Kaleci Fevzi Tuncay’ın Taahhüdü İhlal Dramı

Fevzi Tuncay, taahhüdü ihlal, ödeme şartını ihlal, cezaevi, icra dairesi, icra haciz taahhüt mağdurları, icra mahkemesi, nafaka borcu
Beşiktaş’ın eski kalecisi Fevzi Tuncay’ın gazetelere yansıyan elleri kelepçeli halde "Taahhüdü İhlal" suçu nedeniyle cezaevine götürülme fotoğraflarını tüm Türkiye izledi. Kalecisi Fevzi Tuncay savcılığa gitmiş ve teslim olmuştu. İşlediği suç sanki büyük bir suçmuş gibi, yakalanan bir çok dolandırıcı, hırsız ve tecavüzcüye kelepçe taktırmaya gerek görmeyen bir çok Savcı, kaleci Fevzi Tuncay kendi ayağıyla gelip teslim olmasına rağmen kelepçe taktırmıştı.

Fevzi Tuncay'ın elleri kelepçeli (!) iki elinin arasında ise cezaevi günleri için hazırladığı naylon bir poşet.

Peki ne suç işlemişti de 3 aylık esareti hak etmişti Fevzi? Dolandırıcılık mı? Hırsızlık mı? Yoksa adam yaralama mı?

Eski eşine 150 bin liralık borcunu ödeyemediği için polise kendi ayaklarıyla gidip, “param yok, hapis yatmaya razıyım” demişti milli kaleci!

Savcı talimatıyla ellerine kelepçe vurulan Fevzi Tuncay polis çemberinde ceza evine götürüldü ve bu görüntüler gazete manşetlerinde yer aldı. Fevzi Tuncay, "Beni kelepçeleyen polislere kimse kızmasın, kelepçe takmasalardı onlar ceza alacaktı, kelepçeyi istemeye istemeye taktılar” diye konuştu.

Kaleci Fevzi Tuncay, Beşiktaş formasını giymiş, hatasıyla sevabıyla siyah beyazlıların kalesinde bir dönem yerini almıştı. Ama kimse Fevzi Tuncay'ın kelepçeli bir şekilde cezaevine gidişinin fotoğraflanacağını düşünmemişti.

Sezon başında Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen tarafından göreve çağrılan ve kaleci antrenörü olması istenen Fevzi Tuncay, bunu reddetmişti. Bu derece paraya ihtiyacı olan bir isim, neden böyle bir işi elinin tersiyle itmişti? Fevzi Tuncay biriken bu borçlar ve hakkında "Taahhüdü İhlal" suçuyla çıkarılmış olan yakalama kararı nedeniyle işi kabul etmemişti.

"Beşiktaş’ta göreve başlamadım, çünkü üzerimde Beşiktaş eşofmanı varken, kelepçeli bir şekilde cezaevine gidemezdim. Beşiktaş camiasına böyle bir şey yaşatmak hakkım değil. bu nedenle Beşiktaş alt yapısında göreve başlayamadım."

Bir dönem adından başarıyla söz edilen Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay, 1997'de eşi Yeşim Tuncay ile evlendi. Bu evlilikten bir kızı olan Tuncay çifti 2002 yılında geçimsizlik nedeniyle boşandı. Fevzi Tuncay, 2003 yılı haziran ayında Eylem Çukuryurt ile Muğla'da evlendi. Bu evliliğinden de bir kız çocuğu olan Fevzi Tuncay Bir süre sonra Eylem Çukuryurt ile anlaşmalı olarak boşandı. Boşanma protokolüne göre çocuk anne Eylem Çukuryurt'a verildi. Fevzi Tuncay eşine nafaka ve boşanma tazminatı olarak taksitler halinde toplam 150 bin lira ödemeyi kabul etti.

Kaleci Fevzi Tuncay maddi imkansızlıklar nedeniyle nafakalarını düzenli olarak ödeyemedi ve ödenmesi gereken tutar 400 bin TL gibi yüklü bir rakama ulaştı. Bunun üzerine Fevzi Tuncay, Eylem Çukuryurt'la anlaşma yoluna gitti ve 150 bin TL ödenmesi halinde tazminat ve nafaka taleplerinden vazgeçilmesi konusunda anlaştı. Bu paranın 50 taksitle ödenmesi konusunda Fethiye İcra Müdürlüğü'ne ödeme taahhüdünde bulunuldu. Ancak Fevzi Tuncay bu ödeme taahhüdünü yerine getiremediği için hakkında "taahhüdü ihlal" suçundan dava açıldı. Fethiye İcra Ceza mahkemesi Fevzi Tuncay hakkında taahhüdü ihlal suçundan dolayı 3 ay hapisle cezalandırılması kararı verdi ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kaleci Fevzi Tuncay, 3 ay önce polisler tarafından evinden alınarak önce karakola daha sonra da Savcılığa çıkarıldı ve parayı ödemesi, ödemediği taktirde 10 gün içinde ceza evine teslim olması konusunda ihtarda bulunarak serbest bırakıldı. Fevzi Tuncay bu süre içerisinde eski eşi Eylem Çukuryurt'la anlaşma yolu aradı, anlaşma talepleri karşılıksız kalan Fevzi Tuncay 10 günlük teslim süresi içerisinde de cezaevine teslim olamadı.

Hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılan Fevzi Tuncay, İzmir Adliyesi'ne giderek teslim oldu ve elleri kelepçeli olarak Buca Kapalı cezaevine gönderildi. Bu görüntülerin medyada yer alması üzerine pek çok ünlü isim seferber oldu. Fevzi Tuncay'ın serbest bırakılması için Fethiye 2'nci İcra Müdürlüğünü'nün banka hesabına pek çok ünlü isim para yatırdı. Para yatıranlar arasında şu isimler yer aldı:

"Tayfur Havutçu 3 bin TL, Rıdvan Dilmen 5 bin 270 TL, Mustafa Denizli 5 bin TL, Emre Belözoğlu 5 bin TL, Tümer Metin 5 bin TL, Metin Tekin 3 bin TL, Rıza Çalımbay 5 bin TL, Ertuğrul Sağlam 5 bin TL, Rüştü Reçber 5 bin TL, Samet Aybaba 3 bin TL, isimsiz 5 bin TL, Profesyonel Futbol Derneği 2 bin TL."

Bu güne kadar ödenmeyen 17 taksit tutarı olan 51 bin 270 lira Muğla'nın Fethiye İlçesi 2. İcra Müdürlüğü'ne yatırılmasının ardından Buca Cezaevi'nde bulunan Fevzi Tuncay'ın serbest bırakılması için Fethiye 2. İcra Dairesi işlem başlatması üzerine Fevzi Tuncay Buca Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

5 yorum:

  1. murat bişirici18 Kasım 2013 17:17

    onun arkadaşları vardı yardım etti çıkardılar bizim gibi yardım edecek kimsesi olmayan vatandaş ne yapsın nedn kimse başkalarını düşünmez herkes onun gibi ünlü mü olmak zorunda

    YanıtlaSil
  2. aynı durumdayım burayada bin kere yazdım bi cevap alamadım

    YanıtlaSil
  3. Yorumlar sayfasına yazarsanız

    http://www.cekmagdurlari.com/2013/09/adalet-bakanlgnn-taahhudu-ihlal-acklamas.html

    YanıtlaSil
  4. Do you need personal loan for business ? if you are interested contact this email: xavigeradloanfirm@yahoo.com for your loan transfer. we gives loan at 3% rate.

    Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir: (xavigeradloanfirm@yahoo.com)

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz 3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:

    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz

    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil