SULH CEZALAR CAN ÇEKİŞİYOR

Sulh ceza mahkemeleri imdat diyor

Ankara adalet sarayında bulunan her bir sulh ceza mahkemesinde yılbaşından bu yana açılan dava sayısı 1.500'lere yaklaştı. Karşılıksız çek suçlarının da asliye ceza mahkemelerinden sulh ceza mahkemelerine verilmesinin ardından, sulh cezalarda duruşma tarihleri bu yılın sonuna, hatta gelecek yıla ertelemeye başladı.

Resmi rakamlara göre, adliyede bulunan her 10 sulh ceza mahkemesinin her birine, geçen yıl yaklaşık bin 850 ile 2 bin arasında dava açıldı. Karşılıksız çek suçunun da sulh ceza mahkemelerinin görev alanına girmesinin ardından, bu yıl her mahkemeye ortalama 4 bin 684 dava düşeceği tahmin ediliyor.

Her bir sulh ceza mahkemesine, yıl başından bu yana açılan dava sayısı bin 500'lere yaklaşırken, sulh ceza mahkemeleri de duruşma tarihlerini yıl sonuna, hatta Ocak 2011'e bırakmaya başladı.

Bu durum ise avukatları ve mahkemelerde davası bulunanları mağdur ediyor. Ancak, avukatlar ve dava için adliyeye gelenler dışında, hakimler ve kalem çalışanları da durumdan rahatsız.

SULH CEZALAR KOMADA

Bir sulh ceza hakimi, kasım ayına kadar duruşma günlerinin dolduğunu, görülecek duruşmaları ve yeni davaları bu tarihten sonraya bırakmak zorunda olduklarını söyledi.

Daha önce karşılıksız çek suçlarının asliye ceza mahkemelerinde görüldüğünü hatırlatan hakim, ''Çek davaları, asliye ceza mahkemelerinin işlerinin yaklaşık yüzde 50'sine karşılık geliyordu. Ankara'daki 28 asliye ceza mahkemesinin iş yükünün yüzde 50'sini, şimdi 10 tane sulh ceza mahkemesi görmeye çalışıyor'' dedi.

Hakim, sulh ceza mahkemelerinin komada olduğunu belirterek, acilen yeni mahkemelerin açılması gerektiğini ifade etti.

Bir başka hakim ise 14 Mayıs itibarıyla mahkemesinde 2010 esaslı dava sayısının 1.459 olduğunu bildirdi.

Hakim, bu yıl her bir sulh ceza mahkemesine düşmesi beklenen dava sayısının ortalama 4 bin 684 olduğunun belirtilmesi üzerine, bu rakama önceki yıllardan devreden dosyaların, sorguların, talimat ve değişik iş kararlarının dahil olmadığına dikkati çekti.

ADALET BAKANLIĞINDAN DAHA FAZLA SULH CEZA MAHKEMESİ KURULMASI İSTENDİ

Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Uğurlu, vatandaşların kendisine hakimler hakkında serzenişte bulunduğunu, ancak onlara durumu anlattığını ve hakimleri suçlamamalarını istediğini bildirdi.

Mevcut 10 sulh ceza mahkemesinin iş yükünün altından kalkmasının mümkün olmadığını vurgulayan Uğurlu, sorunun çözümü için yeni sulh ceza mahkemeleri kurulması ve yer sorununun giderilmesi gerektiğini anlattı.

393 yorum:

  1. MEDYA BASKISINDAN BASKA CIKIS YOLU OLDUGUNU DÜŞÜNEMİYORUM ARKADASLAR

    YanıtlaSil
  2. BENİM GÖRÜŞÜM ŞUAN HERKES RAHATKEN INFAZLAR DURMUŞKEN BIR YERDE TOPLANMAK GEREKIYO HATTA PAZAR GUNU YAPILMALI AİLERDE KATILMALI SAYIYI NE KADAR ÇOK GOSTERIRSEK O KADAR DIKKAT ÇEKER..AMA BIR AN ONCE YAPILMASI GEREKIYO YOKSA BU MEDYANIN BIZI DINLIYCEĞİ YOK..ZAMAN DARALIYO EYVAH DEMEYELIM ARKADAŞLAR SİBEL HANIM DA BIZIM YANIMIZDAYKEN ÇOZELIM BU İŞİ....BU FIRSAT BIR DAHA ELE GECMEZ...

    YanıtlaSil
  3. MERHABA ARKADAŞLAR

    ANAYASA MAHKEMESİNDE CHP NİN 5941 SAYILI ÇEK YASASI İPTAL BAŞVURUSU NE ZAMAN GÜNDEME GELECEK BİR BİLGİNİZ YADA ÖNGÖRÜNÜZ VAR MI?

    YanıtlaSil
  4. ANAYASA MAHKEMESİ ÇEK YASASINI REDDETTİ DİYE BİR SÖYLENTİ VAR SAĞA SOLA BAKTIM BUNUNLA ALAKALI BİR HABER GÖREMEDİM AMA ASLI VARMIDIR ARKADAŞLAR

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. 4. de yazan arkadaş konuyu biraz daha açarmısın
    neyi reddeti (yapılan itirazımı)
    zeknaz

    YanıtlaSil
  7. ARAKADAŞLAR CAHİLLİĞİMİ MAZUR GÖRÜN. RED EDERSE NE OLUYOR . LEHİMİZEMİ OLUYOR. BU SEFERDE 5941 İPTAL 3167 DEVAM DEMESİNLER :)

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar
    www.anayasa.gov.tr adresinden anayasa mahkemesi gündemleri ve kararları vb...ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz söylentilerle boşa zaman harcamak yerine kamuoyunu harekete geçirecek projelere yoğunlaşalım.
    av. sibel hanımı çok daha ciddiye almamız gerekiyor.yarın çok geç olacak

    YanıtlaSil
  9. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li İyimaya'ya İngiltere'den ödül

    AKP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, İngiliz Hukukçular Derneği’nin Londra’da düzenlediği “Yılın Hukukçuları 2010 Ödül Töreni’nde ’Juri Özel Onur Ödülü’ne layık görüldü. İymaya Türk İngiliz Hukukçular Derneği’nin daveti üzerine gittiği Londra’da son yargı reformunun önceki değişikliklerden farklı olduğunu söyledi.

    Yargısal alanda toplumsal talepleri hukuk ekseninde gerçekleştirecek bir yapılanmanın amaçlandığını belirten İyimaya, ”Sanıyorum yeni anayasa yürürlüğe girdikten sonra özellikle Anayasa Mahkemesi, anayasanın çağdaş eksende özgürlük lehinde yorumlanmış olacak“ dedi.

    YILIN HUKUKÇUSU ÖDÜLÜNÜ BANKALARIN VE TEFECİLERİN ÇIKARLARI İÇİN ÇIKARTTIKLARI ÇEK KANUNUNDAN MI ALMIŞ . . .

    YanıtlaSil
  10. BİR ARA SİTEDE YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM HÜKÜMETİN CEZAEVLERİNDE 5 YILDAN AZ CEZASI OLANLAR LA İLGİLİ BİR SAYIM YA DA BİR ÇALIŞMA YAPILDIĞI BUNUN BİR ŞARTLI TAHLİYE OLABİLECEĞİ YÖNÜNDE YAZILMIŞTI BU KONU İLE İLGİLİ BİR GELİŞME OLDUMU ACABA

    YanıtlaSil
  11. ANAYASA MAHKEMESİNDE CHP NİN 5941 SAYILI ÇEK YASASI İPTAL BAŞVURUSU 2010/6 ESAS NO İLE ESASIN İNCELEMESİ AŞAMASINDADIR. RED FALAN YOKTUR... ŞUBATTA ESAS İNCELENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ.. BİLGİSİ OLAN VARSA ESAS İNCELEMESİ NE KADAR SÜRER???

    ÇEK PANELİNDEKİ OLUMLU KONUŞMALARDAN HAREKETLE (ÇEŞİTLİ HUKUK HOCALARININ BEYANATLARI) VE CHP NİN HAZIRLADIĞI İPTAL GEREKÇESİ METNİ ÜZERİNDEN MEDYADA YER ALMAK İÇİN GAYRET SARF ETMELİYİZ.

    BİR GRUP OLUŞTURUP CHP İLE TEMASA GEÇMELİYİZ ŞU SIRA CHP GÜNDEMDE OLDUĞU İÇİN MEDYANIN DİKKATİNİ BU YOLLA ÇEKEBİLİRİZ..

    ÖZELLİKLE KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEKLERİMİZİ BİLDİREBİLİRİZ.. kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr

    YanıtlaSil
  12. 10-10 ben ceza evindeyken geçen sene öle bi çalışma yaptılar hatta anket usulüydü ama hala bi sonuç çıkmadı geçen sene haziranda yapılmıştı öle bir çalışma

    YanıtlaSil
  13. ARKADAŞLAR ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANININ İNSİYATİFİ DOĞRULTUSUNDA ESASTAN GÖRÜŞME TARİHİ BELİRLENECEK.RAPORTÖRÜN HAZIRLADIĞI RAPORUN LEHİMİZE OLDUĞU YÖNÜNDE SAĞLAM DUYUMLAR VAR.AMA TOP HAŞİM KILIÇ TA.O NE ZAMAN DERSE O ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  14. Cevabımdır; ''Gene de diyorum ki;tv program yapımcılarıyla, köşe yazarlarının yanısıra hukukçu-akademisyen-uygulayıcı kişi, kurum,kuruluşlara da yönelmek gerek.Eksik kalmamız durumunda,bu kişi/kurumlarla temasa geçebilecek kişilerle temasa geçilmesi gerekliliğini -ısrarla- öneriyorum.(temas kurmayı sağlayabilecek kişilerin başında Sn.Av.Sevinç gelmelidir,her ne kadar işi başından aşmış da olsa)'' Saygılarımla, Serkan Y.

    YanıtlaSil
  15. Tabii,evvela (gerek bu sitede ve gerekse Sn.Av.Sevinç'in sitesinde) verilen adreslere yapılacak e-posta,faks ,tlf. baskılarının önceliği kaydı şartıyla... Serkan Y.

    YanıtlaSil
  16. Ve son olarak da... Yer; Samsun ,Esas No;1919/91. Mağdur olan - olmayan hepimize kutlu olsun.
    Serkan Y.

    YanıtlaSil
  17. 30 CAN göçük altında şu dakika itibariyle... Titredim,kendime döndüm; şu dakikanın hali bu iken,ne kadar mağduruz ki diye düşünüyorum şimdi ! Serkan Y.

    YanıtlaSil
  18. haline şükret o zaman serkan Y.
    yada o insanlar adınada eşitsizliğe haksızlığa isyan et
    et ki bizi koyun sanmasınlar

    YanıtlaSil
  19. Sulh cezalar can çekişiyormuş,beter olsun ne diyelim.

    YanıtlaSil
  20. Eski dostlar , eski günler........
    neredesiniz ...???

    YanıtlaSil
  21. selam arkadaşlar
    yorumlarınızı okuyorum.bazılarınızın özü ıskaladığını düşünüyorum.bence ne CHP nezdinde lobi yapalım ne de başka bir eylem.şu an var gücümüzle anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç'a ulaşalım.çünkü yüce mahkemenin gündemini o belirliyor.dolayısıyla istese hemen önümüzdeki hafta bu yasayı görüşmeye başlarlar.CHP ile ilgili lobi faaliyetimize ise parti kurultayını yaptıktan sonra başlarız.hem sayın Kılıçdaroğlu'na başarılar diler hem de durumumuzu anlatırız.daha önce ben bu konuyla ilgili kendisi ile görşüşmüştüm,çok alçakgönüllü bir adam.sorunumuza kesinlikle duayrsız kalmayacaktır....berce eylem planımız böyle olmalı...

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar birşeyler yapalım. Bu gidişle yakında hepimiz kodese gireriz

    YanıtlaSil
  23. Oktay Vural uzlaşma istedi

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmekte olan Türk Ticaret Kanunu (TTK) için uzlaşma gerektiğini söyledi.
    Yazı Boyutu 10 12 14 16
    Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve DEÜ Hukuk Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen İzmir 1. Ulusal Hukuk Kongresi başladı. TTK'nın ikinci bölümün Meclis'te görüşüldüğünü hatırlatan milletvekili Oktay Vural, "Eğer böyle giderse bu döneme yetişmesi mümkün değil. Parlamento'da bir uzlaşma temin edilmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

    Bu konuda mutabakat arayışı oluşturmak gerektiğinin altını çizen Oktay Vural, tartışmaların burada kalmamasını, eleştirilerle önerilerin varsa ivedilikle hem komisyon hem de siyasi parti üyelerine gönderilmesi halinde daha iyi bir hukuk oluşturulacağını belirtti. Oktay Vural, şöyle dedi: "Böyle bir yasanın ne yazık ki yasalaşması sürecine bakarsak eğer uzlaşma olmazsa 6 -7 ay sürebilir. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Siyaset çok sıcak. Dolayısıyla önümüzdeki sene seçimler var. Seçimlerden önce bu kanunların Parlamento'dan geçmesini istiyruz. Bu tip konularda siyasi tartışmalar olmaması gerekiyor, ayrışma olmaması gerekiyor. Hukuk komisyonu dışında partilerarası bir uzlaşma komisyonu oluşturup sizlerden gelen önergeler doğrultusunda uzlaştığımız konuları değişiklik yapmak suretiyle hızlıca Meclis'ten geçirmek gibi bir önerimiz var."

    YanıtlaSil
  24. beter olsunlar bizi hiç dinlemeden cezayı yapıştırıyorlar...şu işe bakki karşiliksız çekten beni dava eden kişi benim açtığım davadan 2 yıl hapis cezası aldı hakim benim madur olduğumu tescilleddi ve dediki maduriyeti giderilmemiştir bu yüzden ceza ertelenemez dedi aynı hakim bana bu kişiden dolayı daha once ceza verdi varın gerisini siz düşünün...

    YanıtlaSil
  25. ARKADAŞLAR TEMYİZDEKİ DOSYALAR 5941.SAYILI YENİ YASAYA UYUM İÇİN YEREL MAHKEMELERE İADE EDİLİYORMUŞ.ACABA YENİ YARGILAMA İÇİN DURUŞMA GÜNÜ İÇİN TEBLİGAT ALAN VARMI VEYA DURUŞMAYA KATILAN VARMI

    YanıtlaSil
  26. avukat hanımın sitesi çılmıyor.tam adresini yzarmısınız.EFDEN

    YanıtlaSil
  27. Barışçı-Mersin20 Mayıs 2010 23:10

    Değerli arkadaşlar; belki birkaç gündür yazmıyorum ama, bu; kesinlikle aranızdan ayrıldığım ve haklı davamızın takipçisi olmaktan vazgeçtiğim anlamına gelmesin. Elbetteki; ortak bir harekette hep aranızda olup, mümkün olduğunca çalışıp ve katılımcı olmaya çalışacağım. Benim; yalnız başıma yapacağım bir şey varsa, öneri getirin; gücüm dahilinde yapmaya hazırım. Şimdiye kadar; haklı davamız için, yaptıklarımı söyleme gereği duymuyorum. Şu anda; 21'de yorum yapan Görkem arkadaşımızın önerileri değerlendirilmelidir, diye düşünmekteyim. Tüm emeği geçen ve tüm katılımcı arkadaşlarıma, saygılarımla. Allah; yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  28. A RKADAŞLAR REFARANDUM UFAK BİR SEÇİM PROVASI ŞİMDİ ÇOK SESİ ÇIKAN HER KESE İSTEDİKLERİNİ VERİYORLAR YALNIZ SESİMİZ NASIL GÜR ÇIKACAK BU DÖRT AY BİZİM İÇİN ÖNEMLİ SAYGILAR İHTİYAR

    YanıtlaSil
  29. Sayın Ekm 2510

    evet eski günler özleniyor. ama geride kaldı çok kırgınlıklar oldu. o havanın yakalanması zaman alır sanıyorum

    Sayın Görkem,

    yanlış noktaya temas etmişsin sen. CHP den bahsetme çünkü bu siteden kopan birçok arkadaşın kopma nedeni CHP - AKP polemiğindendir. Nedense AKP ye eleştiri ce CHP ye teşekkürü siyaseten değilde çıkarımız doğrultusunda yaptığımızı ve yapmamızda gerektiğini anlatamadık. Nerde o eski kadro kimse yok ortada

    YanıtlaSil
  30. barışçı-mersin. istanbula yolladığın lokumdan bende nasiplendim. teşekkürler.
    cektenceken

    YanıtlaSil
  31. ARKADAŞLAR BİR EYLEM İÇERİSİNDE OLALIM, HAZIR ÜSERİMİZE ATILI SUÇTAN TUTUKLAMA KARARINI BEKLEMEYE ALMIŞKEN, TEMELLİ KALDIRMAK ADINA TAKSİM OLUR, KIZILAY OLUR BİRŞEYLER YAPALIM...

    YanıtlaSil
  32. gelen sorular çok okuyan da öyle anlıyorum ama herkes nerede?

    YanıtlaSil
  33. burdayız...sibel hanım... beklıyoruz mailler atıyorum sahsıma ama vallahı bıkcam bır şeyler ayarlayalım onder olun ...bize lütfen...(seymen)

    YanıtlaSil
  34. 13 te yazılan yazıya göre raportör mağdurlar lehine rapor hazırlamış deniyor bu bilgi teyit edilebilirmi? çünki bu çok önemli bir gelişme

    YanıtlaSil
  35. hükümet artık kendi derdine düşecektir ancak bizi olabilecek koalisyon veya chp iktidarı olurda hatırlarsa hatırlar hakimlerden hiç ümidim yok garanti boy boy reklam yapıyor çeke anında nakit diye resmen tefecilere kurban olucaz bence bu finanslara başta garanti factoring olmak üzere bu çek kırmayı bırakın diye baskı yapalım..bunlar çekleri kırmayı bırakırsa bu iş düzelir iktidar bunların ağzına bakıyor..

    factoring lere kanun sosyal faciayı tetikliyor farkındamısınız yaptığınızın diyelim faciayı önleyecek şekilde kanun düzenlenmeden çek kırmayın vebal almayın çağrısı yapalım bence etkili olur hatta böyle bir gazete ilanı düzenlenebilir.. sefa

    YanıtlaSil
  36. Bu sitede herkes çok güzel dayanışma halindeydi..
    Bir yıllık fırsat herkesi rehavete sürükledi.
    siteye hukukçu arkadaşları davet edip onlardan fikirler almazsak, bir yılın sonunda pişman olacağız gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  37. sn efden adresimiz yeni yayına girdi

    www.sibelsevinc.av.tr

    YanıtlaSil
  38. sn seymen şahsınızda herkese sesleniyorum
    tanıdıgınız ne kadar tv calışanı varsa telefonlarla ulaşın mailler yetmiyor demek ki..
    CHP DEKİ İKTİDARA YURUYUSLE BUNDAN SONRA SU KARGASA GECİNCE GİDİP GÖRUSMEK BASLANGIC İÇİN İYİ OLABİLİR DİYE DUSUNUYORUM.. BU KONUDA DESTEK OLMAK İSTEYEN ARKADASLARIN BASTA TV KANALLARINDAKİ HABERCİLERE ULAŞMAK KAYDIYLA BİR MUDDET SONRA MECLİSTE VEKİLLERLE GÖRUSMEK OLMAK UZERE BAŞKACCA TEKLİF VARSADA OTURUR KONUSURUZ DEGERLENDİRİRİZ HEP BERABER..

    NE DERSİNİZ?

    YanıtlaSil
  39. ONLARCA İNSANA CEVAP VERİYORUM, YAZIYORUM ANLATILAN HİKAYELER İNANILMAZ .. O NEDENLE HİÇ KİMSE YILMAK YORULMAK HAKKINA SAHİP DEĞİL BEN BIKMADIM AKSİNE YENİ BAŞLADIK DAHA FİKRİNDEYİM

    YanıtlaSil
  40. arkadaşlar görünen köy kılavuz istemez son siyasi gelişmeler ve referandum bizim için çok çok büyük şans adli para cezaların ekonomik suçlara af gelebilir sadece sesimizi yükseltmemiz lazım lütfen bu konuda dayanışma içine girelim bizim için bir şans güneşi doğdu bu güneşi iyi değerlendirmemiz lazım hadi arkadaşlar hadi gayret bu vicdansızlara bu zalimlere teslim olmayalım bu tefecilerin zulmune maruz kaldık şimdi sıra bize geliyor fırsat bu fırsat TEK YAPACAĞIMIZ YÜKSEK SESLE BAĞIRMAMIZ SESİMİZİ DUYURMAMIZ ÇÜNKÜ SAYIMIZ ÇOK OY ADEDİMİZ FAZLA HADİ ARKADAŞLAR HA GAYRET ihtiyar

    YanıtlaSil
  41. ARKADASLAR BU REHAVETIN SONU KOTU OLABILIR
    YUMURTA KAPIYA GELMEDEN HAREKETE GECMEK LAZIM

    YanıtlaSil
  42. sitede eski dayanışma ruhu çok azaldı,bu çok kötü gelen mesajlar 15-20 de kalıyor.

    YanıtlaSil
  43. berkaya@haberturk.com buraktasci@haberturk.com atil.ayaz@fox.com.tr catakli@gazetevatan.com ybulut@htgazete.com.tr arena@arenahaber.com; bpamir@htgazete.com.tr; starhaber@startv.com.tr; siyasetmeydani@siyasetmeydani.net; sansursuz@haberturk.com; faltayli@htgazete.com.tr; enver.aysever@skyturk.tv; msarikaya@htgazete.com.tr;
    kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr arkadaşlar mail adreslerini yukarıda belirttım bütün haber tv gazate bize kulak verebilecek herkesi.. saygılarımla (seymen)

    YanıtlaSil
  44. mesaj az olması sorun bitti demek değildir bence chp saf olmalıdır akp bize merhem olmaz maalesef bu işi siyasetten başkası çözemez siyaset yapma falan demeyin..fakslarda oraya yönlenmelidir..

    YanıtlaSil
  45. Arkadaşlar

    HUKUK FAKÜLTELERİNİN DEKANLARINA ön sayfada yazdığım mesaj hariç ek olarak 7 yazı gönderdim...

    İşte Hukuk Fakültesi Dekanlarının mail adresleri;

    hukuk_dekan@istanbul.edu.tr; hukukdekan@marmara.edu.tr; hukuk@marmara.edu.tr; nyuzbasioglu@gsu.edu.tr; igul@bahcesehir.edu.tr; ttarhanli@bilgi.edu.tr; handann@bilgi.edu.tr; hukuk@maltepe.edu.tr; ulucande@maltepe.edu.tr; kabaalioglu@yeditepe.edu.tr; law@yeditepe.edu.tr; i.ulusan@iku.edu.tr; hukuk.dekan@iku.edu.tr; hukuk@akdeniz.edu.tr; hukfak@anadolu.edu.tr; ngerek@anadolu.edu.tr; akkaya@law.ankara.edu.tr; hukuk@law.ankara.edu.tr; rmturko@atauni.edu.tr; remzioto@dicle.edu.tr; yusuf.karakoc@deu.edu.tr; hukuk@gazi.edu.tr; ihsaner@gazi.edu.tr; bozkurtenver@yahoo.com; hukuk@kou.edu.tr; gonulbalkir@yahoo.com; hukukfak@selcuk.edu.tr; hukuk@baskent.edu.tr; cag@cag.edu.tr; onen@cankaya.edu.tr; webadmin@cankaya.edu.tr; tonen@hotmail.com; nevzatk@iticu.edu.tr; hukuk@bilkent.edu.tr; law@bilkent.edu.tr; ufukuni@ufuk.edu.tr; hukuk@ufuk.edu.tr; tcentel@ku.edu.tr; ncagan@atilim.edu.tr; law@atilim.edu.tr; aguzel@khas.edu.tr; ikayar@erciyes.edu.tr; erchukuk@erzincan.edu.tr; dsenyuz@uludag.edu.tr; hukukfakultesi@hacettepe.edu.tr; turgut.turhan@emu.edu.tr; info@neu.edu.tr; okan@okan.edu.tr; guzinu@beykent.edu.tr; hucisik@dogus.edu.tr; iletisim@izmir.edu.tr; hukuk@fatih.edu.tr; filiz@itu.edu.tr; hukuk@sdu.edu.tr

    YanıtlaSil
  46. arkadaşlar bir şey düşünün bakın yüzbinlerce çek ten ve ekonomik suçtan mahfolmuş insanlar var fakat bir araya bir türlü gelemiyoruz birbirimizden haberimiz yok bu işi çözmemiz lazım mesela Kemal beyin ağzından bu gün çekten mahfolmuş hapse düşmüş esnaf lafı geçseydi bizim kaderimiz değişirdi bu gün bu konuşmayı yapcağı belliydi bire bir tanıdığımız milletvekilleri vardı keşke çıtlatsaydık bir fayda olurdu buna benzer şeyler her şeyden önce bizim derlenmemiz lazım sağolsun Sibel hanım olmassa site kökünden kuruyacak lütfen kendimize gelelim bir iki arkadaşımız sitenin amacıyla ilgili liderliğe soyunsun sitemiz gittikçe sönüyor günler su geçiyor sonra yine hep beraber ağlayacağız siteyi ilk kuran arkadaşlar nerdeler bu kadar emek verip sonunu getirmeden nereye gittiler yada şu anda benim gördüğüm kadarıyla Sibel hanın bu işin başına tam manasıyla geçsin bizde nasıl bir destek istiyorsa verelim bakın mayıs ayıda bitiyor her kes kendine gelsin eğer birlik olursak bu hastalığı yeneriz şöyle bir düşünün altı ay önce ne çektiğimizi düşünün aynısını yakında yine çekeceğiz bu sefer umudumuzda olmayacak her şeyin hayırlısı selamlar ihtiyar

    YanıtlaSil
  47. adli tatil girmeden arkadaslar bahar rehavetini atalım uzerimizden

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar 13.sırada yazan arkadaş,anayasa raportorunun görüşlerinin lehimize olduğu yönündeki duyumlar doğrumu çünki bu çok önemli bir gelişme.

    YanıtlaSil
  49. SAYIN KILIÇDAROĞLUNA MAİL ATTIM.


    SAYIN KILIÇDAROĞLU BİZ SAYILARI ONBİNLERİ GEÇEN KARŞILIKSIZ ÇEKTEN DOLAYI HAPİS YATMA RİSKİ OLAN ESNAF VE İŞADAMLARIYIZ. EKOONOMİK SUÇA HAPİS CEZASI KALDIRILSIN. HAPİSTEYKEN BORÇLARIMIZI NASIL ÖDEYEBİLİRİZ. ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ BORÇLARIMIZIN TEMİNATI OLMAMALIDIR.AKP BU YASAYI HALLEDEMEMİŞTİR.5941 NOLU YASAYI ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRMIŞTIR.BANKA LOBİLERİNİN VE FACTORİNG FİRMALARININ BASKIDSINDAN KURTULAMAYIP AİLELERİN DAĞILMASINA VE ACI ÇEKMESİNE GÖZ YUMMUŞTUR. LÜTFEN BU İŞİ BİTİRİN ARTIK. BİZ ÇEK MAĞDURLARININ MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İÇİN BUTONA BASIN ARTIK . SİZDEN İKİ ÇOCUK BABASI OLARAK YALVARIYRUM. GENEL BAŞKANLIĞINIZIN TÜRKİYEYE HAYIRLAR GETİRMESİ DİLEĞİYLE. SAYGILARIMLA AHMET HAKAN

    YanıtlaSil
  50. MERHABA ARKADAŞLAR,

    GEÇENLERDE SİBEL HANIMIN CANLI YAYININA KATILDIĞI SKY TÜRK TV DEKİ PROGRAMCI SN. ENVER AYSEVER CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ OLMUŞTUR...

    BU RÜZGARI BİZLER DE ARKAMIZA ALMALIYIZ..
    DOĞRUDAN HAŞİM KILIC A ULAŞMAK ONU ETKİLEMEK HAYALDİR ANCAK BU YENİ SİYASİ OLUŞUMDA SESİMİZİ DUYURALIM UNUTMAYIN Kİ BU HÜKÜMETİN OLUMSUZ İCRAATLARINDAN BİR ÇOĞUNU CHP ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIMIŞTIR VE RED ALMIŞTIR!! CHP ÇEK YASASININ İPTALİ İLE İLGİLİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR ANCAK BU KONU GENİŞ KİTLELER TARAFINDAN BİLİNMEMEKTEDİR. DAHASI ENVER AYSEVER DE TAM ANLAMIYLA BİLMEMEKTEDİR...

    ENVER AYSEVERİN PARTİ MECLİSİNE SEÇİLMESİ VESİLESİ İLE TEBRİKLERİMİZİ SUNARKEN KONUYU TEKRAR GÜNDEME GETİRME İMKANINI YAKALAMAMIZA BİR FIRSATTIR...

    LÜTFEN MAİLLERE ASILALIM

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  51. sayın genc avukatlarımızada burdan seslenmeye calısayım benımde vekaletım var sızde
    bu magdur ınsanlar uzerınden sakın rant elde etmeye kalkmayın surumden kazanc mantıgı ıle bu vebalın altından allahın huzurunda kalkamazsınız onderlıgınızı ona gore yapın

    YanıtlaSil
  52. Bızlerın Kemal Kılıcdaroglundan baska cıkar yolumuz kalmamıstır bence

    YanıtlaSil
  53. chp uzerınde yogun bır baskı kurmamız lazım

    YanıtlaSil
  54. siteden çok ayrılanlar olduu

    YanıtlaSil
  55. Çek mağdurlarına çözüm ürettiniz ...Hem çek mağduru olup ta, hem çek den dolayı icra dairesine tahhüdü ihlali olanlar, alacaklılara karşı mağdur durumda kaldı.DEVLET SÜREC VERDİ .ama alacaklı hem parasının çogunu zaten tahsil etmiş ve kendisini devletten daha devletli olarak görmekte. yasayı çıkartırken ,
    Diyemezmiydiniz ki çekten dolayı tahüdü ihlali olanların devletin vermiş oldugu yasal süre kadar 5941 sayılı yasa uyarınca kabul gören süreç kadar tahüt süresince tahüütü ihlalide uzatılamazmıydı alacaklıların insafiyetine (keyfiyetine) bırakılmasaydı diyorum. ben tahütlerimi verdim devlet kabul etti ama alacaklılarım tahhüütü ihlalimden çıkan cezalara süre vermedikleri için işimin başına geçemiyorum daha ödeme programımı bile yapamadım. kişisel egolarını tatmin eden tuzu kuru alacaklıların ellerine bizleri bıraktınız diyorum .Kendileriyle görüşmelerimde beni umursamaz tavırlar sergileyen bu alacaklıları sizlere havale ediyorum lütfen bu çek,inden dolayı tahütü ihlali olanları en azından devletin vermiş oldugu süreç kadar bizlerin üzerinden esaretini çekmenizi ve benim gibi daha nice dürüst borcunun takipcisi insanlarında önünü açmış olursunuz

    YanıtlaSil
  56. arkadaşlar temyizdeki dosyalara yeniden yargılama yapılacakmış acaba bu uyarlama yargılaması için duruşma tebligatı alan varmı ikincisi bu yargılama için duruşmaya giren varmı cevaplarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  57. Barışçı-Mersin23 Mayıs 2010 23:42

    Değerli arkadaşlar; bu gece, CHP'li birçok Sayın Milletvekilimize, bazı TV ve gazetelere, daha evvel hazırlamış olduğum, yazı metnimi mail olarak gönderdim, bilgilerinize. Sayın; Av.Sibel Sevinç Hanım (Hocam) ve tüm emeği geçen arkadaşlarıma saygılarımla.

    YanıtlaSil
  58. Arkadaşlar buraya yazmamaya aylar önce karar vermiştim ve uzun zamandır da yazmadım fakat artık içim dayanmıyor bu böyle gitmez benim davalarım yeni başladı.Tahhahüt de vermedim en az 3 yılım var mahkeme günleri 2011 e veriliyor.Amaaa bir çok arkadaşımızın şurda en fazla 6 ayı kaldı küskünlük kırgınlık zamanı değil artık toplanmalıyız.Hep beraber mücadele verdik ve bir parmak bal olsada tahhahüt işini becerdik yine yapabiliriz.Ben mücadelemiz de çok güçlü isimler olan Cüneyt,Myway,Jenardi,Sami kal,Aslı,gül abla,hakan,adnan mert ve daha bir çok arkadaşımızı burada görmeyi diliyorum biz güçlüydük ve başardık eğer toparlanırsak yine başarabiliriz kimsenin önderliğine ihtiyacımız yok biz grup çalışması yaptık ve sesimizi duyurduk yine yapabiliriz.Bizi meclis de bizim kadar savunan vekiller şu an daha güçlü esen rüzgarın yönünü bize çevirebiliriz.ama bunu ancak hep beraber olursak yapabiliriz.lütfen duyarsız olmıyalım meclis tatile girecek sesimizi daha gür çıkaralım kimse kimseyi şahsi olarak sevmek zorun da değil ama tek bir gerçek var o da çok az zaman kaldığı.şu an herkes daha özgür kısıtlı imkanlarla başarıla bilinen bu rahat ortam da daha kolay olmaz mı?

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  59. ENVER AYSEVERİN YÖNETİME GİRMESİ BENCE ONA DAHA DA COK MAİL ATMAYI SUAN İÇİN İLK ADIM ADINA ÖNEM ARZETMEYE BASLADI FİKRİNDEYİM

    YanıtlaSil
  60. ARKADAŞLAR ARTIK TOPARLANMA VAKTİ GELDİDE GEÇİYOR!!!!!!!! ÜZERİMİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATMAMIZ LAZIM.ŞU BİR KAÇ AYDA HEPİMİZ GÖRDÜKKİ BİRLİK BERABERLİK VE HEDEF GÖSTERECEK ARKADAŞLARIMIZ OLMAYINCA SESİMİZİ HİÇ DUYURAMIYORUZ.ÖNCEDEN HEPİMİZ VEKİLLERİ HEM TELEFONLA ARIYOR HEMDE FAX ÇEKİYORDUK.VE BUNUN KARŞILIĞINIDA YENİ YASADA AZDA OLSA BİR KARŞILIĞI OLARAK TAHÜTLE ALDIK.LÜTFEN ARKADAŞLAR BİRLİĞİMİZİ TEKRAR KURALIM.TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ BU!!!!KAVGALARLA BİRYERE VARAMIYACAĞIMIZI ARTIK HEPİMİZ GÖRDÜK.AMACIMIZ BİR OLDUĞUNA GÖRE KAVGALARI VE KISIR TARTIŞMALARI AMACIMIZA ULAŞANA KADAR LÜTFEN BİR KENERA BIRAKIP BİRLİĞİMİZİ TEKRAR SAĞLAYALIM.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  61. anayasa mahkemesinden bir haber varmı yada bir duyum varmı

    YanıtlaSil
  62. BENDE ÇEK MADURU EŞİYİM.BU KONU TÜM AİLELERİMİZ VE COCUKLARIMIZIDA İLGİLENDİRİYOR.LÜTFEN ARTIK BİREYSEL KINAMALAR YERİNE ÖRNEK BİR ADIM ATALIM.BU KONU ÜZERİNDE NE KADAR HUKUKA AYKIRI YORUMLARI OLSADA ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI BULUNUYOR.HUKUKÇU ARKADAŞLARIN NORMAL PROSEDÜRLERİ BİZLERE HATIRLATMALARI YERİNE ÖRNEK YOL ÇIKIŞLARI BULMALARINI BEKLİYORUZ.BİRLİK İÇİNDE YER ALIRSAK AİLELERİMİZ İLE BİRLİKTE NE KADAR BÜYÜK BİR GÜÇ OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM.DEVLETİMİZDE HUKUKUN VE ADALETİN BU AŞAMAYA GELMESİ ÇOK ÜZÜCÜDÜR.BİRİMİZİN ÖNDER OLMASI ŞARTTIR.

    YanıtlaSil
  63. ANAYASA MAHKEMSININ IPTALINDEN BASKA KISA VADEDE COZUM YOK ARKADASLAR
    YENI YASA CIKMASI ICIN BU HUKUMETIN DEGISMESI GEREKIYOR
    GORDUKKI BUNLAR TEFECI HUKUMET KENDILERINDEN BASKASINI DUSUNMUYORLAR
    ANAYASA MAHKEMESI KISA VADEDE EN IYI COZUM YOLU
    DIGER ALTERNATIF COZUMLER UZUN VADE
    BU AMPUL KAFALILARDAN BASKA BIR SEY OLMAZ
    ASLINDA AMPUL BILE OLMAZ YA
    EDISON BILSEYDI AMPULU ICAT ETMEKTEN VAZGECERDI

    YanıtlaSil
  64. cezası kesinleşen tüm dosyalarım için taahhüt verdim ve ceza evinden çıktım ancak tutuklu bulunduğum dönemlerde yeni kesinleşen dosyalar bana tebliğ edilmediği halde şimdi onlar için bilgim olmadığından dolayı taahhüt veremedim.ve bu yüzden itiraz etmemize rağmen tutuklu bulunduğum dönemlerde kesinleşen cezalardan haberim olmadığını mahkemeye ilettiğim halde dosyalarımız bile incelenmeden infaz kararı verilmiş.bana bu konuda yardımcı olacak arkadaş lar varmı..sizlerde bu tip infaz kararları geldimi acaba...

    YanıtlaSil
  65. taahhüdüm önce kabul sonra reddedilmiş. üstüne en yüksek 1500 gün olan cezam 3900 güne çıkartılmış. bu kararlar 15 gün arayla verilmiş. nasıl oluyor anlamıyorum. yarın karara itiraz edicem. kabul olur olmaz. üzücü ama umudumu kaybetmeye başladım. ya af çıkmalı (hapis cezası kalkmalı) ya da piyango. başka kurtuluşum yok. emeklerinize ve yardımlarınıza teşekkür ederim. umarım sizler benim durumuma düşmez kurtulursunuz. hepinize saygılar.

    YanıtlaSil
  66. HUKUKCU OLARAK ÖRNEK BASKA CIKIS YOLLARI BULUNABİLSEYDİ ZATEN SU ASAMAYA KADAR B İR ÇOK AVUKAT BUNU BULUR 5941 İN ÇIKMASINA İHTİYAÇ KALMAZDI.

    NE YAZIK Kİ
    ZATEN YAPILABİLECEKLERİ SON NOKTAYA KADAR ZORLUYORUZ. BU AŞAMADAN SONRA DA SADECE YA YENİ BİR KANUN CIKAR,YA BİR AF CIKAR, YADA ANAYASA MAHKEMESİ BU KANUNU İPTAL EDERSE BİR SONUCA ULAŞILABİLİR. ÇIKIŞ HUKUKTA SON NOKTAYA KDAR KULLANILIYOR ZATEN, BUNDAN SONRASI SADECE SİVİL TOPLUM MESELESİNDE .

    YANİ DEYİM YERİNDEYSE TOP SİZLERDE BİZ İSE SADECE ZAMANI KONTROL EDİYORUZ

    YanıtlaSil
  67. 64 ÖNCE MAHKEMEYE MURACAAT EDİNİZ OLUMSUZ CEVAP ALDIYSANIZ BU AŞAMADA ACİLEN KANUN YARARINA BOZMA TALEP ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

    YanıtlaSil
  68. Zeynep hanım bence kimse kimseyle küs değilde, yazdıklarımız yayınlanmıyor.

    YanıtlaSil
  69. Sayın 51,
    Burada hiçbir avukat bedelsiz iş yapmaz, az veya çok muhakkak bedelini ister, bizim bir yanlışımız var avukatlardan bize önderlik yapmalarını bekliyoruz, hiç kimse kazancının azalmasını ister mi? Ben Av. Sevinç hanımın bu
    sitedeki ilk yazısını çok iyi hatırlıyorum,(Beni, şahsın konusunda haklı olup olmaması hiç ilgilendirmez ben kazancıma bakarım) diye yazmıştı, tahahhüt konusunda Sibel hanım kaç vekalet aldı, ne kadar ücret aldı, hangi müvekkiline dosyası ile ilgili bilgi verdi? Söyleyebilir mi acaba...

    YanıtlaSil
  70. sitede gönderilen yorumların yayımlanmaması gibi bir şey yok.
    içeriği küfür ve hakaret içermeyen her mesaj yayınlanmaktadır...

    YanıtlaSil
  71. Meclistekilerin çogu ticaret sahibi, az sayıda olanların haricinde hiçbirisinin işine gelmez gibi geliyor bana af meselesi. İnşallah yanılıyorumdur.

    YanıtlaSil
  72. 69 NOLU YORUMA CEVAP

    --HİÇBİR AVUKAT BEDELSİZ İŞ YAPMAZ A KARŞILIK OLARAK

    EVET YAPMAZ YAPAMAZ, ZİRA ÜCRETSİZ İŞLERİ SADECE İSTANBUL BAROSU TAYİN EDER VE AVUKATLIK UCRETİNİ SİZİN YERİNİZE AVUKATINIZA ÖDER.
    BEN DE YAPAMAM YAPARSAM DA MAKBUZUNU KESER KOYARIZ.KESTİGİNİZ MAKBUZUN VERGİSİNİ CEPTEN ÖDERSİNİZ.

    HİÇBİR AVUKAT ÜCRETSİZ İŞ YAPMAZ AMA COGU AVUKAT SURADA YAZDIGIM BİLGİLERİ DAHİ VERMEZ..
    HER NE KADAR BİLGİ SAHSA AİT MÜLKİYET GEREKTİREN BİR HUSUS DEĞİLSE DE UYGULAMADA NEYİN NASIL OLDUGUNU SİZLER DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ SANIRIM..


    KAZANC MESELESİNE GELİNCE DİRSEKLERİMİ HUKUK FAKULTESİNDE BOŞA DA CURUTMEDİM DEĞİL Mİ? KAZANCIMIN AZALMASI YADA ÇOĞALMASI BU SİTEYE BAGLI DEĞİLDİR. TAAHHUT SURESİNCE GECE YARILARINA KADAR ALINAN VE VERİLEN BİLGİLER AŞİKARDIR.

    AVUKATLAR KAYBEDECEKLERİ YADA KAZANACAKLARI DAVALARI MUVEKKİLLERİNE BİLDİRMEK ZORUNDADIRLAR..Kİ BUNU BEN FAZLASIYLA YAPTIGIMI DA AYRICA BİLİYORUM. YAZDIGIM İLK YAZIYI HATIIRLADIGINIZA GÖRE SİSTEM BU SUANDA BUNUNLA İŞLER YÜRÜYOR DEDİĞİMİ YADA AVUKATSIZ NASIL TAAHHUT VERİLİR MUHABERE YAPILIR SORULARINA VERDİGİM UZUN UZUN CEVAPLARI DA HATIRLAMIYOR İSENİZ SADECE NANKÖRLUK ETMİŞ OLURSUNUZ..

    AYNI SEKİLDE İTHAMLARDA BULUNDUGUNUZ BEN DENİZ İ ARASTIRMAK TEYİT ETMEK İSTEYEN MAGDUR OLMUS HANGİ ARKADASIMIZ VARSA BAROYA SİKAYET EDER SORUN CÖZULUR...UZUN LAFA GEREK BİLE YOK

    Kİ SİZ ADINIZI BİLE ACIKLAMAKTAN ACİZ KALMAKTAN ÖTEYE GEÇEMEMİŞ BİR BİREYSİNİZ..

    TAAHHUT KONUSUNDA KAÇ VEKALET ALDIGIM KONUSU SİZİ NEDEN BU KADAR İLGİLENDİRDİ.. BUGUN RAHMİ OFLUOGLUNUN ADINI ZİKREDEN VEYA DAHA ÖNCE ARAYIP TEHDİT EDEN TEFECİ SİZMİSİNİZ YOKSA...

    YOKSA HALEN ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIGI İLE ELDEN GELENLERİ SONUNA KADAR ZORLADIGIMIZI UNUTARAK İŞİM BİTTİ GÖZUYLE BAKTIGINIZ ÜSTÜME DE HİÇ ALINMADIGIM BU KONUDA 3-5 AY SONRA TEKRAR BENİ ARIYOR OLAMAYASINIZ...

    SİZİN SORULARINIZI VE İTHAMLARINIZI BURADA NOKTALIYORUM... CEVAP VERMEK İHTİYACINI DUYDUM ZİRA SİZ BU SİTEDE BENİM EMEGİMİN GEÇTİĞİ AMA YEMEK YEDİGİ SOFRAYA BURUN KIVIRAN BİR NEVİ ŞAHSINA MUNHASIR BİRİ OLDUGUNUZ KANAATİMLE GERCEKTEN YARDIMA İHTİYACI OLAN DİGER İNSANLARA HAKSIZLIK ETMİŞ OLACAGIMI DÜŞÜNÜYORUM..


    DURUM BU KADAR BASİT KENDİ ÇAMURUNUZU LÜTFEN ÜZERİME SICRATMAYINIZ...

    DİGER ARKADASLARDAN DA AYRICA ÖZUR DİLİYORUM..ANCAK BU KADARINA DA TAHAMMUL ETMEK İMKANSIZ..

    BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  73. Barışçı-Mersin24 Mayıs 2010 22:59

    69'da yazan değerli arkadaşım; ben, değerli bir avukat ve değerli bir insan olan, Sayın; Av.Sibel Sevinç Hanımın, savunuculuğuna soyunmak istemiyorum ama, anımsarsanız; kendileri, gayet açık yüreklilik ve cesaretle SKY TÜRK'teki programında, sizin şu anda sormuş olduklarınızada cevap verdiler. Benim şahsen; davalarıma baksın diye, iki yıl müddetle yanında ücretsiz olarak çalıştığım avukatıma, bugün bir işim düşse, değil hakkını; hakkından fazlasını almaya çalışır. Ancak; unutmayınki, Av.Sibel Sevinç Hanım, birçok arkadaşımızın davalarına çok düşük ücretlerle bakmışlardır. O halde; nedendir bu siteminiz, neden? Ayrıca; rumuz olarakta olsa, bir adınız yokmu? değerli kardeşim. Aylardır; sitemizde, Av.Sibel Sevinç Hanım, birçok sorularımıza ve sorunlarımıza, çare olmaya ve bizlere önder olmaya çalışmadımı? Bu bakımdan; kusuruma bakmazsanız, eleştirinizi biraz acımsızca bulduğumu ifade etmek zorundayım. Bunları yazmakla; yeni bir tartışma başlatmak istemiyorum. Gelin hep birlikte; ortak yol haritası çizerek, çalışmalarımıza devam edip, hayırlı sonuçlara ulaşalım. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla.

    YanıtlaSil
  74. SİTEDE ESKİ DAYANIŞMA RUHU KALMADI.GÖNDERİLEN MESAJLAR 5-10 DAKİKADA YAYINLANIRDI,ŞİMDİ BİR GÜN GEÇTİKTEN SONRA YAYINLANIYOR,NEDEN GEÇ YAYINLANIYOR.

    YanıtlaSil
  75. yaptığınız çok terbiyesizce ve saygısızca bir davranış sibel hanımı tanıyana kadar hangi avukatı arasam veya gitsem param olmadığı için yüzümüze bile bakmadı kaç tane avukatı aradımsa hepsi adresini verip bürosunda danışmanlık ücretiyle sorularıma cevap verebileceğini söledi bu tarz davranışlarınızla sibel hanımı küstürdüğünüzde sizmi bize yardımcı olcaksınız sorularımıza en azından gece gündüz ne sorsak cevap alabildiğimiz bir insan var onuda küstürmiyelim ayrıca sizin dediğiniz ROBİN HOOD lar sadece masal gerçek hayatta insanlarında hayatını geçindircek kadar parayı kazanmaları gerekiyoki bizlere yardımcı olsun sizin tuzunuz kuru anlaşılan...

    YanıtlaSil
  76. evet yapılanlar sorunları olan arkadaşların yararınadır...lakin sorunlarımızı farklı platformlarda dile getirebilecek ekibe ve organizasyonlara ihtiyaç vardır...avukat hanım burada sorunları olan arkadaşlara cevap vermekte ve yönlendirmektedir...bizler,ticari sorunları olan arkadaşlar, bir avukatla çalışacaksak içinde bulunduğumuz duygusal çöküntü ve zayıflamış irade sebebiyle yanlış kararlar vermemeli,dikkatli olmalıyız...bu durumdan yararlanmak ve çıkar sağlamak isteyenler vardır ve bundan sonrada olacaktır...(bu sözüm genel içindir hedef yoktur...)

    YanıtlaSil
  77. Sayın Hasan Barışçı bey, ben Av.Sibel hanımı eleştirirken belki eleştirinin dozunu kaçırmış olabilirim ama niye bu kadar sinirlendiğini anlayamadım. Ben şahsına çamur falan atmadım, bu sitede yaptığı yardımları söylüyor, o zaman Myway'in yardımlarını biz nasıl ödeyebiliriz. ben sadece ağaçtan düşenin halinden ancak ağaçtan düşenler anlar diye ,bir avukattan önderlik yapmasını istememizin yanlış olduğunu
    düşündüğümü söyledim, isim veya rumuz kullanmam
    şu an için uygun değil diye kuullanmadım, ilerideki günlerde kullanabilirim ama Av.hanımın dediği gibi ne tefeciyim, nede Av. Rahmi beyin adamı, gerçek bir çek mağduruyum ve 2 yıldırda bu sitenin müdavimlerindenim, Av.hanıma bu sitemimin neden olduğunuda bırakın o düşünsün.
    Hasan bey sizi asla üzmek istemem,hele tartışma
    yaratmak asla ...
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  78. SAYIN SİBEL HANIM YAZINIZIN HAKLI VE HAKSIZ BULUĞUM TARAFLARI VAR.EVET HAKLISINIZ HİÇ BİR AVUKAT KARŞILIKSIZ BİR ŞEY YAPMAZ,HAYIR HAKSIZSINIZ SİZ BU SİTEYE DAHİL OLDUĞUNUZ DA BURDA Kİ İNSANLARIN ZATEN HER ŞEYİNİ KAYBETMİŞ PARASIZ İNSANLAR OLDUĞUNU BİLİYORDUNUZ SANIRIM.

    EVET HAKLISINIZ SİZ DE BURADA EMEK VERDİNİZ VE YARDIMCI OLDUĞUNUZ ARKADAŞLAR SİZE EMİNİM MİNNETTARDIR.AMA HAYIRRR....

    O YAZIYI YAZAN ARKADAŞ KİM BİLMİYORUM ADINI YAZMASINI ÇOK İSTERDİM FAKAT O ARKADAŞIN NEZDİN DE 3-5 AY SONRA BENİ ARARSINIZ DİYE TEHDİT VARİ SÖYLEMİNİZ.

    BAKIN BU SİTENİN GEÇMİŞ HALİNİ SİZ BİLMİYORSUNUZ BURDA Kİ TÜN ARKADAŞLAR CÜNEYT,EMRE,GÖKHAN,SAMİ,TAYFUN VE DİĞER ARKADAŞLAR ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR YAPTILAR EMEK HARCADILAR VE MECLİS DE BEKLEYEN BİR TASARININ TAM İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMASADA GEÇMESİNİ SAĞLADILAR.AMA BUNU YAPARKEN BU BAŞARIYI KİMSE KENDİ ŞAHSINA AİT BAŞARI GİBİ GÖRMEDİ.BU MÜCADELENİN HER ANIN DA SADECE İÇERDE Kİ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN DEĞİL ONLARIN EŞLERİ VE ÇOCUKLARI İÇİN EMEK HARCANDI.BİZİ TEK YUMRUK HALİNA GETİREN YAŞADIĞIMIZ ORTAK KADER VE VİJDANLARIMIZ OLDU.BU ACILARI YAŞAMAYAN BİRİLERİNİN BİZİ ANLAMASI ZOR.MESELA SİZE TAHHAHÜT GÖNDEREN AMA SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN DEFALARCA ARAYAN VE CEVAP ALAMIYAN BİR ARKADAŞIMIZIN ÇEKTİĞİ BU ACIYI SİZ ANLAYAMAZSINIZ.BURDA KİŞİLER ARASINDA HER NE KADAR DA YER YER SORUNLAR ÇIKSA DA BİRİMİZİN CANI ACISA DİĞERİNİN DE ACIR VE DIŞARDAN GELEN FAKTÖRLER ÇABUK YAYILIR.ANLAYACAĞINIZ HİÇ BİR ŞEY GİZLİ KALMAZ.

    SİZİN KESİNLİKLE İNKAR ETMİYORUM KATKINIZ OLDUĞU KADAR BU SİTENİN DE MUTLAKA SİZE KATKISI OLMUŞTUR.TV KANALLARIYLA YAPILACAK ÇALIŞMALAR EĞER GERÇEK ÖZEN GÖSTERİLMİŞ OLSA SİZİ BİR ÇİZGİYE ÇIKARABİLİR Dİ AMA 1 KANALLA SINIRLI KALDI YANİ SÖZ KONUSU ÇIKARLARSA ALINDI VE VERİLDİ EN AZINDAN BÖYLE DÜŞÜNÜN.

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  79. ÇEK MAGDURU ARKADAŞLARIMIZIN DİKKATİNE... SEVGİLİ GÖKHAN YAZILARIN SANSÜRLENMEDİĞİNİ YAZMIŞ. SAMİMİYETİNE İNANIYORUM. GÜNLERDİR YAZDIKLARIM NEDEN YAYINLANMADI. HANGİSİNDE KÜFÜR YADA HAKARET VAR. SİZ ÜZÜMMÜ YEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ YOKSA BAGCIYI DÖVMEYEMİ. SEVGİLİ GÖKHAN İPLER SENDEMİ, YOKSA SENDEN BAŞKA BİR GÜÇMÜ VAR. BU DAVA ORTAK, ŞAHSİ KİN VE GAREZLE BİR YERE VARILMAZ. ÇÜNKÜ KİMSE KİMSENİN CEZASINI YATMAYACAK BURDA ORTAK NOKTA ORTAK MENFAAT HAKSIZLIGIN KALDIRILMASI VE ÖZGÜRLÜK OLMALI. BEN İNANIYORUMKİ ÇEKLE DAVASI OLAN KİN TUTMAZ VE İŞİ ŞAHSİLEŞTİRMEZ. BU ANCAK TUZU KURU VE ŞÖHRET PEŞİNDE OLANLARA YAKIŞIR.BEN BU SAYFAYA YAZMAMA KARARI ALMIŞTIM AMA ARAYA ASOS VE TURUVAZEYNEP GİBİ DEGERLİ ARKADAŞLARIN GİRMESİ VE MAGDURLARIN MÜCADELESİNE ZARAR VERMEMEK VE BÖLÜCÜ OLMAMAK İÇİN YAZDIM. İŞTE NETİCE ORTADA. BU YAZIM YİNE YAYINLANMAYACAK. SEVGİLİ AVUKATIM SİBEL HANIMA YUKARDAKİ YAZILAN YORUMLARIN OLACAGINI GÜNLER ÖNCESİNDEN SÖYLEDİM. VE BU SİTEYE MÜMKÜN OLDUGU KADAR YAZMAMASINI TAVSİYE ETTİM. KİMSEYE YARANILMIYOR.SİBEL HANIM EKMEGİNİ AVUKATLIKTAN KAZANIYOR, ONUDA BİR ANA DOGURDU BİR BABA YETİŞMESİNE EMEK VERDİ. BU KADAR ACIMASIZ OLMAK BİZLERE YAKIŞMIYOR. HERŞEYİN BİR BEDELİ VAR. GÜNLER ÖNCESİ BURAYA YAZDIM SİBEL HANIMIN BİR YANLIŞI VARSA, BİR MAGDURA ZARAR VERDİYSE AÇIKÇA PAYLAŞIN. HER AVUKAT HER DAVAYI KAZANACAK DİYE BİR KURALDA YOK. EGER BU İŞ BU KADAR KOLAY OLSAYDI BU GÜNLERDE OLMAZDIK: KİMSENİN ELİNDE SİHİRLİ DEYNEK YOK. İŞİNİZE GELİRSE VEKALET VERİR GELMEZSE VERMEZSİNİZ KİMSENİN ZORLADIGI YOK. BURDA ŞUNUDA BELİRTİYİM BEN EN SON AVUKAT VE POLİSE GÜVENİRİM. SİBEL HANIMDA VEKALETİM FALANDA YOK. YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEDİM.SADECE İYİ NİYETLE MÜCADELEYE KATKISINI BİLİYORUM. VE DÜRÜST OLDUGUNA İNANIYORUM. ZAMAN DEDİKODU YAPMAK YADA ŞAHSİ EGOLARIN TATMİN ZAMANI DEGİLDİR. BU YAZIMI İSTER YAYINLAYIN İSTER YAYINLAMAYIN. UMURUMDA DEGİL. BEN ULAŞMAK İSTERSEM MAGDURLARA HER YOLDAN ULAŞIR VE DOGRULARI ANLATIRIM. SABIR SINIRLARINI LÜTFEN ZORLAMAYIN. BURDA DİKKATİMİ ÇEKEN SİTEDE HERKESİN BİLDİĞİ TANIDIGI ESKİ ARKADAŞLARDAN KİMSE KALMADI. YAZILAN YORUMLAR YA İSİMSİZ YADA TANINMAYAN İSİMLER. BEN BUNU ŞÜPHEYLE KARŞILIYORUM. DAVA REYTİNG YÜKSELTME DAVASI OLMASIN.

    YanıtlaSil
  80. Adsız dedi ki;

    Ne demiş bu ADSIZ... Yahu ben anlamıyorum adı sanı olmayan biri ne dedi diye merak edilir mi?, ne derse desin yazısı yayınlanır mı?

    Şahsın bir kere ADI YOK...

    Ben öteden beri bu ADSIZ mesajlara karşıyım...

    GÖKHAN kardeş niçin adsız mesajları yayınlıyorsunuz anlamış da değilim...

    İkincisi, adı sanı da olsa ABSÜRD mesajların, LAF OLSUN kabilinden yazıların da yazılması ve yayınlanması doğru değil...

    Eskiden hayırseverler şehrin uygun yerlerine "HAYRÂT" olsun diye SEBİLLER yaptırırdı... Gelen geçen içsin diye...

    Ama bu ADSIZ kimsenin aklından geçtiği gibi DOKTOR, AVUKAT, MÜHENDİS gibi meslek sahiplerinin HAYRAT maksadıyla çalıştığını ne duydum ne gördüm...

    SADRA ŞİFA olmayan bu beklentilerin kişisel bir beklenti olması bile sağlıklı değilken biz mağdurlar adına dile getirilmesi hepten "tADSIZ" bir durum...

    YanıtlaSil
  81. sayın sibel hanım. siz bu patavatsız kişilere aldırmayın.ve sakın bunlara kızıpda biz mağdurlar üzerinden elinizi çekmeyin. zira size daha çok ihtiyacımız var. AHMET HAKAN

    YanıtlaSil
  82. Tabiki herkes emeğinin karşılığını alacak. Bu şekilde yorumlara gerek yok. Davayı verende alan arasındaki konu bizim konumuz ne yapacağız ona bakalım Zaman bitiyor gereksiz çatışmaya zaman yok... Ltfen artık organize bişeyler yapalım. Sadece burada yazıp yazıp okuruz başka bişey olmaz.....

    YanıtlaSil
  83. 51 ve 69 yazanlara şunu söylemek istiyorum kısa ve öz bir cevap.Bu sitede Av.Sibel Hanım olmasaydı dahamı iyi olurdu.Öyle bir çamur atmışsınızki kargalar bile buna güler.Sy.Sİbel hnm.yinede sabırla sizlere şunu söylemiyor cevap olarak ama artık ben dayanamadım bildiğim için yazıyorum.Kaç arkadışımızn dosyasına hiç bir ücret talep etmeden katşılıksız vekalet verdi hemde gelecekte bile ücret talep etmeyeceğini söyleyerek bunun sayısını biliyormusunuz?Peki kaç arkadaşımıza komik rakamlar karşılığında işe başlama parası adı altında taahhütler verdi dosyalarına ve bu kişilere hiç bir zaman ne kendisi nede sekreteri telefon açıp şu kadar borcunuz var diye hatırlatmada bulundu.Çünkü bizlerde para yoktu oda bunu biliyordu,hiç bir zaman sıkıştırmadı diğer avukat meslektaşları gibi tehdit etmedi.Sky Türk tv de sesimizi neden duyurdu.Neden burda sabahlara kadar bizimle bilgi paylaşımında bulundu neden telefonlarını verdide her aradığımızda karşımıza çıkıp saatlerce sabahlara kadar bizi doğru yanlış hakkında yönlendirdi.Ben şahsen Sibel hanımı tanımadan önce avukat tutduğum için kendisine vekalet veremedim ama benim avukatımın yanlışlarını bile Sibel hanım düzeltti.Çalıştı çabaladı bizimle bilgi paylaşımları sırasında çek konusunda kendisini geliştirdi şu anda çek konusunda tüm avukatlara açık ara fark atacak kadar ilerde diğer meslektaşları gibi işin kolayını seçmedi gecesini gündüzüne kattı.Sizin attığınız çamur döndü dolaştı sizin yüzünüze bulaştı ben 51 ve 69 yazanları tefeci provakatörü olarak yorumluyorum başka bir şey olamassınız.Yazıklar olsun size.Sy.Sibel hnm.sizlere tüm çek mağduru arkadaşlar adına teşekkür ediyor yolunuzda devam etmenizi diliyorum.Saygılarımla.Bu bölücüler bizi hiç bir zaman bölemez.

    YanıtlaSil
  84. ARKADAŞLAR BEN KONYADAN YAZIYORUM.SİBEL HANIMI ÖNCEDEN HİÇ TANIMAZDIM.İLK DEFA TELEVİZYONDAN GÖRDÜM.BİR KAÇ İŞİM DÜŞTÜ ARADIM ALLAH RAZI OLSUN BANA YOL GÖSTERDİ.ÜSTELİK TELEFON BANA YAZMASIN DİYE BENİ KENDİSİ ARADI.KENDİ AVUKATIM OLSA BANA BUNU YAPMAZDI.TELEFONLA BANA DİLEKÇE YAZDIRDI.BEN UTANARAK KENDİSİNİ ARADIM.SAĞOLSUN YARDIMI ÇOK OLDU.KEŞKE İMKANIM OLSADA HAKKINI ÖDEYEBİLSEM.BU DAVA BİTTİ DENDİĞİ VAKİT ORTAYA ÇIKTI.DAVAYA SAHİPLENDİ.BENCEDE ÇOK YAKIN BİR SÜRE SONRADA HEDEFE ULAŞACAĞINA İNANIYORUM.

    YanıtlaSil
  85. av.sibel sevinç hanımın bir müvekkili olarak çok memnunum. gerçekten aldığı ücretin çok fazlasını hak eden biri. hanımefendinin moralini lütfen bozmayın.

    YanıtlaSil
  86. gönderilen yorumların neden yayınlanmadığını site yöneticileri açıklayabilirlermi

    YanıtlaSil
  87. ÇEK MAGDURLARI SİTESİ ESKİ ALIŞKANLIGINDA DEVAM EDİYOR. MÜZMİN HASTALIK AKP YALAKALIGI. ARTIK ANLAŞILDIKİ BU SİTE ADMİNLERİNİN DERDİ MAGDURLAR DEGİLDİR. MAGDURLARI KONTROL ALTINDA TUTMAK VE UYUŞTURMA POLİTİKASI DEVAM EDİYOR.BURADAN SİZ MAGDUR ARKADAŞLARIMIZI İKAZ EDİYORUZ. DERDİMLE DERTLENMEYEN BİZDEN DEGİLDİR. MÜCADELEYİ SEKTEYE UGRATANLAR, YAZILAN YAZILARI İŞLERİNE GELMEYİNCE SANSÜRLEYENLERDEN BU MÜCADELEYE NE KATKI BEKLENEBİLİR. ŞAHSİ KİN VE EGOLARIN TATMİN YERİ BURASI OLMAMALIDIR. YENİ BİR DÜNYA KURULUR ORDA YERİMİZİ ALIRIZ. BU MÜCADELEYİ ENGELLEMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ. İYİ NİYETLİ VE MAGDURLARLA BİRLİKTE MÜCADELE EDEN AVUKAT SİBEL HANIMA YAPILAN İFTİRALARI ŞİDDETLE KINIYORUZ. EY CÜNEYT, EY GÖKHAN, EY ZEYNEP ASLI BIRAKIN YALAKALIGI, BIRAKIN KORKAKLIGI YALAKALIKLA KORKAKLIKLA BÜYÜK MÜCADELE YÜRÜMEZ. SİZ ANCAK MÜZMİN MUHALEFET OLARAK KALIRSINIZ. BU KADAR MAGDURUN VEBALİ SİZİN ÜZERİNİZDE. AKLINIZI BAŞINIZA ALIN. GERÇEK MİSYONUNUZA DÖNÜN.

    YanıtlaSil
  88. bu yorum çek hükümlüleri dayanışma grubundan geldi. sonuna kadar katılıyorum. sizler riyakar ve iki yüzlü insanlarsınız

    YanıtlaSil
  89. bu adi ve basit politikanız nereye kadar sürecek güneş balçıkla sıvanmaz magdurlar aptal degil

    YanıtlaSil
  90. magdurları kime sattınız kimlere pazarladınız misyonunuz bizleri uyuşturmak ve pasifie etmekmi buna asla gücüğnüz yetmeyecek

    YanıtlaSil
  91. siz sildikçe sansürledikçe dahada bayagılaşıyorsunuz

    YanıtlaSil
  92. bizlere ahlak, namus, dürüstlük satanlar önce kendiniz dürüst olun satılık insanlar bedeliniz ne

    YanıtlaSil
  93. SİZLER MAGDURLARI APTALMI SANDINIZ BİZ GÜDÜLECEK KOYUN DEGİLİZ

    YanıtlaSil
  94. herkese selamlar.bazı arkadaşlar bir süre hapis yattıklarını yazmışlar.ben şunu merak ediyorum:diyelimki 10.000 tllik bir çekten 100 gün hapis cezasıverildi. hapis yattıktan sonra bu borç bitmişmi olur,yoksa borç devammı eder yani hapis yatmak çözümmüdür. BARIŞ

    YanıtlaSil
  95. SN. AV.SİBEL HNM. DİKKATİNE

    ben bir çek maduruyum avk. konuştuğumuzda kesinleşmiş dosyalar için ya ceza evinde yatacaz. yada karşı tarafla anlaşma yoluna gidilmesi gerekiyor dedi. benim çok samimi olduğum bir arkadaşım kesinleşmiş çek cezası sebebiyle ceza evine girdi. onun avk. ve danıştığımız bir çok avukat karşı tarafla anlaşmadan çıkamıyacağını söyledi.ist. barosundan bir avk. arkadaş vekaleti olmamasına ve dosyayı görmemesine rağmen dışarıya çıkartacağı konusunda garanti verdi.1 gün sonra dışarıya çıkardı nasıl yaptığını hiçbir şekilde söylemiyor. bu konuya açıklık getirebilirmisin,z. şu anda arkadaşım dışarda ve dosyanın düştüğünü söylüyor.

    YanıtlaSil
  96. Bizler www.cekmagdurlari.com sitesinde çok önemli bir birliktelik sağlamış idik... Sitemiz; başta Cüneyt kardeşimizin sakin, tarafsız, toparlayıcı ve fedakarca gayreti ile HUKUK MÜCADELESİ veren biz ÇEK MAĞDURLARININ uğrak ve buluşma yeriydi… Derdimizi kimseyle paylaşamadığımız, dün her yerde itibar görürken şimdi selamımızı almakta zorlanan vefasız insanların çok olduğu cemiyete çıkmayıp, kapandığımız yalnız dünyamızda nefes aldığımız, yeni dostluklar kurduğumuz bir yerdi www.cekmagdurlari.com...

    Aslında kısmen de olsa bir başarı sağlandı... İnanıyorum ki yakın bir gelecekte bu hukuksuzluk tarihe karışacaktır...

    Ancak; hikâyeleri, şartları, inanç veya inançsızlıkları, dünya görüşleri farklı pek çok mağdurun doğal halleriyle bu sitede bir araya geldikleri ve ortak paydaları bir hukuk mücadelesi olan bu insanların en büyük gücü de zaten bu yapıda olmalarından kaynaklanıyordu...

    DOĞRUSU; BİR HUKUK MÜCADELESİNDE İSYANLARI, FERYATLARI AYNI OLMASINA RAĞMEN SİYASAL ANGAJMANLARI BAKIMINDAN HOMOJEN OLMAYAN, HER SİYASAL DÜŞÜNCEDEN İNSANLARIN BİR ARAYA GELDİĞİ "DOĞAL, ORTAK VE İNSANİ REFLEKSLERLE OLUŞAN BİR SİVİL TOPLUM" HALİNDEKİ BİZLERE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK; BU PLATFORMU POLİTİK TARTIŞMALARA ALET ETMEKTİ...

    Muhakkak söylemlerimizde, mücadelemizde siyasi mülahazalar elbette ki olacaktı, ancak siyasi partilere karşı duruşumuz sadece yürüttüğümüz hukuk mücadelesi bağlamında eleştiri veya destek mesajları ölçeğinde olmalıydı... Kullanılacak dilin ve siyasal ifadelerin hukuk mücadelemiz bağlamından öteye geçmesine, hele slogan düzeyinde akıl dışı ideolojik sataşmalara, bir partiye (ve tabanına karşı) konumuz dışında hakaret, küfür gibi zinhar karşıtlık veya başka bir partiye militanlık haline dönüşmesine izin verilmemeliydi...

    Mesela ben böyle yazdım diye bana atılmadık iftira kalmadı… Beni bir parti yanlısı olarak suçlayanlara dedim ki; “KARDEŞLER, ARKADAŞLAR BİR PARTİ LEHİNE VEYA ALEYHİNE DEĞİL BİR YAZIMI, DEĞİL BİR CÜMLEMİ HATTA BİR KELİMEMİ GÖSTERİN” Hayır, bir kere bana saygısızca “SEN ŞUSUN” dediler ya, inatla ısrarla beni hedef almaya devam ettiler… Aslında yaptıkları; bana karşı ileri sürdükleri ve ispat edemeyecekleri bu yalanları değildi… Esasında yaptıkları; benim, “bu platformda sadece sizin gibi ezberci partizanlar, bir partiye düşmanlık edenler, küfürbazlar değil her siyasal düşünceden mağdurlar var” dememe karşı ayaklanmadır…

    Çünkü bu davranış her şeyden önce Kars'dan Edirne'ye, Samsun'dan Mersin'e tüm ülke genelinden bir araya gelmiş talihsiz çek mağdurlarına saygısızlıktı... Hem de ciddi bir saygısızlıktı... Kimsenin niyeti bu olmasa bile sonuç ortada; bir sanki bir provakasyon yapılmış gibidir...

    Yine de ümit ediyorum yanlıştan döneceğiz, hukuk mücadelemizde haklıyız, bizi anlayanlara destek olanlara yine gideceğiz, ikna edemediklerimize yine başvuracağız, ikna olmak istemeyenlerle de adam gibi mücadele edeceğiz...

    Birlik olursak, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ...

    Not: Bu yazımdan sonra bazı yazıları okudum, aman ALLAH'ım yine aynı FANATİK ve HAKARET içeren yazılar var... Yalaka, bayağı, basit, satılık insanlar.... UF! UF!...

    Bu sözleri sarfedenlere bir şey diyeyim SİZ KAFAYI YEMİŞSİNİZ... Ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor, sırf siyaseten veya kendinize ait bir nedenle sövme duygunuzu tatmin etmek için ateş gibi yürekleri yanan, çok hüzünlü bir şekilde hayattan kopmama mücadelesi veren TÜM MAĞDURLARIN mücadele gücünü ve dirliğini bozuyorsunuz...

    DURUN ve DÜŞÜNÜN...
    Eğer bağrınız yanıksa, ki öyledir...
    Eğer isyanlarda iseniz, ki öyledir...
    Eğer perişan durumda iseniz, ki öyledir

    Evet hepimiz sizin gibiyiz... Her gün bir travma yaşıyoruz... Her gün bir hüzün ve göz yaşı döküyoruz...

    Ben 5 yıllığım(!)... Mücadelemiz zaferle bitse, hüznüm üzüntüm ahir ömrüme kadar sürecek durumdayım... Ana Baba evim dahil satışta...

    Hepimize, SAĞDUYU LAZIM...

    YanıtlaSil
  97. Söz hukukçularda
    "Dünyada ve Türkiye'de Ceza Hukuku Reformları Kongresi" başlıyor
    24 Mayıs 2010 Pazartesi, 22:45:21
    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin koordinatörlüğünde, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin işbirliğiyle 26 Mayıs-4 Haziran 2010 tarihleri arasında "Dünyada ve Türkiye'de Ceza Hukuku Reformları Kongresi" düzenleniyor. Program şöyle:





    DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE CEZA HUKUKU REFORMLARI KONGRESİ





    25 Mayıs 2010

    Bahçeşehir Üniversitesi / İstanbul

    YanıtlaSil
  98. sayın avukat tv ye çıktınız ama arkadan işi rant a döktünüz bence siz bu işi çıkar için yaptınız sosyal bir olaya duyarlılığınızdan dolayı yanımızda olmadınız sanırım aşırı tepki ve ilginiz bence bize fayda sağlamaz..

    YanıtlaSil
  99. ARKADAŞLAR LÜTFEN SİBEL HANIM GİBİ 10 TENE AVUKAT OLSAYDI ŞİMDİYE BU İŞİ ÇÖZMUŞTUK HANİ NERDE AVUKATLARINIZ PARA ALMADAN KALEM OYNATMAZKEN SİBEL HANIM NE SORDUYSANIZ CEVAPLADI VE USTUNE BIRDE TV PROGRAMI YAPTI LÜTFEN ELİNİZİ.VİCDANINIZA KOYUN HAKKINI YEMEYİN AVUKAT HANIMIN...ŞUNUDA UNUTMAYIN VARSA SİBEL HANIM GİBİ BİR AVUKAT ÇIKSIN HADİ DE TANIYALIM....YOKKİ..LÜTFEN SİZDEN ÇOK MUCADELE VERİYO .....BEN BIR KEZ DAHA TEŞEKKURLERİMİ SUNUYORUM SİBEL HANIMA BURDAN ...(SEYMEN BEY)

    YanıtlaSil
  100. 99 A KESİNLİKLE KATILIYORUM. ÜMRANİYEDE 4 SENEDİR DEVAM EDEN ÇEK DAVAM VAR. BURSADAKİ AVUKATIMA PARASINI ÖDEMEME RAĞMEN 4 SENEDİR DEVAM EDEN DAVAYA SADECE BİR KEZ KATILDI. ŞİMDİ TAKİP BİLE ETMİYOR. NEDEN DEDİĞİMDE CEVAP BASİT " İŞLERİM ÇOK YOĞUN " İNANIN KALEMİ ARAYIP DURUMU BİLE SORMUYOR. HERŞEY PARAYI ALANA KADAR. SİBEL HANIMA RİCA ETTİM, HİÇBİR PARASAL AMAÇ GÜTMEDEN VE GAYET KİBAR BİR ŞEKİLDE KARŞILIYARAK ÜMRANİYEDEKİ DOSYAMI İNCELEDİ VE NE TÜR BİR DİLEKÇE SUNMAM GEREKTİĞİ KONUSUNDA BANA YARDIM ETTİ. HAKKINI ÖDEYEMEM. KENDİSİNE BÜTÜN ARKADAŞLAR HUZURUNDA SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM...

    YanıtlaSil
  101. 95 Caner bey. Arkadaşınızı kurtaran avukatın bilgilerini paylaşırmısınız. Bizde görüşelim bizimde sorunlarımız var. Teşekkürler Hasan Bafra

    YanıtlaSil
  102. ÜSTAD MURAT BEY ENGİN KÜLTÜR VE DÜŞÜNCELERİNİZİ KENDİNİZE SAKLAYIN. SİZE LAF YETİŞTİRECEK HALİMİZ YOK. HER ŞEYE HER LAFA HEMEN ATLAMAYIN ORDA YAZILANLARIN MUHATABI SİZ DEGİLSİNİZ NİYE KUYRUGUNUZA BASILMIŞ GİBİ BAGIRIYORSUNUZ NİYE GOCUNUYORSUNUZ.BU SİTEYİ BU HALE SİZ GETİRDİNİZ. YETER ARTIK.YOKSA PARTİCİLİK DAMARINIZMI KABARDI. ELİEŞTİRİYE VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP BARİ DİNİME SÖVEN MÜSLÜMAN OLSA. SİZE AHİR ÖMRÜNÜZDE İYİ CEZA YATMALAR. EGER GERÇEKTEN MAGDURSANIZ SİZİ 5 YIL CEZA BEKLİYOR. BOŞUNA UMUTLANMAYIN.

    YanıtlaSil
  103. sibel hanım siz çek mağdurlarının yanında olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum tabiiki az da olsa gerekli ücreti alacaksınız 98 de yazan arkadaş sen galiba alacaklı vekili yada tefecisin senin bu sitede olmaman gerekiyor.KAMİL

    YanıtlaSil
  104. 98 DE YAZAN ARKADAŞ SİBEL HANIM GİBİ BU İŞİ BİLEN VEYA BİZE ÜCRET ALMADAN ÖNCÜ BİR AVUKAT BULABİLECEKSEN GETİR BİZDE ALKIŞLAYALIM

    YanıtlaSil
  105. SİBEL HANIM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN BİZE YAPTIĞINIZ FİKİR YARDIMINDAN VE TELEVİZYON PROĞRAMINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

    YanıtlaSil
  106. SAYIN ARKADAŞLAR SANIRIM HEPİNİZİNDE BİR SIKINYISI OLDUĞU İÇİN BURADASINIZ.SIKINTISI OLAN BİRİSİDE KİM NE YAPSA DUYMAZ.BEN BAYAN OLARAK YÜZÜME KARŞI KÜFÜR ETSELER DUYMAM KİM HANGİ SİYASİ GÖRÜŞTE KİM NE YAPMIŞ HİÇ UMRUMDA DEĞİL NİYE ÇEKTİĞİM ACI DAHA BÜYÜK.ÇOCUKLARIMDAN UZAK İŞ KAYIP EŞ KAYIP EV KAYIP HER ŞEY BİTTİ. KISACASI HAPİS OLMAKTAN KAÇARKEN 47 YILLIK DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM MANEVİ DEĞERLERİMDEN UZAK ŞEHİRLERDE SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜYORUM.BU DURUMDADA KİMİN NE YAPTIĞI BENİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR.BIRAKIN BİRBİRİNİZE SATAŞMALARI DA BUNCA DERTLERDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPARIZ ONU DÜŞÜNÜN.ZAMAN BİRLİK ZAMANI HİÇ KİMSEYİ SİYASİ GÖRÜŞÜ FALAN KURTARMIYOR KİMSEDEN KİMSEYE FAYDA YOK BİZLER BİRBİRİMİZİ KURTARACAĞIZ.BENİ BU SIKINTILARDAN KİM KURTARIRSA İSTERSE AYRI DİNDEN OLSUN ELİNİ DEĞİL AYAKLARINI ÖPERİM. NELER ÇEKTİĞİMİ BEN BİLİYORUM. BIRAKIN DEDİKODUYU GELİN BİRLİK OLALIM...

    YanıtlaSil
  107. ben avukat mavukat bilmem ben sitedeki eski ruhu arıyorum gerisi beni ilgilendirmez. benim mesajımı yayınlayın 24 saat sonra değil şimdi insanları başka yerlerede yönlendirmeyin ben avukatlarla değil benim gibi damdan düşenlerle görüşmek istiyorum,fetva verenlerle değil,yayınlayın mesajımı.eğer site kapandı ise bunu da herkese delikanlı gibi açıklayın

    YanıtlaSil
  108. eğer burada mağdur olan insanların mesajını yayınlamıyorsanız neden yayınlamadığınızı delikanlı gibi açıklayın.insanlar çaresiz batmış tefecilerin eline düşmüş tek ümidi anayasa mahkemesi kalmış insanları para cambazlarının eline atmayın delikanlı olun

    YanıtlaSil
  109. Sizleri hiç anlamıyorum paylaşamadığınız ne nedir bu kin öfke zaten bu sitenin işi çoktan bitmiş ve bu şekilde sadece küskünleri çoğaltıyorsunuz başka bir şey yok milletin canı burnunda ya sibel hn ne bağışladı söylermisiniz bizim sayemez de tecrübe kazan dı çek yasasını çözdü bırakında bu kobaylığın hakkını versin zaten gerçek emekçileri bu kadar çabuk harcayanlar her şeye layıkdır.

    YanıtlaSil
  110. çile çeken ve hapis korkusu yaşayan insanları acımasızlar ve çıkarcıların kucağına atanlara yazıklar olsun eğer delikanlı iseniz bu mesajı yayınlarsınız

    YanıtlaSil
  111. avukatların bu siteye olan ilgisini anlıyamıyorum bu anlamda gönderdiğim mesajların yayınlanmamasının sebebini anlayamıyorum bazı şakşakçıların niye bu kadar şakşakçı olduğunu anlayamıyorum karşılıksız çeke hapis cezasından rant sağlıyanların kimler olduğunu anlayamıyorum delikanlı iseniz bu mesajı yayınlayın diyorum yayınlanmıyor yine anlayamıyorum

    YanıtlaSil
  112. site yöneticileri yayınlayın mesajları mızrak çuvala sığmaz

    YanıtlaSil
  113. DEĞERLİ HEM DE ÇOK DEĞERLİ SİBEL HANIM. Bilgisayarımı yeni açtım bazı üzücü yazılar gördüm başkalarını bilmem ama bir kaç ay önce nefes alamaz ken ben sizden telefonla yardım aldım siz benden hiç bir şey taleb edmediniz hatta var olan avukatıma bile bilgi verdiniz sizden ALLAH bin kere razı olsun sizin vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda CÜNEYT BEYİN MY WAY İN JENARDİNİN SAYIN SAMİ KALIN DİĞER BİLGİLİ ARKADAŞLARIN yardımları ile o karanlık günleri geçtik HEPİNİZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Sizlerden bütün mağdur insanlar adına lütfen yardımlaşma kanalımızdaki yardımlarınızı lütfen esirgemeyin son bir hamle daha yapmamız lazım şans bize doğru dönüyor görünen köy kılavuz istemez yapmamız gereken ıssız adada yardım bekleyen insanlar gibi feryadımızı duyurmamız. Hadi lütfen her olumsuz yazıya aldırmayın hala bu sitede tefecilerin ve onlara ait avkt ların izlediğini gaza getirici bizi birbirimize düşürücü yazılar yazmaya devam edecekler dikkat edin eğer HAKSIZLIKLA MÜCADELE EDİLECEKSE HER KES AKLINI BAŞINI ALSIN. HER KESE SAYGILARIMLA.ihtiyar

    YanıtlaSil
  114. burada avukat sadece rant sağlar başka bir işe yaramaz bunlar aklınızı başınıza alın avukat site kurdu oradada yapacak birşey yok demiş sorulara cevap veriyormuş ne sorusu kaldı bu işin herşeyi anladı herkez biliyor siteyi okusun zaten öğrenir..avukatlar bu siteye sokulmasın..biz kendimiz etkinlik yapalım gerekirse yürüyelim..musa

    YanıtlaSil
  115. değerli sibel hanım nerden değerli oldu bu avukat kesimi..ayıp ayıp bazı yalaklanmalar aşırı bence..musa..

    YanıtlaSil
  116. bu siteden rant sağlayanları ve onların yalakalarını istemiyoruz

    YanıtlaSil
  117. uzatmayalım konuyu kımse kımseye babasının hayrına yardım yapmıyor
    amerıkayıda yenıden kesfetmıyoruz sıbel hanım bu sıteye katılmadan once bu mahkemelere verılen dılekce orneklerı yokmuydu
    bır adım ne mesafesı katedıldı
    herkes sapkasını onune koysun bır baksın
    ne degıstı sankı

    YanıtlaSil
  118. HERKESE İYİ AKŞAMLAR...biz yıllık 40 trilyon ciro yapan bir ltd.şti.iken 2008 yılının son aylarında iflas ettik.abimin yaklaşık 80 tane karşılıksız çekten davası var.yaklaşık 10 trilyon cıvarında.geçen hafta yakalandı ve şu an cezavinde.ilginçtir tebligat yapılamadan yakalama çıkarmışlar.hepi üst üste geliyo bugünde 3 tane daha geldi.hepside tebligatsız yapılanlar.şimdi sizlerden sorum şu.1-usuksüz tebligattan dışarı çıkarma şansımız olur mu 2-toplam cezası ne kadar olur..eğer ayrı ayrı dosyalar cezaya konursa sanırım ömrü yetmez...herkezz bişeler diyo.bilen varsa ltfn cevap versin ALLAH rızası için.M.TÜRKOĞLU

    YanıtlaSil
  119. sibel hanımın arkasından konuşanlar onun gibivekiliniz olsaydı bu durumda olmazdınız ahkam keserken biraz vicdanlı olun kaldıysabodrum 48

    YanıtlaSil
  120. sibel hanım size yapılan bu çirkin saldırılar sanırım sitenizde SN:KEMAL KILIÇDAROĞLUNU desteklediğiniz için neden kimsenin bu güne kadar sesi çıkmıyoduda dünden beri saldırmaya başladınız yandaş MAĞDURLAR..

    YanıtlaSil
  121. bu sitede avukat yalakalarını istemiyoruz,bu sitede mücadele edilirken kimse avukat yönlendirmesi yapmıyordu,vicdandan bahsedenler vicdan sömürüsü yapmasınlar eğer bilgileri varsa insanların nasıl tefecilerin elinden kurtulacağını yazsınlar .

    YanıtlaSil
  122. ARKADAŞLAR ZAMAN BİRLİK ZAMANI.SAYGILAR

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  123. sanırım bu yandaşların sayın sibel hanımla tek sorunu sibel hanımın sitesinde KEMAL KILIÇDAROĞLUNU desteklemesi yoksa bu güne kadar sesleri çıkmıyodu.lütfen artık bunu yayınlayın yayınlamıcaksanızda sitede açıklama yapın bidaha yazmayalım sibel hanıma eleştirileri yayınlıyosunuz övgüleri yayınlamıyosunuz

    YanıtlaSil
  124. bu site tayyip erdoğanı yada kemal kılıçdaroğlunu veya başka bir siyasetçiyi destekleme sitesi değildir.Bu sitede buluşanların ortak paydası çek mağduru olmaları ve bu sıkıntıya çözüm aramalarıdır.sitenin amacı başından beri çekte hapis cezasının kalkmasının mücadelesinin verilmesidir.Eğer yanlış biliyorsak açıklayın bir daha yazmayalım.

    YanıtlaSil
  125. 114 de yazan arkadaş avukatların bu sitede olması seni neden rahatsız ediyor.çünkü sen ya alacaklısın yada tefecisin KAMİL

    YanıtlaSil
  126. SAYIN 114 SİBEL HANIM ÇEK MAĞDURLARI İÇİN SAMİMİ OLARAK YANLARINDA OLMUŞTUR ELBETTEKİ DÜŞÜK BİR ÜCRETLE İŞ TAKİBİ YAPACAKTIR AVUKAT HANIM BABAMIZIN OĞLU DEĞİLYA

    YanıtlaSil
  127. 114 KENDİMİZ ETKİNLİK YAPALIM AVUKATLARI SOKMAYALIM DİYORSUN ŞİMDİYE KADAR NEDEN ETKİNLİK YAPAMADIK İKİ DEFA SORUNUMUZU DİLE TELEVİZYONDA DİLE GETİRDİK İKİSNDEDE AV.RAHMİ OFLUOĞLU VE AV.SİBEL SEVİNÇ VARDI.

    YanıtlaSil
  128. ARKADAŞLAR NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ???? HERKEZİN SİYASİ GÖRÜŞÜ KENDİNİ BAĞLAR!!!BURASI ÇEK MAĞDURLARININ ÇEK CEZASININ İLELEBET KALDIRILMASI İÇİN SAVAŞ VERDİĞİ VE BİRLİK OLUNCADA BUNU BAŞARDIĞI BİR SİTEDİR.LÜTFEN BU KISIR TARTIŞMALARI BİR KENERA BIRAKARAK AMACIMIZ İÇİN BİRLİK OLALIM.HEPİMİZİN BİRBİRİMİZİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDA OLDUĞUNU UNUTMAYARAK ÇEKE HAPSİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAMIZ GEREKTİĞİNE DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTİYORUM.ZAMAN BİRLİK ZAMANI LÜTFEN SADECE AMACIMIZI DÜŞÜNELİM.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  129. 95.şu avukatın telını bari yaz...bızlerıde kurtarsın yaa...

    YanıtlaSil
  130. Zeynep hanım, ben 69 ve 77 de yazan kişiyim, bu kadar yorumun içinde benim yorumumu gerçekten anlayan bir kaç kişiden birisisiniz, teşekkür ederim.
    -Av.Sibel hanıma hiçbir yerde çamur atmadım, sadece önderlik ediyorum diyerek, mağdurları kendi sitesine çekmek istemesine anlam veremedim.
    -Sayın Murat Yalçın, bu sitenin bu durumda olmasının tek sorumlusu sizsiniz, geçmişten bu siteyi takip edenler bunu çok iyi bilirler.
    -Sayın Aa,yazımın neresinde çamur atmışım onu söyleyebilirmisiniz, Zeynep hanım yazısının 4 .paragrafında ne demek istediğimi çok iyi ifade etmiş.
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  131. Durum şu; bi deli kuyuya taş atar,kırk akıllı çıkaramaz.Birkaç sefer yazdım siteye;''tv kanallarının yanısıra,hukuk öğreticilerine-uygulayıcılarına da ulaşarak derdimizi anlatalım ve biz yapamayacaksak da,ulaşabilecek olanlara ulaşalım''... Oysa şimdiki site durumuna bakılırsa, 'eldeki bulgurdan da olmak için' Maaşallah iyi kulis yapılıyo. Site admini Sn.Gökhan,lütfen zararı dokunacak yazılara yer vermeyiniz.Bırakın ne düşünülürse düşünülsün yayınlanmayan yazılarla ilgili,hİç önemli değil.Her yazının bu sitede yer bulması ,demokratik anlayış gereğiyle açıklanamaz. Hele hele bariz zarar veren yazılar olduğu aşikarsa! Netice itibariyle bu iş böyle YAA-PII-LA-MAAAZ...BU MÜCADELE, PROFESYONEL YARDIM OLMADAN YAPILAMAZ.Onun için, gerçek -ve sağduyulu- her mağdur,yazacağını iki sefer fazla düşünsün.Buna rağmen,içinde bulunduğumuz bu buhranın etkisinde kalıp da gene de yazılan - zarar verici- yazıların filtresini de Sn. Admin yapsın lütfen. Yoksa durum yukarda yazdığım gibi olur ; ''bi/bikaç deli(-ki bu kişi/kişiler; gerçekte, ya çok içi yanan kişi/kişilerdir ya da deli meli değil ,sizden benden akıllı ve daha da kötüsü, profesyonel manüpülatör kişi/ kişilerdir. Dikkat edelim de, her iki halükarda da tuzağa düşmeyelim. DİKKAT SİTE ADMİNİ,DİKKAT !!! ŞU VEYA BU AMAÇLA -YA DA AMAÇSIZ ,HALİSANE FEVERANLA- YAZILMIŞ VE ZARAR VERECEĞİ ÇOK AÇIK OLAN YAZILARI YAYINLAMA LÜTFEN . Serkan Y.

    YanıtlaSil
  132. Arkadaşlar, Sn.Sibel Hanımı eleştiren arkadaşların site içeriğini bulandırmak istediği açık. Evet avukatlar biz çek kesen kişilerin davalarına müşteki avukatı olarak katılacakları zaman avukatlık ücretini sanıktan alacağı için davaların üzerine balıklama atlıyorlar. Büyükçekmece 2. sulh ceza da bir davam vardı aynı saatte küçükçekmece de de duruşmam olduğu için küçükçekmece dekine avukatım, Büyükçekmece dekinede ben gittim. Büyükçekmece 2. Sulh cezada o gün 110 adet duruşma vardı ve HEPSİ KARŞILIKSIZ ÇEK davasıydı. Ortalık avukat kaynıyordu, hiç sanık göremedim, ilginç olan durum ise davaların tamamının saati 9:30 du, avukatlar bütün günlerinin heba olduğuna dair isyan etmişleri ve baroya yada HSYK ya verilmek üzere durumu anlatan bir şikayet dilekçesini aralarında imzalamaya başlamışlardı. Ama kimse bu memleketin mahkemesinde bir günde yapılan bütün duruşmaların karşılıksız çek davası olduğunu, bu işte artık su yüzüne çıkmış bir garabet olduğunu düşünseler bile, dile getirmeden uzaktılar. Ben davama girdim, taahhüdümü savundum ve çıktım. Ben de üniversite mezunuyum oradaki birçok avukattan bile dersimi daha iyi bildiğimi şahit olduğum olay birkaç olay anlamama yetti. Oradaki avukatların hepsi ekmek parası derdinde ama bu paranın birinin özgürlüğüne mal olacağını düşünmek istemiyorlar. Onları oldukları yerde bırakalım, yaşamayan anlamaz. Benim kendi avukatımın bile ÇEK davalarında müşteki avukatı olduğu durumlar var bana da yol gösteriyor tabi bedeli olmadan olmaz. Biz dersimizi iyi çalışalım, bu sitede bazı sorular var ki, soranın 5941 i açıp şöyle baştan başa bir kere bile okumamış olduğu belli. Bu site bence bir örgütlenme sitesi olmalı, Sn Sibel hanıma yaptığı tv programında ötürü teşekkür ediyorum. Kendisinden ricam, bağlantıları varsa, başka tv kanallarına da çıkması yönündedir. Ben kendim hazırladığım bir maili anayasa mahkemesi, başbakanlık, chp ve tv kanallarından ilgili olabilecek kişilere ve gazetecilere her gün gönderiyorum, bu gün anayasa mahkemesi genel sekreter yardımcısından, konuyu ilgili makamlara ilettiklerini her gün mail göndermeme gerek olmadığı şeklinde bir cevap geldi, ben artık bundan sonra anayasa mahkemesine günde iki kere mail göndereceğim. Lütfen Sn. Sibel hn. la uğraşmayı bırakalım da "BU GÜN ÇEKTE CEZANIN KALKMASI İÇİN NE YAPTIK" onu anlatalım. Saygılar.

    YanıtlaSil
  133. Arkadaşlar sesimizi duyurmanın bir yolu da gazeteye ilan verebilmemizdir. Bir derneğimiz yok, sanırım herkesin bir şekilde yakalama vs durumu olduğu için kimse bu işe adres vs prosedürden dolayı önayak olamaz. Sn Sibel hn. siz bir dernek kurulumu için girişimde bulunsanız. Bizde mağdurlar olarak derneğe üye olalım, bir gazeteye sorunlarımızı anlatan bir ilan verelim yankısı olacaktır, bir kamuoyu yaratabiliriz. Sayımız çok fazla olduğu için bu işin masrafını aramızda az bir para toplayarak yapabiliriz. Tahminim ülke genelinde sayımız 10.000 in üzerindedir belki ilk ilan için biraz fazla ödeme yapma durumunda kalabiliriz ama ilandan sonra çok sayıda bizim gibi mağdur olan ama yakalanma korkusundan gizlenme durumunda olan arkadaşlarımıza da ulaşabiliriz. Böylece örgütlenebiliriz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  134. gunaydin@kanald.com.tr
    arkadaşlar bu adam fox tv den kanal d ye geçti sabah haberlerinde.. bence bu adamı mail ve fax yagmuruna tutalım.. insanlar en çok bu haberleri takip ediyorlar...yararlı olacagını düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  135. SEVGİLİ GÖKHAN, DÜNKÜ TELEFON GÖRÜŞMEMİZ YARIDA KALDI. SENİN DÜRÜST VE SAMİMİ OLDUGUNDAN ZERRECE ŞÜPHEMİZ YOKTUR.YORUMLARIMDA SENİ ŞAHSEN HEDEF ALMADIM. BUNU BİL. AMA BURDA YÖNETİCİ SENSİN YAPILAN YANLIŞLARA ENGEL OLMAN LAZIM. SİTENİN ŞU HALİ BANA PROVAKE OLARAK GELİYOR. BU SİTEYE YAZMAK İÇİN İSİM BİLE ALMAYA CESARETİ OLMAYAN, İSİMSİZ YORUMLARLA ORTAMI GEREN PROVAKE EDENLER VAR BUNA ÇOK DİKKAT ETMEK LAZIM. BURADA KONTROL SEN VE CÜNEYTTE. BİRİLERİ BURAYI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR. BUNDADA BAŞARILI OLDULAR. NE YAZARSAK YAZALIM PARTİCİLİKLE SUÇLANDIK. HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGIM VAR KİMSEYİ SİYASİ OLARAK YÖNLENDİRME YADA BİR AVUKATA ÇANAK TUTMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM ASLA OLMADI. SİTEYİ BU HALE ÇEVİREN ŞAHIS HALA YAZIYOR VEDE ORTAMI GERİYOR. HAYSİYETLİ İNSAN BU KADAR ELEŞTİRİDEN SONRA YAZMAZ. AMA HERKES MİSYONUNU YAPIYOR.GÜNLERCE MSN ŞİFREMİ KIRIP BENİM ADIMA MAGDURLARA AGZA ALINMAYACAK MESAJLAR GÖNDEREN, FACEBOOK ŞİFREMİ KIRIP GRUBU ŞAHSİ EMELLERİ İÇİN KULLANAN, DEVAMLI VİRÜS GÖNDERİP YÜZLERCE MAGDURU SIKINTIYA SOKAN VEDE BUNU YAPABİLECEK KABİLİYETTE TEK KİŞİNİN OLMASI VEDE GEÇMİŞTE BU YÖNDE SABIKASI OLAN ŞAHSIN HİÇMİ SUÇU YOK.ONLAR YAPINCA DOGRU, BİZLER TEPKİ KOYUNCA YANLIŞ. BEN KİMSEYİ SAVUNACAK KONUMDA DEGİLİM. SİBEL HANIMA GELİNCE GÜNLERDİR OFLUOGLUNUN VE TEFECİLERİN BU KIZA YAPTIKLARI PİSLİKLERİ YAKINDAN BİLİYORUM.BU SİTEYE BU AVUKATI GETİREN KİM HERKES BİLİYOR KENDİ GETİRDİĞİ AVUKATA ŞİMDİ NİYE DÜŞMANLIK YAPIYOR.BENİM AVUKATA İHTİYACIM YOK. ONLARIN ZİHNİYETİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM. AMA SİSTEM BU HERKESİN ARANMASI VARKEN TEK BAŞINA YASAL MÜCADELEYİ NASIL YAPMASINI BEKLERSİNİZ.HERKESİN HERKESİ SEVMESİ GİBİ BİR ZORUNLULUK YOK. AMA ORTAK HEDEF VE MÜCADELE İÇİN BİR BİRİMİZE TAHAMMÜL GÖSTERMESİNİ BİLECEGİZ.118 ARKADAŞIN SORUSUNA GELİNCE 35 MADDEYE GÖRE TEBLİGATTLA ÇIKAN CEZALARA YAPILAN İTİRAZLAR ÇOGUNLUKLA KABUL EDİLİYOR. BUNUN İÇİN CEZAYI VEREN MAHKEMEYE USULSÜZ TEBLİGATTAN DOLAYI İADEYİ MUHAKEME VE DÜZELTME TALEBİ İLE MÜRACAAT EDİN. AYNI ZAMANDA ADALET BAKANLIGI CEZA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KANUN YARARINA DÜZELTME TALEBİNDE BULUNUN. CEZAYI VEREN MAHKEMEYE CMK 40 MADDESİ GEREGİ YARGITAY YOLUNUN AÇILMASI İÇİN İSTEGİNİZİ DİLEKÇENİZDE BELİRTİN. ÇEKTE ÜST SINIR 5 YIL AMA PARÇA PARÇA CEZANIZ ÇIKARSA ÜST SINIR FALAN YOK BAKARSINIZ YASAL YOLLAR TÜKENİR CEZA YATMAKTAN BAŞKA ÇARE KALMAZ O ZAMAN DOSYALARINIZIN BİRLEŞTİRİLMESİ İÇİN MÜRACAAT EDİN. BU ŞEKİLDE ÜST SINIR 5 YIL OLUR. CEZA ALMAYA VE BORÇLARA AYNEN DEVAM EDİLİR AMA İNFAZ 5 YILLA SINIRLI KALIR. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  136. evet konu kapandı mı elimden ne geliyosa ben burdayım yine de..

    sorunum yok.

    truva zeynep isimli arkadasın söylediği bayan veya magdur oldugunu iddia eden kimse yazsın bende bileyim. zira benim 10 tane bile bayan muvekkilim olmaması da cok ilginç.. bahsedilen konuyla dahi alakası yok..

    ciddi anlamda yardım ,destek ,bilgi vs istiyorsanız burdayım arkadaslar...

    begenen sorar begenmeyen sormaz... pire için yorgan yakacak da değilim.. burdayız.. devam

    YanıtlaSil
  137. DESTEK VEREN TUM ARKADASLARA TESEKKUR EDERİM...


    HA GAYESİ KÜSTÜRMEK OLANLARDA YANILIRLAR..

    ÇAMUR ATANLARA DA GEREKLİ CEVABI BENİM YERİME TUM İLGİLİ ARKADASLAR GEREKLİ VE YETERLİ CEVABI HATTA FAZLASIYLA VERDİLER



    AYİNESİ İŞ KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

    YanıtlaSil
  138. Merhaba ,

    Vadesinden önce yazılan çeklerle ilgili yargıtaydan her hangi bir sonuç çıktımı ? Bilgi verebilirmisiniz

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  139. HADİ.. ARKADAŞLAR ..YA MECLİSE ZİYARET TE BULUNALIM YADA BAKANLARDAN YADA VEKILLERDEN BIRINI SAÇELIM ..YA EYLEM YAPMALIYIZ YADA BOLE BURDA ELIMIZ KOLUMUZ BAĞLI BEKLEYIMMİ.TOPLANALIM DİYORUM.YARIN BU GÜNLERİ ARAYACAZ BAKIN....ZAMAN DARALIYOO YAA...YENIDEN MI DONECEZ CEZA EVİNE :((( (SEYMEN BEY)

    YanıtlaSil
  140. asliye cezada açılmış ceza davası,mahkeme tarafından görevsizlik kararı verilmiştir.çek bedeli 8,000 tl dir. gerekçe olarakta,şişli asliye cezanın tarafıma daha önce çek yasağı kararı verildiğnden ve bu haliyle sanığın mükerrir olduğu anlaşıldığından sanığın 5941 s.k. 7/6 md. gereğince yargılanmasının yapılması amacıyla mahkemimizin görevsizliğine,dosyanın görevli asliye ceza mahkemesine gönderilmesine...
    şeklinde karar vermiştir.bunu anlayan bir anlatsın.(yeni kanuna göre karşılıksız çek davalarına sulh cezalar bakmayacakmıy dı?)

    YanıtlaSil
  141. 138-138

    vadesinden önce yazılanlar beraat

    YanıtlaSil
  142. 138
    beraat vermiyorsa hakim şikayeti , veya kanun yararına bozma isteyiniz acilen

    YanıtlaSil
  143. 102 ve 130 da yazanlara...

    Burası hepimizin mekanı, siz SAYGISIZLARA burada cevap vermek istemiyorum...

    Varsa sözünüz, altaylargrup@hotmail.com 'e yazın size cevap vereyim... Mert'çe olanı budur...

    Gökhan kardeş,

    YA cevap hakkı doğuran sataşmaları hiç yayınlama(ADSIZ bu adamların ifadeleri MERTLİĞE sığmıyor)
    YA DA vereceğim cevap için yaptığım bu çağrımı yayınla...

    Ben bu saygısızlara kişisel cevap vereyim...

    YanıtlaSil
  144. Sayın 133 e katılıyorum bir dernek şeklinde organize olabilirsek her platformda sesimizi duyurabiliriz.

    YanıtlaSil
  145. Borcu bulunan esnaf intihara kalkıştı
    Kahramanmaraş'ta çenesine dayadığı pompalı tüfekle intihara kalkışan esnaf ağır yaralandı.
    Güncelleme:26 Mayıs 2010 16:34
    http://haber.mynet.com/detay/yasam/borcu-bulunan-esnaf-intihara-kalkisti/513252

    YanıtlaSil
  146. anayasa raportorunun 5941 ile ilgili iptal başvurusun da raporunun olumlu olduğu ve iptal yönünde görüş bildirdiği duyumları doğrumudur(13 TE YAZAN YAZIYA GÖRE) bunu teyid edebilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  147. arkadaslar. görünen ve görünmeyen en az 100.000 civarı çek mağduru var. bunların ailelerinde(sülalelerinde es, dostlarını katarsak) en az 50 kişi var. 100.000*50=5000000 kişi eder. bu çok ciddi bir oy potansiyelidir. bunu iyi kullanmak gerekiyor

    YanıtlaSil
  148. 138 deki sorumla ilgili:

    Dosya şuan yargıtayda ben gelecek olan muhtemel yargıtay cevabını bekliyorum. Yargıtay şuana kadar vadesinden önceki çeklerle ilgili bir karar verdimi diye merak ediyorum.

    Tekrar teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  149. yargıtaydan bir tane karar yazılamadı erken ibrazla ilgili ama iş avukat pazarlamaya gelince herkez bülbül.böyle bir karar varmı arkadaşlar.selim..

    YanıtlaSil
  150. ARKADAŞLAR BİR DERTTEN KURTULALIM DERKEN YENİSİ HEPİNİZE HAYIRLI OLSUN. Biraz önce fox haberde sayın maliye bakanı amerikadaki gibi vergi borcu olanlara hapis cezası hazırlıyormuş tasarı hazırlanıyormuş. HER KESİN GÖZÜ AYDIN......ihtiyar

    YanıtlaSil
  151. arkadaşlar erken ibrazda beraat kararı varmı elimizde örnek arkadaşlar biz hala tahahütnamelerin cevaplarını hala alamadık ne avukatımızdan ses çıktı nede telefonla asliyelerden bilgi veriyorlar beklemekten bıktık zeynep

    YanıtlaSil
  152. sibel hnm dışardan atanan müdürler ile ilgili mahkemeler ne karar veriyor acaba??? yada bu konuyla ilgili yargıtayın bir kararı varmı??? teşekkürler

    YanıtlaSil
  153. 147 de yazan arkadaş çek mağdurları konusundaki sayı bilginiz çok yanlış.Adalet bakanı 750.000 aranan olduğunu açıklamıştı.C.evine ise 2 senede çek suçundan girenlerin sayısını 50 bine yakın vermişti.Arananlar hangi suçtan aranıyor bunu veremedi.Neden veremedi?Yargıtaylarda taahhüdden önce 70,000 kişinin dosyası olduğu açıklanmıştı.Varın siz gerisini hesaplayın.Çek suçlusu denilen bizler sayımız milyona yaklaştı aileleriyle birlikte rakamı düşünemiyorum bile.

    YanıtlaSil
  154. 2004 te yazılan çeklerden adli para cezası ve sonrada hapis cezasına cevrilen bir dosya yeni 5941 yasadan faydalanılarak erken ibrazdan infaz durdu,karşı taraf aynı asliye ceza mahkemesinde yeni tarih ve yeni dosya numarasıyla tekrar başvurdu ve duruşmalar devam ediyor,sorum şu; - vade tarihi 2004 olduğuna göre zaman aşımı oluşmamışmıdır - yeni şikayet hakkı doğarmı - yargıtayın erken ibrazla ilgili içtihatı var.Neden tekrar erken ibraza dosya açtırırlar cevabınız için teşekkürler.m.yılmaz

    YanıtlaSil
  155. iyide bu kadar kişiyizde mahalli seçimde bunlar hep akp ye oy vermiş sanırım nufus aile içi eşimiz ve cocuklarımızla sınırlı bizi akrabalarda takmıyor heralde

    YanıtlaSil
  156. Sayın Arkadaşlar;
    Neticelenip biten düşümü olan davaların bazıları sabıka kaydı dökümünde çıkmaktadır.Bunları tamamen sildirmek için ne yapılabilir?Elimizdeki bazı evraklar mahkeme kararı değil,infazı yoktur evrağı.Bunları ankaradaki adli sicile dilekçe ekinde gönderilse işlem neticelenir mi?
    Lütfen deneyim sahibi arkadaşlar cevap versin....

    YanıtlaSil
  157. 154 KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETMEK SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASI İÇİN Kmu dVASI AÇILMIŞSADA SANIGIN ÜZERİNE ATILI SUÇUN PARA CEZASI OLUP, SUÇ TARİHİNDE YÜRÜRLÜKTE OLAN VE LEHE HÜKÜMLER İÇEREN 765 SAYILI TCK NIN 102/4 MD GEREGİNCE 5 YILLIK ZAMAN AŞIMINA TABİ OLDUGU , SANIGIN MAHKUMİYET KARARI 2004 YILI İÇİNDE VERİLMİŞ İSE 5 YILLIK ZAMAN AŞIMI SÜRESİ GEÇTİĞİ, ZAMAN AŞIMINI KESEN HER HANGİ BİR İŞLEM OLMADIGI TAKDİRDE DAVANIN ZAMAN AŞIMINA UGRADIGINDAN SANIK HAKKINDA AÇILAN KAMU DAVASI ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE DÜŞMESİNE KARAR VERİLİR. BU ÖRNEK KARAR KONYA 1 ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE AİTTİR. BU NEDENLE DAVANIZIN ZAMAN AŞIMINDAN DÜŞMESİ GEREKİR. YİNEDE MAHKEMEYİ TAKİP ETMEK VE SAVUNMAYI BUNUN ÜZERİNE KURMAK GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM.

    YanıtlaSil
  158. naylon faturaya hapis cezası başbakanlıkta takılmış..naylon fatura kesip devleti dolandır hapis yok ..çek kes ödeyeme banka ve tefeci seni hapse attırsın ..canım ülkem...engin

    YanıtlaSil
  159. sayın 155
    akraba kelimesi akrepten gelir bilmiyormusun. ben 2,5 senedir çevremdeki bütün insanların gerçek yüzünü tanıdım. hiçbirinin umrunda değilim.

    bu arada, verilen adreslere e-posta gönderen kimseye cevap geldimi acaba? kaç gündür her gün bakıyorum tık yok. acaba çok sayıda posta geldiğinden mi? yoksa sallamadıklarından mı?

    YanıtlaSil
  160. merhabalar.avukat hanima benim de iki sitemim olsun dedim.eger istiyorlarsa magdurlara yardima devam bu ruhlari incinmis insanlara-ki haddini asmayan insanlara-daha dikkatli ve sefkatli davranmalilar diyorum.yurdisindan geldim 31 mart 2010 gunu ogleden once telefon ectim burolarina.bir erkek sesi cikti cevaben.sordum,taahhut vermek istedigimle ilgili bir soru sordum.bana aynen cevaben;treni kacirdin kardesim bugun son gun gecti dedi.ben israrla 01 nisan olmali ozel geldim dedimse de israrla hayir 31 mart yani bugun son gun biz fazla mesguluz deyip telefonu kapatti.tabii ki ben de gidip taahhut vermedim.sonunda yarar degil belki zarar gorecegim bilemiyorum.2 gun once yine aradim sibel hanimi mesgulum size donerim dedi.halen daha cagri yapmasini bekliyorum.ama 600 km.yol yaptim sorunumun giderilmesi icin.bilemiyorum herkese mi belli kisilere mi yaklasimlari.iletirseniz sevinirim.antalyadan alper.

    YanıtlaSil
  161. maliye ne var ne yok saldırıyor emekli maaşlarına kadar haciz yapıyorlar bilgilerinize.

    YanıtlaSil
  162. 154 de yazan arkadaş
    ben arıyorum yargıtayın erken ibrazla ilgili bi kararı, bi içtihatı yok. Sen olduğunu yazmışsın, bu kararı bizle paylaşırmısın.
    Ayrıca benim de bir infazım var erken ibrazlı. Ama durduramıyorum. Sen nasıl durdurdun. Yardım edermisin.
    Saygılarımla
    SELİMMERT

    YanıtlaSil
  163. 134 katılıyorum.orası bu işi çözer

    YanıtlaSil
  164. 162
    slm sitede bulunan dilekçe ile başvurdum ve infazım durdu..dilekçe örneği aşağıdadır..ayrıca yargıtayın kararıda site olması lazım..m.yılmaz




    ………ASLİYE CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

    ……….
    ESAS NO : ……
    KARAR NO : ……

    SANIK : ……………..
    TALEP : ………… Asliye Ceza Mahkemesinin kesinleşen ……. ESAS, ……… KARAR sayılı ilamında verilen cezanın bütün hüküm ve sonuçlarıyla ortadan kaldırılarak hükmün infazının durdurulmasıdır.

    OLAYLAR :

    ………Esas, ……….. Karar sayılı ilamınıza konu olan çek, üzerinde yazılı keşide tarihinden (vadesinden) önce bankaya ibraz edilerek “karşılıksızdır” işlemi yapılmış, fiilin işlendiği ve davanın görüldüğü tarihte yürürlükte olan kanuna göre de mahkemenizce adli para cezasına hükmedilmiştir.

    20.12.2009 tarihinde yürürlüğe giren 5941 Sayılı Çek Kanununun 5nci maddesinin 1nci fıkrasında “Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında” denilmek suretiyle suçun oluşumu çekin üzerinde yazan keşide tarihinden sonra ibraz edilmiş olması şartına bağlanmıştır. Böylece 5941 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle üzerinde yazılı keşide tarihi gelmeden yani vadesinden önce ibraz edilen çeklerle ilgili olarak “çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme” suçu oluşmayacak, 20.12.2009 tarihinden önceki dönem için de vadesinden önce ibraz edilip karşılıksızdır işlemi yapılan çeklerle ilgili olarak “karşılıksız çek keşide etme” suçundan açılan davalar ortadan kaldırılacaktır.

    NETİCE VE TALEP : Türk Ceza Kanununun 5 ve 7nci maddeleri gereğince, lehe kanun hükmü uygulamasıyla, suç olmaktan çıkarılan fiilim sebebiyle hakkımda verilen cezanın bütün hüküm ve sonuçlarıyla ortadan kaldırılarak, infazın durdurulmasını saygılarımla arz ve talep ederim.

    Davalı / Vekili
    …………….

    YanıtlaSil
  165. Av.Sibel hanım hakkında uygunsuz yazı yazan arkadaşlar

    BU YAZIYI BİR OKUSUN DÜŞÜNSÜN ONDAN SONRA YAZSIN....

    benim sibel hanımda vekaletim var.

    TAHHÜDÜM VARDI VERDİ
    DOSYALARIMA VEKALETİNİ GÖNDERDİ
    GELECEK KARARLARI TEMYİZ ETMESİ KONUSUNDA MUTABIKIZ.

    AMA BİLİYORMUSUNUZKİ BEN HENÜZ ONA ÖDEMEM GEREKEN COĞU AVUKATIN O PARAYA SİZE SELAM BİLE VERMEYECEĞİ O CÜZİ RAKKAMI DAHİ HENÜZ ÖDEMEDİM.

    BUNA RAĞMEN İŞLEMLERİMİ YAPTI

    TABİKİ ÜCRETİNİ ÖDEYECEĞİM HEMDE FAZLASIYLA

    AMA BİR İNSAN HAKKINDA YAZI YAZMADAN ÖNCE O İNSANI ÖNCE BİR TANIMAK LAZIM...... BEN KENDİSİNE ŞAHSIM VE MAĞDUR ARKADAŞLARIM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

    ONUN SKY TÜRKTE YAPTIĞI KONUŞMA DAHİ ÇOK ŞEYLERE BEDELDİR ANLAYANA......

    KÜSKÜNLÜKLERE GELİNCE...

    EVET OLDU BU KOPMAK ANLAMINI TAŞIMASADA ZAYIFLATTI BİZİ. şU UNUTULMASINKİ BURADA YAPILAN LEHTE VE ALEYHTE PARTİ YORUMLARI SİYASİ BİR ÇEKİŞME DEĞİL BİZİM LEHİMİZE ÇALIŞANLARI ALKIŞLAMAK ALEYHİMİZDE DAVRANANLARA TU KAKA DEMEKTEN İBARETTİ. BUDA ÇOK NORMALDİR.

    NE YANİ BİZİ SOPALAYANA ALKIŞMI TUTACAKTIK. YOKSA YANIMIZDA OLANLARA DAYAKMI ATACAKTIK

    ŞU AN LİBYA TRİPOLİDEYİM. İŞLERİMİ DÜZENE SOKMAYA ÇALIŞIYORUM KOLAY DEĞİL HİÇBİRŞEY. BURADA BENİM DURUMUMDA GELİP TE İŞLERİNİ DÜZENE SOKAMADAN TÜRKİYEYE DÖNMEK ZORUNDA KALAN AYDIN İSİMLİ BİR ARKADAŞIN HAVAALANINDAN RAHATÇA GİRİŞ YAPTIĞI HALDE İZMİRDE GBT DE YAKALANDIĞINI DUYUP ÇOK ÜZÜLDÜM

    SANIRIM BU ARKADAŞIN EŞİ AV. SİBEL HANIMLA İZMİR KONAKTA YAPTIĞIMIZ TOPLANTIDA ARAMIZDAYDI
    KENDİSİNE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM. VE VARSA ELİMİZDEN GELECEK BİRŞEY İRTİBATA GEÇMESİNİ RİCA EDİYORUM. ALLAH KİMSEYİ DARA DÜŞÜRMESİN

    HERKESE SAYGILAR

    M.K.

    YanıtlaSil
  166. İZMİRDE İŞSİZLİK YÜZÜNDEN YİNE BİR ÖLÜM YAŞANMIŞ.. DEVLET BABA NERDESİN.....YAKINDA BU SİTEDEKİLERDE BUNALIMA GİRMEYE BAŞLADI .ZAMAN DARALIYO .....NASIL.. ODENECEK BU FAİZ..BU BORÇ
    GALİBA CEZAEVİNİN YOLU GÖZÜKÜYO ..

    http://www.haberturk.com/yasam/haber/518766-issiz-genc-intihar-etti

    YanıtlaSil
  167. Allah hayreyleye sonumuzu işimiz Allah'a kaldı zaman daralıyor elbette.

    YanıtlaSil
  168. çek magduru arkadaşlarımızın dikkatine. zaman çok daraldı, lehimize şu ana kadar bir gelişme olmadı, yakın bir zamandada olacaga benzemiyor. haziran sonu meclis tatile giriyor, arkasından adli tatil başlayacak. bu da demektirki ekim ayına kadar siyasilerden bir şey bekleyemeyiz. bu nedenle şu anki en yakın hedefimiz anayasa mahkemesidir. bu nedenle yukarda belirtilen adrese mail göndermenizi bekliyoruz. mesajınızda chp'nin 5941 sayılı çek yasasının iptali için 2010/6 başvurusunun akibetini sormalıyız. zamanın daraldıgını, magduriyetlerin arttıgını, geçiktikçede artmaya devam edecegini beyan ederek, mümkünse bu başvurunun öne alınması gibi isteklerde bulunmalıyız. kesinlikle baskı, itham, suçlamalar mailimizde yer almamalı, çünkü burası anayasa mahkemesi, baskılara boyun egmez, ters tepkide yapabilir. anayasa mahkemesinin gündemine aldırabilir ve kısa zamanda lehe yada aleyhe karar çıkarsa yol haritamızı çizmemiz daha kolaylaşacaktır.allah yar ve yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  169. 165 de yazan arkadasım maıl adresınızı verebılırsenız ırtıbata gecelım ben 2 senedır trıpolıdeyım

    YanıtlaSil
  170. bu gün mhp milletvekillerniden 15 vekil konyadaydı. yapılan etkinliklere katıldılar. bu arada ordu milletvekili ve adalet konmisyonu üyesi rıdvan yalçın ve konya milletvekili faruk bal ile yüz yüze görüşme imkanı bulduk. kendilerine 5941 sayılı yeni çek yasası hakkındaki görüşlerini sorduk. kendileri muhalefette olduklarını güçlerinin sınırlı oldugunu şahsi fikirleri olarak ödenemeyen borca hapse karşı olduklarını beyan ettiler. agır aksakta olsa yanlışta olsa bu yasanın şu anda yürürlükte oldugunu ve yakın zamandada magdurlar lehine bir gelişme beklemediklerini , böyle bir çalışmanın meclis gündeminde olmadıgını söylediler.sayın rıdvan yalçın üstünde çalıştıgı ve altında imzası olan bu yasanın hala farkında degil yada kasıtlı davranıyor. hala iki yıl süre tanıdıklarını iki yıl sonunda taahhütler ödenmezse cezaevi olacagında ısrarlı idi. bende kendilerine 1/3 ilk yıl sonuna ödeme şartının kendisi ve akp ordu milletvekili suat kılıç tarafından eklendiğini söyledim. bunun üzerine tek taraflı düşünülemeyecegini bir de karşı taraf oldugunu beyan etti, kendilerine karşı taraftanda çok baskı geldiğini söyledi, ben ise kaç alacaklının kendisini aradıgını sordum, alacaklımı yada banka ve tefecilerin baskısınamı boyun egdiklerini sordum, cevap veremedi bizlere sevindirici bir haber veremeyecegini söyledi. bunun üzerine infaz yasası hakkında bir gelişme varmı diye sordum, olmadıgını söyledi ne indirim, nede af konusunun şu an itibarı ile meclis gündeminde olmadıgını ve böyle bir çalışmanında olmadıgını beyan ettiler. en iyi gelişmenin yapılacak bir seçimle iktidar degişikliği olurda kendilerinide iktidar yada ortagı olmaları halinde olacagını lehimize yasa çıkarabileceklerini söyledi. bundanda anlaşılacagı üzere 2010 yılında lehimize bir gelişme siyasilerden yok, umutta yok, biz seçimi ve iktidar degişikliğini bekleyecek olursak derenin altından çok sular akacak, bu yıl sonunda yakalananlar cezaevine kaçabilenlerde kaçacaklar. özellikle şunu belirttim bu yasa kasıtlı çıkarıldı taahhütte hasbel kader cezaevine düşmüş veya kaçak olan tuzu kuru, paralı insanların yurt dışına çıkmalarını saglamak oldugunu söyledim hak verdiler ama haklı olmak birşey kazandırmıyor.şu anda önümüzdeki en yakın hedefin anayasa mahkemesi bilgi@anayasamahkemesi.gov.tr buraya yogunlaşmak olacagı kanaatindeyim..

    YanıtlaSil
  171. Beter olsunlar bogulsunlar iş yukunden

    YanıtlaSil
  172. anayasa mahkemesi raportöründen olumlu bilgi var diyen bir arkadaş vardı acaba akibet nedir..kasım

    YanıtlaSil
  173. 169 arkadaşım

    maıl adresım

    mkege@hotmail.com
    monseur_x@hotmail.com

    mail atıp telefonda bildiriseniz irtibat kuralım ve görüşelim birlikten her zaman güç doğar.

    selamlar

    M.K.

    YanıtlaSil
  174. Sami Beyin anlattıklarının üzerinde duralım lütfen. Ek olarak medyayı bu işin içine çekmek zorunda olduğumuzun altını çiziyorum.El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış. Kendimiz için birşeyler yapmalıyız.Ve hemen.... zznz

    YanıtlaSil
  175. 170 deki arkadaşa katılıyorum. bugün izmitte milletvekili (AKP) ışık beyefndiye biri sordu. cek yasası ne olacak diye cekte degişiklik yok herkes borcunu ödesin dedi.. ben akp liyim ama bundan sonra tek oy yok bizden akp ye

    YanıtlaSil
  176. Sn. MEHMET YILMAZ BEY
    öncelikle teşekkürler.
    sitede bi yargıtay kararı yok.Sanırım böyle bir içtihat da yok zaten.Yani bu durum henüz kesinleşmedi. Karşı taraf da o yüzden tekrar dava açmıştır.
    Siz kararı temyiz etmemişmiydiniz?
    Şu sebeble soruyorum; ben karar kesinleştikten sonra öğrendim ve yargıtaya gönderdim. Kararı veren Acm de dosya artık yargıtayda diye işlem yapmıyor. Siz de durum nasıldı?
    Görüşebilirmiyiz, 554 990 59 99

    YanıtlaSil
  177. Tropolideki arkadaşlarım orda yaşam şartları nasıl türkiye ile internet üzerinden görüşebiliyormusunuz yaygın mı bende yakında orada olacağımda biraz bilgi almak istedim

    YanıtlaSil
  178. arkadaşlar yurtdışı yasağı kalktı mı yada kimlere yurtdışı yasağı var acaba bilgisi olan varsa paylaşabilirmi acaba Ali

    YanıtlaSil
  179. Karşılıksız çekler patladı!


    Ekonomik kriz piyasada para akışını felç etti. Karşılıksız çıkan çek adedi sayısı 2009’da, 2 yıl öncesine göre yüzde 44 artışla, 1 milyon 910 bin 650’ye yükseldi. Tutar olarak da yüzde 50 artarak, 17 milyar 681 milyon 230 bin TL’ye çıktı

    KARŞILIKSIZ çek adedi, geçen yıl 2 milyona yaklaştı. Karşılıksız çıkan çek tutarı da 17 milyar 681 milyon TL’ye çıktı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün, “karşılıksız çek ve protestolu senet sayısına” ilişkin yazılı soru önergesini Merkez Bankası’nın bilgi notuyla yanıtladı. Buna göre, 2007 yılında karşılıksız çıkan çek adedi 1 milyon 324 bin 664, tutarı ise 11 milyar 728 milyon 488 bin TL; 2008’de 1 milyon 537 bin 194, tutarı ise 15 milyar 742 milyon 589 bin TL olarak gerçekleşti.

    Protestolu senetler de arttı

    Karşılıksız çıkan çek adedi sayısı 2009’da, 2 yıl öncesine göre yüzde 44 artışla, 1 milyon 910 bin 650’ye yükseldi. Tutar olarak da yüzde 50 artarak, 17 milyar 681 milyon 230 bin TL’ye çıktı. Bu yılın ocak-şubat aylarında karşılıksız çıkan çek adedi 186 bin 809, tutarı ise 3 milyar 191 milyon 736 bin TL oldu. Protestolu senet sayısı 2007’de 1 milyon 470 bin 758, 2008’de 1 milyon 574 bin 31, 2009’da da 1 milyon 599 bin 957 adet olarak gerçekleşti. 2007’de protestolu senetlerin tutarı 5 milyar 732 milyon 371 bin TL oldu. Bu miktar, 2008’de 6 milyar 760 milyon 227 bin TL’ye, 2009’da ise 7 milyar 771 milyon 278 bin TL’ye yükseldi. 2010 yılının ocak-şubat aylarında protestolu senet sayısı 198 bin 40, tutarı ise 1 milyar 14 milyon 440 bin TL olarak gerçekleşti.

    Açılan dava sayısı 203 bin

    Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün bilgi notuna göre, Çek Kanunu’na muhalefetten 2007’de 142 bin 174, 2008’de 203 bin 885 dava açıldı. 2007’de sonuçlanan 129 bin 777 davada 103 bin 909 kişi, 2008’de sonuçlanan 177 bin 543 davada ise 138 bin 906 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi.

    TERCÜMAN GZT.EKONOMİ
    --------------------------------------------------------------------------------
    KARTAL YENİÇAĞ

    YanıtlaSil
  180. değerli arkadaşlar


    M.K.her zaman olduğu gibi 165 sayılı yorumunda gerçekleri yazmış...siteyi uzun bir zamandır çok takip edemesem de arada bir giriyorum... SAMİ KAL her zaman olduğu gibi istikrarlı ve mantıklı düşünceleriyle mücadeleyi aralıksız devam ettiriyor...168 sayılı yazısına aynen katılıyorum ve destekliyorum...

    SİBEL HANIM konusuna gelince yorumları okumasam da siteye geldiği günden bu yana kendi avukatlarımıza yıllardır yaptıramadığımız mücadeleyi fazlasıyla yaptı...ve mesleğini SADECE para olarak düşünmeyen ve insani yönünü herzaman ön planda tutan benim tanıdığım tek avukat...bunu unutmamalıyız...

    my way

    YanıtlaSil
  181. Barışçı-Mersin30 Mayıs 2010 13:01

    Değerli arkadaşlar; çatışmaları geri plana bırakıp, küskünlükleri unutup, yeniden toparlanıp, ortak bir yol haritası çizerek, haklı davamızda; çalışmalara, yeniden ve eski heycanımızla başlasak, iyi olmazmı? Ben şahsen; yine bugün, hiç değilse ilgili yerlere birazda olsa mail göndereceğim. Herbirimiz biraz diyebilirsek ve çaba gösterir isek, hem haklı davamızı unutturmamış olur ve hemde hayırlı sonuçlara ulaşabilmek için, mesafe kat etmiş oluruz. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla.

    YanıtlaSil
  182. Barışçı-Mersin30 Mayıs 2010 14:06

    Değerli arkadaşlar; biraz evvel, Anayasa Mahkemesinden, AKP; MHP, CHP, Muhtelif TV ve Gazetelere, Bazı meslek odalarına, son şeklini vermiş olduğum yazımımı mail olarak gönderdim, bilgilerinize. Tüm emeği geçen ve tüm katılımcı arkadaşlarıma, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  183. 176
    mahkeme devam etmektedir,eğer tekrar ceza çıkarsa avukatım temyiz edecek.siteden okuduğum yazı aşağıdadır..ilginize teşekkürler.M.Yılmaz

    şubat 2010
    Yeni Çek Kanunu Yargıtay içtihat
    başlığı altında görebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  184. 178 KARDEŞİM BANA BİR DOSYADAN YURT DIŞI YASAGI KONMUŞTU, YASAGI KOYAN MAHKEMEYE İTİRAZ ETTİM, SAVUNMAMDA ÖZEL SORUNLARIM VE HASTANE RAPORLARINI EKLEDİM, AYNI MAHKEMECE BİR HAFTA İÇERİSİNDE KALDIRILDI. BURDA MAHKEME TAAHHÜTÜ KABUL EDİP İNFAZI DURDURURKEN BU KARARIN İÇİNDE YURT DIŞI YASAGI VE DENETİMLİ SERBESTLİK EKLEYEBİLİYOR. BUNDANDA DENETİMLİ SERBESTLİK BÜROSUNDAN POLİS MARİFETİYLE GELEN YAZI TEBLİG EDİLİNCE HABERİNİZ OLUYOR. EGER BÖYLE BİR YAZI GELDİ VE SİZDE DENETİMLİ SERBESTLİK BÜROSUNDA DOSYAYI İMZALADIYSANIZ YAPACAK BİR ŞEY YOK. KABUL ETMİŞ SAYILIYORSUNUZ. EGER DOSYAYI İMZALAMADIYSANIZ VE HALEN POLİS TARAFINDAN BÜROYA ÇAGRILIYORSANIZ, SİZE GELEN İLGİLİ MAHKEME KARARINA AİT DOSYA NUMARASINA DENETİMLİ SERBESTLİK VE YURT DIŞI YASAGININ KALDIRILMASI İÇİN İTİRAZ EDİN. BÜYÜK İHTİMAL KABUL EDİLECEKTİR.

    YanıtlaSil
  185. arkadaşlar OLUMSUZ yazı yazanları bırakın kaale almayın kaç aydan beri şu ekranın önündeyiz nerden nereye geldik bakın şimdi dostlarım ben bir vekille görüşüyorum sokakta olanları anlatıyorum o da not alıyor bizim zamanımız daralıyor ama onlarında zamanı daralıyor seçim referandum yaklaşıyor biz onlara onlar bize muhtaç bu açıdan lütfen her kes uygun bir dille cep telefonlarından partisi önemli değil kim olursa olsun bir vekil arayın kimse kimseye bir şey yapmaz sadece uygun dille arayalım mağduriyetimizi bildirilelim inanının çok faydası olacak benim görüştüğüm vekil bile hak verdi onlarda kendi aralarında toplandıklarında kendilerine gelen telefonları mutlaka bir birlerine bahsedeceklerdir. lütfen toplanalım her kes bir birini uyarsın nasıolsa birileri bir şeyler yapıyor dersek kendimizi aldatırız saygılar ihtiyar

    YanıtlaSil
  186. 90 GÜNLÜK DİSİPLİNSİZLİK YANİ TAHUTTUTU YERİNE GETIREMEME CEZASI PARAYA ÇEVRİLE BİLİNİYOMU BİLGİSİ OLAN VARMI KREDİ ODEMESINDE YAŞAANAN BIR CEZA YANİ BANKA AVUKATI BOLE BIR CEZA ÇIKARMIŞ BULUNMAKTA..

    YanıtlaSil
  187. 177

    Tripolide hayat şartları Türkiye ye göre biraz farklı. iyi yönleride var kötü yönleride. Yiyecek içecek anlamında bakarsan burası daha ucuz. Örnekler

    1.kg kuzu eti 12 tl
    1 pk. malboro 2.75 TL (ustelik türk malı)
    1 kg balık ortalama 5-6 tl (mercan barbun çipura)
    1 depo benzin 13 tl

    örnekler çoğaltılabilir

    internet yaygın internet kafeler bol miktarda var kendin internet almak istersen mobil modem yaklaşık 150 tl senelik internet ücreti limitsiz 450 tl civarında.....

    yaşamın kolaylığı yada zorluğu burada nerede çalışacağına ve doğal olarak ne kazanacağına bağlı.
    başkada soruların var ise yukarıda mail adresim var yazarsan cevaplarım

    saygılar

    M.K.

    YanıtlaSil
  188. 186

    tahhüdü ihlal cezaları paraya çevrilmiyor maalesef. Tek iyi yanı zamanaşımı 2 yıl 2 yıl yakalanmazsan ceza düşer.

    M.K.

    YanıtlaSil
  189. 186 TAAHHÜTÜ İHLAL CEZASI YA BORCUN ÖDENMESİ, YA ŞİKAYETÇİNİN ŞİKAYETİNDEN VAZ GEÇMESİ, YADA CEZANIN İNFAZI İLE ORTADAN KALKAR.

    YanıtlaSil
  190. süre artık azalmaya başladı öyle bekliyoruz anayasa mahkemesinden bir haber varmı

    YanıtlaSil
  191. 2005 yılında karşılıksız çekten alınan ceza zaman aşımı 7,5 yılmı yoksa 10 yılmıdır kimi avukatlar 7,5 yıl demekte kımı 10 yıl demekte eski yasada ise 5 yıl olduğunu bılmekteyim bu 2005 yılında alınan cezanın gercek zaman aşımı nedir bılen varmı arkadaşlar.........cevabınız için şimdiden teşekkur ederim.

    YanıtlaSil
  192. 2005 YILININ HAZİRAN AYINDAN ÖNCE Mİ,SONRA MI?

    YanıtlaSil
  193. sayın 192 2005 yılı haziran ayından sonra. 20.10.2005 ile 30.06.2006 arasında 11 tane karşılıksız çek davası ve sonuçlanmış bu tarıhler arasında..kararları yazılmış yani..adli para cezası verilmiş bulunmakta..cevabınız için simdiden teşekkur ederim...

    YanıtlaSil
  194. 170-170 arkadaşlar ne muhalefet olsun nede iktidar millet vekilleri olsun af yada indirim konusunda yok diceklerdir çünki böle bi çalışma gizlilik içinde yürütülmelidir aksi takdirde büyük beklentiler oluşur zaten 2 yıldır böle bir beklenti var düşünsenize ogün size o millet vekillerinden biri af yada indirim konusunda çalışıyoruz deseydi şu an bu haber milyonlarca insana yayılmıştı en basiti siz burda yazdıktan sonra emin ol bende dahil herkezle paylaşırdım bunu ve çığ gibi yayılırdı ben ceza evinde 18 ay yatmış biri olarak çıkacağına eminim çünki ceza evlerinin durumu içler acısı gebze ceza evinde dönüşümlü yatıyoduk ceza evleri tıka basa dolmuş durumda ve hergün yenileri ekleniyo herkez aranıyo ama çekten ama taahhütü ihlalden veya ufak tefek suçlardan aranan okadar çok insan varki örneğin hemen hemen herkezin aranması aynı anda başlıcak 330bin gibi bir rakamdan bahsediliyo taahhüt veren bunların %80 inin ödediğini düşünsen ki ben hiç sanmıyorum kalan kısım bile 60binin üzerinde insan demek TÜRKİYENİN ceza evi kapasitesi 105 bin ve şu an 120bini geçmiş durumda buna 60 kişi daha eklersen içerde kaos olması içten bile değil ve en önemli avantajımız seçim öncesi bunlar gerçekleşicek emin olun seneye mayısta taksimde 2000 kişiyi bulabilsek ve topluca teslim olsak nereye tıkacaklar bizi öle bir ses getiririzki asıl o zaman işte istediğimizi alırız ama bir türlü örgütlenemiyoruz ve zaman daralıyo 2000 iyi bir rakam ama bide bu rakamın 5000 olduğunu düşünsenize kameraları çağırıp teslim olduğumuzda seçim öncesi kesinlikle istediğimizi alırız bence bir an önce örgütlenmeye başlamalıyız

    YanıtlaSil
  195. cekde ceza olayını kaldırın bak ısraıle nasıl ceza vermıs olacaksınız bu ıslerın kokenınde YAHUDI lobısı yatıyor

    YanıtlaSil
  196. 194 YENİ TCK 5 HAZİRAN 2005 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ ÇEKLERİNİZ BU TARİHTEN ÖNCE OLSA İDİ ZAMAN AŞIMI 5 YILDI, SİZİNKİ BU ŞARTLARA UYMADIGI İÇİN ZAMAN AŞIMI KARARDA 7.5 YILDIR.

    YanıtlaSil
  197. slm arkadaşlar hepemiz özgürlük peşinde ve geçim derdindeyiz lütfen eleştirileri ne yapabiliriz üzerine yapalım bırakalım birbirimizi eleştirmeyi bizim gibi esnaflık yapmış kişiler olarak bu siteyi kurmak ve yaşatmakta batmış kişiler olarak çok büyük başarı ve birbirimize kenetlenelim nasıl aşarız bu kötü durumu diye fikirlerimizi yazalım saygılarb uncu28

    YanıtlaSil
  198. Önceden kendi işyeri olan tanıdığımın sgk prim borcu var. Kendisi şu an başka bir firmada çalışmakta ve başka bir borçtan dolayı zaten maaşının 4/1 i hacizli. 2007 yılında firmada makinaları sgk kurumu tarafından haczedilmiş ve yediemin olarak kendisine bırakılmış ancak satış istenmediği ve 1 yıllık süre geçtiği için haciz düşmüş. Makinalarda başka alacaklılar tarafından kaldırılmış. İşyerine verdiği adres eski adresi. Bugün işyerini sgk kurumundan aramışlar, tebligat göndereceklerini söylemişler. Maaş haczi için desem zaten maaş başka bir alacak için hacizli. ( bu durumdan sgk haberdardır diye düşünüyorum ) 2007 yılındaki haczi canlandırmak için olabilirmi.? ( Ama borçlunun üzerine hiçbir menkul veya gayri menkul yok ) ve zaten haciz düşmüş. Sizce göndreceği tebligatın konusu ne olabilir.? Tebligatı işyerinde almaktan imtina etse suç oluştururmu.?

    YanıtlaSil
  199. Barışçı-Mersin1 Haziran 2010 19:11

    ÇAN DÖRTTEN FAZLA ÇALINIRSA KİM ÖLMÜŞTÜR ???





    ÇOK ESKİ YILLARDA KRALLIKLA İDARE EDİLEN BİR ÜLKE VARMIŞ. AMA; BU ÜLKEDE , HUKUK VE HAKİMLER DE VARMIŞ.

    TÖRELERE GÖRE, BİR VATANDAŞ ÖLDÜĞÜNDE, ŞEHİR MERKEZİNDEKİ DEV ÇAN BİR DEFA ÇALINIRMIŞ.
    UZUN UZUN DA YANKILANIRMIŞ.
    EŞRAFTAN BİRİSİ ÖLÜRSE ÇAN İKİ DEFA,
    BÜYÜK BİR DEVLET ADAMI ÖLÜRSE ÜÇ DEFA ÇALINIRMIŞ.
    YA KRAL ?..
    O ÖLDÜĞÜNDE , ÇAN DÖRT DEFA ÇALINIRMIŞ.

    GEL ZAMAN GİT ZAMAN…
    ŞEHİRDE BİR OLAY OLUR, İŞ MAHKEMEYE İNTİKAL EDER..
    DAVANIN SANIĞI OLARAK MAHKEME HUZURUNA ÇIKARILAN KİŞİNİN MASUMİYETİNİ İSE BÜTÜN VATANDAŞLAR BİLMEKTEDİR.
    BİR FORMALİTE OLARAK GÖRÜLMESİ VE BERAAT BEKLENEN, DAVADAN SÜRPRİZ BİR KARAR ÇIKAR.
    SANIK PARA CEZASINA MAHKÛM OLMUŞTUR.

    HAKİM SORAR :
    " -BİR DİYECEĞİN VAR MI ?.. ..."
    SANIĞIN CEVABI
    " - HAYIR !.. ..."
    MAHKEME BİTER.
    DİNLEYİCİLER DAĞILIR. KAFALARDA BİR KAYGI!..
    KISA BİR SÜRE SONRA DEV ÇANIN SESİ DUYULUR..

    ACABA KİM ÖLDÜ ?..
    ÇAN BİR DEFA DAHA ÇALAR. ACABA EŞRAFTAN KİM ÖLDÜ ?..

    ŞEHİR ÇAN SESİ İLE BİR DEFA DAHA İNLER.
    HIMMMMM… BÜYÜK BİR DEVLET ADAMI, ACABA KİM ?..
    SORUYA CEVAP ALINMADAN ÇAN BİR DEFA DAHA ÇALAR,
    YERİ, GÖĞÜ İNLETİR.

    HERKESTE BİR FERYAT: EYVAH!.. KRALIMIZ ÖLDÜ!..

    ANCAK, TÖREDE GÖRÜLÜP İŞİTİLMEMİŞ BİR ŞEKİLDE ÇAN,
    BEŞİNCİ DEFA DA ÇALINIR, YER GÖK İNLER VE SESLER KESİLİR.

    HERKES BUNUN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ÖĞRENMEK İÇİN. ÇAN GÖREVLİSİNE KOŞAR,
    BİR DE BAKARLAR Kİ ÇANI , HAKSIZ YERE MAHKÛM EDİLEN ADAM ÇALMAKTADIR.

    SORARLAR :
    " -NE DEMEK BEŞ DEFA ÇAN ÇALMAK ?.. KRALDAN DAHA BÜYÜK BİRİSİ Mİ ÖLDÜ ?....."

    CEVAP ŞAŞIRTICI OLDUĞU KADAR ANLAMLIDIR DA :

    " -EVET ! ADALET ÖLDÜ ! ..."

    YanıtlaSil
  200. Barışçı-Mersin1 Haziran 2010 19:17

    Değerli Arkadaşlar; biraz evvel Çan ile ilgili yorumu ben gönderdim. Ayrıca; sitemiz aracılığıyla, Filistine sadece insani yardım amacıyla gönderilen, gemilere İsrail'in saldırmasını şiddetle kınıyor, bu uğurda öldürülenlere, Tanrıdan Rahmet; yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tüm katılımcı arkadaşlarıma saygılarımla

    YanıtlaSil