Çek Mağdurları durmak yok

Anayasa Mahkemesinin halen gündeminde ollmayan CHP nin aykırılık iddiasıyla dava ettiği ve esastan görüşülmek için sırada bekleyen dosyadan halen ses çıkmamıştır. Bu bekleme süreci ne kadar sancılı olursa olsun infazları duran arkadaşların harekete geçmesi isabet olur. Zira eylemsiz kalmak daha sonrasında tümden eylemsizliği beraberinde getirecektir. Bu nedenle MEDYADAKİ TUM MAİL ADRESLERİNİ ARKADASLARIMIZIN BİRBİRLERİYLE PAYLAŞARAK BASKI KURMASI GEREKMEKTEDİR. ADRESLERİ BİZDE BURADAN SİZLERLE PAYLAŞACAĞIZ...

Avukatlardan her ne kadar zarar görmüş olsak da tavsiyelerini yine de gzardı etmeyerek dosyalarınızı o şekilde takip etmeniz gerekmektedir.

Kanun yararına bozma taleplerinizi kendiniz hemen Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Gönderilmek Üzere başlığıyla göndermek de başkaca bir yöntemdir.

Kısa ve öz nitelikteki sorularınız için hukuksal desteğinizi de aynı zamanda www.sibelsevinc.av.tr adresinden de edinebilirler.

HAYDİ ARKADASLAR MEDYAYA BASKI YAPMAYA DEVAM . YOKSA SESİMİZİ DUYAN OLMAYACAK.

MECLİSE GİDEREK CHP BAŞKANI SN KEMAL KILIÇDAROĞLUYLA GÖRÜŞMEK İÇİN AV. SİBEL SEVİNÇ HANIM DESTEK VERECEĞİNİ DE SÖYLEMİŞTİR. BU KONUDAKİ TALEPLERİNİZİ VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ.HEM DE HEMEN

569 yorum:

  1. karşılıksız çek keşide etmek kasıtlı bir suçmudur
    yani karşılıksız çek keşide eden başka olaydan dolayı denetimli sebestlik yasasından faydalanabiliyormu?

    YanıtlaSil
  2. Karşılıksız çek keşide etmek KASITLI BİR SUÇ değildir..
    Karşılıksız çekin çıkmasını, kanunlarımız SEBEBİYET VERMEK olarak tanımlamıştır, Sebebiyet vermek Kusurla işlenen suçlar katagorisindedir..
    Bu nedenle Karşılıksız çek keşide etmek Sabıkaya işlemez, sadece adli sicil kayıt arşivinde gözükür.
    Kasıtlı bir suç olmadığından dolayı denetimli serbestlikten de faydalanamaz
    Şartlı tahliyeden de faydalanamaz, çünkü yasalarımız sadece kasıtla işlenen suçlara bu hakları tanımıştır.
    Çarptırıldığınız Adli para cezası kadar cezaevinde kalırsınız.
    Adli para cezasını öderseniz, veya adli para cezası kadar hapiste yatıp çıkarsanız dava tüm ferileri ile birlikte ortadan kalkar.
    KUSURLA İŞLENEN BİR ŞUÇ, KASITLA İŞLENEN BİR SUÇ OLAMAZ YA KUSUR VARDIR YADA KAST..
    İKİSİ AYNI ANDA İŞLENEMEZ.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım aslında ben başka bir şeyden bahsetmiştim örnek daha önce karşılıksız çek verdiniz ve tahhütname hakkını kullandınız başka bir davadan dolayı mahkeme diyelimki 2 yıl ceza verdi bu durumda daha önce karşılıkısz çek vermeniz 2, olayda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına engelmi?

    YanıtlaSil
  4. 3
    Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının koşullarını düzenleyen 5278 sayılı Kanun
    Madde 1- Sanığın Daha Önce Kasıtlı Bir Suçtan Mahkum Olmamış Bulunması
    Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilmesi için görülmekte olan davaya konu suçtan daha önce işlediği kasıtlı bir suçtan dolayı mahkum edilmemiş olması gerekir.
    Daha önceden işlenen, olası kasıtla işlenen suçlardan dolayı alınan mahkumiyet kararı da Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesine engel teşkil edecektir.
    Ancak taksir ve bilinçli taksirle işlenen suçlar engel olmayacaktır.

    Aşağıda yargıtay ceza genel kurulunun örnek kararı var.

    "YARGITAY
    CEZA GENEL KURULU
    E. 2001/10-249
    K. 2001/257
    T. 20.11.2001
    Karşılıksız çek keşide etmek suçu özel kast (saik) aranmayan objektif sorumluluk esasına dayanan bir suçtur. İradi olarak düzenlenen çekin bankaya ibrazında karşılığının çıkmaması ile oluşur. Bu suç tipinde mevcut yasal düzenlemeye göre borçlunun, borcunu hangi nedenle yerine getirmediği veya getiremediğinin araştırılması olanağı bulunmamaktadır. karşılıksız çek keşide etmek suçu ile ilgili şikayet hakkı; düzeltme hakkının bitimi tarihi ile başlamaktadır. Suç tarihini keşide tarihi olarak baz alıp, olası kast ve yahut bilinçli taksir yorumlarıyla esneklik yaratabilme imkanı da kalmamaktadır; kaldı ki kanun ilgili suçu objektif sorumluluk esasına göre düzenlemiştir.
    Bu itibarla Özel Daire bozma kararı yerinde olup, Yargıtay C. Başsavcılığı itirazının reddine karar verilmelidir."

    örnektede görüldüğü gibi karşılıksız çek keşide etmekten ceza almanız H.A.G.B. dan faydalanmanıza engel değildir.

    Bu sefer anlaşılır olduğumu umut ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. karşılıksız çek verme suçun dan ceza almış biri yurt dışı vize alırken sorun yaşarmı yani ya cezasını çekmış yada borcunu odedıkten sonra konsolosluklar adlı sıcıl kaydı ıstedığınde gozukurmü..engel teşgil edermi..vize almada..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim bu sefer anladım:)

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar nufus cüzdanı ile kıbrısa giderken karşılıksız çek suçu işlemiş olan biri havaalanında sorun yaşarmı benim bildiğim havaalanı nı içindeyken bazen gbt kontrolu yapılıyor uçağa binerken veya bilet alırken yapılmıyor diye biliyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

    YanıtlaSil
  8. derhal, her mercie, her yol ile, aklınıza nasıl uyuyorsa,dağdan inenlere af veren zihniyetin her hücresine, çek borçlusu olduğumuzu,borcumuzu da ancak çalışarak ödeyebileceğimizi,hapishanede yatarken "ki ben 15 ay yattım" sadece bizi hiç sorgulamadan, dolandırıcı statüsüne sokarak hapse atanların çoluğuna,çocuğuna beddua ve küfür ederek günleri geçirdiğimizi belirtin.bizleri hapse sokmakla hiç kimsenin bir şey kazanamıyacağını,devletin kendi alacağı olan vergi borcu için bile şahısları hapse atmazken, iki tüccarın arasındaki alışverişten doğan borç için taraflardan birini hapse atmasının ancak bazı rantiyelerin işine geleceğini, bunlarında acaba bankalar tarafından beslenen kimlerdir?yoksa baltayı taşamı vuruyoruz diye yazın.

    YanıtlaSil
  9. kardeşim nufus cüzdanı ilede olsa cıkamazsın kktc ve tc hükümetleri arasında kimlikle giriş cıkışla ilgili anlasma var ona istinaden tc vatandasları kktc ye kimlikle giriş yapabiliyor polis sana kagıt veriyor giriş cıkıslarda pasaport yerine onu kullanıyorsun.eger yakalaman varsa tc kapısında enselenirsin...

    YanıtlaSil
  10. http://www.haberturk.com/yasam/haber/539296-borcu-yerine-kiziyla-esini-isteyen-tefeciyi-oldurdu

    YanıtlaSil
  11. kendini yakmış adamcağız tefeci herhalukarda gebertilmeli.gerçi akp sistemi bunları çok seviyor ama arada böle gebertiliyorlar adam yerine sayanlar utansın.

    YanıtlaSil
  12. konumuz dışı tartışmalar sonucu sitenin düştügü duruma bakın günlerdir tık yok sanırım amacı belli olanlar muradına erdi ismen kimseyi hedef almıyorum bu yazıyı okuyupta içten gülenlere hitap ediyorum birlikteligi bitirdiniz yazıklar olsun size ben almışım ceza evi kokusunu gene girip yatıcam emegi geçen sami kal hala komik bir borcu kalmasına ragmen hala onur mücadelesi verirken adamı köpek bokuna sokmaya kalkışan siyasi zihniyetleri burdan kınıyorum ben mhp li degilim sadece onun bu yoldaki aklı selim fikirlerini destekliyorum kişiselligi bırakıp ailemiz için bile birşey yapamaz hale geldik çokmu önemli bu yolda akp mhp veya chp li olmak
    ve çokmu zor evet veya hayır demeyi ayrıt etmek
    hepimizin ailesi var kimininki yanında kıt kanat geçiniyor kimide ayrı pişmanlık ve özlem içinde
    böyle önemli dertler varken bana ne akp liden bana ne chp liden ve particilikten BENİM DERDİM VAR BEYLER BENİM DERDİM AİLEMİ MAGDUR ETMEMEK UMARIM HEPİMİZ AYNI DERDAŞIZ HOŞÇAKALIN BURSALI

    YanıtlaSil
  13. BİR ÖNERİM VAR .ÇOĞUMUZ NETE GİRİYORSAK EĞER KENDİMİZE İSİM VERELİM VE ÇEŞİTLİ SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNE OYUN ODALARINA GİRELİM BENCE.MESELA FACEBOOK A,- MAYNET İNSANLARIN İLGİSİNİ ÇEKECEK BELKİ KK.SENET SORUNU OLAN İNSANLARDA BENZER ŞEYLER YAPARLAR VE YALNIZ OLMADIĞIMIZI GÖRÜRLER.HERBİRİMİZ ADIMIZI ÇEK MAĞDURU YAPARAK OYUN ODALARINA GİDELİM ,HEM OYUN OYNARIZ HEMDE İNSANLARA KONUYU ANLATIRIZ .KESİNLİKLE ÇOK DİKKAT ÇEKECEK. BEN BU GÜN BİR ÇEK MAĞDURU OLARAK ÜYELİK YAPTIM VE MAYNETE GİRİYORUM . TEPKİLERİ BURAYA YAZACAĞIM SİZLERE.DİLERİM BİR SÜRE SONRA BU KONU MEDYAYADA KONU OLUR AHMET-TURAN. ÇEK MAĞDURU.BIR_CEK_MAGDURU@MAYNET.COM

    YanıtlaSil
  14. Buda yolda giderken yolun ortasına oturmuş , meditasyon yapan birini görmüş ve sormuş :Burada oturarak ne yapıyorsun ..?
    Adam cevap vermiş .Meditasyon taparak Buda olmaya çalışıyorum ...
    Buda hemen yere oturmuş ve bulduğu iki taşı birbirlerine sürtmeye başlamış ..Adam sormuş .Ne yapıyorsun sen ?
    Buda cevap vermiş .Taşları birbirne sürtüp cam yapmaya çalışıyorum ..
    Adam gülmeye başlayarak devam etmiş ..Hiç taşlar birbirine sürterek cam olur mu ?
    Buda cevap vermiş :
    PEKİ OTURARAK BUDA OLUNUR MU ?

    ..............

    YanıtlaSil
  15. merhaba cek madurlari
    herbirinin birbirine yakin derdi olan insanlarin bir araya geldigi dertlesme ve carebulma yeri bence burasi.uzun zamandir bu sayfayi tkip ediyorum ama son zamanlarda olayin baska yerlere dogru kaydigini goruyorum arkadaslar derdi sikintisi olmayan buraya neden gelsin agactan dusmeyen dusenin derdini anlamaz arkadaslar sandiktan EVET veya HAYIR cikacakmis inanin umrumda bile degil cunki 3 yildir vatanina gidemeyen birisiyim .dagdan inenin elini kolu sallayarak gezdigi itarafci olup ustune aylik baglanan ulkesini karis karis satmanin cinayet isleyip nefsi mudafayla uc gunde ozgur kalinan askere sikilan her kursuna odul verircesine ozgurluk taninan ulkenin evlatlariyiz her suc af ediliyor ama borcluysan mahkum olamak zorunda oldugun yukaridaki tum suclarin en agiri olan BORC luluk sucunu islemis insanlariz ya gbt korkusuna evden cikamiyor yada ulkesine gelemiyoruz ve issiz hic bir iseyaramaz avare insanlar gibi pc nobeti tutuyoruz madem buradayiz bizde 13 deki arkadasin onerisini uygulamaya calisalim sosyal medyadan faydanalaim elbette birilerine ya bir yerlere sesimiz duyrulur.internet ozgurlugu icin bile insanlar sokaklara dokuldu bizler haklarimizi savunmaktan bile mahrum insanlariz asil ozgurluk bizlere verilmeli bence.arkadaslar
    ALLAH hepimizin yar ve yardimcisi olsun ailelermizi madur etmeden bu isin icinden kurtulmayi nasip etsin.
    cek maduru

    YanıtlaSil
  16. 13 deki arkadaşım doğru söylüyor eylem eylemdir sesimizi mağduriyetimizi duyuralım fakat sitede ses yok demekki her keste para var borcunu ödeyecek iyi ozaman her kese geçmiş olsun diyelim...

    YanıtlaSil
  17. Buda fıkrasından örnek vererek yorum yapan arkadaşım çok haklısın oturarak hiç bir şey yapılamaz.
    Sitenin bu hale gelişinden ve hiç bir şey yapmadan sessiz yığınlar haline gelmemizin sebebi ne acaba? yoksa çok paramız var borcumuzu ödeyeceğiz bu nedenle mi?
    Valla bende para yok ve aralıkta cezaevi yolu gözüküyor, 10 ay polisten kaçtık bu sefer kaçmam cezaevine girer orada beklerim.

    Sitede dayanışma vardı iyisiyle kötüsüyle bir şeyler yapılmaya çalışıyordu ama çıktı birileri yok partiymiş yok siyasetmiş yok efendim benim gurubum var oradan mücadele ederim yok bu kişi varsa sitede ben olmam yok öyle değil böyle öncü konumdakiler siteyi terk etti velhasıl geldiğimiz nokta bu.

    Bende bir fıkra yazayım üstüne alınan alınsın.

    Aslan, Kurt ve Tilki arkadaş olmuşlar ve beraber ava çıkmışlar, bir Zebra sürüsü görmüşler Aslan hemen pozisyonunu almış hemen kurdu yanına çağırmış demişki;
    Bak bakalım gözlerim kıpkırmızı olmuşmu, Kurt bir bakmış Aslanın gözler kan çanağı gibi, demişki kıpkırmızı efendimmm demiş,
    Postuma, tüylerime bak bakalım kabar kabar olmuşmu, Kurt bakmış aslanın tüyler kabarmışta kabarmış, kabarmışşşş efendim demiş,
    Geç geriye bakalım arkam gidip gidip geliyormu, Kurt hemen geçmiş aslanın gerisine bakmış, Aslanın gerisi gidip gidip geliyor, demişki evet efendim gidip gidip geliyorrrr.

    Aslan fırlamış, anında zebrayı yakalamış parçalamış ve yemiş, Karnı doyuncada, ben biraz dinleneceğim, hadi bana eyvallah demiş gitmiş.

    Kurt dururmu hemen tilkiyi çağırmış yanına, bak bakalım gözlerim kırmızı olmuşmu, Tilki bakmış kurdun gözlerine, yooo olmamış demiş, Kurt kızmış demişki oldu de, Tilki tamam tamam kırmızı demiş,
    Postuma bak bakalım kabar kabar olmuşmu, Tilki bakmış tüyler dümdüz, yooo olmamış demiş, Kurt, Tilkiye kızmış, kabar kabar olmuş dee, Tilkide tamam tamam kabar kabar olmuş demiş,
    Kurt tilkiye, geç bakalım arkama, gerim gidip gidip geliyormu, Tilki bakmış hiç bir hareket yok, demişki yooo gidip gidip gelmiyor, Kurt yine kızmış, gidip gidip geliyor de diye bağırmış, Tilkide tamam tamam gidip gidip geliyor demiş.
    Kurt o hızla dalmış zebra sürüsünün içine, Zebra kurda öyle bir çifte yapıştırmışki, kurt tepe teplak yapışmış yere, Tilki hemen koşmuş kurdun yanına.
    Hah demiş şimdi oldu, gözler kan çanağı gibi, postun, tüylerin kabar kabar, Arkanda gidip gidip geliyor.

    Bizim düştüğümüz durumda budur, Aslanımız gitti, Hemen Kurda, Aslan misyonu yükledik şimdi bu haldeyiz.
    Ayhan

    YanıtlaSil
  18. Barışçı-Mersin10 Ağustos 2010 22:01

    Değerli arkadaşlar; aranızdayım, yanınızdayım, haklı davamızda mücadele etmeye çalışan, diğer siteleride zaman zaman ziyaret etmekteyim. Birşeyler yapılması gerektiğinde, elbetteki yapacağım ve yapmaya çalışacağım, gücüm ve bilgim ölçüsünde. Tüm emeği geçenlere saygılarımla.

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar akıl için yol birdir.bu meselede haklı olduğumuz halde tekrar hapse girmemek için birlik olup beraber hareket etmeliyiz.siyaset bizim işimiz değil bizler borçlu tüccarlarız.ancak ve ancak borcumuzu çalışarak ödeyebiliriz.parası olan borcunu öder,olmayan 31.12.2010 dan sonra kaçarmı,hapsemi girer gibi beyanlarda bulunmayıp,hapse gireceksek hep beraber yok kurtulacaksak yine hep beraber hareket etmeliyiz.
    hepinize sağlıklı ve hür günler dilerim

    YanıtlaSil
  20. arkadaslar epeydir yazmıyorum baktım ki değişen bişey de olmamış. .cezaevinden taahhutle cıkanların basta ve ilk olmak uzere infazları harekete gececek bilindiği gibi...

    hala beraat etmesi gerekirken uyarlaması yapılmadığı için cezaevine giren muvekkilim bile var bilginize

    YanıtlaSil
  21. http://haber.mynet.com/detay/guncel/borclu-esnaf-kendini-yakti/526748

    Borçlu esnaf kendini benzin dökerek yakıyor....

    YanıtlaSil
  22. http://haber.mynet.com/detay/yasam/luks-cipte-vurup-poliklinigin-onune-attilar/526632?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_4


    Yine tefeciler iş başında...

    YanıtlaSil
  23. ilk önce boyle bi site icin tsk ederim,

    benim bi sorum olacak: karsiliksiz cekten dolayi mahkemem var sulh ceza da, ilk i olmus 2.si 10. ayda, bu cekteki tarihi ben atmadm imza ve diger yazilar bana ait, sureci uzatabilrmiyim nasl? simdiden tesekkurler

    bk

    YanıtlaSil
  24. KAÇINIZ DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM BİLGİLER IŞIĞINDA ANAYASA MAHKEMESİNİ ARAYIP İPTAL BAŞVURUSUNUN NE ZAMAN GÜNDEME GELECEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ İSTEDİNİZ????

    anlatın fıkralar anlatın yakında tek eğlence fıkralar olacak zaten..

    YanıtlaSil
  25. merhaba arkadaşlar eşim bu gün 6 bin tl lik çekten yakalandı ve c.evine gönderildi.Geçen sene 22bin tllik çekten 74 gün yatmış karşı tarafa para ödeyip çıkartmıştım şikayetten vazgeçmişlerdi.geçen sene yattığı gün sayısını para ödeyerek çıkarttığım için bu cezasından düşürtme gibi bir şansım varmı.yardımcı olursanız sevinirim.Antalya sudes76

    YanıtlaSil
  26. merhaba arkadaşlar eşim bu gün 6 bin tl lik çekten yakalandı ve c.evine gönderildi.Geçen sene 22bin tllik çekten 74 gün yatmış karşı tarafa para ödeyip çıkartmıştım şikayetten vazgeçmişlerdi.geçen sene yattığı gün sayısını para ödeyerek çıkarttığım için bu cezasından düşürtme gibi bir şansım varmı.yardımcı olursanız sevinirim.Antalya sudes76

    YanıtlaSil
  27. selam
    neden sayfa güncellenmiyor.

    YanıtlaSil
  28. Herkeze selamlar arkadaşlar..

    Hakkımda açılmış 27 adet karşılıksız çek davalarından 24 tanesi sulh ceza 3 adeti ise a.c. davası bulunmakta. bunlardan uyapta icelediğim kadarıyla 7 taesi sonuçlamış durumda.. 7 davanın 4 taesi bankaların açtığı sulh ceza davaları yorumlarda takip ettiğim kadarıyla çek karnelerinin iadesi davası olduğundan düşmüş olacağını düşünmekteyim.. kala 3 dava ise izmir 7.sulh ceza 30.07.2010'da, şanlıurfa 1.sulh ceza 15.07.2010'da ve şanlıurfa 1.asliye ceza 22.04.2010'da souçlamış ve grekçeli karar yazılmış gözüküyor. ben hiç bir dosyama taahhütname veremedim.

    SORMAK İSTEDİKLERİM;

    gerekçeli karar yazılan davalarıma temyiz hakkım bulunuyor mu..?

    eğer bulunuyorsa bunun zamanı nedir..?

    gerekçeli kararların ne olduğunu nasıl öğreneilirim..?

    temyiz yapailiyorsam zaman kazanırmıyım..?

    daha önceki CÜnEYT eyin yorumlarında sulh cezalarda karşılıksız çek davalarının görünmediğiydi nasıl oluyorda 27 davamın 24'ü sulh cezada gözüküyor..

    şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim..
    Malum sıkıtılarımız bir Çoluk çocuk perişan vaziyetteyim vereceğiiz cevaplar şahsım adına çok ama çok önemli malum avukat tutabilme gibi durumlarımız yok yardımcı olursaız çok sevineceğim..

