülmemiş ama bu davanın sonucunun bizleri etkileyeceğini düşünüyorum...

    my way

    YanıtlaSil
  24. BAŞBAKANLA KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞME OLDUMU?

    YanıtlaSil
  25. Arkadaşlar önümüzdeki hafta meclis ziyaretine gidilecekmi.......

    YanıtlaSil
  26. Değerli Dostlar,

    Final haftası başlıyor. Bu hafta içerisinde bir sonuç elde edemez isek çok bekleriz ! Sonraki hafta bayram havası başlar ardından bütçe derken Ocak olur.
    Bu yüzden doğru hedefler seçerek son kurşunları atma zamanı geldi.
    Yoksa gerçekten ÇOOOK bekleriz..

    YanıtlaSil
  27. iki soru yetiyor

    1. Borcunu ödeyemeyen 10.000 den fazla vatandaşını cezaevine gönderen başka ülke var mı?

    2. Çekini ödeyemeyen herkes dolandırıcı mıdır? değil ise bu insanlar neden hapiste?


    vekillere edilen telefonlarda ağlayıp sızlamanın bir faydası yok, adam olsunlar bu iki soruya cevap versinler yeter diyorum.

    YanıtlaSil
  28. DEGERLİ ÇEK MAGDURU ARKADASLARIM ..
    BU SİTEDE VEYA BİR BAŞKA SİTEDE ÇEK MAGDURUYUZ DIYEN GERCEKTEN BU İŞE CANI GÖNÜLDEN KATILAN INSANLARI TOPLASAK SAYIMIZ BELLİ NE KADAR TEPİNSEKTE NE KADAR UGRASSAKTA GELİCEZ DİYİP GELMEYEN SÖZ VERİPTE YAPMAYAN SİTELERİ OKUYUPTA YORUM YAPMAYAN,HEP UGRASANLARDAN BİRŞEY BEKLEYEN, RUHLAR ALEMININ GECE BEKÇİLERİNE ÇEK MAGDURLARINA SESLENIYORUM ; KAÇAK DÖVÜŞEN,BAHANE UYDURAN ..
    AMA ONLARDA HAKLI..! BİR LİDERİMİZ YOK,BİR SÖZCÜMÜZ BİR GÖZCÜMÜZ YOK..
    BİZ GENE BU GÜNLERE KADAR TAŞIDIK
    BU HAFTA SONUNDAN SONRA NE OLACAGIMIZDA MEÇHUL..? BİNDİK BİR KIYAMETE GİDİYORUZ BİR ALAMETE ATI ALAN ÜSKÜDARI GECMEDEN YAKALAYALIMDA SON 1 HAFTADA NE GEREKIYORSA YAPALIMDA BU İŞİ LEHEMİZE ÇEVİRELİM..
    BİZİM BÜTÜN SORUNUMUZ BANKALAR,BANKALAR,BANKALAR...
    AYRICA İSRAİLDE AGLAMA DUVARI VAR SITELERDE İSRAİLİ GEÇTİK AGLAMAKTAN BİRBİRİMİZE ,DERT YANMAKTAN.(((MİÇO)))

    YanıtlaSil
  29. Geçen hafta başı çok aktif gazet ,tv .başbakan derken ses çıkıyordu ne oldu hepimiz ya yeter artık çıksın bu yasa bayramda birlikte olalım artık dayanamıyoruz sinir filan kalmadı . Lütfen katılın.... Mecliste hep aynı yüzler olmasın.... Erkan Tana bastıralım tekrar konuk alsın....

    YanıtlaSil
  30. lanet olsun böyle yasaya.yılların örnek insanıydım,bir anda dolandırıcı ilan edildik.hangi baba yavrusuna hasret kalmak ister,hangi insan eşinden dostundan uzak durmak ister.hangi insan tefecilerin tehditleri ve devletinin hapis cezasından dolayı sürekli kaçmak ister.
    vallahide yeter,billahide yeter.lütfen yeni dağ eşkiyaları bizleri yapmayın..!

    YanıtlaSil
  31. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; MADEMKİ BU SİTEMİZİ TAKİP EDİYORSAK, HAFTAYA NE YAPALIM DİYE SORMAMIZA BİLE GEREK YOK BENCE. ÇÜNKÜ; HAFTALARDIR, DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM VE DEĞERLİ EMRE KARDEŞİM; HEDEFLERİ GÖSTERMİŞLERDİR. KONUŞULMASI GEREKLİ MİLLETVEKİLLERİMİZ VE BAKANLARIMIZ, ADALET KOMİSYONU ÜYELERİMİZ VE YİNE MUHALEFET PARTİLERDEN; MİLLETVEKİLLERİNİN İSİMLERİ BELİRLENMİŞTİR. FAKS NUMARALARI BELLİDİR; MEKTUP GÖNDERİLECEK ADRESLER YİNE BELLİDİR. O ZAMAN; PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YENİDEN BİR CANLANIŞLA, HERBİRİMİZ ŞİMDİYE KADAR YAPTIKLARIMIZIDA GÖZ ÖNÜNDE BULUDURARAK, SON BİR GÜÇLE GEREĞİNDE TEKRAR TEKRAR AYNI MİLLETVEKİLLERİMİZİ VE BAKANLARIMIZI, ADALET KOMİSYONU ÜYELERİMİZİ, SON BİR ÇABAYLA; TELEFON, FAKS, MEKTUP VE MAİL YAĞMURUNA TUTABİLİRSEK; BU SON ÇABALARIMIZ, MUTLAK VE MUTLAK SES GETİRECEKTİR. GEREĞİNDE; ANKARA'YA KÜÇÜKTE OLSA TEKRAR BİR GRUP GÖNDEREBİLİRİZ. ÇOK FAZLA DEĞİL; PAZARTESİ GÜNÜNDEN BAŞLAYARAK, ELLİ VEYA YETMİŞ BEŞ ARKADAŞIMIZ; BU ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM SON ATILIMLARI, HAFTA BOYU YAPABİLİRİSEK; İNANIYORUMKİ, HEPİMİZ HEMDE KURBAN BAYRAMINDAN EVVEL, O AYLARDIR VE YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ; HÜZÜNLÜ ÖZGÜRLÜKLERİMİZE MUTLAK VE MUTLAK KAVUŞURUZ DİYE UMUT ETMEKTEYİM VE HEMDE TAMAMEN; HAPİS CEZALARI TÜMÜNDEN KALKMIŞ OLARAK. BEN BUNA ALLAH'IN İZNİYLE EN ÇOK İNANANLARDANIM. HEP BERABER İNANIP VE SON ATILIM VE ÇALIŞMALARIMIZI UYGULAMAK ÜZERE. AYRICA TELEVİZYON VE GAZETELER KONUSUNUDA UNUTMADAN, GÜNDEMİ YASA ÇIKANA KADAR SÜREKLİ SICAK TUTMALIYIZ. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA SAYGILARIMLA... Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  32. ilgili arkadaşlara,,
    lütfen komisyon üyeleri ve faks numarlarını tekrar yayınlayabilirmisiniz.. lütfen.

    YanıtlaSil
  33. 34 TE YAZAN ARKADAŞIM SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİ BIRAKIRSAN VEYA SN.JENARDİNİN SOL ÜSTTE MAİL ADRESİ VAR ONA MESAJ ATARSAN SANA BİLGİLERİ MAİL ATAR.

    YanıtlaSil
  34. BİZİMLE ALAKALI VEKİLLERİN KOMİSYON ÜYELERİNİN TELEFONLARI FAX NUMARALARINI GİZLİLİK KURALI ÇERÇEVESİNDE SADACE MAİLLERİNİZE GÖNDERİYORUZ.LÜTFEN SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN KAYDINIZI YAPINIZ

    YanıtlaSil
  35. ARKADAŞLAR TEZGAHA GELDİĞİMİZİN FARKINDAMISINIZ.ŞÖYLE Kİ BAŞTA SAYIN ENSAR ÖĞÜT VE TÜM SORUNLARIMIZI MECLİS KÜRSÜSÜNDE DİLE GETİREN DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ BİZİM ANLATMAK İSTEY,PTE ANLATAMADIKLARIMIZI GAYET GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÖZETLEYİP ANLATTILAR.YÜREKLERİNE SAĞLIK,AĞIZLARINA SAĞLIK.DEMEKKİ BİZLERİ DE DÜŞÜNE BİRİLERİ VARMIŞ HALA....
    HAA GELELİM CEVABEN SAYIN CEMİL ÇİÇEK İN SÖYLEMİNE-AYNEN ŞÖYLE : TAMAM AF ÇIKARALIM DA ,E İÇERDE YATANLARIN YANINDA BİR DE MAL VERİP ALACAĞINI ALAMAYANLAR VAR ONLARIN DURUMU İÇİNDE BİZE BASKILAR VAR.VS VS VS.
    İŞTE EN BÜYÜK TEZGAH BURADA BAŞLIYOR..
    1-ZATEN İÇERDE YATAN ADAM ADLİ PARA CEZASINI DEVLETE ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN İÇERDE YATIYOR,BUNU ALACAKLIYA HİÇ BİR FAYDASI VE YAPTIRIMI YOK.
    2-ADAMIN PARASI OLSA ZATEN DEVLETE YATIRACAĞINA ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI ALACAKLIYA ÖDER.HAA PARASI OLDUĞU HALDE ÖDEMEK İSTEMEYEN ŞEREFSİZLERDE VARDIR AMA BU İNANIN BİR ELİN PARMALKARININ SAYISINI GEÇMEZ.
    3-ZATEN ÇEKİ YAZILAN ADAM HER HALUKARDA GEÇMİŞ SENELERE DAYANAN BİR ÇEK MAZİSİ VAR OLUP ENA AZ (İYİ DÖNEMLERİNDE)YÜZ TANE ÇEKİNİ ÖDEMİŞ VE BUNU HAPİS KORKUSUNDAN DEĞİL,ESNAF OLMASININ VERDİĞİ DÜRÜSTLÜK DÜSTURUNDAN YAPMIŞTIR.
    4-SAYIN CEMİL ÇİÇEK KÜRSÜDEN ASLINDA İNSANLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK OLAYI BİLE BİLE ÇARPITMAKTADIR.İNSANLARIN ASIL MESELESİ VE İSYANI DEVLETE YATAN ADLİ PARA CEZALARINADIR.CEZAEVLERİNDE YATAN VE İLERDEKİ TARİHLERDE POTANSİYEL MAHKUM OLMAYA ADAY BİNLERCE ,ONBİNLERCE KİŞİNİN ASIL İSYANI BUNADIR.SAYIN ÇİÇEK HER SÖYLEMDE MAL VERİP PARA ALAMAYAN MAĞDURLARDAN BAHSETMEKTE,MUHALAFETİ DE BU YÖNDE BAĞLAMAKTADIR.İŞTE ASIL TEZGAHIN BABASI BURADADIR.ADLİ CCEZALARIN KALKMASI İLE MAL VERİPTE PARA ALMAYAN ALACAKLILARIN UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOKTUR.
    5-DOLAYISIYLE ŞİMDİ HAZIR OLUN,ALACAKLILAR OLARAK TARİF EDİLEN VE MAL VEREN MAĞDUR OLARAK GÖSTERİLEN GRUP KEZİNLİKLE VE KESİNLİKLE,BU MEMLEKETTE YASA BOŞLUKLARINDAN SENELERCE OTURDUKLARI YERDEN PARA KAZANAN,STAJİYER AVUKATLARLA İCRA DAİRELERİNDE YAZ ÇİZ İKİ DAKKADA HACİZ KARARINI ALIP ,OTURDUĞU YERDEN HUKUK ADINA HİÇ BİR ŞEY YAPMADAN,KENDİNİ HUKUK ADINA GELİŞTİRMEDEN ,DİPLOMAYI DUVARA ASARAK PARA KAZANAN VE İNSANLARIN KANINI EMEN BİRTAKIM AVUKATLARDIR.EVET BUNLAR O KADAR ACIMASIZ OLMASALARDI BELKİ DE BORÇLULAR FAİZSİZ ,MASRAFSIZ OLARAK BİR ŞEKİLDE ALACAKLIYA BORÇLARINI ÖDEYEBİLECEKLERDİ.BU DURUMDA BİNLERCE MAĞDUR VARDIR.OYSA BUNLARIN DEVLETİN DE YANLARINDA YER ALDIĞI TAHSİLATÇILIK (ÇEK KANUNU)İLE BİRLİKTE O RÜZGARLA BİNLERCE OCAK SÖNDÜRDÜĞÜNÜ BİLMEYEN VARMI...ALACAKLI ALACAĞI İÇİN VEYA BU YASA İÇİN ASLA VEKİLLERİ ARAMAZ,ALACAKLI İSTER Kİ ADAM ÇIKSIN İÇERDEN PARASINI ÖDESİN.
    VEKİLLERİ ARAYAN ,AĞIZI İYİ LAF YAPAN SEKRETERLERİNE,EVDEN EŞLERİNE,KARDEŞLERİNE OKUMASI İÇİN METİN VERİP OKUTTURAN
    A V U K A T L A R D I I I R.......
    BU YASA EĞER ÇIKARSA ,Kİ BORÇLAR KANUNU DA DEĞİŞİYOR HEPSİNİ İŞ ARARKEN GÖRECEKSİNİZ.ÇÜNKÜ HEPSİ İŞSİZ KALACAK.
    YÜCE YARATAN ENİNDE SONUNDA İLAHİ ADALETİNİ GÖSTERECEKTİR..
    EN DERİN SAYGILARIMLA...AYDINLIK VE BORÇSUZ GÜNLERE.....
    ZOLA

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR ANA SAYFADAKİÇEK TASARISI İLE İLGİLİ KARAR YADA DEMEÇ KİME VEYA NEREYE AİT.LÜTFEN BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ.ACİLL.. ATİLLA SERDENGEÇTİ

    YanıtlaSil
  37. FOX TV DE CEZAEVİNDEN ÇEK Mağdurlarından mektupları okudu metriste 2000 kişi çek ten yatıyormuş.

    YanıtlaSil
  38. her gun birileri batıyo bittiyo bu esnafın hepsimi dolandırıcı yazık ya kim ister düzenini bozulsun.ben askerken kıyabımda çıkdı bana ulaşmayan dava yuzunden ben ulaşdıgım davalarımı temizledim bunuda hal etcem ama gidemiym çıkmaıyorum dışarı işime bakamıyorum.suyun akışını görüyorum ama başına geçip içemiyorum.illaki t.c vatandaşı oldugumuz için avrupa insan hakları mah. başvuralım vatanımızı avrupayamı şikayet edelim yazık yaaa devlet zararmı etsin ben haklıyım çünkü askerdim çzgur deyildim ki devletde biliyodu asker oldugumu neden evrakları bana yollaadı neden mahkemeden haberim olmadı olanları halettim.ben çok dalda faydalı oldum vatana askerde sivilde sporda ama sonucu ceza evimi asla piskolajım bitti dengem bozuldu yazık çocuklarım var yazık onlar ne olcak ben kendimi deyil çocuklarımı düşünüyorum.ne hakımızı araya biliyoz nede işimize baka biliyoz.haklı olsakda susmak ve ezilmekye razıyız yazık kimsenin ahı kimsede kalmaz başmı kaldıralım eylemmi yapalım yazık biz vayanımızı seven esnalarız.onlar yakışmaz bize yakışan borcumuzu ödemek yada ölmek.asla içeri girmek deyil saygılarımla bir baba

    YanıtlaSil
  39. baro avkatları istese bu af çıkar ama istemiyolar sadece para kazanmak için aslında davaar yine devam etcek yine kzancaksınız bence destek olun daha çok para kaznırsınız çünkü özgur olsak avkatdada para veriz çükü iş yapcaz davaları ödğcez döngu olcak madurdan bitmiş insandan ne millet nede devlet yararlanır.

    YanıtlaSil
  40. geçen gün yerel adana kanalına bir avukat çıktı eğer karşılıksız çeke hapis kalkarsa hepimiz balık avlamaya gideriz istanbul barosunun bu konuyla alakalı yoğun girişimleri var dedi.yasa çıkmasın diye istanbul barosu yogun kulis yapıyormuş...

    YanıtlaSil
  41. ARKADAŞLAR TAM OLARAK ANLAYAMADIM SON DURUM NEDİR ACABA MÜCADELEYE DEVAMMI BİZİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  42. Ben Güray arkadaşlar esnaftım battım hepiniz battı biliyorum ama biz ticaret yaptık insanları dolandırmadık insanlara kursun sıkmadık hırsızlık yapmadık tecavuz etmedik bunları yazdım çünkü bu yukarda ki suçlardan birini yapsaydınız yatmazdınız davanız sürer kapatılardı askere silah sıksaydınız pişman sayarlar affeder burası böyle ama benim bizim pişman olacak bişeyimiz yok çünkü biz ticaret yaptık git dolandırıcıları yakala onlar ve nayloncular geziyor biz çeki ödiyemedik diye evimiz işim dağılıyor bunu anlamak mümkün değil ya ... İSTER AFFETSİNLER İSTER AFFETMESİNLER BİZ TİCARET YAPTIK HIRSIZLIK DEĞİL

    YanıtlaSil
  43. BU AKŞAM SAAT : 18.00 DA BEST FM ANA HABER BÜLTENİNDE ÇEK KONUSUNA YER VERİLECEKTİR. BURDAN BEST FM DEN ERSEL BEYE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.ROPORTAJ YAPILDI VE SAAT: 18 DE YAYINLACAKTIR.

    BEST FM
    İSTANBUL: 98,4
    ADANA 87.8
    AKSARAY 107.0
    ANTALYA/ALANYA 98.4
    ANKARA 98.3
    ANTALYA 98.4
    AYDIN 94.0
    BALIKESİR 95.5
    BALIKESİR/BANDIRMA 102.0
    MUĞLA/BODRUM 94.0
    BOLU 98.4
    BURDUR 89.2
    BURSA 98.4
    ADANA/CEYHAN 96.2
    ÇANAKKALE 98.4
    İZMİR/ÇEŞME 98.4
    DENİZLİ 98.4
    DÜZCE 106.4
    EDİRNE 89.3
    BALIKESİR/EDREMİT 102.0
    MERSİN/ERDEMLİ 89.4
    ERZURUM 98.4
    ESKİŞEHİR 97.5
    MUĞLA/FETHİYE 90.7
    GAZİANTEP 95.6
    BOLU/GEREDE 103.8
    İSTANBUL 98.4
    İZMİR 98.4
    KAHRAMANMARAŞ 91.5
    KASTAMONU/ABANA 100.5
    KASTAMONU/CİDE 107.7
    KAYSERİ 96.5
    KOCAELİ(İZMİT) 98.4
    KONYA 98.3
    KÜTAHYA 106.2
    MALATYA 96.8
    MALATYA/ YEŞİLYURT 94.0
    MUĞLA 103.4
    MUĞLA/KÖYCEĞİZ 105.4
    MUĞLA/MARMARİS 98.4
    MUĞLA/GÖCEK 98.4
    MERSİN 89.4
    OSMANİYE 94.4
    RİZE 105.5
    SAKARYA(ADAPAZARI) 98.3
    SAMSUN 99.4
    SİVAS 92.9
    TEKİRDAĞ 98.3
    TRABZON 91.4
    ŞANLIURFA 90.0
    ZONGULDAK 98.2

    internet link: www.bestfm.com.tr

    YanıtlaSil
  44. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12894144.asp?gid=229


    BİZİ 5.000 LİRALIK BORÇ İÇİN 50 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRANLAR,TERÖRİSTLERE YATIRDIĞIMIZ ADLİ PARA CEZALARIMIZI HARÇLIK OLARAK VERİYORLAR. YUH OLSUN..

    BU HUSUSLARİ VEKİLLERİ ARADIĞINIZDA ,FAXLARINIZDA VE MEKTUPLARINIZDA LÜTFEN DİLE GETİRİNİZ

    YanıtlaSil
  45. BU ADAMLAR NE YAPMAK İSTİYOR ALLAH AŞKINA

    YanıtlaSil
  46. MAİLLERİNİZDE BELİRTİLEN HUSUSLARA LÜTFEN RİAYET EDİP HERYERE FAX VE MEKTUP GÖNDERELİM. VEKİLLERİ ARAYALIM.VE BASKI KURALIM.HAYDİ ARKADAŞLAR BİZİ EZEMEYECEKLER.!

    YanıtlaSil
  47. ceza genel kurul sorgu bölümünde esas no 2009/11 bakarmısınız
    itiraz kabul gibi birşey yazmış ne anlama geliyor

    YanıtlaSil
  48. Arkadaşlar bende mail atmak istiyorum. Faks çekemiyorum ama mail atmak istiyorum.

    Burada bir liste yayınlayabilirmsiniz.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  49. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAYIRLI AKŞAMLAR DİYEREK VE MÜMKÜN OLDUĞUNCA KISA YORUM YAPMAYA ÇALIŞARAK, YAZMAYA BAŞLIYACAĞIM. BUGÜN; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ BİRAZ ERKEN ARAMAYA BAŞLADIM. SABAH SAAT; 10-11 SULARI. MÜMKÜN OLDUĞUNCA; LİSTEDE İSMİ VERİLEN MİLLETVEKİLLERİMİZE, ULAŞMAK İSTEDİM VE ELBETTEKİ DAHA EVVEL GÖRÜŞEMEDİĞİM MİLLETVEKİLLERİNİ ARAMAK HUSUSUNDA YOĞUNLAŞTIM. ALTI ARAMA YAPTIM; HİÇBİRİNE ULAŞAMAYINCA ARAMADAN VAZGEÇTİM. ANCAK; 11 CİVARINDA, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN MUSTAFA KUŞ ARAYIP, NİÇİN VE NEDEN ARADIĞIMI SORDULAR. BENDE; DİLİM DÖNDÜĞÜNCE, HEPİMİZİN ADINA ANLATABİLECEKLERİMİ ANLATTIM. KENDİLERİ; BİLDİĞİM KADARIYLA YASA HAZIR DURUMDA VE ZANNEDERİMKİ, SİZLER İÇİN OLUMLU BİRŞEYLER OLACAKTIR DEDİLER. ÖĞLENDEN SONRA SAAT; 16-17 CİVARINDA BİR TELEKOM BAYİİSİNDEN, VERİLEN NUMARALARA TAM 10 ADET FAKS GÖNDEREBİLDİM. DAHA SONRA NUMARALARI TEK TEK KONTROL ETTİĞİMDE; AYNI NUMARALARDA BİRDEN FAZLA KOMİSYON ÜYEMİZİN ADININ OLDUĞUNU GÖRDÜM. YANİ BU DURUMDA 14 KOMİSYON ÜYEMİZE FAKS GÖNDERMİŞ OLDUM. YARIN; VERİLEN LİSTEDEN, ULAŞAMADIĞIM SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ TEKRAR ARAYACAĞIM. ULAŞAMADIĞIM MİLLETVEKİLİMİZ OLURSA; ONLARADA MUTLAK VE MUTLAK MESAJ ÇEKECEĞİMİ BİLMENİZİ İSTERİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; FAKS, MESAJ, GÖRÜŞME VE MEKTUP YAZMA ANLAMINDA, ÇALIŞMALARIMIZI HİÇMİ HİÇ DURDURMAYALIM VE HAKLI OLDUĞUMUZA İNANDIĞIMIZ DAVAMIZI HEM GÜNDEMDE TUTALIM. ALLAH; HEPİMİZE KOLAYLIKLAR VERSİN. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  50. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  51. ARKADAŞLAR 10 KASIM SALI GÜNÜ BİLİNDİĞİ GİBİ DEMOKRATİK AÇILIM MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR.HERŞEYDEN ÖNCE CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ SAYGIYLA ANIYORUZ.RUHU ŞAD OLSUN..

    ARKADAŞLAR,YARIN ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDDESİYLE TOPLANACAK OLAN MECLİSTE, MİLLETVEKİLLERİMİZE TELEFON İLE ULAŞMAK BİRAZ ZOR OLACAK...YA TELEFONLARI KAPALI YADA DANIŞMANLARINDA OLMUŞ OLACAK. YARIN YAPMAMIZ GEREKEN TEK ŞEY MAİLLERİNİZDEKİ FAX NUMARALARINA ODAKLANIP ALİ BABACAN,ADALET KOMİSYONU, ADALET KOMİSYON ÜYELERİ VE DİĞER FAX NUMARALARINA FAX ÇEKMEKTİR.HERKES BU İŞE ODAKLANIP ENAZ 20 FAX GÖNDERMELİ.YARINKİ İŞİMİZ BU.

    LÜTFEN FAX METİNLERİNİZDE; PKK,TERÖR KIYASLAMASI YAPMAYINIZ.BAŞINIZDAN GEÇENLERİ ALDIĞINIZ YADA ALACAK OLDUĞUNUZ CEZAYI,AİLENİZİN DURUMUNU,BORCUNUZUN MİKTARINI,KAÇ YILLIK ESNAF OLDUĞUNUZU YAZIP KISA TUTUNUZ.

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  52. teşekkürler hasan abi eline ağzına sağlık

    YanıtlaSil
  53. tobb başkanı sayın hısarcıklıoğlu bugun yaptıgı toplantıda bazı bılgıler paylaştı,bu sırada TOBB ÜYELERİN DEN SALİH ESEN SÖZ ALARAK ÇEK YASASI VE TİCARET KANUNUN ÇIKARILMASI KONUSUNDA TOBB UN DAHA ETKILI OLMASINI SOYLIYEREK YASANIN HEMEN ÇIKMASI ICIN ETKILI BIR KONUSMA YAPTI.

    HABER7 SAYFASINDA KISACA ANLATILIYOR BU BILGI,BU UYEYE ULAŞABILEN VARSA IYI OLUR.

    YanıtlaSil
  54. SALİH ESEN

    ESEN PLASTİK A.Ş.

    Tel: 0232 3767011-0 232 3768253
    Faks: 0232 3767010
    İZMİR
    Email: salih@esen.com
    e-mail:sesen@ege.ebso.com.tr

    YanıtlaSil
  55. sayın janardi
    gleanmoure@hotmail.com adresine komisyon üyelerinin faks numaralarını mail atarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  56. TURKIYE HANI SERBEST PIYASA EKONOMISIYDI
    NASIL BIR SERBEST PIYASA EKONOMISIDIR...
    OZELLESTIRMEYLE DEVLETIN EKONOMIDEN CEKILMESINI SAVUNAN IKTIDAR
    ALACAKLI ILE BORCLU ARASINA NASIL GIRER....
    SANANE ALACAKTAN SEN KURALLARI BELIRLERSIN ONLAR ALISVERISINI YAPAR
    OH NE ALA MEMLEKET ALACAK HAPIS KORKUSUYLA ODETILSIN SONRADA SERBEST PIYASADAN BAHSEDIN..

    YanıtlaSil
  57. GENÇLİĞE HİTABE

    Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

    Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
    20 Ekim 1927

    YanıtlaSil
  58. bende mağdurum.şu anda zonguldaktan kalktım mersine geldim.7000 ve 23000 liralık iki madet 2004 den beri süren dava temyizde onandı ve 30 gün süre verdiler ödemem için.tabiki bende mersine geldim.benim aslında çek bedeli kadar mal almışlığım satmışlığımım yok.teminat çekleri idi.satılan malların bedelini karşıya ödedim.satamadığımı iade ettim.aradan geçmiş 5 sene çeki icraya veren bi öle bi böle konuşuyo.yok avukata para vermiş.tutarın %15 i kadar icraya para yatırmış.bi saat önce tamam halledecem diyodu.şimdi 4000 lira mnasraf mış peşine 3500 lira icraya yatan paraymış.vallaa acaip oldum .allah sabır versin herkese.sanki adamın malını sattık da parasını ödemedik yok öyle bişey.nalet olsun girecez bizde napalım 15 gün sonra teslim olurum bende..

    YanıtlaSil
  59. benim 15 gün sonra yakalamam çıkacak acaba.kaçmalımıyım,teslim mi olmalıyım.??yaratım 230 gün malesef.(kimsenin bir lirasınıda yemedim bu arada)malları iade ettiğim halde çekleri icraya verdiler.şimdide 7-8 bin lira masraf parası istiyolar.

    YanıtlaSil
  60. ARKADAŞLAR TESLİM OLMAKLA BU BORÇ BİTMİYOR
    BEKLEYİN GÜZEL GÜNLER YAKINDIR.

    YanıtlaSil
  61. ARKADAŞLAR TESLİM OLMAK NE DEMEK BİZLER SAVAŞÇI MİLLETİZ.ÖYLE KÖTÜ BİR ZAMANA DEK GELDİKİ ŞU YASA ANLATAMAM.İKDİDARDA BAŞKA PARTI OLSAYDI ÇOKTAN ÇIKARDI AMA AKP NIN YANDAŞLARI HEP ZENGİN OLDUĞU İÇİN HERKESİ ÖYLE ZANNEDİYOLAR BAKMAYIN RAMAZANDA ÇADIRLARDA ORUÇ AÇMASINA DEMEKKİ HEPSİ DALEVEREYMİŞ.KANDIRDILAR BİZİ EZDİLER SIRTIMIZDAN ÇOK KAZANDILAR.BİZLER DÜRÜST OLDUĞUMUZ İÇİN DÜKKANI BAŞKASININ ÜZERİNE YAPMAK ÇEKİ BAŞKASININ ÜZERİNE ALMAK GİBİ BİR SEREFSİLİĞİ AKIL ETMEDİK.DOĞRU VE DÜRÜST OLDUĞUMUZ İÇİN YARANAMADIK HANİ DİYOLARYA TÜRKİYE ESKİ TURKİYE DEĞİL DOĞRU HEMDE HİÇ DEĞİL ÖNCEDEN BİZ SENET YAPMAZDIK.ZAMANI GELİNCE ÖDERDİ HERKES SU AN BİLE BANA KAÇAK OLDUĞUMU BİLMEYEN BİR SÜRÜ TOPTANCI ARKADAŞIM HANİ NE ZAMAN DÜKKAN AÇACAN DİYORLAR.BİLİYOLAR PARALARINI ALACAKLARINI ONUN İÇİN YILMADAN BIKMADAN MUCADELE EDECEZ HEP BİRLİKTE ZALİMLERİN ELİNDEN HAKKIMIZI ALACAZ TESLİM OLACAĞINIZI DÜŞÜNECEĞİNİZE CEBİNİZDE 1 LİRA VARSA HEMEN DURUMUNUZU YAZIN 2 TANE VEKİLE FAX ÇEKİN İNANIN ÇOK ŞEY YAPMIŞ OLURSUNUZ.ANKARALI

    YanıtlaSil
  62. arkadaşlar şişlide verilen bereat kararı diğer davalarıda etkilermi?

    YanıtlaSil
  63. LÜTFEN FAX FAX FAX ÇEKELİM. MEKTUP GÖNDERELİM. VEKİLLERİ ARAYALIM. BİZİ TAVUĞA ÇEVİRMEDEN BİZ HOROZ OLALIM. HAYDİ ARKADAŞLAR.. ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ TEMİNAT DEĞİLDİR. ANA SAYFADAKİ ŞİŞLİNİN KARARINA GÖRE HER TARAFA AYKIRI OLAN 3167 ÇEK YASASININ SADACE SADECE TEFECİLERE GÖRE YAPILDIĞINI VEKİLLERE ANLATALIM.

    ÇOCUKLARIMIZ AÇ. SÜT ALACAK PARAMIZ YOK.
    YILLARCA AYLARCA KAÇAK YAŞADIK YAŞIYORUZ.
    DAVALI İLE DAVACI AYNI KOĞUŞLARDA YAŞIYOR
    YETERRRRRRRRRRRRRRRRRRR BİTSİN BU ZULM
    HAYDİ İŞ BAŞINA

    YanıtlaSil
  64. EVET KESİNLİKLE ŞU ARALAR FAX VE MEKTUP ÇOK ÖNEMLİ....

    ZATEN VEKİLLER DEMOKRATİK AÇILIMA KİLİTLENMİŞ TELEFONLARINA BAKMIYORLAR. FAXLARINI KİLİTLEYECEK ŞEKİLDE FAXLARA YÖNELMELİYİZ.

    YanıtlaSil
  65. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HERKESE İYİ AKŞAMLAR DİYEREK YAZIMLARIMA BAŞLIYORUM. ÖNCE BÜYÜK ÖNDERİMİZ; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü SAYGIYLA VE SEVGİYLE ANDIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM. BUGÜN; 10 KASIM OLMASI DOLAYISIYLA, HİÇBİR MİLLETVEKİLİMİZİ TELEFONLA ARAMADIĞIMI BELİRTİRİM. ANCAK; BELKİ FAKSLAR SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE ULAŞTIRILAMIYOR DÜŞÜNCESİYLE, BUGÜN; VERİLEN SON LİSTEDEN ALTI MİLLETVEKİLİMİZE VE SAYIN BAKANIMIZ ZAFER ÇAĞLAYAN'A GÖNDERİLMEK ÜZERE MEKTUPLARIMI PTT'YE VERDİĞİMİ BİLMENİZİ İSTERİM. BEN ŞAHSEN YİNE BU GECE; ŞİMDİYE KADAR NELER YAPTIĞIMI GÖZDEN GEÇİRDİKTEN SONRA, YARINDAN DEVAM EDEREK, BELİRTİLEN MİLLETVEKİLİ İSİMLERİNDEN; MEKTUP VE FAKS GÖNDERMEDİĞİM SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZ VARSA O HUSUSTA ÇALIŞMALARIMI YOĞUNLAŞTIRACAĞIM. AYRICA; HİÇ DEĞİLSE, BİRKAÇ MİLLETVEKİLİMİZİ DAHADA, GÜNLÜK OLARAK TELEFONLA ARAMAYA ÇALIŞACAĞIM. BAŞKACA YAPMAM GEREKEN BİRŞEYELR VAR İSE; GELEN MAİLLER DOĞRULTUSUNDA VE ARKADAŞLAR OLARAK, BİRBİRİMİZİ MOTİVE ETMEMİZ VE BİRBİRİMİZDEN HABER ALMAMIZ DOĞRULTUSUNDA, ÇALIŞMALARA DEVAM EDEREK, HAKLI DAVAMIZI YASA LEHİMİZE ÇIKANA KADAR GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞACAĞIM. TÜM KATILIMCILARA SAYGI VE SEVGİLERİMLE DERKEN; ALLAH'IN İZNİ VE ÇALIŞMALARIMIZLA HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ UMUDUNU TAŞIMAKTAYIM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  66. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİMİZ YORGUNUZ, HEPİMİZ YILGINIZ VE BİRÇOĞUMUZ ELBETTEKİ MADDİ ANLAMDA SIFIRI TÜKETMİŞ DURUMDAYIZ AMA; YİNE VE TEKRAR ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM, DAHA; 11 AY EVVEL ŞU ANDA KAT ETMİŞ OLDUĞUMUZ YOLUN, HİÇBİRİ ELDE DEĞİLDİ, ÖYLE DEĞİLMİ? O HALDE; TÜM SIKINTILARIMIZA RAĞMEN, ÇALIŞMALARIMIZI VE DAYANIŞMAMIZI ELDEN BIRAKMADAN, HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAMIZA YOĞUNLAŞMAYA, OLMAYAN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETMEYE DEVAM EDELİM. SONUÇTA; ALLAH'IN İZNİYLE KAZANAN HEPİMİZ OLACAĞIZ VE O ÖZLEMLE BEKLEDİĞİMİZ, HÜZÜNLÜ SEVİNÇLERİ VE ÖZGÜRLÜKLERİ MUTLAK VE MUTLAK GÖRECEĞİZ. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; UMUTLARIMIZI TÜKETMİYELİM; UMUT BİZİM EKMEĞİMİZ AŞIMIZ VE BU UMUTLARKİ, GELECEKTEKİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNENLERDENİM. KENDİ KENDİMİZİ BIRAKMIYALIM; O YÜCELER YÜCESİNE SIĞINIP, ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDELİM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, TEKRAR SEVGİ VE SAYGILARIMLA... Hasan (Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  67. Arkadaşlar listenin çoğuna faks çektim. Bazı numaralara gitmedi ama yarın yine deneyeceğim. Hatta çektiğim faks numaralarına tekrar çekeceğim. Lütfen herkes mücadeleye devam etsin. Umudumuz tükenmesin. Güzel günler bizim de hakkımız. Haydi arkadaşlar el ele verip çalışma zamanı.

    YanıtlaSil
  68. Ofluoğlu CGK'daki dosyanın bizimle ilgili olmadığını idda ediyor...

    YanıtlaSil
  69. Değerli arkadaşlar bir KOSİAD üyesi olarak çalışmalarınızı yakınen takip ediyorum ve destekliyorum.bu bloğa çok yazmamama rağmen inanın vekilleri ayrı ayrı kişilere birçok kez arattırdım ve aradım.şimdi emre kardeşimizden gelen faks ve yargıtay üyelerinin ismine mektup yollamak kaydı ile yoğunlaşmış durumdayım.bugün istanbuldan yargıtay üyelerine mektup vekillere faks,ayrıca bu çalışmaların tamamı bugün itibarıyla ankaradan iki ayrı yerden ve adanadan bir yerden olmak üzere hafta sonuna kadar faks ve mektup yağmuruna tutacağımı bilmenizi istiyorum.kendi şahsım olarak üstüme düşeni yapıyor bütün herkesin davamıza destek vererek gereğini yapacağını düşünmek istiyorum.emeği geçen herkese sevgi ve şükranlarımı bildirmek isterim.Murat ORKUN

    YanıtlaSil
  70. MECLISIN ONUNDE KENDIMI YAKACAM VEYA BI EYLEM YAPMALIYIM KI BU DERTDEN HEPIMIZ KURTULALIM BEKLEYIN BAKIYIM BEN BI DUSENEYIM EVET BULDUM KENDIMI YAKICAM FEDA EDEYIM BARIDE TARIHE GECEYIM GELIYORUM SES NASIL VERILIR GORSUNLER BAKALIM

    YanıtlaSil
  71. mecliste erzurum milletvekili çok güzel çek konusunu gündeme getirdi

    YanıtlaSil
  72. 72 de yazan arkadaş burayı meclisten birileri okumuyor.bence böyle blöflere gerek yok.yapman gereken bol bol mektup ve faks göndermen.

    YanıtlaSil
  73. arkadaslar postaneden para cekıcem bır sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
  74. FAX ÇEKELİM.MEKTUP GÖNDERELİM. VEKİLLERİ ARAYALIM.HERGÜN 20 FAX

    YanıtlaSil
  75. 72 deki arkadaş yandığınla kalırsın....Sanada ailenede yazık olur...Hergün 10 mektup-fax gönder daha faydalı olur...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  76. YETER ARTIK YETER ALLAH AŞKINA TABİ AZICIK ALLAH KORKUNUZ VE İNANCINIZ VARSA ÇIKARTIN ŞU YASAYI İNSANLAR ÇALIŞIP BORÇLARINI ÖDESİN SESİMİZİ DUYMANIZ İÇİN ÖLMEMİZMİ LAZIM BI GİDİŞLE ÇOK KURBAN VERİLCEK ZATEN 10 AYDIR EŞİM İÇERDE ÇOCUKLARIM AÇ KALMASIN DİYE KOMŞUYA BIRAKIYORUM 1,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU VE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM DAYANCAK GÜCÜMÜZ KALMADI YETERRRRRRRRRRRRR

    YanıtlaSil
  77. HER ŞEY DÜŞÜNCEDE BAŞLAR SONRA FİİLE DÖNÜŞÜR.
    Kendini yakma eylemini blöf olarak görmeyelim,
    (Yanlış anlaşılmasın kimsenin zarar görmesini istemiyorum)

    İnsanlarda bu fikirler oluşmaya başladıysa çözümsüzlükte
    herşey olabilir. Türkiyede az mı insan intihar etti.

    YanıtlaSil
  78. bize bu ÇEKtiklerimizi ÇEKtirenler.iktidar ellerinden kayıp gittiğinde bizim çilemizi de ÇEKecekler .az kaldı mazlumun ahı arşa ulaşır derler . borcunaa sadık dürüst olan hepimize inanıyorum ki art niyetli yok aramızda ALLAH yardım etsin cümlemize ve borçlarımızı sağ salim ödeme fırsatı versin

    YanıtlaSil
  79. değerli arkadaşlar

    CGK daki dava şişli 6 asliye ceza ve 2009/475 bu demektir ki karar 2009 da verilmiş.2009 şişli 6.asliyenin beraat verdiğini biliyoruz bunun bir örneğide yukarıda.hal böyle iken muhtemelen itiraz olmuş ve ek kararla beraat kararı çıkmıştır diye düşünüyorum..fakat tabi ki bu konuda % 100 bir sonuca ulaşmak için dava dosyasını görmek gerekiyor...

    kısaca itiraz sebebini gördüğümüzde tam emin olarak yazabileceğiz...

    my way

    YanıtlaSil
  80. 72. de yazan arkadaşım.

    bu durumda olan sadece sen değilsin. Çözümde bu değil. Burada bir mücadele veriliyor elinden geldiğince bu mücadeleye katıl. netice alınacak ve bu sorun bitirilecektir. Yok olmazsa o zaman farklı eylemler planlar ve uygularız. Burası bir mücadele platformu.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  81. ofuoğlu yine yargıtaydaki şişli 6 asliye cezanın vermiş olduğu kararın bizimle alakası olmadığını iddia ediyomuş ne zaman olumlu konuştu ki ne zaman beğendi takdir etti ALLAH aşkına bir örnek verin bizler her kararın her tarafını inceliyoruz bir detay bulabilirmiyiz diye moral bozmak bol bol laf üretmek ne güzel oturduğun yerden demi ama yılmayacaz bıkmayacaz dışarda tek arkadaşımız dahi kalsa mucadele edecez yıkacaz engelleri namuslu çalışdık namuslu şekilde ödeyecez borcumuzu RABBİM HİÇ BİR ARKADAŞIMI KUL HAKKIYLA SORGULAMASIN DURDURAMAYACAKLR BİZİ ENGEL OLAMAYACAKLAR MUCAEDELE SONUNA KADAR TAKİ DIŞARDA TEK BAŞIMIZA KALANA KADAR TELEFON FAX MAİL ELİMİZDEN NE GELİYOSABU KONUYU DİLLENDİRECEZ.HADİ ARKADAŞLAR ÜZERİMİZDE KUL HAKKI KALMASIN DİYE ANKARALI

    YanıtlaSil
  82. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAYIRLI AKŞAMLAR. AFFINIZA SIĞINARAK ŞUNU YAPTIM BUNU YAPTIM DİYEREK, YİNE YAZIMLARIMA BAŞLAMAK İSTEMİYORUM VE ÇOK ŞEY YAPTIMDA DEMİYORUM VE LAKİN; BİRAZ DAHA BİRŞEYLER YAPALIM ADINA BİRKAÇ CÜMLEYLE ŞUNLARI ANLATMAK İSTİYORUM. ÖZELLİKLE 30.01.2009 TARİHİNDEN BERİ BABA OCAĞIMIZ BU SİTEMİZLE TANIŞIP VE BU SİTEDEN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİKTEN SONRA; BİR TÜR SİZLERDEN ALDIĞIM GÜÇLE VE YENİDEN HAYATA DÖNÜŞ PROJEMİZLE, 15.06.2009'DAN SONRA, TEKRAR EDİYORUM SİZLERDEN ALDIĞIM GÜÇLE; BİRKAÇ SATIRLA ŞUNLARI YAPTIM DEMEK İSTİYORUM. BU TARİHTEN SONRA; MAİL OLARAK ULAŞAMADIĞIM, HİÇBİR MİLLETVEKİLİMİZİN OLDUĞUNU SANMIYORUM. O GÜNDEN BUGÜNE KADAR; HESABIM YANLIŞ DEĞİLSE, 120 CİVARINDA, FAKS GÖNDERDİĞİMİ; 90 ADET MEKTUP GÖNDERDİĞİMİ, EN AZ 100 MİLLETVEKİLİMİZ VE BAKANIMIZLA, BİREBİR GÖRÜŞTÜĞÜMÜ VE MESAJ GÖNDERDİĞİMİ RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM. ANKARA HUSUSUNDA; VERDİĞİM DESTEKLERİ BİLENLER ELBETTE BİLİYORLARDIR. AYRICA; GAZETELER, ODALAR, TSEK, YARGITAY KONUSUNDA, MEKTUP VE MAİL ÇALIŞMALARIMIN FAZLASIYLA OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. NEDENMİ BUNLARI ANLATIYORUM? NEDENİ; GÖREV SAYDIĞIM BİRŞEYLERİ YERİNE GETİTMEK İSTEDİĞİMDENDİR. YA GÖREVİ; KENDİNE GÖREV OLARAK ÜSTLENMİYECEKSİN, YADA; GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKSİN, ÖYLE DEĞİLMİ? İŞTE BEN; AFFINIZA SIĞINARAK BUNLARI YAPMAYA ÇALIŞTIM. ÇALIŞTIM; BU ANLATTIKLARIMI, KENDİME GÖREV SAYARAK VE BENDEN DAHA ÇOK EMEK ÇEKENLERİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLEREK, DEDİKTEN SONRA; BUGÜN, ALTI MİLLETVEKİLİMİZE MEKTUP GÖNDERDİĞİMİ BELİRTİP, DEĞERLİ KARDEŞİM EMRE'NİN SON GÖNDERDİĞİ MAİL DOĞRULTUSUNDA; YARIN BELİRLENEN YERLERİN TAMAMINA, HİÇ EKSİKSİZ OLARAK, FAKS GÖNDERCEĞİMİN BİLİNMESİNİ İSTERİM. ALLAH'IN İZNİYLE; CANI GÖNÜLDEN KATKIDA BULUNAN ARKADAŞLARIMIZIN ÇALIŞMALARIYLA, MUTLAK VE MUTLAK O ÖZLEMLE BEKLEDİĞİMİZ HÜZÜNLÜ ÖZGÜR GÜNLERİMİZE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ. ULAŞACAĞIZ; TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN.............. EN DERİN SAYGILARIMLA; Hasan(Barışçı)- Mersin

    YanıtlaSil
  83. 84 de yazan arkadaşım,

    bildiğin birşey varsa açıkla fikir üretiyorsan gerekçelerini yaz. hiçbiri yoksa böyle yazma.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  84. ya arkadaslar sızler vekıllerle konusunca anlatmıyomusunuz adlı para cezasından yattığımızı,ben her seferınde anlatıyorum ama onlar hala 2.200 kısı var dıyor cezaevınde,ben metrıste yattım ve sadece metrıs te en az 2000 kısı cekten yatıyor,lutfen sızlerde edlı para cezasından bahsedın ve anlatın.

    YanıtlaSil
  85. iyi geceler dünün iş adamları bugunun dolandırıcıları,kimsesizleri ve adresi olmayan insanlar oldu ne kadar komik değilmi?dün verdiğimiz vergilerle iş imkanlarıyla istihdam yaparken bugün kendi adıma diyorum ekmek bulamayacak haldeyiz.her gün intihar etmeyi düşünmek istemiyorum her gün 24 aylık çocuğuma nasıl gelecek vereceğimi düşünmek istemiyorum.kendi bildiğim işi tekrar kurup borçlarımı ödemek istiyorum dışarıda piyasada olan esnafların buna bile tahamülü kalmamış.çek mağdurları hapse girdiğinde insanların içerde nasıl bir tahamülü olacakta sağlık lı olarak tahliye olacaklar bunu kimse düşündümü?herkesin piskolojisi bozukken nasıl sağlıklı tahliye olacak,insanlar birbirlerini doğrar allah göstermesin sosyal patlama olur sayın devletim.bu yazdıklarım kime ulaşıyorsa lütfen bana geri dönsün piskolojim çok bozuk farklı şeyler düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  86. 87 de yazan arkadaşım,

    Buradan istisnalar dışında genelde sesini duyacaklar senin durumunda olan insanlar.

    Farklı şeyler düşünme. 24 aylık dediğin evladına böyle birşey veremezsin.

    esnafken yaptığın bir mücadeleydi. Ama bitti bizimki gibi şimdi konumumuz farklı ama bu konum mücadelenin daha fazla verilmesi gereken bir durum. Zaten hayat hep mücadele değilmidir.

    Öncelikle bu mücadeleye katıl ve hepimiz gibi yapılması gerekenleri yapalım. Herşeyden önce

    Anayasaya

    Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine

    ve en önemliside

    İnsan Vicdanına aykırı olan bu yasayı halledelim.. hallettirelim...

    ondan sonra zaten yeni bir hayat mücadelesi başlayacak

    yeni isen sitede Emrenin mail adresi var oraya mail adresini kaydettir. günlük yaptığımız çalışmalara katıl. el ele verip bu mücadeleyi kazanalım.

    sitede eski isen bunları zaten biliyorsundur.

    Bizler

    Müflis olabiliriz,
    beceriksiz olabiliriz,
    iş bilmez olabiliriz,

    ama asla dolandırıcı değiliz. zaten dolandırıcı olsaydık dolandırdığımız paralarla ya gitmiş biryerlerde keyif yapıyor olurduk. yada bu işte birilerini kullanmış elimizi kolumuzu sallayarak yeni planlar peşinde olurduk.

    çok şeyimizi kaybettik...
    ekmek parası bile bulmakta zorlanıyoruz
    çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz
    ruhi bir çöküntü içindeyiz ama

    kaybetmediğimiz birşey var

    ONURUMUZ,

    ONUDA KİMSENİN ALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  87. 85 NUMARADA YAZAN DEĞERLİ ARKADAŞIM; ANLATMAK İSTEDİĞİM MÜCADELE AZMİNİ ORTAYA KOYMAKTIR. BEN; BU GÜZEL SİTEMİZE YAZMAYA BAŞLADIĞIMDAN BERİ, MÜMKÜN OLDUĞUNCA; HERŞEYİ BERRAK VE ŞEFFAF OLARAK SERGİLEMEYE ÇALIŞANLARDANIM. ANCAK; BİRİLERİ SİZE, SIR OLARAK ARAMIZDA KALSIN DİYE BİRŞEY SÖYLEMİŞSE, O SÖYLENENLER ARANIZDA KALMALI ÖYLE DEĞİLMİ? KALDIKİ; AFFINIZA SIĞINARAK, KİM OLDUĞUNU VE ADINI VEYA RUMUZUNU DAHİ, YAZININ ALTINA YAZMAMIŞSIN. BUNA RAĞMEN; SİZE SAYGI İLE CEVAP VERME GEREĞİ DUYDUM. UMARIM; KIRICI BİRŞEY YAZMAMIŞIMDIR. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  88. ARKADAŞLAR Dün Mecliste Borçlar kanunu tasarısı görüşülürken gündem dışı olrak MAĞDURİYETİMİZ hakkında konuşan muhalefet milletvekillerine cevap veren Adalet Bakanı bu mağduriyetten 2155 kişinin cezaevinde olduğunu söyledi. Biz mi abartıyoruz yoksa Sayın Bakanı mı yanıltıyorlar? Ben Cezaevine girmiş çıkmış biriyim. Bulunduğum yerde çek ten dolayı 15 kişi vardı. Sayımızsa 45-50arası değişiyordu yolgeçgn hanı gibi taahhüdü ihlalden yatan da vardı. Bakanın sözünü ettiği başka suçlular olsa gerek. ADLİ PARA CEZASINDAN bahsetmiyor o zaman Zaten önceleri BÖYLE ceza mı olur muş diyen milletvekili BAKANlık yapmış kişilere raslamadık mı Bizim bunlara tekraradan ADLİ PARA cezasının HAPSE dönüştüğünü anlatmamız gerekecek.
    Ama Sayın Bakan da Önümüz hafta için "SERİ BİR ŞEKİLDE BU KANUNUN çıkması için ÇALIŞACAĞIZ" sözünü verdi. TAKİPÇİSİ olalım derim.develi01

    YanıtlaSil
  89. Arkadaslar, meclis tv yi izledim. Muhalefet sik sik cek konusunu dile getiriyor. Ancak iktidar soz birligi etmiscesine ayni noktada takilip kalmis. 2 hata halen devam ediyor. Icerdekilerin sayisi ve hapis cezasinin sanki alacakliya bir fayda sagladigi. Dun adalet bakani cek cezali sayisini 2150 civari verdi. Onumuzdeki hafta siyasi parti liderleriyle gorusulup yasanin son sekliyle meclise getirilecegini soyledi. Bugune kadarinden tek farkli soylemi alacakli alacagini alamadigi icin o da takibe ugramis bunlarida dusunmemiz lazim dedi. Evet bi yasa cikacak arkadaslar ama ibre diger yani gosteriyor gibi. Yasadan once son sanslarimizi iyi degerlendirmelıyiz

    YanıtlaSil
  90. MİLLET VEKİLLERİ BİZLERİN DERTLERİNİ ÇOK GÜZEL İFADE ETTİ ONLARI AYAKTA ALKIŞLIYORUM HERKES İÇİN HAYIRLISI OLSUN SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  91. ARKADAŞLAR ADALET BAKANIDA BENCE GERÇEK SAYIYI BİLİYOR AMA GERÇEK RAKAMLAR TELAFUZ EDİLDİĞİ ZAMAN KAOS OLUŞACAK KORKUSUYLA ONLARDA KOMİK RAKAMLARLA İŞİ BTİRMEYE ÇALIŞIYOLAR OLABİLİR.BEN BAKANIN GERÇEK RAKAMLARI BİLMEDİĞNİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM.DÜŞÜNSENİZE OLMAYAN BİR KANUNDAN DOLAYI 64 BİN KİŞİ HAPİSTE 700 BİN KİŞİ ARANIYOR BUNU UTANCINDAN DAHİ SÖYLEYEMEZ.ONLARDA ÇOK GEÇ KALDIKLARININ FARKINDALAR AMA BUNU BANKALARIN %95 İNİ YABANCILARA SATMADAN ÖNCE DÜŞÜNECEKLERDİ.İŞİN SONU GELDİ GELDİDE BİZLER BİTTİK.BORÇ ÖDEYECEK SATACAK MENKUL GAYRIMENKUL KALMADI ALLAH YARDIM ETSİN HEPİMİZE HADİ ELELE VERELİM GÜNDEMDEN DÜŞMEYELİM.BAKIN BİR MAĞDUR ARKADAŞIMIN SESİ NELERE MAL OLUYO BİZDE ÇIĞLIĞIMIZI DUYURALIM HEP BERABER ANKARALI

    YanıtlaSil
  92. arkadaşlar tekrar tekrar söylüyorum,cezaların asıl buzdağı olanının adli para cezalarından kaynaklandığını hükümet de bal gibi biliyor.Dolayısıyle size diyorum ki yine..TEZGAHA GETİRİYORLAR BİZİ..neden anlamak istemiyorsunuz.Zaten çeke hağis cezası yok şu an.Millet ne çekiyorsa hülle kanunu olan adli paranın hapse çevrilmesinden çekiyor.Ama maaalesef bunu herkes yani tüm milletvekilleri biliyor ama konuyu bu şekilde meclise taşımak işlerine gelmiyor.Yoksa sayın bakan durup durup 2250 filan dermi.Bu mümkünmü.Biraz gerçekçi olalım.Ne çeki kardeşim sürekli olarak ortaya konulan temcid pilavı gibi çeke hapis cezası söylemi.Çeke hapis yokki zaten...Kestikleri adli para cezasına hapis var.Zaten kanunda şöyle çıkacak.Onun hazırlığını yapıyorlar.Kanun aynen şöyle olacak...tahminimce..
    1-Çeke hapis cezası insan haklarına aykırı olduğu için resmen kaldırılmıştır.
    2-Borçlular çek bedeli kadar adli para cezası ödeyeceklerdir.
    Bundan sonra gazeteler aynen şöyle yazacak müjde çeke hapis cezası kalktı..
    Amma velakin hiç kimse bilmeyecekki aslında adli para cezasının cezaların babası olduğunu...asıl hapsin ondan yatıldığını..
    Gazete okuyan 1000 kişiden 999 u böyle düşünür.Ve hükümet de ne şiş ne kebap yanmadan bu işten hiç bir şey yapmayıp,çok bir şey yapmış gibi çıkar...Bakın görürsünüz inşallah ben yanılırım,yanılmış olurum ama hiç zannetmiyorum.Dikkat etsenize beyanlara,tartışmalara konuşmalara,hep çek cezası konuşuluyor,adli para cezasını bir kişi adam gibi telaffuz ettimi...kendimizi kandırmayalım...Bu durumda avukatlar istediklerini aldılar...Saygılarımla ZOLA

    YanıtlaSil
  93. Değerli arkadaşlar dün meclis konuşmalarını takip ettim bazı vekillerimiz bizlerin mağduruyetlerine değindiler.ama hükümetten birileri bizi savunmadı.bana göre anlaşılmayan konu şu ÖDENMEYEN ÇEKTEN DOLAYI KALKMASI GEREKEN ADLİ PARA CEZASIDIR.bakan beyin çekten dolayı hapiste yatan 2165 civarında kişi olduğunu söyledi.aslında doğru bu 2165 kişinin bir çoğu çek sahteciliğinden veya çalıntı çek gibi benzer suçlardan yatmaktadır.bizim suçumuz ise ödeyemediğimiz çekten dolayı çıkan ADLİ PARA cezasını ödeyememektir.bu suçtanda yaklaşık 70 bin kişi yatmaktadır.yapmamız gereken adli para cezasının kalkmasıyla alakalı çalışmalarımızı yoğunlaştırmaktır.bu arada her kim hangi milletvekiline ulaşabiliyorsa bu konuyu anlatmalı.işin özü çek suçu ile adli para cezasını meclisteki komisyonun kafasına sokmalıyız.dün yapmış olduğum çalışmalarda istanbul,ankara,ve adanadan ayrı ayrı yerlerden yaklaşık 120 adet faks ve yargıtay üyelerine mektuplar gönderdik.bugün ve yarında vekillere adli para cezasını anlatmaya yönelik hazırladığımız bir metni fakslayacağımı;sizlerinde bu konuda çalışmalarınızı hızlandırarak davamıza bir ivme kazandıracağınızı düşünmekteyim.saygılarımla... Murat ORKUN

    YanıtlaSil
  94. malesef 94 de yazan zola adlı arkadaşa katılıyorum yıllardır böyle müjdeler duymadıkmı.. karşılıksız çe ke hapis cezası kalktı.. acı çok acı. esnafı sahtekar dolandırıcı yapan devlet..

    YanıtlaSil
  95. sayın jenardi daha öncede yazdım mail adresim gleanmoure@hotmail.com . yav bi zahmet komisyon üylerinin adlarını ve fax numarlarını mail atarmısnız allah aşkına sol üst e yaz gibi prosedüre takılmayın.. lütfen.. kendimce organizasyon yaptım farklı metin ve numaralardan biz durumnda insanlara fax çektirecem.ben konyadan yazıyorum. hadi bi zamet.

    YanıtlaSil
  96. ARKADAŞLAR HER NE BU YASADA NE ÇIKARSA ÇIKSIN,BİZ ADLİ PARA CEZASINI BU KALAN KISA SÜREDE ANLATMALIYIZ.ÇALIŞMALARIMIZ BU YÖNDE OLMALI.BU İŞ BU YASAYLA BELKİ BİTMEYECEK BELKİ BİR SÜRE ZAMAN KAZANACAĞIZ AMA ELİMİZDEN GELENİ SON GÜCÜMÜZE KADAR YAPMALIYIZ.BAŞKA ÇAREMİZ YOK LÜTFEN ARKADAŞLAR FAKS VE MEKTUPLARA YOĞUNLAŞALIM.

    YanıtlaSil
  97. SAYIN ALİM IŞIK ADLİ PARA CEZALARINI ÖDEMEDİKLERİ İÇİN ŞU ANDA KAÇ KİŞİ CEZAEVİNDE TUTUKLUDUR.. SORU ÖNERGESİ HAZIRLIYOR

    YanıtlaSil
  98. 97 de yazan arkadaşım ben mailini ekledim bende var adres ve faks noları .ekledim sizi.benim mail. kozorkun@hotmail.com

    YanıtlaSil
  99. cüneyt kardeş bunu duyduğuma çok sevindim.çalışmalarını takdirle karşılıyorum.bizde adana milletvekili sayın Hulisi GÜVEL ile görüştük bu konuyu çok iyi anlattığımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  100. arkadaslar bakın gordunuzmu demekkı calısmalar fazlasıyla ıse yarıyor ve vekıllerımız bızı dınlıyormuş sadece yapmamaız gereken bu son haftayı bos gecırmemek ve aranaya devam etmek tabı bu arada ADLİ PARA cezasını ustune basarak anlatmak

    YanıtlaSil
  101. 99 da yazan arkadaşın haberi çok güzel. Sayın Alim ışık gerçekten mecliste bizi savunan konuşmalar yapıyor, onu takdir ediyor teşekkür ediyorum. Bende tam böyle bir önergeyi bir vekile verdirebilirmiyiz diye soracaktım. Umarım cevaplarlar ve konu aydınlanır.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  102. ARKADAŞLAR ŞİMDİ AHMET İYİMAYA İLE TEL GÖRÜŞTÜM YETER ARTIK ARADIĞINIZ DİYE TEPKİ KOYUYOR. 2165 KİŞİNİN ÇEKTE SAHTECİLİKTEN YATTIĞINI 55 BİN NİN ÜZERİNDE ADLİ PARA CEZASIN DAN YATTIĞINI SÖYLEYİP GERÇEKLERİNİN SAYIN BAKANIN SAPTIRDIĞINI SÖYLEDİM KABUL ETMİYOR.YATAN VE ARANAN RESMİ RAKKAMLARI BU GÜN HER MUHALEFET VE DİĞERLERİNE FAX VE MEİL ,TEL BİLDİRELİM İYİCE SIKIŞTILAR.TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAMAK İSTEMİYORLAR İNANDIRMIŞLAR KENDİLERİNİN DOĞRU YAPTIKLARINI ZANNEDİYORLAR.TİPONNE

    YanıtlaSil
  103. 65000 kişi içerde 150000 kişi ceza kesilmiş gbt kayıtlarında 700000 açılmış olan dava 70000 yargıtayda kamuoyu duyarsa infial olur diye korkuyorlar.mağdur olan ailelerle birlikte bu rakam3.5 milyonu bulmaktadır,çalıştırdıkları insanlar hariç.bu mağdurlar vergi.sskikredi kartı uzlaşmalarından sicil affı düzenlemelerinden yararlanabildilermi.yüksek karlarla yüksek vade farkıyla mal ve para satanlar ve bu olumsuzluktan nemalanan icra avukatları için bunca insan feda edildi.israrla 2000 kişi hapiste deniyor.karşılıksız çekten hapiste yatmak diye bir şey yok.bu yatan insanlar karşılıksız çek kesenlere verilen adli para cezasından yatmaktadır.benim çocuğum 700 800 adet usd eur tl çeki kullanmış sonunda sektörünün olumsuz durumlarından dolayı 8 10 tane çeki sonunda yazılmıştır evlerimiz birikimlerimiz arabalarımız hepsi talan olmuş ve oğlum 140000 bin lira adli para cezasına çarptırılmış hemde gıyabında kendini savunamadan para yatırılamamış olduğu için 1400 güne hapise çevrilmiştir ve 630 gündür ceza evindedir paramız olsaydı bu para devlete yatacaktı para olsaydı zaten çekler karşılıksız çıkmazdı devlet kendisine adli para borcumuz olduğu için alacağını alıncaya kadar oğlumu para karşılığı rehine almıştır.geleceğini ve hayata bakışını mahfetmiştir.senet borçlularına cari hesap borçlularına kredi borçlularına neden bu insanlık dışı cezaları verememektedir.ekonominin çarkları nı ilgilendirmiyormu bu borçlar.diğer borçlulara sadece icra bizlere hem icra hem hapis bumu adalalet.yazıklar olsun.dünyada ve ahirette iki elim yakanızda olsun benim gibi milyon kişinin. hatice kahveci özdemir

    YanıtlaSil
  104. 105 nolu yorum herşeyi apaçık anlatmaktadır.bu yazı vekillerin eline geçse bu iş biter iktidar hiç bir cevap veremez.bu utanç onlara çok şeyi anlatır.laf canbazlığı yapamazlar vatandaşı ne hale soktuklarını anlarlar. ilhan

    YanıtlaSil
  105. arkadaşlar bu cek yasasının cıkcana ben inanmıyorum ben 10 aydan beri evimden ayrı başka melmekte yaşıyorum iş yerim kaplı ben kacmkla bu borcu ödyemem beni serbez olsam iş yerimi calıştrım borcumu öderim bu nasıl iş bu babacan hic yokluk cektimi acaba bu insanlar bu cek cezasını cıkarcaklarna inanmıyorum başbakan ben cok yokluk cektim deyor hayır başbakan ceken bu zulmu yapmaz kardeşim sen ne dersen o olur borcumuzu ödyelim cıkarın bu cek afını aylemiz cevrmiz daldı ya sizin kimlere hizmet etnizi anmıyorum ben ayni zamnda birde ak partliyim yok be bundan sora size ben oy vermem başklarda verdrmem ister cıkarın ister cıkarmyın cek afını bunun babalı ödyeceksiniz bu dünyanın gercek dünysda var orda hesaplaşırız sayın bakanlar sizin cek yüznden ayleniz daldımı bir 3 yaşındaki cocugunuza süt alıyorsunuz biz almdımız icin kendimi intahar etme aklıma geliyor sizin kulanız bile duymuyor başbakan emir vermden hic bir bakan bu ceke imza atmaz kardeşlerim bu iyi bilin iş allah ben yanılırım bu cek cezası cıkar ama o zamana ben şahsen kalmam aklıma her şey geliyor cocuklarımı ve aylemi özldim saklı duryorum ac susuz bu ceklecek bir şey degil bir vadan daş olarak hakımı halal etmiyorum bu devltin yöntenlere

    YanıtlaSil
  106. ARKADAŞLAR SİYASET YALANI EN GÜZEL SÖYLEME SANATIDIR.BİZ NERDE DOĞRUYU SÖYLEMEYE ÇALIŞSAK ONLAR EN GÜZEL YAPTIKLARI SEYİ YAPIYOLAR.RAKAMLAR ÜRKÜTÜCÜ İNANIN BU RAKAMLAR DOĞRU BİR SEKİLDE SÖYLENSE GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞER.SARSILIRLAR SU AN KILIF HAZIRLIYOLAR MİNARELERİNE BU APAÇIK GERÇEK YADA GERÇEKLERİ GÖRÜYOLAR DAHA FAZLA PARTİLERİNE ZARAR VERMEDEN ÇÖZMEK İSTİYOLAR.EKONOMİYİ BİTİRDİLER ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR TOPARLAMYA ÇALIŞIYOLAR.BİZ ONLARIN BÜTÜN KAÇAMAK CEVAPLARINI KAPAMALIYIZ ASLINDA BİZİM İSMİMİZ ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARI OLACAKTI ÇEK DİYİNCE ALACAKLILARI SAVUNMAYA GEÇİYOLAR DEVLETİN BİZDE NE ALACAĞI VAR NE VERDİDE NEYE KRŞILIK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ İSTİYOLAR BUNU ANLATMALIYIZ
    ANKARALI

    YanıtlaSil
  107. lafta bizi yöneten bu insanlar haktan hukuktan bahsediyorlar etmezseniz etmeyin onlara göre ne hakkımız var bizim onlarda asıl onların bizim üstümüzde hakları var adamlar gece gündüz demeden bizizm için çalışıyorlar öyle bi çalışıyolarki yıllarca bu vatan için canının ortaya koyan şehitleri bile görmezden geldi aylarca gece gündüz mecliste dağdaki itleri nasıl olurda indiririz affederiz diye çalıştı adamlar haklarını yemeyelim biz çek mağdurları millete davlete zararmı verdikte bizden yılsınlar dağdakilerden yılıp korkup indirirler bizide ellerimiz kelepçeli iki polis eşliğinde cezaevine gönderirler onlar kadar hainiz ya biz hey gidi hey sizde haktan bahsediyosunuz bu insanlar haktan ne anlarlar başbakanımız diyomuş hapis cezası olduğunu bile bile kestiniz çekleri kesmeseydiniz şimdi söyleyin sayın başbakan siz dağdakilerin suçunun karşılığını bilmiyormuydunuzda serbest bıraktınız bunun cevabını verin tabi sizden kimse hesap soramaz bunca insanın ahı yerde kalmaz unutmayın ve bizlere artık kulak verin bizde bu devletin onurlu birer annesi olarak mağdur çocuklarımızı serbest bırakın herkes işine gücüne baksın yuvaları dağılmasın tabi biraz vicdanınız varsa çığlıklarımıza kulak verin

    YanıtlaSil
  108. muhalafet elinde ki bu kozu doğru ifadelerle kullanırsa Ak partiye karşı büyük zafer elde eder..kendilerine adli para cezasını çok açık anlatan kısa ve net rakamlı faxlar atalım..ak parti zaten bu durumu biliyor ve kapatmaya çalışıyor..en azından millet doğruları duysun..engin

    YanıtlaSil
  109. 109 da yazan arkadaşım çok güzel yazmışsın ama seni bizden başkası duymuyor.onun için çalışmalarımıza devam edelim.fazladan atacağımız her faks ve mektup bizim lehimizde olacaktır.bu memlekette zaten adalet tartışılıyor.biz adaleti arayalım ama mücadele ederek.

    YanıtlaSil
  110. Arkadaşlar ; adalet komisyonuna faks çekmeye devam lütfen. Kaç kişiyiz öğrensinler. Yatan 65 000 bilsinler, kaçan 700 000 bilsinler. Son günler haydi....
    Not sonu 22 de sekreter çıkıyor 24 le bitene çekin.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  111. arkadaslar sadullah erginin telefonunu bana ilete bilirmisiniz mumkunse bende yurtdisindan ariyim E-MAILADRESIMI YAZIYORUM=hasturk31@mynet.com bana telefon numarasini iletirseniz memnun olurum

    YanıtlaSil
  112. Çok özür ters yazmışım 24 de sekreter 22 de faks olacaktı....

    Cinocan

    YanıtlaSil
  113. hükümet içeride kaç kişinin yattığını kaç kişinin kaçak durumda olduğunu daha kaç kişinin kaçak veya hapis durumuna düşeceğini bilmiyorsa gerekli kurumlara gerçek sayılar bildirilmesin de yarar olacaktır bu konuda yoğunlaşmak gerekli

    YanıtlaSil
  114. merhaba benimde kardeşim bugün yakalanarak cezaevine gönderildi umarım borçlar kanununda adli para cezası ile ilgili kısımda olur ve düzeltilir.artık kimsenin ekonomik yükümlülüğünü yerine getirememekten ceza almamasını diliyorum zaten parası olan alacaklısına borcunu öder,devletin kestiği cezanın kime ne faydası var

    YanıtlaSil
  115. değerli arkadaşlar bugün tüm komisyon üyelerine faks çektim 2 kişi hariç, ayrıvca benzer durumda olan 4 arkadaşıma da başlarında bizzat durarak faks çektirdim.. kişisel görüşüm adli para cezası konusuna değinmek lazım. bunun içinde yegane yol muhalefete bu konuda faks çekelim. sizden ricam elinde muhalefetin etkin isimlerine dair faks numarası olan varsa gleanmoure@hotmail.com adresine gönderebilirmi.. sn jenardi seninde alacağın olsun 2 gündür takıldın bi prosedüre yalvarmama rağmen hala mail atmadın.. kozorkun bu arada çok sağol kardeşim.

    YanıtlaSil
  116. Arkadaşlar,

    Geçenlerde emniyette çalışan bir arkadaşımla görüştüm. Ufak bir ilimizde çalışıyor kendisi. Çekle ilgili yakalamalar hakkında konuştuk. Sadece onlar ayda 400 kişiyi çekten dolayı alıyorlarmış. Ceza evleri artık göndermeyin diyormuş. Ama sonuçta görevimiz düştüğü anda gbt ye alıyoruz diyor.
    Bu sadece ufak bir ilde olan...
    Büyük şehirler artı 80 il , ayda kaçbin kişi içeri alınıyor kimbilir.

    Saygılarımla
    2156

    YanıtlaSil
  117. ARKADAŞIM AŞAĞIDAKİ LİNKTE TÜM VEKİLLERİN FAX NUMARASI VAR..
    BİRAZ CABAYLA KENDİNİZDE BULABİLİRSİNİZ GİRİN TBMM SİTESİNE VAR ORDA..

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mvtelefon.liste

    YanıtlaSil
  118. Hasan Barışçı kardeşim,

    84 de ki yazının senin olduğunu bugün gördüm. sÖZÜM SENİN O YORUMUNA DEĞİL.

    Bir yorum vardı ya silindi yada ben numarasını yanlış yazdım şu anda aradım bulamıyorum. Kısa bir yorumdu ve şöyleydi sanırım

    '' 10 aralık 2009 da herşey bitecek gözünüz aydın ''

    gibi bir yorumdu ve ne bir açıklama nede bir dayanak vardı düzeltme için yorumu aradım ama bulamıyorum. Belki adminler biliyordur. Yoksa senin yorumların yeterince açık net.

    Bu arada son 5 gündür görüştüğüm vekillere hep şunu anlatıyorum. Adalet bakanının verdiği rakkamlar adli para cezası nedeniyle yatanlar değil. çekte sahtecilik ve usulsüzlük yüzünden yatanlardır. Adli para cezasının ödenmemesi nedeniyle yatanları çekten yatan sınıfında görmüyor adalet bakanı ve ona göre cevap veriyor.

    Sayın Cüneyt in yazdığı Sn. Alim Işık bu önergeyi verirse cevaplandığında gerçek rakkamları herkes görecek. Ankaralı Cinocan ve diğer yazan arkadaşlar haklılar. Olayo oldı bittiye getirmek için 2000 li rakkamları kullanıyorlar. Buna müsade etmemeliyiz.

    Çalışmalarımız bu yönde olursa bu işin boyutu değişecek ve daha iyi bir noktaya gelecektir. İsimsiz yazmamın sebebi blogger hesabımda bir sorun var bir türlü düzeltemedim.

    saygılarımla

    Monseur_x

    YanıtlaSil
  119. 120 DE YAZAN ARKADAŞIM O YORUMU BEN YAPMIŞTIM ANLAYAMADIM YAZIYI KALDIRMIŞLAR,BEN ŞİMDİ BUNU NASIL İZAH EDEYİM ANLATSAM 10 SAYFA SÜRER,HERKES Bİ ŞEYLER SÖYLÜYOR,AMA KİMSE MANTIKLI DÜŞÜNMÜYOR,31.12.2008 DEN SONRA MAHKEMELER NE KADAR TUTUKLAMA VERDİYSE VERSİN BU KANUNA AYKIRI,ZATEN BUNLAR DÜŞECEK,HÜKÜMET NİYE BU KANUNU ÇIKARMIYOR ŞİMDİ KANUN GERİYE İŞLEMEZ,KRİZ DEVAM EDİYOR MERKEZ BANKASI VERİLERİNDE HER AY KARŞILKSIZ ÇEK SAYISI ARTIYOR,KANUN ÇIKTIĞI GÜN KARŞILIKSIZ ÇEKLER BERAAT EDER AMA ŞUNU UNUTMAYALIM ÇEKLERE İLLAKİ Bİ DÜZENLEME GELECEK HÜKÜMETTE BUNU YAPACAK,SADECE HÜKÜMET YAZILACAK ÇEKLERİ BEKLİYOR DAHA DAYANAMAZ ÇÜNKÜ KANUN ÇIKARMADIĞI HERGÜN KARŞILIKSIZ ÇEKLERDE BERAAT KARARI VERİLECEKTİR BU KANUNU ÇIKARSADA ÇIKARMASADA ŞU ANDAKİ ÇEKLER DÜŞMÜŞTÜR NE OLURSA OLSUN KANUNU ÇIKARTSINKİ YENİ ÇEKLERE HAPİS OMASINI SAĞLASIN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  120. 120'DE YAZAN MONSEUR_X KARDEŞİM; SAYGI VE SEVGİLERİMİ İLETİYORUM. BİZ KENDİ ADIMIZA; HALEN EKSİĞİMİZLE BİRLİKTE, KİN; NEFRET, ÖFKE, KIZGINLIK, SABIRSIZLIK VE UMUTSUZLUK KÖPRÜLERİNİ HERHALDE GEÇTİK SANIYORUM. ŞU UFACIK YANLIŞ ANLAŞILMANIN NE ÖNEMİ VARKİ? SONUÇTA; HEPİMİZ AYNI GEMİDE, DENİZİN ORTASINDA FIRTINAYA YAKALANMIŞ VE ANCAK HAKLI OLAN DAVAMIZDA, KARAYA ULAŞIP ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞMAYA ÇALIŞAN İNSANLARIZ. KAPTANIYLA; TÜM ÇALIŞANLARIYLA VE YOLCULARIYLA... ANCAK; ALLAH'IN İZNİ VE HEPİMİZİN ÇABALARIYLA, MUTLAK VE MUTLAK KARAYA ÇIKACAĞIMIZI UMUT ETMEKTEYİM. HER NEYSE; SON GELEN, MAİLLER DOĞRULTUSUNDA; BUGÜN, ANCAK; ALTI TELEFON NUMARASINA, FAKS ÇEKEBİLDİĞİMİ BELİRTİYOR, ÇEKEMEDİKLERİME VE YİNE BUGÜN GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, YARIN ÇALIŞMALARIMA DEVEM EDECEĞİMİ, BİLMENİZİ İSTERİM. HER AKŞAMKİ GİBİ; TÜM KATILIMCILARA SEVGİ VE SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  121. hasan mersınlı abı telde konusurken adli para cezasını anlatıyormu

    YanıtlaSil
  122. Hasan Barışçı Kardeşim,

    demek istediğimde buydu. Bu bir gerekçe ve durumu açıklıyor. Gerekçe olmadan insanlar sanki ilahi bir noktadan kesin bir haber alınmış gibi yorumlayıp uğraşmaktan vazgeçebiliyorlar. O yazım o yüzdendi. Yoksa tabiki çok şeyi aştık. Hırsımız olmalı ama birbirimize karşı değil haksızlığa ve bunu gidermeye karşı olmalı. Ben şahsım adına kimseye kızmam buna hakkımda yok. Yazdıklarım sadece yanlış yönlenmeleri önlemek adınaydı. Yoksa hepizim aynı gemideyiz ve aynı yolun yocusuyuz. Bu iş bir şekilde bitecek. Hükümet cezada diretirse Anayasa Mahkemesinde de olsa bitecek. Geciken her gün onların ekonomi korkuları adına kazandıkları gün. Herşeyi döndürüp dolaştırıp Ali Babacan ın önüne getiriyorlar. Bu kadar aramama rağmen kendisiyle bir türlü görüşemedim. hep not aldılar ileteceğiz dediler. Umarım iletmişlerdir

    saygılarımla

    Monseur_x

    YanıtlaSil
  123. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,BUGUN BİR HUSUSU ATLAMADAN GEÇEMİCEM.ÖZVERİ İLE FAX ÇEKEN VEKİLLERİ ARAYAN MAĞDURLARIMIZA BURDAN TEŞEKKÜR EDİYORUM.İNANIN BİZİM BİLMEDİĞİMİZ ÇOK SAYIDA MAĞDURDA BU VEKİLLERİ ARIYOR MEKTUP GÖNDERİYOR...BUNCA FERYADA KAYITSIZ KALACAKLARINI SANMIYORUM.

