Yargıda Reform Adalet Alt Komisyonunda

icra haciz kanunu
TBMM Adalet Komisyonu, yargının hızlandırılmasına yönelik Yargıda Reform 3. Pakete ilişkin tasarıyı alt komisyona sevketti.
7 kişilik alt komisyonda, AK Parti'den Komisyon Başkanvekili Hakkı Köylü, Isparta Milletvekili Recep Özel, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP'den Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile MHP'den İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu yer aldı

Adalet Komisyonu, Başkan Ahmet İyimaya'nın raporlu olması nedeniyle Başkanvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı.

Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin de aynı mahiyette teklifleri olduğunu anımsatarak, bu tekliflerin Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile birleştirilerek, görüşmelerin tasarı üzerinden yapılacağını bildirdi.

Buna itiraz eden Öztürk, görüşmelerin teklifler üzerinden götürülmesini istedi. Köylü, tekliflerdeki maddeleri de dikkate alarak tasarı üzerinden görüşmeleri yapacaklarını söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada, tekliflerin tasarı ile birleştirilmesi kabul edildi.

Hakkı Köylü, tasarının, tümü üzerindeki görüşmeler yapılmadan alt komisyona havale edilmesini ve tasarının bütünüyle alt komisyonda görüşülmesini talep etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de takdirin komisyonda olduğunu belirterek, Bir çok yasada değişiklik öngörüyor. Tekliflerle birlikte 100'ü aşan bir kapsama ulaşıyor tasarı. Bu açıdan tekliflerdeki önerilerin ayrı ayrı değerlendirilmesi fikrine katılıyorum. Orada da istifade edilebilecek görüşler ve öneriler var. Alt komisyon sonrasında geneli ve maddeler üzerinde görüşlerimizi ifade edeceğiz dedi.

Öztürk, tekliflerinin laf olsun diye siyasi olarak hazırlanmadığını, bir yıllık emeğin ürünü olduğunu ifade ederek, bakanlığın, tekliflerini çok iyi inceleyip eleştirilerini sunmasını istedi. Bakan Ergin de ''Çalıştık, çalışıyoruz dersimize'' karşılığını verdi.

3 yorum:

  1. Slm arkadaşlar.
    Tahadüt ihlalı kanunu eminim ki tahadüt ihlali arkadaşların cezası bittikden sonra çıkar.Sanırsam vekillerimizin yakınlarından bu cezadan yatan yok ki bu kadar insanları duymazlıkdan gelıyorlar.Bu sebebden baya bır gec cıkar bu kanun cıksa bile öyle bir sekılde hazırlarlarki hiç kimseye faydası olmaz.Çünkü 5000 tl nın altındakılere af ederler ustu olanlar yatar.ama cek 100.000 tl olanlar rahatlar bizler içerde yatmaya devam ederız.Burda cek affındakiler yanlış anlamasın benim savundugum bir borcdan hic bir kimse ceza almasın.Yapıyorlarsa tasarıyı adeletli bir şekilde yapılıp vatandaş magdur edılmesın.

    YanıtlaSil
  2. allah hepimizin yardımcısı olsun.sıkıntılar çok fazla.bende ticaretle uğraştım.tabiki iyi niyetle başladık.ama hep ters gitti.borçlarımızı ödeyemedik.zaten onun ezikliği vicdan azabı bizi mahfetti.şeker hastası oldum.sinirlerim bozuldu.şimdi firmanın biri icraya verdi.eve gelirlerse bilmiyorum halim ne olur.bunu düşünmek bile istemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Celal Toparlaklı19 Aralık 2013 12:13

    25.AİH.İZLEME TOPLANTISI NIN 3.YARGI REFORMU İLE İLGİLİ BÖLÜMÜNÜN SONUÇ RAPORU.


    Tutukluluk sürelerine ilişkin sorunun temelinde yatan uzun yargılama sürelerinin iyileştirilmesi yolunda Yargı Reformu Stratejisi kapsamında yapılan düzenlemelerin olumlu etkilerinin şimdiden görülmeye başlandığı tespit edilmiştir. Ayrıca, yargı hizmetlerinin hızlandırılmasına yönelik hazırlanan ve yasalaşan iki Yargı Reformu Paketi ile halen TBMM Adalet Alt Komisyonunda görüşülmekte olan 3. Yargı Reformu Paketi’nin de yargı hizmetlerinin hızlandırılmasına katkıda bulunacağının altı çizilmiştir.

    3. Yargı Reformu Paketinde, basın ve ifade özgürlüğünün genişletilmesine yönelik önemli düzenlemelerin yer aldığı memnuniyetle görülmüştür. Bu düzenlemeler AB İlerleme Raporlarında yer alan eleştiri ve önerilerin karşılanması bakımından son derece önem arz etmektedir. Bu amaca yönelik olarak basın mensuplarının sıkça soruşturmaya ve kovuşturmaya maruz kaldıkları TCK’nın 220, 277, 285 ve 288 inci maddeleri ile Terörle Mücadele Kanununun 2, 6 ve 13 üncü maddelerinde önemli değişiklikler öngörülmekte, bu bağlamda süreli yayınların ileriye dönük olarak yayınlarının durdurulması uygulamasına son verilmektedir.

    3. Yargı Reformu Paketinde, TCK’nın 132, 133 ve 134 üncü maddelerinde öngörülen değişikliklerle özel hayatın gizliliğinin korunmasının daha da güçlendirilmesi memnuniyetle karşılanmış ve bu düzenlemelerin insan hakları bağlamında önemi vurgulanmıştır.

    YanıtlaSil