Ticaret Hakimini Mesai Arkadaşları Kurtardı!

Taahhüdü ihlal, cep telefonu borcu eve haciz, turkcell, avea, telsim borcu icra işlemi, avukatCep telefonu faturası yüksek gelen Yargıtay Hakimi itiraz davası açtı. Dava devam ederken hakimin evine ve aracına haciz konuldu.

GSM şirketi ile mahkemelik olan Yargıtay Hakimini haklı bulan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçesinde sosyolojik bir tespitte bulundu. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, GSM şirketleri ile ilgili bu tür şikayetlere sıkça karşılaşılmaktadır. "Bir yargıtay ticaret Hakiminin dahi, baş edememesi karşısında, hukukçu olmayan vatandaşların durumunun çok vahim olduğunu düşünmemek mümkün değildir" denildi.

Söz konusu dava, Yargıtay Hakiminin, cep telefonu faturasına itiraz etmesiyle başladı. Borcuyla ilgili GSM faturasının itiraz etmediği miktarını banka havalesi ile ödedi. Bu arada GSM şirketi hattı görüşmelere kapatınca Yargıtay Hakimi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu ve İtirazı kısmen kabul edilen Yargıtay hakimi, Ankara Tüketici Mahkemesinde dava açtı. Hukuki süreç tamamlanmadan, GSM firmasının avukatı icra takibi başlattı ve hakimin aracına haciz koydurttu, ardından da evine hacze gitti. Bu olay üzerine Yargıtay Hakimi, GSM avukatı hakkında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

GSM avukatı hakkında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle açılan dava Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi GSM Avukatını, Hukuki süreç tamamlanmadan, şikayetçi aleyhine icra takibi başlatarak aracına haciz koydurduğu, GSM faturasının itiraz edilmeyen kısmına ilişkin borç ödendiği halde evine hacze gidilmesini hukuka aykırı bularak 5 ay hapse mahkum etti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında sosyolojik bir tespit yaparak, "GSM firmalarıyla ilgili bu tip şikayetlerle devamlı karşılaşılmaktadır. Bir ticaret hukukçusunun dahi baş edememesi karşısında, hukukçu olmayan vatandaşların durumunun daha acı olduğunu düşünmemek mümkün değildir" denildi.

Ticaret hakimini mesai arkadaşları kurtardı!, peki vatandaşı kim kurtaracak?

İcra dairelerindeki dosyaların neredeyse %80'i 1.000 TL altında ki telefon dosyalarından oluşuyor. Telefonunuza aynı GSM şirketinin icra takiplerini yapan değişik bürolardan sürekli olarak "Sayın..... (ilginiz olmayan bir numara) telefonun ödenmeyen faturalarında dolayı hakkınızda icra takibi yapılacaktır" biçiminde taciz mesajları gelmeye başlar. İlgili büroların telefonlarını aradığınızda dakikalarca muhatap bulamazsınız.

Büro sahibi avukatla görüşmeniz kesinlikle mümkün değildir. Mesajlar gelmeye devam eder ve ararsınız uzun konuşmaların sonunda telefondaki takip elemanı "beyefendi bu kadar uğraşacağınıza ödeyin kurtulun topu topu 400 Lira, ödeme yaparsanız avukatlık ücretinde indirim yaparız" der.

Avukatlık bürosu icra takibi yok der ama "avukatlık ücreti" ister, ilgisi olmayan kişilerden tahsilat yapmak ister, ilgili ilgisiz kişilerde yasada tanımı olmayan "oraya geliriz şöyle böyle yaparız, hapsinizi isteriz, çilingirle evinize gireriz" diye mektup yazar. Bu mektubu alan yaşlısı, bilmezi paniğe kapılır.

Bu tür dolandırıcılık olaylarına Türk Yargı Teşkilatı, Hukuki İhtilaf olarak kabul gördüğünden dolandırıcılar istedikleri gibi at koştururlar, 100 Vatandaştan 1'i yasal haklarını aradığı için de keyfe keder takılırlar.

Isparta İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, GBT sorgulaması hakkında bir basın açıklaması yapar. GBT uygulaması kapsamında vatandaşların mağdur edilmediğini, son bir yılda 297 bin 547 şüpheli şahsın sorgulamasının yapıldığını ve bu şahıslardan 2 bin 085'inin çeşitli suçlardan arandığının tespit edildiğini ve yakalandığını söyler. Şüphelilerden 1.114'ünün borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan (Taahhüdü İhlal), 283'ünün hırsızlık, 23'ünün adam öldürme, 37'sinin fuhuş, 74'ünün uyuşturucu, 537'sinin yaralama ve 17'sinin de yağmadan dolayı yakalandığını belirtir.

Taahhüdü ihlal suçundan dolayı yakalananlar, diğer suçlardan yakalananların toplamından iki kat fazladır. Taahhüdü ihlal suçlamasıyla yakalananlar doğrudan cezaevine gönderilirken. Hırsızlık, yaralama, uyuşturucu gibi diğer suçlardan yakalananların denetimli serbestlik, erteleme gibi bu suç türlerine tanınan hak kapsamında salıverildiğini tahmin etmekte çok zor değil.

Bankalar vatandaşı yasal bir şekilde soyar, GSM şirketleri dolandırıcılık yapar bu dolandırıcılığa da İcra dairelerini alet eder. Arsız memurlar yargılanmayacağını bildiği için vatandaşa "git istediğin yere şikayet et" der. Adalet ise icracıların ortaya koyacağı bir olgu olduğu için, sadece meslektaş lehine karar çıkar.

Adil olmayan bir toplumdan adil yargıçlar çıkması bir mucizedir.


836 yorum:

  1. Do you need personal loan for business ? if you are interested contact this email: xavigeradloanfirm@yahoo.com for your loan transfer. we gives loan at 3% rate.

    Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir: (xavigeradloanfirm@yahoo.com)

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz 3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir: (xavigeradloanfirm@yahoo.com)

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz 3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Mrhß..İnşaLLah kalkar çok zor durumdayız Cok Tşk..edrm ilgn için..

    YanıtlaSil
  4. bugun mecliste görüşülecek diyorlardı ne oldu bir bilen varmı

    YanıtlaSil
  5. Sayın BAŞBAKANIMIZ senden ALLAH razı olsun seni dünyaya getiren anneye babaya rabbim gani gani rahmet etsin mekanları nurlu olsun. bende 16 yaşındaki kızımı kan kanseri yani (LÖSEMİDEN) kaybettim kızım sizin hayranınızdı bizde karadenizli olduğumuz için dayım diye söz ederdi.kızıma dua ederken annenizede bağışlıyorum.RABBİM kabul eder inşallah seçimlerden bir gün önce doğum yaptım dr izin vermedi hastaneden kolumda damar yoluyla kaçarak oyumu kullandım. bu yasa çıksın yada çıkmasın pkk olan sert tutumunuz dış ülkelere karşı minnetsiz dik tavırlarınızla sizinle gurur duyuyoruz. DURMAK YOK YOLA DEVAM..ve diyorumki! sonuna kadar AKP sonuna kadar RECEP TAYİP ERDOĞAN....Antalyadan sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. çek yasası mağduru olarakyazıyorum.ben 60 yasında hacıyım evımyok.bütün herşeyimi
    kaybettim.serveimieşim müteahhit 30 yıllık.iş adamıydı.çokokullardevlete yaptı başarıyla teslimetti. şuan çekkanundan içerede yatmakta ayrıca kalphastası şeker hastası ve hacı .ve şuan içerde beneşiolarak sadece emeklıme hacizkoydular mahdurum .adalet bumu.müslümanlıkmıbu.sayın başkanım.selam eder .ben karşınızda 60yaşında yaşlı bir hacıyı orda kaldımbu çek yasasının acil olarak çıkmasını rica ederim. allah herkesin yardımcısıolsun .bizi bu zordurumdandan kurtarım....

    YanıtlaSil
  7. Adalet komisyonunun gündeminde. 12.01.2012 tarihinde görüşülüyor.

    YanıtlaSil
  8. Cek Mağdurları Hapisden Cıkıcak Tamam Peki Karşı Taraf Ne Olacak Onların Sucu NE ?

    YanıtlaSil
  9. Tek Taraflı Düşünüyorunuz !!!! Cek Mağdurları Hapisden Cıkıcak Tamam Peki Karşı Taraf Ne Olacak Onların Sucu NE ? diğerlerini göster daha az göster

    YanıtlaSil
  10. Ozaman Bu Af Cıkıyor Madem Devlet Benim 180 Milyar Alacamı Versin Ne Yaparsa Yapsın Bi tarafı Af Ederken Bi Tarafı Mağdur etmesinler !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar tbmm internet sitesinden son durumu takip ediyorum. bugün saat 12 itibariyle kanun adalet komisyonundadır. buradan genel kurula gönderilip oylanacaktır. takip etmek isteyenler tbmm internet sitesine girip, genel kurul gündemini açıp, oradaki oylanacak maddelere bakabilirler.şu an komisyonda olduğu için yarın genel kurula gelmesi ve oylanması bekleniyor.

    YanıtlaSil
  12. ben göremedım maddelerde s.sayısı nedır

    YanıtlaSil
  13. asasas arkadaşım tbmm internet sayfasında yasama bölümünün üstünü tıklayıp, komisyon gündemlerini tıklayınca komisyon isimleri çıkıyor oradan adalet komisyonunu tıkladığın zaman göreceksin. ama mesele genel kurul gündemine gelmesi. şu anda genel kurula gelmediği için göremezsiniz. zaten genel kurula gelirse allahın izniyle bu iş bitmiştir. merak etmeyin genel kurula geldiğinde dakkasında herkesi bilgilendiririm. tabii bu arada bizlere yorumlarıyla bizleri bilgilendiren herkese çok teşekür ederim.

    YanıtlaSil

  14. Kanun Numarası 5941
    Başlığı ÇEK KANUNU
    Kanunun Görüşüldüğü Birleşimler 23.Dönem 4.Yasama Yılı 29.Birleşim
    23.Dönem 4.Yasama Yılı 30.Birleşim
    23.Dönem 4.Yasama Yılı 31.Birleşim
    Kabul Tarihi 14/12/2009
    Kabul Edildiği Birleşim 23.Dönem 4.Yasama Yılı 31.Birleşim
    Cumhurbaşkanlığına Gidiş Tarihi 15/12/2009
    Cumhurbaşkanlığından Geliş Tarihi 19/12/2009
    Cumhurbaşkanınca Yapılan İşlem Onay
    Resmi Gazete Tarihi 20/12/2009
    Resmi Gazete Numarası 27438
    Diğer Bilgiler Geçmiş Dönem Tasarı Bilgileri ve Komisyon Raporları

    YanıtlaSil
  15. yanlıslıkla oldu pardon

    YanıtlaSil
  16. Geç gelen adalet adalet değildir
    Başbakanımızın diliyle buna yazacak olsak
    Sözde ucube bir yasayla yapılan bir aymazlıktır.
    Siz eli silahlı baronlarınzdan izinsiz tuvalet gidemezsiniz diyen bir başbakan buna da şöyle cümleler kurardı.
    Siz eli para dağıtan baronlarınızdan bu ucube yasa için olur isteyemeyecek kadar basiretsizsiniz.
    Kime ve kimlere hizmet ettiği belli olan bu yasa kimlere ne yapıyor?
    İyiniyetli sanayici,tüccar ve esnafı onlarca yıllık geçmişini ve şerefini hiç ediyor.
    onları dolandırıcılardan daha beter bir şekilde cezalandırıyor.
    Öncesinde ise icra iflas yasalarıyla bu insanların tüm birikimleri yağmalanıyor üstelik bu devlet eliyle icra müdürlüğü memurları,sözde adaleti tecelli ettiren zavallı avukatlar ve onlara koruma olarak verilen polislerle yapılıyor. Öyle tezat adalet uygulamaları varki farklı işletmelerde bu uygulamalardan nasibini alıyor adamın komşusu arkadaşı abisi ofisinde bu adamlar sakın görünmesinler sakın onlara ait bir kağıt parçası olmasın onlar avrupada ortaçağdaki vebalılar gibi tecrit edilip yakılıyorlar hemde kurban sayısı artırılarak adamın kardeşine biri gelip borç dökümü bırakıyor kardeşine ver nasıl yaparız bu işi diyor sonra gelen icra servisi ve avukat buna dayanarak o işltemeyide yağmalıyor ADALET buysa ben terörist olmayı daha insani ve onurlu görüyorum. Eğer adalet buysa açlıktan dolayı hırsızlığı bundan daha şerefli görüyorum. Birgün camide bir hacı amacanın ayakkabısı çalınmış amca şöyle diyordu ey ALLAHIM şayet zorda olduğundan bunu yapmışsa ben ondaki hakkımı helal ettim hesap günü onun bu yüzden yüzünü dahi kızartma yok şayet bu onun mesleği olmuş ise yine hakkımı helal ettim ve sana havale ettim.Amcanın elinden öptük ısrar ettik ancak kabul etmedi ona ayakkabı alma teklifimizi ve ekledi evlat bunda var bi hatır onuda sizle paylaşmam Amcaya ALLAH tan güzellikler diliyoruz.
    Şimdi Başbakana ve memleketin vekillerine soruyoruz. Yıllardır bu uygulamanın yanlış olduğu ve insanların onuru ayaklar altına alınarak sözde adalet adına yapılan bu uygulamalrda sizin bu rahatlığınızın ağırdan almanızın bir vebali yokmudur. İşyeri talan edilmiş,evi yağmalanmış eşinin dostunun yanına sığındı diye oralarda yağmalanmış ve sonunda çocukları perişan edilerek hapse atılmış bu insanların sizlerde hakları yokmu?
    Bu çocuklar israillimi,bu çocuklar hitler torunumu,bu çocukların günahı ne?
    Siz yıllardır süren bu yağma ve hiçleştirme yasasını hala konuşurken hergün binlerce insan bu halkaya dahil ediliyor.Alcaklılarda bu yanlış uygulama sonucu aslında alacağını tahsil edemiyor yasayı konuşun yıllarca ama bir kararname ile önce mağduriyetleri engelleyin sonrada yasalaştırın siz düşünüp taşınıp bayramları seyranları geçirirken insanlar telef oluyor,işsiz kalıyor aileler parçalanıyor,insanlar intiharın eşiğine geliyor ve dilenci durumuna düşürülüyor el insaf biraz akılcı olalım bakın ben yazarken biryerler şuanda hala yağmalanıyor.aileler perişan edilip devletişne düşman ediliyor.
    İktidarla zaman içerisinde zalimleşiyormu, neler oluyor bizlere!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  17. gözümüz aydın komisyondan gecti yasalaştı cumhurbaşkanında cek yasası

    YanıtlaSil
  18. meclis genel kurulunda görüşülüp onaylandıktan sonra cumhurbaşkanlığında.
    az kaldı..

    YanıtlaSil
  19. Gözümüz Aydın Ark Komisyondan geÇti Kim ne derSe desin cezaevinin kapısından içeri girmeyenler neyin nedemek olduğunu anlamaz 1 hafta sonra herşey bitior

    YanıtlaSil
  20. ÇEK MAĞDURLARINA MÜJDE
    15:10 - Karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırarak bunun yerine 10 yıllık çek kullanma yasağı getiren kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

    YanıtlaSil
  21. Ev eşyasının haczi zaten hamaliye, nakliye ve depolama ücretlerine bile yetmiyordu. Alacaklı bunu psikolojik bir baskı unsuru, yani son koz olarak kullanıyordu. Kalkması borçlu açısından çok iyi, alacaklı açısından ise kötü.

    YanıtlaSil
  22. çek mağdurları hapisteyken karşı tarafa ne oluyorsa o olacak, pis tefeciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    YanıtlaSil
  23. çek yasasinı deyiştirenlerden allahrazı olsun 12 yıl geçe göndüz çalıştım işyerim yandı mal aldıgım firmalar evimi arabamı banka hesaplarımı haçiz etiler ve ben iflas etim cek lerim yazıldı sizçe ben hapis yatmayımı haketim

    YanıtlaSil
  24. benim patronum 51 gündür TAAHHÜDÜ İHLAL suçundan cezaevinde görüşmediğim avukat akim savcı icra dairesi müdürü memuru kalmadı bana yeni tasarının bu suçu kapsamadığını söylediler. çeke asliye ceza mahkemesi taahhüte icra ceza mahkemesi bakıyor yeni kanun çekçileri yani asliyye cezadan verilen kararları kapsıyor dedi bi tanesi. acaba ne derece doğru. bu ysayla taahhüdü ihlal suçundan yaanlar da tahliye olacak mı? lütfen bilgisi olan yazsın..

    YanıtlaSil
  25. pekiii bundan sonraki sureç nedir ;??

    YanıtlaSil
  26. TBMM komisyonda oylama yapıcakmı yoksa dırek gazetede yayımlanınca gecerlımı oluyor..

    YanıtlaSil
  27. Yaşar Kayrakçı13 Aralık 2013 20:17

    Hiçte değil

    YanıtlaSil
  28. Yaşar Kayrakçı13 Aralık 2013 20:18

    Yalakalığa gerek yok. bu zulmü başımıza açanlar da onlar du a edeceksen ahim e et

    YanıtlaSil
  29. selam arkadaşlar ben de çek mağduruyum köstebek gibi saklı gizli yaşamakdan hastaneye gidip tedavimi bile olamadım tutuklanırsam benim çocugum ne olacak korkusuyla şimdi eşim lösemi hastası benimse kalpde 3 damar tıkalı haydi buyurun bu şartlarda çalişında borç ödeyin bizim bu halimiz ne olacak daha öncede banka borçlarını yapılandırmışlardı ama biz yine yapılandıramadık eve ekmek alamıyoruzki nasıl borç ödeyelim devlet belli bir limitin altındaki çek borçlarını ödese iyi olur derim bilmem siz ne dersiniz bu arada alacaklılarda sıkıntı çekmez özellikle bu konuda destek verinde belki bir yetkili dikkate alırda bizde kurtuluruz hep birlikte

    YanıtlaSil
  30. meltemers kardeşim ne yazık ki duydukların doğru bu yasa yanlızca asliye ceza ve sulh cezalarda karşılıksız çeklerden dolayı verilen adli para cezalarının hapse dönüşmesinden dolayı hapite yatanları kapsamaktadır.taahütü ihlali kapsamaktadır.

    YanıtlaSil
  31. lütfen cevap taahhütçüler çıkacakk mııı

    YanıtlaSil
  32. BUNDAN SONRAKİ SUREÇ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ARKADAŞLAR, YANI BUNDAN SONRA HANGI AŞAMALAR VAR VE TAHMINEN KAC GUN SURER RESMI GAZTETEDE YAYINLANMASI

    YanıtlaSil
  33. idari para cezası demek savcılık kanalıyla çıkartılan bir karardır gökhan. tek farkı hapse çevrilmez direkt olarak maliyeye gider. adli para cezası mutlaka ödenmek zorundadır. ama idari para cezasının maliye gönderilip daha sonra tahsili söz konusudur.

    YanıtlaSil
  34. arkadaslar tahaddut ile ilgili bir gelisme var mi kurban olayim cevap yazin

    YanıtlaSil
  35. BÖYLE SAÇMA KARARLAR ZATEN BİZİM TÜRKİYEDEN ÇIKAR BU MİLLET KREDİ KARTINI HARCAR YER SEFASINI SÜRER ONDAN SONRA ÖDEYEMEYİNCE KART MADURUYUM DİYE ORTALIKLARA ÇIKAR.ADAM ALIR MALI SATAR PARASINI İNDİRİR CEBE ÇEK KESER KARŞI TARAFA ÖDEMEZ KARŞI TARAFI MADUR EDER ONDAN SONRA ÇEK MADURUYUM DİYE ÇIKAR ORTAYA BEN PAZARLAMA ŞİRKETİNDE ÇALIŞIYORUM MÜŞTERİDEN ALDIĞIM ÇEK ÖDENMEDİ ÇÜNKÜ ADAM KAÇTI BULUNAMIYOR.ŞİRKET BU ÇEKİ BANA ÖDETİYOR 2 YILDIR O ŞEREFSİZİN BORCUNU ÖDÜYORUM ÇÜNKÜ ŞİRKETE TENİNAT VERDİN.ŞİMDİ MADUR KİM ÇEKİ ÖDEYEMEYEN KAÇANMI YOKSA BU SEBEPTEN DOLAYI ÇEKİN PARASINI ÖDEYEN PAZARLAMACI MADUR KİM?

    YanıtlaSil
  36. bu PİYASALARA hiç ödemediysem 60 milyon tl para ödemişimdir işim sıkıntıya girdi çeklerim yazıldı ve sonuç ortada hiç bir alacaklım ÖDEYECEĞİM BORCUM BORÇ AMA ZAMAN LAZIM lafından anlamıyor (birkaçı hariç) oyüzdendirki bence borçlunun üzerindeki psikolojinin düzelip borcunu daha sağlam bir kafa ile ödeyebilmesi için HAPİS cezasının kalkması hem insanlık adına hemde ticaretin kefilinin netleşmesi adına ŞARTTIR.
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  37. Üstad. aadalet komisyonundan geçen yasa metni ne zaman genel kurulda görüşülecek ve ne zaman cumhurbaşkanı onaylar. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  38. eski çek yasası bu devletin bir ayıbıydı..her insanın işi bozulabilir..her insan çekini ödeyemez hale gelebilir..cezası hapis olmamalıdır..bu insanlar 2009 yılındaki krizde bankaların zulmune ugradılar dikkat edin cekler hep 2009 da yazılmıstır...

    YanıtlaSil
  39. tabikide sen haksızsın güzel kardeş senden pazarlamacı olmaz elbette.......

    YanıtlaSil
  40. kardeş o nasıl olmuş be hele bi söyle kardeş bizde sevinek........

    YanıtlaSil
  41. kesinlikle ve kesinlikle size katılıyorum artık buna bir son verilmeli............

    YanıtlaSil
  42. herkes senin gibi zengin değil kardeş be ne edersin ........

    YanıtlaSil
  43. slm herkese tesadüf actım sayfayı ben ankarada işyerlerim var bu yasadan memnun oldum yaklaşık olarak 2milyonluk çekler var elimde hepside karşılıksız ben neyaptım biliyormusunuz işi düzgün gitmeyenin iflasın eşigine gelenlere kıredi actım 2yılda paramın yarısını kurtardım ama mahkemeye verseydim elime negececekti sadece beddua ama o insanların hayatıyla oynayamam ki arkadaşlar borcu olan karşı tarafa gidip taksitlendirme yapabilir durumuna göre

    YanıtlaSil
  44. Ahmetyasin--7213 Aralık 2013 21:02

    ilkel ve çağdışı para için esnaf olan bir suru insanı işleri ters gitti diye ceza evlerine koyan bu çek yasasını kaldırıp insanların özgurluklerine vesile olan butn devlet buyuklerime butun çek mağdurları adına teşekurlerimi sunuyorum.alacaklı olan insanlarada bir şey demek istiyorum.size borçlu olan bu insanlar inanınki en kısa sure içerisinde size ödeme yapacağından kuşkunuz olmasın.çunku içeride oldukları zaman size ödeme yapma şansları yoktu.yeni çek yasası butun milletimize hayırlara vesile olması dileğiyle..