    SİTEMİZ ALACAKLILAR VE ÖZELLİKLE AVUKATLAR TARAFINDAN DA TAKİP EDİLİP OKUNUYOR. BEN BURDAN ALACAKLI KESİME VE AVUKATLARA DA SESLENMEK İSTİYORUM; HEPİMİZ BİR ÜLKEDE AYNI ÇATI ALTINDA YAŞIYORUZ ..TİCARET YAPTIK AMA OLMADI.ALACAKLARIMIZI ALAMADIK.İŞLERİMİZ TERSİNE GİTTİ.BAZEN EKONOMİNİN KÖTÜ YÖNETİLİŞİNDEN,BAZENDE DALGALANMALARDAN DOLAYI ÖDEYEMEDİK ÇEKLERİMİZİ.BİZLERİ DAVA ETTİNİZ.DAVA EDENLERE VEKİLLİK ETTİNİZ.ŞİMDİ BU SUÇLAR ORTADAN KALKARSA MERAK ETMEYİN Kİ KİMSENİN HAKKI KİMSE DE KALMAZ.BORCUNUN SON KURUŞUNA KADAR ÖDEYECEK OLAN İNSANLARIN FERYADIDIR BU.ENDİŞELENMEYİN..BİZLER DOLANDIRICI DEĞİLİZ.DOLANDIRICI ADAM GÖĞSÜNÜ GERE GERE SİTE KURMAZ.MEKTUP YAZMAZ,FAX ÇEKEMEZ.

    HAYDİ ARKADAŞLAR.HERGÜN VEKİLLERİMİZİ ARAYALIM.FAX ÇEKELİM.MEKTUP GÖNDERELİM.MSJ GÖNDERELİM.

    BİZİ KURTACAK OLAN ÖNCE ALLAH SONRA İKTİDAR PARTİSİDİR.ZEDELEYİCİ SÖZLERDEN KAÇINALIM.YAPICI OLALIM.HALİS NİYETİMİZİN GERÇEKTEN DE BORÇ ÖDEMEK OLDUĞUNU BELİRTELİM.AİLELERİMİZ DAĞILDI YUVAMIZ BABASIZ ATASIZ KALDI.AŞIMIZI EKMEĞİMİZİ GETİRENLER HAPİSTELER.BUNLARI BELİRTELİM.

    UNUTMAYIN! ÖZGÜRLÜK TEMİNAT DEĞİLDİR..OLAMAZ

    YanıtlaSil
  124. Sayın jenardi kardeşim avukatlara yapmış olduğun çağrı boşadır,onlar değilmidir ki evlerden çocuk çoluğun gözü önümde buzdolabını alan,yemekleri dışarıya bırakan,anne çocuğuna içireceği sütü nerede saklayacaktır.Bunu bile düşünemeyen bu kan emici sülükler,aç kalacaklardır,bu yasa çıktığı zaman.Tabii çıkarsa.Bu arada sitenin adının ÇEK MAĞDURLARI yerine ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARI olarak değiştirilmesi önerisine bende sıcak bakıyorum.Çünki çek mağduru denince adamların aklına 2500 kişi geliyor.Gerçekten de çekten yatan sayısı bu.Bakan doğru söylüyor,rakamında her hangi bir yanlış yok ammaaaa velakin,ADLİ PARA CEZASINDAN yatanları da bal gibi biliyor ama içinden söylüyor.Ben hala iddia ediyorum.En az 50 vekillede görüştüm.% 95 i adli para cezasının ne olduğunu,niye verildiğini,bundan da insanların hapis yattığını bilmiyorlar.Buna inanın gerçekten.Hala da bu böyle...maalesef.Adli para cezası,hapis falan diyorum,çekle ne alakası var diyen vekil sayısı 35-40 civarında.Buna AKP-MHP-CHP hepsi dahil.Birileri özellikle gündemi esnaftan dem vurup,çeke hapisten girip,2500 e bağlayıp,işi bitirmek için çalışıyorlar.Şu söylüyorum özetle..Bu tüm çabalarımız boşa gidebilir.ÖZELLİKLE YARINDAN İTİBAREN BİZ ADLİ PARA CEZASI MAĞDURUYUZ ,ÇEKİ YAZMIŞ OLABİLİRİZ AMA ÖNCE ADLİ PARA CEZASI MAĞDURUYUZ.BİZ DERKEN ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARININ KAÇ KİŞİ OLDUĞUNA BİR BAKINIZ-demek gerekiyor özellikle.Çeki unutalım unutturalım arkadaşlar.Bu iş yine avukatların işine yarayacak..Çek sözünü unutun.Adli para cezası olarak telaffuz edelim.Saygılarımla..ZOLA

    YanıtlaSil
  125. HERŞEYİN DOĞRUSUNU, KÖŞE YAZARLARI YAKLAŞIK 11 AY EVVEL

    DUYURMUŞTU....



    Çeklere uygulanan hapis cezası kalktı mı?

    30.01.2009
    Caner Soner Göksel




    --------------------------------------------------------------------------------

    ÇEK, senet, kredi kartlarını ödemeyenlerle ilgili kanunlaşan sicil affının uygulanabilmesi için altı ay içinde borçluların borçlarını ödemesi halinde Merkez Bankası'ndaki kara listeden silinmiş olacaklar.
    Bu yasanın borçlular lehine getireceği hiçbir avantaj yoktur. Çünkü çek, senet ve kredi kartı borcu olanların büyük bir bölümü (kötü niyetli olduğu için değil) parası olmadığı için borcunu bugüne kadar ödeyememiştir. Bugünden sonra da ödenmesini düşünmek saf dillik olur.
    Çünkü iyi insanların borçlu yaşaması mümkün değildir. İşin psikolojisi böyledir. Borcunu yasadan önce ödeyenler ve yasanın verdiği zaman dilimi içinde ödemiş olsalar bile yeni bir kredi almak için kredi kurumlarına başvursalar dahi kredi alamayacaklarını hepimiz biliyoruz. Çünkü kredi kurumlarındaki listelerden silinmeleri mümkün değildir. Doksanlı yılların başında yapılan böyle bir uygulama borçlu adına hiçbir artı getirmemişti.
    Affedilmeleri gerekir
    BU köşede defalarca yazdım. Otuz yıl ticaret yapmış tecrübeli bir insan olarak söylüyorum. Bugün piyasalara canlılık getirmek istiyorsak... Önce vadeli çek alıp vermeyi yasak hale getirmek gerekir... Sonra çekini ödemeyenlere hapis cezası getiren yasaları ortadan kaldırmak şarttır. Gelişmiş ülkeler ve AB ülkelerinde bu uygulamalar yoktur.
    Son günlerde birçok hukukçunun gündeme getirdiği 3167 sayılı çek kanununda yer alan kuralların birbirine uymadığı atıfta bulunarak ceza verilmesini düzenleyen kanunların TCK 'nın ilgili maddelerine uyumlu hale getirilmesi için kanun yapıcıya verilen süre 31.12.2008'de bitmiştir.
    Yani çek kanununda ilgili değişiklik yapılmadığı için zaman aşımına uğramıştır... Bu sebeple çeklerini ödememiş olanların ve ceza alıp hapiste yatanların derhal affedilmesi gerekmektedir.
    Hukukçuların görüşü
    BU konuda hukukçular, 'Binlerce çek mağduru olduğunu ve mahkemelerdeki yüz binlerce dosyanın görüşülmekte olduğunu biliyoruz' diyorlar. Kanun koyucu beş yıl içinde uyum yasalarını Meclis'e getirmediğine göre çek yasasındaki hapis cezalarının kaldırılmasını meclis üyelerinin de istediklerini anlamaktayız.
    1 Ocak 2009 tarihinde TCK'nın beşinci maddesi yürürlüğe girmiştir. Bu sebeple çek kanunundaki ceza hükümleri ilga edilmiştir görüşünü birçok hukukçu paylaşmaktadır.
    TCK'nın hazırlanmasında emeği geçen Profesör Doktor Adem Sözüer ile yaptığım görüşmede çeklerdeki hapis cezalarının net olarak uygulanmamasının ve ceza almış olanların derhal serbest bırakılmasının gerektiği görüşünde olduğunu savundu.
    Bu konunun Yargıtay'a intikal edeceği söylentileri var. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargıtay'ın da bu konuda aksi bir karar vereceğini düşünmediğini ifade etmiştir.
    Şimdi çek cezalılarının Türk hukukundan serbest bırakılmayı beklediklerini bilmek gerekir.


    HALİS CAN...

    YanıtlaSil
  126. 30/08/2008 de iş yerimde yangın çıktı sezonun başı olduğu için mallarım ve makinalarım yandı sigorta eksperi ilede anlaşamadık ve hala mahkeme devam ediyor tabi bu arada çek davalarımda hemen hemen hepsinden ceza aldım ne yapacağımı bilemiyorum 49 yaşındayım işte bulamıyorum arada taksiye çıkıyorum onuda beceremedim bu çek cezaları yüzünden düşünemez hale geldim ( atelyeler ve evdeki kadınları toplarsak işyeri yanmadan önce ortalama sezonda 100 ile 150 kişiyi istihdam ediyordukbu arada birde çinden gelen ithal mallarla rekabet etmeye çalışıyorduk şimdi çocuğumuza beslsnme almakta zorlanıyoruzçok düşündüm suçlusu benmiyim diye, yazacak çok şey var ama başınızı ağrıtmayım bana bir yol gösterirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  127. SİTEMİZE YENİ ULAŞAN ARKADAŞLAR LÜTFEN İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN VEYA SOL ÜSTTE SN.JENARDİ NİN MAİL ADRESİNE ULAŞIN.ULAŞINKİ SİZDE BİZLERLE BERABER BU KAVGAMIZDA BİZE DESTEK OLUN,DESTEK OLUNKİ GÜÇLENELİM,GÜÇLENELİMKİ HAKKIMIZ OLAN ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ÇOK DAHA KISA SÜREDE ULAŞALIM.SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  128. ewet arkadaşlar durmak yok mesaj ve aramaya devam bugün elimde bulunan millet vekillerinin telefonlarını mesaj ve arama ile yıpratacagım biz mesaj atıp ve aradıkça onlarda mejliste gündeme getiriyolar bakalım hükümet nekadar dayanacak bu duruma ama yılmacam devam edecem sonuna kadar mücadeleye devam bu yasa bizim lehimize ya cıkacak ya cıkacak başka şansı yok bu hükümetin aksi karar veremez zaten verse bile o kanunu ana yasa mahkemesinin bozacagını biliyolar bizde yılmayalım arayalım vekilleri adalet bakanı her konuda köşeye sıkıştı bu konuda da sıkışsın ki başbakana bi çere diye hatırlatıp kurtarsın bizi. bizde çalışıp borcumuzu ödeyelim ve bu yükten kurtulalım haydin arkadaşlar iş başına sevgiler HASAN

    YanıtlaSil
  129. Sayın İyimaya'yı aradım çek mağdurlarından günde 300 telefon aldığını söyleyerek isyan etti.Beni bu kadar çok ararsanız milletvekilliği görevimi nasıl yaparım dedi ve telefonu kapattı.01.12.2008 den sonra 3167 nin uygulanamayacağını söyleyen kendisi değilmiydi.Evet milletvekilliği görevini yapamıyor öyleyse istifa etsin.

    YanıtlaSil
  130. arkadaşlar sizlere tavsiyem erken saatlerde faks çekmenizdir çünkü öğleden sonra faks lar yoğun olduğu için çok zor oluyor. ben bugün kemal kılılçdaroğlu, kemal adadol,önder sav, m. şükrü elekdağ, oktay vural, m.cihan paçacı, a.deniz bölükbaşı vefaruk bal gibi muhalefetin etkin isimlerine faks çektim ve iki arkadaşa da farklı numarlardan çektirdim. dünde komisyon üyelerine çektirmiştim faksı. daha önceki faksların aksine adli para cezalarını anlattım fakslarda iki gündür. bugün yoğun olacağı için meclis açılımdan dolayı okurlarmı bilmem ama yinede ara vermemek lazım diye düşünüyorum.. hakan alan- gleanmoure@hotmail.com.

    YanıtlaSil
  131. http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=132594&KTG_KOD=480

    Sabah evden çıkar çıkmaz ilk işim Şevket Ağabey'i (Sürek) aramak oldu. Referans
    'ta dün (perşembe) yayımlanan ödenmeyen çeklerle ilgili yazısı çok hoşuma gittiği için kendisini kutlamak istedim.
    Aslına bakarsanız bu ödenmeyen çekler konusunda bu günlerde ortalık tam toz duman oldu! Kendi çapında ufak bir fırtına kopuyor. İki güçlü lobi karşı karşıya geldi. Aslında birine lobi değil de "küçük çıkar grubu" desek daha iyi olur.
    O küçük çıkar grubu, imzaladıkları çekleri ödenmediği/ödenemediği için hapse girmiş ya da hapse girme tehdidi altında olanlardan oluşuyor (benim bu durumda olan tanıdıklarım da var).
    Lobi ise (söylenenler doğru ise) bankalarmış.
    Asıl tartışma, ödenmeyen çekler nedeniyle hapis cezası verilip verilemeyeceği üzerinde yoğunlaşıyor. Dedikodulara bakılırsa çek veren kurum olan bankalar, ödenmeyen çekler konusunda hapis cezasının kalkmasına karşıymış. Dedik ya, "dedikodu". Bankaların hiçbir biçimde böyle bir resmi görüşleri yok.
    Ödenmemiş çek sahiplerinden ise buna çok şiddetli itiraz geliyor. Bunun da bazı nedenleri var:

    1) Ekonomik bir suça hapis cezası verilmesinin uygar ülke hukuk sistemlerinde yeri olmadığı söyleniyor. (Peki "görüldüğünde ödenmesi" gereken çeklerin vadesinin olması uygar ülke hukuklarında var mı? Batılı ülkelerde sadece bankada olan paranın aktarımı/transferi için çek kesilmez mi?)

    2) Aynı durumda olan kişilere farklı uygulama olduğu öne sürülüyor. Yani ödenmemiş çeki olanlardan bazıları hapse giderken bazıları ya kaçıyor ve polis de peşine ciddi anlamda düşmüyor ya da farklı bir mahkeme hapis cezası vermiyor.

    3) Ödenmemiş çeki olanlar kendilerini "çek mağduru" olarak tanımlıyor. Çünkü (onlara göre), kestikleri çekleri ödeyememelerinin en önemli nedeni, kendilerine verilen çeklerin karşılıksız çıkması. Yani "çek mağdurları" diyesiler ki, "eğer ben başkalarından olan alacaklarımı/çeklerimi zamanında tahsil edebilseydim kendi çekimi valla billa öderdim."

    4) "Çek mağdurlarının" bir diğer savı da ödenmeyen çeklerinin ödenmesi ile ilgili. "Biz hapisteyken nasıl olacak da para kazanacağız? Halbuki dışarıda olsak çalışırız ve karınca kararınca borcumuzu öderiz."

    Şevket Ağabey zaten bu "çek mağduru" sözüne çok kızmış. "Kardeşim benim tanıdığım işadamlarının da bazı çekleri ödenmedi. Yani sattıkları malların bedelini tahsil edemediler. Hukuki bir yaptırım da sağlanamıyor. Çeki ödemeyen kötü niyetli olmayabilir ama sonuçta asıl mağdur olan parasını alamayan değil midir?" diyor.
    Vallahi Şevket Ağabey çok haklı. Şevket Ağabey daha da ileri giderek çek mağduru tanımlaması konusunda şu yorumları da yapıyor:
    "Sorumlu bir işadamı piyasa gerçeklerini bilmek ve bu sorunlara karşı hazırlıklı olmak zorundadır. Bu hazırlıklı olma çabası içerisinde ona verilen çekin ödenmeyebileceği ve o zaman onun da çekini ödeyemeyeceği gerçeği hep vardır. Bu nedenle hiçbir işadamı 'Bana olan çeklerini ödemediler, ben de çekimi ödeyemedim' dememelidir. Bu olasılığı dikkate alarak hazırlıklı olmalıdır.
    Ekonominin krizlere girdiği dönemlerde daha da artan bu sorumluluklar paralelinde şekillenemeyen işadamı, çek sorunlarıyla ve hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacağını bilmek zorundadır.
    Ayağını yorganına göre uzatmak atasözünden yola çıkarak tertibini, ticari hareketlerini bu paralelde yapmak zorundadır."
    Ne kadar da doğru bir yorum değil mi?
    Yine de eminiz ki bu tartışma çok sürecek ve bu çorba daha çok su kaldıracaktır. Ama çeklerle ilgili bir düzenleme yapılırken unutulmaması gereken en önemli gerçek, Türkiye'deki "dejenere edilmiş (vadeli) çek sisteminin" ekonomiye çok ciddi bir akışkanlık ve likidite sağladığıdır. Eğer teminatsız kredi anlamına gelen vadeli çek olmasa ya da çekin (hapis cezası tehdidinden kaynaklanan) ödeme garantisi olmasa, ekonomimin damarları ciddi anlamda tıkanır.

    YORUMLARINIZI BIRAKIN

    YanıtlaSil
  132. Adalet Bakanı'nı aradım,anlattım:Usülsüz tebligatla borcum olmayan çeklerden dolayı gıyabımda mahkumiyet verilmiş.Temyiz ettim yargıtay onamış.Kendisi dedi ki,Bu durumu adalet komisyonuna bildir.Komisyon başkanı 10 aydır söylüyorum bu kanunun değişmesi gerektiğini ama atılan ciddi bir adım yok.
    Vatandaş olarak mağduriyetimin önlenmesi için ben daha nereye başvurayım?Elini kolunu sallaya sallaya gezmek için illahi terörist mi olmak lazım bu memlekette?Benim büyük dedem Çanakkale harbinde şehit olmuş.mezarının nerede olduğu bile belli değil,savaşta kaybolmuş.Yazıklar olsun AKPye hala tefecileri korumaya çalışıyorlar.

    YanıtlaSil
  133. arkadaşlar yasa kesin olarak hapis cezasını kaldıracak.Fakat adli para cezaları oldu bittiye getirilip aynen kalacak.Çünki adli para cezaları esnaf tarafından zaten ödenemiyor,çek bedeli kadar adamın parası olsa zaten alacaklı ile bir şekilde anlaşır.Bir şekilde de değil, her şekilde ve şartta anlaşır bu kriz döneminde.Yani buradan neyi anlıyoruz.GÖSTERMELİK OLARAK İNSAN HAKLARINA UYGUN OLARAK ÇEKTE HAPİSİ KALDIRIP,ADLİ PARA CEZASININ DEVAM EDİLECEĞİNİ.ÇÜNKİ İNSANLARIN BAŞKA ŞEKİLDE HAPİSE ATMAMNIN VE DE FAKTÖRİNG VE AVUKATLARI MEMNUN ETMENİN BAŞKA BİR YOLU GÖZÜKMEMEKTEDİR.BU DURUMDA FAKTÖRİNGLER EĞER HAPİS CEZASI BASKISI OLMAZ İSE BİR KAĞIT PARÇASINA ONCA PARAYI VERİRLERMİ SANIYORSUNUZ.BUNDAN DA NE ANLAŞILIYOR,DEMEK Kİ FAİZ HELALLEŞTİRİLİYOR.BU NU DA HÜKÜMET BİLE BİLE YAPIYOR.HAA YOK AKSİNİ SÖYLÜYORLAR İSE,HODRİ MEYDAN KALDIRSINLAR ADLİ PARA CEZASINI FAKTÖRİNGLER KALSIN ORTADA,GÖRELİM BAKALIM O ZAMAN DÜRÜST OLDUKLARINI,ÇÜNKİ ASLINDA RAKAM ONLARIN TELAFFUZ ETTİKLERİ GİBİ 2500 KİŞİ OLMADIĞINDAN,FAKTORİNGLRDE ÇEKLERİ BULUNAN VE ADLİ PARA CEZASI HÜZÜNDEN HAPSE GİRECEK EN AZ 750.000 KİŞİYE FAKTÖRİNGLER ADINA BASKI OLUŞTURUP,ONLARIN TAHSİLATÇILIĞINI ÜSTLENİYORLAR.DEVLET TAHSİLATÇI OLABİLİRMİ ARKADAŞLAR,AMA DOLAYLI OLARAK BU BÖYLE GERÇEKLEŞİYOR MAAALESEF.....TAHSİLATÇI OLMASA BİLE BU İŞE BU KANUNLA ÇANAK TUTULUYOR.BAKINIZ TEKRAR SÖYLÜYORUM,ADLİ PARA CEZALARI KALKARSA,
    1-TEFECİLİK İŞİ KESİNLİKLE BİTER ,BİTMESE BİLE ÇOK NADİRE İNER.
    2-TEFE BİTİNCE MAFYA-ÇEK TAHSİLATÇILIĞI DA BİTER,
    3-ONLARCA SÖNEN OCAKLARA YENİLERİ EKLENMEZ,
    4-SN AVUKAT ARKADAŞLAR ARTIK BOL VAKİTLERİ OLACAĞINDANİBİRAZ İÇTİHAT VS OKUYUP,İNSAN HAKLARI AVRUPA BİRLİĞİ UYUM KARARLARI GİBİ KANUNLARDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRİP,BİRAZ MESLEKİ AĞIRLIKTA DAVALARA GİRERLER.KIRTASİYE VE FOTOKOPİ AVUKATLIĞINDAN KURTULURLAR.
    5-BANKALAR BU DURUMDA DAHA DÜŞÜNENREK VE SAĞLAMA ÇEK VERECEKLERİNDEN ,HER ÖNÜNE GELEN ABUK SUBUK ÇEK KESİP TE BİZİM GİBİ İNSANLARA ÇEKİNİ ÖDEMEYİP,DOLAYISIYLE BİZİM DE ÇEKLERİMİZİN KARŞILIKSIZ KALMASINI ÖNLER.
    6-NETİCE OLARAK PİYASADA HERKES AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATIR VE MAĞDUR KALMAZ ARKADAŞLAR İNANIN KALMAZ.EKONOMİNİN TEK SUÇLUSU NE HÜKÜMET NE DE BİZLERİZ TEK SUÇLUSU FAKTÖRİNGLERDİR.ADLİ PARA CEZASI VE HAPİS İNŞALLAH KALKARSA GÖRECEKSİNİZ DURUMU.
    ANALAR AĞLAMASIN DİYORLAR YA,TERÖRİSTİN ANASI ANA DA BİZİMKİ DEĞİLMİ.ONLAR AĞLAMASINDA BİZİMKİ AĞLASIN MI.YAZIKLAR OLSUN ...YAZIKLAR...

    SAYGILARIMLA ZOLA...

    YanıtlaSil
  134. merhaba öğrenmek istediğim birşey var,170000 tllik 6 yaprak fakat aynı koçana ait çekler için alınabilecek maksimum ceza gününü sayısını bilen varsa yardımcı loabilir mi?Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  135. 136 da yazan arkadaş 1700 gün yani ort beş yıl ceza alırsın,paran varsa yatıtırı 170000 i kurtulursun

    YanıtlaSil
  136. ZOLA KARDEŞİM ÇOK GÜZEL YAZMIŞIN BU YAZINI BAŞBAKANLIĞA VE ADALET KOM.ÜYELERİNE FAX LASANA.

    YanıtlaSil
  137. Mümkün ise hadi artık. Açılım Yargı derken insanları hala içerde tutuyorsunuz. Hala kovuşturması olan insanlar var evlerinden çıkmıyor çıksada yürekleri ağzında nerde yakalanırım diye.Bizler suçlu değil borçluyuz diye bağırıyoruz.Kimsemi duymuyor sesimizi.Bunca yuvayı yıkıyorsunuz. insanlar hapiste para kazanamadan nasıl borç öder nasıl geçinir hesabını hiçmi yapamıyorsunuz. bu kadar kolay alınacak bir karar bu çekte adli para cezası ve hapis yok idari para cezası var demek çokmu zor. askeriye sivil yargı en zor yasa iken jet hhızı ile karar alındı ama bu en kolay yasa iken bir türlü gündemde konuşamamanızın sebebi ne ki .Yeter Allah aşkına
    DYG

    YanıtlaSil
  138. arkadaşlar ben faruk balı aradım kendisi konya mhp milletvekili ve eski hukucu mhp nin en önemli hukuk kurmayı diyebiliriz. kendisi adli para cezası ve konuya tamamen vakıf. ciddiye alıp uzunca süre dinledi ve derdinizi anlatın iktidara dedi. biz muhalefet olarak işin takipcisiyiz ama iş sizde bitecek diye yineledi. ve gelinen nokta aynı yere kilitlendi.ya 300 kişi arıyorsa 500 olsun faksları durmasın. her an konu akıllarında dursun bu komisyon üylerinin.lütfen herkes arasın aramakla kalmasın arattırsın.faks çektirsin. son günlerimiz anlatalım iktidara muhalefete adli para cezasının aslında ne olduğunu.

    YanıtlaSil
  139. ARKADAŞLAR BİZ DERDİMİZİ ANLATMAYA ÇALIŞIRKEN ONLAR İSTEDİKLRİ GİBİ ANLIYOLAR.BUNA İZİN VERMEYELİM ALDIĞIMIZ MALLARI BORCUMUZU İNKAR ETMİYORUZ.SUÇLU DEĞİL BORÇLUYUZ ARKADAŞ ANLATAMIYORMUYUZ NE DEVLET BİZENE VERDİ DE NE İSTİYO BORÇLARIMIZI ÖDEMEMİZDE NE ZAMAN YARDIMCI OLACAK VERGİ BORCUMUZ YOK SİGORTA BORCUMUZ YOK ADLİ PARA CEZASI MAĞDURUYUZ ARKADAŞ HEM ALACAKLILARA BORCUMUZ VAR ÖDEME GAYRETİ İÇNDEYİZ BİRDE DEVLET VURUYO BU NASIL ADALET ANLAYIŞI İNSAN BU VEKİLLERİ DİNLEYİNCE SENETLE BORÇLANIP ORTALIĞI DOLANDIRMADIĞIMA PİŞMAN OLUYORUM. O ZAMAN YARANIRDIK

    YanıtlaSil
  140. ARKADAŞLAR BENCE HÜKÜMET BAYRAM ÖNCESİ BU KANUNU ÇIKARACAK NEDENİ BAYRAMDA TÜRK MİLLETİNE BÜYÜK BİR BAYRAM HADİYESİ VERMEK .BU YASAYI ÇIKARAN KİM OLURSA OLSUN ÇOK BÜYÜK SEVAP KAZANACAK.HERKES ŞUNU BİLSİN BİZ KESTİĞİMİZ BÜTÜN ÇEKLERİN ARKASINDAYIZ HAPSE GİRSEKTE GİRMESEKDE BU BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ .ÇÜMKİ ASLA ALLAHIN KARŞISINA KUL HAKKIYLA ÇIKAMAZSIN BUNU BİLİYORUZ VE BORCUMUZU ÖDEMEMİZ İÇİN BİZE ŞANS VERİN .BU HAKKIMIZ BU HAKKIMIZIN ENGELLENMESİ İNSAN HAKLARINA AYKIRI.HIRSIZLIK YAPMADIK ADAM ÖLDÜRMEDİK VE DEVLETE İHANETTE BULUNMADIK PEKİ SUÇUMUZ NE TİCARET YAPTIK VE İFLAS ETTİK.HERŞEY ALLAHTAN BUNA BOYNUMUZ KILDAN İNCE .ŞİMDİ ÇEK HAMİLİNE SESLENİYORUM .GELİN SİZDE YARDIMCI OLUN BİZİ DESTEKLEYİN VE BU YASA ÇIKSIN BİZDE ŞEHİRDEN ŞEHİRE KAÇMAYALIM İŞİMİZİN BAŞINDA OLALIM BORCUMUZU ÖDEYELİM SİZDE BİZİ ARAMAK İÇİN NE PARA HARCAYIN NEDE ZAMAN İNAN BURDA EN KARLI ÇIKANLAR AVUKATLAR HEM SENDEN HEM BENDEN HAKKINDAN FAZLA PARA ALIYORLAR.ÇOCUKLARIMIZIN RISKINI NEDEN ONLARLA PAYLAŞALIM GELİN BİRLİK OLALIM HEP BERABER BU KANUNU ÇIKARALIM.
    HİÇ BİR ÇOCUĞU BOYNU BÜKÜK BIRAKMAYA HAKKIMIZ YOK ÇÜMKİ ONLARIN BİR GÜNAHI YOK .

    YanıtlaSil
  141. Sevgili arkadaşlarım,adli para cezası mağdurları;bu konu ile ilgili bu blogta yazmış olduğum yazıların belki 20 katını alakalı olan tüm yerlere fax ladım.fakat gelin görünki tüm vekiller bir çek lafı tutturmuş gidiyorlar.Bunu defalarca söyledim,muhalefet ve hükümet kanadı da aynı telden çalıyor.Meclis kürsüsünde bir yürkli arıyorum diyecek ki bakın hesaplayın kaç saniye sürüyor,
    -Arkadaşlar değerli milletvekilleri,esnaf kan ağlıyor,çeke hapis diye tartıştığımız yasa da bulunan ve alacaklıya hiçbir faydası olmadığı gibi,üstelik alacaklıyı,borçlu hapiste tutulduğu süre içinde de mağdur eden,sadece devletin kasasına giden şu adli para cezalarını kaldıralım.
    BU KADAR BASİTT --20 saniye bile değil...
    Bak herkez nasıl anlıyor o zaman,kısa ve ÖZ.
    saygılarımla...
    ZOLA

    YanıtlaSil
  142. 2006 senesinde şirket kurdum fakat işlerim iyi olmıyınca devrettim ve cama yazdım devren kiralık diye 15 gün sonra müsterisi çıktı ve anlaştık2007 ocakta devrettim pasifiyle ve aktifiyle fakat şirketin çek karnesini unutmuşum kasadadevrettigim şahıslarda çekleri alıp mal alımı yapmışlar ve piyasayı dolandırmışlar benim bunlardan 4 ay sonra haberim oluyo eve polisin gelmesiyle elimdeki evrakları gösterip savcıya dava süresinin uzatılıcagını söylediler daha sonra ögreniyorumki 2008 de 15 tane tutuklanma var üzerimde karşılıksız çekten bi avukat tutup davaya yönlendirdim fakat davaların hepsi kapanmış neyseki 10 dan bi şekilde avukatım actırıyo ve berat ediyorum yanız şuanda 1 tane davada hüküm giymişim ve imza örneklerim alınmadan ve itirazımızıda kabul etmediler benim şuanda tutuklanmam var benim 2 tane oglum var biri 5 yaşında diyeride 9 yaşında bana nasıl yardımcı olabilirsiniz bende korkumdan çalışamıyor ve evime bakamıyorum ne zaman çıkar bu af yasası benim buda ne şucum var şimdiden teşekür edrim

    YanıtlaSil
  143. İnsanlar ekonomide istikrar adına akp ye oy verdiler
    bugün ekonomi ve istikrar ortada şu anda mecliste sayın başbakan konuşma yapıyor ve siyasi istikrar için destek bekliyor

    YanıtlaSil
  144. sayın başbakan konuşuyor gözlerivar görmezler kulakları var duymazlar... Sayın başbakanım siz bizleri görmezden geliyorsunuz duymazdan geliyorsunuz ama bizlerde günü gelecek sizleri duymazdan ve görmezden geleceğiz

    YanıtlaSil
  145. Merhaba Arkadaşlar,
    Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Hepimiz zor günler geçiren sıkıntılarla boğuşan insanlarız.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Burda yaptıgınız işlerde insallah basarılı olursunuz ve inanın o kadar buyuk sevap işliyorsunuz ki anlatmak cok zor.Bu yasa yuzunden ne hallerde olan insanlar var.Cocugunu ikametgah alamayip okula gonderemeyenler,kacak yaşamanın utancıyla boynu bukuk gezenler,evine bir ekmek almak icin calısamayan insanlar kısaca gercekten magdur insanlar...
    Ben her ne kadar bu forumlarda sizlere yardımcı olamazsamda bireysel olarak çalışmalarım var.İnsallah yasa istedigimiz gibi cıkar yani ADLİ PARA CEZASINI KALDIRIRLAR.Burda bu yasa ile bilgi vermeniz cok iyi.Cunku ne istedigimizi bilmessek yol almamız cok zor.
    Ben toplantılara katılamıyorum ama burdan takip ettigim kadarıyla fax ya da email atıyorum.Lutfen herkes milletvekilleriyle gorusmelerinde ya da mail mektup vs. gonderilerinde bu yasanın sonucunda cıkan ADLİ PARA CEZA sının kaldırılmasını istesin.Bizim istedigimiz bu degilmi?
    Yani hapisin kalkması.Herkesi saygıyla selamlıyorum...
    Allah hepimize yardımcı olsun...

    Saygılar
    Serkan

    YanıtlaSil
  146. evet arkadaşlar ali babacan ın yazısından ne anlam çıkarmak lazım.. müzde haapis cezası kalktı yerine adli para cezası geldi mi?? nedir.. allah hakkı için söylüyorum bu iş arap saçı nı da geçti.. ama kanun yakında çıkacak moral bozmak istemediğimden öngörümü yazmıyorum. ama herkes emin olsun hergün faks çekiyorum komisyon üyelerine.

    YanıtlaSil
  147. Arkadaşlar,
    Ben iyimser yorum yapmakta acele davranmak tarafı hiç olmadım. Ancak Ali Babacan'ın bu açıklaması doğru ise-ki inanmak istiyorum-bu iş bana göre böyle bitmeliydi zaten fakat rehavete kapılıp beklememek lazım. Bu çabalarımızın bir sonucudur. Sayın Babacan veya hükümetten her kimse bu durumu içinden çıkılmaz HAL olarak idrak etmişlerdir. Şimdiyse etliye tuzluya dokunmadan nasıl çözeriz diye kafa yormaya başlamışlar.Aramaya fax çekmeye devam ben şahsen Pazartesi Adanaya geçip yoğun bir fax mesaisi içine gireceğim. Ben telefon edemiyorum Ama emin olun ki çok fax çekiyorum Tbmm sitesinde vekilelrin faxı var oraya yöneldim. ALLAH yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  148. arkadaşlar tekrar tekrar söylüyorum,hapis cezası zaten yok.Adli para cezasından hapis cezası var.Ali Babacan çekte hapis cezasının olmasından yanaydı,bir onu ikna edemiyorlardı değilmi,birileri ona dediki,sayın bakanım;zaten insanlar çekten hapiste yatmıyor,siz göğsünüzü gere gere hapise karşı olduğunuzu söyleyebilirsiniz.Çünki asıl biz insanları ADLİ PARA CEZASINDAN içeri tıkıyoruz ama çaktırmayın bunu muhalefet dahil,yolda yürüyen vatandaş dahi bilmiyor.Biz insanlara şirin gözükelim,çekte hapsi kaldırdık,kalkmalı,kaldıracağız vs gibi söylemlerle,hiç birşey yapmadan yaptık gibi gözükelim millet yer nasıl olsa dimi...
    ZOLA

    YanıtlaSil
  149. SAYIN ALİ BABACAN'NIN GÖRÜŞLERİ BİZİMLE AYNI.İNŞAALLAH ONA GÖRE BİR YASA HAZIRLANIR VE ÇIKAR.ARKADAŞLAR TAŞI ERİTEN SUYUN GÜCÜ DEĞİL DEVAMLILIĞI'DIR ATASÖZÜNDEN YOLA ÇIKARAK FAX,EMAİL VE ARAMALARA SON HIZLA DEVAM. ATİLLA SERDENGEÇTİ...

    YanıtlaSil
  150. Arkadaşlar bu ülkeyi yönetenler,kanun koyucular çok iyi biliyorlarki adli para cezası ödenmeyen çeklerden doğuyor;ve çok iyi biliyorlarki hapishaneler doldu taştı yargı tıkandı.bu çek yasası bu kadar tartışılıyorsa bizim lehimize bir durumdur.hapis cezası kalkmayacaksa veya buna benzer bir düzenleme yapılmayacaksa niye meclise gelsin.benim öngörüm şu:yapılan ve yapacağımız çalışmaların sayesinde belli bir noktaya gelindi.bu işe bir çözüm bulunacağını düşünüyorum.ama erteleme ve erteleme sonrası genel bir af veya tamamen adli para cezasının kalkması???yapmamız gereken bu son günleri değerlendirip faks,mektup ve telefonlara devam etmektir.herkese sevgi ve saygılarımla.Murat ORKUN

    YanıtlaSil
  151. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  152. ARKADAŞLAR HABERLER GÜZEL.GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ HUKUKUN VARLIĞINI ARTIK HERKES ANLAMAYA BAŞLADI.HUKUK ER GEÇ NE OLDUĞUNU GÖSTERECEK.

    BİZLERİ ÖDEYEMEDİĞİMİZ ÇEKİMİZDEN DOLAYI DOLANDIRICI GİBİ GÖREN ZİHNİYETE ELBETTEKİ İLAHİ ADALETTE GEREĞİNİ GÖSTERECEKTİR.

    ARTIK SONA GELİNMİŞİTİR.ANCAK KARŞI LOBİ DE RAHAT DURMAMAKTADIR.MECLİSE BAROLARDAN AVUKATLAR GİDİP GELMEKTEDİR.VEKİLLERE, TEFECİLER FAX ÇEKMEKTEDİR.SIRF FAX ÇEKMELERİ İÇİN 3 ÜCRETLİ ELEMAN ALAN TEFECİ GRUBU OLDUĞUNU ÖĞRENDİK.

    BU SEBEBLE İŞİMİZ HALEN ZORDUR.HERGÜN GÜNE BAŞLARKEN ELİMİZİN DİĞERİ FAXLARDA OLMALIDIR.YOĞUN BİR BİÇİMDE FAX ÇEKMELİYİZ.BİZLER ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARIYIZ.

    ANKARADA BULUNANLAR MECLİSE GİTSİNLER. MECLİSİ BOŞ BIRAKMASINLAR.GİTSİNLER VEKİLLERLE GÖRÜŞSÜNLER DERTLERİNİ ANLATSINLAR.

    LÜTFEN FAX VE MEKTUP İŞİNE ÖZEN GÖSTERELİM

    YanıtlaSil
  153. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; GÖZÜMÜZ AYDIN DİYEMİYORUM. BU CÜMLEYİ KULLANMAYA KORKUYORUM. NE OLURSA OLSUN YASA TAMAMEN LEHİMİZE ÇIKIP, RESMİ GAZETEDE YAYINLANANA DEK; TELEFON, FAKS, MEKTUP VE MAİL ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTE YARAR GÖRÜYORUM. BEN ŞAHSEN BİRAZDAN; ON MEKTUP HAZIRLAYIP DAHA EVVEL MEKTUP GÖNDERMEMİŞ OLDUĞUM, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE GÖNDERECEĞİM. PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBARENDE; BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLARAK, ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİMİ BİLMENİZİ İSTERİM. BENDEN DAHA ÇOK EMEK ÇEKENLERE VE BU HAKLI DAVAMIZDA AZDA OLSA DUYARLI DAVRANIP ÇALIŞANLARA, TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM. ALLAH; HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  154. Akp hükümetinin taktiği konuyu açmak, tartıştırmak. Kürt açılımındada aynısını yapıyor, somut bir şey yok. Bakan çelik, suat çakır gibi iyi hatipleri TV lere gönderiyor, hiç bir şey söylemiyorlar ama söyletiyorlar. Amaç kamuoyu böyle istedi biz yaptık diyerek aksi durumlarda sıyrılmak.Çek kanunundada aynı durum söz konusu ; ne kadar gündeme gelirsek o kadar lehimize kararlar çıkacak.Babacan tam aksi yönde iken gelinen bu durumda söylemini değiştirdi. Cemil çiçek üzerinde baskı kurmamız lazım birazda ve onun gibi düşünen karşı görüştekilerle. Site yöneticileri bu isimleri derler ve gönderirse o isimler başta olmak üzere baskımızı artıralım derim...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  155. ARKADASLAR BU CALISMALAR COK GUZEL ALLAH HEPIMIZE YARDIM ETSIN MUCADELEYE DEVAM INANIN AKIBETIMIZ HAYIR OLACAK SABREDELIM INSAALLAH YOLA DEVAM DURMAK YOK ..... YURTDISINDAN BIR MAGDUR... INANIN MEMLEKETI COOKK OZLEDIM HAYIRLISI.......

    YanıtlaSil
  156. Yıllarca Kaçtım,
    İcralardan, hacizlerden değil, İnsanlardan kaçtım. Toplum, iflas etmiş olmayı onur kırıcı aşağılayıcı görür dedim, eş, dost ve tanıdıklardan kaçtım.
    İnfaz memurlarından’Kaçtım,kendimden bile kaçar oldum
    Ürkek tavşanlar gibiyiz.ama ne yazıki gören duyan yok iki defa şansım odu borçlarımı ödemek için ikisindede yakalanıp cezaevine girdim düzenim bozuldu ve şuanda artık hiçbişansım kalmadı borç ödemek için tezgahımda gitti suçlu kim peki benmi ? alacaklımı ? düzenmi ? s.hazman

    YanıtlaSil
  157. BORCLULARI IDAM EDIN TURKIYEMIZINDE BORCU VAR O NE OLACAK?

    YanıtlaSil
  158. BORCLULARI ASIN, ULKEMIZIN BORCU VAR O NE OLACAK?

    YanıtlaSil
  159. BORÇLARI YÜZÜNDEN ERİYİP GİDEN İNSANLARIMIZA YAZIK DEĞİLMİ. EKONOMİK KRİZ SADECE BİZİM DEĞİL BÜTÜN DÜNYANIN SORUNUYKEN NEDEN BİZ DEVLET OLARAK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİRKEN BİRAZDA HALKIN İÇİNE GİRİP HALKTAN YANA OLAMIYORUZ.ESNAF KAN AĞLIYOR ALACAKLILAR TEPEMİZE BİNMİŞ İCRA ARABASININ BİRİ GİDİP BİRİ GELİYOR DAHA ÖNCELERİ SADECE ADLİYE BİNALARININ ÖNÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ İCRA ARABALARI ŞİMDİ HEPİMİZİN KAPISINDA BİZ NE YAPALIM BAZI İNSANLAR GİBİ KAÇMAK ÇÖZÜM DEĞİL BİR BORCUMUZUN ARKASINDA DURUP ÖDEMEK İSTİYORUZ AMA BÜTÜN KAPILAR KAPANIYOR BANKALAR HEMEN EKRANA GİRİYOR OLUMSUZ DİYOR KİMSEDE PARA YOK KİMDEN ALACAKSIN BİZ BU KONUDA DEVLETİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ NE OLUR HEPİMİZİ KURTARACAK KREDİLER BULUN BANKALARI BU KONUDA SERBEST BIRAKMAYIN ÇEK BORÇLULARINI HAPİSLERDE SÜRÜNDÜRMEYİN VERGİ VE SSK BORÇLARINADA KOLAYLIK TANIYIN YOKSA DAHA KÖTÜ GÜNLER GELECEK SN.BAŞBAKANIMIZA SESLENİYORUM BORÇLARIMIZ ÖDEME FIRSATI VERİN.

    YanıtlaSil
  160. çek mağdurları için hükümetin çözüm önerisi şartlı tahliye deniliyor ama bizce çözüm değil ve çözüm olmaz nedeni ise önerilen çözüm 12 ay veya 24 ay deniliyor sormak isterim bu insanlar zaten işlerini şirketlerini ve bütün düzenini bozmuş bu insanların ellerinde sihirli deynekmi var dışarıya cıkınca borcunu hemen yapılandır ve ödemeye başla deniliyor tekrar iş kuracaklar dekrar düzen ve güven ortamı yaratacaklar, birde edemesi gereken rakamlar önemli örneğin 50,000 tl borcu olan var 500,000 tl borcu olan var beşyüzbin tl borcu olan kişi nasıl bu zaman içeriasinde ödeyecek daha mantıklı ve hesapkar olarak düşünmek lazım

    YanıtlaSil
  161. lanet olsun lanet çağdışı yasayı çıkaranlara hapismiş neyın hapsi adammı öldürdük PKK lımıyız

    YanıtlaSil
  162. SELAMLAR ÇEKİNİ ÖDEMEK İSTEYİPTE ÖDEMEYENLERDENİM BU KONUYLA İLGİLİ BAŞBANIMIZA BİLE MEKTUP YAZDIM 750 TL YE GARSONLUK YAPIYORUM 2007 PİYASA KRİZİNDEN DOLAYI MOBİLYA FABRİKAMI KAPADIM 3-4 TRİLYONA YAKIN PİYASAYA ÖDEME YAPTIM 100.000 TL BORCUM KALDI VEREMEDİM BUNLARA KARŞILIK 4 YIL HAPSİM VAR 2 AİLEYE BAKIYORUM NIŞANLIYIM HAPSE GİRMEK DEĞİL ÜLKEME YARARLI Bİ İŞ ADAMI OLARAK KALDIM ÖLE DEVAM ETMEK İSİTYORUM ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUM DEVLETİMİZDEN BİZLER İÇİN BİŞİLER YAPMASINI İSTİYORUM SESİMİZİ DUYURALIM SAYGILARIMLA ...

    YanıtlaSil
  163. SAYIN BAKANIM LÜTFEN BİR EL ATTIN ÇEK MAĞDURLARINA YAZIKTIR KARDEŞİMİN BU ÇEK YÜZÜNDEN YUVASI DAĞILDI HALA CEZA EVİNDE ÇOCUKLARI PERİŞAN YATMAK SORUN DEYİLKİ YATSA ÖDEME DURUMU HEÇ OLMAZ AMA DIŞARDA OLSA TİCARETİNİ YAPAR EYİ KÖTÜ ÖDER PARA İÇİN ÖZGÜRLÜYÜ ALINMIŞ YAZIKTIR YAZIK

    YanıtlaSil
  164. SELAMLAR ÇEKİNİ ÖDEMEK İSTEYİPTE ÖDEMEYENLERDENİM BU KONUYLA İLGİLİ BAŞBANIMIZA BİLE MEKTUP YAZDIM 750 TL YE GARSONLUK YAPIYORUM 2007 PİYASA KRİZİNDEN DOLAYI MOBİLYA FABRİKAMI KAPADIM 3-4 TRİLYONA YAKIN PİYASAYA ÖDEME YAPTIM 100.000 TL BORCUM KALDI VEREMEDİM BUNLARA KARŞILIK 4 YIL HAPSİM VAR 2 AİLEYE BAKIYORUM NIŞANLIYIM HAPSE GİRMEK DEĞİL ÜLKEME YARARLI Bİ İŞ ADAMI OLARAK KALDIM ÖLE DEVAM ETMEK İSİTYORUM ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUM DEVLETİMİZDEN BİZLER İÇİN BİŞİLER YAPMASINI İSTİYORUM SESİMİZİ DUYURALIM SAYGILARIMLA ...

    YanıtlaSil
  165. BORÇLARI YÜZÜNDEN ERİYİP GİDEN İNSANLARIMIZA YAZIK DEĞİLMİ. EKONOMİK KRİZ SADECE BİZİM DEĞİL BÜTÜN DÜNYANIN SORUNUYKEN NEDEN BİZ DEVLET OLARAK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİRKEN BİRAZDA HALKIN İÇİNE GİRİP HALKTAN YANA OLAMIYORUZ.ESNAF KAN AĞLIYOR ALACAKLILAR TEPEMİZE BİNMİŞ İCRA ARABASININ BİRİ GİDİP BİRİ GELİYOR DAHA ÖNCELERİ SADECE ADLİYE BİNALARININ ÖNÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ İCRA ARABALARI ŞİMDİ HEPİMİZİN KAPISINDA BİZ NE YAPALIM BAZI İNSANLAR GİBİ KAÇMAK ÇÖZÜM DEĞİL BİR BORCUMUZUN ARKASINDA DURUP ÖDEMEK İSTİYORUZ AMA BÜTÜN KAPILAR KAPANIYOR BANKALAR HEMEN EKRANA GİRİYOR OLUMSUZ DİYOR KİMSEDE PARA YOK KİMDEN ALACAKSIN BİZ BU KONUDA DEVLETİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ NE OLUR HEPİMİZİ KURTARACAK KREDİLER BULUN BANKALARI BU KONUDA SERBEST BIRAKMAYIN ÇEK BORÇLULARINI HAPİSLERDE SÜRÜNDÜRMEYİN VERGİ VE SSK BORÇLARINADA KOLAYLIK TANIYIN YOKSA DAHA KÖTÜ GÜNLER GELECEK SN.BAŞBAKANIMIZA SESLENİYORUM BORÇLARIMIZ ÖDEME FIRSATI VERİN.

    YanıtlaSil
  166. Yıllarca Kaçtım,
    İcralardan, hacizlerden değil, İnsanlardan kaçtım. Toplum, iflas etmiş olmayı onur kırıcı aşağılayıcı görür dedim, eş, dost ve tanıdıklardan kaçtım.
    İnfaz memurlarından’Kaçtım,kendimden bile kaçar oldum
    Ürkek tavşanlar gibiyiz.ama ne yazıki gören duyan yok iki defa şansım odu borçlarımı ödemek için ikisindede yakalanıp cezaevine girdim düzenim bozuldu ve şuanda artık hiçbişansım kalmadı borç ödemek için tezgahımda gitti suçlu kim peki benmi ? alacaklımı ? düzenmi ? s.hazman

    YanıtlaSil
  167. ARKADAŞLAR HABERLER GÜZEL.GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ HUKUKUN VARLIĞINI ARTIK HERKES ANLAMAYA BAŞLADI.HUKUK ER GEÇ NE OLDUĞUNU GÖSTERECEK.

    BİZLERİ ÖDEYEMEDİĞİMİZ ÇEKİMİZDEN DOLAYI DOLANDIRICI GİBİ GÖREN ZİHNİYETE ELBETTEKİ İLAHİ ADALETTE GEREĞİNİ GÖSTERECEKTİR.

    ARTIK SONA GELİNMİŞİTİR.ANCAK KARŞI LOBİ DE RAHAT DURMAMAKTADIR.MECLİSE BAROLARDAN AVUKATLAR GİDİP GELMEKTEDİR.VEKİLLERE, TEFECİLER FAX ÇEKMEKTEDİR.SIRF FAX ÇEKMELERİ İÇİN 3 ÜCRETLİ ELEMAN ALAN TEFECİ GRUBU OLDUĞUNU ÖĞRENDİK.

    BU SEBEBLE İŞİMİZ HALEN ZORDUR.HERGÜN GÜNE BAŞLARKEN ELİMİZİN DİĞERİ FAXLARDA OLMALIDIR.YOĞUN BİR BİÇİMDE FAX ÇEKMELİYİZ.BİZLER ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARIYIZ.

    ANKARADA BULUNANLAR MECLİSE GİTSİNLER. MECLİSİ BOŞ BIRAKMASINLAR.GİTSİNLER VEKİLLERLE GÖRÜŞSÜNLER DERTLERİNİ ANLATSINLAR.

    LÜTFEN FAX VE MEKTUP İŞİNE ÖZEN GÖSTERELİM

    YanıtlaSil
  168. ewet arkadaşlar durmak yok mesaj ve aramaya devam bugün elimde bulunan millet vekillerinin telefonlarını mesaj ve arama ile yıpratacagım biz mesaj atıp ve aradıkça onlarda mejliste gündeme getiriyolar bakalım hükümet nekadar dayanacak bu duruma ama yılmacam devam edecem sonuna kadar mücadeleye devam bu yasa bizim lehimize ya cıkacak ya cıkacak başka şansı yok bu hükümetin aksi karar veremez zaten verse bile o kanunu ana yasa mahkemesinin bozacagını biliyolar bizde yılmayalım arayalım vekilleri adalet bakanı her konuda köşeye sıkıştı bu konuda da sıkışsın ki başbakana bi çere diye hatırlatıp kurtarsın bizi. bizde çalışıp borcumuzu ödeyelim ve bu yükten kurtulalım haydin arkadaşlar iş başına sevgiler HASAN

    YanıtlaSil
  169. 30/08/2008 de iş yerimde yangın çıktı sezonun başı olduğu için mallarım ve makinalarım yandı sigorta eksperi ilede anlaşamadık ve hala mahkeme devam ediyor tabi bu arada çek davalarımda hemen hemen hepsinden ceza aldım ne yapacağımı bilemiyorum 49 yaşındayım işte bulamıyorum arada taksiye çıkıyorum onuda beceremedim bu çek cezaları yüzünden düşünemez hale geldim ( atelyeler ve evdeki kadınları toplarsak işyeri yanmadan önce ortalama sezonda 100 ile 150 kişiyi istihdam ediyordukbu arada birde çinden gelen ithal mallarla rekabet etmeye çalışıyorduk şimdi çocuğumuza beslsnme almakta zorlanıyoruzçok düşündüm suçlusu benmiyim diye, yazacak çok şey var ama başınızı ağrıtmayım bana bir yol gösterirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  170. Sayın jenardi kardeşim avukatlara yapmış olduğun çağrı boşadır,onlar değilmidir ki evlerden çocuk çoluğun gözü önümde buzdolabını alan,yemekleri dışarıya bırakan,anne çocuğuna içireceği sütü nerede saklayacaktır.Bunu bile düşünemeyen bu kan emici sülükler,aç kalacaklardır,bu yasa çıktığı zaman.Tabii çıkarsa.Bu arada sitenin adının ÇEK MAĞDURLARI yerine ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARI olarak değiştirilmesi önerisine bende sıcak bakıyorum.Çünki çek mağduru denince adamların aklına 2500 kişi geliyor.Gerçekten de çekten yatan sayısı bu.Bakan doğru söylüyor,rakamında her hangi bir yanlış yok ammaaaa velakin,ADLİ PARA CEZASINDAN yatanları da bal gibi biliyor ama içinden söylüyor.Ben hala iddia ediyorum.En az 50 vekillede görüştüm.% 95 i adli para cezasının ne olduğunu,niye verildiğini,bundan da insanların hapis yattığını bilmiyorlar.Buna inanın gerçekten.Hala da bu böyle...maalesef.Adli para cezası,hapis falan diyorum,çekle ne alakası var diyen vekil sayısı 35-40 civarında.Buna AKP-MHP-CHP hepsi dahil.Birileri özellikle gündemi esnaftan dem vurup,çeke hapisten girip,2500 e bağlayıp,işi bitirmek için çalışıyorlar.Şu söylüyorum özetle..Bu tüm çabalarımız boşa gidebilir.ÖZELLİKLE YARINDAN İTİBAREN BİZ ADLİ PARA CEZASI MAĞDURUYUZ ,ÇEKİ YAZMIŞ OLABİLİRİZ AMA ÖNCE ADLİ PARA CEZASI MAĞDURUYUZ.BİZ DERKEN ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARININ KAÇ KİŞİ OLDUĞUNA BİR BAKINIZ-demek gerekiyor özellikle.Çeki unutalım unutturalım arkadaşlar.Bu iş yine avukatların işine yarayacak..Çek sözünü unutun.Adli para cezası olarak telaffuz edelim.Saygılarımla..ZOLA

    YanıtlaSil
  171. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,BUGUN BİR HUSUSU ATLAMADAN GEÇEMİCEM.ÖZVERİ İLE FAX ÇEKEN VEKİLLERİ ARAYAN MAĞDURLARIMIZA BURDAN TEŞEKKÜR EDİYORUM.İNANIN BİZİM BİLMEDİĞİMİZ ÇOK SAYIDA MAĞDURDA BU VEKİLLERİ ARIYOR MEKTUP GÖNDERİYOR...BUNCA FERYADA KAYITSIZ KALACAKLARINI SANMIYORUM.

    SİTEMİZ ALACAKLILAR VE ÖZELLİKLE AVUKATLAR TARAFINDAN DA TAKİP EDİLİP OKUNUYOR. BEN BURDAN ALACAKLI KESİME VE AVUKATLARA DA SESLENMEK İSTİYORUM; HEPİMİZ BİR ÜLKEDE AYNI ÇATI ALTINDA YAŞIYORUZ ..TİCARET YAPTIK AMA OLMADI.ALACAKLARIMIZI ALAMADIK.İŞLERİMİZ TERSİNE GİTTİ.BAZEN EKONOMİNİN KÖTÜ YÖNETİLİŞİNDEN,BAZENDE DALGALANMALARDAN DOLAYI ÖDEYEMEDİK ÇEKLERİMİZİ.BİZLERİ DAVA ETTİNİZ.DAVA EDENLERE VEKİLLİK ETTİNİZ.ŞİMDİ BU SUÇLAR ORTADAN KALKARSA MERAK ETMEYİN Kİ KİMSENİN HAKKI KİMSE DE KALMAZ.BORCUNUN SON KURUŞUNA KADAR ÖDEYECEK OLAN İNSANLARIN FERYADIDIR BU.ENDİŞELENMEYİN..BİZLER DOLANDIRICI DEĞİLİZ.DOLANDIRICI ADAM GÖĞSÜNÜ GERE GERE SİTE KURMAZ.MEKTUP YAZMAZ,FAX ÇEKEMEZ.

    HAYDİ ARKADAŞLAR.HERGÜN VEKİLLERİMİZİ ARAYALIM.FAX ÇEKELİM.MEKTUP GÖNDERELİM.MSJ GÖNDERELİM.

    BİZİ KURTACAK OLAN ÖNCE ALLAH SONRA İKTİDAR PARTİSİDİR.ZEDELEYİCİ SÖZLERDEN KAÇINALIM.YAPICI OLALIM.HALİS NİYETİMİZİN GERÇEKTEN DE BORÇ ÖDEMEK OLDUĞUNU BELİRTELİM.AİLELERİMİZ DAĞILDI YUVAMIZ BABASIZ ATASIZ KALDI.AŞIMIZI EKMEĞİMİZİ GETİRENLER HAPİSTELER.BUNLARI BELİRTELİM.

    UNUTMAYIN! ÖZGÜRLÜK TEMİNAT DEĞİLDİR..OLAMAZ

    YanıtlaSil
  172. Hasan Barışçı Kardeşim,

    demek istediğimde buydu. Bu bir gerekçe ve durumu açıklıyor. Gerekçe olmadan insanlar sanki ilahi bir noktadan kesin bir haber alınmış gibi yorumlayıp uğraşmaktan vazgeçebiliyorlar. O yazım o yüzdendi. Yoksa tabiki çok şeyi aştık. Hırsımız olmalı ama birbirimize karşı değil haksızlığa ve bunu gidermeye karşı olmalı. Ben şahsım adına kimseye kızmam buna hakkımda yok. Yazdıklarım sadece yanlış yönlenmeleri önlemek adınaydı. Yoksa hepizim aynı gemideyiz ve aynı yolun yocusuyuz. Bu iş bir şekilde bitecek. Hükümet cezada diretirse Anayasa Mahkemesinde de olsa bitecek. Geciken her gün onların ekonomi korkuları adına kazandıkları gün. Herşeyi döndürüp dolaştırıp Ali Babacan ın önüne getiriyorlar. Bu kadar aramama rağmen kendisiyle bir türlü görüşemedim. hep not aldılar ileteceğiz dediler. Umarım iletmişlerdir

    saygılarımla

    Monseur_x

    YanıtlaSil
  173. 120'DE YAZAN MONSEUR_X KARDEŞİM; SAYGI VE SEVGİLERİMİ İLETİYORUM. BİZ KENDİ ADIMIZA; HALEN EKSİĞİMİZLE BİRLİKTE, KİN; NEFRET, ÖFKE, KIZGINLIK, SABIRSIZLIK VE UMUTSUZLUK KÖPRÜLERİNİ HERHALDE GEÇTİK SANIYORUM. ŞU UFACIK YANLIŞ ANLAŞILMANIN NE ÖNEMİ VARKİ? SONUÇTA; HEPİMİZ AYNI GEMİDE, DENİZİN ORTASINDA FIRTINAYA YAKALANMIŞ VE ANCAK HAKLI OLAN DAVAMIZDA, KARAYA ULAŞIP ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞMAYA ÇALIŞAN İNSANLARIZ. KAPTANIYLA; TÜM ÇALIŞANLARIYLA VE YOLCULARIYLA... ANCAK; ALLAH'IN İZNİ VE HEPİMİZİN ÇABALARIYLA, MUTLAK VE MUTLAK KARAYA ÇIKACAĞIMIZI UMUT ETMEKTEYİM. HER NEYSE; SON GELEN, MAİLLER DOĞRULTUSUNDA; BUGÜN, ANCAK; ALTI TELEFON NUMARASINA, FAKS ÇEKEBİLDİĞİMİ BELİRTİYOR, ÇEKEMEDİKLERİME VE YİNE BUGÜN GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, YARIN ÇALIŞMALARIMA DEVEM EDECEĞİMİ, BİLMENİZİ İSTERİM. HER AKŞAMKİ GİBİ; TÜM KATILIMCILARA SEVGİ VE SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  174. 120 DE YAZAN ARKADAŞIM O YORUMU BEN YAPMIŞTIM ANLAYAMADIM YAZIYI KALDIRMIŞLAR,BEN ŞİMDİ BUNU NASIL İZAH EDEYİM ANLATSAM 10 SAYFA SÜRER,HERKES Bİ ŞEYLER SÖYLÜYOR,AMA KİMSE MANTIKLI DÜŞÜNMÜYOR,31.12.2008 DEN SONRA MAHKEMELER NE KADAR TUTUKLAMA VERDİYSE VERSİN BU KANUNA AYKIRI,ZATEN BUNLAR DÜŞECEK,HÜKÜMET NİYE BU KANUNU ÇIKARMIYOR ŞİMDİ KANUN GERİYE İŞLEMEZ,KRİZ DEVAM EDİYOR MERKEZ BANKASI VERİLERİNDE HER AY KARŞILKSIZ ÇEK SAYISI ARTIYOR,KANUN ÇIKTIĞI GÜN KARŞILIKSIZ ÇEKLER BERAAT EDER AMA ŞUNU UNUTMAYALIM ÇEKLERE İLLAKİ Bİ DÜZENLEME GELECEK HÜKÜMETTE BUNU YAPACAK,SADECE HÜKÜMET YAZILACAK ÇEKLERİ BEKLİYOR DAHA DAYANAMAZ ÇÜNKÜ KANUN ÇIKARMADIĞI HERGÜN KARŞILIKSIZ ÇEKLERDE BERAAT KARARI VERİLECEKTİR BU KANUNU ÇIKARSADA ÇIKARMASADA ŞU ANDAKİ ÇEKLER DÜŞMÜŞTÜR NE OLURSA OLSUN KANUNU ÇIKARTSINKİ YENİ ÇEKLERE HAPİS OMASINI SAĞLASIN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  175. ARKADAŞIM AŞAĞIDAKİ LİNKTE TÜM VEKİLLERİN FAX NUMARASI VAR..
    BİRAZ CABAYLA KENDİNİZDE BULABİLİRSİNİZ GİRİN TBMM SİTESİNE VAR ORDA..

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mvtelefon.liste

    YanıtlaSil
  176. değerli arkadaşlar bugün tüm komisyon üyelerine faks çektim 2 kişi hariç, ayrıvca benzer durumda olan 4 arkadaşıma da başlarında bizzat durarak faks çektirdim.. kişisel görüşüm adli para cezası konusuna değinmek lazım. bunun içinde yegane yol muhalefete bu konuda faks çekelim. sizden ricam elinde muhalefetin etkin isimlerine dair faks numarası olan varsa gleanmoure@hotmail.com adresine gönderebilirmi.. sn jenardi seninde alacağın olsun 2 gündür takıldın bi prosedüre yalvarmama rağmen hala mail atmadın.. kozorkun bu arada çok sağol kardeşim.

    YanıtlaSil
  177. Çok özür ters yazmışım 24 de sekreter 22 de faks olacaktı....

    Cinocan

    YanıtlaSil
  178. Arkadaşlar ; adalet komisyonuna faks çekmeye devam lütfen. Kaç kişiyiz öğrensinler. Yatan 65 000 bilsinler, kaçan 700 000 bilsinler. Son günler haydi....
    Not sonu 22 de sekreter çıkıyor 24 le bitene çekin.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  179. lafta bizi yöneten bu insanlar haktan hukuktan bahsediyorlar etmezseniz etmeyin onlara göre ne hakkımız var bizim onlarda asıl onların bizim üstümüzde hakları var adamlar gece gündüz demeden bizizm için çalışıyorlar öyle bi çalışıyolarki yıllarca bu vatan için canının ortaya koyan şehitleri bile görmezden geldi aylarca gece gündüz mecliste dağdaki itleri nasıl olurda indiririz affederiz diye çalıştı adamlar haklarını yemeyelim biz çek mağdurları millete davlete zararmı verdikte bizden yılsınlar dağdakilerden yılıp korkup indirirler bizide ellerimiz kelepçeli iki polis eşliğinde cezaevine gönderirler onlar kadar hainiz ya biz hey gidi hey sizde haktan bahsediyosunuz bu insanlar haktan ne anlarlar başbakanımız diyomuş hapis cezası olduğunu bile bile kestiniz çekleri kesmeseydiniz şimdi söyleyin sayın başbakan siz dağdakilerin suçunun karşılığını bilmiyormuydunuzda serbest bıraktınız bunun cevabını verin tabi sizden kimse hesap soramaz bunca insanın ahı yerde kalmaz unutmayın ve bizlere artık kulak verin bizde bu devletin onurlu birer annesi olarak mağdur çocuklarımızı serbest bırakın herkes işine gücüne baksın yuvaları dağılmasın tabi biraz vicdanınız varsa çığlıklarımıza kulak verin

    YanıtlaSil
  180. arkadaşlar bu cek yasasının cıkcana ben inanmıyorum ben 10 aydan beri evimden ayrı başka melmekte yaşıyorum iş yerim kaplı ben kacmkla bu borcu ödyemem beni serbez olsam iş yerimi calıştrım borcumu öderim bu nasıl iş bu babacan hic yokluk cektimi acaba bu insanlar bu cek cezasını cıkarcaklarna inanmıyorum başbakan ben cok yokluk cektim deyor hayır başbakan ceken bu zulmu yapmaz kardeşim sen ne dersen o olur borcumuzu ödyelim cıkarın bu cek afını aylemiz cevrmiz daldı ya sizin kimlere hizmet etnizi anmıyorum ben ayni zamnda birde ak partliyim yok be bundan sora size ben oy vermem başklarda verdrmem ister cıkarın ister cıkarmyın cek afını bunun babalı ödyeceksiniz bu dünyanın gercek dünysda var orda hesaplaşırız sayın bakanlar sizin cek yüznden ayleniz daldımı bir 3 yaşındaki cocugunuza süt alıyorsunuz biz almdımız icin kendimi intahar etme aklıma geliyor sizin kulanız bile duymuyor başbakan emir vermden hic bir bakan bu ceke imza atmaz kardeşlerim bu iyi bilin iş allah ben yanılırım bu cek cezası cıkar ama o zamana ben şahsen kalmam aklıma her şey geliyor cocuklarımı ve aylemi özldim saklı duryorum ac susuz bu ceklecek bir şey degil bir vadan daş olarak hakımı halal etmiyorum bu devltin yöntenlere

    YanıtlaSil
  181. 65000 kişi içerde 150000 kişi ceza kesilmiş gbt kayıtlarında 700000 açılmış olan dava 70000 yargıtayda kamuoyu duyarsa infial olur diye korkuyorlar.mağdur olan ailelerle birlikte bu rakam3.5 milyonu bulmaktadır,çalıştırdıkları insanlar hariç.bu mağdurlar vergi.sskikredi kartı uzlaşmalarından sicil affı düzenlemelerinden yararlanabildilermi.yüksek karlarla yüksek vade farkıyla mal ve para satanlar ve bu olumsuzluktan nemalanan icra avukatları için bunca insan feda edildi.israrla 2000 kişi hapiste deniyor.karşılıksız çekten hapiste yatmak diye bir şey yok.bu yatan insanlar karşılıksız çek kesenlere verilen adli para cezasından yatmaktadır.benim çocuğum 700 800 adet usd eur tl çeki kullanmış sonunda sektörünün olumsuz durumlarından dolayı 8 10 tane çeki sonunda yazılmıştır evlerimiz birikimlerimiz arabalarımız hepsi talan olmuş ve oğlum 140000 bin lira adli para cezasına çarptırılmış hemde gıyabında kendini savunamadan para yatırılamamış olduğu için 1400 güne hapise çevrilmiştir ve 630 gündür ceza evindedir paramız olsaydı bu para devlete yatacaktı para olsaydı zaten çekler karşılıksız çıkmazdı devlet kendisine adli para borcumuz olduğu için alacağını alıncaya kadar oğlumu para karşılığı rehine almıştır.geleceğini ve hayata bakışını mahfetmiştir.senet borçlularına cari hesap borçlularına kredi borçlularına neden bu insanlık dışı cezaları verememektedir.ekonominin çarkları nı ilgilendirmiyormu bu borçlar.diğer borçlulara sadece icra bizlere hem icra hem hapis bumu adalalet.yazıklar olsun.dünyada ve ahirette iki elim yakanızda olsun benim gibi milyon kişinin. hatice kahveci özdemir

    YanıtlaSil
  182. arkadaslar bakın gordunuzmu demekkı calısmalar fazlasıyla ıse yarıyor ve vekıllerımız bızı dınlıyormuş sadece yapmamaız gereken bu son haftayı bos gecırmemek ve aranaya devam etmek tabı bu arada ADLİ PARA cezasını ustune basarak anlatmak

    YanıtlaSil
  183. cüneyt kardeş bunu duyduğuma çok sevindim.çalışmalarını takdirle karşılıyorum.bizde adana milletvekili sayın Hulisi GÜVEL ile görüştük bu konuyu çok iyi anlattığımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  184. ARKADAŞLAR HER NE BU YASADA NE ÇIKARSA ÇIKSIN,BİZ ADLİ PARA CEZASINI BU KALAN KISA SÜREDE ANLATMALIYIZ.ÇALIŞMALARIMIZ BU YÖNDE OLMALI.BU İŞ BU YASAYLA BELKİ BİTMEYECEK BELKİ BİR SÜRE ZAMAN KAZANACAĞIZ AMA ELİMİZDEN GELENİ SON GÜCÜMÜZE KADAR YAPMALIYIZ.BAŞKA ÇAREMİZ YOK LÜTFEN ARKADAŞLAR FAKS VE MEKTUPLARA YOĞUNLAŞALIM.

    YanıtlaSil
  185. Değerli arkadaşlar dün meclis konuşmalarını takip ettim bazı vekillerimiz bizlerin mağduruyetlerine değindiler.ama hükümetten birileri bizi savunmadı.bana göre anlaşılmayan konu şu ÖDENMEYEN ÇEKTEN DOLAYI KALKMASI GEREKEN ADLİ PARA CEZASIDIR.bakan beyin çekten dolayı hapiste yatan 2165 civarında kişi olduğunu söyledi.aslında doğru bu 2165 kişinin bir çoğu çek sahteciliğinden veya çalıntı çek gibi benzer suçlardan yatmaktadır.bizim suçumuz ise ödeyemediğimiz çekten dolayı çıkan ADLİ PARA cezasını ödeyememektir.bu suçtanda yaklaşık 70 bin kişi yatmaktadır.yapmamız gereken adli para cezasının kalkmasıyla alakalı çalışmalarımızı yoğunlaştırmaktır.bu arada her kim hangi milletvekiline ulaşabiliyorsa bu konuyu anlatmalı.işin özü çek suçu ile adli para cezasını meclisteki komisyonun kafasına sokmalıyız.dün yapmış olduğum çalışmalarda istanbul,ankara,ve adanadan ayrı ayrı yerlerden yaklaşık 120 adet faks ve yargıtay üyelerine mektuplar gönderdik.bugün ve yarında vekillere adli para cezasını anlatmaya yönelik hazırladığımız bir metni fakslayacağımı;sizlerinde bu konuda çalışmalarınızı hızlandırarak davamıza bir ivme kazandıracağınızı düşünmekteyim.saygılarımla... Murat ORKUN

    YanıtlaSil
  186. 87 de yazan arkadaşım,

    Buradan istisnalar dışında genelde sesini duyacaklar senin durumunda olan insanlar.

    Farklı şeyler düşünme. 24 aylık dediğin evladına böyle birşey veremezsin.

    esnafken yaptığın bir mücadeleydi. Ama bitti bizimki gibi şimdi konumumuz farklı ama bu konum mücadelenin daha fazla verilmesi gereken bir durum. Zaten hayat hep mücadele değilmidir.

    Öncelikle bu mücadeleye katıl ve hepimiz gibi yapılması gerekenleri yapalım. Herşeyden önce

    Anayasaya

    Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine

    ve en önemliside

    İnsan Vicdanına aykırı olan bu yasayı halledelim.. hallettirelim...

    ondan sonra zaten yeni bir hayat mücadelesi başlayacak

    yeni isen sitede Emrenin mail adresi var oraya mail adresini kaydettir. günlük yaptığımız çalışmalara katıl. el ele verip bu mücadeleyi kazanalım.

    sitede eski isen bunları zaten biliyorsundur.

    Bizler

    Müflis olabiliriz,
    beceriksiz olabiliriz,
    iş bilmez olabiliriz,

    ama asla dolandırıcı değiliz. zaten dolandırıcı olsaydık dolandırdığımız paralarla ya gitmiş biryerlerde keyif yapıyor olurduk. yada bu işte birilerini kullanmış elimizi kolumuzu sallayarak yeni planlar peşinde olurduk.

    çok şeyimizi kaybettik...
    ekmek parası bile bulmakta zorlanıyoruz
    çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz
    ruhi bir çöküntü içindeyiz ama

    kaybetmediğimiz birşey var

    ONURUMUZ,

    ONUDA KİMSENİN ALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  187. iyi geceler dünün iş adamları bugunun dolandırıcıları,kimsesizleri ve adresi olmayan insanlar oldu ne kadar komik değilmi?dün verdiğimiz vergilerle iş imkanlarıyla istihdam yaparken bugün kendi adıma diyorum ekmek bulamayacak haldeyiz.her gün intihar etmeyi düşünmek istemiyorum her gün 24 aylık çocuğuma nasıl gelecek vereceğimi düşünmek istemiyorum.kendi bildiğim işi tekrar kurup borçlarımı ödemek istiyorum dışarıda piyasada olan esnafların buna bile tahamülü kalmamış.çek mağdurları hapse girdiğinde insanların içerde nasıl bir tahamülü olacakta sağlık lı olarak tahliye olacaklar bunu kimse düşündümü?herkesin piskolojisi bozukken nasıl sağlıklı tahliye olacak,insanlar birbirlerini doğrar allah göstermesin sosyal patlama olur sayın devletim.bu yazdıklarım kime ulaşıyorsa lütfen bana geri dönsün piskolojim çok bozuk farklı şeyler düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  188. Berat Aslangs15 Nisan 2011 13:50

    allah herkesin yardımcısı olsun kaçak

    YanıtlaSil