Burhan İşcan


ÇEK MAĞDURLARI



ÖNERİLERİM:


HAK VE ONUR ÖZGÜRLÜKCÜLERİ BİRLEŞİM BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI.
A-BİRLEŞİK KOMİSYON.
YASAMA VE KARAR ORGANI
ADMİNLER BAŞKANLIĞINDA SİTELER
YORUMCULARI ve AVUKATLAR
*Komisyon bir başkan belirleyecek
*Sitelerde öneri askıları bölümü olacak. En az on yorumcu tarafından benimsenen öneri 2 gün içinde oylanıp yürürlüğe koyulacak.
*Birleşimin bütün kararları komisyonda alınacak.

B-(ÖZGÜR DER) MAĞDUR DER=YÜRÜTME ORGANI
*En az üç bayan üyesi olan yedi kişi. Bütün üyelerin bayan olması daha etkili olur.
*Dernek başkanı ve sözcüsü bayan olmalı.
*Mali işler sorumlusu komisyonda da görev almalı.
*Dernek İstanbul’da yapılanmalı. Üyeler İstanbullu olmalı.

*BEN İSTERSENİZ BİRLEŞİME FAHRİ BAŞKAN OLURUM.. AMA NE KOMİSYONDA NEDE DERNEKTE SIFATLI GÖREV ALMIYACAĞIM.
*ANCAK HER FİİLİ HAREKETE KATILIP YANLARINDA OLACAĞIM.

*RAMAZANIN 10 U İLA 20 Sİ ARASINDA TAM KATILIMLI BİR MİTİNG DÜZENLENMESİNİ ÖNERİYORUM. Ben mitinge başkanlık yapacağım. Miting Ankara’da olmalı.
*Sanal Dernekle Adalet bakanından söz alındı. Ekim 15 e kadar yasa mutlak çıkar. İşaretler yoğunlaştı.Ancak 2 aylık bir süre daha var. Ve önümüz bayram. Halihazır hapisliklerin yanı sıra sırada bekleyenler var. Bayramı içerde geçirecek kardeşlerimiz var. Kaçaklar çok.
Adalet bakanının sıkıntısı mali açıdandı. Varlık Barışından epey para toplandı ve bankalara stoklandı. Bu para IMF nin canını sıkıyor. Eylül ayında masada Türkiye DAHA AVANTAJLI VE SAĞLAM OTURACAK.. İstediğini de alacak. IMF anlaşmasından sonra miting yaparsak etkili oluruz diye düşünüyorum.
Bu arada GENEL AF beklentisi de çok kuvvetli. Genel Affa ihtiyaç var hissi topluma iyice yansıtılıyor. Hükümetin genel aftan zoru ne çek mağdurları, nede PKK militanları.
Sayıları 500 ve1000 arasında olan hakiki dolandırıcılar. Genel af hükümet yanlısı beceriksiz ALİ DİBOLAR için tezgahlanıyor. YASA ÇIKMADIĞI MÜDDETÇE BU AF BİZİM İŞİMİZE YARAMAZ. Aksine yasayı bankalar lehine askıya aldırır.
*RAMAZANIN 10 UNA KADAR YAPILANMA ZARURETİ VAR. ÖNCELİK VERİLMELİ.
Yapılanma çalışmalarıyla birlikte finans sorunu halledilmeli.

*DERNEK KURULUR KURULMAZ
1-Haber Türk Yazarı, Editör ve Sunucusu Yiğit Bulut’la temasa geçilip bir ÇALIŞTAY TERTİPLEMESİ İSTENMELİ.
2-Çeşitli görüşmeler planlanmalı.
3-Seçilecek tv lerin iftar programları editör ve sunucularına çiçekler ve mektuplar sunup programlara katılım sağlanmalı. Dernek temsilcileri programlı iftar çadırlarına misafir olmalı. Yanlarında çocuklar götürmeli. İstanbul’lu aileler bu işe hazırlanmalı.
*Teşkilattan tüm mağdurların haberdar olması için; tv.lerin istek programlarına, FOX TV. ÇALAR SAAT programına, HABERTÜRK TV. TÜRKİYE KONUŞUYOR PROGRAMINA
BOL BOL MAİLLER GÖNDERİLİP DİKKAT ÇEKİLMELİ.
*HABER TÜRK ANKARA TV. Muhabir ve sunucuları MUHARREM SARIKAYA VE YİĞİT BULUT’A üç gün arayla çiçek ve mektup gönderilmeli.
*Teşkilat temsilcileri başka mağdurların eylemlerine pankartlı temsilciler göndermeli. Kamusenin grevi gibi. Bunun için çarpıcı sloganlara havi pankartlarımız olmalı. ÇEK mağdurları blogta yazan Sayın Murat YALÇIN mutlak kadroya dahil edilmeli.
* GÖRÜŞMELERDE EZBERLER KESİNLİKLE TERK EDİLMELİ. Gündem takip edilmeli. Ezberlerden sadece TCK 21 kast unsuru, BUNA GÖRE EKSİK YARGILAMA VE HAK İHLALİ, YARGITAY BAŞKANININ SUÇ TARİFİ SIKLIKLA ANILMALI. AİHM. BAŞVURULARIMIZ DİLE GELMELİ. Bağımsız ve tarafsız yargı sistemi istenmeli, bankalar ve finans sektörü konusunda bilgilenilmeli. Fazla hukuki konuya girilmemeli. Kısa ve öz mesajlar oluşturulmalı.
*YAPILACAK TÜM FİİLİ EYLEMLERE ONURSAL BAŞKAN SIFATIYLA İSTENDİĞİNDE KATILIRIM. GÜVENLİĞİ SAĞLAR EYLEMLERİ SORUNSUZ NETİCEYE ÇIKARTMAYA GAYRET EDERİM.

ÜZERİNDE HASSASİYETLE VE ÖNEMLE DURMAMIZ GEREKEN TEK HUSUS AİHM DİR. BUNDAN ASLA VAZGEÇİLEMEZ.
BU NEDENLE AVUKAT ARKADAŞLAR KENDİ SİTELERİNE VE SİTELERİMİZDE DERHAL BİR BÖLÜM OLUŞTURMALI BİLGİ YAZILARINA BU BÖLÜMDE SIKLIKLA YER VERİLMELİ VE MAĞDURLARIN SORULARINA CEVAPLAR VERİLMELİDİR.

GELDİK EN ÖNEMLİ HUSUSA.
BENİM ESKİ ORDUMA
YOKLAR.
KÜSTÜLER.
İSTİHBARATCIM GÜL HANIM VARDI. BURHAN HOCA VARDI. BAYRAKTARIM JENARDİ VARDI. YANDAŞIM HATİCE HANIM. İSTİHKAMCILAR ALİ, KADİR, ÖNDER VARDI.
İKMALCİLER VARDI DENİZ,MUSTAFA, HASAN, NEVZAT VARDI. DAHA İSİMLERİ SAYMAKLA BİTMEYEN KAHRAMANLAR VARDI.
ONLAR ALDILAR BALKANDAN SÖZÜ.
ONLAR KOŞTULAR MECLİS KORİDORLARINDA
METRİSTE, ÜMRANİYEDE HEP VARDILAR.

ONLARI TEKRAR KAZANALIM.
BANA DEĞİL ONLARA ÇAĞRI YAPIN UYGUNCA.
GELSİNLER GÖREVE.
BİRLİK OLMALIYIZ
DOSTA DÜŞMANA KARŞIN.
HAYDİ BİSMİLLAH
HAYDİ TEKRAR MARŞ MARŞ.
VİRA SAYGILARIMLA.
BURHAN İŞCAN
CAHİL VE FENOMEN AMA HAK VE ONUR SAVAŞCISI

http://www.cekmagdurlari.com/2009/08/burhan-iscan-2.html

5 yorum:

  1. MİÇO SENİ ALLAH İYİ VEYA KÖTÜ GÜNÜMÜZDE C ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ELLERİNDE ÖPERİM BURHAN BABA

    YanıtlaSil
  2. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  3. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, karşılıksız çek nedeniyle açılan davaların 2008 ve 2009 yılında arttığını ortaya koydu. Verilere göre, 2009 yılında karşılıksız çek nedeniyle cezaevlerine giren kişi sayısı bin 461 oldu.

    Bakan Ergin'in Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na ait istatistiklere dayanarak verdiği bilgilere göre, 2009'un ilk 6 ayında karşılıksız çek nedeniyle ceza mahkemelerinde 159 bin 774 dava açıldı. Bu davalarda 221 bin 755 kişi hakim karşısına çıktı. 2009'un 6 ayında çek davaları nedeniyle bin 461 kişi hapse girdi. Bunlardan 5'ini çekle ilgili ihtara ve yasaklamaya uymama, 67'sini Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun'a muhalefet, diğerlerini de karşılıksız çek keşide etme suçu oluşturdu.

    HER AY 100 BİN ÇEK KARŞILIKSIZ CIKIYOR
    EsnafIn, tüccarın elinin darda olup olmadığını gösteren önemli bir gösterge olan karşılıksız çek sayısında önemli artışlar dikkati çekiyor. 2007 ilk 7 ayından 2008 ilk 7 ayına karşılıksız çek sayısında yüzde 11.5 artış yaşanmışken, 2008'den 2009'a bakıldığında oranın yüzde 28.2'ye çıktığı göze çarpıyor. Türkiye'de her ay yaklaşık 100 bin adede yakın çek karşılıksız çıkıyor ve hukuki işleme tabi oluyor. Protestolu senet tutarında ise ilk 6 ayda yüzde 29.27'lik artış söz konusu

    YanıtlaSil
  4. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  5. PESSSSSSSSS.BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil