Taahhüt Mağduru Yanlışlıkla Tahliye Edildi

tazyik hapsi ödeme şartını ihlal icra iflas kanunu tahliye icra haciz
Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan 41 yaşındaki Ahmet Çalışkan, Denetimli Serbestlik Yasasının yürürlüğe girmesiyle tahliye edildi. Taahhüdü ihlal etmekten dolayı 90 gün tazyik hapsi alan ve cezasının 50'inci gününde Denetimli Serbestlik Yasası ile tahliye edilen Ahmet Çalışkan, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne imza atmaya gittiğinde cezasının yasa kapsamında olmadığını ve hakkında arama kararının çıkarıldığını öğrendi.

Ahmet Çalışkan, Borçlarını ödeyemediğinden dolayı 90 gün tazyik hapsi cezası aldı, 50 gün cezaevinde kaldı, 11 Nisan tarihinde çıkan Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi, Ahmet Çalışkan'a tahliye edildiğinde Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmesi ve diğer işlemlerin orada yapılacağı söylendi. Çalışkan Cuma günü şubeye gittiğinde dosyasının infaza gönderildiğini, çıkan kanun'un taahhüdü ihlal tazyik hapsini kapsamadığını tekrar cezaevine göndereceğini öğrendi.

Karara tepki gösteren Ahmet Çalışkan; Bun duyunca şok oldum, önce şaka yapıldığını düşündüm. Ben buradan Adalet Bakanı'na soruyorum. Ben 50 gün cezaevinde kaldığım süre içerisinde psikolojim alt üst oldu. Ben tekrar dışarı çıktım, adapte olmam zor oldu. 50 gün içinde aile yaşantım, çevrem darma duman olmuştu.  Kendimi tam toparladım derken de böyle bir şeyle karşılaştım. Bana aynı psikolojiyi neden yaşatıyorsunuz?

Madem Denetimli serbestlik, taahhüdü ihlal cezasında verilen tazyik hapsini kapsamıyordu bu neden belirtilmedi. Ben yaklaşık 10-12 gün dışarıda kaldım, ben şimdi tekrar cezaevinde kalan 40 günü mü yaşayacağım? Bu soruların cevabını istiyorum. Bunu hak etmediğimi düşünüyorum, hazmedemiyorum. Yetkililerden gereğinin yapılmasını istiyorum. diye konuştu.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki 15 bin mahkum tahliye edilmeye başlandı. "Ödeme şartını ihlal"den verilen tazyik hapisleri suç kapsamında cezaevlerinde bulunanlar denetimli serbestlik yasasından yararlanamıyor.

Kategori: Taahhüdü ihlal, ödeme şartını ihlal, icra iflas kanunu, icra uzlaştırma, icrada uzlaşma, ev hacizleri, ev haczi, Adalet komisyonu, Yargıda 3. Reform paketi, TBMM, icra, haciz

1 yorum: