Taahhüdü ihlal Hapis Cezaları Kaldırılsın

Borçlunun ödeme şartını ihlali, İİK. 340 tazyik hapsi, denetimli serbestlik banka borcu hapis, haciz hapis cezası, icra dairesi hapis cezası
İcra sırasında alacaklı tarafa veya vekiline ödeme taahhüdü verilen ve bu borcu ödemeyenlerin "Borçlunun ödeme şartını ihlal"(taahhüdü ihlal) edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Resmi kaynaklara göre 2012 yılında borçlunun ödeme şartını ihlal gerekçesiyle açılan 221 bin 238 davadan 140 bin 524'ünde 3 ay tazyik hapsi kararı çıktı. Bunlardan 21 bin 923'ü yakalanarak cezaevine konuldu, diğer sanıklar polis veya jandarma takibinden gizlenerek kaçak durumda kaldı

Söz konusu durumun karşılıksız çek davaları ile benzerlik taşıdığını ileri süren davalı ve avukatları, borçlunun ödeme şartını ihlal tazyik hapis cezalarının paranın geriye ödenmesini sağlamadığını belirterek, bu yüzden daha ekonomik bir yaptırım uygulanmasının yerinde olacağını savunuyor. Bu önerilere bir dönem Ankara Ticaret Odası Başkanlığı yapmış olan CHP Milletvekili Sinan Aygün ile MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık destek veriyor.

İcra ve İflas Kanunu’nun 340. maddesi alacaklının iştiraki ile icra dairesinde belirlenen borcunu ödeme şartını makul bir sebep olmaksızın ihlal edenlerin 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılmasını öngörüyor. İstanbullu girişimci Oktay Çakar, bu davalar yüzden mahkemenin yolunu tutanlardan. Büyük bir firmanın ana bayii olan Oktay Çakar, 2010 yılında 4 çek alır ancak bu çekleri ödeyemez. İş yerine İcra işlemlerinin yapılmaması ve için alacaklılara ödeme taahhüdünde bulunur. Bu ödeme Taahhüdünü yerine getiremeyince hakkında İcra Ceza Mahkemesinde "Borçlunun ödeme şartını ihlal" davaları açılır. Açılan 4 davadan da üçer ay toplamda 12 ay hapis cezası alan Oktay Çakar, açılan bu 3 davadan 2 yıllık zaman aşımı nedeni ile kurtulur. Bir davada da hâkim kararı ile denetimli serbestlikten yararlanır. Ancak bu denetimli serbestlik kararı Yargıtay’da bozulur. Devamlı mahkemelere gidip gelen Oktay Çakar’ın işleri bozulur, nihayetinde ödediği borçlar 4 milyon liraya dayanır. "Kanun, ‘makul sebeplerle ödeyemeyenlere ceza veriliyor’ diyor ancak bu kural mahkemelerce uygulanmıyor." diyen Oktay Çakar, "Maalesef benim borcu ödeyip ödeyememe durumuma bakılmadı, gelirim araştırılmadı.” ifadesini kullandı. Çakar, taahhüdü ihlalde denetimli serbestlik uygulanabileceği fakat Mahkemelerin bu kurala uymadığını da kaydetti.

Çorumlu Yücel Bolatçı da bu yüzden mahkemelerin yolunu tutanlardan. Bir tavukçuluk firmasında çalışan Yücel Bolatçı, Bankadan 4 bin lira tutarında kredi kullanır. kanser hastalığı nedeniyle işten çıkarılınca da bu krediyi geri ödeyemez. Faizlerle 6 bin lirayı bulan borç banka tarafından yeniden yapılandırılır. Hastalığı nedeniyle çalışmadığı için bu borcu ödeyemeyen Yücel Bolatçı hakkında Çorum İcra Ceza Mahkemesi’ne taahhüdü ihlal suçlaması ile ceza davası açılır. İcra Ceza Hâkimi, Yücel Bolat’ın işsiz ve hasta olduğu için borucunu ödeyemediğine hükmeder ve beraat kararı verir. Ancak Banka Avukatlarının itiraz başvurusu ile Çorum Asliye Ceza mahkemesi beraat hükmünü kaldırır. Bunun üzerine İcra Ceza Mahkemesi Hâkimi, Yücel Bolatçı’nın Lenfoma hastalığı geçirmesi ve çalışamayacak durumda olmasını dayanak göstererek, tekrar beraat kararı verir.

İcra davaları ile ilgilenen Avukat Şeref Köksal, taahhüdü ihlal yüzünden vatandaşların hapis ile cezalandırılmasını eleştiriyor. Avukat Şeref Köksal, “Hırsızlık, dolandırıcılık ve gasptan suçlu bulunanlar denetimli serbestlikten yararlanıyor ama taahhüt ihlali yapanlar, yani borcunu ödemekte zorlananlar bu denetimli serbestlikten yararlanamıyor” diyerek, taahhüdü ihlal cezalarında da denetimli serbestlik uygulanabileceğini ifade ediyor. Taahhüdü ihlal hapis cezalarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) ve Anayasa’nın 38. maddesine de aykırı olduğunu öne süren Avukat şeref Köksal, “38. maddede ‘bireyler, sözleşmeye dayalı yükümlülükleri yerine getirememekten dolayı özgürlükten alıkonulamaz’ deniliyor.” diyerek, taahhüdü ihlalde de karşılıksız çek suçunda olduğu gibi hapis cezasının kaldırılmasını, yerine "ekonomik suça, ekonomik ceza" prensipleri doğrultusunda para cezası getirilmesini teklif ediyor.

Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı ve CHP Milletvekili Sinan Aygün de "Borçlunun ödeme şartını ihlali" durumunda vatandaşların hapis yatılmasını doğru bulmuyor. CHP Milletvekili Sinan Aygün, “Bin lira, iki bin lira için adamları hapse atıyorsun. Cezaevi borcunu ödeyemeyen insanlarla doldu. Ekonomik suça ekonomik ceza uygulanmalı. Ya hapis cezası kaldırılmalı, ya da bir kereliğine kaldırılmalı ve bu durumdaki esnafların sicili temizlenmeli." ifadelerini kullanıyor.

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık taahhüdü ihlal ile ilgili hapis cezası öngören kanunların yeniden ele alınması gerektiğini savunuyor. MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık'ın bu konudaki görüşleri de şöyle:

“İcra ve İflas Kanunu’nun yeniden ele alınarak, ‘mali suça mali ceza, ekonomik suça ekonomik ceza’ anlayışından yola çıkılarak bu mağduriyetler giderilebilir. MHP olarak taahhüdü ihlalde tazyik hapsinin kaldırılması, suçlu bulunanlara idari para cezası uygulanmasını esas alıyoruz. Burada borçlu isterse ödeme taahhüdünde bulunur ve o an yürütülen haciz işlemlerini durdurabilir. Bu ödeme taahhüdünü yerine getiremediğinde haciz işlemleri kaldığı yerden devam edebilir ve ceza olarak borcun yüzde 10’u kadar bir idari para cezası uygulanabilir.

Taahhüdü İhlal nedeni ile cezaevine girenlerin sayısı 100 bini buldu. 2012’de 84 bin idi. Bu arada polis takibinden kaçanlar da var. Kaçakların sayısı ise 300 bini buldu. Sosyal bir patlama var. Bu sorunu aşmak için mağduriyetler giderilmeli. taahhüdü İhlal hapis cezalarıyla mağdur olanlar için bir fon devreye alınabilir. Çünkü bu mağdurların sicili lekeleniyor ve bankalardan kredi alamıyor. Ama bunlar bir fon ile kredilendirilecek ki borçlarını ödeyebilsin işlerini sürdürebilsin."

İcra Ceza Mahkemelerinde açılmış bulunan Taahhüdü ihlal davalarından 2009-2012 döneminde yargılananların ve cezaevine girenlerin sayısı ise şöyle:

 Yıl          Dava          Hapis Kararı         Cezaevine Girenler
2009      231.997          26.599                      17.959
2010      312.340          195.493                    24.084
2011      254.977          162.704                    20.891
2012      221.238          140.524                    21.923

BUĞRA KARDAN - CİHAN

928 yorum:

  1. HERKESE HAYIRLI SABAHLAR...SEÇİM ÖNCESİ ...BİR ŞEY ÇIKACAĞINI SANMIYORUM..HERKES POLİTİK TAVRINI VİCDANINA GÖRE BELİRLESİN..OYUNU KULLANSIN...DERİM

    YanıtlaSil
  2. İZMİR BAYRAKLI MHP..MECLİS ÜYESİ ADAYI...EMEKLİ POLİS..EROL DOĞRU KENDİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ...BORÇLARI NEDENİ İLE NOT BIRAKMIŞ...BİRİLERİ KINA YAKSIN

    YanıtlaSil
  3. Gunaydin degerli arkadaslar.Yeni sayfamiz hayirli olsun.Guzel haberlerin verildigi ve ozgurluklerimize kavustugumuzun mujdesinin okundugu sayfalar olsun insallah.Saygilarimla

    YanıtlaSil
  4. daha fazla tivit ve bakan ve milletvekillerine daha fazla mesaj atalımki gündemden düşmeyelim.ilker başbuğ çıktıysa bu af gelir

    YanıtlaSil
  5. herkese günaydın. umarım bu sayfa dolmadan hayırlı haberler alırız...

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok üzücü haberler birileri bunları duymuyormu anlamadım illaki başlarınamı gelmesi lazım o zaman ne diyelim bedduamı edelim ne yapalım.İnş.onlarında başına gelirde en azından bizlerede bu sayede kapı açılır.

    YanıtlaSil
  7. Bütün arkadaşlara günaydın hayırlı sabahlar yeni sayfamız hayırlı olsun cüneyt beye ve emeği geçen bütün güzel insanlara sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. GÜNAYDIN SAYGI DEĞER ARKADAŞLARIM.

    YanıtlaSil
  9. Standard Chartered Kredi Limited dünya çapındaönde gelen bağımsız kredi şirketlerinden biridir . Biz de kurulan veyılda ihtiyaçları ve bireysel gereksinimleri iyi bir anlayış geliştirmiştir . Biz oldukça müşterilerimize tedavi ve profesyonel, samimi ve yararlı bir hizmet sunmak için kararlıyız . Bizim prosedürleri biz sizin koşullarınıza uygun bir ürün sunmak sağlamak için , size uygun tasarlanmış , formaliteler en aza indirgenir , ve birlikte her program için esnek bir yaklaşım ile , size kredi isteğini tamamlamak emin olun . Müşterilerin 47 yıldır hayatlarını değiştirmek ve iyileştirmek yardımcı oldum ve biz gerçekten bağımsız , biz işletmeler ve bireyler her türlü kredilerin bir dizi sunmak için eşsiz bir konumda bulunmaktadır . Amacımız finansal ihtiyaçlarını karşılamak için ve sizin memnuniyetiniz bizim için çok önemlidir . Bizim hizmet ilgilenen varsa biz% 3 faiz oranı kredi vermek zorunda neden olduğunu, bugün bize geri olsun lütfen .

    E - posta: standardcharteredloanlimited@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın. Yeni sayfamız hayırlara vesile olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  11. kişiye göre güzel haberler var bizleri hiç umurlarına takmıyolar bize bunlardan bi fayda yok benim görüşüm bizim tek umudumuz ALLAHDAN dilemek istemek benim görüşüm bu hükümetin hiçde umrunda değiliz zengin hükümeti biz burda mail atarkene zenginler atmıyomu sanıyosunuz onlarda sakın diolar böle bi karar çıkarma yoksa biz nasıl alacaz alacaklarımızı diolar benim bilgim ve görüşüm

    YanıtlaSil
  12. dostlar kendime ait kredi ve kredi kartı borçlarımdan dolayı annemin banka hesaplarına el konurmu tşk

    YanıtlaSil
  13. Gülüm; gülüm, gülüm, gülüm,
    gülüm benim. Biliyorsun değimli? Yarın; 08 Mart Dünya kadınlar günüymüş, sen
    yine yarın yokmuşsun ve bir daha dünya kadınlar gününde, hiç ama hiç yanımda
    olmayacaksın değimli? Peki; ben? sensizliğe, yalnızlığına, sana susamışlığıma,
    sana özlemime, sana hasretime; kalan dünya ömrümde, nasıl katlanacağım? Buna;
    cevap verebilirimsin? Veya yine, duygu sömürürsümü yapıyorsun demektesin? Sen
    ne dersen de; seni unutamadım ve unutmamda mümkün olmayacak gülüm benim. O
    halde Gülüm; ben sensiz bu dünyada ne yapabilirim ki? O halde Gülüm; O Yüceler yücesinden ricacı
    olda, bana bıraktığın mesuliyetleri, üzerimden alsında, bende bir an evvel
    varayım senin bulunduğun cennet katlarına. Varayım da; sana sarılıp özlemimi gidereyim,
    giderebilirsem. İşte bu duygu ve
    düşüncelerle; yarın kabrine gelip, kırmızı gülünü vereceğim sana ve hiçbir
    zaman, bir başkasına verilmemek üzere…
    Senin ve cennet katlarındaki kadınların ve bu dünyadaki tüm kadınların;
    08.Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum ve seni, hiç ama hiç unutmadığımı ve
    unutamayacağımı bir kez daha ifade ediyorum. Gülüm; gülüm, gülüm, gülüm, gülüm
    benim. Senin Barışçın-06.03.2010


    MERSİN

    YanıtlaSil
  14. HAZIRLAN GELİYORUM

    Gülüm;

    Hazırlan geliyorum.

    Yarın; 8 Mart.

    Dünya Kadınlar Günüymüş.

    Tarağını, ojeni, rujunu;

    Aldım da geldim.

    Kuaför Yıldızın işleri varmış,

    Kalk haydi;

    Seni ben süsleyeceğim.

    Saçların uzamıştır şimdi,

    Kalkta; saçlarını tarayayım.

    Epeydir, makyajda yapmıyordun,

    Dudaklarına rujunu;

    Tırnaklarına ojeni,

    Ben yapayım, olur mu?

    Yeni evini beğenmedin mi?

    Beğenmediysen? Haydi kalk.

    Kalk ta, gir koluma.

    Gir de; seninle kol kola,

    Varalım, gül bahçelerine.

    Varalım, en güzel sahillere…

    Yok; bunlarda olmaz diyorsan,

    Akşama;

    Yer ayırtayım, yelken barda.

    En güzel masa, bizim olsun.

    En güzel türküler;

    Bu gece,

    Seninle, benim için söylensin.

    Söylensin, sabahlara dek…

    İçelim gülüm içelim.

    Seninle, sabahlara dek içelim.

    İçelim de, kendimizden geçelim.

    Söylensin aşkımız,

    Söylensin sevgimiz,

    Son zamanların;

    En güzel sevgisi diye…!

    Gülüm; hanımağam, keloş prensesim.

    Yok haşa;

    Ben sana, Tanrı demiyorum.

    Ve ancak;

    Sevgi, aşk ve özlem gibi sözler,

    Çok hafif geliyor bana.

    Sana; gülüm sana,

    Tanrıçam; ilahem desem,

    Tanrım; günah yazar mı bana ?

    Nerede, sen ve ben yaşlarda;

    Kol kola girmiş bir çift görsem,

    İnanki; inanki gülüm,

    Sanki; hayıflanıyorum onlara.

    Gülüm, kalk artık kalk.

    Uyan bu derin uykudan.

    Bak; bugün 8 mart.

    Traşımı oldum;

    Kırmızı gülünü getirdim sana.

    Hiç değilse bu günde bana,

    Bari bir tek;

    Bir tek cümle söyle bana.

    Söyle, de ki;

    Canım, seni çok seviyorum…

    Söyle de, bende;

    Artık uzanayım yanına…

    Uzanayım da bitsin artık,

    Bu zalim ayrılık…!




    07.Mart.2008


    Gece: 00,45 – Barışçı-Mersin





    Gülüm benim.

    İşte bu halimle; ne iş
    yapacağımı, nereye gideceğimi, bilmez
    bir halde, Tanrımdan sabır dileyerek ve O’na sığınarak, seni; çok ama pek çok,
    tahmin edemeyeceğin kadar çok, özlediğimi ve sevdiğimi ifade ediyor; bu garip
    duygu ve düşünceler ile, Cennet yurdunda olan, senin ve tüm kadınların, ‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü’’
    kutluyorum. Gülüm; gülüm, gülüm, gülüm, gülüm benim.




    Senin Barışçın.

    08.Mart.2008
    – Mersin Gece: 1,57

    YanıtlaSil
  15. Arkadaslar bı bılgıye ıhtıyacım var tahutu ıhlalden banka avukatı dava actı karar kesınlestı mahkumıyet denıyor ben avukat gondermedım ogrenmek ıstedıgım sudur. Ben tum dosyalarımı uyaptan bakıyorum 4 tahutun 3 tanesı gorunmuyor 1 tanesıde hala gorunuyor fakat karar tarıhı 05.12.2012 bu sonucta dosya ınfaza dusmusmudur yoksa acıkta bekletılıp (ACIKTA DEMEK ISTEDIGIM BANKA AVUKATI DOSYA HARCINI YATIRMAYIM ASKIDA TUTUP )zaman asımını dusmemesı ıcın zamanmı kazanıyor. bılgı sahıbı olan arkadaslar ılgılenırseler sevınırım

    YanıtlaSil
  16. merhabalar bankalara kredi kartı borcum var bu yurt dışına çıkışımda sınır kontrollerinde sorun olur mu?saygılar selamlar!

    YanıtlaSil
  17. Nekadar ona bagli galiba ayni sorun bizdede var

    YanıtlaSil
  18. arkadaşlar herkese selam ve hayırlı akşamlar.denetim serbestlikte olan tüm arkadaşlar dosyalar jet hızı ile bozulup infaz savcılığına iade edilmeye başlandı.bu hafta içinde türkiye genelinde çoğu arkadaşlar yakalamaları tekrar çıktı bilginiz olsun.bazı illerde haber veriyorlar iyi niyetle ama her il aynı değil.arıyorlar dosya kapandı tebliğ etmemiz gerekir diyorlar sakın gitmeyin.süpriz ile karşı karşıya kalmayın.

    YanıtlaSil
  19. Borcumu icra dairesinde ödeyeceğim demek ve ödeme için takvime bağlamak sonrasında ödemeyene hapis kararı çıkıyor... Borcunu ödemeyene hapis yok, icra takibi devam ediyor, hiçbir malı, mülkü olmayanlardan alacaklıları uzun yıllar bekleyebiliyor. Madem ödemeyecekse icra dairesine giderek taahhütte bulunmayanı hapse atmazlar ki? Ben şu şekilde ödeyeceğim diyerek ödemezse hapis ancak ona verilebiliyor. Madem ödemeyecek neden söz veriyor?

    YanıtlaSil
  20. 2 senedir alacağımı alamam nedeni ile mağdur olanlardanım. Düzenli ödenen kiram nedeni ile ben de diğer borçlarımı yapılandırmıştım. Şimdi 2 yıldır süren mahkeme ve icra safhasından dolayı ödeyemez duruma düştüğüm için nerede ise ben de icralık olacağım. Bana borcu olan şahıs şu anda taahhüdünü iptal nedeni ile aranmasına rağmen yakalanmamıştır hala , yaklaşık 2 aydır. Peki benim suçum ne? O kişi ise bütün mallarını kaçırdığı için aynı şehirde babasının/oğlunun/başkasının üzerine bir başka dükkanda gayet güzel de kazanmaktadır. Eğer onlara bir kanun çıkacaksa DEVLET de ONDAN ALMAK ÜZERE BANA OLAN BORCUNU YÜKLENMELİ.... Yoksa en büyük mahkemelerde DEVLETİ ben de SUÇLAYACAĞIM.. Verecekler mağdur da alacaklar mağdur değil mi? İnsaflı olunuz lütfen yazılarınızda... Saygılar...

    YanıtlaSil
  21. bu kanun teklifi ne zaman verildi meclise ?

    YanıtlaSil
  22. BU TEKLİF YENİ Mİ?KONU HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ VE HABER VAR MI?

    YanıtlaSil
  23. iyi akşamlar kefilliklerin on yılla sınırlandırılmasıyla alakalı bir sorum olucaktı 2005 de müteessil kefil olldum acaba yeni ttk ya göre 2015 de düşüyormu kefillik acaba süresini doldurup kefilliği düşen varmı nasıl bir yol izleyeceğiz acaba

    YanıtlaSil
  24. ev eşyası nı kaldırmak insanlara yapılan bir insanlık ayıbıdır insan madur olmak istermi yokluktan türkiyenin şartlarından zor durum da yaşıyoruz biran evvel vicdanı olan yöneticiler bu yasayı biran evvel çıkarsın yoksa aileler yıkılıyor şehy edibalinin bir sözü insanı yaşatki devlet var olsun ögüdünü hatırlatırım allah cümlemizin yardımcısı olsun amin

    YanıtlaSil
  25. ZAFER ZAFERE YÜRÜYENLERİNDİR!!

    YanıtlaSil
  26. nazlı hanım bu kanun şuan ne durumda kabul edildimi

    YanıtlaSil
  27. BİRGELİŞME VARMI NAZLI HANIM İYİCE KAFAYI YEDİK BÜGÜN YARIN NUHUN GEMİSİ BİLİYORSANIZ BİR ACIKLAMA YAPIN İKİGÜNDÜR KİMSENİN AGZINI BICAK ACMIYOR İYİCE BIKTIK EVEGELEN GİDENLERDEN GURUR HASİYET ONUR GİTTİ KOMŞULARIN YANINDA DIŞARI CIKACAK HAL KALMADI COCUKLARIN YÜZÜNE BAKAMAZ OLDUK NEZAN NEZAMAN

    YanıtlaSil
  28. sen utanma arkadaşım,bizleri bu hale düşürenler utansın.....bizler yanında işçi çalıştırıp bu devlete vergi ödeyenlerdik.bankacılar kapımıza gelir kredi kullanmamız için resmen yalakalık yaparlardı.eeee düşmez kalkmaz bir allah.yine geleceğiz o duruma ve ben bir bankacıya bir de avukatlara çay bile ikram etmeyeceğim:))

    YanıtlaSil
  29. az kaldı az hepsi geçti bitti bitmek üzere devletimizin ayıbı işte bunlar yazık etti binlerce insana zulm ettiler zulm

    YanıtlaSil
  30. 1.yasada makul sebep net açıklanmalıdır.
    2.% 10 idari para cezası ödemeyene yaptırım nedir yine hapis cezası mı bu belirtilmelidir .
    3.% 10 para cezası önce mahkeme veya icra dosya masrafları düşülmeli kalan olursa ilgili boçtan mahsup edilmelidir.Diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  31. çooookk geç kalmış bir teklif
    yinede sayın vekile teşekkür ederim.


    eskiden çek magduruydu
    ahmet

    YanıtlaSil
  32. Çok ama Çok geç kalmış çağ dışı (Zaten 1932 Model) bir yaptırım... Dünyada sadece Türkiye'de var olan bir kanun... EEE bizi yönetenlerde çağ dışı olursa sorunun çözümü teklifle sınırlı kalır.... Daha önce Sinan Aygün de benzer teklif sunmuştu ama... Tayyip Bankalardan icazet alamadı sanırım...

    YanıtlaSil
  33. BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SENETLERDE 3 SENE İŞLEM YAPILMAZSA HÜKMÜNÜ YİTİRİYOR BİLİYORUM 5 SENE SONRA EVİME HACİZ GELDİ İTİRAZ ETTİK BU HÜKME SIĞINDIM YARGITAY KABUL ETMEDİ BAŞKA BİRÇOK KARAR DA İSE YARGITAY 3 SENEYİ GEÇMİŞ SENETLERİN HÜKMÜ YOK DİYOR BU KARARLARI TOPLAYIP BENİM DOSYAMDAKİ KARARLA BİRLİKTE AVRUPA İNSAN HAKLARINA GÖTÜRSEM Mİ YARGITAYIN BİR KONU HAKKINDA BÖYLE İKİ TARAFLI KARAR VERMESİ HAKKINDA BİR BİLEN VARMI ACAMA LÜTFEN

    YanıtlaSil
  34. arkadaslar faık tunay chp mıletvekılı yenı bır teklıf daha sunmustur taahudu ıhlalın kalkmasına yonelık bu ucuncu teklıf oldu son bır bucuk ayda ıkıncı teklıf artık kalkacak bu kanun ınsallah yenı yasam yılında calısmalarımız sonuc verecek yuklenmeye devam arkadaslar umudunuzu kaybetmeyın lutfen tam zamanı yuklenın fakslara e maıl lere

    YanıtlaSil
  35. harcama yaparken reşit olmayan çocuklarınızı hiç düşünmedinizde şimdimi düşünüyosunuz...ayağınızı yorganınıza göre uzatın...

    YanıtlaSil
  36. birçok borçlu hapis cezasından korkarak borcunu ödüyo.herkesin derdi hapis kalksada ödemesek...herkes samimi olsun burdaki borçluların derdi insan hakları deil.herkes kendi kçnı kurtarmanın peşinde..

    YanıtlaSil
  37. ya arkadaşlar taahhüt ihlalinden yakalandım 10 gün süre verdiler açık cezaevine evine teslim olmam için kaçıyımmı teslim oluyummu kanun çıkana kadar kaçayımmı ne dersiniz girersem herkes perişan olur girmezsem açıkcezaevi şansımı kaybediyorum

    YanıtlaSil
  38. Neden teslim oluyorsun? Yakalanırsan açık cezaevi hakkın kaybolmaz. merek etme
    Direk açığa gönderirler

    YanıtlaSil
  39.  nasıl yakalandın ev adresıne mı geldıler yoksa gbt denmı bunu bı acıklarsan bır kac bısey soyleyebılırım

    YanıtlaSil
  40. Kredi kartı mağduru olarak hapse girmeden zaten hapis hayatı yaşıyorum.Bütün haytımı engelledi, tahadüt edip 3 taksidi ödeyip ,kalan taksitlerimi ödeyemedim için hapis dedi avukat ve ben ne sigortalı işe girebiliyorum ne sağlık hizmetinden faydalana biliyorum,sigorta günlerim hibe oluyo çalışamamaktan ,heran yakalancaksın diye huzur yok,bi hayat kurmaya çalışıyosun evlenmeye bile evlenemiyosun vs.....yani zaten ''GÖRÜNMEZ  PARMAKLIKLAR'' altında yaşıyoruz.En kısa zamanda benim gibi madur olan halkımızı kurtarsın.(Halkımızı diyorum çünkü;TÜRKİYE'nin yarısından çoğu kart maduru )BİZİ DUYAN YOKMUUUU?????????????

    YanıtlaSil
  41. Görme Engelli Linkleri Geç Site Haritası Ana Sayfa İletişim Languages


    ANA SAYFASon TutanakGenel Kurul GündemiKomisyon GündemleriGelen KağıtlarMİLLETVEKİLLERİAramaListeMilletvekilliği Sona ErenlerSandalye DağılımıE-PostaTelefon RehberiYASAMATasarı ve Tekliflerİhtisas KomisyonlarıKanunlarKararlarKHKlarKomisyon RaporlarıDENETİMYazılı ve Sözlü SorularGenel Görüşme ÖnergeleriMeclis Soruşturma ÖnergeleriMeclis Araştırması ÖnergeleriGensoru ÖnergeleriSoruşturma KomisyonlarıAraştırma KomisyonlarıTUTANAKLARSon TutanakTutanak SorguTutanak MetinleriGizli Oturum Tutanakları1908den Günümüze TutanaklarSeçilmiş TutanaklarPARLAMENTOLARARASI İLİŞKİLERUluslararası KomisyonlarDostluk GruplarıKURUMSALTeşkilat Şemasıİdari TeşkilatMevzuatTelefon RehberiEtik KomisyonDuyurularFaaliyet RaporuStratejik PlanYAYINLARTBMM Tanıtım KitabıTBMM YayınlarıMilletvekilleri AlbümüMeclis Bülteni

    Kanun Teklifi BilgileriKanun Teklifinin MetniDönemi ve Yasama Yılı24/3Esas Numarası2/972Başkanlığa Geliş Tarihi08/11/2012Teklifin Başlığıİcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TeklifiTeklifin ÖzetiTeklif ile 2004 yılı Kanun'da değişiklik yapılmak suretiyle, borçlunun borcunu ödeme şartını makul bir sebeb olmaksızın ihlal etmesi halinde Kanun'da öngörülen hapis cezasının idari para cezasına dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.Teklifin Son DurumuKOMİSYONDAKanun Teklifi Komisyon BilgileriKomisyon TipiAdıGiriş TarihiÇıkış TarihiYapılan İşlemKarar TarihiEsas KomisyonAdalet Komisyonu14/11/2012Komisyonda

    YanıtlaSil
  42. hakikatten yarayan bu kanın durması gerekmektedir.baksanısa 3.yarı paketini bile takmattan icra memurları haciz işlemleri yapıyormuş halen avukatların uşaklıklarını yapıyorlar sen kardeşim devlettin memurusun avukattın değil yasalar çercevesinde görevini yap insanların evine gittip avukatlarla iş birliği yaparak zorakki taahüd vermelerini engeleyeceğin yerde o insanların bilerek veya bilmeyerek taahüd alıp hapis cezası almalarını sağlıyorsun.e arkadaşlar bu durumda ne yapmalı allah aşkına söylermisiniz memuru tek gine buyur kardeşim sen görevini yap yeni çıkan yasaya göre avukat veya vekili hacizde bulunamaz buyur sen gir yap dersen haciz edilemeyecek malları yazamayacaksın bu işlem niye o zaman sadece icradaki dosyası bulunan vatandaşa zulüm baskı yapmak buda bir gerçek eğer o baskı esnasında yuturursa taahüd almak bu kimin işine yarar avukattın sen devlettin memuru ol avukatların değil herkes sana saygı gösterir yoksa saygınızı yitirirsiniz. 

    YanıtlaSil
  43. o biraz zor.ne üst araması yapabilir ne kolumdaki saati alabilir.

    YanıtlaSil
  44. BU KONUDA BIR GELISME VARMI ACABA KACIP DURUYORUM HALA ISIMDEBILE CALISAMIYORUM

    YanıtlaSil
  45. Borç yap sonra ödeme borcu almadan ödemenin hesabını iyi yapman lazım. HANİ BİR ATA SÖZÜ VARDIR BORÇ YİYEN KESESİNDEN YER.Millet vekillerinden yasa istiyorsunuz hapis cezasını kaldırnız diye borç yaparken onlaramı sordunuz şimdide hapis cezası olmasın diye yasaistiyorsunuz yok böyle birşey.

    YanıtlaSil
  46. Gormemisim ozur dilerim..Otomatik olarak dusuyor..

    YanıtlaSil
  47. cüneyt bey saygılar,benim 2009 yılında bir arkadaşıma kefilliğim olmuştu avukatın bürosuna çağırdılar icra memuruda orada oturuyordu 0rada benden arkadaşım tahüd aldılar

    YanıtlaSil
  48. slm hayırlı pazarlar kimler var ???

    YanıtlaSil
  49. Değerli büyüğüm uyapta gördüğünüz dosya daha henüz kesinleşmeyen infaza verilmeyen açıkda olan bir dosyadır size tebliğ edilmemiş olabilir veya tebliğ edilip itiraz ettiğiniz için üst mahkemenin kararını bekliyor olabilir veya bu sıralar da infaza verilecek olabilir....Göremediğiniz dosyalar ise malesef infaza verile ve hakkınızda yakalama kararı çıkan dosyalardır infaza verilince dosyalar otomatik olarak uyaptan siliniyor eğer e-imza veya mobil imza kullanıyorsanız e-devlet den girerek bunları kapalı mı?ne zaman kesinleşmiş?ne aşamada? olduğunu detaylı olarak görebilirsiniz.....Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  50. Herkese hayırlı günler saygılarımla.....

    YanıtlaSil
  51. Cüneyt bey bende bişeyler sormak istiyorum size

    YanıtlaSil
  52. merhaba arkadaşlar öğrenmek istediğim 2 sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim 1.soru yurtiçi uçuşlarda gbt kaydına bakılıyormu ben pegausu müşteri hiz.aradım hayır dedi bakılmıyor şüpheli bi durum yoksa acaba yalanmı söylüyor bilmiyorum 2.sorum uyapın sms bilgi sistemi var cebim kayıtlı hakkında yakalama olup olmadığını öğrenebiliyorsun diyo dosya numarası ile tc no yakalama yazıyorsun 4060 yolluyorsun ben gönderiyorum dosya no ile cevap : girmiş olduğunuz kriterlere ait bilgi bulunamadı diyor bu nedemek ? yardımcı olursanız cok sevinirim

    YanıtlaSil
  53. selam arkadaşlar hayırlı pazarlar

    YanıtlaSil
  54. yurtiçi gbt olmaz kesindir , terminale gidip nasıl otobüse biniyorsan havalanıda aynısıdır .
    yakalama konusuna gelince ancak infaz bürodan öğrenebilirsin yada uygulamaya girince
    saygılar ...

    YanıtlaSil
  55. sağolun teşekkürler bir taahhüd mağduru nasılsa öyleyim malesef :(

    YanıtlaSil
  56. aynen öyle hele solculara yağmurlu havada su bile yok

    YanıtlaSil
  57. Bitti...Sadece bir dosyada islem yapmak lazim,yarin Yunus bey Antalyaya gidip benim avukatla beraber dusum yapmak icin dilekce verecekler..sonra tamam

    YanıtlaSil
  58. selam devrem...telefonunu aldim Fercan`dan..Allah kismet ederse ayin 17`sinde Turkiye`deyim,isleri bitiirip arayacagim seni

    YanıtlaSil
  59. Kardeş Ankara da Mali Müşavirlikmi yapıyordun ,aklımda öylemi kaldı.

    YanıtlaSil
  60. degerli semıh kardesım bu ogrenmek ıstedım olay dosyanın dusmemesı avukatlamı alakalı yoksa mahkemeylemı alakalıdır .teblıgatı almadım avukatımı gondersem teblıgatı almıs sayılırmı ve 05.12.2012 DENMI BASLAR .yakalama yoksa avukatımın aldıgı tarıhtenmı baslar ınfaz

    YanıtlaSil
  61. geç gördüm abim kuura bakma nasılsın abim heyecan varmı :D

    YanıtlaSil
  62. benmi abi yok mali müşavir değil ön muhasebeciyim ben ama birçok malimüşavir arkadaşım var

    YanıtlaSil
  63. fikret beyin namını duymayanmı var abim o bizlerin piridir fakat şahsen hiç tanışamadım

    YanıtlaSil
  64. Merhaba

    Bu şu anda% 2 gibi düşük bir faiz oranıyla kredi veriyoruz kamuoyunu bilgilendirmektir. Daha fazla bilgi için, bir kredi için başvuran ilgilenen varsa e-posta yoluyla bize şimdi: credithome@blumail.org

    MR MHAY

    YanıtlaSil
  65. Gunaydin degerli arkadaslar..Mucadelemiz yonunden faydali bir hafta olmasi dileklerimle saygilar,sevgiler hepinize

    YanıtlaSil
  66. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı yeni bir gün ve hayırlı yeni bir hafta diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  67. merhabalar kaçak durumundayken hastalık durumlarında ne yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  68. Herkese günaydın hatırlı haftalar.

    YanıtlaSil
  69. http://www.youtube.com/watch?v=betHhKrFoQ8&feature=youtu.be hepsi yalandır montajdır kesin

    YanıtlaSil
  70. hastalık durumlarında ne yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
  71. cvp yazmıştım ama yayınlanmamış anlayamadım evet fikret beyi duydum ama kendisiyle tanışma şerefine nail olmadım abi

    YanıtlaSil
  72. günaydınlar özgürlüğe atılan adımların olduğu bir hafta olur inşallah

    YanıtlaSil
  73. günaydın fercan montaj tabi onlar harama el sürmez ;)

    YanıtlaSil
  74. bu hükümetin hiçbirşey yapacagı yok arkadaşlar 30 martta oy zaten veremeyız cunku yakalanırız.ozaman diger aile fertlerimize bu hukumete oy vermeyın dıyecegiz yada bu hukumete oy veren magdurlar oyy vermeyecek ve verdırmeyecek bu benım fıkrım allah hepımızın yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  75. ben daha önce verdim , ama artık asla . Benim derdimle ilgilenmeyeni kendi derdine düşen partiye oy yok önce kendilerini AK lasınlar bize zaten sıra gelmiyor onlardan /// Saygılar

    YanıtlaSil
  76. ablacım milyon dolarlar ortada hepsi çıktı denetimliden onların birisindeki para bizlerin borçlarını kapatır haksızmıyım

    YanıtlaSil
  77. Aşarı yoğunluk ve babanın sağlık durumundan dolayı size telefon açıp, geçmiş olsun diyemedim. Kusuruma bakmayın. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  78. magdur arkadaslarımız buna bende dahıl olmak uzere ısyanımızı en azından katılımcı olarak bu sıtede sureklı dıle getırmemız lazım ama sanırsam herkez sıkıntılar ıcerısınde uyuşmuş bır sekılde yasamaya devam edıyor

    YanıtlaSil
  79. valla haklısın ama bize vermezler

    YanıtlaSil
  80. hiç önemli değil abim ne demek ben bile yeni yeni kendime geliyorum ki siz bire bir koşturuyorsunuz ben döndüm şimdi kardeşlerim ilgileniyor babamla

    YanıtlaSil
  81. neden sorularım yayınlanmyor?

    YanıtlaSil
  82. selam değereli dava arkadaşlarım. hayırlı özgür bir hafta felan yalan artık kaderimize razı olacağız. uyumayalım iktidara karşı savaş ilkemiz olsun.....

    YanıtlaSil
  83. amin abicim allah tüm hastalarımıza şifa versin onların acısıyla bizi terbiye etmesin

    YanıtlaSil
  84. abim saygılar hep iktidarın yalakalığını yaptık artık tabuları yıkma zamanı oy moy yok abi

    YanıtlaSil
  85. biz burda savaşı veriyoruz ankarayı kaybettiler buna artık eminim abi kime sorsam bittiler diyor tanıdığım AKP lilerin %90 nı oy terciğini değiştirmiş durumda

    YanıtlaSil
  86. etrafımda eskiden 10 kişiyse akpartiyi savunan inanan inan ablacım 5 e düştü o rakam

    YanıtlaSil
  87. ben resmen parti gözetmeksizin çalışıyorum. beni düşünmeyeni ben si.....lemem bile. ne sıçtılar avucumuza ne çalalım yüzlerine..... sen nasılsın iyimisin fercanım

    YanıtlaSil
  88. abiş nasıl olayım herşey aynı , şimdi çıkıyorum allaha emanaet olun
    devren geliyormuş görüştük en kısa zamanda ağırlayalım ismet abimi hoşçakal

    YanıtlaSil
  89. KALBEN ..SELAMÜN ALEYKÜM...DAVA DOSTLARI...BENİMKİNDE İSTİSMAR YOKTUR...BİLESİNİZ İSTEDİM...SAHTEKAR SAKALLILARA OY YOK...AŞAĞIDAKİ YORUMLAR SONUCU..BU KONUDA İTTİFAK YAPTIK SANIRIM...

    YanıtlaSil
  90. nasılsınız değerli ablacım bu mucadelede katkılarınızdan dolayı teşk .ederim

    YanıtlaSil
  91. abim çok şükür hepimiz elhamdüllah müslümanız bizim müslümalığımızı hiç kimsenin yönetmesine izin vermiyeceğiz biz allaha inanan bir toplumuz yüreğimizdekini allah (c.c) biliyor onlar zıplasın durun bizim allahtan korkumuz var

    YanıtlaSil
  92. çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz işte seçimi atlatıp yollara revan olmayı bekliyoruz abim hayırlısıyla elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama başarılı olamadık ona çok üzülüyorum o kadar çok bu yasayı bekliyen varki keşke seçim öncesi çıkarabilmiş olsaydık işte o zaman yeminle ilk defa bir sağ partiye oy verecektim ama kaybettiler benden 4 oy kaybettiler

    YanıtlaSil
  93. EVET SEVİM KARDEŞİM...YARADAN ADINI VE SELAMI...!!!KULLANARAK YAPTIKLARI ORTADA...ATAMIZ BUNU YILLAR ÖNCE FARKETMİŞ

    YanıtlaSil
  94. aynen öyle abim adam gibi adama etmedikleri hakaret kalmadı ama ne yazıkki yıllarca biz bunlara sessiz kaldık ve adamlarım kendilerini sultan sanmalarına neden olduk

    YanıtlaSil
  95. İyi bir hafta dileklerimle, herkese selamlar...

    YanıtlaSil
  96. AĞIRLIĞIMI ORTAYA ATMIŞ OLMAYAYIM..BENİM LİSTEM 100 GEÇER...DEMİREL 2 KEZ EVİMİZE GELMİŞ ADAM..DIR...RAHMETLİ BABAM SAĞ GÖRÜŞLÜYDÜ...EVET BU SEÇİM ARİFESİNDE ÇOK ÇA ÇALIŞMAK LAZIM...SEÇİM SONUCLARI BELLİ OLUNCA SÖYLEYECEĞİ LAF ...MESAJ ALINMIŞTIR OLACAK

    YanıtlaSil
  97. Mart 2014 itibari ile kesinleşen ve bana tebliğ edilen 5 adet cezamın 12 ayı doldu... kaldı 12 ay.... Ötesi hikaye

    YanıtlaSil
  98. abim bizimkilerde sağ görüşlüdür anneciğim demirel zamanında kadın kolları başkanıydı hiç unutmuyorum kadıncağız koşturmaktan ayakkabıları parçalanmıştı ve süleyman demirel annemin omuzuna dokunup söz sana bir çift ayakkabı alıcam demişti ama halen almadı ama ben oyumu onlara hiç vermedim o küçük yaşımda bile haksızlığı görebiliyordum

    YanıtlaSil
  99. :D bizimde kaldı 9 ay nur topu gibi bir özgürlüğümüz olucak abi

    YanıtlaSil
  100. Merhaba abi telefonda görüştüğümüz üzere senin durumun farklı ve bu illetten kurtulman içten bile değil neden değerlendirmiyorsun

    YanıtlaSil
  101. BİZEDE HİÇBİR BASKI YAPMADI RAHMETLİ BABAM..AMA OY VERMİŞ OLMANIN..ALEYH AVANTAJINI KULLANACAĞIM..ŞİMDİ...YANİ MAYMUN GÖZÜNÜ BİRAZ GEÇ AÇTI...AMA AYARTACAKLARIMI..ÇOK İYİ TANIRIM..ETKİLİYİM SANIRIM

    YanıtlaSil
  102. değerli arkadaslar hepimizin sabrı yok bunun farkındayım ama şunu bilelimki ilaki cıkacak seçimlerden hemen sonra yeni cıkacak icra iflas yasasında zaten bunu kaldıracaklar nisan ayında icra iflas kanunu yeniden yazılacak ve kanunlasacak tabiki gayemiz bu işi bu gün bitirmek arkadaslar icra ile ilgili bir cok duzenleme yapıldı cek cezaları kalktı nanın ceklerle ilgili cezalar kalkmasaydı ben herhalde 5 sene cıkamazdım onun zaman aşımı da yoktu gecen gün evime icra geldi 30 bin tel borcumdan 780 kalmış ona gelmişler hiç birsey yapamadan gittiler eger icrada düzenleme yapılmasaydı biliyorumki ya oparayı odeyecektim yada evden tv bulaşık makinasını alırlardı odediğim o kadar parayamı yanardım gidenleremi onun için hani bazen düşününce bu düzenlemeleri getiren de bu hükümet onun için biraz daha sabır bu işte bitecek birlik ve beraberlik bu anlamda cok önemli

    YanıtlaSil
  103. ablacım devremsin benimde 9 ay hemde hepsi aynı

    YanıtlaSil
  104. dini alet ettiler Allah onları yok edcek. aldılar mazlumun ahını

    YanıtlaSil
  105. hayırlısı abim hayırlısı

    YanıtlaSil
  106. hayırlı günler 2 yıl dolunca cezamız erteleniyormu

    YanıtlaSil
  107. Yunus kardeşim şuan % 30 veriyorlar bana gittim görüştüm Diğer böbreğin normal başka olmaz dedier. Diyaliz hastası olursan benim iş olurmuş.Yani ümit yok.

    YanıtlaSil
  108. ben adını özgür koydum kızımla eşimin kuçaklaşma günü olucak hayırlısıyla

    YanıtlaSil
  109. SELAM ATA...BU PARTİNİN KURMAYLARININ...BİZLERİ HİÇ HESABA KATMAMA NEDENİ...ZATEN OY KULLANMAKTA SAKINCALI OLDUĞUMUZ..BUNLARIN MAYISA KADAR..HİÇBİR ŞEY YAPMAYA NİYETİ YOK...KAÇINCI TOMBALA TORBA YASA GEÇTİ...HEP BİR UMUT ŞAK ŞAK YAPTIK...SONUÇ HÜSRAN...TEPKİYİ MUTLAK GÖRECEKLER

    YanıtlaSil
  110. ŞİMDİ..YANDAŞ .... EGE HABER DE...MANSUR YAVAŞIN 6-7 PUAN ÖNDE OLDUĞU ANKET VAR..HAYIRLISI

    YanıtlaSil
  111. Mart 2014 itibari ile kesinleşen ve bana tebliğ edilen 5 adet cezamın 12 ayı doldu... kaldı 12 ay.... Ötesi hikaye

    YanıtlaSil
  112. şuan meclite yeni hazırlananan yeni paket var amaclarıda 26/ veya 27 de açıklanır diye düşünüyorum cok buyuk bir ihtimal olur diye düşünüyorum çünkü bu paket tümüyle ekonomik suçlarla ilgili ve en cok umutlandığım konu denetimli serbstlik 2 cıkması ama meclise gelen fezdekeler beni korkutuyor secimden sonrayada kalabilir

    YanıtlaSil
  113. ESKİŞEHİR devlet hastanesi , Yunus Emre devlet hastanesi iki yerlede konuştuk. Hemde daha önce benim çalıştığım özel hastanenin doktoruyla gittik buralara...... SGK da müdür yardımcısına gittik onunda dediği % 50 yi gecmesi gereki deniyor tam 1 hafta uğraştım bu işe....

    YanıtlaSil
  114. KONUYU SENİN İYİ TAKİP ETTİĞİNİ BİLİYORUM..SEÇİME 3-5 GÜN KALA PİYANGO VURSA BİLE.. BEN ÇEVREME O PARTİYE OY VERDİRMEYECEĞİM..BU KONUDA...BESA DEDİM.

    YanıtlaSil
  115. Görüşlerine saygı duyarım ama takdir infaz cumhuriyet savcısınındır bir dilekçe versen ne kaybedersin sen bilirsin...

    YanıtlaSil
  116. selamlar kardeş ..bu onuya nekadar hakimsin gerçekten böyle bir hazırlık varmı ?ben hep teewet atıyorum adalet komisyonundakilere gık çıkmıyor ... selamlar

    YanıtlaSil
  117. kılıçtaroğlu harika bir politika uyguluyor bence her kesimi çatısı altına topladı

    YanıtlaSil
  118. Yunus tamam savcılık havale etti ,hastane % 30 verdi sonuç ne olur kardeşim.

    YanıtlaSil
  119. CHP - MHP Ankarada elele. Hoş Eskişehirde aynı Büyükerşen hocamız tekrar başkan olacak tam gücümüzle çalışıyoruz sayın hocama..........

    YanıtlaSil
  120. SELAMLAR YOLDAŞ...KAPTIRDIK KENDİMİZİ YUKARIDA..YORUMLAR VE CEVAPLARA..GEÇ OLDU..UMARIM İYİSİNDİR..

    YanıtlaSil
  121. ata kardeş dediklerine katılıyorum.saygılar.

    YanıtlaSil
  122. FARKLI DÜŞÜNCELER ELBETTE OLACAK...AMA BİLE BİLE LADES KENDİ PAYIMA YAPMAYACAĞIM...ESİR OLDUK...DAHADA ÖTESİ YOK

    YanıtlaSil
  123. HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR
    siteye şöyle bir göz geçirdim ama malesefki dava askıya alınmış ve siyaset yapılmaya başlanmış arkadaşlar ben hiç bir partiye mensup değilim ama benimde kendimce bir görüşüm var inanın bizler burada çek davasında ne mücadeller verdik belki aklımda kalmamıştır ama o günlerde olan arkadaşlar şu anda vardır benim bildiğim ve görüştüğüm ve dostum olan hasan abi dışında tanıdığımda kalmamış arkadalar bu yasa 1940 yıllarda çıkan bir yasa ve günümüze kadar gelen bir yasa yani neredeyse asır olmuş peki haciz olayını kaldırmasaydı bu hükümet daha nice mağdurlar çıkacaktı yada çek yasası çıkmasaydı kaç kişi içerde olacaktı yada mal beyanı yüzünden kaç kişi hergün evinden alınacaktı burada bir annenin benim dolabımı götürdüler çocuğumun sütünü nereye koyucam diye ağlayan analarımız vardı bence arkadaşlar biraz konunun dışına çıkıldığı kanısındayım ha bu sitede takip edilen bir sitedir arkaşdalar daha önce bizler burada onlarca avukatla kavgalar ettik ve trabzon milletvekiliyle bir konuşmamda bu siteden haberdar olduğunu kendileri bana bizzat söylemiştir ve ben bunu hasan abiyle paylaştım bence a parti b parti bizim sorunumuz olmamalı bence davamız öncelik olmalı benim kanatim seçimlerden sonra bir tek işık görünüyor oda icra iflas kanunuyla beraber bir iyileştime veya yeniden yapılandırma olabilir
    bu kanunun çıkmasınıda istemeyen bankalar ve gsm operatorleridir yani faiz lobisi ve ayrıca meclisteki millet vekilleride istemiyor çünkü meclisin çoğu avukattır arkadaşlar yani % 50 neden istesinlerki
    neyse arkadaşlar sizleri daha fazla yormadan allah hepimizin yardımcısı olsun diyorum
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  124. bizim amacımızda tamda bu başbakanımız kimse borcundan dolayı hapis yatmayacak diye bir söz verdi o icra yasası hazırlanırken böyle bir açık kapı bıraktılar bunuda düzenlemeliydiler bence ama cepleini başka nasıl dolduracak bu kan emici avukatlar dimi haklısınız

    YanıtlaSil
  125. merhaba sevim hanım
    burada ilk defa açıklıyorum burada çok sevdiğim aysen kardeşim vardı allah rahmet eylesin vefat etti ve bu siteyede çok faydası olmuştur
    haklısınız başbakanın o sözü defalarca söylediğini hepimiz biliyoruz ama malesefki kendisinin bu konuda uğraştığını ama malesefki vekkillerin çoğunun avukat oluşu ve bankaların gsm ve faiz lobisine gücü yetmemiştir ve bakanlarına ben artık bu konu hakkında birtek kelime dahi demiyeceğini vee yasanın son metnin çıkarıp kendilerinin sadece imza aşamasında kendilerine getirmelerini söylemiştir ve bu konudada çok kızgın ve üzüntülerinide belirtmişlerdir
    bu da yukarıda bellirttiğim aysen kardeşimin çabalarıyla alınan dolma bahçede bir randevumuz olacaktı ama malesefki randevu günü 24 şehit verildi ve randevu iptal oldu ama danışmanın aysen kardeşime bizzat söylediğide budur yani anlayacağınız biraz zor
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  126. Değerli eski dost. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  127. saygılar bizden değerli abim

