Yorumlar


Türk Anayasası Madde 38/8 (Ek:3/10/2001-4709/15 md) "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.(borç için hapis yasağı) 4709 Sayılı Kanunun 15. maddesinin son fıkrası ile Anayasamızın 38. maddesine eklenmiştir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 No'lu Protokolün 1. maddesinden aynen alınmış olan bu kural, bir kimsenin yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getiremediği için özgürlüğünden yoksun bırakılamayacağı, bunun insan özgürlüğüne ve onuruna aykırı olacağı düşüncesine dayanmaktadır...

277 yorum:

  1. Arkadaşlar bu ne şiddet be celal,,,,,,
    nooluyoruz. herşeyi hallettikte sıra liderlik kavgasınamı geldi. ne yani bu işin lideri gelecek seçimlerde milletvekilliğinimi garantileyecek. durun yahu durun. burada bir amaç etrafında toplandık Ankkara ziyaretine 2 gün kaldı sırasımı şimmdi. ben soru soruyorum buralarda kimlik montrol varmı gbt varmı diye cevap veren yok ama iş liderliğe geldimi maazallah.....
    İzmirden organizasyon varmı bireyselmi hareket edeceğiz dedim
    cevap yok
    kontrol gbt varmı bilgi verin dedim
    cevap yok
    ama iş başka yöne geldimiğ döktürüyor herkes
    evet 4 Ağustosta vermediğiniz cevaplara rağmen geliyorum yanımda insanlarda getiriyorum
    aranmam var eğer beni alırlarsa arkadaşlarım resmedip videoya alıp güçlerinin yettiğiğ yere kadar basına yöneecekler. biz yatarken ve sizin yakınlarınızda yatarken sizinde bloglarda tartışacak yeterince zamanınız olur.
    teessüf ederim hoşçakalın
    M.K.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar iş bitti başkanlığa kaldı öylemi?? burda başkanlık yarışımı var olmaz öyle şey vallahi olmaz isterseniz bırakalım 4 ağustosu boş verin önçe burda kavga edelim yıpratalım daha iyi olur... yaraya tuz basmak gibii.. amaç ne anlamadım sen ben kavgası bu site liderlik içinmi kuruldu? kim daha iyi başarı gösterirse lider odur ama bunu aleni yapmayalım yapılan iylikleri başa kalkmayalım o zaman onun anlamı kalmaz ALLAH için yapalım insanlık için yetim için gariban için düşmüş çaresiz insan için yapalım ki değeri olsun insanların görmesi duyması önemli değil ALLAH İÇİN YAP O GÖRÜR MÜKAFATINIDA VERİR DİĞERİ KİBİRLENMEYE GİRER UNUTMAYIN YARADAN VAR ALLAH MUHAFAZA TEPETAKLAK OLURUZ... ŞİMDİ BİRLİK BERABERLİK ZAMANI.. H A M D İ

    YanıtlaSil
  3. Sevgili kader arkadaşlarımız, meslekteşlarımız..
    (Esnaf, Tüccar, İşadamı, Sanayici, SM Erbabı Mühendis-Mimar, Avukat, Doktor, Yönetici hasılı bir şekilde mal ve hizmet üretimi yapan işveren ve Yöneticiler)
    Sizler bu ülkenin maddi-manevi kalkınmasında, inşasında onurlu bir görev üstlenmiş başta aileleriniz olmak üzere halka halka çevrenize ve ülkenize hizmet etmiş kahramanlarsınız.. İçinde bulunduğumuz durum bu gerçeği asla değiştiremez.. Aramıza sızmış veya var kabul edilen dolandırıcı ve üç kağıtçılarda değerimize gölge düşüremez..
    Ben 1980 den beri iş hayatımda şerefimle mücadele ettim.. Son 7 yıldır üretime de girdiğim işlerimden ve mücadelemden ötürü evime ve çocuklarıma tek kuruş dünyalık taşımadım.. Hatta işveren olmadan önce elimde avucumda aileme yetecek birikimlerimide tamamen yitirdim..
    Evet borçlu olmaktan utanıyorum, bu benim tancım, ahlakım.. Ama şerefsiz bir şey yapmadığım için de aksine şerefli bir insan olduğumu da hissediyorum.. Kim bilir şerefli olmak bütün bu ızdıraplara adım adım yaklaştığımızda çalmamak, çırpmamaktır.. Yani son kuruşuna kadar işine, işyerine tüm varlığını, sağlığını feda eden, tıpkı öleceğini bilelerek kaçmak ve cepheyi terketmek yerine son kurşuna kadar vuruşan isimsiz kahramanlarız bizler..

    "Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma,
    Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr u kıymetten.."
    ..
    "Değildir şîr-i der-zencire töhmet acz-i akdamı,
    Felekte baht utansın bi-nasib- erbab-ı himmetten.."

    *zincire vurulmuş aslanı hareketsizliğinden dolayı küçümsemek uygun değildir. vatanseverlerin de kısmetsizliği onların suçu değildir. bu kaderin suçudur, kader utanmalıdır.
    Namık Kemal bu beyitte vatan yolunda mücadele edenlerin başına gelen olumsuzlukları onlara değil kadere mâl etmektedir.

    Allah'ımız bizim için hayırlar lütfeylesin..

    YanıtlaSil
  4. Sayın Av. Rahmi OFLUOĞLU
    Sitenizde Sayın Burhan İŞCAN için yazdığınız yazını okudum..
    Bilgili olmaktan önce 'adam' olmak bir asalet ifadesi olmalı.. Tabiatıyla böyle bir insanın bu meziyetinin yanında bilgili olması da pek güzel bir hususiyet.. Sizin ifadelerinizden tarzınızı, tevazu ve bilginizi zevkle takip ediyor ve istifade ediyoruz..
    Bir eleştirinin kırmadan, incitmeden nasıl yapıldığını, eleştirilen kişinin nasıl değerli hale getirildiğini bir ders gibi göstermişsiniz..
    Yukarıda ki yazımda da yazdığım üzere bizler talihsiz fakat vasıflı insanlarız, acıklı hikameyizin kadersiz kahramanlarıyız.. Hayatımız bir gizli roman.. Bilfarz birimizin hayatı TV dizisi yapılsa inanıyorum ki bizim insanlığımızı herkes hüzünle takdir edecektir..
    Hal böyle iken bazı noksan ve maksadımız dışı ifadelerden dolayı bir kaç arkadaşımızın hiç te hoş olmayan münakaşalarına şahit oluyoruz..
    Buna hemen son verilmelidir..
    Ümid ediyorum eleştirilerinize Sayın İŞCAN hak verecek, bu platformlarda olur olmaz eleştiri yaptıklarını zanneden, bilerek/bilmeyerek 'TAKBİH'(karalama)yapan ve sakin düşünmeyi ve yazmayı bilmeyen arkadaşlarımız da yazılarınızdan istifade edeceklerdir..
    Allah'tan sağlık ve başarılar dilerim..
    Saygılarımla
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  5. Değerli Emre Akdemir; Ankara'ya gitmiyeceğinizi bildiriyorsunuz. Haklı ve kırgın olduğunuz hususlar olabilir, lakin; sizinde, Sayın Burhan İşcan'ın da, Sayın; Av.Rahmi Ofluoğlu'nunda, Sayın;Av.Gönül Matur'un da Sayın Gül Hanım'ı da, Sayın Sami Kal'ı da ve ismini şu anda hatırlayamadığım, bu amaç ve uğurda emekleri geçmiş olanları, en azından bu siteleri takip edenler çok iyi bilirler. Bilirler ve inkarcı değilseler; mutlak ve mutlak taktir ederler. Şahsi kırgınlıklarımız olabilir; lakin bu meseleler çözüldükten sonra, ikili görüşmelerle bunlarda çözülebilir. Bana göre bu işin hayırlı sonlarına gelmişken; ayrılmayalım, çatışmayalım, tek yürek tek yumruk olup, tek çatı altında birleşelim. Çünki; fikirlerimiz ayrı ayrı olsada, davamız birdir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tüm emeği geçenlere saygılar; sevgiler ve selamlar. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  6. Burhan bey,
    Size; Sayın Ofluoğlunun ve size saygıyla yapılan olumlu eleştiri ve yazıları dikkate ve muhatap almanız uygun düşer.. Gerginlik içinde olanları sürdürmenin size uygun düşmeyeceğini düşünüyorum.. Ortak çilemize rağmen birbirimizle kavgalı olmak akıl karı değil.. Yanlış söz ve davranış varsa yapanı bağlar, bağlasın.. Hem hoşgörü ve af büyüklük gereğidir..
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  7. Sayın Akdemir, Sayın İşçan, Sayın Admin, destek veren değerli avukatlar, STK'lar, isimsiz kahramanlar...
    Bize bunu yapmaya hakkınız yok. Maddi, manevi katkılarımızı bir tarafa atıp, küsmeye hiç hakkınız yok.
    4 Ağustos için görev sizlerindir.Gidiniz ve bizim için gereğini yapınız.

    YanıtlaSil
  8. HATASIZ KUL OLMAZ
    Hatasız kul olmaz...Bu sözü dikkatlice incelersek hatasız işçi,patron,başkan,üye ve diğer kariyerlere göre bir niteleme yapılmamıştır.Hatalar bizlere insanlara mahsustur çünkü sadece insanoğlu akıl sahibidir ve bu aklını nasıl kullandığından da sorumludur.bu yazılarımızı yazmamız birlik ve beraberlik aramamızın nedenlerinden biriside bundan önceki yapmış olduğumuz hatalar değil mi? Hatasını anlayıp düzeltmek yapılan hatadan ders almaktır.bir başka deyişle hayatta yapılan hatalara tecrübede denilebilir.önceleri belirtmiştim hata yapacağım veya hata yaptım diye bir şey yapmamak en büyük yanlıştır.hiçbir şey yapmamaktansa hata yapmak daha iyidir bence eğer ki başımıza gelen olaylarda bir suçlu arıyorsak ilk önce kendimizi sorgulamalıyız.çünkü bir insanın kendi kendine yaptığını dünyadaki tüm insanlar bir araya gelse yapamaz.birde yapılan hatalara karşı bakış açısı da çok önemlidir.bir insan hata yaptığını fark ederse hata yaptığı kişiden özür dilemesi o insanı küçültmez yüceltir.gerçek anlamda yapıcı bir şekilde özür dilemek en büyük erdemliktir.eğer ki bir insan da hata yapan kişinin özrünü kabul etmeyip inat ederse buda çok büyük yanlıştır çünkü yaratıcımız olan ALLAH bizlerin kul hakkı hariç her türlü hatalarını affediyorsa tövbe kapıları tüm kullarına her zaman açıksa ben inanmıyorum ki hiçbir kulun hata yapan kişiyi affetmeme hakkı olsun..ALLAH bizim hatalarımızı affederken biz bize karşı yapılan hataları zaten değil affetmek hiç olmamış gibi görmeli ve özür dileyen kişiyi incitmemeliyiz .şu üç günlük dünyada paylaşamadığımız nedir ? bütün canlıların içinde en akıllısı olarak kabul ettiğimiz insanoğlu değil mi dünyamıza ve kendimize zarar veren.arkadaşlar başımıza gelen her olayda hayrında şerrinde ALLAH tan geldiğine inanıp sabır ve şükür ile aklımızın erdiği yönde mücadele etmeliyiz.mücadele öyle bir şey ki doğduğumuz günden başlayıp öleceğimiz güne kadar devam edecektir.bu yüzdendir ki ALLAH bizlere akıl vermiş ve yaşadığımız olayları sebeb sonuç ilişkisi üzerine kurmuştur.şimdi başımıza gelen şer gibi görünen bu çek olayı için bir mücadele içine girdik bu mücadeledeki sebebler ve sonuçlar yine bizlerin elindedir.bunu da nasıl kullanmak istiyorsa kişi kendisi düşünmeli karar vermelidir eğer ki kendi aklıyla bir karara varamıyorsa güvendiği inandığı kişilerden görüş ve fikirde alabilir.ama ne olursa olsun bir şey yapıp yapmamakta özgürdür.ama yapsa da yapmasa da aklını hangi yönde kullandığından sorumlu olacaktır..yani kısaca buda bizler için bir imtihandır bu imtihan karşısında vereceğimiz cevapların sonucu bir gün bize muhakkak açıklanacaktır.ALLAH herkesin kalbine gönlüne göre versin inşallah...eğer ki benimde bu düşündüklerimde bir hatam varsa afedersiniz çünkü bende bu dünyada yaşayan bir kulum...

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar birliği bozmağa çalışan kasti veya bilinçsizce davranan kimseler var yoksa mağdurlardan görünüpte diğer tarafamı çalışıyorlar aman dikkatli olalım birliği bozmak isteyen her kimse.bütünlüğümüzü dağıtır tek yürek tek ses olmayan bizden olamaz şu son final günlerimizde lütfen nifak çıkarabilecek oluşumlardan kaçalım.

    YanıtlaSil
  10. Türkiye ve çek hapsi..
    Bu uygulama adeta adi bir tuzak halini almış..
    Aslı nitelikli dolandırıcılık, yani vadesiz fakat karşılıksız olduğunu bile bile çek tanzim eden için çıkmış bir yasa iken..
    Bu gün %100 vadeli hale gelmiş, senet olmuş vadeli borçlanma aracı haline dönmüş çek için, devlet çapında devletlü bir rol yapılarak bu durum hiç yokmuş gibi çaktırmadan çaresiz vatandaşına önce adli para cezası ve sonucunda zindan..
    Bu çek hapsinin bir tuzak olduğunun ve insani olmadığının kanıtı işte bu siteye yansıyan feryatlar..
    Bu tuzağı kuran ise devletimiz..
    Bu bir tuzak..
    Üzgünüm biraz da 'nitelikli' bir tuzak..
    Tıpkı nitelikli dolancırılık gibi..
    Mesela tek bir İngiliz vatandaşı böyle bir zulme uğrasa ve feryat etse sanırım devleti, hükümeti ortalığı bir birbirine katar..
    Çünkü İngilizin bir vatandaşı bile değerlidir..

    Bizim devletimiz ise bizzat bizi feryat ettiriyor.. Tuzak kuruyor..
    Evet 'Bir Türk dünyaya bedeldir'.. Bizzat devleti tarafından ezilmek, büzülmek bakımından dünyada yoktur Türkün bir eşi..

    YanıtlaSil
  11. size katliyorum 02.agustos 2009 pazar 18:14 yaziniza

    YanıtlaSil
  12. SAYIN SITE SAKINLERI,SITE GIRISINDE BLOG YONETICISI ARKADASIMIZDA YAZMIS.KONU KAPANMISTIR.LUTFEN BU YORUMLARIMIZ BU CERCEVEDE YAPALIM.ZIRA YAYINLANMADI YORUMUM DEMEYIN.CUNKI SURDA KALAN AZ SUREYI CEKISME ILE DEGIL,BERABERLIKLE DEVAM ETTIRELIM.FIKRI OLAN BILGI ALMAK ISTEYEN YADA BILGI VERMEK ISTEYEN KUFUR ICERMEYEN TUM YORUMLAR YAYINLANIYOR VE DIKKATE ALINIYOR.BUNLARI YAZMAMIN SEBEBI BLOGA GELEN HADSIZ ELESTIRIDIR.BURADA HERKES AYRI BIR RENK AYRI BIR DEGERDIR.YAPTIGINIZ ELESTIRILERDE BUNA GORE DAHA DUYARLI OLURSA IYI OLUR.CUNKI KUSTURDUGUMUZ HERKISI BIZLER ICIN BIR KAYIP OLACAKTIR.ANLAYISINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKUR EDIYORUM.IYIGECELER.

    YanıtlaSil
  13. Sn Janardi,
    Bana göre ve sanırım bu mücadeledeki diğer arkadaşlar adına da çok doğru ve yerinde bir karar almışsınız.Gün birlik zamanıdır.Fikir çatışmaları tabiki olabilir.Ama bugün sadece insan ve hakları önemlidir.Ankara güzel günlerin başlangıcı olur inşallah.Saygılarımla...Umut

    YanıtlaSil
  14. izmirden organizasyon varmı sorusuna cevap vermek istedim sayın M.K.izmirden gidecek olan arkadaşlarımız var şuan irtibat halindeyiz tam sayı belli olmadığından henüz gidiş şeklimiz netleşmedi organizatörümüz emre bey de(jenardi) telefon numaralarımız mevcuttur kendisini arayıp bize ulaşabilirsiniz.ilginiz için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  15. İŞTE BUDUR. BİRLİK BERABERLİK HUZUR GETİRİR. YOLUNUZ AÇIK OLSUN. EMEĞİ GEÇEN HERKESİN ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.

    METİN

    YanıtlaSil
  16. Değerli Arkadaşlar; değerli emeği geçenler, suların durulmuş olmasına, sakinleşmemize, kendim ve tüm arkadaşlarım adına sevindim. Bizlerin sizlere göre; çok az katkıları ve emekleri geçmiştir. Öz emek; katkı, çalışma ve yönlendirmeler, bizden evvel bu siteyi kuranlarındır. Bunun için; bizden kat kat çok emeği geçenleri saygıyla selamlıyorum. Allah; hepimizin yardımcısı olsun. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  17. ARAMA IMKANI OLANLAR LÜTFEN BU NUMARALARDAN KANALLARI ARAYARAK ANKARA BULUSMASI ICIN BILGI VERSIN....TESEKKURLER.
    - NTV TV ............................... 212.335.00.00
    - SHOW TV ............................ 212.355.01.01
    - SKYTÜRK TV ........................ 212.449.07.07
    - İHA AJANS ........................... 212.454.33.33
    - CİHAN HABER AJANS .............. 212.551.54.41
    - ATV TV ............................... 212.354.30.00
    - ANADOLU AJANS.................... FAKSLA BİLDİRİLİYOR.
    212.437.85.83
    - FOX TV ............................... 212.414.90.00
    - STAR TV.............................. 212.413.50.00
    - CNN TURK TV........................ 212.413.56.00
    - KANAL D TV ......................... 212.478.00.88
    212.413.54.44
    - KANAL 7 TV ..........................212.437.80.80
    - STV TV ............................... 216.524.95.24
    - HABERTÜRK TV...................... 212.313.60.00
    - DOĞAN HABER AJANS ............. 212.413.55.73
    - CNBC TV...............................212.335.00.00
    - TGRT TV.............................. FAKSLA BİLDİRİLİYOR
    212.454.56.5

    NOT : YEREL KANALLAR HABERİ AJANSLARDAN ALIYOR.

    YanıtlaSil
  18. SAYIN ARKADAŞLAR ARTIK BEN KARŞILIKLI TARTIŞMALARI GERİDE BIRAKTIM.
    İŞİME YOĞUNLAŞTIM.BAKIN ÜZERİMİZDE BÜYÜK BİR YÜK VAR.KENDİ DERDİMİZDEN ÖTE SİZLERİN DERDİ İÇİN GİDİYORUZ ARTIK BİZ.

    BİZLERE LÜTFEN YARDIMCI VE DESTEKÇİ OLUNUZ.FİKİRLERİMİZE SAYGI GÖSTERİNİZ.ÇOĞUNLUKLA ALINAN KARARLARA İSTİRHAM EDİYORUM UYUNUZ UYMAYA ÇALIŞINIZ.

    BEN ŞUAN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM.SAYIMIZI ARTTIRMAK İÇİN HERŞEYİ YAPIYORUM İNANIN.BEN BURDAN ŞU KADAR KİŞİYİZ DEYİPTE HÜSRANA UĞRAMAK İSTEMİYORUM ARTIK.LÜTFEN GELECEĞİM DİYENLER GELSİNLER.

    YETER ARTIK BU İŞİ BİTİRELİM.SİZLER İÇİN HERŞEYİ GÖZE ALIYORUZ.SİZDE BİZLER İÇİN KENDİNİZ İÇİN GÖZE ALIN..

    GELEMEYECEK OLANLARDA LÜTFEN BASIN MENSUPLARINI BİLGİLENDİRSİN.BASIN AÇIKLAMAMIZI SAAT:11.00 DE YAPICAZ...BURAYA DİKKAT SAAT: 11 .00 De.. BASINI ARARKEN LÜTFEN SAAT OLARAK 11 DEYİNİZ..

    SON OLARAK HEPİNİZ İÇİN BU SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİM.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

    TARİH : 4 AĞUSTOS SALI
    YER: TESK BİNASI ÖNÜ
    BULUŞMA SAATİ: 10.00
    BASIN BİLDİRİSİ SAATİ: 11.00


    İLETİŞİM: jenardi_ak@hotmail.com
    0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  19. NTV TV ............................... 212.335.00.00
    - SHOW TV ............................ 212.355.01.01
    - SKYTÜRK TV ........................ 212.449.07.07
    - İHA AJANS ........................... 212.454.33.33
    - CİHAN HABER AJANS .............. 212.551.54.41
    - ATV TV ............................... 212.354.30.00
    - ANADOLU AJANS.................... FAKSLA BİLDİRİLİYOR.
    212.437.85.83
    - FOX TV ............................... 212.414.90.00
    - STAR TV.............................. 212.413.50.00
    - CNN TURK TV........................ 212.413.56.00
    - KANAL D TV ......................... 212.478.00.88
    212.413.54.44
    - KANAL 7 TV ..........................212.437.80.80
    - STV TV ............................... 216.524.95.24
    - HABERTÜRK TV...................... 212.313.60.00
    - DOĞAN HABER AJANS ............. 212.413.55.73
    - CNBC TV...............................212.335.00.00
    - TGRT TV.............................. FAKSLA BİLDİRİLİYOR
    212.454.56.5


    LÜTFEN ARAYIN VE FAX DA ÇEKMEYE ÖZEN GÖSTERİN.

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar Anayasa mahkemesi ile görüştüm.Telefona çıkan kişi oldukça yardımcı oldu.

    Çekle ilgili Anayasa itirazı Mart ayında 2009/28 dosya numarası ile Anayasa mahkemesine gelmiş fakat sürenin 5 ay olması ve araya adli tatilin girecek oması nedeniyle adli tatil sonrasına kalır dediler.

    Bizim tek kurtuluşumuz Anayasa mahkemesi ve kanunsuz Suç ve ceza uygulaması.

    Öncelikle maillerde Anayasa mahkemesine yönelelim ve Ankaraya giden arkadaşlar Muhakkak Anayasa mahkemesine gitsin.

    Anayasa mahkemesi Meclisten DAHA ÖNEMLİ.

    Biz ANAYASAYA AYKIRI , KANUNSUZ SUÇTAN şikayetçiyiz. YENİ YASA yenileri bağlar.

    İmkanı olan arkadaşlar anayasa mahkemesine Lütfen mail ve Fax geçsin. TEK KURTULUŞ anayasa mahkemesinde.

    Dosya No : 2009/28

    arkadaşlar anayasa mahkemesi mail ve telefon,

    bilgi@anayasa.gov.tr

    Telefon : 312 463 73 00
    Faks : 312 463 74 00

    YanıtlaSil
  21. NERDE HAREKET ORDA BEREKET
    Merhabalar arkadaşlar harekete geçmemizin nasıl oluşabilmesi için duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim.yaptığımız eylemlerin sonuçlarına göre içimizden eylemler yapıldı da ne oldu,yapılması çok güzel oldu,yapılacakta ne değişecek veya hiç yapılmamalı diyenler olabilir ancak şunu hatırlatmak isterim edison ampulü icat ederken yapmış olduğu ilk 1500 denemesinde başarısız olmuş tanıdıkları ne oldu ampulü yapamadın mı ? diye sorduklarında kendisi ampul yapamamanın ilk 1500 yolunu öğrendim ama az bir zamanda yapacağım demiştir.kısacası ampul icad etmeye karar vermiştir.bu düşünceyi kuvvetlendiren olgular atalarımızın takdir-i ezel,gayrete aşıktır sözü istenilenin sadece istemekle olmadığı harekete geçmeden istenilene kavuşulamadığı önemlidir.Hz..Mevlana ne güzel söylemiş, bedende güç,kuvvet oldukça çalışıp kazanmak gerek.çalışıp çabalamak define bulmaya engel değil ya.sen işten ayak çekme de,kısmetse o da arkadan gelsin.bilim ve düşünce adamlarından ebu bekir razi insanın,çalışmadan,büyük bir gayret göstermeden ve çoğu zaman kendisini riske atmadan istediği dereceyi elde edemeyeceğinden bahsediyor.razi,istenilene ulaşmak için kat edilmesi gereken yolu dikkate almaksızın sadece arzularına ulaşmış olmayı tasavvur etmek insanı aldatır ve yanıltır.demektedir.fransız filozofu maurice blondel,istemenin sadece hayal etme ve dileme olmadığını,aynı zamanda harekete geçmek olduğunu şöyle ifade etmiş:eğer ben var olmak istediğim değilsem,istediğim,sözle değil,arzu ve tasavvurlarla değil,fakat bütün kalbimle,bütün kuvvetlerimle,hareketlerimle istediğim değilsem ,ben var değilim.....
    Yine hz.Mevlana’nın beyitlerinden biriside şu halde ey bahtlı kişi ,,kuru duayı bırak....ağaç mı istiyorsun,tohum ekmelisin,tohum..tohumun yoksa,ALLAH yine çalışma duası sebebi ile sana öyle bir fidan lütfeder ki görenler:ne iyi çalışmış da böyle bir fidana sahip olmuş derler....inanmak,düşünmek,birlik ve beraberliğimizi korumak zaten başarmanın yarısıdır,geriye kalansa sadece harekete geçmektir........

    YanıtlaSil
  22. hadi arkadaşlar ha şöyle ya ohh içimm rahatladı valla ne güzel oldu pozitif güzel düşünceler azım çalışalım hep beraber biz buyuz ya biziz çünkü tek yumruk YA ALLAH diyip başlayalım.

    YanıtlaSil
  23. Değerli Arkadaşlar; bugün Ankara'ya gidecek arkadaşlar için, yoğun bir çalışma ve mücadele ortamı gerekmektedir. Bu bakımdan; Ankara'ya gidememiş lakin, davamıza gönül verenler ve destek verenler, Ankara'ya bizler için gidenleri, akşam saatlerine kadar; saat, 20'ye kadar ikide bir telefonla rahatsız etmeyelimki, onlar bizler adına daha rahat çalışabilsinler ve mücadele etsinler. Biraz daha sabırla ve Allah'ın izniyle, İnşaallah hayırlı ve olumlu sonuçlar alacağız umuduyla. Tekrar ve tekrar; tüm emeği geçenlere, sevgiler ve saygılar. Umuyor ve diliyorumki; O Yüceler Yücesi Tanrımızın izniyle, dar geçitlerin sonuna yaklaştık. Tanrımız; bizim ve bizim haklı olan davamız için Ankara'ya gidenlere yardımcı olsun. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar,
    hep izledim kıyıdan köşeden yazdınmı derseniz yok gibi bişi ama verilen her adrese mail faks telefon elimden geleni yaptım. son günleri esefle izledim ne oluyoruz diye sanki derdimiz yokmuşgibi derte açtılar başımıza
    çekişmeyin, çekiştirmeyin ne oluyoruz demek lazım hepimiz aynı gemideyiz. bu gemmi su aldığında hepimiz batacağız ama üzülüyor insan zor geliyor yaaaaaa zor geliyor. Şimdi diyeceğimki keşke ankarada olsam ama diyeceksinizki çok gördük bunları. evet hepimiz çok gördük öyle şeyler gördükki bu günleri hakettik. çünkü biz bitap halimize çözüm ararken bile kavga ediyoruz. güçlü olmamız gereken yerlerde bırakın gövdeyi kelleden çatlıyoruz. ne olduki
    ne oldu burhan abi,
    dediklerin olsa ne olur olmasa ne olur
    seni eleştirseler ne olur eleştirmeseler ne olur,
    bunun arkasında bişimi var.
    ben yaşımı söylemiyorum ama sana abi diyorum çokta uzak değilim senden. hep destek oldum olmaya çalıştım. kimbilir becerebildiklerim vardır yada beceremediklerim ama bunu hiçbirinize yakıştıramadım. sanırım sizler
    yani burhan abi ve jenardi
    bu konunun muzdariplerini sadece kalemşörlerden ibaret sanıyorsunuz ama değil inanın değil. sayın ofluoğlunun yazılarını okurken diyorumki keşke o bir avukat olmasaydı içimizden biri olsaydı ama sonra düşünüyorum da o kalitedeki bir insana haksızlık olurdu. o yorumlardaki incelik kimseyi incitmemek için o dikkat ama genele karşı o dik duruş
    teşekkürler sayın ofluoğlu
    teşekkürler burhan abi yaptıkların için
    teşekkürler jenardi yaptıkların ve yapacakların için.
    Ama görünen bir şey varki görmemezlikten gelemeyiz.
    yazıştı bir arkadaşımız. çok beğenmiştim araştırdım yazarını da buldum
    ne güzel anlatmış Özdemir Asaf
    NE YAMAN ZOR ŞEY İMİŞ BURÇAK YOLMASI
    BİZİM MEMLEKETTE ADAM OLMASI
    halimiz ve ahvalimiz bundan ibaret.Bu saatten ve bu olanlardan sonra Pek birşey değiştieceğine inanmasamda Ankara ya gidenler ve mücadele edenler için diyorumki
    Ayaklarınıza sağlık
    Emeklerinize sağlık
    Allah sizi muvafaak etsin
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  25. Arkadaşlarımız TESK önünde basın açıklaması yaptılar, şu anda 40 kişilik bir grupla TBMM ye giriş yapıyorlar..

    YanıtlaSil
  26. Arkadaşlar
    Sabah erken saatlerde TESK önünde polis önlem almış ve saat 11:00 de yapılacak basın açıklaması saat 10:00 da yapılmak zorunda kalınmış..
    TBMM de, Sayın Şandır ve Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşülmüş, Adalet Bakanından saat 14:30 da randevu alınmıştır..
    TBMM dışında bekleyen içeri alınmayan arkadaşlarımız var. Bizler Çek Mağdurlarıyız diye kendilerini tanıttıkları için içeri alınmamışlar, Sayın Kılıçdaroğlu bu arkadaşlarımızı teker teker içeriye almaya çalışıyor..
    Şandır MHP grup toplantısında bu durumu dile getirecek ve basın açıklaması olacak..

    YanıtlaSil
  27. Arkadaşlar
    Sözcülerimiz Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmüşler..
    Adalet bakanı derki..
    Yasa Ekim ayında mutlaka meclisten geçecek ve kanunlaşacaktır.
    Yeni sistemde Adli Para cezası kaldırılacak...

    YanıtlaSil
  28. adli para cezası kalkaçak ama bunun yerine hangi kanun konaçak bunun cevabı alınmışmı işallah daha ağır bir şey olmaz

    YanıtlaSil
  29. allahım bu duyduklarımız gerçek olsun ne olur..
    ama böyle bişey gerçek olsa bunu söylerlermi açık açık offf offfff

    YanıtlaSil
  30. Arkadaşlar,basını araştırıyorum bugünkü basın açıklaması ile ilgili bir habere rastlayamadım.Acaba basın ilgi göstermedimi ?.

