Kaderimizi, kendimiz yazarız

Hükümet aylar öncesinde erteleme seçeneği üzerinde çalışma yapıyordu, baskılarımız neticesinde bir alteratif olarak düşünülen bu seçeneği bile başaramadılar, binlerce anne baba ve evlada bu bayram müjdesini bile verebilecek kapasitelerinin olmadığı bir kez daha anlaşılır olmuştur..

Karşılıksız çek tutuklamalarının, ekonomi gidişat lafının arkasını sığınılarak, vatandaşlarını bankalara ve rant çevrelerine nasıl kurban edildiğini açıkca gördük, durumun buraya gelmesinde bizim suçumuz yokmu şüphesiz çok var, bir fax çekmek için arkadaşından 1 tl borç alan arkadaşlarımız olduğu gibi, önünde her türlü imkan varken kılını dahi kıpırdatmayan arkadaşlarımızıda gördük.

Sayın Alim Işık her gün onlarca mail alıyorum Avukatlardan diyor, karşılıksız çeke hapis olmalı yönünde e-mailler.. ben kendimce bu avukatlara yani hukukçulara bunun bir hukuk ayıbı olduğunu izah etmeye çalışıyorum diyor..

Peki bu çevreler iktidar ve bu çevrelere ne kadar mail ve telefon ediyor bu hapsin devamı konusund telkinlerde bulunuyor..

bu sadece avukat çevresinden gelen baskı ya diğer rant grubu, parasal gücü elllerinde bulunduranların baskıları!

Bu sitede sesimizi duyurma adına attığımz başlıkları, ilgili insanların dikkatini çekmek için işlediğimiz konuları olduğu gibi kopyalayan ve hedefimize ulaşmamızı kendince engellemeye çalışan, hedefimizi küçülten diğer siteleri ve buna aklınca çanak tutunlarda bizlerin ayıbı..

Konunun özüne dönersek;

BİRKEZ DAHA SİYASET KURUMUNUN NE DEMEK OLDUĞUNU ANKARA ZİYARETİMİZDE GÖRMÜŞ OLDUK. GÖRDÜĞÜMÜZ SİYASETİN HUKUK TANIMADIĞI, SADECE GÜÇLÜNÜN VE BASKICININ YANINDA YER ALDIĞIDIR. KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE AYLARCA SİTEMİZDEN SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ VE ORGANİZE ETMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ, BİRLİK İÇİNDE HAREKET ETMEDİĞİMİZ SÜRECE HİÇBİRŞEYİ BAŞARAMIYACAĞIMIZDIR. ÇÜNKÜ KARŞIMIZDA SAVAŞ VERDİĞİMİZ KİTLENİN ORGANİZE OLMUŞ OLDUĞU VE HERYÖNÜYLE (MADDİ VE ŞAHSİ ) GÜÇLÜ OLDUKLARI SU GÖTÜRMEYEN BİR GERÇEKKEN, ŞAHSİ YAPILACAK EYLEMLERLE SONUCA GİDİLEMİYECEĞİ TEK DOĞRUDUR.

BU GÜN ANKARA ZİYARETİNDE ARKADAŞLARIMIZA VEKİLLERİMİZİN SÖYLEDİĞİDE AYNEN BU DOĞRULAR ÇEVRESİNDE KÜMELENMEKTEDİR. ALACAKLILARIN BİZLERDEN DAHA FAZLA BASKI YAPTIKLARI VE HÜKÜMET OLARAK CEZALARIN KALDIRILMASINDAN YANA TAVIR ALINMIŞKEN (BAŞBAKANIMIZINDA TALİMATININ BU YÖNDE OLDUĞU ) BİZ BORÇLULARIN YETERİNCE YANİ ALACAKLILARDAN DAHA HAFİF KALMAMIZDAN (TABİRİ CAİZZE SİVRİSİNEK GİBİ ) DOLAYI HÜKÜMETTE BU İŞİN UZAMASINA VE ÇATLAK SESLER ÇIKMASINA SEBEP VERDİĞİDİR!!! BURDANDA ÇIKARACAĞIMIZ SONUÇ BU SAATTEN SONRA HEPBERABER AYNI DOĞRULTUDA HAREKET EDEREK BASKIMIZI KAT BE KAT ARTTIRMAMIZ VE ANAYASAL HAKKIMIZI TABİRİ CAİZZE SÖKE SÖKE ALMAMIZ GEREKTİĞİDİR!!!

AMA VEKİLLERİMİZİNDE KABUL ETTİĞİ VE KURULMASI GEREKEN BASKIYA ÖRNEK VERDİKLERİ FAX EYLEMİMİZDİR .FAXLARDA GÖSTERDİĞİMİZ BASKIYI AYNI ŞEKİLDE PARTİ YÖNETİM KADROLARINADA YAPMAMIZ GEREKTİĞİ VE VEKİLLERİN BU BASKIYI KENDİLERİNDE ARKALARINDAKİ TOPLUMSAL GÜÇ OLARAK GÖREREK YASAYI BİRAN ÖNCE ÇIKARACAKLARIDIR.

ARTIK TOP TAMAMEN BİZ ÇEK MAĞDURLARININ ELİNDEDİR!!! YANİ KAĞITTA ELİMİZDE KALEMDE BU DAKİKADAN SONRA KADERİMİZİ KENDİMİZİN YAZACAĞIDIR..

87 yorum:

  1. TEKRAR YAZIYORUM BUGÜN MECLİSE GİTTİK AMA GERÇEKTEN 10 KİŞİ İLE OLMUYOR.. YARINDA GİDEBİLİRİM,,,, AMA HERKESE TANIYOR, KORUMALARDAN DANIŞMANLARDAN HERKES ...... HAKI SUHA OKAY BİLE KORUDORDA BİZE YOL GÖSTERİCİ OLUYOR LÜTFEN YAKINLARINIZ YADA KENDİNİZ İÇİN GELİN İNANIN BUNLAR ÇOK ETKİLİ OLUYOR EMRE ARKADAŞIMIZADA NEKADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR.

    CEZA EVİNDEKİ YAKINLARIMIZIN ÇIKMASI YADA BORÇLARIMIZIN 1 YIL ERTELENMESİ HİÇ BİRİMİZE ÇÖZÜM OLMAYACAK 1 YIL İÇİNDE BU BORÇLARI NASIL ÖDEYECEGİZ YİNE MECLİS YOLUNU AŞINDIRMAMIZ GEREKİYOR

    YanıtlaSil
  2. bir yasa yapılaırken dikkat edilmesi gereken husular vardır.

    herşeyden önce bir yasa

    Anayasaya aykırı olmamalıdır,

    Altına imza atılan AİHS ne aykırı olmamalıdır.

    herşeyden öncede insan onuruna aykırı olmamalıdır.

    eğer olabilir diyorsanız ve buna bir itirazınız yoksa yarın

    yüksek sesle gülene hapis,

    falancıyı eleştirene hapis,

    yan bakana hapis gibi cezalar içeren yasalarda çıkarsa onada itiraz etmeyeceksin...

    Yapılacak yasalar önce temel taş olan

    Anayasaya

    sonra hukuka

    ve tüm yasalar insanlar içinse

    insan onuruna uygun olmalıdır.

    Burası ne muz Cumhuriyeti nede bilmemne kabilesi

    Burası Türkiye Cumhuriyeti.

    Bizler dolandırıcı değiliz eğer öyle olsaydık şimdi çoktan parsayı toplamış ve başka bir ülkeye yerleşmiş topladıklarımızı yemekle meşgul olurduk.

    Feryatlara bir bakın,

    çocuğunu okula gönderemeyenler,
    Ankaraya gelemeyenler
    yiyecek ekmek bulamayanlar,
    dağılan aileler
    yok nolan hayatlar
    gözü yaşlı anneler çocuklar
    dünün işadamı eşi bugünün mahkum eşi masözlük yapıp geçinmeye çalışan insanlar...

    Söylenen şekliyle çıkar bu yasada ve bu borç ödenir diyorsanız borcunuz azdır. Benimkide ödenebilir nitelikte kendim için yazmıyorum tüm bunları. Ama birçok arkadaşımızın o miktarları ödemesi için ya soygun yapması yada bu sefer gerçekten dolandırıcılık (Ama bu sefer hakkıyla) yapması gerekecektir. Yani demek istediğim,

    Ben böyle bir düzenlemenin çözüm olacağını düşünmüyorum.

    olsa olsa

    ekonomiyi sıkıntıya sokmamak için bu ara çözüm olsun 1 yıl böyle geçsin odan sonra zaten seçim öncesi yasayı o zaman ele alırız. Bu süre içindede çek konusuna ekonomiyi etkilemeyecek bir çözüm bulmaya çalışırız düzenlemesi olacaktır ve asla TCK ya ve Anayasaya uygun olmayacaktır.

    saygılar

    YanıtlaSil
  3. çekte şartlı tahliye ne kadar komik değilmi 1 yılda borç ödenecek buda çok komik herşeyi elinden gitmiş bir insan şu şarlar altında değil 50 bin bir yılda 15 bin borç ödeyebilirmi acaba bunlar bizleri tefecilerle veya bankalarlamı karıştırıyorlar başkalarının sırtından geçinenlerlemi karıştırıyorlar dolandırıcılar zaten dışarıda yine dolandırmaya devam ediyorlar böyle bir şartlı tahliye sonucunda 1 yıl gibi bir sürede bizleri dolandırıcılığa teşvik ediyorlar bizleri uçuruma sürüklüyorlar bunlar onların düşüncesi öyle bir sözleşmeyede uymam dolandırıcılıkta yapmam ne zaman yakalanırsam giderim paşa paşa yatarım dilerim böyle bir yasa çıkmaz bizimle gerçekten dalga geçmiş olurlar gün gelecek bizlerde geçeriz dalgamızı onlarla

    YanıtlaSil
  4. bir yıl içinde nasıl borç ödenir.çalarak,dolandırıcılık yaparak.tekrar ankaraya gidelim.gerekirse günlerce mecliste kalalım.benim şu anda yakalamam var ama umrumda bile değil....beni meclisten alıp hapse götürsünler....

    YanıtlaSil
  5. Bugün tarihli Hürriyet gazetesi ekonomi sayfasında okudum.Adalet Bakanı ve Ali Babacan arasında anlasma saglanmış ama bu çek magdurları için geçici bir tedavi çünkü borçlu alacaklı ile anlasır taksitlendirirse cezaevinden kurtulacakmış ikinci maddede bir yıl içinde ödemede bulunursa yine cezaevinden çıkacakmış bu nuda ödemezse yeniden cezaevine girecekmişşş....Derhal hükümet buna acil çözüm bulmalı aksi halde türkiyenin dörtte biri cezaevine girecek PKK lıları çıkarsınlar çek magdurlarını yatırsınlar anlasılması çok güçç...

    YanıtlaSil
  6. Bugün tarihli Hürriyet gazetesi ekonomi sayfasında okudum.Adalet Bakanı ve Ali Babacan arasında anlasma saglanmış ama bu çek magdurları için geçici bir tedavi çünkü borçlu alacaklı ile anlasır taksitlendirirse cezaevinden kurtulacakmış ikinci maddede bir yıl içinde ödemede bulunursa yine cezaevinden çıkacakmış bu nuda ödemezse yeniden cezaevine girecekmişşş....Derhal hükümet buna acil çözüm bulmalı aksi halde türkiyenin dörtte biri cezaevine girecek PKK lıları çıkarsınlar çek magdurlarını yatırsınlar anlasılması çok güçç...

    YanıtlaSil
  7. BİZLER TİCARET YAPMIŞ VE BATMIŞ İNSANLARIZ HERKESİN KENDİNE GÖRE DERDİ VAR AMA ORTAK NOKTADA BİRARAYA GELİYORUZ.BİR YILDA ÇOK GÜZEL YERLERE GELDİK İMKANSIZLIKLAR PEŞİMİZİ BIRAKMADI HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ TİCARET YAPARKENDE İYİ NİYETLİYDİK ŞİMDİDE AYNI TAVRIMIZI SERGİLİYORUZ YİNE SÖYLÜYORUM BU GÜNLER SON SANSIMIZ İYİ DEĞERLENDRMELİYİZ.HÜKÜMET BASKI ALTINDA AVUKATLAR BASKI YAPIYOR TEFECİLER RAYIPDA BASKI YAPACAK DEĞİL YA .HÜKÜMETTE NE DOSTUNU KÜSTÜRÜYO NEDE KAPIYA BASTIRIYO BİZİDE KULLANIYO.

    ARTIK SON HAMLEMİZİ YAPACAZ DAHA DİKKATLİ DAHA TİTİZ HAREKET ETMELİYİZ.BUNLARIN BAHANESİ BİTMEZ ARTIK VEKİLLERDE ALIŞTILAR BİZİM BASKIMIZA ONUN İÇİN GÜCÜMÜZÜ TOPARLAYIP SON YUMRUĞU SAĞLAM VURMALIYIZ.

    BUNU NASIL YAPACAZ.
    HEPİMİZ DAHA FAZLA MAİL DAHA FAZLA FAX SURETİYLE HIZLANDIRACAĞIZ BAŞKA İŞLE MEŞGUL OLAMAYACAKLAR

    YanıtlaSil
  8. az önce cnbc-e de chp milletvekili ve adalet komisyonu ütesi sn.Ali Rıza ÖZTÜRK konuştu ama zaman yokluğundan bildigimiz konular tekrarlandı.sanırım birazdan 18.00 akşam heberlerindede HABERTÜRK konuyu işlemeye devam edecek.Özellikle ADLİ PARA CEZASI konusu uzerine HABERTÜRK'e mail atalım diye düşünüyorum.çünkü ceza evlerindeki kişi sayısı üzerinden hep eksik bilgi üzerine konusuyorlar.ve adli para cezasına kimse değinmiyor.program sahibi ECE UNER hanımı bu konuda mail veya faxlarımızla bilgilendirelim arkadaşlar.ben üzerime düşeni kendim ve sizler adına yaptım ama sizlerdende bilgi olarak destek olmanızı rica ediyorum.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. 7 de yazan arkadaşımızın dediği gibi artık bizim baskımızdan dolayı iş yapamaz hale gelmeleri lazım!!!!fax,mektup,sms ve tabiki en etkilisi telefon açarak.arkadaşlar şuna inanın eğer biz bu baskıyı yapmasaydık bu yasa çoktan hapis kararıyla çıkmıştı.bunu baskımızın ne kadar etkili olduğunu anlatmak için söylüyorum evet söylüyorum ama bunlardan hiçbirini imkanı olupta yapmayan arkadaşlara ve bu güne kadar elinden geleni yapan arkadaşlara!!! elinden geleni yapan arkadaşlarımız bu saatten sonra elimizden gelenin fazlasını yapacağız ama hiç birşey yapmayan arkadaşlarda sizlerde ne olur bizim için değil kendiniz ve sevdikleriniz için bu baskıda bizlere yardımcı olun.görünen köy kılavuz istemez demiş atalarımız evet hepimiz şahit olduk kurduğumuz baskıyla nerelere geldiğimizi ama inanın bu saatten sonra hepimiz aynı hedefte çok daha fazla etkili olacağız.saygılarımla

    can mert

    YanıtlaSil
  10. İYİMAYA yı izledim.net birşey yok.Ne yaptıklarını onlarda bilmiyorlar.Arkadaşlar baskılardan bunalmışlar.Böyle saçmalık olamaz....olmaz.Ben eşim için anlaşmaya çalışıyorum.Alacaklılar yarınında altına düşüyorlar fakat ben ödeyemiyorum.Bumudur üretebildikleri çözüm önerileri.Alt komisyon üst komisyon diyerek aylardır sefilliğimize sefillik eklediler.Yokmudur arkadaşlar bunlara yakın tanıdığı akrabası veya adamı olanlar.Benim dayanma gücüm kalmadı.KOcam hapiste iki çocuğumla biz açızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz hani komşun açken sen tok olamassın.Başbakanın sözleri.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlarinanılmaz bir bilgi kirliliği var...
    ÇOK YOĞUN MAIL VE FAX trafiğimin ortasında BİLEN var ise çok net bir bilgiye ulaşmaya çalışıyorum..
    Aranızda bilen varsa yanıtlar mı lütfen..

    1.EKİM.2009 da açılan MECLİS'in

    ADALET KOMİSYONU 50 gündür hiç toplanmadı..NE ZAMAN TOPLANACAKLARINI BİLEN VAR MI?

    YanıtlaSil
  12. haberturkte ahmey ıyımaya var

    YanıtlaSil
  13. utanmazlar hala 200 kişi yayarlanacak diyor..resmen bizimle oynuyorlar..Adli poara cezası ile yatanlar faydalanmayacak herhalde..

    YanıtlaSil
  14. pardon 2000 kişi olacak

    YanıtlaSil
  15. arkadaşım habertürkt te iyimaya ne dedi???

    YanıtlaSil
  16. İyimayaya bağlanamadılar..konuşma olmadı.

    YanıtlaSil
  17. 12 YILDIR ESNAFLIK YAPIYORDUM 6 AY ÖNCESİNE KADAR YANIMDA 22 KİŞİ ÇALIŞIYORDU BİR ANDA KRİZ POLİTİKASI DİYEREK BANKALAR VAR OLAN KREDİLERİMİ ÇEKTİLER KREDİ KARTLARIMIN TAM 10 YILDIR KULLANDIĞIM KREDİ KARTLARIMIN LİMİTLERİNİ KAPATTILAR BİR DE ÜSTÜNE ELİMDE OLAN MÜŞTERİ ÇEKLERİMİN YARISINDAN FAZLASI ÖDENEMEYİNCE BENDE VERDİĞİM ÇEKLERİ ÖDEYEMEDİM ŞİMDİ SİZE SORUYORUM HAKKIMDA ONLARCA BANKALAR TARAFINDAN ACILMIŞ KARŞILIKSIZ ÇEK DAVALARI VAR VE HER AN SONUÇLANMAK ÜZRE ŞİMDİ HERŞEYİMİ HARAÇ MEZAT ALAN BANKALAR ÜSTÜNE ÜSTLÜK BENİ 5 YIL İÇERİ ATTIRICAKLAR SİZ VEKİLLERİM NERDESİNİZ AİLEMİ BİLE GEÇİNDİREMEZ DURUMA GELDİM BENİM GİBİ BİNLERCE İNSAN VAR BU DURUMDA ŞİMDİ HÜKÜMET BU GÜN OKUDUĞUM HABERE GÖRE 1 YIL TAKSİTLENDİRME DÜŞÜNÜYORMUŞ DEDİMYA AİLEMİ BİLE GEÇİNDİREMEZ DURUMDAYIM BÖYLE BİNLERCE İNSAN VAR ARTIK YALVARIRIZ SİZE BİZİM VEKİLİMİZ OLUN BU BANKA VE FACTORİNG LERİN DEĞİL İNANIN ARTIK ÖYLE BİR NOKTAYA GELDİMKİ 5 YILDAN AZ CEZASI OLAN HANGİ SUCU İŞLERİMDE BU BANKALARA OLAN BORCUMU HEM ÖDER HEMDE DAHA AZ YATARIM DİYE ..

    DELİRMEK ÜZREYİZ 33 YAŞINDAYIM İKİ ÇOCUĞUM VAR ELLERİNİZDEN ÖPER SİZ BİZİM VEKİLLERİMİZSİNİZ BANKALARIN VE TEFECİLERİN DEĞİL BİZİM VEKİLLERİMİZSİNİZ

    DÜNYANIN BİZ HARİÇ HİÇBİR ÜLKESİNDE ÇEK YÜZÜNDEN HAPİS YOKTUR SAYIN VEKLİLERİM YOKTUR HAYATIMIZ BİTİİ BİRDE ELMİZDEN ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR YALVARIRIM VERMEYİN..



    İYİ ÇALIŞMALAR
    MAKİNE MÜHENDİSİ ESNAF VE
    KARŞILIKSIZ ÇEK SANIĞI

    MURAT GÜZEL

    BU TARZ MAİLLERDEN YÜZLERCE FAX OLARAKTA YOLLADIM AMA GELİN GÖRÜNKİ BİR TANESİNE BİLE CEVAP YOK İNANIN CEVAP YOKK

    YanıtlaSil
  18. daha cıkmadı bende beklıyorum merakla

    YanıtlaSil
  19. SN.MURAT GÜZEL KARDEŞİM YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY BASKILARA DEVAM ETMEK.İNAN BU FAXLARIN ETKİSİ ÇOK.O YÜZDEN FAX ÇEKMEYE DEVAM EDİYORUZ VE TABİKİ VEKİLLERİ TELEFONLA ARAMAYA.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  20. Cuneyt dediki..

    05 Kasım 2009 Perşembe 00:07

    Eğer bir düzenleme yapılacaksa, bu düzenlemenin sadece Erteleme olabileceğini söylemek istiyorum..
    Konuştuğumuz vekiller bakanların düşüncesi bir yana bizi kandırıyorlar veya oyalıyorlar diyelim..

    Hazırlanan çek yasası bu şekilde Genel Kurula gelir ve yasallaşırsa, bunun Anayasa Mahkemesine taşınacağı ve iptal edileceği su götürmez bir gerçek..

    Anayasa Mahkemesi çeke vade konulması ve kast unsurundan dolayı yasayı iptal edecektir çünkü yeni yasada" üzerinde yazılı tarihte ibraz edilen çekin karşılıksız kalması halinde karşılıksız çek suçu oluşur" diyor.. vade olayından iptal 1. gerekçe..

    ..
    2003 de çek hapsine onay veren Anayasa Mahkemesi üyeleri içinde karşı oy kullanan Haşim Kılıç şu anda başkan ve eski üyelerinde hiç biri şu anda yok..

    2. iptal gerekçesi kasıt olayı..
    TBMM , çıkan yasaya Anayasa Mahkemesinin iptal etmemesi için kast unsuru koyacaklardır yasaya bu seferde sulh ceza mahkemeleri, kasıt unsuru arayacaklar ve sulh ceza mahkemeleri Ticaret mahkemesine dönüşmesi kaçınılmaz olacaktır, defter kayıtları, faturalar bilançolar, bilirkişi müesesesi mahkemeleri işlemez duruma getirecektir, şu anda dava edilen karşılıksız çek sayısı 1.2 milyon, bu sayı mahkemelerin kast unsuru araması demek, işin içinden çıkılmaz hal demek, ayrıca kasıt olup olmadığı nası belirlebecek yanlış kararlar bir sürü tartışmayıda beraberinde getirecektir..


