Sinan Aygün Taahhüdü İhlal Yazılı Soru Önergesi

taahhüdü ihlal suçu, her bir suç için üç aya kadar tazyik hapsi, ödeme şartını ihlal, icra mahkemeleri, icra daireleriBorçlu vatandaşlarımız, icra sırasında alacaklı tarafa "borcu ödeyeceğine ilişkin taahhütte bulunan" ancak ödemeyi yapamayanlar "taahhüdü ihlal" suçundan, her bir suç için üç aya kadar tazyik hapisle cezalandırılmaktadırlar.

Özellikle kırsal kesimden, bu konuyla ilgili olarak çok miktarda şikayetler gelmektedir.

Bankalardan kullandıkları tarım kredilerini ile gübre, ilaç, tohumluk, yem alımı ve benzeri nedenlerle doğan borçlarını ödeyemedikleri için icralık olan birçok çiftçi vatandaşımızın icralık olduktan sonra imzaladıkları taahhüdü ihlal ettikleri gerekçesiyle hapiste ya da hapse atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadırlar.

İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesi gereğince bu duruma düşen vatandaşların ya hapse atıldıkları ya da hapse atılma korkusuyla kaçak durumuna düştükleri için ekonomik hayattan uzaklaştıkları ve böylece taahhüt ettikleri borçlarını ödeme kabiliyetlerini tümüyle kaybettikleri gözlenmektedir.

Taahhüdü ihlalden hapis cezası almış birçok vatandaş hapiste yatarken, birçok vatandaşın da yakalanmamak için işini, tarlasını, köyünü, evini terk etmiş durumda olduğu ileri sürülüyor.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
18/03/2013

Aşağıdaki sorularımın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin- tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Saygılarımla;

                                                                                                                     Sinan AYGÜN
                                                                                                                Ankara Milletvekili

       Bilindiği gibi, icralık olduktan sonra icra sırasında alacaklı tarafa "borcu ödeyeceğine ilişkin taahhütte bulunan" ancak ödemeyi yapamayanlar "taahhüdü ihlal" suçundan, her bir suç için üç aya kadar tazyik hapisle cezalandırılmaktadırlar.

       Özellikle de kırsal kesimden, bu konuyla ilgili olarak çok miktarda şikâyetler gelmektedir. Bankalardan kullandıkları tarım kredilerini ya da gübre, ilaç, tohumluk, yem alımı ve benzeri nedenlerle doğan borçlarını zamanında ödeyemedikleri için icralık olan birçok çiftçi vatandaşımızın icralık olduktan sonra imzaladıkları taahhüdü ihlal ettikleri gerekçesiyle hapiste ya da hapse atılma tehlikesiyle karşı karşıla bulundukları belirtiliyor.

       Taahhüdü ihlalden hapis cezası almış birçok vatandaş hapiste yatarken, birçok vatandaşın da yakalanmamak için işini, tarlasını, köyünü, evini terk etmiş durumda olduğu ileri sürülüyor.

       İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesi gereğince bu duruma düşen vatandaşların ya hapse atıldıkları ya da hapse atılma korkusuyla kaçak durumuna düştükleri için ekonomik hayattan uzaklaştıkları ve böylece taahhüt ettikleri borçlarını ödeme kabiliyetlerini tümüyle kaybettikleri gözlenmektedir.

1- Halen, kaç vatandaşımız çeşitli mahkemelerde, taahhüdü ihlal suçundan yargılanmaktadır?
2- Son 10 yılda "taahhüdü ihlal" suçundan kaç vatandaşımız mahkum olmuştur?
3- Taahhüdü ihlal suçundan aldığı mahkumiyet nedeniyle ceza ve tutuk evlerinde kaç vatandaşımız bulunmaktadır?
4- Taahhüdü ihlal suçundan aldığı mahkumiyet kararı kesinleştiği halde ceza evine girmemek için kaçak duruma düşmüş kaç vatandaşımız bulunmaktadır?
5- Taahhüdü ihlal gibi ekonomik bir suça hapis cezası vermek yerine ekonomik bir ceza verilmesine yönelik yeni bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

929 yorum:

  1. Ne zaman sonuçlanır bu önerge?

    YanıtlaSil
  2. dilek karataş16 Nisan 2013 21:42

    arkaslar siteye ne oldu

    YanıtlaSil
  3. dilek karataş16 Nisan 2013 21:49

    kimse yokmuuuu

    YanıtlaSil
  4. işallah en kısa sürede bu ceza kalkacaktır.

    YanıtlaSil
  5. herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar

    YanıtlaSil
  6. yorumlar sayfası çalışmıyormu acaba

    YanıtlaSil
  7. izmirlimagdur17 Nisan 2013 10:01

    kimse yokmu artık hiç umudumuz kalmadımı....bittimi herşey...

    YanıtlaSil
  8. SELAM LAR NE OLDU KİMSEDEN SES SEDA YOK GELİŞMELERDEN BİLGİ VERİYORDU BAZI ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  9. sinan bey konunun takipçisi olunuz

    YanıtlaSil
  10. Site yorumlara neden kapali

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar edirne'de ki kız kadar olamıyoruz. helal olsun vallahi kıza. hareketinin arkasında durdu, tüm türkiye de onun arkasında oldu. bakın şimdi nasıl hallettiler kanser hastalarına ilaç olayını.

    Artık bizler içinde birşeyler yapılması lazım. bu sesi duyurmamız gerekiyor. sadece burada yazmak yetmiyor gördüğünüz gibi. BİRŞEYLER YAPMAK LAZIM!.

    Yoksa daha çok ailelerin canı yanacak.

    Medya kanallarını kullanmamız gerekiyor. Biliyorsunuz ki medya olmadan bu iş olmaz. burada bir metin hazırlıyalım her kes o metni gerekli kurumlara ve kuruluşlara göndersin. Sesimizi haykıralım. Yoksa bu iş olmayacak.

    Sesimizi duyurmak için her türlü mantıklı yol gösterilmesine açık olalım ve buna biraz olsun kafa yoralım lütfen. Gerekiyorsa topladığımız imzalar ile gaztelerde tam sayfa ilan verip sesimizi duyuralım.

    YanıtlaSil
  12. dilek karataş17 Nisan 2013 21:42

    neden kimse yokkk

    YanıtlaSil
  13. neden kimse yok artık umudumuz kalmadımı

    YanıtlaSil
  14. yorumlar açılmış Cüneyt Bey çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  15. Sitemizin yeniden açılması tüm taahhüdü ihlal cezalıları arkadaşlarımız için hayırlara vesile olsun. Cüneyt Hocam (Pirimiz) binlerce sorunlu insan size ve bu baba ocağı sitemize çok şey borçludur, çok şey...


    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  16. Sitemizin yeniden açılması hayırlara vesile olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  17. Salı günü Ankara ya gidilecekti..Gidildimi ne oldu ? görüşme yapıldı mı?Cüneyt hocam yorumları bir aç bir kapat olmuyor yani !! artema bile olsa dayanmaz.İnsanlarımız can derdinde Çaresiz ve yalnızlar kimi cezalandırdınız sanki ? olan insanlarımıza oluyor..diğerlerinin tuzu kuru.kime kızdıysanız onu kapatın lütfen ..Bir şey yapılacaksa tam yapılsın..Şimdi sonuç olarak nedir son durumlar ? birşeyler olacak mı ? gelişmeler neler?

    YanıtlaSil
  18. O Kadar önerge,kanun teklifi,yazılı ve sözlü vs. birçok şey yapılmasına rağmen..Kahraman hakimimizin verdiği kararlara rağmen ,Faik Tunay,Sinan Aygün ,Alim Işık, vb. bir çok milletvekilimizin katkıları Oktay Saral gibi birçok vekilimizin desteklerine rağmen acı ve çirkin cezaevi taşını yerinden oynatamadık..Her türlü haksızlığın yaşandığı en kötü suçları işleyenlerle aynı kefeye konan bu taahüd belasını mutlaka çözeceğiz...Gazete ilanları ,medya,meclis ziyaretleri derken daha başka bakalım neler yapacağız..Ama sonuçta bu işler mutlaka düzelecek yoluna ,rayına girecektir..Sadece ülkemizde yapılıyor olması hakka adalete sığmaz yakışmaz..Cihana hükmeden ırkın evlatlarını senin borcun taahüdün var diye hapise cezaevine atamassınız..

    YanıtlaSil
  19. oh nihayet sitemiz açılmış kendimi çok yanlız hissettim site kapanınca herşey bitti artık die düşündümm

    YanıtlaSil
  20. günaydın arkadaşlar yorumların kapatılması sanki hepimizin hapse atılması gibi sayfamızı bizlere çok görmeyin bizlerde sayfamızın kıymetini bilelim saygılar

    YanıtlaSil
  21. Sitenin önemini şu bir kaç günde anladık meğer gözümüz kulağımız tek iletişim kaynağımız siteyi tekrar aktif hale getirenlere sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. izmirlimagdur18 Nisan 2013 09:19

    şükür site açıldı...Hayırlara vesile olsun...

    YanıtlaSil
  23. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı bir gün diliyorum. Bazı arkadaşlarımız sitemizin zaman zaman geçici olarak neden kapandığını sormakta ve bazende Cüneyt Hocam'a (Pirimiz) sitem edilmektedir.


    Gerçi zaman zaman bu anlamda çokça açıklamalar yapılmıştır ama, yine kısaca; saatlerce birileri sitede küfürler savurmakta, önüne gelene çatmakta ise, Cüneyt Hoca 24 saat sitenin başında nöbetçi mi kalmalı?