    SAYGILARIMLA;

    Oktay

    YanıtlaSil
  29. Oktay bey

    GK yazılmış dosya ya tarafınıza tebliğ edilmesinden itibaren 7 gün içerisinde temyiz edebilirsiniz.Ayrıca temyiz size zaman kazandırır 3 sene kadar.Kararların ne olduğunu adliye de dosya içeriğine inerek veya elektronik imza alarak ki o da 300 TL ye mal oluyor öğrenebilirsiniz.Tebligatlara dikkat ediniz GK yazılır yazılmaz tebligatı beklemeden herhangi bir adliyeden muhaberat yolu ile temyiz dilekçenizi verin daha garanti oluyor.

    YanıtlaSil
  30. Sayın adsız İlk sorumu sorduktan sonra Ailemden bir telefon geldi kütüğüm kasabada bulunduğundan jandarma ailemle irtibata geçmiş bugün hakkımda izmir 15.asliyeden ifade için yakalama çıkmış.
    ifadeyi bulunduğumuz ilde veremiyeceğimi izmire gitmem gerektiğini söylemiş avukat bu işin prosödürü bu şekildemi işliyor eğer böyle ise şanlıurfada açılan hakkımdaki davalar içinde yakalama çıkarsa ifade için oraya mı gitmem gerekiyor..

    saygılarımla ok.T.ay

    YanıtlaSil
  31. Oktay Bey Kardeş

    "Gerekçeli Karar Yazıldı" ibaresi bulunan dosyalarının Çek Karnesi iade etmemekle ilgili olanlar BERAATTİR...

    "Karşılıksız Çek" olanları ise eğer özel bir durum veya güzel bir durum yoksa APC (Adli Para Cezası) sıdır...

    İlgili Mahkeme kalemini telefonla arayıp münasip bir lisanla dosya esas noyu vererek Karar nedir? Tebligat çıktı mı diye sorabilirsiniz...

    UYAP'tan "Gerekli Karar Yazıldı" ibaresini gördüğünüz dosyaların TEBLİGATINI iyi takip edin, edemez iseniz 7 gün içinde TEMYİZ hakkınız sona erer ve APC nız hapis cezasına çevrileceği işlem başlar...

    Eğer APC Cezası almış iseniz TEBLİGATI beklemeden TEMYİZ edin... Bu size takriben 2 belki 3 sene zaman kazandıracaktır...

    YanıtlaSil
  32. Oktay Bey
    Davalarının sulh cezada açılmış olması çeklerinizin 2009.10 ayından sonra şikayete konu olmasından kaynaklıdır, ayrıca çek karnelerini iade etmemenizden dolayıda davalar sulh cezada açılmaktaydı ve o davaların düşmüş olması gerekmektedir şu anda kanunlarımızda Ç.K.İ.Etmemek suçu diye bir suç tanımı yoktur., o davaların adli sicil arşiv kaydında yada e-devlette hali hazırda görünüyor olması davaların düşmediği anlamını taşımaz.

    Cevaplarını aradığınız yanıtlara gelince:

    2009 yılında açılan davalarda ifadenize başvurulmadan mahkumiyet kararı verilemez yeni kanun ifade almayı şart koşmaktadır.
    Gerekçeli karar yazıldı diyorsa muhtemelen beraat kararıdır, çek defterlerini iade etmemekten açılmış davalar olabilir.
    İfade için ise davanın görüldüğü ildeki, ilçedeki mahkemeye gitmeye gerek yoktur.
    Bulunduğunuz ildeki, ilçedeki Adliye binasına gideceksiniz, Savcılık katındaki infaz ilamat kalemi ( Bazı Adliyelerde Yakalama bürosu diye de geçer) kimlik ibraz edip ifade için arandığınızı ifade vermeye geldiğinizi söyleceksiniz, UYAP aracılığı ile hangi konuda ifadeye çağrıldığınız ile ilgili yazı, mahkemesince sizin bulunduğunuz yere gönderilecek, sizi o evrakla nöbetçi mahkemeye gönderilecek katip size soracak sizde sorularınıza cevap vereceksiniz, muhtemelen hakim karşısına bile çıkmayacaksınız (Belki ifadenize hakim tarafından imza atılırken, Hakim göz ucuyla size bakacak ifade sizinmi diye soracak)
    Polisle, jandarmayla ilginiz olmadan, ifadeniz alınacak ve bırakılacaksınız, savcılık infaz ilamat servisi, sizin GBT kaydınızı düşürecek.
    Sorun yaşamayacaksınız.
    Av. Y. Sayman

    YanıtlaSil
  33. Sayın av. Y. Sayman. Siz İstanbul'damısınız?. İletişim bilginiz varmı?. Teşekkürler
    Hasan BAFRA

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar özür dilerim ama , soru soracak arkadaş bulamamaktan korkuyorum . benim derdim 2007, 2008 yılında yazılan çeklerim hk., neticesinde yapılan kısmii ödemeler. ve ardından işimin başında durabilmek ve yazılan çeklerimi ödeyebilmek için sarfettiğim mücadele , bu arada verilen taahüüt ler. kısacası ben hem çeklerden ceza aldım ,çek bedeline yakın ödemeleri yapmış olmama istinaden çek tutarı kadar ceza çıktı. ve taahüütleri total çıkan ceza üzerinden verdim cezalar durdu . Ama karşı tarafın avukatları taahüüt cezalarını geri çekmedikleri için işimin başına geçemiyorum. magazama gidemediğim bu süreç'te, kaçak oldugum süre zarfında çalışanlarımın çaldıklarıyla borcumu inanın öderdim. bu nasıl bir adalet nasıl bir ç! ek affı. buraya çok yazmak istedim ama başaramadım siteyi benim gibi dışarıdan takip eden ve yaahmet sutazamayan arkadaşlar var.

    YanıtlaSil
  35. Arkadaşım
    o çeklerle ilgili yaptığın kısmi ödemelerin belgesi varmı
    eğer çeklerde yaptığın öemelerin belgesi varsa mahkemeye itiraz dilekçesi ver
    yeni kanuna göre çeklere yapılan kısmi ödemelerin dikkate alınması gerekiyor.
    bu icra dairesinde olan dosyalar içinde geçerli.
    Taahhütlere gelirsek
    size cezayı veren icra mahkemesine itiraz dilekçesi verin olan borcun tamamına yakınını ödediğinizi
    belirtin belgeleri sunun, icra mahkemesi red verecektir ama red kararı itiraza açık olacaktır
    sizde bu kararıağır cezaya itiraz edin
    yaşadığınızı olayları ve ödeme gücünüzün olmadığını yazın
    ağır ceza hakkınızda çıkmış olan yakalama kararını durduracaktır.
    buna emin olun
    çünkü icra mahkemesi cezayı verir ödeme gücünüzün olup olmadığına bakmaz
    icra mahkemelerinin kararları şekli idir.
    Ağır ceza mahkemeleri ise ödeme gücüne olaylara bakar
    kararları esasa dönüktür ve icra mahkemelerinin vermiş olduğu tüm mahkumiyet kararlarını bozmaktadır.
    taahhüdü ihlal suçlarında, borcu ödememekten ceza alırsınız yani paranız var fakat ödeme yapmak istemediğiniz
    için ceza verilmektedir. ödeme gücünüz ve imkanınız yoksa taahhüdü ihlalden ceza almazsınız
    bunun ispatı durumunda (beyan, tapuda ve araçgibi üzerinize kayıtlı mal olmadığı, maaşınız olmadığı gibi)
    ceza verilemez, bunu yapacak mahkemede bir üst mahkemedir.
    icra mahkemelerinin üst mahkemesi Ağır ceza mahkemesidir.
    Ağır ceza mahkemelerinin vermiş olduğu bir çok beraat bozma karar örneği elimizde var.

    YanıtlaSil
  36. Asliye cezada görülen ve karşılığı 2 sene ve altı ceza olan hüküm yargıtayca hagb sının değerlendirilmesi amacıyla esasa girilmeden bozulmuştur. Yerel mahkeme hagb sı için duruşma yapacaktır.

    Soru ; Diyelimki mahkeme hagb sına veya gerekli koşullar oluşmadığı için adli para cezasının aynen tahsiline karar verdi. Bu durumda yargıtaya esas hakkında tekrar temyiz edilebilirmi yoksa sadece hagb sı konusunda ağır cezayamı itiraz edilebilir.? Neticeden yargıtay esasa girmeden dosyanın sadece hagb sı hususunun değerlendirilmesini talep etmiştir...

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar nerde bu millet sitede kimse kalmmaış herhalde herkesin durumu iyi herhalde hepimiz kaderimize razı olup aslanlar gibi yatacagız benim zoruma giden tek şey hapishanede hırsızlarla katillerle bir arada yatmak

    YanıtlaSil
  38. yurtdışında bulunan çek magduru arkadaslar bu sabah daha önce aldıgım randevu ile türk büyük elçigine gittim.pasaport süremi uzatmadılar.artık yurtdısında yolu sonu göründü.bavulları hazırlayın.FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  39. slm ark. bir çek i.in tahadüt vermiştim.tabiki ödeyemedim.çeki ödersem tahadüt cezası düşermi

    YanıtlaSil
  40. 29 daki arkadaş :::::::
    yanılmıyorsam dediğin şu e-imza ile giriş yaparsan gerekçeli kararın içerğini görebiliyorsun öylemi ? ben şu anda uyap'a e-devlet şifresi ile giriş yapıyorum sadece gerekçeli karar yazıyor. ama içerğini göremiyorum . e-imza ile bunu görmek mümkünmü . başka bilen arkadaşlar versa lütfen cevaplarsa sevinirim.

    YanıtlaSil
  41. 23-23-23-23


    imza inkarında bulunmalı ve celselere katılmalısın ki davayı beraatle sonuclandırabilesin bunun için imza örnegi isteyecekler ... dosyanın oldugu şehirden baska bir sehirdeysen de bulundugun ildeki adliyenin nöbetci sulh ceza sından ifadeni imza örnegini vs yi muhabere ile çözebilirsin

    YanıtlaSil
  42. 25-25-

    saydırma sansınız yok ..ama infaz savcısı ile görusmenizde yine de fayda var derim ben

    YanıtlaSil
  43. 28-28-

    sakın gerekçeli karar yazıld diyenlere ALDANMAYIN ADLİ TATİL GEREKÇELİ KARARLAR YAZILSA BİLE TEBLİĞE CIKMAMIS OLABİLİR HEMEN MUHABERE İLE TEMYİZ EDİN


    ACELE EDİN AMA 1 GUN BİLE KIYMETLİ SİZİN İÇİN

    YanıtlaSil
  44. 30-30-30

    İLLAKİ DOSYANIN OLDUGU ADLİYEYE GİTMENİZ GEREKMEMEKTEDİR.

    EGER İLLAKİ DOSYANIN OLDUĞU ADLİYEYE CAGRILIYORSANIZ DİKKATLİ OLUN ..BASKA SIKINTILAR OLABİLİR

    YanıtlaSil
  45. ÇEKLER İÇİN VERİLEN TAAHHUTLER HERHANGİ BİR HUKUKİ SORUMLULUK İÇERMEMEKTEDİR..

    2- BU TAAHHUTLER SADECE SİSTEMİ GEÇİCİ SUREYLE RAHATLATMIS GÖRUNMEK İÇİĞN ÇIKARILMISTIR.

    3- ANCAK SİZLER SADECE TAAHHUTLERİN GÜNÜ GELDİĞİNDE İNFAZ NORMAL OLARAK KALDIGI YERDEN DEVAM EDECEK.. BUNDAN BASKA BİRSEY OLAMAZ.. BİLGİLERİNİZE....

    YanıtlaSil
  46. SON NOT:

    YENİ KANUN İFADENİZİ ŞART KOŞSADA DİNLEYEN MAHKEME YOK ..
    ZORLA GETİRME KARARI ÇIKAR SONRAKİ CELSEYE KADAR BEKLER ARDINDAN KARARA ÇIKARTIR.
    SAKIN BU MADDEYE GÜVENİP İŞ YAPMAYA KALKMAYINIZ ZARARLI CIKARSINIZ..

    İFADENİZ ALINMASA DA KARARA ÇIKARILIR DOSYANIZ DİKKAT!!!!!!!!1

    YanıtlaSil
  47. Selam Arkadaşlar,

    uzun zamandır yorumlarınızı ve hikayelerinizi okuyorum. Bende karşılıksız çek mağduruyum ve inanın sizlerden bir farkım yok. Belki size göre şanslıyım.Şu an yurt dışındayım ve ekmek paramı rahatlıkla kazanabiliyor aileme bakabiliyorum.Eşimden boşanmak zorunda kaldım, kızımdan 2 senedir ayrıyım ama olsun onları her şeye rağmen , başıma gelen tüm olumsuzluklara rağmen başkalarına muhtaç etmiyorum, en azından şimdilik. Yaptığımız mücadeleye gelince, uzun zamandır BİMER aracılığı ile, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığına bizlerin durumlarını anlatan teknik ve duygusal nitelikte başvurular yapmaktayım. Sonuclar genelde somut başarılar içermiyor ama oturdugum yerden gerekli yerlere email atmak ta beni bıktırmaz ve bu mücadeleden vazgeçiremez. Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde Sn. Başbakanımız meclisteki toplantıda Milletvekillerine 30 yıl önce haksız yere asılan 4 genç arkadaşımızın ailelerine yazdıkları son mektupları okumuş ve göz yaşları dökmüştü. Kendisinin döktüğü bu göz yaşlarına ben yürekten inandığım için; BİMER aracılığı ile Sn. Başbakanımıza iletilmek üzere uğradığımız haksızlıkları, parçalanan aileleri, ortada kalan çocukların durumlarını, evlat hasreti çeken anne ve babaların durumlarını anlatan bir mektup yazdım ve aynı zamanda bu mektubu tüm gazete ve televizyon kanallarına da gönderdim. bence yapılacak referandum ve genel seçimler öncesi Hükümetin dikkatini tekrar ciddi bir şekilde üzerimize çekmeliyiz ve bunu istersek başarabiliriz. Benim Mektubumun Başlığı "30 Yıl Sonra Bizim İçin Ağlayan Bir Başbakan İstemiyoruz" ve bitiş cümlesi de "Biz Dolandırıcı Değil Mağduruz" şeklinde. Bence bir kampanya acil olarak başlatmalıyız ve slogan olarak ta bu ifadeleri kullanmalıyız derim. Bu arada Sn Başbakan Referandum ile ilgili yaptıgı Halka Sesleniş programlarında üstüne basa basa "İnsanlara Hak ettikleri Özgürlükleri vereceğiz" "Özgürlüklerden Yanayız" gibi terimleri sıkça ve net bir şekilde tekrarlamakta. Bu gibi kendi ifadelerini ve terimlerini yakalamak ve yazacağımız mektuplara koymakta fayda var diye düşünüyorum.

    Saygı ve Selamlarımla,
    O.M.A.

    YanıtlaSil
  48. Slm Arkadaşlar

    Sn. Başbakanımıza BİMER aracılığı ile gönderdiğim mektubuma cevap geldi ve bunu orjinal hali ile sizlerle paylaşmak isterim. " Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiştir.Bağımsızlığı nedeniyle yargı organlarına herhangi bir emir ve talimat verilememekte, tavsiye ve telkinde bulunulamamaktadır.Bu nedenle talebinizle ilgili herhangi bir işlem yapılamamıştır.Bilgilerinizi rica ederiz." şeklinde bir cevap aldım ve başvurumu tekrarladım. O mektubumda şahsımın yaşadığı talihsizlik ve haksızlıkları sadece ben değil benim gibi binlerce insan yaşamakta. Sn. BİMER yetkilisine bunu emailimde anlatmaya çalıştım.. Diğer taraftan bizlerin adreslerinin tescil olmadığı için "oy kullanamadığımızı" da özellikle üstüne basa basa belirttim. Biz ciddi bir oy potansiyeli taşımaktayız ve bunu iktidarın görmezden gelmesi mümkün değil... Sizlerle Sn. Başbakanımıza yazdığım mektubu da paylaşmak istiyorum...

    Saygı ve Selamlarımla,
    O.M.A.

    YanıtlaSil
  49. Merhabalar,
    Sn. Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Bey' e iletilmek üzere aşağıda yazmış olduğum mektubun yüce şahsına sizler aracılığı ile iletilmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.
    Saygılarımla,
    O.M.A

    (30 YIL SONRA BİZİM İÇİN AĞLAYAN BİR BAŞBAKAN İSTEMİYORUZ)

    Sn. Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Bey
    Niyetim sizlere karşı saygısızlık, terbiyesizlik, ukalalık, kabalık etmek değil. Size kısaca kendimden bahsetmek ve içerisinde bulundugum ve benim gibi bu durumu yaşamak zorunda olan insanların da bir nebze dertlerine çare olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum.
    04.04.1981 Ankara doğumluyum, bir işçi emeklisi babanın ve ev hanımı bir annenin 7 çocugundan sadece birisiyim. Şimdiye kadar maddi imkansızlıklarla büyümüş , kendi imkanları ile dershaneye gitmeden üniversite kazanmış bu dönemde hem okuyarak vatanına ve milletine faydalı bir vatandaş olmayı hemde ailesinin emeklerini boşa çıkartmamak için elinden geleni yapmaya çalışan 73 milyon vatandaşınızdan sadece birisiyim.
    Geçtiğimiz günlerde mecliste yapmış oldugunuz toplantıda 30 yıl önce haksız yere asılan 4 genç kardeşimizin ailelerine yazdığı son mektupları okurken dökmüş olduğunuz göz yaşlarına yürekten inandığım için, her şeyden önce bir baba olduğunuz için, daha da önemlisi bir kız babası olduğunuz için bu mektubu size yazıyorum.
    Bildiğiniz gibi ekonomik krizler gerek devletimizin iç politikaları ve gerek dış politikalarında ki olumsuz yön göstermesi sonucu ve özellikle iç siyasette dalgalanmaların gün ve gün değişmesi sonucu oluşmakta ve piyasalar bu olumsuz durumdan en kötü biçimde yara almakta ve küçük esnaflar ile işletme sermayesi olmayan büyük görünen esnaflar krizlere dayanamayarak bir biri ardına iflas etmekteler. Özellikle bankadan kredi kullanan firmaların kredilerinin geri çekilmesi veya geçici olarak dondurulması bu firmaların iflas etmesinin en büyük sebebidir.
    Yıllarca vergilerini, sigortalarını ve devlete karşı olan yasal tüm yükümlülüklerini yerine getiren firmalar bir anda ortaya çıkan ekonomik krizlere dayanamayarak kapanmakta; bununla birlikte tüm mal varlıklarını kaybetmekte olaylar bununla da bitmeyerek bir bu kadar da şirket sahipleri veya yetkili temsilcilerine borç kalmakta. Yani yıllarca parmakla gösterilen iş adamları ve esnaflarımız ülkemizde yaşanan ekonomik krizlerin altında ezilerek kaybolmakta ve sahtekar&dolandırıcı anlamına gelen konularla hakim karşısına çıkartılmakta, yargılanmakta ve hapis cezasına çarptırılmaktalar......

    YanıtlaSil
  50. Sn. Başbakanım;
    2006 yılı nisan ayında bir firmada muhasebe sorumlusu olarak çalışmaya başladım ve belli bir süre geçtikten sonra şirket sahibi tarıfından şahsıma "Genel Vekaletname" düzenlendi ve firmanın adına tüm işlemleri yapmaya yetkili kılındım. Mesleğimin gereği firmanın tedarikçilerine alacak bakiyeleri doğrultusunda çeklerini imzalayarak teslim ettim. Belli bir süre sonra firma sahibi şirket müdürlük yetkisini %10 hisse ile birlikte bana devretti ve yaptığım işime bu şekilde devam ettim. Çok az bir zaman geçmediki piyasadaki nakit tahsilat sıkıntısı ve kredi kullanmış olduğumuz bankanın ipotek teminatı almış olmasına rağmen krediyi geri çekmesi ve nakit olarak kredinin kapatılmasını istemesi sonucu firma iflasa sürüklendi ve kapanmak zorunda kaldı. Firmanın mal varlığı banka tarafından satışı serbest bırakılsa idi firma mülklerini satarak borçlarını öder ve ticari faaliyetine rahatlıkla devam edebilirdi. Şu an hakkımda mahkemeler tarafından "karşılıksız çek vermek" suçlarından verilmiş hükümler var ve benim vekaleten imzalamış olduğum çeklerde dahi hapis kararları çeklerdeki imzalar bana ait olduğu için şahsıma yansıtılmış durumda. Siz de biliyorsunuz ben buna inanıyorum ki benim durumumda olan bir sürü insan var.. Hakkımda hapis cezası olduğu için iş bulamadım , sigortalı bir işte çalışamadım, ailemin yanında kalamadım ve eşimden bu sebeplerden dolayı boşanmak zorunda kaldım. Aynı zamanda şu an 4,5 yaşında olan kızımdan da uzun zamandır ayrıyım. Şimdi sizinle kızımın bana telefonda söylediği cümleleri derlediğim metni paylaşmak isterim;
    Ah babam ah, gitme dedim sana, üşürsün dedim babam
    Kapının önünde polisler yok ki babam,
    Sen gel be babam, eger gelirlerse benim beşiğime saklanırsın
    oda olmadı onlar gelince camdan atlar kaçarsın
    onlar gidince tekrar gelir beni öper koklarsın
    ha oldu seni yakalarlarsa o benim babam derim
    bırakın o bir şey yapmadı derim salı verilirsin
    Babam tekrar gelecekmisin
    beni parka götürecekmisin yoksa beni hayatın boyunca mı terk edeceksin
    beni gıdıklamanı özledim babam, banyoda yıkamanı, saçlarımı taramanı özledim.
    yoksa sen kendine yeni bir kızmı buldun babam
    sevmiyormusun beni artık, ben senin biricik kızın değilmiyim
    ama ben sana demedim mi babam gitme üşürsün demedim mi
    beni dinlemedinde iyi mi oldu şimdi, bir dahaki telefonuna çıkarmıyım bilmiyorum
    beni terk edip gittin seni artık sevmiyorum
    bayramlarda gelmedin, doğum günümü görmedin
    elimden tutup beni gezdirmedin
    arkadaşlarımın babasına imrendim
    onları görünce oturdum hüzünlendim
    sen yoksun ya babam valla seni çok özledim....
    Sn. Başbakanım;
    30 yıl önce asılan kardeşlerimiz için bir şey yapamazdınız ama sizin dönemizde dağılan, parçalanan, ortada kalan anne, baba ve her şeyden önemli çocuklar için bir şeyler yapabilirsiniz. Ben ve benim gibi mağdurlar 30 yıl sonra bizim için göz yaşı döken bir Başbakan istemiyoruz. Gerçek anlamda iflas etmiş firma sahipleri ve küçük esnafın hapishanelere konmasını değil, en azından tekrar çalışmaya başlamasını ve ailesini kurtarabilmesini, ailesini bir arada tutabilmesinin sağlanmasını istiyoruz. Her şeyden önce bir kız babası olduğunuz için, kız çocuklarının babaya olan düşkünlüğünü bildiğiniz için, haksız yere hapishanede yatmanın ne demek olduğunu bildiğiniz için bu mektubu size gönderiyorum. Unutmayınız ki bizler dolandırıcı değil mağduruz..
    Gereğini bilgilerinize arz ederim.

    Saygılarımla,
    O.M.A.

    YanıtlaSil
  51. sayın AV.Sibel Hn.

    ben Karşılıksız çeklerim için 20 mart 2010 da tahahhütname verdim.benim için süre sonu 31 aralık 2010 tarihi mi ,yoksa 20 mart 2011 tarihimi(1/3 ödeme için),cevabınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  52. SN.AV.SİBEL HN
    BENİM BABAM YAKLAŞIK 3 AY ÖNCE 45,000,00 TL KARŞILIKSIZ ÇEK DEN DOLAYI CESA EVİNE GİRDİ 1 NİSAN DA ÇEK YASASININ GÜNÜ DOLMUŞ OLUP BABAM DA 25 NİSANDA TEMİZE GÖNDERMİŞ OLUP BU ÇEK YASASINDAN NASIL YARARLANIRIZ ACABA ÇÜNKÜ AVUKAT BİZDEN 105,000,00 TL İSTİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TŞKR.MEVTEO03

    YanıtlaSil
  53. arkadaşlar benim 2008 ve 2009 da açılmış davalardan cezası kesinleşmiş 9 ayrı dosyam var. Yaklaşık 100.000 TL. Ancak hiç bir davama girmedim veya hiç bir tebligatı almadım, imzalamadım. Yeni kanun tebligat ve ifade alınma zorunluluğu getirdiğine göre tüm dosyalarıma yeniden yargılanma dilekçesi verdirmem durumunda tüm davalarımın yeniden görülmesi ve benim yeni çıkan sonuçları temyiz etme şansım var mı?
    Tşkler
    Bora

    YanıtlaSil
  54. 51-51-51

    alacaklı 1 yılın sonunda 2011 de şikayet ederse infaza devam eger 2012 de belirttiğiniz tarihe kadar sikayetci olmazsA o tarihten itibaren ceza davası düşmüş olur

    YanıtlaSil
  55. 52-52
    avukat yasal hakkını ister babanız ya 450 gun yatar ya da yattıgı gunden geri kalanını paraya cevirip öder..yeni cek yasasından lehine bir durum var mı yok mu onuda dosyadan kontrol ederek söyleyebilirz..

    ancak bazen 3167 daha lehe bile olabiliyor

    YanıtlaSil
  56. 53-53

    sansınızı denemelisiniz bazı mahkemelerde işe yarıyor bazılarında yaramıyor ..bizi de sonuctan haberdar eder bilgi paylaşırsanız isabet olur

    YanıtlaSil
  57. Baruşçı-Mersin19 Ağustos 2010 11:44

    Değerli arkadaşlar; yaklaşık on gündür internetim bozuk, telekoma birkaç kez uğradım, arıza giderildiğinde; yine aranızda olup, katılımcı olmaya devam edeceğim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  58. arkadaşlar dün akşam haberturk deki programa mesaj attım çek magdurları ile ilgili hiç bir sonuç çıkmadı hüseyin çelik in katıldıgı programa VEZİR38

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar anayasa mahkemesinden haber varmı

    YanıtlaSil
  60. Arkadaşlar;

    Habertürk de yayınlanan bu programa her gün email- sms atalım derim bence.. Her gün usanmadan bıkmadan bunu yaparsak sesisimizi birileri duyar sanırım...

    Türkiye Konuşuyor
    Hafta içi hergün 16:45Bizlerin hazırlayıp sizin sunduğunuz program. Gündemin yorumunu siz yapıyorsunuz, biz yayınlıyoruz. Gündem ne ise yorum sizin, söz sahibi sizsiniz! Medyatik değil Türk Halkının programı.

    YanıtlaSil
  61. Arkadaşlar aynı zamanda bu ve buna benzer programlara da email-sms yolu ile ulaşmakta fayda var diye düşünüyorum... Bu iş için organize olalım, oturdugumuz yerden bu işi rahatlıkla yapabiliriz...

    YanıtlaSil
  62. kılıçdaroğlunun cep telefonunu bilen var mı

    YanıtlaSil
  63. .ARKADAŞLAR REFERANDUMA 21 GÜN KALDI ELİMİZDEKİ TEK SİLAH OLAN OYUMUZU ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN KULLANALIM AKİMİ MAİL YAGMURUNA TUTALIM
    sayın yetkili, bizler işlerini kaybetmiş, iflas edip ödeyemediği borçtan dolayı karşılıksız çek keşide etmek suçundan ceza almış, ceza yatmış ve 5941 sayılı yasa geregi taahhütle tahliye olmuş esnaflarız. 3167 sayılı garabet yasadan kurtulmayı beklerken, hükümetiniz tarafından çıkarılan 5941 sayılı dahada garabet olan yasa ile sorunlarımız çözülecegi yerde dahada kötüleşmiş, işin içinden çıkılmaz bir hal almıştır. evet yıllık ortalama %69 gibi 3095 sayılı yasa geregi fahiş faiz hesaplanarak tahliye edildik. borcun 1/3 nü bu yıl sonunda ödemez isek tekrar cezaevine girecegiz.bizler aş, iş ve özgürlük peşindeyiz. şu günlerde ülke gündeminde olan 12 eylül referandumu bu yönden bizi ilgilendirmiyor. biz en alttaki tabakadayız..evet veya hayır çıksa ne kazancımız nede kaybımız olur. en altta eziliyoruz. bu ülkede esnaf sahipsizdir, piyasalar yanıyor esnaf seftahsız kepenk kapatıyor, iş yerleri birer birer iflas ediyor global kriz bize teget geçmedi, can evimizden vurdu.sayın yetkili ödeme taahhütünde bulunan 350.000 esnaf mevcuttur. bunların hiç biri bu sürede taahhütlerini yerine getiremez. bu rakamın yanında taahhütte bulunmayan, yada süresini kaçıran on binlerce magdur var. şu anda adliyelerde milyonlarca karşılıksız çek davası var. internet ortamında örgütlenen ÇEK HÜKÜMLÜLERİ DAYANIŞMA GRUBU, ÇEK MAGDURLARINA HAPİS KALKSIN GRUBU, karşılıksız çek magdurları, çek magdurları, af istiyorum, huder gibi stk ortak bir eylem ortaya koyuyor. bizler genel olarak vicdanımıza ters gelsede evet yerine biz esnaflara bu zulmu reva gören hapislerde süründüren AKP hükümetinin referandumuna hayır diyecegiz.bu ülkede esnaf sahipsizdir, dagdaki terörist degeri maalesef yoktur.bizi sahipsiz bırakan cezaevlerini reva gören akp hükümetine elimizdeki tek silahımız olan oy ile hayır demeyi düşünüyoruz.akp hükümeti çıkardıgı 5941 sayılı yasa ile sadece bankaları, factoringleri ve tefecileri, baroları memnun etmiştir. bu grup paralı mutlu ve putlu azınlıktır.%1 lik mutlu azınlıgın menfaati için %99 luk magdur kesimi yok saymak görmemezlikten gelmek sizce ne kadar akıllıca bir politikadır.yukarıda saydıgım stk magdurların toplamı bir milyonun üzerindedir, bunların aileleri ve yakınları ile nasıl bir rakama ulaşacagını sanırım hesaplarsınız.biraz insaf ile düşünün esnafın bu durumundan sizin hükümetinizin hiçmi suçu yoktur. çözüm nedir.
    1

    YanıtlaSil
  64. 1. bizim derdimiz ne referandum, ne cuntalar, ne çeteleşmiş yargıdır. derdimiz aş, iş ve ekmektir. bunu temin içinde koşulsuz özgürlüktür.
    2.bizler dolandırıcı degil magduruz, devlet büyüktür eger esnaf ile dolandırıcıyı ayırt edemiyorsa bu ayıpta yargı ve devletindir.
    3.bizi polis, mahkeme, cezaevi cenderesinden kurtarıp alacaklı ile baş başa bırakmanız, rahat çalışabilecegimiz bir ortamda çalışıp hem ailemizin nafakasını temin hemde borçlarımızı ödemek istiyoruz.
    4.taahhütler için verilen süre çok kısıtlıdır. bizler para ve itibarımızı kaybettik yeniden ayaga kalkmak için zamana ihtiyacımız vardır.mahkemelere taahhütlerimizi kabul ettirebilmek için 4 ay ecel terleri döktük.
    5.evet ve hayır oyların hemen hemen yakın olması bu ülkenin gelecegine ipotektir. bizlerin hem vicdanımızın rahatlaması, hemde ülke gelecegi için evet diyebilmemiz için bizim magduriyetimizin önlenmesi gerekmektedir.
    6. dünyada hiç bir ülkede olmayan bu utanç yasasının kaldırılması gerekir.
    7. biz magdurlardaki olumsuzluk rüzgarını lehe çevirmek sizin elinizdedir.
    8.iktidar akp dir davulda sizde, tokmakta yürütmenin başındasınız. milyonlarca magdur ve yakınları sizden gelecek mutlu bir haberi baklemektedir.
    9.vereceginiz en ufak mutlu haber, bir ışık, bir müjde bu rüzgarın lehinize dönmesi için yeterli olacagı kanaatindeyiz.
    10.bizleri yok saymayacagınız, görmemezlikten gelmeyeceginizi umuyoruz.
    bu nedenle hem çek magdurlarını hemde kader mahkumlarını sevindirecek bir af haberini sabırsızlıkla bekliyoruz. eger bu olmazsa milyonlarca esnafın adam gibi ceza yatabilecegi esnaf cezaevlerinin acilen kurulması gerekmektedir.bizler bu ülkenin gerçegiyiz gidebilecegimiz başka bir ülkemiz yoktur.bu nedenle gönül rahatlıgı ile evet diyebilmemiz için af istiyoruz. saygılarımla

    YanıtlaSil
  65. BAŞBAKANA ULAŞILABİLECEK EN KOLAY YOL. MÜCAHİT ASLAN BAŞBAKAN DANIŞMANI FAKS. 0312.4206979, GSM. 05323248675

    YanıtlaSil
  66. 62
    KEMAL KILIÇDAROĞLU 05325149394

    YanıtlaSil
  67. 65
    Başbakan danışmanı Mücahit Aslan diye yazdığın o telefon numarası AKP Malatya milletvekili MÜCAHİT FINDIKLI ya ait.
    Mücahit Aslanın telefonu farklı
    MÜCAHİT ARSLAN 0532 3144738

    Doğru numara bu, bunu ara;)

    YanıtlaSil
  68. 67 nolu yorumdaki tlf numaraları yanlışşşşş.
    tekrara yazıyorum arkadaşım.
    bende fax çektim.
    hatta özellikle numarayı doğrumu verdi diye tekrar aradım.net çıkmış mı yazılanlar okunaklı mı diye sordum.başlığımı ve içeriğini mırıldanarak gözden geçirdi.tlf numarasını gözüm gibi saklıyorum.değiştimi diyeceğim bende netten baktığımda başka milletvekili fax nosu olarak okumuştum.

    YanıtlaSil
  69. 532 3144738 a.ihsan arslan sminde kayıtlı sürekli kapalı telesekretere bağlı bir hat.ondan ulaşamadım.2 numarası var

    YanıtlaSil
  70. mucahit@tbmm.gov.tr
    mucahitarslan@gmail.com
    0-505-829 31 93 -0-535-237 68 60
    kayıtlarda bu tel.numaralarıda geçiyor.hat açık mı bilemem

    YanıtlaSil
  71. 68

    M. Mücahit Fındıklı, 15 Ağustos 1957'de Malatya'da doğdu. Babasının adı H.Tahsin, annesinin adı Kâmuran'dır.
    Tel: 0312 420 62 08-09 | Fax: 0312 420 69 79 | Adres: TBMM B BLOK KAT 1 BANKO:6 NO:18.
    e-mail: | mail@mucahitfindikli.gen.tr | mucahit.findikli@tbmm.gov.tr.

    Sitesi:
    www.mucahitfindikli.gen.tr/

    Her Mücahit
    Mücahit aslan değildir
    Her sakallı deden olmadığı gibi.
    Şöyle bir araştır insanları yanlış kişiye yönlendirme

    YanıtlaSil
  72. anlaşılan bu site eski alışkanlıklarını hala terk edememiş. iyi niyetle yapılan bir mücadeleye bile tahammül yok. hep eleştiri arkadaşlar bu kadar akıllıydınızda niye bu hallere düştünüz.sizin derdiniz ya çek degil yada hobi olarak takılıyorsunuz. verilen numaralar ve isimler dogrudur. eger yanlışsa siz dogrusunu yazın hala mücahit aslan ile mücahit fındıklının arasındaki farkı çözemeyenler varya allah sizi bildiği gibi yapsın.

    YanıtlaSil
  73. SAYIN MÜCAHİT ASLAN İLE 05323248675 GSM İLE GÖRÜŞTÜM.BU TELEFON NUMARASI DOGRUDUR. KENDİLERİ ŞU ANDA ÇEK YASASI İLE İLGİLİ YENİ ÇALIŞMALARIN OLDUGU VE İLGİLİ KOMİSYONLARDA ÇALIŞMA YAPILDIGINI BELİRTTİ.ŞU AN İÇİN KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE HAYIRLI GELİŞMELERİN OLDUGUNU VE BİR AN EVVEL BAŞBAKANLIK VE AKİME BASKI YAPMAMIZI SORUNLARIMIZI ANLATAN FAKS VE MAİLLERİMİZİ BURAYA GÖNDERMEMİZİ İSTEDİ. KENDİSİDE ÖZELLİKLE BU KONU İLE YAKINDAN İLGİLENECEGİNİ, İLGİLİ BİRİMLERİ BİLGİLENDİRECEGİNİ SÖYLEDİ. BİLGİLERİNİZE.

    YanıtlaSil
  74. 9 SENELIK TICARET HAYATIMDA İYİ Kİ BİR AYAGIM TAKILDI. SENEDE 1 TRILYON CIRO YAPTIGIM FIRMA BILE 20 MILYAR ICIN DAVA ACTI. GUNUNDEN ONCE HESAPTA PARA ISTERSENIZ TAHSIL EDIN DEDIGIM FIRMALAR BILE SIRT DONDU. DOLANDIRACAK OLSAM AYLIK CIROMDAN DAHA ASAGIDA CEK YAZDIRIR MIYIM? YA DA 9 SENE BIR SIRKETI NIYE CALISTIRAYIM, NIYE MILYARLARCA CEK ODEYEYIM. ANLIYORUM BUNU MESLEK HALINE GETIREN INSANLAR DA OLABILIR AMA YAZIK DEGIL MI DUSMUS INSANA TEKME ATMAK. HAPISE GIRINCE PARAYI TAHSIL EDEBILECEKLER MI, CEK'E HAPIS CEZASI VERILIR MI BU MANTIK MI? HELE KI YENI YASAYA GORE CEK TUTARI KADAR CEZA...YA BENIM O KADAR PARAM OLSA NIYE MAHKEMEYE CIKAYIM.DEVLET NIYE 2 FIRMA ARASINDAKI UZLASMAZLIGI CEZA KESEREK NEMALANIYOR KI. BUNA BIRININ EL ATMASI LAZIM AMA BIR SENE GECTI VE KIMSENIN UMRUNDA OLMADIGINI BILIYORUM VE KADIN BASIMA BIR HAPISTE YATACAGIM GUNLUGU 100 TL KARSILIGI...YAZIKLAR OLSUN

    YanıtlaSil
  75. 72 nolu yorumu yapan şahıs
    çok akıllısın anladık.senin burada işin ne o zaman.
    burada 2 kişi harici kimsede kasıt ve çıkarcılık yok.
    buraya takılan her adamın umudu gibi göründünüz.
    benim hariç....
    ben kendi işimi kendim hallettim allaha şükür.
    umudu göründünüz fakat buradaki şahısları maşa olarak kullandınız.
    meclise giremeynleri biliyoruz.senin benim gibi sadece insan olan bizim oylarımızla tbmm göreve gelmiş milletvekilini aramaktan ürktünüz.
    sitede çoğunluk sağlayalım demenin altta yatan ana nedeni ben kendi derdime çare olayım beni başkası ilgilendirmezdi.
    benim gibi bu batağa sürüklenmiş adamları elimin altına alayım kullanayım amaçlı kurulmuş site burası.
    şu siteye gelen avukatlara bile kendi işinizi parasız veya cüzi miktarlarda yaptırdınız.
    allah sizi bildiği gibi yapar inşallah

    YanıtlaSil
  76. Burada sadece dedikodu yapıyorsunuz şu anda. geçen sene taahudle içerdekileri çıkartana kadar
    bizler günde kaç vekili arıyorduk fırçalanacağımızı bile bile sürekli fakslar çekiyorduk bakanlıklara o telefon faks ve mail baskısını vekillere bakanlıklara yapıyorduk siz kendi aranızda dedikodu edin. son yazınız ekrandaki 4 temmuz tarihinden utanın bi yaa. sürekli güncellenmeyen siteyi kimse izlemez ki keza bu kadar kızsal dedikodu ediyonuz kendi aranızda kimse sizi ciddiye almaz
    şu resim bile biz ankarada iken geçen sene çekildi yenisi yokmu

    YanıtlaSil
  77. akim e mail attım lütfen sizlerde durmayın..

    YanıtlaSil
  78. Sevgili MAĞDURLAR, ARKADAŞLAR, KARDEŞLER

    Öncelikle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum...

    Bakın bir şey söyleyeceğim... Buralarda dertlerimiz yazdık dertleştik, eh insanoğluyuz batasıca kör nefsimize direnemeyip siyasete dalıp çok fazla da atıştık... Bunların önemli bir bölümü normal hatta yararlı da sayılabilir idi...

    Ancak normal olmayan başka bir şey vardı... Ben bir şey iddia ediyorum, örneğin bu sitede bana (haklı-haksız) en fazla sataşan eline geçse beni bir kaşık suda boğacak hissi veren (mertçe söyleyeyim) başta Sami Kal kardeşimiz olsun kesinlikle ne yapmışlarsa YÜREĞİ YANIK olduğu için yapmış olduklarına inanıyorum... Kavga nedenimiz fikir ayrılığımız veya mağduriyetimiz değil kaçırdığımız üslubumuz idi…

    Ve ben esasen kim olursa olsun fikren ihtilafa düşsem dahi her arkadaşımızın YÜREĞİNİN YANIK olduğunu hep bildim söyledim... Kimseye SENİN MAKSADIN ŞU, SEN GERÇEK MAĞDUR DEĞİLSİN gibi laflar etmedim..

    Ve bana siyaseten tavır alıp öfkeyle eleştiren, hakaret eden bu arkadaşlar şayet beni yakinen tanımış olsalardı (benim onlara tanımadan onlara karşı gönlümün sıcaklığını) onlar da beni tanıyınca anlarlardı, bundan eminim...

    KESİN HATA!

    Bugüne kadar bilhassa siyasete bulaşarak yapılan tartışmalarımızdan çok daha büyük hatamız şuydu; MAĞDURİYETİMİZ HAKKINDA ÇOK KOLAYCA ve SAMİMİYETSİZ SUÇLAMALAR YAPMAK...

    Mesela bakıyorum bir telefon notu üzerinde bile üslubumuz hemen bir "laf dalaşına" dönüşüyor...
    "Naber lan" denmesi gibi hem kabalık hem iyi niyet içeren davranışlardan da çıkıyor bu kavgalar... Sağol deyip (münasip bir anda "lan" demesen iyi olurdu demek varken, iyi niyeti görmüyor direkt "LAN" sensin "ULAN" deyip kavga etmeyi seçiyoruz...

    Halbuki;
    DERTLİ İNSAN YÜREĞİ YANIK ve İNCE OLUR...
    DERTLİ İNSAN RİKKAT SAHİBİ OLUR...
    DERTLİ İNSAN DİKKAT SAHİBİ OLUR...
    Bakınız Hasan Barışcı kardeşimize… Allah selamet versin…

    Bizler esasen iyi insanlardık fakat şimdi bir de dertliyiz, bu yüzden çok daha iyi insan olmamız lazım...

    Alemde bigam olan adem olmaz
    Anınçun bigam olan adem (İNSAN) olmaz...

    Bakınız siyaseten kimse kimseye BİAT etmez, etmemeli...

    Ama biz bu mübarek RAMAZAN vesilesiyle bir şey yapalım bundan sonra bu ortak alanımıza siyaseten bir değerlendirme yazmayalım... SİYASET entelektüel bir zeminde yapılırsa ZENGİNLİK ÜRETİR, yok fanatizm ve kör bir parti taassubu içinde yapılırsa ALLAH KORUSUN... Bakınız yaşandığından bu yana tüm zamanları KANLA KİNLE KİRLETEN KERBELA vahşeti, kıyımı siyaset ve iktidar hırsıyla yapıldı... Tarihte son sahne yine iktidar hırsıyla kendi adamları Numan Kurtulmuş'a İFTAR yaptırmadılar... Geçmişte bu gibi taht, iktidar kavgaları, darbeler hep kör siyaset hırsıyla yapıldı... Tarih boyunca dış düşmandan çok hep iç kavgalar nedeniyle ANALARIMIZ AĞLADI...

    Kaldı ki bizim SİYASETİMİZ; bu alçak, bu adi, bu vahşi, bu kalleş, bu nankör, bu kadir kıymet bilmez, bu vefasız, bu kültürsüz, bu hukuksuz, bu merhametsiz, bu ALLAHsız, bu kitapsız, bu vicdansız... (ilaahir) ÇEK HAPSİ MEZALİMİNE KARŞI SAVAŞMAKTIR...

    Bakınız; Sami KAL arkadaşımız yeni bir hamle başlattı... Düşelim bu hamlenin peşine... Düşelim yollara... Döşenelim mektuplara, fakslara...

    Tek bir ölçü; HİÇ BİRİMİZ, BİR DİĞERİMİZİ (sen şusun, sen busun diyerek) KIRMAYALIM... Zira ne kırılacak kalbimiz sağlam bizim, ne de DERT ve ÇİLE DOLU yüreğimizde dargınlığa kırgınlığa ayıracak yer yok...

    Tekrar ediyorum; birbirimizi "sen galiba mağdur değilsin, senin maksadın şu, yok burası şu amaçla kuruldu gibi(zaten fazlasıyla traji-komik kaçan) SUÇLAMALAR YOK...

    HAYSİTEİMİZE DOĞRU…
    ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE DOĞRU…
    ZAFERE DOĞRU…

    Birlik ve beraberlik içinde koşalım…

    Saygılarımla

    Not : Bu yazımı “işte şunları yaptın da bunları yaptın da şimdi günah çıkarıyorsun” diye düşünen varsa nefsi emaresine teslim olmuş olduğunu bilsin, nefsine baksın şeytanı başka yerde aramasın…

    YanıtlaSil
  79. benim 2009 yılının 4.5.6.7.ve 8. ait ödeyemediğim çeklerim var.hepsi 14 yaprak ve bu çekler 5 farklı kişinin elinde.1 alacaklının elinde 4 çekim vardı 4.5.6.ve7.aylara ait ve avukatı savcılığa bildirmiş ve dava açıldı 17.02.2011 de mahkemem var.Fakak diğer 4 kişiden hiç ses seda yok.icra dairesinden ödeme emri bile gelmedi.savcılığa şikayet süresinin 6 ay olduğunu duydum.bu verdiğim tarihlere göre diğer alacaklıların savcılığa şikayet süreleri bitmiş mi oluyor?bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  80. ERKEN İBRAZ ERKEN İBRAZ ERKEN İBRAZ

    DİKKAT DİKKAT!!!

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR ,ESKİ ÜYELERİMİZDEN MURAT GÜZEL ADLI ARKADAŞIMIZ DAHA EVVEL İZMİR ADLİYESİNDEN ALMIŞ OLDUĞU ERKEN İBRAZLI ÇEKLERİNDEKİ BERAAT KARARLARINI SAVCI TARAFINDAN TEMYİZ EDİLMESİ ÜZERİNE YARGITAY 10. CEZA DAİRESİNİN BU BERAAT KARARINI YADA KARARLARINI BOZDUĞU YÖNÜNDE BİR DUYUM ALMIŞ VE YIKILMIŞ DURUMDAYIZ.

    5941 SAYILI YENİ ÇEK KANUNUNUN ÇOK AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE ERKEN İBRAZI YASAKLAMASI VE YİNE MADDENİN GEREKÇESİNDE DE AÇIKLANACAĞI ÜZERE ERKEN İBRAZIN ARTIK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMASI HUSUSUNU ANLAMAK İÇİN HUKUKÇU OLMAYA BİLE GEREK KALMAMIŞKEN YARGITAYIN BU TUTUMU NE ŞEKİLDE İZAH EDİLEBİLİR ANLAM VEREMİYORUM.

    OLAYI TAM OLARAK KESİNLEŞTİREMEDİK.HENÜZ ELİMİZDE GEREKÇELİ KARAR YOK. MURAT GÜZEL ARKADAŞIMIZ YARIN BU KARARI MAHKEMESİNDEN ALIP SİTEYE KOYACAĞINI SÖLEDİ.YARGITAY BU BERAAT KARARINI USULDEN Mİ BOZDU YOKSA ESASA GİRİP Mİ HÜKÜM VERDİ BİLEMİYORUZ.,

    YARGITAY EĞER BANKALARIN TEFECİLERİN BASKISI ALTINDA KALIP YİNE BÖYLE BİR KARAR VERMİŞSE ARTIK BU ÜLKEDE HUKUKTAN BAHSETMEK APTALLIK OLURKİ KANUN MADDESİ ÇOK AÇIK.. HAKKIMIZDA HAYIRLISI


    JENARDİ

    YanıtlaSil
  81. sedat bey

    çeklerin (4 adet) 6 ay içinde savcılığa suç duyurusu yapılmamış ise (ki sanmam avukatlar yapmışlardır) ceza dava açma hakkı sona erer...
    Ancak savcılık bazen 1 yılı bulan sürede soruşturma dosyası hazırlayabilir...

    YanıtlaSil
  82. birde arkadaşlar 17.02.2011 de mahkemem var karşılıksız çek kesmekten.bu dava ne kadar sürer ve temyize göndersem ne kadar zaman kazanırım..TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  83. Allah aşkına şu siteyi bir güncelleyin,Jenardi, Murat Yalçın lütfen şu siteye bir canlılık gelsin.

    YanıtlaSil
  84. Jenardi kardeşim;
    Yargıtay henüz 2007-2008 yılı dosyalarına bakmakta. Yeni çıkan kanun daha bir yıl olmadı. Ne zaman temyiz edilmiş, ne zaman yargıtaya gitmiş ve bozulup geri gelmiş. Bunda anlaşılacak bir şey vardır. Buna inanmıyorum.(Size değil. Kararın bozulduğuna)
    HASAN BAFRA

    YanıtlaSil
  85. yargıtay bazan mahkemelere yol gösterici olmak için yeni kanunundaki aleyh ve lehte olan kısımlarla ilgili olan dosyalari öne alabilir.benimde erken ıbrazlı bır çeke verılen beraatı bozma konusunda tereddutlerim var.yasa metni çok açık.turkiye de erken ibraza beraat vermeyen mahkeme kalmadı.böyle bir bozma,sansasyon yaratır.hukuk çöker.doktorin biter.bakalım bekleyip göreceğız..jenardi

    YanıtlaSil
  86. bu nasıl iş ben 2009 mayıs ayında temiz ettiğim daha null yazıyor işlem görmemiş hemen yeni kanuna göre nasıl bozuluyor bu nasıl iş

    YanıtlaSil
  87. sayın hasan bafra 2007-2008 bakıldığına eminmisin.benimde bu yıllardan var.EFDEN

    YanıtlaSil
  88. arkadaşlar avrupa insan hakları mahkemesine başvuramıyoruz mu bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  89. bu ülkede hala hukuk aramak kadar saçma birşey olmaz.kör tuttuğunu hukuku.

    YanıtlaSil
  90. iyi günler biz 2008 yılındaki krizle birlikte battık piyasada yaklaşık 90 adet çeklerimiz var toplamı 5 milyonun uzerınde hepsıde 80 bın lıranın altında benımde musterılerımden aldıgım bi okadar çek var ama kimse ödeyemiyor yada odemiyor. bu 90 adet çeklerimizin hepsi yazıldı ve takipe verildi hepsi hakkında ceza davaları açıldı ben bu çeklerın herbirinden tek tek ceza alırsam yaklaşık 80 yıl falan ediyor bunun bir üst sınırı yok mu yada ben her bir çek yaprağı basına mı ceza alacağım hiç bir seyımız kalmadı ne yapmam gerekiyor benımle bırlıkte alacagım olan herkeste hapise girecek borcum olan firmalara gayrımenkuller verdım bana evrak da vermedıler tapuları hep baskaları adına aldılar elımızden ceklerımızı ıade edeceklerdı ! onuda etmedıler ayrıca evlerımızı 10 lıraya aldılar sımdı 5 lıra edıyor dıyorlar faız ıslettıler evler faızlere gıttı dıyorlar 2008 yılında tum gayrımenkullerımız ve musterı ceklerımızle borclarımızı oduyorken sımdı borcumuz yıne aynı ve 90 adet cek yuzunden 80 yıl hapıs yatacak gıbı gozukuyor. bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım insallah bu adaletsizce uygulanan ceke hapıs cezaları bir gun kalkar simdiden yardımlarınız için tsekur ederim.
    Cemmm

    YanıtlaSil
  91. ARKADASLAR BENDE SİZLER GİBİ MAGDURUM.DETAYLARA GİRMEYECEĞİM BENDE AİLEMİ İŞYERİMİ HERSEYİMİ KAYBETTİM..2 AYDIR YURTDISINDAYIM.MECBURAN CIKMAK ZORUNDA KALDIM.SU AN MAKEDONYADAYIM.YURTDISINA CIKMAK İSTEYEN ARKADASLARA FİKİRSEL OLARAK YARDIMCI OLABİLİRİM..NEDE OLSA KADER ARKADASIYIZ..RABBİM KİMSEYİ CEZAEVİNE DUSURMESİN..SEVGİLİ DOSTLARIM ŞİMDİDEN ÖNLEMİNİZİ ALIN PASAPORTLARINIZI CIKARTIN VE HAZIR DURUMA GELİN.BURASI İLE İLGİLİDE AYRINTILI BİLGİ VERİRİM..MAİL ADRESİMDEN SORMAK İSTEDİKLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ.AYRCA AF CIKMADAN KURTULUSUMUZ MUMKUN DEĞİL..BUDA CIKARMI CIKMAZMI BİLİNMEZ..ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN..

    mail: ozkar77@hotmail.com

    YanıtlaSil
  92. sayın cem bu işin yatarındaki üst limit 5 yıldır. 100 tirlyon çekinde olsa 5 yıl yatarsın. senin başına gelenler ilk değil. burdaki herkesin başında aynı şeyler var. dosyalarını temyiz et. bu sana en az 3 sene kazandıracaktır. sıkı bir takip ile belki de 4 sene. çok sağlam bir avukat tut ki kan emici olmasın.. geçmiş olsun


    jenardi

    YanıtlaSil
  93. CEM BEY
    Önce geçmiş olsun... Aşağı yukarı aynı durumdayız... Benim de 48 adet çek davam var...

    Sizi anlıyorum yoğun İcra mücadelenizde bilgi ve belge yönünden başta siz kendi aleyhinize işlemleri kontrol edemezsiniz... Buradan da alacaklı avukatları misliyle sizden tahsilat yapmaya çalışacaklardır... Bu tabiatıyla bir haksızlık ama bu gibi muamelet adaletsizliğine yapacak pek fazla bir şey de yok...

    Evet her çek başına (APC) ceza alacaksınız ve BİR ÇEK İÇİN EN FAZLA 3 YIL, TÜM ÇEKLERDEN ALACAĞINIZ CEZALARIN (davaların sonuçlanmasını müteakip icmal ettirilecek) TOPLAMI İSE 5 YILI AŞMAYACAKTIR... Yani siz de benim gibi 5 YIL HAPİS TEHDİTİNE MUHATAPSINIZ...

    Eğer süreciniz yeni ise size kendimce şu tavsiyleri yapayım...

    1. Kesinlikle TEBLİGATLARINI yakın takibe alınız, kaçırmayınız...

    2. Mutlaka PTT'den edevlet şifresi alarak edevlet'ten hakkınızda açılmış tüm (icra dahil) davaları takip edin...

    3. Sonra duruşmalarınızı iyi takip edin ve ya katılın ya da mazeret gönderin...

    4. Eğer duruşmaları takip etmez veya gitmezseniz, iyi tarafı mahkemeler uzar, sakıncası da yeni yasa savunma alınmadan karar verilemez dediği için savunmanızın alınamadığı dosyalardan YAKALAMA verilir...

    5. Bir dosyanızla ilgili UYAP VATANDAŞ PORTALINDAN davanızın seyrini (duruşma tarihlerini, Gerekçeli Karar Yazıldı gibi) takip edebilirsiniz...

    6. Gerekçeli Karar Yazıldı denilen dosyalarınızı yakın takibe alıp TEBLİGATINI kaçırmadan veya ilgili mahkeme kalemini arayıp kararın ne olduğunu takip edin...

    7. Ceza (APC) almış iseniz ya tebligatı bekleyin ve gelince 7 gün içinde ya da takip edemezseniz tebligatı beklemeden TEMYİZ edin...

    8. Yargıtay Dosya Sorgulamadan TEMYİZ ettiğiniz dosyaları takip edebilirsiniz... Dosyanızın kayıtlarında "null" yazacaktır...

    9. Tüm bunları sistemli bir şekilde (dosya kaçırmadan) yaparsanız takriben 2.5 - 4 yıl arasında bir zaman kazanırsınız...

    Bu yazdıklarımı mutlaka not edin ama ümit ediyorum ki yakın bir gelecekte bu HUKUK AYIBI tamamen ortadan kalksın...

    Zira dolandırıcılık olmadıkça hiçbir gerekçe ile borç (k.çek) nedeniyle hapis uygar bir hukuk kuralı değildir, gelişmiş dünyada hiç bir örneği yoktur...

    YanıtlaSil
  94. sayın arkadaşlar benim 49 adet yaprak cekim var tutuklamam yok şuan için hepsinede tahütde bulundum yakındada benim tutuklamalarım cıkar gidip teslim olup biyan önce yatıp cıkıçam başka yolu yok kaç kaç nereye kadar adamlar vatan değişdiriyor gel yat kurtul hergün ölmektense birgün öl

    YanıtlaSil
  95. Çeklerini ödemeyenler ne hakkı arıyor ? Ödeyin çeklerinizi girmeyin hapse . 5 yıldır çeklerini ödemeyenler yüzünden çekmediğim kalmadı ! Yöneten adamlar ilk defa doğru iş yapmışlar. Hatta çeki senedi piyasadan komple kaldırsalar daha iyi olacak.

    YanıtlaSil
  96. ödemediler değil ödeyemediler kalın kafan bunu algılamıyormu

    YanıtlaSil
  97. 95 kardeşim valla çok haklısın.eger bu sitenin taktiği degilde gerçekten böyle bir yorum varsa sonuna kadar seni destekliyorum.ne işin var çekle senetle, ticaretle götür paranı bankaya yatır, tefeciye faize ver çalıştır sanane iş aş, ekmek. senden sorulur vergi ssk. ne işin var. vur piyasaya topla parayı çık yurt dışına bak keyfine.ne yapacaksın helal para kazanmayı, ne yapacaksın üretimi, sendenmi sorulur işçi çalıştırmak, niye vergi ödeyeceksinki. eger sen bunu yapmadın namusunla para kazanmaya çalıştın dört şerefsiz tefeci ve bankanın oyuncagı olduysan oh olsun sana. sürün cezaevlerinde, bu ceza sizlere az bile adamın kabesi para taptıgı put para sen 95 kabesini pislersen hapis az bile seni idam etmek lazım. idam az olur yaglı kazıklara geçirmek lazım. esnafsan sahibin yok, vergi kaçır, piyasayı dolandır, çal çırp bak keyfine. ne işin var çekle senetle.al eline sliahı daga çık, devlete söv, asker polis vur bak nasıl baş tacı olursun. bu ülkeye bizler az bile yapmışız. ne işin var helal parayla git yat. sürün cezaevlerinde. belki bazıları bir yerlerine kına yakar.

    YanıtlaSil
  98. Sevgili Admin,

    Size 95 deki mesaj vesilesiyle sesleniyorum...

    Bu sitede biz çek mağdurlarına direkt veya dolaylı laf eden, bizleri provoke eden en küçük bir mesajın dahi yazılması SİZİ VEBAL ALTINA SOKAR...

    Zira bu konuda ülkemizde el'an öylesine bir hukuk cinayeti işlenmektedir ki "dolandırmak maksadıyla karşılıksız çek tanzim etmek" suçunun "istisna" durumunda kalmış olduğundan bahsetmek bile gereksiz kalmıştır...

    Yaygın bir vahşet haline gelmiş bu zulmün haklı hiçbir gerekçesi yoktur ve hiç bir örnekleme bu alçakça zulmü mazur gösteremez artık...

    Bu yüzden ve bu itibarla sayın admin bu platformda biz "çek mağdurlarına" ima yoluyla bile olsa yazılacak en küçük bir provoke amaçlı yazı ve mesajdan siz sorumlusunuz ve vebaldesiniz...

    Şahsen ben böyle kabul ederim...

    Mail adresim aşağıda gelsinler bu konuda alacaklılar adına, kendi adına veya ne adına olursa olsun laf söyliyebilecek olanlar varsa bana yazsınlar şayet vicdanlarına, adamlıklarına güveniyorlarsa...

    Sayın Admin asla laf olsun kabilinden yazılan bu tür saygısız ve provokatif yazılara tahammülümüz yok...

    Biz çek mağdurları "ÇİLELİ ve ŞEREFLİ İNSANLARIZ"

    altaylargrup@hotmail.com

    YanıtlaSil
  99. GENEL AFFIN YOLU AÇILSIN"

    Hedeflerini hayallerini gerçekleştirmek için vatandaşa geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Size gönül bağı ile bağlıyım, size umut bağı ile bağlıyım. Destek verin, 12 Eylül anayasasına, 12 Eylülde 'hayır' deyin, Türkiye'nin önünü açılsın, değişimin, demokrasinin önü açılsın, 'hayır' deyin haramilerin iktidarını yıkın. Halkın iktidarını kuralım. 'Hayır' deyin barışın, kardeşliğin alın terinin emeğin kutsallığı öne çıksın. 'Hayır' deyin, toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın. Biz samimi söylüyoruz, içten söylüyoruz, Recep Bey gibi camdan konuşmuyoruz, candan konuşuyoruz, barışın kardeşliğin adresi CHP olacaktır.''

    Kardeş kavgasının olmadığı, huzurlu bir Türkiye'yi yaratmak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Herkesin işinin aşının olduğu Türkiye'yi yaratmak istiyoruz, bunun için geldim, destek istiyorum, destek verin Türkiye'nin kaderini değiştirelim'' diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Kemal'' şeklinde atılan sloganlara yönelik de ''Başbakanlık benim değil sizin elinizde. Süleyman sizsiniz mühür sizin elinizde, o mührü adaletten doğruluktan yana kullanın, size onurla hizmet etmek benim boynumun borcu olacak'' dedi.

    Türkiye'nin 8 yıldır AK Parti iktidarıyla yönetildiğini ve Türkiye'de bir korkunun hakim olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bu korkuyu yıkacaklarını söyledi.

    YanıtlaSil
  100. 99 kardeşim;
    Kemal kılıçdaroğlunun sözleriyle affın ne alakası var. Akp yi zerre kadar desteklemiyorum. Ama chp yide gördük. En büyük bölücü olma özelliğinden çıkamadı daha. Çek kanunu çıkarken gördük Kemal beyi. Dut yemiş bülbül olmuştu. Burada siyaset yapmayalım arkadaşlar. Şu anda ülkeyi kurtaracak hiç bir kişi yok. Hepsi aynı mal. Biz derdimize bakalım. Taahhüt süresi doluyor. Cezaevine girince iktidarka kim olursa olsun selam bile vermeyecekler bunu bilin.
    HASAN BAFRA

    YanıtlaSil
  101. BÖLÜM 1:
    ‘Güzel ülkemden gidiyorum!’
    Tefecilere olan borcu yüzünden sürekli başı derde giren ünlü rockçı Haluk Levent’ten çarpıcı açıklama: “1 milyon dolar borcum vardı, katlana katlana 9.5 milyon dolara çıktı.
    09:48 | 25 Ağustos 2010
    Bugüne kadar 4,5 milyon dolar ödedim. Rahat bıraksalar kalan parayı 2 yılda öderim.”
    Haluk Levent, tam bir tefeci kurbanı. Yaptığı bir hatanın bedelini yıllardır ödeye ödeye bitiremedi! Cezaevine düştü, kimselere kendini anlatamadı.. Her defasında en büyük suçlu Haluk Levent’ti.. Yaşadıklarına isyan eden ünlü sanatçı VATAN’ın sorularına içtenlikle yanıt verdi:
    Tefecilere olan borçların yüzünden cezaevine girdin. Toplam borcun ne kadar?
    2000 yılında tefecilerden borçlarımı ödemek için 1 milyon dolar aldım. Faizler kar topu gibi yuvarlandı. Biri tefeciden alıp diğerini, diğerinden alıp öbürünü kapatır hale geldim. 1 milyon dolar bir anda 9,5 milyon dolar oldu. Aslına bakarsanız bu işin bütün sorumluluğu bana aittir. Bu hatayı ben yaptım. Haluk Levent olarak bu camiaya borçla girmiştim. Banka borçlarından kurtulmak için tefecilere koştum.
    1 milyon dolar nasıl 9,5 milyon dolar oldu?
    O dönemlerde Türkiye’de iki tane devülasyon yaşandı, dolar fırladı 3 katına çıktı. 10 yılda 4,5 milyon dolar ödedim ve 5 milyon dolar borcum kaldı. Alacaklılara söyledim beni rahat bırakın size borcumu öderim dedim. Borçlu olduğum 30 kişi var. Bir ayda 7,8 konser verip 150-200 bin alacaktım ama adamlar hepsini bana ver diyor. Aslında 2 yılda 5 milyon dolar kazanacak adamım ama rahat vermiyorlar.
    Tefeciler dava açarken seni ne şekilde suçluyorlar?
    Haluk Levent ile ilgili her şey
    Biri diyorki benden ev satın aldı parasını ödemedi. Halbuki ne benim ne de ailemden birinin üstüme 20 yıldır tek bir ev bile yok. Kimisi de “Benden 200 bin dolarlık pimapen aldı ama parasını ödemiyor’ diyor. O kadar pimapen’i ne yapacağım?. Bir tanesi de diyor ki “Antalya’da benden araba aldı, bindi gitti, parasını vermedi”. Ya ben araba kullanamam ki, ehliyetim bile yok. Bu tefecilerin verdiği ifadeler arasında en ilginci ise şuydu: “Haluk Levent sanatçıdır, alemlere esrar içip akar, benden aldığı parayı da alemlere akıttı.” Halbuki sigara bile içmem.

    YanıtlaSil
  102. BÖLÜM 2:
    Kaç tefeciye borcun var?
    30 tefeciye borcum var. Bunlar arasından en fazla 4 tanesi masumdur, geri kalanı değil. Bazılarının anası gitmiş danası kalmış ama hala da para istiyor. Tuhaf durumlar yaşıyorum. Mesala bir tanesi “evet sen benden 100 bin aldın ama ben o 100 binle bir yerden hisse senedi alacaktım şimdi o hisse senedi 600 bin oldu, bari bana 350 bin ver” diyor. Ben de sürekli vermişim. Ama ben de masum bir adam değilim. Tefecilere bulaşarak sevenlerime ihanet ettim, bencilce davrandım.
    İlk ne zaman ‘Bir batağın içindeyim ve kurtulmam zor’ dedin?
    3 yıl önce. Borçlarımla ilgili çok haber yapılınca yaşamak için Almanya’ya yerleştim ama haberlerin ardı arkası kesilmedi ve döndüm. Tefecilerden kendimi kurtarmak için market satın aldım. Ancak marketin Muratpaşa belediyesinde yıkım kararı varmış. Hem verdiğim 250 bin liramı kurtaramadım, hem de marketi satan adam dava açıp, mağdur rolü oynadı.
    Artık ne yapmayı düşünüyorsun?
    Haluk Levent olarak bu paraları ödeyecek güçte bir adamım. Fakat şimdi konserleri vermeye kalksam yine konser alanına polisler gelip beni gözaltına almak isteyecek, hacizler gelecek, yine sıkıntılar olacak. Ben bu ülkeden gitmek istiyorum. Sadece süren davalarım için gidip geleceğim.
    Gerçekten mi?
    Bu ülkede artık şarkı söylemek, konser vermek istemiyorum. Gerçekten gitmek istiyorum. Fakat firmamla anlaşmam olduğundan mecbur albüm yapacağım. Artık kararım kesin, yurtdışında konserler vereceğim. Bu ülkede yaşarken basının yanlış istihbaratının kurbanı oluyorum. Gitmemin diğer sebebi de artık bu ülkede yaşama güvencem kalmadı. Her konser sonrası haciz geliyor. Mesela Çanakkale’nin Çan ilçesinde şehit polis ailelerine yardım gecesinde sahne aldım. Bir baktım konser alanında çevik kuvvet var. ‘Ne güzel beni korumaya gelmişler’ diye düşünürken Ankara’da süren bir dava için imza atmam gerekiyormuş onun için beni alıp gözaltında tuttular.
    Son olarak da Ataşehir’de gözaltına alındın?
    Açılan davalar yüzünden Şişli savcılığına iki günde bir düzenli gidiyorum. Toplam 14 tane davam var bunlardan 7 tanesini kazandım. Konserde beni gözaltına almasınlar diye savcılığına gider benim hakkımda dava, bir şey var mı diye sorarım. O gün de gittim ‘hiç birşey yok’ dediler. Meğerse o gün GBT’ye akşam saat 5’de düşmüş. Polisler 20 kişiyle geliyorlar, alıp götürüyorlar. Bu ülkeden gitmezsen verdiğim her konser sonrası haciz gelmeye devam edecek.
    “Karımı çok üzdüler”
    Kaç haciz geldi bu güne kadar?
    16 tane geldi. İki kez evime haciz geldi. Bunlar arasında beni en çok yaralayan kızım 6 aylıkken bebek mamalarının saklandığı buzdolabını aldıkları gün oldu. İçinde bebeğin mamalarını muhafaza ediyorduk, eşim o gün çok üzüldü, bunun da sorumlusu benim ama tefecinin dini imanı yok.
    Tehditler aldın mı?
    Defalarca kez ölüm tehdidi aldım. Araya mafyayı soktular ama mafya benmişim gibi basına öyle yansıdı. Şu tarihe kadar ödemezsen gereğini yaparız dediler. Ama ben pabuç bırakmadım ve “öldürürürseniz öldürün” dedim. Bu tefeciler arasında namuslu çıkanları da oldu. Hatta 2 tanesi cezaevindeyken bana destek çıktı. İhtiyaçlarımı gidermem için 3-5 bin lira yolladılar, zaten yolladıkları da benim param. Kısacası her zaman bu işin sorumlusu benim dedim, ve ben her zaman borçlu olduğumu ifade ettim. Ama hiçbir zaman para söz konusu olduğunda uzlaşmaya yanaşmadılar, dava üstüne dava açtılar. Bu yüzden güzel ülkemden gidiyorum, sadece mahkeme günü gelip gideceğim. (VATAN)

    YanıtlaSil
  103. 95 sende bu zulme uğradığında bu sölediğin provakatif sözleri unutma o zaman kendiden utanacaksın.bu ceza sadece tefecileri sevindirir.

    YanıtlaSil
  104. 5n1k ya çıkan haluk levent akp nin pis kanunlarını açıkladı adamı göz altına almak için 25 polis konseri basmış.tefecilerin sistemini savunan devletin polisini kullanan akp ve 95 seni kınıyorum ama sana ben gibi ol diye beddua etmiyrum allah seni bildiği gibi yapsın.

    YanıtlaSil
  105. 99 Keşke söylediğin gibi olsa. Hayır desek de memleketin önü açılsa. Keşke Kemal başbakan olsa da söylediklerinin en azından yarısını yapsa. Keşke AF çıksa, keşke CHP çeke hapis cezasını söylediği gibi iktidara gelince kaldırsa. Ammaa unutmamak lazım ki CHP 1946'dan beri bir kere bile iktidar olamadı yarım yamalak koalisyon ortaklıklarını saymazsak. Kabul etmek lazım ki bu halk CHP'yi tek başına iktidar yapmaz, o kadar oyu 64 senedir alamadılar, alamazlar da. Hayal görmeyi bırakmak lazım. AKP 81 ilin 81'inden vekil çıkartıyor. Yerel veya genel her seçimde oyuna oy ekliyor. YAŞ'ta 90 yıldır dokunulmaz denen paşaları bile muma çevirdi. Ayrıca umudumuz anayasa mahkemesine kaldığına göre size 2 hatırlatma yapmak istiyorum. 1) AKP'nin adamı denen A.Mah.Başkanı Haşim KILIÇ daha önce görülen dosyada çeke hapis cezası VERİLMEMESİ yönünde oy kullanmıştı. Bu cezanın yıllar önce kalkmamasının nededi "HAYIR" cıların çok sevdiği danıştay, yargıtay geçmişli üyelerin oylarıyla olmuştu. 2) Eğer Anayasa Mahkemesi bu yapısıyla bizim tek umudumuzsa ve "HAYIR" memleketin önünü açacaksa, bizi adam gibi yaşatacaksa biraz karışıklık yok mu bu durumda? Anayasa Mahkemesi kendine gelen bütün referandum maddelerini bir iki ufak değişiklik dışında onaylamadı mı??? Arkadaşlar bu iş öyle veya böyle yine dönüp dolaşıp ya AKP'de bitecek ya da "EVET" çıktıktan sonra oluşacak yeni Anayasa Mahkemesinde bitecek. O nedenle buradan bu iki kuruma da isyan bayrağı açmanın hiçbirimize bir faydası yok. Lütfen akl'ı selim davranalım. Kimse de CHP iktidar olur veya referandumda "HAYIR" çıkar gibi boş hayallerle yanlış at peşinde koşturmaya kalkmasın haklı davamızı... Bora

    YanıtlaSil
  106. Kılıçdaroğlu'ndan ''genel af'' çağrısı

    GENEL AF ÇAĞRISI: “Bir hayalim ve hedefim var. Onu gerçekleştirmek için geldik. Size gönül ve umut bağı ile bağlıyım. 12 Eylül anayasasına, 12 Eylül’de hayır deyin Türkiye’nin önü açılsın. Hayır deyin Doğu’dan Batı’dan toplumsal mutabakatla, kardeşlikle genel affın yolu açılsın. Biz çocuklarımızın geleceğe güvenle baktığı ve kardeş kavgasının olmadığı, huzurlu bir Türkiye’yi herkesin işin aşının olduğu bir Türkiye’ye yaratmak için geldik. Destek istiyorum.”

    YanıtlaSil
  107. kilictaroglundan af cagrisi cikar cikmaz sosyal medya ayaklandi bile adamlar tasari asamasina gelmeden sesimizi duyurup bunu durdurmamiz lazim diyor .malesef bizler ise kendi ozgurlugumuze kavusmak icin sesimizi duyuramiyoruz madem adelet ulkesinde yasiyoruz bunun neresi adil oluyor.teroristle katille tecevuzcuyle ayni tartiya koyuluyoruz . hakkimiz olan ozgurlugumuzu isteyemioruz.

    YanıtlaSil
  108. 80 de yazan arkadaş yargıtayın bu erken ibraza ceza verdiği doğrumu doğruysa tam bir skandal

    YanıtlaSil
  109. sayın jenardi 80 deki yorumun sonucu yani bu duyum doğrumu yazarmısın

    YanıtlaSil
  110. SN. AVUKAT SİBEL HANIM,

    KARŞILIKSIZ ÇEKLER İÇİN VERİLEN TAHHÜDE İSTİNADEN BORCUM 1/3'Ü TAHHÜDDE BELİRTİLDİĞİ ÜZERE 1 SENE ZARFINDA ÖDEMEZSE, BORÇLUNUN CEZAEVİNE GİRMESİ İÇİN NASIL BİR İŞLEYİŞ OLACAKTIR? ŞİKAYETÇİNİN MAHKEMEYE GİDİP BORCUN 1/3'NÜN ÖDENMEDİĞİ İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMASI MI GEREKMEKTEDİR? VE EĞER ÖYLEYSE BU ŞİKAYET İÇİN BİR SÜRE SÖZKONUSU MUDUR? BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDECEĞİM.

    YanıtlaSil
  111. murat güzel muvekkilim olup beni arasa fena olmaz sanırım ulaşamıyorum kendisine

    YanıtlaSil
  112. Barışçı-Mersin26 Ağustos 2010 22:43

    Değerli arkadaşlar; yılmak yok hep birlikte devam edeceğiz, haklı olduğumuz davamızda; hüzünlüde olsa, mutlak ve mutlak sevinçler yaşayacağız. Tüm emeği geçenlere ve katılımcılara saygılarımla.

    YanıtlaSil
  113. bu arada arkadaşlar infazları harekete gececek pek çok arkadas var sanırım sizler bişeyler yapmak zorundasınız hatırlatıyım dedim

    YanıtlaSil
  114. arkadaşlar kış uykusundan ne zaman uyanılacak çek mağduruda değilim aslında ama bi esnaf olarak siteyi takip ediyorum ve üzülüyorum dağılan aileler kaçak yaşayan arkadaşlar sönen ocaklar için bu zulüm bitmeyecekmi

    YanıtlaSil
  115. ARKADAŞLAR BAŞBAKAN SSK VE VERGİ BORÇLARININ YAPILANDIRILACAĞINI ESNAF ODALARININ BAŞKANLARININ TALEPLERİNİ DİNLEDİKTEN SONRA TELAFFUZ ETTİ.BENCE HEMEN ESNAF ODALARINA BASKIYA BAŞLAYALIM.SONUÇTA ESNAFIN EN ÖNEMLİ SORUNU ÇEKTEN HAPİS!!!! BENDEVİ PALANDÖKEN ZATEN ÇEKTE HAPİSİN KALKMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ.BU ARALAR ODALARLA HÜKÜMET ÇOK SIK GÖRÜŞECEK SEBEBİ ZATEN BELLİ!!! REFERANDUMDA EVET KARŞILIĞI HÜKÜMET ODALARIN İSTEKLERİNİ YAPMAYA SÖZ VERECEK.FIRSAT BU FIRSAT ODALARA BİLHASSA SN.PALANDÖKENE BASKI YAPALIM.ZAMANINDA BASKIMIZ SONUÇ VERMİŞTİ.YETKİLİ ARKADAŞLAR SN.PALANDÖKENİN VE DİĞER ESNAF ODALARININ MAİL ADRESLERİ TELEFONLARI VE FAX LARINI YAYINLARLARSA VEYA BİZLERE MAİL OLARAK YOLLARSA HEMEN BASKIYA BAŞLAYALIM DERİM.

    SAYGILAR

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  116. arkadaşlar erken ibraza red alıp ağır cezadan da red gelen varmı arkadaşlar lütfen biri acil yazsın

    YanıtlaSil
  117. 116 henuz böyle bir vaka ile karsılasmadım

    YanıtlaSil
  118. 116 -şirket ortagı olmayıp müdür olarak imza atanlara beraat kararı var elimizde ama erken ibrazda red kararı yok o konuda uygulama neredeyse oturdu


    bilgilerinize

    YanıtlaSil
  119. 110 bu konuda kanun acık daha önce de yazıldı

    1yıl sonunda alacaklı şikayette bulunursa infaza devam kararı cıkacak..

    alacaklı/musteki şahıs 2012 yılında halen sikayet etmemiş olursa infaz düşecek ki hiç sanmıyorum bu konu alacaklı tarafca gözden kaçırılsın

    YanıtlaSil
  120. sayın avukat; SİBEL SEVİNÇ HN.

    20 MART 2010 DA TAHAHÜTTE BULUNAN BİR KİMSENİN BORCUNUN 1/3 ÜNÜ ÖDEME SÜRESİ NE ZAMAN SONA ERECEKTİR.CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  121. 20 MART 2011 de ödeme süresi bitecektir.

    GEÇİCİ MADDE 2-b) Bu Kanunun 6 ncı maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi ve taahhütnamenin, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi hâlinde, anlaşma aranmaksızın, taahhütnamede belirtilen süre kadar, soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilir. Bu durumda, ödeme süresi, taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez. Taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksidi, borcun üçte birinden az olamaz. Taahhütnamenin bir örneği alacaklıya gönderilir.

    YanıtlaSil
  122. arkadaslar bir sorum olacak,yasa cıkarıldıktan sonra cek mağdurları odeme taahhudunu verdı ıcerdekıler cıktı dısardakıler sure kazandı,pekı yargıtayda suren cek davaları kesınlestıkten sonra taahhut hakkı varmı varsa suresı nekadar? saygılar

    YanıtlaSil
  123. 95 TE YAZAN KİŞİ KİM BİLİYORMUSUNUZ ARKADAŞLAR KANEMİCİ TEFECİLERDEN BİRİDİR KESİN.ÇOCUĞU FALANDA YOKTUR KESİN ,EŞİDE HİÇ AKLINA GELMEZ ZATEN ,HER ŞEY ONUN İÇİN PARA OLMUŞ.TÜM DUYGULAR YOK OLMUŞ,ALACAĞI TEFE PARASI ÇOKKİ GELİP ARAMIZA GİRMİŞ DERS VERİYOR.BİR KIZILDERİLİ SÖZÜ VARDIR ,PARA İÇİN HER ŞEY YAPAN İNSANLARA: DÜNYANIN TÜM VARLIKLARINI TÜKETTİKTEN SONRA BİR KAĞIT PARÇASINIMI YİYECEKSİNİZ EKMEK DİYE. ÇOK ÖZ YAZDIM TABİ ANLAYANA.BİR ÖNERİM VAR ARKADAŞLAR HERKES KENDİNE SADECE BU ÇEK MAĞDURLARI KONUSU İÇİN BİRER MAİL ADRESİ ALALIM VE ADRESLERİMİZİ BİRBİRİMİZE VERELİM HEM BU PANOYA YAZARAK HEMDE MSN DEN YAZIŞARAK ÖRGÜTLÜ BİR ÇALIŞMAYI BAŞLATALIM.MESELA MSN ADRSLERİMİZDE (ÇEK-MAĞDURLARI-1-2-3-4 GİBİ ALABİLİRİZ) BEN BU HAFTA BU ADRESİ ALIP BURADA SİZLERE YAZARIM .LÜTFEN SİZLERDE ALIN HABERLEŞELİM (AHMET TURAN BİR ÇEK MAĞDURU)

    YanıtlaSil
  124. İsmimi Google’a yazmaya utanıyorum
    Haluk Levent yaşadıklarını bir kez daha anlattı
    Cezaevinden tahliye olan Haluk Levent: Google'a giriyorum, karşıma dolandırıcılık davalarım çıkıyor. Kendimden utanıyorum, öldürülürüm diye çok korkuyorum...


    Çok sayıda alacak davası nedeniyle başı belada olan ünlü şarkıcı Haluk Levent, 50 gün hapis yattıktan sonra hafta başında tahliye oldu. "Çok hatalıyım ancak ben de çok haksızlığa uğradım" diyen Levent, '2. Sayfa' programında çarpıcı açıklamalar yaptı:
    2000'de tefecilerden 1 milyon dolar aldım. Bu borç katlanarak 9.5 milyon dolara çıktı. 4.5 milyon dolarını ödedim. Bu arada hakkımda davalar açıldı. 7'sinden beraat ettim. Geriye 14 dava kaldı. Onlar da lehime sonuçlanacak. Ama ben ülkemi terk ediyorum.

    BİRİ KAFAMA SIKARSA?
    Ülkeyi terk etme nedenim; borçlarım ya da tefeci korkusu değil... Hakkımda her gün çıkan 'dolandırıcı', 'sahtekar', 'gaspçı' haberleri. Bu yüzden birtakım insanların hedefi haline getirildim. Sokaktaki kişi Haluk Levent'i adam tehdit eden biri, dolandırıcı olarak görmeye başladı. Ya bir gün sokakta yürürken biri bana gıcık olup kafama kurşunu sıkarsa? Bir ailem var benim. Google'a giriyorum, dolandırıcılık davalarım çıkıyor. Kendimden utanıyorum artık. Korkuyorum.
    30 tefeciye borcum var. Bunlardan 4-5 tanesi çok insaflı. Ama bir tanesi var ki... Evime haciz gönderdi. İstanbul dışında konserdeydim. Karım ve bebeğimiz evdeydi. Kızımın biberonda duran anne sütünün bulunduğu buzdolabını da alıp götürdüler.

    KANUN MAMA DİNLEMEZ
    Yakınlarım avukata 'Yapmayın' dediğinde ne cevap aldılar biliyor musunuz? 'Kanun anne sütü, mama dinlemez'... İşte bu avukata lanet okuyorum. Onunla aynı havayı soluduğum ve aynı denize baktığım için lanet okuyorum. O avukatın tek amacı; "Haluk Levent'in evine hacze gittim" demekti. Lanet olsun ona.

    KENDİMİ REZİL ETTİM
    Bir tefeci kalkmış "Benden araba aldı, bastı gaza gitti" demiş. Benim ehliyetim yok. Araba kullanmayı da bilmiyorum. Nasıl gideyim. Bir diğeri 'Benden 200 bin TL'lik pimapen aldı' deyip dava açıyor. 200 bin TL'lik pimapeni ne yapayım? Tefeci borcunu ödemek için bir ara kumar bile oynadım. Ama orada da kaybettim. Tüm bunların suçlusu benim. Kendimi rezil ettim.

    "BORCUNU BEN ÖDEYEYİM"
    Cezaevinde yatarken çok ünlü bir şovmenden beklenmedik bir teklif aldım. Bana "İstersen borçlarını ödemede yardımcı olabilirim" diye haber gönderdi. Kabul etmedim tabii. Ben çalışıp öderim. Ama onun bu duyarlılığı beni çok etkiledi. Cezaevinden çıktıktan sonra telefon açtım, 3 dakika konuştuk. Kendisine teşekkür ettim. İsmini açıklamam.

    BU KÜPE HİÇ ÇIKMAYACAK
    Bir gün gazetede bir haber okudum. Üniversite öğrencisi Salih, küpe taktığı için çıkan kavgada öldürülmüş. Sürekli benim şarkılarımı dinlermiş. O kadar üzüldüm ki gidip kulağımı deldirdim. Küpe ise bugün hayatta olmayan küçük Beyza'nın hediyesi. Beyza Nur amansız bir hastalıktan gitti. Bu küpeyi onların anısına hiç çıkartmayacağım.

    YanıtlaSil
  125. sibel hn 116 ya verdiğiniz cevap için çok teşekkürler birşey daha sormak istiyorum ağır cezadan erken ibraz için yapacağımız itiraz için dilekçe örneği sitede mevcut mu teşekkürler

    YanıtlaSil
  126. Büyükçekmece adliyesinden erken ibraza beraat alan varmı arkadaşlar acil bilgi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  127. erken ibraza ağır cezadan itiraz için örnek dilekçe örneği varmı arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  128. Benim şöyle bir fikrim var hep çek olarak bu olayı değerlendirdik. şimdi de madem demoktratik bir anayasa yapılıyor neden sormuyoruz, bu anayasa ADLİ PARA CEZASINI DEVLETE ÖDEYEMEYENİN HAPİS YATMASINI DA ENGELLEYECEK MİY DİYE? ve bu başlıkla mailleri herkese gönderelim, başbakan, kemal kılıçdaroğlu vs.

    YanıtlaSil
  129. Barışçı-Mersin29 Ağustos 2010 13:39

    Değerli arkadaşlar; bildiğiniz üzere, her hafta en az bir kere, TBMM'deki Sayın Milletvekillerimize, muhtelif oda birliklerine, Anayasa Mahkemesine, köşe yazarlarına ve TV're mailler gönderip durmaktayım. 27.08.2010 tarihli Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Genel Sekreterliği tarfından bana gönderilen mailin içeriğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Sayın Hasan..............
    Söz konusu yasanın incelenmesi sürmektedir. Ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih aralığı vermemiz söz konusu değildir.
    Bilginizi rica ederim.

    YanıtlaSil
  130. şu anda çekten dolayı hapiste olanların sayısını bilen varmı acaba.

    YanıtlaSil
  131. sn JENARDİ

    LÜTFEN ŞU ERKEN İBRAZ OLAYINA Bİ AÇIKLIK GETİRİN.
    GERÇEKTEN YARGITAYIN KARARI VARMI?

    SAYGILAR

    SELİMMERT

    YanıtlaSil
  132. T.C.
    ADALET BAKANLIGI


    Kanunlar Genel Müdürlüğü
    Sayı : B.03 .0.KGM.0.00.00.02/20 10-622.03-28165914408 26/08/2010
    Konu: Bilgi edinme talebi


    BİLGİ EDİNME BÜROSUNA
    İlgi : 24/08/2010 tarihli ve B.03 .0.MUS. sayılı yazı.
    İlgi yazıyla Genel Müdürlüğümüze gönderilen ve 5941 sayılı Çek Kanunu hakkında bilgi edinme talebini içeren Ayten ……’a ait 24/08/2010 tarihli başvuru incelenmiştir.
    Çek defterlerinin içeriklerine, çek düzenlenmesine, kullanımına, çek hamillerinin korunmalarına ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmaya ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hallerinde ilgililer hakkında uygulanacak yaptınmları belirlemek amacıyla kabul edilen 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanunu, 20/12/2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
    09/10/2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun “Tavsiye ve mütalaa talepleri” kenar başlıklı 27 nci maddesi “Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır.” hükmünü taşımaktadır. Başvuru sahibinin, söz konusu Kanunla ilgili bilgi edinme talebi, müta1a talebi niteliğinde olduğundan, anılan madde gereğince bu konuda herhangi bir bilgi verilememektedir.




    Keyfiyetin ilgiliye bildirilmesini rica ederim.
    Mehmet EROL
    Tetkik Hakimi




    Vekaletler Caddesi No: 6 06659 Bakanlıklar/ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat :ZK.SAZLIOÖLU Mmur
    Tel :(0312)414 6014 Faks: (0 312)418 18 40
    e-mail : kanunlarJadalet.gov.tr Elektronik Ağ: http://www.kgm.adaletgov.tr

    YanıtlaSil
  133. az önce gönderdigim bimer başvuru cevabının sorusu şuydu 5941 sayılı çek kanunu anayasanın 38. ve başka maddelerine aykırımıdır? gelen cevap üstte taktir sizin MURAT KESKİN

    YanıtlaSil
  134. Arkadaşlar
    Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN
    01.08.2010 günü saat 22:30 da Kanaltürk Kanalında MERKEZ SİYASET adlı programa katılacaktır.
    Sorunları Program sunucusu ve Kanaltürk yayın yönetmeni sayın Tarık TOROS'a hitaben iletebilirsiniz.

    e-mail: tariktoros@kanalturk.com.tr
    bukettikman@kanalturk.com.tr

    Telefon.......: 0212 355 85 00
    Faks..........: 0212 2730671 - 2732287

    e-maillerinize veya faxlarınıza isim soyad ve irtibat kurulabilmesi için mümkünse tel no da yazmanız çok iyi olacaktır...
    Yukarda yazılı telefon ile Buket TIKMAN Hn. bağlanarak irtibat kurabilirsiniz.

    Not:Program çekimi gündüz 17.00 de başlayacak ve 20.00 de bitecektir, yapılmış olan çekimler
    TV de 22.30 da gösterime girecektir...

    YanıtlaSil
  135. Barışçı-Mersin31 Ağustos 2010 00:11

    Değerli arkadaşlar; 134 ün yazdıkları doğru ve yerindedir. Ben; şahsen ilgili yere bu gece üç adet mail gönderdim. Yarın; yine göndermeye devam edeceğim. Sayın; Başbakanımıza iletilmek üzere çok sayıda mail göndermemizi öneriyorum. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla.

    YanıtlaSil
  136. slm benım ogrenmek ıstedıgım karsılıksız cek kesıde edenlere af yasasının cıkp cıkmadıgı bırde benım enıstem ıcerde bu suctan bır kactane cek kesımıs ıslerı kotu gıdıncede ceklerı odeyememıs dava acılmıs fakat hıc bır mahkemeye gıtmemıs ıcerı alcaklar korkusuna ve yakalandı busefer hıc mahkemeye cıkarmadan ıcerı attılar bu kısı ıcın yapabılcegım bır sey varmı ıcerden cıkması konusunda bana yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler.
    kemal

    YanıtlaSil
  137. SİZCE BU ANAYASA PAKETİ ADLİ PARA CEZASINI ORTADAN KALDIRACAKMI YANİ HAPİS CEZASI NI ORTADAN KALDIRACAKMI ÖZGÜRLÜK VARMI BU ANAYASADA?????

    ŞU ANDA YARGIDA MİLYONLARCA DAVADA ENAZ 500 BİN KİŞİ ÇEKTEN DOLAYI HAPİSLE YARGILANMAKTADIR*.BU İNSANLARIN AİLELERİ VE YANINDA ÇALIŞTIRDIĞI KİŞİLERLE EN AZ 5 MİLYON İNSANI BU KONU ÇOK YAKINDAN İLGİLENDİRMEKTEDİR.

    ÇEKE HAPİS CEZASI VERMEK (DOLANDIRICILIĞI MESLEK EDİNENLERİ TEFRİK EDEREK)
    ŞU SEBEPLERDEN DOLAYI HUKUKA, İNSANİYETE VE TİCARETE AYKIRIDIR;

    -TC ANAYASASININ 38. MADDESİNE AYKIRIDIR.
    -İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİN 1.MADDESİNE AYKIRIDIR.**
    -AVRUPA MUKTESEBATINA AYKIRIDIR, HİÇ BİR AVRUPA ÜLKESİNDE BÖYLE BİR CEZA YOKTUR.
    -MANTIĞA AYKIRIDIR, HAPSE GİREN İNSAN BORCUNU NASIL ÖDEYECEKTİR?
    -HAPSE ATTIĞINIZ KİŞİNİN AİLESİ VE YANINDA ÇALIŞANLAR PERİŞAN OLACAKTIR.
    -BEŞ YIL İÇERİDE YATAN İNSAN ÇIKINCA MORALİ VE İŞİNİ KAYBETMİŞ OLACAKTIR.
    -BİZİM TARİHİMİZDE BÖYLE BİR CEZA UYGULAMASI VE DİNİMİZE GÖRE DE YOKTUR.
    -HAPİS KALKARSA TİCARET ÖLÜR DİYENLAR YANILMAKTADIR ZİRA BİR TİCARET ERBABININ KAYBEDECEĞİ EN DEĞERLİ VARLIĞI İTİBARIDIR(HAPİS KORKUSU DEYİL), ÇEKİ KARŞILIKSIZ ÇIKAN ESNAF VARLIKLARINI YOK ETTİKTEN SONRA ÇEKİNİ YAZDIRIR.

    -AVRUPADA BU YÜZDEN TİCARET ÖLMÜŞ MÜDÜR?TÜRKİYEDE 30 YIL ÖNCE ÇEKİN YERİNDE HAPİSSİZ SENET VARDI VE TİCARET DÖNÜYORDU.

    -ÇEKİN UYGULAMASINDA SORUN VARDIR, NORMALDE VADESİZ ÖDEME ARACI OLAN ÇEK %90 VADELİ UYGULANMAKTA BUNA DA HERKEZ GÖZ YUMMAKTA.BÜTÜN SORUNLAR DA BU YÜZDEN ÇIKMAKTADIR, ASIL BUNU ÇÖZMEK GEREKİR.

    -TÜRKİYEDE 368 HAPİSHANE VARDIR BUNLAR KAPASİTESİNİN ÜZERİNDE DOLUDUR(112 BİN TUTUKLU), ÇEKTEN DOLAYI YATACAKLAR İÇİN 4 KAT DAHA HAPİSHANE YAPILMAK ZORUNDADIR.

    -HALİHAZIRDAKİ TUTUKLULARIN DEVLETE YILLIK MALİYETİ 1 MİLYAR TL DIR.ÇEK MAĞDURLARI İLE BU RAKAM 5 MİLYAR TL YE ÇIKACAKTIR.***(YENİ BİNALARIN YAPIM MASRAFI HARİÇ)

    -YENİ HAPİSHANE YAPIM VE İŞLETİM MASRAFLARI İLE DEVLET NERDEYSE KARŞILIKSIZ ÇEKLERİN TOPLAM BEDELİNİ ÖDER.
    -VERİLEN 2 YILLIK ÖDEME SÜRESİ FAİZLERLE BİRLİKTE HEM İMKANSIZ HEM DE ÇOK KISADIR.

    YanıtlaSil
  138. başbakan kitabımda af yok diyor referandumdada akp nin dibi kaldırılırsa ben hapishane eşyalarımı hazırlayacağım.bu insanlıktan bi haber akp ye boyun eyeceğime geçen senelerde yattığım gibi yatacam.allah bunlarıda affetmesin.allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  139. SN. JENARDİ
    SN. MURAT GÜZEL
    ERKEN İBRAZLA İLGİLİ YARGITAY KARARI VAR MI YOK MU
    LÜTFEN BİR AÇIKLIK GETİRİN
    SAYGILAR
    SELİMMERT

    YanıtlaSil
  140. 136 kemal bey--136 kemal bey--

    İŞİNİZE YARAYACAK BİRŞEY OLUP OLMADIGINI ÖĞRENMEK İÇİN DOSYALARINIZIN KONTROLU MECBURİ..BU ŞEKİLDE EDİNDİGİNİZ BİLGİLER SİZE FAYDA GETİRMEZ..

    BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  141. 124-124

    SİZ BİLGİSİZLİĞİNİZE ÜZÜLMELİSİNİZ ZİRA DURUM ÖYLE AJİTE EDİLECEK BİR DURUM DEGİL TAM AKSİNE HAKLARINIZI BİLMEMENİZDEN KAYNAKLI BİR DURUMDUR.

    DEVLET MAMA DİNLEMEZ AMA HAKKINIZI HACZEDİLEMEZLİK KURAMINA DAYANDIRMANIZ HALİNDE BİRKAÇ GUN İÇİNDE GERİ ALIRDINIZ..
    ,
    YA İŞİ BİLMİYORDUNUZ YADA İŞ BİLMEZ BİR AVUKATA DÜŞMÜŞSÜNÜZ DİYE DÜŞÜNMEDEN EDEMEDİM..ZİRA BUZDOLABI HACZEDİLİR AMA HAKKINIZI ARASAYDINIZ GERİ ALIRDINIZ. YANİ MAGDURİYET HAKKINIZI ARAMAMANIZDAN KAYNAKLANMISTIR. DAYANAK İİK MADDE 82 DİR

    BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  142. polisle kapıya gelip alan devletin memuru ve avukat .geri alana kadar icra depo kirası malı geçiyor.sayın avukatım.

    YanıtlaSil
  143. av.sibel hanım 2008 ve 2009 da temyize gönderilen dosyalar yargıtaydan 5941 sayılı yasaya uyum için bozularakmı gelecek yoksa onanıpmı gelecek zira bozularak gelecekse yeniden temyiz etme şansımız varmı.şimdiden sağolun

    YanıtlaSil
  144. av.sibel hanım şu an temyizde bulunan dosyalara yargıtay nasıl bir yol izliyor.biraz bizi bilgilendirirmisiniz

    YanıtlaSil
  145. temize gidebilmem için ne yapmam lazım yardım ederseniz simdiden teşekkür ederim.ugur01-ist

    YanıtlaSil
  146. 142 -142

    siz işi bilmiyorsanız benim söyleyecek bir sözum yok olmaz tabii anlattıgım değil anladıgınız kadar hersey..

    YanıtlaSil
  147. 142 de ki arkadaş cevabı bu sanırım.
    Madde 82 - (Değişik: 18/2/1965 - 538/46 md.)
    Aşağıdaki şeyler haczolunamaz:
    1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen
    mallar,
    2. Borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle borçlu ve
    ailesine lüzumu olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası,
    3. Vazgeçilmesi kabil olmıyan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası

    zeynep

    YanıtlaSil
  148. av. hanım,
    cevaplarınızda izah etme özeninden çok kestirme bir üslup hakim... kimi arkadaşlarımıza ise yeterince anlamamış olduğundan bahisle tavrınız biraz rahatsız edici - itinasız değil mi?

    YanıtlaSil
  149. 134 deki arkadaş kim size kanal türkte bu programla ilgili bilgi verdi bilmiyorum ama dilerim sizde programı izlemişsinizdir.banka ve tefecileri söylerken bunların birde yandaşları ve siyasetçilerle olan çıkarlarını unutuyoruz.programda sorunlarımızla ilgili hiç bir şey konuşulmadı.başta bu konuda başbakana sorulacak denilmesine rağmen ve çok az bir kısmını kaçırmamla birlikte ,resmen kendileri çalıp kendileri oynadılar herzamanki gibi.adeta başbakan soruları hazırlamış sunucularda soruları soruyorlardı.gülelimmi ağlayalımmı birde başbakanın yüzsüzlüğüne bakın en az 3 çocuk yapın diyor, var olan çocuklarımızdan bizi ayırıyorlar bu yetmezmiş gibi bol bol çocuk yapın diyor, çocukkkk ( ahmet turan -bir çek mağduru)

    YanıtlaSil
  150. arkadaşlar bence fazla efkara gerek yok baksanıza bu referandum bize çok şey gösteriyor.başbakanın halı sanki bizdende beter.o kadar dertlenmişki her gün bir yerde adeta beni kurtarın dergibi ,bizim suçumuz onun suçu yanında devede kulak kalır bence.nasıl olsa bizim artık bu saaten sonra kaybedecek birşeyimiz kalmamış ,rahat rahat uyuyalım, başbakan düşünsün onun derdi bizimkinden büyük.tabi büyük adamların derdide büyük olurmuş değilmi.neyse dediğim gibi bizim derdimiz falan yok rahat rahat uyuyalımmmm.derdi büyük başbakanlar düşünsünn.....ahmet turan

    YanıtlaSil
  151. ARKADAŞLAR BİZLER SAYIMIZI GÖSTERBILSEYDIK BURDA AİLELERİMİZLE BİRLİKTE TABIKI İNANIN ŞU 12 EYLÜLDEN ÖNCE HAYIR DESEYDIK ŞU KADAR SAYIMIZ VAR DIYEDE MAİL ATSAYDIK BAKIN YARIN DAN TEZI YOK ADLİ PARA CEZASI DIYE BIŞEY KALIRMIYDI.İNANIN DEVLET ÇEK MADURLARINI HIÇE SAYIYO ASLINDA SUÇLU GERCEKTEN BIZLERIZ BİR ARAYA BILE GELEMDIK ŞU NET ORTAMINDA BİLE..
    SONRADA ORDAN BURDAN MEDET UMAR OLDUK..

    YanıtlaSil
  152. av sibel hanım 143 ve 144 e cevap verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  153. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  154. Arkadaşlar eskiden her gün en az 10 kez girip takip ettiğim siteye artık 10 günde 1 bile girmez oldum. Konudan, mantıktan ve birlikten tamamen koptuk. Her gün de daha kötü oluyor durum. Yeni kanun çıkana kadar bir birlik ve mantıklı yol arayışı vardı. Maalesef kanun çıkınca bir çoğunuz taahhüt verip bir yıl süre kazandınız ve sorun sanki çözülmüş gibi rahatladınız. İçerideki arkadaşlar da aynı şekilde çoğunlukla taahhütle kurtuldular ama bakın eylüle de girdik. Ne kadar kaldı? 3 Ay, 4 Ay ??? Kaçınız taahütteki faiz vs. eklemeleri ile birlikte ilk 3te 1 taksidi ödeyecek? Benim sizden de Emre'den de ricam bir an önce siteyi eski haline getirmemizdir. AKP kötü Kemal iyi, yok af çıkar yok efendim referandum EVET olsun HAYIR olsunla bir yere varamayacağımızı bir kaç senedir anlamış olmamız lazım. Bu ülkede PKK gerçeği varken bir GENEL AF söz konusu bile olamaz. Bırakın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne söylediğini. Rize'ye gidiyor çay diyor, Ordu'ya gidiyor Fındık diyor, Zonguldak oluyor kömür, D.Bakır geliyor AF. Eski Demirel taktikleriyle bir yere gelme uğraşında ama AKP 2011 seçimlerinde de iktidar durum ortada. Uzatmaya gerek yok. Bizim için de son umut ANAYASA MAHKEMESİ... Herkes bu gerçeği lütfen görsün. Şimdi Av.Sibel Hanımdan da, Emre'den de ricam Anayasa Mahkemesinin yaklaşık 6 aydır beklettiği dosyamıza bakması için ne yapabileğimiz hakkında bir ortak yol oluşturmaları. Bu konuda bir başlık açmaları. ANAYASA MAHKEMESİ'ne dosyamızı bir an önce karara bağlaması için baskı yolları bulmalıyız... Çok daha karmaşık, kapsamlı dosyalara, binlerce sayfa delil toplanan, incelenen dosyalara daha kısa sürelerde cevap vermişlerdi. Bizim dosyamızda ise ne delil toplanacak ne de başka bir kapsamlı araştırma yapılacak. Yeni kanunda yer alan çeke vadenin yasallaştırılması, eski kanundaki tartışmasız dolandırıcılık gerçeğini tamamen ortadan kaldırmıştır. Eski kanunda çek vadesiz sayıldığı ve aslında kanunen bir banka havale emri olduğu için hepimiz karşılıksız çekten dolandırıcılık suçu işlemiş sayıldık ve hapis cezaları aldık. Kanuni dayanak da çok açıktı, çeke bir miktar yazdığın an bankanda o paranın olması şartı vardı eski kanunda. Oysa yeni kanun vadeyi kabul ettiğine göre o zaman karşılıksız çekte kasıt unsuru aranmalıdır artık. Bu kapsamda da ANAYASA MAHKEMESİNİN yapması gereken tek şey bir araya gelip, bu maddeler üstünde yarım saat tartışıp adli para cezalarını kaldırmaktır. Bu konuda bize düşen tek şey de onları harekete geçirmektir. Saygılarımla, SERKAN

    YanıtlaSil
  155. av.sibel hanım 143 ve 144 e cevap verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  156. ARKADAŞLAR BAKIN BAŞBAKANIN SÖZÜNÜ İYİ OKUYUN BENCE BU APC İÇİN AÇIK BİR KAPI OLUR BİRAZ AKLIMIZI KULLANIP HARAKET EDELİM AYNEN EKLİYORUM.
    GENEL AF OLABİLİR Mİ?: Bir Başbakan değil vatandaş olarak yakınım şehit olsa benim adıma birinin bunu affetmesini yaşadığım sürece affetmem. 7 bin şehit ve yakınları var. Siz bunların katilleri olarak bilinenleri affedebilir misiniz? DEVLET KENDİNE KARŞI SUÇ İŞLEMİŞ OLANLARI AFFEDEBİLİR. BİZE KARŞI DEVLETE KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA BUNU YAPALIM AMA BUNLARI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM.

    BANA KALIRSA ARTIK START VERME ZAMANI GELMİŞTİR MADEM BÖYLE BİR DURUM OLABİLİR BUNU KÖRÜKLEMEK BİZLERE KALIYOR.SİLKELENME ZAMANI GELDİ SANIRIM.

    ZEYNEP-İST

    YanıtlaSil
  157. vatan haini çek mağdurlarına,
    müebbet hapis ve idamın önü açılacak
    toplumda işveren,üreten katma değer yaratan herkes önce borçlandırılacak
    daha sonra hapse atılıp burda birşeilde imha edilecek
    bir daha toplum içine karışamıyacaklar
    üstelik sizin ruhunuz bile duymadan
    daha az üreten,üreticisi hapislerde çürüyen,sittinsene bir daha ayağa kalkamayan
    embesil bir toplum olma yolunda hızla ilerliyebilmek için sizde EVET deyin

    başbakanımız diyor ki ayağımızda nasıl bir pranga var bilemezsiniz
    peki başbakanım siz bizim ayağımıza nasıl bir pranga vurdunuz biliyormusunuz ?

    dünyada eşi benzeri olmayan bir suçtan ceza alan,BİZ

    sesimizi hiçbir resmi merciye duyuramayan,kime gitsek karşımızda üç maymunu gören,BİZ

    meclisteki çoğunluğunuzla,adalet sistemindeki örtülü gücünüzle bizleri ezen,yok eden,SİZ

    ama en çok ağlayan adaletten şikayetçi olan yine,SİZ

    nasıl olacak bu iş ?
    sayın başbakanım birazda bizi düşünseniz.....

    YanıtlaSil
  158. anayasa mahkemesi inşallah çeke hapis cezasını kaldırırda kurtarırız bu çileden Allah hepimizin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  159. 143-144 - 143 -144 E CEVABEN


    2008-2009 DOSYALARI ARASINDA TEMYİZDEN DÖNMESİ KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALISINIZ

    DAHA ÖNCEDE DEFALARCA YAZDIM ..KANUN CIKMADAN ÖNCE KARARA CIKMIS DOSYALAR BOZULARAK GELECEK YANİ 2009UN 7.AYINDA KARARA CIKAN DOSYA İLE 12 .AYINDA CIKAN İKİ DOSYADA KONU AYNI OLSA BİLE YARGITAYDAN DÖNUSU FARKLI OLACAK

    ZİRA

    KANUN CIKMADAN ÖNCE İSE KARAR

    BOZULACAK CUNKU YENİ KANUNLA TEKRARDAN YARGILANMANIZ GEREKİYOR BÖYLECE TEKRAR TEMYİZ EDİCEKSİNİZ. DOSYA BOZULARAK GERİ GELDİĞİNDE TEK CELSE YAPILICAK VE SİZİN HABERİNİZİN OLMASI GİBİ BİR ZORUNLULUK ARANMAKSIZIN 35 TEBLİĞ İLE KESİNLEŞTİRİLEBİLECEK.. O NEDENLE SIKI TAKİP ETMELİSİNİZ

    2009 DOSYALARINDA DA KARARDA 5941 SAY YASA DİYORSA ONANARAK GELME İHTİMALİ YUZDE 99 GİBİ BİRŞEY ZİRA 35 TEBLİĞ ZANNEDİLDİĞİ GİBİ USULSUZ DEĞİLDİR. USULSUZ TEBLİGATTAN DOSYA BOZDURMAYA ÇALIŞMAK SADECE BİR SECENEK YOLDUR

    YanıtlaSil
  160. HALEN ÇEKLERİ ERKEN İBRAZ OLDGUU HALDE DOSYALARIYLA İLGİLENMEDİKLERİ İÇİN CEZAEVİNDE

    BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  161. av sibel hanım.aldığım bir bilgiye göre yargıtay 5941 sayılı yasaya göre sanığın lehine bir durum varsa o dosyaları bozarak yerel mahkemeye yeniden yargılanması için geri gönderiyor yani dosyada erken ibraz,tebligat yapılmışmı,sanığın ifadesi alınmışmı,vs.zira bu saydıklarımın hepsi yerel mahkemece yapılmışsa dosyayı iade etmeyerek esastan görülmesi için yargıtayda bekletiliyormuş acaba bu aldığım bilgiler doğrumu

    YanıtlaSil
  162. av.sibel hanım 159 daki yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  163. sibel hanım yurdışından ofisinizi arıyorum kimse yok.hem de normal saatlerde,acaba telefonunuz mu degişti.açmıyor musunuz.

    YanıtlaSil
  164. merhaba sevinç hanım bana yardımcı olursanız çok sevinecem.benim 15 gün önce savcılıktan gönderilen karar mahkumiyet A.P.C yi aldım 30 gün içinde ödemem gerektiğini ödenmese günlüğü 100 tl hesap edilerek hapisle tastik olunacağı yazılmış,bende yargıla uyarlama yapılması için 7 asliye ceza dairesi dilekçe gönderdim kaç gündür arıyorum dosya savcı bey,de diye beni oyalıyorlar,şuç tarihi 30/06,/2004 karar tarahi 10//10/ 2005 ayrıca burda bana ödeme emri gönderen savcı kalemi bir belge gösterdi ,izmir cumhuriyet savcılğı ilamat infaz bürosu 7.asliye ceza mahkemesine diye bir yazı göndermiş 13/01 /2010 tarihli 1. 20/12 2009 tarihinde yürürlüğe giren ve 3167 sayılı yasayı yürürlükten kaldıran 5941 sayılı yasanın hükümlü lehine uygulamasını gerekip gerekmediği konusunda 5237 sayılı TCK
    ,nın 7/2 ve 5275 sayılı yasanın 98.ve devamı maddeleri uyarınca ek karar verilmesi, 2- hükümlü hakkındaki eylemin yeni 5941 sayılı yasaya göre suç olamktan çıktığı zaman aşımına uğradığı düşünüldüğünde ilainfazına yer olmadığına karar verilmesi ,ilamın ertelenmesi halinde erteleme kararının c.başsavcılığımıza gönderilmesi , 3-eski hükmün aynen infazı gerektiğine kanaat getiridğinde ek da bu konun açıkça belirtilmesi ve halükarda EK KARARIN HÜKÜMLÜYE TEBLİĞ EDİLEREK İLAMIN KESİNLEŞTİRME ŞERHİ VERİLDİKTEN SONRA ceza miktarında değişiklik olduğu taktikrde ESKİ İLAMATIN BİLA İNFAZ GERİ İSTENEREK İLAMIN YENİ ESAS ÜZERİNDEN TEKRAR İLAMAT KAYDI ALINMAK ÜZERE GÖNDERİLMESİ rica olunur . cumhuriyet savcısı diye yazı gönderilmiş.ama ne bu yazıya cevap verilmiş nede benim uyarlama yargılama dilekçeme cevap veriliyor beni sürekli oyalıyorla benim eylül ayın 16 kadar parayı taksit veya tamamını yatırmasam cezaevine girecem .avukat sevinç hanım internetcafeciler sitesinde çok kişiye yardımcı olduğunuzu okudum lütfen banada yardımcı olurmusuz .çok zor durumdayım oğlum lösemi oldu 8 aydır istanbulda tedavi görüyor savcı beyin yazına göre dava zaman aşımına uğramış ve suç olamktan çıkmış ağır ceza mahkemsine itiraz edebilirmiyim nasıl bir dilekçe yazmalıyım lütfen yardımcı olurmunuz.çok teşşekür ederim

    YanıtlaSil
  165. “İstihbaratım sağlam” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, referandum sonrasında AKP’nin “Genel af” çıkaracağını ve Öcalan’a süreç içinde “Mandela modeli” uygulanarak ev hapsi getirileceğini öne sürüyor.

    YanıtlaSil
  166. GENEL AF ÇIKARILACAK MI?

    Genel af dediniz ama Başbakan, CHP Lideri’nin açıklamasından sonra kapıları kapattı?
    Allah Allah kapattı mı? Habur ne oldu peki? O rezaletini Başbakan, MİT Müsteşarı Emre Taner’i göndererek, Barzani aracılığıyla Kandil çeteleriyle pazarlık sonucu hazırlamıştır. “Pişman değiliz, İmralı’nın talimatıyla geldik” diyenlere de ‘Sana etkin pişmanlık uyguluyorum, geç’ dediler. Bu bir af değil mi?

    Ama sonrasında tutuklandılar?
    Mecbur kaldıkları için tutukladılar. Ama Habur’da fiili af uygulandı. Başbakan geçmişte çok defa, ‘TCK 22 yani etkin pişmanlığı düzenleyen maddenin esnetilebileceğini’ söyledi.

    Yine de af çıkacak mı diyorsunuz?
    Sayın Başbakan bir affa hazırlanmaktadır diyorum. Barzani, Talabani ve ABD ile bu affın genel çerçevesi hakkında mutabakat aradıkları anlaşılıyor. Ana unsurlar şöyle: Kandil’deki 154 civarındaki sözde yönetici şimdilik af kapsamının dışında bırakılacak. Siyasi mülteci olarak üçüncü bir ülkeye gönderilecekler.

    YanıtlaSil
  167. arkadaşlar moralinizi bozmayın. çek cezasına hapis kalkacak. en önemli mesele referandumdan evet çıkması. hoşunuza gitsede gitmesede bizi kurtarabilecek referandumdan evet çıkmasıdır. geçen 2009 aralıkta partiye yakın kaynaklardan ceza kalkıyor diye defalarca bilgi aldım. ama ciddi baskı görmüşler. evet meselesi akpartinin elini çok güçlendircektir.

    YanıtlaSil
  168. 167 kardeşim,demekki akp evet çıkacagından umudunu kesmiş çek magdurlarıyla ugraşıyor başbakan gemileri yaktı her ne şart ve bedelle olursa olsun evet çıkması için ugraşıyor.dün faşist katil dediği ülkücülere şimdi kardeşim diyor, dün üçkagıtçı dolandırıcı, sahtekar dediği çek magdurlarından evet oyu istiyor bu ne yaman çelişki.yüksek oranda evet çıkarsa işte o zaman analarımız nasıl aglayacak görecegiz. eger benim özgürlüğümün bedeli aponun özgürlüğüne endeksliyse, ülkemin bölünmez bütünlüğüne endeksliyse tükürürüm böyle adalete, istemiyorum gider yatarım.

    YanıtlaSil
  169. 168 çok doğru bir tesbit, teşekkürler

    YanıtlaSil
  170. BEN SIZE SOLEYIM ARKADAŞLAR ISTESENIZDE ISTEMESENIZDE BU ANAYASA EVET ÇIKAR VE EYLULDEN SONRADA BIR AF ÇALIŞMASI YAPARLAR TABI BU SIZLERE DEGIL ADLI PARA CEZASI KALKMAZ ONUDA SOLEYIM SADECE DAĞDAKİ (O.ÇOCUKLARINA)YİNE SİZ GIRER PAŞA PAŞA YATARSINIZ AMA ÖRGUTÇULER ELINI KOLUNU SALLAYA SALLAY ÇIKAR ÇUNKİ SEN DEVLETINE BAŞ KALDIRMADIN ÇUNKI SEN DEVLETINE SILAH SIKMADIN ÇUNKI SEN DEVLET MALINA ZARAR VERMEDIN VERSEYDIN SENIN SESINI ILLAKI BIRILERI DUYARDI AMA ADALET YOK BU DUNYADA..İÇERIYE ATILAN NERDEN ODEYECEKSE HANGI MANTIKLA BU CEZA VERILIYO DIYORUM ANLAMIŞ DEGILIM...UTANIYORUM BU ULKENIN KANUNLARINDAN...ANAYASAYIDA DEGIŞTIRIRN BAKALIMM ..ADALETLİ ULKENIN ADALETLI DEVLET ADAMLARI..........

    YanıtlaSil
  171. sürgündeki çekzede6 Eylül 2010 00:45

    Çeklerimi paralarım bitene kadar ödedim.Güzel memleketimde ayrı yurtdışında ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum.Huzurluyum en azından Türkiye'deki gibi tedirgin değilim.Başbakanın televizyonda haksız yere hapis yattığını ve geçmişte yatanların olduğunu bu seçim propagandalarında devamlı dile getirdiğini görüyorum.ACABA ONLAR DAHA FAZLASINI ÇEK MAĞDURLARINA ŞU AN YAPMIYORLAR MI??Evet bende başbakanımız hapisten çıktığında oyumu ona vermiştim hatta istanbul belediye başkanı olabilmesi içinde...yurtdışındayım bu sefer oyum olamayacak...Ama benim hasretimi çeken Annem kardeşlerim akrabalarım ve arkadaşlarım benim yerime oy kullanmıyacaklar mı....?Her haksızlık muhakkkak karşılığını bulmuştur ve bulacaktır ...

    YanıtlaSil
  172. arkadaşlar lütfen biraz gerçekçi olalım. bu referandumda EVET çıkacak burası kesin. Anayasa mahkemesi çeke hapis kararını bozacak burası da kesin. AKP 2011 seçimlerinde de en az 42-45% aralığında oy alıp tek başına iktidar olacak burası da kesin. O yüzden lütfen AKP şöle kötü Tayyip böyle kötü saçmalağına bir son verelim ve Anayasa Mahkemesinin bir an önce karar vermesi için ne yapabiliriz onu konuşalım. Asıl iş karardan sonra başlayacak bilmem farkında mısınız? Hepimizin ödeyecek borçları, bakacak aileleri ve sürmesi gereken hayatları var. Bu karar anayasa mahkemesinden ne kadar geç çıkarsa biz o kadar gün hayatımızdan kaybetmiş olacağız. O yüzden bırakın da şu AKP'ye küstüm oyunlarını nasıl Anayasa Mahkemesini hızlandırabiliriz onu konuşaım. Serkan

    YanıtlaSil
  173. arkadaşlar referandum başabaş görünüyor.sayın av.sibel hnm.önderliğinde başbakana gidelim.bu son hafta bir söz alabiliriz.bence bu son şansımız.sonrası çok geç olacak.ben kanser hastasıyım ve hapisde ölmek istemiyorum.hadi artık canlanın.sayın av.sibel hnm.bize önderlik yapın.geçen hafta adalet kom.üyesi yılmaz tunçla gezisi sırasında görüştüm.çekde cezanın olması gerektiğini düşünüyomuş.cevabını verdim ama sessiz kaldı.YANİ HÜKÜMET BİZE BİR İYİLİK DÜŞÜNMÜYOR.KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ.EFDEN

    YanıtlaSil
  174. 172 arkadaşım sen çek magdurumusun yoksa akp propogandacısmısın önce bunu bilelim. ya kahinsin, yada evliya. baksanıza olacakları önceden görme yeteneginiz var. evet çıksada, hayır çıksada biz en altta sürünmeye devam edecegiz, kimse bizim borcumuzu ödemeyecek, cezayıda kaldıracaklar demek safdillik olur. paşa paşa yatacaksınız, ananız dışarda aglarken sizde içerde evetçilere rahmet okuyacaksınız. bakalım bekleyip görecegiz. serkan kardeş referandum sonrası bir yerlere kaybolma biz daima burdayız.

    YanıtlaSil
  175. 172 SERKAN
    SEN MAĞDURMUSUN YOKSA AKP ADINA ÇALIŞAN VE PROPAGANDA YAPAN BİRİSİMİSİN VEYA MÜNECCİM MİSİN

    YanıtlaSil
  176. Çek mağduru arkadaşlar ; Hepinizin bayramını burukta olsa kutlar saygı ve selamlarımı gönderirim.Daha nice bayramlara ; Yakalanmaktan korkmadan,AVRUPA İNSAN HAKLARI BEYANNAMESİNE UYGUN OLARAK , ANAYASA 38. MADDE ye uygun olarak ve daha da önemlisi İNSAN HAKLARINA uygun olarak ÖZGÜR ce ulaşmanızı dilerim ...ekm2510

    YanıtlaSil
  177. bırakın bu ağlamaları bende alacaklıyım ve alamadığım için yuvam dağılmak üzereydi son anda ailem yetişti ve sinir sistemim alt üst oldu. Geceleri uyku uyuyamaz hale geldim.
    Şimdi af olsun benim borçlum rahatça dışarıda gezsin tozsun borcunu bana ödemesin kazandığı barayı yesin içsin ben ailem ne yapıcaz halen o şerefsizin bize bıraktığı borçları ödüyorum. Allah kötü niyetlilerin belasını versin ama çıkınca gerçekten borcunu ödeyeceklere sabır versin onlara güç kuvvet versin...

    YanıtlaSil
  178. 177 sana sesleniyorum bu sitede borcunu ödemeyenler değil ödeyemeyenlerin sitesi senin alacaklı olduğun kişinin sana olan borcu çek değilde senet olsaydı ne yapacaktın devlet senin paranın bekçisimi sen 1 liralık malı 2 liraya 3 liraya sat çek ödenmedimi devlete sığın ne güzel borçlu hapis yattımı paran ödeniyormu hayır hem akıllı ol hapis yatıp çıkan borçlu sana hiç para ödermi çekin teminatı hapislik olamaz

    YanıtlaSil
  179. 177...177 alacağın varsa icraya verirsin veya borçlu ile az çok anlaşmaya varın.hapislik çözüm değil parası olan herkes borcunu öder ve hapse girmez eğerki çekten dolayı bir insan hapisteyse demekki gerçekten parası yoktur.demektir.düşene tekme vurulmaz

    YanıtlaSil
  180. 177 BU SİTEDEKİLERİN ÇOĞUSU ALACAĞINI ALAMADIĞI İÇİN MAĞDUR BENDE ALACAKLARIMI ALAMADIĞIMDAN ÇEKLERİMİ ÖDEYEMEDİM BENİM ALACAKLARIM SENET VE AÇIK HESAPDI AMA BEN ÇEKLE BORÇLUYDUM ŞİMDİ HAPSE GİRECEĞİM AMA BANA BORÇLU OLANLAR DIŞARIDA O ZAMAN SENETLEREDE HAPİS CEZASI ÇIKSIN BİLMEM ANLATABİLDİMMİ HAPİSLİK ÇÖZÜM DEĞİL

    YanıtlaSil
  181. 174-175 Ben sizin tahmin ettiğinizden çok daha uzun süredir buralardaydım merak etmyin. Ayrıca AKP adına çalışan veya propaganda yapan biri de değilim. Müneccimliğime gelince benim şahsi görüşüm bu yönde. Takip ettiğim anketler ve haberler de bu yönde. Ayrıca EVET veya HAYIR çıkması bizim derdimizi çözmeyecek diyorum dikkatli okursanız. Bizim derdimizi CHP veya başka bir parti de çözmeyecek. AKP de çözmeyecek ki zaten çözmedi de. Bütün anlatmak istediğim şu. CHP veya başka bir parti AKP'yi iktidarden indirebilecek güçte değil maalesef. Bunu görmemek saflık olur. O yüzden artık Serkan sen AKP sempatizanısın, ya da mehmet sen CHPli misini falan bırakın lütfen. Ben burada bu kavgaların olmadığı herkesin bir arada bir şeyler yapmaya çalıştığı günleri de biliyorum bir çoğunuzun aksine. Bu kanun değişmeden yaklaşık bir sene önce biz burada birlik içinde hareket ede ede bir yerlere kadar getirebildik bu işi. Böyle değil. Size bütün anlatmaya çalıştığım şey de şu. Anayasa Mahkemes bu işi çözecek tek merci. Onun dışında çözecek bir yer kalmadı. Genel Af vs. de imkansıza yakın. Bunu da AKP'nin son çıkışından gördük. Kemal Kılıçdaroğlu ortaya böyle bir şey attı AKP de bunu aldı biz teröristleri affetmeyiz ile kendi lehine oya çevirdi. Bu kadar basit. Sürekli aynı şeyi söylüyorum, yine söyleyeceğim. Anayasa Mahkemesinin karar sürecini hızlandırma üzerine birleşmemiz hepimizin lehine. Onun dışında burada AKP kötü, yok CHP kötü, yok efendim ALLAH onları şöyle yapsın, ben böyle oldum, benim bilmem neyim bilmem ne oldu diye ağlaşmanın veya bağırmanın veya beddua etmenin size veya bana veya herhangi birimize gerçekten bir faydası olacağına inanıyor musunuz? Ayrıca tekrar söylüyorum çeke hapis kaldıralacak bu kesin bence. Anayasa Mahkemesi bunu kaldırmak zorunda. Çünkü durum çok açık. Yeni kanunda çeke yasal olarak vade getirilmesi bizim hapis cezası almamıza sebep olan kasıt unsurunu ortadan kaldırdı. Sibel Hanım eğer zaman ayırıp bu konuyu bir avukat olarak açıklarsa sanırım anlarsınız. Ben anlatınca AKP yandaşını seni diye fırçalayıp sallamıyorsunuz bu besbelli ortada. Arkadaşlar Çekler eski kanunda havale emri sayılıyordu. Yani çekin üstüne 10 lira yazınca o 10 lira biz yazdığımız anda bankada hazır olmalıydı. Dolayısıyla hepimiz kanunun gözünde bankada yeterli paramız olmadan varmış gibi yazmış dolandırıcılar olarak görüldük. Evet çek Türkiyede vadeli kullanılıyordu. Ama maalesef hukuk veya mahkemeler yazılı kanunu uygular, piyasa gerçeklerini değil. KAnun değişikliği ile artık çeke vade yasallaştı. Bu da hapis cezasının kalkacağı anlamına geliyor. Bu kadar basit. O yüzden lütfen şimdi Anayasa mahkemesini nasıl hızlandırabileceğimize dair bir fikri olan varsa paylaşsın. SERKAN

    YanıtlaSil
  182. 177; alacaklarımızı alamadığımız için borçlu ve cezalı duruma düştük, dua et senin ailen yardım etmiş. ya onlar olmasaydı !!! içerde olsaydın dahamı iyi olurdu. ozaman böyle düşünmezdin herhalde.

    YanıtlaSil
  183. Serkan Bey,

    Değerlendirmelerinize genel olarak katılıyorum...

    Yani iki kavramın hakkaniyetinden söz ederek katkıda bulunmak sitiyorum;

    Öncelikle soyut bir kavram olarak eğer bu ülkede Hukukun namusu olduğu düşünülüyorsa bizim fiillerimiz (yani ticari imkansızlıklar nedeniyle ödeyemediğimiz çeklerin yazılması) katiyen bir SUÇ olarak değerlendirilemez(di)...

    İkincisi daha somut bir şey eğer bu ülkede yargının ve yargıcın hakkaniyetli olduğu kabul ediliyorsa "3167 sayılı yasayla bile ceza verilemez idi, çünkü 765 s. TCK da kasıt unsuru ihtiva ediyordu..." (Ersan ŞEN)

    Ama artık işlenen hukuk cinayetlerinin bile bir sonu olması gerekiyor, ben de ümit ediyorum AYM orta yerde bu kadar ceza verilmesine imkan bırakmayan gerekçeler varken bu LAUBALİ YASAYI İPTAL EDER diye düşünüyorum...

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  184. Tşkler Murat Bey,

    Nihayet birilerine ne demek istediğimi anlatabildim. Sizce anayasa mahkemesine dosyayı bir an önce sonuçlandırması için baskı yapılabilir mi? Sonuçta çok daha kapsamlı dosyaları daha kısa sürelerde sonuca bağladılar. Bizim dosyamızda bütün yapmaları gereken işin teknik yönünü tartışıp sonuca bağlamak. Ne yüzlerce sayfa delil, ne de raportör dosyaları incelemeyecekler. Bu konuyu hızlandırmamız gerektiği kanısındayım. Geçen sene ve bu sene başımı kurduğumuz birlik taahhütlerin verilmesiyle gördüğünüz üzere darmadağın olmuş durumda. Ben taahhüt vermedim ve durumumda da bir değişiklik yok. Bu hapis cezası kalkmadıkça yapılacak başka bir şeyin de derdimize çare olma ihtimali olmadığına inanıyorum. Bu nedenle zamanın bizim için en değerli varlık olduğunu düşünüyorum. Hepimiz o veya bu şekilde hayatlarımıza ara verdik ve en hiç birimiz artık 20-25 yaşlarında gençler değiliz. Anayasa Mahkemesi bence olumlu karar verecek ve hepimiz o karardan sonra sıfırdan hatta sıfırın da bayağı bir altından baştan bir hayat kurmak zorunda kalacağız. Bence bu kararı bir an önce çıkartmak için bir yol planı yapmalıyız.

    SERKAN

    YanıtlaSil
  185. Barışçı-Mersin8 Eylül 2010 13:50

    Değerli arkadaşlar; hepinizin bayramını kutluyorum, 12 Eylülden sonra İnşaallah, haklı davamız için yeni çalışmalar başlatabiliriz. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  186. YAPILMASI GEREKEN TEK ŞEY HAREKETE GEÇİP HÜKÜMET BAŞTA OLMAK ÜZERE MECLİSTEKİ MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞÜP BU KONUDA BASKI YAPMAK...


    UNUTULMAMASI GEREKEN TEK ŞEY;

    TOPLAM 300 BİN ÇEK MAG. ARKADAS VAR İSE ORTALAMA KŞİŞİ BASI 10 ALACAKLI VARSA 3 MİLYON ALACAKLI OYU VAR BANKALARI DA EKLEMEYİİ UNUTMAYIN EKSTRADAN..


    TOPLANARAK BİŞEYLER YAPABİLİRSİNİZ TEKİL OLARAK DEĞİL ..YOKSA OCAK-SUBATTAN İTİBAREN YİNE EVLERDEN SESİNİZİ DUYURMAYA ÇALIŞACAKINIZ..BU DAHA KÖTÜ..

    SON OLARAK İSE
    YAPABİLECEĞİM BİRŞEY OLURSA BEN BURADAYIM...



    İYİ BAYRAMLAR ARKADASLAR

    SAYGILAR
    AV.SİBEL SEVİNÇ

    YanıtlaSil
  187. Hükümetin ben bu konuda yakın veya uzak vadede en ufak bir girişimde bulunacağına inanmıyorum. Kaldı ki en kuvvetli en yoğun baskı yaptığımız zamanlarda bile AKP içinde ciddi bir kısım davamızı haklı bulurken bile hükümet ısrarla Türkiye'de çek sistemi olmadan ticaretin kilitleneceğini savundu. Şimdi yine herkes bana yüklenecek biliyorum ama elinizi vicdanınıza koyun. Ticaret yaptığımız zamanlarda çek sistemi olmasaydı, bizim çeklere öyle veya böyle güvenimiz olmasaydı ödemelerimizin veya tahsilatlarımızın ne kadarını yapabilirdik ? Ben kendi adıma konuşursam senede 3-4 trilyon ciro yapıyordum bunun %10-15i çok güvendiğim müşterilerden cari hesap şeklindeydi, gerisine çek almadan hizmet vermezdim. Nitekim ödmelerimin de aynı oranda %80-90'ı çekle oluyordu. Senet vermeye kalkana gülüp geçerdim. Nitekim ben de birine vermeye kalksam bana gülerlerdi. Bu sebeple AKP'nin bakış açısı her ne kadar çarpık da olsa cebinde parası olan ve ticaretini sürdürebilen insanlar maalesef bizlerin özgürlüğünü kendi parasal teminatları olarak görüyorlar. Biz ne kadar sürünürsek sürünelim onlara göre mağdur onlar. Bu sebeple ben maalesef AKP'den artık hiç bir şey çıkmayacağına eminim. Ama Anayasa Mahkemesinden daha önce de saydığım sebeplerle ve Murat Bey'in Ersan Şen'den alıntıladığı sebeple bizim hakkımızda olumlu karar çıkacağına eminim. Tek çözümünü bilmediğim konu anayasa mahkemsinin dosyalara bakma sırasına nasıl etki edebileceğimiz. Benim bildiğim kadarıyla dosyalar belli bir sırayla incelenmiyor. Kendilerine göre bir öncelik sırası belirliyorlar ve istedikleri bir dosyayı öne veya arkaya atabiliyorlar. Bu konuda gerçekten bilgi sahibi olan biri varsa yorumlarını rica ederim. SERKAN

    YanıtlaSil
  188. Geçen gün bir yazı yazdım sanırım kimsenin dikkatini çekmedi başbakan bir tv programında genel af yapamayız ama bize yani devlete karşı işlenen suçları af edebiliriz dedi bu sizce hiç bir anlam taşımıyor mu ? bu kadar umursamaz olundu bu konuya karşı demekki bu konuya karşı bir eğilim var bunu kullanmamız gerektiğini düşünüyorum ama duruma bakılırsa bunu yalnız düşünüyorum...

    zeynep

    YanıtlaSil
  189. Serkan Bey,

    Genel olarak görüşlerinize katılıyorum ancak (hapis cezası ile desteklenen çarpık bu sistemden)ÇEKTE CEZANIN kaldırılması halinde ticaretin tahsilatların dengesinin bozulacağı fikri SAKAT BİR KABUL ve ÇAĞDIŞI BİR PARADİGMADIR... BU YIKILMALIDIR...

    Ben de yıllık 20 trilyon seviyesinde cirolar yaptım... "Müşteri kredilendirme kriterimiz" çek veriyor olmasına göre değil, kredi tanınmaya uygun olup olmadığına ticari ahlakına göre olmuştur...

    Nitekim Ali BABACA'nın dediği gibi;
    - ULUSLARARASI HUKUK ÇEKTE CEZAYI KALDIRMAZ...
    - K. ÇEKTE MÜEYYİDE MALİ SİCİLİ BOZUCU ÖZELLİĞİ OLMALIDIR...

    Başbakan ve AYM Başkanına gönderdiğim bir mektup - rapor var aşağıdaki adresime mail atın göndereyim..

    Bayramınızı tebrik ederim

    Murat YALÇIN
    altaylargrup@hotmail

    YanıtlaSil
  190. ÖNEMLİ
    İÇ İŞLERİ BAKANLIĞININ İNFAZ ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNE HİTABEN BİR EMRİ VAR, YAZI ÖZETLE;
    HAKKINDA YAKALAMA MÜZAKERSİ YAZILMIŞ FAKAT YAKALANAMAMIŞ KİŞİLERİN YAKALANMASI AMACIYLA, ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN KİŞİLERİN HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAKLARININ TESBİT EDİLEREK, GÖZETİM DAHİLİNDE OY KULLANMA İŞLEMİN TAMAMLANARK ADLİ MERCİİYE SEVK EDİLMELERİ SAĞLANMALIDIR"

    İKİNCİ ÖNEMLİ HUSUS;
    5941 S.K. GEÇİCİ 2. MADDEYE İSTİNADEN TAAHHÜTLERİNİ MAHKEMEYE SUNMUŞ VE MAHKEME BU TAAHHÜTNAMEYİ KABUL EDEREK İNFAZLARI DURDURULMUŞ KİŞİLER HAKKINDA.
    TAAHHÜTNAMEYE İLİŞKİN BU MAHKEME KARŞI TARAFA ALACAKLI KİŞİYE TEBLİĞ EDİLİYOR
    KARŞI TARAFIN TEBLİĞİ ALDIĞI TARİHTEN İTİBAREN 7 GÜN İÇİNDE AĞIR CEZA MAHKEMESİNE İTİRAZ HAKKI VAR.
    GENEL OLARAK BAZI ALACAKLILAR AĞIR CEZA MAHKEMESİNE TAAHHÜDÜN ŞEKLEN UYGUN OLMADIĞI HUSUSUNDA İTİRAZ ETMİŞLERDİR.
    VE BAZI AĞIR CEZALAR BU İTİRAZLARI YERİNDE GÖREREK İNFAZ DURDURMA KARARLARINI İPTAL ETMİŞLER. AĞIR CEZA KARARLARI YAVAŞ YAVAŞ GELMEYE BAŞLADI VE İNFAZLAR KALDIĞI YERDEN KESİN OLARAK DEVAMINA DENİLEREK SAVCILIKLARA DOLAYISI İLE İNFAZ POLİSLERİNE İLAMATLAR YAZILDI. TABİKİ BU İŞLEYİŞTEN HABERİNİZ OLMASINA İMKAN YOK ÇÜNKÜ AĞIR CEZAYA YAPILAN İTİRAZLAR, İTİRAZI YAPAN KİŞİNİN BİLGİLERİ İLE UYAP SİSTEMİNE KAYIT YAPILIYOR.
    UYAPTAN KONTROL EDİP ÖĞRENME ŞANSINIZ YOK.
    SADECE İLGİLİ ASLİYE CEZA KALEMİNDEN BUNU ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.
    DURUMUNUZU GÖZDEN GEÇİREREK ONA GÖRE DAVRANIN.

    YanıtlaSil
  191. Maasallah sitemiz alacagını alamayıpta magdur olanlarla dolu, ben direkt olarak battım arkadaş, yani yaptığım yatırım hatalıydı çok kazanırken aç gözlülük yaptım daha ciddi yatırımlara girdim, kriz geldi silip süpürdü. Alacağım yokki borcumu ödeyebileyim. Benim sanki asıl suçlu olduğum yönünden sitedeki yazılarda bir kanaat sezinliyorum. Ama bende üçkağıtçı biri değilim, insanlardan bir insanım. Lütfen buradaki mücadele çekte cezanın kaldırılması. Hakim sadece "bu imza size mi ait? ve "imzayı atarken şirket yetkilisimiydiniz" diye soruyor. Neden ödemedin derdin nedir diye soran yok. Dolayısıyla sıkıntı hukuki bunun çözümü içinde hukuki bir yol olmalı. Öyle ben alacağımı alamadım borcumu ödeyemedim falan ben kabahatsizim diye olmamalı. Size zaten suçlu kabahatli demiyorum beni yanlış anlamayın siz böyle konuşurken konuşmanız bir suçlu varmış, onu işaret ediyormuş gibi geliyor bu noktaya dikkat çekmek istedim.

    YanıtlaSil
  192. SEVGİLİ ARKADAŞLAR, ''31/12/2008'' TARİHİNİ HEPİMİZ YAKINDAN TANIRIZ.BU TARİHİ ÖMRÜMÜZ BOYUNCA UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.

    MARKALAR KANUNU İLE ÇEK KANUNU ARASINDAKİ YASAL BOŞLUĞU İKİ FARKLI BİÇİMDE YORUMLAYAN YARGITAY 10. VE 7. CEZA DAİRELERİNİN KARARINI,WWW.ADALET.ORG SİTESİNDE BİR HAKİM BAKIN NASIL YORUMLAMIŞ AYRICA BU KARARLAR RADİKAL GAZETESİNE HABER OLMUŞ.. HABERİ DÜZGÜNCE OKUYUP NASIL BİR KUMPASA GELDİĞİMİZİ SOKAKTAKİ BAKKAL AMCA BİLE ANLAR.

    YanıtlaSil
  193. Yargıtay kararı çok tartışılır: Çakma ürüne özgürlük
    radikal
    09/09/2010
    Antalya'da taklit markalı ürün satan M.K.'ye yerel mahkeme tarafından verilen 19 ay hapis cezası, zamanında düzenleme yapılmadığı için Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez' hükmü uyarınca Yargıtay tarafından bozuldu. Özel kanundaki cezanın TCK'da düzenlenmemesi nedeniyle Yargıtay'ın bu kararı verdiğini belirten sanık avukatı Cengizhan Gököz, bu karar ışığında birçok suçun cezasız kalabileceğini dile getirdi.
    Dünyaca ünlü bir markanın ürettiği çantaların taklidini satmaktan dolayı 2006 yılında Antalya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan M.K., 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca ‘marka hakkına tecavüz’ suçundan 19 ay hapis cezasına çarptırıldı. Taklit markalı yaklaşık 500 çantaya ise el konuldu. M.K.'nın avukatı Cengizhan Gököz, temyiz için Yargıtay'a başvurdu.
    YARGITAY: EYLEM SUÇ KAPSAMINDA DEĞİL
    Dosyayı görüşen Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi, sanığa yöneltilen eylemin suç olmadığına karar verdi. İsnat edilen suçla ilgili eylemin 01.01.2009 tarihinden itibaren suç olmaktan çıktığına dikkat çekilen Yargıtay kararında, “5252 sayılı (TCK'nın Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanun) kanunun birinci maddesi ile TCK'nın 2'nci maddesi ve 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren 5'nci maddesi birlikte değerlendirildiğinde; 556 sayılı KHK'nın suç tanımlayan hükümlerinin tümüyle zımmi olarak ilga edildiğinin (örtülü olarak yürürlükten kaldırıldığının) kabulü gerekmektedir. Bu hukuki değerlendirmeye göre atılı eylem 556 sayılı KHK hükümleri kapsamında suç oluşturmayacaktır” denildi.
    Aynı tarih itibariyle bu tür eylemler nedeniyle el konulan eşyaların da suç konusu olmaktan çıktığı belirtilerek, “Söz konusu eşyaların bulundurulmasını bizatihi suç sayan herhangi bir yasa hükmü de bulunmamaktadır” ifadesine yer verildi.

    YanıtlaSil
  194. Kararda, KHK hükmüyle getirilen düzenlemenin Türk Ceza Kanunu'nun 2'nci maddesinde yer alan ‘Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz’ hükmü kapsamında değerlendirildiğinde kanunilik ilkesine uygun bulunmadığı kaydedildi. Anayasa Mahkemesi'nin KHK hükmüyle suç ve ceza getirilemeyeceğine yönelik hükmünü de hatırlatan Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi, ortada bir suç olmadığına karar verdi. Yerel mahkemenin sanığa verdiği 19 aylık hapis cezasını bozan Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi, ayrıca ortada suç oluşturan bir fiil olmadığı gerekçesiyle sanığın beraat etmesi ve el konulan eşyanın da iade edilmesi gerektiğini belirtti.
    HAKSIZ KAZANÇ CEZASIZ KALABİLECEK
    Yargıtay'ın verdiği kararı değerlendiren avukat Cengizhan Gököz, “5252 sayılı kanunun geçici maddesinde, özel ceza kanunlarındaki suçların en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar uygulanacağı belirtilmiş, yasada öngörülen süre dolmasına rağmen yasa koyucu tarafından uzatılmamıştır. Bu şu anlama gelmektedir; Bazı özel kanunların ceza içeren hükümleri 31 Aralık 2008 tarihine kadar Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenmediği için 01.01.2009 tarihinden itibaren bu tür eylemler suç olarak kabul edilmemektedir” diye konuştu.
    Yargıtay'ın bu kararına göre başkasına ait markaları taklit ederek haksız kazanç sağlayanlara herhangi bir ceza verilemeyeceği gibi, diğer özel yasalardaki ihlallerden dolayı ceza verilmesinin de mümkün olmayabileceğini dile getiren Cengizhan Gököz, “31.12.2008 tarihine kadar düzenleme ve değişiklik yapılmadığı için artık bu durumun sorumluluğu yasa koyucunun, daha doğrusu meclisin üzerindedir” diye konuştu.
    Bu kararın yorumundan, bazı özel kanunlardaki cezaların TCK'da düzenlenmemesi nedeniyle suçluların yargılamadan kurtulabileceği kaygısı taşıdıklarını söyleyen Gököz, “Örneğin hintkeneviri yetiştiren biri bu noktada cezasız kalabilecek. Karşılıksız çek veren bir kişinin bu eylemi cezasız kalabilecek. Tarihi yerlere ev yapan bir kişi ceza almayabilecek” dedi.
    7'nci Ceza Dairesi'nin kararı, yerel mahkemede görüşülecek. Yerel mahkemenin kendi verdiği kararda direnmesi durumunda dosya, Yargıtay Genel Kurulu'nda görüşülecek. (dha)

    JENARDİ

    YanıtlaSil
  195. T.C
    YARGITAY
    7.Ceza Dairesi

    Esas No:2007 / 14317
    K A R A R

    5252 sayılı Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun Geçici 1 inci maddesi ve buna bağlı olarak 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 5 inci maddesinin 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe girmesi sonucu ve aynı Kanunun 2 nci maddesi hükmü karşısında dava konusu eylemin atılı suç oluşturup oluşturmayacağı hususunun değerlendirilmesi gerekmektedir.
    Bu bağlamda sanığa atılı tescilli marka hakkına tecavüz eylemleri ve bu fiilleri işleyenlere uygulanacak yaptırımları düzenleyen mevzuat tarihsel olarak incelendiğinde;
    11 Mayıs 1888 tarihli Alameti Farika Nizamnamesi ile bu konuda hükümler getirildiği, 03.03.1965 tarihli 551 Sayılı Markalar Kanunu ile yeni bir düzenleme yapıldığı ve Kanunun 54 üncü maddesiyle Alameti Farika Nizamnamesi ile ek ve değişikliklerinin yürürlükten kaldırıldığı, 24.06.1995 tarihinde yürürlüğe giren ve tescilli markalarla ilgili cezai koruma hükümleri getiren 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 4128 Sayılı Kanunla değişen 82 nci maddesiyle 551 Sayılı Markalar Kanunun yürürlükten kaldırıldığı görülmektedir.

    YanıtlaSil
  196. Tescilli markaların cezai korunması konusunda ülke mevzuatımızla ilgili olarak yapılan hukuki değişikliklere işaret edildikten sonra somut olay değerlendirildiğinde:
    Sanık hakkında 556 sayılı KHK.nın 61/A-c maddesi uyarınca cezalandırılması için kamu dava açılmıştır. Bu maddenin atıf yaptığı 61 inci maddede ise kararname hükmüyle suç tanımları düzenlenmiştir. 5252 Sayılı Yasanın geçici 1 nci maddesinde “Diğer kanunların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümleri, ilgili kanunlarda gerekli değişiklikler yapılıncaya ve en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar uygulanır.” 5237 sayılı TCK’nın 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren 5/1 inci maddesinde “Bu Kanunun genel hükümleri, özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlardaki suçlar hakkında da uygulanır” ve aynı Kanunun genel hükümleri arasında bulunan 2 inci maddesinin birinci fıkrasında ise “Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanmaz...” hükümleri yer almaktadır.
    Olayımızda sanığa atılı eylem, ceza içeren özel bir hukuk düzenlemesi olup 5’inci maddede sözü edilen özel ceza kanunları ya da ceza içeren kanunlar kapsamında bulunmaktadır. O halde atılı eylem, TCK’nın 2 inci maddesi hükmü kapsamında değerlendirilmelidir. Bu duruma göre, KHK hükmüyle getirilen bu düzenleme TCK’nın 2 inci maddesinde öngörülen kanunilik ilkesine uygun bulunmamaktadır. Nitekim Anayasa Mahkemesi 03.01.2008 gün ve 2005/15 E, 2008/2 K sayılı iptal kararı gerekçesinde Kanunsuz suç ve ceza konulamayacağını, Kanun Hükmünde Kararname hükmüyle suç ve ceza getirilemeyeceğini açıkça vurgulamıştır. Bu durum karşısında, 5252 Sayılı Kanunun geçici birinci maddesi ile TCK’nın 2 inci maddesi ve 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren 5 inci maddesi birlikte değerlendirildiğinde; 556 Sayılı KHK’nın suç tanımlayan hükümlerinin tümüyle zımni olarak ilga edildiğinin (örtülü olarak yürürlükten kaldırıldığının) kabulü gerekmektedir. Bu hukuki değerlendirmeye göre atılı eylem 556 Sayılı KHK hükümleri kapsamında suç oluşturmayacaktır.

    ./..

    YanıtlaSil
  197. -2-

    Öte yandan 556 Sayılı K.H.K ya göre suç oluşturmayan eylemin Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenen haksız rekabet suçunu oluşturup oluşturmayacağı hususunun da bu noktada ayrıca değerlendirilmesi gerekmektedir. Buna göre, 1474 üncü maddesi gereğince 01/01/1957 tarihinde yürürlüğe giren 6762 Sayılı TTK’nın 57 nci maddesinin 5 inci fıkrasında; başkasının haklı olarak kullandığı ad, unvan, işaret gibi tanıtma vasıtaları haklarına tecavüzün yanında, tescilli ve tescilsiz ayırımı yapmadan marka hakkına tecavüz de haksız rekabet suçu olarak tanımlanmış ve cezası 64 üncü maddede belirtilmiştir. Bu Kanunun yürürlük tarihinden sonra 3 Mart 1965 tarihinde yürürlüğe giren 551 Sayılı Markalar Kanunu’nun 47 inci maddesinde de tescil edilmiş marka hakkına tecavüz halleri ayrı ayrı tanımlanmış ve yaptırımı da 51 ve 52 inci maddelerde belirtilmiştir. Her iki düzenlemede’de tescilli marka kullanma haklarına tecavüz halleri belirlenmekte ve yaptırıma bağlanmaktadır. Bu nedenle gerek Türk Ticaret Kanunu ve gerekse 551 Sayılı Markalar Kanunundaki düzenlemeyle korunan ortak değer, marka kullanma hakkından doğan haklardır. Marka hakkına tecavüz fiillerinin unsurları her iki düzenlemede de aynıdır ve iki yasa birlikte uygulanamayacağından tam olarak oluşan yasa çatışması kuralları uyarınca sonradan yürürlüğe giren, tescilli markalara hukuki ve cezayi koruma getiren 551 Sayılı Kanundaki düzenleme TTK’nın 57/5 fıkra hükmünü tescilli markalarla sınırlı olmak üzere örtülü olarak yürürlükten kaldırmıştır. Bu kanun da (551 sayılı kanun) 556 Sayılı KHK’nın değişik 82 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılmış bulunduğundan ve yürürlükten kalkan eski düzenlemeler canlanamayacağından sanığa atılı eylem haksız rekabet suçunu da oluşturmamaktadır.
    El konulan dava konusu eşyanın müsaderesi ya da iadesi konusunun değerlendirilmesine gelince: Yukarıda açıklandığı şekilde atılı eylem 01.01.2009 tarihinden itibaren suç olmaktan, aynı tarih itibariyle bu tür eylemler nedeniyle el konulan eşyalar da suç konusu eşya olmaktan çıkmıştır. İnceleme tarihi itibariyle söz konusu eşyaların bulundurulmasını bizatihi suç sayan herhangi bir yasa hükmü de bulunmamaktadır. Bu nedenle dava konusu eşyanın da iadesine karar verilmesi gerekmektedir.
    Açıklanan bu gerekçelerle,………………………………………………….temyiz itirazları yerinde görüldüğünden mahkumiyet hükmünün BOZULMASINA, 5237 Sayılı TCK’nın 7/1 maddesi ve 5320 Sayılı Yasanın 8 nci maddesi gereğince yürürlükte bulunan 1412 Sayılı CMUK’nın 322 nci maddesi uyarınca suç oluşturmayan atılı fiilden sanığın BERAATİNE, el konulan eşyanın sanığa İADESİNE 23 /20 /2009 gününde beraat yönü ile oybirliğiyle, eşyanın iadesinde oy çokluğu ile karar verildi.


    Başkan Üye Üye Üye Üye
    Muhalif
    Not: Muhalefet şerhi eklenmemiştir. Eşyanın müsaderesi gerekir yönündedir.

    YanıtlaSil
  198. ARKADAŞLAR ARTIK ŞU VEKİLLERİ ARAMA VAKTİ GELMEDİMİ SİZCE?????? BİRLİK OLMADAN HİÇ BİR ŞEY OLMUYOR BUNU SANIRIM HEPİMİZ ANLAMIŞIZDIR!!!! SN.CÜNEYT BEY ARTIK ŞU BAYRAĞI TEKRAR ELİNİZE ALSANIZ DİYORUM...........

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  199. arkadaşlar erken ibraza red aldık ve ağır cezada şu anda dosyamız kararı bekliyoruz bu şekilde başvuru yapan ve ağır cezadan da beraat alan varmı arkadaşlar çeklerimiz yaklaşık 3 ay erken yazılmış fakat bu dosya için taahhüt verilmemiş
    bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi lütfen

    YanıtlaSil
  200. Bu anayasaya evet çıkacağı kesin tartışmaya gerek bile yok dediğimde, "sen müneccim misin" "medyum musun" "sandıklar açılınca kaybolma burada ol" diyen arkadaşlar haberiniz olsun ben buralardayım. Artık boş tartışmalardan yorulduysanız gelin de sorunumuzu nasıl çözeceğiz onu konuşalım. Kendi oy atmayı beceremeyen bir adam bizim sorunlarımızı çözemez. Boşverin siz onu bunu ne yapacağız onu konuşalım... SERKAN

    YanıtlaSil