Allah’ın(c.c.) Ayetine İMANINIZ MI Kalmadı

Sayın BAŞBAKAN, Sayın HÜKÜMET, Sayın BAKANLAR, Sayın MİLLETVEKİLLERİ, Sayın AK PARTİ’LİLER

Sizlere sesleniyoruz;
Feryatlarımızı Duymaya KULAĞINIZ, Arzu halimizi Okumaya GÖZÜNÜZ MÜ Kalmadı?
Hicranımızı Anlamaya İDRAKİNİZ, Acılarımıza Sızlamaya VİCDANINIZ MI kalmadı?

Bu muydu sizin DÜZENİNİZ, ADALETİNİZ,‘Güçlenince sahi, Zayıfa İNSAFINIZ MI Kalmadı?

Allah ne diyor; yoksa Ayetine; İMANINIZ MI Kalmadı?

Ve in kâne zû usratin fe naziratun ilâ meysereh(meyseretin) ve en tesaddekû hayrun lekum in kuntum ta’lemûn(ta’lemûne).Bakara.280

(Eğer (borçlu) zor durumda ise (ödeyemeyecekse) o taktirde durumu kolaylaşıncaya kadar beklenmelidir. Ve (alacağınızı) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır… Keşke bunu bilseydiniz.)

Siz bu ayeti şöyle mi tercüme ediyorsunuz ve anlıyorsunuz yoksa;
(Eğer (borçlu) zor durumda ise (ödeyemeyecekse) o taktirde durumu kolaylaşıncaya kadar SAKIN beklemeyin. Biliyorsunuz Kudretim ona yeni fırsatlar imkanlar vermeye yeter.. Kim bilir Ben böyle bir fırsat ve imkan vermeden önce siz onları elinizi çabuk tutun hemen ZİNDANLARINIZA ATIN.. Hem böylece ALACAKLILARI da düşünmüş olursunuz (eşek değiller ya) onlar da sizi de görürler.. )

Ama bir gün; Bu FERYADIMIZI; Muhakkak bir duyanınız olur, olacaktır..
Elbet,Bu ÇIĞLIĞIMIZI; Muhakkak bir okuyanınız olur, olacaktır..

Ve şayet sadece biriniz bile Bu ÇIĞLIĞIMIZI duyarsa ki, duyacaktır.
Şayet sadece biriniz dahi Bu FERYADIMIZI okursa ki, okuyacaktır...

Bilip sizlere haber versin ki; HEPİNİZ, Şüpheniz olmasın HEPİNİZ,
Evet HEPİNİZ AĞIR BİR VEBAL içindesiniz,
Duysanız da, duymasanız da..VEBALİNİZ değişmeyecektir..
Aslında DUYUYORSANIZ ÇOK VAHİM..

Eğer, DUYMUYORSANIZ, ÇOK DAHA VAHİM..
Bizim bu dünyada AYAĞIMIZ KAYDI. Hayret sizler de ne çabuk, ZİNDANLARINIZI hazır etmişsiniz,
Düşeceğimizi biliyor, bekliyor ve görüyormuşsunuz meğer...
Ne diyelim.. Sıratta AYAĞI KAYANLARDAN olmaktan iyidir diyoruz..

Tamam.. Sizin için şimdilik bu dünya mamur..
Bunun ötesi, sonrası yok sanmıyorsunuz değil mi?
Dikkat edin, Öbür dünyada muhakkak verilecek bir HESAP,
Muhakkak geçilecek bir SIRAT var..
Umarız o gün AYAKLARINIZ KAYMAZ..

Lâkin;
Kenâr-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu!

Çünkü; ‘Ömer’ olmayı siz istediniz ve oldunuz..
Madem Ömer’siniz..
Madem Halifesiniz..
Bir daha okuyun bakalım, Neler demiş Halife Ömer; (Akif r.a)

Hayır, yorulsa değil, ölse yardım etme sakın:
Vebâli kendine âiddir İbni Hattâb'ın.
Kadın ne söyledi, Abbas, işitmedin mi demin?
Yarın huzûr-i İlâhide, kimseler, Ömer'in
Şerîk-i haybeti olmaz, bugünlük olsa bile;
Evet, hilâfeti yüklenmeyeydi vaktiyle.

Kenâr-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu,
Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu!
Bir ihtiyar kan bî-kes kalır, Ömer mes'ûl!
Yetîmin, girye-i hüsrân alır, Ömer mes'ûl!


Bir âşiyân-ı sefâlet bakılmayıp göçse:
Ömer kalır yine altında, hiç değil kimse!
Zemîne gadr ile bir damla kan dökünce biri:
O damla bir koca girdâb olur boğar Ömer'i!
Ömer duyulmada her kalbin inkisârından;
Ömer koğulmada her mâtemin civârından!
Ömer halife iken başka kim çıkar mes'ûl?
Ömer ne yapsın, İlâhî, beşer zalûm ü cehûl!
Ömer'den isteniyor beklenen Muhammed'den...
Ömer! Ömer! Nasıl aldın bu bârı sırtına sen?


Sen almasan acaba kim gelip de senden iyi,
İdâre eyliyecek düştüğün bu ma'rekeyi?
Evet, adâleti "mutlak" hayâl edersen eğer,
Ömer değil ya ne olsan bırak ki hepsi heder!
Beşer, adâleti "mutlak" tahayyül eylerse,
Görür ümîdini mahkûm her zaman ye'se.
Sen ey Ömer, ne meleksin, ne bir emîr-i zalûm...
Fakat elinde ne var? Fıtraten beşer mazlûm!
Görür bürûc-i semânın bütün sitâreleri,
Zalâm içinde, yük altında inleyen Ömer'i!
Huzûr-i Hakk'a çıkarken bu unlu cebhenle,
Değil zemîni, getir şâhid âsümânı bile!

AYAĞIMIZ KAYDI,DÜŞTÜK DİYORUZ..BİZ BİTTİK,
BATTIK, PERİŞAN OLDUK DİYORUZ..
BAĞIMIZ, HANEMİZ VİRAN OLDU DİYORUZ..


Siz de diyorsunuz ki;BATMAK YASAK, Madem BATTINIZ, Madem BİTTİNİZ.
Bir günü şu kadardan, Adli Para Cezası Tuzağı, GİR YILLARCA ZİNDANA..

Size son sözümüz;
Yokmu hiç, İNSAFINIZ, ADALET DUYGUNUZ.
Hristiyan aleminde bile kalmadı artık bu zulüm...

337 yorum:

  1. hapis cezasını legalleştirmeye çalışıyorlar pes diyorum artık, bir örnekle açıklıyayım kredi, kredikartı veya benzer bir borç yuzunden icralık olursanız hapis cezası yoktur, haciz yaparlar en fazla, ama alacaklı avukatına tahhütname verirseniz ben burcu şu sürede şu şartlarla öderim diye, ve ödeyemesseniz, hapis cezasına dönüşür, düşünün aslında hapis cezası olmayan bir borç bile, taahütnamenin yerine getirilmemesi sebebi ile hapse dönüşürken, bunlar milletin elinden, ana borç faiz avukatlık giderleri vs hepsini kapsayan taahütname alacaklar, muhtemelen hapis ceza süresinide artıracaklar, ödeyemeyeni daha fazla gün içerde tutacaklar, ve bu yol da yasalara uygun olacak, eh yani bu kadarınada pes derim,
    içerdekilere bir lafım yok , çıkmak için imzalayabilirler, ama bana kimse böyle birşeyi imzalatamaz, param olursa adli para cezasını öderim, alacaklıyada bişey ödemem madem beni bu hale getirdi,yada girer yatarım, her gün ölmektense,bunlara pabuç bırakmaktansa, çıkarım aihm de açarım davamı, ne olursa olur artık.

    kredi kkartlarınada kolaylık yasası çıkardılar bir banka avukatı ile konuştum 2000 den fazla kart dosyası varmış başvuran 76 kişi ymiş yani %5 in altında kim neyi nasıl ödeyecek karnımızı zor doyuruyoruz, bu yaştan sonra iş vermiyor kimse, ünüversite mezunları boşta geziyor bize niye versinlerki.

    YanıtlaSil
  2. Devlet borçlunun elinden borcunu 2 senede ödeyeceğine dair taahhütname alacak borcun 1 taksiti bile ödenmezse adli para cezasına cevrilecek üstelik devlete ödediğiniz her kuruş para alacaklının cebine girmeyecek adamlar güzel sistem bulmuşlar ama bu tasarı yasallaşsa bile fazla ömürlü gözükmüyor

    YanıtlaSil
  3. ARKADŞLAR BÜTÜN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER. BASKILARA TÜM GÜCÜMÜZLE DEVAM . EŞİM CEZAEVİNDE , BEN ARANIYORUM . ELİMDEN NE GELİYORSA YAPTIM YAPMAYA DEVAM.ŞU ÖZGÜRLÜKTEN SONRA BÜTÜN EYLEMLERE VARIM...AYRICA BEN BAYANIM....

    YanıtlaSil
  4. PEKİ DAHA ÖNCE BERAAT ALAN DOSYALAR NE OLACAK 8 AYDIR BİR SÜRÜ MAHKEME BERAATTE VERDİ BÖYLE EŞİTSİZLİK OLURMU.ONLAR ŞANSLI BİZ ŞANSSIZMIYIZ.HUKUK BU, BİR EMSAL KARAR VARSA BİLE BU HERKESE UYGULANMALIDIR.BİZİM HAKİM SEÇME ŞANSIMIZ YOKKİ.BU YASA DEĞİLDİR ASIL SORUN BU,TEK ÇÖZÜM İNSANLARI TİCARİ BORÇTAN YARGILAMAMAKTIR,TİCARETTE KAZANMAK VE KAYBETMEK VARDIR,KİMSE KİMSEYE DEVLETİ KEFİL GÖREREK MAL SATAMAZ.YARGITAY ZATEN TEMYİZLERİ BİRAZ DAHA AĞIRDAN ALSA BUNLARIN YASA DEDİĞİNİ YAPMIŞ OLURDU.

    YanıtlaSil
  5. """Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor."""

    işte bu cümle anahtar cümledir yani alacaklı ile anlaşamasanız bile 2 sene boyunca hapse girmeyeceksiniz, 2 sene içinde muhakkak bir takım değişiklikler yapılacaktır, ve bunu yaptıracak olan yine biz olacağız, 2007 2008 2009 senelerinin mahkemeleri bitip cezaları çıkınca en az 400 bin kişi olacaktır, bakalım 2 sene sonra 400 bin kişiyi hapse atabileceklermi.

    YanıtlaSil
  6. 177 de yazan arkadaş o metni nerden buldun? kaynak belirtebilirmisin..

    Zira Hürriyet' te yayınlanan metinde tasarının erteleme ile kısmında senin metninde bulunan aşağıdaki paragraf yok, yani erteleme alacaklı ile anlaşmama durumunu kapsamıyor sanırım.

    "Diğer taraftan tarafların anlaşamaması ya da anlaşmanın ilgili kuruma verilmemesi halinde, bu süre iki yıl olarak öngörülüyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor."