    YanıtlaSil
  45. ben 30 yıllık esnafım 2006 çekten hapis yatım 250 gün yatım çıktım şuan çekten aranıyorum ticaret yaptığım fabrikalar aradım dedim misade edin bana döylediği tek kelime ya ödiyeceksin yada çürüyeceksin demir kapısında kurban olduğum allah okadar büyükki bunları görüyor kimsenin hakını kimseye birakmaz bu nasıl insanlık iflaz etmişsin kuru ekmeye muhtaç kalmışsın kimin umurunda bana diyor öde nerde getireyim bankamı soyayım para için allahın verdiği canımı alayım ne yapım ben korkuyla yaşıyorum 5 çocuğum var oğlum boyacılık yapiyor ben onların yüzüne bakamıyorum elim kolum bağlı bişi yapamiyorum herkez perişan olmuş böyle yaşamaktansa ölmek daha iyi hergün kahır yaşıyorum bir lokma ekmeye ihtiyacımız var allah rızası için bu yasayı çıkarın herkes özgür olsun evine çocuklarına bir ekmek götürsün bu böyle defam ederse çok kişi ölür ak partiye sesleniyorum allah büyük siz büyüksünüz buna bir çözüm bulun allah aşkına saygılarımla

    YanıtlaSil
  46. Arkadaşlar hukuk bürosunun birinden son uyarı mektubu diye birşey geldi.Bu nedir? 7 gün içinde bize dönüş yapın ya da mal beyanında bulunun yoksa hacze geliriz yazıyor.Ödeyecek durumum yok.
    Bir de hazce gelirler de kapıyı açmazsak biraz süre kazanır mıyız? İnşallah gelmezler şu paket yasalaşana kadar da.
    Şimdi arıycam onları gel taahüd imzala diye zorlayacaklar.Korkutacaklar biliyorum.
    İcra memuruna kapıya geldiklerinde mesela borcun 3 te 1 i gibi bir ödeme yapılırsa giderler mi? (Bunu karşı komşumuz soruyor? Malum herkes aynı durumda)
    Ayrıca bu insanlar taksitlendirmeyi kısa tutuyor; 12 ay gibi bir süreye yayarlar mı?

    YanıtlaSil
  47. Konfederasyonumuzca yeni hükümet döneminde de Çek Yasasıyla ilgili yeni yasal girişimlerde bulunulacaktır.
    Saygılarımızla;



    TESK HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

    Tel. : 0 312 418 32 69 / 409
    Faks : 0 312 425 75 26
    E-posta : mahbup@tesk.org.tr
    Adres: Tunus Caddesi No. 4 Bakanlıklar - ANKARA

    YanıtlaSil
  48. adana duran ekonomisiilşe gerçektenrezil .kimse esnafa bakmıyor .yeter artık .bir de zavallı esnafları cezalandırıyorlar .geçmişolsun

    YanıtlaSil
  49. rica ederim..evet doğrudur..

    YanıtlaSil
  50. teşekkürler kanayan yara günlerdir soruyorum bu soruyu yanıt sizden geldi şu an alt kopmisyon çalışıyor doğrumudur

    YanıtlaSil
  51. bu site mutlaka uzun donemde bir stk ya çevrilmesi gerekmektedir benim düşüncem budur

    YanıtlaSil
  52. VALLA BEN YILLARDIR TEDAVİM VAR BİR SORUN ÇIKMADI GENELDE AĞIR KAÇAKLAR ARANIYOR BU TİP YERLERDE HASTAYSAN İHMAL ETME BAZEN ERKEN TEŞSİS ÖNEMLİDİR YARIN ZATEN YASA ÇIKACAK ÇIKMADIKTAN SONRAD SEN ZATEN ÖMÜR BOYU KAÇAMAZSIN BENCE TEDAVİN ÇOK ÖNEMLİ

    YanıtlaSil
  53. imzalama itiraz et zaten 4 ay sürer itiraz

    YanıtlaSil
  54. Cuneyt hocam rica ediyorum gerekçeyi iyi okuyun.Sahtecilik falan demiyor.Karşılıksız çekle dolandırıcılık vs suçlarıda işlenmişse yani hem çek hemde başka suç işlenmişse verilecek ceza tek olamaz.hem karşılıksız çek keşide etme cezası (yasaklama) alacak ,hemde dolandırıcılktan yada mesnet edilen suctan dolayı tck ya göre ceza alacak .Buyrun ben aşagıda tekrar veriyorum.
    '''''''Adli nitelikteki yaptırımın kalkmasından sonra, karşılıksızdır işlemi yapılan çekin düzenlenmesiyle aynı zamanda bir suç işlenmesi halinde, ayrıca çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı konusuna açıklık getirilmesi gerekmektedir.

    Karşılıksızdır işlemi yapılan çekin düzenlenmesiyle aynı zamanda dolandırıcılık veya başka bir suçun işlenmiş olması durumunda hem işlenen suç bakımından genel hükümler uyarınca gereğinin yapılacağı hem de Cumhuriyet savcılığınca Çek Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrası gereğince çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verileceğini hükme bağlamak amacıyla bu önerge hazırlanmıştır.

    YanıtlaSil
  55. GÜNAYDIN ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI,

    AYDINLIK, MUTLULUK, HUZUR, SAĞLIK, KAZANÇ, ONUR, ŞEREF, VİCDAN, MERHAMET, İYİLİK, MERTLİK, KADİRŞİNASLIK, VEFA, ÖZGÜRLÜK DOLU GÜNLER ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARININ OLSUN.

    İNSANLIK DIŞI ESARETTEN, ZULÜMDEN, EZİYETLERDEN, KURTULACAĞIMIZ,

    YENİ ÖZGÜRHAYATIMIZA ADIM ATACAĞIMIZ HAFTA OLMASI DİLEĞİYLE.

    SAYGIDEĞER, SAYGIN ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA SELAM OLSUN

    YanıtlaSil
  56. Son günlerde aldığım en güzel haber , yüreğine sağlık ..

    YanıtlaSil
  57. kardeşim allah sabır versin inşallah kaybettiğin şeyleri geri bulursun neyi kaybedersen et ama umudunu kaybetme slm

    YanıtlaSil
  58. Sayın ADMİN şu saat olayını bir çözseniz 24 saat üzerinden olsa.Bugün habertürk yayın diyen arkadaşların saat uygulaması 03:20 yani gece gibi çıkıyor halbuki 15:20 olsa en azından yorumları takip ederken iyi oluyor

    YanıtlaSil
  59. ağzına sağlık :)

    YanıtlaSil
  60. SERAP KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIMIZI ANLATMANIN NESİ KÖTÜ ARKADAŞLAR SESİMİZİ DAHADA DUYURALIM HER YERDE VE HER ZEMİNDE MÜCADELE EDELİM BENDE 5 YIL CEZA ALDIM 14 AY YATTIM TEK DÜŞÜNCEM CEZAEVİNDEKİ ARKADAŞLAR ALLAH ONLARA YARDIMCI OLSUN SERAP KARDEŞİM ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPMAYA HAZIRIZ SENİN O FOX DAKİ KONUŞMAN BİLE HERŞEYE BEDELDİ HEPİMİZİ AĞLATTI VE MÜCADELEMİZE ÇOK BÜYÜK KATKI YAPTI ALLAH RAZI OLSUN KIZIM

    YanıtlaSil
  61. diğer sayfalar yoruma kapatılmış yorumları burdanmı takip edeceğiz

    YanıtlaSil
  62. hayırdır kimse yok !

    YanıtlaSil
  63. Sorun mu var yorumları göremiyorum...

    YanıtlaSil
  64. Selamlar bazı arkadaşlar yorumları göremiyormuş

    YanıtlaSil
  65. arkadaşlar hepinize teşekür ederim 5 seneden kurtardınız beni bundan iyisi olmazdı sağolun

    YanıtlaSil
  66. son dakka golu goygoycuları yedınızmı son dakka golunu kım attı golu gazate kıytırıkı okuyan tırsıklarmı yoksa BAŞBAKANMI COK once demiştim bu yasa sessız cıkacak dıyenlere bagıra bagıra açıklar ve bunu basbakan acıklar dıye eskı yorumlarımda var.meclıs gundemınde gore gore su avukat sunu dedı su gazate bunu dedı dıye tırsanlar meclıse hakaretı kar sayanlar mız mız mızlananlar artık ulke ozgurlesıyor bunu ruhunuza sındırın az yureklı olun bari bunu haklı davamızda yapın İŞTE DEVLET işte BASBAKAN işte muhaefet bizim yasayı tum meclıs cıkardı cok genıs tabanlı ve işte ÇEK MAGDURLARI sitesi herkese tesekkur ederız Allahımıza şükrederiz

    YanıtlaSil
  67. Abi merhaba.? Hangi hapishanede yattınız 14 ay. Benim babam da salı günü metris cezaevine kapatıldı. O günden bu yana hiç haber alamıyoruz. içeri de hangi şartlarda, ne yer, ne içer, nerde yatar hiç bilemiyoruz ve meraktan çatlamak üzereyiz. Yaşadıklarını burda paylaşabilirmisin. metris cezaevi A-20 koğuşunda.

    YanıtlaSil
  68. salı günü umarım biter bu iş ondan sonrası kollay

    YanıtlaSil
  69. ÖZGÜRLÜK

    Beni, öpebildiğin kadar öp, ey özgürlük
    Yerden yere sürükle, duvarlara çivile
    Mavi ufuklarını yitirmede, bu körlük
    Bilinçsizce bir yaşam, dünyamız oldu çöplük.

    Özgürlük savaşlarda, parmaklıklar ardında
    Bir annenin karnında, nefes alır özgürlük
    Çaresiz zamanlarda, denizler ortasında
    Uçuşan bulutlarda, şarkılarda özgürlük.

    Beni, sevebildiğin kadar sev, ey özgürlük
    Okşa ak saçlarımı, bir anne şefkatiyle
    Parsellenmiş ormanlar, cahiliyet kötülük
    Delinmiş bir gökyüzü, dünyamız oldu küllük.

    Özgürlük ateşleri, yakılıyor dağlarda
    Bir kuşun pençesinde, kıvranıyor özgürlük
    Kurumuş yapraklarda, savrulan rüzgarlarda
    Politik baskılarda, can çekişir özgürlük.

    YanıtlaSil
  70. arkadaşlar iyi akşamlar yorumları ve kimseyi göremiyorum.sitede problemmi var

    YanıtlaSil
  71. ÖZGÜRLÜK

    Beni, öpebildiğin kadar öp, ey özgürlük
    Yerden yere sürükle, duvarlara çivile
    Mavi ufuklarını yitirmede, bu körlük
    Bilinçsizce bir yaşam, dünyamız oldu çöplük.

    Özgürlük savaşlarda, parmaklıklar ardında
    Bir annenin karnında, nefes alır özgürlük
    Çaresiz zamanlarda, denizler ortasında
    Uçuşan bulutlarda, şarkılarda özgürlük.

    Beni, sevebildiğin kadar sev, ey özgürlük
    Okşa ak saçlarımı, bir anne şefkatiyle
    Parsellenmiş ormanlar, cahiliyet kötülük
    Delinmiş bir gökyüzü, dünyamız oldu küllük.

