Dershane Kavgasını Taahhüdü ihlal İntiharı Başlattı!

taahhüt Mağdurları, dersane borcu, Semih Soner Sipahi, Emine SipahiHer şey üç yıl önce oğlunun dershane borucunu ödeyemediği için cezaevine giren bir annenin dramı üzerine başladı.

Muğla'da yaşayan ve okuma yazma bilmeyen Emine Sipahi, kendisine dershanede imzalatılan evrak nedeniyle şubat 2010'da "taahhüdü ihlal" suçundan cezaevine konuldu. Anne Emine Sipahi'nin dershane borcundan dolayı cezaevine girmesi olayında kendisini suçlayan Semih Sipahi 2 Nisan 2010'da evlerinin balkon demirine boynuna bağladı iple kendisini asarak intihar etti.

Çocuğunun dershane borcunu ödeyemediği için cezaevinde olan ve oğlunun ölüm acısıyla sarsılan 52 yaşındaki Emine Sipahi bir süre tahliye edilmedi, bu olayın gazete haberlerine yansıması üzerine toplanan paralarla dershane borcu ödenen Emine Sipahi cezaevinden tahliye edildi.

Cezaevinden tahliye edilen Emine Sipahi oğlunun mezarı başında "Bu rant kapıları kapatılsın. Ben yandım başkaları yanmasın. Ben aslan gibi oğlumu dershaneye kurban verdim" ifadesi medyada yankı buldu ve yaşanan bu dram 2010 yılında dershanelerin masaya yatırılmasına neden oldu.

BU BİR GARABET
Bir annenin cezaevine, oğlunun da mezara girmesine neden olan bu durumun incelenmesini isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan olayı, "Bu bir garabet" sözleriyle değerlendirdi ve bu değerlendirmeyi, Güney Kore yolunda yaptığı "Dershaneleri kapatacağız" açıklaması izledi.

Başbakan Erdoğan öğrencilerin niçin dershaneye gitme gereği hissettiklerinin araştırılmasını istediğini belirterek de "Çok açık net söylüyorum. Milli Eğitim Bakanımızla konuşuyorum, niçin acaba öğrenciler üniversite hazırlık kursuna giderler? Bunu anlamakta çok zorlanıyorum" dedi.

BURS TEKLİFİ BİR ANDA BORCA DÖNÜŞTÜ
Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Emine ve Mustafa Sipahi çifti, 2008'de oğulları Samet (20) ve kızları Ö.'yü (15) dershaneye kaydettirdi. Dershaneden gelen Burs vereceğiz teklifiyle aile 17 yaşındaki oğulları Semih Sipahi'yi de dershaneye kaydettirdi.

Ancak bir süre sonra dershaneye 5 bin lira borçları olduğu belirtildi ve ödenmesi istendi. Okuma yazma bilmeyen Emine Sipahi daha önce kendisine imzalatılan bir evrak gerekçe gösterilerek şubat 2010'da "taahhüdü ihlal" suçundan cezaevine konuldu. Aile, Annelerini cezaevinden çıkarabilmek için evlerini satışa çıkardı ama alıcı çıkmadı.

Annesinin durumuna üzülen ve annesinin cezaevine konulmasını bir türlü kabullenemeyen Semih Sipahi, 2 Nisan 2010'da kendini evlerinin balkon demirine asarak intihar etti. Bu gelişmelerin ardından toplanan paralarla dershane borcunun bir kısmı ödendi ve dershane şikayetini geri aldı ve anne Emine Sipahi, oğlu öldükten 3 gün sonra cezaevinden tahliye edildi.

BİR BABA DA KENDİNİ YAKMIŞTI
Dershane borcu yüzünden zor günler yaşayan sadece Sipahi ailesi değildi. Medyaya yansıyan bir başka dershane borcu olayı da Antalya'da yaşanmıştı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde çocuğunun dershane parasını ödeyemeyen bir kişi evine haciz gelmesi üzerine bunalıma girerek benzinle kendini yakmaya kalkışmıştı.

Çocuğunun dershane parasını ödeyemeyen Recep Abacıoğlu isimli baba eline bir bidon benzin alarak dershane önüne gelerek kendini yakmaya çalıştı. Recep Abacıoğlu bu girişimi polisin zamanında müdahalesiyle önlenmiş ve bu olay medyada yer aldığında dershaneler konusu tekrar gündeme gelmişti.

RotaHaber

4 yorum:

  1. Bende 4 çocuk annesiyim taahhütu ihlal suçundan cezaevine girdim en küçük kızım 1 yaşındaydı para ödeyemiyoruz diye bir anne dört evladından ayırılıp parmaklıklar ardına koyulur mu nasıl bir adalettir bu yetkililere sesleniyorum elimi de borcu var şuan aranıyor paramıZ olsa öderiz çocuklarımın babası şuan kaçak yaşıyor çalışamıyor bu nasıl adalettir

    YanıtlaSil
  2. Taahhüdü ihlal suçu kaldırılmalı insanların yaşamını özgürlüğünü engellemeyin hele bizim gibi mağdur anne ve babaların kaçak yaşamak zorunda bırakmayın derde bu adalet

    YanıtlaSil
  3. yorumlar sayfasındayız sizide bekleriz

    YanıtlaSil
  4. Is için kisisel kredi ihtiyaciniz var mi? Eger ilgileniyorsaniz bu e-posta temas: kredi transferi için xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 oraninda kredi verir.

    YanıtlaSil