Çek Mağdurları derneği gibi sorunlar

Dün Çek Mağdurları Site iletişim bölümümüze bir yazı geldi, sanırım site yorum bölümüne bırakılmak istenen bir yazıydı fakat bloğumuzu yeni gören ve yazı yazmaya çalışan bir çok arkadaşımız gibi yorum bölümü değil de site yöneticileri irtibat bölümüne yazıldı, her neyse sonuçta bu yazı bloğumuza bırakılmak istenen bir yazıydı

bu bizde yazan hukukçu arkadaş çek mağdurlarında yazan cüneyt bey.Ona cevap vermeyin. . iyi niyetli değil birleşmemizi istemeyen .Kötü biri..


Buyurun burdan yakın...
Ben o siteye yazdığım her yazıyı kendi adımla yazdım
Admin ip adreslerine bakabilir, o sitenin sisteminde o özellik vardır hukukçu olarak yazanın hangi şehirden de yazdığını biliyordur sanırım.
Yeni Anayasa sitesinde Hukukcu rumuzu ile yazdığımı ve yazarken Yargıtay'dan Emekli Avukatımın bana söylediklerini aynen aktardığımı çoğu kez de Avukatımın o yazıları yazdığını, fakat oranın denetimsiz bir yer olması nedeniyle, Hukukcu adıyla başka kişilerin yazı yazmaya başladığını ve aslı astarı olmayan yazılar yazıldığı için, insanlar asılsız haberlerle kandırılmaya başladığı ve sitenin sabote edildiği için hukukcu rumuzuyla yazmayı bıraktığımı bir çok arkadaşımız bilir.
ve buradaki amacımın da sadece ve sadece bir araya gelerek ortak bir iradeyle bizlere yapılan bu adaletsizliği yenmek olduğunu sanıyorum bir çok arkadaşımız biliyordur. Mücadelemden ve çizgimden taviz vermemeye çalıştım ve artık bu sorun benim sorunum olmaktan çıktı, bu artık haksızlığa adaletsizliğe uğramış insanlarımızın sorunudur, bu bakış tarzım bu inancım asla değişmeyecek..

Suna hanım
Ön yargılarla karamalarla bu mücadele yürümez, yürütemezsiniz
Asla sizi zan altında bırakmak istemem ama, insanı doğru kılan, toplumun bakış açılarıdır,

Buyurun burada da sizin hakkınızda bir haber var
Siz dernek adına meclise gittiğinizde insanlar yetkililer sizi araştırmayacak mı sanıyorsunuz?
Burada hakkınızda bir haber var..
Bu haberin altına yapılan yorumda hem siyasi bir kişilik sergiliyorsunuz, Ak Partiyi karalıyorsunuz, sonrada Ak Partiden yasa çıkması için görüşmelerde bulunacaksınız
Her ikisinde bir arada olması mümkün mü?
ve en çarpıcı olanı da size karşı yapılan bir yorum, ama yalan ama doğru, insanlar ödeme güçlüğüne düşünce borç ödenmeyince dolandırıcı olabiliyor
Bunu anlarım..
Ama biri çıkıp ta bizi icralarda süründürdü, evimizi de teslim etmedi derse!
ve bu basına yansıyacak boyutta ise!
Sizinle görüşen vekil
Sizinle görüşen bir yetkili
Bu haberi okursa, ve çek mağdurlarına işte mağdur dediklerimiz bunlar derse!
Siz bu vebali gerçekten taşıyabilir misiniz?

Link burada bu linke tıklayarak hakkınızda yapılan yorumları ve sizin yaptığınız yorumlara bakabilirsiniz


ilgili yazılar: Karşılıksız Çek Yasası ve Soru Önergelerine cevaplar





Technorati Etiketleri: ,,

10 yorum:

  1. Ak yapayım derken gak olmasın suna hanım siz bizim işlerimize karışmayın lütfen
    Suna hanımın linlkleri aşağıda :((


    http://www.mezunbul.net/mezun/suna_tavlasoglu/1042518

    http://www.yapi.com.tr/Sektorden/toki-2008i-boyle-tamamladi_65401.html

    YanıtlaSil
  2. sıtemızdekı gercek magdur arkadaslar,sıze boyle hıtap edıyorum.neden dıye soran olacaktır mutlaka ondan dolayı sunu belırtmekte fayda var,bızler gercek magduruz cunkı durusumuz,ısteklerımız,mucadelemız hıcbır zaman yön yada taraf degıstırmeden 9aydır suruyor.bır baskanımız yada yonetıcımız yok.kımseden dırektıf almıyoruz.admın arkadaslarımız gereklı baslıkları ve stratejılerı belırlıyor.gereklı yerlere sahsen ulasma ımkanumız oluyor.bız burda bır topluluktan zıyade,bırlıkte olup hak aramaya calısan bır aıle gıbıyız.hepımızın bırbırınden,sıkıntılarımızdan,sosyal,aılevı,hatta maddı sorunlarımızdan bıle haberı olmaktadır.sızce bu ne demektır?anlatmaya calıstıgım sey ıste bu.aıle gıbı olduk.kımsenın yapacagı olusumlara ıhtıyacımız yok.bız 9aydır bu adreste bırlık ve beraberlık ıcınde hareket edıyoruz.ben suna ınanıyorum kı burada olan herkeste benımle asagı yukarı aynı dusuncededır.

    YanıtlaSil
  3. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, karşılıksız çek nedeniyle açılan davaların 2008 ve 2009 yılında arttığını ortaya koydu. Verilere göre, 2009 yılında karşılıksız çek nedeniyle cezaevlerine giren kişi sayısı bin 461 oldu.

    Bakan Ergin'in Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na ait istatistiklere dayanarak verdiği bilgilere göre, 2009'un ilk 6 ayında karşılıksız çek nedeniyle ceza mahkemelerinde 159 bin 774 dava açıldı. Bu davalarda 221 bin 755 kişi hakim karşısına çıktı. 2009'un 6 ayında çek davaları nedeniyle bin 461 kişi hapse girdi. Bunlardan 5'ini çekle ilgili ihtara ve yasaklamaya uymama, 67'sini Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun'a muhalefet, diğerlerini de karşılıksız çek keşide etme suçu oluşturdu.

    HER AY 100 BİN ÇEK KARŞILIKSIZ CIKIYOR
    EsnafIn, tüccarın elinin darda olup olmadığını gösteren önemli bir gösterge olan karşılıksız çek sayısında önemli artışlar dikkati çekiyor. 2007 ilk 7 ayından 2008 ilk 7 ayına karşılıksız çek sayısında yüzde 11.5 artış yaşanmışken, 2008'den 2009'a bakıldığında oranın yüzde 28.2'ye çıktığı göze çarpıyor. Türkiye'de her ay yaklaşık 100 bin adede yakın çek karşılıksız çıkıyor ve hukuki işleme tabi oluyor. Protestolu senet tutarında ise ilk 6 ayda yüzde 29.27'lik artış söz konusu

    YanıtlaSil
  4. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  5. size emailadresimi nicimi internette yayınlama hakkını kim verdi.ne hakla yayınlarsınız.kişisel haklarımı ihlal edemezsiniz.hemen kaldırmanızı rica ediyorum.
    su tav

    YanıtlaSil
  6. adım necati ayçiçek bende bir çek maduruyum 11ay ceza yattıktan sonra ceza evinden çıktım ve borcumun 3 katı fazlasına tahhüt imzaladım cezaevinden çıkabilmekiçin şimdi 1 sene içinde 3/1 ödememiz isteniyor ben sayın yetgililere sesleniyorum özellikle samsun mv sayın suat kılıça sayın vekilim ben size çalışayımda bir zahmet bu 3/1 1 yıl içinde siz ödeyin saygılarımla

    YanıtlaSil
  7. slm akadaşlar biran önce dernek yetkililerinden bi çaba bekliyoruz gerekirse açlık grevine gidelim bu çek ilgili hapis cezalaının kaldıılması için bişeyler yapalım yoksa daha çok yuvalar yıkılcak çok kişinin canı yanacak bocumuz var ama ödeyemiyoruz illaki intihar mı edelim çoluğumuz çocuğumuz olmasa intihaı bile düşünüyoz ama arkada kalanları düşünüyoz ALLAH bize yardım etsin

    YanıtlaSil
  8. Sayın site yöneticileri ve magdur arkadaşlarım bu şekilde bir yere varamayız bakın iktidar ve yandaşları torba yasasında kendi yandaşlarının problemlerini akladılar.bizlerin yapacagı basın kuruluşlarını meil yagmuruna tutup programlarla baskı kurmalıyız bizler habertürk tv. sine ana sayfasından ulaşından meil yagdırıyoruz lütfen sizlerde iki dakikanızı ayırıp bir meil atınızki davamız devamlı gündemde kalsın (digerlerinede lütfen yogun meil. atalım. allah hepimize yardımcı olsun saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. Hz.Eyüp dermansız kaldı imdat demedi.Hz.Yusuf karanlığa düştü eyvah demedi.Hz.İbrahim ateşe düştü yandım demedi.UNUTMA SIKINTI,DERT,TASA,ALLAH cc sevgili olandan başkasına inmedi.Günahlara kefarettir gönüldeki her keder niyetler halis olunca ameller olmaz heder.Biraz sabret neler göreceksin neler.RABBİM ihmal değil yanlızca imtihan eder.ALLAH cc çok dua edelim bakın olmaz dedikleriniz olacak gece kalkın bir kaç damla göz yaşı dökün ondan daha güzel bir dost varmı.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar Türkiyede vade ortalaması 8 ay civarında çekilen tüm sıkıntılar bundan bu 8 ay için mahkemeler dolu avukatlar dolu krediler dolu aileler parçalanıyor binlerce dert çıkıyor.Bence bu iş uzayıp gideceğine bu işe bir cözüm hazırlayıp gidilsin.Bizim Türk milleti rusyaya,almanyaya,dünyanın neresine gitse vadeye alıştırıyor.Bankadan 10.000 tl alsan adama anasının kızlık soyadına kadar soruyor teminat alıyor kendini sağlama alıyor bu işi tam profosyenel yapıyor bizler ne yapıyoruz senet çek açık hesap müthiş bir rekabet vergi vs boğulup kalıyoruz hayat yaşamı en zor insanlarız ve üstelik 16 yıldır ticaret yapıyorum 16 yıldır çekim yazılmamış vergimi ssk mı gününde ödemişim 198 kişi de 2009 senesindeki en son çalışan adedimdi kumar oynamadık bilmiyorum zaten içki bilmem lüks bilmem ve itler gibi çalıştık ama şu anda her an yakanma, insanların piskolojik baskısı, aile durumun çevre baskıları insanlığımız bitti hangi meslekte insanlar hata yapmaz söylermisiniz doktor tedavi yaparken hastası ölür bunun kastı yoksa bir suçmudur.Hükümet yetkilileri size vergi veren bu insanlardır bastınız dalı kesiyorsunuz avukatlar paraya para demiyor bankalar zirve kar açıklıyor faktoringler milyar dolarlık cirodalar hitap ediyorlar bir de yerel tefeciler onlar cabası.
    BENİM HÜKÜMETE ÖNERİM
    1-BANKALARA OLAN KREDİLER, KREDİ KARTI ÖDENEMİYENLERİ ZATEN BANKALAR BU KREDİYİ ALMAYINCA GİDER GÖSTERİYORLAR .DEVLET BUNUN ÖNÜNÜ AÇSIN BORÇLU OLAN KİŞİYE BORCUNU 20 YIL 30 YIL VADE FARKSIZ ÖDE DESİN.ÇÜNKÜ BANKA BUNA FAİZLERİYLE AVUKAT MASRAFLARIYLA DEVLETTEN 2 KATI DÜŞÜYOR DEVLETİN MÜTİŞ ZARARI OLUYOR VE İŞLER ÇIKILMAZ SONUCA GİDİYOR DEVLET BUNU HESAPLASIN BU İŞTE HEM KARLI HEMDE ÇÖZÜM YAPMIŞ OLUR.

    2-Cİ ÖNERİM
    ŞU ANDA HAPSİ KALDIRSIN VE HEMEN DEVAMINDA İÇ PİYASDAN VADEYİ KALDIRSIN BEN MAL ALACAKSAM BANKAYA SUNDUĞUM TEMİNAT GELİR BİLDİRİSİYLE BENİM BİR LİMİTİM OLSUN AYNI AVRUPADA OLDUĞU GİBİ BEN MAL ALIRKEN KARTIMI ÇEKEYİM ESNAFA NAKİT GİRSİN ESNAFTA FATURASINI İLİŞTİRSİN HEM VERGİ KAÇAĞININ ÖNÜNE GEÇİLİR HEM TİCARET YAPANLAR DAHA YÜKSEK PERFORMAS GÖSTERİR AMA ÖNCEKİ İŞLERİ YANİ HAPSİ KALDIRIN.BU DEDİĞİMDE DEVLETE ÇOK AMA ÇOK KAR OLACAK VE ÇÖZÜM OLACAK.

    YanıtlaSil