    Özgürlük ateşleri, yakılıyor dağlarda
    Bir kuşun pençesinde, kıvranıyor özgürlük
    Kurumuş yapraklarda, savrulan rüzgarlarda
    Politik baskılarda, can çekişir özgürlük.

    YanıtlaSil
  72. arkadaşlar yazmaya korkuyorum.kimseler yazmıyor,yeni 1 karar alındıysa bilelim.
    bu memlekette içimizi rahatça döktüğümüz sadece bura kalmıştı.
    zaten memleket bitmiş,ne kanun var ne adalet nede allah korkusu.siyasi arkan yoksa tüm kapılar kapalı.
    dava açmak bile dünyanın parası olmuş,noterde 1 evrak keza öyle.
    ben bu memleketin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum,ama şunu gördümkü artık burada yaşanmaz.

    YanıtlaSil
  73. Olmadi_ama_olucak@mynet.com14 Aralık 2013 11:04

    neden kimse yok

    YanıtlaSil
  74. Sena_in Muharrem14 Aralık 2013 11:04

    HEY MİLLET NERDESİNİZ?

    YanıtlaSil
  75. Sayin basbakanim sayin adalet bakanimiz sagolun varolun iyiki varsiniz bizi tefecilerin elinden kurtardiniz aciklamalariniz tum ailemizi sevincten aglatti size canimiz feda

    YanıtlaSil



  76. BASKET Çİ NEREDESİNİZ

    YanıtlaSil
  77. Özgürlük
    Özgürlük merhaba
    Özgürlük insanlıktır...
    Özgürlük sevmek
    Özgürlük yetinmektir...
    Özgürlük düşlemek
    Özgürlük bilmektir...
    Özgürlük terketmek
    Özgürlük özlemektir...
    Özgürlük tutunmak
    Özgürlük aç kalmaktır...
    Özgürlük sürünmek
    Özgürlük yalnızlıktır...
    Özgürlük uykusuzluk
    Özgürlük düşüncedir...
    Özgürlük inanmak
    Özgürlük empati kumaktır...
    Özgürlük aşk
    Özgürlük zamandır...
    Özgürlük umut etmek
    Özgürlük okumaktır...
    Özgürlük uzaklık
    Özgürlük yakınlıktır...
    Özgürlük tebessüm
    Özgürlük kahkahadır...
    Özgürlük yaprak
    Özgürlük yol almaktır...
    Özgürlük serserilik
    Özgürlük bayılmaktır...
    Özgürlük tutusaklık
    Özgürlük ölmektir...
    Özgürlük yazmak
    özgürlük kelimelerdir...
    .......özgürlük görmek düşünmek ifade etmektir...
    -------------------------------------------------------------------

    Özgürlük Yok
    Özgürlük bir özlemdir
    Bir isyandır yüreklerde
    Özgürlük yok
    Bir atın üstünde uçmaktır
    İnildiğinde yok olur
    Yok özgürlük
    Bir kavgadır özgürlük
    Barışı olmaz
    Değilsiniz özgür
    Bir özlemdir isyandır
    Bir sorudur özgürlük
    Şıkları çok
    Ortak cevabı yok
    Özgürlük yok
    İsyan var özlem var
    Özgürlük kuş gibi uçmaktır
    Dağların tepesini aşmaktır
    Gökyüzüne ulaşmaktır
    Özgürlük yok
    Özlem var
    Özgürlük şiirdir
    Dizilir mısralara duygular
    Belli belirsiz
    Özgürlük yok
    Özlem var
    İsyan var

    YanıtlaSil
  78. NE OLDU SİTEYE DÜN DE BÖYLE OLDU

    YanıtlaSil
  79. ADALET BAKANI ŞU ANDA HABERTÜRK AKŞAM RAPORU"NDA....

    YanıtlaSil
  80. cek yasası cıktı hapısten kurtuldun arkan kımdı merak ettım sımdı bak

    YanıtlaSil
  81. haber türk şimdi

    YanıtlaSil
  82. tatile mi girdik arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  83. KALDI 4GÜN BUDA GEÇER ELBETTE ÇOK ZOR OLSADA........

    YanıtlaSil
  84. DENEME DENEMEEEEEEE

    YanıtlaSil
  85. yolun açık olsun..

    YanıtlaSil
  86. her geçen gün özgürlük yaklaştı önümüzdeki hafta pazartesi arefe çarşamba bayram

    YanıtlaSil
  87. Öfke delilikten bir bölümdür. Çünkü sahibi nadim olur, nadim olmuyorsa deliliği adamakıllı pekişmiş demektir.
    Öfke gücünü izleyecek olursan seni helak eder.
    Öfke korkunç bir ateştir. Onu bastıran ateşi söndürür, yapamayan içinde yanıp gider.
    Öfke kötü bir arkadaştır. Kusur ve çirkinlikleri açığa çıkarır, insanı kötülüğe yakınlaştırıp iyilikten uzaklaştırır.
    Öfke ve kızgınlıktan koru kendini. Çünkü başlangıcı delilik, sonu pişmanlıktır.
    Öfkeden kaçın, sakın öfke sana galip olup alışkanlık haline gelmesin.

    YanıtlaSil
  88. sayın duygu 432 efendı
    oyle buradkı ınsanları son dakıka golu goygoycuları tırsaklar gıbı suclayamazsın buna ne gucun ne de boyun yeter akıllı ol konustuklarına dıkkat et ınsanlar zaten burnundan soluyor herkes sabrının son demlerıne gelmıs ınsanların sınırlerını bozma efendı ol

    YanıtlaSil
  89. duygu 432 tırsak sensın hemde onde gıdenısın

    YanıtlaSil
  90. Bu kadar saçma,sapan, gereksiz yorumun yapıldığı, 1 sayfayı bile incelemeden garip soruların sorulduğu yerde insan taş olsa çatlardı yani.
    Sanırım yetkili arkadaşlar en sonunda yoruma komple kapattılar çoğu bölümü.
    iyi de yapmışlar bence, safraları atmakta fayda var...

    YanıtlaSil
  91. Öfke delilikten bir bölümdür. Çünkü sahibi nadim olur, nadim olmuyorsa deliliği adamakıllı pekişmiş demektir.
    Öfke gücünü izleyecek olursan seni helak eder.
    Öfke korkunç bir ateştir. Onu bastıran ateşi söndürür, yapamayan içinde yanıp gider.
    Öfke kötü bir arkadaştır. Kusur ve çirkinlikleri açığa çıkarır, insanı kötülüğe yakınlaştırıp iyilikten uzaklaştırır.
    Öfke ve kızgınlıktan koru kendini. Çünkü başlangıcı delilik, sonu pişmanlıktır.
    Öfkeden kaçın, sakın öfke sana galip olup alışkanlık haline gelmesin.

    YanıtlaSil
  92. ARKADAŞLAR HERKESE SELAMLAR...

    BUGÜN BAŞBAKANIN AĞZINDAN DÖKÜLEN BİZLERLE İLGİLİ SÖZLERDEN SONRA GEREKSİZ MORAL BOZUKLUKLARINA ARTIK YERYOK !!!...

    SALI"YA KADAR DİNLENMEYE DEVAM....

    HERKESE HAYIRLI HAFTA SONRLARI ...

    (arasıra sitede kesilmeler oluyor... sanırım birtakım sabote eylemlerine karşı site yöneticisi arkadaşların tedbiridir diye düşünüyorum... herkese kolay gelsin...)

    mstankara61

    YanıtlaSil
  93. Eylul_nazo200714 Aralık 2013 11:05

    eşim bu gün metris ceza evine gönderildi çekten 290 gün kesinleşmiş cezası varmış gittim haber alamadım ne yapmam gerek zor durumdayım eşya felanda almadılar şartlar nasıl içerde bu yasadan faydalanırmıyız avukat tutayımmı yoksa çarşşamba gününe kadar beklımmı biri cvp yazsın lütfen...

    YanıtlaSil
  94. Akıl, gurbette yakın bulmaktır; ahmaklık vatanda gurbete düşmektir.
    Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.
    Akıl gibi zenginlik, cehalet gibi yoksulluk yoktur. Edebe uymak bir kazanç, danışmak bir güçtür.
    Akıllı bir insan fakir olabilir, fakat o hiç kimsenin sadakasına muhtaç değildir.
    Akıllı kişi, tecrübelerden ibret alan kimsedir.
    Akıllı olan kemal, cahil olan mal ister.
    Akıllı düşmanınsa bile danış, bilgisiz dostun fikrini geç.
    Akıllı insanların en mutlusudur.
    Akıllının dili kalbindedir, ahmağın dili ise ağzındadır.
    Akıllının tahmini, cahilin kesin bilmesinden daha doğrudur.
    Akıllı insanlar az konuşur. Çok söyleyenler, yalnız ahmaktırlar.
    Akil kişi, kemal talep eder.

    YanıtlaSil
  95. sitenin vucut kimyası bozuldu FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNDÜRMEK LAZIM...........ADANALI3434

    YanıtlaSil
  96. sayınsite admını sıteye sadece duygu 432 yazsın dıgerlerını yayınlama bosver

    YanıtlaSil
  97. Nurcangiyim199014 Aralık 2013 11:05

    s.a sizden ricam bunu açabilirmisiniz hepimize bundan sora mutlu ve neseli günler dilegiyle burda emegi geçenlerde allah razı olsun bundansor 2 cihandada mutlu yasamasi dilagiyle

    Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkindaki Kanuna Muhalefet

    YanıtlaSil
  98. HER BİR ARKADAŞA TEK TEK SELAM OLSUN......................................

    ALLAH RECEP TAYİP ERDOĞAN'DAN RAZI OLSUN....

    BANA HİÇ OY KULLANMAK NASİP OLMADI......................................

    İLK SEÇİMLERDE 10 PARMAĞIMIZ 10 U İLE OY BASACAĞIM............

    BUGÜN İLERİ GERİ KONUŞAN HER İNSANA YANIT VERMİŞTİR BAŞBAKANIMIZ.

    SİTEYİ TAKİP EDİYORUM AMA HER AN YAZMIYORUM,HERKES BURADA MERAK ETMEYİN SADECE FAZLACA YAZILMIYOR ....

    HERKES HEYECAN İÇİNDE SALIYI ENDEKSLİ BEKLİYOR.............ÖZGÜRLÜKTE BİZİ....

