Adli Para Cezaları Soru Önergesi

Sayın Prof. Dr. Alim IŞIK
Kütahya Milletvekili
Bakanlığımıza yöneltilip yazılı olarak cevaplandırılması istenilen 7/11359 Esas sayılı soru önergesinin cevabı aşağıda sunulmuştur.

3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gereğince, keşide edilen çekin karşılığının bankada hazır edilmemesi nedeniyle mahkeme tarafından verilen adli para cezasına ilişkin kesinleşen ilamın, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 106. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca Cumhuriyet başsavcılığına verileceği;
Cumhuriyet savcısı tarafından otuz gün İçinde adli para cezasının ödenmesi için hükümlüye ödeme emri tebliğ edileceği; hükümlünün, tebliğ olunan Ödeme emri üzerine, otuz gün içinde adli para cezasını ödemediği takdirde Cumhuriyet savcısının kararıyla, ödenmeyen adli para cezasının, 5275 sayılı Kanunun geçici 1. maddesine göre bir günü yüz Türk Lirası hesabıyla hapse çevrileceğine ilişkin hükümler çerçevesinde,
01/02/2010 tarihi itibarıyla, ceza infaz kurumlarında cezasının infazına devam edilen hükümlü sayısının 465 olduğu, Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden anlaşılmıştır.

Bakanlığımızın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminden temin edilen, ceza infaz kurumunda bulunanların hangi kanunun ihlâlinden dolayı kurumda kaldıklarını gösteren suç türlerine göre dağılıma ilişkin raporun geçmiş tarihli olarak alınamaması nedeniyle karşılıksız çek keşide etmek suçundan önceki yıllarda ne kadar vatandaşımızın cezaevine girdiğine; ayrıca ödenmediği için cezası adli para cezasına çevrilen dosya sayısı ve dosya tutarlarının ne olduğu ile ceza infaz kurumunda cezalarını infaz edenlerden ne kadarının asli borçlu, ne kadarının kefil olduğuna dair Bakanlığımızda istatistik veri bulunmamaktadır.

Çek defterlerinin içeriklerine, çek düzenlenmesine, kullanımına, çek hamillerinin korunmalarına ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmaya ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve kanunda belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hallerinde, ilgililer hakkında uygulanacak yaptırımları belirlemek amacıyla kabul edilen 14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanunu 20/12/2009 tarihli ve Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çek Kanunu geçici 2. maddesinde getirilen yeni düzenlemeyle;
3167 sayılı Çek Kanunu 16. maddesinde tanımlanan karşılıksız çek suçundan dolayı, 01/11/2009 tarihi itibarıyla, haklarında soruşturma veya kovuşturma başlatılmış ya da kesinleşmiş bir hükümle mahkum olan kişilerin, en geç 01/04/2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmiş olması şartıyla; şikâyetçi ile belirledikleri miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi;
Kanunun 6. maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarı, birinci yıl taksiti borcun üçte birinden az olmamak kaydıyla iki yıl içinde belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi ve taahhütnamenin, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşma aranmaksızın, taahhütnamede belirtilen süre kadar, soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi;
Anlaşmanın gereği gibi ifa edilmiş veya Kanunun 6. maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarın ödenmiş olması halinde, kovuşturmaya yer olmadığına, davanın düşmesine veya hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilmesi;
Anlaşma veya taahhüde uyulmadığının tespiti hâlinde, şikâyetçinin başvurusu üzerine, soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilmesi, Hükme bağlanmıştır.

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLÎ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

CEZA MAHKEMELERİNE 3167 SAYILI ÇEK KANUNU
İLE İLGİLİ AÇILAN DAVALAR VE SANIK SAYILARI

YIL DAVA ERKEK KADIN TOPLAM
2002 177.910 181.420 9.620 191.040
2003 131.790 135.102 7.441 142.543
2004 123.587 128.917 7.585 136.502
2005 97.275 105.050 7.066 112.116
2006 115.076 120.456 8.197 128.653
2007 142.174 146.384 12.248 158.632
2008 203.885 216.200 19.240 235.440



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
Prof. Dr. Alim IŞIK
MHP Kütahya Milletvekili

Ülkemizi yedi yılı aşkın süredir tek başına yöneten AKP hükümetlerinin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar ve son yıllarda yaşanan ağır ekonomik krizin de etkisiyle birçok vatandaşımız çek borcunu zamanında ödeyemediği için değişik sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Çek Kanununa muhalefet suçundan hapis cezası alan 2000'i aşkın vatandaşımızın yanında çeki karşılıksız çıktığı için suçu adli para cezasına çevrilen ve bu cezayı yatıramadığı için cezaevine giren çok sayıdaki vatandaşımız resmi kayıtlarda çek cezalısı olarak geçmemektedir. Adli para cezalarının adeta devletin gelir kaynağı olarak görüldüğü ve borçlu ile alacaklı arasındaki anlaşmazlıklar sonucunda alacaklıya yapılması gereken ödemelerin devlete yapılması nedeniyle borç sarmalının arttığı iddiaları ile ilgili olarak;

1. 2003-2009 yıllan arasında çek kanununa muhalefet ve suçu adli para cezasına çevrilen vatandaşlarımızla ilgili dava dosyalarının sayısı ve dosya tutarları nasıl değişmiştir?
2. Aynı dönemde bu suçlardan dolayı ne kadar vatandaşımız cezaevine girmek zorunda kalmıştır?
3. Cezaevine girenlerin ne kadarı asli borçlu, ne kadarı ise kefillerden oluşmaktadır? Birçok asli borçlu dışarıda gezerken çok sayıda kefilin cezaevine girdiği iddiaları doğru mudur?
4. Aynı dönemde devletin adli para cezalarından elde ettiği gelirin yıllara göre değişimi nasıl olmuştur?
5. İktidarlarınız döneminde adli para cezalarının devletin gelir kaynaklarından birisi haline geldiği iddialarını nasıl değerlendirebilirsiniz? Dava dosyalarının sayısı ve dosya tutarları bu iddiaları doğrulamakta mıdır?
6. Adli para cezası nedeniyle cezaevine girerek mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Bakanlığınızca hangi tedbirler alınmış ya da alınmaktadır?

460 yorum:

  1. TİCARETİ TERKTEN BİZİM ÜÇ AY CEZAMIZ VAR YARGITAYA İTİRAZDA BULUNDUK BEKLİYORUZ YALNIZ DAVA GIYABIMIZDA YÜRÜDÜĞÜ İÇİN HAPİS CEZAMIZ VAR KÖŞEYE SIKIŞTIK YARGITAYDAN BEKLİYORUZ BU MEYANDA YAKALANMASSAK TABİİ.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aa,
    yanıtın için teşekkürler, işin kötüsü bu gidişle tutuklama çıktıktan sonra işde bulsam nası çalışacamki kaçak durumdayken, bu hapis cezası kalkmazsa, ya cezaevi ya kaçış, başkada bir yol görünmüyor. dediğin gibi çoluk çocuk perişan. allah sonumuzu hayretsin.

    YanıtlaSil
  3. sevgili my way sevgili sürücü sevgili Aa teşekkür ederim.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  4. "OCEON BLUE" kardeş,

    Aşağıdaki satırlar, bana yazdığınız cevaptan;

    “…siz galiba akp yanlısınız…”
    “…ben bu adamdan ve yandaşlarından nefret ediyorum…”
    “…hertürlü bu şahıs adına çıkan haberleri yayınlamak beni mutlu ediyor…”
    “…ülkeyi satanlar hakkında ağır yorumlarda yaparım küfürde ederim çünkü bende herkes milli duygular barındırıyorum..."

    İşte ben de tam bu üslubu yadırgıyorum...

    Gerçi anlaşılıyor ki kullandığınız bu 'dil' ve üslupta yalnız da değilsiniz;
    "my way" araya giriyor ve size açık desteğini sunuyor...

    Ben yine bu vaziyette bir terslik, uygunsuzluk gözlemliyorum; hadi aksi bir durum diyelim buna, zira; bir yanda "OCEON BLUE", "my way" ve fakat diğer yandan (sizin kabulünüzle küfürbaz) "ULUSAL HASSASİYETLER" pek mütenasip olmuyor...

    1 Nisan'dan sonra sizinle çok işimiz olacağa benziyor...

    Yine de bizler "çile ve kader arkadaşlarıyız", ve bizlerin bunu korumak zorunda olmak gibi bir adamlağımız olmalı...

    Not: Hukuk mücadelesimizde benim ne kadar uğraş verdiğimi, sizin hapiste yatmış olmanızla mukayese ederek değerlendirmek benim için yakışıksız bir durumdur...

    YanıtlaSil
  5. 201 deki yazının devamı
    56 villa değil 5 adet villa olacak
    yanlış yazı düzeltilir
    Kartal yeniçağ

    YanıtlaSil
  6. Biraz önce yorumumda yazdım yarım saat geçmedi borç intiharı buyrun okuyun.
    http://haber.mynet.com/detay/yasam/ayrilik-ve-borc-intihara-surukledi/502082
    Bursa'nın Gemlik ilçesinde, eşinden ayrı yaşadığı ve borcu olduğu öğrenilen bir kişi intihar etti.
    Güncelleme:24 Mart 2010 16:38
    Edinilen bilgiye göre, eşinden ayrı yaşayan 33 yaşındaki İsmail Kaya, ayrılık ve maddi sıkıntı yüzünden girdiği bunalım neticesinde Yalova yolu üzerinde bir ağaca bağladığı iple kendini astı. Zeytinlik bekçisi, sabah saatlerinde Kaya'nın ağaca asılı cesedini görerek polise haber verdi. Kaya'nın cebinden borçlarının olduğu liste ile boşanma celp kağıdı çıktı. Kaya'nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar iyi akşamlar vekaleten çekten uyarlamamı acm kabul etmedi ağır cezaya itiraz ettik o da kabul etmedi şimdi taahüt vereceğiz ben bu hukuk bu kanunlar bu ülkede nasıl işler anlamadım bu iş resmen yeşil ışıkta geçen sürücüye kırmızı ışıkta geçmiş gibi cezaya maruz kalmasına benziyor,avukatım hepten kör cahil ver eline çeki senedi bol bol haciz yapsınlar en iyi bildikleri iş bu tartıştığın zaman mangalda kül bırakmazlar Atatürkten daha fazla Atatürkçüdürler,halkçıyız derler,ama böyle fefkalade bir ortamda ülke bazında ticari felaket yaşanırken en başta onlar katliama katılıyor,biz onlar için boğazdan geçen palamut sürüsünden farkımız yok. değerli dostlarım benim türümde başı ağrımış tecrübe yaşamış arkadaş varsa lütfen bilgi versin yapılcak bir şey varsa yapayım.her kese saygılar ALLAH"CC" Hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  8. SEVGİLİ MURAT YALÇIN SENİN GÖRÜŞÜN SİTENİN BİR AYRICALIĞI OLSUN SEVİYELİ OLSUN DEMEK İSTİYORSAN HAKLISIN UYARABİLİRSİN MEMNUN OLURUM HERKES GİBİ İNAN BANA EVDEKİ AMPÜLLERİ SÖKTÜM HEPSİNİ TASARRUFLU AMPÜL İLE DEĞİŞTİRDİM STV,KANAL7 VS BİR KAÇ KANALI DAHA SİLDİM BU KADAR GICIK ALIYORUM.BU KADAR NEFRET EDİYORUM BİR ŞEYLER GÖRDÜĞÜM ZAMAN BENİM GİBİ GICIK ALANLARDA OKUSUN DİYE YAZIYORUM BULUYORUM EKLİYORUM SİNİRLENDİĞİMDE'DE AĞZIMA GELENİ SAYIYORUM VE SAYMAYA DEVAM EDECEĞİM.

    HE EĞER AKP YANLISI İSENİZ ONA DİYECEK BİRŞEYİM YOK.

    BEN'DE HERKES GİBİ İŞİN SON SEVİYESİNDEYİM NE ZAMAN EVDEN ALACAKLAR DİYE BEKLİYORUM EŞİMİN,OĞLUMUN YÜZÜNE BAKAMIYORUM BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLERİN TAAAAA A.Q DAHA NE DEMEMİ İSTİYORSUN BUNLARA KÜFÜR EDİLMEZDE NE EDİLİR GENE DELİRDİM ALLAH RIZASI İÇİN ŞU MUHABBETİ KESELİM GÜNAHA GİRİYORUM SÖVMEKTEN.

    YanıtlaSil
  9. sayın kartal yeniçağ sevgili my'way'inde dediği gibi yazacak çok şey varda insan yazmaktan yoruluyor......... .....başta soyadı iyimaya olanların
    ÇEKTEN GİRECEZ BİRDE HAKERATTAN GİRERİZ.

    YanıtlaSil
  10. Durumuzu anlatabilecek daha güzel bir haber olabilirmi.Buyrun okuyun bakalım.
    http://haber.mynet.com/detay/yasam/alacagini-tahsil-edemedi-catiya-cikti/502108
    Alacağını tahsil edemedi çatıya çıktı
    Kağıthane'de bir lisenin çatısına çıkan Salim Pala isimli şahıs, kendisiyle iş yapan kişilerden alacağını tahsil edemediğini ve silahla tehdit edildiğini öne sürerek intihar etmek istedi.
    Güncelleme:24 Mart 2010 18:23
    Şahıs, uzun süren çabaların ardından ikna edilerek aşağı indirildi. Olay, saat 17.00 sıralarında Okmeydanı'nda bulunan Kağıthane Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde yaşandı.

    Alınan bilgiye göre bir müteahhitlik şirketinin sahibi Salim Pala, Dünya Bankası'ndan alınan fonlarla okulların güçlendirme çalışmalarını yapan bir firmanın açtığı ihale sonucu 9 okulun güçlendirme çalışmalarını yaptı. İddiaya göre, güçlendirme çalışmaları sonucu firmadan 800 bin TL alacağı doğan Pala, parasını isteyince firma sahibi tarafından, "Para istemeyin sizi öldürürüm" diye tehdit edildi.

    Silahlı tehdit sonrası ne yapacağını bilemeyen Pala, son çare olarak Kağıthane Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Pala, okulun dağıldığı saatte çatıya çıkarken bazı öğrenciler de intihar girişimini izledi. Olayı haber alan Salim Pala'nın borçlu olduğu kişiler de ellerindeki karşılıksız çeklerle birlikte okulun önüne geldi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri Salim Pala'yı ikna etmek için uzun süre çaba gösterdi. Ancak intihar etmek isteyen Pala, tüm çabalara rağmen inmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine araya giren gazeteciler, "Gel derdini bize anlat" diyerek şahsı ikna etmeyi başardı.

    Gözaltına alınmamak şartıyla aşağı inmeyi kabul eden Pala, aşağı indiğinde polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Bunun üzerine sinirlenen Pala, gazetecilere derdini anlatmaya başladı. Pala, "Bana 800 bin lira vereceklerdi ama silahla tehdit ettiler. Parayı bana vermediler. Ben de tek çare olarak çatıya çıktım" dedi.

    Polis ekipleri daha sonra ifadesine başvurmak üzere şahsı Çağlayan Karakolu'na götürdü

    YanıtlaSil
  11. http://haber.mynet.com/detay/yasam/7-katli-binanin-catisindan-saatlerce-sarkti/502096
    Alın bir haber daha.Hepsi taze günlük intihar veya intihara teşebbüs haberi.
    7 katlı binanın çatısından saatlerce sarktı
    Kocaeli'nde çatıya çıkarak intihara teşebbüs eden genç, başkan yardımcısından iş sözü alınca bayıldı.
    Güncelleme:24 Mart 2010 17:09
    KOCAELİ (İHA) - Kartepe'ye bağlı Köseköy beldesinde oturan evli ve 1 çocuk babası Tevfik K. (28), içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı Alemdar Caddesi'nde bulunan özel bir yurdun çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Saatlerce çatıda bekleyen Tevfik K., kendisini ikna etmeye çalışan polislere iş istediğini belirterek Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun gelmesini talep etti. Zaman zaman sinir krizi geçirerek çatının beton zeminine başını vuran şahsı olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker ikna etti.

    Şeker ile birlikte binadan inen şahıs, başkan vekilinin elini öpüp iş sözü aldıktan sonra sara nöbeti geçirerek bayıldı. İşsiz genç, olay yerinde bulunan sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    İlyas Şeker, şahsın ailevi problemlerinden dolayı intihara teşebbüs ettiğini, kendisine gerekli yardımı yapacaklarını belirtti.

    YanıtlaSil
  12. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar mış KOVSUNLAR hiç önemli değil memlekette köy çok ama o köyler bizim olduğu sürece güzel böyle gelmiş böyle geçer dersek olmaz her kes bildiğini yazacak ki her kesin her şeyden haberi olacak yoksa ne köy kalır ne kasaba sucuk işnden sonra bu işide öğrendik her şeyin hayırlısı ne diyelim.saygılar

    YanıtlaSil
  13. DAHA ÖNCEDE YAZDIĞIM GİBİ İCRA İFLAS KANUNUNUN 333A VE 337A MADDELERİNDEN VERİLEN HAPİS CEZALARI TAZZİK VEYA DİSİPLİN HAPSİ NİTELİĞİNDE OLMADIĞI İÇİN ERTELEME VEYA HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA TABİDİR. KALDIKİ BU TÜR DAVALARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BERAAT İLE SONUÇLANDIĞI İÇİN ALACAKLI AVUKATLARI ARTIK BU DAVALARLA BİLE UĞRAŞMAMAKTADIRLAR. SİTEDE BU TİCARETİ TERK 333A VEYA 337A MADDELERİNDEN HAPİS CEZASI ALDIĞINI SÖYLEYEN ARKADAŞLARDAN KARAR METİNLERİNİ YAYINLAMALARINI RİCA EDİYORUM.

    YanıtlaSil
  14. syn cüneyit by iyi akşamlar size bir sorum olucak cvplarsanız sevinirim benim çekten dolayı 4senedir süren mahkemem var gitmemiştim şimdi 04042010 tarihine bırakmışlar sonuçlanmamış ben bn mahkeme sonuçlanmadan taahhüt versem birsene sonrada temmize versem daha çok zaman kazanmış olurmuyum yoksa zararımamı olur sizce neyapmalıyım cevaplarsanız sevinirim saygılarımla

    YanıtlaSil
  15. B.A.ETKİNLİK24 Mart 2010 22:59

    SAYIN TAŞÇI SAYIN BLUE ÇEKTEN MAĞDURİYET BİR ŞEKİLDE ATLATILIYOR EN KÖTÜSÜ İÇERDE YATIP ÇIKIYORSUN( İÇERDE 5 YIL SİYASETTEN YATMIŞ BİRİSİ OLARAK YAZIYORUM)AMAMEMLEKETTEN MAHRUM OLMANIN HİÇ BİR ÇÖZÜMÜOLAMAZ MEMLEKET GİTTİMİBİR DAHA ZOR ELE GEÇER.BU MEMLEKET 7 YILDIR İKTİDARDA OLAN BİR SİYASİ PRTİNİN NASIL MAĞDUR EDİLDİĞİNİN HİKAYESİNİ EN AZ 50 YIL YAZIP OKUYACAK.BENİM İŞÇİYE KÖYLÜYE HALKA DÜŞMAN OLAN HİÇ BİR PRTİYE SAYGIM YOKTUR OLAMAZ ONU KÖRÜ KÖRÜNE SAVUNAN İNSANLARADA!!İNSANLAR HATA YAPIP DÜZELTİRLER AMA HATAYI 8 YIL SAVUNURLARSA ONA TAŞ KAFALI DENİR.BENİ SENİ MAĞDUR EDEN EMPERYALZMİN TÜRKİYEDEKİ ADAMLARINI LÜTFEN KİMSE SAVUNMAYA KALKMASIN BUNU KİBARCA YAPSANIZ KABACADA YAPSANIZ FARKETMİYOR HATTA EFENDİ VE KİBAR ROLÜNE BÜRÜNENLER DAHA TEHLİKELİ OLUYOR!!!

    YanıtlaSil
  16. B.A.ETKİNLİK24 Mart 2010 23:03

    ARKADAŞLAR BİRDE TERBİYE VE GÖRGÜ SINRLARINI GEÇMEDEN SİYASET YAPMANIN HİÇ BİR ZARARI YOK AKSİNE YAPMAMANIN ZARARI VAR 1980DEN BERİ TÜRKİYEDE SİYASET YASAKTI VE MAALESEF ÜLKE BUNLARA KALDI LÜTFEN DOYA DOYA SİYASET YAPIN!!!

    YanıtlaSil
  17. syn cüneyit by iyi akşamlar size bir sorum olucak cvplarsanız sevinirim benim çekten dolayı 4senedir süren mahkemem var gitmemiştim şimdi 04042010 tarihine bırakmışlar sonuçlanmamış ben bn mahkeme sonuçlanmadan taahhüt versem birsene sonrada temmize versem daha çok zaman kazanmış olurmuyum yoksa zararımamı olur sizce neyapmalıyım cevaplarsanız sevinirim saygılarımla

    YanıtlaSil
  18. B.A.ETKİNLİK24 Mart 2010 23:22

    ELİF SUCUĞUYLA İLGİLİ VE TAYYİP BEYİN TERCÜMAN GAZETESİNDE ÇIKAN HABERLE İLGİLİ HABER YAZAN ARKADAŞ BİZİMLE BURADA PAYLAŞACAĞIN BAŞKA DETAYLARI PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİZ ANLAŞILAN SİZDEKİ BİLGİLER ÇOK ÖZEL.ÖRNEĞİN BU DAVANIN MAHKEME SONUCU VARMI VS VS...

    YanıtlaSil
  19. B.A ETKİNLİK24 Mart 2010 23:40

    2011 YILINDA TAKSİM MEYDANINDA,TOPLU TESLİM OLMAYI ÖNEREN ARKADAŞIM,ÖNERİ ÇOK ORİJİNAL VE GÜZEL TAKİP EDİYORSAN TOPLU TESLİM EYLEMİNİ BEN DE 2-3 GÜNDÜR ÖNERİYORUM.AMA TAKSİM AKLIMA GELMEMİŞTİ HALBUKİ TOPLU KATLİAM BANA BUNU ÇAĞRIŞTIRABİLİRDİ NEYSE EYLEMİ DESTEKLİYORUM VE AKILLICA BULUYORUM EMİN OL DÜNYA TARİHİNİN EN ETKİLİ EYLEMİ OLACAKTIR DAHA 1 SENEMİZ VAR.ÇOK ÖNERİ VE DESTEK GELE CEKTİR SANIRIM EYLEMİN TARİHİ SEÇİMDEN ÖNCEYE GELİYOR BAKALIM YAŞAYIP GÖRECEĞİZ ÇEK TEN CEZA VEREN TEK ÜLKE OLMAK NELER YAŞATACAKMIŞ BİZE VE ONLARA!!!KUZULR İYİMAYALAR KURTLAR TARİH KİMLERİ UĞURLAMADIKİ!!!!BİR ZAMANLR DÜNYANIN YARISI İSKENDERİNDİ,BİR ZAMANLAR ATİLLANINDI,FATİHİNDİ,ŞİMDİ TAYYİBİN,BURAĞIN.AMA BU ÜLKEDE MANİSA TARZANI VE DİYOJENDE YAŞADI.AMA ONLARIN TESTİSLERİ SAĞLAMDI!!!!FIÇIDA YAŞASADA BİR İMPARATORA KAFA TUTAN TESTİSLİ ADAMDI.GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM DEDİ!!

    YanıtlaSil
  20. İkametgahlarını değiştiren vatandaşların, 20 iş günü içinde ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak, yeni adreslerini kayıt ettirmesi gerekiyor. Zamanında adres kaydı yaptırmayanlara 329 lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 660 lira para cezası uygulanıyor.
    İkametgahlarını değiştiren vatandaşlar, 20 iş günü içinde nüfus müdürlüklerine başvurarak yeni adreslerini kaydettirmezlerse 329 lira para cezası ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Ayrıca, çocuğunu istediği okula kaydettirmek veya icradan kurtulmak gibi gerekçelerle gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara ise 660 lira para cezası veriliyor.

    zeynep yorum sizin

    YanıtlaSil
  21. B.A ETKİNLİK24 Mart 2010 23:44

    HARİKA SİZ UYUYUN BEN SİTEYİ ELE GEÇİRDİM SAĞOL ARKADAŞIM BELLİKİ RTÜK Ü SENDE SEVMİYORSUN! BENİ YASAKLAMIYORSUN. SÖZ TANIŞINCA SANA KAHVE ISMARLIYACAĞIM HEMDE TÜRK KAHVESİ!!!!