    YanıtlaSil
  31. peki şimdi bu söylendi bu durumda yakalamaların durması lazım madem bu kanun hazır adalet bakanlığı bir yazı ile yakalamaları durdurmalı doğru değilmi ekim ayına kadar insanlar boşuna cezaevinde tutulmamalı ve yakalamalar durdurulmalı

    YanıtlaSil
  32. EKİMDE MUTLAKA

    SAYGIDEĞER DOSTLAR;

    Yine yeterli sayı yoktu. Gündem yine dolumu dolu. Meclisin açılması dolayısıyla farklı gurupların mecliste eylem yapacak olmaları da işin cabası.
    Bu durumda yapılması gerekenlerin hepsini yaptım sanıyorum.
    Önce TESK önünde arkadaşlarım güvenliğini sağladım. Meclis önüne yine polis nezaretinde geldik. Benimle birlikte 5 arkadaş MHP gurup başkanvekili Sayın Mehmet Şandır ile görüştük.diğer arkadaşları içeri almadılar. Uyarılarıma rağmen toplu girmeye kalktılar çünkü. Ayrıca eylemci gurupların da olması bunda büyük rol oynadı.
    Sayın Şandır, bize; bu işin çözüleceğini, bizim muhalefetimizin size zararı olur şeklinde ikazı oldu ve kendisi önce Sayın İyimaya ile görüştü ve bizim için adalet bakanından randevu talep etti.
    Sayın bakanımız bize; işin hukuki yönünün tamam olduğunu, ancak ekonomik yönünün hazır olmadığını bildirdi. Kendisiyle yarım saat görüşme ve tartışma imkanı bulduk. Ekonomik durumun da ekime kadar hazırlanabileceğini ve ekim ayında yasanın çıkacağı müjdesini verdi. Üstüne basa basa ısrarla bunu bası açıklamasıyla bildirelim dedim. Dışarıdaki gurupları ve gündemdeki açılıma dikkat çekerek, bası beni bulunca farklı sorular soracaktır beni mazur görün dedi. Ben arkadaşlarıma müjdeyi vereyim mi diye sordum. Ekimde muhakkak diye belirtin dedi. Ben kendisinin isteği üzerine cumhurbaşkanına yazdığım dilekceyi ve Murat Yalçın arkadaşın soruyoruz yazısının isimsiz kopyasını verdim. Bu yazıların birer kopyasını da Sayın Şandır’a vermiştim. Diğer konuştuğumuz milletvekilleri de bize meclisin çalışması az sürecek şu sıra çalışmalardan sonuç çıkmaz. Siz ekimde yine çalışmalara devam edin dediler.
    Emre arkadaş ve 4 hanım arkadaş milletvekili görüşmelerini sürdürüyorlar.
    Ekime kadar çalışmalarımız Ekonomi bakanı ve bankalara yönelik olması gerekiyor.
    Diğer yanımda bulunan arkadaşlar şahit oldukları konuşmaları yazacaklar.
    Saygılarımla Burhan işcan

    YanıtlaSil
  33. Arkadaşlar bizim yeni yasayla ilgimizin olmadığını ne zaman söylem yapmaya başlayacaksınız.

    İçeride yatan insanlar kanunsuz bir suçtan ceza evinde, aynı şekilde arananlarda. Yolun başından beri yanlış yoldayız.

    Tek yol yargıtaya ve anayasa mahkemesine baskı idi. Meclisten yeni kanun çıkmış veya çıkmamış , içeride kanunsuz bir suçtan ceza yatanların durumu değişecekmi.

    Malesefki bu işin önderleri hukuk devleti ve anayasayı bilmiyorlar ve yeni çek yasası diye asıl gerçeği kamuoyuna göstermiyorlar.

    Kızmayın ama durumun özeti bu.

    YanıtlaSil
  34. Bu gün olanların değerlendirmesi için acele etmeyelim lütfen.
    Yarın, netleşecek sonuçlar üzerinde tartışır ve kampanyanın meclis ayağını ihmal etmeden Yargıtay ve Anayasa Mahkemesine ağırlık verme gereğini yerine getirmeye başlayabiliriz elbette.
    Yürütülen kampanyanın fevkalade medeni ve seviyeli yapılıyor olmasının çok faydalı olduğunu hepimiz görmeliyiz ve kararlılıkla hakkımızı savunmaya devam etmeliyiz.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  35. kanun meclisten gececek gececek ama o kanunun içeriliği ne önçeki ise cok felaket çünki 150 güne kadar hapis cezası var bunda iyileştirme gösterildimi bunu bilmiyoruz.. ankaraya giden arkadaşlar bununla ilgili bir bilgi aldınızmı önemli olan bu eğer hapis kalktı ise yani adli para cezası o zaman içerdekiler niye içerde ve yakalanmalar neden devam ediyor bunu anlayamadım bu konuda bir bilgi verirseniz insanların kafasındaki dsoru işaretleri kalmaz SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  36. Evet Bugün Ankara'da olanlara, mücadele edenlere sonsuz teşekkürler,en azından denediler. Hiç bir şey yapmayanlara göre çok şey yaptılar.

    Ancak; Yasa Taslağının son halini (Kanunlaşacak halini) bilemediğim için Ekim de çıkacağı söylenen Yasa bizim derdimize çare olacak mı?

    Ben yine de Israr ediyorum bizim derdimizi ancak Hukukçular çözebilir. (Asliye ceza Mahkemeleri Hakimleri ve Yargıtay daire başkanları ya da Yargıtay genel kurulu) kimbilir belki de ekim den önce çözüm böyle olabilir.

    Ekim ayına kadar yakalanmazsak Eylem e devam

    Sezai Aydın

    YanıtlaSil
  37. Esnafın çoğunluğu bu hükümete oy verdi.Ancak uygulanan enflasyon politikası sonucu çoğu esnaf bu hükümet zamanında battı. Zaten iflas ederek ızdırap içinde olan esnafı hapse atarak iyice dünyadan koparmak bu hükümete yakışan bir politika değildir.Umarım bir an önce yanlıştan dönerler. Yoksa hükümet bindiği dalı kesiyor.

    YanıtlaSil
  38. sayın cüneyt bey:

    yeni çek yasasının ekimde çıkacagı kesinde olmasa artık bilinmektedir.

    bizim için önem taşıyan,kanundaki adli para cezasının kalmış olması,veya hapis cezasını ortadan kaldıracak bir düzenlemenin olmasıdır.

    yukardaki yazınızda adli para cezasının kaldırıldıgını yazıyorsunuz,bu konuda arkadaşlardan aldıgınız bilgi dogrultusunda bizi aydınlatabilirmisiniz,,selamlar

    YanıtlaSil
  39. Değerli dostlar, arkadaşlar
    bir rica..
    bir mücadele var.. bu mücadele de en büyük gücümüz ortak duygularımız..
    evet yazalım, yorumlayalım ama lütfen pozitif olalım.. duvar yazısı halinde deşarj olmak için verip veriştirmeyelim..

    bazı yorumların ifade ve retoriği pek katkı sağlayan özellikte değil..

    bir tarafta onurumuz.. ve mücadelimiz..
    diğer tarafta moral bozan ezber yazılar..
    kimse oldu bu iş demiş değil ama olacak diyenlere bile posta koyanlar var aramızda..

    benim sloganım şu.. haklıyız, çünkü isyan etme itiraz etme ve reddetme gücüm var.. bu zulme isyan ediyorum, itiraz ediyorum, reddediyorum.. Bu yüzden haklıyım.. Bu yüzden inançlıyım.. Buna rağmen olmayacaksa (ki böyle düşünmüyorum) zulme uğrayanlar değil zulme sebep olanlar ve seyirci kalanlar utansın..

    Safra kesemi aldırdığım için Ankara'ya gelemedim.. Emeği geçenler (şimdi kızgın olabilirler ama)haklarını helal edeceklerdir..

    Benim için sonuç kadar ve hatta sonuçtan daha değerlidir.. Tabi uğraş verenler çok daha değerli..
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  40. Arkadaşım
    Adli para cezasının veya haciz işlemleri varken, ikinci bir yaptırımın gereksizliği, Yeni çek yasasında adli para cezası veya idari para cezasını öngeren her hangi bir madde yoktur .. sözü Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e aittir..

    O konumdaki bir bakanın yalan söylemeyecğini varsıyor ve umut ediyoruz..
    Arkadaşlarımız şu anda vekillerle tek tek görüşüyor ve gelişmelerden mutlu ve umutlular..

    YanıtlaSil
  41. Sayın Cumhurbaşkanımız
    Sayın Devlet Adamlarımız
    Sayın Yüksek Yargıclarımız

    Sayın Sivil Toplum Yöneticilerimiz

    ekte çığlımız var.. (SORUYORUZ!! yazım)

    Not:(Özel kalem müdürleri, asistanlar, yönetici sekreterleri vebalimizde kalmayın ekteki yazımızı ve bu mesajımızı patronlarınıza lütfen iletin..)

    DUYUN BİZİ..
    DUYUN SESİMİZİ..
    DUYUN FERYADIMIZI..

    DUYUN DA DÜŞÜNÜN VE DEYİN Kİ;
    SİZİ DUYDUK, DİNLEDİK, HAYIR, SİZ HAKSIZSINIZ, DEYİN..
    EVET SİZ SUÇLUSUNUZ, DEYİN..
    DEYİN Kİ
    OHHH..BİZİ DUYDULAR DİYELİM..
    FAKAT DİYELİM.. MEĞER Kİ VE NE YAZIK Kİ, DİYELİM..
    MEĞER, BİZ SUÇLUYMUŞUZ, DİYEREK, ADİ BİR DUYGUYLA VE ADİ BİR DURUMDA ÖLELİM..
    ZİRA BU DURUM BİLE..
    HİÇ KİMSENİN DUYMUYOR OLMASINDAN, DUYMAMIŞ OLMASINDAN VE ..
    BU ŞEKİLDE KAHROLMAKTAN BİRAZ DAHA ANLAŞILIR BİŞEY OLABİLİR...

    KİM BİLİR BELKİ DE..
    GERÇEKTEN ÖLÜMCÜL AĞIRLIKTA BİR EZİYETE UĞRATILDIĞIMIZ ANLAŞILIR..
    İŞTE, SONUÇTA YA BU UMUT YEŞERTİLMELİ VEYA YOK EDİLMELİ..
    AMA UNUTMAYIN Kİ, DAHA İNSANİ VE VİCDANİ BİR YAŞAMIN SÜRECEĞİ YARIN Kİ TÜRKİYEMİZDE VE ÇOK YAKINDA ÇOCUKLARIMIZ BU AYIBI FARKEDECEKLERDİR..

    Murat YLAÇIN

    YanıtlaSil
  42. Hapis cezasının olması yada olmaması çeklerin ödenip ödenmemesinde hiç etken değildir. Çekte
    hapis yokken kimse çek ödemiyormuy du. Bir çok kişi zor duruma düşünce çekte hapis olduğunu öğrendi.Çekte hapis varken aksine ödenemeyen çek
    sayısı artmıştır. Ceza ile liberal ekonomi yönetilmez. Zaten yanlış yapan cezasını fazlasıyla piyasada görüyor. ÇEKLERİN ÖDENEMEMESİNİn sebebi uygulana enflasyonu düşürme sebebiyle iç pazarın daraltılmasıdır.
    Sebepte ekonomiktir, sonuçta ekonomiktir.Ancak dolandırıcılık yapan mutlaka cezalandırılmalıdır. Bunu yargımız ayırabilecek birikime sahiptir. Yoksa borcunu ödeyemeyeni hapis yatıracaksanız sadecek vadeli çek yazanı değil bono imzalayanı hatta kredi borcunu ödeyemeyenleride hapse atmalısınız.Çünkü bu borcun vicdanen hukuken ve mantıken diğerlerinden
    hiçbir farkı yoktur. Çünkü hükümet zaten çeklerin vadeli düzenlendiğini bilmekte ve bunun için vadesinden önce yazdırılamaz kuralını getirmiştir. Bunu nasıl izah edecekler?

    YanıtlaSil
  43. SEVGİLİ ARKADAŞLAR BUGUN ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK.ÖNCE BURHAN İŞCAN İLE BİRLİKTE 5 KİŞİLİK BİR HEYET ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN,VE MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ MEHMET ŞANDIR İLE GÖRÜŞTÜ.DAHA SONRA BEN VE YANIMDAKİ 4 BAYAN ARKADAŞ İLE MECLİSE GİRME FİRSATI BULDUK.O SIRALARDA MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLDUĞUNDAN GENEL KURULA GİRMEK SIKINTILI İDİ.ARKADAŞLARIMIZIN YOĞUN ÇABALARI VE RANDEVU TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA MECLİS GENEL KURULUNUN LOBİSİNE KADAR İNDİK.VE SIRASIYLA;

    TEKRARDAN ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN
    HÜKÜMET SÖZCÜSÜ CEMİL ÇİÇEK
    AVRUPA BİRLİĞİ BAŞ MÜZAKERECİSİ VE DEVLET BAKANI EGEMEN BAĞIŞ
    MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU
    AKPARTİ MİLLETVEKİLİ GÜRDAL AKŞİT
    AKPARTİ MİLLETVEKİLİ HASAN ANGI
    AK PARTİ MİLLETVEKİLİ OSMAN PEPE
    AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SALİH KAPUSUZ
    YİNE AKPARTİ BAYAN MİLLETVEKİLLERİNDEN BİRİ İLE
    YİNE AKPARTİDEN BİR MİLLETVEKİLİ İLE
    YİNE ARALARINDA AĞIR TOPLARIN BULUNDUĞU 5 MNİLLETVEKİLİ İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜK ÇAY İÇTİK.
    ALMIŞ OLDUĞUMUZ MESAJLAR ÇERVESİNDE BU YASANIN EKİM AYINDA GÜNDEME GELECEĞİNİ, VE ARTIK TÜM MİLLETVEKİLLERİNİN HAPİS CEZALARINA KARŞI OLDUKLARININ İZLEMİNİ ALDIK.BAŞBAKANIMIZLA BURUN BURUNA GELDİK ANCAK GÖREVLİLER TARAFINDAN MAALESEF UZAKLAŞTIRILDIK.
    GENEL HATLARIYLA MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYONDU.GELENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.GELMEYENLER İÇİN DİYECEK SÖZ BULAMIYORUM ARTIK.

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR,MİLLETVEKİLLERİ VE BAKANLARLA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE BU İŞİN BANKALAR VE EKONOMİ BAKANI ALİ BABACAN İLE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK TARAFINDAN ENGELLEDİĞİ YADA BİR ŞEKİLDE RAFA KALDIRILDIĞI SÖLENDİ.BU İKİ BAKANI DA EKİME KADAR BOŞ BIRAKMADAN FAXLARLA MAİLLERLE MESAJLARLA MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMALIYIZ.BU İŞİN TEK ÇIKAR YOLU BU İKİ İSİMDİR.
    ŞUNU DA BELİRTMEKTE FAYDA VAR, GEREK BAKANLAR GEREKSE MİLLETVEKİLLERİ GÖNDERDİĞİMİZ MAİLLERİ FAXLARI VE MESAJLARI OKUYORLAR. KENDİLERİ BUNU DİLE GETİRDİLER.HEPSİNİ TEK TEK DEĞERLENDİRİYORUZ DEDİLER. YİNE İŞ BİZE DÜŞÜYOR ARKADAŞLAR.YILMAK YOK. YILDIRAMAYACAKLAR. BİZ YILMAYACAZ VE İSTEDİĞİMİZİ ALACAZ.. SAYGILARIMLA
    JENARDİ

    YanıtlaSil
  44. Rahmetli ÖZAL demiştiki,
    İstersem ben enflasyonu 6 AYDA düşürürüm.Ancak bu durum saatte 120 km süratle giden bir minibüsün ani fren yapmasına benzer.İçinden bazıları dışarı fırlayabilir yaralanır ve ölebilir. İşte biz çek mağdurlarıda bu minübüsün içinde idik ve dışarı fırladık. Kimimiz öldü kimimiz yaralandı.
    Esnaf; uygulanan enflasyonu düşürme politikalarına kurban edilmemeli, hapse atılmamalı.2001 den beri çektiğimiz çile yeter!

    YanıtlaSil
  45. selam benim eşim de karşılıksız çekten dolayı 05ocak2009 tarihinden itibariyle cezaevinde yatıyor ve ben henüz 22yaşında 2 çoçukla hayat mücadelesi veriyorum nereye kadar da devam eder bilmiyorum toplam 7çeki yazıldı toplam boç miktarı ise 49milyar ne olacak sonumuz belli değil,saygılarımla,,,

    YanıtlaSil
  46. Değerli arkadaşlar; Ankara'ya gidenler, ellerinize; emeklerinize, mücadelenize ve yüreğinize sağlık. Şimdi; burada Ankara'ya gelemediğimin savunmasını yapacak değilim. Şunu veya bunuda yaptım demiyorum. Sanki suç işlemişim gibi mahcubum. Beni nispeten; telefondanda olsa tanıyan, Emre Akdemir arkadaşım, herhalde taktir ederler. İleride; İnşaallah özgür günlerimizde, bu mücadelenin bir kitabı yazılacak olursa; tüm gerçek emeği geçenlerin adları, bu kitaba altın harflerle yazılmalıdır. Söylenecek başka bir cümle bulamıyorum. Herkese; en derin saygı ve saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  47. Sayın Cüneyt Bey
    Benim bir çekim var 16000tl müşteri 6 aylık süreyi geçirmiş Şimdi bana ticareti terk etmiş gibi İCRA CEZA MAHKEMESİNDE DDava açmış ne gibi ceza alabilirim. AÇIKLAYABİLİRMİSİNİZ Teşekür ederim

    YanıtlaSil
  48. Ticarethaneyi usulune aykırı terk etmek:

    İİK nun 44 üncü maddesine bağlı 337/a- maddesi (ek:18/2/1965 - 538/133 md.)
    44 üncü maddeye göre mal beyanında bulunmıyan veya beyanında mevcudunu eksik gösteren veya aktifinde yer almış malı veya yerine kaim olan değerini haciz veya iflas sırasında gösteremiyen veya beyanından sonra bu malları üzerinde tasarruf eden borçlu hakkında, bundan zarar gören alacaklının şikayeti üzerine, tetkik mercii tarafından 3 aydan 1 seneye kadar hafif hapis cezasına hükmolunur.

    ---Birinci fıkradaki fiillerin işlenmesinden alacaklının zarar görmediğini ispat eden borçluya ceza verilmez.

    ---Borçlunun iflası takdirinde birinci fıkradaki durum ayrıca taksiratlı iflas hali sayılır.

    Bütün bu şartlar oluşmuşsa:
    Beyanınızda mevcudunu eksik göstermişseniz veya aktifinde yer almış malı veya yerine kaim olan değerini haciz veya iflas sırasında göstermemişseniz veya beyanından sonra bu malları üzerinde tasarruf etmişseniz.....!!!

    Yargıtay kararlarına göre 337 / a tazyik veya disiplin hapsi değil, suç olarak kabul edilmektedir..
    En karamsar hüküm; size 3 aylık hapis verilir ve bu idari para cezasına çevrilir..

    Normal şartlarda; bu 3 aylık cezanız, şartlı tahliye veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümlerinden faydalanırsınız..

    YanıtlaSil
  49. CÜNEYT BEY
    AÇIKLAMANIZA ÇOK TEŞEKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  50. Çek hapsi kesinlikle vahim bir adaletsizliktir, zulümdür.. Ve bizler için ağır bir zillettir..
    Ekonomik bir çöküşten ve borçlu olmaktan dolayı neler neler hissediyoruz bunu bizler biliyoruz..
    Bana pek çok alacaklım, sen hiçbir edepsizlik ahlaksızlık yapmadın, bütün bunlar olur, her iş adamının da başına gelebilir, fazla takma 'SAĞLIĞINA DİKKAT ET' demektedirler..
    İşte ben, bir taraftan başıma gelenlerden dolayı üzgün ve ezikken bu hapis illetine, bu hukuksuzluğa, bu zulme karşı dikleşip diyorum ki;
    NE HAPSİ BE KARDEŞİM..
    NE HAPSİ BE KARDEŞİM..
    NE HAPSİ BE EY DEVLETİM..

    ALLAH hakkı ve haklıyı gözetenlerden razı olsun..
    ALLAH bu gaye için yola çıkanlardan razı olsun..
    ALLAH bir haksızlığı ve zulmü görüp, anlayıp onu ortadan kaldırmak için elindeki imkan neyse yasama veya yargı yetkisi, siyasal ve sosyal desteği hiç olmazsa iyi niyeti olanlardan razı olsun..
    BERAT KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİM.. Bu gece birbirimiz için ve maddi-manevi dara düşen, zulme uğrayan herkes için başta ailemiz için dua edelim
    MUHAKKAK ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR.. Ayet)
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  51. teşekkürler emeği geçen tüm arkadaşlara,
    burhan bey, emre bey, cüneyt bey ve adını anamadığım tüm arkadaşlar... sağolun varolun
    2626

    YanıtlaSil
  52. Değerli çek mağdurları,

    "Biz burdayız, Mağduruz, Haksız ve mesnetsiz olarak HAPİS CEZALARI ile cezalandırılmamıza son verilsin EYLEM" imiz anladığım kadarıyla başarıyla sonuçlanmıştır.

    Kendi adıma emeği geçen başta Sayın İşçcan, Emre Bey (Jenerdi) Cüneyt Bey, gül Hanım ve adını bilmediğim ama emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.

    Ancak; daha çok çalışmamız gerekli gibi toparlanıp, yeni bir yol haritası çizilmesi gerekiyor. Bu konuda Sayın Ofluoğlu Sayın Erim, Sayın Demir, Sayın Matur gibi avukatlara ihtiyaç olduğu aşikardır. Çünkü; yine iddia ediyorum. Kısa vadede tek çözüm YARGITAY dır. Meclis adalet komisyonunun kendisine gelen taslağı nasıl kanun haline geitirdiler içeriğinde neler var ADLİ PARA cezaları kaldırıldı mı? VADELİ ÇEK e HAPİS CEZASI uygulaması kaldırıldı mı? anladığım kadarıyla bu soruların cevabını Sayın Adalet Bakanı da henüz bilmiyor ve komisyon TBMM ne ne Kanunu ne zaman sunacak

    Bloglarıyla bize destek veren yukarıda ismini saydığım hukukçular nasıl bir yol haritası çizmemiz gerektiğini bize gösterirlerse hep birlikte daha fazla yol alma şansımız olacaktır.

    Bu yol da ki E-mail - Fax - Mektup gibi enstrümanların içeriğini veya neleri kapsaması gerektiğini bizlere bildirirlerse bizler de elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce üzerimize düşeni yapmaya çalışırız.

    Tabi ki, Hükümet bir sürpriz yapıp, EKİM ayında kanunu ADLİ PARA cezaları ve HAPİS CEZALARI nı kaldıracak şekilde yasalaştırırsa her şey Güllük Gülistanlık olur.

    Saygılarımla
    Sezai Aydın

    YanıtlaSil
  53. SAYIN ÖZBEY, SAYGIDEĞER DOSTLARIM;

    AZAZİL’i tanıtmakla başlayacağım yazıma, ve bu yazımıda diğer özgür bloglarda da yayınlatacağım. Bu yüzden de sizden özür diliyorum.
    AZAZİL insanoğlu yaratılmadan önce meleklere bile hocalık yapmış bir cindir. Bilgisi ve becerisi ile övünürmüş hep. Hatta bazı ilim ehli onun cinlerin peygamberlerinden olduğunu söylerler. Ve cinler insanlardan önce yeryüzünde ikamet ediyorlardı. Ve de cinler elektrik hızında mahluklardır. Uzatmayalım; AZAZİL bir gün arşın tepesinde kelime-i tevhidi görür, bakar yanında Muhammed(s.a.s.) ismi de var. Bu durumu Yüce Allah’tan sorar.
    Rabbimiz yeryüzüne halife olarak insanı yaratacağını ve insanların da en yücesinin isminin bu olduğunu, bu ismin kendisinin habibi olduğunu söyler. Azazil kıskanır ve meleklere koşar. Onlara bu olayı anlatır. Der ki; “tamam biz yeryüzünde fesat çıkardık, çok savaşlar yaptık ama sizler bizim gibi değilsiniz, heran onu tesbih edip secdedesiniz, emirlerini de harfiyen yapıyorsunuz rabbimiz acaba sizden niye bir halife seçmedi”. Vakit gelir Adem (a.s.) yaratılır. Cenab Allah meleklere ve cinlere ona secde etmesini emreder. Melekler Azazil’in etkisinde kalarak derlerki; “rabbimiz biz sana yetmedik mi?. Allah Adem(a.s.) e isimleri okumasını emreder. Okuyunca melekler tövbe ederler. Fakat Azazil ve avenesi inatla direnirler ve tövbe etmezler. Lanetlenirler. Azazil ismi olur İBLİS(ŞEYTAN).
    İblis olmanın nedenleri şunlardır. Gurur ve kibir, peşin hüküm ve ön yargı,haset ve kıskançlık. EN ÖNEMLİSİDE ALLAH’I (DOSTU)TANIMAMAK.
    Adem (a.s) bunu yaptı. Allah’ın isimlerinin tümünü saydı.
    Mevlana hazretlerine sormuşlar. “hocam ibadet ne demek”. Cevabı şu olmuş; “sorarlar ibadet ne demek, şöyle bir şek,bilmek yine bilmek yine bilmek demek.(ibadet Allah’ı tanımak bilmek demektir.). Yunus Emre “ilim ilim bilmektir,ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen nice ilim bilmektir.” Demiş. İlim insanın ne maksatla(halife) yaratıldığını bilmesi ve maksadın gereğini(Allah’ı temsil) yapmak için gerekli metodu(Allah’ı tam tanımak) öğrenmesi demektir.
    Hallac’ı mansur(r.a) ben hakkım demekle bunu söylemiştir.
    İbrahim(a.s.) ın bülbülü Allah’tan mükafat olarak şunu dilemiştir. “duydum ki rabbimin 1001 ismi varmış, bende 101 ini biliyorum. Kalan 900 ü de öğrenip tesbih etmek isterim.
    İşte insana verilebilecek en güzel ders. Halife olarak bunu senin istemen gerek ama ben istiyorum.

    LAFIN ÖZÜ DOSTLARIM; Allah’a iyi bir halife olabilmek için yaradılış nedenini ve yaradanı iyi bilmek. Allah en güzel isimlerinden birini MÜMİN ismini biz Müslümanlara vermiştir. MÜMİN= kendisinden emin olunan VERDİĞİ SÖZDEN DÖNMEYEN demektir.
    ALLAH’IN KELAMI YÜCE KİTABI bu sözlerle ve zikirlerle doludur.

    YanıtlaSil
  54. LAFIN ÖZÜ DOSTLARIM; Allah’a iyi bir halife olabilmek için yaradılış nedenini ve yaradanı iyi bilmek. Allah en güzel isimlerinden birini MÜMİN ismini biz Müslümanlara vermiştir. MÜMİN= kendisinden emin olunan VERDİĞİ SÖZDEN DÖNMEYEN demektir.
    ALLAH’IN KELAMI YÜCE KİTABI bu sözlerle ve zikirlerle doludur.
    ayeti varken cimrilikte ısrar eden hacıya mümin denilmez. Çünkü Allah’ın bu sözüne güvenmiyor dem Örneğin; “ben sadakayı on misliyle mükafatlandırırım, şeytan sizi yoklukla korkutur” ektir.
    Bakara suresi 280. ayet varken, faiz yasak edilmişken, “birbirinizin malına ve hakkına mahkemeler yoluyla, hakimlerle saldırmayın” emri ayeti varken. Başbakan’ın bu ülke halkının %90 ı Müslümandır demesi NE KADAR GERÇEĞİ YANSITIR.
    Allah’ın azab tehditleri varken. Düşünmeyi emretmesi varken. Hapishanelerde borç yüzünden hapis yatmalar varken, nasıl bir Müslümanlıktan bahsedilir.
    ALLAH MÜNTEKİM’DİR. Mazlumun ahını mutlak alır. Ayrıca ADİL ve HAKİM dir de.
    CABBAR DIR VEDE MUKTEDİR dir. Halife bu isimlerin amacına aykırı davranıyorsa ona halife denirmi. Ve Allah bunları affetmez.
    ALLAHTAN ŞÜPHE ETMEK İMTİHANI KAYBETTİRİR. Kazanmak için mümin olmak gerekir. Hakiki iman gerekir.
    Kur’an da öyle bir sure vardır ki onun özetidir ve üç ayetlidir. “ZAMANA AND OLSUN Kİ İNSAN HÜSRAN İÇİNDEDİR. ANCAK ŞUNLAR MÜSTESNA. İNANAN VE İMAN EDENLER. HAYIRLI İŞLERDE ÇALIŞANLAR. VE BİRBİRLERİNE HAKKI VE SABRI TAVSİYE EDEREK BUNLARI YAPANLAR.”
    ALLAH yine bir ayetinde şöyle der. “Allah’ın verdiğini ve yücesini verebilecek hiç kimse yoktur. Vermediğini de verecek kudret yoktur. Verdiğinin önüne geçebilecek bir kudrette yoktur”
    UYDURMA BİR DİNLE İŞTİGAL, VE ŞEKİLCİLİĞİN ARKASINA SAKLANMIŞ SAHTEKARLIK VE ALLAH’LA KANDIRMAK CEZASIZ KALMAZ.
    MÜMİN SABIRLA VE VAKARLA BUNU BEKLER.
    “HAK ŞERLERİ HAYREYLER,
    SANMAKİ GAYREYLER,
    ARİF ANI SEYREYLER,
    GÖRELİM MEVLAM NEYLER
    NEYLERSE GÜZEL EYLER.”

    ÇEK MAĞDURLARINA VERDİĞİNİZ DOSTLUĞA TEŞEKKÜR MAKSADIYLA BENİMDE AKLIMA KANDİL GÜNÜNDE BUNLAR GELİVERDİ.
    MÜMİNE GÜVENİN MÜMİN OLUN SABRA DEĞER VERİN SELAMETTE OLUN.

    KANDİLİNİZ MÜBEREK OLSUN

    BİR DUA;
    “DEKİ EY ALLAHIM SEN MÜLKÜ DİLEDİĞİNE VERİR,DİLEDİĞİNDEN DE ALIRSIN. ONU SEN İSTEDİĞİN GİBİ DAĞITIRSIN. DİLEDİĞİNE ÇOK VERİR DİLEDİĞİNDEN AZALTIRSIN. HAYIRDA SENİN ELİNDEDİR.
    ÖYLE OLDUĞUNA İNANIYORUM RABBİM. BANA HAYIRLISINDAN KAZANÇ VER VE BENİ KUL HAKKINDAN KURTAR. ZİRA BUNU SENDEN BAŞKA YAPACAK KUDRET TE YOKTUR. VE SEN ÇOK HAYIRLI BİR DOST VE YARDIMCISIN. HESABI DA ÇABUK GÖRENSİN. HESAP GÜNÜNDE HER ŞEYLERİ AFFETTİĞİN ZAMANDA BİZİ KUL HAKKIYLA CEZALANDIRMA YA RABBİM. DOSTUN VE HABİBİN PEYGAMBERİME ONUN AİLESİNE VE SEVDİKLERİNE SAYISIZ SELAM OLSUN. SENİN RAHMETİN MERHAMETİN VE NURUN TÜM SEVDİKLERİNİNİN ÜZERİNDE OLSUN. HABİBİN HÜRMETİNE KABUL ET YARABBİ. AMİN”

    SAYGILARIMLA BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  55. SEVGİLİ ARKADAŞLAR, DÜN ANKARA ZİYARETİNDE DE YAZMIŞTIK.BU İŞİN ARTIK TEK BİR İSMİ KALDI ALİ BABACAN V MEHMET ŞİMŞEK.BU İKİ İSME BIKMADAN USANMADAN MAİL VE FAX YAĞMURU YAPMALIYIZ.

    DİĞER VEKİLLERE DE YİNE AYNI ŞEKİLDE GÖREVİMİZİ YRİNE GETİRMELİYİZ.ALDIĞIMIZ HABERLER ÇOK GÜZEL. BU KAOSU ARTIK HÜKÜMETTE GÖZ ARDI EDEMEYECEKTİR.

    MEHMET ŞİMŞEK VE ALİ BABACANA A GÖNDERECEĞİNİZ MAİL:


    GÖNDERECEĞİNİZ FAX VE MAİL:


    SAYIN BAKANIM; SAYIN YETKİLİ

    EKONOMİK KRİZ SEBEBİ İLE ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEMİŞ OLAN BİZLER;

    1. İLGİLİ YASA ÇERCEVESİNDE SORGUSUZ,SUALSIZ,SAVUNMASIZ TUTUKLANMAKTAYIZ.
    2.AİLELERİMİZ PERİŞAN,EŞLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZ CEZAEVLERİNDE ,İNSANLIK DIŞI KOĞUŞLARDA BALIK İSTİFİ YATMAKTADIR
    3.BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İSTİYORUZ,HERŞEYDEN ÖNCE KUL HAKKININ BU DÜNYADA KALMAYACAĞINI BENİMSEYEN İNSANLARIZ
    4.BORCUNDAN ÖTÜRÜ BİR İNSANA HAPİS CEZASI VERMEK ,ANAYASAYA,HUKUKA,AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE VE İNSAN ONURUNA AYKIRIDIR
    5.EKONOMİK KRİZİN DE ETKİSİYLE DAR A DÜŞMÜŞ İNSANLARI ÖDEYEMEDİKLERİ ÇEKLERİ YÜZÜNDEN CEZAEVİNE ATARAK,SOSYAL PATLAMAYA ZEMİN HAZIRLANMAKTADIR.
    6.ALACAKLIYA,TEMİNAT OLARAK VERİLEN ŞEY,ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE HÜRRİYETİMİZ OLMAMALIDIR.
    7.ŞUANDA ÇEK KANUNUNDA YAŞANAN KÖRDÜĞÜMÜ VE KAOSU TAKDİRLERİNİZE SUNUYORUZ.

    ADI VE SOYADI:



    TELEFONLAR: ALİ BABACAN: 0312 204 63 66
    FAX: 0312 204 70 20 (0312) 348 43 96

    MEHMET ŞİMŞEK : 0312 415 21 80-81
    FAX: 0312 425 78 16 (312) 425 04 43 - 424 06 39




    jenardi

    YanıtlaSil
  56. DOSTLARIM;
    BEKLENTİLERDEN NEMALANMAK MECBURİYETİNDE DEĞİLSİNİZ;

    "Ekim mutlaka değil. İşi ciddiye almak lazım. Bu konuda daha geniş bir yorumu yakında burada yapacağız. Şimdilik şunları söylemekle yetinelim. İnsanları boş hayallerle oyalamak hem onlara ve hem de harekete zarar vermektedri. Yasa tasarısı mevcut haliyle vahimdir. ve bir çözüm getirmemektedir. Alt Komisyonun teklifi, raporu ise ortada yoktur. Ciddi olmalıyız. Çözüm diye önümüze yeni bir ucube çıkarmasınlar!" (http://rahmiofluoglu.wordpress.com)
    Üstadın yorumundan anlaşılacağı üzere işin hukuki boyutu vahim.
    Öyleyse eylemlerin, protestoların artarak sürmesi gerekmektedir.

    Diyeceksiniz ki Burhan Abi nerde? Birleşim Başkanı Burhan İşcan?
    Sevgili İşcan yazılarını Presstürk'te yayınlamaya başladığında inanılmaz bir sinerji yarattı.
    Güven verdi, empatisi, girişkenliği, çalışkanlığı saygınlık uyandırdı.
    Zaman zaman o da yoruldu ve hata da yaptı.

    Şimdi uzun, ince ve dikenli bir yol uzanıyor.
    Amaç Sayın Ofluoğlu'nun uyardığı gibi adam gibi bir yasanın çıkartılması uğraşının verilmesidir.
    Doğrudur; herşey Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasındandır.
    Bir adım daha ötesine gidersek:
    Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince "ikna" edilsin, iş o saat biter!
    Öyleyse hedef bankalar olmalıdır.
    Bugüne dek Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, yargı organlar, basın düzeyinde verilen savaşımda zemin kaydırılmalıdır; nacinaze önerim budur.

    Hiç heveslenmesinler; utku yine hukukundur! MUSTAFA ÖZBEY

    TEŞEKKÜRLER DOSTLARIM;

    1-YASA TÜM BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK ŞEKİLDE HAZIRDIR. Sayın bakanımızla görüşmemde kendisine 1985 yılında çıkan bir yasada cezanın ve hele hapislik cezasının caydırıcılık ve teminat gibi hususları boşa çıkardığının bu süre içinde fazlasıyla görüldüğünü, hapisliğin işyerlerini, yuvaları yıktığını sadece avukatların ve bankaların işine geldiğini, hapislik tehdidi ile borçlunun borcunu ödeyemediğini uzun uzun anlattım. Kendisi de bir hukukcu olarak bana hak verdi. Cezaların kaldırılması tarafında olduklarını belirtti.
    Söz konusu sıkıntının mali sektörden kaynaklandığını, kendisinin ve benim bilgimizin bu duruma yetersiz kalacağını bildirdi.
    Bankaların sorumluluklarının artırılması çözümü kolaylaştıracaktır denildi. Sayın Ofluoğlu ve ben bu hususu defalarca belirttik. Hükümetin bankalar karşısında neden aciz kaldığını anlatmaya çalıştık.
    “Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince "ikna" edilsin, iş o saat biter!”
    evet beklenen budur. Bankaların pes etmesi. Yapılacak işlerde budur.
    “Öyleyse hedef bankalar olmalıdır.” .( bundan sonra sakal bırakacağım…che sakal nasıl olur?)

    YanıtlaSil
  57. BİRİNİN BU ÇALIŞMADA DEĞERİ ÇOK BÜYÜKTÜR.
    3- HARBİ 3 ŞEY KAZANDIRIR. PARA PARA PARA.
    Kıymetli kardeşim Jenardi bu konunun bitmesini isteyen genç ama yürekli bir arkadaştır. Her eylemde bulunmuştur. 2- YAPILAN HER ŞEY KOLLEKTİF ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜDÜR. ŞAHISLARIN HER
    Kendisi ve ben tam anlamda meteliksiz ve “çulsuz” uz. Timur, rakibi Yıldırım Beyazıt’ i yenince ona şu tarihi sözü söylemiştir. “Şu dünyanın garip haline baki koca acun benim gibi bir topalla senin gibi bir köre kalmış”
    Bu kardeşim çok vefakar ve atak olarak sizlerin savaşını vermektedir.
    Yani ne tuhaftır ki siz çek mağdurlarının savunması zaman zaman bize katılanlar vardır ama bizim gibi iki çulsuza kalmıştır.
    Bu kardeşime burada kızdım. Banka hesabı açtırarak para toplama. Bu suçtur. İş bittikten sonra sadece bununla suçlanırsın. Bu bir tecrübedir.
    Yoksa bu kadar vefakar bir arkadaş niçin bırakılır. Ve de dernek kuralım. Para orda toplansın. Zira paraya çok ihtiyaç var.
    Geçen hafta iki tv. den çağrıldım. Gidemedim. Niçin.
    Tenkit etmek, yol göstermek çok basit iş. Çorbaya tuz ekle demek güzelde ekle deyince iş değişiyor. Nasıl olsa bazı salaklar var. Heyhat beklemekten nemalanmak salaklıktır.
    Gazeteci dostlarımla temas ettiğimde bana hep şu soruyu soruyorlar. Abi şu 150.000 rakamı gerçek mi? Niye sayınız 30 ile 35 arasında. Malum cevapları veriyor ve rica ediyorum haber yapın. Abi diyorlar, çıkar 1000 kişi haberin daniskasını yapalım. Sen de şaşır bizde.
    30/150000= 0,00002 ORANA BAK YADA 5000 KİŞİDE 1 KİŞİ
    ACI AMA GERÇEK.

    4-DİĞER MADURLAR VARLAR MI, YOKLARMI?
    Ankara Polisi 3 kere telefon ediyor 3 ağustos günü. Kaç kişi geliyorsunuz diye. Siz olsanız ne cevap verirsiniz.
    Ertesi sabah bakıyorum TESK önünde 10 otobüs polis. Amma abartmışım sayıyı haa.
    Ve gülüyorlar komserler. Ben yine malum şeyleri söylüyorum. Kaçaklar hapisler v.s.
    Emreye bakıyorum. Pankartlarını açmaya çalışıyor garibim. Sesimizi duyurmak için. Tutacak adam yok. Sivil polisler acıyıp tutuyor ucundan.
    NEDEN? NEDEN BEKLENTİLERDEN MEDET UMULUR?

    "Ekim mutlaka değil. İşi ciddiye almak lazım. Bu konuda daha geniş bir yorumu yakında burada yapacağız. Şimdilik şunları söylemekle yetinelim. İnsanları boş hayallerle oyalamak hem onlara ve hem de harekete zarar vermektedir.”
    EVET HER KES BİLİR FATMAYI SARILIPTA YATMAYI. AMMA!

    AKIL VERMEK . Bu dostlarımız verebilir. Niçin. Bu ONLARIN DOLAYLI SORUNUDUR.
    BİZİM ASIL SORUNUMUZDUR. BENİM AKLA İHTİYACIM YOK.
    KISITLI İMKANLARI ZORUN ÜSTÜNDE BİR ÇALIŞMAYLA KULLANIYORUM.

    Çıkışta komser kutluyor beni. Adım adım izleyen. “Doğrusu abi, şimdi kovulursunuz diye baktım hep, dışarıda binlerce başka gurup eylemciler muhatap bulma telaşında siz bakanı ve gurup başkanvekillerini, parti başkanlarını muhatap alıyor ve konuşuyorsunuz.” Diğer komser gömleğimin cebini gösteriyor ve “işin sırrı burada diyor”. İşin sırrı orda evet.


    “Herşey Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasındandır.”

    Niye lobi kurmamız istendi.? Niye dernek kuralım?
    NİYE EZBERLERİ BOZMUYORSUNUZ EZBERLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ.

    MECLİSİN AÇIK VEYA KAPALI OLMASI ÇALIŞMALARA ARA VERDİRMEMELİ.

    YanıtlaSil
  58. HAPİSLİKLERİN BİTMESİ AN MESELESİ. BİZE DÜŞEN GÖREV(YANİ SİZLERE) HER YERDE ESAS GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİP BEZDİRMEK. BEZMEK DEĞİL.
    BEN HİÇ BİR ŞEY YAPAMIYORUM MAZERET DEĞİL. EMRENİN SİZE İHTİYACI VAR. ONU YALNIZ BIRAKMANIZ EN BÜYÜK UTANCINIZ OLMALI.

    BU ÇOCUĞA KIZIYORUM EVET DOĞRUDUR. ÇÜNKÜ YALNIZ KALMASI YÜREĞİMİ DAĞLIYOR. İNSAN TOPLAMAK İÇİN YALAN SÖYLÜYOR.
    NİÇİN? CEBİNDEKİ ÜÇ KURUŞ PARASI ONUN SON ŞANSI.
    VE BU ÇOCUK BENİM GÖZÜMDE BİR KAHRAMAN. ÇÜNKÜ O PARAYI SİZLER İÇİN HARCIYOR.

    BEN BU YAZILARI YAZMAK ZORUNDA KALDIM. ŞİMDİ ŞEKER ACİTASYON YAPMAKLA SUÇLAYACAK.

    GERÇEK BU ŞEKER 765 GERÇEK VE GERÇEKLER BAZAN ACIDIR. ACİTASYON YAPAR.
    EY 150.000 KİŞİLİK ÇEK MAĞDURLARI TOPLANIN. SİLKİNİN KENDİNİZE GELİN VE BİZDEN YÜKÜ ALIN. GÖSTERİN ALEME GÜCÜNÜZÜ.
    İKİ ÇULSUZLA BU KADAR OLUYOR.
    BENİM ADIM HIDIR YAPACAĞIM BUDUR.
    BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  59. SÖZ VERİPTE GELMEYENLERE,CEZAEVİNDEKİ YAKINLARINI, SADECE ZİYARETE GİDİP GELMEKLE SÖZDE SEVENLERE,GELEMEYECEĞİNİ BİR MSJLA DAHİ OLSA BİLDİRMEYENLERE,ARANMASI YAKALANMASI OLMAYIPTA EVDE OTURUP DURANLARA,VATANI BÖLMEYE ÇALIŞANLARIN BİLE BİR MSJLA 1000 LERCE KİŞİ TOPLADIKLARI ZAMANLARDA, 10 TELEFONLA ANCAK BİR MAİL ATABİLENLERE
    YAZIKLAR OLSUN....

    (DURUMU MADDİ OLARAK MÜSAİT OLMAYANLAR VE ARANANLAR HARİÇ)

    YanıtlaSil
  60. TEMMUZ 2009 DA KARŞILIKSIZ ÇEK BİLGİLERİ: 166,375

    TEMMUZ 2008:125,999

    2009 YILI TEMMUZ AYI İTİBARİYEL KARŞILIKSIZ ÇEK :
    1,224,048

    2005 DEN BU YANA KARŞILIKSIZ ÇEKLER:5,500.000


    jenardi

    YanıtlaSil
  61. ARKADAŞLAR BİZİM İÇİN BANKALARINDA NASIL BİR ÖNEM ARZ ETTİĞİNİ ARTIK BELİRTMEMİZE GEREK YOK.MADEM BİZE KATILAMADINIZ OZAMAN ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPINIZ.AŞAĞIDA BANKALAR BİRLİĞİNE FAXLAYACAĞINIZ METİN VARDIR.ZITLAŞMA OLMADAN BİR ŞEKİLDE BANKALARI YUMUŞATMALIYIZ. NE KADAR YUMUŞATABİLİRİZ MEÇHUL AMA BELKİ KUŞ GELİR TAŞA ÇARPAR..

    FAXLAYACAĞINIZ METİN;





    SAYIN BANKALAR BİRLİĞİ BAŞKANI ERSİN ÖZİNCE;

    EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEMİŞ OLAN BİZLER;

    1.ARTIK MİLYONLARLA İFADE EDİLEN SAYILARA ULAŞMIŞ ESNAFLARIZ.
    2.EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE DURUMU BOZULMUŞ,İFLAS ETMİŞ VE MAALESEF ALACAKLARINI TOPARLAYAMAMIŞ OLUPTA ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN ESNAFIMIZA , ADINA ADLİ PARA CEZASI DEDİKLERİ VE BUNUNDA ÖDENMEMESİ DURUMUNDA 5 YIL CEZA İLE KARŞILAŞILAN BİR CEZA VERİLMEKTEDİR.
    3. 1985 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİREN ÇEKLERİN DÜZENLENMESİ VE ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNDA BU ZAMANA KADAR DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR.GEREK AB NORMLARINA GEREKSE DE ANAYASA’YA AYKIRILIĞI SÜREKLİ TARTIŞILAN BU HAPİS CEZALARI ,ADLİ PARA CEZASI DENİLEN BİR KILIFLA ÖRTPAS EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.
    4. GELİNEN NOKTA DA GÖRÜLMEKTEDİR Kİ HAPİS CEZALARININ; ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEYEN KİŞİLER İÇİN BİR CAYDIRICILIĞI KALMAMIŞTIR. TEMMUZ 2009 İTİBARİYLE KARŞILIKSIZ ÇEK MİKTARI : 1,225,000 ADET OLMUŞTUR.
    5.HAPİS İLE KARŞI KARŞIYA KALAN ESNAFIMIZIN BU CEZA KARŞISINDA ALACAKLIYA BİR ÖDEMEDE BULUNMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.NİTEKİM ALACAKLININ YALNIZCA EGOSUNU TATMİN ETMESİ İÇİN BORÇLUYU HAPSE ATTIRIP DAVACI OLMASI, HİÇ BİR İNSAN ONURUNA YAKIŞMAMAKTADIR.
    6. YENİ ÇEK KANUNUN DA İYİ NİYETLİ- KÖTÜ NİYETLİ AYRIMININ YAPILMASININ İMKANSIZLIĞI DİLLERDE DOLAŞIRKEN BU AYRIMIN TÜRK CEZA KANUNU’NUN DOLANDIRICILIK MADDELERİ İLE ÇÖZÜLEBİLECEĞİ KANISINDAYIZ.
    7. YÜZ KÖTÜ NİYETLİ ESNAFIN YÜZBİNLERİ BULAN İYİ NİYETLİ ESNAFA MALEDİLMESİ SOSYAL PATLAMALARA NEDEN OLACAKTIR.
    8.AİLELERİN PERİŞAN OLDUĞU,YUVALARIN DAĞILDIĞI VE SADECE AVUKATLARIN CEBİNİ DOLDURAN BU İNSANLIK DIŞI YASANIN BİR AN EVVEL ÇAĞDAŞ AVRUPA BANKACILIK SİSTEMİ GİBİ ELE ALINMASINDA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ.
    8.ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLARAK SİZ BANKALARA DÜŞEN SORUMLULUĞUN,ÇEKİ VERECEĞİNİZ KESİMDEN TEMİNAT KARŞILIĞINDA ALINMASI TAM BİR AVRUPA SİSTEMİNE GEÇİLMESİ VE ‘’BORÇLU-ALACAKLI-HAPİS ‘’ DEĞİL ‘’BORÇLU-ALACAKLI-BANKA’’ STRATEJİSİ OLUŞTURULMALIDIR.



    ÇEK MAĞDURLARI





    Türkiye bankalar birliği fax: 0212-282 09 46
    Eğitim merkezi fax: 0212-233 01 83




    jenardi

    YanıtlaSil
  62. "Azabından affına sığınırım. Dargınlığından rızana sığınırım. Senden sana sığınırım. Şanın yücedir. Sen kendi zatını övdüğün gibi, seni övemem..
    Ben, beni biraktigim zaman, Sen beni birakma Yarab..."
    ******
    Ah bu kandil,bu kandil,aşkın şavkı bu kandil,
    Mağfiret vâdisinden gelen şarkı bu kandil.
    Bu kandil,geçti dostun rahmeti gazabını,
    İşte müjde ve formül:özür dile; affedil.


    Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Gecenin güzel yüzü yüregine dokunsun, seytan senden uzakta, melekler basucunda olsun, günes öyle bir geceye dogsun ki dualarin kabul olsun. Bir damla umut serpilsin yüregine, bin tatli umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün dualarin kabul olsun. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdigimiz; fakat gelecek adina umutla dolu oldugumuz su dönemlerde yeniden bir uyanisa vesile olsun..
    *******
    Gün vardir, bin yildan uzun gelir bize, bir yil vardir bir günden kisa gelir bize. Bire bin yazilan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e.
    Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmisinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sicakligi yuvamiza dolsun.

    *******

    Borçlarimizdan, ceza ve günahlarimizdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bagislayandir, unutmayalim.. Eller semaya kalkip, yürekler bir atinca bu gece, gözler sevinç yaslariyla dolacak..
    *******
    Zengin; çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir. Kalb zenginliğinden mahrum olan kimse, ne kadar geniş servete sahib olursa olsun yine fakirdir. Tamaı ve hırsı sebebiyle de halk nazarında hakirdir. Kalbi zengin olan kimse de ne kadar fakir olsa herkesin nazarında muhteremdir.

    ALLAHIM'DAN TEK DİLEĞİM İSLAMİ DEĞERLERDEN UZAK YETİŞEN TÜM İNSANLARIMIZIN İSLAMİYETE ULAŞABİLMESİ VE ALLAHLA ONUN RESULÜNÜN YOLUNDA GİTMELERİDİR TÜM YÜREĞİ ALLAH SEVGİSİYLE DOLU İNSANLARIN KANDİLİ MUBAREK OLSUN

    YanıtlaSil
  63. Yargıtay cumhuriyet başsavcılığın 2009/…….nolu dosyasına sanık olarak eklendiniz. diye mesaj geldi.Bu ne demektir..Bu dosyayı nereden sorgulayabilirim..Yargıtayın sitesinden çıkmıyor..Mesaj içeriği sadece bu kadar, başka bilgi yok…yardımcı olursanız sevinirim…

    YanıtlaSil
  64. SABIR,ŞÜKÜR,MÜCADELE VE MUTLULUK İLE KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

    YanıtlaSil
  65. Herkese iyi akşamlar,

    Öncelikle tüm müslüman aleminin kandili kutlu olsun, rabbim hepimize saglık afiyet ve mutluluk nasip etsin. Herşey gönlümüze göre olsun. Aşağıdaki linkten başbakan a direk mesaj gönderilebiliyor, eğer iletişim bilgisi verirseniz cevap istiyorum seçeneğide işaretlenebiliyor.
    http://rte.gen.tr/iframecontact_65.html

    YanıtlaSil
  66. TÜM İSLAM ALEMİNİN BERAT KANDİLİ KUTLAR BU GECE YAPILAN DUALARIN KABUL OLMASINI YÜCE RABBİMDEN DİLERİM.... H A M D İ

    YanıtlaSil
  67. SEVGİLİ ARKADAŞLAR GÜZEL GELİMŞELER GELMEYE DEVAM EDİYOR.4 AĞUSTOS GÜNÜ MECLİS GENEL KURUL LOBİSİNDE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ VE TAM DESTEĞİNİ ALDIĞIMIZ, ''HAPİS CEZALARI KESİNLİKLE KALKMALI'' DİYEN VE BİZİ PÜR DİKKAT DİNLEYİP BAYAN ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLAN AKPARTİ MİLLETVEKİLİ SN AYŞENUR BAHÇEKAPILI , AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLMUŞTUR.

    ARAMIZDAKİ BAYAN ARKADAŞLARDAN RİCAM AYŞENUR BAHÇEKAPILIYI SIK SIK ARAYARAK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMANIZDIR.

    BİR KAÇ SATIR ÖNCE VERMİŞ OLDUĞUM BANKALAR BİRLİĞİ BİLGİLENDİRME VE ALİ BABACAN MEHMET ŞİMŞEK İKİLİSİNE DE MAİL FAX VE MESAJ ATMAYI UNUTMAYIN. SAYGILARIMLA


    JENARDİ

    YanıtlaSil
  68. çek yasasının içeriğini bilen arkadaşlar bizi aydınlatabilirmi

    YanıtlaSil
  69. arkadaşlar her ne kadar yorum bırkmasamda siteyi günlük takip eden biriyim.. evet bende bi çek mağduruyum.. hem maddi imkanım yok hemde 3 yıla yakın zamandır aranıyorum.. bu açıklamayı vicdanen rahatsız olduğum için yazıyorum.. ve bahsi geçen hemen her yere faks çekiyor mail atıyorum en azından haftada bir.. emeğei geçen herkese çok teşşekür ederim. hakan alan/ konya

    YanıtlaSil
  70. ALLAH herkesin yardımcısı olsun babam yarın tahliye oluyor ancak üç adet çek daha yargıtaydan gelmedi inşallah yeni yasa herkesi kurtarır

    YanıtlaSil
  71. SEZGİN
    Ağustos 6, 2009, 1:53 pm üzerinde

    Yahu kardeş
    DERİN analizlerden rahatsızsan;
    1 - okuma geç,
    2 - DERİN analize mi karşısın, 'SIĞ'lıktan mı yanasın..
    3 - Şayet okuduysan katılmadığın yönleri sen de yaz..
    4 - Kelamın zayıfsa ve 'af' yanlısı isen; sen, sana düşeni, yani bir başkasının lütfunu, insafını ve affını bekle.. (Çoook beklersin..)
    5 - Ama bir zulme ve zalim bir düzene karşı hak ve adalet mücadelesi yapanlara saygısız ve münasebetsiz gelecek ifadelerden kaçın..
    6 - Aslın da haklı olduğun bir husus galiba 'zalimler okur da alınırlar' diye mi sakınıyorsun..
    7 - Haklı olduğun bir yön de politik (parti politikası) tutumlarımızda muhalefet veya iktidar yanlısı/karşıtı gözükmek bize uygun değil.. Çünkü tabiatıyla her birimiz bu konuda bir birimizle uyuşamayız, uyuşmak zorunda da değiliz.. Bu konulara asla girmemeliyiz..
    8 - Sayın Burhan Bey, bu mücadelenin kelamıdır, lisanıdır, ruhudur..
    9 - Kaldı ki Burhan beyin güzel yazılarında ki bazı mülahazalına ben de katılmıyorum ama ona çok minnettarız..
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  72. FLASH *** FLASH *** FLASH

    DOSTLARIM;

    MECLİS 11 AĞUSTOS SALI GÜNÜ CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN VETO EDİLEN ÖZEL İSTİHDAM LA İLGİLİ YASAYI YENİDEN TARTIŞMAK VE YASALAŞTIRMAK İÇİN TOPLANACAK.

    SEVDİKLERİYLE BAYRAMDA BULUŞMAK İSTEYENLERE BÜYÜK ŞANS.

    HER ŞEY BAŞBAKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEMİŞTİ SAYIN VE KADİM DOSTUMUZ MUSTAFA ÖZBEY.

    VENİ VİDİ VİCİ (KAHROLSUN İTALYANCAM BUKADAR)

    GELDİM GÖRDÜM VE ALDIM DEMEK İSTEYENLER İŞTE FIRSAT

    BURHAN İŞCAN
    YAĞMURLU HAVAYI SEVEN KURT

    YanıtlaSil
  73. Yarın; Sayın Bakanlarımız, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'e ve ayrıca Bankalar birliği başkanı; sayın, Ersin Özince'ye faxlar göndereceğim. Ancak; Sayın Özince'ye göndereceğim fax'ın altına yalnızca çek mağdurları diyemi yazayım, yoksa isim soyisim ve adres belirteyim mi? İlgililerden cevap bekliyorum. Tüm site sakinlerine iyi akşamlar ve saygılar. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  74. Değerli Arkadaşlar; yasanın çıkacağı tarihe kadar, yönlendirmeniz doğrultusunda, fax,mail,mesaj turlarına; kendi adıma devam edeceğimi bildirir. Utanarak belirtirimki; çok ufacık sayılan maddi katkılara ve gereğinde kontür göndermeye devam edeceğimi belirtirim. Tekrar herkese saygı ve selamlarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  75. SADECE BİR ÖNERİ
    sayın başkanım yazdığınız son yorumu okuyunca aklıma bir öneri geldi hem size hemde arkadaşlarımla paylaşmak istedim.4 ağustos eylemi çok güzel gelişmelerle sonuçlandı bunun için teşekkürlerimi sunarım biliyorsunuz gelmememin nedeni katılımın az oluşudur ancak 11 ağustos ta yine bir eylem planlasak ankara ya tekrar gitsek lakin katılım 300 kişiden aşağıya olursa eylemi iptal etsek nasıl olur sizce? böyle düşünmemdeki neden yine niye geldiniz dicek olursa vekiller ve adalet bakanı sizinde bakanım sizin yaptığınız açıklamalar mağdurlara yetmedi.ekim ayına daha çok var bu yasanın çıkması yarım saat diyen iyimaya idi ayrıca madem hapis kalkacak madem kanun çıkınca içerdekiler tahliye olacak ozaman beraat veren mahkemelerin önünü neden 10.ceza dairesi kesti?veya neden ceza genel kurulu hala bir karar almadı?artık sabrımız tükeniyor mağdurlara açıklamalarınızı yapsak bile yeterli olmuyor bize somut bir gelişme içerdeki yakınlarımıza en azından bir anlatım yapma zorunluluğumuz var.gittiğimiz ziyaretlerde kanunsuz yattıklarını söylüyoruz ama artık bizlerde anlatamıyoruz onları teselli edemiyoruz ve ne yazık ki bu durumu kabullenemiyoruz.bunun arkasındaki engel bankalarsa söyleyin onlara karşı mücadele edelim ama sayın bakanım artık sonuç almamız gerekiyor ve bu mücadele gün geçtikçe güçleniyor.bunu çözmeliyiz desek nasıl olur?

    YanıtlaSil
  76. SEVGİLİ ARKADAŞLAR 11 AĞUSTOS SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN MECLİS CUMA GÜNÜNE KADAR ÇALIŞACAK.BÖYLELİKLE BİZLER DAVAMIZIN ARKASINDA OLDUĞUMUZU,AMACIMIZIN BEZMEK DEĞİL BEZDİRMEK OLDUĞUNU KANITLAMALIYIZ.

    İŞTE BU NEDENLEDİR Kİ MECLİSİ BOŞ BIRAKMAMALIYIZ.BU SEFER BİR ORGANİZASYON DÜZENLEMİYORUZ ANCAK BU İŞE GÖNÜL VERMİŞ BU İŞE İNANAN İNSANLARI YİNE MECLİSE BEKLİYORUZ.11 AĞUSTOS SALI GÜNÜ SAAT:09.00 DA BEN VE BURHAN İŞCAN YİNE MECLİS ÖNÜNDE OLACAĞIZ.BORÇ ALIP YİNE DE ORADA OLACAĞIM BEN.MADDİ İMKANSIZLIKLARIN KITLIĞINDAN BIKTIM ARTIK.

    BU DAVAYA GÖNÜL VERMİŞ,KAYPAK OLMAYAN İNSANLAR LÜTFEN 11 AĞUSTOS SALI GÜNÜ MECLİS BİNASI ÖNÜNE OLSUN.LOBİ FAALİYETLERİNE YİNE DEVAM EDECEĞİZ. VE BENİMLE LÜTFEN İRTİBATA GEÇİNİZ..

    TARİH: 11 AĞUSTOS SALI
    YER: ANKARA MECLİS BİNASI ÖNÜ DİKMEN GİRİŞİ
    SAAT:09.00

    İLETİŞİM: jenardi_ak@hotmail.com
    0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  77. arkadaşlar ben 182 gün karşıksız çek yazmaktan cezaevinde yattım. 2ay öce tahliye oldum.Kesinleşmiş ayriyeten bildiğim kadarıyla 115 gün daha cezam var cıkıp çıkmayacağı belli olmayan kanunu beklemekten bıktım.Aranıyorolduğum için bir yerde çalışamıyorum.hoş bize kim iş verecekse.Bu gün çaresizlik ve bıkkınlık içinde daha önce yattığım cezaevinin bulunğu ilçenin savcılığına gittim kesinleşmiş cezam olduğunu ve teslim olmak istediğimi söyledim.Savcı beyin cevabı ise cezaevinde yerolmadığı..TESLİM ALMADILAR. Şu an evimde caresiz beş parasız ne yapacağımı bilemeden oturuyorum.

    YanıtlaSil
  78. Vay anam vay, 01.01

    hal bu ise yandık devlet dahi ne edeceğini bilmiyor demektir. Cevaba bak cevaba cezaevlerinde yer yok.... yani
    ben seni uygun olan zamanda alrırım sen teslim olma....
    demekki son zamanlardaki gevşekliğin nedeni belli.
    Bunu sayın Başbakan ve bakanlarında bilmesini çok isterim.
    o zaman aklıma şu geliyor bir aralar hep beraber teslim olalım firi vardı pek mantıklı gelmemişti ama bu yazı mantıklı hale getirdi
    ne dersiniz

    saygılar

    YanıtlaSil
  79. 01.01 adsız arkadaşım, çok acı bir durum. savcı yer yok diye teslim bile almıyor. ama sen kaçak oluyosrun, çalışamıyorsun, hayatını devam ettiremiyorsun...
    ama bence yine de dikkatli ol bence kontrolde yakalanırsan mecburen alır yatırırlar...
    geçmiş olsun kardeşim..
    2626

    YanıtlaSil
  80. selam dostlar

    bir hafta aranızda olmayacagım beni merak etmeyin,garip

    YanıtlaSil
  81. Arkadaşlar Burdan birkez daha yazmak istiyorum. Büyük Davalar Büyük hareketlerle çözülür artık dağdan inmenin zamanı geldi benim aranmam var ve bir yıldır aynı hikayeyi dinliyorum. Meclis önünde oturma eylemi gerçekleştirelim ve bütün çek yakınlarını oraya çağıralım günlerce oturulsun bak nasıl kanun çıkıyor. Şunu anladım fax çekmekle mail atmakla bu işler olmaz. Bir hareket yapılmasını lazım kimse kral çıplak demiyor bunu diyecek bir deliye ihtiyaç var. Ben burdan yine söylüyorum bunlar bu kanunu çıkarmayacaklar çünkü bu ülkede kimse kimsenin umrunda değil hele biz batmış esnaflar bu ülkeyi krize sürükleyenler olarak görünüyoruz sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  82. Çek mağdurları bana SMS atıyor
    SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, çek mağdurlarının kendisini SMS bombardımanına tuttuğunu belirtti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) toplantısında konuşan Bakan Ergün, 'Gelen mesajlarda 'Çekimi ödeyemedim, bunun karşılığı hapis yatmak mı? Mali suça mali ceza olmalı. Hapiste yatarken borcumuzu nasıl ödeyebiliriz? Dışarıda olalım, çalışalım ödeyelim' gibi şeyler yazıyor. Yeni çek sistemi nasıl olmalı, bunun üzerinde bir işbirliği içinde çalışma ihtiyacı var'' dedi.

    % 4.5 KÜÇÜLECEĞİZ
    Yıl sonu büyüme tahminine ilişkin da konuşan Bakan Ergün şöyle devam etti: TÜSİAD yıl sonu büyüme tahminini revize etmiş ve yüzde 4.5 tahmin ettikleri eksi büyümeyi yüzde eksi 5.2'ye çekmiş. Bu tür zamanlarda herkes tahminini revize edebilir. Bizim de hükümet olarak yüzde 3.6 gibi bir tahminimiz vardı küçülme ile ilgili, bunu da yüzde eksi 4.2'lere, yüzde 4'lere çekmiştik. Ben de bir tahmin yapsam benim tahminim olur. Ama yüzde 4.5 civarında bir rakamla karşı karşıya kalacağımızı söyleyebilirim. Böyle bir tablo karşımıza çıkacak. Eksi yüzde 4.5 gibi bir küçülme ile Türkiye karşı karşıya kalabilir. Bu toplamda bir yıllık süreç içinde. Fakat dördüncü çeyrekten itibaren de yeniden büyüme rakamları ile karşılaşacağız ve bu büyüme rakamlarında önemli olan, istikrarlı bir şekilde 2010 yılında devam ettirebilmemizdir.

    YanıtlaSil
  83. 01:01 de yazan adsız arkadaşın yaşadıklarını
    BAŞBAKANIMIZ BİLİYOR MU
    MİLLET VEKİLLERİMİZ BİLYOR MU
    ANAYASA MAHKEMEMİZ BİLİYOR MU
    YARGITAYIMIZ BİLİYOR MU?
    Biliyorlarsa bu yaşanan durum ne çözüm getirmiştir?
    Kimlere ne faydası ve ne zararı olmuştur? Amaca ulaşılmışmıdır?

    YanıtlaSil
  84. Ergün: Telefonu açsam 50 çek tutuklusundan mesaj vardır

    07.08.2009
    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) toplantısında sanayicilerin isteklerini dinleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, toplantı sırasında her gün çek mağdurlarından onlarca mesaj aldığını belirterek, "Telefonumu açsam 50-100 tane mesaj vardır. Çekten hapis yatan ya da yatma noktasına gelenlerin mesajları. 'Çekimi ödeyemedim, bunun karşılığı hapis yatmak mı? Mali suça mali ceza olmalı. Hapisteyken borcumuzu nasıl ödeyebiliriz? Dışarıda olalım, çalışalım ödeyelim' gibi" dedi. Ticarette çekin vadeli bir ödeme enstrümanı olmadığını dile getiren Ergün, "Ticaret taammülü değişti, çek bir senede dönüştü. 'Yeni çek sistemi nasıl olmalı' üzerinde bir işbirliği içinde çalışma ihtiyacı var" dedi. Ergün, yeni teşvik sistemi ile ilgili olarak, "Yatırımcılarımız 2010 yılı sonuna kadar bu teşvikten yararlanarak ilk kazmayı vurmalı. 2010 yılına kadar kazmayı vurmayanlar biraz daha az teşvikten yararlanacaklar" dedi.

    YanıtlaSil
  85. http://www.takvim.com.tr/Ekonomi/2009/08/07/telefonum_cek_mesajiyla_dolu


    jenardi

    YanıtlaSil
  86. EVET ARKADAŞLAR BAKANININ AÇIKLAMALARININ SON BÖLÜMÜ ÖNEMLİ '' ÇEK BİR SENEDE DÖNÜŞTÜ'' DİYOR SAYIN BAKAN..

    GÖRÜYORSUNUZ Kİ BASKILARIMIZ SONUÇ VERİYOR. İŞTE ÖRNEĞİ BU..

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR ŞİMDİ HALEN KÖTÜ NİYETLİ-İYİ NİYETLİ AYRIMI YAPMAYA ÇALIŞIYOARLAR. BU YETKİLİLERE BU İŞİN TCK DAKİ DOLANDIRICILIK MADDELERİYLE AŞILABİLCEĞİNİ HATIRLATMALIYIZ. YILMAK YOK. YILDIĞIMIZ ANDA BU İŞ BİTER. BU HABER BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞMEDİR.MAİLLERE FAXLARA MESAJLARA DEVAM. BEZMEK DEĞİL BEZDİRMEK LAZIM. HADİ GAZA GELİN BİRAZ YAW. YOLUN SONUNDAKİ IŞIK GÖRÜNDÜ.

    SİZLERE BAŞINDAN BERİ SÖLÜYORUM,BU İŞİ EN ÇOK BASTIRAN TARAF KAZANACAK.AZİMLİ OLAN TARAF KAZANACAK.EĞER SİZ OTURDUĞUNUZ YERDE SIVIŞIP KALIRSANIZ EMİN OLUN YILLAR GEÇSEDE BU İŞ BİTMEYECEK.SİZE ARTIK ŞURAYA GELİN BURAYA GELİN DEMEKTEN DE BIKTIM.500 KİŞİ HAYAL ETTİĞİMİZ ORGANİZASYONALARDA HEP 50 KİŞİ KALDIK. MADEM GELEMİYORSUNUZ OZAMAN MAİL ATIN FAX ÇEKİN. MESAJLAR ATIN VEKİLLERE TELEFON AÇIN. KORKMAYIN ÇEKİNMEYİN. ONLARI ORAYA BİZ SEÇTİK.

    MECLİS İÇERİSİNDE MUHALEFET PARTİLERİNE FAZLA YÜKLENMEYİN ARTIK. ONLARIN GÖRÜŞLERİ BELLİ.FAZLA YÜKLENİPTE MUHALEFET PARTİLERİN BU İŞE SES ÇIKARARAK,İNATLAŞMA YOLUNU TERCİH EDECEK OLAN İKTİDARA KOZ VERMEYİN. ÇÜNKÜ İKTİDAR BİLİYOSUNUZ Kİ İNATLAŞMA İLE BİŞİLER YAPIYOR.

    SİZLER AKPARTİ İÇERİSİNDEN AĞIR TOPLARI ARAYIN DAHA EVVELDE YAZDIM SİTEYE;

    NİHAT ERGUN: 0532 595 85 75
    AHMET İYİMAYA 0532 274 59 20
    AYŞENUR BAHÇEKAPILI: 0532 335 42 53
    BEKİR BOZDAĞ: 0505 777 66 01
    BURHAN KUZU: 0532 674 02 90
    CEMİL ÇİÇEK: 0532 636 91 21
    FARUK ÇELİK : 0532 265 60 70
    FATİH METİN: 0532 675 65 59
    KUDBETTİN ARZU: 0532 241 59 95
    MEHMET ALİ ŞAHİN 0532 313 20 78
    MEHMET MUEZZİNOĞLU: 0532 517 59 99
    MUSTAFA ELİTAŞ: 0532 232 07 92
    NAZİM EKREN : 0532 318 03 33
    NURETTİN CANİKLİ : 0533 777 44 44
    OSMAN PEPE: 0532 262 58 54
    UNAL KAÇIR : 0532 314 73 54
    VAHİT KİLER: 0533 267 55 55
    VECDİ GÖNÜL: 0532 418 09 50
    VEYSİ KAYNAK: 0533 735 82 70
    ZAFER USKÜL: 0532 417 07 84
    ABDULVELİ SEYDA: 0532 252 50 97

    BU İSİMLERİN HEPSİ AKPARTİLİ.. İSTER TEK TEK ARAYIN DERDİNİZİ ANLATIN. İSTERSENİZ TOPLU HALDE MSJ ÇEKİN. HADİ ARKADAŞLAR YILMAK YOK YILDIRMAK VAR.

    jenardi

    YanıtlaSil
  87. ARKADAŞLAR BİZİM İÇİN BANKALARINDA NASIL BİR ÖNEM ARZ ETTİĞİNİ ARTIK BELİRTMEMİZE GEREK YOK.MADEM BİZE KATILAMADINIZ OZAMAN ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPINIZ.AŞAĞIDA BANKALAR BİRLİĞİNE FAXLAYACAĞINIZ METİN VARDIR.ZITLAŞMA OLMADAN BİR ŞEKİLDE BANKALARI YUMUŞATMALIYIZ. NE KADAR YUMUŞATABİLİRİZ MEÇHUL AMA BELKİ KUŞ GELİR TAŞA ÇARPAR..

    FAXLAYACAĞINIZ METİN;





    SAYIN BANKALAR BİRLİĞİ BAŞKANI ERSİN ÖZİNCE;

    EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEMİŞ OLAN BİZLER;

    1.ARTIK MİLYONLARLA İFADE EDİLEN SAYILARA ULAŞMIŞ ESNAFLARIZ.
    2.EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE DURUMU BOZULMUŞ,İFLAS ETMİŞ VE MAALESEF ALACAKLARINI TOPARLAYAMAMIŞ OLUPTA ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN ESNAFIMIZA , ADINA ADLİ PARA CEZASI DEDİKLERİ VE BUNUNDA ÖDENMEMESİ DURUMUNDA 5 YIL CEZA İLE KARŞILAŞILAN BİR CEZA VERİLMEKTEDİR.
    3. 1985 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİREN ÇEKLERİN DÜZENLENMESİ VE ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNDA BU ZAMANA KADAR DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR.GEREK AB NORMLARINA GEREKSE DE ANAYASA’YA AYKIRILIĞI SÜREKLİ TARTIŞILAN BU HAPİS CEZALARI ,ADLİ PARA CEZASI DENİLEN BİR KILIFLA ÖRTPAS EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.
    4. GELİNEN NOKTA DA GÖRÜLMEKTEDİR Kİ HAPİS CEZALARININ; ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEYEN KİŞİLER İÇİN BİR CAYDIRICILIĞI KALMAMIŞTIR. TEMMUZ 2009 İTİBARİYLE KARŞILIKSIZ ÇEK MİKTARI : 1,225,000 ADET OLMUŞTUR.
    5.HAPİS İLE KARŞI KARŞIYA KALAN ESNAFIMIZIN BU CEZA KARŞISINDA ALACAKLIYA BİR ÖDEMEDE BULUNMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.NİTEKİM ALACAKLININ YALNIZCA EGOSUNU TATMİN ETMESİ İÇİN BORÇLUYU HAPSE ATTIRIP DAVACI OLMASI, HİÇ BİR İNSAN ONURUNA YAKIŞMAMAKTADIR.
    6. YENİ ÇEK KANUNUN DA İYİ NİYETLİ- KÖTÜ NİYETLİ AYRIMININ YAPILMASININ İMKANSIZLIĞI DİLLERDE DOLAŞIRKEN BU AYRIMIN TÜRK CEZA KANUNU’NUN DOLANDIRICILIK MADDELERİ İLE ÇÖZÜLEBİLECEĞİ KANISINDAYIZ.
    7. YÜZ KÖTÜ NİYETLİ ESNAFIN YÜZBİNLERİ BULAN İYİ NİYETLİ ESNAFA MALEDİLMESİ SOSYAL PATLAMALARA NEDEN OLACAKTIR.
    8.AİLELERİN PERİŞAN OLDUĞU,YUVALARIN DAĞILDIĞI VE SADECE AVUKATLARIN CEBİNİ DOLDURAN BU İNSANLIK DIŞI YASANIN BİR AN EVVEL ÇAĞDAŞ AVRUPA BANKACILIK SİSTEMİ GİBİ ELE ALINMASINDA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ.
    8.ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLARAK SİZ BANKALARA DÜŞEN SORUMLULUĞUN,ÇEKİ VERECEĞİNİZ KESİMDEN TEMİNAT KARŞILIĞINDA ALINMASI TAM BİR AVRUPA SİSTEMİNE GEÇİLMESİ VE ‘’BORÇLU-ALACAKLI-HAPİS ‘’ DEĞİL ‘’BORÇLU-ALACAKLI-BANKA’’ STRATEJİSİ OLUŞTURULMALIDIR.



    ÇEK MAĞDURLARI




    Türkiye bankalar birliği fax: 0212-282 09 46
    Eğitim merkezi fax: 0212-233 01 83



    jenardi

    YanıtlaSil
  88. MEHMET ŞİMŞEK VE ALİ BABACANA A GÖNDERECEĞİNİZ MAİL:


    GÖNDERECEĞİNİZ FAX VE MAİL:


    SAYIN BAKANIM; SAYIN YETKİLİ

    EKONOMİK KRİZ SEBEBİ İLE ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEMİŞ OLAN BİZLER;

    1. İLGİLİ YASA ÇERCEVESİNDE SORGUSUZ,SUALSIZ,SAVUNMASIZ TUTUKLANMAKTAYIZ.
    2.AİLELERİMİZ PERİŞAN,EŞLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZ CEZAEVLERİNDE ,İNSANLIK DIŞI KOĞUŞLARDA BALIK İSTİFİ YATMAKTADIR
    3.BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İSTİYORUZ,HERŞEYDEN ÖNCE KUL HAKKININ BU DÜNYADA KALMAYACAĞINI BENİMSEYEN İNSANLARIZ
    4.BORCUNDAN ÖTÜRÜ BİR İNSANA HAPİS CEZASI VERMEK ,ANAYASAYA,HUKUKA,AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE VE İNSAN ONURUNA AYKIRIDIR
    5.EKONOMİK KRİZİN DE ETKİSİYLE DAR A DÜŞMÜŞ İNSANLARI ÖDEYEMEDİKLERİ ÇEKLERİ YÜZÜNDEN CEZAEVİNE ATARAK,SOSYAL PATLAMAYA ZEMİN HAZIRLANMAKTADIR.
    6.ALACAKLIYA,TEMİNAT OLARAK VERİLEN ŞEY,ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE HÜRRİYETİMİZ OLMAMALIDIR.
    7.ŞUANDA ÇEK KANUNUNDA YAŞANAN KÖRDÜĞÜMÜ VE KAOSU TAKDİRLERİNİZE SUNUYORUZ.

    ADI VE SOYADI:



    TELEFONLAR: ALİ BABACAN: 0312 204 63 66
    FAX: 0312 204 70 20 (0312) 348 43 96

    MEHMET ŞİMŞEK : 0312 415 21 80-81
    FAX: 0312 425 78 16 (312) 425 04 43 - 424 06 39



    jenardi

    YanıtlaSil
  89. 01 01 arkadaşımıza ithafen:

    Savcı yer yok diye kimseyi içeri alamayacapını düşünemiyorum.

    neden ?

    2007 yılında Bayrampaşada yattım 26 Kişilik koğuşlarda bazen 80-85 kişi kalıyorduk. Koridorlar merdivenler heryere yatak seriliyordu. Ayrıca taşra cezaevlerinde bu kadar yoğunluk yok diyorlardı. Bence savcılığın bildiği bir gelişme olacak o yüzden sizi bu bahaneyle içeri almamış olabilirler.

    YanıtlaSil
  90. ARKADAŞLAR.
    BU İŞ 11.08.2009 BITISI ISE 15.08 2009 BITMESI GEREKIYOR.NE YAPALIM NE EDELIM.AYIN 11RINDE SON BIR KEZ ANKARAYA GİDELİM.VE BU SEFER KIMSE BAHANE URETMESIN ELINDEN GELEN HERSEYI YAPSIN 11 ILE 15 SINDE MECLIS ACIKMIS YASA HAZIRMIŞ EGER COK KUVVETLI BIR SES GETIRBILIRSEK BU İŞİ BİTİRİRİZ.AMA LAFDA KALIYORUZ. İYİCE HEPIMIZIN PSIKOLOJISI BOZULDU.VE DEMOREZE OLDUK.SON KEZ ANKARAYA GIDELIM.BU İŞİ BİTİRELİM..!!! BEKLEMEYE KIMSENIN TAHALMULU KALMADI..BU İŞİ EKIME BIRAKMAYALIM...ORGANIZE BASLAYALIM..NE KADAR KALABALIK OLURSA BU İŞİ BİTİREYECEGIMIZE GEREKIYORSA BEN SAHSIMA EYLEM YAPICAM.AMA KALABALIK OLDUGU TAKDIRDE BU İŞİDE BITIRMEDEN DONMUCEM.BU ISI BITIRMEDEN NE PAHASINA OLURSA OLSUN DONMICEM ..

    YanıtlaSil
  91. arkadaşlar hangi suclu giderse gitsin ever ceza almışsa onu tutuklar ce cezaevine korlar yer olsun olmasın ayakta duracak olsada mutlaka alırlar.. bunda bir yanlışlık var başka bir neden olmalı.. çek yasası hazır olsa ce cıkaçak olsa mutlak cıkardı ama çıkmadı hükümet ve yargı bu konu hakkında cok düşünüyor benim kanaatim başka bir planları var oda ekim gibi sonuçlanaçak ve ekime kadar bekletmek istiyorlar... bu çek yasasında ne var içeriliğini bilmiyoruz çıksın çıksın diyoruz ama ya felaket varsa içinde sonra ne olaçak dönüşüde olmaz onun için önçe ne var ne yok öğrenelim son pişmanlık fayda vermez şu günlerde genel af gündemde genel af cıktımı af cıkıyor zaten çekden ceza alanlar ses cıkarmazlar nasıl olsa ben kurtuldum diye bu arada eski çek yasasıda olduğu gibi gecer diye düşünüyorum işallah olumlu şeyler olur...

    YanıtlaSil
  92. Sevgili kardeşim miço zaten her gün kendimizi bitirmiyormuyuz ne yaşamaktan ne beklemekten zevk alamıyoruz kendimizi tüketmektense kafamızdaki sorunu tüketelim hadi gidelim hadi bir olalım hadi bu işi bitirelim ortada kanun yok diyoruz 8 ay geçmiş biraz daha geçse olmayan kanun olmuş gibi kabullenecek herkes zaten hepimiz internetten medet umar hale geldik yok arkadaşlar yok böyle buralarda yazışıp umut aramakla olmaz bu işler gidelim yüz yüze konuşalım.yazmaya başladıkmı binlerce milyonlarca kişi var diye yazıyoruz ama hadi gidelim dedik mi ortada kimse yok böyle olmaz arkadaşlar bakın gitmezsek gidenlerde gitmekten vazgeçecek bulduk 25-30 kişiyi onlar yapsın biz faydalanalım olmaz onlar katılım olmadan istese de yapamaz hadi 11 ağustosta sadece internet kullananlar bende varım desin bakalım ne olacak.hepimizde bir şekilde telefonlarımız var 10 ağustos akşamı emre de sayılar belli olur öyle birilerini gazlamak için varım bende geliyorum demenin anlamı yok zaten sonuç 11 ağustosta belli olur bir düşünelim şöyle bin kişi ankara da yız başbakanla bile görüşürüz arkadaşlar bir talimat değilmi ?bir kanun değil mi yarım saatlik iş diyen ahmet iyimaya hadi işte meydan işte zaman 11 ağustos ankara bende varım hem de sonuna kadar

    YanıtlaSil
  93. sevgılı arkadaslar,bugun gazetede cıkan haber (sayın nıhat ergun)bence atılan her maılın her mesajın,cekılen her faksın bıze ne kadar katkısı oldugunu gosterdı.demekkı faks ,maıl,mesaj devam etmelıyız.ekım ayına kadarverılen tum adreslere maılere devam edelım.sayın ergun'un sozledıklerı ne kadar dusundurucu olsada bızı gorduklerıne,duyduklarına kanıttır.bu acıklamayı yapmıs olması bıle cok onemlı...MAIL,FAKS,SMS DEVAM EDELIM.TESEKKURLER..

    YanıtlaSil
  94. SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ
    Arkadaşlar selamlar sayın OFLUOĞLU yazmış sitesinde hareketin nasıl olacağını İŞCAN demiş hadi gelin yeter ki gelin korkmayın bu harekete destek verin lütfen destek verin vatanımız geleceğimiz için destek verin ve ilk adımlarını atmasına yardımcı olun bu sorun çözülemez bir sorun değildir zalim zulüm ederken bunun gizli olmasını ister çünkü zulüm gizli olur ama gizli kalmaz.bu kapan öyle bir kapan ki paranın şeytani hilesiyle faiz batağına sokulan esnaf adeta çaresizliğe itilerek yada büyük işletmelerin küçükleri yok etmesine göz yumularak adeta sosyal bir kıyım yaşanmaktadır. Bu sorun sadece çek sorunu değil ülkemizin temel sorunudur.ülke nufusunun yüzde 98 i sadece yüzde 2 sine çalışmaktadır hem de insanlık onuru ellerinden alınarak.fatih istanbul u feth etmeden önce bir esnafa alışveriş yapmaya girmiş ilk aldığı eşyadan sonra esnaf diğer siparişi komşusundan almasını söylemiştir.şimdi ise alışveriş kredi kartları ve büyük alışveriş merkezlerinin tekeline bırakılmış oralarda çalışanlar sadece asgari ücretle kaderine razı getirilmeye çalışılmaktadır.bu çek sorunu muhakkak çözülecektir ama küçük hareketlerle yapılan olaylar büyük hedeflere tesir etmez.gelin gelin ki bu iş bitsin artık yoksa bomboş kalacak umutlarımız şöyle bir bakalım geçmişe ocak ayında başlansaydı bu harekete şimdiye çözülürmüydü sorunumuz cevabı sizlere bırakıyorum sanmayın ki bu iş kendiliğinden çözülecek eğer bir mücadele başlamasa idi şimdiye çoktan o bildiğimiz tasarı geçmişti...bu mücadelenin bitmesini istemiyorsanız size umut veriyorsa içinize huzur veriyorsa artık izleme vakti bitmiştir.yok öylesine bakıyorsanız izlemeye devam edin ama o zaman yapılanlara umut bağlamayın çünkü sonuç çıkmayacaktır buna emin olun çünkü ben o kadar inanırken katılım az diye gitmedim akıl ve mantık neyin ne olacağını söylüyor ayrıca bu davada 300 kişi 500 kişi öyle büyük ve toparlanmıyacak bir sayı değildir.biz bunu bir sağlıyalım özgüven gelsin şöyle bir içimize sonuç alamadık mı meraklanmayın 1000 lerin gelmesi çok kolay olacaktır çünkü ülkenin durumu ortadadır.sürekli gazete ilanlarını sitelerden alıp sitemizde yazmakla olanlara seyirci kalmakla bu sorunun merkezinde acılarını yaşamakla hala harekete geçemiyorsak lütfen o zaman önce yaptıklarınızı ve kendinizi yargılayın ilk ceza odur ki hiçbir suçlu kendi vicdanından kurtulamaz.ben nasipse vicdanlarla canlarla canyoldaşlarıyla yola çıkmaya hazırım ama tek başıma aslaaaaa

    YanıtlaSil
  95. "Veni-vidi-vici”
    geldim gördüm yendim demektir....

    YanıtlaSil
  96. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,BUGUNE KADAR METRİS VE ÜMRANİYE CEZAEVLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE SAYISIZ ORGANİZASYON YAPTIK.BAZAN POLİS GELDİ YANIMIZA BAZAN GELMEDİ. PEKİ YA NE OLDU;? ADAM GİBİ ORGANİZASYONUMUZU YAPTIK VE AYRILDIK.PEKİ GÖZALTINA ALINAN OLDUMU? OLMADI. POLİSLER BİLE BİZDEN YANA DAVRANDILAR.

    PEKİ SİZİ BU ORGANİZASYONLARDAN ALI KOYAN NEDİR.? DURUN BEN SÖLİM. NASIL OLSA BİRİLERİ BİZİM İÇİN BİŞİLER YAPIYO...İŞTE BUDUR ÜŞGENÇLİĞİNİZ. 11 AĞUSTOS GÜNÜ BİZ YİNE MECLİSTE OLACAĞIZ. BU SEFER KİMSEYİ ARAMAYACAĞIM.

    ZATEN BU DAVAYA GÖNÜL VERENLER MEYDANA ÇIKTI.CEZAEVİNDEKİ YAKININI GERÇEKTEN SEVENLER MEYDANA ÇIKTI.ÜLKE KARŞITI EYLEM YAPANLAR KADAR OLAMADIK.BİR MSJLARIYLA BİNLERİ TOPLAYANLAR KADAR OLAMADIK.NERDESİNİZ EYY ÇEK MAĞDURLARI.

    SESİNİZİ DUYURMAK İSTEMİYORMUSUNUZ?SEVDİKLERİNİZ SİZİN İÇİN BU KADAR MI DEĞERLİ? BU İŞ BASKIYLA HALLOLUR DİYEREK DEFALARCA KEZ YAZDIM.

    YAZIKLAR OLSUN GELMEYENLERE.. YAZIKLAR OLSUN SEVDİKLERİNİ CEZAEVİNE ZİYARETE GİDİP GELEREK YAPMACIK SEVENLERE,YAZIKLAR OLSUN BİZLER BİŞİLER YAPIYORUZ DİYEREK EVLERİNDE OTURANLARA, VE YAZIKLAR OLSUN Kİ BUNCA ÇABAMIZDAN SONRA GELMEYİP GELMEYİP BELKİ DE BİZİM SAYEMİZDE BU DAVADAN KURTULANLARA....

    (MADDİ DURUMU OLMAYIPTA,KAÇAK DURUMDA OLANLAR HARİÇ)

    TARİH: 11 AĞUSTOS SALI
    YER: MECLİS BİNASI ,DİKMEN KAPISI ÖNÜ
    SAAT:09.00


    İLETİŞİM: jenardi_ak@hotmail.com
    0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  97. SİZLER İÇİN İŞİMİ GÜCÜMÜ SAVDIM ,DERDİNİZE ORTAK OLDUM.KENDİ DERDİMİ UNUTTUM.BURHAN İŞCANLA İKİMİZ KALDIK YİNE MÜCADELEYE DEVAM ETTİK.

    HALEN SİZLERİN ÇEKİNCELERİ VAR. BIRAKIN ALACAKLILARI,BIRAKIN ACİZLİĞİ.BORÇ ALIN GELİN.

    GELDİK GİTTİK BİŞİ OLMADI DİYENLER:ÇOK ŞEY OLDU.EĞER OLMAMIŞ OLSAYDI SESİMİZİ DUYARAMAMIŞ OLSAYDIK ŞUANDA HAYALET BİR YASA İLE CEZAEVİNDEYDİK.BASKILARIMIZ SONUÇ VERDİ YASANIN ÇIKMASI UZADI.YOKSA BU İKTİDAR HAKKI KÖYLÜNÜN TASARISINI 5 DK DA GEÇİRİRDİ MECLİSTEN.ŞİMDİ BU TASARIYI LEHİMİZE ÇEVİRMEK İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ.CEZAEVİ SAVCISINDAN,GARDİYANINDAN MI MEDET UMUYOSUNUZ.

    İSTERSENİZ GELMEYİN...ADALET BAKANLIĞI OCAK AYINA KADAR 250.000 KAPASİTELİ CEZAEVİLERİNİ BİTİRİYOR.HEPİMİZ GİDER YATARIZ..

    BU İŞİ SON VERELİM ARTIK.TAKIN PEŞİNİZE 3-5 KİŞİ GELİN. BENDE BUNALDIM ARTIK.DESTEK OLUN BURHAN İŞCANA VE BANA.

    ARTIK MAİLLERİ NESAJLARI VE FAXLARI BİLE RİCA MİNNET ÇEKİYORSUNUZ.YILDIRMA POLİTASI YAPARKEN BİZLER YILDIK..İKTİDARIN İSTEDİĞİ DE BU ZATEN. EN SESSİZ ZAMANIMIZDA BU YASAYI PALDIR KÜLDÜR GEÇİRMEK.


    HERŞEY SİZİN ELİNİZDE UNUTMAYIN..


    11 AĞUSTOS SALI GÜNÜ MECLİS BİNASI ÖNÜNDE GÖRÜŞMEK ÜZERE...



    ÇİLEKEŞ ORGANİZATÖR JENARDİ

    YanıtlaSil
  98. BUMU BİRLİK BERABERLİK ?
    Arkadaşlar günlerce eleştirdik sayın İŞCAN ı sayın EMRE yi (jenardi) amacımız sadece ikisini birbirine düşürmek miydi yada ikisini barıştırmak mı? Birlik ve beraberlik dedik kardeşlik dedik paylaşalım dedim eee ne oldu sorun yok şimdi emre de işcan da davamızda yol arkadaşı kardeşi oldu sonuç ikisimi çözecek bu işi ikisi mi beraberlik paylaşacak boşa umutlanmayın arkadaşlar işcan emre yi evlat olarak nufusuna kaydetse yine bişey olmaz.bu iş çözülecek olsa inanıyorum ikisi de bunu kabul eder..neydi o zaman o kadar yaşanılan boş muhabbetler tartışmalar.arkadaşlar boş konuşursak boş kalırız sorun konuşursak sorun,çözüm konuşursak çözüm üretiriz..buyrun çözüm hadi neyi bekliyoruz daha ekimi mi tamam bekleyelim ekimde de aynı şeyleri yazarken neyi beklicez ? tahmin edeyim ya ocak yada martı nede olsa o zaman da bir bahane çıkacaktır önümüze..hadi arkadaşlar yönetim hazır sadece destek yok olmayan desteğin yönetimi zaten olmaz şimdi sıra bizde biz destek olacağız ki emre organizasyon yapmaya işcan da başbakanla görüşme sağlamaya heveslenecek hedeflenecek bu insanlarla beraber 11 ağustosta 25-30 kişi kalırsak inanın bir daha bu siteyi dahi açmıcam.çek mağdurları diye bir harekete dahi bakmıcam çünkü ben sıkıldım artık eğer içerdekilerin çıkmasını beklemekse amaç zaten çıktıklarında gelecekler yanımıza o zaman burda zaman kaybetmenin de bir anlamı yok...buda benim düşüncem boş muhabbet için takılanlar varsa onu bilemem ama artık sıkıldımmm.birlik ve beraberlikse hep beraber olur bu iş öyle 25-30 kişi ile olacak bir dava değil bu olay bunu lütfen anlayalımmm

    YanıtlaSil
  99. Merhaba..Dünkü sabah gazetesinde Sanayi Ve Ticaret Bakanın açıklaması vardı..Her gün cep telefonumu açtığımda 50 ya da 100kişinin çek cezasıyüzünden magduriyetini görüyorum diye ..Su ana kadar gelinen noktada demek ki etkinlik var..Sayın İŞÇAN ve JENERDİ ye tşk ediyorum..

    YanıtlaSil
  100. DÜN YASIM VARDI. DÜN HAK VE ONUR SAVAŞLARIMDA VARDI. RAHMETLİ HOCAMA BAĞIŞLIYORUM. İŞTE OĞLU BU.
    VE BENİMDE OĞLUM BELLİ.
    GÖREV BABA NASİHATIDIR. ALLAH EMRİDİR.
    İŞTE BELGELERİ;
    PRESTÜRK AİLESİNE VE SAYIN MUSTAFA ÖZBEYE;
    DOSTUM YANINDAYIM, SON NEFESİME KADAR YOLSUZLUK EKONOMİSİ POLİTİKALARI VE UYGULAYICILARIYLA SAVAŞACAĞIM.
    HAK VE ONUR SAVAŞCISI YALNIZ KURT —BURHAN İŞCAN
    SAĞLIK BAKANLIĞI’NA, SOSYAL GÜVENLİK VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NA, ADALET BAKANLIĞI’NA SUÇ DUYURUSU DUR.
    KONU: YARGIYA MÜDAHELE, KAMUYA YANLIŞ BİLGİ VEREREK YANILTMA, SUÇLULARI KAYIRMA, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
    SAYIN BAKANLARIM;
    Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan hakkında yukarda belirttiğim hususlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum;
    5 Beyin cerrahı doktora tahliye 08 Ağustos 2009 Cumartesi (ESKİŞEHİR YEREL GAZETELER)
    Eskişehir’de, tıbbi malzeme alımında ve kullanımında usulsüzlük yaparak devleti zarara uğrattığı iddia edilen 9’u beyin cerrahı toplam 30 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı.
    Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu cerrahlar S.E., H.B., S.A., Z.S.A. ve M.B. ile medikal firma sahip ve çalışanları M.S., eşi E.S., Ç.U., M.T., G.Y. ve Y.E. bir kez daha hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan sanık beyin cerrahları F.A., A.Ç. ve A.T., M.Ö., medikal firma sahip ve çalışanları ile kamu görevlileri S.A., R.B., H.S., S.K., S.A., S.A., Y.Ö., K.U., İ.S., İ.D., A.E., H.O., S.U., Y.E. ve U.A. ile müşteki Burhan İşcan. da, duruşmada hazır bulundu.
    Mahkeme heyeti, duruşma sonunda 5’i beyin cerrahı toplam 11 sanığın tutuksuz yargılanmasına ve dosyanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Tahliye kararı üzerine 7.5 aydır tutuklu yargılanan sanıklar ile duruşmayı izleyen yakınları, sevinç gösterilerinde bulundu. Böylece 9’u beyin cerrahı toplam 30 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı.

    YanıtlaSil
  101. Eskişehir’de, 9 Nisan 2007 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli kimi beyin cerrahları ile medikal firma sahiplerinin işbirliği yaptıkları, ameliyat edilen kimi hastaların tedavisinde kullanılmayan ya da az miktarda kullanılan medikal malzemelerin kullanılmış gibi gösterildiği ya da fazla kullanıldığı gibi gösterip, devleti zarara uğrattığı yönünde ihbar alan güvenlik güçleri, zanlıları teknik takibe almıştı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün 1.5 yıl süren çalışması sonucu 26 Aralık 2008 tarihinde eş zamanlı düzenlenen “Enfeksiyon-26″ adı verilen operasyonda, 9’u beyin cerrahı, 18’i medikal firma sahibi ve çalışanı ile 3’ü kamu görevlisi olmak üzere 30 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramada, dövizlerle birlikte yaklaşık 500 bin TL, 61 adet cumhuriyet altını, 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve 7 fişek, çeşitli şirketlere ait sahte kaşeler, tıbbi ürünlerde kullanılan çok sayıda barkod ve evrak ele geçirilmişti. Sorgularının ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan 6’sı beyin cerrahı 12 kişi tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, örgüt faaliyeti kapsamında ihalelere fesat karıştırma, rüşvet alma, verme, nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtekarlık, devleti zarara uğratma’’ suçlarından yargılanan zanlıların 2005 yılının ikinci yarısından 31 Aralık 2007 tarihine kadar geçen 18 ayda Sosyal Güvenlik Kurumu’nu yaklaşık 10 milyon TL zarara uğrattığı öne sürülmüştü.
    Eskişehir’de beyin cerrahı açığı kalmadı
    SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN SEVİNCİ
    Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan, ”Enfeksiyon 26 Operasyonu” kapsamında yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan 5 beyin cerrahının tahliye edilmesine ilişkin, ”Bu karar bizi çok sevindirdi” dedi.
    Fidan, yaklaşık 8 aydır tutuklu yargılanan 5 beyin cerrahının tahliye edilmesinin Eskişehir’deki beyin cerrahı açığının kapanması açısından çok iyi olduğunu söyledi.
    Cerrahların istedikleri takdirde hemen göreve başlayabileceklerini ifade eden Fidan, ”Yunusemre ve Eskişehir Devlet Hastanelerinde göreve başlayabilecek cerrahlar bizi rahatlatacak. İki hastanemizde 3 beyin cerrahı kalmıştı. Sağlık Bakanlığı geçici olarak iki beyin cerrahı görevlendirmişti. Onların görev süresinin dolmasının ardından Bakanlık, Eskişehir’e kalıcı atama yapmaya hazırlanıyordu. Yargılanan cerrahlar tahliye olunca buna gerek kalmadı. Tahliye kararı bizi çok sevindirdi. Şu anda bir sıkıntı kalmadı. Tahliye edilenlerle toplam 8 cerrahımız var. Bunların 4′ü Yunusemre, 4′ü de Eskişehir Devlet Hastanesinde görev yapacak. Şu andaki beyin cerrahı sayımız ihtiyaca cevap veriyor” diye konuştu.
    Fidan, Eskişehir’de 10′u Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1′i özel hastanede, 8′i de Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde olmak üzere toplam 20 beyin cerrahının bulunduğunu sözlerine ekledi. (AYNI TARİHLİ TÜM YEREL GAZETELER)

    YanıtlaSil
  102. BU NE DEMEK?
    YARGILAMA DEVAM EDİYOR. VE NE YAPILMAK İSTENİYOR
    1-Bana ve diğer müştekilere göz dağı mı verilmek isteniyor?
    2-Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar kamu davasından çekiliyor mu?
    3-Yargı etki altına mı alınmak isteniyor?
    4-Yargılama ve bağlı soruşturmalar sürerken bu açıklamadaki maksat nedir?
    5-Sosyal Güvenlik Reformu rafa mı kaldırılıyor.
    4982 sayılı Bilgi Edinme Yasası uyarınca soruyor ve cevap istiyorum
    (BU BİR BASIN AÇIKLAMASIDIR. BU HAKKIMI DİLEKÇE İLE UYGUN BİR ŞEKİLDE KULLANACAĞIM)
    T.C.ESKİŞEHİR 2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ DURUŞMA TARİHİ 22.07.2009 DOSYA NO:2009/168 12SAYFALIK DURUŞMA ZABTININ 12. SAYFASI.
    “10-Sanık Ahmet Çerezci müdafii Av. İbrahim Yalçın’ın Devlet Hastahanesinde tutulan kamera kayıtlarının incelenmesi hususunun sonuca etkili olmadığından reddine.
    11-Eskişehir C. Başsavcılığı’na müzekkere yazılarak 2009/15744 sayılı soruşturma dosyası akibetinin bildirilmesinin istenilmesine,
    12-Sanık Murat Baloğlu’nun mahkemeye ibraz ettiği 22/07/2009 havale tarihli dilekcesinde doktorlar Sezayi Yılmaz ve Halil İbrahim Gündüz hakkında ve yine sanık Ahmet Turan’ın mahkemeye ibraz ettiği 22/07/2009 havale tarihli dilekcesinde Doktorlar Metin Antatasoy, Ali Alantaş, Ramazan Durmaz, Reyhan Pütün, Sezai Yılmaz, Halil İbrahim Gündüz ve Saim Acar ile ilgili olarak suç isnatı içeren ibareler bulunması karşısında her iki dilekcenin onaylı birer fotokopilerinin Eskişehir C.Başsavcılığına gönderilerek, gereğinin takdir ve ifasının istenilmesine” dair kararlar mevcuttur.
    MAHKEMENİN 24/06/2009 TARİHLİ DURUŞMA ZABTINDA 34/38. SAYFADA
    Eskişehir C.Başsavcılığı’nın 2007/18586 sayılı soruşturma dosyası ile 2009/129 karar ile ayırma kararı verildiği belirtilen soruşturma evrakının akibetinin bildirilmesi için Eskişehir C.Başsavcılığına yazılan yazıya cevap geldi, 2009/7934 soruşturma üzerinden soruşturmanın devam ettiğinin bildirildiği görüldü.
    VE MAHKEMENİN 07/08/2009 GÜNKÜ SON DURUŞMASI ZABTINDA 4/6 SAYFADA
    Katılan Burhan İşcan’dan soruldu-Örgütsel suçla ilgili olarak daha önce ve sonradan verdiğim dilekçeler işleme konulmuştur, ayrıca Murat Baloğlu ve Ahmet Turan’ın verdiği dilekçelerle bu husus görülmektedir, sanık Ahmet Çerezci müdafii AV.İbrahim Yalçın’ın kamera kayıtlarının incelenmesine ilişkin talebinin reddine karar verilmiştir, sanık tanıklar hakkında komplo kurmuştur, bu komployu ortaya koymuştur dedi.
    Bu hususlar dosyada mevcuttur. Tutuksuz sanıkların, tayin olmalarına rağmen delilleri karattığı, şahitler üzerinde baskı kurduğu açıkça görülmektedir.
    Mahkeme henüz karara varmamıştır. Ara kararda tutukluların salınıvermesi C.M.U.K. gereğidir. Mahkeme devam etmektedir. 10.12.2009 tarihinde devam edilecektir.
    Eskişehir İl Sağlık Müdürü’nün talihsiz beyanı sanıkları suçsuzmuş gibi göstermektedir.

    YanıtlaSil
  103. Davacı taraflara gözdağı vermek amacı taşımaktadır.
    657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 8 nci bölümünde “Görevden Uzaklaştırma” başlığı altında düzenleme yapıldığı görülmektedir. Kanunun 137 nci maddesi “Görevden uzaklaştırma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Görevden uzaklaştırma tedbiri, soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir.” hükmünü amirdir. Kanunun 140 ncı maddesi “Haklarında mahkemelerce cezai kovuşturma yapılan Devlet memurları da 138 inci maddedeki yetkililer tarafından görevden uzaklaştırılabilirler.” hükmünü amirdir. Kanunun 145 ncı maddesinde “Bir ceza kovuşturması icabından olduğu takdirde görevinden uzaklaştırmaya yetkili amir (Müfettişlerin görevinden uzaklaştırdıkları memurlar hakkında atamaya yetkili amir) ilgilinin durumunu her iki ayda bir inceleyerek görevine dönüp dönmemesi hakkında bir karar verir ve ilgiliye de yazı ile tebliğ eder.” hükmü bulunmaktadır.
    Bir memurun görevinden uzaklaştırılabilmesi için “Devlet memuru hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülmesi” gerekir. Görevden uzaklaştırma bir tedbirdir. Ancak görevden uzaklaştırma yetkisi görevden uzaklaştırmayı gerektirebilecek olayın ağırlığına ve kamu hizmetinin gereklerine göre memurun “görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğü takdirde” kullanılabilecektir. Görevden uzaklaştırma, ceza kovuşturması veya disiplin soruşturması bulunan kamu görevlileri hakkında sözü geçen kovuşturma ve soruşturmanın her türlü kuşkudan uzak biçimde esenlikle yürütülmesi ve delillerin karartılmasının önlenmesi amacıyla uygulanan bir önlemdir ve kamu yararını sübjektif çıkarların önünde ve üstünde tutma düşüncesinden kaynaklanan bir araçtır.
    4483 SAYILI MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN, 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI..KANUNU
    Görevden uzaklaştırma:
    Madde 137 – Görevden uzaklaştırma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir.
    Görevden uzaklaştırma tedbiri,soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir.
    Yetkililer:
    Madde 138 – Görevden uzaklaştırmaya yetkililer şunlardır.
    a) Atamaya yetkili amirler;
    b) Bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri;
    c) İllerde valiler;
    ç) İlçelerde kaymakamlar (İlçe idare şube başkanları hakkında valinin muvafakati şarttır.)
    Valiler ve kaymakamlar tarafından alınan görevden uzaklaştırma tedbiri, memurun kurumuna derhal bildirilir.
    Görevden uzaklaştıran amirin sorumluluğu:
    Ceza kovuşturması sırasında görevden uzaklaştırma:
    Madde 140 – Haklarında mahkemelerce cezai kovuşturma yapılan Devlet memurları da 138 inci maddedeki yetkililer tarafından görevden uzaklaştırılabilirler.
    Görevden uzaklaştırılan veya görevinden uzak kalan memurların hak ve yükümlülüğü:
    Madde 141 – (Değişik:30/5/1974 – KHK/12;Aynen kabul;15/5/1975 – 1897/1 md.)
    Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu gibiler bu Kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler.

    YanıtlaSil
  104. 143 üncü maddede sayılan durumların gerçekleşmesi halinde, bunların aylıklarının kesilmiş olan üçte biri kendilerine ödenir ve görevden uzakta geçirdikleri süre, derecelerindeki kademe ilerlemesinde ve bu sürenin derece yükselmesi için gerekli en az bekleme süresini aşan kısmı,üst dereceye yükselmeleri halinde, bu derecede kademe ilerlemesi yapılmak suretiyle değerlendirilir.
    Tedbirin kaldırılması:
    Madde 142 – Soruşturma sonunda disiplin yüzünden memurluktan çıkarma veya cezai bir işlem uygulanmasına lüzum kalmıyan Devlet memurları için alınmış olan görevden uzaklaştırma tedbiri, 138 inci maddedeki yetkililerce (Müfettişler tarafından görevden uzaklaştırılanlar hakkında atamaya yetkili amirlerce) derhal kaldırılır.
    Görevden uzaklaştırma tedbirini kaldırmıyan görevli hakkında 139 uncu madde hükmü uygulanır.
    Memurun göreve tekrar başlatılması zorunlu olan haller:
    Madde 143 – Soruşturma veya yargılama sonunda yetkili mercilerce:
    a) Haklarında memurluktan çıkarmadan başka bir disiplin cezası verilenler;
    b) Yargılamanın men’ine veya beraatine karar verilenler;
    c) Hükümden evvel haklarındaki kovuşturma genel af ile kaldırılanlar;
    ç) Görevlerine ve memurluklarına ilişkin olsun veya olmasın memurluğa engel olmıyacak bir ceza ile hükümlü olup cezası ertelenenler;
    Bu kararların kesinleşmesi üzerine haklarındaki görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılır.
    -3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunun 17. Maddesine giren eylemlerde bulunmaları (İrtikap, rüşvet, ihtilas ve zimmete para geçirme, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarının açıklanması veya açıklanmasına sebebiyet verme veya bu suçlara iştirak etme)
    -Evrakta sahtecilik ve kayıtlarda tahrifat yapmış olmaları,
    -Görev başında kalmalarının, kamu hizmeti yönünden sakıncalı olması hallerinde teftiş, inceleme ve soruşturmanın her aşamasında geçici bir önlem olarak görevden uzaklaştırabilirler. Ancak ilgilinin görevi başında kalmasının sakıncalarının açıkça ortaya konması gerekir.
    D.M.K.’da görevden uzaklaştırma; geçici idari bir tedbirdir. (disiplin soruşturmalarında en fazla 3 ay),
    -Devlet Memurluğundan çıkarma ise cezadır.
    -Görevden uzaklaştırma önlemini almaya yetkili amirler; atamaya yetkili amir, bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri, vali ve kaymakamlardan oluşur,
    -Görevinden uzaklaştırılan veya görevinden uzak kalan memurun, memuriyet görevinden doğan her türlü hak ve yükümlülüğü devam eder.Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının 2/3‘ü ödenir. Görevden uzaklaştırma veya görevden uzak kalma ihtiyati bir önlem olup, memuriyetin sona ermesi değildir. Bundan dolayı memurluğun gerektirdiği tüm haklarının ve yükümlülüklerinin devam etmesi yasal bir gerekliliktir.
    İlgili yasal mevzuatta bu şekildedir. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
    Burhan İşcan

    YanıtlaSil
  105. BOŞ ÇUVAL DİK DURMAZ
    Merhabalar arkadaşlar hala sitede bende varım evet bu davaya sahip çıkalım yazıları göremiyorum mail ve fax tan umut bekleyenler bu elbette bir çaba bir mücadele ama unutmayın ki zihinlerde bu insanlar ne yapıyor kim bunlar sorusu her zaman vardır.
    Mail ve fax yağmurları bir etki yaptığında hapisin devam etmesini isteyenlerin karşısına bir görüş olarak çıktığında hapis isteyenler siz inanmayın o maillere faxlara madem o kadar mağdur var çağırın gelsinler veya eylemde yaptılar kaç kişiydiler dediklerinde mail ve faxları savunanlarda susup kalacaktır.mail mi attınız fax mı çektiniz yazdığınıza sahip olun,sözünüze sahip olun.işte başkanımız diyor başbakanla görüşeceğiz işte emre diyor gelin yeter ki gelin bizler gitmiyorsak ozaman bu insanları da göndermeyelim çünkü 25-30 kişilik bir mücadele bize değil karşımızdakileri güçlendirir.madem bu dava adalet davası madem hak arama davası biz hakkımızı arayamıyorsak kimse de bizim hakkımızı aramasın yetti artık arkadaşlar bu yazdıklarıma karşı görüşü olan varsa yazabilir her türlü eleştiriye açığım fakat sorunlarınızı gelememenizin nedenleri ni yazacaksanız ilk önce kendiniz nedenlerinizi çözebiliyormusunuz çözemiyormusunuz bunu düşünün eğer kitlesel katılım için görüşleriniz varsa buyrun paylaşalım sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  106. Değerli Arkadaşlar;
    Her çaba muhakkak bu haklı talebimize yardımda bulunmaktadır.
    31.12.2008’den bu güne kadar bütün girişimlerimize rağmen elden ele dolaştırdıkları çek yasasını bir türlü gündeme getiremeyenler,
    1)İnsan hakları ihlali yapmaktalar.
    2)Anayasayı görmezden gelmektedirler.
    3)Yasada cezası olmadığı için beraat veren mahalli mahkemeleri engellemeye çalışmakta yargıya yazı çıkartmaktalar.
    On binlerce insanın ceza evlerinde kanunda olmayan bir ceza ile mahkumiyetlerine duyarsız kalmanın sebebi şahsen bu işten zarar görmeyeceklerine olan inançlarından geldiği kanaatindeyim.
    Cezanın devamı halinde on binlerce tazminat davasının açılacağını da bilmekteler.
    Bu işlenen ihlallerin sahibi bürokrat komisyon üyesi yargı mensubu hakkında zarar gören tüm mağdurların suç duyurusunda bulunmaları çözüme yaklaştıracaktır.
    Suç duyurularına verilen cevapların bu şahıslar hakkında tazminata da bir gerekçe olacağı düşüncesindeyim.
    Diğer girişimlerin yanında bunu da göz ardı etmeyelim diyorum…


    my way

    YanıtlaSil
  107. CÜNEYT BEYE Bir sorum var
    Müşterime çek verdim keşide tarihini değiştirmiş üçüncü ayı sekizinci ay yapmiş.Bu çek iptal olabilirmi.

    YanıtlaSil
  108. herkese merhaba

    yorumları okuyorum sürekli.eylemleri de takip ediyorum ama
    bir türlü ses getirecek sayıya ulaşılamıyor.acaba il bazında organize olunsa.yani her ile bir yönetici olsa daha fazla sayı toplanmaz mı?

    YanıtlaSil
  109. yeter beeee.terk mi edelim ülkemizi bu vurdumduymazlık nedeniyle.nasıl yaşanır böyle.kimse üzerinde durmuyor.renginizi netleştirin bari.VAR YADA YOK.millet acı çektirmeyi sevenler hiç mi vicdan yok sizlerde anlamak mümkün değil.dağdakinin affıyla bunu birleştirmezler umarım.aynı kefede bulundurulmak kadar talihsiz birşey olamaz bence.o kadar kötü ve bunalımdayım kii.bağırmak yırtmak geliyor her şeyi her yeri.O KADAR ÇARESİSİZ.çağırın lütfen insan hakları derneklerinin,sivil dayanışma derneklerinin,esnaf derneklerinin yetkili yetkisizlerini.ses böyle duyurulur ancak.şimdiki sesler yetmiyor belli ki.benim derdim yok.ama bir yakınımın çektiği ezayı cefayı gördüm içim bunaldı.çocuklarının düştüğü aşşağılık durumları gördüm.yazıktır yazık.dünün işadamları ve aileleri bugünün madaraları oldu sayelerinde.Allaha havale ediyorum öncelikle.

    YanıtlaSil
  110. Değerli Arkadaşlar; değerli site sakinleri. Neden; neden ve neden? Sitemizde eski yoğunluk, ilgi ve alaka yok neden? Eğer tamam bu iş lehimize sonuçlanacak diye bakıyor ve tamam diyorsak, bu kesinlikle yanlıştır. Yok eğer; bu iş bitti artık umut kalmadı diye görüyorsak, bu dahada yanlıştır. Bakalım ve görelimki; düne kadar elimizde hiçbirşey yokken, bugün; hiç değilse, bazı mahkemelerden lehimize kararlar çıkmaktadır. Sayın Yargıtay 10.Ceza Dairemiz; bu kararları bozmasına rağmen, ilgili mahkemeler kararlarında; bizim lehimize direnmektedirler. Buda; şu demektir; bu durumlar er veya geç YCGK'na ve Anayasa mahkemesine kadar gider demektir. Bunun için; günlerdir, aylardır emek veren; bizleri doğru yönlendiren, Sayın Burhan İşcan'a, Sayın Emre Akdemir'e, Sayın Av.Rahmi Ofluoğulu'na, Sayın Cüneyt ve Sayın Gül Hanıma ve adını şu anda hatırlayamadığım emeği geçmiş olan diğer arkadaşlara son bir gayretle destek verelim. İmkanı olanlar; 30-40 kişide olsalar Ankara'ya bir daha gitmelidirler. Gitme imkanı olamayanlar; mutlak ve mutlak çok azda olsa maddi destek ve kontür desteğiyle birlikte, ilgili yerlere;faks, mail ve mesajlarla destek vermelidirler. Bakın arkadaşlar bakın; hiç birşey yapılmadı diye görmeyin. Çünki çok şeyler yapılmıştır ve yapılacaktır. Düne kadar kimsenin durumumuzdan haberi yokken; bugün, Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Bakanlarımızın, Sayın Yargı Mensuplarının durumumuzdan haberleri vardır. Hiç değilse; bir kısım ilgililerimiz, birşeyler yapma çabası içinde olup, Sayın; Adalet Bakanımız ve Sayın; Sanayi ve Ticaret Bakanımızın, çok olumlu açıklamaları olmuştur. İşte bunlar; çalışma gurubumuzun liderleri olan üstte isimlerini belirtmeye çalıştığım arkadaşlarımız sayesinde olmuştur. Onun için onlara teşekkür etmek yetmez. Onlara; kendi iyliğimiz için elimizden gelen, olmayan imkanlarımızı sunmalıyız. Sayın; Emre Akdemir. Sitede sorun olduğu için; bu yorumumu size gönderiyorum. Lütfen yayınlanmasına yardımcı olurmusunuz. Tüm emeği geçenlere; sevgi ve saygılarımla. Allah'ın yardımıyla İnşaallah; çok yakın zamanda hayırlı sonuçlar alacağız. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  111. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,BUGUNE KADAR METRİS VE ÜMRANİYE CEZAEVLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE SAYISIZ ORGANİZASYON YAPTIK.BAZAN POLİS GELDİ YANIMIZA BAZAN GELMEDİ. PEKİ YA NE OLDU;? ADAM GİBİ ORGANİZASYONUMUZU YAPTIK VE AYRILDIK.PEKİ GÖZALTINA ALINAN OLDUMU? OLMADI. POLİSLER BİLE BİZDEN YANA DAVRANDILAR.

    PEKİ SİZİ BU ORGANİZASYONLARDAN ALI KOYAN NEDİR.? DURUN BEN SÖLİM. NASIL OLSA BİRİLERİ BİZİM İÇİN BİŞİLER YAPIYO...İŞTE BUDUR ÜŞGENÇLİĞİNİZ. 11 AĞUSTOS GÜNÜ BİZ YİNE MECLİSTE OLACAĞIZ. BU SEFER KİMSEYİ ARAMAYACAĞIM.

    ZATEN BU DAVAYA GÖNÜL VERENLER MEYDANA ÇIKTI.CEZAEVİNDEKİ YAKININI GERÇEKTEN SEVENLER MEYDANA ÇIKTI.ÜLKE KARŞITI EYLEM YAPANLAR KADAR OLAMADIK.BİR MSJLARIYLA BİNLERİ TOPLAYANLAR KADAR OLAMADIK.NERDESİNİZ EYY ÇEK MAĞDURLARI.

    SESİNİZİ DUYURMAK İSTEMİYORMUSUNUZ?SEVDİKLERİNİZ SİZİN İÇİN BU KADAR MI DEĞERLİ? BU İŞ BASKIYLA HALLOLUR DİYEREK DEFALARCA KEZ YAZDIM.

    YAZIKLAR OLSUN GELMEYENLERE.. YAZIKLAR OLSUN SEVDİKLERİNİ CEZAEVİNE ZİYARETE GİDİP GELEREK YAPMACIK SEVENLERE,YAZIKLAR OLSUN BİZLER BİŞİLER YAPIYORUZ DİYEREK EVLERİNDE OTURANLARA, VE YAZIKLAR OLSUN Kİ BUNCA ÇABAMIZDAN SONRA GELMEYİP GELMEYİP BELKİ DE BİZİM SAYEMİZDE BU DAVADAN KURTULANLARA....

    (MADDİ DURUMU OLMAYIPTA,KAÇAK DURUMDA OLANLAR HARİÇ)

    TARİH: 11 AĞUSTOS SALI
    YER: MECLİS BİNASI ,DİKMEN KAPISI ÖNÜ
    SAAT:09.00


    İLETİŞİM: jenardi_ak@hotmail.com
    0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  112. OLMAK YADA OLMAMAK
    Arkadaşlar hala kararlar verilmemiş hala yönlendirmeler var ve bu iş yönlerdirmeyle olacak bir iş değil bizzat yönleneceğimiz bir iş hedef bellidir başbakan ve ne olursa olsun kendisiyle görüşeceğiz lakin hala bende varım diyen yazılar yok sitemizde arkadaşlar biz varsak sorun da var çözümde var biz yoksak zaten sorunda yok çözümde yok bunu unutmayalım bir arkadaşımız tanıdıklarının yaşadıkları için yeterrrr haykırışı atmış ama bu durumu ailesiyle yaşayanlar içerde yakını olanlar kaçak durumda olup geride ailesiyle bu derdi paylaşanlar işte paylaşmak bugün kara gün bugün ve hayatta zor bulunacak kara gün dostları yanına dost aramaktadır.hadi el ele verelim kara gün dostu olalım aydınlık günlere uzanalım..yoksa zifiri karanlığın içine gömülüceğiz bizleri görmelerini dahi istesek kimse görmeyecektir...hala bende varım diyen yazılar oldukça azdır.. ve buda içimizdeki umutları tüketmektedir ne yazık ki.....

    YanıtlaSil
  113. haydi arkadaşlar bütün esnafı toplayıp meclis önüne gidelim hep beraber.bu yasa yaçıkacak yada çıkarılacak hep birlikte.

    YanıtlaSil
  114. başbakan söz vermişti meclis tatile girmeden çıkacak diye böyle pankartlar yazalım.

    YanıtlaSil
  115. iyimaya yasa hazır dedi bir saatlik işi var dedi niye çıkarmıyosunuz diye pankartlarla meclise gidelim sözünüzü tutun diyelim söz verip yerine getirmemek suştur diyelim haydi şimdi birlik zamanııııı.

    YanıtlaSil
  116. Sayın Cumhurbaşkanımız,
    Ve Ülkemizin yetişmiş pek değerli;
    Sayın Siyaset, Yargı, Bürokrat, Akademisyen ve Yöneticileri,

    Ekte, bir çığlığımız var, duymak isterseniz..
    Ekte, bir feryadımız var dinlemek isterseniz..
    Ekte, bir arzuhâlimiz var okumak isterseniz..
    Lütfen, çığlığımızı duyunuz!..
    Lütfen, feryadımızı dinleyiniz!..
    Lütfen, arzuhâlimizi okuyunuz!..

    Duyunuz, dinleyiniz ve okuyunuz ki, önce farkımıza, sonra bir kanaate varasınız..

    Diyesiniz ki, bizim vatandaşımız, bizim yetişmiş bir iş adamımız, bizim kıymetli bir insanımız; Ülkemizin çetin iş dünyasında (haydi kendi hatamızla olsun) talihsiz bir şekilde batmış, maddi ve manevi çöküş içinde (henüz dağılmamışsa) ailesi ile perişan durumda maişet kaygısı ile feryat ediyor, çile ve acı çekiyor..

    (Bizim sistemimiz düşen için çare üretmez, bizim sistemimizde bir şekilde düştünse yanarsın, çiğnenir gider, aç-bîilaç kalırsın.. Çağdaş ülkelerdeki gibi müflis bir işadamının bile –insan onuruna yaraşan- yaşamsal alt bir sınırdan aşağıya düşmesine izin verilmeyen sosyal tedbirler ve sigortalar bizde yoktur.. )

    Tamam bu kadar irtifa kaybına, yerlerde sürünmeye eyvallah diyelim.. ‘Aç mezar yok, açlıktan kim ölmüş’ deriz, şayet kahırdan ölmezsek.. Eşimizle çocuğumuzla kenetlenmeye, bir birimize tutunmaya çalışırız, kim bilir ‘karaya’ el uzatırız da, yaşama yeniden döneriz, sil baştan hayata başlarız..

    Yok, yok.. Daha farkında değilsin, kesilmekte olan nefesinle ve az kalsın boğulacakken son bir hamle ile karaya uzattığın eline niye bir postalın basmış olduğunu hesaba katmıyor musun sen?

    Bu ne demektir..? Bundan başka daha çekeceğim ne çile var ki? Nedir hesaba katmadığım, daha hesapta olmayan ne var?
    (Oracıkta güç ve iktidar sahibine yaraşır DEVLETLÛ bir ses duyulur..)

    “..HAPİS var..! HAPİS var..! “ diyerek devam eder..
    “..Sen, iş yapmaya kalkarken düşünecektin bütün bunları.. Kendi yaptığın sandalın güvenliği bu kadar olur.. Sandalın küçük, hele de helalinden bir sandal ise baştan yandın, yanmışsın sen.. Ülkemizin üç-beş yılda bir mutlaka masum(!) bir şekilde ortaya çıkan ve gemileri yutacak kadar azgın siyasal ve ekonomik dalgalarına karşı koyabilir misin? Gücün, imkanın kısıtlı, varacağın güvenli bir limanın yok.. Sonun hüsran anlayacağın..

    Oysa bunu baştan düşünecek ve akıllı olup DEVLETİN GEMİSİNE binecektin.. Şimdi en azından üst bir bürokrat hatta bakan, yani DEVLET ADAMI bile, en azından DEVLETİN ADAMI olabilirdin.. ‘DEVLET(İN) ADAMI’ olan sınıf, okul veya dönem arkadaşlarından neyin eksikti ki.. Hatta devlette görev almış nice kimselerden ‘fazlan(!)’ bile olduğunu devletin adına üzülerek düşünmez miydin? İşte sen de DEVLET(İN) ADAMI olsaydın bütün bunlar başına gelir miydi?.. 'DEVLETİN ADAMI’, ‘DEVLETİN GEMİSİ’, ‘DEVLETİN LİMANI’ ooohh, söylerken bile, iliklerine kadar güvende olduğunu hissediyor insan.. Gez-dolaş, hayatını yaşa.. ‘Çek-senet’ derdin yok, aybaşı maaş hesabında.. Sen kırk yıl çalışırsın tatil (izin) bilmeden geçer ömrün.. Oysa otuz yıllık bir bürokrat olsaydın iki yılı senelik izin, 2.5 yılı da hafta ve bayram tatili olmak üzere 4.5 yıl hadi raporlarla 5 yıl izinde geçerdi günlerin.. Lojmanlar, misafirhaneler ve sosyal bir sürü imkanların olurdu.. Yani her halükarda SAĞLAM GEMİDESİN bu şekilde..
    Bundan başka batmayacak gemi de yoktur bu dünyada.. TİTANİC bile batar, ama asla bu gemi batmaz..”

    Doğru, milletçe biz ‘ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN’.. diye duâ ederiz. Hem bizde, vatandaş dediğin, ahali dediğinden çok sayıda var, oysa devletimiz bir tane..

    Bir ‘züğürt tesellisi’ olsun diye kendimce düşünüyorum..
    Oysa, bir sorulsa-sorulabilse; yaşadığım şehrin valisine, belediye başkanına tüm kamu yöneticilerine, iş ve siyaset dünyasına..

    Bir sorulsa-sorulabilse 70-80 çalışanıma, hanelerine sofralarına katkı sağladığım yüzlerce müstahsile, bir sorulsa-sorulabilse..

    Cemiyette beni tanıyan herkese, hatta iş yaptığım, borçlu olduğum alacaklılarıma dahi bir sorulsa-sorulabilse..

    YanıtlaSil
  117. Yahu bu batan adam ‘nasıl bir ademdir, nasıl bir insandır?’ diye, bir sorulsa-sorulabilse.. Bir yanlışını gördünüz mü, bir kötülüğüne şahit oldunuz mu?

    Biz bu adamı, icra ve hacizlerden sonra sağ kalırsa şayet, devlet olarak hapsetmeyi düşünüyoruz ne dersiniz? diye bir sorulsa-sorulabilse..

    Yani kısacası, ‘Toplum Vicdanı’na bir sorulsa-sorulabilse..

    Ne cevap verilirdi, verirlerdi?

    Verilecek cevapları ben biliyorum..
    Ve tuhaf bir şekilde iki hissi birlikte yaşıyorum..

    Evvela, düşkün olmaktan, itibarını kaybetmiş olmaktan ve borçlu olmaktan dolayı zelillik (alçalma) duygusuyla acı ve hüzne boğuluyorum..

    Sonra; hemen, toplumda ve iç dünyamda kendimle ilgili aldığım cevaplardan, mukabelelerden gözlerim doluyor, ahlaksız ve şerefsizce hiçbir eylem ve davranış içinde olmadığımı ve içinde bulunduğum toplumun buna şehadet etmesinden dolayı ahlaken bir iftihar, yükselme duygusunu yaşıyorum..
    Keşke hiç borçlu da olmasaydım.. Allah’ım bu imkanı bahşetsin diye dua ediyorum..Hasılı çok şey düşünüyorum..

    Tekrar edeyim, ‘Toplum Vicdanı’na bir sorulsa-sorulabilse idi..
    Ya sizce ne cevap verirlerdi? Siz ne beklerdiniz?

    Bence siz; vicdanlarınıza yansıyan, yüreğinize sirayet eden, aklınıza gelen değerler ve mülahazalarla ne cevaplar alırdınız bunu bir tahmin ediniz..

    Nitelikli birkaç dolandırıcı için tanzim edilmiş bir eskimiş urbayı bizim gibi binlerce insana (çakarak,çaktırarak veya çaktırmadan) hukuku ve hakikati zorlayıp giydirmek tam bir aldatmacadır, tam bir cehalettir, zulümdür..

    Zira; böyle bir durumda kötü niyetliyi, dolandırıcıyı ölçü almak, bir başka ve daha fazla bir kötü niyetliliktir.. Kaldı ki; sûi misal emsal olmaz..

    Aslında, bütün bu mülahazaları, ceza vermeye şartlanmış ve ezberlenmiş kanun maddelerini bir yana bırakın, yapılan muameleyi, (mübarek olan kanun mudur, hukuk mudur?) sade bir vicdanla, mantıkla bunu düşünün..

    Bu yapılan; alacaklı adına (İİK yetmiyor deyip) borçluyu DEVLET GÜCÜ ile TEHDİT ETMEKTİR..

    Ben inanıyorum ki; (kendilerini) MAFYA (kabul eden bir takım kimseler) bile şayet borçluyu (kişiliğini) tanımayıp “bir dümeni varsa boğazına çöker alırız” derler de, durumu anladıklarında “adam namuslu bir adammış kardeşim, yapacak bir şey yok, hatta bu adama kimseye de bir şey yaptırmam” der, (mafya ahlakı, hukuku gereği) racon bile keserler..

    Racon bilmeyen ve ‘gerçek mafyanın yüz karası’ bazı çakallar, vicdansızlar çıkarlarından başka kural tanımayıp sonuçta beş parası kalmamış masumların, güçsüzlerin canını yakabilmektedir..

    ….

    Bizler; (Esnaf, Tüccar, İşadamı, Sanayici, SM Erbabı Mühendis-Mimar, Avukat, Doktor hasılı bir şekilde mal ve hizmet üretimi yapan işveren ve iş yöneticilerimiz) sevgili kader arkadaşlarımız, meslektaşlarımız..

    Evet bizler; çabalarımızla ülkemizin maddi-manevi kalkınmasında, inşasında onurlu görevler üstlenmiş başta ailelerimiz olmak üzere halka halka çevremize ve ülkemize hizmet etmiş talihsiz kahramanlarız..

    İçinde bulunduğumuz durum bu gerçeği asla değiştiremez.. Aramıza sızmış veya var kabul edilen dolandırıcı ve üç kağıtçılar da değerimize gölge düşüremez..

    "Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma,
    Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr u kıymetten.."

    YanıtlaSil
  118. Ben 1980 den beri iş hayatımda şerefimle mücadele ettim.. 15 yıl yaptığım yöneticilikten sonra, son 7 yıldır üretime de girdiğim işlerimden ve mücadelemden ötürü evime ve çocuklarıma tek kuruş dünyalık taşımadım..

    Hatta işveren olmadan önce elimde avucumda aileme yetecek birikimlerimi de tamamen yitirdim..Evet borçlu olmaktan, bu hale düşmekten utanıyorum, bu benim utancım, bu benim ahlakım..

    Ama, asla şerefsiz, ahlaksız hiç bir şey yapmadığımı aksine şerefli bir insan olduğumu da hissediyorum.. Kim bilir şerefli olmak, bütün bu acılara adım adım yaklaştığımızda, batışı hissettiğimizde çalmamak, çırpmamaktır..

    Yani son kuruşuna kadar işine, işyerine tüm varlığını, sağlığını feda eden, tıpkı öleceğini bilerek cepheden kaçmadan, arkadaşlarını ve cepheyi terk etmeden son kurşuna kadar vuruşan isimsiz kahramanlarız bizler..

    Çok laf ettiğimi biliyorum, sürç-ü lisan etmediğimi umarım..
    ‘Dertlinin söylediğini, deli söylemez’ derler..



    İşte!.. İşte şayet; bizi duydunuz, bizi dinlediniz, bizi okudu iseniz..

    Bizim için bir umuttur bu.. Yaşama tutunuştur vereceğiniz kararlar..

    Ya; diğer çağdaş ülkelere de bakar, aman biz (DEVLET) olarak vatandaşımıza ne yapıyormuşuz böyle dersiniz, bir ayıbı, zulmü ortadan kaldırırsınız..

    Ya da; isterseniz, hakim sınıfların, sermaye sahiplerinin lüksü haline gelmiş bu yasayı korumaya çalışanlara kulak verirsiniz..

    Ve bu takdirde biz artık, kendi kabrimize girer ve üzerimizi örteriz, örtebiliriz..
    Zira borçlu da olsak yaşanabilirdi, hatta Mevla borçlarımızı ödeyecek fırsatlar, imkanlar da verebilirdi..

    Oysa Tanrı’nın bir şans tanımasına bile fırsat vermeyen hükmünüzü infaz ederde ‘kara zindana’ bizi tıkarsanız, bu ZİLLET bizi yaşatmayabilir..

    Biz bu utancı taşıyamayız, belki; şayet sizler fark etmez ve kaldırmazsanız, çok yakın gelecekte, asıl ayıbın bize ait olmadığını bu ülkenin aklı, vicdanı ve ufku gelişmiş çocukları mutlaka fark edeceklerdir ve bu ayıbı, zulmü ortadan kaldıracaklardır..

    SON SÖZ

    "Değildir şîr-i der-zencire töhmet acz-i akdamı,
    Felekte baht utansın bî-nasib- erbab-ı himmetten.."

    * Zincire vurulmuş aslanı hareketsizliğinden dolayı küçümsemek uygun değildir.. Vatanseverlerin de kısmetsizliği onların suçu değildir.. Bu kaderin suçudur, kader utanmalıdır.

    Namık Kemal bu beyitte vatan yolunda mücadele edenlerin başına gelen olumsuzlukları onlara değil kadere mâl etmektedir.

    Saygılarımla
    Murat YALÇIN

    Not: Bu yazımı pekçok yere mail gönderdim, ayrıca fax ve bilhassa önemli makamlara dosya halinde gönderceğim..
    Ayrıca 2 sayfalık soruyorum ekiyle birlikte..

    YanıtlaSil
  119. SORUYORUZ..!!!

    Bilgiye ve Bilime, Hukuka ve Adalete, Medeni ve Çağdaş Düşünceye Sahip Olan Herkese

    SORUYORUZ..!!!

    1. (Teşrî gerekçesinde çekin vadesiz bir ödeme - havale aracı olduğu kabulü ile) 3167 s. Yasada yer alan karşılıksız çek hapsinin; hayatın gerçek akışı sonucu ortaya çıkan iş hayatındaki, uygulama ile bırakın %100 olmasını, %1 bile uyumlu olmadığını bilmiyor musunuz?

    2. Muhasebede bir hesabın ismi değil, işlevi önemlidir (120 müşteriler veya 120 borçlular aynı şeydir..) denirdi.. Buna göre; iş hayatımızda %100 nispetiyle çeklerin de senet-bono gibi vadeli borçlanma aracı olarak kullanıldığını ve mali piyasalarda ‘senetli alacaklar’ olarak işlem gördüğünü bilmiyor musunuz?

    3. Keza; bankaların, faktoring ve diğer finansal kuruluşların kredi teminat portföyleri, alonj yapılarak ciro edilmiş sayısız müşteri çekleri ile doludur.. Buna göre; karşılıksız çıkan çekin, karşılıksız çıkan (protesto olan) senet ile işlevsel farkını nasıl izah ediyor sunuz?

    4. Karşılığı olmadan - ödememek maksadıyla - vadesiz olarak çek kesen kimse, sağlıklı bir aklın ve normal bir ahlakın sahibi herkes tarafından dolandırıcı kabul edilir.. Tabiatıyla böyle bir adi suç da, orantılı bir cezayı müstelzimdir.. Nitekim bu tür suçlar ceza hukukunun ve yasalarının konusunu teşkil ederler..

    5. Oysa; namuslu-onurlu bir iş adamı iken, hatalı veya talihsiz bir şekilde batmış, iflas etmiş, maddi/manevi çok şeyini kaybetmiş, yaşadığı bunca acı ve ızdırabının üzerine, ayrıca bir de ona, karakterinde, niyetinde ve hakikatte yer almayan adi bir suç izafe edip, adi bir suçlu gibi hapsetme cihetine giden çağdaş bir hukuk devleti var mıdır?

    6. Hal böyle iken, bütün bunlar doğru ama orta yerde yasa var, değişmesi lazım mı diyorsunuz? Peki o zaman hadi değiştirin!.. Değiştirilmeli deyin!.. Niçin sessiz kalıyorsunuz? Feryatları duymuyor musunuz?

    7. Tuhaf, çok tuhaf.. Aslında, orta yerde (tartışmasız) bir yasa da yok oysa.. 3167 s. Yasanın çağdışı ceza içeren hükümlerinin 01.01.2009 tarihinden itibaren (zaten olmayan hukuki meşruiyeti yanında) yasal meşruiyeti de

    YanıtlaSil
  120. kalmamıştır.. 31.12.2008 tarihine kadar yapılması gereken yasal değişiklik yapılmadığı için yasama erkinin yasanın dayanaksız kalmasını istediği ve zımnen yürürlükten kaldırılmış kabul edilmesi gerektiği söyleniyor.. Bir çok hukukçu böyle diyor, bir çok mahkeme de bu yönde karar veriyor.. Kimler böyle karar veriyor ve söylüyor, biliyor musunuz?

    8. TCK nın müellifi Sayın Prof. Dr. Adem SÖZÜER, muhterem Prof. Dr. Hayri DOMANİÇ ve pek çok hukuk hocası akademisyen, savcılar ve asliye / ağır ceza hakimleri, benzer bir davada yukarıdaki gerekçenin geçerli olduğuna ve bu nedenle ceza verilemeyeceğine oy birliği ile karar veren Yargıtay 7.Ceza Dairesinin yüksek yargıçları, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İYİMAYA, siyasetçiler, değerli avukatlar ve bu zulme hukuki, ilmi, vicdani ve medeni telakkileriyle onay vermeyen herkes..

    9. Bir ceza maddesi bu denli ve bu seviyede tartışılıyor olacak, üstelik karşılıksız çekin suç olarak tanımlanmasının ve suç kabul edilmesinin mümkün olmadığını yargının en tepesinde bulunan Yargıtay Başkanı Sayın Hasan GERÇEKER yazılı olarak ifade edecek, buna rağmen ilgililer ve sorumlular kurulu bu adaletsiz düzeni değiştirmek yönünde bu kadar acelesiz ve pasif kalacaklar,.. Bu durum, sizce vicdanları rahatsız edici bir durum değil mi?

    10. Adaletin Üzerine Gölge Düşmüştür.. Çek yasasının mağdur ettiği binlerce aile feryat ederken başta bankalar olmak üzere bu davaların ve çağdışı hapsin sürmesinden çıkarı olanlar mevcut bu adaletsizliğin ve tartışmalı yasanın ortadan kaldırılmasına engel olmak istemektedirler.. Var mı böyle bir çağdaş ülke?

    11. Mali piyasaların zarar göreceği gibi bir gerekçeyi Kutsal Adalet Duygusuna tercih eden, vicdanlarını akçeli işlere ve çıkarlara hapseden, değil binlerce, bir tek insanını dahi ‘ya para ya kara zindan’ diye hapseden, bir vatandaşını ekonomik gücünü yitirince ‘onurunu da yitirmiştir’ olarak kabul ve farz eden bir ülke hepimizin ülkesi olabilir mi?

    12. Hasılı bu durum sizce; bütün değer yargılarının ürettiği evrensel hak, adalet ve medeniyet ölçüsüne ve bilhassa ülkemiz insanının vasıflarından olan mertliğine, devletin şefkatine sığmakta mıdır?

    Saygılarımızla
    Murat YALÇIN

    İş Adamı İdik, Battık, Borçluyuz..
    Asla! Adi Bir Suçlu Değiliz!..

    YanıtlaSil
  121. BU EL TUTULACAK MI ?
    Arkadaşlar hedefimize yürüyoruz bu belli lakin katılım hala yok sitede bende varım yazalım her katılım diğer katılımcıya umut olsun her uzanan el diğerini tutsun istiyoruz.ve artık katılanlar ve katılımcılar dost arıyoruz...tutacak el uzattık sadece el ele tutuşmak kaldı sitede sessizlik hakim nedeni de katılamayanlar gelmeye çekinenler karar veremiyenler destek amaçlı yazmak isteyip gönülleri coşup yazamayanlar gönlünüzün sesini dinleyin dinleyin ve yaşadıklarınızı kendinize layık görmüyorsanız buna dur deyin her şey bizim elimizde bunu unutmayın ödeme niyetiyle imzalayanlarda bizler yada yakınlarımızdı kader işte ödemek nasip olmadı ama hapis yatarak mı ödenecek çocuklar baba hasretiyle mi büyücek bunlara bu acıyı yaşayanlar bizler izin veriyorsak hala gelmede tereddüt yaşıyorsak o zaman yanlış bir davayı savunuyorsunuz mail de atmayın fax ta çekmeyin eğer ki savunduğunuz doğruyu savunmaktan fiziksel görünüşünüzü ortaya çıkarmaktan korkuyorsanız arkadaşlar savunduğunuz şey yanlıştır.ben şunu anladım bu hayatta son nefesim de de olsa inandığım düşünceyi savunurum.çünkü ben düşüncemi savunuyorsam zaten toplumda benim varlığımın bir anlamı vardır.bu hepimiz için geçerli mail e yazdıklarınız yalansa yazmayın içerdeki yakınınız suçluysa af istemeyin çünkü cezasını çekmesi onun için hayırlıdır lakin suçu yoksa ve olmadığına inanıyorsanız inandığınız düşünceyi arkasında duracağınız görüşü ortaya koyun ve değil öyle ortaya çıkmamak son nefesinize kadar savunun savunun ki toplumda da kendi vicdanınızda da bir yeriniz olsun yoksa boşa gelir boşa gideriz şu yalan dünyadan ve bir gün öldükten sonra dahi hatırlanmayız..şimdi kararınızı verin ya tamam ya devam yoksa kendinizi de diğer insanları da boşa ümitlendirip gazlamayın hem kendinizi hem de o insanları kandırırsınız ve artık ben kandırmak ve kandırılmak istemiyorum.....

    YanıtlaSil
  122. DEGERLİ ARKADAŞLAR,

    BİR SÜRE ARANIZDA YOKUM DEDİM AMA GENE DURAMIYORUM,
    SALI GÜNÜ MECLİS AÇIK GÜZEL BİR HABER ÇIKABİLİR.

    GARİP

    YanıtlaSil
  123. YARGITAY BAŞKANLIĞINA

    ANKARA





    Hukukun üstünlüğünü likidite kaygısı ile değerlendiren,yargıyı baskı altında tutmak suretiyle eğilimlerini uygulatmaya çalışan bir zihniyetin duyarsızlığından dolayı,krizlerle büyük darbe almış sayıları 2.5 milyonu bulan kriz mağduru çek keşidecisi yakınları olarak sizlere başvurmaktan başka çaremiz kalmamıştır.

    Çek kanunu komisyonda görüşülmeden önce gazeteci Muharrem Sarıkaya 10.06.2009 tarihinde kaleme aldığı yazısının bir bölümünde;

    TOPLU AF GİBİ

    Sakarya, Bilecik, Şişli'nin de arasında bulunduğu bazı mahkemeler, ceza ortadan kalktığı için karşılıksız çekten hapis yatanları tahliyeye başladı.
    Hükümet önüne geçilmesi için yargıdan destek istedi.
    Bazı mahkemeler tahliyeye uymadı ve Yargıtay'dan görüş bekledi.
    Yargıtay da mahkemelere yazı göndererek, tahliyeleri durdurmalarını istedi.
    Bunlar olurken de hükümet Çek Yasası'nı hazırlayıp Meclis'e yolladı.
    Bugüne kadar yasa ile ilgili olarak çok şey yazılıp çizildi.
    Adli para cezasını idari para cezasına çeviren bir düzenleme getirilmesi önerildi.
    Yasa tasarısının daha "Genel Gerekçe" kısmında adından söz edilen "Vadeli çek" ifadesinin de iktisat dilinde ne kadar yanlış olduğu, vadenin ancak senet veya bonoda olabileceği anımsatıldı….demiştir.

    Bir yargıcın hür iradesi ile verdiği kararın siyasetçi isteği ile değiştirilmesi cezaevlerinde balık istifi yatırılan insanların ızdırabını kime anlatmak gerek artık şaşırmış durumdayız..

    Ceza mahkemelerini lobi telkinleri ile icra dairesine çeviren zihniyete hukukun üstünlüğünün sağlanması konusunda yargıya güveniyor,saygılar sunuyoruz…

    İsim
    adres

    bu gün anka haberine bakılırsa yargıtay 11.ceza dairesi perşembe günü toplanıyor...ve dev yol davasını görüşecek..demek ki yargıtay da bazı daireler tatil süresince çalışıyor...bu dilekçelerimizi yargıtaya ulaştırmaya ara vermeden devam etmeliyiz..

    my way

    YanıtlaSil
  124. A. Mahkemelerin bağımsızlığı
    MADDE 138 . – Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.
    Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.
    Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.
    Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.
    BU ANAYASA HÜKMÜ ACABA UYGULANMIYOR MU YOKSA SADECE 3167 SAYILI KANUN BU ANAYASA MADDESİNDEN MUAF MI TUTULUYOR



    MY WAY

    YanıtlaSil
  125. ANKRDAN DENİZ arkadaşlar lütfen 11 ağustosta son şansımız için gelin gelmeye çalışın inanın çekinecek korkacak hiçbirşey yok en son meclis ziyaretinde bende vardım ve vekillerimiz işin boyutunun hemen hemen farkındalar ama çokluğumuzu göstermemiz şart neolur sevdiklerimiz için değmezmi yavrularımız için değmezmi size daha nediyelim gelmeniz için bilemiyorum ama inanıyorumki bu sefer geleceksiniz ve başaracağız inanın ve gelin birimiz hepimiz hepimiz birimiz için unutmayın

    YanıtlaSil
  126. Sayın; Murat Yalçın arkadaşımız 08.ağustos 23.07 de yazdıklarını okudum. Sanki kendini değilde beni anlatmışsın. Sanki kendini değilde bizleri anlatmışsın. Elbetteki; göndermişsin ilgili yerlere. Biraz vicdanı olan; içinde insan sevgisinin kırıntıları olan birisi bu yazdıklarını okuduğunda, herhalde; görevinin gereğini yerine getirmeye çalışacaktır. Ellerine; dillerine ve yüreğine sağlık. Sevgiler ve selamlar. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  127. SAYGIDEĞER MURAT YALÇIN DOSTUM;
    YUKARDAKİ 12 MADDELİK YAZIN, SAYIN M.ŞANDIR'IN ÇOK HOŞUNA GİTTİ. BİR KOPYASI ONDA. BİR KOPYASI ADALET BAKANININ ELİNDE. BİR KOPYASI BAŞBAKANLIKTADIR. ELDEN VERDİM.

    11 AĞUSTOSTA KATILIM ÇOK OLURSA. ÇEK YASASI ÇIKACAK. GENEL AF ÇIKMASI İHTİMALİ ÇOK FAZLA ANCAK ÇEK YASASI ÇIKMAZSA AF SADECE HAPİSTEKİLERİ İLGİLENDİRECEK. KAÇAK OLANLAR İÇERDE OLMADIĞI İÇİN ONLARI İLGİLENDİRMEYECEK. DEVAM EDEN DOSYALARLA BİRLİKTE ÇEK YASASI BEKLENECEK.

    11 AĞUSTOSTAN SONRA MECLİS AÇIK TUTULACAK. BİZİ BEKLİYORLAR.
    KATILIM ÇOK OLURSA YASA ÇIKAR. HERKES RAHATLAR SAYGILAR
    BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  128. SAYIN TUNCER;
    BİZ ZATEN BİRLEŞİĞİZ AYRI DEĞİL.
    AYRI OLAN SİZLERSİNİZ NEDENİ BELLİ DEĞİL.
    BİZ YAZARIZ BLOGLARDA İSTEĞİMİZ AF DEĞİL
    AF SUÇLUYA İSTENİR, BİLİNKİ SUÇSUZA DEĞİL.

    ÖNDERİZ BİZ BİRLEŞMEYE AYRILIĞA DEĞİL,
    ÇIKTIK HAK YOLUNA, KAVGAYA DEĞİL.
    ONUR DEDİK HAK DEDİK İSTEMEDİK DEĞİL
    İSTEMEK İÇİN BİRLİK GEREK YALNIZLIK DEĞİL.

    ÇIKTIK YOLLARA, VARDIK DOSTLARA DÜŞMANA DEĞİL,
    ANLATTIK ONLARA BİR BİR MAKSADIMIZ AF DEĞİL.
    MAĞDURUZ BİZ ASLA SUÇLU DEĞİL.
    BUNU BİLMEYİP AF İSTEYEN ONURSUZ BİZDEN DEĞİL.
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  129. SN. ARKADAŞLARIM,
    YAZMAYI DÜŞÜNMÜYORDUM AMA DAYANAMADIM. BİR KAÇ DÜŞÜNCESİZ İNSAN İÇİN DEĞMEYECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM. BİRAZ EVVEL HABERLERİ İZLEDİM. ÖĞRETMENLER ATAMA İÇİN EYLEM YAPTI, ŞU AN 10.000 ÖĞRETMEN İÇİN ATAMA HAZIRLIĞI YAPILIYOR, HARÇLAR İÇİN EYLEM YAPTI ÖĞRENCİLER. BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ HARÇ ZAMLARI AŞAĞI ÇEKİLDİ. EEEEEE SİZLER NE BEKLİYORSUNUZ. KATILIN 11 AĞUSTOSTA SİZLERDE GİDİN. KORKMAYIN BİŞİ OLMAZ. RAHAT OLUN.
    SESİNİZİ DUYURMAZSANIZ OTURUP BEKLERSİNİZ. GEÇ OLMADAN GİDİN BU İŞ EN GEÇ EKİMDE BİTECEK BUNU UNUTMAYIN. AMA İZLEYEREK DEĞİL KATILARAK . BİR GÜNÜNÜZÜ ORAYA FEDA ETMEKLE BİŞİ KAYBETMEZSİNİZ. SİZİN ADINIZA KONUŞCAK İNSANLAR VAR SİZ SADECE ORDA BULUNUN YETER..................

    YanıtlaSil
  130. sayın sıte sakınlerı,elınden gelen herkes bu salıyı kacırmasın.tabıı kı hepımız ısterız ,ama bızım durum farklı.ancak denız gul cok haklı sesını duyuran ısını halledıyoo bısekılde.bu salıda bızler ıcın ıyı fırsat.ınsallah ıyı degerlendırılırde,emeklerımızın karsılıgını bıran once alırız.ıyıaksamlar......

    YanıtlaSil
  131. Arkadaşlar,

    Öncelikle,herkesi birarada tutan ve özellikle meclis ziyaretlerini
    organize eden ve gerçekten inanılmaz sonuçlara ulaşan
    arkadaşlardan allah razı olsun.

    Önceki fikrimi tekrar etmek istiyorum

    Bir sonraki organizasyon için 1000 kişi olalım diyoruz.
    Güzel, ama hangi 1000.
    Bu 1000 lerin davet edildiklerinden haberi varmı?

    YOK!

    Nasıl olsun. Siteden haberdar kişi sayısı sizce kaç?

    Genelde online kişi sayısı gün içerisinde ortalama max 15 kişi

    Bugün saat 21:15 itibari ile 147 kişi ziyaret etmiş.
    Şu an online kişi sayısı sadece ben dahil 3 !!!

    Biz kaç kişiyiz, kaç kişiyi davet ediyoruz?

    Şöyle söyliyeyim ben bu 147 nin içerisindeyim. Ve çek konusunda
    korkunç mağdurum. Hiçbir gün siteye bakmadan geçmiyorum.
    Ailecek 3 kişiyiz. 147 de 3 ü zaten biziz.

    Bu göstergelere göre biz maksimum 250 kişiyiz. !!!

    250 kişi siteyi izliyor, bunların birçoğu GBT problemi yaşarken,
    ben dahil birçoğumuz hem bu sebebten hem de maddi sebeblerden Ankaraya
    gelemiyoruz. Geriye ne kalır?

    Bir sonraki ziyaret 40 ın üzerine çıkar. Ne kadar çıkar ? Bu 40 kişi ve
    bizlerin de ikna edebileceği akrabalardan giden olursa 50-60 olur.

    Biz hangi 1000 i çağırıyoruz? Kimsenin bu siteden haberi yok. !!!

    1.000.000 mağdur olduğunu biliyoruz. Ya, bu mağdurların %1 i haberdar olsa
    sayımız 10.000 olur!!!! Peki nasıl haberdar olur?

    TEK ÇÖZÜM : GAZETE İLANI

    Büyük ilana da gerek yok.

    250 kişiyiz desek adam başı 20 TL verse 5.000 TL olur. Hadi atın yarısını 2.500 TL.

    İşçi ilan sayfalarındaki gibi ilanın biraz büyüğü ve çerçevelisi için

    3 büyük gazeteye 1 hafta ilan vermeye bence yeter bu para.

    İlan da sadece şu : " Siz de Çek mağduru iseniz www.cek-magdurlari.blogspot.com"

    Sonrası siteye kalmış.
    Bundan sonra görün meclise 40 mı 50 mi yoksa 500 kişi mi gidecek !!!
    Bu sadece acizane bir fikir.
    Allah hepimize kolaylık versin.
    Saygılarımla
    2156

    YanıtlaSil
  132. Dualarımla ve tüm pozitif düşüncelerimle sizlerleyim arkadaşlar, şimdilik elimden bu geliyor...

    YanıtlaSil
  133. sayın 2156
    ilanı okuyacak olan mağdurlar internetten faydalanmaktan acizmi
    biz nasıl bulduysak onlar bulamıyormu
    ilanla mağdur toplamak çok komik
    kendimize güldürmeyelim lütfen

    YanıtlaSil
  134. Birde maillerim ve fakslarım...

    YanıtlaSil
  135. Değerli Arkadaşlar; değerli site sakinleri, bu akşamki son yazımı, sizlere yazmıyorum. Sizler zaten sorunlarımızın bilincinde olan ve gereğini yapanlarsınız. Hemde fazlasıyla. Peki kime yazıyorum? Şu anda işi iş yeri ve kazancı olan, bizim durumuzda olmayan şirket ve iş yeri sahiplerine; Sayın; Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Yargı mensuplarımıza,TSEK’a, Ticaret ve Sanayi Odalarına, hepimiz adına duyarlılıklarını ve ilgilerini beklediğimizi belirtiyorum. Unutulmasınki; düne kadar bizlerde iş veren ve iş yeri sahipleriydik. Merdivenden çıkarken; inenlere, selamlarınızı ve ilgilerinizi esirgemeyin. Fırtınaların; kapınıza attıklarına lütfen, ilgili ve iyi davranın. Birgün; sizlerinde, bizlerin durumuna düşmeyeceğine kim garanti verebilirki? Kim okur bu yazdıklarımı? Kim ilgilenir bilemem. Olsa olsa bizim durumumuzda olan; bizim site sakinlerimiz okur. İlgili ilgisiz; herkese en derin sevgi saygı ve hürmetlerimle, selamlar. Tanrımız; haklı olan davamızda, İnşallah yanımızda olacaktır. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  136. Ankara ziyareti

    Sayın çek mağdurları.60 bin üzerinde ceza evlerinde yatanımız 150 bini aşkın yakalaması olan mahkemesi devam eden 100 binlercede aynı durum başına gelebilecek mağdur ve mağdur yakını varken bu eylemlere katılmama duyarsızlığı nasıl oluyor.ben 58 yaşında bir bayanken oğlum için bütün eylemlerimize katıldım sadece birine hasta olduğum için katılamadım.ayrıca birçok veki ve parti başkanlarıyla 10 larca tel konuşması yaptım.benim bu çabamın kat ve kat üzerinde çaba gösteren ve bu dava için kendini ortaya koymuş olan burhan işcan.emre gibi bir çok arkadaşımız var ama 2 elin parmakları kadarız.bu dava bir haksızlık davası olsaydı bir mesajda arkadaşımızın dediği gibi ankaraya en az 10 bin kişi giderdik.ben anlayamıyorum bu kayıtsız kalışlığı bir ptt hesabı açtık inanın tek bir kişi 50 lira yolladı.burhan bey ankaraya istanbula tv lere onlarca sefer gidip geliyor bütün maddi imkansızlığına rahmen emrede aynı şekilde el insaf.burhan bey maddi imkanı olsa {yol paraları sadece]haftada 2 3 kere tv lere çıkar.derdimizi anlatırdı.sanki nasrettin hocanın hikayesine benzedi bu durum.timur akşehire bir fil bırakır orada beslensin oyalansın diye:bu filden vatandaş çok rahatsız olur ve nasrettin hoca önderliğinde ahali timurlenk kin sarayına yola çıkar şikayet için saraya varırlarki hoca arkasında kimseyi göremez.oda bu zor durumdan dolayı timura tek kaldığı için şikayette bulunamaz vatandaş fil den çok memnun hayvan yanlız kaldı dişisini de yollayın der... demek istediğim ses var ama eylem yok toplumumuzun başına ne gelirse bu vurdum duymazlıktan geliyor inşallah bu seferki ankara seferi ses getirir se ağustos ayında amacımıza ulaşırız en azından ekim ayını garantiye alırız.

    Hatice Kahveci Özdemir

    YanıtlaSil
  137. Değerli Arkadaşlar


    Aşağıda madde madde yazdığım asıl gündeme getirilmesi gereken konuların sırasıyla mail lerde ve yüzyüze konuşmalarda dile getirilmesinde fayda olacağını düşünüyorum…

    1—Parlamanter ve komisyon üyeleriyle konuşmalarda..

    Anayasa ve insan haklarına aykırılık ÇEK in bir vadeli borçlanma aracı olduğu,vadeli çeklerin bankalara teminat olarak verildiği,ayrıca finans kuruluşlarında vadeler faizlendrilerek kullanıldığı…

    2—Medyaya…

    Cezaevlerinin aşırı dolu olmasının bir insanlık suçu olduğu,mahkemeler tarafından kanunda olmayan bir suçdan kıyasla ceza verdiği,yargıya baskı yapılarak(muharrem Sarıkaya nın 10haziran 2009 tarihli yazısı) Adalet Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda mahkemelere beraat verilmemesi için yazı çıkarılması…

    3—Anayasa Komisyonuna…

    Adalet Komisyonunda tartışılan çek yasası taslağının Anayasa ve AB uyum yasaları ve insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu,ayrıca cezaevlerindeki yoğunluğun insanlık suçu ve Anayasa ihlali olduğunu..

    4—Sağlık Bakanlığı ve Komisyonuna

    Cezaevlerindeki yaşanmaz koşulların tesbitini isteyerek,Adalet Bakanlığının uyarılması sağlanmalı,herhangibir olumsuz olaydan toplumun sağlığının korunması görevinin ihmal edilmesinin,bakanlık görevlilerinin AİHM ve Türk Adaletine hesap verecekleri başvuruların yapılacağını ve suç duyurusunda bulunulacağının anlatılması…

    5—Yargıtay 10. dairesi ve Yargıtay Başkanlığına

    Sarıkaya tarafından yazılan yazıda anlatılan taşradaki mahkemelere BOŞLUKTAKİ çek yasası nedeni ile beraat vermelerini engelleyecek bir yazı çıkarılarak anayasanın 138. maddesinin ihlal edildiğinin söylenmesi…

    6—HSYK ve Yargıtay Başsavcılığına…

    Muharrem Sarıkaya haberi delil gösterilerek cezanın devamını kanunda boşluk olduğu halde sağlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması..

    7—Muhalefet partilerinin grup başkanlarına

    Önümüzdeki sürece bakıldığında parlamento açısından yoğun ve sert geçeceği hatırlatılarak bu süreçten önce anayasa ve insan haklarına uygun bir çek yasasının ivedi olarak meclise getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin tekrar rica edilmesi..

    8—Kadından sorumlu bakana
    Şu anda uygulanan yasanın binlerce kadını ve çocuklarının sefalete sürüklenmesine neden olduğu,ve bu sefaletin tck ya ve anayasa ya aykırı bir yasayla devam ettirildiğinin anlatlması,bakanlıktan görevlerinin yerine getirlmesinin istenmesi…

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    BUGÜNE KADAR YAPILAN GİRİŞİMLER HAKLI OLDUĞUMUZU HERKESİ BİLMESİ VE SÖYLEMESİNE RAĞMEN SONUCA ULAŞAMADIĞIMIZ,ULAŞTIRILMADIĞIMIZI GÖZÖNÜNE ALARAK…

    BU KONUNUN GECİKTİRİLDİĞİ HER GÜN İÇİN SORUMLULARA MAĞDURLAR TARAFINDAN BİNLERCE ,ONBİNLERCE TAZMİNAT DAVALARI AÇILACAĞI,VE BU DAVALARIN HEPSİNİN YETKİLİLERİN ŞAHSINA OLACAĞINI ANLATAMAZSAK SİYASİLERİN DOĞRU BİR İŞ YAPACAĞI YOK…

    ŞAHISLARI HAKKINDA ONBİNLERCE SUÇ DUYURUSU VE TAZMİNAT DAVASI AÇILACAĞINI ANLARLARSA DOĞRU YOLA GİRECEKLERDİR..

    HİÇ BİR CEZA ÇIKMASA BİLE ONBİNLERCE İFADE VERMEYİ GÖZE ALACAKLARINI SANMIYORUM…VE BU BİZE TANINAN YASAL BİR HAK BUNU KULLANMAK ZORUNDAYIZ…

    MY WAY

    YanıtlaSil
  138. arkadaşlar site yine sessizliğe büründü bir ses verin korkutmayın bizi

    YanıtlaSil
  139. OLACAK İNŞALLAH
    Arkadaşlar sitede katılımı destekleyen yazılar oldukça az ama yaptığımız telefon görüşmelerinde katılım beklenen düzeyde olacak inşallah umutsuzluğa kapılmayalım sadece katılalım içimizden ben gitsem de gelmeyecekler diye düşünmeyelim bu sefer katılım olacak inşallah olması da gerekli zaten olmazsa içimizde ki umutlarda sönecek bu mücadele çok büyük kayıba uğrayacak inanalar inancını yitirecek katılanlar katılmaktan vazgeçecek geride kalanlar bu kayıplardan mücadeleden ümidini kesecek veya azalacak buda hepimize zarar verecektir.bu artık hem kendimiz hem de mücadelemiz için bir dönüm noktasıdır.adalet bakanı ile görüşme yapılmıştır hedefte başbakanla görüşme yapmamız yer almaktadır.ve bu mücadelenin artık bir özgüvene ihtiyacı vardır.bu özgüvende katılımla gerçekleşecektir.katılım olmazsa bu özgüven hepimizin içinden ya eksilecek yada yok olacaktır ben bu duyguyu kaybetmek istemiyorum ve sadece bu duygu için bile olsa yarın nasipse ankara da olacağım eğer katılım olmazsa gelenlerle vedalaşıp artık bu mücadelede aralarından ayrıldığımı kendilerine söyleyeceğim ama yok katılım olursa bu özgüvenle herşeyi başaracağımızdan yılmadan daha azimle yolumuza devam edeceğimizi ve yarın elimizden ne geliyorsa onu yapacağımızdan şüphem yoktur.gerisi bizlere kalmış inşallah bu duyguyu kaybetmeyiz....

    YanıtlaSil
  140. KIYMETLİ DOSTLARIM VE KARDEŞİM ADMİN;

    YARIN (11.AĞUSTOS 2009) MECLİS TATİL OLMASINA RAĞMEN TOPLANIYOR.

    İNSAN DÜŞÜNEN VARLIKTIR. ÖYLEYSE HEPİMİZİ DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM.

    TATİLDE MECLİSİN TOPLANMASINA SEBEP NEDİR.?

    YARIN TARTIŞILICAK YASANIN ACİLİYET ÖNEM VE DERECESİ NEDİR.

    ÇIKACAK YASA KİMLERİ MEMNUN EDECEK VE KİMLERİ MEMNUN ETMEYECEKTİR.?

    YOKSA MECLİS BAŞKA BİR SEBEP İÇİNMİ AÇIK TUTULMAK İSTENMEKTEDİR.?
    AÇILIM İÇİN YOL HARİTASININ BU KONUDA ETKİSİ OLABİLİR Mİ?

    EKİM AYINDA MECLİS AÇILACAĞI SÖYLENMİŞTİ. BENDE SİZLERE O ZAMANA KADAR HAZIRLANALIM DEMİŞTİM. HATTA BİR YOL HARİTASI BELİRLEMİŞTİM.
    DAHA ÖNCELERİ DE GÜNDEMİN SIKSIK DEĞİŞTİĞİNİ, DEĞİŞECEĞİNİ BEKLENTİLERİN BOŞA ÇIKABİLECEĞİNİ DE BELİRTMİŞTİM.

    GÖRÜLD Kİ; BAŞBAKAN IN İKİ DUDAĞI ARASINDAN YENİ BİR EMİR ÇIKTI VE MECLİS ACİL TOPLANIYOR.

    TOPLANACAK MECLİS, MECLİSİN NE KADARIDIR?

    DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLARAK BİLDİRDİĞİM, KÜRESEL SEÇMENLERİN İKTİDARLA OLAN BAĞLANTISINI VE YEREL SEÇMENLERİN BU DANIŞIKLI DÖVÜŞTE NASIL ROL ALDIKLARINI ANLATTIĞIM YAZIMDA DA BELİRTTİM.
    GENEL AF ÇIKMA İHTİMALİNİN YÜKSEK OLMASINA KARŞIN, TOPLUMUN İKNA EDİLMESİ ŞART DEDİM.

    BİZİM ÇEK YASASININ ÇIKMASININ ÖNÜNDEKİ ENGELİ DE ANLATTIM VE BU KONUNUN BİTMESİ BAŞBAKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDADIR DEDİM. ANCAK BU İKİ DUDAK ARASINDAN BİR EMRİN ÇIKMASININDA BİZİM VARLIĞIMIZI GÖSTERMEMİZE BAĞLI OLDUĞUNU DA SÖYLEDİM. ÖRNEKLERİNİ DE ANLATTIM. GİDEN İSTİYOR VE ALIYOR DEDİM.

    YanıtlaSil
  141. BİR TATLI SÖZ.

    BİR TEBESSÜM

    BİR YUDUM SEVGİYLE.

    MERHAMET DİLEMEYE GİTMİYORUZ.

    ONURLU VE VAKUR.

    HAKKIMIZI İSTEMEYE GİDİYORUZ.

    ŞUNU İYİ BİLİN Kİ;

    BEKLENİYORUZ.

    ÖYLEYSE NİYE BEKLİYORSUNUZ.

    YARIN SABAH 09. DA MECLİSE DİKMEN KAPISINDAN GİRECEK HERKES. TEK TEK. KİMSE ÇEK MAĞDURU OLDUĞUNU SÖYLEMEYECEK.
    BAHÇEYE GEÇİLECEK
    VE HER KES KENDİ MİLLET VEKİLİNİ ZİYARET EDECEK.
    ANA BİNA ÖNÜNDE NAKLEN YAYIN ARAÇLARI VAR
    ÖNÜNDE TOPLANILACAK, BENİ ORDA GÖRDÜĞÜNÜZDE.

    GENEL KURULA GİRECEĞİZ. VE İŞİ BİTİRECEĞİZ.
    BAHÇEYE KADAR KİMSE KİMSEYİ TANIMAYACAK. ÇEK MAĞDURLARI YOK. ZİYARETCİLER VAR.
    SELAMLAR burhan işcan

    YanıtlaSil
  142. MAŞALLAH BURHAN BAŞKAN
    İnşallah arkadaşlar yarın başkanımızın dediği gibi genel kurula gireriz ve olay yerinde konuşmalara vekillerin görüşlerine ve görüşlerimizi gündeme getirmelerine şahit oluruz işimiz inşallah maşallah ve katılımla gerçekleşecektir.bu akşam yola çıkıyorum BURHAN başkanım inşallah yarın mücadelemiz için vedalaşmaz kucaklaşırız ondan sonrada maşallah biz buyuz deriz

    YanıtlaSil
  143. Değerli Arkadaşlar; eleştirelim eleştirmesinede, yapılanları ve çekilen emekleride görelim. Biz kendi adımıza neler yapmışız birde onu görelim. Bugüne kadar emeği geçen arkadaşların emeklerini inkar etmeyelim. Katılalım; katkıda bulunalımda, eleştirmeye hakkımız olsun. Bu siteyi takip edipte; nimetlerinden yararlanıpta, sonuçlarından yararlanıpta parmağını dahi kıpırtatmayanlar olmuştur. Onlar dahi; yarın öbürgün çıkacak olan olumlu sonuçlardan yararlanacaklardır, öyle değilmi. Başka diyecek birşey bulamıyorum. Herkese en derin saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  144. ankara'ya giden arkadaşlara başarılar dilerim...
    kalbimiz onlarla...

    YanıtlaSil
  145. arkadaşlar merhaba
    ankaradaki arkadaşlardan haber varmı

    YanıtlaSil
  146. arkadaşlardan haber alabilen varmı umarım her şey gönüllerince oluyordur allah razı olsun hepsinden

    YanıtlaSil
  147. sn arkadaşlar

    ankara ya giden arkadaşlar şu an için mecliste ve görüşme yapıyorlar...görüşmelerinin sonuçlarını kendileri daha ayrıntılı yazarlar geldiklerinde...

    my way

    YanıtlaSil
  148. ANKARDAKİ ARKADŞALADAN HABER NE ZAMAN GELİR CEZA EVİNDE ABBAMA HABE RYOLLİCAM

    YanıtlaSil
  149. arkadaşlar ankaradaki arkadaşlardan bir haber varmı...

    YanıtlaSil
  150. Arkadaşlar sitede ses yok. Ankaradan haber yokmu Allah Aşkına

    YanıtlaSil
  151. ankarada 10 kişiymişler. burhan bey ve diğerleri sadece chp gurubuyla görüşmüş. arkadaşlar bize küsmüş. burhan bey artık konuyla ilgilenmeyeceni söylemiş. ankaradakiler bile katılşmamaış. telefonlara çıkmıyorlar. burhan bey telefon açana kızıp kapatayor.

    YanıtlaSil
  152. burda herkes yorup yapıyor yine bir yorum yapılmış burhan bey ilgilenmeyecemiş... birde burhan beyden dinleyelim gercekten öylemi ankarada ne oldu ne bitti ne olaçak bunları burhan beyden riça ediyoruz saygılarımla

    YanıtlaSil
  153. Bugün; herkes yorgun, yarın zannederimki, ilgili arkadaşlarımız gerekli değerlendirmeyi yapacaklardır. Tüm imkansızlıklara rağmen; bugün Ankara'da mücadeleye devam eden arkadşlarımızı kutluyor, emeklerine; yüreklerine sağlık diyorum. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  154. SAYGI DUYULACAK İNSANLAR

    Burhan bey, Emre bey, Hatice Hanım ve ismini bilemediğim birkaç YÜREKLİ arkadaşlar..

    Sizler, bu zulmün mağduru, durumun farkında olan belirli bir sayıdaki insanın ve sessiz çoğunluğun (pasif olanları kastediyorum) akıncılarısınız..

    Bir şeye çok itibar ederim.. Görülecek bir işimde, bir başkasının sonuç istediğim gibi olsun olmasın şayet iyi niyetli, yürekten bir çabası var ise bu çabası inanın sonuç almaktan çok daha benim için değerlidir..

    Ama inanın siz zaten sonuç aldınız.. Çabalarınız bu yüzden bizim için çok ama çok değerli.. Sizlerin FEDAKAR çabaları ile bugün Toplum Vicdanında BU ZULMÜN FARKINA VARILDI.. Zira, Toplumun bu zulümden haberdar olduğunu zalim kimselere de (yasa, yasa koyucu vs) FARKETTİRDİNİZ, FARKETTİLER.. Hem de arkanızda birkaç YÜREKLİ insanla..

    Ve bu ayıbın, ayıplarının farkına varanlar zulümde ısrar edemeyecekler..

    (Akademik ve Hukukçu üstatlarımızın katkılarını ise hiç unutamayız.. Ve hiçbir çaba bir diğerinin değerini eksiltemez )

    Bizim oralarda bir söz var; “güttüğü üç oğlak ıslığından geçilmiyor..”
    ISLIĞINIZA SAĞLIK.. arkanızda binlerce oğlak varmışçasına çıkardığınız ıslığınıza nefesinize sağlık.. (var aslında ama şu sıralara uyuyorlar, topluca hapiste uyanacaklarını bilmeden..)

    Dün ki Ankara çabanıza da sadece şükran duygularımı ifade ederim..

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  155. Sn Arkadaşlar


    Hepimizin bildiği gibi Gaziantep 1.ağır ceza mahkemesi tarafından verilen 3167 sayılı kanunla ilgili lehimize bozma kararının adalet bakanlığının aleyhimize kanun yararına bozma talebinden sonra Yargıtay 10.dairesi tarafından bozuldu ve aleyhimize yeknesaklık sağlanmış oldu…ve bu bize geçte olsa muharrem Sarıkaya tarafından 10.06.2009 tarihinde yazılan yazıdaki hükümet Yargıtay dan yardım istedi ve Yargıtay mahkemelere yazı gönderdi dediği haber de adalet bakanlığının görüşü anlatılıyordu…ve istediklerini başardılar ve rica ile 10.daireye bu kararı bozdurdular…yani görüşleri bu yöndeydi..bunu artık kavramalıyız…

    Konunun başka bir yönü de Yargıtay başkanı tarafından yapılan açıklama…hatırlarsanız bu suçtan ceza verilemeyeceğini sayın gerçeker açıklamıştı….ayrıca adem sözüer başta birçok dekanla yapılan görüşmelerde bu suçtan 01.01.2009 tarihinde önce ceza verilemeyeceğini fakat kendilerinin söyledikleri görüş Yargıtay dan çıkanın ise KARAR olduğunu dile getirdiler..adalet komisyonu başkanı da aynı görüşte olmasına rağmen defalarca hükümet böyle istiyor dedi…buradaki ince nokta şu idi :

    Eğer bu ceza CGK ya gitse idi bozulması çok yüksek bir ihtimaldi ve karar lehimize çıkacaktı bunu engellemenin yolu sessizce 10. dairede bu konuya sünger çekmekti…ve bunu gayet kurnazca başardılar…ve bu süreçte bizlere siyasetçi ayak oyunlarını gayet güzel bir kere daha gösterdiler…burada bir ümidimiz vardı CGK fakat onun da önünü kapattılar neden mi?

    Adalet bakanlığı tarafından kanun yararına bozulan kararlara mahkemeler direnemiyor ilgili yasayı CMK 309 aşağıya üzülerek kopyalayacağım…fakat bence yapmamız gereken bu andan itibaren haklı mücadelemizi resmi dilekçelerle sürdürmeye devam etmek…

    KANUN YARARINA BOZMA
    Madde 309 - (1) Hâkim veya mahkeme tarafından verilen ve istinaf veya temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar veya hükümde hukuka aykırılık bulunduğunu öğrenen Adalet Bakanlığı, o karar veya hükmün Yargıtayca bozulması istemini, yasal nedenlerini belirterek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak bildirir.
    (2) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bu nedenleri aynen yazarak karar veya hükmün bozulması istemini içeren yazısını Yargıtayın ilgili ceza dairesine verir.
    (3) Yargıtayın ceza dairesi ileri sürülen nedenleri yerinde görürse, karar veya hükmü kanun yararına bozar.
    (4) Bozma nedenleri:
    a) 223 üncü Maddede tanımlanan ve davanın esasını çözmeyen bir karara ilişkin ise, kararı veren hâkim veya mahkeme, gerekli inceleme ve araştırma sonucunda yeniden karar verir.
    b) Mahkûmiyete ilişkin hükmün, davanın esasını çözmeyen yönüne veya savunma hakkını kaldırma veya kısıtlama sonucunu doğuran usul işlemlerine ilişkin ise, kararı veren hâkim veya mahkemece yeniden yapılacak yargılama sonucuna göre gereken hüküm verilir. Bu hüküm, önceki hükümle belirlenmiş olan cezadan daha ağır olamaz.
    c) Davanın esasını çözüp de mahkûmiyet dışındaki hükümlere ilişkin ise, aleyhte sonuç doğurmaz ve yeniden yargılamayı gerektirmez.
    d) Hükümlünün cezasının kaldırılmasını gerektiriyorsa cezanın kaldırılmasına, daha hafif bir cezanın verilmesini gerektiriyorsa bu hafif cezaya Yargıtay ceza dairesi doğrudan hükmeder.
    (5) Bu Madde uyarınca verilen bozma kararına karşı direnilemez.

    CMK 309 .son fıkra bunu ne t olarak anlatıyor sanıyorum beraat veren mahkemelerin direnme şansı artık yok…

    my way

    YanıtlaSil
  156. Yargıtay başkanı vadeli çekin suç oluşturmayacağını söylemesine rağmen, yargıtay ilgili ceza dairesenin bu cezayı kaldırmaması bir çelişkidir. Artık ilk çözüm yeri meclis daha da önemlisi hükümettir.EKİM DE meclisin açılmasında çek kanunun gündeme geleceği kesindir. lehimize
    bir düzenleme yapılacağından ümitliyim.

    YanıtlaSil
  157. Sayın MY WAY
    Aşağıdaki satırlar sizin üstteki yazınızdan..
    “..Eğer bu ceza CGK ya gitse idi bozulması çok yüksek bir ihtimaldi ve karar lehimize çıkacaktı bunu engellemenin yolu sessizce 10. dairede bu konuya sünger çekmekti…ve bunu gayet kurnazca başardılar…ve bu süreçte bizlere siyasetçi ayak oyunlarını gayet güzel bir kere daha gösterdiler…burada bir ümidimiz vardı CGK fakat onun da önünü kapattılar neden mi?..”
    Ben hukukçu değilim ama işletmede hukuk okudum, ilgim ve aşinalığım da var.. ‘Bilirim’, biliyorum anlamında demiyorum.. Sizin hukukçu olup olmadığınızı da bilmiyor ve iyi niyetle bazı sorular sormak ve açıklamalar yapmak istiyorum.. Zira ‘bilgi kirliliği’ bazen esasa ve amaca zarar verebilir..
    1. Eğer CGK gitse idi diyorsunuz.. Yani gitmedi anlamı mı çıkarıyorsunuz?..
    2. Bildiğim kadarıyla iç hukuk yolları şöyle; yerel mahkemenin kararının aksine Yargıtay’ın ilgili dairesince verilen bozma ve onama kararına, yerel mahkemenin uymayıp kendi kararında ısrar etmesi halinde dosya bu suretle Yargıtay CGK.na gitmektedir..
    3. Şu halde; Gaziantep 1.Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay 10.Ceza Dairesinin bozma kararına uymuş mudur?
    4. Benzer bir aykırılıkta Markalar Kanununda yaşanmakta.. Yargıtay 7.Ceza Dairesi yerel mahkeme tarafından verilmiş bir cezayı, ilgili kanununun ceza içeren hükümlerinin tıpkı 3167 s.kanun gibi 31.12.2008 tarihine kadar TCK ya uyumlu hale getirilmediği gerekçesiyle (son derece net ve tam bizim istediğimiz gibi bir hukuki gerekçe ile) verilen cezayı bozmuştur.. (Bu bir içtihat niteliğindedir)
    5. İşte burada da cezada yeknesaklık bozulmuştur..
    6. İki farklı dairenin iki farklı kararı var ve bildiğim kadarıyla bu ihtilaf CGK da karara bağlanacak bir husustur
    7. CGK.na giden bir dosyanın görüşülmesinde ise ilgili daireden hiçbir üye (10.daire) görev almıyor..
    8. Bu bilgilerde hata yoksa ve Gaziantep 1.Ağır Ceza Mahkemesi kararında ısrar etmiş veya edecekse halen CGK.na giden yol açıktır..
    9. Sonuç olarak konuyu bilen bir avukatın bilgisine ihtiyacımız varken, bu yol kapanmış demek doğru olmaz kanaatindeyim..
    Mücadele devam ediyor.. Biz çok güçlüyüz, çünkü haklıyız.. Biz mağdur ve zayıf durumdayız, çünkü kanunlar (hukuk değil) ve kanun yapıcılar, kanun adamları kurulu düzeni değiştirmek yönünde ya duyarsız ya da angajmanlarını aşamıyorlar.. Ama zafer hakkın ve haklının olacaktır
    Saygılarımla
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  158. anlaşılmayan bir durum var aylardır anlatılıyor verdiğin çekin karşılığı cıkmadıysa 2 seceneğin var ya bu parayı bulaçan ödeyecen yada o para gün sayısı kadar hapisle cezalandıralaçan bu kanun değişmez çünki bankalar istemez ve böyle gelmiş böyle gider bu arada ne yapıldı iyileştirme olarak hapis cezası 5 yıldı 3 yıla indirildi başka yapaçak bir şey yok bunu herkes söylüyor ama biz hala kendimizi kandırıyoruz mart mayıs haziran temmuz ağustos ekim daha aylar çok var bu kanun hasırlandı ve iş bitti ekimde aynen gececek başka şansı yok şimdi yeni ceza evleri bitmek üzere en azz 250 bin kişi alır oralar herkes rahat olsun bu böyledir arkadaşlar

    YanıtlaSil
  159. Sn my way benim ve Sami Kal'ın dosyası suan CGK'da ayrıca anayasa mahkemesine konu mart 2009/28 dosya nosu ile gitti.

    Süreki bunu verguluyorum fakat ısrarla siyasilerden medet umuluyor. Odaklanmamzı gereken tek yer CGK ve anayasa mahkemesi ile barolar. Bunca emek barolara harcansaydı piyasadan ses getirilirdi fakat kimsenin konudan haberi dahi yok.

    YanıtlaSil
  160. Sn Muarat Yalçın

    Yazdıklarımda dayanağım CMK 309 maddesinin 5.fıkrası bu nu yukarıya kopyaladım ve bu maddeden bozulan karara direnilemeyeceği yazılı…

    Ayrıca markayla ilgili konu çok farklı dayandığı madde TCK 5 olsada markanın 31.12.2008 öncesi bir kanunu yoktu ve cezalar BAKANLAR KURULU KARARIYLA veriliyordu..

    Suçta ve cezada kanunîlik ilkesi
    MADDE 2. - (1) Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.
    (2) İdarenin düzenleyici işlemleriyle suç ve ceza konulamaz.
    (3) Kanunların suç ve ceza içeren hükümlerinin uygulanmasında kıyas yapılamaz. Suç ve ceza içeren hükümler, kıyasa yol açacak biçimde geniş yorumlanamaz.

    Yukarıda tck 2.madde 2. fıkrası net….idarenin düzenleyici işlemleriyle suç ve ceza konulamaz…diyor ve bunun kıyas yapmaya ve ya arkası dolanılarak uygulamaya açık tarafı yok..ve bundan hemen düştü…tıpkı TCK daki diğer aykırılık oluşturan tüzel kişilere ceza verilemez de olduğu gibi….

    Fakat çek te durum farklı 3167 sayılı kanun var ve duayen olan ceza hukukçularının da söylediği gibi TCK 52. maddeye açık aykırı olduğu halde kıyasla ceza veriliyor…zaten bizim iddia mızda bu değil mi?

    CGK ya gelince dosya sorgu bölümünden görebildiğimiz üç tane dosya 3167 ile ilgili zaten var…bunlar 2009/11---2009/59 ve 2009/100 nolu dosyalar…2009/11 itiraz kabul olarak 05.05.2009 tarihinde sonuçlandığını arkadaşlarımızın çabası neticesinde öğrendik fakat geliş nedeni TCK 5 ile ilgili değildi ve gerekçeli kararına bir türlü ulaşamadığımız için genel olarak yasa maddesinin incelenip incelenmediğini öğrenemedik…benim anlatmaya çalıştığım kısaca cgk ya giden ve üzerinde durduğumuz direnme ile önceden giden bir dosya var mı bilmiyoruz fakat Gaziantep dosyasına direnmenin olamayacağını CGK nun 309 maddesine dayanarak yazdım…umarım önceden CGK ya çıkan ve bizim göremediğimiz bir dosya vardır…

    İlginize teşekkürler

    My Way

    YanıtlaSil
  161. DOSTLARIM;
    SAYGIDEĞER DOSTUM ACİL DEMOKRASİ;

    Dün hakkında değerlendirmelerime geçmeden önce sabahki yazıma değinmek istiyorum. Yine bir yazışmada bana yaşdaş olduğunuzu yazmıştınız. Yazılarınız ve yorumlarınızda da yakın fikirlerde yoğunlaşmamızı ben buna da bağlıyorum. Bu yazımdaki soruları da sizden başka ( şu ana kadar ki yorumcular itibari ile) doğru olarak cevaplayacak kimse de göremiyorum. Yoksa size karşı başka bir duygu hissederek sorduğumu hiç ama hiç zannetmeyin.

    TÜRKİYEYİ ÖDEDİĞİ VERGİLERLE BESLEYEN İLLERDE ESNAFI KADERİNE BİLE TERK ETMEK LUTFUNDA BULUNMAYIP EN BÜYÜK DÜŞMAN BELLİYENLER
    DOĞUYA BU YATIRIMI NERDEN GELEN PARAYLA YAPICAKLAR
    HADİ YAPTILAR DİYELİM İŞİ NERDEN ALICAKLAR
    ONUDA AYARLADILAR MI ACABA

    Bu sorular yüzünden.
    Düne gelince;
    Dün 12 kişiydik, çözülme ve firelerle 9 kişi kaldık. Benim gayem başkaydı. Bu dokuz kişiyle meclise girmekten başka çare kalmadı. Tek CHP gurubundan kabul gördük. CHP Gurup Başkanvekili Sayın Süha Okay tarafından kabul gördük. CHP Mersin Milletvekili Adalet Komisyonu Üyesi Ali Rıza Öztürk’ün de bulunduğu bir toplantı yaptık. Sorunları bildiklerini her gün yüzlerce mail aldıklarını, bu durumun kendilerini zorladıklarını anlattılar. Arkadaşlarım ban kızacaklar şimdi ama yine söylemek zorundayım. Ezberleri tekrar ettiler. Kendileri de bildiklerini söylediler. Ben iki soru sordum. Genel affı sordum. Şaşırarak yok öyle bir şey dediler. Şaşkınlıklarından cevabımı aldım. Diğer sorum finans sektörü ile ilgiliydi. Rahatlıkla yasanın önündeki tek engelin bu olduğu cevabını aldım. Diğer sorularım kendilerinin bu hususlardaki tutumlarıyla ilgiliydi. Danışıklı döğüşün izlenimini edindim.
    Daha sonra gurup toplantısına katıldık. Burada Murat Yalçın dostumun bana gönderdiği dökümanı kodamanlardan itibaren ilgililere dağıttım. (MURAT Bey; yazınız ve bana gönderdiğiniz yazılar için şükranlarımı sunarım. Katkınız için de) Sayın Baykal, Kılıçdaroğlu ve Sav gibi başkanlar başta tüm milletvekilleriyle konumuzu görüştüm.
    Genel durum şöyle; AKP yasayı meclise getirdiğinde, ve cezaların içinde olmadığı görüldüğünde( Kendilerine bu konuda tamam denilmiş fakat sözlerin tutulması hakkında tereddütleri var.) mecliste lehimize çıkması için söz verdiler.
    Bayan arkadaşlar Sayın İyimaya ile görüşmemi istediler. Kendilerine bunu yapamayacağımı söyledim. Çünkü bana söyleyeceği şeyleri tahmin ediyordum. Kendime sen laftan anlamazmısın dedirtmek istemedim. Çünkü bana önerilerini yerine getiremedim. Nitekim arkadaşlarda, “ben başkanınıza gerekeni söyledim” cevabıyla geri geldiler.

    YanıtlaSil
  162. DURUM DEĞERLENDİRMEM
    1-Sorunlarımız meclisteki bütün milletvekillerince açık ve net bir şekilde bilinmektedir.
    2-Hükümet’in çekinceleri vardır. Bu çekinceleri yok etmek için finans beklentisi vardır. Bu beklentisi gerçekleşme aşamasındadır.
    3-Küresel Seçkinlerin de şu anda çok büyük beklentileri vardır.(bu husus bizim için çok önemlidir). İktidar bu yüzden yerel seçmenlerden bazılarıyla danışıklı dövüş paktı yapmıştır.
    4-Hükümetin IMF beklentisi yoktur. Bu açığı kapatmıştır.
    5-Yeni beklentilerden elde edilecek finansla ülkenin bir çok sorunu çözülecek gibi görülmektedir.
    6- Genel AF konusu hala gündemdedir.
    7- Hükümet BANKALARA VE FİNANS SEKTÖRÜNE karşın bizim mitingler yapmamızı beklemektedir. Lobisel faaliyetlere devam etmeliyiz.
    Bunun için kendi örgütümüzü daha akılcı ve sağlam olarak tesis etmeliyiz. Başkan ve sözcüler belli olmalı. Finans hususumuz dikkate alınarak, kaynak yaratmalıyız.
    Daha önceki önerilerim de dikkate alınmalı.
    8-Hepimizin tanıyacağı, KARARLARINA UYACAĞI TEŞKİLAT ACİLEN KURULMALI, ve SÖZDE OLMAYAN BAŞKANI ACİL DUYURULMALIDIR. Zira ben artık 10 kişiye bile başkanlık edemiyorum.
    9-Basında her gün yerimiz olmalı. SİZİ son bir kere gücünüzü gösterin diye çağırmıştım. Bu bir miting olmalıydı. Meclis bahçesinde miting olmayacağını bende biliyorum. Bu adresi vermemdeki sebep yine katılımda şüphemdir. Gelenle ne yapılabilirse onu yaparım amacındaydım. Öylede oldu. YANİ BİR BÜYÜK MİTİNG YAPMAMIZ ÇOK ŞART.
    10-Sitelerimiz devamlı gözetim altında. İçimizde değişik amaçlı kişiler var. Bu yüzden teşkilatın önemi çok büyük. TEŞKİLAT BÜTÜNLÜĞÜNÜN HEM GÖRÜNTÜ, HEM DİSİPLİN, HEMDE DIŞA VERDİĞİ MESAJLAR AÇISINDAN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK.
    Üzerinde hassasiyetle durulması gerekir.
    11-BEN KURTARICI DEĞİLİM. Sadece sentez ve analiz yapma açısından bazı tecrübelerim var. Mücadelelerim sadece ÇEK mağdurluğu konusunda da değil. Bu yüzden komplike bilgiye ihtiyacım var. ÖNEMLİ OLAN BİLGİ DEĞİL İLGİDİR. Bu bilgileride internette bulabiliyorum. Bu doğrultuda tecrübemle ve cüretimle hareket ettim. Kahraman olma gibi bir beklentim hiç yok. Allahın cihat ayetlerinin gereğini yapıyorum o kadar. Yani mükafatımı veya cezamı verecek makam çok büyük. Yani kendimi kurtarıyorum.
    12-Eleştirmek, ve eleştirilmek güzel şeylerdir. İnsanları olgunlaştırır. Hatalardan uzaklaştırır.
    YARGI ve İNFAZ aynı anlama gelmez. İşte; “arkadaşlar yıne meclısde kımle oturup cay kahve içtıler acaba kurufasulyede ismarlayan oldumu” bunun gibi. Bu eleştiri değildir.
    Buna kızmak gerekir. Lakin ben acıyorum. Bu şahsa acıyorum. Müslümansa , Müslüman değil FİTNECİ, İnsansa hümanist değil. Allah ıslah etsin.
    13-Adaletten ve yargıdan hiç beklentiniz olmasın. Nedenini hep anlattım

    DÜŞÜNELİM. TARTIŞALIM. LAKİN HALA HAPİSTE ARKADAŞLAR DOSTLAR VAR. LÜTFEN ACELE EDİP KARAR VERELİM.
    Saygılarımla Burhan İşcan

    YanıtlaSil
  163. dostlarım yargıdan umdu şimdilik kesin. HÜKÜMETLE YARGI ARASINDA SORUNLAR OLDUĞU MÜDDETCE YARGI HİÇ BİR ZAMAN HÜKÜMETİ RAHATLATMAZ. YARGITAY BAŞKANI GÖRÜŞ BİLDİRDİ DİYE CEZA DAİRELERİNE EMİR VERDİ ANLAMI ÇIKARILAMAZ.
    BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  164. Sn 13.46 da yazan arkadaş


    Daha önce defalarca yazdığım gibi bu konunun yüksek yargıda (10.daire) olumsuz sonuçlanmasının sebebi bana göre (dayanak Muharrem Sarıkaya yazısı ve yaşanan süreç) hükümetin baskısı…diyeceksiniz ki hükümet neden bu konuda baskı yapsın?

    Gene daha öncede defalarca yazdım bütçesinde kesilecek trafik cezalarını ve bundan gelecek parayı yazan hükümet elbette bu suçtan dolayı hazinesine aktarılacak adli para cezalarından vazgeçmeyi istemedi ve istemeyecek…sonuçta hep savunduğumuz bu adli para cezalarından sadece maliye bakanlığı faydalanıyor…zaten onun için yeni taslakta üst sınırı 150 bin lira yaptılar…ve bu yatırılan adli para cezaları ciddi bir kaynak….hele hele bu kriz ortamında.

    Madalyonun öbür yüzü ise diyelim ki yüksek yargı boşluk var dedi ve ceza verilemez dedi…bu 3167 sayılı kanundaki cezanın tümden düşmesine neden olacaktı ve geçmişe yönelik yatırılan para cezaları için geri istenmesi durumunu doğuracaktı,muhtemelen bu paralar hazine tarafından geriye ödenme durumunda kalınacaktı…işte bunun için zaten hükümet yargıdan yardım istedi..yoksa bu el kaldıranların hepside bu cezanın adil olmadığını en az sn adem sözüer kadar iyi biliyor…kişisel tel konuşmalarında hepsi bu cezanın kanunsuz olduğunu da dillendiriyor ve söylüyor….

    Konunun diğer bakılması gereken bölümü yargı…hiç şüphesiz yargı kanunlara göre karar verir ve şu andaki kanun 52.maddeye aykırı olduğundan dolayı ilga olmuştur…bunu konuyu okuyan herkes görüyor…fakat 10.daire seviyesinin üstünde olan CGK da bu ele alınırsa bir yere ulaşma şansımız olacak…bunun sağlanması da haklarımızı sonuna kadar dilekçe ile kayıtlara geçirerek istemeye devam etmek…ayrıca meclis ekimde açılacağına göre daha erken eylül göreve başlayacak yargı üzerinde yoğunlaşmalı ve haklarımızı en azından bildiğimizi anlamalarını sağlamalıyız…ekimde meclis konusunda ne yapacağımıza bu bir engel değil..

    KISACA YAZDIKLARINIZA AYNEN KATILIYORUM VE SN SAMİ KAL VE SİZİN DOSYALARINIZIN CGK DA GÖRÜŞÜLECEĞİNİN KESİN OLMASINI ÜMİT EDİYORUM…ÇÜNKÜ CGK SORGU BÖLÜMÜNDE SADECE 3 DOSYA GÖRÜNÜYOR…

    TEŞEKKÜRLER

    My Way

    YanıtlaSil
  165. SADECE MSN DE KONUŞMAKLA BU İŞ OLMAZ, GELEMİYORSAN 1 KİŞİYİ YOLLARSIN, PARAN YOKSA AMENNA ANLARIM, ANKARADA OLUPTA GELMEYENLERE ZATEN HİÇ LAFIM YOK ONLAR ZATEN HİÇ KONUŞMASINLAR BENİ DE KONUŞTURMASINLAR, 10 KİŞİYLE HİÇBİR ŞEY OLMAZ, İÇERİDEKİ İÇERDE KALIR BİZİMDE ZAMANIMIZ GELDİĞİNDE İÇERİ GİRERİZ.

    BU SİTEYE SON YAZIŞIMDIR. MSN DEN DE HERKESİ SİLDİM. MSN DE ZAMAN HARCIYACAĞIMA ÇIKAR YOL BULMAYA ÇALIŞIRIM...

    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  166. Bir Öneri:
    Olabildiğince fazla çek mağduruna ulaşabilmek için bölgemizdeki Asliye Ceza mahkemelerinin duruşma günlerindeki
    Çek dava listelerine bakalım ve çek davalılarına oluşumdan
    bilgi verelim.

    YanıtlaSil
  167. Sn my Way ; CGK dan tarafımıza gelen yazıda dosyanın şişli 5. adliyeden görüşülmek üzere istendiği yazıyor.Yazı suan avukakatta CGK nosunu veremiyorum, daha sonra alırım. Fkat buna artık bir karar vermek zorundalar.Nihayetinde hukuk kurallarını hiçe sayarak yorumda bulunmaları adaleti tümden zedeleyecektir.

    Ayrıca anayasa dosya nosu 2009/28 , tel açıp sorabilirsinizde, oldukça yardımcı oluyorlar.

    Bizim sıkıştırmamız gereken baştan beri Barolar olmalıydı, emek veren arkadaşlar kızmasın ama baştan beri strateji yanlıştı.

    Ben hegün anayasa mahkemesine mail atıyorum, buna barolarıda ekliyecem. Sizde atarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  168. bende bir kriz buna bağlı olarakda çek mağduruyum ben ve benim gibi yüzbinlerce çek mağduru var bizler borçluyuz suçlu değil borcumuzunda sonuna kadar arkasındayız bizlere zaman gerek hapse girmek çözüm değil bizlerin yaşamaya ihtiyacı var devletimizin bize sahip çıkması gerekiyor bizleri bankalara yem etmemeli yeteri kadar yıllarca sömürüldük zaten devlet vatandaşını bu zamanda korumayacakta ne zaman koruyacak bizler vatan haiini değiliz iş yapmak istiyen istihdam sağlayan vergisini vermek isteyen yatırım yapan insanlarız bunlar kötü birşeyse biz kötü bir şey yaptık vede cezası neyse razıyız yok değilsede çözüm vede acil çözüm istiyoruz kendi vatanımızda kaçakçı gibi yaşamak istemiyoruz çalışıp yeni iş kurup iş aş verip istihdam sağlayıp devletimize vergi vermek istiyoruz..
    Arif

    YanıtlaSil
  169. arkadaşlar ekim ayına kadar izlenecek yol ve yapılması gerekenlerle ilgili herkes yaşadığı şehirde budurumu yüzyüze tartışsa sonra genele dönüştürsek.ben İstanbuldan yazıyorum odalardan destek alabilmek çok önemli

    YanıtlaSil
  170. sayın myway sayın cüneyt herkese iyi akşamlar ben ayça

    daha öncede yazmıştım ben tekrar aranıza katıldım diye fakat kimseden cevap alamadım 5 ay yoktum malum durumdan dolayı allaha şükürler olsunki yine evimdeyim çek kanunuyla ilgili son gelişmeler neler acaba evvelsi gün tv'de birşeyler konuşulmuş sanırım bir bilginiz varmı

    ayça

    YanıtlaSil
  171. ÇEK MAĞDURU SAYISI NEYİ İFADE EDİYOR?
    Sayın admin sorunuz çok güzel bu soruya cevap vermeden geçemedim aslında yazmamayı düşünüyordum ama geçmişteki yaşadığım mücadelenin hatırına yazma gereksinimi hissettim.ilk önce şöyle başlayım cevabıma çek mağduru sayısı çek mağduru sayısını ifade ediyor çünkü zihinlerde her karşılıksız çekten yatan kişi mağdurdur anlamı yer almıyor.bunun içinde mücadele eden aktif sayı önem arz ediyor.birde bende dün ANKARA daydım şunu belirtmeliyim ki sayın hakkı süha okay ve sayın ali rıza öztürk genel af konusunda boşa ümitlenmeyin yakın bir zaman da gündem de değil dediler birde olası bir af çıkarsa bu da sadece açılımla ilgili olabilir yani genel af diye bir şey bu aşamada gözükmüyor dediler.konumuzla ilgili çek yasası sorularımıza da kanunun meclis gündeminde olmadığını akp nin kesinlikle hem 3167 yi uygulamaya devam etmek istediğini hem de yeni kanun da hapis cezası uygulamasının yer alması gerektiğini düşündükleri tasarıyı geçirmek istediklerini söylediler.muhalefet olarak sayın ali rıza öztürk şahsı adına değil chp adına buna karşı çıktığını ve mhp ninde karşı çıktığını bu yüzden de tasarının rafa kaldırıldığını ve kısa sürede gündeme gelmeyeceğini hatta belki de kanun dahi çıkartmak istemiyeceklerini akp nin böyle bir düşüncesi olabileceğini açık bir dille ifade ettiler.arkadaşlarım burda ki yazılara kanıp boş yere ümitlenmek sadece kendinizi ve içerde bulunan yakınlarınızı kandırmaktır.isterseniz beklemeye devam ediniz ve sonucu bekleyiniz. Bu yazdıklarım dün açık ve net bir dille ifade edildi.ALLAH doğrunun yanındadır size ümit vermek yok ekimde olacak yok kasımda olacak dediler demek sadece insanların umutlarıyla oynamaktır.adalet bakanı ekim de çıkacak dedi dedik.ona aldığımız cevapta siz sözlü ifadelere aldanmayın bu bir siyasi taktiktir akp ye ait dediler.ve isterseniz tutanakları çıkarayım komisyon tutanaklarını dediler akp finans sektörünün isteği doğrultusunda bir kanun çıkarmayı amaçlamaktadır.bizde chp olarak muhalefetimizi kanun eğer gelirse meclise yapacağız dediler..ve hapise karşıyız dediler..meclis açıldığında da gündeme gelmesi için gündem dışı konuşmalar yaparız ama hükümet bu konuda kanun çıkarmaya gerek görmezse kanun çıkarmayı iptal edebilir dediler..yani kısaca bu kanunun çıkarılmasına etken ve neden farklı kararların oluşuydu eğer bu farklı kararlar da zaman içerisinde önlenirde yeknesaklık sağlanırsa çek kanunu diye bir kanun çıkmayabilir..bundan da bilginiz olsun çünkü yeni çıkacak kanun bankacılara sorun çıkaracaktır.anayasa ya aykırı muhalefete aykırı insan haklarına aykırı bir kanun olacağından hiç çıkarmamak finans sektörünün ve onun istediğini yapmayı düşünen hükümetin işine gelmeyebilir….ben artık şahsım adına toplu mücadeleyi terk ediyorum çünkü ortada sitelerde yazışmaktan başka bir topluluk yoktur..buda mağdur sayısının önemine dikkatleri çeker..ayrıca aynı şeyleri aynı kişilerle tekrar tekrar görüşmekte anlamsızdır..bu mücadeledeki sayının önemi yapılacak eylemlerde bence hem medyada yer almak hemde ülkemizin büyük çoğunluğunu etkileyen ekonomik kriz nedeniyle beraber toplumsal harekete dönüştürmek siyasi bir baskı oluşturup sonuç almamızı sağlar ve böyle bir katılımla da bu iş başarılmaz ne zaman ki katılım güçlenir artık toplumsal bir hareket olur o zaman aranıza tekrar katılmaktan zevk duyarım ama bu iş öyle 25-30 kişinin görüşmeler yapması yada derdini anlatmasıyla çözülecek bir iş değildir.bu yüzden ben artık 25-30 kişilik grubun ne yazık ki yüksek sayılara çıkmamasından dolayı arasından ayrılan birisiyim.25-30 kişinin dışındakilere nacizane önerim ya tam anlamıyla birleşsinler bir halk hareketi oluştursunlar yada kendi çözümlerini arasınlar saygılarımla hoşçakalın…..

    YanıtlaSil
  172. http://www.tusiad.org/tusiad_cms.nsf/DTAnk/52/$FILE/TAT-AnkaraBulteni-Temmuz2009.pdf

    YanıtlaSil
  173. SAYIN AYCA,kurtulmus ve cocuklarınıza kavusmus olmanıza cok sevındım. AYRICA YUKARDAKI LINK'I OKUYUN.ARKADASLAR,HERSEY BITMIS DEGIL.KIMSE UMUDUNU KAYBETMESIN,LUTFEN............IYIGECELER

    YanıtlaSil
  174. Seda Sayan Kanal D Televizyonunda yakinlari cezaevlerinde olan insanlar icin ''Seda Sayan'la SORUN'' adinda bir program yapacak ve bu program hafta ici hergün saat 14:00'te baslayacaktir. Yakinlari cezaevlerinde olan analar,esler,kardeslerle roportajlar yapilacak, isteyenler ise canli yayina katilabilecekler. Ulasimi Kanal D Televizyonu yapacaktir.

    Adres: Milliyet Gazetesi Binasi, Sultanbeyli, Bagcilar

    Detaylı bilgi icin program sorumlusu: :Murat Oztutuncu, 0 532 337 02 73

    YanıtlaSil
  175. arkadaşımızın linkini verdiği tüsiad temmuz bülteninde çek yasasının son durumuyla ilgli yer alan değerlendirme aşağıdaki gibidir:

    TBMM Adalet Komisyonu’nda Alt Komisyon çalışmaları
    tamamlanan Çek Kanunu Tasarısı’na ilişkin (Ana)
    komisyon görüşmeleri tamamlanmadan bırakılmıştır.
    Kapsamlı tartışmalara sebep olan bu önemli kanun, yeni
    yasama yılının kritik öncelikleri arasında bulunmaktadır,
    ancak mezkur tasarı üzerinde siyasi partiler arasında görüş
    ayrılıkları devam etmektedir.

    2626

    YanıtlaSil
  176. 3-PAYLAŞIMCILIĞIN ANLAŞILMAMASI. Don Kişot , Poliannacı vs. ve VE ZAMANIN HAKEMLİĞİ.DOĞRULARIN ORTAYA ÇIKMASI VE KABULLENMEME. NEDEN? Beklentilerden nemalanmayın. Yok sen kimsin rahatımızı bozuyorsun. Miting yapalım sadece bir defa ama sadece bir defa kendimizi sokaklara atalım. Yok.
    Bir büyüğüm şöyle nasihat etmişti. Evladını döveceksen bir defa döv. Ama adamakıllı döv. Aklında iz etsin. Hep o korkuyu yaşasın. Sonra bir daha hiç dövme. Saygıyı o zaman bulursun. Baba namzetleri tecrübe edin. O bir seferi yapabilecekmisiniz? Niye?
    Bizim durumumuz da buydu bir sefer. Akıllara, anılara geçecek bir sefer. Burhan İşcanın SİHİRLİ DEĞNEĞİ OLACAK BİR SEFER.
    Metrisde 1000 kişi çek mağduru hapis. Çok güzel. 1000 bölü dört ziyaret günü= 250 kişi. Yani Metris Ceza Evi önünde hazır bulmam gereken 250 kişi. Bu hesap böyle değilmidir.
    NİÇİN 30 KİŞİ. NİÇİN YANILDIM. Ümraniye de niye yanıldım. Başka yerden adamı çağırdım. Hayır. Ordaki ziyaretciler yetecekdi.
    Bizi basına çıkarma. Biz polisten korkarız. Bir sürü bahane. SEVGİYE, ONURA VE HAKKA BEDEL BAHANELER..
    BURHAN İŞCAN CAHİL VE BİLGİSİZ. ÇÜNKÜ HAK VE ONUR SAVAŞCISI. ALLAHA GÜVENEN. DELİ YÜREK. EMRE, HATİCE HANIM, ÖNDER, MUSTAFA, ALİ, KADİR, HASAN, DENİZ BUNLARDA BURHAN İŞCANIN KANDIRDIĞI BAŞKA DELİ YÜREKLER. HELAL OLSUN. BU 7 KİŞİYİ BUNLARIN İÇİNDEN NİYE BULAMIYORUM SAYIN AVUKAT BEY? CAHİLİM YA .

    4-“KURTARICILARA İNANMAYIN, KİM SİZE BU İŞ YARIN TAMAM DİYORSA ONA ŞÜPHE İLE BAKINIZ.”

    BEN KURTARICI DEĞİLİM. BÖYLE BİR İDDİAM OLMADI.

    KURTULUŞUNUZ SİZLERİN ELİNDE, GELİN HEP BİRLİKTE EL ELE OMUZ OMUZA ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELEYE

    BİR KERE OLSUN BENİM ARZULADIĞIM EN AZ 1000 KİŞİLİK KATILIMLI BİR MİTİNG OLDUDA BEN SONUCA GİTMEDİYSEM. O ZAMAN BANA ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZ DEMEKTE SERBESTSİNİZ. HEM BU DÜNYADA HEM AHİRETTE.BU OLDUMU Kİ BENDEN HESABI SORULUYOR.

    AMA BU OLUŞUM OLMADAN BANA KİM YARGISIZ İNFAZ YAPIYORSA HAKKIM OLSUN. HEM BU DÜNYADA HEM AHİRETTE.
    SİZ DEĞİLMİSİNİZ “BİZİM KURTULUŞUMUZ BAŞBAKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA” DİYENLER. BU SÖZÜ SÖYLERKEN BAŞBAKANIN KEYFİYET DURUMUNU DA HESAP ETMEK GEREKMEZ Mİ?
    BENDE “FİNCANCI KATIRLARINI ÜRKÜTMEK GEREK” DEMEDİMMİ?

    SAYGILARIMLA
    KENDİ ÇALIP KENDİ OYNAYAN HAK VE ONUR SAVAŞCISI BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  177. Merhaba,


    Konuyu gündemde tutmak için en azından 15 günde bir cezaevi önünde eylemlere devam edilmeli.

    Metin

    YanıtlaSil
  178. AŞAĞIDAKİ METNİ ALİ BABACAN VE MEHMET ŞİMŞEK BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKESE GÖNDERELİM


    SAYIN BAŞBAKANIM , BAKANIM , VEKİLİM, SAYIN YETKİLİ;

    Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.

    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.

    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.

    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.

    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.

    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.

    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.

    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.

    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    SAYGILARIMIZLA
    BORÇLARINI ÖDEMEK İSTEYEN ÇEKZEDE ESNAF GRUBU

    YanıtlaSil
  179. METİN İÇİN FAX NUMARALARI:


    TELEFONLAR: ALİ BABACAN: 0312 204 63 66
    FAX: 0312 204 70 20 (0312) 348 43 96

    MEHMET ŞİMŞEK : 0312 415 21 80-81
    FAX: 0312 425 78 16 (312) 425 04 43 - 424 06 39

    Türkiye bankalar birliği fax: 0212-282 09 46
    Eğitim merkezi fax: 0212-233 01 83
    ANAYASA MAHKEMESİ FAX: : 312.463.74.00

    YanıtlaSil
  180. AYRICA AŞAĞIDAKİ FAXLAR ÇOK ÖNEMLİDİR HERFIRSATTA YUKARIDAKİ METNİ FAX ÇEKELİM.


    TÜSİAD FAX: (0212) 249 13 50
    TOBB FAX: 0312 219 40 90 -93
    MÜSİAD FAX: 0212 210 50 82
    T.E.S.K FAX: 0312 425 75 26
    AK PARTİ GENEL MERKEZ FAX: 0312 204 50 20
    AK PARTİ İSTABUL İL BAŞKANLIĞI FAX : 0212 221 95 77
    AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI FAX: 0232 462 43 43
    ADALET BAKANLIĞI FAX: 0312 419 33 70

    YanıtlaSil
  181. HAYDİ ARKADAŞLAR EKİME KADAR FAXA MAİLE MESASJLARA BOĞALIM.. BEN ŞİMDİDEN FAX ÇEKMEYE BAŞLADIM.. SİZLERDE YUKARDKAİ METNİ WORD E KOPYALAYIN. BİR ÇIKTI ALIN SONRA NUMARALARA FAXLAYIN..

    YanıtlaSil
  182. sn ayça

    kurtulmanıza çok sevindim...umarım bundan sonra aynı durumla karşılaşan herkes kurtulur...

    my way

    YanıtlaSil
  183. Hapis korkusu çek ödettiriyorsa kanun amacına ulaşmıştır.

    YanıtlaSil
  184. Hapis korkusu çek ödetseydi, çekten dolayı kimse hapiste olmazdı. Herşeyi bitmiş bir insana idam cezası verseniz bile
    çek ödeyemez. Hapis korkusu olsa olsa insanın psikolojisini bozup çalışmaktan alıkoyar ve borçları daha da ödenemez hale getirir.

    YanıtlaSil
  185. Hapis korkusuyla bir insan borç ödüyorsa iyi niyetli değildir.

    YanıtlaSil
  186. 14 01 ve 14 02 de yazan arkadaşlar tamamiyle size katılıyorum.Çok yerinde bir tespit.

    YanıtlaSil
  187. TBMM İNSAN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

    ANKARA


    Komisyonunuz cezaevleri denetiminden bu yana kriz dolayısıyla da katlanan çek yasası hükümlülerinin sayısı ,cezaevlerinin kapasitesini 1,5 katına çıkarmıştır.

    Gittikçe zorlaşan koşullarda yaşam mücadelesi veren yakınlarımızın salgın hastalıkların ağır risklerinide göz önüne alınarak;

    1-İkinci bir ceza olarak tezahür eden olumsuz yaşam koşulları nedeniyle verilen cezanın,evrensel hukukun bir suça iki ceza verilemez ilkesi açısından,

    2-Cezaevlerindeki yakınlarımızın hayati boyutta risk altında olduğunun tesbitini,

    3- T.B.M.M. Şu anda yürürlükte bulunan ve hukuk otoriteleri tarafından 5237 sayılı kanunun
    5. maddesine aykırılığı nedeniyle ilga olduğu söylenen ve Sakarya ağır ceza mahkemesi başta birçok mahkeme kararıyla sabit bu durumun,ayrıca Adalet komisyonun da şu anda bekleyen çek yasa tasarısının;
    A-Anayasamızın 38/8 maddesinin(hiç kimse sözleşmeden doğan yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz)

    B-İnsan hakları evrensel bildirgesinin 4 nolu protokolünün

    C-AB Uyum yasalarının

    D-TCK nun 5. maddesinin31 aralık 2008 tarihine kadar askıya alınması ile verilen cezalarla hapis yatırılan onbinlerce insanın 5349 sayılı yasanın geçici maddesindede aykırı olduğu kabul edilen(GEÇİCİ MADDE 1. — (1) Diğer kanunların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümleri, ilgili kanunlarda gerekli değişiklikler yapılıncaya ve en geç 31 Aralık 2006 tarihine kadar uygulanır.) aykırı cezanın uygulanması için çıkarılan,kanun koyucunun cezası olmayan bir suçtan insanların peşinen cezalandırmasının,

    Yukarıda izaha çalıştığımız konuların incelenerek,tarafımıza vereceğiniz gerekçelerle açıklanmış bir raporun,evrensel boyutta hak arama müracaatlarımıza eklenmek üzere verilmesini talep ederim…

    SAYGILARIMLA


    İLETİŞİM BİLGİLERİ AŞAĞIDADIR..

    Mektup Adresi
    Türkiye Büyük Millet Meclisi
    İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu
    Bakanlıklar 06543 Ankara
    Telefon
    Komisyon Başkanı : (0.312) 420 54 33 - 420 54 34
    Uzmanlar : (0.312) 420 53 99
    Komisyon Sekreteryası : (0.312) 420 54 06
    Faks
    (0.312) 420 53 94
    E-Posta
    inshkkom@tbmm.gov.tr

    YanıtlaSil
  188. HUKUK VE CEZA GENEL KURULLARININ GÖREVLERİ:

    Madde 15 - Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının görevleri şunlardır:

    1. Yargıtay dairelerinin bozma kararlarına karşı mahkemelerce verilen direnme kararlarını inceleyerek karar vermek,

    2. a) (Ek fıkra: 26/09/2004 - 5235 S.K./51.mad) *1* Aynı veya farklı yer bölge adliye mahkemelerinin kesin olarak verdikleri kararlar bakımından hukuk daireleri arasında veya ceza daireleri arasında uyuşmazlık bulunursa,

    b) Hukuk daireleri arasında veya ceza daireleri arasında içtihat uyuşmazlıkları bulunursa,

    c) Yargıtay dairelerinden biri; yerleşmiş içtihadından dönmek isterse, benzer olaylarda birbirine uymayan kararlar vermiş bulunursa,

    Bunları içtihatların birleştirilmesi yoluyla kesin olarak karara bağlamak,

    3. Yargıtay Başkan ve üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili ile yargılama görevi özel kanunlarınca Yargıtay Genel Kurullarına verilen kişilere ait davaları ilk mahkeme olarak görmek ve hükme bağlamak ve ilk mahkeme olarak özel dairelerce verilen hüküm ve kararların temyiz ve itiraz yoluyla incelenmesini yapmak,

    4. Kanunlarla verilen diğer görevleri yerine getirmek.

    Hukuk ve Ceza Genel Kurullarına katılmak zorunda olan Başkan ve üyelerin belirlenmesine ilişkin esaslar, görüşmelerin gündemi, yönetimi, çalışma gün ve saatleri, oylama ve karar, ön sorun ve öncelikle karara bağlanacak hususlar, kararın çıkmış sayılması, kanun hükümleri çerçevesinde Yargıtay İç Yönetmeliği ile düzenlenir.

    YanıtlaSil
  189. AŞAĞIDAKİ METNİ ALİ BABACAN VE MEHMET ŞİMŞEK BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKESE GÖNDERELİM


    SAYIN BAŞBAKANIM , BAKANIM , VEKİLİM, SAYIN YETKİLİ;

    Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.

    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.

    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.

    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.

    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.

    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.

    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.

    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.

    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    SAYGILARIMIZLA
    BORÇLARINI ÖDEMEK İSTEYEN ÇEKZEDE ESNAF GRUBU
    -------------------------------------------------------------

    YanıtlaSil
  190. FAXLAR: TELEFONLAR: ALİ BABACAN: 0312 204 63 66
    FAX: 0312 204 70 20 (0312) 348 43 96
    MEHMET ŞİMŞEK : 0312 415 21 80-81
    FAX: 0312 425 78 16 (312) 425 04 43 - 424 06 39
    İSO: (212) 245 50 22 ( 212) 245 50 22
    İTO: 0212.520 16 56
    Türkiye bankalar birliği fax: 0212-282 09 46
    Eğitim merkezi fax: 0212-233 01 83
    ANAYASA MAHKEMESİ FAX: : 312.463.74.00
    AK PARTİ GENEL MERKEZ FAX: 0312 204 50 20
    AK PARTİ İSTABUL İL BAŞKANLIĞI FAX : 0212 221 95 77
    AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI FAX: 0232 462 43 43
    ADALET BAKANLIĞI FAX: 0312 419 33 70

    MAİLLER: ATO : aot@ato.org.tr
    İSO: www.iso.org.tr
    http://rte.gen.tr/iframecontact_65.html

    YanıtlaSil
  191. VE AYRICA ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ CEP TELEFONU BULUNAN ZAT-İ MUHTEREMLER AKAPARTİNİN AĞIR TOPLADIR. BEDAVA MESAJ HAKKI OLANLAR YADA MSJ GÖNDERMEK İSTEYENLER LÜTFEN TOPLU MSJ GÖNDERSİNLER. BEN ÖRNEK OLARAK 1 MSJ ÜCRETİNİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE,160 KARAKTERLİK BİR KAÇ ÖRNEK VERİYORUM.DİLEYEN YAZIP GÖNDEREBİLİR.

    AŞAĞIDA LİNKİ BULUNAN SİTEDE MİLLETVEKİLLERİN CEP TELEFONLARI VAR, O ALDIKLARI CEP TELEFONLARINA SMS..



    LİNK: http://milletvekilitelefonlari.blogspot.com/




    Göndereceğiniz mesaj örnekleri:

    1.özgürlüğünü ve hürriyetini ,kestiği çekleri için teminat olarak veren esnafımız şimdilerde hapislerde… bilginiz varmı?
    2.eşimin tek bir günahı vardı ticaret yapmak.çoluk çocuk aç kaldık.çeklerini ödeyemedi ve hapse girdi.borcu var diye eşimi cezaevine atamazsınız
    3.bankaların ve factoringcilerin değil bizim vekilimiz olduğunuzu kanıtlayınız.çeklerimizi ödemek istiyoruz.bize yardımcı olunuz
    4.hiç kimse yalnızca borcundan ötürü özgürlüğünden alıkonulamaz maddesini anayasaya ekleyenler neden bunu çek kanununda uygulamazlar?
    5.eşimi bir parkta beraber gezerken tutukladılar .ödeyemediği çekleri yüzünden.umarım sizinde başınıza gelmez.çeken bilir.bizleri kurtarın.

    YanıtlaSil
  192. Saygıdeğer dostum;
    yalçın
    Ağustos 13, 2009, 1:06 pm üzerinde
    Emeğe ve emekciye saygı duymak gerekir sayın BURHAN İŞCAN beyin çek ….
    YIL 2006 özürlü insanların birşeyler kazanması için atelye açtım. Onlara hayata sevgiyle tutunmalarını sağlayak bir yer. 25 liraya mal olan korseleri, 40 liraya satıyorduk. tekerlekli sandalyesinde gelip para kazanan bir insanın mutluluğunu düşünebiliyormusunuz. Bu rüyayı bitirdiler. Devlet 160 lira ödemede bulunuyor bundan aşşağısına satamazsınız dediler. ambargolar koydular. Hastahanelere sokmadılar bizi. Devlet eliyle soygun yaptılar. Alacaklarımızı alamadık. Borçlarımızı veremedik. beni en çok ne kahretti biliyormusunuz? o insanların önünden sökülen makinalara, onların gözyaşıyla verdiği cevab. Bu sahneyi üç kere yaşadım. Kahroldum. Hala kahroluyorum.
    Meclis bahçesinde, koridorlarda bu acıyı bir kere daha yaşadım. EMRE, HATİCE HANIM VE DİĞERLERİNİN GÖZLERİNDEKİ ÇARESİZLİK.
    İHANETE UĞRAMANIN ÇARESİZLİĞİ İLE NE YAPACAĞINI BİLEMEDEN SURATIMDAN BENDEN ÇARE UMDULAR.
    KAHROLDUM.
    Başarılar benim şahsıma özel değildir. Başarının asıl kahramanları bu dostlardır. EMRE bana abi şuraya da gidelim, buraya da gidelim dedi durdu. meclis dağılana kadar. HATİCE HANIM baygınlıklar geçirdi. ÖNDER’i Konya’da acile kaldırmışlar. Diğerleri ona keza.
    Yazma dediler bana. Cevap verme telefonlara.
    Affedin dostlarım. BİLSİNLER HERKES. bilmeleri gerekir. Savaş niçin ve nasıl yapılır. SİZİNDE MAZERETLERİNİZ VARDI OYSA. AMA SİZİNDE SEVDİKLERİNİZ VARDI. HER ŞEYE BEDEL SEVGİ OLMALIYDI.
    BUNU YAPTILAR ORDA. SEVDİKLERİ İÇİN HER ŞEYE BEDEL BÜLBÜLLÜK YAPTILAR.
    BEN ALIŞKINIM DARBELERE. AMA BU DOSTLARINIZ.
    BEN BU GÖZLERİ ÇOK GÖRDÜM. ÇARESİZLİKLE MEDET UMAN. VE AĞLAYAN.
    MECLİSTE YİNE GÖRDÜM
    AĞLADIM.
    AĞLADIM.
    NEDEN DEDİM YA RAB. BANA BU ACI.
    KAHRAMAN DOSTLARIMA SELAM OLSUN.
    BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  193. Bu gün ekonomik koordinasyon kurulu Konya da toplandı TESK başkanı Bendevi Palandöken bir konuşma yaptı ama çekle ilgili tek kelime etmedi….Yarın kurul Şanlıurfa da toplanacak bence TESK başkanı na ulaşarak bizim konumuzdan da bahsetmesini isteyelim…

    YanıtlaSil
  194. palandoken@tesk.org.tr


    elcin@tesk.org.tr

    bektas@tesk.org.tr

    aksak@tesk.org.tr

    nsulkalar@tesk.org.tr

    demirkazik@tesk.org.tr

    yertekin@tesk.org.tr

    YanıtlaSil
  195. gönlünü ferah tut.yasa bizim lehimize çıkacak ama çektiğimiz sıkıntılar bize kalacak

    YanıtlaSil
  196. ÇOK ZOR KARDEŞİM ÇOK ZORRR.BÜYÜK BİR MİTİNG LE BASTIRIR İSEK BELKİ.YOKSA BABACANIN ELİNE KALMIŞIZ.ULUCANLAR ESNAFI BABADAN DEDEDEN ESNAF.ONUN KAFASI BİZİM GİBİLERİ ALGILAYAMAZ CANIM KARDEŞİM.O ÇEKİ ÖDEYEMEDİNMİ HEMEN İNFAZ FELSEFESİ İLE BÜYÜMÜŞ.

    YanıtlaSil
  197. lehimize çıkarsak çıkacak olan tek şeyin o teröristlerle o bebek katilleriyle birlikte aftan yararlanmamız.beni onlarla affetmesinler.ben devletimi dolandırmadım dağa çıkıp onun bunun uşaklığıyla insanları bebekleri katletmedim.ben sadece bu devletin vatandaşı olarak adalet istiyorum.eğer aynı yumuşak tavırla devam edersek değişen hiçbirşey olmayacak.veya imralıya gidip oradan sesimizi duyuracağız ordakileri dinliyorlar.

    YanıtlaSil
  198. dağdan geleceklerınının ıcınde cekı yazılı olanda vardır adam oldurmuşse af cek yazılınca hapısmı dağdan gelenlerın ceklerınede af gelıyormu acaba

    YanıtlaSil