    YanıtlaSil
  128. 15 dak önce Avukat ile İcra memuru eve geldiler bir bakaya olan 31 bin tl borç yüzünden bana taahüd verebilirmisin diye sordular bende veremeyeceğimi ancak Nisan ayında bir miktar ödeme yapabileceğimi söyledim.Avukat ev sizinmi diye sordu evin ablama ait olduğunu ve burada sığıntı olarak yaşadığımı söyledim.Tutanağa borçlunun kendine ait hiç bir eşyası yoktur yazıp imzalattılar ve gittiler aiz siz olun sakın taahüt vermeyin arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  129. nail kardeşim banada geldiler benim evimde sadece bilgisayarı yaztılar ama cüzü bir rakam yazacağız bilgisayarı alamazlar detiler ben avukattın katipini haciz mailine almadım kimse karşı gelmedi yanlız icra yetkilisinin tutuğu tutanağa bile imza atmattım kimse niye almadın demetti kanun neyse artık herkes uyacak bizi kandırıp kimseler imza alamayacak sayın başbakanımız ne demişti 2012 ocak ayı ulusa seslenişinde artık ülkemde kimseler borçundan dolayı hapis yatmayacak demişti ne oldu tam tersi oldu cezaevleri borçlularla doldu yanlışmıyım

    YanıtlaSil
  130. bazı arkadaşlar muhalefet partileri dışlattı biz twitten hem muhalafette hemde iktidar olanlara hakkımız için sitede yazamatıkalrımızı hiç ama hiç çekinmeden yaztık ama site bunu beceremedi defalarca dilendirdik arkadaşlar tek yanlı olursanız bu kanun çıkmaz çıktımmı çımattı işte yine muhalif olanların söylemlerini sileceğim diyen aciz yöneticilerimiz var sil kardeşim sil bu günah sizlerin

    YanıtlaSil
  131. Ridvan Yalçin Habertürk
    Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, icra kanununda değişiklik yapılmasını isteyerek, ev eşyalarına haciz gelmemesini istedi.

    Milletvekili Rıdvan Yalçın tarafından Meclis'e verilen 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik öngören kanun değişikliği teklifi verdi. Teklif yasalaşırsa, para, kıymetli evrak, antika, değerli taş ve madeni süs eşyası haricinde ev eşyaları tümüyle haciz kapsamının dışına çıkarılacak. Yalçın, değişikliğin gerekçesinde, "Bütün yıkıcılığı ile yaşadığımız ekonomik kriz icralık ihtilafların sayısında patlama yaşanmasına neden olmuştur. Ne yazık ki genel olarak ekonomimiz, ticari hayat ve istihdam alanlarında yaşanan kayıt dışı durum, bu ihtilafların varlığında ve çoğalmasında önemli etkenlerden biri olmaktadır. Sonuç itibariyle neredeyse borçsuz vatandaşımız bulunmamakta, vatandaşımızın geneli icra takibi tehdidi altında hayat mücadelesini sürdürmeye çalışmaktadır. Memurumuz, işçimiz, esnafımız, çiftçimiz, emeklilerimiz, işsizimiz ya borçlu ya kefil olarak, evine haciz geleceği gerilimi altında, ruhsal travma yaşamaktadır." dedi.

    Türkiye'nin ekonomik yapı, ticari alışkanlıklar, finansal araçları kullanmada tecrübesizlik gibi sebeplerle, icralık ihtilafların yoğun yaşandığı bir durumda olduğunu belirten Yalçın, "Bütün yıkıcılığı ile yaşadığımız ekonomik kriz icralık ihtilafların sayısında patlama yaşanmasına neden olmuştur. Ne yazık ki genel olarak ekonomimiz, ticari hayat ve istihdam alanlarında yaşanan kayıt dışı durum, bu ihtilafların varlığında ve çoğalmasında önemli etkenlerden biri olmaktadır. Neredeyse borçsuz vatandaşımız bulunmamakta, geneli icra takibi tehdidi altında hayat mücadelesini sürdürmeye çalışmaktadır. Memurumuz, işçimiz, esnafımız, çiftçimiz, emeklilerimiz, işsizimiz ya borçlu ya kefil olarak, evine haciz geleceği gerilimi altında, ruhsal travma yaşamaktadır." ifadelerine yer verdi.

    Yalçın, evine haciz gelenlerden intihar edenler, cinnet geçirenler, kendisi ya da yakınlarına zarar verenlerin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Binlerce baba, eş ve çocuklarına karşı borcu sebebiyle evinden eşya kaldırılmasına neden olma mahcubiyeti yaşadığına değinen Yalçın, haciz suretiyle evden eşya kaldırılmasının birçok ailenin parçalanmasına da neden olduğunu vurguladı. Evinden eşya kaldırılan babalar, eşi ve çocukları karşısında saygınlığını kaybettiği gibi toplum karşısında da statü kaybına uğradığını hatırlatan Yalçın, evinden eşya kaldırılan eş ve çocukların bu durumu hayatları boyu devam edecek bir aşağılanma olarak gördüğünü, bulundukları sosyal çevrede zor duruma düştüğünü kaydetti. Yalçın, çoğu zaman ise sorumsuz ya da hesapsız borçlanmalar sebebiyle meydana gelen icra takibinin mağdurunun, biçare eş ve çocukları olduğunu belirtti.

    Önerdiği değişiklik ile ev eşyası haczinin farklı uygulamalara neden olan ve borç tahsili amacından ziyade cezalandırma biçimine dönüşen mevcut hali yerine, para, kıymetli evrak, antika, değerli taş ve madeni süs eşyası haricinde ev eşyalarının haczinin tümden kaldırıldığın aktaran Yalçın, "Böylece icra görevlileri bir eve ancak kapsam dışında tutulan eşyanın olup, olmadığını bakmak için girebilecektir. Teklifim alacaklıların, alacağına ulaşmasını önleme amaçlı değildir. Elbette alacaklıların hakkı da kutsal ve savunmaya değerdir. Ancak bundan böyle kimse ev eşyası kaldırarak, alacak tahsili yapamayacağı bilinci ile ticari yaşamını yeniden tanzim etmelidir." önerisinde bulundu.
    21Beğenmekten Vazgeç · · Paylaş



    sayın yöneticim ata bey oku önergeyi verip yasalaştıran kim ondan sonra bu söylemlerini yaz bunu silmeye kalkışma okey

    YanıtlaSil
  132. şu anda bu şahıs miletvekili değil orduda ceza avukatı ama yine bizim yanımızda olduğunu deklare ettiyor ve sözünün eri olduğunu bana açıkca söylüyor

    YanıtlaSil
  133. http://www.youtube.com/watch?v=GvyPqyPMsUY mağdurun yanında kimler varmış görün arkadaşlar diğer vekillere örnek olsun

    YanıtlaSil
  134. ata ağlamayan çocuğu meme vermezler demi bu atasözü çok geçerlidir.burda yazamayacağım çok sözler var ben detim bu iş olmaz olmayacakta ama lakin siz ağlayansıznız ağlamayana meme vermeye kalkıştınız e sonuç ne oldu elde var sıfır şimdi kardeşlerimiz hayalle kandırma ben bu sözü asla edecek kişi değildim ama ettirmek zorunda bırakttın beni

    YanıtlaSil
  135. günaydın korhan bey bizler bu sitede varken yorum yaparken tiwiitirde mücadele verirken hem muhalaefette hemde iktidara çattık niye onları bizler seçtik anayasaya aykırı olan 38. maddenin kalkması için mücadele verdik kardeşlerimizin umuttu bizttik ama lakin siteyi bazı güçler etkisiz bıraktı ve emelerine ulaştılar burda sadece yönetici olarak hasan beyin günahı yok diğerleri suçludur vebaleride kendilerine aittir bu söylemlerimi silecek kadar alçalcaklar varsa silsinler zaten yorum yapmıyordum artık doldum canıma tak etti yorum yaptım allah hepinize kolaylılar versin

    YanıtlaSil
  136. hayırlı akşamlar bir soru sordum aam cevap veren olmadı 2 yıl geçtikten sonra ceza nasıl kalkıyor acaba saygılarımla