    YanıtlaSil
  22. MURAT YALÇIN AMCACIGIM, BU SAATE KADAR SABRETTİM, YAZMADIM, SİZİN AKP SAMSUN KURUCULARINDAN OLDUGUNUZU BİLİYORUZ. AMA YETER, ÇİRKİNLEŞİYORSUNUZ, SİZİ SADECE DEGER VERDİĞİM İNSAN OLAN CÜNEYT BEYİN BENİ İKAZ ETMESİ NEDENİ İLE CEVAPLAMAYACAGIM. AMA DİKKATLİ OLUN SABIR TAŞI PATLAMAK ÜZERE. BURDA LÜTFEN AKP SAVUNMAYIN, BURADA HER TÜRLÜ FİKİR BANA UYAR LAKİN AKP VE YALAKALARI ASLA BU BÖYLE BİLİNE

    YanıtlaSil
  23. Yok ya yorum yapmadan duramayacağım ne güzel değil mi devlet kendine bir gelir kapısı daha buldu nasıl olsa icradan kaçan en az 15 milyon insan var 9 900 000 000 tl eder önce insanları icralık hale düşür sonra ve soy güzel taktik ne diyim allah hidayet versin.Bu ne vijdan,bu ne insaf yazıklar olsun ödediğim her kuruş vergi zehir zıkkım olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  24. SN. OCEON BLUE, SENİN İSMİN BU DEĞİL HERALDE. NİYE RUMUZ KULLANILIYOR ANLAMIYORUM.MESELA OKAN OLSA NE OLUR ?..İSYANIN BİZİM İSYANIMIZ.HER NE KADAR ELEŞTİREN ARKADAŞLAR OLSADA,BENCE HABER DOĞRUYSA ki .. Doğru. BUNU PAYLAŞMAK GÜZEL. BENCE BU TÜR PAYLAŞIMLAR DOĞRU.BİLMEYEN BİLSİN.
    BİZİ BU DURUMA DÜŞÜRENLERE LANET OLSUN. AYHAN.

    YanıtlaSil
  25. Sayın 18 , bırakın mahkeme sonuçlansın.Ceza bile çıksa temyize gitmesi gelmesi 3 sene.Ayrıca tebligatlar tarafınıza yapılmadığından dolayı da ayrıca daha sonra uyarlama davası açabilirsiniz.Mahkeme sonucu belli değil.Belkide tekrar 5-6 ay kadar ileriye atılacak.Yeni yasaya göre gıyapta karar alamayacakları için büyük ihtimalle dava 9 yada 10 . aya ertelenecektir.Taahhüt vermeye ne gerek var.

    YanıtlaSil
  26. AKP Mİ?HANİ ŞU 80 YILLIK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ONLAR İKTİDARA GELENE KADAR 180 MİLYAR DOLAR OLAN BORCUNU 7 SENEDE 280 MİLYAR DOLARA ÇIKARAN,AÇLIK SINIRINI 2800 TL AÇILAYIP HALKINI 600 TL ASKERİ ÜCRETE VE EMEKLİ MAAŞINA MUHTAÇ EDEN AKP Mİ? KENDİLERİ 7 SENEDE TÜRKİYENİN SAYILI ZENGİNLERİ VE İŞ ADAMLARI OLURKEN,ESNAFI BİTİRİP YOK EDEN SONRADA HAPSE SOKAN AKP Mİ? YANDAŞLARINA TRİLYONLARCA KREDİ SAĞLARKEN KOSGEB DEN ESNAFA 20 000 LİRALIK KREDİYİ DAĞITIYORUZ DİYİP 100 BAŞVURAN FİRMADAN SADECE 15 FİRMAYA VEREN AKP Mİ? İNSANLARIMIZI SADAKA HALKINA ÇEVİREN ONLARIN YOKSULLUKLARINI KULLANARAK OY LARINI SATIN ALMAYA ÇALIŞAN AKP Mİ? KENDİLERİNE KARŞI GELEN HERKESİ ERGENEKONDAN İÇERİ ALAN ,ESNAFINI FİNANS KURULUŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKEN AKP Mİ? YOK CANIIIM BURDA SAVUNULAN O DEĞİLDİR İNANMAM!!

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  27. B.A ETKİNLİK25 Mart 2010 00:11

    EN İYİ ELEŞTİRİ SAKİN VE ÖFKESİZ OLANIDIR.EN İYİ ELEŞTİRİ AKILCI VE İLMİ OLANDIR.EN İYİ ELEŞTİRİ BALDAN TATLI OLANIDIR ELEŞTİRMEK AKIL İŞİDİR ELEŞTİRMEK KARŞI TARAFI ALT ETMEK ALTA DÜŞÜRMEK DEĞİL ONA YANLIŞI NI GÖSTERMEKTİR ELEŞTİRMEK BİLGİNİ KARŞIDAKİ İLE PAYLAŞMAKTIR BİLGİSİ OLMADYAN LÜTFE ELEŞTİRMEYE KALKMASIN SONRA GEREKSİZ SERTLEŞME VE POLEMİK OLUYOR SİTEDE OKUYAN HERKES BİLGİLENECEKSE ELEŞTİRİNİN FAYDASI OLUR ÖFKE K Ö T Ü D R!!!

    YanıtlaSil
  28. B.A ETKİNLİK25 Mart 2010 00:13

    BENİM UYKU SAATİM GELDİ HRKESE İYİ GECELER

    YanıtlaSil
  29. B.A etkinlik. uyku saatin geldiyse yatarsın yazmana gerek yok. Burası Okey sitesi değil. AYHAN

    YanıtlaSil
  30. BİR EKLEMEDE BEN YAPATIM

    ŞİMDİ BU 5941 SAYILI YASAYI YAPAN PARTİ AKP
    VE ŞU ANDA DEVLETİ ONLAR YÖNETİYOR. BÜTÜN UĞRAŞLARA RAĞMEN SERMAYENİN BASKISINA BOYUN EĞEREK ADLİ PARA CEZASINA DEVAM DEDİLER.

    HEMDE VERDİKLERİ SÖZLERE RAĞMEN,

    HEMDE BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU BİLE BİLE,

    HUKUKSUZLUK OLDUĞUNU BİLE BİLE,

    VİCDANSIZLIK OLDUĞUNU BİLE BİLE,

    BİZ NERDEN MEDET UMUYORUZ

    YARGITAY DAN DEDİK OLMADI

    ŞİMDİ

    ANAYASA MAHKEMESİNDEN BEKLİYORUZ

    GÜNDEMDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR. 3 MADDEYİ ÇIKARIRSANIZ GERİSİ NEYE HİZMET EDİYOR.

    ELLERİNDE OLMAYAN 3 ÖNEMLİ NOKTA

    1. ANAYASA MAHKEMESİ, ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

    2. HSYK ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

    3. PARTİ KAPATMAYI İMKANSIZLAŞTIRIP YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISINI BY PASS EDECEKLER

    ŞİMDİ BUNLARI YAPARLARSA BU ÜLKEDE BİZİM GİBİ MAĞDURUZ DİYEN İNSANLARIN SIĞINACAĞI NERESİ KALACAK.

    HERKES YORUMLASIN

    AMA ÖNCE SEN YORUMLA MURAT YALÇIN FİKRİNİ MERAK EDİYORUM.

    YanıtlaSil
  31. BU ARKADAŞ SAMSUN AKP KURUCUSUMU BENİM BABAM'DA AKP İL MECLİS ÜYESİ BEN BABAMA BİLE KAFA TUTUYORUM LAF SÖYLÜYORUM SIRF AKP'Lİ DİYE ALTI AYDA BİR GÖRÜŞÜYORUZ.BURADA NE GEZİYOR MADEM ÇEK MAĞDURU AKP'Yİ NEDEN SAVUNUYOR MADEM AKP'Cİ BURADA NE İŞİ VAR.HEM ÇEK MAĞDURU HEMDE AKP'YE LAF ETTİRMİYOR BU NASIL BİR ÇELİŞKİ.ŞAYET BU ARKADAŞ HEM AKP'Lİ HEMDE ÇEK MAĞDURU İSE DEMEKKİ DÜRÜST BİRİSİ YOLUNU BULAMAMIŞ PARTİ VASITASIYLA.AMA HALEN NEDEN SAVUNUYOR ANLAMIYORUM

    YanıtlaSil
  32. SN 8

    Vekaleten imza derken, şirketle ortaklığınız veya şirket müdürümüydünüz? Detay vermeniz mümkün mü?

    Çünkü ben ortak ve müdür değildim, sadece vekaleten imza vardı ve davam düşürüldü.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  33. 8'e cevap

    Ağır Cezanın vermiş olduğu kararlar da itiraza açıktır.Avukatına söyle,taahhütünü verdikten sonra Kanun Yararına Bozma talep etsin.Bu itiraz neticesinde vekaleten yazılan çekten beraat gelecektir.Serdar.

    YanıtlaSil
  34. sn 8

    Sizin durumunuzda yargıtay temyiz hakkı varmı? Yoksa ne olacak?

    YanıtlaSil
  35. akepenin savunulacak yeri mi kalmışki akepe diyen var hala.

    YanıtlaSil
  36. Umre'ye giderken viskiyle yakalandı
    Umre'ye giden Kayserili işadamı Nurettin Öztürk, Suudi Arabistan'a indiğinde valizinde viskiyle yakalandı. Öztürk şeriat yasalarına göre yargılanacak.
    Güncelleme:25 Mart 2010 09:58
    http://haber.mynet.com/detay/dunya/umreye-giderken-viskiyle-yakalandi/502128

    YanıtlaSil
  37. ARKADAŞLAR ; 3167 VE 5941’İ İCAT EDEN HÜKÜMET OCAKLARIMIZI SÖNDÜREN VAMPİRLERİ KORUYOR.
    GAZETE HABERİDİR.
    TEFECİLİK-PATLADI !
    İşte Emniyet'in raporu: Son üç yıla bakıldığı zaman, tefecilik olay ve şüpheli sayılarında artış olduğu görülmektedir. Özellikle 2009 yılında tefecilik olayları ikiye katlandı. Tefeciler yeni yöntemler buldu
    EKONOMİK kriz, tefeciliği patlattı. Üstelik bu gerçek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) resmi raporuyla tescillendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi tarafından hazırlanan raporda, 'Son üç yıla bakıldığı zaman, tefecilik olay ve şüpheli sayılarında artış olduğu görülmektedir. Özellikle 2009 yılındaki olay sayısının bir önceki yıla oranla ciddi bir artış gösterdiği ve tefeciliğe karışan şahıs sayısının da buna paralel arttığı görülmüştür' denildi.

    Tefecilik suçunun, nakit para ihtiyacı, borcu borçla kapama, ekonomik krizler, fiyatlardaki dalgalanmalar ve bilgisizlik gibi nedenlere dayandığı vurgulanan raporda, son zamanlarda suçun işlenme şekli ile ilgili yeni yöntemlerin de ortaya çıktığı vurgulandı. Raporda, bu yöntemlerden biri şöyle açıklandı:

    Elini veren, kolunu kaptırıyor

    'Özellikle bankalara borcu olan veya nakit paraya ihtiyacı olan şahıslar kuyumcu, kontörcü, oto galerici, emlak ofisleri ile beyaz eşya satıcıları gibi nakit para sağlayan işyerlerine başvurduğunda, işyeri sahipleri banka faizlerinin çok üzerinde, yüzde 15-20 gibi faiz oranları ile nakit para vermektedirler. Bu para verme işleminin yasal zemine oturtulması için işyeri sahipleri alışveriş yapılmış gibi sahte fatura düzenlemek suretiyle fatura miktarı kadar tutarı tüketicinin kredi kartından taksitler halinde çekmektedir. İşyeri sahiplerince çekilen bu tutarın üzerinden değişen oranlarda peşin komisyon alınarak geri kalan tutarın da tüketiciye nakit olarak ödendiği, bazı hallerde tefecilerin kendilerinden borç alan şahısların kredi kartlarına el koydukları ve istedikleri zaman bu kartlardan para çektikleri görülmektedir. Böylece işyeri sahipleri hem kendilerini garanti altına almakta hem de yüzde 15-20'lik tefeci faizi uygulamaktadırlar.'

    'Suç örgütlerinin kazanç kapısı'

    Özellikle 2009 yılında tefecilik suçlarında dikkate değer bir artış gözlendiği belirtilen raporda, 'Ticaretle uğraşan bazı vatandaşlarımızın ödeme güçlüğü çektikleri, banka çeklerinin geri döndüğü bunun sonucu olarak iflas eden firmaların çalışanlarını işten çıkardıkları görülmektedir. Buna paralel olarak kredi ve finans kurumlarının kredi verirken seçici ve titiz davranarak riskli kredi vermedikleri, kredi alamayan, kredi kartı harcamaları artan, acil para ihtiyacına gereksinim duyan ve ödeme yapmakta sıkıntı çeken kimselerin acil para ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yasal faizlerin çok üstünde bir miktarla tefecilerden ödünç para almak durumunda kaldıkları anlaşılmaktadır' ifadeleri kullanıldı.

    Tehdit, cebir ve şiddet yoluyla toplumu tehdit eden organize suç örgütlerince kazanç kapısı olarak görüldüğü belirtilen tefeciliğin, sosyal sorunları da artıracağı vurgulandı. 'Tefecilerden alınan borçların ödenememesi nedeniyle, aile kurumunun bundan olumsuz etkilendiği, boşanmaların yaşandığı, hatta intiharlara yol açtığı, öte yandan toplumda huzur ve güven ortamını tehdit ettiği gözlemlenmektedir' denilen raporda, tefecilik suçu işleyen faktoring şirketleri ile ikrazatçılar konusunda Hazine Müsteşarlığı ile ortak hareket edildiği de belirtildi.

    İşte tefecilik suçu rakamları

    Yıllar Olay Sayısı Şüpheli

    2007 183 431

    2008 248 548

    2009 578 1.371

    Hakkı KURBAN / ANKARA

    YanıtlaSil
  38. Erdoğan'ın eleştirileri 'çok çirkin'
    Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek yargıya yönelik yaptığı eleştirilerin de “çok çirkin” bulduğunu dile getirdi.
    Güncelleme:25 Mart 2010 10:49
    ANKA) – Anayasa paketinin onaylanması durumunda, paketin “Anayasa Mahkemesi duvarına çakılacağını” vurgulayan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek yargıya yönelik yaptığı eleştirilerin de “çok çirkin” bulduğunu dile getirdi.
    http://haber.mynet.com/detay/guncel/erdoganin-elestirileri-cok-cirkin/502178

    YanıtlaSil
  39. CANLILARIN TEPKİLERİ...

    Canlılar; içinde yaşadıkları doğal çevrenin gelişmelerine ve olaylarına karşı yine yaratılışlarında, 'tabiat'larında bulunduğu şekliyle reaksiyon gösterir, tepkiler verirler...

    Örneğin yem attığınız güvercinin sizden ürküyor olması onun doğal bir tepkisidir... Yine sevmek için el uzattığımız bir serçenin, ceylanın uçup-kaçmaları da onların tabiatında bulunan tepkilerindendir...

    Hasılı kuşların, kuzuların bilcümle HAYVANAT ve NEBATATIN tabiatlarında İÇGÜDÜ diyebildiğimiz bir 'hareket güçleri' vardır ve onlar bu ilahi – doğal plan ve program dairesinde sergiledikleri hareket tarzı ve reaksiyonlarıyla yaşarlar...

    Keza it'in hırlaması, horozların dünyanın her yerinde şafak vakti ötmeleri de bu 'ilahi-tabii' yazılımları gereğidir...

    Gelelim İNSANLARA...

    Kur'anı Kerimde Allah(c.c.) şöyle buyurmaktadır; "İnsanı en güzel şekilde, en üstün varlık olarak yarattık, sonra insan yaptıkları ile aşağıların en aşağısına (hayvanlardan dahi aşağı seviyede olan 'esfeli safilin' seviyesine) indi(ya da iner)." Tiyn Suresi.

    Buradan anlaşılan canlılar içinde bir tek insana verilen bir ‘irade kullanımı’ biçimi vardır... İnsan şayet isterse, bu iradesiyle 'yaratılışındaki güzel kıvamına' rağmen İNSAN TABİATINA aykırı biçimde davranabilir, reaksiyon gösterebilir...

    Öyle ki; kimi insanlar bu sebepten dolayı bir başkasının varlığına karşı fikir yerine hakaret, teyid yerine töhmet, mülahaza, münazara yerine münakaşa yapmaya yatkındırlar... Kimileri de zihin yormak, fikir ve bilgi üretmek, veri kullanmak yerine daha kestirme yol seçerler; KÜFREDERLER...

    ....

    Bu sitelerde çok sayıda yazım yayımlandı... Bu yazıların tek bir satırında ne bir PARTİ övgüsü bulabilirsiniz, ne de SÖVGÜSÜ...

    Ama zalimler (ki bunlar kimlerse; kimilerine göre hükümet, şu parti, filan, feşmekan bana göre ise GENEL HUKUK DÜZENİMİZ - MÜESSES NİZAM - MUKTEDİRLER - MEŞRU ve HELAL OLMAYAN MÜLK SAHİPLERİ ) hakkında ÇOK AĞIR (ağırlığı hakaret değil - kavramsal) çok yazılar yazdım... Bazı yazılarım bazı arkadaşlarımız tarafından da pek çok makama gönderildi...

    Ama bazen burada çıkan bir KÜFÜRNAME hakkında ne zaman; "bu dil, bu üslup bizim genel karakterimize, yetişkinliğimize, tecrübemize ve kültürümüze hatta çilemize uygun değil" diye bir yazı yazdımsa; bazıları ortaya çıkıp, araya girip;

    - Saygısız bir dil ve üslup, çiğ bir haz ve küstahlık içinde (sen meğer şuymuşsun da, buymuşsun da diye başlayan, devamında sabrımı taşırma!!!, bu adam burada ne geziyor!!! Şeklinde ) TÖHMET, HAKARET ve SAYGISIZLIĞA muhatap oldum, oluyorum…

    Kimileri de aynı kıvamda başka başka LAFLAR ATMAYA bayılıyor…

    Ama bilmiyorlar ki;
    Herkese verilecek bir cevap bulunur. Keza;

    “Benim de herkese verilecek bir cevabım var…
    Lakin;
    Bir lafa bakarım, LAF MI diye…
    Bir de adama bakarım ADAM MI diye..”

    YanıtlaSil
  40. ARKADAŞLAR YENİ ANAYASADA BİZE YARAYACAK BİR MADDE VARMI BİLEN VARMI ACABA....


    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  41. selamlar kader arkadaaşlarım benim çekimin birtanesi erken ibraz olmuş istanbul adliyesinde ama dosya düşmemiş bende taahhütte bulundum şimdi itiraz etsem mi neyapsam bilen varsa fikir verebilirmi

    YanıtlaSil
  42. Eski anayasada bize yarayan madde varda uygulayanmı var. Bunların amacı baska bilen biliyor. Herkes nasıl bu ülkede daha fazla götürürüm ve kimse bana engel olmaz onun yasasını çıkarıyor. Vatandaş kimsenin umrunda değil bizi bırak TBMM hakimler savcılar yargıtay bile gözden çıkarmış anlayacağın işimiz allaha kaldı. Aydın - İstanbul

    YanıtlaSil
  43. cüneyt bey merhaba
    ben dosyalarıma taahhütte bulundum ancak bir dosyadan yurt dışı yasağı kondu kıbrısa mutlaka gitmem gerekiyo eğer yakalanma durumum olursa cezamı alırım yoksa sadece cıkışıma engelmi olunur cevap verirseniz cok memnun olurum teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. MURAT YALÇIN LÜTFEN SİZE DÜN HEP NAZİK BİR USLÜP İLE CEVAPLAR VERDİM ŞAHSINIZA HİÇBİR ŞEKİLDE SATAŞMADIM BENİM DERDİM AKP VE YALAKALARI İLE LÜTFEN BOZDURMAYIN.BİR ADAMA BAKARIM BİR İNSANA BAKARIM FİLAN DİYE BEL ALTINDAN VURMANIZA GEREK YOK LÜTFEN ZİRA BEN ÖZLÜ SÖZ KULLANIP BEL ALTIDAN VURAMAM DİREK SÖYLERİM HUYUM GEREĞİ ARAMAK İSTERSEN NUMARAM
    0543 502 0543

    YanıtlaSil
  45. arkadaşlar ANTEP den erken ibraz kararı olan var mı

    YanıtlaSil
  46. Sevgili "OCEON BLUE"

    Yazımı sizin başlattığınız polemik üzerine yazdım, fakat yazımda muşahhas olarak size hitap etmedim... Nitekim size katkı! vermek amacıyla bana ataılan LAFLARI okuyasınız diye aşağıya çıkardım...

    Sizi kırmak asla istemem..

    İşte o yazılar...

    23. SAMİ KAL
    MURAT YALÇIN AMCACIGIM, BU SAATE KADAR SABRETTİM, YAZMADIM, SİZİN AKP SAMSUN KURUCULARINDAN OLDUGUNUZU BİLİYORUZ. AMA YETER, ÇİRKİNLEŞİYORSUNUZ(aferin), SİZİ SADECE DEGER VERDİĞİM İNSAN OLAN CÜNEYT BEYİN BENİ İKAZ ETMESİ NEDENİ İLE CEVAPLAMAYACAGIM.(Cüneyt'e borçlandım böylece) AMA DİKKATLİ OLUN SABIR TAŞI PATLAMAK ÜZERE.(Anlaşılan patlaması halinde kapağın altı çok kerih) BURDA LÜTFEN AKP SAVUNMAYIN(uydur ve kendin inan), BURADA HER TÜRLÜ FİKİR BANA UYAR (sana birşey diyen oldu mu, sana göre mi tavır alacağız) LAKİN AKP VE YALAKALARI(bu bana dolaylı bir hakarettir ama kötü söz çıktığı deliğe aittir) ASLA BU BÖYLE BİLİNE (fermanımdır! dememişsiniz)

    16. B.A ETKİNLİK
    BUNU KİBARCA YAPSANIZ KABACADA YAPSANIZ FARKETMİYOR HATTA EFENDİ VE KİBAR ROLÜNE BÜRÜNENLER DAHA TEHLİKELİ OLUYOR!!!

    28. B.A ETKİNLİK
    SAYGIDEĞER BİR YAZI VE ANLAYIŞ... TEŞEKKÜRLER

    "OCEON BLUE"
    BUNLARDA SİZİN YAZILARINIZ

    9
    HE EĞER AKP YANLISI İSENİZ ONA DİYECEK BİRŞEYİM YOK.

    BEN'DE HERKES GİBİ İŞİN SON SEVİYESİNDEYİM NE ZAMAN EVDEN ALACAKLAR DİYE BEKLİYORUM EŞİMİN,OĞLUMUN YÜZÜNE BAKAMIYORUM BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLERİN TAAAAA A.Q DAHA NE DEMEMİ İSTİYORSUN BUNLARA KÜFÜR EDİLMEZDE NE EDİLİR GENE DELİRDİM ALLAH RIZASI İÇİN ŞU MUHABBETİ KESELİM GÜNAHA GİRİYORUM SÖVMEKTEN

    32
    BU ARKADAŞ SAMSUN AKP KURUCUSUMU BENİM BABAM'DA AKP İL MECLİS ÜYESİ BEN BABAMA BİLE KAFA TUTUYORUM LAF SÖYLÜYORUM SIRF AKP'Lİ DİYE ALTI AYDA BİR GÖRÜŞÜYORUZ.BURADA NE GEZİYOR MADEM ÇEK MAĞDURU AKP'Yİ NEDEN SAVUNUYOR MADEM AKP'Cİ BURADA NE İŞİ VAR.HEM ÇEK MAĞDURU HEMDE AKP'YE LAF ETTİRMİYOR BU NASIL BİR ÇELİŞKİ.ŞAYET BU ARKADAŞ HEM AKP'Lİ HEMDE ÇEK MAĞDURU İSE DEMEKKİ DÜRÜST BİRİSİ YOLUNU BULAMAMIŞ PARTİ VASITASIYLA.AMA HALEN NEDEN SAVUNUYOR

    YanıtlaSil
  47. cüneyt bey merhaba
    herkese yardımcı oluyorsunuz allah razı olsun
    sulh cezadaki cezalara taahhüt yok dediniz.
    bu cezalara nasıl düşüm yapabilirim yönlendirebilirmisiniz
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  48. SAYIN MURAT YALÇIN

    LÜTFEN UZATMAYIN BU POLEMİĞİ.ÇÜNKÜ BURADAKİ İNSANLARIN ÇOĞU İKTİDAR PARTİSİNİN ZALİM VE KAYIRMACI TAVRI NEDENİ İLE İŞLERİNİ KAYBETTİ VE BU DURUMA DÜŞTÜLER.O NEDENLE İNSANLARIN DAMARINA BASMAKTAN VAZGEÇMENİZİ RİCA EDİYORUM SİZDEN.TABİKİ SİZDE MAĞDURSUNUZ O YÜZDEN BURDASINIZ DAHA HASSAS OLABİLİRSENİZ BİRLİK OLUP SESİMİZİ DAHA GÜR DUYURABİLİRİZ.

    SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  49. Sayın Murat Yalçın,Mevlana'dan örnekler veriyorsunuz.Yazılarınızda devamlı dini telkinler örneklemeler ön planda.Fakat burası adındanda belli olacağı üzere çek mağdurları sitesi ve konumuz din dersi değil karşılıksız çek denilen musubet.Fakat İllada yazılarınızda din üzerinden örneklemeler yapacağım diyorsanız;Tarikat önder ve liderlerinden değilde,Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in öğretilerinden bir şeyler yazarsanız zevkle okuyabilirim.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  50. bu nasıl bir çelişki anlamadım hakimler infazı durdurmamak için elinden geleni yapıyor 4 kere taahhüt verdim hepside ret gerekçeli kararı veriyolar ona göre düzeltiyorum yine başka bişey bulup yine ret anlamadım gitti bu izmir mahkemelerini yaa.sürede azaldı hakim amcam içeri atmak için elinden geleni yapıyo.aynı taahhütü akhisar a.c.m ne verdim ilkinde kabul oldu izmir a.c.m elinden geleni yapıyo kabul etmemk için.

    YanıtlaSil
  51. arkadaşlar sonuçta bi af mutlaka çokacak ama ne zaman?bence ne zamanki bu akp hükümeti tek başına gelemiyeceğini anladığı zaman seçime günler kala mutlaka bi af çıkarıcaklar çünki kendi yedikleri naneleri nasıl temizlerler başka normalde 10 yılda bir indirim vs.çıkmış şimdi çıkartırlarsa olmaz çünki daha 1 sene var seçime ve daha yiyecek çok nane var onlarıda halletsinler ondan sonra kökten bi temizlik sonra yedi sülaleye yeticek kadar para ve saltanat vah türkiyem vah...

    YanıtlaSil
  52. hala nasıl savunuyorsunuz anlamadım 2001 türkiyenin dış borcu 148milyar dolar ve elde tüpraş petkim telekom gibi daha sayamadığımız dev yatırımlar var yıl 2010 dış borç bugün itibariyle 298milyar dolar tüpraş gitmiş petkim gitmiş telekom gitmiş santraller gitmiş kısacası türkiyenin 80 yıllık emeği gitmiş hala neyi savunuyosunuz yaaa.2001 yılı forbest dergisinde türkiyeden 6 kişi milyarderler listesinde 2010 yılı türkiyeden 30 kişi listede bu listedekilerin kimin yanlısı olduğuna bi bakın bakalım internetten araştırın çok rahatlıkla bulabileceksiniz.herkeze saygılarımla...

    YanıtlaSil
  53. zannedersem artık sulh cezalaRDA DA KARŞ.ÇEK DAVALARINA BAKILIYOR.ÇÜNKÜ BENİM ANKARA 6.SULH CEZADA DAVAM AÇILMIŞ

    YanıtlaSil
  54. KARŞILIKSIZ ÇEKLERE SULH CEZALAR BAKIYORMU ARTIK ?

    YanıtlaSil
  55. değerli arkadaşlar


    siyasette malum bazı kesim,bu kadar olumsuzluğa rağmen savunmaya geçecek,geçtik biz çocuklarımızın geleceği bile ipotek altına alınıyor...ekonomi nüfusun % 80 i için bir hüsran...icralardan insanlar ne yapacağını şaşırmış durumdalar...ve bu sadece çek kullananlar için geçerli değil...toplumun % 50 si icra haciz kıskacında ve bu sürekli katlanıyor...

    fakat bu siyaseti savunan bir kesim mutlaka olacak...bunları toplumun geneli pek ilgilendirmez...eğer bi isim vermek gerekirse ..

    PARMAĞI BALA BULAŞANLAR....

    ÇANAĞA YAKIN OLANLAR...

    diye özetleyebiliriz...bu kesim şu günlerde ayetlerin arkasına saklanıp konuşacaklar fakat diğer taraftan faiz almaktan geri durmayacaklar...hep vardılar ve hep olacaklar...

    onun için bu tartışmayı uzatmanın bi anlamı yok...taahhüt için son günler ve buna odaklanmak lazım...süre çok önemli...

    my way

    YanıtlaSil
  56. Daire:11
    Tarih:2010
    Esas No:2009/2731
    Karar No:2010/1484
    Kaynak:ilgli mahkeme
    İlgili Maddeler:Tebligat Kan. 35
    İlgili Kavramlar:Usulsüz tebligat

    5320 sayılı yasanın 8/1. maddesi uyarınca yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK.nun 311. maddesi hükmüne göre, eski hale getirme talebiyle birlikte temyiz talebinde de bulunulması halinde inceleme merciinin Yargıtay'ın ilgili dairesi olup,

    sanığın yokluğunda verilen kararın sanığın sorgusunda beyan ettiği önceki tebligat adresine tebliğe çıkartıldığı, gerekçeli hükmün sanığın adresi terk ettiğinden merciine iade edildiği, Tebligat tüzüğünün 28. maddesi uyarınca, adres araştırılması yapılmadan bu kez aynı adrese 7201 sayılı T.K.nun 35. maddesine göre tebligat yapılarak hükmün kesinleştirildiği, bu suretle yapılan tebligatın usulsüz olduğu anlaşılmakla......

    aynı mahkemenin ... karar nolu temyiz talebinin reddine dair kararı kaldırılarak ... sayılı hüküm incelenerek gereği düşünüldü.

    YanıtlaSil
  57. selam arkadaslar benım çeklerımden bıtanesı gununden once vurulmustu ve ıcraya gelmıstıler yarısını bulup bulusturp ogun ıcın odemıstım gerı kalanı malum odıyemedım yınede karsılıksız cek kasıde etmekten dava acmıslardı ve karara baglandı bereat vermıs hakım karsı taraf baska bısey yapabılırmı kalan kısmı ıcın ıcra devam eder heralde ama hapıs olayı olmaz artık heralde dımı belkı sacma bı soru oldu ama yınede sormak ıstedım

    YanıtlaSil
  58. devran

    vadesinden önce arkası yazdırılan çekle ilgili hukuki işlem yapılamaz..
    icra hukuki bir konudur..

    Yasayı oku ne demek istediğimi anlarsın;)
    icra davasına itiraz et, vadesinden önce arkası yazıldı ve o çekle de hukuki işlem başlatıldı, o adamın elindeki çek denen evrağın hiç bir hükmü geçerliliği yoktur de, bak bakalım icra davası nasıl düşüyor..

    YanıtlaSil
  59. değerli arkadaşlar


    bakırköy de bulunan bir dosya kayboldu haberini almıştım SN AVK.SİBEL HANIM ı aradım...sağolsun ilgilendi ve hemen sonucunu aldım...azevvel aldığım habere göre infaz durdurulmuş...

    kendisine özverili çalışmasından dolayı tekrar teşekkür ederim...

    my way

    YanıtlaSil
  60. Arkadaşalar bence burda sadece çek değil kimi zaman iktidar ve muhalefette konuşulmalı ama bu çok da uzatılmadan tadın da kalmalı.

    Tartışanlardan bir taraf susmayı tercih etmeli ve susurakda tartışmada yenik olduğunuda düşünmemeli.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  61. 58'e cevap verdıgınız için cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  62. Kıymetli arkadaşlar,

    Bizim sorunumuzu, son günlerde tartışılan "Yasama, yürütme, yargı" üçgeninde çözebilecek olanı, kuşkusuz ki, yasama dır.

    Yasayı yapacak, yargı bu yasaya göre karar verecek.. yürütme ise bizleri kaçak, suçlu, ya da infaz işlemlerine tabi tutmayacak..

    Şimdi önemli olan dini açıklamalar mı? Bir siyasi parti taraftarı olup olmamak mı? ya da

    kendini yasama ve halkın kendisi olarak gören hangi siyasi parti, insanlığa aykırı, çok konuşulan avrupa birliği normlarında olmayan "Borca hapis" cezasını kaldırabilecek durumdadır?

    Cevap vermek isteyen varsa bekliyorum..

    YanıtlaSil
  63. arkadaşlar benim sorum:Verilen taahütlerin yerine getirilmediğinde alacaklının şikayetiyle tekrar infaza devam edilmesi için tekrardan dosya üzerinden mahkemenin vereceği karar itiraza mı taabi yoksa temyiz edilebilecek mi?(yaşar)

    YanıtlaSil
  64. 63 te yazan arkadaşım,5941 sayılı yasayı kim yaptıda yargıya yolladı,yargı bu yasanın içinden çıkabiliyormu yoksa bu sitedeki bazı arkadaşlarımızın başına gelen kafasına göre takılan mahkemeleri hiçmi okumadınız.Yürütme derseniz malum bizleri süper mario olarak görüp bonus peşinde.Son sorunuz(kendini yasama ve halkın kendisi olarak gören hangi siyasi parti, insanlığa aykırı, çok konuşulan avrupa birliği normlarında olmayan "Borca hapis" cezasını kaldırabilecek durumdadır?) Cevabımı veriyorum;AKEPE AKEPE AKEPEEEEEEEEE.

    YanıtlaSil
  65. 63,

    AKP nin bu durumda olmadığı kesin.

    MHP bu konuda ne suya dokundu nede sabuna

    Bu yasaya ve hapse tek karşı çıkan ve bu yasayı Anayasa Mahkemesine götüren CHP oldu.

    benim bakış açımla görünen tek umut budur

    YanıtlaSil
  66. 65 de yazan arkadaşım,

    doğru cevabı verdiniz. Şimdi sıra başka bir soruya geldi.. Sakın yanlış anlamayın soru sorarak kimseyi imtihan etme hakkına sahip değilim..

    Sadece doğruyu bulabilmek adına sizlerden yardım alıyorum..

    Evet yasama yetkisi elinde bulunan partinin bu yetkisini kullanmaz sa eleştirilmesi kimi rahatsız eder ki?

    Bu çok doğal bir durum.. Tabıi saygı kuralları ve blog da "yorum gönder" başlığı altında 2. maddede yer alan "Lütfen ahlaki değerlerde yazılar kullanınız" uyarısını dikkate alarak her türlü eleştiri yapılmalı ve yapana da mani olunmamalıdır.

    YanıtlaSil
  67. bugün bi hakimle konustum yargıtaydan yani temyizden gelen dosyaların hepsinin bozulup geri gelecegi garantisi yok ceza onaylanıp da geri gelebilir bunun için herkesin taahhütname vermesini tavsiye ediyorum. eger taahhüt verdiğinizde gelecek faizi düşünüyorsanız taahhüt vermesenizde faiz işliyor çok farketmeyecek

    YanıtlaSil
  68. arkadaşlar bugün perşembe anayasa mahkemesinden bir haber var mı yorumlarda bu konuya hiç değinilmemiş (A.H.T.)

    YanıtlaSil
  69. ÇOCUKLARINDAN AYRI, ACI ÇEKEN BİR BABA OLARAK ENE ESNAF EL İNSAF”TAN AYNI ACIYI PAYLAŞAN TÜM BABALAR İÇİN…

    Ey Devlet Büyükleri!!!
    Gücünü, Yüce Milletimden aldığını unuttuysan eğer!!! Yakala Beni At İçeriye, Gene de Taahhütname Vermeyeceğim sana , Bu göstermelik yasaya boyun eğmeyeceğim, Benim de hakkımı savunsan , Rahat bıraksan zaten ödeyeceğim borcumu, Bana geceler boyu acı çektiren devlet, At beni içeriye ne fark eder ki, İçim ,içeride zaten !!! İçeride daha çok yazacağım ey devlet Yöneticileri, Susturamayacaksın ki beni, Kalem bulmazsam , Beynime yazacağım, Ezberleyeceğim gerekirse yazacaklarımı, İçeriden çıkınca yazıya dökeceğim, Ne yapacaksın ki O Zaman , Zaten hepsi beynimde değil mi ki ey devlet, Ta ki EVRENSEL İNSAN HAKLARIMIZA KAVUSMAK ICIN,
    Çocuklarım İçin, Benden sonraki nesiller için, Benliğimi kaybetmemek için sonuna kadar yazacağım…
    Yüce Milletim sana bu gücü , Acı çektir diye vermedi ey devlet büyükleri, Verdi ki Çare Ol, Derman Ol, Çözüm Bul, Hizmetini halka yap diye… Ama tek faydan, içimdeki yazma sevgisini canlandırdın, Şimdi artık yazmaya zamanım da var, Sen Nereye kaçacaksın ey devlet büyükleri…
    Çocuklarım da bir gün büyüyecek, Bana yaptıklarını öğrenince, Anarşist olursa , suçlusu kim olacak ey devlet büyükleri, Ama olmayacaklar merak etme,
    Onlar da vatan sevgisi ile büyüyorlar benim gibi, Onları okutmak için babaları yurt dışında kaçak çalışıyor, Tıpkı benim esnaf babamın beni okuttuğu gibi OKUTACAĞIM, Onlar babalarına,senin yaptıklarını bilmiyor Ey Devlet büyükleri,
    İşsiz de kalsa, çocuklarının hasretinden yanıp tutuşsa bile dönemese de ülkesine , Onlar babamız bizim için çalışıyor diye biliyor, Onlar sadece babacım ne zaman geleceksin diye soruyor, Sadece onlara ne cevap vereyim sen söyle ey devlet büyükleri!!!
    Siz umursamasanız da beni ben vatanımı seveceğim, İlk öğretmenim Atatürk”tü benim , Bu yurt ata yadigarı bana ve çocuklarıma, Siz satsanız da üç kuruşa , satamam ben yurdumu dünyalara, Gene sabahı uyumadan ettim Saat 04:49 Uyumadım daha , Yüce Milletimden aldığın paralarla sen rahat uyu , Hatta geçmişte benim kazandığım paralardan aldığın vergi bile daha boğazında duruyor, Askerim nöbet tutar , Esnafım çalışır, vergi öder, istihdam sağlar, İşi bozuldu diye bir gün içeri atılır, Ama olsun sen gene de paraları topla SEN Ey Devlet büyükleri,
    UyumaN için sana para lazım, Maaşlarınızı sonra nasıl alırsınız Ey Devlet büyükleri, Ben ki kimim ki!!! Ben gece uyumamışım !!! Ben günlerce gecelerce çalışıp,firmadan paramı alamamışım! Ne olur ki!!! O senin sorunun değil değil mi Ey Devlet büyükleri!!! Borcunu ödemeyen müteahhit senin himayende değil mi!!! Halbuki adımızı dışarıda lekeleyen de bunun gibiler biliyorsun aslında değil mi !!! Ne Mutlu Türküm Diyene demem, Senin için bir şey ifade etmiyor , İçeri atıverirsin düzen sağlanıverir sana göre !!! Atamadığın da yurt dışında sürünür ekmek parası için, Çünkü sana göre Ben 1 Kişiyim, Ekonomik krizi yaratan da benim!!! Bu kriz bir gün seni de vuracak biliyorsun ama değil mi
    Ama Ben KI BIR DE BAKMISSIN BIN, MILYON, 70 MILYON OLMUSUM
    O ZAMAN Sen Nereye Kaçacaksın ki !!! O KADAR Olmadığımı sanıyorsun değil mi!!! Ben yılmadan Çalışıyorum mücadele ediyorum, Çocuklarım da okusun vatan sevgisi ile büyüsün diye , Muhtaç Olduğum Kudret, Damarlarımdaki Asil Kanda Mevcut, Unutmadım , Asla Unutmayacağım …(Çocuklarım da Unutmayacak …)
    YÜCE MİLLETİME EN DERİN SAYGI ve SEVGİLERİMLE… ONEMLI NOT: MİLLETİ İÇİN GERÇEKTEN ÇALIŞAN ,TÜM BAKAN, MİLLETVEKİLİ,HAKİM,SAVCI,KAMU GÖREVLİLERİNİ TENZİH EDERİM.ONLAR İÇİN ÖDEDİĞİMİZ

    YanıtlaSil
  70. barolara taahhüdün uzatılmasıyla ilgili fax gelmiş diye duydum aslı varmı??

    YanıtlaSil
  71. http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=AKPnin_canini_skan_email&tarih=25.03.2010&Newsid=296103&Categoryid=9

    kartal yeniçağ

    YanıtlaSil
  72. Taahhüt verilmesi gereken 4 dosyam vardı, Avukatım benim imzaladığım taahhütleri verdi, yalnız bir mahkemenin hakimi benim bizzat vermem gerektiğini söyleyerek taahhütü kabul etmemiş, avukatımda mahkemeye beraber gitmemiz gerektiğini söyledi, itiraz hakkım varmı ? Yasa çok açık geçici 2 madde borçlu taraf veya yasal temsilcisi verebilir diyor, hiçbir şekilde gitmeyide düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  73. merhabalar arkadaşlar ben tahhüt vermedim ve vermeyide düşünmüyorum
    MASUAA

    YanıtlaSil
  74. my way 73. ki soruma cevap verebilirmisin?

    YanıtlaSil
  75. 5 yıl dile kolay geçer mi sorarım size zaten taahüt de versem ödeyemem bunuda biliyorum evden dışarıda çıkmıyorum zaten ailem dağıldı babam yurt dışında annem ayrı bir yerde ben ayrı bir yerde tek çarem var zaman aşımı veya af başka çıkar yolum yok en azında taahütte verip zamanı durdurmak istemiyorum bu benim düşüncem tabi ama çok sıkıldım ne yapayım zaman aşımının dolmasına 6 sene var belki ama yakalanırsamda 5 yıl içeride bence evde zaman geçirmek en akıllıcası ???
    MASUAA

    YanıtlaSil
  76. 67 de yazıp soru yönelten arkadaşım,sorunuzu tam anlayamadım çok abzürt.Anladığım kadarıyla hükümetin elinde bir yetki var ama cezada ısrar ediyorsa eleştiriiyi o hak eder,devletin görevi vatandaşının yaşam ve özgürlük haklarının sonuna kadar arkasında durmasıdır.Şu anda dünyanın 17 - 18 YY da kaldırdığı utanç verici bir ceza yüzünden 1 milyona yakın insan ya kaçak ya cezaevinde ailesi işi gücü dağılmış.Bu duruma elinde yetkisi varken finans sektörüne şirin gözükmek için direnen her yönetici eleştirilmelidir.

    YanıtlaSil
  77. 7
    2010/24

    Şişli 14. Asliye Ceza Mahkemesi
    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun 5. maddesinin (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci tümcelerinin iptaline karar verilmesi istemi.

    İlk
    5941 sayılı Çek Kanunu’nun 5. maddesinin (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci tümcelerinin, davada uygulanma olanağı bulunmadığından, bu tümcelere ilişkin başvurunun Mahkeme’nin yetkisizliği nedeniyle REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,

    YanıtlaSil
  78. Burası Türkiye

    Benim ülkem çelişkiler ülkesidir. Hem de yaman çelişkiler ülkesidir.
    Benim ülkem hiçbir ülkeye benzemez. Hele hele benim ülkemin insanları hiçbir ülkenin insanlarına benzemez.
    Çok farklıyızdır biz çok farklı.
    Hem de öyle böyle değil.
    Okuyun aşağıdaki yazıları bakın bakalım bu yaşananları başka bir ülkede yaşayabilirmisiniz?


    Yeryüzünde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. İçenler, sigaralarını çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunların bir kısmı da kanserden ölür.
    Ama, dünyada demir çelik haddehanesinde çalışan hiçbir işçinin, sigarasını yakmak amacıyla 600 tonluk pres makinesinin arasından emekleyerek geçip 2450 santigrat sıcaklığındaki fırına ulaşmaya çalışırken can verdiği görülmemiştir...
    Bizde görülmüştür, Karabük'te...

    Bütün dünyada haşerat, özellikle sivrisinek vardır, buralarda da sinek ilacı kullanılır.
    Ama sivrisinek yutup da midesine kaçan sineği öldürmek üzere ağzına Shelltox sıkmak suretiyle zehirlenip ölen, Türkiye'dedir...
    İstanbul, Sultanbeyli'de...

    Dünyanın her yerinde insanlar berbere gidip tıraş olurlar,
    Ama hiçbir berber, rahatlatmak amacıyla müşterinin kafasını sağa sola kanırtırken adamın boynunu kırıp onu öldürmemiştir..
    Türkiye'de öldürmüştür, Erzurum'da...

    Dünyanın hiçbir yerinde bankamatikten para çekmek için düğmeye bastığınızda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz..
    Bizde ölürsünüz, Bozcaada'da...

    Dünyanın hiçbir yerinde, otoyolda giderken radyoda duyduğu göbek havası eşliğinde göbek atmak için arabayı 'sağ şeride çeken' ve az sonra da arkadan gelen arabanın çarpması sonucu ölen bilinmez..

    Bizde bilinir, Adapazarı'nda...


    Nüfus sayım günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle bomboş otoyolda sayım görevlisi 'bariyerlere' çarpıp trafik kazasında!! ölmez..
    Bizde ölür, Gebze'de...

    Dünya‘nın hiçbir yerinde aynı işyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasında çalışmakta olan ve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-oğul, birisi işten çıkıp eve gider, öteki evden işe gelirken bir kavşakta karşılaşmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldırınca çarpışıp her ikisi de ölmezler..
    Bizde ölür, Konya'da...


    Dünyanın hiçbir yerinde marangoz atölyesinde çalışan işçiler paydosta üzerlerindeki talaşları temizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine şaka yapmak için kompresörü onun arkasına tutmaz, öteki de 'şaka öyle olmaz böyle olur' diye aynı kompresörü berikinin arkasına tutup adamın bağırsaklarını patlatarak öldürmez..
    Bizde olur, İstanbul, Ayazağa'da...


    Dünyanın hiçbir yerinde gemi mühendisi kazanı kontrol etmek için kazana girdiğinde biri gelip kazanın kapağını kapatmaz ve sonra da gemi yola çıkmaz..
    Bizde olur, Kocaeli, Dilovası'nda...


    Dünyanın hiçbir yerinde bir adam ayakkabısının içine kaçan taştan kurtulmak için elektrik direğine yaslanıp ayakkabısını çıkarıp silkelediğinde, yoldan geçen bir başkası onu elektrik çarptığını sanmaz ve elektrikle bağlantısını kesmek amacıyla kafasına kürekle vurarak onu öldürmez..
    Bizde öldürür, Rize'de…

    YanıtlaSil
  79. arkadaşlar merhaba

    Şu an sitede kimse varsa cevap verirse sevinirim.benim kesinleşmiş 2 davam var.Taahhütname vermek içim savcılığa gitsem tutuklama olurmu acaba? Birde dava açan firmaya borcum 13000 tl ama firma elindeki çekleride vermiş 22.000 tl lik dava açmış ceza kesinleşmiş fakat üzerinden 2 yıl geçmiş ne ypılabilir acaba

    YanıtlaSil
  80. 1- İlk defa bir Başbakan "Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz." dedi
    2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı.
    3- İlk defa carî açık verilirken döviz kuru arttı.
    4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin " dedi.
    5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı.
    6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
    7- İlk kez Yunan Kilise Bankası Türkiye' de banka satın aldı.
    8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
    9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi.
    10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
    11- İlk defa bir Başbakan "Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya!" dedi.
    12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
    13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
    14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret(!) Ödülü" aldı.
    15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
    16- İlk defa bir Başbakan "Bir dönem dini kullandık " dedi.
    17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara elli yıllık imtiyaz
    verildi.
    18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanı ndı.
    19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
    20- İlk defa tezkere reddedilmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
    21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş başkanı oldu.
    22- İlk defa bir Başbakan, Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
    23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800
    milyon dolar kaynak aktarıldı.
    24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi; ama sonra Mercedes'e razı oldu.
    25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.

    26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
    27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
    28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere "Gözünü toprak doyursun." dedi.
    29- İlk defa kapkaç diye bir sektör ortaya çıktı.
    30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
    31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
    32- İlk defa bir Başbakan "Borç yiğidin kamçısıdır." diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
    33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi.
    &nbs p; 34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
    35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin." dedi.
    36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı.
    37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
    38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü...
    39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE " ANANIDA AL GİT!"< SPAN style="COLOR: rgb(79,79,79); FONT-SIZE: 13.5pt"> DEDİ.
    40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİT ZİYARETTİNDE "ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR." DEDİ
    41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE "GEMİCİK" DEDİ.
    42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN, "GAZETEL ERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN." DEDİ.
    43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
    44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
    45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU.
    46- İLK DEFA ATA'MI ANLIYORUM.

    YanıtlaSil
  81. Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizdeki her şeyi özelleştirmiş olacak.
    İşbu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?
    - Türk Telekom, Arap'ın.
    - Telsim İngiliz'in.
    - Kuşadası Limanı İsraillinin.
    - İzmir Limanı Hong Konglunun.
    - Araç muayene işi Alman'ın.
    - Başak Sigorta Fransız' ın.
    - Adabank Kuveytli' nin.
    - İETT Garajı Dubaili' nin.
    - Avea Lübnanlı' nın.
    - Petkim? Ermeni' nin. ( Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...)
    - Rakı, Amerikalı' nın.
    - Finansbank Yunan'ın.
    - Oyakbank Hollandalının.
    - Denizbank Belçikalının.
    - Türkiye Finans Kuveytlinin.
    - TEB Fransız'ın.
    - Cbank İsraillinin.
    - MNG Bank Lübnanlının.
    - Alternatif Bank Yunan'ın.
    - Dışbank Hollandalının.
    - Şekerbank Kazak'ın.
    - Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
    - Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
    - Beymen'in yarısı Amerikalının.
    - Enerjisa' nın yarısı Avusturyalının.
    - Garanti' nin yarısı Amerikalının.
    - Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
    - İzocam, Fransız'ın.
    - TGRT (Fox) Amerikalı'nın.
    - Demirdöküm Alman'ın.
    - Döktaş Fransız'ın.
    - Süper FM Kanadalı'nın.
    Hepsi TÜRK'tü, bir zamanlar tabi. Sadece 5,5 yıl önce.(Yani AKP hükûmetinden önce.)
    Önemli! Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı BOR madeniyle çalıştıracak patentli altı yüz proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde yetmişinine sahip.
    AYDIN İNSAN; ARAŞTIRIR, YARGILAR VE SONUCA VARIR.
    CAHİL, YOBAZ İNSAN; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR.
    YA BİR YOL BUL YA BİR YOL YAP YA DA YOLUMUZDAN ÇEKİL!

    DURMAK YOK,

    CAN SIKMAYA DEVAM.

    YanıtlaSil
  82. 81 Eline yüreğine sağlık kardeş

    YanıtlaSil
  83. 80 kardeş savcılığa gitsen tutuklarlar davaların aynı ilde ise akşamakalmaz serbest kalırsın fakat farklı ilde ise mahkemenin hakiminden sonuç çıkanaka dar bırakmazlar hangi ildesiniz davalarınız nerde avukat tutma imkanınız var mı avukat aracılığıyla hallederseniz daha garantili olur

    YanıtlaSil
  84. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  85. 80 de ki kardeşim aynı sıkıntıyı bende yaşadım alırlarmı almazlarmı diye ama sağlıklı olsun diye site avukatlarımızdan neslihan hanımla irtibata geçtim bir vekaletle işi hallettik ayrı ayrı şehirlerdeyiz hemde hiç tanımıyordum telefonda tanıştlk cüzzi bir ücret ile hallolur dilersen sende irtibata geç vakit kaybetme nur

    YanıtlaSil
  86. merhaba,
    imzaladığım çek kardeşimin şahıs çeki,
    vekaleten çeki imzaladım,
    yeni yasada ceza kime çıkıyor acaba,
    kardeşim beraat edermi ?

    YanıtlaSil
  87. 86 ceza çıkmışmı şim di ceza çık tı ise kime çıktı kardeşinizemi size mi yeniyasada vekaleten çek imzalayana ceza çıkmıyor

    YanıtlaSil
  88. 88
    ceza ikimizede çıktı,
    nasıl düzeltilebilir acaba...

    YanıtlaSil
  89. 89 kardeş yeni yasada vekaleten imzalanan çeklere beraat veriliyor siz sitenin başın da avukatlar bölümündeki size yakın olan avukat arkadaşlardan biriyle irtibat kurun ilgili mahkemeye ihtiraz edin ikinize birden ceza nasıl veril di durumu anltın yardımcı oluyorlar avukat arkadaşlar

    YanıtlaSil
  90. avukatımla taahhütü gönderdim hakim illaha kendisi gelsin demiş varmı böyle bir şey yaa hepsi kabul etti bi tanesikabul etmiyo yasa çok açık kendisi veya vekili diyo üstelik imzamla birlikte imza beyannamemide gönderdim yine kabul etmemiş ne yapmalıyım arkadaşlar gitsem tutuklanıcam

    YanıtlaSil
  91. Arkadaşlar çok önemli bir sorum var,asliye ceza da hakkımda adli para cezası çıkmış ve bu kararda adli sicilimde var.işin enteresanlığı bu davadan tekrar olarak uyaptan baktığımda nisan da duruşmam var gözüküyor.Bu nasıl olabiliyor,bilen varsa söylesin lütfen.

    YanıtlaSil
  92. MURAT YALÇIN sen lafa veya adama bakacağına aynaya baksana.Burada laf ebeliği laf cambazlığı yapmana gerek yok.Seviyen ve kültürün savunduğun adamlarla aynı.SAMSUNLU

    YanıtlaSil
  93. Birileri,

    önce ince ince birşeyleri savunup sonra sorulan sorulara cevap vermek yerine bazı alıntılarla işi yumuşak polemik ortamına çekmeye çalışıyorsa konuşacak birşeyi yok demektir. Ben dün akşam özellikle bir mesaj yazdım ve özellikle birinin yorumunu merak ettim ama mesaja yorum yerine ince ince yaseminceler geldi. Bence bu iktidarı bu kadar savunan birinin şimdiye kadar yeterince nemalanmış olması ve burda bulunmaması gerekirdi en azından mağdur durumda olmaması gerekirdi. eğer bu kadar söylediklerine inanıyorsa yazıma mantıklı bir cevap ermesi gerekirdi polemik yapması değil.

    sözüm yine ona,

    ne yani mevlanayı senden başka okuyan yokmu sanıyorsun...

    ne yani mevlanayı okumuş olmakla kendini ahkam kesmek hakkındamı buluyorsun

    ne yani savunduğun düşünceleri savunanların beklediği gibi düşündüklerine biat etmek zorunda olan bir toplulukmu sandın burayı...

    kusura bakma....

    bu iş başka senin anlatmaya çalıştığın şey başka

    yemezler...

    bu güne kadar bu kadar keskin ve hedef alıcı yorum hiç yazmadım ama artık ben bile öfkemi kontrol edemiyorum.

    birileri hala bize bu eziyeti reva görenleri savunacak söz bulabiliyorya pes yani pes....

    ister yayınlayın ister yayınlamayın ben yazdım. umarım yayınlarsınız birileride okur.....

    bizler aptallar ordusu değiliz....

    3 torba kömüre. bir beyaz eşyaya muhtaç olmamak içindir bu mücadelemiz.... anlayan anlar...

    YanıtlaSil
  94. ARKADAŞLAR
    BUNLAR ANAYASA MAHKEMESİNİ ELE GEÇİRMEDEN İNŞALLAH İPTAL KARARI ÇIKAR.

    OKUYUN ANLAYACAKSINIZ.

    YILMAZ ÖZDİL'İN BUGÜNKÜ YAZISI

    Hukuku niye sevmiyorlar?


    “Mayınlı araziyi el âleme verelim” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “YÖK kadrolarına kimi istersek, onu alırız” yönetmeliği çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.

    “Maaşlı çalışanlar kümesteki yolunacak kazdır, bunların gelir vergisini artıralım” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Orman arazileri boş boş duruyor, oralara otel kurulsun” kararı aldılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Türkler kerizdir, tahvil gelirlerine yüzde 10 stopaj ödesin, yabancılar canımız ciğerimizdir, hiç ödemesin” uygulaması başlattılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Askeri yargıyı boşver, tanımayız” düzenlemesi yaptılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur ölene kadar çalışsın, çok istiyorsa, öldükten sonra emekli olsun” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Yabancı gelsin, canı ne kadar çekiyorsa o kadar toprak alsın” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Herkesin telefonu dinlensin, bu işin denetlemesini, Başbakan kimi görevlendirirse o yapsın” hükmüne vardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur kessin sesini, topluca şikâyet başvurusu yapmaya kalkarlarsa maaşları kesilsin” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Milli park hikâyedir, çevre raporuna filan gerek yok, nerede altın varsa, orayı siyanürlesinler” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Çiftçilik belgesi olmuş olmamış hiç önemli değil, ben kafama göre, kime istiyorsam ona tarımsal destek vereyim” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Erkek yapıyorsa çapkınlıktır, kadın yapıyorsa
    zinadır” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.
    *
    “Ahali uyanmadan GDO sokuşturalım” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Kanun benim... İstediğim hâkimin, savcının telefonunu dinlerim” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Devlete ait arazileri canım kime istiyorsa ona tahsis ederim” dediler, Danıştay durdurdu. “Enflasyon oranı filan beni ırgalamaz, belediye otobüsüne yüzde 30, yüzde 50, istediğim kadar zam yaparım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Sınava gerek yoktur, liyakate ben karar veririm, kimi istiyorsam onu milli eğitim müdürü yaparım” dediler, Danıştay durdurdu. “İşime gelmeyen, biat etmeyen eczacının sözleşmesini feshederim” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Elde avuçta ne varsa sattık zaten, Seydişehir Alüminyum’u da satalım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Doktorlar ukalalık yapmasın, alayını taşeron yapalım, mal gibi kiralayalım” dediler, Danıştay durdurdu. “Maç başladıktan sonra kuralı değiştirelim, imam hatipler bu seneki sınava farklı katsayıyla girsin” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Tekel’i şakır şakır yabancıya sattık, bu işçileri ya kapının önüne koyalım ya da köle gibi çalışsınlar” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Şeker fabrikalarını da Tekel gibi yabancıya satalım, nasıl olsa işçilerini 4C yaparız” dediler, Danıştay durdurdu. “Öyle her yerde içki içilmesin, sarhoş bunlar, karantina bölgeleri yapalım, vebalı gibi orada içsinler” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Özürlülerin ne kadar özürlü olduklarını nüfus cüzdanlarına yazalım, kimliğini gösterdiğinde bilelim ne kadar özürlü olduğunu” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “İlköğretim çocuklarına okutmak için, içinde Atatürk’ün olmadığı Türkçe kitabı” yaptılar, Danıştay durdurdu.
    *
    Örnek çok.
    *
    E niye sevsinler ki hukuku?

    YanıtlaSil
  95. Faktoring sektörü 2009'da yüzde 26 büyüdü


    Faktoring Derneği'nin 55 üyesi 2009 yılını 40.9 milyar TL ciro ile kapattı. Referans Gazetesi'nde yer alan habere göre, faktoring Derneği tarafından dün yapılan açıklamada, ciro bazında gerçekleşen büyümenin 2008'e yüzde 26 olduğu bildirildi. Açıklamada cironun 36.5 milyar lirasının yurtiçinden, 4.1 milyar lirasının ihracat fastoringinden elde edildiği belirtilerek, ithalat faktoringinin cirosunun ise 305.5 milyon lira olduğu vurgulandı. 2009'da gerçekleştirilen faktoring işlemlerinde ilk sırayı yüzde 13,53 pay ile enerji üretmeyen madenler aldı. İkinci sırada yüzde 13,40 ile ulaşım araçları sanayi, üçüncü sırada ise 10,44 ile tekstil yer aldı.

    2009'un tüm sektörler için olağan dışı bir yıl olduğunu belirten Faktoring Derneği Başkanı Zafer Ataman, faktoring sisteminin öneminin böyle bir dönemde daha iyi anlaşıldığını söyledi. Kriz döneminde şirketlerin aldığı en büyük derslerden birinin nakit akışı dengesini korumak olduğuna dikkat çeken Ataman, "Faktoring sistemi de sağladığı esnek finansman ve alacak yönetimi olanakları ile şirketlerin bu dönemi daha rahat geçirmelerine katkı sağladı. Bu açıdan sistemin avantajlarının daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum. 2009 yılında Faktoring Derneği'ne üye şirketlerin gerçekleştirdiği cironun yüzde 90'ı reel sektörün ticaretinin finansmanından oluşuyor. Bu açıdan bakıldığında faktoring sektörünü KOBİ'lerin finansman merkezi olarak düşünmek mümkün" dedi
    KOBİLERİN FİNANSMAN MERKEZİ OLSUNLAR
    ŞİRKETLERİN BU DÖNEMİ RAHAT GEÇİRMELERİNE SEBEP OLMUŞLAR
    2009 DA BORCUNU ÖDEYEMEYEN 2010
    2010 DA ÖDEMEYEN EN GEÇ 2011 DE İÇERİ GİRER

    YanıtlaSil
  96. Arkadaşlar Sayın Alim Işık bizdenbıktı sanırım telefonunu kapatmış ulaşamıyorum.ne zaman arasam kapalı.
    şirket çalışanları için soru önergesini verdiğine pişman mı oldu.
    Aramama cevap verse soracağım.

    YanıtlaSil
  97. Arkadaşlar Günaydın
    İzmir 12 Asliye halen taahhütlere red veriyor bilginiz olsun Av. Sibel Hn. İzmirden 11 taksit almayı başarmıştı şimdi onlardan dosya numarası alıp bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz izmir mahkemesinde dosyası olan arkadaşların allah yardımcısı olsun... aydın- istanbul

    YanıtlaSil
  98. kader arkadaslarım hepinize merhaba

    okudugum yorumlar arasında toplu teslim olmaktan bahsedildigini gördüm. ben buna karşıyım. aynı yatakta 5 kişi yatırmak pahasına içeri alırlar hepimizi. boyle bir teslim olma yolundansa seçim günü teslim olmak daha faydalı olur diye düşünüyorum. daha dogrusu tutuklanmak. cunku secim oldugunda sandık basında emniyet gorevlileri bekleyip yakalaması olanı alıyor. işte tam orda demokrasinin gereği ve yasal hakkımız olan oyumuzu kullanıp güvenlik güçlerine teslim olmak en doğru çözümdür. bunu bütün çek mağdurları hatta adli para cezası denen insanlık dışı cezadan mağdur olan herkes uygularsa hem etkili bir toplu teslim olma gerçekleştirilir, hem de iktidar yerinden oynatılır. italyan işi gibi. giderken yanında karşındakinden de götürürsün.
    hepinize saygılar
    serdar efe

    YanıtlaSil
  99. Arkadaşlar, gördüğüm kadarı ile sadece CHP vekillere baskı yapıyoruz. Aynı baskıyı AKP vekillerinede yapmamız lazım. Çünkü onlar hala ülkeyi güllük gülistanlık sanıyorlar.

    YanıtlaSil
  100. Sayın M.K

    Sizin için;
    Şayet; 'fikrin' bir namusu varsa…
    Şayet; 'kelamın' bir edebi varsa…
    Şayet; 'adamlığın' bir önemi varsa…

    Aşağıya alıntıladığım ve bana yönelttiğiniz hezeyanlarınıza SEBEP olan tek bir satırımı 'BULUP - GÖSTERMEK' zorunda olduğunuzu bilmelisiniz..

    "…Bence bu iktidarı bu kadar savunan birinin..."

    Bu ifadeniz sizi bağlar, hem de 'bu kadar savunan' dediğinize göre... 'Bu kadarını' bırak hemen tek bir satır BUL ve GÖSTER…

    "...şimdiye kadar yeterince nemalanmış olması ve burda bulunmaması gerekirdi..."

    Bu şekil bir ahlaksızlık öngörüsü sağlıksız bir "KIYAS" yapılarak (muhtemeldir ki ömrü haram-helal, hak-hukuk, şeref-haysiyet hissiyatı ile geçmiş bir kimse için) kim olursa olsun bir başkası için ileri sürülemez...

    Şayet sürülürse, şayet böyle bir ‘zımnen’ ahlaki duruş bakımından bir insana bu iğrençlik izafe edilirse işte bir başka ahlaksızlık (haysiyet cellatlığı) çeşidi de budur..

    "...sözüm yine ona," diyorsunuz...

    Neden ismen, şahsen beni anmıyorsunuz da beni "işaret" yoluyla ve dolaylı anlatıyorsunuz, (çekindiğinizi kastetmiyorum tabi ki aksine sevgisiz, samimiyetsiz ve saygısızlığınızı kastediyorum)

    "...ne yani mevlanayı senden başka okuyan yokmu sanıyorsun,
    ne yani mevlanayı okumuş olmakla kendini ahkam kesmek hakkındamı buluyorsun..."

    Bu satırları yazabilmek ve bu şekilde bir eleştiri yapabilmek için bir SEBEP bulunsa dahi hezeyandan ibaret olması bakımından o kişiye ALLAH AKIL SAĞLIĞI VERSİN demek gerekir...

    Kaldı ki son son 6 ay içinde Hz Mevlana'dan (sizi niçin, niye rahatsız ettiğini anlayamadığım) tek bir bahis bile yazmamışken SEBEPSİZ yere bu yazıyı ve eleştiriyi yapabilmek için bu defa akıl sağlığı yetmez ALLAH RUH SAĞLIĞI DA VERSİN demek gerekir...

    Ben son yazımda ".." içine alınan ve kaynak göstermek zorunda olunmayan "anonim" olmuş veciz bir cümle kullandım o kadar...

    “…en azından mağdur durumda olmaması gerekirdi…”

    Ben 80 çalışanımla hüzünlü bir veda yaptım, şayet bu aşağılık ve hukuksuz ceza sistemi ortadan kalkmazsa hesaba göre takriben 30 yıl, kanuni hadde göre ise 5 yıl hapis yatacağım…
    Evet ben MAĞDUR olduğumu bildiğim kadar (kadersiz, talihsiz, tüm kader arkadaşlarım gibi, onurlu ve kahraman işveren, tüccar, iş adamı tüm meslektaşlarım gibi) aynı zamanda MAĞRUR olduğumu da biliyorum, hissediyorum…

    Sevgili M.K

    AHKAM KESMEK hadi hafif tabirle söyleyelim UKELALIK olur, ancak SEBEPSİZ, (sebepli de olsa), HAKSIZ (haklı da olsa) yere tanımadığı birine adaba aykırı YAKIŞTIRMALARDA bulunmak yine hafif tabiriyle söyleyelim, DENSİZLİKTİR..

    Maksadım kimseyi üzmek, kırmak değil, ama sürdürmek istiyorsan devam edelim...

    YanıtlaSil
  101. arkadaşlar
    erken ibrazla ilgili yarfıtay kararı hala yok mu

    YanıtlaSil
  102. ARKADAŞLAR BU SİTEYİ ASIL AMACIMIZ DIŞINDA BİREYSEL VE KIRICI YORUMLARLA KULLANMAYA DEVAM ETMEK ;

    HEM ZAMANI BOŞA HARCAMAK,
    HEM DE ALEYHİZE ÇALIŞANLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTİR.
    BASKIYI ARTIRALIM.

    MİLLETVEKİLLERİNE,
    HÜKÜMETE, AKP YE
    SİYASİ PARTİLERİN HUKUK KURULLARINA
    TÜM MEDYAYA
    VB...........
    1000O LERCE OLDUĞUMUZU, MAĞDURİYETİMİZİ
    HUKUKİ GEREKÇELERLE ANLATALIM

    BEN KENDİ ADIMA HERGÜN E-MAİL ATIYORUM.

    YanıtlaSil
  103. Dün itibari ile yazılanları okuyorum ve gerçekten okduklarımada inanamıyorum.
    Bu siteye yeni katılan arkadaşlarımız var belki diyorum o arkadaşlarımız sayın Murat Yalçın'ın geçmiş tarihlerde yazılarını üstelik ana başlıkta yayınlanan yazılarını okumamış olabilirler ve bugün burada cevaben yazdığı bir yazıda kullanılan kelimeler arasından cımbızla cümle seçerek bu kişi AKP savunucusu yakıştırması yapabilirler diyorum, fakat o yazıları okumuş olanların eleştirilerine de şaşıyorum.
    Geçmiş zamanlarda, Murat Yalçın yayınlanmak üzere bir çok yazı gönderdi ve o yazılarda hükümete eleştiriler çok ağırdı eleştiriden ziyade hakaret sayılacak o cümleleri yazıdan çıkardığımda iki sayfalık yazı bir sayfaya düşüyordu, bunuda sadece yasanınçıkma aşamasında bir terslik yaşanmasından çekindiğim için çıkardım, yoksa kimseden bir çekincemizde yok şükürler olsun.
    Şimdi meselenin özüne dönersek, bu zülmü sadece akp ye mal etmek te çok yanlış..
    1. 2002 yılında Anayasa Mahkemesinin çek hapsine onay veren kararına muhalefet eden kişi Haşim Kılıçtır ve Haşim Kılıçın siyasi görüşü hepimizce malumdur, keza çek hapsine onay veren 10 üyeninde siyasi tarafı da hepimizce malumdur.
    2. Yüksek Yargı dediğimiz statukocu Yargıtay üyelerinin 01.01.2009 yılından beri kanunsuz bir şekilde çek hapsine ısrarla devam diyen bu zihniyetinde siyasi düşünce ve zihniyetleri az çok bellidir.
    3. Bununla beraber, akp yanlısı sermayenin egemenliğindeki Ticaret Odalarının ve Bankalar Birliğinde çek hapsinin devamı yönünde faaliyet yürüttüğü malumumuz.
    4. Sol Kanatta yer alan, akp karşıtı Baroların da çek cezaları devamı yönünde baskı kurduğunu biliyoruz.
    Kısaca anlatmak istediğim Çağdışı bir uygulamanın son bulmasını istemenin çalışmanın siyasi bir düşünceye sahip olmasıyla alakası yoktur.
    En son olarak belirtmek istediğim konu
    Erdoğanı, bilinçli yada bilinçsiz, bu milletin başına bela edende sayın Baykaldır.

    Ocean Blue nin yazdığı ve tartışmanın fitilini ateşleyen Erdoğana ithamdaki yazıları, Sayın Baykal bilmiyordu da, çocuklarının yaptığını bilmiyordu da, hakkında o kadar şaibe olduğunu bilmiyordu da Erdoğanın siyaseten önünü açacak girişimlerde bulundu! Böyle bir şey mümkünmü..

    Yine belirtmek isterim Bu günkü zülme sebebiyet veren yasanın müsebbibi Köksal TOPTAN dır ve köksal toptanın AKP zihniyeti ile alakası olmadığınıda hepimizce malumdur.

    Bir akp lide bu kanunsuzluğa vicdansızlığa karşı çıkabilir, akp li olması bizim onu dışlamamız için yeterli sebebmidir?
    Bizler için canla başla çalışan Avukat arkadaşlarımızıda dışlayalım, öyle ya baroya kayıtlılar..

    YanıtlaSil
  104. CÜNEYT BEY MURAT YALÇINI NİYE BU KADAR ISRARLA VE HARARETLE SAVUNUYORSUNUZ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM. ÇOK ŞÜKÜR YAZDIKLARIMIZI VE OKUDUKLARIMIZI ANLAMA KAPASİTEMİZ VAR. TEK TARAFLI DAVRANACAKSANIZ O ZAMAN BAŞKA .

    YanıtlaSil
  105. Sayın Sami Kal
    Cuneyt:
    Sami Kal'ı, Murat Yalçın'ı, My Way'ı Ocean Blue yi, Adsızı yani kısaca bu mücadeleye bir damla katkıda bulunmuş herkezi savunur.
    Cuneytin dünya görüşüdü budur.

    YanıtlaSil
  106. cüneyt

    burda aşağı yukarı herkes herkesin karakterini aşağı yukarı öğrendi ve biliyor...sadece yasa üstünden konuşacak olursak 4814 sayılı yasayı çekaran parti bellidir ve aynı çizgide devam etmektedir...ayrıca SN BAYKAL ın bizim savunmamıza ihtiyacı yoktur sanırım...

    burda daha önce sadece çek yasası için bir çok kişi bazı şeyler yazdı ve bunu kendi paçasını kaptırdığı için yaptı...sende bende hatırlarız ki ilk ocak ayında yazışmaya başladığımız sitede polemik çoğalınca bu siteyi önerdim ve sen bu site oluştu...burdada çok yol katedildi...

    ancak...

    bu yönetenlerin ülkedeki ekonomiyi ne hale getirdiklerini her ne kadar buraya yazmasanda inkar etmediğini de biliyorum...ayrıca murat yalçın ve ya bi başkası daha önce ne yazmış bu o kadar önemli değil benim düşüncem bu ülkenin başına ne geldi ise DÜN DÜNDÜR diyen zihniyet ve bunun uzantılarından geldi...salt bizim kendi paçamız kurtuldu gerisi ne olursa olsun mantığıyla varılabilecek bi yer yoktur...bunun ötesinde çok kibar gibi yazıp karşısındakini AŞAĞILAMAK burda kimsenin haddi değildir...

    şunuda hatırlartayım bu siteninde sahibi buraya bir telefon açmak kadar katkısı olan herkestir...bunu daha önce konuşmuştuk seninle...

    bu tartışmaları bırakıp işimize bakmak en doğrusu..

    my way

    YanıtlaSil
  107. 107 deki yazıya ek olarak...

    SN BAYKAL bu çağ dışı yasa sebebiyle ev telefonundan belki 100 defa arandı...hatta cüneyt yasa anayasa mahkemesine götürülecek mi diye paranoya yapıldığı zamanlarda sen de aradın ve aynı dik duruşu gösterdiğini biliyorsun...

    diğer tarafta savunulan kişilere değil telefonla ulaşmak eğer EMRE mecliste birkaç bayan arkadaşla iki kelime konuşamasaydı yasa belki hala çıkmamış olacaktı...

    başından beri BU YASA ÇAĞDIŞI diyen KESİN CEZAYI KALDIRACAĞIZ diyen kişiler,değil cezayı kaldırmak ertelemeye bile son dakka golüyle kazık attılar...bu konulara balık hafızalı yaklaşmak ve CHP nin bu çabalarına rağmen eleştirmek bir tek manaya gelir...

    NANKÖRLÜK...

    my way

    YanıtlaSil
  108. Çocuk babasına sorar: "Baba politika nedir?"

    Baba söyle der: "Bak oğlum, ben eve para getiriyorum, öyleyse ben kapitalistim.

    Annen parayı yönetir, öyleyse o hükümettir.

    Deden paranın doğru idare edilip edilmediğine dikkat eder, öyleyse o
    da sendikadır.

    Hizmetçi kız ise isçi sınıfıdır.

    Bizlerin ise tek hedefi vardır, senin rahatlığın. Dolayısıyla sen de halksın ve altında bezi ile yatan küçük kardeşin ise gelecektir.

    Söyle bakalım anlayabildin mi?"

    Çocuk düşünür ve o gece babasının anlattıklarını düşüneceğini söyler.

    Gece yarisi cocuk uyanir. Çünkü küçük kardeşi altını pisletmiştir ve ağlamaktadır.

    Ne yapacağını bilemeyen çocuk anne ve babasının yatak odasına gider.

    Annesi yalniz ve derin bir sekilde uyumaktadir, öyle ki onu uyandiramaz.

    Hizmetçi kizin odasina gider. Bakar ki babasi hizmetçi kizla yatmaktadir.

    Dedesi de pencereden gizlice onlari izlemektedir.

    Hepsi öyle mesguldürler ki çocugun orada oldugunu farketmezler bile.Çocuk hiçbir sey yapamadan yatagina geri döner.

    Ertesi sabah baba çocuğa kendince politikanın ne oldugunu anlatmasını
    ister.

    -"Evet" der çocuk, "kapitalizm" işçi sınıfını kötüye kullanıyor... Sendika bunu seyrediyor... Bu arada hükümet uyuyor... Halk ise dikkate alınmıyor... ve gelecek bokun içinde yatıyor!

    İşte politika budur..!

    Onun için siyasi düşüncelere pek değer vermeyin arkadaşlar, mücadelenize duraksamadan devam edin..
    Ölmez

    YanıtlaSil
  109. Hukuku niye sevmiyorlar?


    “Mayınlı araziyi el âleme verelim” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “YÖK kadrolarına kimi istersek, onu alırız” yönetmeliği çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.


    “Maaşlı çalışanlar kümesteki yolunacak kazdır, bunların gelir vergisini artıralım” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Orman arazileri boş boş duruyor, oralara otel kurulsun” kararı aldılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Türkler kerizdir, tahvil gelirlerine yüzde 10 stopaj ödesin, yabancılar canımız ciğerimizdir, hiç ödemesin” uygulaması başlattılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Askeri yargıyı boşver, tanımayız” düzenlemesi yaptılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur ölene kadar çalışsın, çok istiyorsa, öldükten sonra emekli olsun” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Yabancı gelsin, canı ne kadar çekiyorsa o kadar toprak alsın” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Herkesin telefonu dinlensin, bu işin denetlemesini, Başbakan kimi görevlendirirse o yapsın” hükmüne vardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur kessin sesini, topluca şikâyet başvurusu yapmaya kalkarlarsa maaşları kesilsin” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Milli park hikâyedir, çevre raporuna filan gerek yok, nerede altın varsa, orayı siyanürlesinler” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Çiftçilik belgesi olmuş olmamış hiç önemli değil, ben kafama göre, kime istiyorsam ona tarımsal destek vereyim” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Erkek yapıyorsa çapkınlıktır, kadın yapıyorsa
    zinadır” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.

    *

    “Ahali uyanmadan GDO sokuşturalım” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Kanun benim... İstediğim hâkimin, savcının telefonunu dinlerim” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Devlete ait arazileri canım kime istiyorsa ona tahsis ederim” dediler, Danıştay durdurdu. “Enflasyon oranı filan beni ırgalamaz, belediye otobüsüne yüzde 30, yüzde 50, istediğim kadar zam yaparım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Sınava gerek yoktur, liyakate ben karar veririm, kimi istiyorsam onu milli eğitim müdürü yaparım” dediler, Danıştay durdurdu. “İşime gelmeyen, biat etmeyen eczacının sözleşmesini feshederim” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Elde avuçta ne varsa sattık zaten, Seydişehir Alüminyum’u da satalım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Doktorlar ukalalık yapmasın, alayını taşeron yapalım, mal gibi kiralayalım” dediler, Danıştay durdurdu. “Maç başladıktan sonra kuralı değiştirelim, imam hatipler bu seneki sınava farklı katsayıyla girsin” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Tekel’i şakır şakır yabancıya sattık, bu işçileri ya kapının önüne koyalım ya da köle gibi çalışsınlar” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Şeker fabrikalarını da Tekel gibi yabancıya satalım, nasıl olsa işçilerini 4C yaparız” dediler, Danıştay durdurdu. “Öyle her yerde içki içilmesin, sarhoş bunlar, karantina bölgeleri yapalım, vebalı gibi orada içsinler” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Özürlülerin ne kadar özürlü olduklarını nüfus cüzdanlarına yazalım, kimliğini gösterdiğinde bilelim ne kadar özürlü olduğunu” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “İlköğretim çocuklarına okutmak için, içinde Atatürk’ün olmadığı Türkçe kitabı” yaptılar, Danıştay durdurdu.

    *

    Örnek çok.

    *

    E niye sevsinler ki hukuku?


    yılmaz özdil

    YanıtlaSil
  110. my way
    kimsenin, chp nin bu yasa karşısındaki dik duruşunu inkar ettiği yok, yani en azından ben etmedim,
    Deniz Baykala eleştirim, erdoğana siyaseti yolunu açmasındaki katkısı.. bunu kim inkar edebilir, ayrıca Deniz Baykal hakkında kim ne eleştiri yaparsa yapsın, şahsım adına Baykalın çok değerli bir insan olduğunu biliyorum, Millet Baykalın değerini bilmiyor..

    Dikkat edersen ama bilinçli ama bilinçsiz, erdoğanı bu milletin başına bela eden kişi Baykaldır dedim. Belki dünya görüşü nedeniyle demokrasinin gereği olarak erdoğana gel siyasete dedi, ama varılan sonuç değişmez, bu girişimle milletin başına bela oldu.. bu gerçek değişmez.
    Cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla örülür..

    MHP de çek yasasının son anlarında yan çizdi, fakat Sayın Alim Işığın mücadelemize katkılarını unutmak mümkünmü, bunu inkar edebilirmiyiz,
    veya Akp li Mehmet Tunçak'ın, Yasayı aynı şekilde çıkaracaktınız neden bunca ay mağdurları oyaladınız diyip komisyonu terk etmesinini taktir etmemek mümkünmü..

    Nankörlük lafını bana gönderme yaptın sanırım..
    ama gerekçeni net yazarsan bende hangi yazımda nankörlük yaptığıma bakarım, anlayamadım doğrusu..

    YanıtlaSil
  111. B.A.ETKİNLİK26 Mart 2010 13:04

    SİTEYE YAZI YAZAN BÜTÜN KARDEŞLERİM HEPİNİZ HARİKASINIZ VE NE GÜZEL VE HEPİMİZ FİKİR OLUŞTURUP FİKRİMİZİ YAZIYORUZ.HEM DE ÇOK DİKKAT EDEREK .BİLGE BİRİSİ NE DEMİŞTİ FİKRİNE KATILMIYORUM AMA FİKRİNİ SÖYLEMEN İÇİN KELLEMİ BİLE VERİRİM DEMİŞTİ.HATIRLARSANIZ 1980 DEN SONRA İNSANLAR FİKRİNİ SÖYLEYEMEDİLER VE BU SİYASİ SIĞLIĞN NEDENİ BU DEMİŞTİM.ŞİMDİ YAPMAMIZ GEREKEN ŞU ŞÖYLE DERİN BİR NEFES ALALIM 3 ADIM GERİ ÇEKİLİP KİM NE YAZDI BEN NE YAZDIM DİYE BİR DÜŞÜNELİM.İNANIN BUNU DİKKATLE İNCELERSEK YAZILANLARDAN ÇOĞU DOĞRU.ETİK OLARAK MÜKEMMEL.HİÇ KİMSE ÖTEKİNE KÖTÜ BİRŞEY ÖNERMEDİ FARKINDAYSANIZ.O ZAMAN TABİKİ FİKİRLERİMİZİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ YOKSA TAŞÇI GİBİ SİYASİ HATA YAPTIKLARINI ANLAYAMAZLAR.BU SİTEDE BİZ MAĞDURDAŞIZ HEMEN AYRILIK SİLAHINA KİMSE SARILMASIN BİZ ÇEKTEN MAĞDURİYETİMİZİ SONUNA KADAR SAVAŞIP KALDIRMAK ZORUNDAYIZ YILAN VE KAÇAN VEKORKAN KENDİSİNDEN SONRA GELECEK NESİLE BUNUN HESABINI VERMEK ZORUNDA.BURADA HİÇ BİR FİKİR FARKLILIĞI BİZİ YOLDAN AYIRAMAZ.HEM KAVGA EDECEĞİZ HEM TARTIŞACAĞIZ HEMDE YOLUN SONUNA KADAR BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ KAÇAN,AYRILAN,KORKAKTIR.CAHİLDİR BOŞ ADAMDIR.ELLERİMİZİ KENETLEMİŞİZ BİR KERE.DEVAM,DEVAM SİZİ SEVİYORUM!!!!

    YanıtlaSil
  112. Arkadaşlar lütfen 92 ye acil bir cevap veya fikir verecek yokmu

    YanıtlaSil
  113. AYLARDIR TAKİP EDİYORUM SİZİ...BEN DE SİZİN YAŞADIKLARINIZI YAŞIYORUM...KAÇAK YAŞIYORUM ŞU AN NE ZAMAN GELİP ALACAKLAR DİYE BEKLİYORUM...NERDE YAKALANACAM DİYE BAKIYORUM...ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE ÇEK KESTİNİZ İMZA ATTINIZ AMA EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE VE YANLIŞ POLİTİKALAR SONUCU İŞLERİNİZ TERS GİTTİ ÖDEYEMEDİNİZ..KABUL HAK VERİYORUM SİZE..BENDE SİZİN GİBİYİM AYNISINI YAPTIM...AMA ŞU İÇİNDE BULUNDUGUMUZ ORTAMDA HADİ BEN SORUYORUM SİZE...NEDEN TAAHHÜT VERİYORSUNUZ ANLAMIYORUIM...PARANIZ OLSA GİDER ADLİ PARA CEZASINI YATIRIRSINIZ SONRASINA BAKARSINIZ...ŞU AN OLAN BORCUNUZU 2 YIL TAAHHÜT VERİP NEDEN 3 E KATLIYORSUNUZ ANLAMIYORUM.. BORCUNUZU ŞU AN ZATEN ÖDEYEMİYORSUN BİR DAHA HATA YAPIP İMZA ATIYORSUN BORÇ 3 KATINA ÇIKIYOR.. PİYASALAR ÇOKMU DÜZGÜN İŞLERMİ BOL... HER GÜN BİNLERCE KEPENK KAPANIYOR...İŞ YERİ AÇSANIZ HANGİ BANKA KREDİ VERECEK..KİM PARA VERECEK SİZE DESTEK OLACAK.. TEKRAR BORÇMU YAPACAKSINIZ...?? SİZ ÇEKLERİNİZE TAAHHÜT VERİYTORSUNUZ.. PİYASAYA ÇIKINCA ÇEKLE BİTİYOMU DERTLERİNİZ.. KREDİNİZ KERDİ KARTINIZ ELDEN BORÇ PARALARINIZ YOKMU SİZİN....BUNLARDA SALDIRMICAKMI SİZE... LÜTFEN BİRAZ MANTIKLI OLUN...KAÇAK NE KADAR ÇALIŞABİLİYORSANIZ ÇALIŞIN ADLİ PARA CEZASINI YATIRIN ... CHP VEYA BAŞKA BİR PARTİ SAKIN MEDET UMMAYIN.. BEN CHP VEYA BAŞKA BİR MİLLET VEKİLİNİN BNU KONUDA AYLARDIR BAKIYORUM SİTEDE YOK SORU ÖNERGESİ YOK İTİRAZZ BIRAKIN ALLAH AŞKINA YA.. ANKARADA SİZ İŞLERİN NASIL DÖNDÜĞÜNÜ BİLMİYORMUSUNUZ...YOK ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL EDECEK.. BIRAKIN BU HAYALLERİ ARTIK...GERÇEKLERİ GÖRÜN.. YA GİDECEKSİN MEVCUT BORCUNU 3 E KATLAYACAKSIN...YADA PARAN OLUNCA ADLİ PARA CEZANI ÖDEYECEKSİN... HANGİ ALACAKLIN SANA GÜVENİYOR ŞU AN...SANA GÜVENİPTE CEZANI KALDIRIYORMU ŞİKAYETİ GERİ ALIYORMU...ALMIYOR... EEE NEDEN BORCUNUZU ÖDEMEK İÇİN 3 KATI ÖDEYEMEYECEGİNİZ BİR RAKAMA İMZA ATIYORSUNUZ.???ARKADAŞLAR GÜVEN OLMADANM HİÇ Bİ ŞEY OLMAZ... SANA HERKESİN GÜVENİ KAYBOLMUŞ.. DEVLET BU KADAR ÇEK MAGDURUNU İMZA ATIP DIŞARI ÇIKARTIYOO.. SONRASI NE OLACAK PEKİ.???DEVLET SANA BORCUNU ÖDEMEK İÇİN KREDİMİ AÇIYO İŞ YERİMİ AÇIYO HAYIR...BEN SALDIM KENDİMİ ADLİ PARA CEZASINI ÖDEYECEM...VEYA PARAM OLUNCA ALACAKLIMI BULACAM... YA ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEK AL ANA PARANI ...KABUL ETMEDİMİ...GİDECEM ADLİ PARA CEZASINI YATIRACAM.. ÇÜNKÜ AKILLANDIM ARKADAŞLAR.. BUNDAN SONRA ÖDEYEMEYECEGİM BİR EVRAKA ASLA İMZA ATMAM.!!!!!

    YanıtlaSil
  114. B.A.ETKİNLİK26 Mart 2010 13:22

    SİYASET VE HAKARET: SİYASET TARİH BİLGİSİDİR,EKONOMİBİLGİSİDİR,COĞRAFYA BİLGİSİDİR,BİLİMSEL OLMAK ZORUNDADIR,FELSEFE BİLGİSİDİR,KÜLTÜR BİLGİSİDİR,TOPLUM BİLGİSİDİR.ÖZETLE YAŞAM BİLGİSİDİR.AHLAK TEMELLİDİR VS VS BUNA SİYASET DENİR VE BÖYLE YAPILMALIDIR.BUNLARA SAHİP OLMAYANLAR EKSİK VE ZAYIF KALDIKLARINDAN HAKARETE KÜFRE KAVGAYA GÖTÜRÜRLER.BAZILARI KİBARCA BAZILARI KABACA.SİZDEN RİCAMIZ EKSİKTE OLSA ŞU TANIMI OKUYALIM VE TARTIŞMAYA DEVAM EDELİM!!!!

    YanıtlaSil
  115. cüneyt

    nankörlük genel bir ifade...bu durumu inkar edenlere...

    ayrıca genelde akepeyi savunanların söyleyecek söz bulamadıkların da sığındıkları nokta...1960 ihtilali 1980 darbesi vs vs...hatta 1924 anayasası bütün bunları görünce insan bu iktidar seçimi kazandığında kaç parti millet tarafından tasfiye oldu hepiimiz biliyoruz...iktidardaki anap,dsp ve mhp seçim barajının altında kaldı bir çok diğer parti gibi...

    kısaca millet oy vermedi ve birçok partiyi tasfiye etti...seçilenler vaatlerinde daha iyisini yapacaklardı ama ne hikmetse her konuşmada geçmişe gönderme yaparak onlar daha iyimi yaptı diyorlar...kötü emsal emsal olmaz mantığından yola çıkarak eskiye gönderme yaparak ilerdeki 50 yılı ipotek altına almak sanırım doğru değil...

    2002 dede SN BAYKAL demokrasinin gereğini yapmasa idi eminim şimdi bu eleştirilerden çok daha fazlasına maruz kalacaktı...hepimizin bildiği ve senin de söylediğin gibi...bu kadar LOBİ baskısına hatta bankalar birliği genel sekreterinin bile ALİ RIZA ÖZTÜRK ü arayarak baskıya almaya çalıştığı halde CHP dik durdu ve bunu bir lütufta bulunayım diye yapmadı...

    CHP nin vizyonu buydu ve gereğini yaptı...

    my way

    YanıtlaSil
  116. Herhalde birileri şu halimize bakıp kıs kıs gülüyordur.Çünkü amaçlarına ulaşır gibi oluyorlar.Bu konu ile ilgili o zaman görüş belirteyim .Ben hayatımda çok iktidarlar gördüm Ama ilk kez böyle bir parti ve hükümet görüyorum.İşine geldiği zaman ANAYASA - AB- UYUM YASALARI - HAK -HUKUK -ADALET diyen iktidar ve üyelerinin konu başka hak ve hürriyetlere geldiği zaman manevra yaptıklarına şahit oluyorum.Ülkenin içinden geçtiği ağır ekonomik bunalımları bir kenara atıp abuk sabuk konularla ilgilendiğini ve kamuoyunu meşgul ettiğini görüyorum.Alınan bütün kararlarda işçi-memur-emekli ve ezilen kesimlerin dışlandığını , dahada yoksullaştığını ,hukuk ve adaletten bu kesimin izole edildiğini görüyorum.Yargıdan bu kadar şikayet ediyorlar ama sıra biz ve bizim gibi hukuk mağdurlarına sıra geldiğinde ne yapalım hukuk diyorlar.AÇLIĞIN,İSSİZLİĞİN,HUKUKSUZLUĞUN,SOYGUN VE TALANIN , YANDAŞ KURUMLARIN KOLLANMASININ BU KADAR AÇIK SEÇİK OLDUĞU BİR İKTİDAR GÖRMEDİM BEN....Ne yapalım geçmiştede vardı diyenlere , eee kardeşim sen bunları iktidara gelirken bitireceğim iddaasıyla gelmedinmi...? Ortalıkta yolsuzluklarla ilgili yüzlerce video dolaşıyor.

    YanıtlaSil
  117. B.A.AYDINLIK26 Mart 2010 13:29

    SEVGİLİ 114 İŞTE BU TAAHHÜT SORUNU HALLOLDUKTAN SONRA KONUŞMAMIZ VE MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN EN ÖNEMLİ SORUN.BİRDİK BİN OLDUK.BUNDAN SONRAYÜZBİN OLACĞIZ VE BUNUN DA ÇÖZÜMÜNÜ ZORLAYACAĞIZ.

    YanıtlaSil
  118. SEVGİLİ 101 AKPLİ LEREDE BASKI YAPALIM DİYORSUN VE TABİKİ HAKLISIN KAFANDA OLUŞAN ŞEYİ YAZ.YAPALIM AMA BU GÜNE KADAR YAPILAN LARDAN İYİ BİR SONUÇ ALAMADIK. FİKRİNİ VE ÖNERİNİ YAZARMISIN.

    YanıtlaSil
  119. arkadaşlar bu siyasi konuları bırakın işimize bakalım bu siyası konulardan çok arkadaş rahatsız bu sitenin amacı ne neiçin kuruldu amacımız ne o amaç uğrunda savaşalım gelin yorumlarda ne yapalım fikir teatisinde bulunalım herkese saygılar

    YanıtlaSil
  120. arkadaşlar 92 ye cevap verecek biri yokmu sitede allahaşkına

    YanıtlaSil
  121. slm arkadaşlar,
    neler oluyor anlamıyorum.baştan beri birlikte mücadele eden ve bu sitede biz mağdurlar için gece-gündüz demeden cevaplar yazan ,sorunlara çözüm arayan arkadaşların sudan ve siyasi sebeplerden dolayı karşı karşıya gelmeleri niye..
    hani başlangıçta şeker... lakaplı biri vardı ya ..onun ekmeğine yağ sürüyoruz arkadaşlar..bu sitenin bu günlere gelmesi için verilen mücaledeyi eskiler çok iyi biliyor..lütfen işimize bakalım..ve bu güne kadar sayısız emekleri geçen arkadaşlarıda bir kalemde silmeyelim..hele site yöneticilerine hiç bir laf söyleyemeyiz..unutmayın, çok mağdur çaresini burada buldu..ben dahil..AASAA

    YanıtlaSil
  122. 92
    Mahkeme uyarlama yargılamasına gitmiş,
    lehe durum var ise onu tespit etmeye çalışıyor
    Bu infazın durduğu anlamına gelmez
    fakat durmayacağı anlamınada gelmez
    yargılama aşamasında infaz durdurma talebinde bulunursanız, infaz durabilir.
    taahhüt verirseniz yargılama taahhüt sonuna kadar askıya alınır.
    taahhüt yerine getirilmez ise alacaklının şikayet etmesi şartıyla, lehe durum tespiti kaldığı yerden devam eder.
    aleyhe karar verilmesi durumunda kararı temyiz edebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  123. Cüneyt bey,

    Bu yorum hem senin yazına hemde Murat Yalçın ın yazısına. Murat Yalçın ın daha önceki yazılarınıda okudum eleştirilerinide okudum, bunları görmeden ve bilmeden yazmış değilim o yazıyı....

    Sorun şuki burada ne zaman AKP yi eleştiren bir yazı yazılsa ince itiraz ve yorumlar genelde Murat beyden geliyor. Bu yasayı AKP çıkarttı ben değil. Tabiki eleştireceğim.

    Murat Yalçın. yazılarında hep hak hukuktan sözediyorsun. 5941 sayılı yasamıdır hak kukuk adalet. Bende esnaftım bende 35 çalışanımla helalleşip kapıya kilit vurdum. Neyim var neyim yoksa haciz altında. üç beş paraya satılıp gidiyor yüksünmüyorum ben kazandım ben kaybettim. sonuçta satıldığında benim borcum azalıyor. Bu siteye yazmaya başladığımdan bu yanada borç ödemeye devam ediyorum. Bunun hapis cezasıyla bir ilgisi yok. Derdim hapis olsa yarın çekip gitme şansım hala var. Mesele o borçları ödeyip alnım ak başım dik gezebilmekten başka bir şey değil. Ama bunu hapis kılıcını tepemizde tutarak bizi bir köşeye iten ve bu yasayı yapan bir partiyi eleştirdiğimizde bunun yanlış olduğunu söyleyen bu eleştirinin karşısında duran sen onları savunmuş oluyorsun benim nazarımda. Doğal olarak eleştiriiyorum ve AKP yi savunan herkesi eleştirmeyede devam edeceğim. Kendilerine göre değil insana göre hukuk kavramını anladıklarında eleştirmeyi keserim.

    AKP için söyleneceklere ne yazsan yetmez Yılmaz Özdil az bile yazmış.

    YanıtlaSil
  124. ekm2510,

    bu daha birşey değil. sen şu anayasa paketi geçerse ondan sonra seyret olacakları. ne toz kalır ne duman. Baksana Başbakanımıza alışmış bir şekilde hep aynı söylem;

    Tekel işçilerine size şu kadar süre ya 4C yi imzalarsınız yada kendiniz bilirsiniz

    Muhalefete hafta sonuna kadar mühlet ya değerlendirisiniz yada meclise getiririz.

    hep tehdit hep tehdit.

    tehdit ettiğin kim tekel işçisi
    tehdit ettiğin kim ülkenin muhalefet partileri

    iktidarsınya gücün yetiyor yapıyorsun

    hadi,

    ABD yi tehdit et size şu kadar süre ermeni tasarısını iptal edin de

    isveç i tehdit et size şu kadar süre ermeni tasarısını iptal et

    ermenistanı tehdit et size şu kadar süre bu iddiaları geri alın ve azeri topraklarından çıkın de

    yoksa........... de

    dede alnından öpeyim seni

    niye diyemiyorsun gücün yetmiyor değilmi
    iktidar elinde gücün kendi vatandaşına yetiyor çünkü...

    YanıtlaSil
  125. Sayın,Cüneyt bey çok teşekkür ederim,bir durum daha var bu dosyanın suç tarihi yani çek tarihi 2002 yılının 10 ayı acaba zaman aşımından faydalanırmıyım bilgileriniz için tekrar teşekkür ediyorum,sağolun

    YanıtlaSil
  126. ARKADAŞLAR ANAYASA MAHKEMESİNE MAİL YAĞDIRALIM ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞU BU DERKEN ERTELENECEK MAHKEMEYİ MAİL YAĞMUMURUNA TUTSAK NASIL OLUR TERS FİLAN TEPERMİ NEDE OLSA BU YASA 10.VE 36 ANAYASA KANUNLARINA AYKIRI DEĞİLMİ NEYİ BEKLİYORLAR

    YanıtlaSil
  127. Ocean 127 Malum son günlerin gündemi anayasa değişikliği ve anayasa mahkemesi eski başkanının açıklamaları şöyle;resmne dalga geçiyorlar alay ediyorlar diyor.Anlatmak istediğim malum hükümet can derdine düştü dış basın bile olayı hükümet açısından ölüm kalım meselesi olarak yorumluyor.Ya anayasayı değiştirecekler yada yüce divandan kurtuluş yolları kalmayacak.Tek dileğim yüce divanda onları yargılanırken görmek.O yüzden şu anda anayasa mahkemesi ve hükümet arasındaki çetin mücadelede araya girmemek,Sy.Anayasa mahkemesi üyelerinin çok kıymetli zamanlarını bir maille çalmamak,çalmamakki bunlarla mücadele edebilsinler.Eğerki bunlar hükümet amacına ulaşırlarsa zaten bu memlekette ne bağımsız yargı,ne milli ordu hiç bişey kalmaz.Bırakalım şu Anayasa değişikliği savaşını seyredelim.Onlar için ölüm kalım mücadelesi bu çünkü!İllaki yüce divana gidecekler.Deniz fenerinden onlara kurtuluş yok hesabını verecekler,ve daha nice yolsuzluk dosyaları sırada.

    YanıtlaSil
  128. Sayın arkadaşlarım; cehaletimi mazur görün yarın hastaneye gitmem gerekiyor.Yakalamam var herhangi bir sıkıntı olur mu.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  129. 129,

    hastanelerde sıkıntı yaşarsın dikkat et

    YanıtlaSil
  130. İşte bunların ne kadar sıkıştıklarının bir kanıtı daha.Basını susturan batık ekonomi,iflaslar,ülkeyi saran iş adamları intiharlarını göstermeyen,iç içe oldukları tarikatların fetonun tv.kanallarını kullanarak pembe bir tablo çizen hükümet sanki bunlar yetmiyormuş gibi elden ücretsiz gazete dağıtmaya başladılar,öyle ya yaptıklarının hesap günü gelecek biliyorlar.Odatv.com haberinin linkini veriyorum.
    http://www.odatv.com/n.php?n=haber-2503101200
    İstanbul’da toplu ulaşım araçlarını kullananlar; bugün ellerindeki “gazeteleri” kendilerine sunan gençlerle karşılaştılar.

    Gençler tarafından “ücretsiz gazete” diye sunulan bu yayının adı “Toplumsal Hafıza” idi.

    Doğaldır ki; vatandaş ücretsiz olduğu için merak edip, bu yayını vapurda, metroda, tramvayda okudu…

    Peki, neydi bu “Toplumsal Hafıza”?

    YanıtlaSil
  131. bu sıkıntılar nezaman bitecek sayın hükümet değerli muhalefet yeter artık insanların canına tak etti kaldırın şu lanet yasayı insanlar bi nefes alsın

    YanıtlaSil
  132. 129 Tutuklaman varsa evet kesinlikle yakalanırsın.Özel hastaneleri tercih etmen lazım.

    YanıtlaSil
  133. anayasayı değiştirmeseler ne olurki ceplerini o kadar doldurdularki yüce divan vs.hepsi hikaye iran kapılarını sonuna kadar açar bunlara orda mutlu mesut yaşarlar...bakın uzanlara ürdünde krallar gibi yaşıyolar geceleği 20bin euroya otelde kalıyolar gerçi onlarda mağdurmu değilmi tartışılır çünki ilk onlar anlamıştı bunların yüzünü iyidir kötüdür bilmem ama iyi muhalefet yapıyodu açıklarıda olduğu için hemen susturdular bakın AYDIN DOĞAN a TANSU ÇİLLERLE televizyonlarda kapışan hakaret eden bir gecede hükümeti alaşağı eden AYDIN DOĞAN nAsılda köşesine çekildi.suç onlarda değil suç oyunu 3 torba kömüre satanlarda

    YanıtlaSil
  134. ben bu yasayı kaldırcaklarını düşünmüyorum tek umudum bunların dokunulmazlığı yüzünden mecliste bekleyen dosyaları o yüzdende gider ayak bi af veya kısmi indirim mesela 5 te 1 veya 7 de 1 oda bizede yarar sanırım başka türlü bankalar ekonomiyi bu kadar eline almışken bu yasayı kaldırtırlarmı sanıyosunuz ilk başlarda bende çok umutluydum ama umudumu yitirmeye başladım baksanıza hala bizleri bankaların ve alacaklıların kucağına atmak için yasa çıkartıp duruyolar şimdide adres beyanı yasası çıktı adres beyanın yoksa artık noterlerde dahil bi çok kurumda işlem bile yapamıcaksın amaç ne adres ver bankalar seni yakalasın evinde kalan son birkaç parça eşyayıda onlar alsın yemek yicek kap bile bulama ondan sonra...

    YanıtlaSil
  135. 134 İran'a niye gitsinlerki,abd kapılarını sonuna kadar açmış bunlara.İkincisi Uzan'lar Fransada Ürdün'de değil.Senin milyonlarca doların olsa hatta 1 - 2 milyar doların olsa İran'a mı gidersin abd yemi:)

    YanıtlaSil
  136. hala nasıl savunuyosunuzki iran başkanını ANITKABİR e gitmemek için istanbula ayağına giden zihniyetten ne bekliyosunuzki hala savunuyosunuz sayın MURAT bey...sevmediğimiz hatta şahsımın nefret ettiği israilin genelkurmay başkanı bile uçaktan inip ilk olarak ANITKABİR e gitti.israile filistinli kardeşlerimizi savundunuz hepimiz takdir ettik hala duygulandık alkışladık peki CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK E bu saygısızlığı yapan iranın niye ayağına gittiniz istanbula...

    YanıtlaSil
  137. sevigili AA doğru diyosun artık dinlede işleri kalmadı sömürdüler dini duyguları iranda herşey yasak abd de herşey serbest okadar parada iranda yenilmezki canım:)

    YanıtlaSil
  138. arkadaşlar akp'ye toplu mail atalım çek yasasını iptal referandumda oylar size diye hatta herkes 3,5 mail adresi alsın öyle gönderelim.sonra'da onların bize yaptığı gibi biz sözümüzde durmayalaım

    YanıtlaSil
  139. 129 hastanede muayene olaçaksan sıkıntı yaşamassın ama hastanede yatacaksan hengi hastane olursa olsun özelde olsa devlet hastaneside olsa yakalanman varsa alırlar ama sadece muayene olaçaksan herhangi bir sorun yaşamassın

    YanıtlaSil
  140. SEVGİLİ CÜNEYT, DUYARLILIGIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. OLMASI GEREKENİ YAPMAK LAZIM. LAKİN CANIMIZ ÇOK ACIDI, İNSAN CANIMIZI YAKANLARI SAVUNANLARI GÖRÜNCE TAHAMMÜL EDEMİYOR. PARANIN VE MENFAATİN DİNİ, DİLİ, IRKI VE NAMUSU YOKTUR. İŞ MENFAATE GELİNCE DÜŞMANLAR BİLE KARDEŞ OLUYOR. YAKLAŞIK İKİ YILDIR KADER BİRLİĞİ YAPIYORUZ. BİZLERİ TANIYAN TANIDI BU SAATTEN SONRADA KİMSEYE KENDİMİZİ İSBAT ETME KAYGIMIZ YOKTUR. DİNİMİ ALET EDİP, DİN SİYASETİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPARAK NEMALANAN SİYASİLERE TAHAMMÜLÜM YOKTUR, BUNU BİLE BİLE SAVUNANLARADA YOKTUR, BUNLARA YOL VERENLEREDE TAHAMMÜLÜM YOKTUR. BEN İNCE SİYASETTEN,POLİTİK DENGELERDEN ANLAMAM, HİÇ TE İŞİM OLMAZ, BEN DÜMDÜZ DOST DOGRU, KIVIRMADAN DOGRU BİLDİĞİM YOLDA DEVAM EDERİM. BU KADAR TEPKİ ALAN BİR ŞAHSA GÖSTERDİĞİN TAHAMMÜL AHDE VEFA OLMAYIP, BANA İNCE AYAR GİBİ GELİYOR. HERKES HERKESİ SEVMEK ZORUNDA DEGİL, BU GÜNLERE GELDİK ÇOK ŞÜKÜR, OLMUYORMU YENİ BİR DÜNYA KURAR, MÜCADELEMİZE DEVAM EDERİZ. HERKES SEVDİKLERİYLE BERABER YOLUNA DEVAM EDER. HERKESE MÜCADELEYE KATKILARINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDER, HERKESE KENDİ YOLUNDA MÜCADELESİNDE BAŞARILAR DİLERİM. EGER BİLEREK BİLMEYEREK KIRDIGIMIZ İNSANLAR OLMUŞSA ONLARDAN ÖZÜR DİLER VE HELALLİK DİLERİZ. BENDEN BU KADAR HOŞÇA KALIN.

    YanıtlaSil
  141. şu hale bak yaaa heryerden bağladılar elimizi kolumuzu hastaneye bile gidemiyosun ne kadar acı bi durum...

    YanıtlaSil
  142. MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,

    YAKLAŞIK 14-15 AY EVVEL YOLA İLK ÇIKTIĞIMIZDA SAYIMIZ ANCAK BİR ELİN PARMAKLARI KADAR OLAN BİZLER, DAHA "ADLİ PARA CEZASI"NIN HAPİS CEZASINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ BİLMEYEN,VE ÜSTÜNE ÜSTLÜK YENİ YASADA HAPİS CEZASI KALKIYOR ONUN YERİNE "ADLİ PARA CEZASI" GELİYOR DİYE DURMADAN DUA EDİP SEVİNÇTEN ÇIĞLIK ATAN İNSANLARLA BİRLİKTE ÖNÜMÜZDE AŞILMASI GÜÇ DAĞLAR KADAR ENGELLERE KARŞI,KAVRAM KARGAŞASI ALTINDA EZİLMİŞ, SİNMİŞ, ŞAŞIRMIŞ KİŞİLER OLARAK İLK TEPKİLERİMİZİ YAZARAK DİLE GETİRMEYE ÇALIŞTIK....


    HİÇ KİMSE VEKİLLERİ ARAYIPTA KONUYLA İLGİLİ KENDİNİ BİREYSEL OLARAK SAVUNACAK KADAR GÜÇTE BULAMIYORDU KENDİSİNİ...

    NE ZAMANKİ BİR AVUÇ İNSAN YUMAK HALİNE GELİP BİRBİRİNE SARILDI VE KENETLENDİ BÜYÜDÜ, İŞTE O ZAMAN HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVANIN BİR ŞEKİLDE ÜSTESİNDEN GELEBİLECEĞİMİZE İNANDIK...

    BURADA ARAMIZDA OLAN YADA OLMAYAN İSMİNİ HATIRLAYAMADIĞIMIZ BİR ÇOK İNSAN BİZLER YOLUMUZDA KARARLILIKLA İLERLERKEN TELEFONLA, FAXL VE MAİLLE, MEKTUPLA VS. VS. KATKILARIYLA BU BÜTÜNÜN İÇERİSİNDE YER ALARAK GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI....

    TÜM SİYASİLERİMİZİN SERMAYEDARLARA BAKIŞ AÇISI HEMEN HEMEN BELLİDİR VE BİRBİRİNE DE YAKINDIR MALESEFKİ... "A" PARTİSİ DE "B" PARTİSİ DE GÜÇ KİMDEYSE YÖNÜNÜ ONA GÖRE BELİRLEMEYE ÇALIŞIR...

    BİZLERİN ESAS AMACI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATARAK BU DAVADA HAKLI OLDUĞUMUZU HEM HUKUKA, HEM AİLELERİMİZE, HEM YAKIN ÇEVREMİZE, EŞİMİZE, DOSTUMUZA KISACASI CÜMLE ALEME ANLATMAKTIR...O YÜZDEN KISA VE GÜNLÜK YAZILAN BİR PARAGRAFLIK YAZILARIN PEŞİNE DÜŞEREK BU GÜÇLÜ HALKANIN ZAYIFLAMASINA VE GÜÇ KAYBETMESİNE YOL AÇABİLECEK TÜM FEVRİ DÜŞÜNCE VE HAREKETTEN UZAK DURMALI VE SAĞ DUYULU DAVRANARAK OLAYLARI BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINDA ALMALIYIZ...

    BENDEN SÖYLEMESİ...

    YanıtlaSil
  143. tam 16 ay once yazdim bu duruma gelinecegini Murat Yalcin Beyle o zamanlar bende tartistim ama o hale memleketin iyi gittigini falan saniyor burdakiler tatli su sosyalistleri dogal olarak AKP ye takiyoruz filan durumu var, ama kazin ayagi oyle diil, almanya adalarini sat borcunu ode dedi , biz osmanlinin borclarini bile odedik diye kasinti olmaya luzum yok adamlar bize SS odetti o borclari 1950 ye kadar duyuni umumiye kanunlari diye bisey var bizim gecmisimizde iyi bakalim tek veri kaynagi issizliktir TUIK falan hikaye adamlar tam rakamlari gostermiyor ,ziraat bankasi tarihin karini aciklamis ,adamlar satacaklari seyi zarar gosterirmi?? bilancoda oyna istedigini gibi yunanistanda yapmisti foyasi meydana cikti ,bizimkide cikicak bence bile bile darbe falan yapmadi asker cunku bunlari alirsan iktidardan bizim milletin hafizasi balik hafizasi bidahakine guclenip gelicekler en iyisi bunlari yasamamiz ,ne demis duzen kaostan dogar demis .iyi demis simdi bazi sahislar sen sapiksin falan diye saldircak onun kim oldugunu ben cok iyi biliyorum inanin bende boyle olmasini istemem bir anlik kizginlik falan diil bu ama bebecanla ,RTE ,unakitanla falan bu is bukadar olur ,ama bu isin sonuda cok kotu olur

    YanıtlaSil
  144. vallaha site yöneticelerinin allah yardımcısı olsun..yakında SAMANYOLU TV nin baş gündemini açıklıyorum.ŞOK ŞOK ŞOK ERGENEKON İNTERNETEDE EL ATTI.ÇEK MAĞDURLARI DİYE Bİ SİTE KURARAK HÜKÜMETE YÖNELİK PROPAGANDA YAPTILAR.EKONOMİ BU KADAR İYİ GİDERKEN KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISI YOK DENECEK KADAR AZKEN TAM TERSİNİ SAVUNUP SİTE KURDULAR.allah yardımcınız olsun...neredeyse tekel işçilerini bile alıcaklardı ergenekondan:)

    YanıtlaSil
  145. Sami Bey!
    Ceketinizi alıp gideceğiniz ne yer ne de zamandayız.Beraber başladığımız yolculuğu,nihai amacına ulaştırana kadar da,beraber sürdürüp,hep beraber bitireceğiz.
    zznz

    YanıtlaSil
  146. 144DE YAZAN ARKADAŞ, LÜTFEN SAPLA SAMANI BİR BİRİNE KARIŞTIRMA.
    STV YE OLAN ELEŞTİRİN ERGENEKON HAKKINDAKİ YAYININDAN DOLAYI İSE HAKSIZSIN, ZİRA BU MİLLET CUNTADAN. CUNTACILARDAN ÇOK ÇEKTİ ÇEKİYOR, ŞAHSEN BENİM EKONOMİK KRİZİMDE VE ÜLKENİN EKONOMİK ZAYIFLIĞINDA BU CUNTACILARIN ROLÜ TARTIŞILMAZ BÜYÜK.ELEŞTİRİN STV ÇEK DAVASINI SAVUNMUYOR ŞEKLİNDE İSE O DA YANLIŞ, ZİRA BEN BİZZAT STV NİN HABERLERİNE ÇIKTIM VE KONUYU ANLATTIM.
    SELAMLAR. MEHMET

    YanıtlaSil
  147. ARKADAŞLAR BURASI PARTİ TARTIŞMA PLATFORMU DEĞİLDİR

    BU YAŞIMA KADAR ÇEKTEN BAŞKA BİR PROBLEMİM OLMADI.
    NE CHP NE MHP NE AKP GÖREVİNİ YAPTI.HALKA UYGUN OLANINI DEĞİL BANKALARA UYGUN OLAN YASA YAPTILAR.
    A.RIZA ÖZTÜRK E GELİNCE BEN İLK KEZ GÖRÜŞTÜĞÜMDE ALAYCI TAVRIYLA ÖDEMEYECEĞİN ÇEKİ İMZALAMAZAYDIN VADELİ ÇEK KULLANMASAYDIN DİYEN ŞAHISTI.
    BİR BAKTIKİ OY POTANSİYELİ ÇOK
    ÇEK MAĞDURLARININ YANINDA ARKASINDA ROLÜNÜ İYİ OYNADI.
    BANA BENİ ARAMAYIN İKTİDARI ARAYIN DİYEN KİŞİDİR
    KEMAR KILIÇDAROĞLU YANINA YAKLAŞTIRMAMIŞTI.
    BEN NE PARTİYE NE YARGIYA NE YASAYA NE ADALETE İNANIYORUM
    AVUKATLAR YARDIMCI OLUYORMUŞ.
    BABALARININ HAYRINA MI YARDIMCI OLUYOR
    SÜRÜMDEN KAZANIYORLAR.
    SİTE ADMİNİ BU YORUMU LÜTFEN YAYINLA
    SANSÜRE UĞRATMA
    KİMSE KİMSEYE HAYIR YAPMAZ.HERKES KENDİ ÇIKARI PEŞİNDE.
    HAYDİ BAKALIM VARMI BİR AVUKAT BENİM İÇİN BEŞ İLE GİDECEK PARA ALMADAN VEYA CÜZİ MİKTARDA DAVALARIMI UYARLAMA YAPACAK
    ÇEKLERİM VADESİNDEN ÖNCEW YAZILDI
    FAKAT ŞUNU ANLADIM BU ÜLKEDE......
    VUR ABALIYA
    HERKES NE KOPARIRSAM O KAR DİYOR.
    TEŞEKKÜRLER
    PARTİ İÇİN KAVGAYI BIRAKIN
    KENDİ KAVGANIZIN ARKASINDA OLUN
    BURADA HERKES BİRBİRİNİ TANIYOR.

    YanıtlaSil
  148. 138 de yazan arkadaşa cevaptır;Ben İran'ı karalamak için yazmadım o yazıyı.Ama bunlar İran'ı banal bulurlar.Şeytan büyük şeytanın yanında olur herzaman yani abd nin yanıdır onların yeri.İran içinse diyeceğim hak ve özgürlüklerin insan yaşamına saygının abd den bile fazla olduğu bir ülke.Bana nerde yaşarsın deseler orayı tercih ederim.Bir örnek vereyim;İran'da en büyük suç ateşli silah taşımak,silah taşıma polis de dahil herkese yasak(özel birimler hariç)ülke geliri öyle böyle halka paylaştırılıyo hep bana lop bana değil.Doğalgaz elektrik su bedava denecek kadar ucuz.Neyse merak edenlere link veriyorum isteyen bakar resimlerine kim daha modern görür.
    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=351718

    YanıtlaSil
  149. 147 de yazan arkadaş stv nin ne kadar yanlı yayın yaptığını bilmeyenmi var adamların tek gündemi ergenekon ve muhalefet başka bi haber yayınladığı görmedim 3 senedir hala nasıl savunuyorsunuz o kanalı sadece ergenekonmu bu milletin sorunu sonrada çek konusunda bizlere şirin görünmek için yayın yaptılar zaten hükümet istedi erteleme verdiler yaa onu bakın sizin yanınızdayız diye yaptılar malum anayasa referandum vs.

    YanıtlaSil
  150. 129 hastaneler çok tehlikeli..benim eşimi hastaneden, kızımızı götürdüğümüz zaman aldılar...hasta kaydı yaptırmayacaksan sorun olmaz ama isim bilgisayara girildiği anda tehlike oluyor..bizim ki özel hastaneydi..engin

    YanıtlaSil
  151. sayın 147 stv bu hükümeti TRT den bile fazla savunuyo niye acaba?

    YanıtlaSil
  152. evimde stv diye bir kanal yok hatta varlığını bile unuttum tiksindim resmen haberlerinden...reklamlarını bile ergenekon üzerinden yapacaklar nerdeyse...

    YanıtlaSil
  153. site artık sıyaset meydanına döndu
    7-8 ay sonra taahhut vadeleri dolunca gene akıllar başa gelir eylem için konuşulmaya başlanır.

    demir tava geldi kömür bitti
    akıl başa geldi ömür bitti

    YanıtlaSil
  154. 114 teki arkadasa aynen katiliyorum...Odeyemeyecegim bir rakama bir daha asla imza atmam.Ama atanlara da saygisizlik yapmak istemem.Can Havli ile insanimizi bu yone sevk ettiler.Turkiyede olsam tabii ki durum farkli olurdu sanirim.Cocuklarimi 1 sene rahat gorsem fena mi olur?Tabii ki hayir.Ama imkani olan arkadaslarin da 2 kere degil 10 kere dusunmesi lazim.Borcu katlaniyor cunku...
    Bu arada EYLEM PLANI olarak haftalik aylik hatta gunluk olarak yapilacak isleri konussak cok iyi olurdu.Hem can sikintisindan arkadaslar gereksiz yere birbirine dusmez,kan kaybetmeden yolumuza devam ederiz.Tek dusuncemiz olmali basarmak.
    Siyasetle bir yere varamayacagimizi hepimizin anlamasi gerekir sanirim.Fikir birligine vardigimiz konulari ya da tartismaya actigimiz konulari liste halinde yayinlayabilsek ve sistematik olarak yolumuza devam etsek diyorum.Benim de burda canim s'kk'n.Sayin Site Yoneticelerimizden bu konuda yardim istesek ayip mi olur bilmiyorum.Simdiden tesekkurler...ENE ESNAF EL INSAF

    YanıtlaSil
  155. iyi akşamlar kaderdaşlar

    benim şöyle bir sorum olacaktı. önce olayı baştan anlatayım. hepiniz gibi benim de işlerim bozulunca çeklerim yazılmaya başladı. o sırada ortağıma olan borcum için kendisine (biraz da kendisinin beni tehdit etmesiyle) 4 yaprak toplam 130.000 tl çek verdim. ancak bankanın kabul etmeyeceğini, bunu aramızda güvence olarak verdiğimi, borcumu ödeyince çekleri geri alacağımı söyledim. kabul etti. açıkçası biraz da aptallık yapıp aramızdaki güvene dayanarak tarihleri boş bıraktım. daha sonra borcumun büyük kısmını ödedim. 20.000 tl kadarı kaldı. ortağım kendi el yazısıyla bir hesap dökümü yapıp bana gönderdi. faiz hesaplarıyla 30.000 tl borçlu çıkarmış beni. konu bu değil. daha sonra kalan bakiyeyi ödeyemedim. kavga kıyamet derken ipler iyice gerildi ve ortağım elindeki 130.000 tl lik çeklerin hepsine uygun tarihleri yazıp beni icraya verdi ve şikayetçi oldu. yani 90.000 ödedim bir de 130.000 daha ödeyeceğim. sormak istediğim ise şu. mahkemeden hesapların incelenmesini talep etsem, ekte ödemlerimi, kendi el yazısıyla yaptığı dökümü versem, bir de çekleri tehditle aldığını, tarih kısımlarındaki yazının bana ait olmadığını söylesem ne elde edebilirim. çok karışık oldu ama sizlerin de takdiri aynı parayı 2 kez ödemek çok saçma ve zalimce (hatta adli para cezasıyla 3 sefer) yardım görüş ve önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  156. sayın 156 ödiyemiyeceğimizi bizde biliyoruz ama mecburen imzaladık şahsen bende sizin gibi yurt dışında olsaydım bende imzalamazdım daha önceki yorumları okursanız hastaneye bile gidemiyorsunuz aranırkem hatta kendinizi bırakın çocuğunuzu bile götürdüğünüzde alıyolar içeri...

    YanıtlaSil
  157. Av.Sibel hanım, yerel mahkeme tarafından verilen ceza kararının yargıtay tarafından 01.12.2008 tarihinde onanmış yani bu şumu demek oluyor,yeni 5941 nolu kanun çıkana kadar gelen yargıtay kararları onanmış olarak gelebilir 5941 çıktıktan sonra yargıtay kararları bozulupmu?gelecek anlamındadır cevap verirseniz seviniriz.

    YanıtlaSil
  158. ARKADAŞLAR, VERDİĞİNİZ TAAHÜTLERİN EK KARARLARINI MUTLAKA İSTEYİN TAAHÜT VERMEKLE İŞ BİTMİYOR.EK KARARI ALDIĞINIZDA ÜZERİNDE İNFAZ DURDURULMUŞTUR KARARI VARSA İŞİNİZ TAMAMLANMIŞ OLUYOR.ŞEHİR DIŞINDAN ÖRNEĞİN BAKIRKÖYDEN MUHABERE YOLUYLA VERDİĞİM TAAHÜTNAME 13 GÜN SONRA ULAŞMIŞTIR.BİLGİLERİNİZE.

    YanıtlaSil
  159. YUKARIDA ARKADAŞIN BİRİSAVCILIĞA GİTMEKTEN TUTUKLANMAKTAN KORKTUĞUNU SÖYLEMİŞ BEN EŞİMLE BERABER 1 AYDA 15 ADLİYE GEZDİM ÇEKTEN ARANMALARIMDA VARDI HİÇ BİR SORUN YAŞAMADIM MANTIKENDE OLMAMASI LAZIM ÇÜNKÜ İNSANLAR ADLİYELERE,SAVCILIKLARA KENDİLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN GİDİYOR BU YOLLA BÜTÜN ARAMALARIMIZIDA KALDIRTTIRDIK.

    YanıtlaSil
  160. Değerli arkadaşlar taahhüt süresi azaldı eğer bu konuda hala yardım ihtiyacınız varsa size konusunda uzman bir avukat öneririm her türlü problemi anında çözüyor tel 0532 272 92 25 av.emine hanım

    YanıtlaSil
  161. 148
    Avukatlarla ilgili yorumlarında çok haklısın, iyi olan,bize yardımcı olan kişileri nasıl burada yazıp minnetimizi belirtiyorsak, vekaleti aldıktan sonra ilgilenmeyen, işini savsaklıyan, müvekkilinin telefonlarına bile çıkmak istemeyen avukatlarıda burada yazabilmeliyiz. 1 nisandan sonra bunları açıkça söyleyebilelim.

    YanıtlaSil
  162. b.a.etkinlik26 Mart 2010 21:18

    155 adamdan kendi el yazısıyla belge almışın bundan iyi kanıtmı olur.senin avukatın ne diyor merak ediyorum yada bunumahkemeye sunarsan bence olay hallolur

    YanıtlaSil
  163. sayın b.a.

    elimdeki hesap dökümü karısık ama yine de el yazısı. bunu mahkemeye sunabilirmiyim onu merak ediyorum. bir de dedigim gibi ceklerdeki tarihleri buyuk ihtimalle kendisi yazdı. bunun tespiti yapılması durumunda bana bi fayda sağlayabilirmi saygılar
    155

    YanıtlaSil
  164. tahüt verdim arkdaşlar kabul olmaz ise nasıl öğreniyorum?

    YanıtlaSil
  165. ezgi mahkeme kalemini telefonla ara sonucu söylüyorlar

    YanıtlaSil
  166. SLM ARKADAŞLAR...

    ARTIK HERKES BİR ŞEKİLDE TAHÜDÜNÜ VERDİ VE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU..

    KISIR ÇEKİŞMELER VE SİYASİ PARTİ KONULARINI Bİ TARAFA BIRAKIP ARTIK NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİ İLE İLGİLENMELİYİZ.

    HERKES BİR ŞEKİLDE ÖZGÜR.PEKİ SORARIM SİZE EY MAĞDURLAR..ANKARAYA GİDELİM DESEK ACABA KAÇ KİŞİ GELİR. YİNE 1000 KİŞİYİZ DİYİP 100 KİŞİ İLE Mİ KALIRIZ ACABA? İŞTE TARTIŞMAMIZ GEREKEN KONU BUDUR. KİMLER GÜN İÇERİSİNDE , FAX MAİL MESAJ ATMAYA DEVAM EDİYOR..KİMLER İKTİDARI BUNALTIYOR.? BUNLARIN CEVAPLANMASI LAZIM BENCE..

    1 YIL SONRA NE Mİ OLACAK? BEN SÖLİM. EĞER BÖLE GİDERSE, NORMAL ŞARTLARDA;TAHÜT VERMENİN BİR CEZASI OLMADIĞI İÇİN KALDIĞIMIZ YERDEN HERŞEY DEVAM EDİLECEK.DURUMUMUZ ŞUANDAKİ DURUMDAN KÖTÜ OLMAYACAK AMA HERKES KÖMÜRLÜKLERDE SAKLANACAK.AİLELER YİNE PERİŞAN OLUCAK.AYLAR BİTİP SÜRE YAKLAŞTIKÇA YURT DIŞINA ÇIKMA İSTEĞİMİZ HASIL OLUCAK AMA PARA YOK PUL YOK.KİMİMİZİN YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI BİLE VAR..SONUCU YİNE HÜSRAN..

    SON KEZ SÖLÜYORUM AKLINIZI BAŞINIZA ALIN.HERGÜN BİR FAX BİR MAİL BİR MESAJ İLE ÖNÜMÜZDEKİ BİR YILDA ÇOK YOL KATEDEBİLİRİZ..PARDON BİR YIL DEDİM ..ASLINDA 9 AY ...3 AYI GİTTİ BİLE..

    ADLİYELERİ GEZMEYE DEVAM EDİYORUM..BAKIRKÖY 17.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ TUTARA BAKMAKSIZIN TAHÜTLERE YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KOYUYOR.. KADIKÖY 5 ASLİYE CEZANIN HAKİMİNİ ALLAH HAVALE EDİYORUM ÇÜNKÜ TAHÜTLERİN HEPSİNİ BİR ŞEKİLDE BİR PUNTUNA GETİRİP REDDİYOR.İSTANBUL 4-8-6.ACM LERİN HAKİMİNLERİNDEN ALLAH RAZI OLSUN.BERAAT VEREBİLMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR..AYNI ŞEKİLDE ŞİŞLİ 11-14-6, BEYOĞLU 9, ÜSKÜDAR 3 ACM' LERDE DE SORUN YOK.

    BAKIRKÖY ADLİYESİ HALEN ERKEN İBRAZDAKİ HUSUSU, GEÇİÇİ MADDEYE GÖRE YORUMLUYOR..VE CEZAYA DEVAM DİYOR.BAKIRKÖY 10.ACM NİN HAKİMİYLE KISA BİR SOHBET YAPTIM.BANA GEÇİÇİ MADDE DE YAZILI OLAN KISMIN 2011 TARİHİNE KADAR GEÇERLİ OLDUĞUNU,VE GERİYE UYGULANMAMASI YÖNÜNDE YARGITAY KARARI OLDUĞUNU SÖLEDİ.BENDE AYNEN ŞÖLE DEDİM:SİZ CEZALARA HÜKMEDERKEN VEYA BERAT VERİRKEN,GEÇİÇİ MADDELERE GÖRE Mİ VERİYORSUNUZ KANUN MADDESİNE GÖRE Mİ?..TABİKİ KANUN MADDESİ ÖNCELİKLİDİR DEDİ.PEKİ DEDİM 5/1 FIKRASININ GEREKÇESİNİ VE 3 MADDENİN 8 FIKRASININ GEREKÇESİNİ BİR OKURMUSUNUZ.OKUDU... APIŞTI KALDI.. İÇİMDEN YUH DEDİM.YUH OLSUN...HALA DA CEZA YA DEVAM EDİYORLAR..

    ARKADAŞLAR AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM.EYLEMSE EYLEM.TOPLANMAYSA TOPLANMA .MESAJ İSE MESAJ..EYLEM YAPAMAYIZ ŞUANDA ORTAM GERGİN.HEMDE HAVALAR ISINSIN İSTİYORUZ.ŞİMDİ ÜZERİMİZE DÜŞEN MAİL FAX MESAJ..

    ADALET BAKANLIĞINA
    CEZA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
    AKP GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE
    ANAYASA VE ADALET KOMİSYON ÜYELERİNE

    MAİLLER FAXLAR MESAJLAR GÖNDERELİM.

    YanıtlaSil
  167. Sayın “my way”,

    Sizin de, sevgili Cüneyt gibi bilhassa ertelemeyi de içeren 5941 s. yasanın kabulü öncesi ve sonrasındaki süreçte mağdur arkadaşlarımıza, darda kalanlara, daralanlara neler yapmaları gerektiğini araştırıp yazmanız, taahhüt ve diğer hukuki yardım konularında sorularını cevaplayıp mihmandar olmanız gerçekten takdire şayandı...

    Bu itibarla, bu düşkün insanlar (bizler) tarafından hayırla yâd edileceksiniz...

    Bu hakkınızı teslim ettikten sonra en son 107 de yazdığınız bir yazıdan hareketle size sesleniyorum;

    Çünkü aşağıdaki cümlenizin (dolayımlı) muhatabı madem ben oluyorum, öyleyse, sizin daha önce de yaptığınız gibi 'kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" kabilinden bana dolaşık LAF atmanızın aksine ben size açıkça sesleniyorum...

    Diyorsunuz ki;
    "...bunun ötesinde çok kibar gibi yazıp karşısındakini AŞAĞILAMAK burda kimsenin haddi değildir..."

    Evet KİBAR ve DİKKATLİ üslup kullanmaya her daim özen gösteririm... Ama yazdıklarımın, sizin dediğiniz gibi AŞAĞILAMA yapmakla uzaktan yakından alakası yoktur bir kere... Bilakis yaptığım aslında bana yapılanları "tavsif" etmektir...

    Hatam var ise şudur;
    "Yahu şurada 1 Nisan’a kıymetli 3 - 5 günümüz kalmışken, hızlı bir bilgi alışverişi, bilgi paylaşımı yapmak varken bu telaş içinde olmamıza rağmen FANATİK bir şekilde ucuz bir PARTİZANLIK yapmanın şu an sırası mı?" dedim...

    Vay vay!!! (way, way) Sınıfın bıçkınlarından ne LAFLAR işittik, ne yakışıksız ve seviyesiz ithamlara uğradık... Kimi açıkça “bu adam burada ne geziyor” dedi, kimi (mealen) “açtırma kutuyu söyletme kötüyü, bizim KÜFRETME ve SÖVME alanımızı daraltamazsın” dediler… “Senin canın da KÜFÜR istiyor galiba” dediler..

    Bay "my way"

    Siz o zaman (bu bağlamda cevap verdiğim arkadaşlarımıza iyi yaptınız, kol kanat gerdiniz ve bana HADDİMİ(!) hatırlattınız tamam da) peki onlara da HADLERİNİ hatırlatmak aklınıza gelmedi mi? Ayıp oluyor beyler deyip bu niyetle araya girmediniz değil mi?

    Yoksa sizin; kendinizi ‘durumdan vazife çıkarıp’ bildirmek ve hatırlatmak zorunda sandığınız HADDİNİZ bu kadar mı?

    YanıtlaSil
  168. Sn Murat Yalçın
    yeter lütfen akp ye yönelik eleştirilerde
    alınganlık yapmayın hemen savunmaya geçmeyin
    sizin savunmanıza ihtiyaçları yok hele birde anayasa değişikliği başarılırsa sizi kim savunacak merak ediyorum arada çatlak seslere
    tahammül gösterileceğinimi zannediyorsunuz.
    Birde ricam olacak bir Amiran Kurtkan hocanın derslerinde sözlük kullanırdım bunca yıl sonra birde sizin yazılarınızı okurken kullanmam gerekiyor.Sadeleştirme rica ediyorum

    YanıtlaSil
  169. murat yalçın


    sanırım senin başka işin yok parti avukatlığına soyunmuşsun...yazmayayım diyorum ama eminim bırakmayacaksın...bak ne güzel söylemişsin genelde hep bilgi veren yazılar yazıyoruz...ve kesin olan bi durum var oda çok uzun emeklerle bişeyler yapıldı...fakat yapılan aklı olan herkesin anlayacağı gibi bir hiçti...sadece bir erteleme onunda başı sonu belli değil...onun için burdaki insanlar elbette kendilerine bu KAZIK atan siyasilere tepki gösterecekler...ve bende duyarlı oldukları için onları alkışlayacağım...bu bir parti savunuculuğundan çok doğruyu söylemektir...senin anlayamadığın taraf bu...ve yukarıda anşatmaya çalıştığım gibi ilk günden bu oluşumu başlatanlardanım...ULUDAĞ çok güzel yazmış 3 belki 5 kişi ve arada bir dolaşıp gelip devam eden değil mütemadiyen devam eden bri kişiyim...

    bunları önce bi düşün ve insanların asıl tepki gösterecekleri yerin bu ÇEK YASASI konusunda neresi olduğunu büyük harflerle bi yaz sonra konuşalım...her akepe diyene bi cevap verme durumunda kendini hissetmene gerek yok....4814 adalet komisyonu raporunu oku bu sana ışık tutacaktır...ben...

    CHP yi savunuyuorsam bu hakkını teslim etmek gerektiğindendir...

    ayrıca bu polemiğide uzatma ki millet işine baksın...senin belki tuzun kurudur ama zor durumda olan çok insan var...

    my way

    YanıtlaSil
  170. My Way kardeşim,

    diline kalemine sağlık.

    doğruyu bir kenara bırakalım
    herşeyi bir kenara bırakalım

    eğer olay çıkar olayı dahi olsa şu anda çıkarımız bu yasayı yapanlara eleştiri yanımızda olanlara övgü yapmak bizim çıkarımızadır. Biz burada bir amaç için bir aradaysak bu amacımıza ulaşmak anlamında bir partinin yanında olmamız gerekiyorsa bize bu desteği veriyorsa bundan daha doğal ne olabilirki.

    ne yani bu saatten sonra AKP nin yanındamı olacağız. Bunu anlatmaya çalışıyorum anlatamıyorum.

    Ben merak ediyorum Biri bu arkadaşımıza deseki seni bütün bu dertlerinden kurtaracağım ama karşılığında AKP yi eleştireceksin ve seçimlerde bana oy vereceksin. Ne yapacak yok ben AKP yi eleştirmem sanada oy vermemmi diyecek. Yada hangimiz diyebilir. bunun cevabı aslında tüm tartışmaların cevabı.....

    Eğer AKP bu anayasa paketini geçirirse bizi kurtaracak bir merciide kalmayacak. daha ne dememize gerek varki anlamıyorum

    YanıtlaSil
  171. sn M.K


    burdaki çabalar hiç şüphesiz hepimizin aynı dertten muzdarip olmamızdan kaynaklanıyor...hepsi güzel elbette mücadele şart fakat bu mücadeleyi yaparken sadece çek yasası değil çocuklarımızın geleceği konusunu da ön planda tutmak durumundayız...

    artık şu meşhur deveye diken ...diye başlayan atasözünü bu site kısmen de olsa değiştirdi...ve bizler bunun mücadelesini yılmaz özdil in bu gün yazdığı gibi her konuda yapmalıyız...

    my way

    YanıtlaSil
  172. 171 M.K. gün boyunca yorumları okuyorum bu akepelilerin anayasa değişikliği halk içinmi neye yarar nedir diye,tv lerde izliyorum hangi tv yi açsanız anayasa paketini tartışıyor.Ya biriside deseki değiştirmeye uğraştıkları maddelerden şu şu madde halkın yararına refahına yönelik burda bu yazıyı yazmayacağım diyeceğimki gerçekten halkın yararınada bişi varmış.Ama yok kardeşim yok duyamıyorum duyduğum okuduğum tek şey bu din bezirganlarının kendilerini yargıdan kurtarmak için yargıyı ele geçirme çabaları.Zaten bundada başarılı oldularmı boş ver çek davasını filan memleket elden gider.Hedeflerinde ordu var çünkü.geriye ne kaldı ?

    YanıtlaSil
  173. Sevgili Aa,

    zaten anlatmaya çalıştığımda bu. edebiyat şark kurnazlığı edebiyatı. ben o maddeleri tek tek okudum. değişirse ne olur değişmezse ne olur düşündüm. Yahu biri bana bu anayasa değişiklik paketinde millete hayrı olan bir madde göstersin dişimi kıracağım. Dillerinde bir cümle venedik kriterleri AB uyum yasaları şimdi ben soruyorum AB yasalarında borcunu ödeyemeyene anayasayı by pass etmek için uydurulmuş bir adli para cezası gibi yasa b ulabilirmisiniz.

    Bakıyorum son 1 yıldır AKP yargıtayla, danıştayla, anayasa mahkemesiyle söz düellosunda... kiminle kuvvetler ayrılığının karşı tarafı olan yargı ile, gelen paket ne getiriyor onları yok etmeyi... bunumu yedirecekler bize ya bunumu yedirecekler.. birde birileri çıkıp bunları savunmuyormu artık sinir sistemim dayanmıyor.

    1.5 yıldır bir dava sürüyor adı ergenekon. sanıklara hala direk bir suçlama yöneltilmiş değil. varmı ergenekon varsa koyarsın ortaya yargılanır biter. suçlu varsa cezasını çeksin. burada darbeyi savunacak değiliz. bu milleti bu hale 12 eylül getirdi... ama delil yok ne için yatıyor insanlar gizli tanık ifadeleri. yahu ne bileyim ben o gizli tanıkların kim olduğunu, neye hizmet ettiğini, amerikan ajanımı, israil ajanımı, ingiliz ajanımı, ama insanlar yatmaya devam ediyor. sorun şuki 12 eylül sonrasında korku edebiyatında toplum okumak konuşmak yorum yapmaktan, korktuüu için televole kültürü ile bugünlere geldik. Bugün bile solcu dinsiz düşüncesi hala silinebilmiş değil. kim biliyor neyin ne olduğunu.... bilmeye gerek yokki ya benim yanımdasın yada tuuu kakasın mantığı hala devam ediyor.

    hedefte olanlara bakalım
    AKP kimlerle kavgalı bakalım
    değişiklik paketi ne getiriyor bakalım

    fazla söze gerek kalmayacak.

    ben şoven değilim ama haburda yaşananlar da bunlar zamanında yaşandı.... sakın bu sözüme kürt kökenli kardeşlerim alınmasınlar. ben onları çok seviyorum. atalarımız bu topraklarda beraber savaştılar beraber öldüler koyun koyuna yatıyorlar ama kimse bana PKK yıda savunmaya kalkmasın. ben yemem.....

    ben eleştiri yaptım eleştiri içeren yazılar yazadım ve yazmayada devam edeceğim. ama bu eleştirilerim kişilerin düşündüklerine yöneliktir. yoksa şahıslarına münhasır değildir.

    her birey bir dünyadır
    her insan bir yaşam dilimidir
    herkesin yaşam şekli kendini ilgilendirir.

    ama yanlışı savunanı eleştiririm
    tabi bana göre yanlışı yoksa genellem değildir bu.

    saygılar

    YanıtlaSil
  174. Sevgili My Way,

    kendi geleceğimizi kurtarmadan çocuklarımıza bir gelecek verme şansızmız yok maalesef. Baksana çek yasasında işimize yarayacak düşüncelerde yaptığımız eleştiriler dahi partizanlıkla karşılık buluyor. Birde bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini düşünerek yazmaya başlasak kısa sürede bir gizli tanıkla ergenekoncu olur soluğu silivride alırız gibi geliyor bana. Şaka bir yana. Biri çıkıp bana Bu iktidarın 7 yılda yaptıklarının % 25 inin iyi olduğunu izah etsin bir daha ağzımı açmayacağım. kötü olanları benim yazmama gerek bile yok Sayın Yılmaz Özdil az bile yazmış internette dolaşan maillere, hatta bugünkü milliyette AKP nin canını sıkan mail haberini okurlarsa göreceklerdir. İLKLER evet İLKLER yani AKP döneminde yaşanan ilkler.

    fazla söze gerek kalmıyor zaten

    YanıtlaSil
  175. değerli arkadaşlar

    anladığım kadarı ile asıl sorunumuz balık hafızalı bir toplum oluşumuz...

    örneklemek gerekirse dün yani bundan 3 ay önce bir çok şeye karşı çıkanlar şimdi o an kendilerine yaşatılan belirsizliği unuttular...buna sebep ne taahhütle erteleme saçmalığı...zaten hep böyle olmuyor mu...hep üç gün öncesini unutup toplum olarak ne oldum delisi olduğumuzdan yaşanmıyor mu yaşananlar...

    bugün bu toplumda yaşayan insanlar dünlerini unutmaya devam ederlerse şüphesiz başımıza geçirilen ÇUVALLAR hep geçirilmeye devam edecektir...zaten rahatsızlık burada...bizim burada asıl yaptığımız ve yapmamız gereken zaten bu sadece hatırlatmak...bu günlere nasıl gelinri...kazanılan ne...ileriye yönelik umut edilen ne...bunları anlatmaya devam edeceğiz...

    UNUTTURMAYACAĞIZ...

    my way

    YanıtlaSil
  176. 129
    ben özel hastanede ameliyat odum(kalp)yoğun bakımdan odaya aınırken polis başımdaydı.O nedenle derim ki sakın ha hastanelere gitme.
    0lyar2003

    YanıtlaSil
  177. Sayın my way

    Dönüp bakınız tüm yazılarıma, ben; size ve herkese iyice tanışana kadar "SİZ" derim...

    Siz ise; sen, sen diye devam ettiğiniz yazınıza şöyle başlamışsınız;

    "murat yalçın
    sanırım senin başka işin yok parti avukatlığına soyunmuşsun... (BUNU YAZABİLEN HER ŞEYİ YAZABİLİR… HALA TAHRİKE, YANLIŞA VE YANLIŞLIĞA GÖZ KIRPIYOR “ÇARŞI GRUBUNA” TEZAHÜRAT İÇİN AKORT YAPIYORSUN, ) yazmayayım diyorum ama eminim bırakmayacaksın...“ (SAL KENDİNİ, ENGEL OLMA…)

    (BEN SİZİ ADAM KABUL EDEREK YAZDIM... HALBU Kİ BANA İYİCE KÜFÜR EDİLMESİ, BUNDAN BÖYLE “DAMGALI EŞEK” MUAMELESİ YAPILMASI İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPIYORSUNUZ...

    ÇEK MAĞDURU İKEN ANLAŞILAN SAYENİZDE ŞİMDİ BİR DE “DAMGALI MAĞDUR” OLDUM…

    BAKINIZ HERKES BİLSİN BEN MÜPTEZEL SİYASETÇİLERİ, STATÜKOCULARI, EGEMENLERİ HİÇ SEVMEM… BU TAVRIM ÖNCELİKLE YARI KAPALI, ANTİDEMOKRATİK, HUKUKSUZ VE ZALİM BİR DÜZEN İÇİN, “MÜESSES NİZAM” İÇİN VE SONRASINDA BU ANLAYIŞA SAHİP HER PARTİ VE PARTİLİ İÇİN DE GEÇERLİDİR…

    ANCAK BURADA BAHUSUS MÜCADELEMİZ KAPSAMINDA CHP’YE AÇIKTAN TEŞEKKÜR ETTİM, AK PARTİYE İSE ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER YAPTIM…

    KEZA; DEMOKRASİLERDE “GRUPLAR ÇIKARLARINA DAYALI PARTİ TERCİHİNDE BULUNURLAR” TEZİNE DAYALI OLARAK BU PLATFORMUN MENSUPLARI BU YÜZDEN CHP YE DESTEK TE VEREBİLİR…

    ANCAK BU; BİR MİLİTAN GRUBUN TÜM HERKESİN TERCİHİNİ KENDİ TERCİHLERİYMİŞ GİBİ KABUL EDİP (VEHİMLER VE YAKIŞTIRMALAR İCAT EDİP GALİBA BU AKP Lİ) DİYEREK DİĞERLERİNE BUNDAN DOLAYI SÖVÜP SAYMALARINI HAKLI KILMAZ…

    KALDI Kİ BURADA SAĞLIKLI BİR PARTİ DEĞERLENDİRMESİ YAPMAK NE MÜMKÜN NE DE GEREKLİDİR… YAPILABİLİR TABİ Kİ ANCAK, BUNUN HEM ZAMANI DA DEĞİL, HEM YERİ DE BURASI DEĞİL…

    BEN DE BİLHASSA BU MANADA TEK BİR KELİME PARTİZANLIK YAPMADIM… TEK BİR HARF VE KELİME AKPARTİ LEHİNE BİR İFADE DE BULUNMADIM… VE HALA ISRARLA SİZ BANA (parti avukatlığına soyunmuşsun) DİYE YAZMAYA DEVAM EDEBİLİYORSUNUZ…

    BU DİKKATSİZLİĞİN ÖTESİNDE BİR DURUM… TIPKI ÇEKİNİ ÇARESİZLİKTEN ÖDEYEMEN BİZLERİN YANINDA BİLEREK ÖDEMEYEN O DÜZENBAZLAR GİBİ BİR ŞEY…

    BEN; SADECE, BU SİTENİN “AĞLAMA DUVARI” BENZERİ BİR ŞEKİLDE AK PARTİYE (ELEŞTİRİ BAŞKA BİRŞEY, SONUNA KADAR VARIM) “SÖVME DUVARI” OLMASINI DOĞRU BULMAM O KADAR…

    KİMBİLİR ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE HUKUK MÜCADELEMİZDE KAPILARINI YENİDEN ÇALMAK DURUMUNDA OLACAĞIZ…

    TABİ Kİ BİR DÜNYA GÖRÜŞÜM, DEĞER YARGILARIM İLE VAR OLAN BİR SİYASET ANLAYIŞIM VAR… BU İSE CAHİL CUHELANIN ZANNETTİĞİ GİBİ PARTİCİLİK KALIPLARINA SIĞABİLEN BİR ŞEY DEĞİLDİR…)

    “…bak ne güzel söylemişsin genelde hep bilgi veren yazılar yazıyoruz... “
    (TEVAZUNUN DA BÖYLESİ VARMIŞ MEĞER… O KADAR DA HAVALARDA DOLAŞMA, HA BU TARZLA DEVRİLEN CAM BARDAKLARIN KOLİSİNDE HİÇ SAĞLAMI KALMAZ…)

    “...senin belki tuzun kurudur ama zor durumda olan çok insan var..."

    (EVET KURU, HEM DE KUPKURU... TEK EVİM VARDI, İPOTEKLİ YAKINDA SATILIYOR... 54 YAŞINDA (2 AY OLDU BİR İŞE GİRDİM... ORANINDA SIKINTISINDAN DOLAYI HENÜZ MAAŞ(!) ALMIŞ DA DEĞİLİM YA... DOLMUŞ PARASINI DERT ETMİYORUM…

    KİMİLERİ VARDIR, YARAYI KAŞIRLAR, KİMİLERİ DE VARDIR (özür) YARAYA İŞERLER...)

    SON…
    BANA 'MİTİNGLERİNE KARIŞMIŞ AJAN' MUAMELESİ YAPANLARA VE ONLARA DESTEK VEREN SİZE SEVİNECEĞİNİZ BİR HABER VEREYİM...

    Bu yazım belki bu SİTEYE son yazım olabilir...

    Siz ise bu tezahüratla çok idare edersiniz ve mutlu olursunuz artık...
    Bu mücadeleyi kazanırsak (ki anlaşılan sizin sayenizde(!) olacak) HAYIRLA kulaklarınızı çınlatırım…

    Ben yanıldım..

    Yanıldım zira;
    Bu MÜCADELEDE niteliksiz bir maç ve taraftar kavgasına dönmesin dedim…

    Madem;
    METELİK kalmadı
    Öyleyse,
    NİTELİKTE olmasın…
    Diyenlere kolay gelsin…
    İyi sövmeler,

    YanıtlaSil
  178. Günaydın arkadaşlar ,Hayırlı sabahlar....

    YanıtlaSil
  179. AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan yazarı ABD'de düzenlenen bir toplantıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer istihbarat örgütlerine şikayet etmiştir.Yazarımız bu kitabında; Tayyip ve Emine Erdoğan'ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerini. Tayip ve AKP'nin İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihbarat örgütlerinin desteğinde nasıl gelişip serpildiğini görecek, TBMM'de yine bu ülkelerin lehine sergiledikleri faaliyetlerini okuyacaksınız. Tayyip'in Amerikan vatandaşlığı yanında, Arap kökenli olarak tanıttığı eşinin Arap değil, Yahudi soyundan geldiğini ibretle izleyeceksiniz. Keza kendinin de Musa'nın soyundan geldiğini...Kitapta Yasin El Kadı-Tayyip, Tayip-Usame Bin Laden, Tayip-Ülker, Yasin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız.Tayyip'in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz. Tayyip'in belediye başkanlığı döneminde yapılanması hızlanan "geleceğin başbakanı ve cihat hazırlığının" TBMM'de geldiği son safhalara tanık olacaksınız. Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr BU KiTABI OKUYUN Elimde Ergün Poyrazın birkaç gün önce piyasaya verilen son kitabı... "Musanın Çocukları Tayyip ve Emine." (Togan Yayınları.) Okumaya başladım, elimden bırakamadım. Ergün Poyraz muhteşem bir araştırmacı. Akla hayale gelmeyen arşivlere balıklama dalıyor, inanılmaz belge ve bilgileri ortaya çıkarıyor ve yorumunu yapıp okurlarına sunuyor. Bundan önce yazdığı "Patlak Ampul", "Refahın Gerçek Yüzü", "Kanla Abdest Alanlar" gibi kitapları da böyleydi. "Musanın Çocukları Tayyip ve Emine"yi okurken şaşırdım. Türkiyeyi kimlerin yönettiğini, onların geçmişini, yaşam öyküsünü, büyük sermaye ile aralarındaki parasal ilişkileri gerçi biliyordum ama böylesini, bu kadarını ve dahası, kitabın isminin niçin bu olduğunu Ergün Poyrazın kitabını bir solukta okuyunca öğrenmiş oldum! Burada size daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Sizden ricam, bu sürpriz kitabı mutlaka okumanızdır. Okuyunca bana teşekkür borcunuz olacak! Bir mesaj atıp teşekkür etmenizi bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  180. Günaydın arkadaşlar,
    Taahhütlerini veren arkadaşlara sesleniyorum.Ben temyiz vaktini kaçırıp birdosyam için yinede yargıtaya dosyamı göndermiştim.Dosyam için taahhüt vermeye çalışırken ne asliye ceza nede yargıtayda taahhüt vermekte zorlandım.Allahtan dün yargıdan bozma geldi de son anda kurtardım.Bu mantıkla taahhüt verenler bir dilekçe ile dosyalarını temyiz etsinler.(Zaman geçsede).1 yıl sonra taahhüt ihlali gerçekleşince yani 1/3 ödenemeyince alacaklının şikayeti üzerine infaz devam edecek ama dosya o sırada yargıtayda olacak.Alacaklı doğal olarak asliye ceza mahkemesine başvuracak ancak dosya yargıtayda olduğu için işlem yani infazın devamına asliye ceza karar veremeyecek doğal olarak yargıtaydan dosya istenecek.Yargıtayda dosyaya karar vermek için nasıl bir yol izleyecek?Diyelim dosyayı geri gönderse bile ve ceza devam etsede yinede karar vermek zorunda olan yargıtay 2 yıl içinde %99 bozma verecek.Belki önümüzdeki yıldan sonra 1 yıl daha cezalı duruma düşülsede bozmadan sonra her şey yeniden başlayabilir.Lütfen herkes 1/04/2010 sabahı temyiz dilekçelerini yazsın ve göndersin derim.

    Saygılarımla
    Adil 63

    YanıtlaSil
  181. GEÇEN HAFTA BİR ARKADAŞA MÜRACAT SAVCILIĞINA BİR DİLEKÇE VERMESİ KONUSUNDA YARDIMCI OLMAK İÇİN BURSA ADLİYESİNDEYDİM. ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERMEK İÇİN EN AZ 15 KİŞİ SIRADAYDI. EN AZ 1 SAAT BEKLEDİK. SIRADA BEKLERKEN GENÇ AMA KONUŞMALARINDAN BELLİKİ BİR O KADAR TECRÜBELİ BİR BAYAN AVUKATLA TANIŞTIM. O DA MÜVEKKİLİ İÇİN SIRADAYDI. GENEL DURUMLAR NASIL DEDİM. BELKİDE HİÇ BU KADAR BERBAT OLMAMIŞTIR DEDİ. GASP, HIRSIZLIK VE BENZERİ ADİ SUÇLAR PATLAMIŞ, ŞU AN BURSA ADLİYESİNDE SULH CEZA VE ASLİYE CEZA MAHKEMELERİNDE DURUŞMALARA 2 HAKİM GİRİYOR BİR HAKİM TEK RAKAMLA BİTEN DİĞER HAKİM ÇİFT RAKAMLA BİTEN DOSYALARA BAKIYOR DEDİ. DOSYA SAYISINDA İNANILMAZ ARTIŞLAR VAR DEDİ. HER DURUŞMADA 2 HAKİM OLMASINA RAĞMEN 5-6 AY SONRASINA DURUŞMA GÜNÜ VERİLİYORMUŞ. BURSADA 13 TANE ASLİYE CEZA VARDI 15 E ÇIKMIŞ. İCRALAR İSE HİÇBİR KRİZDE OLMADIĞI KADAR ARTMIŞ DURUMDA, İCRA DOSYALARI ODALAR ALMADIĞI İÇİN KAPI ÖNLERİNE YIĞILMIŞ DURUMDA. BOYUM KADAR İCRA DOSYALARI YIĞILI. ECZACI BİR TANIDIĞIM VAR, SAĞLIK OCAĞINA İLAÇ YAZDIRAN İNSANLARIN CEPLERİNDE İLAÇ FARKI OLAN 3-4 TL Yİ ÖDEYEMEYİP İLAÇLARI ALAMADIKLARINI SÖYLEDİ. ÜLKEMİZ HER AÇIDAN YANGIN YERİNE DÖNMÜŞTÜR. HALKIMIZ AKP TARAFINDAN HER 10 GÜNDE BİR DEĞİŞEN SAÇMA SAPAN GÜNDEMLERLE KANDIRILMAKTADIR. HALK KREDİLERLE BANKALARA BORÇLANDIRILMIŞ DURUMDADIR. HALKIMIZ 3 KURUŞA MUHTAÇ HALE GETİRİLMİŞTİR. ÜLKENİN SONU FELAKETTİR. 500 MİLYAR DOLARI BULAN İÇ VE DIŞ BORCU ÖDEMENİN İMKANI YOKTUR. GERÇEK GÜNDEM AÇLIK SEFALET VE YOKSULLUKTUR.

    YanıtlaSil
  182. SİTEMİZİN DEĞERLİ YÖNETİCİ VE HUKUKÇULARI;
    SESİMİZİ HUKUKİ YADA İLETİŞİM KANALLARI İLE TOPLUCA DUYURMAMIZA YARARI OLACAK TÜM MAĞDURLAR ADINA ÖRNEK BİR YAZI METNİ HAZIRLAYABİLİRMİYİZ ?

    BEN HUKUKÇU DEĞİLİM ,GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK ÜZERE MUHTELİF HUKUKİ YORUMLARDAN DERLEYEBİLDİĞİM AŞAĞIDAKİ METNİ HAZIRLAMAYA ÇALIŞTIM.
    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    SAYFA 1


    SAYIN BAŞBAKANIMIZ,
    SAYIN BAKANLARIMIZ,
    SAYIN SİYASİ PARTİ BAŞKANLARIMIZ,
    SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZ,

    AŞAĞIDA TAMAMEN HUKUKÇULARIN GÖRÜŞLERİNDEN DERLEYEREK ÖZET OLARAK AKTARMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ KONUDAN DOLAYI ,VERİLERİN VE TAHMİNLERİN ÇOK ÜSTÜNDE İNSANIMIZ İNANILMAZ MAĞDUR DURUMDADIR VE OCAKLAR SÖNMEKTEDİR.
    T.C. VATANDAŞLARININ BUGÜNÜNÜ VE GELECEĞİNİ BELİRLEME YETKİ VE SORUMLULUĞUNUZLA BÜYÜK BİR HUKUKİ AYKIRILIĞIN ÖNLENMESİNE KATKIDA BULUNMANIZI UMUT EDİYORUZ.
    SAYGILARIMIZLA


    KONU : 3167 Sayılı önceki ve 5941 Sayılı yeni çek kanununun hukuka ve insan haklarına aykırılığı
    2001 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile AİHM 4 nolu Protokolün 1. maddesi Anayasal kural olarak yazılıdır.. Bu madde 38/8 (Ek:3/10/2001-4709/15 md) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz demektedir.
    İnsan Haklarına İlişkin Amerikan Sözleşmesi 7. maddesinin 7. paragrafında borç nedeniyle kimsenin hapsedilmeyeceğini belirtmektedir. (nafaka borçları bunun dışındadır)
    Birleşmiş Milletler Kişisel ve Siyasal Haklar Sözleşmesi, madde 11: Hiç kimse yalnız sözleşmeden doğan bir yükümü yerine getirememiş olması nedeniyle hapsedilemez demektedir.
    AİHM 4 nolu Protokol:
    ECHR Article 1 – Prohibition of imprisonment for debt: No one shall be deprived of his liberty merely on the ground of inability to fulfil a contractual obligation.
    Birinci madde yerine getirememeden söz etmektedir, dolayısıyla borçlu ödeyebilecek durumda olup da ödemeyi reddediyorsa, borçlu hileyle yada kötü niyetle hareket etmişse koruma kapsamına girmez.
    AİHM 4 Nolu Protokolün 1. maddesi için Uzmanlar Komitesince yapılan açıklamaya göre, Borçlunun hilesi, kötü niyeti, ödemeyi reddetmesi durumlarını kapsamaz ve borç sözleşmeden doğmuş olmalıdır. Borç için hapis yasağı kanundan doğan borçlar hakkında ise uygulanmaz.
    Bir çok Avrupa ülkesinde borçlunun ödemeye zorlanması için hapsedilmesi kanundan doğan borçlarda veya kamu gücü iradesinden doğan borçlarda uygulanmaktadır.
    Madde 5 1(b) hükmüne göre; bir mahkeme tarafından yasaya uygun olarak verilen bir karara itaat etmemekten dolayı veya yasanın koyduğu bir yükümlülüğün yerine getirilmesini sağlamak için bir kimsenin usulüne uygun olarak yakalanması veya tutulması söz konusudur.
    4 nolu Protokol ile bağlı devletlerde mahkemeler sadece bir borcu ödeyemediği için veya sözleşmeden doğan diğer bir yükümlülüğü yerine getiremediği için bir kimsenin özgürlüğünden yoksun kılınması emri veremez.
    Burada önemli olan konu, Borç için hapis yasağının kanundan doğan borçlar için uygulanıp uygulanmayacağıdır.
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hapsen tazyik niteliğindeki para cezalarını, ceza konusu saymakta, borçlunun özgürlüğü kısıtlamakk yoluyla ödemeye zorlanmasını denetim konusu yapmamaktadır.
    3167 sayılı çek yasası “Kısmen veya tamamen karşılıksız çıkan her çek yaprağı ayrı bir suç oluşturur” tanımıyla bu fiili suç olarak tanımlamıştır, fakat yasada CMUK 195 hükümlerini uygulayarak gıyapta yargılama ile adil savunma hakkını kısıtlamıştır

    YanıtlaSil
  183. SAYFA 2

    5941 sayılı çek kanunu ise suç tanımını getirmemiş, sebebiyet verme ibaresiyle, çek karşılığının bulunmaması halini suç olarak tanımlamamıştır, gün adli para cezasına ilişkin cezai yaptırımda ise kast unsurunu aranmamıştır, borç özel hukuk kaynaklı olsa bile "kötü niyetli" ödememe durumuna karşı bir cezai müeyyide veya ceza tedbiri olarak hapsen tazyik öngörülmüş ise bunun; borç için hapsedilmeme; kuralına aykırı olmaması için Kanunun öngördüğü, borçlu ödeyebileceği halde ödememekte, kısaca kasten ödememesi, suç işlemesi gerekmektedir.

    AİHM 4 Nolu Protokol 1. maddesi sadece yasa ile "suç" sayılan fiilleri korumamaktadır, bu kural 5941 sayılı kanunu kapsamaktadır.

    Hali hazırda 5941 Sayılı çek Kanunu'nun AİHM protokolleri gereği Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi kuvvetle muhtemeldir.
    Devlet için en kazançlı ve kestirme yolda budur, Aksi durumda AİHM 4 nolu Protokol'ün ihlal edildiği 5941 sayılı çek kanunu nedeniyle hüküm giyenler 4 nolu Protokolün kanun hükmünde olduğundan bahisle adli hata nedeniyle Devletten tazminat talep edebilecektir

    2005 yılında kabul edilerek yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ile, ceza sistemimizde önemli değişiklikler yapılmış, bu arada suçun manevi unsuru konusunda da doktrinde ve uygulamada uzun süredir tartışılan "kusursuz" (objektif) sorumluluk anlayışı terk edilerek suçun ancak "kasıt" veya "taksir"le işlenebileceği kabul edilmiştir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun gerekçesinde objektif (kusursuz) sorumluluk esasının terk edildiği açık bir dille belirtilmektedir:

    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda öngörülen bu yeni düzenleme, TCK'ya aykırı olan bütün özel nitelikteki kanunların taranması ve aykırı hükümlerin tespit edilip değiştirilmesi gerekliliğini ortaya çıkmıştır

    Önümüzdeki günlerde bu sebeple AİHM'de Türkiye aleyhine çok sayıda maddi ve manevi tazminat davası açılması beklenmektedir.

    Kaldı ki gözardı edilen diğer bir konu ülkemizde yıllardır yaşanan EKONOMİK KRİZLERİN ve TİCARET KANUNLARINDAKİ boşlukların sonucunda orta ölçekli ticaretin, TEFECİLERİN VE FACTORİNG şirketlerinin güdümüne geçtiğidir.

    Kara Para aklama aracı olan Tefeci ve Factoring sektörünü esastan yasal zemine oturtmadan , esnafın; çaresizlikten bu kişilerin ellerinde yok olmalarına seyirci kalması devletin ayıbıdır.

    Sadece bu sebeple bugün binlerce ocak sönmüş ve sönmeye devam etmektedir.

    Son yasa ile ayrıcalık olarak sunulduğu sanılan taahhüt vermek çözüm değildir.


    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  184. SN.SİTE SAKİNLERİ HEPİMİZE ALLAH YARDIM ETSİN ÇÜNKÜ ONDAN BAŞKA SIĞINACAK KİMSEMİZ YOK ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.UZUN ZAMANDIR SİTEYİ TAKİP EDİYORUM SİZE BİR FİKRİMİ SÖYLİYECEĞİM.ÇEŞİTLİ GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ VE BULUNDUK.ACABA KAÇ KİŞİYİZ ÖNCE BUNU BİR RESMİLEŞTİRMEMİZ LAZIM.NET BİR ŞEKİLDE VE HER MAĞDUR KİŞİ NEDEN MAĞDUR OLDUĞUNU,NE SIKINTILAR YAŞADIĞINI ANLATAN BİR ÖZ GEÇMİŞ HAZIRLAYIP EN AZ 10 KOPYA VE ISLAK İMZALI OLARAK.ARMIZDAN BU İŞE GÖNÜLLÜ YAKALAMASI OLMAYAN KİŞİLERDEN OLUŞAN BİR KOMİSİYON KURARAK TOPLANAN RESMİ BELGELERİN BU KOMİSİYON ARACILIĞI İLE ,TELEVİZYON KANALLARINA ,BAŞBAKANLIĞA,CUMHURBAŞKANLIĞINA VS VS HERYERE RESMİ OLARAK ULAŞTIRIRSAK BELKİ SESİMİZİ DAHA ÇOK DUYURABİLİR VE TÜRKİYENİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU ACI GERÇEĞİ DAHA NET GÖZLER ÖNÜNE SEREBİLİRİZ .BU BENİM NAÇİZHANE FİKRİM SİZLER NE DERSİNİZ SAYGILARIMLA .

    YanıtlaSil
  185. arkadaşlar ben en kısa zamanda a.i.h.m ne başvurmayı düşünüyorum bu başvuruyu yaparken çağ dışı kanunu keyfiyetle uygulayan ve benim ömrümden seneler götüren herkes adına tek tek bu davayı açmak istiyorum gerekli evrak ve izlenecek yol için yardımcı olmanızı ve bu konuyla ilgili müracaat sayımızın hızla artmasını temenni ediyorum. (A.H.T.)

    YanıtlaSil
  186. 186 ALLAH YARDIMCIN OLSUN.AMA DAHA ÖNCE HÜKÜM GİYMİŞ HİÇ KİMSE BAŞVURMAMIŞMI AİHM E YOKSA BEN YATTIP CIKTIM ARTIK BENİ NE İLGİLENDİRİR MANTIĞIMI GÜDÜLDÜ YADA AİHM E BAŞVURULDUDA SONUÇMU ÇIKMADI.BİLENLER CEVAPLARSA SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  187. murat yalçın


    bu son yazıda en azından ayetlere yer vermemişsin bu bir gelişme...yabancı dil olmadığı için anlamakta güçlük çekiyordum...ayrıca sanırım bu platform ayetlerle konuşulacak bir platform da olmasa gerek...diğer yazdıklarına cevap vermeyeceğim çünkü havanda su dövmekten öteye geçmeyecek...

    SEN anlamsız ve kimseye faydası olmayan yazılarına devam et...ama bana atıfta bulunan yazılara devam edersen cevabını mutlaka alırsın.

    ayrıca güzel söylemişsin...

    KİMBİLİR ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE HUKUK MÜCADELEMİZDE KAPILARINI YENİDEN ÇALMAK DURUMUNDA OLACAĞIZ…

    ben yaptığımızın bir hak araması olduğunu düşünenlerdenim...eğer yukarıda anlattığın gibi bir durum olursa KÖPRÜDEN GEÇENE KADAR mantığındaki sen ve senin gibiler bu iletişimi sağlar...unutmatan kesin olan konularda mütevazi olmak zorunda da değilim...bunu zaten bilen bilir.neyse uzatmayayım tekrar söylüyorum...yazacaksan taahhütle ilgili bişeyler yaz ve insanlar faydalansın...

    my way

    YanıtlaSil
  188. OCOAN BLUE Nİ YAZDIĞI TARTIŞMAYI BAŞLATAN YAZI TAHUTLEMİ İLGİLİYDİ

    YanıtlaSil
  189. http://www.haber3.com/bu-mail-akplilerin-canini-sikiyor-562110h.htm

    YanıtlaSil
  190. 190 myway gönderdiğin haber linkinin adı bile güzel teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  191. Barışçı-Mersin27 Mart 2010 13:17

    Değerli arkadaşlar; bir kaç günlüğüne, Alanya'ya torunları görmeye geldim. Bu bakımdan; sitemizi bir kaç gündür takip edemiyordum. Ancak; görüyorumki bazı arkadaşlarımız, birbirlerini kırma derecesine gelip, karşılıklı tartışma başlatmışlar. Değerli arkadaşlar; söylemeye gerek bile yok amma, hepinizin bildiği üzere; bizlerin bu sitede ortak bir amaç ve davası bulunmaktadır. Öncelikle; aylardır mücadele ettiğimiz gibi, çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Hepiniz tarafından bilineceği üzere; henüz sorunlarımızı çözebilmiş değiliz, öyle değilmi? Farkındaysak; ortak davamız için, eskisi kadar çalışmalarımız yoktur. Bir yasa çıkmıştır ama; sadece ve sadece, geçici bir nefes aldırmış, lakin; çeklerden dolayı cezaevine giriş riski halen mevcuttur. Bu bakımdan; arkadaşlarımızla ortak bir yol belirleyip, mücadeleye devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Tüm emeği geçen ve tüm katılımcı arkadaşlarıma, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  192. HAYIR 189 AKP'Yİ ELEŞTİRDİM SAYGIDEĞER ÇOK SEVGİLİ BAŞKANIN OĞLUNUN ASKERLİK'TEN NASIL TESTİS KANSERİ DİYE ÇRÜK RAPORU ALDIĞINI VE 1 YIL SONRA EVLENİP NASIL ÇOÇUĞUNUN OLDUĞUNU ANLATAN BİR YAZI YAZI VARDI ONU YAYINLADIM

    YanıtlaSil
  193. Arkadaşlar ben de AIHM ne başvurmayı düşünüyorum.Bunun için ayrı bir blog oluşturalım.Lafta değil gerçekten başvurmak isteyenler olarak kaç kişiyiz bir ortaya çıkalım.Yoksa bu iş böyle hep lafta kalır.Ben 31.12.2008 den sonra yatıp çıkmış biriyim.Üstelik savunma hakkım kısıtlanarak üstelik adeta gaspedilen çeklerim için yattım.(YAŞAR)

    YanıtlaSil
  194. Sn. Yaşar
    AİHM için Av. Sibel Sevinç Pilot dosyalar oluşturuyor

    YanıtlaSil
  195. B.A.ETKİNLİK27 Mart 2010 14:42

    ARKADAŞLAR SELAM SESSİZCE OKUMAYA DEVAM EDİYORDUM AMA YÖNTEM HATALARI OLUNCA SESSİZ KALAMADIM.SİZCE BİZ ORTA VE KÜÇÜK ESNAFLAR NİYE YOK OLUYORUZ VE KİM YOK EDİYOR.TEKELLERİN TÜRKİYEDE TAYYİP GİBİ İNSANLARI BULMASI ÇOKMU ZOR?BENCE BİNLERCE BULURLAR.YAŞAR KEMALİN MEŞHUR İNCE MEMEDİNİN ABDİ AĞASI VARDI VE O HER GİDİŞİNDE YENİ ABDİ AĞA GELİRDİ EMİN OLUN TAYYİP GİDER TAYYİPLER GELİR BU DURUM DA BİZİM KİŞİLERE DEĞİL SİSTEME KARŞI ELEŞTİREL OLMAMIZ GEREKİR!SEVGİLİ MY WAY SEVGİLİ TAŞÇI SEVGİLİ CÜNEYT SEVGİLİ SAMİ TEKTEK AĞAÇLARI BIRAKALIM ORMANA DİKKAT EDELİM.HEPİMİZ ŞUCU VEYA BUCU YUZ AMA ÇEK MAĞDURUYUZ.BİRDE GÖRÜYORUMKİ BİRAZDA ÇOCUĞUZ NE GÜZEL HEPİMİZ DUYGU İNSANIYIZ VE HEMEN KIRILIYORUZ VE MİSKETLERİMİZİ TOPLAYIP OYNAMIYORUM DİYORUZ!!BİZLER ÇOK İNSANLA OYNAMAYA ALIŞIK BİR KÜLTÜRÜN ÇOCUKLARIYIZ KİMSE TEK BAŞINA HALAY ÇEKEMEZ,HORON TEPEMEZ,ELLERİMİZİ OMUZLARIMIZDAN ÇEKTİKMİ OYUNUN BÜYÜSÜ VE GÜZELLİĞİ KALMAZ.İŞTE TAM ONLARIN İSTEDİĞİNİ YAPIYORUZ DAĞILIYORUZ PARÇALANIYORUZ.OYSA BİZ GELECEK SENE TAKSİMDE TOPLU TESLİM OLUP TARİH YAZMAYACAKMIYDIK!! AYIP OLUYOR MIZIKÇILIK YAPMAYALIM.ŞİMDİ HALAYA BAŞLIYACAĞIZ HERKES LÜTFEN TEKRAR ELLERİNİ BİRBİRİNİN OMUZUNA KOYSUN.SAMİ KARDEŞ KONYA MERAM HAVALARI OYUN HAVALARI OLMADAN BU OYUNUN TADI OLMAZ!TAŞÇI KARDEŞ KARADENİZ OYUNLARI VE HORONLARI OLMADAN BUBİRLİĞİN TADI OLMAZ,MİSKETSİZ KAŞIK HAVASIZ YAVAN KAÇAR.HADİ BAKALIM KİM GÜZEL OYNAYACAK ONLARMI BİZMİ GÖSTERELİM ARKADAŞLAR.ÖZET OLARAK HEM EFELENELİM HEM EFE OYNAYALIM

    YanıtlaSil
  196. B.A.ETKİNLİK27 Mart 2010 14:51

    SEVGİLİÇEKLE İLGİLİ SORU SORAN ARKADAŞ EĞER ÇEKİ KENDİSİ DOLDURAN ARKADAŞ ÇEKTE OYNAMA YAPTIYSA SENİN LEHİNE .BİR DE ŞİKAYETTE BULUN BİR SAKINCASI YOK FATURA VS DESTEĞİ YOKSA LEHİNE SONUÇLAR ÇIKABİLİR ŞANSINI DENE

    YanıtlaSil
  197. Sayın Barışçı-Mersin ,İlgi-alaka ve düşünceleriniz için ve bu güne kadar olan özverili çalışmalarınız için asıl biz teşekkür ederiz.saygılarımla...ekm2510

    YanıtlaSil
  198. herkes a.i.h.m.'e, bugün bile beni affetseler maalesef affetseler diyorum (işlediğimin suç olmadığını bile bile)gene a.i.h.m.'e gideceğim. keyfiyetle davranan herkes bunun bedelini ödeyecek. dosyaların kısa sürede oluşturulması ümüdiyle. (A.H.T.)

    YanıtlaSil
  199. slm ark.ben tahadüt vermek istiyorum.
    ama hangi davadan aramam olduğunu bilmiyorum.
    bir yakınımı emniyete gönderdim ama bilgi vermemişler.ark.nasıl öğrenecem bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  200. cüneyt bey lütfen bi cevap cok rica ediyorum
    cok acil kıbrısa cıkış yapmam lazım ancak taahhüt dosyamın birisinden dolayı yurt dışı yasağım var ben yinede şansımı denemek istiyorum çıkışda tutuklamamı oluyo yoksa engelemememi lütfen bi cvevap

    YanıtlaSil