    YanıtlaSil
  7. ben 3 gün önce bunun bu şekilde çıkcağını.bartın milletvekili bunu söylemişti.bizim bu geçen hafta birşeyler yapmamaız lazımdı.başbakanla görüşmek gibi.herkese mil fax çekiyoru.belki onların eline bile gemiyor.benim çeklerim yargıtayda artık cezamı beklemeye başlayacağım.çünkü kazandığım ancak yemeğimize yetiyor.dah yasalaşmadan birşey yapalım lütfen.yöneticiler yapalım bizde eczcılar gibi sesimizi duyuralım.yardım edin bize

    YanıtlaSil
  8. İşte orada bir problem var 2 sene ceza ertelenmesi demek taahhütnameyle oluyor yani devlet sizin çekten dolayı içerden çıkartmıyor varsa gbt nizi silmiyor ancak devletle veya alacaklıyla anlaşma halinde serbest bırakıyor

    YanıtlaSil
  9. üyelerizmiz dava arkadasşarımız pc basında olanlar yazssınnn

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar anlaşma olmadan 2 yıl erteleme varmı?? bir bilen açıklasın. haberlerde anlaşma halinde deniyor. anlaşma halinde zaten ceza kalkıyor..ne bu

    YanıtlaSil
  11. ss34 yanlışın var,eger alacaklı ile anlaşmazsan hiç bir işlem yapmadan 2 yıl bekleyeceksin,2 yıl içinde ödersen iş tamam yoksa 2 yıl sonunda yine aranacak ve içeri gireceksin..

    YanıtlaSil
  12. Burada cevaplanamayan bir sürü soru var temyizde olan davalar ??? içerde olan borcunun yarısını yatmış olanlar??? devlet herkese mi 2 sene süre verecek taahhütname imzalayana mı ???

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar hapsteki arkadaşlar içerden çıkmadanmı borcu ödüycem diye taahhüt alonacak?böyle birşey yaparlarsa bu çin işkencesi olur insan dışarıya çıksın diye imzayı atar bu insanlara zulüm olur bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

    YanıtlaSil
  14. Sayın adsız benim okuduğumdan anladığım budur keşke dediğiniz gibi olsa .....



    Karşılıksız çekin öngördüğü miktarı faiziyle birlikte ödemeyi taahhüt eden kişinin ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi halinde anlaşma aranmaksızın taahhütnamede belirtilen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilecek. Bu durumda ödeme süresi taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek. Anlaşmanın, gereği gibi ifa edilmesi veya ödenmesi gereken miktarın ödenmesi halinde kovuşturmaya yer olmadığı, davanın düşmesi veya hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek.

    YanıtlaSil
  15. Çek Kanunu Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.
    Tasarıya göre, tarafların anlaşması halinde karşılıksız çek verme
    suçundan mahkum olanların cezasının infazı ertelenebilecek veya
    durdurulabilecek.
    Varılan anlaşmanın Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi
    halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturma
    durdurulacak. NEDEMEK BU

    YanıtlaSil
  16. Bu durumda ödeme süresi taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek


    Devlete taahhütname imzalanacak mı imzalanmayacak mı? Önemli olan nokta bu Birde diyelim ki imzaladık devlete ödedğiniz para eskisi gibi alacaklının cebine girmeyecek mi?

    YanıtlaSil
  17. anlaşma olmadan erteleme yok, yani değişen bi şey yok hatta hapis cezası artırıldı

    YanıtlaSil
  18. Eğer herkes için taahütname zımbırtısı olmadan 2 sene erteleme getireceklerse bunun yeniden mahkemesi ve temyiz en az 4-5 sene demektir ki zaten bu yüzden bu yasanın fazla ömrü olmaz diyorum

    YanıtlaSil
  19. Evet tasarının net metnini görmeyi bekleyeceğiz, bence de anlaşma olmaması durumu ertelemeyi kapsamıyor, yada muğlak. Perşembe günü genel kurula gelecekse ciddi bir zaman var, Genel kurul aşamasında tasarı yasalaşıncaya kadar değişikliğe uğrayabilir, bu durumda bizlere nasıl iş düşer neler yapılabilir bilemiyorum ama boş durmamakta elbette fayda var. Şimdi birçok teori üretenler var buraya kadar gelmesi bile başarı diyenler var, 2 yıl sonra yasa değişir hapis kalkar Avrupa Birliği uyumyasaları gereği diyenler var, bence hiç de öyle değil, çok basit bir kast unsurunu koymaya cesaret edemediler dolandırıcı ile dürüst esnafı ayırmayı başaramadılar..
    Perşembeye kadar sağduyulu olup mutlak suretle birşeyler yapmalıyız..

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar benim kafaı karıştıran bişi var. alacaklıyla anlaşma olması halinde erteleme deniyor. Alacaklı ile anlaşma olmazsa yani mümkün olmayan talep olursa ne olacak erteleme o zaman nasıl olacak bu konuda bilgisi olan varmı ? açıklarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  21. Aynen öyle gözüküyor içerde yatanlar borcumu ödeyecem diye nisan 2010 a kadar başvurup 2 sene içinde taksitler halinde ödeyecek bir taksit geciktiğinde geriye kalan taksitlerin tamamını yatıramazsan tekrar içeri alacaklar dışardakiler içinde bu geçerli durum vahim....

    YanıtlaSil
  22. SS34 2 farklı tasarı metni var;

    177 deki arkadaşın metnine göre anlaşma olmasa da 2 yıl erteleniyor, hatta anlaşma olursa varılan anlaşma süresi 2 yıldan da fazla olabiliyor..

    hürriyetteki metinde sadece alacaklı ile anlaşma olması koşulu ile erteleme var ve erteleme süresi enfazla 2 yıl oluyor.

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar yapılacak en iyi şey c.h.p nin yasayı anayasa mahkemesine götürmesi adanalı3434

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar keşke öyle olsa herkes dışarı çıksa gbt ler düşse zaman kazansak ama benim okuduğumdan anladığım budur belki yanlıştırEskiden olduğundan farklı bir yol yok eskiden çekin tamamını yatırıp içerden çıkıyordun şimdi ise 2 sene içinde taksitle ödeyeceğim deyip çıkıyosun ister devlete öde ister alacaklıya...
    Alacaklı senle anlaşmak zorunda...
    Ben yüzde yirmisini ödeyebilirim ister al ister alma gider devlete öderim deyince anlaşmak zorunda yoksa hiçbirşey alamayacak gibi tahmin ediyorum

    YanıtlaSil
  25. Ne konuşsak boş tasarıyı incelemek lazım zaten durum böyle ise yasal boşluk doğuyor devlet alacaklının parasını tahsile soyunuyor

    YanıtlaSil
  26. 5 inci yazıda belirtim net olarak anlaşılma olmaması durumunda 2 sene vakit verecekler , bu şekilde yazıyor .

    . Bu çerçevede; Tarafların kendi aralarında miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilci tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    Diğer taraftan tarafların anlaşamaması ya da anlaşmanın ilgili kuruma verilmemesi halinde, bu süre iki yıl olarak öngörülüyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    Yapılan düzenlemeyle; anlaşma veya taahhütnamenin en geç, 1 Nisan 2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmesi, anlaşmanın gereğinin ifa edilmesi durumunda hükmün bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması da sağlanıyor.


    kaynak
    http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1169782&Date=04.12.2009&Kategori=ekonomi&b=Karsiliksiz%20ceke%20ceza%20ertelemesi%20geliyor

    YanıtlaSil
  27. Karşılıksız çekin öngördüğü miktarı faiziyle birlikte ödemeyi taahhüt eden kişinin ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi halinde anlaşma aranmaksızın taahhütnamede belirtilen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilecek

    YanıtlaSil
  28. Bu durumda ödeme süresi taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek. Anlaşmanın, gereği gibi ifa edilmesi veya ödenmesi gereken miktarın ödenmesi halinde kovuşturmaya yer olmadığı, davanın düşmesi veya hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek.

    YanıtlaSil
  29. Karşılıksız çeke ceza ertelemesi geliyor

    Çek Yasa Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarı bu şekilde yasallaşırsa, “Çek Yasası”na eklenen geçici maddeyle, karşılıksız çekten soruşturması, kovuşturması süren ve hapis yatanlara ceza ertelemesi geliyor.
    TBMM Adalet Komisyonu iki günlük çalışmanın ardından, Çek Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısı AKP’lilerin oylarıyla geçti.
    Adalet Komisyonu’nda ele alınan alt komisyon raporuna eklenen geçici maddeyle; karşılıksız çekten ceza alanlara “ceza ertelenmesi” geliyor.
    Yasa 1/11/ 2009’dan önceki cezaları kapsıyor. Yapılan düzenlemeyle şu değişiklikler öngörülüyor:
    Karşılıksız çekten soruşturması, kovuşturması devam eden ve yine karşılıksız çekten hapis cezası alanların infazı yasanın yürürlüğe girdiği andan geçerli olabilecek. Bu çerçevede; Tarafların kendi aralarında miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilci tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    Diğer taraftan tarafların anlaşamaması ya da anlaşmanın ilgili kuruma verilmemesi halinde, bu süre iki yıl olarak öngörülüyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    Yapılan düzenlemeyle; anlaşma veya taahhütnamenin en geç, 1 Nisan 2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmesi, anlaşmanın gereğinin ifa edilmesi durumunda hükmün bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması da sağlanıyor.
    Verilen vade de ya da anlaşılan vadede gereği yerine getirilmediği takdirde ise hükmün infazının devamına karar verileceği, infazın ertelenmesi ya da durdurulması halinde davanın zaman aşımına girmeyeceği düzenleniyor. Sözkonusu yasa tasarısı Persembe günü Genel Kurulda görüşülecek. (ANKA)

    YanıtlaSil
  30. sadece alacaklı ile anlaşılması ve her 2 tarafın bunu dilekçe ile devlete sunması halinde ( ve bu nisan 2010 a kadar olmalı en geç) adli para cezası dondurulacak. borçlunun alacaklıya borcunu bu zaman içerisnde ödeyememesi durumunda tekrar adli ceza ve akabinde hapis gelecek

    hapistekiler alacaklı ile anlaşırsa çıkacak borcunu ödeyemesse yine hapse girecek

    dışardakiler alacaklı ile anlaşırsa araması geçici kaldırılacak anlaşma bozulursa tekrar aranacaklar

    alıcı ile anlaşamayan hapiste kalacak , araması olanın devam edecek

    nisan 2010 dan sonra temyizden gelen dosyalar ( tasarıdan anlaşılan bu ) anlaşma hakkından mahrum olacak

    ne değişti şimdi bu yasada allahaşkına

    değişen şu 800 günlük tavan 1500 güne çıkıyor

    YanıtlaSil
  31. belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi halinde anlaşma aranmaksızın taahhütnamede

    YanıtlaSil
  32. ARTIK İŞİMİZ YOK EVİMİZ YOK AİLEMİZ YOK PARAMPARÇA OLDUK HERKES BİR YERDE BİR YERLERE SIĞINDIK OLUMLU MUTLU OLMAK İÇİN ARKASINA SIĞINACAĞIM HİÇ BİR ŞEY YOK. EŞİM CEZAEVİNDEN ÇIKTIĞINDA MERKEZE GİDEBİLECEK OTOBÜS PARASI VE ZATEN EVİDE YOK...HİÇBİRŞEY YOK YOK YOK........VARLIĞINI BİLDİĞİM TEK ŞEY DEVLETİN KALP GÖZÜNÜN VE O SURATLARINDALİ İKİ TANE GÖZLERİ VARYA ONLARIN KÖR OLDUĞUDUR...... NE BORÇ ÖDEYEBİLMESİ ANLAŞMASI BİZLERE ZATEN BAŞKALARI BAKIYORRRRRRRRRR

    YanıtlaSil
  33. Çek Yasa Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı bu şekilde yasallaşırsa, "Çek Yasası"na eklenen geçici maddeyle, karşılıksız çekten soruşturması, kovuşturması süren ve hapis yatanlara ceza ertelemesi geliyor.

    TBMM Adalet Komisyonu iki günlük çalışmanın ardından, Çek Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısı AKP'lilerin oylarıyla geçti.

    Adalet Komisyonu'nda ele alınan alt komisyon raporuna eklenen geçici maddeyle; karşılıksız çekten ceza alanlara "ceza ertelenmesi" geliyor. Yasa 1/11/ 2009'dan önceki cezaları kapsıyor. Yapılan düzenlemeyle şu değişiklikler öngörülüyor:

    Karşılıksız çekten soruşturması, kovuşturması devam eden ve yine karşılıksız çekten hapis cezası alanların infazı yasanın yürürlüğe girdiği andan geçerli olabilecek. Bu çerçevede; Tarafların kendi aralarında miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilci tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.

    Diğer taraftan tarafların anlaşamaması ya da anlaşmanın ilgili kuruma verilmemesi halinde, bu süre iki yıl olarak öngörülüyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.

    Yapılan düzenlemeyle; anlaşma veya taahhütnamenin en geç, 1 Nisan 2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmesi, anlaşmanın gereğinin ifa edilmesi durumunda hükmün bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması da sağlanıyor.

    Verilen vade de ya da anlaşılan vadede gereği yerine getirilmediği takdirde ise hükmün infazının devamına karar verileceği, infazın ertelenmesi ya da durdurulması halinde davanın zaman aşımına girmeyeceği düzenleniyor. Sözkonusu yasa tasarısı Persembe günü Genel Kurulda görüşülecek.

    YanıtlaSil
  34. 20:19 da yazan arkadaşım bak burada ne yazıyor ?????


    anlaşma aranmaksızın taahhütnamede

    İyi oku devlet e taahüt verirsen karşı tarafla konuşmasan bile 2 sende öderim dersen serbestsin

    YanıtlaSil
  35. Ellerim titriyor.kafam bir şey almıyor.dondum sanki.nerdeyim ben.bu insanlar ,nasıl bir insan böyle.hukuk yok,vicdan yok,anlayış yok.kalpleri kaskatı kesilmiş.romayı yakan adam vardı ya.bunlar da öyle herhalde.ciğerim yanıyor.zavallı mhp.sen de siyaset yapıyorsun öylemi.heleki bir apo var elinde.orada bile samimi değilsin.iktidardayken asmadığın adamın üzerinden hala siyaset yapmaya çalışıyorsun.başka da sepetinde pamuğun yok anlaşılan.kahroluyorum bunları yazarken.çünkü bir zamanlar çok oy verdim sana.hapis şimdi kalkmasın da uzun vadede düşünülsün demiş bugün senin vekilin veya vekillerin.özgürlüğün de vadesi var öyle mi.diyorsun ki hele siz şimdilik bir yatın.keyfimiz yerine gelirse belki sizi çıkartmak için bir şeyler yaparız.
    hele ak parti.isminin başındaki ak lafı da olmasa neresi ak bilmiyorum artık.sen de artık şu çek işini bitirdin ya .önünde çok zaman var bundan sonra.ermeniler,rumlar,yunanlar,apo,ıraktaki kürtler,pkk seni bekliyor.onlarla bol bol açılabilirsin.ha burdaki esnafın için de bir iyilik yapıver.biraz daha hapisaneye ihtiyaç olacak sanırım.fazla değil üçyüzbin kişi sırada bekliyor içeri girmek için.zahmet olacak.onları da tıkıver içeriye de,ortalıkta kaçıp durmasınlar.sen de rahat rahat açılırsın.
    utanıyorum.ağlıyorum.

    YanıtlaSil
  36. Bu yasadan bi cacık olmaz kimse de ödeyemez
    Ben taahütname felan imzalamam bekleyip göreceğiz

    YanıtlaSil
  37. yahu bu yazdıgınız hangi tasarıda yazıyor ? biz farklı tasarıya mı bakıyoruz ? link verinde biz de bakalım
    gazete linki olmasın ama yine sallamaya başladı rating ugruna


    "
    Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor."

    YanıtlaSil
  38. ya her kafadan ses çıkıyor ister anlaş ister anlaşma 2 yıl erteliyor senin cezanı anlaşırsan kaç ay anlaştın 50 ay sana kimse borcunu ödediğin sürece sana 50 ay dokunamaz bize dokunulmazlık verdiler hey yavrum hey bu anlaşma devletle değil borçlunla olacak bence kimse anlaşmayacak anlaşamayacak bu dava kendi mezarları olacak 2011 de seçim var naber bizi ceza evindeki kardeşlerimiz çıkacak herkez silkinsin düşünsün bir bakalım ne yapacaz diye ALLAH büyüktür kardeşlerim AYRICA MERSİNLİ HASAN ABİ YOK HASTA FALANMI GÖREMEDİM YAPTIKLARINA SİTE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  39. Yapılan düzenlemeyle; anlaşma veya taahhütnamenin en geç, 1 Nisan 2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmesi, anlaşmanın gereğinin ifa edilmesi durumunda hükmün bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması da sağlanıyor.

    YanıtlaSil
  40. Linke gerek yok devlet bu işden para kazanıyor taahhüt imzalamadan herkesi serbest bırakırmı herkesi serbest bırakıcak kimse ödemeyecek sonra tekrar arayacak bulacak yasa ortada şartlar ortada avukatımla konuştum değişen birşey olmadı dedi vade yaptılar o kadar

    YanıtlaSil
  41. BAKIN ARKADAŞLAR 2 FARKLI METİN VAR HÜRRİYETE GÖRE ANLAŞMA ŞARTI İLE ERTELEME SÖZ KONUSU, MİLLİYETE GÖRE İSE ANLAŞMA OLMASA DAHİ 2 YIL ERTELEME VAR...

    ASIL METNİ BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK YORUMLAR İÇİN.


    kaynak:
    link:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13114733.asp

    İNFAZIN ERTELENMESİ

    Tasarıya göre, tarafların anlaşması halinde karşılıksız çek verme suçundan mahkum olanların cezasının infazı ertelenebilecek veya durdurulabilecek. Varılan anlaşmanın Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturma durdurulacak. Anlaşmaya varılmış olması şikayetçi bakımından şikayetin geri alınmasını sonucunu doğurmayacak. Soruşturma, kovuşturma veya yargılamanın durdurulması ile infazın ertelenmesi için yazılı anlaşma ve taahhütnamenin en geç 1 Nisan 2010 tarihine kadar verilmesi gerekecek.

    Karşılıksız çekin öngördüğü miktarı faiziyle birlikte ödemeyi taahhüt eden kişinin ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi halinde anlaşma aranmaksızın taahhütnamede belirtilen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilecek. Bu durumda ödeme süresi taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek. Anlaşmanın, gereği gibi ifa edilmesi veya ödenmesi gereken miktarın ödenmesi halinde kovuşturmaya yer olmadığı, davanın düşmesi veya hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek.

    Soruşturma veya kovuşturmanın durması halinde dava zaman aşımı, hükmün infazının ertelenmesi veya durdurulması halinde ise ceza zaman aşımı işlemeyecek.

    Şikayetçinin başvurusu üzerine, anlaşma veya taahhüde uyulmadığının tespiti halinde soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilecek.

    Soruşturma veya kovuşturması durdurulan ya da hükmün infazı ertelenen veya durdurulan kişi hakkında “adli kontrol” uygulanacak.


    kaynak
    http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1169782&Date=04.12.2009&Kategori=ekonomi&b=Karsiliksiz%20ceke%20ceza%20ertelemesi%20geliyor


    Bu çerçevede; Tarafların kendi aralarında miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilci tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    Diğer taraftan tarafların anlaşamaması ya da anlaşmanın ilgili kuruma verilmemesi halinde, bu süre iki yıl olarak öngörülüyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    Yapılan düzenlemeyle; anlaşma veya taahhütnamenin en geç, 1 Nisan 2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmesi, anlaşmanın gereğinin ifa edilmesi durumunda hükmün bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması da sağlanıyor.

    YanıtlaSil
  42. ARKADAŞLAR,

    KANUN AÇIK. TARAFLAR ANLAŞIRSA VE ANLAŞMA ŞARTLARINI BORÇLU YERİNE GETİRİRSE SORUN ORTADAN KALKACAK. TARAFLAR ANLAŞAMAZSA YADA ANLAŞMAZSA 2 YIL SÜRE VAR O SÜREDE NE YAPARSAN. DEĞİLSE MECBURİ İSTİKAMET BELLİ..
    BU SONUÇ BÜYÜK Bİ BAŞARI DEĞİL AMA 2 YIL BİRLEŞMEK SES GETİRMEK DOĞRU PLATFORMLARDA BUŞLUŞMAK İÇİN BENCE YETERLİ Bİ SÜRE. YADA Bİ FIRSAT. DEĞERLENDİRMSEİNİ BİLENE. DEĞİLSE BÜYÜK BORCU OLNALAR 2 YILDA BU İŞİN ALTINDAN NASIL KALKSIN. BEN ŞAHSEN ARANIYORUM VE 160 000 TL ÇEK KARŞILIĞI ASLİ BORCUM 45 000 LİRA ÇEKLER TEFECİNİN ELİNDE.. E NE OLACAK ŞİMDİ.. HERGÜN DUA EDİYORUM ALLAHIM İMKAN VER ADLİ PARA CEZASINI YATIRAYIM DİYE. ÖDEMESİNİ YAPTIĞIM ÇEKLERİ BİLSE SAVCILIĞA VERN DEYYUS A TOPLU İĞNE VERİRSEM ŞEREFSİZİM. HATTA PARAM OLSUN İKİ KATINI DEVLETE ÖDEYEYİM..

    YanıtlaSil
  43. 1994 den buyana çekkullanıyorum 2007 sonlarında işlerim bozuldu iflaz ettim. ekmeğe muhtaç kaldım kendi memleketimde simit satmaya ayakkabı boyamaya utandım bakmakla hüküklü olduğum 3 oğlum bir hanımım var dolandırıcı olsaydım istedğim miktarda parayla memleketimi terk edebilirdim. ama yapmadım çüki ben dolandırıcı değilim bir iş yapamıyorum zaten ben açık ceza evineyim. hiçbiryerden para alamam hiç birbankayla çalışamam beni ceza vine atsanız ne olur. çocuklarım nasıl yetişir tinercimi olur hiç bilmiyorum. ben adam oldürmedim. kaçakçılık yapmadım iflaz ettim inanın yolda yürürken karşımdan polis gelse beni arıyo zannediyorum devlet anlaştıracakmış 1yılda ödeyecekmişiz benim o kısa zamanda o parayı ödeme gücüm olsa kendim telefon eder anlaşırım devlete gerek yokki hem hagi işle ödeyeceğim işim yok iflaz etmişim. kısacası arkadaşlar dürüst insanın ticaretle işi yok ticaraet yapan kişi gaddar acımasız olacak. inşaallah allah hepimize borcumuzu ödemeyi nasip eder

    YanıtlaSil
  44. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.

    YanıtlaSil
  45. avukatına sordun da...

    devlet alacaklının rızası olmadan salmıyor diyorum

    YanıtlaSil
  46. peki arkadaşlar vekaleten imza atanların durumu nedir.bizim için farklı bi durum söz konusumu ??

    YanıtlaSil
  47. Bu yasa anayasa mahkemesinden geri dönmezse adam değilim böyle şey olurmu devlet alacaklıya kefil olur mu borcunu öde yoksa seni içeri atarım dermi hangi devlet hangi ülkede var bu ne ya nerede insan hakları

    YanıtlaSil
  48. belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi halinde anlaşma aranmaksızın taahhütnamede belirtilen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilecek

    YanıtlaSil
  49. Yasa metnine ulaşmadan yapılan yorumlar boşuna

    şartsız 2 sene erteleme var mı yok mu önemli olan bu yoksa imza olayı sakat???

    YanıtlaSil
  50. Önemli olan devlet sen madem alacaklıyla anlaşamadın sana 2 sene süre borcunu öde derse o zaman işler değişir 2 sene 2 sene dir yasa değişir herşey olabilir yok gel imza at 2 senede öde derse 1 ay ödemezsen direk içerdesin buna da yasa metnini görmeden birşey diyemeyiz

    YanıtlaSil
  51. AKLI SELİM BİRİSİ LÜTFEN AMA LÜTFEN NE OLDUĞUNU ANLATABİLİRMİ DÜZGÜN Bİ DİLLE KİM NE YAZIYOR BELLİ DEĞİL YAAA

    YanıtlaSil
  52. 47 de yazan arkadaşım için, Vekaleten uygulama yeni yasada zaten kaldırılıyor. Lehe kuraldan dolayı, vekaleten alınan cezalarda otomatikmen düşüyor. Ben böyle anladım, umarum yanlış bilgi vermedim

    selamlar

    YanıtlaSil
  53. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN ŞUNU YAPTIM BUNU YAPTIM DEMENİN SIRASI DEĞİL. ELBETTEKİ BEN VE TÜM KATILIMCILAR, DEĞİL BUGÜN; GÜNLERDİR AYLARDIR ELİMİZDEN GELENDEN DAHA FAZLASINI YAPTIK. YAPTIK; HEMDE, HİÇ OLAMAYAN İMKANLARIMIZLA GEREĞİNİ FAZLASIYLA YAPTIK. ANCAK; ÇIKACAK OLAN, DAHA DOĞRUSU ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILAN YASA ORTADADIR. EVET; ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI 2 YIL ERTELEMENİN NELER GETİRECEĞİDE ORTADADIR. ANCAK; EN ÖNEMLİSİ NEDİR BİLİYORMUSUNUZ? ÖYLE VEYA BÖYLE, CEZAEVİNDEN BİNLERCE ARKADAŞIMIZ TAHLİYE OLACAKLARDIR, İNFAZI ÇIKMIŞ OLAN LARIN İNFAZLARI DURACAKTIR. BİZLER; ÇOK DAHA GÜÇLENMİŞ OLARAK VE BİLİNÇLENMİŞ OLARAK, ELBET VE ELBETTEKİ, MÜCADELEYE DEVAM EDİP, DAHA OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM. BİZLERİ BUGÜNE KADAR DOĞRU YÖNLENDİREN; LİDER KONUMUNDA OLAN, DEĞERLİ HOCAM; CÜNEYT'E VE DEĞERLİ KARDEŞİM EMRE'YE, HUZURLARINIZDA; CANI YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYOR VE ONLARI KUTLUYORUM. VE YİNE ELBETTEKİ; EMEĞİ, GEÇEN TÜM ARKADAŞLARIMADA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİTMEDİ, BİTMEDİ İNANINKİ HERŞEY BİTMEDİ. ASLINDA BİR ANLAMDA; BELKİDE, ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYACAKTIR. BİRAZ KENDİMİZE GELELİM, MORELLERİ YÜKSELTELİM VE BAKALIM HEP BİRLİKTE NELER YAPACAĞIZ NELER? ÇOK AMA; ÇOK GÜZEL ŞEYLER....TÜM KATILIMCILARA; EN DERİN SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  54. Bir cacık olmadı vade yaptılar o kadar

    YanıtlaSil
  55. bu işin netleşmesi 1 haftayı bulur.bence beklemek yerine daha çok arayalım,faks çekelim hatta önerim üslubumuzu sertleştirelim.hakaret değil ama sertleştirelim. vekil diye bugüne kadar hürmet ettik ettikte ne oldu. vekilse vekil, benim vekilim. aslolana bensem edeceğim lafıda dinleyecek. korkunun faydası yok ecele. eşşek öldü, sen kurt olsan ne olur bu saatden sonra.

    YanıtlaSil
  56. arkadaşlar, benim anladığım şudur.

    1-Yasa çıktığı an herkes tahliye
    2-Tahliye sonrası Nisan 2010 kadar alacaklı ile ister 2 sene ister 10 sene vade ile sözleşme yapabilirsiniz.
    3-Nisan 2010 kadar bir anlaşma sağlanamaz sa ödeme süresi otomatik olarak 2 yıl dır. Bu devletin verdiği süredir. Bu süre sonunda ödeme yapılmazsa şartlı tahliye gereği ceza tekrar çaılışacaktır.

    Umarım yardımcı olmuştur

    YanıtlaSil
  57. 57 de yazan arkadaşım sende ortaya bir 10 yıl attın şimdi..kendi yorumunmu..herşey ne kadar belirsiz yaw..?

    YanıtlaSil
  58. ARKADAŞLAR BU İŞ KOLAY OLMAYACAK BELLİ ÖNEMLİ OLAN ELİ KOLU BAĞLI ARKADAŞLAR BİRAZ DAHA RAHAT OLUP GÜCÜMÜZE GÜC KATIP MÜCADELEYE DEVAM ETMEMİZ BU BİRİNCİ DALGA İDİ DAHA ÖNÜMÜZDEKİ DALGALAR BÜYÜK ŞU SAATE KADAR BU İMKANI BU MÜCADEYİ VEREN ARKADAŞLARDAN ALLAH RAZI OLSUN MÜCADELEYE DAHA GÜÇLÜ ADIMIZI VE SİTEMİZİ HERKESE EZBERLETELİM,,,,,,,,KORKU KADERİ DEĞİŞTİRMEZ

    YanıtlaSil
  59. sn 58

    karşı tarafın kabul ettiği her türlü süre bu yeni taahhütün vadesidir. Alacaklı ve borçlunun anlaştığı süre neyse o. Aksini düşünmek zaten olası değil, çünkü kime ne SÜRE ne olmuş?

    YanıtlaSil
  60. sn etkili önemli olan süre değil elbette lakin karşı tarafla anlaşma sağlanamaması durumunda problem büyük...

    YanıtlaSil
  61. bende sn etkili gibi düşünüyorum,sn cüneyt sizin yorumunuzu merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  62. sn 61, haklısınız 2 yılda borcunu ödeyecekler olduğu kadar, ödeyemeyenlerde olacaktır. Ve ödeyemeyenler çoğunlukta olacaktır. Bu da zaten bu mücadelenin devamını gerektiren durumdur

    selamlar

    YanıtlaSil
  63. hakkımızda hayırlısı olur inşallah..

    YanıtlaSil
  64. çelişki var bu yasada yada açıklamalar yabnlış, koşulsuz 2 sene süre verirlerse kimse alacaklı ile anlaşmaz 2 sene daha bekler, 2 sene sonunda alacaklının parasını verir yada gider adli para cezasını yatırır hapisten kurtulur, eğer bu şekilde çıkarsa yasa gerçekten, bu görüntüden yasa çıkartmak demektir, kimseyi hapse atmayacakklar demektir, drek hapis cezasını kaldırarak tepki almak istemiyorlar demektir, bu iyi haber demektir,

    ama yok 1 nisan 2010 tarihine kadar taahütname imzalayanlar için geçerlisyse imza atmayanlar ,için deişen birşey olmaz kazanılacak zaman sadece 1 nisana kadardır, yakalamalar tekrar başlar,


    mantıklı olan gönlüm razı olmasada 2. şık, aksi takdirde kimse alacaklı ile anlaşmaz gidipte durduk yerde taaahütname imzalamaz, varsa ben imzalarım diyen söylesin.

    YanıtlaSil
  65. benim anlamadığım aydın doğan bile (trilyonluk bir adam) vergi ceza borçunu ödemek için 4-5 sene istiyor.çek cezalılarına iş bulamadıkları halde ve bütün ticari ilişkileri bitmiş bir insana 2 sene veriyorlar bu nasıl bir hukuktur.

    YanıtlaSil
  66. Arkadaşlar

    Dert etmeyin sıkıntı yapmayın iki yılda borcunun üçte birini bile ödeyen çıkmaz. İki yıl çeki yazılanların sayısı üçe dörde katlanır, herşeyi bir yana bırakın bu çıkan kanunda yürürlükte kalması çok zor hele bir içerdeki arkadaşlar dışarı çıksın mevcut kaçak arkadaşlar bir serbest olsun bak savaş nasıl oluyor. 17 m2 için olaylar bitmiyor bakalım 100 binleri nasıl durdurur bu hükümet. aydın(istanbul)

    YanıtlaSil
  67. sn cüneyt sn my way sn jenardi lütfen sizde fikrinizi yazın yoksa bu işin içinden biz çıkamayacağız

    YanıtlaSil
  68. şu çek para vs işlerinden bir kere allahı çekin bunlar dünyevi şeyler ab ülkelerindekilerinin allahı dahamı adaletli orada çekten dolayı hapisyok.bunlar adaletle ilgili şeyler para için özgürlük harcanamaz bütün sorun bu.Eğeröyle olursa gerçekten adalet mülkün (malın)temeli olur buda adalet olmaz

    YanıtlaSil
  69. biz milletvekillerine çektiğimiz maillerde demedik mi hapisteyken borç ödenmez onlarda cezanız çıktıktan sonra size 2 yıl süre ozaman borcunuzu ödeyin dediler

    YanıtlaSil
  70. anlayamadığım bir tek şey var..içerdekileri bir şey imzalamadan çıkaracaklar mı çıkarmayacaklar mı..dışardakilerin imzalamama şansı var..

    YanıtlaSil
  71. zaman aşımı denen şey ne kadar bir zaman bilen var mı

    YanıtlaSil
  72. Arkadaşlar


    Adam vur, ırza geç ülkeyi dolandır hertürlü kötülüğü yap af çıksın şartlı tahliye. Çekini ödeme sana iki yıl süre versinler sonra tekrar içeri atsınlar adama ne derler biliyormusun anan güzelmi. O içerdeki kardeşlerimiz bir çıksın savaş nasıl olur benim aranmam bir kaksın bak neler yapıyorum. Soğukkanlı olun arkadaşlar yarın bugünden daha güzel olacak, İki yıl sonra en iyisi biz olacağız cünkü bizim zaten kaybedecek birşeyimiz kalmadı. Kalbedecek birşeyleri olanlar bakalım ne kadar daha bu ülkede çek yazacaklar aydın (istanbul)

    YanıtlaSil
  73. değerli arkadaşlar

    etkili 57 de en güzel yorumu yapmış aynen katılıyorum...ayrıca bu konuşulanların hiç bir anlamı şu an için olmadığını önemli olan genel kurul sonrası taslağın son hali...ve bence bize defalarca söz verdikleri KAST kelimesini bile yasaya koymayıp ayak oyunu yaptıklarını net anlayabiliyoruz...bunlar belki güzel gelişmeler olarak algılanabilir..ama sayfa başlığındaki metin başta olmak üzere yasa genel kuruldan çıkıncaya kadar bütün AKP vekillerine fax çekmeye devam etmemiz gerektiğini unutmayalım..

    sonuçta bizim istediğimiz KANUNSUZ CEZA uygulanmasına bir son verilmesi...o olmadi iyi niyetli kötü niyetli ayrılmalı diyen sözüne güvenilmezlerin neden KAST ibaresini tasarıya eklemedikleri...

    GENEL KURUL PERŞEMBE VE ANLATMAYA DEVAM....

    my way

    YanıtlaSil
  74. Arkadaşım

    Bu ülkede zaman aşımı işlemiyor. Kredi katlarında beş yıl ama onyıl geçmiş kredi kartlarına bile hala hacizler gidiyor. Kanunen hava kararınca haciz yapamazsın gece saat 24 te hacize gidenler var. Bu ülkede işin içinde para varsa biraz ağır olacak ama herşeyini satarlar. Bazen bu ülkede yaşadığıma bin pişman oluyorum.

    YanıtlaSil
  75. Arkadaşlar


    Ülkede sistemi kurmuşlar. Ticaret yapmaya çalışan bir büyük grup onların kanını emmeye çalışan küçük bir grup(tefeciler ve bankalar) o küçük grubun alacaklarını takip et bir hükümet = bizim ülkenin ticaret şekli... Arkadaşlar kimseye kusur bulmayın bütün suç bizim. Şimdiki aklım olsa idi kesinlikle ben çekten aranmaz buralara yazı yazmaz çek mağduruda olmazdım. aydın(istanbul)

    YanıtlaSil
  76. geniş açıklama www.haberaktuel.com da var.

    YanıtlaSil
  77. MASUAA
    Arkadaşlar azdan AZ çoktan ÇOK gidermiş biraz daha zaman akıllı düşünelim eğer ceza evindekileri 2 yıllığına da olsa bırakacaklarsa bizler hepimiz için ve de içerdekiler için çok uğraştık içerdeki dostlarımızda dışarı çıktıklarında en azından bizler gibi aranıyor olmayacaklar ve bizlerin sokaklarda eli kolu olacaklardır o zaman daha güçlü ve sesli TBMM de de protesto yapabileceğiz

    YanıtlaSil
  78. benim bu gün anladığım hapis cezasına hükümet dahil herkes karşı ama geçiş süreci var diyorlar ve hapisteki arkadaşlarımız yasa çıkar çıkmaz hapisten çıkacaklar bizimde hapis cezamız çıktıktan sonra 2 yıl süre veriyorlar bence bize af gibi bişey geldi bu hükümete güvenebilirmiyiz bilmiyorum sonuçta eskileri yani bizi kurtarcak gibi geliyor yoksa 2009 kasım ayına kadar olan çekler için niye desinler

    YanıtlaSil
  79. Arkadaşlar


    İstanbul büyükşehir belediyesinin borçları almış başını gidiyor. Kadir topbaşıda içeri atsınlar veya ödemesi için iki yıl taahhüt imzalatsınlar bakalım borçları nasıl ödeyecekmiş.

    YanıtlaSil
  80. arkadaslar avukatımdan ogrendıgıme kanun tasarısı soyle :
    1. cezaevındekıler savcılıga dılekce vererek cıkabılecek.
    2. alıcaklı ıle anlasma ıcın bır sure verılecek boclulara (yaklasık 6 ay) bu sure ıcınde anlasmalar mak.ye goturulup bu sure ıcınde anlasma yapmayan madurlar tekrar sıkayete baglı olarak yakamaları cıkacak.
    3.alıcaklısı ıle anlasamayan borclu bu sure bıtmrden yaklasık altı ay savcılıga basvurarak 2yıl vade ısteyıp devlete borclanabılır
    BENIM OGRENDIGIM SEKLI BU KOMISYON DA KABUL EDILEN TASARININ.ONUMUZDEKI HAFTA GENEL KURULA GELMESI BEKLENE YASANIN GENEL KURULDA DEGISME SANSI VAR.
    DIKKAT VERILEN SURE 2 YIL OLMIYACAK 2 YIL BORCUN ODEME SURESI.
    YINE DIKKAT MUHALEFET GENEL KURULDA BASTIRIRSA VEDE KANUN MADDELERINDE DEGISIKLIK ONERISI VERIRSE KANUN BOYLE CIKMIYABILIR.
    ARKADASLAR KUFUR ETMEYI BIRAKIP CALISMALARA HIZ VERELIM.
    GENEL KURULDA YASA DEGISMEZ ISE 2 YIL DEGIL EN FAZLA 6 AYIMIZ OLACAK.
    HUSEYIN









    9

    YanıtlaSil
  81. sn cüneyt 2 farklı metin var komisyondan geçen,gerçek metin hakkında bilgi alamıyormuyuz

    YanıtlaSil
  82. sn cüneyt inşallah başınıza birşey gelmemiştir...

    YanıtlaSil
  83. DEGERLİ ARKADASLAR YAPILACAK TEK ŞEY VAR HAFTAYA PERSEMBEYE KADAR ELİMİZDEN GEDİGİNCE SAYIN BASBAKANA İLETİLMESİ ÜZERE BAŞBAKANLIGA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA İLETİLMESİ ÜZERE CUMHURBAŞKANLIGINA FAX ÇEKECEGİZ BAŞKA CAREMİZ KALMADI PERŞEMBE GÜNÜ GENEL KURULA GELİYOR TASLAKKK.....

    YanıtlaSil
  84. haberlerde geçen 2 farklı metin var demek istemiştim

    YanıtlaSil
  85. ARKADAŞLARIM
    ERTELEME İŞİNİ ANLATAYIM
    CEZAEVLERİNDE OLANLAR CEZAEVİ SAVCILIĞINA DİLEKÇE VERECEK BU TAMAMEN PROSÜDÜR..CEZAEVİNDEN ÇIKIP BORÇLARIMI ÖDEMEK İSTİYORUM ŞEKLİNDE BİR DİLEKÇE VE SALIVERİLECEKLER
    KAÇAK DURUMDA OLANLAR İSE AVUKATLARI VEYA KENDİLERİ SAVCILIĞA AYNI ŞEKİLDE DİLEKÇE VERECEK İNFAZLAR DURACAK.. DİLEKÇELER İÇİN NİSAN SONUNA KADAR BİR MÜHLET TANINMIŞ..

    BİZİM TEK SIKINTIMIZ ŞU..
    YASA GENEL KURULA GELDİĞİNDE 3 KELİMELİK BİR ÖNERGE VERİLEBİLİR BU ÖNERGE ALACAKLININ MUAFAKATI HALİNDE GİBİ BUNA BENZER BİR ÖNERGE VE BU ÖNERGE KABUL EDİLİRSE İŞ ÇOK KÖTÜ OLUR VE YASA SÜRÜNCEMEDE KALIR..
    BUNUN OLMAMASI İÇİN ERTELEMEYE KARŞI DURMALIYIZ EĞER ERTELEMEYE RAZI GİBİ BİR DURUŞ SERGİLERSEK TAMAM BUNU KABUL ETTİLERSE ŞU 3 KELİMELİK EK MADDEYİ EKLEMEK SORUN OLMAZ DİYE BİR KANAAT OLUŞUR..
    BU NEDENLE STRATEJİMİZİ VE TAVRIMIZI NET OLARAK GÖSTERMELİYİZ

    YanıtlaSil
  86. ARKADAŞLAR....
    KANUN NE OLDUĞU NASIL OLSA BELLİ OLUR. AMA ORTADA NET OLAN Bİ KANUN YOK HENÜZ, SADECE Bİ TASLAK VAR. TASLAK DENEN ŞEY DEĞİŞEBİLİR. BUDA BİRAZ BİZE BAĞLI. BİZ BÖYLE Bİ ORGANİZASYON YAPMASA İDİK KİMSENİN ÇEK KANUNDAN HABERİ YOK DU..
    HADİ SON GÜNLER LÜTFEN HERKES SEVDİKLERİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZIN BİLE KADERİNİ ETKİLEYECEK BU KANUN İÇİN TEKRAR TEKRAR ARASIN FAKS ÇEKSİN MESAJ ATSIN..

    YanıtlaSil
  87. Çağatay KILIÇ
    Başbakan Müşaviri
    (0312) 418 57 76

    Fatih CAN
    Başbakanlık Müşaviri
    (0312) 418 57 76

    Mustafa KAMACI
    Başbakanlık Müşaviri
    (0212) 310 40 00

    Ahmet DEMİRALP
    B.H.İ.M
    (0312) 418 57 76

    ADRES
    Vekaletler Caddesi Kızılay / Ankara

    TELEFON(0312) 415 40 00

    FAX.(0312) 417 04 76
    E - POSTA
    ozelkalem@basbakanlik.gov.tr

    YanıtlaSil
  88. 72 de yazan arkadaş zaman aşımı 2005 öncesi 7,5 yıl.

    YanıtlaSil
  89. ARKADAŞLAR,
    ARTIK NİYET BELLİ OLMUŞTUR.
    BUNUN ADI BUNDAN BÖYLE ''ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ'' DİR...
    ONLARIN ANLADIĞI SADECE ''OY''DUR...
    SANDIK EN FAZLA BİR BUÇUK SENE SONRA ÖNÜMÜZE GELECEKTİR.
    lÜTFEN YEMİN ETMEYE BAŞLAYALIM...
    ONU DA BURADA DEKLARE EDELİM...
    SAYIMIZI GÖRSÜNLER...
    PARTİLERİNE DE ATALIM AYNI MAİLLERİ...
    BUGÜNE KADAR AK PARTİ VE MHP YE ÇOK OY VERMİŞ BİR KARDEŞİNİZ OLARAK DİYORUM Kİ:
    ...............
    ALLAH HUZURUNDA YEMİN EDİYORUM Kİ,BUNDAN BÖYLE AKP VE MHP YE TEK BİR OY VERMEYECEĞİM.AİLEMDEN BİR FERDE DE ATTIRMAYACAĞIM.VE YEMİN EDERİM Kİ CHP BU İŞİN ARKASINI BIRAKMAZ,ANAYASA MAHKEMESİNE KADAR GÖTÜRÜRSE,ONUN DA BİR NEFERİ OLACAĞIM...
    ............
    HAYDİ ARKADAŞLAR.BAŞKA SÖZE GEREK YOK.BURDA VE PARTİLERİN SAYFALARINA BUNA BENZER MAİLLERİ ATALIM,FAKSLARI ÇEKMEYE BAŞLAYALIM.BAKALIM NE OLUYOR?

    YanıtlaSil
  90. tam bir komedi, zaten 2 yıl erteleme için başvurma hakkı kazanana kadar içerdeki kişinin ceza süresi dolar. ALLAHLARINDAN BULSUNLAR BİZİM DURUMUMUZDAN BETER OLSUNLAR

    YanıtlaSil
  91. CUMHURBAŞKANLIĞI
    ARKADAŞLAR MAGDURİYETİMİZİ İFADE EDEN YASADAKİ UYGUNSUZLUGU İFADE EDEN YAZILARIMIZI SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN DİKKATİNE YAZARAK FAXLAYALIMMM...
    PERŞEMBE GÜNÜ MECLİS GENEL KURULUNA TASLAK GELİYOR HIZ KESMEDEN FAXLARA DEVAM..
    Tel : 0 (312) 470 23 08 - Faks : 0 (312) 470 13 16

    YanıtlaSil
  92. Arkadaşlar bende çok tereddütte kalmıştım. anlaşma olmazsa nasıl olacak diye metni ve linki aşağıda yazıyorum.

    HTTP://WWW.CUMHURİYET.COM.TR/?İM=YHS&KİD=9&HN=98340
    EKONOMİ
    Çek yasası komisyondan geçti
    Çek Yasa Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Kabul edilen tasarınınn yasalaşması halinde, karşılıksız çek nedeniyle hapis yatanların serbest bırakılması öngörülüyor.
    ANKA
    Ankara - Çek Yasa Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı bu şekilde yasallaşırsa, "Çek Yasası"na eklenen geçici maddeyle, karşılıksız çekten soruşturması, kovuşturması süren ve hapis yatanlara ceza ertelemesi geliyor.
    TBMM Adalet Komisyonu iki günlük çalışmanın ardından, Çek Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısı AKP'lilerin oylarıyla geçti.
    Adalet Komisyonu'nda ele alınan alt komisyon raporuna eklenen geçici maddeyle; karşılıksız çekten ceza alanlara "ceza ertelenmesi" geliyor. Yasa 1/11/ 2009'dan önceki cezaları kapsıyor. Yapılan düzenlemeyle şu değişiklikler öngörülüyor:
    Karşılıksız çekten soruşturması, kovuşturması devam eden ve yine karşılıksız çekten hapis cezası alanların infazı yasanın yürürlüğe girdiği andan geçerli olabilecek. Bu çerçevede; Tarafların kendi aralarında miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilci tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    ......Burası önemli kısım .....................
    Diğer taraftan tarafların anlaşamaması ya da anlaşmanın ilgili kuruma verilmemesi halinde, bu süre iki yıl olarak öngörülüyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda taraflar arasında anlaşma sağlanamasa da, öngörülen süre (2 yıl) kadar soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hüküm infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilmesi öngörülüyor.
    ......................................................
    Yapılan düzenlemeyle; anlaşma veya taahhütnamenin en geç, 1 Nisan 2010 tarihine kadar düzenlenmiş ve mercilerine verilmesi, anlaşmanın gereğinin ifa edilmesi durumunda hükmün bütün sonuçlarının ortadan kaldırılması da sağlanıyor.
    Verilen vade de ya da anlaşılan vadede gereği yerine getirilmediği takdirde ise hükmün infazının devamına karar verileceği, infazın ertelenmesi ya da durdurulması halinde davanın zaman aşımına girmeyeceği düzenleniyor. Sözkonusu yasa tasarısı Persembe günü Genel Kurulda görüşülecek.

    YanıtlaSil
  93. ölürümde ak partiye oy vermem,hiçbir yakınıma da verdirmeyecem,isterlerse hapis cezasını tamamen kaldırsınlar bana yaşattıkları için hakkımı helal etmiyecem

    YanıtlaSil
  94. arkadaşlar düşünün bu site olmasaydı bize daha neler yaparlardı..

    YanıtlaSil
  95. arkadaşlar 57 yazan etkili arkadaşın söyledikleri bu tasarının anlatmak istegidir,lütfen işi dallandırıp budaklandırmayın. morallerimizi bozmayın.yasa çıktıgı andan itibaren içerdekiler tahliye ve aramalar duracak,nisana kadar alacaklılarla kaç ay anlışırsan anlaşma metnini mahkemeye bildiriyorsun taahhütünü yerine getirdiginde bütün olay bitiyor. bunu yapmassan herkese otomatikman 2 yıl süre (bu süre zaman aşımını durdurmuyor)2 yıl sonra kaldıgı yerden devam ediyor. yalnız onların bilmedikleri yada bu 2 yıl sürede olacaklar şu; bu hapis zaten anayasaya aykırı,insan haklarına aykırı,avrupa birligi uyum yasalarına aykırı,insan olanın mantıgına aykırı. birde 2 yıl içerisinde kimse borcunu ÖDEYEMEYECEK sayı okadar çogalacak ki BU İŞİN İÇİNDEN KİMSE ÇIKAMAYACAK. Allaha emanet olun bu gece iyi uyuyun ö.k

    YanıtlaSil
  96. bu tasarının 2 yönü var 1 . si hukuki olarak ki nasıl geçerse geçsin genel kuruldan mesnetsiz ve yanlıştır sonucunda hapis sözü olduğu sürece hukuk kuralları işlememektedir ama şu aşamada bu kadar olur ama önümüzde bazı mücadeleler için zaman vardır değerlendirilmelidir
    2.si ticaridir çok zor olacaktır bize bunları yaşatan namussuzlarla anlaşmak ama ciddi bir kozumuz var ben şahasen karşı tarafa şöyle bir teklif yapıcam avukatım kanalıyly elinde çeklerin yarısı ve 5 yıl vade kendi bilir kabul etmezse devlete 2 yıl tahüdü ve sonrasına bakarız biraz para ayarlarsamda yurt dışına kaçarım ne devlete ne o namussuza....................

    YanıtlaSil
  97. EVET 96 YAZAN ARKADAŞIM BU SİTE OLMASAYDI HALİMİZ NİCE OLURDU BUNU DÜŞÜNÜREK YATALIM YARIN SABAHTAN İTİBAREN KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAMM NE DEMİŞTİK RESMİ GAZETEDE GÖRENE KADAR HİÇ BİRŞEY BİTMEZZZZZZZZ

    YanıtlaSil
  98. ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNDA KABUL EDİLEN TASARIYI LÜTFEN DİKKATLİ OKUYALIM.TASARIYA GÖRE ÇEK MAĞDURLARININ SERBEST KALMASI İÇİN KARŞILIKLI MUVAFKAT GEREKİYOR.ALACAKLI İLE BORÇLU TAAHHÜTNAMA İMZALIYARAK C.SAVCILIĞINA BAŞVURUYOR.BURDA ASLINDA ÖNCEKİ KANUNA GÖRE ŞARTLAR DAHADA AĞIRLAŞTIRILIYOR.ZİRA KARŞILIKLI İMZA ALTINA ALINAN TAAHHÜTNAMEYLE SALIVERİLME OLUYOR VE TAAHHÜT YERİ NE GETİRİLENE KADAR DAVA DONDURULUYOR.TAAHHÜTNAMENİN ZARARI İSE VELEVKİ ÖDEMELER ZAMANINDA YAPILAMADIĞI ZAMAN BU SEFER MEVCUT SUÇA TAAHHÜTNAMEYİ İHLAL SUÇUDA GİRECEK.
    ŞUNU UNUTMAYALIMKİ ŞU AN DEVAM EDEN KANUNA GÖRE ZATEN KARŞI TARAFLA ANLAŞILDIGI ZAMAN SUÇ ORTADAN KALKIYOR.AYRICA MEVCUT KANUNA GÖRE ANLAŞILDIGI ZAMAN DOSYADAK CEZA OTOMATİKMAN KALKIYOR.ANCAK YENİ KANUNA GÖRE ANLAŞMAYLA CEZA DONDURULUYOR.İŞİN ÖZÜ HERŞEY KARŞI TARAFIN ELİNE BIRAKILIYOR.
    BU İŞİN TEK ÇÖZÜMÜ ÇEK CEZASININ TAMAMEN ORTADAN KALKMASIDIR.DİĞER TÜRLÜ TÜM ÇÖZÜMLER ALDATMACA VE OYALAMACAIR.

    YanıtlaSil
  99. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  100. GAZETE İLANIYLA;

    1; HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALIP KENDİ İÇİNDE BİLE ÇELİŞEN AKPLİLERE BİR GÖNDERME YAPACAK

    2. YARGITAY CEZA GENEL KURULUNA BİR HATIRLATMADA BULUNACAK

    3. SİTEMİZDEN VE BİRLİKTELİĞİMİZDEN TÜM ÇEK MAĞDURLARINA SESİMİZİ DUYURMUŞ OLUCAK

    4.CEZAEVİNDE YATAN KARDEŞLERİMİZİN TAHLİYE OLMADAN ÖNCE BİRBİRLERİ İLE İLETİŞİMİ SAĞLAYIP BİZİMLE TEMASA GEÇMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ...

    BÖLELİKLE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDİCEZ. LÜTFEN İLAN KONUSUNA HASSASİYET GÖSTERİNİZ. BURADA SİZİN 3-5 KURUŞUNUZA HELAL GETİRECEK KİMSE YOKTUR.3-5 KURUŞUNUZA TAMAH EDECEKTE KİMSE YOKTUR. HEDEFLENEN MEBLAYA ULAŞILAMAZSA GÖNDERDİĞİNİZ MEBLAĞLAR SİZLERE İADE EDİLECEKTİR. VAKTİMİZ ÇOK KISITLI.HERKESTEN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMASINI BEKLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  101. JENARDİ KARDEŞİM,FİKRİNE KATILIYORUM,BU CEZACI,SAHTEKAR AKP VE VEKİLLERİNİ KINAMAK İÇİN NE GEREKİRSE YAPALIM,ADAMLAR BUKALEMUN GİBİ,SEÇİM ZAMANINDA ALLAH AŞKINA KİMSE OY VERMESİN,ZATEN ONLARIN İKTİDARDA OLMALARI BİR TALİHSİZLİK.

    AYRICA HESAP NUMARASI OLAN ARKADAŞA SÖYLEYİNDE ADAM GİBİ BANKALARDA HESAP AÇSINLAR,HEM HER YERDE ŞUBELERİ YOK HEMDE DİN TACİRLİĞİ YAPAN,FİTRE VE ZEKAT PARALARINI CEBE ATARAK BANKA KURAN HARAMZADELERLE ÇALIŞMASINLAR,BİRKAÇ BÖYLE BANKA,BİRKAÇ BASIN ŞİRKETİ,(GAZETE VE TV.)KİMLERİN ADINA ÇALIŞTIKLARI BİLİNİYOR.
    BUNLAR BENİM FİKRİM

    YanıtlaSil
  102. BU GAZETE İLANI İYİ FİKİR BEN DESTEKLİYORUM.EN GEÇ SALIYA KADAR ELİMDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİM.
    SAYGILARIMLA MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  103. benim gücüm ancak 100 tl ye yeter pazartesi hemen bankadan yatırıyorum herkezin de bu konuda hassas davranmasını istiyorum sonuşta çabalar hepimiz içindir KONYADAN HASAN

    YanıtlaSil
  104. ben şahsım adına 100 150 lira yollarım.

    YanıtlaSil
  105. habertürkte çek konusu görüşülüyor adli para cezasından 65 bin kişinin içeride olduğunu belitelim iyi bir fırsan mesaj ve meyillerle anlatalım

    YanıtlaSil
  106. Arkadaslar ben bır sey anlamadım

    yurt dısında calısıyorum 1 senedır 50.000 euro para gonderdım borclarım odensın dıye ve en az ıkı sene daha calısmam lazım...
    ben turkıyeye donsem anlasma yapmak ıcın adlı kontrol varsa ben nasıl yurt dısında ısıme gerı donecem....

    YanıtlaSil
  107. İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR
    YAPILAN YORUMLARI OKUDUM BENDE KENDİME GÖRE DEGERLENDİRMEK İSTİYORUM.
    1-2 YIL ERTELEME HER HALULARDA HERKESE SERBESTLİK SAĞLAYACAK.
    2-BUNDA BİR TAAHHHÜTNAME İMZAMAK GEREKMİYOR,ÇÜNKİ BU MADDE ALACAKLILARI YATIŞTIRMAK VE GAZLARINI ALMAK İÇİN KONMUŞ
    3-FARZEDİN ALACAKLI YOK KAYIPLARDA OZAMAN NASIL ANLAŞMA SAĞLANACAK.HAFİYEMİ BU MİLLET.
    4-O BAKIMDAN BU YASA ŞAYET GEÇERSE HERKES 2 YIL BOYUNCA ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP STRATEJİSİNİ BELİRLEYECEK.
    DOLAYISI İLE
    -ALACAKLI FAİZ VS İSTEYECEĞİ İÇİN BÜYÜK İHTİMALLE ZATEN ANLAŞMA OLAMAYACAK
    -BEN ŞAHSIM ADINA KONUŞUYORUM,ASLA ALACAKLI İLE ANLAŞMA YAPMAYACAĞIM,PARAMI BİRİKTİRİP 2.YILIN SON GÜNÜ ŞAYET YASA DEĞİŞMEZ İSE GİDİP ADLİ PARA CEZASINI YATIRACAĞIM.ÇÜNKİ ALACAKLI HAPİS BASKISI İLE DEVLETİ DE ARKASINA ALARAK BUNCA YIL YÜKLENDİ,ADLİ PARA CEZASINI YATIRACAĞIM O GİTSİN DEVLETTEN NASIL TAHSİL EDERSE ETSİN.BİZ DOLANDIRICIYIZ YA,GÖRSÜNLER BAKALIM KİM DOLANDIRICIYMIŞ.
    -2 YILLIK SÜRE İÇİNDE BASKI YAPACAĞIZ ,DAHA RAHAT OLACAĞIZ,BU ARADA TEDARİK YAPACAĞIZ ALLAH BÜYÜKTÜR.AMA ASLA MÜCADELEMİZİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ.
    -CÜNEYT VE EMRE İLE DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ,PAYLAŞACAĞIZ,STRATEJİMİZİ BELİRLEYECEĞİZ,
    -BİR İHTİMAL DAHA VAR,ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI VE ADLİ PARA CEZASININ KALKMASI,BU ARADA AVRUPA BİRLİĞİ DE BASTIRACAKTIR..YANİ UZUN BİR SÜRE BEKLEYECEĞİZ...
    DOLAYISIYLE 2 YIL UZUN BİR SÜRE GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR..
    ZOLA

    YanıtlaSil
  108. herkesin havale gönderebileceği heryerde şb olan birbanka hsb olsa daha iyi olmazmı

    YanıtlaSil
  109. tasarının 3. maddesi yeni kanunu gerekli kılan sebebler bu başlığın 13. maddesi aynen şöyle
    13-üçüncü sebep çekin güvenli bir ödeme aracı olarak itibar kazanmasında toplumsal menfaat bulunmasıdır ,Türk piyasasında hala ödemeler yoğunlukla nakit olarak yapılmakta bundan genel ekonomi zarar görmektedir,3167 sayılı kanun bu konuda başarılı olamamıştır, yeni kaun çek kullanımının önlemlerini göstermelidir.
    14- dördüncü sebeb karşılıksız çek ile mücadelenin ağır hapis cezaları ile önlenemediğinin anlaşılması nedeniyle ,suçu önleyici önlemlere yönelinmesi gereidir.


    gördüünüz gibi kendileri ile çelişmektedirler, hala insamları çek kullanmaya , dolaysısı ile vade farkı , faiz ,ödemeye factoringlerin tefecilerin kucağına düşmesine meydan hazırlamaya çalışmaktadırlar, arlasında ağır cezalar karşılıksız çeki engellemez demektedirler, bu tasarıyı hazırlayanlar gerçekten birşey bilmiyorlar, bizi kimler yönetiyor anlayın ekonomi nasıl bu duruma geldi anlayın bu yazılardan

    kaynak: http://www2.tbmm.gov.tr/d23/1/1-0710.pdf

    YanıtlaSil
  110. BEN SAHSIM ADINA PAZARTESI GUNU 100 TL GONDERIYORUM
    HADI ARKADASLAR
    BU SONS SANSIMIZ HERKES DUYSUN BU ADALETSIZLIGI VE REZILLIGI
    GOKHAN

    YanıtlaSil
  111. ZOLA KARDEŞİM DEVLETE ADLİ PARA CEZASINI ÖDEYENEYECEK ÇOGUNLUKTA ÖYLE OLMASAYDI 2BİN KİŞİ HAPSE GİRMEZDİ 60BİN KİŞİDE MAHKUMİYET ALMAZDI MAHKUMİYET ALAN ADAM ADLİ PARA CEZASINI ÖDEYEMEYEN ÖDEYEMEYECEK ADAMDIR BİZ ŞU GAZETE İLANI ÜZERİNDE YOGUNLAŞALIM NEDERSİN?

    YanıtlaSil
  112. Gazete ilanı içim destek olacağım.

    Savcılıklar, bu günlerde gbt'den yakalananlara
    anlayış gösteriyor mu? BİLEN VAR MI ?

    YanıtlaSil
  113. Pazartesi 50 de ben gonderirim alkadaşlar.

    YanıtlaSil
  114. EMRE BEY PARAMIZ FAZLA GELİRSE YANİ TOPLANIRSA YARIM SAYFA DA VEREBİLİRİZ.BEN 200-300 GÖNDERECEM.ÖNCE GAZETEYİ TESBİT EDELİM.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  115. PAZARTESİ PARAYI BELİRTİLEN HESABA YATIRIYORUM.SELAMLAR-DRİVER-

    YanıtlaSil
  116. habertürk de yargı ve hukumet hakkında oturum var mailla katılalım lütfen

    basinkulubu@haberturk.com

    YanıtlaSil
  117. hadi arkadaşlarlaptop önünde 10 20 mail gşiderse muhakaka sözü açar bu konuda

    YanıtlaSil
  118. ARKADAŞLAR TÜM BANKA HESAPLARIMIZ HACİZLİ.MAALSEF BİRDE HACİZLERLE UĞRAŞIYORUZ.ONUN İÇİN SİZLERDEN İSTİRHAMIMIZ BU KONUDA ÖZEN GÖSTERİNİZ. BİZE YARDIMCI OLUNUZ.

    YanıtlaSil
  119. ben bu metni yolladım

    AKP hukuk istiyor fakat kendisi uygulamıyor

    şöyleki

    Anayasamzızın 38-7 maddesi derki :
    "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz."

    fakat hukumet bu maddeyi bypas ederek hulle yaparak , karşılıksız çek sahiplerini uygulamamktadır, bunu yapma yöntemide şudur, yasadan dolayı hapis cezası vermemektedir, fakat karşılıksız çeke adli para cezası kesmektedir, ve adli para cezasını ödeyemeyene hapis cezası vermektedir,

    butun kanallarda karşılıksız çekten içerde olan kişi sayısı 2118 olarak yazılmakta fakat bu rakam çek yasaısna muhalefetten yatanların sayısıdrı, karşılıksız çeki yuzunden adli para cezası verilerek ödeyemeyip hapse giren kişi sayısı 65 bin civarı yakalamsı çıkıp kaçanlarda 500 binin üzerindedir,

    YanıtlaSil
  120. 114 de aynı metni bende gönderdim.

    YanıtlaSil
  121. Sevgili arkadaşlar kaderdaşlar panik yok biz ticaretle uğraşan 1tl 1000tl yapma kabiliyeti ve para kazanmayı biliyoruz burda şu çok ÖNEMLİ ARTIK BİZ BİR BİRLİK ALTINDA TOPLANDIK BİR ÇATIMIZ VAR bu çok önemli biz sayın jenardi emre MERSİNLİ HASAN ABİ myway ve diğer çok değerli arkadaşlarımız var biz bu vekillerden daha zeki ve akıllıyız nedenmi çünkü BİZ 1 TL 1000 TL YAPMA GİBİ ticari zekamız var ordakilerin çoğu siyasetçi babadan mirascı o yüzden onları biz nasıl avlayacağımızı çok iyi daha iyi öğrendik ve güç topladık sadece birlik olamadık onuda olacaz örgütlenecez şehir şehir ilçe ilçe köy köy biz onları YENERİZ BİZ BU ÜLKENİN EFENDİSİYİZ panik yok çalışmak zamanı dernek olma zamanı ve savaşı kazandık aslında ama son kez gövde gösterisiyle bu işi biz bitirecez biz çok büyüğüz ALLAHIM BİZİMLE adalet yerini bulacak ve çalışmaya devam panik yok heycan yapa bilirsiniz ama sakin arkadaşlar rahat olun alabildiğimizi alalım ve önümüze bakalım relaks olalım size tavsiyem artık sonun başlangıcındayız ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN MERSİNLİ HASAN ABİME SELAM EDERİM

    YanıtlaSil
  122. HAYDİ ARKADAŞLAR HABERTÜRKE MAİL YAĞDIRALIM, YİĞİT BULUT LAPTOPTAN SÜREKLİ OKUYOR,BAHSETMEK ZORUNDA KALSIN.-DRİVER-

    YanıtlaSil
  123. HABERTÜRKTE FATİH ALTAYLI VAR DÜRÜST BİR ADAMA BENZİYOR KANALDA GAZETENİN REKLAMINI YAPIYORDU BİZ ÇIKARIYORUZ TARAFSIZIZ DİYE EGER KONUNUN ÜZERİNE DÜŞERSE KAMUOYU BİZM HAKLI OLDUGUMUZU ANLAR SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN SADECE FİKRİMİ SÖYLÜYORUM İNSANIN SÖZÜNE DEGİL İŞİNE BAKILIR....

    YanıtlaSil
  124. bende güçümün yettiği kadarıyla göndereceğim.yeterki bu işkence bitsin artık. hangi gazete üzerinde düşünüyorsunuz ilan için

    YanıtlaSil
  125. BELGESİZ KONUŞMAM.KİMSE LÜTFEN NE OLDU DİYE SORMASIN.HERKESİN MAİLİNDE VEKİLLERİN TELEFONU VAR. AÇSIN BİRİNCİ AĞIZDAN SORSUN..ERTELEMEYE TAV OLANLAR GÖBEK ATABİLİR.AMA 2 YIL SONRA HEPBERABER YATACAZ..

    ŞİMDİ YAPILMASI GEREKEN BİR KAÇ HUSUS VAR.
    AKP İÇİNDE BİLE ÇELİŞEN BİR YASAYI, HALKIN ÖNÜNE GETİREN BİR ZİHNİYET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ..

    BURDAN; BEKİR BOZDAĞ
    NURETTİN CANİKLİ
    CEMİL ÇİÇEK
    MUSTAFA ELİTAŞ
    SALİH KAPUSUZ
    KADİR TİNGİROĞLU
    AHMET İYİMAYA
    SALİH ERDOĞAN
    YILMAZ TUNÇ
    VE BİZİM ALEHİMİZE DÜŞÜNEN TÜM TEFECİLERİN VEKİLLERİNİ KINADIĞIMI BELİRTMEK İSTİYORUM..

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR. PERŞEMBE GÜNÜ YASA GENEL KURULDA. ÇARŞAMBA GÜNÜ GAZETEYE İLAN VERECEĞİZ. 4/1 GAZETE İLANI 5 BİN LİRAYA MAL OLUYOR.AKP NİN ÇEK YASASINDAKİ TÜM İĞRENÇLİKLERİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERECEĞİZ.TABİ BU CASERETİ GÖSTERECEK GAZATE VARSA... AMA BUNU BAŞARMAMIZ LAZIM. KAMUOYU YARATIP ALTINA SİTEMİZİN ADINI KOYUCAZ. AV.RAHMİ OFLUOĞLU DA BİZE DESTEK VERİCEK. SON GÜN SALI..

    GAZATE İLANI İÇİN ANA SAYFADA BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ ANCAK SİZLER KATKIDA BULUNMAK İSTİYORSANIZ Kİ ARTIK BU İŞE DE YOK DEMEZSİNİZ ...
    NOT: HEDEFLENEN MİKTARA ULAŞILAMAZSA PARALARINIZ İADE EDİLECEKTİR.

    ASYA FİNANS KATILIM BANKASI
    İST-BAHÇELİEVLER ŞB/88
    HS:1880183
    ENES AKDEMİR

    YanıtlaSil
  126. GAZETE İLANIYLA;

    1; HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALIP KENDİ İÇİNDE BİLE ÇELİŞEN AKPLİLERE BİR GÖNDERME YAPACAK

    2. YARGITAY CEZA GENEL KURULUNA BİR HATIRLATMADA BULUNACAK

    3. SİTEMİZDEN VE BİRLİKTELİĞİMİZDEN TÜM ÇEK MAĞDURLARINA SESİMİZİ DUYURMUŞ OLUCAK

    4.CEZAEVİNDE YATAN KARDEŞLERİMİZİN TAHLİYE OLMADAN ÖNCE BİRBİRLERİ İLE İLETİŞİMİ SAĞLAYIP BİZİMLE TEMASA GEÇMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ...

    BÖLELİKLE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDİCEZ. LÜTFEN İLAN KONUSUNA HASSASİYET GÖSTERİNİZ. BURADA SİZİN 3-5 KURUŞUNUZA HELAL GETİRECEK KİMSE YOKTUR.3-5 KURUŞUNUZA TAMAH EDECEKTE KİMSE YOKTUR. HEDEFLENEN MEBLAYA ULAŞILAMAZSA GÖNDERDİĞİNİZ MEBLAĞLAR SİZLERE İADE EDİLECEKTİR. VAKTİMİZ ÇOK KISITLI.HERKESTEN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMASINI BEKLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  127. ARKADAŞLAR SİTENİN ÜST KÖŞESİNDE GAZETE SEÇİMİ VAR TIKLAYIN Kİ,GÖRELİM BAKALIM BİZ BURADA KAÇ KİŞİYİZ GÖRELİM.BU ÖNEMLİ.ŞU ANA KADAR 16 KİŞİ TIKLAMIŞ.YA BİZ 16 KİŞİMİYİZ
    ZOLA

    YanıtlaSil
  128. ARKADAŞLAR GAZETE İLANINDA SN.İYİMAYA NIN BASINA VERDİĞİ DEMECİN ÖZELLİKLE VURGULANMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM ( 01.01.2009 TARİHİ İLE ÇEK KANUNU ILGA OLMUŞTUR ).BİRDE ÇOK DEĞERLİ HUKUK HOCALARIMIZADA VERİLEN İLANDA DAHA ÖNCEKİ BEYANATLARI İLE ÇAĞRI YAPILMASI (SN.ADEM SÖZÜER GİBİ )NAÇİZANE GÖRÜŞÜMDÜR.SAYGILARIMLA
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  129. BİZ KAÇ KİŞİYİZ,HAYDİ GÖSTERİN KENDİNİZİ BARİ BİZ BİLELİM BİZİ...
    ZOLA

    YanıtlaSil
  130. YİĞİT BULUTA 10 MAİL ATTIM HALA KIVIRMADA KENDİLERİ
    BİZİM MAİLLERDEN ESER YOK HALA
    AYNEN ŞÖYLE YAZDIM.
    ORADA ATTIMI MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN ,HER ŞEYİ BİLEN YANINDAKİLERE SOR BAKALIM ;ÇEKE HAPİS CEZASI ANAYASANIN HANGİ MADDESİNE GİRİYOR.ŞAYET CEVAP VEREMEZLERSE BOŞA KONUŞMASINLAR.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  131. Arkadaşlar bizlere bu hali reva gören bankalara hesap acmayın.posta cek hesabı actırın parayı oraya yatıralım.gazete ilanını bizleri destekleyen gazetelere verin.

    YanıtlaSil
  132. Sayın yöneticiler;

    Gazete ilanına tam destekde benden. Ancak bir tanıdığınız yada yakınınız adına icra sorunu olmayan, bankamatikten kartsız para yatırma imkanı sağlayan bir banka olursa katılım dahada artar. Lütfen bunun için uğraşalım. Kestikleri para 4-5 liradır, en azından küçük rakamlarla katkı sağlamak isteyenler de katılabilsin buna.

    Çıkacak yasada anlaşılan şu galiba; alacaklıyla anlaşan ve bunu ibra edenler anlaştıkları süre ne olursa o kadar ödedikleri sürece özgür, anlaşmayanlar sadece 2 yıl. Bu da demektir ki 2 yıldan önce yeni bir düzenleme daha yapılıp bu yanlış uygulama ortadan kalkacaktır.

    Ve umarım ki bu yasa ile en az 2119 kişi içerden çıkar ve gerçek rakamın 2118 olmadığı görülür. Tabiki bunun üstündeki her rakam da bizim haklılığımızı ortaya koyacaktır.

    Gazete ilanında da emin olduğumuz gerçek rakamlar paylaşılmalı ki haksız duruma düşmeyelim.

    Çıkacak bu yasa için her ne kadar istediğimiz tam bu olmasa da yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Sonuna kadar arkanızdayım. Dediklerinizi harfiyen uyguladım hatta kendimden de kattım çünkü bu mücadele hepimizin.

    Gazete ilanı için az demeyin kaç lira olursa olsun katılın. Mümkün olan en yüksek miktarda katılın lütfen...

    Herkese iyi geceler diliyorum...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  133. Degerli arkadaşlar.Burada yapılmak istenen iki şey olabilir.
    1)Alacaklı tarafın şu an sahip olmadığı
    ;davadan geçici olarak vaz geçme ve ödeme yapılmazsa şikayete devam etme hakkının verilmesi.
    2)Alacaklıyı muhattap almaksızın verilen sürede borcunu ödeyeceğine dair yazılı beyan veya taahhütte bulunması.
    Yazılı beyanda bulunması demek hiç mühim birşey değil.Ancak taahhütte bulunup bu taahhüdün ihlal edilmesi 45 gün ila 90 gün arası hapis cezası demek.
    Fakat böyle zor bir durumda verilen taahhüdün nekadar geçerli olacağı da yine yargıçların sütüne kalmış bir olaydır.Yani başka bir deyişle eve hacize gelen memurlara ve avukatlara verilen taahütlerin geçerli olmadığı konusunda yargıtayın vermiş olduğu kararlar olduğu duyumunu almıştım.Burada esas olan taahhidü veren insanın bu taahhüdü vermek zorunda olduğumu yoksa mevcut ekonomik yapısına göre baskı altında olmadan taahhüt ettiğimidir.
    Netice itibari ile şu an mevcut duyumlar her iki hususada uygundur.Sadece şunun farkında olmamız gerek,biz borçlular zaten anlaşabilecek konumdayız.Fakat alacaklılar bu anlaşmaya itafen şikayeti geri almaları durumunda yeniden şikayetçi olamazlar.Bu da anlaşma ve anlaşmaya itimat noktasında ciddi bir sıkıntı oluşturmakta.
    Şimdi bu yarım akıllı hükümetin ne planladığını anlamak çok zor.Eğer baskılardan kurtulmak adına borçluları avutmak için sadece alacaklıya tekrar şikayet hakkı tanıyorlarsa bu bizim için hiçbirşey ifade etmez.Yok eğer gerçekten mevcut haksızlığa bir orta yol bulmaya çalışıyorlarsa,o zaman da bizleri alacaklıyla muhattap etmeksizin,belki savcılıklara veya mahkemelere verilecek borcumuzu ödeyeceğimizi belirten dilekçelerle hapisteki kişilerin salıverilmesi,görülmekte olan davaların dondurulması,aranmaların kaldırılması mümkün olabilecektir.
    Devam edecek...

    YanıtlaSil
  134. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ELBETTEKİ GAZETE İLANI VERİLİRKEN, AMACIMIZ; AKP'Yİ KARŞIMIZA ALMAK OLMAYACAKTIR. SESİMİZİ; YASAL YOLLARLA DUYURUP, 2YIL ERTELEMENİN; HAPİSTEN ÇIKANLAR İÇİN ÇOKTA BİR KAZANIM OLMADIĞINI BELİRTİP, 31.12.2008 DEN SONRASI İÇİN YASAL BOŞLUKTAN, HAKLI OLARAK YARARLANMANIN YOLLARINA VE MÜMKÜNSE; ADLİ PARA CEZALARINDA HAPSİN KALKMASI İÇİN, ORTA YOL İZLENEREK, BİR İLAN VERİLECEKTİR KANISINDAYIM. ZATEN DİKKAT EDERSENİZ; CÜNEYT HOCAM, BU TÜRDEN BİR VURGULAMAYI BELİRTMİŞTİR. BİZİM AMACIMIZ; BİRİLERİNİ KARŞIMIZA ALMAK DEĞİLDİR. YASAL SINIRLAR İÇİNDE; DERDİMİZİ ANLATMAK VE KAMUOYU OLUŞTURMAKTIR AMACIMIZ. ZATEN; BU İLANDA, NE; HERHANGİ BİR PARTİYE ÖVGÜ OLMALIDIR, NEDE; KARALAMA. BU TÜRDEN ÇALIŞMALARIMIZI; BAŞKACA YOLLARDAN, GÜNLERDİR AYLARDIR ZATEN YAPMAKTAYIZ. DÜŞÜNÜP TAŞINIP; EN GÜZEL CÜMLELERLE, SÖZ KONUSU GAZETE İLANINDA, HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAMIZI, KAMUOYUNA ANLATMALIYIZ BENCE. ELBETTEKİ; MÜMKÜN OLDUĞUNCA, TÜM ARKADAŞLARIMIZIN KATILIMLARIYLA. ÖZELLİKLEDE; İLANIN ÇIKTIĞI GAZETEYİ O GÜN HEPİMİZ FAZLASIYLA ALMALIYIZ, ALDIRMALIYIZ VE O GÜN O İLANI, MÜMKÜN OLDUĞUNCA; HERKESE OKUTTURABİLMELİYİZ. ELBETTEKİ; BU BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM, DİĞER TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMIN, GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYARIM VE DUYMAKTAYIM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; EN DERİN SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  135. Bumuydu çıkaracağınız çek yasası Yeter artık ya 2 çocuğum var onlarda olmasa kafama sıkıp intar edecem bıktım bu şekilde yaşamaktan ne hayattan nede gelecekten bi umudum kalmadı ölüm bi kurtuluış diyorum sabıka damgasını yemişiz devlet iş vermez ikamet yok çocuğum okula gidemez borcumu ödeyecek gücüm olsa zaten ceza evine girmezdim onları emanet edecek birini bulursam eğer düşünmeden hayatıma son verecem bitsin bu zulüm artık

    YanıtlaSil
  136. Sayın yöneticiler;

    Gazete ilanına tam destekde benden. Ancak bir tanıdığınız yada yakınınız adına icra sorunu olmayan, bankamatikten kartsız para yatırma imkanı sağlayan bir banka olursa katılım dahada artar. Lütfen bunun için uğraşalım. Kestikleri para 4-5 liradır, en azından küçük rakamlarla katkı sağlamak isteyenler de katılabilsin buna.

    Çıkacak yasada anlaşılan şu galiba; alacaklıyla anlaşan ve bunu ibra edenler anlaştıkları süre ne olursa o kadar ödedikleri sürece özgür, anlaşmayanlar sadece 2 yıl. Bu da demektir ki 2 yıldan önce yeni bir düzenleme daha yapılıp bu yanlış uygulama ortadan kalkacaktır.

    Ve umarım ki bu yasa ile en az 2119 kişi içerden çıkar ve gerçek rakamın 2118 olmadığı görülür. Tabiki bunun üstündeki her rakam da bizim haklılığımızı ortaya koyacaktır.

    Gazete ilanında da emin olduğumuz gerçek rakamlar paylaşılmalı ki haksız duruma düşmeyelim.

    Çıkacak bu yasa için her ne kadar istediğimiz tam bu olmasa da yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Sonuna kadar arkanızdayım. Dediklerinizi harfiyen uyguladım hatta kendimden de kattım çünkü bu mücadele hepimizin.

    Gazete ilanı için az demeyin kaç lira olursa olsun katılın. Mümkün olan en yüksek miktarda katılın lütfen...

    Herkese iyi geceler diliyorum...

    Cinocan

    YanıtlaSil