Taahhüt Mağdurunun Onur İntiharı

ödeme şartını ihlal haciz icra manisa intihar esnaf
Cezaevinden Tahliye Olan Taahhüt Mağduru Esnafın intihar Girişimini Son Anda Çocukları Önledi.
Manisa merkezde tüp bayiliği yapan iki çocuk babası 52 yaşındaki Zeki Kaya bir Bankaya olan kredi borcunu zamanında ödeyemediği için ödeme şartını ihlal (Taahhüdü İhlal) suçundan dolayı üç ay cezaevinde kaldı ve tahliye edildi.

Tahliye olan Zeki Kaya, Sakarya Mahallesi Uzunyol Caddesi ile 1103 sokağın kesiştiği iş yerinin bulunduğu yerdeki 7 katlı apartmanın çatısına çıktı. Apartmanın çatısında Zeki Kaya'nın intihar etmek istediğini gören mahalle sakinleri emniyete ihbarda bulundu. İhbar üzerine emniyet, itfaiye ve 112 Acil ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri, Zeki Kaya’nın atlayabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak sokağın ortasında hava yastığı açtı.

Çatıya çıkan emniyet ekipleri ve Zeki Kaya'nın çocukları, yaklaşık yarım saat Zeki Kaya ile görüşerek intihardan vazgeçmesini sağladı. Aşağıya indirilen Kaya, yakınları tarafından sakinleştirildikten sonra, Şehit Öztürk Karakolu’na ifade vermeye götürüldü
Mahalle sakinleri, Zeki Kaya'nın bir Bankaya olan kredi borcunu zamanında ödeyemediğini ve ödeme şartını ihlal (Taahhüdü İhlal) suçuyla 3 ay cezaevinde kaldığını ve tahliye edildikten sonra içine kapandığını belirtiler.

1 yorum:

  1. Bir Ayrılık Bir Yoksulluk

    Vara vara vardım ol kara taşa
    Hasret ettin beni kavim kardaşa
    Sebep ne gözden akan kanlı yaşa
    Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm

    Nice sultanları tahttan indirdi
    Nicesinin gül benzini soldurdu
    Nicelerin gelmez yola gönderdi
    Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm

    Karacoğlan der ki kondum göçülmez
    Acıdır ecel şerbeti içilmez
    Üç derdim var birbirinden seçilmez
    Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm

    Şair Karacaoğlan


    YanıtlaSil