Bankaya Olan Kredi Borcu Nedeniyle Tutuklandı

Banka Kredi Borcu Hapis  Selçuk Algun Kredi Borçları. taahhüdü ihlal. Borca Hapis Cezası olmayan ülkemizde her gün yüzlerce kişi borçları nedeniyle  tutuklanıp cezaevlerine gönderiliyor.  Bu uygulamadan tanınmış kişilerde nasibini alıyor ve tanınmış kişiler basına haber konusu oluyor. Hergün aralarında, Hamile, küçük çocukları bulunan onlarca anne, onlarca yaşlı babalar evlerinden alınarak cezaevlerine gönderiliyor.

Bunların içinde ancak tanınmış kişiler basına konu oluyor. Tecavüzcüsü, Hırsızı, Gaspcısı uyuşturucu satıcısı erteleme haklarını kullanabiliyorken, Taahhüdü ihlal kanununda bulunan özel hüküm nedeniyle bankalara borcu bulunan ve ödeyemeyen ve aralarında hamile veya küçük çocukları olan annelere, hasta yaşlılara, ekinini hasat etmek isteyen çiftçilere dahi bu imkan, bu hak tanınmıyor.

Biran önce yakalanmaları için UYAP yakalama tuşları etkinleştiriliyor ve azılı suçlu gibi ülke çapında arama kararları çıkartılıyor. Kısaca bankalara borcun varsa Cezaevinde doğur ve cezaevinde öl deniyor. Hırsıza arsıza gaspçısına tecavüzcüsüne her pakette af üstüne af çıkartılırken banka borcu olan vatandaş süründürülüyor. Üstelik bu Anayasamıza, Evrensel Hukuk Kurallarına aykırı bir kanunla yapılıyor.

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde 18 yıl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yapan Selçuk Algun, bir bankaya olan kredi borçları nedeniyle hakkında 9 ay hapis kararı çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mustafakemalpaşa ilçesinde 18 yıl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yaparken yüzlerce kişiye kredi veren Selçuk Algun, bir bankaya olan üç ayrı borcu için taahhüdde bulunmasına rağmen yaklaşık 100 bin liralık borcu zamanında ödemeyince taahhüdü ihlal nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.
.
Geçen pazartesi günü tutuklanan ve ilçe cezaevine konan Selçuk Algun’un, üç ayrı borcu için 3’er aydan toplam 9 ay hapis yatacağı açıklandı.
DHA

4 yorum:

  1. Bankaya olan kredi sözleşmesinin yerine getirilmemesi Taahüdü ihlal nasıl sayılmış anlayamadım.Bilen varsa açıklayabilir mi?

    YanıtlaSil
  2. sefahat içinde yaşam süren,
    edindikleri mal ve mülklerin nerden geldiği belli? olmayan,
    inanılmaz servet sahibi esnaf kefalet başkanlarının yanında,
    borcunu ödeyemedi diye içeri atılan sayın başkan;
    senin suçun çalmamak,üyelerin sırtından haksız kazanç menfaat sağlamamak,
    borcunu geciktirdi yada ödeyemedi diye kanını içmemek,
    Allah yardımcın olsun başkan..

    YanıtlaSil
  3. Hakan Akbulut6018 Ocak 2013 14:04

    Hapis banka borçlarından dolayı gelen icra için verdiği taahhütten  çıkmış  kredi sözleşmesinden dolayı degil. 

    YanıtlaSil
  4. Taahhütte bir sözleşmedir.Anayasayı açıkça ihlal eder bir biçimde insanlarımız hala hapsedilmekte.
    Çağdışı tüm uygulamaların bitmesi temennimiz.
    Elbette dilemekle olmuyor bi işler çok ses getirmek çok konuşturmak lazım medyayı insanları.

    YanıtlaSil