    Kaldı ki özel bir isim vermeden şunu belirtmek istiyorum. Genel anlamda işi biten arkadaşlarımız, sitemizden ayrılmış, beraber mücadele verdiğimiz konulara destek vermemiş ve bazen tüm yük Cüneyt Hocam'ın omuzlarına yüklenmiştir. (Bende dahil)


    Evet taahhüdü ihlal cezalıları bakımından bir sonuca ulaşılabilmiş değildir ama, bu durum ulaşılamayacağı anlamını da taşımaz. Taahhüdü ihlal cezalıları bakımından yinede 02.07.2012 tarihinden bugüne kadar, eksiğimizle birlikte gereken şeyler yapılmıştır diye düşünüyorum.


    Esas meselemiz mücadeleye devam edecek miyiz yoksa bu iş bitti tamam deyip bırakacak mıyız???


    Resmimin üzerine tıkladığınızda gerekli yer ve yetkililerin iletişim bilgilerini, örnek sayılabilecek dilekçe ve yazı örneklerini göreceksiniz. Tüm arkadaşlarıma saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  24. dilek karataş18 Nisan 2013 10:14

    http://marastahaber.com/gundem/4-yargi-paketi-dahilinde-tahliyeler-basladi-6411h.html

    YanıtlaSil
  25. herkese hayırlı günler cüneyt abim sonsuz teşekkürler ve saygılar tüm tahaddüt magdurlarının tek haber kaynagı bu sitedir dilerim tüm arkadaşlar biraz daha dikkatli olurlar bireysel tartışmalara girmezler inşallah ve bireysel tartışmalardan dolayı bu sitenin engellendigini unutmazlar.ve ayrıca burası bir sohbet sitesi degil bir sorunu çözmek için buraya toplandıgımızı unutmazlar saygılar ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  26. agzına saglık

    YanıtlaSil
  27. hayırlı günler davamızda nasıl bir gelişme var.lütfen bilgi verin

    YanıtlaSil
  28. mersin millet vekili mehmet şandır önerge verdi gene ret verildi

    YanıtlaSil
  29. isa degirmenci18 Nisan 2013 11:38

    herkese hayırlı olsun abimiz bizleri kırmadı cok şükür kavuştuk allaha şükür lütfen izin vermeyin bizi dağıtmak

    YanıtlaSil
  30. isa degirmenci18 Nisan 2013 11:45

    sitemiz gücümüzün eseridi,r allah razı olsun cüneyt beyden kırmadı gene kapatılamsına lütfen izin vermeyin

    YanıtlaSil
  31. isa degirmenci18 Nisan 2013 12:01

    ana sayfada akil insanlar var onları arayıp derdinizi anlatın ben arasım baro başkanı ile konuştum tamam bildircem dedi iki kişiyle konuştum bunları arayınki tepkimizi

    YanıtlaSil
  32. dilek karataş18 Nisan 2013 12:17

    http://marastahaber.com/gundem/4-yargi-paketi-dahilinde-tahliyeler-basladi-6411h.html

    YanıtlaSil
  33. isa degirmenci18 Nisan 2013 12:37

    Ali BAYRAMOĞLU : 0(532)2628775 (Yazar) aramıştım bu kişiyi yazarmış konuyu anlattım rahatsız ediyormuşum kendisine kapattı telkefonu

    YanıtlaSil
  34. Osman Türe‏@Osman_Ture3314 Nisan

    @aytugatici borcunu ödeyemeyen esnaf hapiste, dosya başı 90 gün. hırsız, tecavüzcü denetimli serbestlik aldı onlar içeride kaldı. susmayın !

    chp mersin milletvekili tweetimizi retweet etmiştir...

    YanıtlaSil
  35. isa degirmenci18 Nisan 2013 13:04

    Öztürk TÜRKDOĞAN : 0(532)3336246 (İHD) öztür bey konun yakın takipcisi olacağım diye söz verdi arayın derdinizi anlatın sağ olsun

    YanıtlaSil
  36. osman abi beni ara

    YanıtlaSil
  37. isa degirmenci18 Nisan 2013 13:07

    osman bey seninle konuşalım telefonunu kimden alırım

    YanıtlaSil
  38. akilgüneydogu @gmail.com ahmet faruk ünsal beye mesaj atın madur insanların haklarını arayan bir abimiz

    YanıtlaSil
  39. 05325496616 levent korkut kendisi akil insalardan ben aradım ve çok ilgilendi notlarını aldı ve bana yeniden döndü ve detaylı bilgi aldı

    YanıtlaSil
  40. benim ümidim kesildi bu hükümete bizde Abdullah öcalanın adamı olsaydık bizimde istediğimiz yerine gelirdi şimdiye sanki milleti içeri alıncamı borcunu alıyorlarmı sanki yok kardeşim para yok vatandaşta borçluya versene krediyi pkk ya veriyonya onu borçluya ver

    YanıtlaSil
  41. şuan toplantıda saat 3 te arayın

    YanıtlaSil
  42. ilker arkadaşım birbilgin varmı Sadullah ergin demişki konuşmasında 5000 ve altı olan borçluların tazyik hapis cezası kaldırma amaçlı bi konuşması söz konusu varmı bilgisi olan

    YanıtlaSil
  43. nezaman benim bilgim yok bu konuda

    YanıtlaSil
  44. benim bildiğim bu çok önceki bir öneriydi ama olmadı sadece asgari ücretin altındaki borçlara yok

    YanıtlaSil
  45. tasgetirena@gmail.com ahmet taşgetiren konu ile alakalı mail bekliyor arkadaşlar buraya maduriyetinizi bildiriniz

    YanıtlaSil
  46. zübeyde peker 053309393925 akil insanlardandır. tutuklu hükümlü aileleri dernegi başkanı çok ilgileniyor bu konu ile arayın

    YanıtlaSil
  47. arkadaşlar unutmayın akil insanları görevlendiren sn başbakanımız görevlendirdi konuşmallarınızı kibar bir bir dille ve kısaca özetleyerek anlatınız

    YanıtlaSil
  48. şimdi gönderdim mail, daha öncekileri örnek olarak ekleyip yazımı yazarak gönderdim, bilginize

    YanıtlaSil
  49. kesinlikle katılıyorum ki başbakanımıza sorunların iletileceği çok iyi bir yol bu...üstünde durmamız şart

    YanıtlaSil
  50. zübeyde pekerin tel. aradım .Aramaları reddetti.

    YanıtlaSil
  51. İlker'de ve Semih'de var İsa, ayrıca sana e-mail atmıştım. Ulaşamazsan e-mailine tekrar yazabilirim.

    YanıtlaSil
  52. @chp_ankarail borcunu ödeyemeyen esnaf hapiste,dosya başı 90gün.hırsız, tecavüzcü denetimli serbestlik aldı onlar içeride kaldı.susmayın!
    chp ankara tweetimizi retweet etmiştir...

    YanıtlaSil
  53. aysen_1985198518 Nisan 2013 15:10

    herkese hayırlı günler

    gerek bu siteyi takip edip teselli bulmaya çalışan gerek ülke genelinde bulunan bütün borçlu arkadaşlarımıza borç terörü altında inim inim inleyen bütün borçlu insanlara sabır ve dayanma gücü diliyorum

    kıymetli arkadaşlar ben sitenizi çok takip edemiyorum açıkçası ama eşim aysen1985 yakın bir zamana kadar çok sıklıkla buradaki bazı arkadaşlarla sürekli aktif olarak bir çok çalışmayı buradaki insanlarla beraber yaklaşık iki yıla yakın bir süre sürdürdüler ayreten geçen yıl ben ve iki arkadaşımla birlikte

    çok üst düzey devlet yetkilileri ile bu taahhüt ihlal yasası hakında bir çok gürüşmeler yaptık bütün amacımızda

    bir şekilde sn başbakanımızla bir şekilde gürüşüp derdimizi anlatmaktı

    bayada yol aldık ama son safhada önümüz bir şekilde kesildi ve bu gürüşmeyi ayarlayamadık yaklaşık 3 ay bu çalışmaları sürdürmemize rağmen bir sunuç elde edemedik

    eşim bir çoğunuzun bildiği gibi geçen sene bu borç belası yüzünden beyin kanaması geçirdi ve yaklaşık 1 ay yoğun bakımda kaldı ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu ve uzun bir fizik tedavi sürecinin sonunda çok şükürki zorda olsa ayaklarının üstünde durmayı yürümeyi allah tekrar nasip etti

    ve büyük zorluklarla hayata bağlanmaya yeniden başladık tam biraz huzur bulduk derken yaklaşık 45 gün önce 6 yaşındaki biricik oğlumuzu toprağa verdik ve eşimle çok zor günler geçirdik ve geçiriyoruz

    bu yüzden eşim aysen1985 stresten uzak kalması gerektiği için

    pek burada siz sevgili mağdur arkadaşlarla birlikte bu son zamanlarda verdiğiniz çok zor ve zahmetli davamızda katkıda bulunamadık

    bunları neden anlatım sakın kimse duygu sümürüsü olarak algılamasın

    sevgili arkadaşlar biz borçlu insanlar moral olarak çökmüş bir vaziyeteyiz

    birde böyle olumsuzluklar üst üste gelince yaşamaktan dahil bıkıyoruz

    hal böyle oluncada ne mücadele etmek geliyor kimsenin içinde nede inanç

    bazen okuyorum sitede yapılması gereken çalışmalara kimsenin katılmamasından yakınılıyor

    inanın arkadaşlar bir çok insan bu çalışmalara katılmak için belkide canını vermek istiyor ama kendine ne güveni kalmış nede savaşacak gücü çünkü moral ve huzur insanın herşeyidir insan bunları yitirdimi

    yaşayan bir ölü oluyor adeta

    şimdi burada yapılacak tek şey var bana göre tek bir yol var onun dışındada yine kendi düşüncem başka hiçbir çıkar yol gürünmemekte

    oda bu taahhüt ihlalin insanları ne halere düşürdüğünü medya ve sosyal medyaya düşürmek tiwetirda güçlü bir ekip olsa inanın çok büyük ses getirir ama öyle üç beş kişi ile olacak şekilde değil

    ikincisi ne pahasınıa olursa olsun görsel medyaya düşürmek konuşulmasını sağlamak

    aksi taktirde bu olayın çözülmesi imkansız nedeni ise iktidar olan hükümetimizin top yekün bu işe karşı olmasıdır bazı arkadaşlar bazı millet vekillerimizden bir şekilde medet ummaktadır inanın muhalefet mv vekillerinin yapacağı hiçbir şey yoktur iktidar istemedikçe

    iktidarda bu iş medyaya düşmeyene kadar kılını kıpırdatmayacaktır

    kimse sanmasınki hükmetin sn başbakanın bu işten habersiz olduğunu inanın hepsi bizden çok daha net bilgilere sahip ama şu an türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durum sebebiyle kimse sesini çıkaramıyor

    benim telefon numaram sn hasan beyden ve sn ayşe gülşen ablada var benim ve eşimin taahhüdü yok çok şükür fakat bir borçlu olarak çok şey çektiğimiz için taahhüt denen belanın borçtan çok daha beter bir durum olduğunu bildiğimiz için yapılacak icratlarda yasal olduğu sürece hertürlü desteği vereceğimi bilmenizi isterim

    SAYGILARIMLA FIRAT ÖZYILMAZ

    AYSEN1985 EŞİ

    eşimin tüm mağdur arkadaşlara çok selamları var allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  54. Dün aynı şeyleri bende yazdım. bu işi halledeceksek medya yı arkamıza alıp sesimizi duyurmamız lazım aksi takdirde havanda su dövmekten bir farkı yok. akiller de bir seçenek olabilir ama en kesin çözüm sosyal ve görsel medya. gerekiyorsa para toplayalım ve gazetelere tam bıy bu konu ile ilanlar verelim.

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar en haber ne oldu bu taahhüt illal suçlar kimden öğreniriz

    YanıtlaSil
  56. geciken taksidi icra dairesine yatırırsanız sanmam düşer zaten dava...zaten başka gecikmeniz yokmuş sorun olmaz

    YanıtlaSil
  57. arkadaşlar hiç elle tutulur bir gelişme olmadımı.

    YanıtlaSil
  58. bestthebest7418 Nisan 2013 17:37

    Allah yar ve yardımcınız olsun.... ve o 550 sözde vekil (ayırım yapmakszın hespi) utansın...

    YanıtlaSil
  59. bestthebest7418 Nisan 2013 17:39

    Sadullah Ergin banka yalakalığını bırakır inşallah ne 5000 i ya. diğerleri ne olacak .

    YanıtlaSil
  60. bestthebest7418 Nisan 2013 17:42

    bu yazınızı dbyhaber.com'a iletip haber yapmalarını sağlasak sakıncası var mı?

    YanıtlaSil
  61. HERKESE HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  62. isa degirmenci18 Nisan 2013 18:14

    geçen sene verilen bir teklif o

    YanıtlaSil
  63. isa degirmenci18 Nisan 2013 18:14

    sanada kardeş

    YanıtlaSil
  64. disqus_Dtx1La4TMe18 Nisan 2013 18:49

    arkadaşlar hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz birbirimizle didişmektense birlik ve beraberlik içerisinde hareketedelim lütfen aciz insanlar gibi küfürlü yazışmayalım bir kaç iyi niyetli arkadaşımıza destek olalım ki daha iyi çalışılsın bizleri herşeyden haberdar ediyorlar sağolsunlar bu yasa çıkarsa hepimiz faydalanacağız lütfen aygılı olalım birbirimize ve hep birlikte hareket edelim birlikten kuvvet doğar

    YanıtlaSil
  65. selam arkadaşlar bir soru sorcam bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim


    ben bir bankadan bir okul kredisi cektim paranın bir kısmını ödedim bir kısmını ödeyemedim aradan 2 sene gecdi bana mal beyanında bulunmadıgım için 10 gün hapis cezası cıkmış ne yapa bilirim bu konu hakkında

    YanıtlaSil
  66. selamun aleyküm

    YanıtlaSil
  67. dilek karataş18 Nisan 2013 20:07

    http://marastahaber.com/gundem/4-yargi-paketi-dahilinde-tahliyeler-basladi-6411h.htmlarkadaşlar bu ne zamdı anlamadım

    YanıtlaSil
  68. Arkadaşlar bana bir avukata güzel bir ders vermek için, İzmir'de sağlam bir avukat lazım...


    Konu özetle şöyle:


    Bir borçtan dolayı, alacaklı vekilinin yanında çalışan personelinin hesabına havale ile ödemeler yapıyoruz. Bu ödemeler icra dosyasına bildirilmiyor. Sonra bir fırsatını bulup benden taahhüt alıyorlar. Tahhütün de yarısını falan ödedim. Geçen aykini ödeyemedim, hemen ceza davasını açtılar..


    Yaklaşık 20bin TL lik ödeme, icra dosyasına bildirilmemiş durumda.



    25 bin lira ana para borcuna karşılık bugüne kadar toplam 40 bin lira civarında ödeme yapmışım, avukat halen 55bin borcun var diyor. Kendi imzalattığı taahhüt evrağına baktığımızda bile bundan düşük rakam. Yok, taahhüt alınsa bile faiz işlemeye devam eder, bilmemne diye kıvırıyor (bunu taahhüdümüz bozulmadan da söylüyordu). Kardeşim taahhüdü alırken sen zaten ileriye dönük hesaplıyorsun faizi dediğimde de kıvırmaya devam ediyor.


    Yaptığım haricen ödemelerin banka dekontları vs mevcut. Kendisi de aldığını inkar etmiyor zaten ama icra dosyasına bildirmemiş.


    Sağlam bir avukatla bu işi bir çözmek istiyorum.. İzmir'de önerebileceğiniz kim var bu işin hakkından gelebilecek?

    YanıtlaSil
  69. Hayırlı akşamlar...

    YanıtlaSil
  70. varmı ilker kardeşim bi gelişme nedir son durum bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  71. iyi akşamlar selman kardeşim tlf numaram beni ararsan aydınlatmaya çalışırım oktay 05327956757

    YanıtlaSil
  72. T.C. YARGITAY Ceza Genel Kurulu Esas: 2001/17–389 Karar: 2002/95

    ÖZET: Alacaklının muvafakati ile kararlaştırılan ödeme şartının bir sözleşme olduğu yönünde herhangi bir kuşku bulunmamaktadır.
    Çoğu yargıtay kararında bu belirtilmiş.
    İşte Anayasanın 38. maddesine açıkça aykırı olmasının ispatıdır. Yargıtay kararında taahhüdün bir sözleşme olduğu açıkça yazmakta...38. madde açıkça diyor "herhangi bir sözleşmeden doğan yükümlüğünü yerine getiremediğinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz"

    özgürlüğü geçtim, ödeme gücü var mı yok mu? bunu bile hiç bir mahkeme araştırılsın demiyor.
    biz bu hakkı nerede arayacağız?

    YanıtlaSil
  73. İyi akşamlar, şimdi gördüm mesajını.. Saat geç oldu bir hayli, yarın arayayım. Sağolasın..

    YanıtlaSil
  74. 2004 sayılı Kanun’un 340. maddesinde icra dairesinde kararlaştırılan ödeme şartının borçlu tarafından ihlali düzenlenmektedir. Maddede yaptırıma bağlanan sözleşmeye dayalı bir borcun ödenmemesi olmayıp, borçlunun haczedilen malının satışının taksitle ödeme teklif ve taahhüdü gerçekleşene kadar ertelenmesine ilişkin, resmî makamlar huzurunda verilen taahhüdün makbul bir sebep olmaksızın yerine getirilmemesidir.



    Anayasa mahkemesi de bunun sözleşmeye dayalı bir borç olmadığını söylüyor??? İlginç

    YanıtlaSil
  75. ismail Kurtoglu18 Nisan 2013 23:51

    arkadaslar iyi akşamlar...2 haftadır internet erişimim olmadığından siteye giremiyordum.. gelişmelerden uzak kaldım... Az önce tbmm resmi sayfasından bir dilekçe gönderdim..sizlerle paylaşıyorum..

    2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu MADDE 340 ı ilgilendiren;

    18/03/2013 tarihinde Ankara Milletvekili Sinan AYGÜN tarafından verilen soru önergesinde ve

    Diyarbakır Milletvekili Emine AYNA tarafından verilen Kanun teklifinde ve

    Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim IŞIK tarafından verilen yazılı soru önergesinde de bahse konu olan SAYILARI 300.000'i BULAN TAAHHÜT MAĞDURLARI konusu yüce meclisimizin gündeminde ne zaman yer bulacaktır.



    Kanunda yapılacak olan düzenleme ile ülke ekonomisine geliri hesaplanıyor mu? Tekrar iş yerinin başına geçecek olan olan esnaf, çiftçi, tüccarların istihdama katkısı gözardı mı ediliyor?

    Bu kanunda düzenleme yapmamakla veya meclis gündeminde vakit ayırmamakla ekonominin çekirdek ailesi olan küçük esnaf ve çitçinin sefaletinin devamını mı sağlanmaya çalışılmaktadır.

    Unutulmamalıdır ki bu kanun Anayasamızın 38.maddesinin 6.fıkrasına "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkolunamaz" hükmü ilave edilmiştir. Bu hükmün dayanağı olan AİHS sözleşmesi 4 nolu protokolde de aynı husus dile getirilmiştir. İlgili değişikliğe kaynak teşkil eden protokol "Hiç kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememiş olmasından dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz"hükmünü içermektedir.

    BÜTÜN TAAHHÜT MAĞDURLARI SON PARAGRAFTA YAZILAN MADDENİN VARLIĞINA DAYANARAK AİHM NE MÜRACAAT EDEBİLECEKKEN VATAN, MİLLET, BAYRAK SEVGİSİ VE ALLAH KORKUSU TAŞIDIKLARINDAN HÜKÜMETİMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKMAMAK ADINA ÇÖZÜMÜ İKTİDARI CEZALANDIRMAK YERİNE YÜCE TÜRK ADALETİNİN ADİL HAKİMLERİNDEN BEKLEMEKTEDİR.

    TAAHHÜT MAĞDURLARI DOLANDIRICILAR KİTLESİ DEĞİLDİR.BİLAKİS BORCUNU ÖDEMEK ADINA ÇALIŞABİLMEK İÇİN DEVLETİN YETKİLİ MAKAMLARINDAN BİR ÇÖZÜM VEYA ÖTELEME İMKANI SAĞLAYAN BİR YASA DÜZENLEMESİ BEKLEMEKTEDİR.

    Gereğinin yapılacağını bilerek, Saygı ve Hürmetlerimi arz ederim.

    YanıtlaSil
  76. ismail Kurtoglu18 Nisan 2013 23:53

    http://www.tbmm.gov.tr/bilgiedinme/bilgiedinme-index.htm aynı metni yada herkes kendi fikirlerini taahüt mağduru olduğunu belirterek yazarsak belki bi hareket sağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
  77. iyi geceler arkadaşlar uzun süredir sitede gözlemci olarak katılmaktayım fakat arkadaşlarla tlf trafiği yaparak çeşitli yerlere ulaşmaya çalıştık hergünde bu konuda çalışma yapmaktayız değerli cüneyt abimizlede gerekli fikir alışverişlerinde bulunmaktayız ama bundan sonra artık bende sitede yorumlar yapmaya çalışacağım.Gerekli yerlerlede hergün görüşmeye devam edeceğiz arkadaşlar burada öncelikle şunu belirtmek isterim sitede birlik beraberlik samimiyet duyguları içerisinde hak arayalım ki siteyi takip eden farklı çevreler olduğunda insanların burada kenetlendiğini ve bir güç olduğunu görsünler bunun yanın da herkesin bir siyasi görüşü olabilir burada ortak bir hak arama olduğunu düşünerek herkes siyasi görüşünü içerisinde saklasın ve her siyasi partiye eşit mesafede olarak bu haklı davayı yürütsün.Bizim tek amacımız bu yasayı çıkartmak olsun.

    YanıtlaSil
  78. Arkadaşlar twitterda hepimizin profil resmi aynı olsun...birlik olduğumuz anlaşılsın ve imkanı olan herkes twitter hesabı açsın

    YanıtlaSil
  79. siyaset meydanı #TürkiyeEkonomisi bu tagı kullanarak yazalım otomatik göreceklerdir...haydi

    YanıtlaSil
  80. 2 ay hapısten kacarken sindi 3 ay geldi esnafım hayatım kaydı cocuklarımı okula gonderecek parayı zor buluyorum k marasa gidip 2 ay ıcındenetımlı serbestlık bıle alamadım allah herkezın yardımcısı olsun adam oldursek belkı hapse atmazlardı ne kdr kotu bsy yapmısım keske daga cıksaydık calıp cırpıp .sayfayı devamlı takıp edıyorum allah bı sayfada bılgılerını paylaşanlardan razı olsun.

    YanıtlaSil
  81. gonderdım

    YanıtlaSil
  82. Günaydın kardeşler...

    Daha evvel yorum göndermiş bir takım faaliyetlere katılmış, ancak bazı engeller nedeni ile aktif olamamıştım. sizlere bir iki sorum olacak.

    Kahramanmaraştaki son durumu bilen varmı acaba? Halen denetimli serbestlik ten salıvermeler devam ediyormu?

    Daha evvelden salıverilen arkadaşlar bu bozma kararından ötürü sizde bir işlem yapıldımı ?

    Cüneyt beyin dediği gibi karar kişiye özel idi. Her karar için tek tek başvuru ve bozma gerekiyordu kararı bozulan varmı acaba?

    Birde mesela 90 günlük denetimli salıvermenin 45. günü bozma kararı gelirse biz gidip 45 gün mü yatacağız?

    Yada tekrar maraşa gidip denetimli serbestlik alabiliyormuyuz baska dosyamız için.

    Eğer konu ile alakalı bir bilgi birikimi oluşmuş ise bir sayfada bunları toplayabilirsek çok güzel olur böyle bu konuda bilgisi olmayanlarda faydalanır kanatindeyim.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  83. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı bir gün ve hayırlı bir hafta sonu diliyorum.


    Taahhüdü ihlal cezaları bakımından umutların tükendiği bir dönemdeyiz ama, yinede boş durmamak lazım, yinede bir şeyler yapmak lazım. Tamamen suskun olmak yerine, yine ilgili yer ve yetkililere aralıklı olarak sesimizi bir şekilde duyurmakta yarar görüyorum. Kim bilir hiç ummadığımız bir zamanda Hükumet kanadından gelebilecek bir önerge üç yüz bin kişinin özgürlüğe kavuşmasına neden olabilir.


    profilim üzerine tıkladığınızda ilgili yer ve yetkililerin iletişim bilgilerini, örnek olabilecek dilekçe ve yazıları göreceksiniz. Bu arada akil adamlara yönelmekte yarar vardır. Bu anlamada ve diğer iletişim bilgileri sitemizin başında mevcuttur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  84. Şu anda artık uygulama yok ancak bu haktan yararlanmış arkadaşlarıma bir şey olmaz diye düşünüyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  85. bu bilgi dogrumu eminmisiniz

    YanıtlaSil
  86. haayır doğru değil Mubarek Cuma günü yalan konuşmayın ben az önce görüştüm asla böyle bir şey yok ayptığın çok ayıp amacını bilmiyorum ama yalan haber yapma birader

    YanıtlaSil
  87. isa degirmenci19 Nisan 2013 10:58

    hayırlı cumalar hayırlısı olur inşallah yarın kızımın yazdığı mektubuyarın yetkilimize teslim edeceğiz

    YanıtlaSil
  88. bende öyle tahmin edmiştim zannetmiyorum bir hakim kararından dolayı açıga alınsın

    YanıtlaSil
  89. Hayırlı cumalar İsa Bey... Kolaylıklar diliyorum.. Çek kanunu zamanı farklı bir nickle, (E.H.) karınca kararınca destek olmuştum sürece.. İnşallah şimdi de destek olmaya çalışacağım. Gerekli durumlarda paylaşalım durumları

    YanıtlaSil
  90. isa degirmenci19 Nisan 2013 11:01

    sağ ol kardeş bende eskilerdenim

    YanıtlaSil
  91. Mail adresimi görüyorsundur sanıyorum.. Gerekli durumlarda iletişime geçelim.

    YanıtlaSil
  92. isa degirmenci19 Nisan 2013 11:03

    yarın yolcuyum sesimi duyurmaya gideceğim bakalım hayırlısı bir söz aldım

    YanıtlaSil
  93. isa degirmenci19 Nisan 2013 11:03

    tamam kardeş

    YanıtlaSil
  94. Hasan bey Bunu yazanın kim olduğunu tahmin etmişsinizdir sanırım. yüzlerce isimle giren bu şhsa cevap vermeye bile değmez, isim değiştirir, ip adresi değiştirir ama MAC adresi aynı

    YanıtlaSil
  95. herkese hayırlı cumalar arkadaşlar

    YanıtlaSil
  96. dilek karataş19 Nisan 2013 12:09

    arkadaşlar sivasta bursada adanada denetim serbeslikten cıkanlar varmış dogrumudur

    YanıtlaSil
  97. hayırdır İsa kardeş yolculuk nereye? Hayırlara vesile olur inşalllah..

    YanıtlaSil
  98. isa degirmenci19 Nisan 2013 12:50

    sağ ol kardeş isim verirsem particiik olur öyle yorumlayanlar oluyor bakalım hayırlısı

    YanıtlaSil
  99. isa degirmenci19 Nisan 2013 13:13

    kimden duydun bunu

    YanıtlaSil
  100. haberin kaynagı nedir

    YanıtlaSil
  101. Merhabalar ..

    Üzerime kayıtlı bir şirketim var 20 yaşındayım. işlerimiz cok iyi gidiyordu bu zamana kadar bankalardan kredi cekmiştim mal alım satımı yapıyordum.Bu ay içersinde çeklerimi ödeyemez hale geldim birkaçı yazıldı üzerime dair hiçbir malım yok avukatlar Taahhüdüde zorluyorlar ama hiçbişem yok. Banka ise taksitlendirmek için avukat gönderiyor .Taahhüdde bulunmasam bana karşı bi hapis cezası cıkarmı ? toplam borcum 600.000 Tl. Sizce ne yapmalıyım..Taahhüdde bulanayım mı ? Ama ödeyecek durumumda yok hapis kararı cıksada kaç sene ile yargılanırım.

    YanıtlaSil
  102. Taahhütte bulunmaz isen hapis çıkmaz, taahhütte bulunursan hapis çıkar

    YanıtlaSil
  103. aysen_1985198519 Nisan 2013 15:37

    arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun
    eğerki gerçekten ödeme gücünüz yoksa ve herhangi bir umudunuzda görünmüyorsa ödemeye dair bahsetiğiniz rakamda öyle yada böyle ufak bir rakam değil
    kesinlikle taahhüt vermeyin taahhüt verdiğiniz anda hayatınız zindan olur
    normal taksitlendirme yapıyorsa banka yapsın yapmıyorsa sakın olaki taahhüt falan vermeyin kıpırdamayacak duruma gelirsiniz
    onun için bırakın üstünüze kayıtlı herhangi bir malınız varsa alsınlar başkada alacakları bişey yok hiçbir şey dünyanın sonu değil
    ilk başlarda belki çok zorlanacaksınız kolay bir durum değil ama zamanla alışacaksınız bu şekilde yaşamaya kaldıki bu tür olaylar artık bu ülkenin gerçekleridir kim ne kadar gizlemeye çalışırsa çalışsın üstünü kimse örtemecektir bu tür olayların siz var gücünüzle çocuklarınızın ve ailenizin geçimine odaklanın kimse allah ın size verdiği canı sizden alamaz


    AYSEN1985 EŞİ
    FIRAT

    YanıtlaSil
  104. TerörBitince GüzelOlacak Ak Partinin tagini kullanarak yazıyorum direk bu taga bakanlar buluyor bizi...

    YanıtlaSil
  105. ARKADAŞIM GEÇMİŞ OLSUN ŞAHISLARA BOCUN VARSA ÖDEYEBİLDİGİN KADAR ÖDE KİMSEYİ MADUR ETMEMEYE ÇALIŞ TEK TEK KONUŞ ANLAYIŞ GÖSTERENLERİ MAKUL Bİ SIRALAMA YAPARAK KİM SENİN AHINI ALMADAN ÖDEMEYE ÇALIŞ AMA BANKALARLA MUHATTAP BİLE OLMA GEL YAPILANDIRALIM YENİ KREDİ VERELİM GİBİ ALTERNATİFLERİ SAKIN DİKKATE ALMA ÜZERİNE BİRŞEY YOK İSE HİÇ BİRŞEY OLMAZ TAAHHÜT VERME KENDİ ÖNÜNÜ TIKARSIN

    YanıtlaSil
  106. herkese hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  107. isa bey beni arayabilirmsiniz.0 532 474 74 22

    YanıtlaSil
  108. Biz namusumuzla yaşayan insanlar borcumuzu öderiz diye imzaladıgımız tahattünameyi ama bi nedenlerden dolayı aksattıgımız ve ödeyemedigimiz bu borcu hapis yatarak sonuçlanan ve şu an ben kaçak olarak ailemden uzakta yaşamakta olan ben ve benim gibi magdur olan insanlara sesleniyorum.bunun sonucu bole mi olmalı duyun milletvekilleri duyun yüksek yerde olan vatandaş sesimizi duyan yokmu,bizde mi pkk olalım bizdemi daga cıkalım lütfen duyun bole yaşamaktan bıktım ve bıktık.medya duysun sesimizi medya seslensin türkiye dünyaya .DEVLETİMİZ BİZİMDİR DİYE BAGIRAN PARTİ YETKİLERİ BİRİNİZDEN BİRİ İLGİLENSİN.... SAYGILAR

    YanıtlaSil
  109. isa degirmenci19 Nisan 2013 21:18

    sitede değildim kardeş kusura bakma

    YanıtlaSil
  110. iyi akşamlar ....

    YanıtlaSil
  111. ilk kez yorumum takıldı sitede bir sorun mu var.
    .

    YanıtlaSil
  112. Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım,
    Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
    Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
    Ben Ne Bir Taş Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.


    ey türkiye cumhuriyetinin başbakanı sn TAYYİP ERDOGAN bizler insanız SİZLER PKK İLE PAZARLIK MASALARINDA PAZARLIK YAPARKEN BİZLERİ UNUTTUNUZ AMA UNUTMAYIN BİZİM DERDİMİZDEN BÜYÜK RABBİMİZ VAR

    YanıtlaSil
  113. isa degirmenci19 Nisan 2013 23:18

    var bizler

    YanıtlaSil
  114. Bazı arkadaşlar kayış koparmış..Umudu kesmiş elleri kaldırmış..Bir kişiyle görüşüldü diye gelişme yok diye yazılmış..Bundan belli bir zaman önce çekten hapis yatan kardeşlerimiz ne oldu da bu kanunlar değişti..Hani hiç ümit yoktu..Herkes borcundan dolayı hapis mi yatacak..Madem öyle bazı sayın milletvekillerimiz niye soru, önerge ,kanun teklifi verdiler..Bundan böyle benim vatandaşım borcundan dolayı hapis yatmayacak denmedimi?Kim söyledi bunu?Ülkemize özgü bir cezadır denmedi mi? Bizler ne yaptık?Bizler asil Türk milletinin evlatlarını maddi zorluklar nedeniyle borcundan dolayı zindanlardamı yatıracaklar..?İnanın ekonomi çok kötüye gidiyor.İnsanlar aç,para dönmüyor..Hırsızlık olaylarında artış var..Herkes sinirli yaşama küsmüş,Eski işler kazançlar kalmadı..İşçi çiftçi amir memur herkesin durumu bozuk..Hepimizi zindana mı atacaklar.Sosyal patlamalar yaşanabilir..Bir at kırk yıl koşmaz..

    YanıtlaSil
  115. Ben inanıyorum ki tüm samimiyetimle bu taahüdü ihlalden borcundan dolayı hapis cezası kalkacaktır ve en kısa zamanda kalkmalıdır..

    YanıtlaSil
  116. -Taahhüdü ihlal eyleminin konusu, sözleşmeden kaynaklanmaz. Sözleşmeden doğan bir yükümlülüğün yerine getirilmemesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamama yasağının ihlali söz konusu değildir.Burada korunan hukuki yarar, kişilerce devlet kurumlarına verilen sözlerin tutulması ve kamu otoritesine olan itimadın sarsılmamasıdır.



    anayasa mahkemesi böyle diyor


    Yargıtay ise taahhüdün bir sözleşeme olduğuna kuşku bulunmamaktadır diyor, Yani taahhüt sözleşmedir diyor!

    YanıtlaSil
  117. eğer taahhüdü ihlal, devlete verilen sözün tutulmaması ise icra iflas kanunun içinde ne işi var? o zaman ayrı bir suç niteliği oluştursunlar ve her konuda uygulasınlar bakalım???

    YanıtlaSil
  118. Biz bu ayıpla ölüme kadar gideriz,

    YanıtlaSil
  119. kardeş ödeme imkanın varda zaten negüne duruyon bizlerin ödeme gücü yok karnımızı doyuramıyoruz 3 ay deyil 3 yıl yatırsalar yine yok ya yatıcaz ya kaçacaz

    YanıtlaSil
  120. arkadaşlar günaydın herkese selamlar saygılar moralimizin bozulmasına neden olacak yorumları yapmaktan kaçınalım falan şahıhısla veya vekilile görüştüm bu iş kesinlikle olmayacak gibi yorumların bizlere zarardan başka bişey getirmeyeceğini bilelim zaten bir vekil buiş yakında çözülecek borcunuzu ödemeyin demez zaten bizim sayfamız herşeyini kaybetmiş ödeme imkanı olmayanların sayfası borç namusumuzdur allahın iznile ödeyecez ama zamana özgürce çalışabilmeye ihtiyacımız var bizler kesinlikle nasılolsa yasa çıkacak diye borcumuzu ödemekten kaçmıyoruz moralimizi yüksek tutalım yüce rabbimin hazinesi çok büyük kullarına yardımını esirgemeyecektir allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  121. gunaydın arkadaslar

    YanıtlaSil
  122. birsey sormak istiyorum yardımcı olabılırmısınız

    YanıtlaSil
  123. 2 hafta arayla elınde kagıtlar olan beyfendı gelıp bızı sorar ımıs taahut vermedım acaba faktorıng veya bankaların rısklerını sattıgı fırmalar olabılır mı yardımcı olun

    YanıtlaSil
  124. Mevlüt bey çek zamanında da çok direnmişti, çek hapsinin kalkmaması için ama nafile.

    YanıtlaSil
  125. Adres tespiti için olabilir, yada tebligat vs için. E-Devlet şifrenizle hakkınızda açılmış dava varmı kontrol edin.

    YanıtlaSil
  126. DAVA VAR GELEN KISI HAKKINDA YAKALAMA VAR DEMIS GIDIP SORAMIORUZDA BAZEN BUNALIYORUM CUNEYT BEY NAPICAGIMI DA BILMIYORUM KARDESIMIN ISMINI DE OGENMISLER GELENLER HAKIKATEN POLIS MI ONUDA BILMIYORUZ NAPICAGIZ BIR AKIL VEIN LUTFEN

    YanıtlaSil
  127. herkese hayırlı günler dilerim

    YanıtlaSil
  128. Değerli arkadaşlar. Taahhüdü ihlal cezalarından dolayı oldukça sorunlu olan arkadaşlar ve/veya bu anlam ve manada benim bir sorunum yok ama, geçmiş zamanda bende oldukça sorunlar yaşamış olduğum için, bu haklı davanıza destek vermekteyim diyen arkadaşlar.


    Doğrudur; taahhüdü ihlal cezaları bakımından umutların kesildiği bir zamandayız ama, böyle diye bir kenara çekilip bekleyelim mi, yoksa biraz daha sabır sınırlarımızı zorlayıp, ilgili yer ve yetkilileri yasal yollar çerçevesinde bir kez daha uyarıp göreve mi davet edelim.


    Üzülerek görüyorum ki şu son on gündür hiç birimiz (bende dahil) neredeyse bir şey yapmıyor gibiyiz.


    Yeniden bir mücadele başlatılacaksa, öne çıkacak arkadaşlarımın yanında olmaya çalışacağımın bilinmesini isterim.


    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  129. oktay abi şu görüştügümüz olay ile ilgili bir veri varmı elinde

    YanıtlaSil
  130. Selam Arkadaşlar
    Öncelikle sitemiz açılmış hayırlı uğurlu olsun

    YanıtlaSil
  131. sen varsan ben zaten sonuna kadar savaşacanm biliyorsun abi

    YanıtlaSil
  132. Arkadaşlar
    Ben kaldığım geçen haftaki yerden devam etmek istiyorum
    YINE DE BAYANLARI ORGANİZE EDİP ANKARA YA GÖNDERMEK LAZIM
    Bu İŞ TAAHÜDÜ MAĞDURU OLMA SORUNUNUN DAN ÖTE
    BİR AİLE SORUNU BİR İŞ SORUNU BİR AŞ SORUNU
    BİR YUVA BİR EŞ SORUNU
    UMUTLARI YIKILMIŞ YUVALARI DARMA DAĞAN OLMUŞ BİR ÇOCUKLAR sorunu olarak görelim lütfen.
    Mecliste bulunan bütün bayan milletvekilleri ile görüşülsün.
    BİZİM KAÇMAMIZLA BORÇ ÖDENMEZ
    HAPİSTE YATMAMIZLA DA BORÇ ÖDENMEZ
    Alacaklıları da mağdur etmeden yeniden yapılandırma isteyelim 5 yıl.
    Çok birşey istemiyoruz 2 yıl erteleme 5 yıl ödeme süresi o zamanda hiç ödenmemişse hapis cezaları devreye girsin.
    KONU BUKADAR BASİT ÇÖZÜMLÜ
    Cüneyt bey kanun teklifi örneği hazırlasın herkese mail atalım 550 milletvekiline.
    BAYAN ARKADAŞLARDA MECLİSTE BUNU BAYAN MİLLETVEKİLLERİ İLE PAYLAŞSINLAR YARDIM İSTESİNLER.
    Sadece 2 yıl erteleme 5 Yıl taksit.Bu işe alacaklıda razı olur borçluda.

    YanıtlaSil
  133. benim şahsi düşüncem 1 kişi siteyi dagıtmayı başardı arkadaşlar tam motive oluyor herkes birşeyler yapmaya çalışıyor bi bakıyorsun biri ortalıgı karıştırıyor.sonrası site kapanıyor arkadaşlar ne oldugunu bilmeden evinden atılmış gibi oluyor yani bir kişi karşıt görüşlü diye sitenn kapanması insanların direncini kırıyor bana kızabilirsiniz ama öyle.kusura bakmayın yöneticiler içimden geçen şahsi düşüncem özür dilerim

    YanıtlaSil
  134. Önemli olan o 1 kişi değil, siteyi Doğrudur karıştırmaya çalışan bir kişi çıkıyor bir şeyler yazıyor ama anında destekçisi bir kaç kişi çıkıyor ve site ikiye bölünüyor birileri birilerine laf yetiştirmeye başlıyor ve site amacından çıkıp mücadeleden uzaklaşma birbirine eleştirme hakaret sayfasına dönüşüyor. Burası mücadele ve ortak hareket etme alanı. Bu amaçtan uzaklaşınca sitenin açık kalmasının bir anlamı da kalmıyor.

    YanıtlaSil
  135. Mal beyanında bulunmamak olabilir, yediemin teslim edilen eşya varsa vs vs. Dediğim gibi e-devlet şifren yoksa PTT den e-devlet şifreni alacaksın bunun için nüfus cüzdanı ve 1 TL gerekir. çekinmeden gidip alabilirsin bir sıkıntı olmaz.ve internet ortamında hakkında açılmış dava varmı bakacaksın.

    YanıtlaSil
  136. Hani şairin dediği gibi gibi; sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa...

    YanıtlaSil
  137. güzel konuşuyorsun salih önemli olan ortalıgı karıştıran okişiye kulak vermemek bizim istedigimizde bu zaten

    YanıtlaSil
  138. kardeş yanlış anlamayın benim için farketmez girme derseniz girmemde yalnız bi kaç kişi var düzeni bozmaya çalışan yok demiyorum ama 1kişi yüzünden magdur insanşarı habersiz bırakmak mantıklı degil kapatarak o kişilerin amacı bu zaten 2 3 gün kapalı kaldı kimse birbirinden haberi olmadı hiç bişeyde yapılamadı

    YanıtlaSil
  139. "K.Maraş Taahhüdü İhlal Yargıtay Bozma Kararı" bu haberin aslı yoktur. hakimin gözünü iç kamtukroikn kasıtlı yapılmış bir haberdir...

    YanıtlaSil
  140. "K.Maraş Taahhüdü İhlal Yargıtay Bozma Kararı" Bir gazeteci tarafından maraş hakiminin verdiği denetimli serbestlik kararının, yargıtayca bozulduğunu duyuran haberin içeriğini araştırılmıştır. (çıkan haberin doğru olduğuna dair bir bilgiye ulaşılamamıştır.) Taahhüt mağdurlarına destek amaçlı, Maraş hakiminin verdiği kararın doğru olduğunu kamuoyuna duyurmak için… yapılan araştırma da yargıtayın bozma kararı haberinin asparagas bir haber olduğunu, hakiminin gözünü korkutmak için kasıtlı yapılmış, yada yaptırılmış bir haberdir. Bankalar, gsm şirketlerinin para verip böyle bir haber yaptırmış olabileceği iddia edildi.

    YanıtlaSil
  141. Kimmiş bu iddiayı yapan? Aşağıda karar

    YanıtlaSil
  142. Kimmiş bu iddiayı yapan?

    YanıtlaSil
  143. abi sana bu yüzden hayranım sana biz boşu boşuna pirimiz dememişiz asla ve asla delilsiz konuşmassın aslada kulaktan duyma lafla boş boş yazmassın sen sen konuşuyorsan bir bildigin vardır

    YanıtlaSil
  144. SELAM CÜNEYT BEYİM..ALENİ PAYLAŞILMASINDA SAKINCA GÖRDÜĞÜM BİR BİLGİYİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM..NEREYE YAZMALIYIM..

    YanıtlaSil
  145. dilek karataş20 Nisan 2013 17:35

    http://marastahaber.com/gundem/4-yargi-paketi-dahilinde-tahliyeler-basladi-6411h.html BU NEDİR ARKADASLARRR

    YanıtlaSil
  146. Arkadaşlar bu sistemin kendi tabirleri ile 'ileri demokrasilerinin' eleştiriye tahammülü yok. Sadece taahhüdü ihlal eleştirisi yaptığım, başkaca hiçbir paylaşımda bulunmadığım TWEET hesabım askıya alınmıştır. Hakaret yok, küfür yok neden saldırgan bir tarzda eleştiriyormuşum. Gidişat kötü. İtalya'da Mussolini döneminde, Almanya'da Hitler döneminde, Türkiye'de Menderes ve MC dönemlerinde bile böyle bir sansür ve baskı yoktu. Sevsinler sizin ileri demokrasinizi.....Beraber yürüdük biz bu yollarda...Durmak yok yola devam....

    YanıtlaSil
  147. cüneyt kardeş özür benimde 3 ay hapsim çıkıtı ve polis göz açtırmıyor her noktaya gelip beni soruyor avukatla uğraşmadan borcumu gidip ilgili icra mahkemesine ödesem davam düşermi..ama benim taksitli bundan sonra bir mahkemem daha var ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  148. İlgili icra dairesine gidip bugüne kadar vadesi gelmiş taksitleri öder ve icra müdürlüğüne davanın düşürülmesi için ceza mahkemesine bildirilmesini talep edersen. diğer konu ise hangi taksit için şikayette bulunulmuşsa o taksidide icra dairesine yatır ve makbuzu icra ceza mahkemesi dosyasına bırak. o davada düşer

    YanıtlaSil
  149. özür dilerim ben durumumu özetleyeyim...ben bu avukata 2011 de 14000 binlira için ayda 2000 lira öderim diye işyerimde taahhüt ettim beni aylar sonra mahkemeye verdi ama toplam 7 dosyadan 3 ünü süresi içinde vermedi mahklemeye sanırım 3 ay iinde vermesi gerekiyordu ve bana açtığı 4 ayrı dosyadan 4 ayrı mahkemelrim sanırım 5 kez ertelendi çünkü mahkemeye gitmedim ve 8 ay önce dosyanın birinden 10 gün hapis çıktı yakalandım 5 gün yattım ve 2500 lira ödeyip çıktım şimdi mahkeme 2 dosyayı birleştirmiş ve bana 3 ay hapis verdi ve polis beni arıyor diğer mahkeme şse sanırım 6. defa ertelemesi 5 inci ayda şimdi ben sadece mevcut olan yakalnmöayı ödeyebilirmiyim icra dairesine beni diğer vermediği borçlardan dolayı sıkıştırabilirlermi bşrde kendim savcıya gitsem bana 10 gün süre verirlermi kesin en azından zaman kazanırım çünkü polis peşimden ayrılmıyor.tşk

    YanıtlaSil
  150. O bizim bilinçli pirimizdir. Yıllarca onun peşinden boşuna koşmadık ki...

    YanıtlaSil
  151. SLM ARKADASLAR TAAHHÜT İHLALDEN ALINAN HAPİS CEZASININ DÜŞMESİ İÇİN BİR ZAMAN ASIMI VARMI BEN 2 SENE DİYE BİLİYORDUM AMA BİR ARKADASIM FARKLI BİRŞEYLER SOYLEDİ BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRSE SEVİNİRİM İYİ GECELERR

    YanıtlaSil
  152. Kararın kesinleşmesinden itibaren, kesinleşmede şu sekildedir, Duruşmaya katılmış iseniz ve karar verilmişse 7 gün içinde itiraz hakkınız var bu 7 gün sonrası, Duruşmaya katılmamış iseniz Tarafınıza kararının tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz etmezseniz 7 gün içinde itiraz etmişseniz itirazın ret edildiği gün, adresiniz belli değilse ve tebligatı almamışsanız bilinen en son adresinize 35 e göre yapılan tebligattan itibaren 7 gün sonrası karar kesinleşmiş sayılır. Bu tarihten itibaren 2 yıl içinde yakalanmaz iseniz ceza zamanaşımı devreye girer.

    YanıtlaSil
  153. CÜNEYT BEY BURSA DADA SALIYORLARMIŞ DOĞRUMUDUR SİZCE

    YanıtlaSil
  154. cüneyt bey iyi geceler siteden biraz uzak kaldım mücadelemizle ilgil son durum nedir bilgilendirirseniz memnun olurum slm lar

    YanıtlaSil
  155. KİMSE YOKMUUU

    YanıtlaSil
  156. iik 340 madde ve ilgili baplarda zaman aşımını kesen bir hüküm yok, infaz aşamasında bile zamanaşımı dolmuşsa tahliye etmeleri gerekir diyelim, zaman aşımının dolmasına 1 ay kala yakalandınız 1 ay yatar tahliye edilirsiniz, nafakada böyle hakkında 10 şikayet yapılıyor 30 ay sıralı ceza kişi yakalanıyor sırası gelen infaz ediliyor ama infaz aşamasında zamanaşımı gelenler düşüyor.

    TCK 71 e göre zamanaşımını kesen nedenler belli savcılığın yakalama kararı çıkarması bile zamanaşımını kesen neden fakat, icra ceza mahkemelerin kararlarının kesinleşmesi ile zamanaşımı başlar. Kısaca yakalama zamanşaımını kesmez ama burası Türkiye bir savcı kesmez der bir diğeri keser der, işin içinde vatandaş oldumu adalet hak getire

    YanıtlaSil
  157. cüneyt bey iyi geceler mücadelemizle ilgili son gelişme nedir slm lar

    YanıtlaSil
  158. tşk ederim ustad

    YanıtlaSil
  159. Cüneyt bey
    Bakaın Ali Babacan 5 ve 6 paketle ilgili çalışma var dedi bilginiz varmı nezaman yasallaşır ?
    Birde yeni İİK nu ile ilgili çalışma var demişti Adalet bakanı bir gelişme var mı ?

    YanıtlaSil
  160. içeriğinde SGK, vergi borçları yapılandırmaları, kredi kartı borçlarının yapılandırılması, banka kredileri ile ilgili ödeme kolaylıkları, emeklilerle ilgili düzenleme (Maaş haczi, yeni icra iflas kanunu ve yurt dışında olan mevduat isviçre bankalarında olan Türkiyelilere ait paralar nereden buldun sorulmadan varlık barışı ile Türkiye'ye aktarılması ilgili düzenlemeler var olduğu söyleniyor.

    YanıtlaSil
  161. disqus_dH71SIoccN21 Nisan 2013 02:22

    öncelikle herkese allah sabır versin ben bir davayı kaybettim ve karşı tarafın avukat bocu üzerimize kaldı şimdi ailemin yaninda oturuyorum ve babam emekli tebligat geldi muhtara bırakmışlar ben bunu alırken imzalayınca taahüdü imzalamış olmuyorum demi birde ailem burda yaşamıyor derlerse bir suç unsuru olur mu ikemetgahım burda ve işsizim ne olur yardım edin ailem borcu ödiycek ama genede icracılar gelcek diye korkuyorum

    YanıtlaSil
  162. Günaydın;
    bir sorum olacak daha doğrusu tecrübeli arkadasların fikrine ihtiyacım var.Bankaya olan ve taahütlu durumdaki borcum , Girişim varlık firmasına stılmışbir miktar para ile banka avukatına gittgimde ogrendim.avukat belkide dosyayı kaybetmemek icin nerede ise ana paraya kadr indirim yaprı fakat tek seferde ödeme yapmamı istedi.fakat ben tek seferde ödemeyi yapamayacağımı soyledim ve bir hafta sonra devir işlemi bitince varlık şirketi ile görüşeceğimi taksit isteyeceğimi soyledim ve goruşmemiz bitti.
    şimdi benim borcum varlık şirketinde ve buyuk ihtimalle varlık şirketini aradığımda ana borcumdan çok yuksek miktarda bir borç çıkartacaklar.bu aşamada sıkı bir paarlık yapılması gerekiyor çünkü zaten dosyayı çok dusuk rakmlardan bankadan stın alıyorlar.anlaşma zemini bulabilirsem hem borcumu takit taksit ödemek hemde uzerimde bulunan bu taahhütten dolayı çıkmış yakalamadan kurtulmak istiyorum.varlık şirketi tutuklamayı kaldırıp yeni bir taksit plani oluşturur mu, yada bunu ben nasıl hngi yöntem bir paarlık ile elde edebilirim.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  163. @akpartiuyeler#UtancYasasiTaahhuduihlalHapsineSon ARTIK BENİM ÜLKEMDE KİMSE BORCUNDAN DOLAYI HAPİS YATMAYACAK İMZA R.TAYYİP ERDOĞAN21 Nis 13 9:35 AMTarafından retweetlendiAk Parti Üyeleri @akpartiuyeler2720 takipçiye.

    YanıtlaSil
  164. Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti üyesi Bendevi Palandöken ekonomik gidişatı eleştirdi :

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken piyasada para sıkıntısı yaşandığını vurgulayarak, “Paranın olmaması esnaf sanatkar açısından ödeme zorluğu çeken, senedini zamanında yatıramayan, tahsilat yapamayan insanların sayısını çoğaltıyor” dedi.

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın yaşadığı sıkıntılara ilişkin ANKA’ya açıklama yaptı. 2012 yılının 6. ayından bu yana piyasada bir durgunluk yaşandığına dikkat çeken Palandöken, çözüm süreciyle birlikte şimdi Güneydoğu’da biraz canlanma yaşanmaya başladığına işaret etti. Palandöken, “Orada terör durursa tahmin ediyorum ki biraz daha iyi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

    “ESNAF ÖDEME ZORLUĞU ÇEKİYOR”

    Piyasada likidite sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Palandöken, “Paranın olmaması esnaf sanatkar açısından ödeme zorluğu çeken, senedini zamanında yatıramayan, tahsilat yapamayan insanların sayısını çoğaltıyor” dedi.
    Karşılıksız çeklerde yaşanan artışta ihalelere girmek için “günübirlik açılıp kapanan” şirketlerin payının büyük olduğunu ifade eden Palandöken, “Piyasada köklü esnafın bu tür çek ödememe gibi, senet ödememe gibi bir lüksleri yok. Çünkü ticari hayatı sona eriyor. Yani bir çek ödemediniz mi piyasadan ürün alamazsın ve piyasaya adın yayılır. Kara listede anılırsın. Dolayısıyla yerleşik esnaftaki, yani temeli esnaflığa dayanan, ticaret aleminde böyle bir şey olmaz. Bunlar günübirlikçi, açılan ve kapanan şirketler. Bir ihale için alıyor bankadan çeki. Sağa sola kesiyor. Sermayesi yok, yatırımı yok. Dolayısıyla Nasrettin Hoca’nın hesabı ile ne tutarsa” diye konuştu.

    “ESNAF HAZIRCIYLA REKABET EDEMİYOR”

    Küçük ve orta boy işletmelerin yaşam şansı olmadığını söyleyen Palandöken şunları kaydetti:
    “Zaten programlarda küçük ve orta boy işletmelere ‘kümeleşin, birleşin’ çağrısı yapılıyor. Ancak bu Türkiye’nin yapısına uygun değil, ortaklık, kolektif çalışma ruhu yok. Bir de küçük işletmelerin en büyük rakibi ‘hazırcılar’. Diyelim ki mobilya sektöründe adam 100 TL’ye 200 TL’ye kanepe veriyor. Küçük esnaf, el zanaatına yönelik çalıştığı için maliyeti yüksek. Fabrikasyon olmadığı için o fiyata üretemiyor. Hazırcıyla rekabet edemiyor. Tüketici bunu tamir ettireceğime yenisini alırım diyor. Dolayısıyla iç piyasada, özellikle mobilya sektöründe böyle bir sıkıntı var. Otomotivde de ikinci el fiyatları yüzde 50’sinin altına düşmüş durumda.”

    “PARA YOK, TEDBİR ALINMAMIŞ”

    Kredi kartlarıyla insanların tüketime zorlandığını belirten Palandöken, “Kredi kartları insanların kullanacağı miktarla ayarlı değil. Müthiş tüketim kalemleri var piyasada. Dolayısıyla geleneksel perakende sektörünün de kanunu hala çıkmadığı için insanlar telaş içindeler. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Sorun bu iç piyasada para yok. Ekonomik tedbirler alınmamış” diye konuştu.

    YanıtlaSil
  165. arkadaşlar ben karaman jlindeyim teslim olsam 10 gun sure verırlermı yalnız burada açık ceza evı var

    YanıtlaSil
  166. isa degirmenci21 Nisan 2013 17:17

    S. A ARKADAŞLAR DOĞRU YOL AKP MİLLET VEKİLLERİDİR BU ANCAK ONLAR CÖZEBİLİR PAZARTESİDEN İTİBAREN YİNE CALIŞMALARA DEVAM ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜŞMELERİMİZ OLACAKTIR

    YanıtlaSil
  167. Açık vezaevi olan yerlerde 10 gün süre uygulaması yok...

    YanıtlaSil
  168. aydındada açık cezaevi var ama 10 günlük süre uygulanıyor

    YanıtlaSil
  169. Açık cezaevi olan bazı yerlerde 10 günlük süre veriliyor.Açık cezaevi olmayan bazı yerlerde 10 günlük süre verilmiyor. savcılar kafasına göre takılıyor

    YanıtlaSil
  170. arkadaslarr neler oluyo sitede neden kimse yok

    YanıtlaSil
  171. s.a cümleten

    YanıtlaSil
  172. h.g oktay bey inş birlik olup bu yasayı çıkattırıp 100 binlerin hayır duasını alacaz

    YanıtlaSil
  173. Çok özür dileyerek birşey sormak istiyorum , yakalanmalarım var fakat zaman aşımımım dolmasına yaklaşık 40 gün kaldı , hiç yakalanmadım ve 10 gün süremi hiç kullanmadım ......
    1.Sorum yakalanırsam 10 günlük süre verilirse zaman aşımım geçersiz oluyormu yoksa aynı zaman aşımım devam ediyormu....?
    2.Sorum biraz önce okuduğum kadarı ile yakalansam bile zaman aşımım dolduğununda serbest bırakılıyormuşum benmi yanlış okudum özür dilereyerek cevabınızı bekliyorum ...
    Saygılarımla teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  174. Kardeşim burası Türkiye, usulü, yasayı, kanunu takan yok, eğer takan olsaydı hiç bir hakim taahhüdü ihlale hapis cezası vermezdi.
    Sen yakalanmamaya gayret et

    YanıtlaSil
  175. Allah rızası ıcın çıksın artık

    YanıtlaSil
  176. iyi geceler arkadaşlar sitede kimse var mı?

    YanıtlaSil
  177. o kadar cok magdur varkı buradakı arkadaslar ve ben yuzde 1 bıle degılız bır senedır kacıyorum bır senem daha var ne bır ıse gırebılıyorum ne sokakta dogru duzgun yuruyorum ne evımde barkımda oturabılıyorum sunu anladımkı bu ulkede namusunla ıs yapmayacaksın parayı alsan kacsan dava bıle acamıyorlar bız gıttık borcumuzu oderız dedık odeyemedık ne suc ıslemısım ben yaa oyle seyler kaybettımkı bu bır yılda bırak borcumu odemeyı 10 yıl kendıme gelemem ekonomık anlamda borcu olan allah korkusu olan ınsan zaten oder bıze yapılan bu zulume anlam veremıyorum 12 bınlıralık borcu avukat 33 mılyara cıkarmıs cıkart cıkart 100 mılyar yapmazsan adam degılsın dıyorum artık bu durumdayım

    YanıtlaSil
  178. yok kardesım hıc bır sey ımzalamamıs oluyorsun korkma evede gelseler korkma hıc bırsey alamzlar hıc bır seye ımza atma bısey yapamazlar

    YanıtlaSil
  179. arkadaslar allah rızası ıcın yorumları kapatmayın bı sıte olmazsa ınanın cogumuz bunalıma gırer burada dertlerımızı anlatıp ve yahut dınleyıp rahatlıyoruz bıraz bos bos yorum yapan arkadslara prım vermeyın amac taahudu ıhlal denen bu ınsanlık ayıbı kanundan kurtulmak kımse kımseyı sevmek zorundada degıl zaten tek hedefımız bu yasa bıraz bunu dusunup buna gore hareket edersek ıyı olur

    YanıtlaSil
  180. cuneyt abı buna ıstanbulda dahılmı yakalansak ıstanbulda sure verırmı

    YanıtlaSil
  181. yakalanırsan 10 gunluk sure verıılırse zaman asımı gecersız olmaz ısler yanı zaman asımı devam eder ıkıcı sorun zaman asımı dolduktan sonra yakalanırsan zaman asımı doldu dıye ınfaz hakımlıgıne ıtıraz edersın 2 sene dolmussa serbest bırakır ama ondan once yakalanır cezaevıne gırersen zaman asımı ortadan kalkar cezayı yatarsın......40 gun sonra zaman asımı doldugunda bır kac gun sonra gıt hangı mahkemeden aldıysan cezayı dılekce ver dusurulmesı ıcın yada bır avukatı yonlendır yoksa gbt den dusmuyor senınle aynı durumdayım bende ama benım bır yılım daha var

    YanıtlaSil
  182. Yeni anayasa çalışmaları gerekse yeni icra kanunları ekstradan bazı milletvekillerimizin vermiş olduğu mücadeleler sayfamızdaki cengaver kardeşlerimizin uğraşıları eminim ki mutlaka bir sonuç getirecektir..Bilim komisyonunun yaptığı çalışmalar ,kanunlar genel müdürlüğünün yaptığı çalışmalarda vardır..Bimerden gelen cevaplara göre..Umarım ve inşallah en yakın zamanda bu işler çözülecektir..Moralinizi yüksek tutun bu yanlış uygulamaların mutlaka nasıl bir başı varsa birde sonu olacaktır..

    YanıtlaSil
  183. isa degirmenci22 Nisan 2013 10:46

    herkese hayırlı günler hayırlı haberler gelmesi dileğiyle

    YanıtlaSil
  184. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı bir gün ve hayırlı yeni bir hafta diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  185. Arkadaşlar bana aşağıdaki konuyu çözmek için, destek lazım

    Konu özetle şöyle:

    Bir borçtan dolayı, alacaklı vekilinin yanında çalışan personelinin
    hesabına havale ile ödemeler yapıyoruz. Bu ödemeler icra dosyasına
    bildirilmiyor. Sonra bir fırsatını bulup benden taahhüt alıyorlar.
    Tahhütün de yarısını falan ödedim. Geçen aykini ödeyemedim, hemen ceza
    davasını açtılar..

    Yaklaşık 20bin TL lik ödeme, icra dosyasına bildirilmemiş durumda.

    25 bin lira ana para borcuna karşılık bugüne kadar toplam 40 bin lira
    civarında ödeme yapmışım, avukat halen 55bin borcun var diyor. Kendi
    imzalattığı taahhüt evrağına baktığımızda bile bundan düşük rakam. Yok,
    taahhüt alınsa bile faiz işlemeye devam eder, bilmemne diye kıvırıyor
    (bunu taahhüdümüz bozulmadan da söylüyordu). Kardeşim taahhüdü alırken
    sen zaten ileriye dönük hesaplıyorsun faizi dediğimde de kıvırmaya devam
    ediyor.

    Yaptığım haricen ödemelerin banka dekontları vs mevcut. Kendisi de aldığını inkar etmiyor zaten ama icra dosyasına bildirmemiş.


    Şimdi, malum, taahhüt evrağında borç ve tüm faiz masraf vs doğru ve kesin bir şekilde yazılmış olması gerekiyor. Fakat avukat, taahhüdü tarihinden önce yaptığım ödemeleri icraya bildirmediğinden, bu ödemiş olduğum tutarlar da ödememişim gibi gözüküyor ve taahhüt tutarında, bu ödediğim kısımlar da var. Yani aslında ödemiş olduğum (fakat icraya bildirmediği) tutara da taahhüt almış oluyor. Bu açıdan baktığımızda, taahhüt evrağındaki tutar, yanlış oluyor... Bu noktadan konunun üstüne gittiğimizde, taahhüt İPTAL edilebilir diye düşünüyorum.

    Bunun üzerine gitmek için konuya hakim birisinden desteğe ihtiyacım var. Ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  186. Selman kardeş malesef avukatlar bu taahüd olayını santaja çevirip haksız kazançlar elde etmişlerdir.Ve etmeye devam ediyorlar.Bunlara yetkililerin artık bir dur demesi lazım..İstedikleri gibi insanların üzerinde hapis kıskacıyla tehditle evire çevire kopartıyorlar timsahlar gibi..Sizin konunuz gerçekten çok profesyonel birisinin yardımı gerekli ..Suistimal var, iyi niyeti kötüye kullanma, haksız kazanç elde etme ne ararsan var..Tazminat davası açsanız bile kazanırsınız..Umarım yanlış işleyen bu süreci durdururlar ve bizleri bu akbabaların pençelerinden kurtarırlar.

    YanıtlaSil
  187. Birçok kardeşimizin de Selman arkadaşımız gibi mağduriyetleri devam ediyor..Avukatlar hapis cezası aracıyla, baskıyla, suistimalle, insanlarımızın yanan ciğerlerini dahi sökmüşler..Borclu durumdaki vatandaşlarımızı toplum içinde itibarsızlaştırarak küçük düşürmüşler, çoğu esnaf, ana, baba, kardeşlerimiz hapise girerek toplumdan ailesinden çevresinden kopartılmış,gururuna yediremeyenler intihar etmişlerdir..Bunun hesabını kim ve kimler verecek? Nereye kadar? Daha ne yapmamız lazım..Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler sonra sıra sizede gelecek.Ekonomi öyle güllük gülistanlık değil malesef ,düşmez kalkmaz bir Allah..Onun için birlik olalım..bu işi çözelim,çözdürelim daha da geç olmadan..

    YanıtlaSil
  188. aysen_1985198522 Nisan 2013 12:25

    herkese hayırlı sıkıntısız özgürlük dolu yarınlar dilerim
    sitedeki bütün mağdur arkadaşlar
    sıkıntılı günler geçirdiğimden dolayı pek aranıza katılıp mücadele edemiyorum
    bu yüzden üzgünüm inşallah en kısa zamanda her türlü suçun suçlunun
    hakkını veren devletimiz inşallah bizlerinde mağdur olduğumuzu görür insan olduğumuzu görür ve bizlerinde hakklarını verir bizlerede bir yudum mutluluğu huzuru bizlere çok görmez
    herkese sabır ve dayanma gücü dilerim yüce allahtan
    saygılarımla
    AYSEN1985

    YanıtlaSil
  189. aysen_1985198522 Nisan 2013 12:33

    ben sizin yerinizde olsam canımı dişime takar gider 3 ay yatarım ve çıktıktan sonrada o yanlışı yapan avukatla asla muhatap bile olmam ve yalvarma sırası onun olacak bakim insanları hapisle tehdit etmek neymiş öğrensin

    tabi 3 ay ceza evinde yatmak kolay değil ama inanın sırf böyle avukatların akkılarını başlarına almaları için başkada çare yok elimizde

    bizlerin artık bu tür yollara baş vurmamız lazım yoksa bunların akkılanacağı yok hapiste borcun ödenmediğini
    3 ay tazyik hapsinin dünyanın sonu olmadığını öğrenmeleri lazım
    kolay gelsin büyük geçmiş olsun

    YanıtlaSil