    YanıtlaSil
  99. SAYIN BAŞBAKANIMIZ

    SİZDEN ALLAH((CC)) RAZI OLSUN İKİ CİHANDA SIRTINIZ YERE GELMESİN


    ARKADAŞLAR HALA TANSİYONUM DÜŞMEDİ DÜN AKŞAM AVUKAT BAŞI NIN HACİZLERLE İLGİLİ YAPTIĞI SALDIRI VE O AYDIN GEÇİNEN AVUKAT BAŞININ İÇİNDEKİ GERÇEK JANAVARI DIŞARI ÇIKARMASI BENİ KAHRETTİ ADAM DİYORKİ İYİ DÜŞÜNÜN DİYOR EV HACZİNİ ELLEMEYİN BİZ BU SAYEDE ALACAK ALIYORUZ DİYOR TAYZİK YAPIYORUZ DİYOR YANİ SANTAJ YAPIYORUZ DİYEMİYOR DA TAYZİK DİYOR BÜTÜN AVUKATLAR ŞİKAYETÇİ DİYOR HAYRET KARDEŞİM HAYRET ZATEN SİZİN YAPTIĞINIZ TAYZİKLER SAYESİNDE ESNAFIN ELİ AYAĞI BİRBİRİNE DOLAŞTI PANİK YAPTI SİZİN SAYENİZDE DAHA ÇABUK BATTI YANİ KISACASI SİZİN TAYZİK DEDİĞİNİZ BİZİM ALTIMIZA KOYDUĞUNUZ BOMBA ÜÇ KURUŞ PARA KAZANCAĞIZ DİYE İNSANLARIN HAYATLARINI PARAMPARÇA YAPTINIZ AMA BUNDAN SONRA YAPAMIYACAKSINIZ BU KADAR BATAN İNSANIN DAHA ÇABUK BATMASINDA EN BÜYÜK FAKTÖR SİZLERSİNİZ

    AYDIN GEÇİNİPTE AYDINLIK BUMUDUR ÜLKEDE EKONOMİK DEPREM OLMUŞ YÜZBİNLERCE ESNAF GÖÇÜK ALTINDA KALMIŞ BUNLARI GÖÇÜĞÜN ALTINDAN KURTARMAMIZ GEREKİRKEN ÜSTÜNE BİR KÜREK TE KUM ATMAK BUNA DENİR FERYET EDİYOR AÇIK AÇIK SÖYLİYEMEDİ AMA BİZ NE YİYECEĞİZ DİYE ALIŞTIK BATAN ESNAFLARIN ÖLMÜŞ HALİNDEN FAYDALANMAYA ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ DEMEYE GELDİ DAVRANIŞLARI HALBUKİSİ BU ÜLKE BİZİM BU VATAN BİZİM EL ELE VERSEK DERTLERİ KEDERLERİ BERABER AŞSAK KÖTÜMÜ OLURDU BİZLER ASIRLARDAN BERİ EL ELE NELER YAPTIK TA ŞİMDİ NE OLDU SİZ DE BİLİYORSUNUZ İCRA DAİRELERİNDEKİ DERTLERİ GERÇEKLERİ ÜÇ LİRANIN OTUZ ÜÇ LİRA OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ AMA HER KES DÜŞTÜ KENDİ YİYECEĞİNİN İÇECEĞİNİN DERDİNE
    ALLAHTAN HÜKÜMET GÖRDÜDE BU YANLIŞLIĞI DÜZELTİYOR

    GEÇEN SENE BİR ARKADAŞ YAZMIŞTI BEŞ YAŞINDAKİ KIZI HALA TAMİRE GİDEN TELEVİZYONLARININ NEDEN GELMEDİĞİNİ SORUYORMUŞ YA İŞTE BÖYLE İCRACILAR TELEVİZYONU GÖTÜRÜNCE KIZIM TAMİRE GÖTÜRÜYORLAR DEMİŞLER DE ONDAN

    YanıtlaSil
  100. İNŞALLAH KURTULUCAZ ÇOK AZ KALDI

    YanıtlaSil
  101. :))) :))) :))) Cok Guzel Oldu Sn.Basbakan'in yapmis oldugu aciklama..!

    YanıtlaSil
  102. erdoğanoner,üzüntülü lduğunu biliyorum sıkıntı yapma muhabbet sohbet yaparlar sen adına dışarda bi miktar para yatır ki içeride sigarasını vs alabilsin.oradan bu hafta ihtimalle silivriye alırlar L1 kapalı ya,moralinizi sıkı tutun en geçde 1 hftaya nasıl olsa serbest bırakılırlar..

    YanıtlaSil
  103. SERAP kardeşim helal olsun sana yanınızdayız...

    YanıtlaSil
  104. saygıdeğer abilerim neler oluyor beni bilgilendirin.. muhabir mi dedi bunu yoksa bir yetkilimi söyledi????

    YanıtlaSil
  105. Arkadaslar ben 32 yildir ticaret yapiyorum istanbulun en taninmis magazalarindan birinin sahibiyim bu kadar yildir cek kullandim ne krizler atlattik neler cektik gerekirse bankalardan kredi kullandik cek odedik kreimiz bitince esimizin uzerine kredi aldik gene cekimizi odedik evimizi sattik arabamizi sattik magazamizi sattik cekimizi yazdirmadik dunyada kriz bizide etkiledi is yapamadik ama borcumuzu vergimizi odemek icin cirpindik yanimda 150 den fazla calisanim vardi bankalar kredi vermek icin pesimde kosardi itibarimiz vardi su an bugune kadar yazdigim odedigim yuzlerce cekten sadece 18 tanesi yazilmis bunlarin yarisi tefecide para almisim cek odemek icin once 1 cek kirdirdim adamlar beni oyle bir faizin icine soktularki 2. Ceki odiyemedim ayni hafta hic beklemedigim bir gun ihtiyati hacizle herseyimi elimden aldilar yok pahasina kalan butun mallarim gitti dukkanlarimi kapattim Allahima sukurler olsun vergi borcum cok az var taksite boldurdum su an 2 odali bir evde 2 kizima bakiyorum esim perisan ben perisan tek sucumuz kimseyi dolandirmamakti eger dolandirici olsaydik bu durumda olurmuyduk su an birde cezaevine girme tehditindeyiz biz ne yaptikki sadece ticaret yapmaya calistik bilmiyormuyduk yani o zaman 32 yildir nasil yaptik bu isi yemin ederim bu yasa cikacak diye hayata tutundum coktan intihar etmistim biz sucluyuz degilmi neden vatanimizi cok sevdik bu kadar zaman urettik bu kadar insan istihdam ettik Allah bize dolandirici diyenleri affetmez biz sadece calismak eskisi gibi olmazsada su borclarimizi odemek istiyoruz kacmak istemiyoruz Allah basbakanimiza uzun omurler versin o herseyi goruyor bizim buyuk cogunlugumuzun bu duruma isteyerek gelmedigimizi goruyor

    YanıtlaSil
  106. bekle allah kurtarsın gecmıs olsun keske dıkkat edıp yakalanmasaymıs ama olmus artık bu gun sn basbakan son noktayı koydu ''ÇEKTENNNNNNN HAPİS YOOKKKKKKKKK' dedi sanırım sızı ayırmazlar bu kanundan dımı ) gecmıs olsun hıc kımseye para yedırme devlet kendı bırakıyor temellı ozgur artık saygılar

    YanıtlaSil
  107. BAŞBAKANIN ACIKLAMASINI OKUMADINIZMI? HAFTAYA BİTER SAKIN AVUKATLARA PARA VERMEYİN.BU İŞ BİTTİ..BİRAZCIK SABIR...

    YanıtlaSil
  108. Dostlukpekistirme14 Aralık 2013 11:05

    avukat tutmana gerek yok onlar ancak para tuzağı bu yasadan eşinizde bizlerde kısaca tüm mağdurlar yararlanacak korkmanıza ve tasalanmanıza gerek yok en geç bir haftaya kalmaz çıkar ALLAH ın izniyle

    YanıtlaSil
  109. herkse ıyı aksamlar ben halen sıtede cek tahattunden bahsedenlerı goruyorum arkadaslar ceke hapıs yok her yonuyle kalkıyo ınsallah ıcerde arkadaslarımızı en gec cumaya kucaklıyacaz ve bu cagdısı kanundan kurtulacaz

    YanıtlaSil
  110. PAŞALARIM

    İNŞALLAH BU HABERDEN SONRADA DAHA İNANMIYORUM DİYEN OLURSA KULAKLARINI CEKECEĞİM HABERİNİZ OLSUN.

    YanıtlaSil
  111. bende bir çek mağduruyum 2,5 sene ceza yattım ve 2 senedir kaçağım. siteninde takipçisiyim. arkadaşlar 2 senedir televizyonlar gazeteler bizleri haber yapsınlar diye çalmadık kapı bırakılmadı. şimdi bizi haber yapsın diye yalvardığımız o medya ayağımıza gelmiş bizleri haber yapmak istiyor herkes ayağa kalktı.neden arkadaşlar???

    daha bu yasa çıkmadı. ama dönüşü olmayan bir yoda ve kesin çıkacak. çıkana kadar ve hatta çıktıktan sonrada sesimizi duyurmaya yaşadıklarımızı anlatmaya devam etmemiz gerekmez mi. haber Türk televizyonu da sesimizi duyurmanın mağduriyetimizi anlatmanın imkanını vermiş. niye ortalığı bulandırmak olsun. hala her gün çekilen mailler faxlar açılan telefonlar ortalığı ne kadar bulandıracaksa bu haberde ancak o kadar bulandırabilir.

    hala mağdurlar olarak için birşeyler yapma gayretindeyiz. siz neyin taş koymasındasınız anlamadım

    YanıtlaSil
  112. bilgin abı mail adresın varmı

    YanıtlaSil
  113. mükemmel paylaşım...

    YanıtlaSil
  114. Değerli kardeşim seni çok iyi anlıyorum.Zaten elinde borcundan fazla stokla batan o kadar çok esnaf varki.Çünkü karşınızdakiler tefeci ve yapamayacakları yok. Her türlü hileyi yapabiliyorlar.Yasaların açıklarından faydalanıyorlar.Mağazaları haczedip malları depolara tıkıyorlar.Sonrada ödeme diyorlar.Ödemeyi imkansız hale getirip birde dava açıyorlar.Artık Türkiyemizde bir dönem bitiyor onlar için.Şimdi düşünme sırası onlara geldi.
    Faiz kıskacında insan batırmak yok artık.

    Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  115. ali dedem ben 2 yıl once tahatut verdım cek ıcın 8 tane cekım vardı 5nı odeyebıldım sımdı 3 tane kaldı bunada kalkıyomu onlarıda odeyebılecekmıyım

    YanıtlaSil
  116. Özgürlük ellerime değecek kadar yakınsın bu gece
    Az kaldı bunca yıllık hasret bitecek nihayetinde....
    Senelerce özlemimi yazdım her yere hece hece
    Seninle kavuşmaya az kaldı bir hafta sabret sadece

    Ferman GELECEK RESMİ GAZETEYLE.....

    YanıtlaSil
  117. KOSOVALI OZGUR14 Aralık 2013 11:05

    eylulnazo hanım aksamda konusmustuk bu konuda sıze bır numara verıcem cagrı atın sıze ulasıcam..bılgı verıcem esınız ılgılı yapacagınız durumlarla ılgılı..

    0 533 621 95 76

    saygılarımla,

    YanıtlaSil
  118. gec bile kaldin ,, ceke hapis cezasini bu gukumetin getuirdigini ne zaman unuttunuz

    essegimiz once kaybettiryorlar bize sonra bulduruyorlar bizde seviniyrz iyimi

    YanıtlaSil
  119. iyi geceler herkese sevgili arkadaşlar....
    valla eğer bu devletin adalet bakanı , konuya muttali tüm bakanları, ve hatta başbakan bunları söylüyorsa zaten bu olmuş bitmiş demektir...bence kanal kanal dolaşıp acitasyon yapmanın da ne bir faydası olur ne de etkisi...bakın 2 ilin baro başkanları dün tv lerde öttü durdularda sorarım size en ufak bir rayting yapabildiler mi? ancak hortum kesilince kendi kendilerine avkırıp durdular...bize yakışan bu ve bu gibi adamları kendi hallerine bırakmak...derler ya hani bırak sarhoşu yıkıldığı yerde ayılsın....

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  120. Kimse acitasyon için tv lere çıkmıyor, bu iş zaten bitti bunun dönüşü yok, yıllardır yaşanılan haksızlıkları insanlar anlatmaya çıkıyor
    buna da hakları olsun

    YanıtlaSil
  121. kardeşim bir çoğumuz aynı durumdayız senin ne halde olduğunuda iyi biliyorum çünkü aynı şeyleri bende yaşadım zoruma giden bazı kendini bilmezlerin bizi üç kağıtçı konumuna koymaları biz üçk kağıtçı değiliz krizde herşeyini kaybetmiş esnaflarız tabiki anlamak isteyen

    YanıtlaSil
  122. sitedeki tüm sorulara cevap vermiş sanki burasını okumuş:))

    YanıtlaSil
  123. arkadaşlar abiler herkeze selam bugün moraller HARİKA

    YanıtlaSil
  124. slm sevgili arkadaşlar bilgin kardeşim her şeyi özetliyor inanın çoğunluğumuz aynı şekilde bu hallere düştük hiç birimiz dolandırıcı değiliz kahrolası tefecinin eline düştünmü zaten gerisi geliyor nerde hata yaptım diye düşünmee bile gerek kalmıyor çalıştıkça tefeciye olan farkı ödüyorsun .ödüyorsun ödemesinide bitmiyorki sonra geriye dönüp baktığında tefeciye para yetiştirmekten diğer ödemeler aksıyor. böyle zincirleme gidiyor ve bakıyoruz diğer çekler ödenemez hale geliyor ve sonuç bu haldeyiz çok şükür ki bu yasa sayesinde o özlediğimiz rahat uykuyu inşallah bizlerde bir gün uyumak nasip olacak . bu arada BU YASANIN ÇIKMASINDA EMEĞİ GEÇEN ,BİZLERİN SESİ KULAĞI OLAN ,BİR GÜN OLSUN BUNALIP OF DEMEYEN TÜM KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI VE HOŞNUT OLSUN EMEĞİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞLERİM BİZLERE UMUT VERDİNİZ BİZLERE CESARET VERDİNİZ BELKİDE OK ARKADAŞLARIMIZI YANLIŞ DÜŞÜNCELERDEN DÖNDERDİNİZ BUNLAR UNUTULAMAZ HAKKINIZ DA ÖDENEMEZ SEVGİLİ BU İŞE EMEKLERİNİ YÜREKLERİNİ KOYAN KARDEŞLERİM .ALLAHIM SİZLERDEN RAZI OLSUN HAKKINIZI HELAL EDİN ..

    YanıtlaSil
  125. sevgili arkadaşım işte onun adını acitasyon koyarlar....siz benim kullandığım sıfatı kendimize yakıştırdığım için değil gücümüzün
    simgesi olarak görün....teşbihte hata olmaz arkadaşım...umarım anlamışsınızdır...

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  126. bu işte gerçek mağdur olanların konuşmasında sakınca yok,
    onlar çekti,
    yaşadıklarını, perişan olduklarını heralde paylaşacaklar,
    yıkılan yuvaların,hiçmi hatırı yok?
    bence fatih portakaldan,da canlı yayın randevusu almak lazım,
    teşekkür için, yada konuyu gündeme taşıyan basından..

    YanıtlaSil
  127. acaba cek yasasi tbmmde 1 gunde oylanir mi ?

    YanıtlaSil
  128. ev eşyaları ile birlikte işyeri haczide gündemde mi acaba??? bilen bir arkadaştan yanıt alsak? yani bundan sonra bize rahat ticaret yapma imkanı sağlanacak mıdır??

    seker765

    YanıtlaSil
  129. INSALLAH BU TELEVIZYON KONUSUNDAKI SON YORUM BENIMKI OLUR...........

    BAKIN MILLET...........

    BU TELEVIZYON ILLAKI BU HABERI YAPACAK ........KARAR VERMIS..........

    EEEEEEEEEEEEE

    NIYE YOLDAN GECEN BI CAKALLA HABER YAPSINDA BIZI IYICE ZOR DURUMDA BIRAKSIN..........................................................................................................

    DUA EDINKI SITE YONETIMI UYANMIS DA AKLIBASINDA BIRILERINI YONLANDIRMIS..............................................................................................

    RASTGELE BIRILERI ILE YAPILAN HABERLER BIZIM ALEYHIMIZE OLUR
    EEEEEEEEEEEEEE

    KOSKOCA KANALADA HABERI YAPMA DIYEMESSIN

    O ZAMAN HERKES SUSSUN VE SALIYI BEKLESIN

    SOLENE HAZIRLIK YAPSIN

    YanıtlaSil
  130. gerçek mağdur mu??? ne yani bide de sahtesi mi var...ya arkadaşım mağdur olmayan insanın ne işi var burada..?? ne işi var mücadelede..??
    ben başka şey söylüyorum ama sanırım siz başka şey anlamak istiyorsunuz...

    saygılar

    seker765

    YanıtlaSil
  131. tüm yaşadıklarının benzerini bende yaşadım,
    çok güzel özetlemişsin teşekkürler...ÖZGÜR GÜNLERİMİZ ÇOK YAKIN...
    ŞİMDİ ÖZGÜRCE ÇALIŞIP BORÇ ÖDEME ZAMANI...
    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  132. banka borçları,kredi kartı ödemeleri için verilen taahhüdü ihlal den dolayı verilen kesinleşmiş hapis ile ilgili bir düzenleme söz konusu mu?

    YanıtlaSil
  133. Sürekli seyahat eden dervişin biri, uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra bir köye varır. Karşısına çıkan insanlara, kendisine yardım edecek, yemek ve yatacak yer verecek birileri olup olmadığını sorar. Köylüler Derviş’e, kendilerinin de fakir olduklarını, evlerinin küçük olduğunu söylerler ve Şakir diye birinin çiftliğini tarif edip, oraya gitmesini tavsiye ederler.

    Derviş yola koyulur, yolda birkaç köylüye daha rastlar.Onların anlattıklarından, Şakir’in, o yörenin en zengin kişilerinden biri olduğunu öğrenir. Bölgedeki ikinci zengin ise, Haddad isimli bir başka çiftlik sahibidir.

    Derviş, Şakir’in çiftliğine varır… Kaldığı süre içerisinde çok iyi karşılanır, iyi misafir edilir, yer, içer ve dinlenir. Şakir de, ailesi de hem misafirperver ve hem de gönülleri zengin insanlardır. Sonra tekrar yola koyulma zamanı gelir ve Derviş, Şakir’e ve ailesine teşekkür ederken, “Böyle zengin bir insan olduğun için hep şükret.” der. Şakir’den ise şöyle bir yanıt alır: “Hiçbir şey olduğu gibi kalmaz. Bazen görünen, gerçeğin kendisi değildir. Bu da geçer…”
    Derviş, Şakir’in çiftliğinden ayrıldıktan sonra, bu yanıt üzerine uzun uzun düşünür, Şakir’in ne demek istediğini anlayamaz.

    Aradan birkaç yıl geçtikten sonra, Derviş’in yolu yine aynı yöreye düşer. Şakir’ e uğrayıp, ziyaret etmek ister. Yolda karşılaştığı köylülerle konuşurken, köylüler: “Şakir mi?.. O iyice fakirleşti, şimdi Haddad’ın yanında kahya olarak çalışıyor.” derler.
    Derviş, hemen Haddad’ın çiftliğine gider. Şakir’i bulur. Eski dostunun üzerinde eski püskü giysiler vardır. Geçen süre içindeki bir sel felaketinde bütün sığırları telef olmuş, evi barkı yıkılmıştır, toprakları da işlenemez hale geldiği için, tek çare olarak, selden hiç zarar görmemiş ve biraz daha zenginleşmiş olan Haddad’ın yanında çalışmak zorunda kalmıştır. Bu süre zarfında Şakir ve ailesi, Haddad’a hizmetkarlık yapmaktadırlar.

    Şakir, Derviş’i, bu kez son derece mütevazı olan evinde misafir eder. Kıt kanaat yemeğini onunla paylaşır. Derviş, vedalaşırken, Şakir’e olup bitenlerden ne kadar çok üzgün olduğunu söyler ve Şakir’den şu yanıtı alır: “Üzülme! Bu da geçer…”

    Derviş, gezmeye devam eder ve aradan uzun yıllar geçtikten sonra, yolu yine aynı bölgeye düşer. Öğrendiklerinden şaşkına döner. Bir süre önce ölen Haddad, ailesi olmadığından, bütün varını yoğunu, en sadık hizmetkarı ve eski dostu Şakir’e bırakmış ve ölmüştür. Şakir, Haddad’ın konağında oturmaktadır. Kocaman arazileri ve binlerce sığırı ile yine o yörenin en zengin insanı olmuştur. Derviş, eski dostunu iyi gördüğü için ne kadar çok sevindiğini dile getirdiğinde yine aynı yanıtı alır: “Bu da geçer…”

    Birkaç yıl sonra Derviş yine Şakir’i arar.Ona bir tepe gösterirler. Tepede Şakir’in mezarı vardır ve mezar taşında şöyle yazmaktadır: “Bu da geçer”. Derviş, üzgün bir şekilde, “Allah Allah, ölümün nesi geçecek?” diye düşünür ve gider…

    Ertesi yıl, Derviş, Şakir’in mezarını ziyaret etmek için geri döner ama ortalıklarda mezar falan kalmamıştır. Büyük bir sel gelmiş, bütün tepeyi silmiş süpürmüş ve Şakir’in mezarından geriye hiç eser kalmamıştır.

    O yıllarda, ülkenin sultanı, kendisi için çok değişik bir yüzük yapılmasını ister. Bu öyle bir yüzük olacaktır ki, sultan mutsuz olduğunda ona baktığında umudunu tazeleyecek, mutlu olduğunda da, mutluluğun rehavetine kendini kaptırmasını, tembelliğe düşmesini önleyecektir. Hiç kimse, sultanı tatmin edecek böyle bir yüzük yapmayı başaramaz. Sultanın adamları bir gün bilge Derviş’i bulurlar, yardım isterler. Sultan yüzüğe fena halde takmıştır.

    Derviş, sultanın kuyumcusuna hitaben bir mektup yazar. Kısa bir süre sonra, yüzük sultana sunulur. Sultan önceleri hiçbir anlam veremez; çünkü bu son derece sade bir yüzüktür. Sonra üzerindeki yazıya takılır gözü, üzerinde biraz düşünür ve yüzü aydınlanır. Büyük bir mutluluk ışığı parlar gözlerinde ve tebessüm eder. Sonunda tam da istediği gibi bir yüzüğü olmuştur.

    Yüzüğün üzerinde şu yazmaktadır: “BUDA GEÇER''

    YanıtlaSil
  134. Arkadaslar ben tv de bu konuyla ilgili konusabilirim tv kanallarinda daha once zaten cok cikmistim beni cok insan tanir fakat ailemi rencide etmemek ve kizlarimi daha fazla uzmemek icin cikmayi dusunmuyorum fakat bu aksam dusunucem bu konuyu zaten tum kanallarda arkadaslarim var seve seve cikarirlar beni bu yasadiklarimiz cok insana ders olur bu cektiklerimiz yemin ederim ekranda milyonlari aglatir bizi daha iyi anlarlar biz bu ulkenin lokomotifiydik Allahin izniyle gene basaricagiz Devletimiz sayesinde aydinliga cikacagiz

    YanıtlaSil
  135. kimse YOK MUUUUUUUUUU

    YanıtlaSil
  136. Arkadaslar sayin basketci ve admin benim gercek ismimi duysaniz gercekten cogunuz benim mutlaka arkadasimsinizdir beni mutlka taniyorsunuzdur ben bile cek magduru oldum inanamiyacakiniz bu adam yikilmaz derlerdi ama yikildik ......

