Başbakan Sayımızı Abartılı Buldu

Çek Mağduru Arkadaşlarımız bugün Başakşehir'deydi. Başbakan'la görüştüler, Arkadaşlarımız birmilyon kişi adına buradayız dediğinde abartıyorsunuz o kadar değilsiniz dedi.

Görüşmelerde hep aynı yüzler

Aramaları yapan aynı kişiler

Emine Erdoğana giden mektup sayısı 70 olunca

Böyle düşünmesi de kaçınılmaz.

Son zamanlarda bir yılgınlık bir mücadeleden kaçma yaşanıyor.

Her harekete her eyleme siyaset bulaştırılmaya çalışılıyor

Sorunun devamından yana olanlar,Bizi bölmeye gücümüzü ve direncimizi azaltmaya çalışıyorlar, kimileri egolarını tatmin etmeye çalışıyor kimileride nasıl rant sağlarım arayışı içinde ne yazıkki.



Başbakanın bu lafı, kendimizi ifade edemediğimizin bir yansıması

Şişli Hakimi sadece Marmara bölgesinde davaların yüzde 25 inin karşılıksız çek davaları olduğunu ifade ediyor, istatistik bilgilerde karşılıksız çek davaları liderliği kimseye bırakmıyor, fakat çek mağdurları'nın sayısı abartlı bulunuyor.

Meydanlara inen sayısı ikiyüzü geçmiyor.

Bu sitede verdiğimiz mücadelede var olan sınırlı sayıdaki arkadaşlarımız dağıtılmaya çalışılıyor.

Burada bizler, hiç hakketmedikleri bir cezayla özgürlükleri ellerinden alınan, alınmaya çalışılan arkadaşlarımızın mücadelesini vermeye çalışıyoruz, bunu bir yana bırakalım, babalarına hasret o masum çocukların hakkını aramaya çalışıyoruz, bu idealin ne rengi, ne çoğrafyası nede siyaseti olur, bu çocukların hakkını ararken bu çocukları siyasete alet etmeye çalışanlara söylenecek bir söz dahi yoktur.

Tabiki ayrım yapılmadan siyasi partilere gidilecek çünkü çözüm yerimiz meclistir siyasi partilerde meclistedir.



Başbakan arkadaşlarımıza, yardımcılarımla bu konuyu konuşacağım demiştir, yardımcıları yani bu konuda akıl hocaları kim bilemiyoruz bu nedenle tüm yardımcılarını aramak zorundayız.



Pazartesi bir grup arkadaşımız Ankara'da olacaklar, AKP Genel Mekezinde Genel Başkan yardımcıları ile konuşacaklar.



Serap Arkadaşımızın çok yerinde ve haklı olan önerisi üzerine Pazartesi Metris Cezaevi önünde eylemdeyiz.



Bu son haftalarda son dönemeçteyiz ya varız yada yokuz.

Bugünden itibaren Akp genel başkan yardımcılarını arayıp varlığımızı hissettirmek zorundayız.



Abdulkadir AKSU

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı

Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210

Faks: 0(312) 204 50 25

GSM: 0(505) 4660000



Hüseyin TANRIVERDİ

Yerel Yönetimler

GSM:0(532)6138765 0(505)7774506



Ekrem ERDEM

Teşkilattan sorumlu Başkan

GSM:0(532)3123620



Nükhet HOTAR

Sosyal İşler

GSM:0(532)4319323



Salih KAPUSUZ

Hakla İlişkiler

GSM:(505)7770614



İdris Naim Şahin

Genel Sekreter

GSM: 0(532)2757697



ANAYASA MAHKEMESİ TELEFON NUMARALARI
  • 0312/4898190

  • 0312/4898174

  • 0312/4898173

  • 0312/4898179

  • 0312/4898178

  • 0312/4898175

  • 0312/4898191



ÜYELER
  • 0312/4637310

  • 0312/4637311

  • 0312/4637312

  • 0312/4637313

  • 0312/4637314

  • 0312/4637315

  • 0312/4637316

1.657 yorum:

  1. Sayın arkadaşlar ,
    Hanım arkadaşlarımız sayın , AYŞE HNM - SEVİM HNM - SEVGİ HNM ve RIDVAN bey bugün bir ilki başararak , Sayın Başbakanımız R.Tayyip ERDOĞANLA İstanbulda bir görüşme yapmışlardır.Sayın AYŞE HNM bizzat başbakanımızla görüşmüştür..

    Bu özverili çalışmalarınsan dolayı kendilerine tşk ederiz..

    Uzun zamandır sayın başbakanımızla görüşmek isteyen hanım arkadaşlar , bugün bir fırsatını bularak çek mağdurlarının sıkıntılarını , yaşadıklarını istek ve dileklerimizi sayın başbakanımıza anlatma fırsatını bulmuşlardır.
    Yaklaşık 1 milyon çek mağdurunun bu durumda olduğunu dile getiren sayın AYŞE hanıma , başbakanımız , sayınız dediğiniz gibi milyonlar değil ancak binlerle ifade edilebilir , abartılı buldum demiştir..
    Ayşe hanımın bunlara kanıt rakamlar vermesi üzerinede , kurmaylarıma ileteceğim , ilgilenecekler demiştir..

    Arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ederim.Yüreklerine sağlık....

    ANCAK BİR KONUYU ES GEÇMEYELİM.....

    Sayın başbakanımızın dediği çok düşündürücüdür,Kendilerinede bu konuda hiç bir sitemde bulunmayacağım , bulunma hakkımda yok zaten..

    ÇÜNKÜ BİZ KENDİ MESELEMİZE SAHİP ÇIKAMADIK...
    AYLARCA ANKARA DEDİK..GELEN SAYISI 80 - 100 OLDU..
    İTO - İST. BAROSU DEDİK....15 KİŞİ - GELDİ
    ULUSAL KANAL DEDİK ..CANLI DEDİK..BİR İLK DEDİK..15 KİŞİ ZOR BULDUK...
    TELEFON EDİN DEDİK..TEK,TÜK
    Sayın Emine hanım mektuplarınızı bekliyor dedik , saolsunlar her zaman mücadele içinde olan arkadaşlardan 70-80 mektup geldi

    vs vs vs

    ŞİMDİ KENDİ KENDİMİZİ SORGULAYALIM

    saygılarımla ekm2510

    YanıtlaSil
  2. Değerli arkadaşlar ,

    YARIN METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SAAT 10.00 DA BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR.
    TOPLANTIMIZA GÖRÜŞTEN ÇIKAN MAHKUM YAKINI ARKADAŞLARDA KATILIM SAĞLAYACAKLARDIR..

    GELİRSENİZ SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ...
    GELEMEZSENİZ , BUNA İMKAN YOKSA ..GELMİŞ GİBİ KABUL EDERİZ....

    İMKAN OLUPTA GELMEYENLERİDE ALLAHA HAVALE EDERİZ...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. sn zonguldaklı çekzede

    145 teki yazına aynen katılıyorum ve altına imzamı atıyorum...

    sn ekm 2510

    başbakanın bu söylemine şaşırmadım...umarım emekler bu HUKUK dışı uygulamanın çooook geçte olsa son bulmasına vesile olur...

    ancak HUKUK ve İNSAN HAKLARI nı savunan herkes konuyu sayılara bağlamamalıdır...ceza alanın sayısı burada önemli değil HUKUKSUZ bir ceza olması asıl olan...başbakana CARRERA NIN SÖZÜNÜ HATIRLATMAK LAZIM...

    bir tek kişinin bile hukuksuz yere yargılanmasından sa binlerce suçlunun dışarıda gezmesini yeğlerim...

    emeklerinize teşekkürler...

    my way

    YanıtlaSil
  4. 500.000 civarında olan karşılıksız çek mağduru için 1 milyon demek gerçekte abartıdır,ancak siyasetçilerin işine geliyor malesef,büyük bir çoğunluğun farkında olup,konuyu geçiştirmek için işin sadece (ABARTISINA) bakmak,siyasetçi olmanın gereğidir zannederim.Bu büyük çabaları gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.Çaba göstermeyen" ARMUT PİŞ ,AĞZIMA DÜŞ"arkadaşların,biraz "UTANIP" yarından itibaren tüm hafta boyunca,durmaksızın verilen tel ve adreslerle ilgilenmelerini RİCA EDİYOR ve DİLİYORUM.

    RCN...20

    YanıtlaSil
  5. neden böyleyiz peki çoğumuz işadamıydık. esnaftık. şimdi belki zormu geliyor. gösteri yapmak. ne olacaksa olsunmu diyoruz. yoksa yakalanma korkusu mu??

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar şu BİLGİ EDİNME KANUNUNA dayanarak. kesin ve net rakamları en hızlı şekilde nereden edinebiliriz. ve bilgi isterken hangi kategorilerden bilgi istememiz lazım. bence en net ve resmi rakamları bir an önce Başbakana sunalım.

    YanıtlaSil
  7. ARKADAŞLAR BU ÜSTEKİ YAZI YAZILDIKTAN SONRA HAYDİ BİSMİLLAH DEDİM İLK ÖNCE TEŞKİLATLARDAN SORUMLU EKREM BEYİ ARADIM SEKRETER HANIM EFENDİ ÇIKTI ALLAH RAZI OLSUN KİBAR BİR DİLLE BENİ DİNLEDİKEN SONRA SİZ HAKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ SALİH KAPUSUZ BEYİ ARAYIN O YARDIMCI OLSUN DEDİLER BİLGİLERİNİZE İHTİYAR.....

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar verilen numaraları aramaya başlayalım hiç bir şey yapmayan mağdur arkadaşlar bari bir telefon açsanız bir şeyinizmi eksilir.VİCDANINIZIN RAHAT ETMESİNİ İSTİYORSANIZ BARİ BİR TELEFON AÇIN

    YanıtlaSil
  9. LÜTFEN ARKADAŞLAR HER KES KONUŞMA SONUCUNU SİTEYE YAZSIN SİTEMİZ HEM CANLANIR HEM CESARETLENİR SONUC ÖNEMLİ DEĞİL İHTİYAR

    YanıtlaSil
  10. sn.fikret,dünkü panelde şişli 6.asliye ceza hakimi sn.yaşar temiz elinde ciddi ve gerçek araştırmalar sonucu elde edilen veriler ışığında bizlere ve ordaki basına bilgi vermiştir."2009 verileri olarak şu anda 3000.000dan fazla sanık dosyası vardır bunun 650.000 ni çek dosyası bununda &25 i marmara bölgesi".hangi abartı anlamak mümkün değil.2010 bunlara dahil değil artı dava aşamasına gelmemiş dosyalar hariç.abartı bunun neresinde?

    BEN TÜM ARKADAŞLARIMIZIN ÇABALARININ KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINA ADIM GİBİ EMİNİM.ELİNİZE,YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

    basketçi

    YanıtlaSil
  11. EVET ARKADAŞLAR VE TÜM SİTELER HEPİNİZDEN RİCA EDİYORUM LÜTFEN ARAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATALIM BAZILARIMIZIN EŞİ DOSTU VAR BAZI ŞEYLERİ ÖĞRENME ŞANSI OLUR DUYUMU OLUR ONUN İÇİN LÜTFEN HER KES ARASIN SON OLARAK BİRER KERE ARASIN BU SEFERKİ ŞİFA ANLAYIN LÜTFEN İHTİYAR.

    DEĞERLİ GÖKHAN KARDEŞİM BENİM TELEFONUMA BİR ÇAĞRI BIRAKIRSAN SİZLE KONUŞMAM GEREKİYOR SAYGILAR

    YanıtlaSil
  12. ÇEK MAĞDURLARINDAN

    İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞINA

    Sayın Ümit KOCASAKAL, karşılıksız çek paneli toplantısından sonra yapmış olduğunuz açıklama için sizlere bütün mağdur arkadaşlar adına işlerinizde başarılar diliyoruz.

    ALACAKLI NE OLACAK: Tezini savunan avukat, siyasetci, yargı mensupları, akademisyenler, sizler söylemlerinizde, icraatlarınızda samimi değilsiniz.

    Ya sizler bu ülkede yaşamıyorsunuz, ya bizler. Hepimiz bu topraklarda yaşadığımıza göre yanlış nerede. Yanlış; güçlü olanın menfaati gereği olması gereken düzenlemeleri zamanında yapmaması, bundan nemalananların ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini kendisine dustur yapan çıkar gruplarnın zihinlerinin içerisindedir.

    GELİŞMİŞ ÜLKELER, hızla büyüyen dünya ekonomik dengelerine ayak uyduramayan nice dev firmalarını ayakta tutmak için seferberlik ilan ederken, BİZLER katran kazanı gibi kaynayan ülkemiz ekonomisinde, derbeder olan sanayicimizi, esnafımızı, çiftcimizi, işletmecimizi cezaevine atmak için binbir figuranla süslenmiş yasaları uygulamak için seferberlik ilan ediyoruz. NE TEZAT değimli. Bu yapılanlara KARGALAR bile güler.

    Hukukcular, yasa koyucular, yargı mensupları, akademisyenler rayına oturmamış ekonomik yapı içersinde, ileri vadeli çek uygulamasının ZEHİR KATILMIŞ SÜTÜ içmekle eşdeğer olduğunu bildiğiniz halde, bunun önlemini bilerek almamakla, VİCDANLARDA VATANA ihanet etmekle eşdeğerde suçlusunuz. Nice göz nuru ile kurulmuş fabrikalar, işletmeler, sanayi entegre tesisleri bir bir çökerken hiç vicdanınız sızlamadı mı. Asıl göreviniz: yatırımcısı için risk haritaları planlayan, verimli iş gücü kaynakları oluşturan, pazar olanakları sağlayan, kısaca sanayicisini verimli kılacak, sorunlarına sahip çıkacak, Kriz ortamında KLAVUZ, yol haritasında ÖNCÜ, teknolojik gelişmelerde REHBER olmak varken, donuna kadar icralarla soyulmuş işletmeciyi cezaevinde çürütmek, hangi aklın unsuru.


    KİRLİ SERMAYEYE ÇANAK TUTAN SİYASETCİLER, HUKUKCULAR, YARGIÇLAR, AKADEMİSYENLER kimlere, neyin karşılığı ----- DİYET BORCUNUZ----- varda, Türk insanının ruhundaki girişimcilik ruhunu kırma pahasına, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ bedel olarak veriyorsunuz. Sizler dolandırıcı ile gerçekten taşın altına elini koyup da zora giren insanları birbirinden ayıracak yasayı yapamayacak kadar ACİZ insanlar mı sınız, ACİZSENİZ bizlere hükmetme gücünü kimlerden, nasıl, neyin bedeli OLARAK ALIYORSUNUZ. Yasa böyle, yasa şöyle, alacaklı ne olacak gibi uyduruk söylemlerle kimlere hizmet ettiğinizin farkında olamayacak kadar ACİZ ruhlu görüşlerinizi, cezaevi korkusu vererek bizlere enjekte etmeye çalışmaktan hiç mi sıkıntı duymuyorsunuz.

    Çek mağdurlarının sorununu çözmediğinizde, biriken yargılama dosyaları birgün kabak tadı verecek ve bu vebalin altında ezileceksiniz. Bilinki o dosyalar, tozlu raflardan beklediğiniz kadar rahat inip temizlenmeyecektir. SON nefesinizde boğazınıza sıkışacak, imansız gitmenize vesile olacaktır.

    Zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  13. TELEFONLA ARAMALARIMIZDA BİZLERİN ADLİ PARA CEZALARINDAN DOLAYI MAĞDUR OLDUĞUMUZU ADLİ PARA CEZALARININ ALACAKLI İLE HİÇ BİR İLİŞKİSİ OLMADIĞINI MÜTAVAZİ BİR ŞEKİLDE ANLATMALIYIZ ÇÜNKÜ ARADIĞIMIZ BAZI KİŞİLER KONUYU DETAYLI BİLMEYEBİLİRLER erdem

    YanıtlaSil
  14. ARKADAŞLAR ARKADAŞLAR KIZMAYIN İLK ÖNCE İCRAATLARINI YAZIN LÜTFEN

    İKİNCİ İCRAATIM ŞİMDİ NÜKHET HANIMI ARADIM KONU ARKADAŞLARIMIZIN BİGİSİ DAHİLİNDE DEDİ TELEFONUMU NERDEN ALDINIZ DİYEDE SORDU .İHTİYAR

    HAYDİ ARKADAŞLAR VEKİLLERİN HEPSİ MÜSAAİT VE HEPSİ İNSAN....İHTİYAR

    YanıtlaSil
  15. arkadaşlar,

    sizlere akıl vermeye kalkışmak haddime değil. yukarıda yazdığım yazıyı farklı düzenlemelerde yaparak işgili yerlere ulaştıracağım. sizler alıntı yapıp desdekci olursanız hiç olmassa birilerini rahatsız etmiş oluruz diye düşünüyorum. yoksa bu adamlar normal sözden anlamazlar. ufak tefek sözler onlara uyuşturucu bağımlısı gibi gelir onlara


    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar aradığımız kişilerle nazik bir şekilde sorunumuzu tartışmadan anlatmalıyız ERDEM

    YanıtlaSil
  17. ARAYINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN..................

    YanıtlaSil
  18. LÜTFEN ARKADAŞLAR LÜTFEN DOSTLAR ARAYALIM ARADIKTAN SONRADA KİMLE KONUŞTUĞUMUZU YAZALIM ARTIK BENCE KİMSE BOŞ YAZMASIN İCRAATLARINI YAZSIN BURDA YAZMAK KOLAY ÖNEMLİ OLAN İCRAAT.

    BİR MUHALEFET VEKİLİNİ ARADIM BİZİM YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY KALMADI HATTA SİZDEN FAZLA SESİMİZ ÇIKTI DEDİ ŞİMDİ DEDİ SEÇİM BEYANIMIZA SİZLE İLGİLİ MADDE KOYDUK SEÇİN BİZİ KURTULUN DİYE ŞAKA YAPTI BEN YİNE İSRARLA GÜNDEMDE KALMAMIZ ADINA RİCADA BULUNDUM O VEKİLE SAYGILAR İHTİYAR

    YanıtlaSil
  19. bizler kimseden borcumuzu silin diye bir talepte bulunmuyoruz ne alacaklıdan ne de devletten.sadece hapiste borcun nasıl ödeneceğini anlatmaya çalışıyoruz.adli para cezasının kime nasıl bir fayda sağladığını anlatmaya çalışıyor ve borçtan dolayı hapse girmek istemiyoruz.bu hafta son hafta herkesi arayacağım.
    kılıç.

    YanıtlaSil
  20. ARKADAŞLAR BAKIN SAKIN ERTELEMEYE RAZI HAVASI VERMEYİN !!!!!!!!!!!!!! GEÇEN SENEKİ FİLMİ TEKRAR YAŞAMAYALIM !!!!!!!!!!!!! SEÇİMDE HERKEZE BİR ŞEYLER VERİLİRKEN Kİ İÇLERİNDE NAYLON FATURACILAR BİLE VAR BİZİ SADECE ERTELEMEYLE KANDIRARAK OY ALMA PLANLARI VARSA BUNDA YANILACAKLARINI BİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE ANLATALIM.ALACAKLIYI SAVUNAN OLURSADA ADLİ PARA CEZASININ DEVLETİN KASASINA GİTTİĞİNİ ALACAKLIYA ÖDENMEDİĞİNİ BU DURUMU BİLE BİLE ALACAKLININ BU YASAYLA HAKKININ SAVUNULAMIYACAĞINI ÖZELLİKLE BELİRTELİM.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  21. HAYDİ ARKADAŞLAR BAKIN SABAHTAN BERİ HER KES BİR ŞEYLER YAPIYOR BİZLERİDE BİLGİLENDİRİYOR,LÜTFEN SİZDE BU GÜN HER HANGİ BİR FAALİYET YAPTINIZMI YAPTIYSANIZ BİZLE PAYLAŞIRMISINIZ.ihtiyar

    YanıtlaSil
  22. ihtiyar,

    yukarıdaki yazı metnini paylaştığım vekiller var, ayrıntıları malesef paylaşamıyorum, bağışla. yarın il dışında olacağım. yazımın içeriğine bakıpta ilgili yerlere fax yapılmasını sağlayabilirseniz iyi olur kanaatİNDEYİM.

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  23. Değerli arkadaşlar ,

    YORUM YAPARKEN ; BU SİTENİN BASIN , SİYASET VE BİR ÇOK KURULUŞ TARAFINDAN İZLENİP , DEĞERLENDİRİLDİĞİNİ VE BURADA YAZILAN ;

    UYUTMAYALIM GİBİ , YADA HAKARET BAĞLAMINDA ,YADA CEVAP HAKKI DOĞURACAK BİÇİMDE , KİŞİ VE KURUMLARI AŞAĞILAYICI BİÇİMDE YORUM YAPMAYIN LÜTFEN..

    BU SİTENİN TOPLUMUN BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLARINA AÇIK OLDUĞUNU UNUTMAYIN.

    BURAYI ZİYARET EDEN KİŞİ VE KURUMLAR ;
    ANAYASAL , HUKUKSAL VE ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERDEN DOĞAN HAKKIMIZI , ÖNCELİKLE BİZİM NASIL SAVUNDUĞUMUZA VE İŞİN CİDDİ BOYUTUNA BAKMAKTADIRLAR..

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  24. bloomberg tv de ali tezel torba yasayı konuşuyor sorularımızı gönderelim...

    YanıtlaSil
  25. Değerli arkadaşlar ,

    YARIN METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SAAT 10.00 DA BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR.
    TOPLANTIMIZA GÖRÜŞTEN ÇIKAN MAHKUM YAKINI ARKADAŞLARDA KATILIM SAĞLAYACAKLARDIR..

    GELİRSENİZ SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ !!!!!!!!!!!!

    GELEMEZSENİZ , BUNA İMKAN YOKSA ..GELMİŞ GİBİ KABUL EDERİZ....

    İMKAN OLUPTA GELMEYENLERİDE ALLAHA HAVALE EDERİZ...VİCDANLARI İLE BAŞBAŞA BIRAKIRIZ..

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  26. Barışçı-Mersin20 Şubat 2011 20:33

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DÜN GECE FAZLASIYLA YAZMIŞ OLDUĞUM İÇİN, TEKRAR TEKRAR AYNI ŞEYLERİ YAZMAK İSTEMİYORUM. PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN; ÇOK FAZLA DEĞİL ARKADAŞLAR ÇOK FAZLA DEĞİL, BİR HAFTA BOYUNCA; BİRİBİRİMİZE BİLGİLER VEREREK, İLETİŞİM İÇERİSİNDE OLARAK, YENİ VE SON BİR ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATIR İSEK, ÇOK AMA ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  27. sn.ekim2510 un yorumunu okudunuz,herhalde bugün 3-4 tane olmuştur,ama negariptirki 2-3 kişiden çağrı gelmiştir,onun dışında...?e tabi ozaman sn.Başbakan 1000.000 kişiyiz diyen arkadaşlarımıza "abartmayın binler diyelim"demiştir.sn.ihtiyar sabahtan beri yırtınıyor,ama bir kişden cevap var.
    sayılı gün çabuk geçer dedik gelecek haftaya şurda ne kaldı.?lütfen onu bunu bırakalım da biraz daha özveri ile davranıp arkadaşlarımızın çağrılarına kulak verelim.

    saygılarımla

    basketçi

    YanıtlaSil
  28. Sayın İhtiyar devamlı kim bugun ne yaptı diye yazıyorsun.Sen neler yapıyorsun Allahaşkına. Burdan devamlı kim ne yaptı diyeceğine sen ne yaptıysan onları anlat. Bak bugun Aslan gibi bayan arkadaşlar ile Rıdvan isimli arkadaş başbakanla konuşmıslar. Allah onlardan razı olsun.

    NO COMMENT

    YanıtlaSil
  29. BU İŞ İSTANBUL DA EYLEM YAPARAK ÇÖZÜLÜR..
    TAKSİM MEYDANINDA TOPLANALIM.............
    HUKUKÇULARIDA DAVET EDELİM...............

    YanıtlaSil
  30. sayın saklanbaç

    metris duyurusunuda siz yapmıştınız bazı yorumlarınızda yarınki eylem zaten istanbulda değilmiidir önce elimizdeki eylemden başarı ile çıkalım sonra neden olmasın bence yarına odaklanalım saygılarımla

    AKCAN

    YanıtlaSil
  31. 29 NUMARA LÜTFEN TARTIŞMA ÇIKARACAK YAZILAR YAZMAYALIM.SN.İHTİYARIN HER GÜN KAÇ VEKİLİ ARAYIP GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİLEN BİLİYOR.BUNLARI YAZACAĞINIZA SİZLERDE NE YAPTINIZ ONLARI AKTARIRSANIZ DAHA MOTİVE EDİCİ OLUR.YAZILANLARI LÜTFEN YANLIŞ YORUMLAMAYIN.BU GÜN BAŞBAKANLA GÖRÜŞÜLDÜ DİYE YAN GELİP YATALIM YANİ ÖYLEMİ? BU İŞ BİTTİ DEMEKTİR O ZAMAN.YAPMAYIN ALLAH AŞKINA HEP BİRİLERİ BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞSIN BU İNSANLARDA TOPLASAN 30 KİŞİ OLSUN ÇOĞU ARKADAŞIMIZDA SADECE SİTEDE ALLAH RAZI OLSUN YAZSIN.ALLAH RAZI OLSUNDA BU İŞ ÖYLE BİTMEZ BUNU ANLAYIN ARTIK.ŞİMDİ BU YAZIYADA CEVAP YAZIN İYİCE ORTAMI GERİN ÇOK GÜZEL OLUR.30 KİŞİ BU İNSANLARI ARAYINCA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ OLSA OLSA SONU HÜSRAN OLUR !!! ARTIK HESABINI YAPMAK SİZE KALMIŞ.................... SAYGILAR

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  32. Barışçı-Mersin20 Şubat 2011 20:57

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU GECE MAİLLERİMİ GÖNDERMEYE BAŞLADIM. YARINDAN BAŞLAYARAK; TELEFON ARAMALARINI, FAKSLARIMI HAFTA BOYUNCA SIKLAŞTIRACAĞIMI BİLMENİZİ İSTERİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  33. METRİSLE İLGİLİ BASIN KURULUŞLARINA DAVETİYELER GÖNDERDİM..

    SABIRSIZLANIYORUM TAKSİMDE DE YAPALIM

    ZAMAN KALMADI..

    AKCAN KARDEŞİM BAŞARILI ÇIKARIZ MERAK ETME.

    YanıtlaSil
  34. no coment bak kardeşim yukarda ben üç tane iş yaptım üç vekille görüştüm ve hepsini yazdım ama sen bırak bir şey yazmayı okurken gözlük bile takmamışım sayın tefeci kardeşim ihtiyar

    YanıtlaSil
  35. Önümüzdeki 10 gün içinde siyasilerden bir şey çıkmazsa sırasıyla

    -Yargıtay
    -Anayasa Mahkemesi
    -Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

    son umutlarımız.

    Öncelikle şu 10 günü iyi değerlendirelim; milletvekillerini, bakanları arayalım. Bir şey yapmazlarsa kendileri bilirler. Sonrasında bizim yapabileceklerimiz malum; başımıza bela ettikleri bu sorunu çözmezlerse kendilerine oy vermeyeceğimiz de malum.





    Bilgilerinize saygılarımla sunarım.

    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar,

    Akıllı olmamız ve bilinçli davranmamız gerek.

    1. Hükümetin ve milletvekillerinin bizlere faydası TBMM kapanana kadardır-yani son 10 gün içindeyiz. Daha sonra isteseler de 6-7 ay bize bir faydaları olmaz. Şu son 10 günü iyi değerlendirelim.

    2. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, ve hatta Danıştay üyelerine yapacağımız müracaat ve baskı ise Yargıtay’ın bir ictihad açıklamasına ve/veya Anayasa Mahkemesi’nin bir iptal kararı vermesine yol açabilecektir. Bu kuruluşlar nezdindeki girişimleri hızlandıralım.

    3. En son ama en garantili çare ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Ama buradan bir netice çıkması için, hükmü kesinleşmiş, hapse girmek üzere olan, ya da hapse girmiş arkadaşların bir an önce müracaatı gerekiyor. Vakit kaybetmemek için bu müracaatların bir an önce yapılması lazım.

    Acilen bilgilerinize sunarım.

    Saygılarımla,
    Mehmet Al Öztürk

    YanıtlaSil
  37. CUMHUR BAŞKANINA İNTERNETTEN MEKTUP GONDERDİM

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar iyi geceler uzakta olmanın hüznü ve burukluğu içinde size sadece yanınızda olduğumu bildirmekten başka bir imkanım olmadığını üzülerek yazıyorum bir bayan olarak hele birde elinde kontür almayı bırakın ekmeğini bile yakını alan bir arkadaşınızım emeğiniz çok büyük bize mücadele ruhunu aşıladınız belkide sizin sayenize problemlerimden kurtulacağım Allah hepimizide kurtarsın emeği geçen gece gündüz mücadele eden basketçi,haydar,ihtiyar,ekim ,cüneyt beyler zonguldaklı ve adını yazamadığım tüm arkadaşlar sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır saygılar Aydınlı byan çekzede

    YanıtlaSil
  39. kim bu davaya bir katkı koyuyorsa allah razı umolsun.bendeadliparacezasımağduruyum.

    YanıtlaSil
  40. yarın gün boyu verlen danışman numaralarını arıyacağım babam için. umudum azalmış ve artık yetkilerin bizi gözardı ettiğine inansamda aramanın bi kayıp olmadığına inanıyorum.

    sayın MEHMET ALİ ÖZTÜRK. Babamın cezası kesineşti. itiraz dilekçemiz de kabul görmedi. avukat ağır ceza ya da yollayın dedin fakat şartlarımız elvermediği için yapamadık. rica etsem aihm için ne yapmamız konusunda yardımcı olurmusunuz?

    yelizpehlivan@gmail.com

    teşkkurler şimdiden.

    yeliz

    YanıtlaSil
  41. YELİZ KARDEŞİM ŞU ON GÜN ON BEŞ GÜN HEMEN HER ŞEY OLABİLİR LÜTFEN YİNE SİZ BİLDİĞİNİZ YOLU TAKİP EDİN AMA ŞU GÜNLERDE TELEFONLAR ÇOK ÖNEMLİ arayabildiğiniz kadar arayın İHTİYAR

    YanıtlaSil
  42. metriste sevkler durdu.ağır cezalar gönderildi.çek ve hafif cezaların sevkleri durduruldu.

    YanıtlaSil
  43. Birtakım eylemler yapılıyor-bunları planlayan, düzenleyen, gerçekleştiren, iştirak eden arkadaşlarımıza candan teşekkür ediyorum. Maalesef, bu eylemlere katılım çok az oluyor; farklı sebeplerle bir çok adli para cezası mağduru bu eylemlere katılmıyor/katılamıyor.

    Katılmayan/katılamayanlara sesleniyorum ! Şunlar kesinlikle yapılabilir:

    - SADECE 10 GÜN BOYUNCA MİLLETVEKİLERİ VE BAKANLARA TELEFON ETMEK

    - YARGITAY ÜYELERİNE TELEFON ETMEK VE/VEYA MEKTUP YAZMAK

    - ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNE TELEFON ETMEK VE/VEYA MEKTUP YAZMAK

    - AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BİR AN ÖNCE BAŞVURMAK

    Kurtuluşu sadece başkalarının eylemlerinden beklemeyin; SİZ DE BİR ŞEYLER YAPIN !!!


    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk



    www.aihmbasvuru.com

    www.aihm.info

    YanıtlaSil
  44. teşekkurler Sayın Öztürk..

    yeliz.

    YanıtlaSil
  45. Ben siteyi üç yıldır takip ediyorum son bir yıldır da arada bir yorum yazıyorum. ama üç yıldır nerde eylem var ordaydım.Ankara ,İstanbul hep katıldım bir iki arkadaşımla beraber biliyorum ki sessizce takip eden bissürü bayan var.neden sessizler anlayamadım. param,zamanım yok u da kabul etmiyorum ben de çalışıyorum ben de borç batağındayım ama ben eşimi evim de çoçuklarının yanında istiyorum eşimi bir gece ansızın aldılar günlerce iş çıkışı eve giremedim sokaklar da ağladım kimselerle konuşamadım ben ailem için gerekeni yaptığıma inanıyor ve kendimle gurur duyuyorum sizlerde eylemlere katılsaydınız kanun değil tarih yazardık son on günbu sessizliği bozun.
    sevgi

    YanıtlaSil
  46. İlave bir açıklama :


    Bakanlara, milletvekillerine, Yargıtay-Danıştay-Anayasa Mahkemesi üyelerine telefonla sms atmak ve/veya e-posta yollamak hiç bir işe yaramıyor !

    Ya bizzat telefon edeceğiz, ya da isme mektup yazacağız (bildiğimiz eski mektup: kağıt ve kalemle yazılan).

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaatın nasıl yapabileceği ise vermiş olduğum linklerden ve internetten öğrenilebilir...



    BAŞKALARININ BİR ŞEYLER YAPMASINI BEKLEMEYİN. SİZLER DE BİRŞEYLER YAPIN !!!!!




    Saygılarımla,

    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  47. Ben Ak Parti AKİM e talep mektubu yazdım az önce ilgilenirler umarım. Dilek

    YanıtlaSil
  48. ekm2510 dedi ki...
    Değerli arkadaşlar ,

    YARIN METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SAAT 10.00 DA BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR.
    TOPLANTIMIZA GÖRÜŞTEN ÇIKAN MAHKUM YAKINI ARKADAŞLARDA KATILIM SAĞLAYACAKLARDIR..

    GELİRSENİZ SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ...
    GELEMEZSENİZ , BUNA İMKAN YOKSA ..GELMİŞ GİBİ KABUL EDERİZ....

    İMKAN OLUPTA GELMEYENLERİDE ALLAHA HAVALE EDERİZ...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  49. serap hanım bağışlayın bu ne anlama geliyor anlayamadım

    YanıtlaSil
  50. SEVGİLİ ARKADAŞLAR
    BUGUN BAŞBAKANLA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

    AYŞE HANIM,SEVGİ HANIM, SEVİM HANIM, SEMİH BEY VE BEN HAZIR KITA ORADAYDIK.

    BAŞBAKANINIMIZIN KONUŞMASI BİTTİKTEN SONRA AYŞE HANIMIN ONCA İZDİHAMA RAGMEN DEMİR KORKULUKLAR UZERİNDEN ATLAYARAK BAŞBAKANA ULAŞMA ÇABASI TAKDİRE ŞAYANDI. NİHAYETİNDE AYŞE HANIM VE BEN ULAŞMAYI BAŞARABİLDİK. ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ DURUMUMUZU BİLDİREN BİR BİLDİRİ VE GENEL MEKTUBUMUZU SAYIN BAŞBAKANA TESLİM ETTİK. AYŞE HANIMIN BAŞBAKANLA BİREBİR KONUŞMASI SONUCU; BAŞBAKANIMIZIN SAYINIZIN BELİRTTİĞİNİZ GİBİ BİR MİLYON OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. ANCAK DURUMU KURMAYLARIMLA BİR GÖRÜŞMEM LAZIM ONDAN SONRA BAKALIM DURUMA. SON SÖZLERİ OLDU. BU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME. AYRICA AYŞE HANIM DOSYA HAZIRLADIĞIMIZI BU DOSYANIN EMİNE HANIMA İLETİLDİĞİNİ VE O DOSYAYIDA İNCELEMELERİ KONUSUNDA RİCA DA BULUNDU.DAHA SONRA TV VE GAZETE MUHABİRLERİ YANIMIZA GELEREK KONUNUN DETAYLARINI PAYLAŞMAMIZI İSTEDİLER. BEN KONUMUZU AÇIK DİLLE İFADE ETTİKTEN SONRA SABAH GAZETESİ MUHABİRLERİ BU KONUDA HABER YAPMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEYEREK BENİM TELEFON NUMARAMI ALDILAR.

    ARKADAŞLAR BUNDAN ŞU SONUCU ÇIKARMALIYIZ.
    GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR. KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU İKTİDAR MENSUPLARINA GÖSTERMELİYİZ. SON HAFTAMIZI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ Kİ;
    BAŞBAKANIN DEDİĞİ SAYINIZIN BU KADAR OLDUĞUNU TAHMİN ETMİYORUM SÖZLERİNİ ÇÜRÜTMELİYİZ.

    ELBETTE BAHSETTİĞİ KURMAYLARI BİZİM HERZAMAN ARAMAMIZI YAZAN ARKADAŞLARIN BELİRTTİĞİ İSİMLERDEN BAŞKASI DEĞİLDİR. BU KONU BAŞBAKAN TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLDİĞİNDE KURMAYLARININ DA EVET EFENDİM BİZE BU KONUDA ÇOK MAĞDUR BAŞVURUYOR DEMELERİNİ SAĞLAMALIYIZ.

    YARIN SABAH METRİS TE BULUŞMAK UMUDUYLA

    SAYGILARIMI SUNARIM..