    YanıtlaSil
  137. taahüte zaman aşımı 24 aydır ama temhiz hakkınızı kullandıysannız 26aydır 24 ay sonunda zaman aşımı olur ve tekrar aynı dosyadan dava açılamaz ama gidip kendiniz veya vekiliniz düşürebilir
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  138. ceza erteleme diye birşey yok sevgili kardeşim sadece zaman aşımı olur
    ayrıca bu süreden önce yakalanır isen 10 günlük bir süre tanınır ve git halet gel diye ama bu süre zarfında yakalanırsan yakalandığın günden itibaren süreç tekrar başlar
    yani senin zaman aşımına 1 gün var ama yakalandın sana 10 gün süre verilir ve süreç yeniden başlar yani bukadar saçma
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  139. bakın arkadaşlar şu an ben bugün her makamı gezttim bizi bunlar borçlu yerine koymuyorlar hırsız yerine koyuyorlar bizde bunlara eğer sitemizi izliyorlarsa bizi insan olduğumuz için insan yerine koymayanlara lanet olsun biz fazicilere lobicilere tefeciler hep karşı olduk ve olmayada devam edeceğiz bekliyoruz biz yılmadık yılmayacağız bu ucube yasası ertelenmesi bizleri tatmin etmez ya kalkacak ya kalkacak başka sözü yok kimseler bizi oyalamasın sandık önümüzde biz oy atmazsak bile bizim aiele evraplarımız oy atacaktır eğer yasa çıkmazsa seçime kadar bize sizden oy yoktur bunu herkes açıkca deklare etsin lütfen

    YanıtlaSil
  140. SERHAT BEY DEDİKLERİN DOĞRU DEDİKLERİNE HARFİYEN KATILIYORUM SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  141. serhat bey icra iflas kanunu taslağının hazırlanıp bitiğini eylül ayında sayın başbakanın incelemesi için başbakan yardımcısı tarafından sayın başbakanın inceleyerek bakanlar kurulunun onayına sunularak meclise gönderilmesininin iletildiğini biliyormusunuz izleyen iktidar yatkilileri beni yalanlasın bende o başbakan yardımcısının teyitti vardır evet artık kık kınağından çıktı hodri meydan

    YanıtlaSil
  142. ayşen hanım için inanın çok üzüldüm allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ama herşeye gücü yeten adamın buna gücünün yetmemesi beni şaşırtıyor masaya yumruğunu vurup bir daha davosa gelmeyecem deme yürekliliğini gösterdi onun peşinde kul köle olan vekillerine söz geçirememeside bir başka yüreksizlik bence
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  143. hayır ertelenmiyor düşüyor ama borç devam ediyor

    YanıtlaSil
  144. iyi akşamlar abim hayırlı haberler var dimi :D

    YanıtlaSil
  145. merhaba Sevim kardesim...cogu gitti azi kaldi diyelim..Yunus Genc arkadasimiz sahsen ilgilendi sagolsun tum dosyalarla..dusumleri yapiliyor zaman asiminda olanlarin...yarin,en gec obur gun biter...haftaya oradayim insallah

    YanıtlaSil
  146. hayırlısı abim senin adına inan çok sevindim gel türkiyemizin temiz tertemiz havasını ciğerlerine çek :D

    YanıtlaSil
  147. aynen...cok ozledim vallahi...anami,babami,kardeslerimi..neyse insallah Turkiye yeniden yasanacak yer olur tum bu olaylardan sonra

    YanıtlaSil
  148. her türlü suçlunun salıverildiği bir ortamda borcundan ve yanlızca söz verdiğinden dolayı cezalandırılan arkadaşlar adına bu adalet sistemini kınıyorum.hangi parti olursa olsun hiç önemli değil,mesele insan hak ve hürriyeti olunca insanın isyan etmesini kimse yadıgamasın.ben bu siteye yanlızca bu nedenle katıldım.haklar ve özgürlükler böyle bir konudan dolayı kısıtlanmamalıiböyle cezada olmaz.bu bir zulümdür.işyerine gidemeyen yakalanma ve içeri girme korkusuyla yaşayan bir insan kendine ailesine ve alacaklıya karşı sorumluluğunu nasıl yerine getirsin..bu yasa duygu bozukluğu,depresyon vepanik hastalarının çoğalmasını sağlamakta .en önemlisi ülkeye dinamik sağlayacak bir gücü etkisiz hale getirmedir.bu yasa tümüyle ilke ekonomisinin gelişmesinede etkilemekte. ben ulaşabildiğim tüm bakan ve millet vekillerine devamlı tiwit atıyorum,mesaj gönderiyorum,tanıdığım birkaç milletvekilinede duygularımı aktarıyorum.inşallah bu yasa çıkarda hepiniz evlerinizde ne zaman yakalanacam diye tedirgin ve asabi oturacağınıza yarın ne iş yaparda şu borçlarda kurtulurum planları yaparsınız.allaha emanet olun.kanatlarınızı indirip hayata beyaz bayrak kaldırmayın zaman herşeyin ilacıdır.dik durun ve öz güveninizi sağlamlaştırın.herşeyin bir çaresi var,yeterki sağlıklı olun

    YanıtlaSil
  149. sevim hanım ben kimseyi savunmuyorum ama sadece vekillerle bitmiyor bankalar ve kısacası bu işle nemalanlar
    sadece vekiller olsa tamam derim ama çok derin çok haybiye paraya kim hayır der inşallah anlatabilmişimdir
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  150. gayet iyi anladım haklısınız haybiye paraya kim hayır der demedikleri ayan beyan ortada zaten

    YanıtlaSil
  151. saygılar bizden abim sağolun

    YanıtlaSil
  152. evet bu yasa çıkacak ama taahüdü verenler ya içeri girdikten yada borçlarını ödedikten sonra ...ama bir iki yıl sonra.

    YanıtlaSil
  153. Dursun kardeşim...yorum silme konusunda biraz aşırıya kaçmışın..gibi...dolu dolu olmana veriyorum...site yöneticisi...bir ben yaptım oldu cu kişilikte değilller...geçmişte öyle yapmışlar sanırım...duygularını samimi anlatan nadir kişlerden sin...saygılar

    YanıtlaSil
  154. Arkadaşlar daraldığınızı artık son hadde geldiğinizi biliyorum lakin az daha sabır

    YanıtlaSil
  155. elhamdüllilah:(((((..diyen kanserli unsurlar sayesin de belki öyle olacak....doğrudur

    YanıtlaSil
  156. kenan senin bu söylemlerin yapacak adamı yolundan cevirir gerek yok sabırlı olalım

    YanıtlaSil
  157. Selam Kenan dostum...bu hal şeriati yaratan...ve elan bilerek isteyerek...yürürlükten kaldırmayan erke yapabileceğimiz sadece vicdanen oy kullanmak

    YanıtlaSil
  158. sabır sabır da içeri girmeyelim diye bir lirayı iki lira alıyorlar nasılsa taahüdü var diye.

    YanıtlaSil
  159. Kardeşim benim babamın kanunu değil lakin bu kanunu çıkaracak veya çıkarmayacak mecliste tek söz sahibi parti belli isterseniz sabah akşam sövün sayın benim şahsen bir derdim olmaz ama pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım

    YanıtlaSil
  160. iyi akşamlar İsmet...dönüşünü bende bekliyorum....ama dikkat et hiçbir pürüz kalmasın...öyle dön...bak bu aralar ....büyük adamları tek tek olsada salıyorlar...yerler boşalıyor...

    YanıtlaSil
  161. taahüdü veren namuslu insanları kim affeder BU ÜLKEDE dolandırıp borçtan kaçmak lazım borcuna sahip çıkmamak lazım.

    YanıtlaSil
  162. SEN KANUNU ÇIKARTTIN DEMEDİM SADECE YORUM VE DÜŞÜNCE

    YanıtlaSil
  163. Samimi olun bizler Oktay vb arkadaşlar ertelemeyi teklif ettiğimizde bile karşı çıkan bir sürü insab oldu samimiyet önemli ben borç ödemem deniyorsa ertelemeye vs gerek yok ben bu süreçte binlerce telefon aldım borçumu taksitle erteleme ile öderim diyem samimi 20-30 insan gördüm gerisi yasa çıksın ödersen şu olayım bu olayım kimde samimiyet nerde dürüstlük

    YanıtlaSil
  164. istisnalar kaideyi bozmaz iyi ve namuslu borcunu ödemeye çalışanların yanında kötü niyeli bazılarıda olabilir ama genelinde bu olsa niye taahüd versinki benim de icrada alacalı olduğum bir sürü kişi var ama bunlarda 3 veya 4 tanesi verdi diğerlerinin umrunda bile değil.

    YanıtlaSil
  165. yazdıklarınla anlattıkların birbirinini tutmuyor

    YanıtlaSil
  166. İstisnalara dikkat et her yüz kişiden anca hasbel kader 10 kişi gerisi yasa çıksın ödersem bilmem neyim diyor nerede samimiyet

    YanıtlaSil
  167. yazdıklarım tutarlı arkadaşım sadece sitem var dikkat edersen borçtan kaçın ödemayin diye veya benzeri bir şey yok

    YanıtlaSil