    YanıtlaSil
  137. merhaba bilgin
    sizinle tanışmak isterim..m-gunes@hotmail.com tel bildirirseniz sevinirim.selamlar
    mustafa gunes

    YanıtlaSil
  138. Şeker i önceden tanımalısınız.kayda almayın cüneyt bey derim.:))

    YanıtlaSil
  139. Sen benım ekolumsun dedecim:)))

    YanıtlaSil
  140. Katılıyorum..

    Bizim konumuz kamuoyunda genellikle yanlış algılanıyor..

    "Karşılıksız Çek" deyince insanların kafasında olumsuz bir algı oluşuyor ama, "Karşılıksız Senet" diye bir kavram olmadığı gibi, olsa da olumsuz bir düşünceye kapılmıyor kimse...

    Ne kadar çok insan çıkar gerçekleri anlatırsa bu konunun arka planında ticari açıdan olumsuzluklar değil de, insanlık dramlarının yattığı daha çok anlaşılır.

    Çünkü bu mücadele esnasında öğrendik ki; basın bir olayı istediği gibi yansıtır ve insanları yönlendirir.

    Basının dikkatini çekmek de ayrıca çok zordur..(Bilenler bilir.....)

    Bu fırsatlar kaçırılmamalıdır..

    Ezberlerin bozulmasında her zaman fayda vardır.

    Bir kişi bile yaşanan dramların ve mağduriyetlerin farkına varsa bizim için kazançtır..

    YanıtlaSil
  141. Düşmez kalkmaz bir allahtır, bu sayfada herkesin bir hikayesi ve herkesin bir geçmişi vardır, Bu sayfada önemli olan kim olduğunuz değil, önemli olan çek mağduru olmanızdır,

    YanıtlaSil
  142. EROS'A SORMUŞLAR: NEDEN ESKİSİ GİBİ AŞK OKLARI ATAMIYORSUNUZ ?

    EROS CEVAP VERMİŞ: KIÇINIZ AYRI, BAŞINIZ AYRI OYNUYOR, DENK GETİREMİYORUM ! :))

    YanıtlaSil
  143. BOŞ İŞLERDEN KONUŞUYOR AV.BEY İCRA YÖNTEMLERİ FALAN ANLATIYOR ŞU AN

    YanıtlaSil
  144. seker765 i tanıdığını mı zannediyorsun sen???
    koımik olma ve hedef göstermeye çalışma...bu ancak sizin zayıflığınızı gösterir...herhalde cüneyt bey beni sizden çok daha yakından tanır...

    seker765

    YanıtlaSil
  145. Ayferyilmaz kadıköy14 Aralık 2013 11:06

    BU SÜPEERDİİİİİ YAAAAAAA______________________

    YanıtlaSil
  146. Ayferyilmaz kadıköy14 Aralık 2013 11:06

    BU SÜPEERDİİİİİ YAAAAAAA______________________

    YanıtlaSil
  147. SN. BİLGİN;
    DOĞRU SALLANIR SALLANIR YIKILMAZ.. SİZ VE BİZ GÜÇLÜ SALLANDIK AMA DÜŞSEKTE KALKMAYI BİLİRİZ..
    BENCE KİM OLDUĞUNUZ ÖNEMLİ VE BUNDAN SONRA NELER YAPACAĞINIZ VE HEPİMİZİN NELER YAPACAĞI DAHA DA ÖNEMLİ.....

    YanıtlaSil
  148. Emre Ozturk AGE4814 Aralık 2013 11:06

    AYDIN KARDEŞİM NASILSIN DÜN GECE SANA MAİL ATTIM BAKABİLDİNMİ

    YanıtlaSil
  149. Emre Ozturk AGE4814 Aralık 2013 11:06

    AYDIN KARDEŞİM NASILSIN DÜN GECE SANA MAİL ATTIM BAKABİLDİNMİ

    YanıtlaSil
  150. Sonuna kadar serap kardeşimin yanındayım helal olsun herzaman dediği tek birşey vardı benim mücadelem yanız eşim için değil herkes için diye çizgisindende hiç şaşmadı gerçek bir mücadele verdi her platformda çokta güzel ifade etti kendini ve hepimizi neden bu kadar üzerine gidiliyor anlamıyorum sanki meşhur olmak için çıkıyor tv lere teşekkür etmemiz gerekirken yerden yere vurmuşuz o tv programlarına katılmak için mesaisinden harcıyor,işinden izin alıyor,yol parası veriyor ve bence hiçbir eleştiriyi hakketmiyor.

    YanıtlaSil
  151. arkadaşım ben de senin durumuna yakın bir sanayiciydim ama neyapalım bunlarda yaşanacakmış yaşıyoruz hepsi allah tan şimdi aklımız durdu en basit bir konuyu dahi çözemiyoruz

    YanıtlaSil
  152. VAYBE GÜNLER NASILDA GEÇİYOR DERLERYA HEP BÜYÜKLERİMİZ ÖMÜR BİTTİ ................SÖZDE BENDE BİR İNSAN OLMAYA GELDİM..........

    YanıtlaSil
  153. iş kolunuz hangi sektörden

    YanıtlaSil
  154. sayin basbakanimizdan allah razi olsun

    YanıtlaSil
  155. büyük konşmayalım bu sitede çok büyük insanlar var.......... düşenlerin dostlarıda yine bu sitede bulunanlardır en azından bu sitedekiler feleğin çemberinden geçtiler o yüzden ben şuyum ben buyum hesabı yapmayalım çok çoooooooook tecrübeler kazandık eşimizi dostumuzu öğrendik yolumuz açık........ eminimki bu saatten sonra hepimiz çok sağlam işler yapacağız ve yeniden dirileceğiz....

    YanıtlaSil
  156. UZMANLARIN BÜYÜK ARAŞTIRMASINDA ..AŞK İNSANA ÇEKTİRİR HASTALIGI GERİ PLANDA KALARAK ÇEK İNSANA ÇEKTİRDİ ...ÖN SIRADA YERİNİ KORUDU...

    YanıtlaSil
  157. güzel günler çok yakın ben artık geleceğe umutla bakıyorum. haftaya perşembe nur topu gibi bir kanunumuz olacak hemde cumhurbaşkanı onaylı :))))

    YanıtlaSil
  158. çok haklısın..

    YanıtlaSil
  159. büyük derken enine mi boyuna mı büyük. insan insandır hepimiz magduruz o kadar yani

    YanıtlaSil
  160. bankalar factoringten çek kırdırdığını tespit ettiği anda kredilerini kapatma yoluna gidiyorlar.tefecilik yapan birine toplu mal yaptım.adam 2003 subat ayında 50.000.tl hesabima yatırdı.bankalar tefeciden para aldım diye kredimi tasfiye etti,.garip ama gercek

    YanıtlaSil
  161. sayın izmirli çok haklısınız ...insanın kafası dolu olunca en basit olayı bile çözmekte acayip zorlanıyor...ben işyerimin tasfiyesinde de böyle bir durum yaşadım...bi ton alacak bir ton borç ve zamana karşı yarış....taşınmazlarımı nakte çevirmem çok acil gerekiyordu...hacze uğramadan ve inanın zamana karşı yarışırken gözümdeki gözlüğümü aramıştım 1 saat evde....bu çok acıdır ve hiç hakketmediğimiz bir olaydır...
    saygılar...
    seker65

    YanıtlaSil
  162. o büyüklük senin içinde mustafaenes kardeş eninemi boyunamı hesabını sen yaparsın artık

    YanıtlaSil
  163. inşallah kardeşim allahın izni ile dediğin gibi olacağız ben şahsen siteyi 15 aydır devamlı takip ediyorum ama umudumu hiç yitirmedim hep bu günlerin hayali ile yaşadık bunu bize yaşatmak için mücadele veren bütün arkadaşlar minettarım allah hepsinden razı olsun saygılarımla

    YanıtlaSil
  164. Emre kardeşim bakmaz olurmuyum, ulaştığın bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim. Görüşmek üzere kardeşim

    YanıtlaSil
  165. SAYIN BAŞBAKANA BİR TL ÖDEMEDİGİM HALDE İNSAFLI ve YÜREKLİ ÇIKTI...

    PEKİ YILLARDIR BİNLERCE ÇEK ÖDEDİĞİM TOPTANCILARIMDA
    BU YÜREGİ GÖREMEDİM NEDEN ,,,
    YAZIKLAR OLSUN VERDİĞİM EMEGE,, SİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİCEM...
    BENİM BAŞIMA GELENLER SİZLERİNDE BAŞINIZA GELMEDEN ÖLMENİZE ALLAH CC NASİP ETMESİN SİZ TİCARETİN YÜZ KARALARISINIZ....

    ALLAH BUNUN HESABINI SİZDEN VEYA YAKININIZDAN ÇIKARDIĞI ZAMAN BEN NE YAPTIMKİ DİYE HAYIFLANMAYIN SİZİ ALLAHA HAVALE ETMİŞTİM ZATEN AMMAAA BAŞAKANIMIZ DAHA ERKEN GÖRDÜ ŞÜKÜRLER OLSUNKİ,,,,
    BİZLERE ÇEKTİRDİKLERİNİZ SİZLERİN ÜZERİNE ÇIG OLARAK DÜŞSÜN SİZİ PEZEVENK'LER SİZİ ALLAHSIZ İBNELER...
    ŞEREFSİZ TOPTANCILAR ÇEKLERİMİZİ ALIPTA MALIMIZI GÖNDERMEYEN İBNELER... VEDE ÖDENEMEYEN ÇEKLERİMİİ İÇRAYA VERİN ELİMİZDEKİ MALLARI YARI PARASINA GERİ ALIN SONRADA CEZA DAVASI AÇIN ALLAHIN SOPASI YOK AMMAA BAŞBAKANIMIZIN SOPASI HEPİNİZE YETER SAGOLASIN BAŞBAKANIM VAR OLASIN ADALET BAKANIM

    BAŞBAKANIMIZ SİZLERDEN DAHA İNSAFLI VE YÜREKLİ ÇIKTI UTANIN UTANIN ,,

    YÜRÜBE BAŞBAKANIM ve ADALET BAKANIM


    AV.. ARKAAŞLAR KENDİNİZE DAHA CİDDİ DAVALAR BULUN MAZLUMUN AHIII ÇIKAR AHESTE AHESTE BEN GÖRÜCEM SİZLERİN CİDDİ DAVALARDA SİZLERİN BAŞARISIZLIGINIZI ALLAHSIZ İB……..NELER..


    İKİ BOKU ÜST ÜSTE SIÇAMAZSINIZ AMMAAA KONU TİCARET ADAMINA İCRA OLUNCA SİZDEN BÜYÜGÜ YOK AL PARAYI İCRAYA BEYANN ETE YAT SALAGA ALLAHSIZ İB….NELER ONDAN SONRA ÇIKSIN CEZA…


    SİZLERİNDE SONU DOKTORLAR GİBİ OLACAK VERECEKSİNİZ BU GARİBANLARA DÜRÜST İNSANLARA ÇEKTİRDİKLERİNİZİN HESABINI …
    BUNDAN SONRAKİ DAVALAR ZATEN AVUKATLAR ALEYHİNE AÇILAN YOLSUZLUK VE ENTİRİKA DAVALARI OLACAK….ÇAAKALLAR SİZİİ

    YanıtlaSil
  166. saygılar, size yorum yapmadım,
    şeker765
    gerçek mağdur dememdeki, sebep,
    bu işten daha çok canı yananlar, yuvası bozulanlar demek istedim...
    bence konuşmaya hakları var..

