Bartın TSO: Karşılıksız Çek Kanunu Açıklaması

Çek Kanunu
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz 'Çek Kanunu' ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada; Karşılıksız çeklerde hapis cezası kaldırılırken, çekin güvenilir bir ödeme aracı özelliğini kaybetmemesi için aynı anda caydırıcılığı yüksek uygulamaların da devreye girmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Toksöz, Çek bir ödeme aracı olmasının yanı sıra aynı zamanda çok önemli bir vadelendirme aracıdır. Bu sebeple tedbiri en baştan almak lazımdır. Bu noktada iş aleminin göz önünde bulundurmak caydırıcılığı arttıracak yeni mekanizmaların hayata geçirilmesi lazımdır. "

Karşılıksız çek"e muhatap olan kişi ya da firmaların mağduriyetine dikkat edilmesi gereken bir konudur. "Hapis cezası kaldırılırken çekin güvenilir bir ödeme aracı özelliğini kaybetmemesi için aynı anda caydırıcılığı yüksek uygulamaların da devreye girmesi gerektiğini düşünüyoruz". Aksi takdirde çek güvenilir bir ödeme ve vadelendirme olma aracı olma özelliğini yitirir. Meclisimizden çıkarılacak yasanın tüm iş alemini rahatlatacak bir yasa olmasını dilerim dedi.

Kategori: Çek hapsi, çek kanunu mağdurları, çek yasası mağdurları, çek kanunu, yeni çek kanunu, çek, çek yasası affı, çek cezaları, karşılıksız çek cezaları, çeklerde af, çek affı

1 yorum:

  1. yeni çek yasası acilen çıkarılmadı ve hapishanelerdeki insanların aileri talan ve telef olmaktan kurtarılmalıdır.Yargıtayda bulunan dosyalarıda eklerseniz onbinlerce insan daha telef olacak ve boçlarını bundan sonra hiç bir zaman ödeyemeyecektir.İstanbul ticaret odası başkanının bahsettiği gibi ceza tabiiki olmalı burada bankalara ve yasa çıkaranlara önemli bir görev düşmektedir.Yıllık 20.000-30.000 tl cira gösteren firma veya şahıslara 10 lu veya 25 yapraklı çek koçanları verilmektedir.bu kadar cirolar yapan firmalara sınırsız çek yazma imkanı verilmektedir.bu tür firmalara çek yapraklarında muhakkak rakam yazılmalı ve kestiği çek miktarı beyan ettiği yıllık ciro oranlarını geçmemelidir.aynı zamanda bu işlem neticesinde vergi da kayıp ve kaçak önlenir.kayıt dışı dediğimiz işlemler de daha rahat kontrol edilebilir diye düşünüyorum.Ayrıca DBS dediğimiz ipotekli ticaret şekli geliştirilip daha güvenli bir ticaret yapma imkanı olacaktır.

    YanıtlaSil