    YanıtlaSil
  51. emeği gecen tüm arkadaşlardan ALLAH razı olsun bu aralar işlerimden dolayı biraz uzak kaldım siteden ama her zaman göreve hazırım ve sizinleyim

    YanıtlaSil
  52. Değerli arkadaşlar ,

    YARIN METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SAAT 10.00 DA BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR.
    TOPLANTIMIZA GÖRÜŞTEN ÇIKAN MAHKUM YAKINI ARKADAŞLARDA KATILIM SAĞLAYACAKLARDIR..

    GELİRSENİZ SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ !!!!!!!!!!!!

    GELEMEZSENİZ , BUNA İMKAN YOKSA ..GELMİŞ GİBİ KABUL EDERİZ....

    İMKAN OLUPTA GELMEYENLERİDE ALLAHA HAVALE EDERİZ...VİCDANLARI İLE BAŞBAŞA BIRAKIRIZ..

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  53. beni sev yada sevme yada bir başkasını yarın ailen için gel hakkımız olanı almak için gel gelki omuz omuza mücadele verelim yaşarken ölmüş gibi eşimizi çocuklarımızı yalnız bırakmayalım

    YanıtlaSil
  54. Yanılmıyorsam geçenlerde bir arkadaşımız AİHM'ne müracaat için iç hukuk yollarının ne zaman tükenmiş sayılacağını sormuştu. Aşağıdaki adresten de anlaşılabileceği üzere;

    ÖZETLE SÖYLEMEK GEREKİRSE;

    - HÜKMÜ YARGITAY TEMYİZİNDE KESİNLEŞMİŞ AMA HENÜZ HAPSE GİRMEMİŞ,

    - YA DA HAPSE GİRMEK ÜZERE OLAN,

    - YA DA HAPİSTE OLAN,

    - YA DA HAPİSTEN ÇIKMIŞ OLAN

    HERKES, HÜKMÜN KESİNLEŞME TARİHİNDEN İTİBAREN 6 AY İÇİNDE MÜRACAAT ETME HAKKINA SAHİP.





    ./...
    Türk Yargısı için, tüketilmesi gereken iç hukuk yolları şunlardır:

    *Ceza yargılaması için: Temyizin sonucuna kadar

    *Hukuk yargılaması için: Karar düzeltmenin sonucuna kadar

    *İdari yargılama için: Karar d üzeltmenin sonucuna kadar

    İç hukuk yollarının tüketilmesi şartının istisnaları şunlardır:

    * İç hukuk yollarının etkisiz olması
    * Engelleyici bir yasanın bulunması
    * Yerleşmiş bir yargı içtihadının bulunması
    * Sözleşmeye aykırı yerleşmiş bir idari uygulamanın bulunması
    * Davanın sürüncemede kalması (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesi kapsamında “makul süre” ihlâli). (EN ÖNEMLİ ve EN SIK KULLANILAN İSTİSNA BUDUR)
    * Kamu görevlilerinin engellemesi

    Başvurucu, iç hukuk yollarının etkinliği konusunda şüphe duysa dahi iç hukuk yolu tüketilmelidir.

    İhlâli yapan devletteki iç hukuk yollarının tüketilmesinden itibaren 6 ay içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılmalıdır. İç hukuk yollarında karar kesinleştikten sonra 6 ay içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmazsanız, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru şansınız sona erecektir.
    .../.



    http://www.aihmbasvuru.com/nasil_basvurulur.php




    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk


    NOT: Milletvekili, bakan, Yargıtay üyesi ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin telefon ve adresleri sitede defalarca yayınlandı-eski yorumlardan rahatlıkla bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  55. serap hanım bunun anlamı nedır ? bılgilniz varsa paylasırsanız memnun oluruz metriste sevkler durdu.ağır cezalar gönderildi.çek ve hafif cezaların sevkleri durduruldu karatas

    YanıtlaSil
  56. 1 ay önce adalet bakanlığından talimat gelmişti hükümlülerin sevk edilmesi için.silivride toplayıp hangi ilde boşluk varsa oraya göndericeklerdi.20 güne gönderilmelerini beklerken sevklerin durdurulduğu haberini aldık.ağır cezalar gönderilmiş.umutlanmak ya da umut vermek istemiyorum.ama bu durumda insanın aklına direk olumlu düşünceler geliyor.

    YanıtlaSil
  57. Sayın Serap Hanım (No.57),

    Moral bozmak istemem ama sanırım bu sadece idari bir tasarruf ve geçici bir durum.

    -Kanun değişikliği yapılmadıkça, ya da

    -Yargıtay olumlu bir ictihad yayınlamadıkca, ya da

    -Anayasa Mahkemesi bir iptal kararı vermedikce, ya da

    -Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye'ye ceza vermedikçe


    sorunumuz çözülemez; sadece bazı geçici rahatlamalar olabilir, o da ne kadar faydalı olur siz karar verin.



    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  58. SEVGİLİ RIDVAN KARDEŞİM SENİN NEZDİNDE KIYMETLİ ARKADAŞLARIMIZ,SEVİM,AYŞE,SEVGİ HNMLARA VE ,SEMİH BEYE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.YAPTIĞIINIZ EYLEM ÖYLE BÖYLE DEĞİL.BAŞBAKAN'A ULAŞMAK HA?

    RIDVAN KARDEŞİM SÖYLEDİKLERİNİN ALTINA İMZAMI ATARIM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  59. sn mehmet ali öztürk sizler tabiiki daha iyi bilirsiniz.saygı duyuyorum...

    YanıtlaSil
  60. Estağfurullah Serap Hanım. Benimkisi sadece bir öngörü. Umarım yanılıyorumdur. Umarım Adalet Bakanlığı olası bir gelişme için sevk işlemlerini durdurmuştur.

    Allah, başta cezaevindeki arkadaşlarımız olmak üzere, hepimize yardımcı olsun.



    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  61. Yarın Metris Cezaevi önünde eylem yapacak arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcıları olsun.


    Bu eyleme katılamayan/katılmayanların

    - 10 GÜN BOYUNCA MİLLLETVEKİLİ VE BAKANLARA TELEFON ETMELERİNİ
    - YARGITAY ÜYELERİNE TELEFON ETMELERİNİ VE/VEYA MEKTUP YAZMALARINI
    - ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNE TELEFON ETMELERİNİ VE/VEYA MEKTUP YAZMALARINI
    - AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BİRAN ÖNCE MÜRACAAT ETMELERİNİ

    bir kere daha rica ediyorum; herkese iyi geceler.





    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  62. BAŞBAKANIMIZA ULAŞIP DERDİMİZİ ANLATAN ARKADAŞLARA TEŞEKKURLER,BENDE EMAİL İLE MEKTUP GONDERDİM BAŞBAKANIMIZA YURTDIŞINDA OLDUGUM İÇİN FAZLA KATKIM OLAMIYOR.EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

    GURBETÇİ.....

    YanıtlaSil
  63. SAYIN BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞEN VE SABAH 10:30 DA METRİSDE TOPLANACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.

    BENDE SAYIN İYİMAYA YI ARAMAYA DEVAM EDECEM.ISRARLA....

    YanıtlaSil
  64. TÜM SİTEYE GÜNAYDIN,

    BU SABAH METRİS CEZAEVİNDE HÜKÜMLÜ ARKADAŞLARININ YAKINLARININ DA KATILIMIYLA GEREÇKLEŞECEK EYLEME KATILAN ARKADAŞLARIMIZI VE AYRICA BUGÜN ANKARA'DA AKP GENEL MERKEZİN DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI İLE YAPACAKLARI ZİYARETİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYOR VE KATKILARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  65. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 09:21

    GÜNAYDIN DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜNDEN BAŞLAYARAK, ÇALIŞMA SEFERBERLİĞNE BAŞLIYORUZ DEĞİLMİ? SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  66. erkan tan'la başkentten tv 8 de başbakan yardımcısı Hüseyin Çelik konuk oluyor, buraya mail ve mesaj gönderelim.[ az sonra)

    YanıtlaSil
  67. SAVAŞ BAŞBAKANLA GÖRÜŞEN ARKADAŞLARI KUTLARIM

    YanıtlaSil
  68. tv 8 başkketle programı varya arkadaşlar internetten izliyorum arkası cam hüseyin çelikin bi yoldan geçen el salladı. tv de göründü arkadaşlar ankarada bi arkadaşımız bi kartona çek mağdurfları ne olacak diye yazıp pankartı gösterse tam çeliğin arkasında
    görülür. bilmem aklıma geldi ama olurmu bu değerlendirelim dedim. m.d.

    YanıtlaSil
  69. sayın abdülkadir aksuyu aradım kendileri bu husuta devamlı arandıgını, bu gün en az 15 kişinin kendisini aradıgını akp olarak bu husuta arkadaşlar çalışma yapıyor, içeriği hakkında bilgi veremem dedi.
    salih kapusuz, gayet soguk bir şekilde karşıladı siz organize olarakmı arıyorsunuz, bu ne dedi.konuyu anlattım, bak kardeşim size bir şans verildi. kullanaydınız. şu anda ve yakın gelecekte cezaların kalkması mümkün degil. kaldıramayız. bankalar ve ekonomi çevrelerinden çok baskı var.ekonominin temel taşı çek bu ceza kalkarsa ekonomi çöker dedi. bende beyefendi insanların özgürlüğünü para ile nasıl mukayese edersiniz. hem ceza yatıp hem borç nasıl ödenir dedim. o sizin bileceginiz iş dedi. sonra adalet bakanlıgında bu yönde bir çalışma yapıldıgı duyumunu aldıgımızı söyledim. dedikleri bu husuta bilgim yok, bilgim ancak meclise yada gruba bu konu gelirse olur.
    anlaşılacagı üzere vekillerin hepsi ayrı telden çalıyor. gerçekten konuya vakıf olan çok az. ama adalet bakanlıgını tekrar aradım. çalışma oldugu konusu tekrar teyid edildi.
    ben hala umutluyum ama akp den degil, eger ankarada adalet varsa, hakimler varsa bu işi yargının çözecegini umut etmek istiyorum.
    vekillerle yaptıgım görüşmelerden aldıgım sonuç şu. bizim aramamızdan ve baskılarımızdan çok rahatsızlar. buna kayıtsız kalamazlar. lütfen bu cephedende bastırmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
  70. herkese selamlar.

    sami abimim de deği gibi vekiller bu konuda fazlasıyla rahatısız birkaç vekil dışında diğerleri ya tersliyor yada 2 yıl mühlet tanınmadımı size diye soruya soruyla cevap yazıyor.

    atakan.

    YanıtlaSil
  71. BAŞBAKAN SAYIMIZI ABARTILI BULMUŞ KENDİSİNİN ELİNDE BÜTÜN RAKAMLAR MEVCUT SİZ İNANDINIZMI BİLMEDİĞİNE!ADANALI3434

    YanıtlaSil
  72. Bu son haftalarda son dönemeçteyiz ya varız yada yokuz.
    Bugünden itibaren Akp genel başkan yardımcılarını arayıp varlığımızı hissettirmek zorundayız.

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  73. LÜTFEN ŞU 10 GÜN BOYUNCA HERŞEYİ BİR KENERA KOYARAK BİRLİK OLMAYA ÇALIŞALIM.KISIR TARTIŞMALARDAN VE KARALAYICI YAZILARDAN UZAK DURALIM !!!!! BUNU KENDİNİZ İÇİN SONRASINDADA BÜTÜN MAĞDURLAR İÇİN YAPIN !!!! .BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARINDAN ÖNEMLE RİCA EDİYORUM ŞU 10 GÜN HİÇ KİMSE AMA HİÇ KİMSE BİRBİRİNİ ELEŞTİRMESİN,OLUMSUZ YAZILARDAN UZAK DURSUN AMA BU DAVA İÇİNDE BARİ 10 GÜN HERŞEYİ BİR KENARA BIRAKIP ( BUNA ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİMİZDE DAHİL OLMAK ÜZERE ) BİRLİK OLUNSUN VE YAPABİLECEĞİMİZİN EN İYİSİNİ EL BİRLİĞİYLE YAPALIM.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  74. şimdi salih kapusuzu aradım aynı ters tavırla yapacak birşey olmadığını ve bu konuyla ilgili bir çalışma olmadığını söyledi, konu alacaklı verecekli arasında diyor öyle olmadığını sizin adli para cezasıyla müdahil olduğunu söyledim anlamak dahi istemedi hükümetler döneminde bu konuyla ilgili düzenlemeler yapıldığını onlara bakmamızı söyledi ben de mağduriyetleri gideren hiç bir düzenleme yapılmadığını söyledim semaye ve bankalara bu derece boyun eğilmemesi gerektiğni belirttim o da öyle bir şey olmasığını ve yeterli düzenlemeleri yaptıklarını söyleyerek telefonu kapattı, arkadaşlar bilgilerinize. (a.h.t.)

    YanıtlaSil
  75. SAVAŞ ARKADAŞLAR ARADIGIMIZ MİLLETVEKİLLERİNDEN OLUMSUZ YANIT ALINCA BENCE KISA KESELİM ÇÜNKÜ ARKADAŞLAR FARKLI PENCEREDEN BAKIYORLAR İKNA ETMEKLE UGRAŞIRSAK BİLGİLERDE VERİRSEK ZATEN ÇOK UYANIK OLAN BANKALARI VE FAKTORİNGÇİLERİ UYANDIRMAYALIM ONLAR SÜREKLİ ORADALAR VE ORTAKLAR ZATEN BAŞBAKANDA MİLYON LAFINI DOGRU OLSA BİLE TELAFFUZ ETMEZ,BU EKONOMİ KÖTÜ DEMESİNE BENZER,BİZ İŞİMİZE BAKALIM BORCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ MİLLETVEKİLLERİNİDE ARAYALIM AMA KARŞI GRUBU UYANDIRACAK KELİMELERDEN KACINALIM DESTEK VERMEZLERSE ....

    YanıtlaSil
  76. bu gün metris önündeki eyleme katılan arkadaşlardan ekim2510 ile az önce görüştüm. eylem 35 kişi ile gerçekleşmiştir. basından fazla ilgi olmamasına ragmen. sagolsun polisimiz yeterli ilgiyi göstermiştir. üzücü olan metriste ceza yatmış olan arkadaşlarımız gereken ilgiyi göstermemişlerdir.
    buna ragmen eylem amacına ulaşmıştır. şu anda arkadaşlarımız metris yakınlarında bir cafede toplantı halindeler. sayın ofluogluda katılmıştır. bu gün arkadaşlarımızdan bir grup ankarada akp genel merkezindeler. çarşamba günü istanbul ekibi ankarada mecliste olacak. bizlere düşende bu arkadaşlarımıza telefon. faks mail ile destek vermektir. emegi geçenlere teşekkürler. çek magdurları yan gelip yatmıyor. çek magdurları teyakkuzda. çek magdurları sahaya indi. haydi arkadaşlar çalışmaya devam.
    SAMİ KAL

    YanıtlaSil
  77. ARKADAŞLAR ÖNEMLİ;
    BENCE BU ARAMA İŞİNDE YANLIŞ YAPIYORUZ.İŞ SULANIYOR,BIKKINLIK YARATIYOR,BUDA TERS TEPİYOR. YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRMAYA ÇALIŞIYOR GİBİ GÖZÜKÜYORUZ.TEK TEK YETKİLİLERİ ARAMAK YERİNE BARONUN PANELİ GİBİ,CİDDİ VE BİLİMSEL YÖNTEMLERE BAŞVURMALIYIZ.saygı

    YanıtlaSil
  78. METRİS EYLEMİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞMİŞ,ARKADAŞLARIMIZ YAKLAŞIK 15 KİŞİ SİTEMİZDEN,10 KİŞİ DE CEVİ YAKINLARINDAN OLMAK ÜZERE 25-30 KİŞİ 10 ADET PANKARTLA METRİS CEZAEVİNİN KARŞISINDA ASLANLAR GİBİ EYLEMLERİNİ YAPMIŞLARDIR.GÜVENLİK ÖNLEMİ SONUCUNDA DA DAĞILARAK YAKINLARDAKİ BİR CAFEDE UFAK BİR TOPLANTI SONUCU DAĞILMIŞLARDIR.

    ARKADAŞLARIMIZA KATKILARINDAN DOLAYI SİTE ADINA KUTLARIM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  79. SİZLERDEN ÖZÜR DİLERİM.SAMİ KAL ARKADAŞIMIZIN YORUMU BEN YOLLAYINCA ÇIKMIŞ OLDU.BİLGİ KİRLİLİĞİ OLMAMASI AÇISINDAN BU YORUMU YAPTIM.SAMİ KAL ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  80. SN.SAYGI 10 GÜN SONRA MECLİS KAPANIYOR YANİ SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ PANEL DÜZENLEMEYE VAKİT YOK.BU ARADA AMACIMIZ ZATEN ARAMALARLA ÇEKE HAPİSTEN NE KADAR ÇOK MAĞDURİYET YAŞANDIĞINI GÖSTERMEK HEMDE SEÇİM ÖNCESİ.LÜTFEN SADECE VERİLEN NUMARALARI ARIYORUZ,BIKMADAN,USANMADAN.SAYGILARIMLA

    CAN MERT


    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  81. ARKADAŞLAR ÖNEMLİ;
    BENCE BU ARAMA İŞİNDE YANLIŞ YAPIYORUZ.İŞ SULANIYOR,BIKKINLIK YARATIYOR,BUDA TERS TEPİYOR. YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRMAYA ÇALIŞIYOR GİBİ GÖZÜKÜYORUZ.TEK TEK YETKİLİLERE ULAŞMAK YERİNE,BARONUN PANELİ GİBİ,CİDDİ VE BİLİMSEL YÖNTEMLERLE,GENİŞ KİTLELERE SESİMİZİ DUYURMALIYIZ.saygı

    YanıtlaSil
  82. 82 saygı arkadaşım onlar bizi hayatlarımızdan bıktırdılar ,biz icralardan mahkemelerden avukatlardan bıktık ,onlar telefona bakmaktan bıkmış çokmuuu ticaret yaptık kabusumuz oldu.oy verdik kabusumuz oldu birazda başkalarına kabus olsun telefona bakmak ..ASLI 66

    YanıtlaSil
  83. İşsizlikten kıvranan, bürosunun kira bedelini bile ödeyemeyen bunun sebebi ülkemizde tam bir Avukat eflasyonu olmasındadır bunca avukat varken barolarun ses çıkarması ne kadar mümkün acaba mutlaka buna karşı çıkan avukatlarda olacaktır ama sesleri cılız kalır kimse duymaz.
    Çek hapsine taraf olan avukatlar zengin ve haliyle güçlü karşı çıkanlar ise güçsüz insanlardır çek hapsine karşı çıkan avukatlar sayısal olarak çoklukta olabilir ama taraf olanlar azlık ama etkin avukatlar.sorunları dile getiren avukatlarda olabilir ama sözleri sessiz çığlık gibi.Burada çıkarı olanlara yönelmeli bu Oy derdine düşmüş siyasiler olabilir.Çünkü sizlerin oyundan çıkarları vardır.Ve malesef ülkemiz çıkarı nerde varsa ordadır.Toplumumuz böyle, meclistekilerde toplumuzun aynası.Şeref Şeref

    YanıtlaSil
  84. emeği geçen bütün arkadaşlara Allah razı olsun vekiller bizi tersliyorlar ama yinede aramaktan vazgeçmeyeceğim onları bıktırana kadar eşlerimizi attılar ceza evine nasıl borçlarımızı ödeyebileceğimizi ne sıkıntılar çektiğimizi nereden bilsinler ancak o sıkıntıyı çekenler bilir lütfen herkes elinden geleni fazlasını yapsın ben her zaman yorum yazmıyorum ama sizleri gece yarılarına kadar takip ediyorum güzel bir haber alır mıyım diye benim çektiğim maddi manevi sıkıntılar çocuklarımında çektiği ayrı her kapı çaldığında babam geldi diye koşuyorlar artık gözyaşlarımın dinmesini istiyorum lütfen ricam sizlerinde eşlerinizin ve çocuklarınızın bizim çektiklerimizi çekmesinler lütfen yazılan telefonları arayalım bu son şansımız Allah hepimizin yardımcısı olsun
    Nuran...

    YanıtlaSil
  85. HÜKÜMET ÇALIŞMA YAPTI DEĞERLENDİRSEYDİNİZ DİYENLERE İNSANLARIN ÇOĞU BU YASADAN YARARLANAMADI BİLE ÇÜNLİ DAVALARIN ÇOĞU NETİCELENMEMİŞTİ BU YASADAN TOPU TOPU 2500 KİŞİ YARARLANDI KİMSEYİ KANDIRMASINLAR.
    VATANHASRETİ

    YanıtlaSil
  86. arkadaşlar adelet bakanlıgıyla görüşen varmı. onların düşüncesi ne


    yılmaz

    YanıtlaSil
  87. ARKADAŞLAR BU UYARIYI YAPMA SEBEBİM HAKLIYKEN HAKSIZ ÇIKMAMAK.BİR MİLLETVELİ (KENDİSİMİYDİ DEĞİLMİYDİ BİLMİYORUM) HAKKIMIZDAQ TCK 123 DEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞINI SÖYLEDİ.BENDE KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİK.HAKKIMZI ARIYORUM DEDİM.OLSUN YAPTIĞINIZ SUÇ DEDDİ.NEDİR BU TCK 123? SAYGI

    YanıtlaSil
  88. 5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 123

    Kişilerin huzur ve sükununu bozma
    (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

    Bizler huzur ve sukun bozmak için aramıyoruz ki.Bilgi almak ,vermek için arıyoruz.Aradıklarımızda milletin vekilleri..Onları aramayacağızda kimi arayacağız

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  89. şikayetçi olan vekil savcılığa şikayet ettiği gün basına madara olur vatandaş seni aramayacak babasınımı arayacak ne cahil vekiller var yahu

    YanıtlaSil
  90. Siyaset Meydanı
    Bu haftanın konusu sizce ne olmalı?
    SİYASET MEYDANIN FACEBOOK SAYFASINDA BU HAFTA NIN KONUSU NE OLMALI SORUSUNA YORUM YAPALIM .BENN ADLİ PARACEZALARI VE ÇEK CEZALARI DİYE MSJ ATTIM FAYDASI OLAMZ BELKİ AMA BAKARSINIZ ÇOK YORU YAPILIRSA KABUL OLUR ..ASLI 66

    YanıtlaSil
  91. Sayın Zeynep Aslı: Aydınlatmanız için teşekkürler.Ben tehdit sanmıştım ama rahatsız< etmek diye madde varmış demek.Bende sizi gibi düşünüyorum ancak bazı arkadaşlarımız böyle düşünmüyor.Bknz 83"onlar bizi hayatlarımızdan bıktırdılar ,biz icralardan mahkemelerden avukatlardan bıktık ,onlar telefona bakmaktan bıkmış çokmuuu ticaret yaptık kabusumuz oldu.oy verdik kabusumuz oldu birazda başkalarına kabus olsun telefona bakmak..ASLI 66"

    Yine de ben önerimde samimiyim. Tek tek milletvekkillerini aramak yerine, toplantı, bugünkü metris eylemi gibi eylemlerle, geniş kitleye hitap etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  92. SAYIN 88 HANGİ VEKİL BU NUMARASANI VERİN BİZDE ARAYALIM??? ONU ARAMAIYCAMDA MEZARDAKİ BABABIMI ARIYCAM BOŞUNA MI OY VERDİK .. BASINADA ADINI VERLİM TAM SEÇİM ÜSTÜ SÜPER HABER OLUR

    YanıtlaSil
  93. milletvekillerini bizden hariç yüzlerce insan arıyor hangi biri hakkında suç duyurusunda bulunacak tabiki hiç birinede bulunamaz bunlar gözümüzü korkutmak için yapıyorlar yemezler

    YanıtlaSil
  94. 92 DE YORUM AYZAN ARKADAŞ ,93 TEKİ YORUMDA BANA AİT RUMUZSUZ MSJ ATMIYORUZ BİLGİNE .. LÜTFEN O VEKİLİN ADINI VERİRMİSİN AKSİ TAKDİRDE HAKKINDA YANLIŞ FİKRE SAHİP OLMAYALIM..ARAMAMAIZI İSTEMEYEN BU ÇALIŞMALARA SESİMİZİ DUYURMAYA ENGEL OLMAK İSTEYENLERDENMİSİN DİYE..ASLI 66

    YanıtlaSil
  95. sayın 88 de yazan şahıs sana dava açarım diyen milletvekilinin numarasınıda yazarmısın neden yazmıyorsun yoksa yalanmı söylüyorsun ben verilen numaraların ikisini aradım gayet güzel ortamda görüştük geçmiş olsun dediler sayın 88 seni tehdit eden bu milletvekilinin ismini söylemesen burdaki insanları firenlemek için bilinçli olarak yapan ya alacaklı avukatısın yada tefecisin

    YanıtlaSil
  96. aslı66 aynı şeyi bende düşündüm.benim hislerime tercüman oldun.lütfen vekilin adını yazar mısın.takipçi

    YanıtlaSil
  97. ARKADAŞLAR KARDEŞİM YAKALANDI ŞU AN SİNCAN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

    YanıtlaSil
  98. 96 FEYZULLAH KIYIKLIK

    YanıtlaSil
  99. tülin arkadaşım geçmiş olsun bu gidişle her birimiz teker teker cezaevine gireceğiz bu çağ dışı yasadan allah bizi kurtarsın bir şeyler yapmamız lazım yapmıyor değiliz yapıyoruz ama galiba yeterli olmuyor

    YanıtlaSil
  100. milletvekili feyzullah kıyılık ın akp de etkin bir isim değil yanlış yeri aramışsın biz başbakanın kurmaylarını arayacağız ve bu telefon numaraları yukarıda yazılıdır

    YanıtlaSil
  101. TÜLİN hn

    Çok geçmiş olsun.Size,kardeşinize,ailenize sabır ve güç diliyorum.. hiç kolay değil biliyorum(çünkü yaşadım ) lütfen sabırlı olun.

    YanıtlaSil
  102. salih kapusuz telini açmiyor.
    olyar 1950

    YanıtlaSil
  103. Arkadaşlar ismini verdim ama kim olduğunun,etkili olup olmadığının ne önemi var?Mecliste ki öneri görüşülürken M.Salih Erdoğanda benzer şeyleri söylemedi mi arayan arkadaşlara. Bunların bir önemi yok. Ben görüşümde ısrarlıyım:diyorum ki: tek tek milletvekili aramak yerine; Ankara ve Metris eylemleri gibi, baroda ki panel gibi organizyonlara başvuralım.Sesimizi geniş kitleye,nokta atışı ve bilimsel şekilde duyuralım.Aksi halde hafife alınıyoruz.Bu söylediğim de ne var ki hemen paranoid yaklaşımlarda bulunuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  104. sayın aksuyu aradım
    Başbakan ile toplantıda olduğunu söylediler.
    Aramaya devammm
    olyar1950

    YanıtlaSil
  105. Feyzullqah Kınık yeni bir milletvekili.
    Onunla zaman harcamayın kurmaylara yönelelim..
    aramaya devam
    olyar1950

    YanıtlaSil
  106. 96 daki arkadaş bilhassa sana söylüyorum.Önerimde çek mağdurları aleyhine ne var ki tefecilikle veya avukatlıkla suçluyorsun hemen.Ben gerçek mağdurum.gerçek çözüm peşindeyim.(SAYGI rumuzuyla yazıyorum.)

    YanıtlaSil
  107. hüseyin tanrıverdiyi aradım danışmanı çıktı söylediklerimi not aldı ileteceğini söyledi ALİŞ

    YanıtlaSil
  108. 104 Hikirlerini ya kendine sakla kardeşim yada rumuz YAZ olurmu

    YanıtlaSil
  109. 109 Fikrimizi kendimize saklayacaksak, birleşip organize olamayaksak burda ne işimizvar.saygı

    YanıtlaSil
  110. yok arkadaşlar yok bunlar bize ödememize yardımcı olamayacaklarsa biz bittik artık biz borcumuzu ödemeyecez demiyoruz ödeyecez yardımcı olun bize adli para cezalarını ödemede kolaylık sağlanmasını istiyoruz yani ne olcak illaki intiharmı etmemiz lazım olan ölene olduktan sonramı siz bu kanunu çıkaracaksınız yani birilerine birşeyler olmadan bir şeyeler yapılamayacakmı lütfen sesimiz duyun ve bu borçlarımız ı ödememmize yardım edin ben ödeyecem ama lütfen ama lütfen yardımcı olun zaten hepsini tek seferde ödeme gücümüz olsa neden bu kadar yalvaralım bizleri yalvartmak bu kadarmı hoşunuzu gidiyor yalvarmamı isterseniz onuda yaparım yeterki çocuklarım için yalvarıyorum sesimizi duyun ve bizlere yardımcı olun ( sabırlı)

    YanıtlaSil
  111. Sayın başbakanın değimi ile; Velev ki sayımız az olsun.Sayımızın azlığı haksız olduğumuzu göstermez.Arkadaşlar bu sebeple diyorum ki;
    ÇOK KİŞİYLE AZ KİŞİYE ULAŞACAĞIMIZA,AZ KİŞİYLE ÇOK KİŞİYE ULAŞALIM. SAYGI

    YanıtlaSil
  112. metris eylemi başarılı ve sorunsuz gerçekleşti.serap hanım,ofluoğlu,ekm2510 adını sayamayacagım arkadaşlara teşekkür ederim.

    SİYASET MEYDANI NA YORUM YAZARSAK ÇEK MAGDURLARININ SESİNİ DUYARLAR.BU SİTEDE BULUNAN ARKADAŞLARIN ORAYA MAİL YORUM ATMASINI DİLERİM.

    YanıtlaSil
  113. Sn.Başbakan;
    Ben tek başına çek mağduruyken haklı olabilirim. Veya benim gibi 10.000'ler haksız olabilir.
    HAK SAYIYA GÖRE DEĞİL, ADALETE GÖRE DOĞAR.
    SAYGI

    YanıtlaSil
  114. BORÇLU OLDUGUMUZ İÇİN ÇEKLERDEN DOGAN CEZADA ADLİ PARA CEZASINA ve HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILIYORUZ.

    ALACAKLI OLDUGUMUZ İÇİNDE AYNI CEZALARI VERSİNLER BİZE...

    YAZIKLAR OLSUN...

    SAYIN BAŞBAKAN A VERİLEN RAKAMLARIN DOGRULUĞU TARTIŞILIR.

    BEN HERGÜN ONLARCA KİŞİNİN ÇEKLERDEN SIKINTILI OLDUGUNU DUYUYORUM.

    ADLİYELERE BİLE SAKLANARAK GİDEN ARKADAŞLARIMIZ
    BU SİTEYİ YAKINDAN İZLEYİP DE DESTEK VERMEYEN ARKADAŞLAR

    UTANMAYIN ARTIK
    UTANACAK HİÇ BİR ŞEY YAPMADIK
    KENDİNİZE GELİN...
    ALLAH IN ADALETİ YERİNİ BULACAKTIR.

    YanıtlaSil
  115. Sn.Saklambaç;
    Rakamların ne önemi var.VELEVKİ SAYIMIZ AZ OLSUN.BU YÜZDEN HAKSIZ MI OLACAĞIZ.Bunun üzerin de durmayalım.Sayımız ne olursa olsun, biz hukuk önünde haklıyız. saygı

    YanıtlaSil
  116. siyaset meydanı yazın google ye çıkan sayfaya bu hafta konu ne olmalı var oraya yazın sizde ben yazdım eğer çok yazarsak illaki yapıcaklardır yazım şöyle oldu sizde kendi düşüncelerinizi belirtin.


    bizler çek madurlarıyız ailelerimiz parçalandı aranmakdayız cezaevlerinde binlerce arkadaşlarımızvar 60 bin kişi belkide girme tehlikesinde nedenide dünyada olmayan adli para cezası anayasanın 38 maddesine hükümet kayıtsız kalıyor lütfen ama lütfen bu konuyu tartışalım bizler oy vermeye bile gidemiyeceğiz korkuyoruz bizler hapisde iken borçlarımızı nasıl öderiz bize ailelerimiz için üklemiz için adli paracezasını idari para cezası olmalı esnafın ne maksatla işlerinin bozulduğunu araştıracak kast kelimesinin eklenmesi ve araştırılmasını istiyoruz konumuz çok geniş lütfen konuyu bizler için çek madurları yapın

    YanıtlaSil
  117. okumanızı tavsiya ederim............

    Koyunlar bize ne öğretir?

    Biz koyunlar insanlara ne mi öğretiriz?..
    Çok şey öğretiriz, ama anlayana.
    Biz insanlara mutlu olmayı öğretiriz.
    İnsanların çoğu mutlu olmayı bizden öğrenir de farkında olmaz.
    Bir kere hiçbir şeyi düşünmeyiz.
    Gam kasavet bilmez, tasa çekmeyiz.
    Önümüzde ot olsun, saman olsun, su olsun yeter.
    Çok uysalızdır. Bir sahibimiz olsun yeter. Sahibimiz olmazsa perişan oluruz. Bir de sürübaşımız vardır. O ne derse biz de onu yaparız.
    Böylece mutlu oluruz İnsanlara çok faydalı olmak bizi çok hoşnut eder.
    Geçenlerde bir kardeşimizin kürkünü birinin sırtında gördüm, gurur duydum.
    Kardeşimizi kesip derisini yüzmüşler. Aman ne güzel bir deri ceket olmuş sormayın.
    Sütümüzü sağarlar, bağırsaklarımız keman teli olur.
    Çok işe yararız canım.
    Geçen gün bizim kuzu “ Anne neden babalarımız hep kurban ediliyor” diye sordu.
    Masum yavrumuzun aklı karışmış.
    Hemen anladım.
    Meğer bir keçi yavrusuyla arkadaş olmuş.
    Bu muzır düşünceleri aklına o sokmuş. Hemen yavrumu eğittim: ’Canım‘ dedim. ’Ne mutlu bize ki babalarımız kurban ediliyor‘
    “Neden anne?” dedi masum kuzum “Babanı kurban etmesinler de onların yerine yavrularını mı kurban etsinler?
    İşte onlar bizim yerimize kurban ediliyo.
    ’Bu bizim geleneğimizdir. Sen de sevin” dedim.
    Masum kuzum da bir sevindi, bir sevindi ki sormayın. “Ama anne, insanlar da savaşa kendi oğullarını göndermiyorlar mı” diye sordu.
    “İşte gördün mü?” dedim.
    “Onların kurban geleneği de öyle.”
    Bir daha tembihledim. Keçilerle arkadaşlık etmeyecek.
    Geçen gün de “Anne biz neden böyleyiz?” dedi.
    “Yani hiçbir şeyi dert etmiyoruz. Sormuyoruz, düşünmüyoruz, her denileni yapıyoruz?”
    ’Yavrum‘ dedim.
    Biz koyunuz da ondan.
    Biz koyunuz.
    Biz rahatız. Tasamız yok, derdimiz yok. Çayır çimen bizim, suyu da bulduk mu tamam.
    “Anne” dedi kuzucuğum; “ Ne rahat değil mi koyun olmak? ”
    İşte, o da olgunlaştı, sonunda gerçek bir koyun oldu.
    Ne güzel...
    Saygılarımla.
    Alıntı

    YanıtlaSil
  118. Sn.Tekel Büfe 87;
    Kast kelimesinden kastınız nedir?Biz dolandırıcı değiliz.Borçluyuz.Karşılıksız çek veren birinin,sahte çek vermedikçe,başka ne kastı olabilir.Kastı devreye sokmayın.Bir kastımız yok.Sadece borçluyuz.

    YanıtlaSil
  119. Beyler kendinize gelin.Suçlu değiliz.KOYUNDA değiliz.Borçluyuz.Saygı.

    YanıtlaSil
  120. istanbul barosunun yaptığı panelde ilk konuşmalarda dikkat ederseniz.adli para cezalarını savunan arkadaşlar alkışlarla destek verdiler.daha sonra ekm2510 sibel hanım ve sayın ofluoğlu yaptıkları konuşmalardan sonra bizlere hak verilmeye başlandı.

    demek istediğim kendimizi ifade ettiğimiz yerlerde başarılı oluyoruz.sayın başbakan a kendimizi ifade etmenin yollarını aramalıyız.

    saygı: arkadaşım rakamlarda önemli tabiki..bu rakamlar hem sosyal patlamayı hemde ekonomik patlamayı gösterir.kaldı ki sayın başbakan rakamlar üzerinden konulara bakmaktadır.sayın başbakan a saglıklı rakamlar verildiğine inanmıyorum.rakamlara da takılmıyorum.

    sonuçta bir kişide olsa hem hukuk tarafında hem vicdan tarafından bakarsak sonuna kadar bu davamızda haklıyız.

    sanada duyarlılıgından dolayı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  121. yıllarca esnaflık yapıp iflas eden insnaların hesapları bakılınca neden bu duruma geldiği anlaşılır kast olmadığı rumuzsuz arkadaşım ama 3 koçan çek kardesi alıp birinin adına piyasayı dolandıran bir çok insanlar var kast bu demek güzel kardeşim bilmem anlatabildimmi. tekelbufe07

    YanıtlaSil
  122. Tekel Büfe 87;
    1 KOÇAN KARŞILIKSIZ ÇEK OLUNCA KASIT OLMUYOR,3 KOÇAN OLUNCA OLUYOR ÖĞLEMİ?
    GERÇEK YÜZÜNÜ AÇIKLADIĞIN İÇİN SAĞOL.SENLEN KONUŞACAK BİR ŞEYİMİZ YOK.HAKKINI BAŞKA YERDE ARA.BURASI SENİN YERİN DEĞİL.
    SAYGI

    YanıtlaSil
  123. SAYGI ne demek istediğini anlamadım ben diyorum ki üç kağıtcı ile esnafı ayırmalıyız sen ne diyorsun onu anlatta herkez anlasın bir koçan çek yazacak ödiyemicek hiç birini ama yıllarca esnaflık yapacak birisi iflas edecek aynımı olacak durumları sen onumu demek istiyorsun sen bi anlat durumunuda bilelim

    tekelbufe07

    YanıtlaSil
  124. tartısmayı bırakın bugun kım nereyı aradı ne cevap aldı onu yazsın
    kılıc

    YanıtlaSil
  125. TEKEL BÜFE 87;
    Karşılıksız çek keşide etmek suç değildir.İster bir yarprak ister 30 yaprak.
    Ben rakamlara karşıyım, ne çek yaprağının sayısı, ne çekin ne zaman yazıldığı, ne de karşılıksız çek verenlerin azlığı çokluğu önemli değildir.Bir şey ya suçtur ya da değildir.Ben yeni şirket kurmuştum.4 ay sonra çeklerim yazıldı.Senin çeklerin 20 yıl sonra yazıldı diye, sen dürüstsün ben üçkağıtçımıyım.Bu nasıl şey?Yaptığım öneriden dolayı bana tefeci,alacaklı diyen arkadaşlar.Tekel Büfeye ne diiyeceksiniz?SAYGI

    YanıtlaSil
  126. yüzünü belli ettiğin için teşekkürler ne olduğun ortaya çıktı :)

    tekelbufe07
    sana cevap vermeyeceğin adıma bir şey yazma artık.

    YanıtlaSil
  127. tülin hanım,büyük geçmiş olsun.kardeşiniz için çok üzüldüm.umarım bu çabalarımız ses getirir... kardeşiniz ve diğer tutuklu kaderdaşlarımız özürlüklerine tekrar kavuşurlar.yapabileceğimiz bir şey olursa herzaman yardıma hazırız.

    YanıtlaSil
  128. Atkadaşlar Merhaba,

    Adalet Bakanlığı makamı ile görüştüm; APC ile ilgili yeni her hangi bir düzenlemenin olmadığını hatta hemen, Çek Mağdurları olarak mı arıyorsunuz? diyerek bizden haberdar olduklarını da teyid etti.

    Sonra da beni Kanunlar Dairesine yonlandirdiler ki buradanda maalesef APC ile ilgili her hnagi bir çalışma olmadığı söylendi.

    YanıtlaSil
  129. *sayın abdülkadir aksu,koruması ile görüşüldü,toplantıdalarmış,gece geç saate kadar çalışacaklarmış,mağduriyetimizin kendilerine iletileceği söylendi,
    *sayın iyimaya ile görüşüldü,kendileriin bizim yanımızda olduğunu,adalet bakanlığını aramamızı söyledi,günde en az 50 kişi arıyor,beni değil başkalarını arayın ,daha etkili olur dedi,
    *sadullah ergin beyin sekreteri çok kişinin aradığını ,mağduryetimizi not etti kendilerine iletileceğini söyledi,

    *nukhet hoter hanımın danışmanı esra hn ile görüştüm.uzun uzun dinledi,bu mağduriyetlerden haberleri olduğunu ve nukhet hanıma a ileteceğini söyledi.
    *Babacan a faks çektim,
    *diğer telefonlar açılmadı,

    aramalara ve mail çekmeye devam ediyorum

    RCN...20

    YanıtlaSil
  130. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  131. murat yalçın arkadaşımız şu an başbakanlıkta.başbakan danışmanı ile bir aksilik olmaz ise bir araya gelmeye çalışıyor.bugün gerçekleşmezse yarın muhakkak görüşecek..

    kendisine ve yanındaki arkadaşlara tşk ler.

    YanıtlaSil
  132. sayın sami kal 70.deki mesajınızda sayın aksunun bir çalışma oldugunu ancak ıcerıgı ıle ılgılı bır bılgı vermedıgınıayrıca adalet bakanlıgı ıle yaptıgınız gorusmede bır calısmanın yapıldıgı bılgısını ıletmıssınız.ancak129 dakı sayın duakarın yazısında adalet bakanlıgında bır calışma olmadıgı yazılıyor,acaba bır terslık yokmu.
    kılıç

    YanıtlaSil
  133. adelet baaknlıgının verdigi bilgiler bana göre ters

    YanıtlaSil
  134. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 16:53

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİRAZ YOĞUNUM. MÜSAİT OLUNCA BUGÜNKİ ÇALIŞMALARIM HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERECEĞİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  135. skip to main | skip to sidebar
    Çek Mağdurları Metris Cezaevi Önünde Eylem Yaptı
    Paylas

    14 Temmuz 2009 Salı

    Çek mağdurlarının "Metris" buluşması

    Kendilerini ''Çek Mağdurları Bileşeni'' olarak niteleyen bir grup, karşılıksız çıkan çekler nedeniyle cezaevinde bulunanların ziyaretçilerine moral vermek amacıyla Metris Cezaevi önünde buluştu.

    Burada, grup adına AA muhabirine bilgi veren Burhan İşcan, ''zincirleme şekilde bir çok kişiyi etkileyen karşılıksız çek sorununun, global ekonomik kriz nedeniyle özellikle son aylarda daha da arttığını'' ifade etti.

    Karşılıksız çekler nedeniyle hapis yatan esnaf, tüccar, iş adamı ve sanayicilerin sayısında önceki yıllara oranla artış olduğunu öne süren İşcan, ''Hapse girenler ise işlerini idare edemediklerinden, ticari, sosyal ve aile hayatlarında büyük sorunlarla karşılaşıyorlar'' dedi.

    İşcan, 2005 tarihinde yürürlüğe giren Yeni TCK'nın 5. maddesine göre, ''ilgili bütün kanunların en geç 2008 yılı sonuna kadar yeni TCK'ya uyarlanması'' gerektiğini, ancak Çek Kanunu'nun halen tasarı halinde beklediğini ve yasalaşmadığını hatırlattı. Tasarının bankalara da sorumluluk getirdiğini belirten İşcan, ''kanunun bankacılar tarafından geciktirildiğini'' iddia etti.

    Çek Kanunu'nun yasalaşmasının gerçekleşmemesi halinde İşcan, ''gerçek dolandırıcılarla ekonomik sıkıntılar dolayısıyla çekleri karşılıksız çıkan esnaf, iş adamı, tüccar ve sanayicilerin birbirinden ayrılamayacağını ve çok sayıda insanın mağduriyetinin süreceğini'' dile getirdi.

    Daha sonra grup üyelerinden bazıları, karşılıksız çek dolayısıyla cezaevinde bulunan yakınlarını ziyarete giderken, bazıları da tutukluların yakınlarına destek verdi.

    YanıtlaSil
  136. 133 kardeşim biz adalet bakanlıgını aradıgımızda çek magduru oldugumuzu ve bizler hakkında bir gelişme olup olmadıgını sorduk. verilen cevap bizler hakkında hükümetin çalışması oldugu ve bakanın masasında oldugu cevabı verildi.
    şimdi konuyu karıştırmayalım apc çok geniş bir kavram vede sadece bizi ilgilendirmiyor, bir çok mahkeme degişik olaylara apc veriyor. bu nedenle konuya apc olarak bakmak yanlış.
    bizlerle ilgili çalışma oldugu kesin. ama apc bilmiyoruz.

    YanıtlaSil
  137. sami abi haklı adli para cezası sadece karşılıksız çeke verilmiyor bir çok cezda apc verildiği için çek mağduru olarak sorulduğunda sami abiye verilen yanıtın aynısını sizlerede söyleyeceklerdir.


    atakan.

    YanıtlaSil
  138. ARKADAŞLAR APC SADECE ÇEK DAVALARINDA YOK.BİR ÇOK SUÇTA YAPTIRIM OLARAK APC CEZASI VERİLİYOR.BİZİM İLE İLGİLİ SADECE APC DÜZENLEMESİ YAPILACAK DİYE TAKILMAYIN.ÇEK KANUNU İLE İLGİLİ DEĞİŞİK UYGULAMALAR OLABİLİR.AMA LÜTFEN ŞU AN NE OLABİLİR GİBİ TARTIŞMALARA GİRMEDEN YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY VERİLEN NUMARALARI ARAMAKTIR.SAYGILARIMLA


    CAN MERT


    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  139. Sayın Sami Kal,

    Benin derdim burada ki ümitleri kırmak falan değil ama duyduklarımı yazmak istedim.

    Adalet bakanlığında ki hanım efendi zaten kendi bana Çek Mağdurmusunuz diye sordu. Yani benim kastettiğim APC nin Çeklerle ilgili olduğunu o kişi çok iyi anladı.

    İnşallah sizin dediğiniz doğru olur, bu benimde inanmak istediğim şey zaten ve inanıyorum da

    YanıtlaSil
  140. Ayrıca bana bu konuyla ilgili mektup yazmamı ve resmi yolla bilgi edinmemi söyledi

    YanıtlaSil
  141. Teşbihte hata olmaz derler.Bütün arkadaşlardan özür diliyorum.
    bugünkü haber beni çok yaraladı.

    Türkiyede 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden,(insan diyemeyeceğim yaratıklar)8 ay--veya 1 yıl ceza alıyor.
    üstelik Türkiyenin gündeminde tecavüz eden şahıslara önerilen cezalar görüşülüyorken.
    Ben kendimi asla ve asla onlarla kıyaslayamam.
    Adalet ve hukuk açısından kıyaslama yaptım.
    Bu ülkenin namusu paraymış.
    İnsana yapılan zulume ceza yok.Türkiyede insan olmak en büyük suçummuş.
    Sadece çekini ödemeyen tacire indirim uygulanmaz.
    Hem geride kalan malına el konulur hem özgürlüğüne.
    14 yaşındaki kızını evlendiren anneye 3 yıl hapis cezası,12yaşında devletin önemli birimlerinde çalışan 40 yaşındaki şerefsizlere 1 yıl.
    çek borcunu ödeyemeyen....bitmiş esnafa.olsa öderdik.
    iyi hal yok,indirim yok..

    başlık güzel oturmuş.

    ''Utanç davası'nda utandıran gerekçe''

    Mardin'de 13 yaşındaki N.Ç.'ye tecavüzle suçlanan aralarında asker ve devlet memurlarının da olduğu 26 sanıkla ilgili 'utanç davası' geçen Eylül'de karara bağlanmıştı. Tam 7 yılda tamamlanan davada sanıklar iyi hal indiriminden yararlandırılmış ve alt sınırdan cezalandırılmıştı. Bu şok kararın gerekçeleri de şok yarattı.

    13 yaşındaki N.Ç’ye tecavüzle suçlanan ve o dönem Kızıltepe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olan R.S ile Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı E.E.’nin de aralarında bulunduğu 26 sanığa, iyi hal indirimiyle “cinsel istismarda bulunmak” gerekçesiyle 1 yıl 8 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme, sanıklara eski Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 414. maddesinin 1. fıkrasından ceza verdi. Bu fıkrada, “Her kim 15 yaşını bitirmeyen bir küçüğün ırzına geçerse beş seneden aşağı olmamak üzere ağır hapis cezasına mahkûm olur” hükmü yer alıyor. Bu fıkra, ancak küçük çocuğun rızası varsa işletilebiliyor. Bunun yerine, aynı maddenin ikinci fıkrasını uygulasaydı, yani N.Ç.’nin rızasının olmadığına hükmedilseydi sanıkların her birine en az 10 sene ceza verilecekti.
    suçlular zengin,aşirete mensup oldukları için avukatlar TEHDİT EDİLMİŞ davayı almaktan kaçınmış.YAZIK YAZIK YAZIK..

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&VersionID=70859&Date=21.02.2011&ArticleID=1040679

    Ben diyecek söz bulamadım.
    Kendi kendime çok kızdım,3167 sayılı yasaya kızdım.
    hatta birilerini aramak son ses isyan etmek geldi içimden.Zor tutuyorum kendimi.
    özellikle aradığım milletvekillerine bu olayı dile getireceğim.
    Ben bu ülkenin en affedilmez suçunu işlemişim kendimden utanıyorum diye kahredeceğim.
    Anlatmak istedikleimi Anlayabilirseler.

    YanıtlaSil
  142. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 19:49

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; İLK ÖNCE, HEPİNİZE HAYIRLI AKŞAMLAR DİYEREK, DİĞER YORUMLARIDA; MÜMKÜN OLDUĞUNCA OKUDUKTAN SONRA, BİRAZDAN YORUMLARIMI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  143. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 19:54

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; İLK ÖNCE, HEPİMİZ ADINA METRİS EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN VE DAHA SONRA; BİZLER İÇİN ANKARA'DA ÇABA VE EMEK SARFEDEN, MURAT YALÇIN VE ARKADAŞLARIMIZA, HEPİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  144. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:08

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; GEÇMİŞTE YAŞADIĞIMIZ DENEYİMLERDEN, BAZI ŞEYLERİ ARKADAŞLARIM TAM OLARAK YAZAMIYORLARSA, KUSURUMUZA BAKILMASIN. ÇÜNKÜ BAZEN; EN YETKİLİ YERLERDEN OLUMLU SÖYLEMLER ALDIĞIMIZ HALDE, HÜSRANA UĞRADIĞIMIZ OLMUŞTUR. BU BAKIMDAN; ŞU SON BİR KAÇ GÜNÜ, ÇOK AMA ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİP, GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPAR İSEK, ALLAH'IN İZNİ VE KATILIMLARINIZLA TÜM ARKADAŞLARIMIN, ÖZGÜRLÜKLERİNE ULAŞACAĞINA İNANIYORUM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  145. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:12

    Çok Değerli Başbakanım; Değerli Bakanlarım, Sayın Milletvekillerim. Yüce Yargımızın Değerli ve Seçkin Üyeleri. Değerli Basın Mensuplarımız ve Çok Değerli Yetkililer. Bizler; bu güzelim ülkemizin vergi veren, iş verenleri durumunda iken, gerek ekonomik krizler ve gerekse başkaca nedenlerle, çeklerini ödeyemeyen; bunun karşılığında devletimizden adli para cezası alan ve bu adli para cezası karşılığı da cezaevine giren ve girme aşamasında olan insanlar konumunu düştük.
    Halbuki; 3167 sayılı çek yasası TCK na uyumlu hale getirilemediği için, 31.12.2008 tarihinden sonra geçersiz olduğu halde ve yasal boşluk var iken bugüne kadar halen YÜCE YARGITAY tarafından bir örnek karar çıkmamıştır. Çıkmış olsaydı, bugün birçok arkadaşımızda cezaevinden çıkmış olacaklardı. 20.12.2009 tarihinde; 5941 sayılı yeni çek yasası çıkmış, verilen taahhütlerle, bir çok arkadaşımız geçici özgürlüklerine kavuşmuşlardır ama, bugün; bu taahhütlerini, ellerinde olmayan imkanlardan dolayı, yerine getirememiş ve yeniden cezaevlerine dönme aşamasına gelmişlerdir. Uyarlama yargılamaları ise; örnek bir YARGITAY KARARI ÇIKMAMIŞ OLDUĞUMDAN, mahkemeden mahkemeye değişmektedir.

    KAST İLE; ÇEKLERİNİ ÖDEMİYENLERİN ; elbette ki cezaları verilsin ama, hile ve dolandırmak amacı ile hareket etmeyen ve ticaretle uğraşan arkadaşlarımıza da bir çare ve çözüm verilsin demekteyiz. Yani iyi niyetli esnaf ile kötü niyetli olanın ayırt edilmesi gerekmektedir. Kişi; elinde olmayan nedenlerle iflas etmiş ise buna bir çare bulmak gerekmez mi? Söylemek istemiyorum lakin; yasal boşluktan yararlanan bir çok mahkumun, bugünlerde cezaevlerinden salıverildiklerini görmekteyiz. Oysa bizler bir çoğumuz, devletimize yıllarca vergi veren, insanlara iş veren konumunda değimliydik?
    Daha evvelki; birçok açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi, 04.12.2010 tarihinde, bu haklı durumlarımızı belirtmek için, yasal yollar çerçevesinde, SİVRİHİSAR’dan bazı arkadaşlarımız ANKARA’ya yaya olarak yürümeye başladılar. 08.12.2010 tarihinde; yaklaşık 120-150 kadar arkadaşımız Ankara; Abdi İpekçi parkında bir araya gelerek, tüm yetkililere sesimizi basın önünde duyurmaya çalıştık. Bu anlam ve manada; azda olsa başarılı olduğumuzu zannediyorum. Ancak; bugün dahi, halen olumlu bir sonuç alabilmiş değiliz. Sayın Başbakanımızdan, Sayın Milletvekillerimize, TBMM’ne ve YÜCE YARGIYA haklı olduğumuza inandığımız davamızı duyurmaya çalışıyoruz. Bilineceği üzere; bugünlerde, TBMM’de torba yasa ile bir çok kanun görüşülme aşamasındadır. Bu torba yasa içerisinde bizlere de yer verilip KAST unsuru mutlaka göz önünde bulundurularak, bir çare ve çözüm bulunmalıdır diyorum. En azından geçmişe dönük olarak, gerek yasal boşluktan ve gerekse başkaca nedenlerden, bizler için bir çözüm bulunmalıdır. En azından; adli para cezaları, idari para cezalarına çevrilerek, cezaevine gidişin önü kapatılmalıdır. Veya; denetimli serbestlik gibi bir uygulama neden olmasın ki? Çok değerli yetkililerime buradan sormak istiyorum? Cezaevine gönderdiğimiz bir insan nasıl borç ödeyebilir ki? Artık çocuklar anasız babasız kalmasın, yuvalar aileler dağılmasın. ELÇİM, SİNA, AYŞE ve niceleri anne ve babalarına kavuşsunlar. ÇOK DEĞERLİ BAŞBAKANIM, BAKANLARIM, MİLLETVEKİLLERİM, YÜCE YARGIMIN DEĞERLİ ÜYELERİ NE OLUR AMA NE OLUR SESİMİZE KULAK VERİN NE OLUR. BEN 11 YILDIR GÖRECEĞİMİ GÖRDÜM ÇEKECEĞİMİ ÇEKTİM, YANDIM YANDIĞIM KADAR, BARİ BUNDAN BÖYLE BAŞKALARI YANMASIN. İşte haklı olduğumuza inandığımız bu davamız için; bugün yine, ANKARA ABDİ İPEKÇİ PARKINDA TOPLANDIK. SON KEZ; TÜM YETKİLİLERE SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞMAKTAYIZ. Bu anlam ve manada; bizlere destek veren herkese teşekkür ediyor ve saygılarımızı iletiyoruz. 25.Ocak.2011

    YanıtlaSil
  146. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:14

    Sayın; Cumhurbaşkanım, Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim, Anayasa Mahkemesinin Değerli ve Sayın Üyeleri, Sayın Medya Mensuplarımız.
    Günlerdir ve aylardır; sizleri, fakslarımızla, mesajlarımızla, mektuplarımızla ve telefonlarımızla rahatsız edip durduk. Bizler büyük çoğunluğumuz; esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren, yanlarındaki kişilere işveren durumunda iken, muhtelif sebeplerden ve ekonomik krizlerden dolayı, ceza evine giren ve girme aşamasında olan insanlarız. Unutmayalım ki; bizler borçlarımızı ödemek için uğraşırken bu durumlara düştük. Şimdilerde ise; başarısızsan suçlusun konumundayız. Bu durumda aşağıdaki hususların; tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.

    1- 31.12.2008 tarihinden sonra, bilinen yasal boşluk ortada iken, halen bugün; Yüksek Yargı tarafından emsal olacak bir karar çıkmamıştır.
    2- ÇEK CEZALARINDA; BANKALARA HER ÇEK YAPRAĞI İÇİN 600 T.L. CEZA VERİLİRKEN, BİZLERE ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI VE CEZA ÖDENMEDİĞİNDE, HAPİS CEZASI VERİLMESİ UYGUN VE DOĞRUMUDUR? BANA GÖRE; ADİL BİR UYGULAMA OLACAKSA, BANKALARA VERİLEN PARA CEZASI BİZLEREDE VERİLEBİLİR, DAHA FAZLASI DEĞİL. BU CEZADA; İDARİ PARA CEZASI OLMALIDIR.
    3- 5941 Sayılı yeni çek yasası ile taahhüt verilerek; geçici bir özgürlük kazanılmıştır ama, zaten her şeyini kaybetmiş olan bu insanlar, ellerinde olmayan imkanlardan dolayı, taahhütlerini yerine getiremeyerek, yeniden cezaevlerine döneceklerdir.
    4- Belki sayın Milletvekillerimiz bilmiyorlar ama; birçok Asliye Ceza Mahkemelerimiz farklı farklı kararlar vermekteler, (verilen taahhütleri, samimi bulmadıklarından kabul etmeme gibi, 5941 Sayılı yeni çek yasasının; lehe olan hükümlerini uygulamamak gibi…)

    Sayın; Cumhurbaşkanım, Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim, Anayasa Mahkemesinin Değerli ve Sayın Üyeleri, Sayın Medya Mensuplarımız Bizim durumumuzda olan; binlerce insan mağdur durumdadır. T.B.M.M.’de bulunan Sayın Milletvekillerimiz, Anayasa Mahkememizin Değerli ve Sayın Üyeleri bu durumlarımıza bir çare bulmalıdırlar diye düşünmekteyim. Bilineceği üzere; çek cezaları yüzünden şimdiye kadar bir çok iş adamı intihar etmiştir. Çek cezalarından dolayı hapis cezasının kaldırılması için daha kaç kişinin intihar etmesi gerekmektedir? Allah’ın izni ve sizlerin katkılarıyla; umuyor ve diliyorum ki, artık; karşılıksız çekten dolayı, hapis cezası tamamen kaldırılmış olur. Zaten birçoğumuz; işimizi, ekonomik gücümüzü, maddi ve manevi birçok değerlerimizi yitirmiş insanlarız. Hiç değilse bundan böyle; sadece ve sadece özgürlüklerimizi verin bizlere. Sayın; Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, Anayasa Mahkemesinin Değerli ve Sayın Üyelerine, en derin saygılarımla. 30.10.2010

    YanıtlaSil
  147. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:16

    DEĞERLİ SİTE YÖNETİCİM; BU GECEKİ YORUMLARIMDA EN UFAK BİR YANLIŞ GÖRDÜĞÜNÜZDE, LÜTFEN MÜDEHALE EDİN VE YAYINLAMAYIN. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  148. METRİS EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN DAVA ARKADAŞLARIMIZI, BAŞTA EKİM2510 OLMAK ÜZERE TÜM ARKADAŞLARIMIZI AYAKTA ALIKŞLIYORUM.
    ANKARA'DA AKP GENEL MERKEZİNDE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINA YAPILAN ZİYARET İLE İLGİLİ ŞU ANA KADAR BİR DEĞERLENDİRME GELMEMEKLE BERABER HEPİMİZ ADINA BU SON GÜNLERDE GERÇEKLEŞTİRİLEN NOKTA VURUŞ NİTELİĞİNDEKİ BU ANLAMLI ZİYARET BİZLERİ ÇOK UMUTLANDIRMIŞTIR.YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  149. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:33

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN KENDİMCE NELER YAPTIĞIMA GELİNCE. 146-147 NOLU YORUMLARIMI GEREKLİ YERLERE FAKS OLARAK GÖNDERDİM. SONRASINDA;SAYIN, ADALET BAKANLIĞIMIZ MAKAMINI, SAYIN; BABACANIN VE SAYIN; ÇAĞLAYANIN MAKAMLARINI, AYRICA; DÖRT MİLLETVEKİLİMİZİDE ARAYARAK, GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİLER ALMAYA ÇALIŞTIM. KISACASI; GELİŞMELER OLUMLU OLMAKLA BİRLİKTE, BİRKAÇ GÜN DAHA; ÇOK AMA ÇOK SIKI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM. ALLAH'IN İZNİ VE KATILIMLARINIZLA, İNŞAALLAH; ÖZGÜR GÜNLER UZAKTA DEĞİL DİYEBİLİRİM. GEREK SİZ KATILIMCI ARKADAŞLARIMIN, GEREK; SAYIN BAKANLARIMIZIN VE MİLLETVEKİLLERİMİZİN, EMEK VE ÇALIŞMALARIYLA ÇOK AMA ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM. KENDİMCE; BUGÜNKÜ ÇALIŞMALARIM BUNLARDIR. YARIN VE BİR MART'A KADAR ÇALIŞMALARIMA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİM. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA EN DERİN SAYGILARIMLA. BU KADAR AÇIKLAMA YETER SANIRIM. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  150. Bir süredir sitenizi takip ediyorum.
    Aranmalarım olduğu için eylemlerinize katılamıyorum.
    Kendi adıma adı geçen kişilere mail ve telefon yolu ile ulaşmaya çalışıyorum.
    Bu çabaların mimarı olan sizler. şayet sonunda hepimizi mutlu edecek bir şeyler çıkmazsa bile umutlarımızı taze tuttuğunuz, hayata bağlanmak için bize neden verdiğiniz için allah sizlerden razı olsun.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  151. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:52

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU ARADA, ANKARADAKİ; BAYAN ARKADAŞLARIMIZDAN, YURDANUR VE SERPİL ARKADAŞLARIMINDA, BİRÇOK YERE FAKSLAR ÇEKTİKLERİNİ VE BİRÇOK SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ ARDIKLARINI, BİLMENİZİ İSTERİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  152. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 20:57

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞIMIZ; MURAT YALÇIN KARDEŞİMİZ ZANNEDERİMKİ, ÇALIŞMALARINI BİTİRDİKLERİNDE, GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPACAKLARDIR. ÇÜNKÜ; YARIN, KENDİLERİNİN VE ARKADAŞLARININ ANKARA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEKTİR. TEKRAR SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  153. bugun sn abdülkadir aksu beye tel actım toplantıda olduğunu saat 7de başka toplantıya gireceğini gece saat kacta cıkacağının belli olmadığını yarın saat 10dan sonra aramamı sölediler siteye yeni girebildiğim için şimdi yazabiliyorum bilgilerinize.ös

    YanıtlaSil
  154. ARKADAŞLAR SON GÜNLERDE ARALIKSIZ YAPILAN EYLEMLERLE SESİMİZİ DUYMAYAN KULAKLARA DUYURAN ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZA SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARKEN SİZLERDENDE VERİLEN NUMARALARI ARAYARAK BU EYLEMLERİ PEKİŞTİRMEMİZE YARDIMCI OLMANIZI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.EVET ARKADAŞLAR BU HAFTA HEPİMİZİN DÖNÜM NOKTASI.TABİRİ CAYİZSE DANANIN KUYRUĞU KOPACAK.VERİLEN BÜTÜN NUMARALAR ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ.SAYGILARIMLA

    CAN MERT


    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  155. hasan abi, senin dilinin altında bir şeyler var ama. hayırlısı.
    magdur arkadaşlarım bu saatten sonra bize uyku yok. mesai mefhumu yok. şu kısa zamanın kıymetini bilelim. son pişmanlık çare degil. mutlu sona bir adım kaldı. son dakka golü yememek için tam saha pres ve savunma kontratakla bu işi bitirecegiz.

    YanıtlaSil
  156. Sn.Başbakan;
    Sayı az olduğu için suç oluşmuyor,sayı çok olsa suç mu oluşacak?Bir eylemin suç olup olmadığı sayı ile mi alakakalı.Saygı

    YanıtlaSil
  157. arkadaşlar

    2003 yılı keşide tarihli çekte tarihle tarihi ile oynanmış 2009 tarihinde resmi evrakta sahtecilikten dava açılmış bugune kadar ifade verilmeye gidilmemiş mahkeme bilirkişiye göndermiş bilirkişi iğfal kabiliyeti yoktur diye rapor vermiş sormak istediğim şu bu davada hiç ifadeye gidilmemiş fakat diğer suphelilerin ifadesi alınmış suç tarihi 2003 olduğuna göre dava zaman aşımı olumu yorum yaparsanız sevinirm not... çek kardeşimin ortagına ait dava kardeşime dava açılıyo fakat kardeşim hiç bir şekilde boyle bır sey yapmıyor fakat başka çekten dolayı taahhut verip süresi dolduğundan ifade vermeye gidemiyor.

    YanıtlaSil
  158. DEĞERLİ ARKADAŞLAR DİKKAT ETSENİZE LÜTFEN.

    SİTENİN AĞIR TOPLARI KONUNUN ARTIK UZMANLARI OLMUŞ BEYLER BİR ŞEYLER FISILDIYOR ANLAMANIZI DİLER BİZLERE ARAMAMIZ İÇİN VERİLEN TELEFONLARI MÜMKÜN OLDUĞU KADAR SIK ARAMANIZI RİCA EDERİM.

    DUMAN VAR DUMAN ATEŞTEN ÇIKAR SAYGILAR İHTİYAR

    YanıtlaSil
  159. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 21:57

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; CAN MERT ARKADAŞIMIN YORUMLARINI KULAK ARDI ETMEYELİM. ŞU SON BİR KAÇ GÜNÜ; ÇOK AMA ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM GELMEKTEDİR. TELEFON ARAMALARI VE FAKSLAR; OLDUKÇA AMA OLDUKÇA ÖNEMLİ. HAYDİ ARKADAŞLAR HAYDİ; ALLAH'IN İZNİ VE KATILIMLARINIZLA, SON BİR HAFTAYI; HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAMIZDA SEFERBERLİK İLAN EDİP, ÇOK AMA PEK ÇOK ÇALIŞALIM DİYORUM. KİM BİLİR; ALLAH'IN İZNİ VE KATILIMLARINIZLA, BELKİDE; ÖZGÜR GÜNLER KAPINIZDA. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  160. Karşılıksız çek keşide etmek suç değildir.İster bir kişi olsun,ister 10.000. ister 1 yaprak ister 1.000
    Saygı

    YanıtlaSil
  161. İSTİKLAL OTOBÜS DEĞİL KİBİRİNİ KAÇIRDINMI ÖBÜRÜNE BİNESİN. İSTİKLAL SEVGİLİ GİBİDİR ALDATTINMI BİR KERE ZOR DÖNER BİR DAHA NAZIM HİKMET RAN NE GÜZEL DEMİŞ USTA SEVGİLİYE İHANET YOK İNADINA MÜCADELE İNADINA ÖZGÜRLÜK BEYAZ BODRUM

    YanıtlaSil
  162. ARKADAŞLAR SON HAFTA ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ DİYORUZ......................... BU İŞİN ADI KONULACAK DİYORUZ.................... DAHA NE DİYELİM BİLEMİYORUM.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    NOT:HASAN BARIŞÇI ABİM SENİN ÇALIŞMALARINI HER ZAMAN TAKTİR ETTİĞİMİ BİLMENİ İSTER SAYGILAR SUNARIM.

    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  163. YAAA CAN KARDEŞLERİM BİR TANE DOSTLARIM ON GÜN SONRA BU SİTEDE HER TÜRLÜ YORUM YAPIN BESTE YAPIN ŞİİR YAZIN AMA LÜTFEN ANLAYIN ANLAYIN VE ARAYIN ÖZGÜRLÜK ÇİÇEKLERİNİN ALTINI ANCAK ARAYARAK SERİN TUTARIZ CANLI TUTARIZ BAKIN SİZE LÜTFEN NE TAVSİYE EDİLİYORSA ONU YAPALIM ÇÜNKÜ SİSTEM SİSTEM ÖYLE İHTİYAR

    YanıtlaSil
  164. Kuzey afrikada , ortadoğuda ve körfez ülkelerinde yaşanan bu iç savaş ülkemize çok zarar verecek gibi görünüyor..

    Ödeme planları olan şirketler çok zor durumda kalacaklar.........Bir kaç dostumdan tel aldım ve maalesef çekleri yazılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlar...
    İhraç malları gümrüklerde bekliyormuş , dahada acı olan malları alacak olan bu ülke ithalatçıları ülkeden kaçmış , yani allah yardımcıları olsun.........

    Ayrıca güvene dayalı alacaklar da alınamaz endişesi var..Domine etkisi yapar bu diye çekiniyorlar....
    Bir sürü ödenecek kredi ve çeklerden sıkıntılar başlamış.....

    YanıtlaSil
  165. Arkadaşlar,

    Gereksiz takışmaları ve laf atmaları bırakıp yapmamız gerekenlere odaklanalım:

    - SADECE 10 GÜN BOYUNCA MİLLETVEKİLERİ VE BAKANLARA TELEFON ETMEK

    - YARGITAY ÜYELERİNE TELEFON ETMEK VE/VEYA MEKTUP YAZMAK

    - ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNE TELEFON ETMEK VE/VEYA MEKTUP YAZMAK

    - AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BİR AN ÖNCE BAŞVURMAK


    Bakanlara, milletvekillerine, Yargıtay-Danıştay-Anayasa Mahkemesi üyelerine telefonla sms atmak ve/veya e-posta yollamak hiç bir işe yaramıyor !

    Ya bizzat telefon edeceğiz, ya da isme mektup yazacağız (bildiğimiz eski mektup: kağıt ve kalemle yazılan).

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne müracaatın nasıl yapabileceği ise vermiş olduğum linklerden ve internetten öğrenilebilir…


    Kurtuluşu sadece başkalarının eylemlerinden beklemeyin; SİZ DE BİR ŞEYLER YAPIN !!!





    Saygılarımla,

    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  166. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 22:36

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIM; BU GECEKİ FAZLACA YAPTIĞIM YORUMLARIMDAN DOLAYI BELKİ SİZLERİ SIKTIM AMA, EŞLERİNİZE VE ÇOCUKLARINIZA KAVUŞMAK İSTİYORSANIZ VE ÖZGÜRLÜKLERİNİZE KAVUŞMAK İSTİYORSANIZ. SON; BÜYÜK İHTİMAL BU SON HAFTAYI ÇOK AMA ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİP, ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRMAMIZ GEREĞİNE İNANIYORUM. TEKRAR SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  167. SAVAŞ BİZ KAÇ KİŞİYİZ 10000,100000,1000000

    BİNLER BAŞBAKANA GÖRE EN FAZLA 100000 BUNUN KAÇ OLDUGUNUN BİLMEK BU TEKNOLOJİ DÜNYASINDA ZOR OLMASA GEREK BAROLAR BUNUN ENAZINI RAHATLIKLA BULABİLİR HEMDE UYAPTAN ÇOK KÜCÜK PROGRAM İLAVESİ İLE UYAPLA BAGLANTISI OLAN ARKADAŞ BUNU YAPTIRTABİLİR VE BAŞBAKANA VEREBİLİR BU NE SAGLAR BİZE 1000000 ÜSTÜ İSE ÇOK BÜYÜK GÜÇ BU BİR DEVRİM BİLE OLABİLİR MISIRI DÜŞÜNÜNCE VE HERKESİN ADI SOYADI İLE BİRLİKTE İLETİŞİM KURABİLİRİZ

    YanıtlaSil
  168. Sayın CAN-MERT

    Üzgünüm , çok üzgün

    Bugün metrise kaç kişi geldiyse , verdiğin telefonlarıda o kadar kişi arayacak....

    Ama şu mücadelene hayranım ,

    METRİSİN HAVASINI KOKLADIK BUGÜN.....
    SANKİ GEL DER GİBİ ...
    YANILIYORMUYUM SENCE....

    Sana Sevgilerimle......

    YanıtlaSil
  169. EKİM 2010 Kardeşim.Bu yeni bir şey değil ki.2008 global krizden beri aynı şey.Bu söylediğini genelleştirmeliyiz.Çeki yazılan kişi bunu isteyerek yapmıyor.Mutlaka altında bir zorunluluk,bir mağduriyet var.Bugün Mısır,Yarın Libya,Dün 2008 krizi,2001 bankacılık krizi.Sonuçta istemeyerek yapılamayan bir ödeme suç sayılamaz.
    SAYGI

    YanıtlaSil
  170. Sayın ekm2510 (no.165),

    Libya'dakine benzer bir olay bizim şirketimizin başına başka bir ülkede geldi; hakedişlerimiz ödenmedi; gücümüz tükenince tüm çeklerimiz ardı ardına yazıldı.