    YanıtlaSil
  167. arkdaşlar herkeze iyigeceler

    YanıtlaSil
  168. Sayin Bilgin,
    asagida yazinizi okudum sizi cok iyi anliyorum benzer seyler yasandi,allah yardimcimiz olsun...

    YanıtlaSil
  169. ben sizinle muhatap olamam...size son yazım

    YanıtlaSil
  170. o büyüklük senin içinde mustafa enes kardeş eninemi ölçersin boyunamı ölçersin o sana kalmıştır

    YanıtlaSil
  171. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM

    BU AKŞAMKİ YORUMUM KISA VE NET OLACAK,

    HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM.YANLIZLIĞIMI SİZLERLE PAYLAŞTIM.TEK DİLEĞİM HERKESİN ÖZGÜRLÜĞÜNE BİRAN KAVUŞMASI.

    SAYGILARIMLA

    LEVENT GÜRKAN
    BASKETÇİ 20/01/2012 23:53

    YanıtlaSil
  172. Sayın BAŞBAKANIMIZ yine adaletini gösterdi.İhlas son dakika habere bakın bütün eski savcılar,hakimler,iş adamı kılığındaki ....... ler,avukatlar neler yazmışlar.Arkadaşlar bu işin sağı solu yok.Bu iş adam işi bu iş BAŞBAKANIN işi gerisi teferruat.aydınlı geleceğimiz için ALLAH şu anki hükümeti başımızdan eksik etmesin....

    YanıtlaSil
  173. bi an bana yazdığınızı zannettim...dikkat etmedim sayın 06 ...özür dilerim..

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  174. bu konuda ki dileklerinize canigönülde katiliyorum...

    YanıtlaSil
  175. olmam değil...OLAMAZSIN....

    seker765

    YanıtlaSil
  176. sayın basketci
    her gun destegınız bızede umut verdi
    hergun sızın yazılarınızla guc aldık
    rabbım tez zamanda sevdıklerıze kavuştursun
    onlarda sızden gurur duyuyorlardır eminim bundan
    saygılar

    YanıtlaSil
  177. Oldum olası bu siyasetteki oyunları ve yalanları anlamış değilim, düne kadar CHP bu çekte hapis cezasının kalkması için en az 10 a yakın öneri verdi ve geçen 5 yıllık süreçte devamlı biz çek mağdurlarının yanında idi, ne olduda birden çek alacaklısının haklarını düşünür oldular, anlamakta zorluk çekiyorum, siyaset bu kadar ikiyüzlülük değildir, ben sol düşünceye yakın bir insanım ama bu chp nin yapmış olduğu bu ayak oyunlarından sonra artık partilere hiç güvenim kalmadı, chp ye yağmur ıslak yağıyor desek kalkıp yok arkadaş ıslak yağmuyor yağmazda atatürkten bu yana hep kuru yağmıştır, siz ıslak yağıyor diyorsunuz eğer yağmur ıslak yağarsa bu ülkede iltica vardır, bunlar yağmurun ıslak yağdığını söylediklerine göre taksimdede cami yaparlar der duruma geldiler, siyaset akıllı insanların işidir, ama bizim meclisimiz de o kadar akil insanı bulmak çok zor, ne diyelim bu çek mağdurluğu yüzünden meclisin ve meclistekilerin gerçek yüzlerinide gördüm, ben siyasetin ikiyüzlülük olduğunu düşünürdüm ama bu kadar da YALAN SÖYLEME SANATI olduğunu düşünmemiştim, sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  178. Arkadaslar belki hep sorularin tekrari olacak ama,taahhut ihlali ile ilgili net .Acababisey hic bir yerde bulamiyorum.Acaba icra ve iflas kanunu icinde oda cikacak mi?Avukatlarin zorlamalari ile verilen icra tahhutunden dolayi hapis cezasi kalkacakmi?Lutfen bilfiniz varsa paylasin,surekli tetikte yasamaktan bunaldik bir cogumuz..

    YanıtlaSil
  179. levent bey başbakanın kura çekimi konuşmasını şuan sitemizden okudum hayal gibi susuz kalmış çölde serap görmek gibi senin başta olmak üzere çalışmaların mücadelen vehırsın bizleri hep ayakta tuttu allahta senin yalnızlığını haftaya perşembe bitirir inşallah ailenle ve bizlerle daha güzel günler yaşamak ve yaşatmak adına teşekkürler içten bir şey daha ailemden bir parça oldun sen ve diğerleri bu aile büyük bir aile yaratan ve sebep olanlardan allah razı olsun

    YanıtlaSil
  180. PAŞAM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.

    BUNCA ZAMAN CIKARSIZ HİZMET HAK İÇİN MANTIĞIYLA SAMİMİYETİNİ BOZMADAN BURADA CANI GÖNÜLDEN MÜCADELE ETTİN.

    ŞAHSEN BEN SENDEN HELALLİK İSTERİM VE BU YASANIN CIKMASINDADA COK EMEĞİN OLDU.

    KARDEŞİM HAKKINI HELAL ET.

    YanıtlaSil
  181. saygılar,
    gerçekten mühim değil..dostluk olsun.

    YanıtlaSil
  182. ben gerçekten mağdurum .taahhüt ihlal hapsi ,karşılıksız çek hapsi,icralar ve şimdi boş ev ,ofis haczedildi. tüm yaşama sevincim de bitti. artık tek bir şey var .ya benimle tüm borçtan hapislikler için mücadele edersiniz ya da beni kaderime siz de terk edersiniz .sizleri seviyorum .

    YanıtlaSil
  183. SAYIN BAŞBAKANA BİR TL ÖDEMEDİGİM HALDE İNSAFLI ve YÜREKLİ ÇIKTI...

    PEKİ YILLARDIR BİNLERCE ÇEK ÖDEDİĞİM TOPTANCILARIMDA
    BU YÜREGİ GÖREMEDİM NEDEN ,,,
    YAZIKLAR OLSUN VERDİĞİM EMEGE,, SİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİCEM...
    BENİM BAŞIMA GELENLER SİZLERİNDE BAŞINIZA GELMEDEN ÖLMENİZE ALLAH CC NASİP ETMESİN SİZ TİCARETİN YÜZ KARALARISINIZ....

    ALLAH BUNUN HESABINI SİZDEN VEYA YAKININIZDAN ÇIKARDIĞI ZAMAN BEN NE YAPTIMKİ DİYE HAYIFLANMAYIN SİZİ ALLAHA HAVALE ETMİŞTİM ZATEN AMMAAA BAŞAKANIMIZ DAHA ERKEN GÖRDÜ ŞÜKÜRLER OLSUNKİ,,,,
    BİZLERE ÇEKTİRDİKLERİNİZ SİZLERİN ÜZERİNE ÇIG OLARAK DÜŞSÜN SİZİ PEZEVENK'LER SİZİ ALLAHSIZ İBNELER...
    ŞEREFSİZ TOPTANCILAR ÇEKLERİMİZİ ALIPTA MALIMIZI GÖNDERMEYEN İBNELER... VEDE ÖDENEMEYEN ÇEKLERİMİİ İÇRAYA VERİN ELİMİZDEKİ MALLARI YARI PARASINA GERİ ALIN SONRADA CEZA DAVASI AÇIN ALLAHIN SOPASI YOK AMMAA BAŞBAKANIMIZIN SOPASI HEPİNİZE YETER SAGOLASIN BAŞBAKANIM VAR OLASIN ADALET BAKANIM

    BAŞBAKANIMIZ SİZLERDEN DAHA İNSAFLI VE YÜREKLİ ÇIKTI UTANIN UTANIN ,,

    YÜRÜBE BAŞBAKANIM ve ADALET BAKANIM


    AV.. ARKAAŞLAR KENDİNİZE DAHA CİDDİ DAVALAR BULUN MAZLUMUN AHIII ÇIKAR AHESTE AHESTE BEN GÖRÜCEM SİZLERİN CİDDİ DAVALARDA SİZLERİN BAŞARISIZLIGINIZI ALLAHSIZ İB……..NELER..


    İKİ BOKU ÜST ÜSTE SIÇAMAZSINIZ AMMAAA KONU TİCARET ADAMINA İCRA OLUNCA SİZDEN BÜYÜGÜ YOK AL PARAYI İCRAYA BEYANN ETE YAT SALAGA ALLAHSIZ İB….NELER ONDAN SONRA ÇIKSIN CEZA…


    SİZLERİNDE SONU DOKTORLAR GİBİ OLACAK VERECEKSİNİZ BU GARİBANLARA DÜRÜST İNSANLARA ÇEKTİRDİKLERİNİZİN HESABINI …
    BUNDAN SONRAKİ DAVALAR ZATEN AVUKATLAR ALEYHİNE AÇILAN YOLSUZLUK VE ENTİRİKA DAVALARI OLACAK….ÇAAKALLAR SİZİİ

    YanıtlaSil
  184. tüm dava arkadaşlarıma iyi geceler diliyorum,
    son günlerimiz esaret altında,
    ARTIK ÇALIŞMA ZAMANI,
    BORÇ ÖDEME ZAMANI,
    ÖZGÜRLÜK ZAMANI,
    ÇOK ŞEYLER YAŞADIK ARTIK BEMBEYAZ SAYFA AÇILIYOR, ÖNÜMÜZE BAKMA ZAMANI,
    ESKİ GÜNLER ARTIK HİÇ OLMIYACAK DAHA AKILLI TİCARET YAPICAĞIZ,
    YAKINIMIZDA OLAN BİZE DESTEK OLAN HERKEZE KENDİMİZİ GÖSTERECEĞİZ,
    ALLAH HEPİMİZİN YANIMIZDA OLSUN GÜÇ VERSİN ÇOK ÜZÜLDÜK, ÇOK ÇEKTİK(ÇEK),MUTLULUĞU HAK ETTİK...
    BURADA DESTEK OLAN,DIŞARIDA DESTEK OLAN VE BİZE HAK VEREN HERKEZDEN ALLAH RAZI OLSUN...
    AMA BENİM FİKRİM BURADA OLAN( GERÇEK) KADER ARKADAŞLARIMIZLA İYİ TAMAM DEYİPTE MÜCADELE BİTTİ DİYE GÖRÜŞMEMEZLİK YAPMIYALIM DAHA ÖNÜMÜZDE TİCARETTE OLAN ÇOK YANLIŞLIK VAR ONUN MÜCADELESİNİ VERMELİYİZ...
    BUGÜN BİZİM YAŞADIKLARIMIZ BİZE DERS OLDU FAKAT DAHA GELECEKTE TİCARETE ATILCAK ARKADAŞLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ....
    BİZLER,BİZDEN SONRAKİLERE ÖRNEK OLMALIYIZ...
    SAYGILARIMLA DEĞERLİ DAVA ARKADAŞLARIM...

    YanıtlaSil
  185. ben onu mecazen söyledim. yoksa aynı kapıya çıkıyor yorumumuz. cevabınız da güzeldi ayrıca

    YanıtlaSil
  186. BASKETÇİ ABİMİZ yalnız değilsin.... bizler sen göermesende hep yanındayız sen rahat ol

    YanıtlaSil
  187. Emre Ozturk AGE4814 Aralık 2013 11:06

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM HEPİNİZE HAYIRLI GECELER DİLERİM ALLAH RAHATLIK VERSİN HUZURLA UYUYUN ÖZGÜRLÜK AVUÇLARIMIZDA KAÇACAK HİÇ BİR YERİ KALMADI HAKKIMIZDI HAKTAN REVA GÖRÜLDÜ BİZİM OLDU SAYGILARILA

    YanıtlaSil