    Yasada yapılmak istenen şudur
    İlk önce erteleme yaparak orta bir yol aranacak kişilere borcunu ödeme şansı, alacaklıyada tahsil umudu vermek, tepkiler en aza indirilecek..

    Adalet komisyonunda olan yasada 6 aylık dönem içinde gerekli düzenlemelerin yapılarak, Adli para cezalarının, şeklen ceza kavramında kasıt aranmaksızın idari para cezasına dönüşmesi söz konusu olacaktır.. Ekonomik eylemlere ekonomik ceza sistemi yürülüğe girecektir..
    05 Kasım 2009 Perşembe 00:07
    ????

    YanıtlaSil
  21. arkadaşlar sn.Ali Rıza Öztürk le tlf görüştüm.haberlerdeki yanlişlığı konuştuk.Cevabı hiç bir şeye inanamayın.Daha ortada hiç bir şey yok. dedi. Sn vekilim sadece 2000 kişi faydalanacakmış dedim,adli para cezasını konuşmuyorlar dedim..cevabı;olmaz öyle şey..ortada hiç bir şey yok..tv de konuştuklarımın arkasındayım.inşallah güzel şeyler olacak dedi..
    AASAA

    YanıtlaSil
  22. VEKİLLERİMİZ,
    " KARŞI TARAF SİZDEN DAHA ÇOK BASTIRIYOR," DERKEN NE KADAR KORKUNÇ BİR MAZERET KULLANDIKLARININ FARKINDA DEĞİLLER Mİ?
    "İNSANI HAPSE ATIN,BİTİRİN,AİLELERİNİ DAĞITIN Kİ EKONOMİ YÜRÜSÜN," DEDİKLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER Mİ?
    EKONOMİK BİR BORÇ İÇİN HAPİS CEZASI TALEPLERİNDE,BİR RANT, BİR ACAYİPLİK,BİR SAPKINLIK,BİR VİCDANSIZLIK OLDUĞUNU GÖRMÜYOR OLABİLİRLER Mİ?

    YanıtlaSil
  23. Arkadaşlar hikayelerimizi ingilizce olarak AB platformlarına insan hakları kuruluşlarına yollayalım bize bu hükümetten fayda yok. Her yeri ele geçirmişler. Atatürkün Gençliğe Hitabede söyledikleri bir bir çıkmakta isyan bastırmanın adı katliyam yapılmakta, teröristler mağdur vatan evlatları olmakta, yakında da Atamıza ve silah arkadaşlarına terörist kurtuluş savaşımıza da ayaklanma diyecekler!
    Artık kaçınılmaz bir gerçek vardır ki bu hükümetten hiçbirşey olmaz. Eğer bizim çek mağdurluğundan kurtuluşumuz onların cemaatlerince çıkar sağlasaydı emin olun ki gece mesaisine kalır bu zaten düşmüş kanunu düzenler bütün yakalamaların neden hala kalkmadığı hakkında adalet bakanına hesap sorarlardı!

    YanıtlaSil
  24. Yaklaşık 15 aydır cezaevinde yatıyor babam hangi çekini ödemek için anlaşma yapıp çıkacak aç karnımızı zor doyuruyoruz biz dışarda hangi taahhütte bulunup ödeme yapabiliriz bu nasıl bir düzenlemedir resmen dalga geçiyorsunuz herhalde ben okul harçlarımı yarım gün çalışarak zor ayarlıyorum bari 1 yılı daha geniş zamana yaysaydınız 1 yılda iş bile bulamaz adam borç ödesin

    YanıtlaSil
  25. DİNİMİZDE EN BÜYÜK HARAMLARDAN BİRİ FAİZCİLİK.
    BUNLAR TEFECİLERİN KAN EMİCİLERİN HAKKINI HUKUKUNU KORUR OLMUŞLAR
    ALLAH'I(C.C) HZ.MUHAMED'İ(SAV) DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEYENLER FAİZCİLERİN GÜNAHLARINA ORTAK OLMUŞLAR.
    NEYMİŞ EKONOMİ SARSILIRMIŞ..
    BU GEREKÇELERİN ARKASINA SIĞINARAK TEFECİLERDEN YANA OLMAK YÜZBİNLERCE KİŞİNİN HAYATIYLA OYNAMAK ALLAH'A (C.C) MUHAMED'E(SAV) SAVAŞ İLAN ETMEKTİR.
    UMARIM DÜŞTÜĞÜNÜZ YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE KURTULURSUNUZ YOKSA ALLAH MUTLAKA BUNUN HESABINI SİZLERE SORACAKTIR BUNDA KUŞKU DUYMAYIN..

    YanıtlaSil
  26. habertürkt haberlerde

    çek konusunda orta yol bulundu

    cezaevlerindekiler,1 yıl içerisinde borcunu ödeme taahütü verirse tahliye edilecek

    şimdi adalet komisyonu başkanı sayın ahmetiyimaya ile bu konuyu görüşecegiz dendi ve öyle kaldı

    ne iyimaya baglandı nede bi daha o haber geçti

    düşündürücü bir durum degilmi

    iyimaya neden baglanmaktan konuşmaktan vazgeçsin

    veya habertürk neden baglamaktan ve konuşmaktan vazgeçsin

    (bence haberin yanlış oldugunu henüz bir kararın olmadıgı,ve yapılan bu haber üzerine konuşılamayacagını beyan etmiş olamazmı)

    ANLAŞILAN ÇOK SIKIŞTILAR VE NE YAPACAKLARINA BİLE KARAR VEREMEDİLER

    YanıtlaSil
  27. ARKADAŞLAR LÜTFEN BU SERZENİŞLERİ AKP GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE FAXLAYIN!!!! OKUSUNLARDA BİRDAHA OYU BİZLERDEN NASIL ALAMIYACAKLARINI ÖĞRENSİNLER.YA BİZİM DDEDİĞİMİZ OLACAK YADA OLACAK........TABİ ÇALIŞIRSAK.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  28. allahtan korkmuyorsunuz... insanlar aç evlerine gidemiyorlar çocuklarını ailelerini göremiyorlar.yakalanma korkuuyla doğru düzgün bir işte bile çalışamıyorlar...hapiste yatanların ailelerinin durumu hepten içler acısı..hangi parayla anlaşma yapıpda 1 yıl içinde borç ödenecek..siz çocukmu kandırıyorsunuz..allahtan korksanız böyle yapmazdınız ..Allah herşeyi görüyor bu sizin iktidarınıza maal olacak göreceksiniz...........

    YanıtlaSil
  29. ya arkadaşlar ben AKP NİN AKİM BİRİMİNDEN MAİL ATIYORUM BAŞKA NERELERE GÖNDERMEM GEREKİYOR

    YanıtlaSil
  30. ARKADAŞLAR BUNLARI BURDA YAZMAYIN. FAX ÇEKİN.BAKIN MAİLLERİNİZE MEKTUP GÖNDERMEK İÇİN BİŞİLER GELDİ.ORALARA MEKTUP GÖNDERİN.

    ÇALIŞMAK BASKI KURMAK BU DEĞİLDİR.BU SİTEYİ TAKİP ETMEK DEĞİLDİR.YAPACAKSAK EL BİRLİĞİYLE YAPACAZ HERŞEYİ BİR ARTIK KEMİKLEŞMİŞ BİR EKİBİZ.GECE GÜNDÜZ DEMEDEN FAX MEKTUP MSJ VE MAİLLERE DEVAM ETMELİYİZ

    YanıtlaSil
  31. allah sevgisi konuşmakla olmuyor yarattıklarına yaradandan ötürü değer vervekle olur onlar sadece konuşur insanlar açsa gebersin onlara ne ama allah mazlumun hakkını bırakmaz merak etmeyin

    YanıtlaSil
  32. hep beraber cumhurbaşkanınada mail,mektup ve fax çekelim belki faydası olur.

    YanıtlaSil
  33. bence fax ve mektupları başbakana çekelim..akp onun sözünden dışarı çıkmaz.

    YanıtlaSil
  34. Hapis cezalarının kalkması çek kullanımına olan güveni sarsar diyorlar ya! külli yalandır.
    Sen Ahmet abi, bugüne kadar çeklerini niye ödedin? hapis korkunmu vardı?
    Yoktu tabiki çünkü ticaret yapan bir esnaf korkuyla değil cesaretle ticaret yapar!

    Hem Çeke hapis cezası mı var? Aaaaaa aman AB duymasın!Hani kaldırmıştınız karşılıksız çeke hapsi! şark kurnazlığı yapıp isim değiştirmek bedava mağdur insanları biraz daha süründürmek paha biçilemez değilmi HÜKÜMET!

    Ya arkadaşlar bizim halimizden nice Türkiye hükümeti fıkraları nice mağdur hikayeleri çıkar.
    O AB ülkelerini bırakın 3.dünya ülkeleri bile bize ağzı yerine başka yerleriyle güler.

    Bizlerin mağduriyeti kanunlara uygunsuz olarak 11 aydır sürmekte ve bu 11 ay için bakalım Hükümet ne ceza ödeyecektir bizlere?!

    ÇEK e olan güven sarsılırmışmış da piyasa dururmuşta çok da umrunuzdaydı sanki!
    Bir kere piyasalar nakite ihtiyaç duyunca sakalından cımbızla tel koparıp borç alıp borcunu ödeyip sakalını geri isteyen bir milletiz biz.
    Ekonomiyi öyle taslaklarda kağıt üzerinde değil yaşayarak öğrendik.
    Hapis korkusuyla iş yapan adam zaten esnaf değildir olamaz!
    Hem piyasada güven içinde likit sağlanabilecek en değerli evrak çek değil FATURA dır!
    O ekonomiden çok iyi anlayan ekonomistler bakın biz çözümü bulduk! hem takibi kolay hem vergi kaçağını önler fatura kesmeye teşviki arttırır hem de zaten yapılmış işler için referans alınıp temlik konulacağından devlet kimin yapılan işten nekadar kazanacağını bunun nekadarının hangi firmaya devredildiğini, fatura temliki yaptıran firmanın gidişatını batakçımıdır yoksa gerçekten likit açığını kapatmak için mi kredi kullanıyor bunların hepsini öğrenmiş olur.
    Hem ekonomi düzelir hem vergi kaçağı önlenir hem de refah düzeyi artar!

    YanıtlaSil
  35. sn.arkadaşlar; http://www.tv.habertürk.com adresinden iletişim bölümünden habertürk tv ye mail atalım .Adli para cezasından içerde olanların durumlarını yazalım...

    YanıtlaSil
  36. SAYIN ARKADAŞLAR HERKESİN BİR İSYANI HERKESİN BİR DRAMI HERKESİN BİR HİKAYESİ VAR. ANCAK BİZİM ZAMANIMIZ YOK. YASA YADA ERTELEME GELDİ GELECEK. BURDA VAKİT KAYBETMEYELİM. ESKİ ŞEVKİMİZLE MAİLLERİNİZE GELEN HUSUSLARA RİAYET EDELİM.

    SAKIN HA BENİM FAXIMDAN MEKTUBUMDAN NE OLUR DEMEYİN.İNANIN BANA GÖZÜMLE GÖRDÜM AHMET İYİMAYA İLE BURHAN KUZUNUN ODASINA FAXLARINIZDAN GİRİLMİYOR.HEPSİ TEKTEK OKUNUYOR..

    BU ARALAR BİRAZ DA YARGIYA YÖNELECEZ. AMA TABİKİ AKPARTİ GRUBUNU FAXA FA BOĞMAMIZ GEREKLİ.

    HERKES BİR ŞEYLER YAPIYOR. AMA İNANIN BİZİMKİSİ ÇALIŞMA DEĞİL.SİNEK VIZILTISI. BUNCA İNSANIN YAPACAĞI BASKI BU DEĞİL. HAYDİ ARKADAŞLAR ANCAK SİZLERE BAŞARABİLİRİZ. HERKES MEKTUPSA MEKTUP FAXSA FAX ARAMAKSA ARAMAK BİRŞEYLER YAPSIN.LÜTFEN.BUNU HERŞEYDEN ÖNCE ÇOLUĞUNUZ ÇOCUĞUNUZUN HAKKI İÇİN YAPIN.BİRKEZ DEĞİL DEFALARCA KEZ YAPIN

    YanıtlaSil
  37. ARKADAŞLAR BU ARADA HERŞEYİ YAPIYORUZ BİRAZDA ALİ KIRCA VEYA BUNUN GİBİ HABERCİLER ÜZERİNDE YOĞUNLAŞSAK SADECE KONU BU OLURDU CNBC Yİ İZLEDİM ZATEN BİLDİĞİMİZ ŞEYLERDİ

    YanıtlaSil
  38. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SİTEMİZDEKİ YORUMLARIN OLDUKÇA FAZLA OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİM. DÜN VE BUGÜNKİ YAPABİLDİKLERİMİ; HER NE KADAR DEĞERLİ EMRE KARDEŞİM VE CÜNEYT HOCAM'LA TELEFONDA GÖRÜŞTÜYSEMDE; SİTEMİZİ TAKİP EDEN DİĞER ARKADAŞLARIMINDA, HABERLERİ OLSUN DİYE YAZIMLARIMA BAŞLIYORUM. DÜN İLGİLİ YERLERE 6 ADET FAKS ÇEKEBİLDİM; 10 ADET MEKTUP GÖNDERDİM VE İKİ MİLLETVEKİLİMİZİN, DANIŞMANIYLA GÖRÜŞEBİLDİM. BUGÜN; VERİLEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, SABAHTAN AKŞAMA KADAR UĞRAŞMAMA RAĞMEN, ANCAK; 2 ADET FAKS GÖNDEREBİLDİM. AYRICA; AKP GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİN TAMAMINA VE SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ; İLHAN KESİCİ'YE KENDİLERİ İSTEDİKLERİNDEN, MEKTUP GÖNDERDİM. DÜN YİNE; 10 MİLLETVEKİLİMİZE, MESAJ GÖNDERDİĞİMİDE BİLMENİZİ İSTERİM. AYRICA BUGÜN GÖRÜŞEBİLDİĞİM MİLLETVEKİLLERİMİZ; SAYIN ALİM IŞIK; UZUN SAYILABİLECEK BİR KONUŞMAMIZ OLDU. TAMAMEN KONUMUZUN BİLİNCİNDE OLAN, KENDİLERİ VE TÜM ARKADAŞLARI YANIMIZDA OLAN DEĞERLİ BİR MİLLETVEKİLİMİZ OLUP; DAVAMIZIN PEŞİNİ BIRAKMIYACAKLARINI, BİZLERİNDE DAHA ÇOK ÇALIŞARAK, SİYASİ İKTİDARI BOŞ BIRAKMAMAMIZI, BİZLERE HAKSIZLIK YAPILDIĞINI ÇOK AÇIK ŞEKİLDE İFADE ETTİLER. SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ; İLHAN KESİCİ'Yİ ARADIM, TELEFONU CEVAP VERMEDİ. SONRASINDA; MAKAMINDAN, İLGİLİ BAYAN ARAYARAK, NİÇİN ARADIĞIMI VE SORUNUMU DİNLEYİP, KONUYU SAYIN VEKİLİMİZE İLETECEĞİM VE MÜSAİT OLDUKLARINDA SİZİ ARATACAĞIM DEDİLER. DAHA SONRA; SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ BİZZAT KENDİLERİ BENİ ARADILAR. ZANNEDERİMKİ; EN AZ ONBEŞ DAKİKA GÖRÜŞTÜK. MUHALEFET OLARAK TAMAMEN BİZLER YANINIZDAYIZ; HAKLI DAVANIZIN TAKİPÇİSİYİZ VE BU İŞİN SONUNA KADARDA TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI, BİLMENİZİ İSTERİZ DEDİLER. AYRICA; BİZLERE TAVSİYELERİ, DAHADA ÇOK ÇALIŞIN; BİRLİKTE HAREKET EDİN VE SİYASİ İKTİDARI, ADETA BOMBARDIMANA TUTUN DEDİLER. KENDİLERİNE DAHA EVVEL MAİL OLARAK GÖNDERDİĞİM YAZI METNİMİ; MEKTUP OLARAK KENDİLERİNE GÖNDERMEMİ VE İLGİLENECEKLERİNİ, DEFALARCA TEKRAR ETTİLER. EVET DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİLİNÇLİ OLARAK, PANİK HALİNİ BIRAKARAK, BİRLİKTE HAREKET EDEREK, YAPILACAK HER TÜRLÜ EYLEMDE BİRLİKTE HAREKET EDEREK, BU İŞİ BAŞARACAĞIZ DİYORUM. ALLAH'IN İZNİYLE; HAKLI OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ BU DAVAMIZI ZORDA OLSA KAZANACAĞIZ. TÜM KATILIMCILARA; HAYIRLI ÇALIŞMALAR. SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  39. DAVA ARKADAŞLARIM BEN 8 AY YATTIM.MEİLLE FAXLA OLACAK İŞ DEĞİL DEVLET HEPSİNİ BİLİYOR YARGITAY BAŞKANI SÖYLEDİ ÇEKLE HAPİS YATIRMASIN.MAHKEMELERİ MEŞKUL EDİYOR BİZİM YAPACAĞİMİZ BİR ŞEY VAR.AVRAUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETELİN YANINA GİTMEK AVRUPA İNSAN HAKLARINA AYKIRI BU HAPİS OLAYI .BİRDE ANKARADA KIZILAYDA YURUYUŞ YAPMAK LAZIM TELEVIZYONLARA HABERLER CIKMAMIZ LAZIM .AKPNIN YAPACAİĞİ İŞ DEĞİL EMIR KULU ONLAR .AFİŞ YAZACAĞİZ VERGİ BORUNA HAPİS OLSUN ÇEKLERE OLMASIN .BİZ SÖMURU ÜLKESİYİZ BİZİM İŞİMİ AVRUPA BİRLİĞİ HAK EDER SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  40. kredi karları ile ilgili bir kurtarma operasyonu yaptılar güya başvuran kişi oranı sorunlu borçluların sadece % 1 i borcunu ödeyemeyen adam , zaten katlanmış borcu hiç ödeyemez,
    bu uygulamayı normal kredi kartı borcu olupta, icralık olmamış kişilerede uygulasalardı, milyonlarca kişi vaşvurup kart borcunu taksitlendirip kartlarını iptal ettirirdi, ama amaç kimseye yardım etmek değil, amaç yaptıkmı yaptık politikası, tok açın halinden anlamaz, bankaların keyfi yerinde krizde karlarını katladılar, en büyük gelir kaynaklaı faizler, çektede aynı durum söz konusu, göstermelik haraketler, çek ten magdur olmayan bu dudumu anlayamaz, basında okuduğundada bak işte iktidar ne güzel çare buluyor der, ama oratada çare filan yok,

    YanıtlaSil
  41. lütfen faxlara devam..gerçekten çok etkili oluyor..içerdekilerin morale ve bizim yapacaklarımıza çok ihtiyacı var..umutlanmak bizi ne kadar yoruyorsa bir de onları düşünün...öyle bekliyorlar.. arayın fax çekin mektup yollayın ...hep beraber mücadeleye devam ... engin

    YanıtlaSil
  42. Başbakana.Cumhurbaşkanına,İHD ye meall gönderdim. 21 de yazan arkadaşım Sayın ALİ RIZA ÖZTÜRK ün konuşmasını biraz açarmısın.Güzel olacak nedir.Bilgi vermedimi.

    YanıtlaSil
  43. Arkadaşlar AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak göreve başlayan büyükelçimiz.
    Eğer kendisine ulaşabilirsek belki yararı olur diye düşünüyorum AB ye mail yollayalım.
    Adı ve Soyadı : Volkan Bozkır
    Doğum Yeri ve Tarihi : Ankara, 22 Kasım 1950
    Medeni hali : Evli (Nazlı) , iki çocuklu
    Okşan 1977 & Oytun 1986
    Öğrenim Durumu : Ankara Hukuk Fakültesi, 1971
    Avukatlık stajı : 1971-1972
    Bildiği yabancı diller : İngilizce

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR HEPİNİZ DİYONUZKİ FAKS MEİL ATIN .ATALIMDA BİRİLERİDE ADRESLERİ YAZSIN.TEL NO LARINI FAKS NOLARINI YAZSIN SADECE ATIN DEMEKLE OLMUYO.COKMU ZOR SİTENİN BAŞLIGININ ORAYA MECLİS BAKANININ CUMHUR BAŞKANININ BAŞKAKANIN MİLLET VEKİLLERİNİN ÖFİSLERİNİN.AMA YAZAN YOK SADCE MEİL ATIN FAKS CEKİN DEMESİNİ BİLİYONUZ.YAZINDA ATALIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM CEKELİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  45. Bıkmadan usamnadan sabahın bu saatine kadar konuyla ilgili haberleri ve yorumlarınızı okudum. Yahu bir kişide demiyorki fax çekeceğiniz numara şu. mail göndereceğiniz adres şu, mektup göndermek için adres şu.!!!! Herkez fax çekin mail atın diyor tamam yapalım, haklısınızda başbakana, ali babacana, iyimaya'ya veya faydası olabilecek kişilerin adreslerini veya fax numarasını birileri yazsın lütfen.
    Çek mağduru olan herkez mutlaka 1 kerede olsa bu siteye girmiştir. Neden bu sitenin başına kocaman numaralar yazılmıyor. Arkadaşlar bu numaraya fax çekin bu bu adreslere mail atın, bu adrese mektup yazın diye.Söyleyecek çok sözümüz var ama ben sayın Ali Rıza ÖZTÜRK e nasıl ulaşacağımı bileediğim için sadece Chp genel merkezi halkla ilişkilere mail atabildim. Lütfen site yöneticileri Ali KIRCA'nın Uğur DÜNDAR'ın Mehmet Ali BİRAND'ın Yiğit BULUT'un ve konuyla ilgili tüm bakan milletvekilleri ve bürokratların iletişim adreslrini yazın buraya, bakın o zaman bombardımana. Lütfen bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  46. Dava arkadaşlarım aklınızın alabileceği her yere mail atın.
    İnsan Hakları Derneklerine hatta bütün il temsilciliklerine
    ito,ato, esnaf odaları haber programları gördüğünüz her mail adresine durumumuzun bir özetini yollayın.
    Amaç o maili okuyacak kişinin işimize yarayacak makamda olması değil, olabildiğince fazla kişiye sesimizi duyurmamız.
    FARKINDALIK HERŞEYDİR! insanlar bizim farkımıza varmazsa biz ağzımızla kuş tutsak da sesimizi duyuramayız.
    JENARDİ arkadaşımızın talimatlarıyla konunun muhataplarını sıkıştırmanın yanı sıra, bu konuda başı yanmamış problemin ne olduğunu bile tam kavrayamayan insanların anlamasını sağlayalım ki bizle birlikte onlar da Gerçek Adaletin Nabzını tutsunlar.
    Bu psikolojik bir savaştır ve bu savaşı kazanmak için 1 numaralı kural: Mantık Arama Farkındalık Yaratmaya Bak!
    Unutmayın Kimin kimin yakını olabileceği kimin kime nazının geçebileceği veya kimin kimden utanacağını bilemeyiz.

    Şöyle düşünelim siz devlette bu işten sorumlu vekillerden birisiniz, çocuğunuz geliyor size diyor ki;
    -(baba veya anne) Okuldaki arkadaşlarım senin adaleti sağlamak yerine 1 yıldır insanları oyalayan ve bazı güçlü kişilerden çekindiğin için mağdur olan kişileri iyice ezdirdiğini bunun hesabını Allaha nasıl vereceğini Yüzbinlerce kişinin kul hakkını yediğini opnların çoluk çocuklarının aç ve ailesiz kaldığını gece nasıl yatağına yatıp uyuyabildiğini merak ettiklerini soruyorlar!
    Gerçekten sen bu kadar kötü ve vicdansızmısın!

    ??????????
    ne düşünürdünüz?
    ben şahsen şunu söyleyeyim ki küçücük bir çocuğun veya saygı sevgi duyduğum bana inanan beni örnek alan herhangi birisinin bana bu şekilde bir yargıya vararak bu konuşmayı yapması. bana ne vaad edilirse edilsin adaleti yerine getirmemi sağlar.

    Moralimizi bozmadan bütün enerjimizle baskıları arttıralım.
    TV de Radyoda internette nerede olursa olsun belki sokakta bir panoda veya bir gazetede her gördüğümüz mail adresini not alalım! Kısa ve öz bir şekilde bu insanlık dramını anlatalım Farkındalık yaratalım!

    YanıtlaSil
  47. sayın admin. faxlara maillere devam deniyor. iyide kimlere hangi kurumlara mesaj gönderilecekse mail fax listesi yayınlansa daha iyi olur

    YanıtlaSil
  48. ARKADAŞLAR HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR DİLERİM.BU GÜNKÜ ZAMAN GAZETESİNDE ERTELEME YASASININ YENİ YILIN BAŞINDA CIKACANI YAZIYOR BİLGİSİ OLAN VARMI.

    YanıtlaSil
  49. Arkadaşlar merhaba;moralimizi bozmadan bu işin sonuna dek ilerlemeliyiz.Sonuç alehimize de olabilir,lehimize de ama sonuna dek mücadelemizi yoğun fax ve e-mail yolu ile sürdürmeliyiz.Karşımızda bankalr ve faktoringlerin durduğuna inanıtordum,bundan 3 gün evvel,amma velakin ne zaman bu son açıklamaları duydum ki,inanın problemin onlardan kaynaklanmadığını anlamış oldum ne yazıkki.Evet problem hükümetten kaynaklanıyor,hükümet çok büyük bir nakit girişi sağlayan ADLİ PARA CEZASINDAN vazgeçmek istemiyor.Son durumda anlaşılan budur...Çünki ben şahsım adına konuşuyorum,bir yıl erteleme verirler ise eğer,beni savcılığa şikayet edip te bunca dürüstlüğüme rağmen,hapis cezası korkutuculuğu ile tahsilat yoluna giden alacaklıya asla borcumu ödemeyip,gidip adli para cezasını ödeyeceğim.Malımı bulursa alsın.Çünki bizler dürüst insanlar borçlarımızı hapis korkusu ile ödemeyiz,zaten biz borcumuzu hapis olmasa da öderiz.Ama bizler gibi insanları hapis dayatmasıyla kiltleyip,mallarını icra ile kaldıran ve hava deliği bırakmayıp,o akıllı avukatlarının aklına uyan alacaklılar (Yani Bakanlar diyor ya karşı tarafı da düşünmeliyiz diye) haa şimdi ben adli para cezasını devlete ödeyince gidip devletten tahsil etsinler bakalım alacaklarını nasıl oluyormuş.Ondan sonra da hep beraber diyeceğiz ki,sayın Hükümet Yetkilileri siz karşı tarafı düşünerek bu yasayı çıkardınız ya,haaa şimdi onlar mağdur oldu bakın bakalım çarelerine...Ödeyin bakalım alacaklıların parasını Adli PAra Cezası fonundan....
    O bakımdan ben kendi düşüncemi söylüyorum.Çıkan bu yasanın eski ile en ufak bir farkı yoktur.Çözüm sadece bir aldatmacadan ibarettir.
    BİZLER ÇEKE HAPİS CEZASINDAN DEĞİL,ADLİ PARA CEZASINDAN HÜKÜMETİN FERAGAT ETMESİNİ İSTİYORUZ,VEYA EN AZINDAN BİR KEREYE MAHSUS GEÇMİŞE DÖNÜK ADLİ PARA CEZALARININ AFFINI İSTİYORUZ.
    Onlar karşı taraf diyorlar ya,karşı tarafında hakları bundan sonraya mahsus olmak üzere korunur.Bundan sonra çeki alan da veren de dikkat eder.Konu çözümlenir.Fakat başında da söylediğim gibi,hükümet ADLİ PARA CEZASI rantından vazgeçmek istemiyor,gerisi alacaklılarmış,bankalarmış,faktöringlermiş...fasa fiso...
    Saygılarımla...
    İsmail K.

    YanıtlaSil
  50. ARKADAŞLAR FAXLARA SON GAZ DEVAM..........

    YanıtlaSil
  51. TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNE.
    BEN ÇEK MAĞDURUYUM.
    MUHTEMEL ÇIKMAK ÜZERE OLAN ÇEK YASASINDAN ÖZETLERİ İNCELİYORUZ.TABİKİ SİZ NEYE KARAR VERİRSENİZ KUŞKUSUZ ÖYLE OLACAKTIR.
    BENİM SORUNUM.
    SİZDEN İŞ RİCA EDİYORUM.
    YAKALANMA KORKUSUYLA ZATEN BİR YILI AŞKIN BİR ZAMANDIR KAYITLI ÇALIŞAMIYORUM. BİRİ ORTAÖĞRETİMDE OKUYAN BİRİ 5 YAŞINDA .2. ÇOCUĞUM VAR.EV KİRA V.S.
    NEYSE GEÇİM SORUNUMLA SİZLERİ MEŞGUL ETMEYEYİM.ASIL KONU
    ÇEK KARŞILIĞI OLAN BORCUMUZU BİR YILDA ÖDEMEMİZİN GEREKLİLİĞİ İÇİN. BANA AYLIK TAKSİTLERİMİ KARŞILAYABİLECEĞİM BİR İŞ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.
    AYLIK TAKSİTİM ORTALAMA…5000 TL. CİVARINDA.
    BEN 2 YILDA BİR LİRA BİLE ÖDEYEMEDİĞİM BORCA NASIL AYDA 5000.TL.ÖDEYECEĞİMİ HERHALDE SİZ BİLİYOR OLMALISINIZKİ
    BU KANUNU BÖYLE BİR DÜZENLEMEYLE HALLEDİYORSUNUZ.

    YanıtlaSil
  52. http://www.aa.com.tr/tr/cek-magduru-terimi-muglak-2.html

    YanıtlaSil
  53. Size eski Sağlık ve Devlet Bakanı
    SAYIN RIFAT SERDAROĞU'NUN BİR YAZISINI PAYLAŞAYIM


    ÇEK YASASI:



    Toplumun kanayan yarası haline gelen “Çek Yasası” TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Türkiye’de çek kullanımı, dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek kadar yaygındır. Nedeni çok eskiye dayanır. Ekonomiden Sorumlu Bakan “Babacan” o tarihte daha doğmadığı için derdin kökünü bilmiyor, bilmediği için çözüm üretmekte zorlanıyor. Anlatalım ve çözüme katkıda bulunalım.



    1970’li yıllarda ticaret hacmi, geçmişe göre çok genişlemişti. Bu da VADELİ SATIŞLARIN çok fazla büyümesine yol açmıştı. Vadeli satışlar da her ülkede olduğu gibi bizde de SENET ile yapılıyordu. Tüccar elindeki senetleri bankaya götürüyor, karşılığında senetlerin toplamının %90’ına kadar kredi alabiliyor idi. Ancak senetlere %05 (binde 5) oranında pul yapıştırılıyordu. İşte senetlere pul yapıştırmamak için senet yerine “vadeli çek” piyasaya çıktı. Vadeli çekin hukukta yeri olmadığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.

    Avrupa Birliğinde karşılıksız çeke ceza verilmediği de herkes tarafından biliniyor. Bunun istisnası “dolandırıcılık amacıyla” keşide edilen çeklerdir. 5 ay sonraya keşide edilen çekin karşılığının olup olmayacağını kimsenin bilmesi mümkün değildir. Hukuken 5 ay sonraya çek keşide etmek imkânsızdır. Çek ibrazında(gösterildiğinde) ödenir. Fakat AKP Hükümeti, “çekin ibrazında ödenir” hükmünü, tam da kendine yakışır “Şark Kurnazlığı” şeklinde “ Çek, Vadesinde ödenir” diye 31.12.2009 tarihine kadar kanunu değiştirmiştir. Şimdi yeni kanunda tekrar “Çek İbrazında ödenir” diye değiştirecektir. Burada yapılacak tek şey, her ülkede olduğu gibi, çekin bir ödeme vasıtası haline getirilmesidir.



    Şu an piyasalarda çok büyük bir durgunluk vardır. Halk tabiriyle piyasalarda “yaprak kıpırdamamaktadır”. Piyasayı canlandırmak ve olabilecek çalkantıyı hafifletmek için yapılması gereken şey, “ SENETLİ SATIŞLARI ÖZENDİRMEK – SENEDİ VADELİ ÖDEME ARACI HALİNE GETİRMEK” olmalıdır.

    Bunun için, “BİR YIL SÜRESİNCE, BANKALARIN SENET MUKABİLİ VERECEĞİ KREDİLERİN FAİZİNİN BİR KISMININ, DEVLET TARAFINDAN ÜSTLENİLMESİDİR”

    Böylece hem senet, yeniden vadeli ödeme aracı haline gelecek, hem de piyasa canlanacaktır.



    Çekteki Hapis Cezasına Gelince;



    Çek Yasası 31.12.2008 tarihinde yürürlükten kaldırıldığı için, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Kürsüsü Başkanı Prof. Âdem SÖZÜER, Prof. Hayri DOMANİÇ, Yargıtay Başkanı Hasan GERÇEKER, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Şişli 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Sarayköy Asliye Ceza Mahkemesi, Konya Asliye Ceza Mahkemesi çek yasasına istinaden verilen her türlü cezanın ortadan kalktığı yönünde karar vermişlerdir.

    Aynı şekilde 31.12.2008 tarihinde sona eren 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararnamenin mülga(varlığı kaldırılan, kapatılan) olduğu buna göre ceza verilemeyeceği Yargıtay 7. Ceza Dairesinin 11.02.2009 tarih ve 2009/2220 sayılı kararından anlaşılmaktadır.

    O zaman neden aynı şekilde 3167 sayılı kanun da mülga değildir? Mülga ise ceza verilemez. Bu kadar hukuk insanı ve mahkeme, çek yasasına dayanarak ceza verilemeyeceğini belirtirken, Sayın Babacan bunları hiçe saymaktadır.

    Birde çek mağduru 10 kişi ise, çek hamili 1 kişidir. İflas etmiş bir şirketin çeklerini imza etmiş maaşlı bir müdürün şirketin borçlarını nasıl ve ne ile ödeyeceğini hangi hukuk, hangi anlayış, hangi vicdan isteyebilir. Bu durumda maaşlı çalışan bir şirket müdürü müebbet hapis cezasına mı çarptırılacaktır?

    Teröristlerin bile af edildiği ülkemizde, bütün suçu imza atmak olan bir şirket müdürü Sayın Babacan istiyor diye hapiste mi çürüyecektir?

    Sayın Milletvekilleri ve Komisyon üyeleri’nin hukuka ve hayatın gerçeklerine göre davranmalarını öneririz.



    Sağlık ve başarı dileklerimle, 20.Kasım.2009



    Rifat Serdaroğlu

    Eski Sağlık ve Devlet Bakanı

    rifatserdaroglu@superonline.com

    YanıtlaSil
  54. ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNE HİTABEN
    Ben çek mağduru eski esnafım.
    1 yılda ödenmesini beklediğiniz çek tutarlarının zorluğuna deyinmek isterim.
    Öncelikle bir esnaf yazdığı çeki ödeyememesi için neleri ödeyemediğine esnaf diliyle örnek veriyim.
    1.herşeyden öte aile yaşantısı sıfırı tüketiyor.
    2.araç kredisi varsa ödememiştir.
    3.kredi kartını ödememiştir.
    4.banka kredisini ödememiştir.
    5.kredili mevduat hesabı varsa ödememiştir.
    6.esnaf kefalet varsa ödememiştir.
    7.senetli borcu ödememiştir.
    8.açık hesap borcunu ödememiştir.
    9.elden alınan nakit borçlarını ödememiştir.
    10.kiralarını ödememiştir.
    Ve işyerinide kapatmak zorunda olduğu için hiçbir geliri kalmamıştır.enönemliside çocukları mağdur ve sefil olmuştur.
    Şimdi size soruyorum siz esnafın borcunu 1 senede ödemesini bekliyorsunuz esnafın borcu sadece çek den ibaretmidir.
    Benim…35000.tl.çek borcum var fakar gerçek borcum 400.000.tl.
    NASIL OLACAK ???.

    YanıtlaSil
  55. Bu dava avukatların zaferi,hukukun yenilgisiyle sonuçlanmıştır.
    Hepinize geçmiş olsun.
    Boşa uğraşmayın artık..

    YanıtlaSil
  56. TELEFON, FAX VE MAİL İSTEYEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!!!!!!!!

    BURADAN BU BİLGİLERİ YAYINLAMAK SAKINCALI HATTA SUÇ SAYILABİLİR. ULAŞMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN SOL ÜST BAŞTAKİ ADRESE BİR MAİL ATMAK. HEM BU BİLGİLER SİZE GELECEK HEMDE BİLGİLENDİRME MESAJLARI GELECEKTİR.

    SADECE MAİL ATACAKSINIZ, BUNU YAPMAK ZOR GELİYORSA BU ADRESLERE FAX, MAİL ATACAĞINIZA İNANMAK BİZİM İÇİNDE ZOR.

    CİNOCAN

    YanıtlaSil
  57. ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNE HİTABEN
    Ben çek mağduru eski esnafım.
    1 yılda ödenmesini beklediğiniz çek tutarlarının zorluğuna deyinmek isterim.
    Öncelikle bir esnaf yazdığı çeki ödeyememesi için neleri ödeyemediğine esnaf diliyle örnek veriyim.
    1.herşeyden öte aile yaşantısı sıfırı tüketiyor.
    2.araç kredisi varsa ödememiştir.
    3.kredi kartını ödememiştir.
    4.banka kredisini ödememiştir.
    5.kredili mevduat hesabı varsa ödememiştir.
    6.esnaf kefalet varsa ödememiştir.
    7.senetli borcu ödememiştir.
    8.açık hesap borcunu ödememiştir.
    9.elden alınan nakit borçlarını ödememiştir.
    10.kiralarını ödememiştir.
    Ve işyerinide kapatmak zorunda olduğu için hiçbir geliri kalmamıştır.enönemliside çocukları mağdur ve sefil olmuştur.
    Şimdi size soruyorum siz esnafın borcunu 1 senede ödemesini bekliyorsunuz esnafın borcu sadece çek den ibaretmidir.
    Benim…35000.tl.çek borcum var fakar gerçek borcum 400.000.tl.
    NASIL OLACAK ???.

    YanıtlaSil
  58. 44-45-47 deyazan arkadaşlar ve siteye yeni giren arkadaşlar
    faks ve tel için adres bekleyen arkadaşlar
    sitenin sol üst tarafında irtibat kurabileceğiniz ve faks tel nosu alabileceğiniz 2 arkadaşımızın mail ve tel numaraları vardır lütfen arkadaşlarımız la temasa geçiniz ve gerekli adresleri onlardan alınız

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  59. SAYIN ARKADAŞLAR HER AĞIZDAN ÇIKANA İNANMAYINIZ!!! HENÜZ ADALET KOMİSYONU TOPLANMADI.BU KONU ORADA ENİNE BOYUNA TARTIŞALACAK.ŞUANDA ALINAN KARARLARIN BİLE GERÇEKLİK BOYUTU YOK DENECEK KADAR AZDIR.

    YAPILMASI GEREKENLERİ İSTİŞARE EDİP MAİLLERİNİZE GÖNDERİYORUZ.MAİLLERİNİZDEKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ.KENDİ BAŞINIZA BİRŞEYLER YAPMANIZ,BİRLİKTELİĞİN VERMİŞ OLDUĞU HEDEF NOKTASINDAN SAPMALARA NEDEN OLACAKTIR.

    YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİ BU AŞAMADA ÖNEMLİDİR. GEREK TELEKULAK SÖYLENTİLERİ GEREKSE DE İÇ ÇEKİŞMELERLE HÜKÜMET İLE TERS DÜŞMEYE BAŞLAYAN YARGININ DİKKATİNİ ÇEKMEMİZ GEREKMEKTEDİR.YARGITAY CEZA GENEL KURULUNDA VE ANAYASA MAHKEMESİNDE 2 ADET DOSYA BULUNMAKTADIR.ANCAK BU DOSYALARI BİR TÜRLÜ ELE ALMIYORLAR.LÜTFEN BU KONUDA YARGIDAN DESTEK İSTEYELİM. NE YAPMANIZ GEREKTİĞİYLE ALAKALI TÜM BİLGİLER MAİLLERİNİZDE MEVCUTTUR.

    LEHİMİZE YADA ALEYHİMİZE HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN GÜNDEME TEKRARDAN BOMBA GİBİ DÜŞTÜK. CANLI YAYIN BAĞLANTILARIYLA HABER OLUR OLDUK. LÜTFEN BU AŞAMADA HAKKIMIZI ARAYALIM. ADALET KOMİSYON ÜYELERİ VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE FAX-MAİL-ARAMA YAPARAK BASKI KURALIM.BU BİLGİLERDE MAİLLERİNİZDE MEVCUTTUR.

    SİZLERE YOL GÖSTERİYORUZ. BİRŞEYLER YAPMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ.EVİNİZDE OTURARAK BU İŞİ BAŞARAMAYIZ.HEPBERABER SIRT SIRTA VEREREK BU İŞİ BAŞARACAZ.

    ERTELEME FALAN ÇÖZÜM DEĞİLDİR.BUNA SEVİNMEYİNİZ.SADECE GEÇİÇİ BİR PANSUMANDIR.ERTELEME,AĞZA BAL ÇALIP YİNE PARA BABALARININ İSTEDİĞİNİ EL ALTINDAN YAPMA PLANIDIR. BAYRAMDA SEVDİKLERİNİZE KAVUŞMAYI; TEKRARDAN 1 YIL SONRA FARE GİBİ KAÇMALARINA HİBE ETMEYİNİZ.


    HERKES LÜTFEN BİRŞEYLER YAPSIN. FAX ÇEKEBİLEN FAX. TELEFON AÇIP ARAYABİLEN TELEFON ETSİN.MAİL ATAN MAİL ATSIN.

    ANCAKKK.. YARGITAYA VE ANAYASA MAHKEMESİNE MEKTUP GÖNDERMEYİ HERKES BÜTÇESİ ÖLCÜSÜNDE YAPMALI..BU ÇOK ÖNEMLİ

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  60. Çekin ödenmemesi sonucu gerçeklelşen mahkümiyet için İnsanın kendi ülkesinde isyan etmemesi için ya deli yada peygamber sabrı olması gerekiyor. Cezaevi koşullarındaki insanlık dışı yaşama bir insanın sadece maddi borcu yüzünden mecbur bırakılması İNSANLIK AYIBIDIR. Bunu düzeltmeyen başta AKP yöneticileri ortalıkta hala müslümanım, haktan yanayım, vijdan sahibiyim diye dolaşmasın. Hukuk Tefecilerine ve yasal tefeci bankalara halkın yaşam hakkını özgürlüğünü ihlal ederek, peşkeş çekmeye devam edin. Ama Ben Allah'ın ilahi adaletine güveniyorum. Sizde "halka hizmet hakka hizmet" düstürünü hatırlayın ve gereğini yapın....

    YanıtlaSil
  61. 1)alacağına karşılık çek almak,alacağını garantiye almakmıdır;yani her mal satanın garantörü devlet mi oluyor.o zaman istihbarat yapmaya gerek kalmadan herkese mal ve hizmet satılırmı?
    2)iş yapıp borçlanan kişi ve kurumlar bunu özellikle ödememek içinmi yapıyor.
    böyle birşeye kurgulama ve dolandırma diye bakma tüm toplumun hasta olduğunu kabul temek değilmidir?

    YanıtlaSil
  62. Arkadaşlar herkese merhaba.

    Ben tüm yoğunluğumu haberturk gazete yazarlarına verdim. Haberturk televizyonunda iki programı hedef aldım. Karşıt Görüş ve sansürsüz. Hükümetin adli para cezasından hapis yatanları nasıl sakladığını, kanunun ne şekilde ağırlaştığı gibi konuları ön plana çıkarıyorum. hepimize kolay gelsin. NL

    YanıtlaSil
  63. ARKADAŞLAR ali kırcanın yada uğur dündarın telefonunu bilen varmı onları aramak istiyorum onlar sesimizi daha çok dyurur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  64. Merhaba , herşeyden önce anlayamadığım ne biliyormusunuz? Ticaret yaptık battık , ödeyemedik... Ama işleyemiyoruz da... Örneğin ben şimdi gbt mde sıkıntı çıkmayacağını bilsem yurtdışına gidip gelip tekrar ticaretimi hızlandırma aşamasına gireceğim , daha güzel maaşı daha iyi bir iş bulabileceğim ve başlayabileceğim ve borçlarımı yavaş yavaş ödeyebileceğim... ama şimdi gbt ye girmemek için 800 lira maaşla evimi geçindirmeye çalışıyorum , minibüs otobüsle gidip geliyorum , bakmayın arkadaşlar devlet nasıl ödetebilirim yerine ben alacağımı alayım , alacaklı ne yaparsa yapsının peşinde... yatmakla bitse borç neyse , bir de alacaklı hala alacaklı olacak... cidden yazık...

    YanıtlaSil
  65. bu ,iş ancak avrupa insan hakları mahkemesi çözer sanırım masıl başvurulucaksa hemen baş vuralım madden yardım edelim el birliğiyle kişiye birisi öncülük etsin uncu28

    YanıtlaSil
  66. ARKADAŞLAR BİREYSEL HAREKET ETMEYİN. BAKIN ÇOK BASINDA OLMAK İYİ BİRŞEY DEĞİL. BİZ TEK TARAFLI MÜCADELE VERİYORUZ. BU İŞİN KARŞI TARAFI ÇOKTUR.ALACAKLISI AVUKATLARI FACTORİNGCİSİ TEFECİSİ VE BANKASI. DÜŞMANI AYAKLANDIRMAMAK GEREK. İLLA GÜNDEME OTURMAK FLAŞ HABER OLMAK ÖNEMLİ DEĞİLDİR. ÖNEMLİ OLAN SAYIMIZIN ÇOK OLDUĞUNU GÖSTERMEKTİR. MAİL ADRESLERİNDE SİZE TAVSİYE EDİLENLERDEN HARİCİ BİR ŞEY YAPMAYINIZ. LÜTFEN RİCA EDİYORUZ. HERKES YARGITAYA ANAYASA MAHKEMESİNE,MUHARREM SARIKAYA İLE İLGİLİ OLAN VE MAİLLERİNİZDE DE GÖNDERİLMİŞ OLAN YAZIYI ÖNCE YAZICIDAN ÇIKTI ALSIN SONRA İSMİNİ SOYİSMİNİ YAZIP İMZALASIN. DAHA SONRA FOTOKOPİ İLE ÇOĞALTIP MAİLLERİNİZDEKİ YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNE MEKTUP İLE GÖNDERSİN.

    AYRICA ADALET KOMİSYONU VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE DE GECELİ GÜNDÜZLÜ FAXLAR ÇEKMEYE DEVAM EDİN.

    BASINDA ÇIKAN HABERLERE DUYUMLARA İNANMAYINIZ. KAMUOYU OLUŞTURULARAK HALKIN TEPKİSİ ÖLÇÜLÜYOR.ERTELEME İŞİNE EVET DEMEYİNİZ. OLSUN ÇIKSINLAR DEMEYİNİZ. AĞZIMIZA BAL ÇALARAK 1 YIL SONRA TÜMÜMÜZÜ İÇERİ ATACAKLARINI UNUTMAYINIZ.HERŞEYDEN ÖNCE HUKUK KATLİAMINA SEYİRCİ KALAMAYACAĞIMIZI VEKİLLERE ANLATINIZ.

    HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN. ORAYLA BURAYLA UĞRAŞMAYIN.HAFTA SONU MEKTUPLARI HAZIRLAYIN. AİLENİZE DE DAĞITIN FOTOKOPİLERİ İMZALASINLAR. NE KADAR ÇOK MEKTUP OKADAR ÇOK SES GETİRİR.

    VEKİLLERİ DE ARAYIN BASKI KURUN. KARŞI TARAFTA BOŞ DURMUYOR MİLLET.

    YanıtlaSil
  67. Ak Parti Yarın kızılcahamam Asya Termal otelde kampa giriyor,
    Kongre ve toplantıları Topkapı Kongre salonunda yapılacak
    Asya Termal otel telefon ve faxları

    Telefon: 0312 736 40 00
    Fax: 0312 736 69 49
    Vekileri faxa ve telefona boğmaya ne dersiniz..
    Başbakan kral odasında kalacaktır büyük ihtimal
    bu telefonlarla arandığında Başbakanımızı bağlayacakları büyük ihtimal
    Arayalım
    Faxımızı çekelim
    Bu hafta sonu Başbakana ulaşalım

    YanıtlaSil
  68. evet arkadaşlar hafta sonu için güzel haber.

    0312 736 69 49 akp kızılcahamamdaki otel fax numarası.

    göndereceğiniz vekilin adını başa yazıp faxlarınızı gönderin.

    haydi arkadaşlar. büyük bir ihtimal bizde o kampta konuşulacaz

    YanıtlaSil
  69. değerli kader arkadaşlarım ben iki taraflı çek mağduruyum alacaklarımı alamadığım için borçlarımı ödeyemedim ve şu anda karşılıksız çeklerden aranmam var bu yasanın çıkması nasıl çıkacağı konusunda yüzlerce yorum bilgi belge okumama rağmen hala neyin nasıl çıkacağını anlamış değilim alacaklı alacağını nasıl alacak borçlu borcunu nasıl ödeyecek ben namuslu ve onurlu iş adamlarımız ve esnaflarımızın defterlerinin kontrol edilip gerçekden haksızlığa uğramış karşılığını alamadığı için çeklerini ödeyememiş esnafın hapsedilmesine hem borçlu hemde alacaklı biri olarak karşıyım hapisin kaldırılmasıyla ben cezalarımdan kurtulacağım ama alacaklı olduğum kişilerde kurtulacak bu yasanın meclisden her iki tarafıda memnun edecek şekilde çıkacağına inanmıyorum adam zaten 20 ayda ödeyebilse alacaklı bunu bin kere kabul eder ve insanlar hapisden çıkardı adam borcunu ödeyemediği için yatıyor... bana alacağımı aldırın o zaman bende borcumu ödeyeyim.... arkadaşlar son olarak yakalanması olan mağdurların topluca ben dahil teslim olmasını öneriyorum bakalım devlet baba bize nasıl bir çözüm bulacak borçlu olduğumuz kişilere ailemize ve çocuklarımıza nasıl bir çözüm bulacak ve bunları dünyaya nasıl anlatacak gelin topluca teslim olalım

    YanıtlaSil
  70. devlet baba teslim olan pkklılara kucak açıyor bizde telim olalım bizede kucak açsın

    YanıtlaSil
  71. akp iktidarı ancak otelde yatar tabi onların gbt si yokki...
    ohh hafta sonu otelde yiyin için açık büfeden beyler...Nasıl olsa aç tokun halinden anlamaz.onlar değilmi komşusu aç yatarken müslüman tok yatmaz diyen.

    YanıtlaSil
  72. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    67 DE YAZAN ADSIZ ARKADAŞ ÇOK MANTIKLI BİR YOL İŞARET ETMİŞ...FAX ÇEKEBİLECEK HERKESİN HEMEN HAREKETE GEÇMESİ ÇOK ÖNEMLİ...MUTLAKA OTEL YÖNETİMİ BAŞBAKAN DİKKATİNE GİDEN FAXLARI ULAŞTIRACAKTIR...

    Ak Parti Yarın kızılcahamam Asya Termal otelde kampa giriyor,
    Kongre ve toplantıları Topkapı Kongre salonunda yapılacak
    Asya Termal otel telefon ve faxları

    Telefon: 0312 736 40 00
    Fax: 0312 736 69 49
    Vekileri faxa ve telefona boğmaya ne dersiniz..
    Başbakan kral odasında kalacaktır büyük ihtimal
    bu telefonlarla arandığında Başbakanımızı bağlayacakları büyük ihtimal
    Arayalım
    Faxımızı çekelim
    Bu hafta sonu Başbakana ulaşalım

    HADİ BİRAZ DAHA GAYRET BAŞARACAĞIZ...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  73. Bankaların sorumluluğu 1000 tl olacakmış..:)bankalarda sulh ceza mahkemesine dava edip bu parayı geri almaya çalışıyorlar borçludan...

    YanıtlaSil
  74. BU HÜKÜMETİN O KADAR PARASI VARDA NEDEN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ELİNDEN ALDIĞI İNSANLARI GÜNLÜĞÜ 100 TL DEN YATIRIYO ATIP TUTMAK KOLAY SEN DEVLETKEN GÜNLÜĞÜNE YÜZ LİRA BİÇİYOSUNDA BİZ HERŞEYİNİ YİTİRMİŞ İNSAN OLARAK AYDA 20 30 BİN LİRAYI NERDEN BULALIMDA VERELİM SÖYLE BANA DEVLET BABAAAAAAAAAAAAAAAAA

    YanıtlaSil
  75. yılardır üretim yaptık çatır çatır vergimizi kdv ödedik şimdi ekonomik nedenlerle işimz ters giti çek lerimiz döndü ekmeğe muhtaç olduk ödiyeck gücmü kaldıda 1 yılda ödiyelim hapis kurtulalım peki devlet nezaman bizlere sahip cıkat bilen varmı

    YanıtlaSil
  76. iyi akşamlar insan borcunu ödeyebileceğikadar taksitlendirme yapması gerek çünkü ekonamik kıriz insanların sermayelerini eritti ticarette aynı sektörde kaldığı sürece borcunu uzun sürecede öder

    YanıtlaSil
  77. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN SANKİ HİÇ BİRŞEY YAPAMAMIŞIM GİBİ, KENDİMİ SUÇLU HİSSEDEREK, YAZMAYA ÇALIŞIYORUM. NEDENMİ SUÇLU HİSSEDEREK? ÇÜNKİ; ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNİ VE GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ 8-10 KEZ ARAMAMA RAĞMEN, HİÇ KİMSEYE ULAŞAMADIĞIM İÇİN VE KONUŞAMADIĞIM İÇİN, SANKİ BUGÜN; HAKLI DAVAMIZ İÇİN, HİÇ BİR KATKIM OLMADI SAYIYORUM KENDİMİ. HALBUKİ; HAFTA BAŞINDAN PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR, NELER YAPTIĞIMI; TEK TEK SİTEMİZE YAZMIŞ İDİM. BU GECE; SON GELEN MAİL DOĞRULTUSUNDA VE BİLDİRİLEN METNİ YARIN, İNŞAALLAH; İLGİLİ YARGI MENSUPLARININ TAMAMINA GÖNDERMEK ÜZERE PTT'YE ULAŞTIRACAĞIMI BİLMENİZİ İSTERİM VE AYRICA; AKP'NİN KAMP YAPACAĞI OTELEDE FAKS GÖNDERECEĞİM. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  78. arkadaşlar ben şu anda kızılcahamamdayım ve gündem kürt açılımı konuşulacak konu kürt açılımı tanıdığınız ne kadar çek mağduru varsa arayın ve onlarada k.hamam faxını vererek daha fazla katılım sağlayın

    YanıtlaSil
  79. BÜTÜN ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIMIN MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI EN İÇTEN DUYGULARLA KUTLAR EN KISA SÜREDE SEVDİKLERİNE KAVUŞMALARINI YÜCE RABBİMDEN NİYAZ EDERİM.EVET ARKADAŞLAR BU GÜN BAYRAM VE BİZ ÇEK MAĞDURLARI VEKİLLERE SMS YOLLAYARAK HEM KENDİMİZİ HEMDE YAPTIKLARI HUKUKSUZLUĞU HATIRLATALIM.TELEFONLARINA BİZDEN GELEN SMS LER YÜZÜNDEN BAKAMASINLAR.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  80. SAYIN ARKADAŞLAR HER AĞIZDAN ÇIKANA İNANMAYINIZ!!! HENÜZ ADALET KOMİSYONU TOPLANMADI.BU KONU ORADA ENİNE BOYUNA TARTIŞALACAK.ŞUANDA ALINAN KARARLARIN BİLE GERÇEKLİK BOYUTU YOK DENECEK KADAR AZDIR.

    YAPILMASI GEREKENLERİ İSTİŞARE EDİP MAİLLERİNİZE GÖNDERİYORUZ.MAİLLERİNİZDEKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ.KENDİ BAŞINIZA BİRŞEYLER YAPMANIZ,BİRLİKTELİĞİN VERMİŞ OLDUĞU HEDEF NOKTASINDAN SAPMALARA NEDEN OLACAKTIR.

    YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİ BU AŞAMADA ÖNEMLİDİR. GEREK TELEKULAK SÖYLENTİLERİ GEREKSE DE İÇ ÇEKİŞMELERLE HÜKÜMET İLE TERS DÜŞMEYE BAŞLAYAN YARGININ DİKKATİNİ ÇEKMEMİZ GEREKMEKTEDİR.YARGITAY CEZA GENEL KURULUNDA VE ANAYASA MAHKEMESİNDE 2 ADET DOSYA BULUNMAKTADIR.ANCAK BU DOSYALARI BİR TÜRLÜ ELE ALMIYORLAR.LÜTFEN BU KONUDA YARGIDAN DESTEK İSTEYELİM. NE YAPMANIZ GEREKTİĞİYLE ALAKALI TÜM BİLGİLER MAİLLERİNİZDE MEVCUTTUR.

    LEHİMİZE YADA ALEYHİMİZE HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN GÜNDEME TEKRARDAN BOMBA GİBİ DÜŞTÜK. CANLI YAYIN BAĞLANTILARIYLA HABER OLUR OLDUK. LÜTFEN BU AŞAMADA HAKKIMIZI ARAYALIM. ADALET KOMİSYON ÜYELERİ VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE FAX-MAİL-ARAMA YAPARAK BASKI KURALIM.BU BİLGİLERDE MAİLLERİNİZDE MEVCUTTUR.

    SİZLERE YOL GÖSTERİYORUZ. BİRŞEYLER YAPMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ.EVİNİZDE OTURARAK BU İŞİ BAŞARAMAYIZ.HEPBERABER SIRT SIRTA VEREREK BU İŞİ BAŞARACAZ.

    ERTELEME FALAN ÇÖZÜM DEĞİLDİR.BUNA SEVİNMEYİNİZ.SADECE GEÇİÇİ BİR PANSUMANDIR.ERTELEME,AĞZA BAL ÇALIP YİNE PARA BABALARININ İSTEDİĞİNİ EL ALTINDAN YAPMA PLANIDIR. BAYRAMDA SEVDİKLERİNİZE KAVUŞMAYI; TEKRARDAN 1 YIL SONRA FARE GİBİ KAÇMALARINA HİBE ETMEYİNİZ.


    HERKES LÜTFEN BİRŞEYLER YAPSIN. FAX ÇEKEBİLEN FAX. TELEFON AÇIP ARAYABİLEN TELEFON ETSİN.MAİL ATAN MAİL ATSIN.

    ANCAKKK.. YARGITAYA VE ANAYASA MAHKEMESİNE MEKTUP GÖNDERMEYİ HERKES BÜTÇESİ ÖLCÜSÜNDE YAPMALI..BU ÇOK ÖNEMLİ

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  81. allahtan korkmuyorsunuz... insanlar aç evlerine gidemiyorlar çocuklarını ailelerini göremiyorlar.yakalanma korkuuyla doğru düzgün bir işte bile çalışamıyorlar...hapiste yatanların ailelerinin durumu hepten içler acısı..hangi parayla anlaşma yapıpda 1 yıl içinde borç ödenecek..siz çocukmu kandırıyorsunuz..allahtan korksanız böyle yapmazdınız ..Allah herşeyi görüyor bu sizin iktidarınıza maal olacak göreceksiniz...........

    YanıtlaSil
  82. Cuneyt dediki..

    05 Kasım 2009 Perşembe 00:07

    Eğer bir düzenleme yapılacaksa, bu düzenlemenin sadece Erteleme olabileceğini söylemek istiyorum..
    Konuştuğumuz vekiller bakanların düşüncesi bir yana bizi kandırıyorlar veya oyalıyorlar diyelim..

    Hazırlanan çek yasası bu şekilde Genel Kurula gelir ve yasallaşırsa, bunun Anayasa Mahkemesine taşınacağı ve iptal edileceği su götürmez bir gerçek..

    Anayasa Mahkemesi çeke vade konulması ve kast unsurundan dolayı yasayı iptal edecektir çünkü yeni yasada" üzerinde yazılı tarihte ibraz edilen çekin karşılıksız kalması halinde karşılıksız çek suçu oluşur" diyor.. vade olayından iptal 1. gerekçe..

    ..
    2003 de çek hapsine onay veren Anayasa Mahkemesi üyeleri içinde karşı oy kullanan Haşim Kılıç şu anda başkan ve eski üyelerinde hiç biri şu anda yok..

    2. iptal gerekçesi kasıt olayı..
    TBMM , çıkan yasaya Anayasa Mahkemesinin iptal etmemesi için kast unsuru koyacaklardır yasaya bu seferde sulh ceza mahkemeleri, kasıt unsuru arayacaklar ve sulh ceza mahkemeleri Ticaret mahkemesine dönüşmesi kaçınılmaz olacaktır, defter kayıtları, faturalar bilançolar, bilirkişi müesesesi mahkemeleri işlemez duruma getirecektir, şu anda dava edilen karşılıksız çek sayısı 1.2 milyon, bu sayı mahkemelerin kast unsuru araması demek, işin içinden çıkılmaz hal demek, ayrıca kasıt olup olmadığı nası belirlebecek yanlış kararlar bir sürü tartışmayıda beraberinde getirecektir..


    Yasada yapılmak istenen şudur
    İlk önce erteleme yaparak orta bir yol aranacak kişilere borcunu ödeme şansı, alacaklıyada tahsil umudu vermek, tepkiler en aza indirilecek..

    Adalet komisyonunda olan yasada 6 aylık dönem içinde gerekli düzenlemelerin yapılarak, Adli para cezalarının, şeklen ceza kavramında kasıt aranmaksızın idari para cezasına dönüşmesi söz konusu olacaktır.. Ekonomik eylemlere ekonomik ceza sistemi yürülüğe girecektir..
    05 Kasım 2009 Perşembe 00:07
    ????

    YanıtlaSil
  83. SN.MURAT GÜZEL KARDEŞİM YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY BASKILARA DEVAM ETMEK.İNAN BU FAXLARIN ETKİSİ ÇOK.O YÜZDEN FAX ÇEKMEYE DEVAM EDİYORUZ VE TABİKİ VEKİLLERİ TELEFONLA ARAMAYA.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  84. utanmazlar hala 200 kişi yayarlanacak diyor..resmen bizimle oynuyorlar..Adli poara cezası ile yatanlar faydalanmayacak herhalde..

    YanıtlaSil
  85. Bugün tarihli Hürriyet gazetesi ekonomi sayfasında okudum.Adalet Bakanı ve Ali Babacan arasında anlasma saglanmış ama bu çek magdurları için geçici bir tedavi çünkü borçlu alacaklı ile anlasır taksitlendirirse cezaevinden kurtulacakmış ikinci maddede bir yıl içinde ödemede bulunursa yine cezaevinden çıkacakmış bu nuda ödemezse yeniden cezaevine girecekmişşş....Derhal hükümet buna acil çözüm bulmalı aksi halde türkiyenin dörtte biri cezaevine girecek PKK lıları çıkarsınlar çek magdurlarını yatırsınlar anlasılması çok güçç...

    YanıtlaSil
  86. bir yasa yapılaırken dikkat edilmesi gereken husular vardır.

    herşeyden önce bir yasa

    Anayasaya aykırı olmamalıdır,

    Altına imza atılan AİHS ne aykırı olmamalıdır.

    herşeyden öncede insan onuruna aykırı olmamalıdır.

    eğer olabilir diyorsanız ve buna bir itirazınız yoksa yarın

    yüksek sesle gülene hapis,

    falancıyı eleştirene hapis,

    yan bakana hapis gibi cezalar içeren yasalarda çıkarsa onada itiraz etmeyeceksin...

    Yapılacak yasalar önce temel taş olan

    Anayasaya

    sonra hukuka

    ve tüm yasalar insanlar içinse

    insan onuruna uygun olmalıdır.

    Burası ne muz Cumhuriyeti nede bilmemne kabilesi

    Burası Türkiye Cumhuriyeti.

    Bizler dolandırıcı değiliz eğer öyle olsaydık şimdi çoktan parsayı toplamış ve başka bir ülkeye yerleşmiş topladıklarımızı yemekle meşgul olurduk.

    Feryatlara bir bakın,

    çocuğunu okula gönderemeyenler,
    Ankaraya gelemeyenler
    yiyecek ekmek bulamayanlar,
    dağılan aileler
    yok nolan hayatlar
    gözü yaşlı anneler çocuklar
    dünün işadamı eşi bugünün mahkum eşi masözlük yapıp geçinmeye çalışan insanlar...

    Söylenen şekliyle çıkar bu yasada ve bu borç ödenir diyorsanız borcunuz azdır. Benimkide ödenebilir nitelikte kendim için yazmıyorum tüm bunları. Ama birçok arkadaşımızın o miktarları ödemesi için ya soygun yapması yada bu sefer gerçekten dolandırıcılık (Ama bu sefer hakkıyla) yapması gerekecektir. Yani demek istediğim,

    Ben böyle bir düzenlemenin çözüm olacağını düşünmüyorum.

    olsa olsa

    ekonomiyi sıkıntıya sokmamak için bu ara çözüm olsun 1 yıl böyle geçsin odan sonra zaten seçim öncesi yasayı o zaman ele alırız. Bu süre içindede çek konusuna ekonomiyi etkilemeyecek bir çözüm bulmaya çalışırız düzenlemesi olacaktır ve asla TCK ya ve Anayasaya uygun olmayacaktır.

    saygılar

    YanıtlaSil
  87. TEKRAR YAZIYORUM BUGÜN MECLİSE GİTTİK AMA GERÇEKTEN 10 KİŞİ İLE OLMUYOR.. YARINDA GİDEBİLİRİM,,,, AMA HERKESE TANIYOR, KORUMALARDAN DANIŞMANLARDAN HERKES ...... HAKI SUHA OKAY BİLE KORUDORDA BİZE YOL GÖSTERİCİ OLUYOR LÜTFEN YAKINLARINIZ YADA KENDİNİZ İÇİN GELİN İNANIN BUNLAR ÇOK ETKİLİ OLUYOR EMRE ARKADAŞIMIZADA NEKADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR.

    CEZA EVİNDEKİ YAKINLARIMIZIN ÇIKMASI YADA BORÇLARIMIZIN 1 YIL ERTELENMESİ HİÇ BİRİMİZE ÇÖZÜM OLMAYACAK 1 YIL İÇİNDE BU BORÇLARI NASIL ÖDEYECEGİZ YİNE MECLİS YOLUNU AŞINDIRMAMIZ GEREKİYOR

    YanıtlaSil