    Çek davalarımızda bu yönde ifade vermeye çalışıyoruz, daha önce tüm çeklerimizi ödediğimizi, yazılan çeklerimizi ödememek kastımız olmadığını belirtiyoruz. Buna karşın, çoğu hakim bunun şekli bir suç olduğu iddiasıyla ifademizi bile istediğimiz gibi vermemizi engellemeye çalışıyor. Bunu başıma yeni gelen bir olayı anlatarak dün de belirtmeye çalışmıştım.

    Bizim durumumuzu ilgili Türk Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı, Devlet Bakanlığı (Zafer Çağlayan), Dış Ticaret Müsteşarlığı tüm detayıyla biliyordu ama hiç bir şey yapılamadı; hakedişlerimizi hala alamadık ve karşılıksız çek vermiş dolandırıcılar olarak mahkemelerde sürünüyoruz-belki de yakında hapise gireceğiz.

    Maalesef Libya ve Cezayir'deki olaylar büyür ve uzarsa oralarda iş yapan Türk müteahhitlerinin belki büyükleri değil ama küçük ve orta ölçekli olanları büyük sıkıntıya düşerler ve korkarım onların da çekleri yazılır. Onlar da buradaki tüm arkadaşlarımıza olduğu gibi T.C. Devleti tarafından en adi katil, cani, tecavüzcülerden "daha kötü, daha aşağılık, daha beter" olan karşılıksız çek suçluları sınıfına dahil edilirler.

    Kimse ne verdikleri vergiye, ne ülkeye kazandırdıkları dövize, ne de vatandaşlarımıza sağladıkları istihdama bakmaz.

    Bu arada bankalarımızın 2010 yılı karı 24 milyar TL olmuş; hep beraber
    sevinelim. Ülkemizde her şey çok iyi, güllük gülistanlıkmış.

    Başbakanımız da hak, hukuk, adalet peşinde değil de oy hesabı peşinde olduğunu "kelle sayımızın sadece binlerle ifade eilebileceğini" adeta bizle dalga geçer gibi itiraf etsin. Bakalım ne olacak ?






    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  171. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 22:50

    Ekm2510 KARDEŞİM; EMEK, ÇABA VE ÇALIŞMALARIN İÇİN, BİNLERCE TEŞEKKÜRLER. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  172. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 22:55

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU GECEKİ YORUMLARIM, YAZDIKLARIMLA SINIRLIDIR. YARIN GECE GÖRÜŞMEK ÜZERE. TÜM EMEĞİ GEÇENELERE SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  173. M.Ali Öztürk kardeşim;
    işte anlatmaya çalıştığım buydu ağzına sağlık.Kim çekini yazdırmak ister.Altında mutlaka istenmeyen bir hal vardır.
    Saygı

    YanıtlaSil
  174. BEN SİZLERE SON GÜNLERDE SAYIN VEKİLLERİMİZİ ARAMANIZ İÇİN KISA VE ÖZ BİR MESELE ANLATTIM , YAŞADIKLARIMIZ FARKLI AMA ÖZÜNDE AYNI.......

    VEKİLLERİ BİRDE BÖYLE ARAYIN BAKIN NASIL IKILA SIKILA DİNLEYECEKLER SİZİ......

    ŞÖYLE DÜŞÜNÜN , İŞ YERİNİZ - İST-ANKARA-İZMİR VS VS DEĞİLDE SIKINTI YAŞANAN ÜLKELERDE ,
    NE DEĞİŞİR SİZCE......
    BÖYLE ANLATSAN , BAK NASIL ANLAYACAKLAR..

    Efendim libyada iş yapıyordum , malum sebepler oldu , çeklerim var desen saygı gösterecekler sana...Merak etme diyecekler..


    SİZİN SUÇUNUZ İŞİ , İST - ANKARA - İZMİRDE YADA HERHANGİ BİRİ İLİMİZDE YAPMANIZ.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  175. Barışçı-Mersin21 Şubat 2011 23:04

    M.ALİ ÖZTÜRK KARDEŞİM; SİZE TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMUŞUM. KUSURUMA BAKMAYIN. HAKLI DAVAMIZ İÇİN; ÇABA, ÇALIŞMA VE EMEKLERİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  176. Allah yardimcimiz olsun.

    YanıtlaSil
  177. Ekim2510 kardeşim.Ne güzel söylüyorsun.Tek suçumuz Türkiye de iş yapmak.Hepinizin emeklerine,bigilendirmesine teşekkür.Hiç bir şey olmazsa insan motive olup ümitleniyor söylediklerinizden.İleriye daha güvenle bakıp borcu ödemek için plan dahi yapası geliyor insanın.Sağolun,varolun.Saygı

    YanıtlaSil
  178. SN.EKİM2510

    SİZİ YAKİNEN TANIDIĞIM İÇİN CANIM ABİM DİYE HİTABEDİCEM.CANIM ABİM SENİN ÜSTÜNE DÜŞENİN KAT BE KAT FAZLASINI YAPTIĞINI BİZLER BİLİYORUZ VE BU DAVAMIZ MUTLU SONLA BİTERSE TEŞEKKÜRÜ EN BAŞTA HAK EDEN BİR KAÇ KİŞİDEN BİRİSİ OLDUĞUNU AÇIKÇA SÖYLERSEM SANIRIM HİÇ KİMSE BUNU İNKAR EDEMİYECEKTİR.DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM BİZLER BU DAVA İÇİN HİÇ KİMSEYE SÖZ VERMEDİK SADECE VE SADECE KENDİMİZE SÖZ VERDİK.İNŞALLAH SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ OLMAZ VE HİÇ BİRİMİZ DEMİR PARMAKLIKLARIN ARKASINDA KENDİ VİCDANIYLA HESAPLAŞMAZ !!!! BURDAKİ ARKADAŞLARIMIZ GİBİ BİZLERİN HİÇ BİR MENFAATİ YOK BİR TEK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ DIŞINDA !!!!! SABIRLA VE İNANARAK BEN TEKRAR YAZIYORUM:ARKADAŞLAR BU SON HAFTA NE YAPIN EDİN VERDİĞİMİZ NUMARALARI SIK SIK ARAYIN,ARATIN !!! BAKIN BU GÜN KONTÖRE HARCIYACAĞINIZ SADECE VE SADECE 20 TL AMA İNANIN CEZAEVİNDE O 20 TL HİÇ BİR İŞİNİZE YARAMAZ !!! LÜTFEN BAHANELERİ BİR KENARA BIRAKALIM VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN HİÇ OLMAZSA TELEFON AÇIN ......................... SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  179. VATAN SAOLSUN VATANIM SAĞOLSUN

    sayın öztürk bey denize düşen yılana sarılır malum insanlar çaresiz kalınca özellikle ailesi için çocukları için her şey yapar çaresizlik kötü bir şeydir zamanında yanımıza gelmeye cesaret edemeyen insanların elini öpüyoruz kökünü biliyorsun ne olduğunu biliyorsun sonunda el öpüp aman diliyorsun malum sebebten kaç günden beri dikkatimi çekiyor sabah akşam siteyi gavur devletlerine yönlendirip şikayet edin diye ısrarla yazıyorsunuz değerli beyim dedik denize düşen yılana sarılır bütün yollar tıkanır hiç bir çare kalmaz ondan sonra isteyen şikayet eder isteyen şikayet etmez şahsıma soracak olursanız ben şikayet etmem bir iki politikacı ekonmiyi kötü yönetti diye beni batırdı diye onların yapptığı hatalı işten dolayı ben batsam bile dedelerimin kanını seve seve verdiği bu vatan için ülkemi gavura şikayet edmem değerli beyefendi geçenlerde ben burda bedosu sevindirmeyin daviti sevindirmeyin agopu sevindirmeyin diye bir yazı yazdım bu yazdığım isimler ülkemizdeki en büyük faktoringlerin sahipleriher gün bankalardan fazla para satarlar ülkede en büyük parayı onlar kazanır ülkede yatırımları yoktur para nereye gider bilinmez ama siz bana o yazımda neden öyle yazdını onlarda bizim mahalle komşumuz falan gibi bir şeyler yazdınız ben cevap vermedim fakat son günlerde israrla bu vatanı elin gavuruna şikayet ediniz diyince yazdım sitem falan etmiyorum sadece dikkatimi çekti özgür bir ülkede yaşıyoruz her kes dilediğini yapar bu ülkede osmanlıdada öyleydi ama maalesef bu günlerde adalette yapılan önyargılı haksızlık ve hakimlerin batmış insanlara yaşattığı zulüm adeta alacaklı vekili gibi davranılması düşmüş insana bir kere daha tekme vurulması bizim ülkemizin insanlarının sahip olduğu meziyet değil ama maalesef bu günlerde yaşıyoruz yinede RABBİME sığınarak biz mazlum işini kaybetmiş insanları korumasını VATANIMIZA zeval gelmemesi için dua edeceğim ne yapalım sıkıntı var ama VATAN SAĞOLSUN ihtiyar yorumcu saygılarımla

    YanıtlaSil
  180. MEHMET ALİ ÖZTÜRK,

    DÜN ŞU SÖYLEMLERİNİZİ ÖZETLETLEYEN BİR YAZI METNİ SİTEYE YAZMIŞTım, my wy ALTINA İMZAMI ATARIM DEMİŞTi...

    AZ SORA YİNE AKTARACAĞIM YAZIYI, ASLINDA BİR SÜRÜ SORUNUN CEVABIDA İÇERİSİNDE YORUMUNUZU BEKLİYORUM


    ZONGULDAKLI-ÇEKZEDE

    YanıtlaSil
  181. Şu kalan 10 gün boyunca lütfen milletvekili ve bakanları arayalım. Derdimizi çözmezlerse, keyifleri bilir-seçimlerde bizden zor oy alırlar.

    Bunun haricinde başka imkanlarımız da var: Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi. Eğer bunlar da Hükümetle veya birtakım çevrelerle, lobilerle pazarlık içine girer ve hukuktan, adaletten yana olmazlarsa onları da Allah'a havale edeceğiz.

    Geriye yine bir imkanımız var: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Hükümet buraya söz geçiremeyeceği için, buradan muhakkak olumlu netice alırız. Ama bir sorun var: Hükmü kesinleşmiş birilerimizin acilen müracaat gerekli. Diğer yolları denemeye devam edelim ama bu garantili çözüme muhakkak müracaat edelim.

    İşin aslına bakılırsa, son 2-3 yılda birilerimiz AİHM’ne müracaat etmiş olsaydı, şimdiye sorunumuz çoktan çözülmüş olurdu.

    Önümüzdeki 10 gün boyunca kendi milletvekillerimiz, kendi insanımız biz kardeşlerine yaptıkları zulme son vermezse; belki de beğenmedikleri “elin gavuru” sayesinde özgürlüğümüze kavuşacağız.. Bizimkilerin ayıbı ve zulmünü ise asla unutmayacağız, unutturmayacağız !

    Bu mücadelede Allah, başta cezaevindeki arkadaşlarımız olmak üzere, hepimizin yardımcısı olsun….



    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  182. ÇEK MAĞDURLARINDAN

    İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞINA

    Sayın Ümit KOCASAKAL, karşılıksız çek paneli toplantısından sonra yapmış olduğunuz açıklama için sizlere bütün mağdur arkadaşlar adına işlerinizde başarılar diliyoruz.

    ALACAKLI NE OLACAK: Tezini savunan avukat, siyasetci, yargı mensupları, akademisyenler, sizler söylemlerinizde, icraatlarınızda samimi değilsiniz.

    Ya sizler bu ülkede yaşamıyorsunuz, ya bizler. Hepimiz bu topraklarda yaşadığımıza göre yanlış nerede. Yanlış; güçlü olanın menfaati gereği olması gereken YASAL düzenlemeleri zamanında yapmaması, bundan nemalananların ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini kendisine dustur yapan çıkar gruplarnın zihinlerinin içerisindedir.

    GELİŞMİŞ ÜLKELER, hızla büyüyen dünya ekonomik dengelerine ayak uyduramayan nice dev firmalarını ayakta tutmak için seferberlik ilan ederken, BİZLER katran kazanı gibi kaynayan ülkemiz ekonomisinde, derbeder olan sanayicimizi, esnafımızı, çiftcimizi, işletmecimizi cezaevine atmak için binbir figuranla süslenmiş yasaları uygulamak için seferberlik ilan ediyoruz. NE TEZAT değimli. Bu yapılanlara KARGALAR bile güler.

    Hukukcular, yasa koyucular, yargı mensupları, akademisyenler rayına oturmamış ekonomik yapı içersinde, ileri vadeli çek uygulamasının bilerek ZEHİR KATILMIŞ SÜTÜ içmekle eşdeğer olduğunu bildiğiniz halde, bunun önlemini kasıtlı olarak almamakla, VİCDANLARDA VATANA ihanet etmekle eşdeğerde suçlusunuz. Nice göz nuru ile kurulmuş fabrikalar, işletmeler, sanayi entegre tesisleri bir bir çökerken hiç vicdanınız sızlamadı mı. Asıl göreviniz: yatırımcısı için risk haritaları planlayan, verimli iş gücü kaynakları oluşturan, pazar olanakları sağlayan, kısaca sanayicisini verimli kılacak, sorunlarına sahip çıkacak, Kriz ortamında KLAVUZ, yol haritasında ÖNCÜ, teknolojik gelişmelerde REHBER olmak varken, donuna kadar icralarla soyulmuş işletmeciyi cezaevinde çürütmek, hangi aklın unsuru.


    KİRLİ SERMAYEYE ÇANAK TUTAN SİYASETCİLER, HUKUKCULAR, YARGIÇLAR, AKADEMİSYENLER kimlere, neyin karşılığı ----- DİYET BORCUNUZ----- varda, Türk insanının ruhundaki girişimcilik ruhunu kırma pahasına, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ bedel olarak veriyorsunuz. Sizler dolandırıcı ile gerçekten taşın altına elini koyup da zora giren insanları birbirinden ayıracak yasal düzenlemeyi yapamayacak kadar ACİZ insanlar mı sınız, ACİZSENİZ bizlere hükmetme gücünü kimlerden, nasıl, neyin bedeli OLARAK ALIYORSUNUZ. Yasa böyle, yasa şöyle, alacaklı ne olacak gibi uyduruk söylemlerle kimlere hizmet ettiğinizin farkında bile olamayacak kadar ACİZ ruhlu görüşlerinizi, cezaevi korkusu vererek bizlere enjekte etmeye çalışmaktan hiç mi sıkıntı duymuyorsunuz.

    Çek mağdurlarının sorununu çözmediğinizde, biriken yargılama dosyaları birgün kabak tadı verecek ve bu vebalin altında ezileceksiniz. Bilinki o dosyalar, tozlu raflardan beklediğiniz kadar rahat inip temizlenmeyecektir. SON nefesinizde boğazınıza sıkışacak, imansız gitmenize vesile olacaktır.

    Zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  183. Sn.Can Mert Kardeşim;
    Bir milletvekilini ilk kez arayıp,terslenen bir mağdur olarak, bu arama işine karşı çıkmıştım.Madem böyle uygun gördünüz canla başla saldırmalıyız.Haklısınızda; bugüne kadar aranmış,on gün kalmış şunun şurası aramaya devam edelim.Verdiğiniz telefonlar için siz de sağolun.Ancak bu on günün sonunda faaliyetlerimiz devam etsin dileyimle.(Panel,miting,yürüyüş,toplantı,vs.)SAYGI

    YanıtlaSil
  184. Biraz daha sabır ve baskı

    YanıtlaSil
  185. Sn.M.Ali Öztürk;
    Biliyorsunuz türban için de AHİM!E gidenler oldu.Ancak ters bie karar çıktı.İki üç sene önce karşılıksız çek için gidilseydi bel ki aleyhe çıkacak bir karar önümüzü tıkayacaktı.O yüzden her işte bir hayır var.Üzülmeyiniz.Avrupa 2008 de krizle tanıştı.Şimdi olumlu karar verebilir.
    SAYGI

    YanıtlaSil
  186. Sayın İhtiyar (no.180),

    Denize düşen yılana sarılır diyorsunuz. Çok doğru. Zaten hepimiz bunu yapıyoruz.

    AİHM meselesine gelince; birtakım politikacılar bankalar ve factoring şirketlerinin yönlendirmesiyle bu çek kanununu başımıza 2003'te bela etmediler mi?

    Ayni politikacılar hlz bizleri süründürmeye, pek çok insanımızı hapishanelerde tutmaya ve bu zulmü sürdürmeye devam ediyorlar mı?

    Bankaların ve factoring şirketlerinin keyfi için Hükümet bizim derdimizi çözmeyecek, haksızlık, hukuksuzluk yapacak; Yargı durumumuza kayıtsız kalacak, bizler de koyun gibi kesilmeye mi gideceğiz?

    Eğer derdimizi kendi insanımız çözmezse, elin gavuru çözecek maalesef. Bundan da utanacak olan bizler değiliz.

    AİHM bir ceza kessin bakın, ondan sonrasını bırakmayacağız. Nasıl olsa durum düzeldi demeyeceğiz. Buna sebep olanlara tazminat davası açacağız ve AİHM cezasının da bu zalimlere rücu edilmesini isteyeceğiz.

    Öz yurdumuzda paryayız, daha doğrusu paryaydık. Artık olmayalım !




    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk





    Not: Geçen gün azınlıklarla ilgili yazımda size karşı herhangi bir eleştiri yöneltmediğimi ve beni mazur göreceğinizi umduğumu söyleyerek peşinen özür dilemiştim. Maalesef kastım anlaşılmamış olacak; madem sizi istemeden üzdüm, kırdım - bunun için tekrar özür dilerim. Saygılarımla, MAÖ.

    YanıtlaSil
  187. ARKADAŞLAR BU İSYANLARIN MISIR BOYUTUNUDA DÜŞÜNÜN LÜTFEN.DAHA BİR KAÇ SENE ÖNCE BİR ÇOK TEKSTİL FİRMASI MISIRA ÜRETİMLERİNİ GÖTÜRMEDİMİ ??? BU DOMİNO ETKİSİ ÇOK ETKİLİ GELİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ANLAYACAĞINIZ BU ÇEK SORUNU KAR TOPU GİBİ BÜYÜR.BU İŞİ ÇÖZMEK ARTIK ZORUNLU HALE GELMİŞTİR.

    CAN MERT

    Ahmet İyimaya-0.532. 2745920-AKP
    -Bülent Arınç-0.532.2416255-AKP
    -Bekir Bozdağ-0.505.7776601 – 0.542.6474087-AKP

    -Haşim Kılıç-0.312.4637313-Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Makamı

    -Zafer Çağlayan-0.532.6080606 – 0.530.5149650-Devlet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.505.7773110 – 0.532.2815770-Adalet Bakanı
    -Sadullah ERGİN-0.312.4194670 – 0.312.4194669-Adalet Bakanlığı Makamı
    -Ali Babacan-Devlet Bakanlığı Makamı-SADECE FAX ÇEKİLECEK: 0.312.2128764

    Abdulkadir AKSU
    Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı
    Tel: 0(312) 204 50 00/1200-1210
    Faks: 0(312) 204 50 25
    GSM: 0(505) 4660000

    Hüseyin TANRIVERDİ
    Yerel Yönetimler
    GSM:0(532)6138765 0(505)7774506

    Ekrem ERDEM
    Teşkilattan sorumlu Başkan
    GSM:0(532)3123620

    Nükhet HOTAR
    Sosyal İşler
    GSM:0(532)4319323

    Salih KAPUSUZ
    Hakla İlişkiler
    GSM:(505)7770614

    İdris Naim Şahin
    Genel Sekreter
    GSM: 0(532)2757697

    YanıtlaSil
  188. EKİM2510;
    SEVGİLİ KARDEŞİM,

    NEDİR BU KARAMSARLIĞIN,PESİMİSLİĞİN.?SEN DEĞİLMİYDİN BANA 10 KİŞİ DE OLSA EYLEMİMİZİ YAPAR GELİRİZ DİYEN?ORAYA GİDERKENDE KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU DA BİLİYORDUK.İSYANINA KATILMAMAK ELDE DEĞİL.AMA SİZ ASLANLAR GİBİ GİTTİNİZ EYLEMİNİZİ YAPTINIZ,KATILIM AZDI,AMA EYLEMDİ.PANKARTLAR AÇILDI.ENAZINDAN O YAPTIKLARINIZ İÇERİDEKİ ARKADAŞLARA HEMEN HABER OLARAK GİTTİ.ONLARA NASIL BİR MORAL OLDU BUNU HİÇBİRİMİZ ANLAYAMAZ.DÜŞÜNSENE GÜNEŞİ BİLE KISITLI GÖREN ,AİLESİ İLE SADECE BELİRLİ GÜNLERDE GÖRÜŞENLER SİZLERİN ONLARA VERDİĞİ "SAHİPSİZ DEĞİLSİNİZ"MESAJINI ALMASI OKADAR GÜZELKİ.

    GELİN SONA GELDİĞİMİZ GÜNLERDE LÜTFEN ŞU ÖLÜ TOPRAĞINI ÜSTÜMÜZDEN KALDIRALIM.BAKIN DUYUMLAR HEP OLUMLU YÖNDE.GERÇİ BİR BULMACANIN PARÇALARI NA BENZİYOR,EKSİK YERLERİ DOLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ.SON GÜNLER DEKİ ATAKLAR ONUDA HALLEDECEK.BEN İNANIYORUM.SADECE LÜTFEN DİRENCİMİZİ KIRMAYALIM.LÜTFEN KARARLILIĞIMIZI SONUNA KADAR MUHAFAZA EDELİM.DAHA İPİ GÖĞÜSLEMDİK.YIĞILIR KALIRIZ ,OZAMAN DÜŞÜNELİM.

    AMA TEK RİCAM GEREKSİZ POLEMİKLERE,TARTIŞMALARA GİRMEYELİM.

    BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN SN.CAN MERT'İN ,SN.İHTİYARIN,SN.M.ALİ ÖZTÜRK'ÜN YAKINMALARINA,ÇAĞRILARINA İTİBAR EDELİM.

    EKİM2510 BİZLER DAVA ADAMIYIZ.BİZDE YILMAK YOK.BÖYLE BİR LÜKSÜMÜZ YOK.İPİ GÖĞÜSLEYENE KADAR DEVAM.

    BUARADA ORTADOĞU DA OLAN GELİŞMELERDEN OLUMSUZ ETKİLENEN İŞADAMLARIMIZA ALLAH KUVVET VERSİN.UMARIM BİZİM ÇEKTİKLERİMİZİ ÇEKMEZLER.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  189. ÇEK MAĞDURLARINDAN

    İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞINA

    Sayın Ümit KOCASAKAL, karşılıksız çek paneli toplantısından sonra yapmış olduğunuz açıklama için sizlere bütün mağdur arkadaşlar adına işlerinizde başarılar diliyoruz.

    ALACAKLI NE OLACAK: Tezini savunan avukat, siyasetci, yargı mensupları, akademisyenler, sizler söylemlerinizde, icraatlarınızda samimi değilsiniz.

    Ya sizler bu ülkede yaşamıyorsunuz, ya bizler. Hepimiz bu topraklarda yaşadığımıza göre yanlış nerede. Yanlış; güçlü olanın menfaati gereği olması gereken YASAL düzenlemeleri zamanında yapmaması, bundan nemalananların ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini kendisine dustur yapan çıkar gruplarnın zihinlerinin içerisindedir.

    GELİŞMİŞ ÜLKELER, hızla büyüyen dünya ekonomik dengelerine ayak uyduramayan nice dev firmalarını ayakta tutmak için seferberlik ilan ederken, BİZLER katran kazanı gibi kaynayan ülkemiz ekonomisinde, derbeder olan sanayicimizi, esnafımızı, çiftcimizi, işletmecimizi cezaevine atmak için binbir figuranla süslenmiş yasaları uygulamak için seferberlik ilan ediyoruz. NE TEZAT değimli. Bu yapılanlara KARGALAR bile güler.

    Hukukcular, yasa koyucular, yargı mensupları, akademisyenler rayına oturmamış ekonomik yapı içersinde, ileri vadeli çek uygulamasının bilerek ZEHİR KATILMIŞ SÜTÜ içmekle eşdeğer olduğunu bildiğiniz halde, bunun önlemini kasıtlı olarak almamakla, VİCDANLARDA VATANA ihanet etmekle eşdeğerde suçlusunuz. Nice göz nuru ile kurulmuş fabrikalar, işletmeler, sanayi entegre tesisleri bir bir çökerken hiç vicdanınız sızlamadı mı. Asıl göreviniz: yatırımcısı için risk haritaları planlayan, verimli iş gücü kaynakları oluşturan, pazar olanakları sağlayan, kısaca yatırımcısını verimli kılacak, sorunlarına sahip çıkacak, Kriz ortamında KLAVUZ, yol haritasında ÖNCÜ, teknolojik gelişmelerde REHBER olmak varken, donuna kadar icralarla soyulmuş işletmeciyi cezaevinde çürütmek, hangi aklın unsuru.


    KİRLİ SERMAYEYE ÇANAK TUTAN SİYASETCİLER, HUKUKCULAR, YARGIÇLAR, AKADEMİSYENLER kimlere, neyin karşılığı ----- DİYET BORCUNUZ----- varda, Türk insanının beynindeki girişimcilik ruhunu kırma pahasına, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ bedel olarak veriyorsunuz. Sizler dolandırıcı ile gerçekten taşın altına elini koyup da zora giren insanları birbirinden ayıracak yasal düzenlemeyi yapamayacak kadar ACİZ insanlar mı sınız, ACİZSENİZ bizlere hükmetme gücünü kimlerden, nasıl, neyin bedeli OLARAK ALIYORSUNUZ. Yasa böyle, yasa şöyle, alacaklı ne olacak gibi uyduruk söylemlerle kimlere hizmet ettiğinizin farkında bile olamayacak kadar ACİZ ruhlu görüşlerinizi, cezaevi korkusu vererek bizlere enjekte etmeye çalışmaktan hiç mi sıkıntı duymuyorsunuz.

    Çek mağdurlarının sorununu çözmediğinizde, biriken yargılama dosyaları birgün kabak tadı verecek ve bu vebalin altında ezileceksiniz. Bilinki o dosyalar, tozlu raflardan beklediğiniz kadar rahat inip temizlenmeyecektir. SON nefesinizde boğazınıza düğümlenecek, imansız gitmenize vesile olacaktır.

    Zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  190. Başbakanda ceza evinde kalmıştı.
    Tepki vardı hapiste olmasına,
    Sadece düşüncesini ifade etmesinden dolayı hapiste olmamalıydı,
    O zaman düşüncesinden dolayı hapiste olanlar yüzbinlerle ifade edilemezdi.Bu çok abartılı olurdu,
    Yalınız özgürlük hakkının biride binide birdir.
    O zaman adaleti sayı ile ölçmemiştik.
    Borcundan dolayı hapiste olanlar var,
    Sadece borcundan dolayı hapsin yanlış olduğunu hükümet yetkilileri birinci ağızdan ifade ediyorlar.
    Başbakana çek sorununda hapiste olanlar ve yargılananlarla beraber sayısının 1 milyon olduğunu söyledik,
    Abartmayın o kadar, milyon değil ama,binlerle ifade edilebilir dedi,
    başbakan hapisteyken,adaleti sayı ile ölçmemiştik,
    Şimdide ölçmeyelim istiyoruz...
    Özgürlüğün ve adaletin biride binide bir olsun istiyoruz..o.r

    YanıtlaSil
  191. SN.İHTİYAR;
    O Nasıl söz.Biz Vatanı şikayet edelim demiyor ki Sn.Öztürk.Devleti şikayet edelim diyor."Devlet" VE "vATAN" farklı kavramlar.TC.Devletİ Avrupa Hukukuna imza atmış, yani kararlarını tanıma kararı almış.Yani resmen üst mahkeme olarak AHİM i tanımış.öĞLE İSE burada devlete karşı bir ihanette söz konusu değil.Vatana hiç ama hiç değil.Siz inançlı bir insana benziyorsunuz.Daha öNCE türbanzedeler şikayet etmediler m.?
    Benim burada ki tek çekincem türban gibi ters bir karar çıkmasın AHİM deN.son kapıda kapanmış olur.Yani bizim anayasa mahkemesi gibi AHİM de çekin senetten farklı bir taahhüt olduğunu, her ülkenin kendi şatlarında değerlendireleceği gibi bir karar verirse yanarız.O yüzden bu sitede, yaşca bizden küçükte olsalar, fikirce bizden büyük oldukları aşikar öncülerimizi takip etmeli, birlik bütünlük içinde olmalıyız.SAYGI

    YanıtlaSil
  192. SN.191
    İşte Başbakanın tavrına söylenecek cümle budur:
    "ADALET SAYI İLE ÖLÇÜLMEZ"
    Sabahtan beri düşünüyorum.Yazıyorum.Ama en ideal sizin ki.Teşekkürler.
    SAYGI

    YanıtlaSil
  193. arkadaşlar,

    sizler bir-iki başvuru olsa idi aihm diye bahsediyorsunuz, üç-beş kişi böyle bir başvuruda bulundu geçtiğimiz yaz sezonunda. hemde çekle ilgili

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  194. Sayın Basketçi,

    Dediğinizde haklısınız; moralimizi bozmamamız gerek, zira haklıyız ve (er ya da geç) haklılığımız tescil olunacak.

    Benim canımı sıkan, daha doğrusu çok kızdıran 2 husus oldu: Birincisi, "belki 6-7 aylık bir yeni erteleme yaparız; yeni kanun yapmaya vakit yok" açıklaması; ikincisi de "sayınız dediğiniz kadar değil, binlerle ifade edilebilir" açıklaması. Bunları bize yeteri kadar değer verilmediği ve maalesef bizleri çocuk yerine koydukları şeklinde yorumluyorum maalesef.

    Herşeye rağmen; derdimizi tabii ki öncelikle kendi meclisimizin, kendi milletvekillerimizin, kendi hükümetimizin çözmesini istiyorum, bunu umut ediyorum.

    İnanıyorum ki istenirse bu sorun rahatlıkla, kolayca ve TBMM seçimler için kapanmadan çözülür.

    Bu süre içinde bizlere düşen milletvekillerimizi ve bakanlarımızı tekrar tekrar arayarak varlığımızı ve derdimizi kendilerine hatırlatmaktır. İnşallah yapmaları gerekeni yaparlar.

    Son 10 gün.





    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  195. Sn.zonguldaklı-çekzede;
    Şahsen benim bu konuda bir bilgim yoktu.Sadece Sn.Öztürk getirince, henüz yapılmadı zannıyla destekledim.Siteyi uzun zamandır izlemekle birlikte yeni yazmaktayım.Kusuruma bakmayın,farketmemişim.Ne zaman sonuçlanır o başvurular?
    SAYGI

    YanıtlaSil
  196. saygı,

    iki yıl gibi söylenti vardı

    YanıtlaSil
  197. Hayırlısı olsun.Bunda da bir hayIr vardır.2008 de Avrupa ilk kez kriz ile tanıştı.Belki orda da insanlar,tacirler bizim gibi,karşılıksız çek veya başka vasıtalarla mağdur oldu,Şimdi devletten çözüm bekliyorlar.Hepiniz sağolun.O yüzden henüz değerlendirilmemiş olması belki de çok iyi oldu.SAYGI

    YanıtlaSil
  198. SAYGIDEĞER BEYLER BANKALARIN YÜZDE ELLİSİ GAVUR FAKTORİNGLERİN YÜZDE YÜZÜ GAVUR İÇLERİNDE TÜRK VAR AMA ONLARDA PARAYI GAVURDAN ALIYOR BUNLAR SİZ NEREYE GİDERSENİZ ORAYA ULAŞIR ÜLKEDEKİ HER YERE ULAŞIYORLAR ÖRNEĞİN 31 12 2008 E KADAR YAZILAN BÜTÜN ÇEKLERİN HAPİS CEZASI TEKNİK OLARAK KALKTI BU KONUDA DEVLETİN BAKANLARIDA AÇIKLAMA YAPTI HER KESE GEÇMİŞ OLSUN DENDİ NE OLDUDA BU İŞ OLMADI BİLİYORMUSUNUZ BİR DÜŞÜNÜN BAKALIM KENDİNİZCE YORUM YAPIN VE KENDİNİZE SAKLAYIN SİTENİN SAĞLIĞI AÇISINDAN AMA GERÇEKLER ÖYLE BEYLER PARA İŞİ RANT İŞİ BU KİM GÜÇLÜ PARASI OLAN DEĞİLMİ ŞİMDİ BİZİM ARKADAŞLARIMIZIN VE HEP BERABER YAPTIĞIMIZ ŞU ÜÇ BEŞKİŞİLİK MÜCADELE UFACIK TEKNEYLE DEV DALGALARI AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ VE AŞIYORUZDA ŞU ANDA KARA GÖRÜNDÜ AMA AZ DAHA MÜCADELE LAZIM BU YÜZDEN HER KES DUYGUSAL YAZIYI BIRAKSIN GEREKEN NEYSE ONU YAPSIN SONRA BU SİTEYE YAPTIĞI FAALİYETİ YAZSIN HER KES BİRBİRİNE BAKARAK SADECE BU İŞİ YAPSIN BAKIN ŞU ÜÇ GÜNDE BİLE NELER YAPACAĞIZ. ihtiyar

    YanıtlaSil
  199. ÇEK MAĞDURLARINDAN

    İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞINA

    Sayın Ümit KOCASAKAL, karşılıksız çek paneli toplantısından sonra yapmış olduğunuz açıklama için sizlere bütün mağdur arkadaşlar adına işlerinizde başarılar diliyoruz.

    ALACAKLI NE OLACAK: Tezini savunan avukat, siyasetci, yargı mensupları, akademisyenler, sizler söylemlerinizde, icraatlarınızda samimi değilsiniz.

    Ya sizler bu ülkede yaşamıyorsunuz, ya bizler. Hepimiz bu topraklarda yaşadığımıza göre yanlış nerede. Yanlış; güçlü olanın menfaati gereği olması gereken YASAL düzenlemeleri zamanında yapmaması, bundan nemalananların ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini kendisine dustur yapan çıkar gruplarnın zihinlerinin içerisindedir.

    GELİŞMİŞ ÜLKELER, hızla büyüyen dünya ekonomik dengelerine ayak uyduramayan nice dev firmalarını ayakta tutmak için seferberlik ilan ederken, BİZLER katran kazanı gibi kaynayan ülkemiz ekonomisinde, derbeder olan sanayicimizi, esnafımızı, çiftcimizi, işletmecimizi cezaevine atmak için binbir figuranla süslenmiş yasaları uygulamak için seferberlik ilan ediyoruz. NE TEZAT değimli. Bu yapılanlara KARGALAR bile güler.

    Hukukcular, yasa koyucular, yargı mensupları, akademisyenler rayına oturmamış ekonomik yapı içersinde, ileri vadeli çek uygulamasının bilerek ZEHİR KATILMIŞ SÜTÜ içmekle eşdeğer olduğunu bildiğiniz halde, bunun önlemini kasıtlı olarak almamakla, VİCDANLARDA VATANA ihanet etmekle eşdeğerde suçlusunuz. Nice göz nuru ile kurulmuş fabrikalar, işletmeler, sanayi entegre tesisleri bir bir çökerken hiç vicdanınız sızlamadı mı. Asıl göreviniz: yatırımcısı için risk haritaları planlayan, verimli iş gücü kaynakları oluşturan, pazar olanakları sağlayan, kısaca yatırımcısını verimli kılacak, sorunlarına sahip çıkacak, Kriz ortamında KLAVUZ, yol haritasında ÖNCÜ, teknolojik gelişmelerde REHBER olmak varken, donuna kadar icralarla soyulmuş işletmeciyi cezaevinde çürütmek, hangi aklın unsuru.


    KİRLİ SERMAYEYE ÇANAK TUTAN SİYASETCİLER, HUKUKCULAR, YARGIÇLAR, AKADEMİSYENLER kimlere, neyin karşılığı ----- DİYET BORCUNUZ----- varda, Türk insanının beynindeki girişimcilik ruhunu kırma pahasına, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ bedel olarak veriyorsunuz. Sizler dolandırıcı ile gerçekten taşın altına elini koyup da zora giren insanları birbirinden ayıracak yasal düzenlemeyi yapamayacak kadar ACİZ insanlar mı sınız, ACİZSENİZ bizlere hükmetme gücünü kimlerden, nasıl, neyin bedeli OLARAK ALIYORSUNUZ. Yasa böyle, yasa şöyle, alacaklı ne olacak gibi uyduruk söylemlerle kimlere hizmet ettiğinizin farkında bile olamayacak kadar ACİZ ruhlu görüşlerinizi, cezaevi korkusu vererek bizlere enjekte etmeye çalışmaktan hiç mi sıkıntı duymuyorsunuz.

    Çek mağdurlarının sorununu çözmediğinizde, biriken yargılama dosyaları birgün kabak tadı verecek ve bu vebalin altında ezileceksiniz. Bilinki o dosyalar, tozlu raflardan beklediğiniz kadar rahat inip temizlenmeyecektir. SON nefesinizde boğazınıza düğümlenecek, imansız gitmenize vesile olacaktır.

    Zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil