Taahhüdü ihlal Mağduru Bu Bayram da Evine Gidemiyor

Banka kredi borcu, kredi kartı borcu, dava sorgulama, dava öğrenme, açılmış mahkeme öğrenme, dava sonucu, bireysel kredi kredi kartı banka borcuna hapis
Akıl kabiliyetini yitirdiğimiz bu ülkede, başarılı ekonomi palavrası içinde birileri sahte hayallerle caka satarken, ‘hayaldi gerçek oldu’ sloganı gölgesinde milleti felaketin eşiğine getirdi.

Ülkede, aileleriyle birlikte bankaların ağına düşen 1 milyon kişiye yakın taahhüdü ihlal mağduru bu bayram da evlerine gidemezken, döviz kredisi mağdurları bankaların insafına terk edilmişken, insanlar gırtlağına kadar borca batmışken, 10 milyonu aşkın insan yeşil karta bağlanmış, 13 milyona yakın kişi yatağa aç girerken, bu ülkeyi yönetenlerin nutuk atmaya hakkı olamaz.

Kimse kısa vadeli borç rekor kırıp 130 milyar dolar sınırını aşmışken, icralık gayrimenkullerde patlama yaşanmışken, iflas etmiş Avrupa ile kendini kıyaslayıp başarı hikâyesi yazmaya kalkmasın.

Zaten ümidini AB’nin gerçekleşmeyecek, kısmî gerçekleşse de bize faydası olmayacak parasal genişlemesine dayandıran, ABD’nin faiz artırımına geç gitmesi için dua eden bir ekonominin, bu mukayesiyi yapması kadar anlamsız bir durum olamaz.

Sadece bu bile saçma sapan hayaller kuranların, kendisini dev aynasında görenlerin, düşler diyarında gezdiğinin kanıtı değil mi?

Ülkede son 6 ayda icralık hale gelen gayrimenkullerin artış hızının açılımına bakın. El konulan gayrimenkullerin yüzde 34,5’u bağ, bahçe, zeytin ve fındık tarlalarına ait. Yüzde 32,2’si işyeri ve yüzde 30’luk artışta da başlık fabrikalar. Hangi ekonomiden ve nasıl bir başarıdan bahsediyorsunuz?

Bir ülkede açılan işyerinin yarısı kadar işyeri kapanıyorsa ve o ülkede işyeri açmak kolay, kapatmak bir cehennem işkencesi ise neyi anlatıyorsunuz? Şişirmişler ekonomiyi sanal dünyalarında, varlık balonları ve sıcak para ile sürüklemeye çalışıyorlar.

Son gelen rakamlar burada da alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. Türkiye tahvil üzerinden 2014’te en çok borçlanan üçüncü ülke durumunda. Ve her şey bir saatli bombanın ucunda. ABD ne zaman faiz artıracak? Eğer bu kadar güçsüz bir ilmiğe bağlandıysanız, konuşmaya hakkınız olamaz.

"Hayaldi gerçek oldu" iktidarının devraldığında hane halkının borç içindeki payı yüzde 4 iken, bugün yüzde 60’lara ulaştı. Ve bu gerçekleşirken tüketim ekonomisi ve sıcak paraya dayandırılan çarpık bir büyüme, finans kesiminin kanunları çiğnemesine göz yuman bir iktidar baştaydı.

İki gün öncesine kadar ülkeyi ortaklarıyla birlikte her türlü kumpasın içine itenlerin, siyaseten ve ekonomik olarak ülkeyi açmazlara sürükleyenlerin, bugün kendi arasında soruşturma kavgası yapması yeterli mi? Yoksa gerçekten herkesin hesap mı vermesi gerekiyor?

Başbakan Erdoğan gruptaki son konuşmasını yapmış. Nereye Sayın Başbakan? Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna konu iddialardan bahsetmiyorum. Bu ülkeyi 12 senede getirdiğiniz bu felaket noktasının, patlaması kaçınılmaz saatli bombanın üstüne oturtmanın hesabını vermeden nereye?

Çetin Ünsalan
cetinunsalan@yahoo.com


24 yorum:

  1. Merhaba Cüneyt Bey, Öncelikle şimdiden vereceğiniz cevaplar için
    teşekkür ederim. Babamın 3 bankaya yüklü miktarda kredi kartı borcu var 1 bankaya da bireysel kredi borcu var 10 bin tl civarında 2 aydan beri ödeme yapılmıyor evimize kağıt geliyor içinde 30 gün içinde ödememizi istiyorlar . Evimiz kira babamın üstünde mal varlığı yok . Bu durumda oturduğumuz evin eşyalarına haciz gelir mi . Teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  2. Evinizde çok lüks eşyalara haciz gelebilir yoksa beyaz eşya bilgisayar televizton oturma guruplarına haciz söz konusu değil, icra müdürlüğü evde lüks ve değerli eşyaların olup olmadığının tesbiti için eve gelip tespit yapabilirler

    YanıtlaSil
  3. merhaba cüneyt bey bir üniversite ögrencisiyim k kartima borcum var ve ilk kez bu ay asgarisini ödüyemiyecegim acaba ilk aydan ne gibi yaptirimlar uygulanır uykularım kaciyo lütfen bir yol gösterin

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    ilk etapta bir şey olmaz, yasal takibe geçmeleri için üst üste 3 kez asgari ödeme yapmamanız gerekiyor. yasal takipten kasıt icra müdürlüğüne yapılan başvurudur, yoksa kredi kartı borcunu ödemediniz diye hapis vs söz konusu değil, varsa üstüne kayıtlı ev araba vs bunlara ilişkin takipler söz konusu üstünüze kayıtlı bir şey yoksa uykuların kaçmasına da bir neden yok, ülkenin yarısı neredeyse bankalara borçlu ve icra takibine düşmüş

    YanıtlaSil
  5. Cüneyt bey cevabınız için şimdiden cok teşekkürler.Ödeyemediğimiz kredi kartı borcu bireysel kredi ve konut kredimiz var .Elimizden geldiğince mutlaka ödemelerinin asgarilerini yapıyoruz ama elimize para geçtiği sürece .İşlerimiz kötüye gitti bu yüzden ödemelerde sıkıntılar yaşamaktayız bu seneye kadar öyle sıkıntılar hiç yaşamamıştık ne olduğunuda bilmiyordukk açıkçası hayat kime ne zaman ne getirip ne götüreceği belli olmuyor malaesef .Gerçekten cok umutsuz ve bunalmış durumdayız eşimle.tek korkumuz kredisini ödemeye çalıştığımız bir evimiz var ve bunu kaybetmek istemiyoruz.Diğer bankalar sürekli arayarak ödeme yapmamız gerektiğini yasal işlem başlatacaklarını söyleyip bunaltıyorlar.Hemen ödeme durumumuzun imkansız olduğunu elimize para geçtikçe ödeyebileceğimizi söylemeye çalışıyoruz ama yasal işlemler bunun sonucunda hacizeler geleceği bizi cok korkutuyor .Bazı bankalarla konuşup yeni yapılandırmalar yapıldı .Borçlar eşimin adına krediyle aldığımzıevde eşimin adına haciz gelirmi evi kybedermiyiz ,diğer borçlarımız içinde nasıl bir yol izlememizi tavsiye ederisiniz cok teşekkürlerr...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, tek ev aile konutu sayılır ve haczi yasaktır bunun tek istisnası konut kredisi aldığınız bankaya, bu konutla ilgili kredileri ödememeniz durumunda, banka bu konuta yaptırım uygulayabilir. bunun amacı suistimalleri önlemektir.

    Bunun dışında aile konutunun haczedilip el konulması söz konusu değil, konut çok değerli bir konutsa aynı çevrede değeri düşük bir başka konut alınıp değerli konut haczedilebilir. Tapu dairesine giderek meskenin, aile konutu olduğuna dair şerh bıraktırmanızda fayda var

    YanıtlaSil
  7. Cüneyt bey ,krediyi aldığımız bankanın konuta yaptırımları neler olabilir? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Selamün aleyküm abi öncelikle vereceğiniz cevaba şimdiden teşekkür ederim vermezseniz de canininz sağolsun ama abi benim için çok önemli bu cevap.kisaca anlatyim hemen abi benim 15bin lira borcum var odeyemiyorum artık imkansız issizim evde zaten doğru düzgün bişey yok haciz gelse ne alacak abi alacak bişey bulamayınca hapis cezası olur mu eğer olmassa nolur banka illa bu parayı alcak bi açıklar san abi allah rızası için

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim allah sizden razı olsun

    YanıtlaSil
  10. bankadan daha sağlam derken nasıl bir kişi bulabilirim

    YanıtlaSil
  11. merhaba ben mehmet u. bende size birşey danışmak istiyorum. benim hiç kullanmadığım bir ekkartım var bu ekkartın ana kartı borçludur.ancak ben bu ekkartı hiç kullanmadım. bu ekkart benim önüme hep engel çıkarıyor. bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  12. iyi günler Cüneyt bey benım 4 bankaya yaklaşık 80 bın tl borcum var işten çıkarılınca tazmınatımla bır iş yerı açtım sonuçta bu borçları ödemem lazımdı işyerimi işsizlik parası alayım dıye eşimin uzerıne yaptım 14/12/2013 te o zamandan beri eşimin üzerne sayın cuneyt bey size sorum su olacak acaba benım borçlarımdan dolayı eşimin uzerıne kayıtlı olan iş yerıne hacız gelırmı (işyerımız ufak bir büfe bakkal tarzında )su an karnımızı zor doyuruyoruz bır de o gıderse aç kalıcaz bu konuda bir yol gösterırsenız bana ve aileme cok yardımcı olmuş olacaksınız saygılar iyi çalışmalar Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. 3 gün içinde 8 ayrı bankadan toplam tahmini 300 bin ağbimin damadı için 17 gün sonra tamamını kapatacağım sözü ve 300 bin liralık eft talimatı ve sözleşmeleri yapıp, bankadan ödeme talimatı verdim ve benim üzerime usulen teminat olarak aldığını söylediği aracın da ödemesinin olmamasının ardından dolandırıldım diyerek Savcılığa ve Emniyete şikayette bulundum ama krediler benim üzerime olduğu için bankalar sürekli beni arıyor.
    Bu arada oğlumun adına olan aracı da, nasılsa BMW leri alıyoruz diye sattırmış ve sözleşme taahhüdünü bozduğu için bankalardan parasını alamadığını ve inşaatlarının durduğunu ve kepçelere verilmek üzere diyerek benim maaş ve kredi kartımı da alarak 3 ay boyunca maaşımı Atm den çekmiş ve 13 bin gibi de beni bu şekilde de dolandırmıştır.
    Hatta yarım kalan malulen emeklilik işlemlerini de tamamladığını yazımın yolda olduğunu tarih ve tahsis no suna kadar söyledikten sonra ben de işyerime emekli olacağım dediğimden yerime 2 eleman alınmış ve emekli kağıdın gelmiş müdürünle konuştum dedikten sonra da işyeriyle görüşmem sonunda emeklilik konusunda da dolandırıldığım ve bu işlemleri yapabilmek adına da mecburen 4 ay ücretsiz izin almış olduğumdan yine zarara uğramış bulunmaktayım.
    Eşimin araç kredisini de internet üzerinden ödediğini söyleyerek 2 ay emekli maaşı da çekilip işyerinde kullanılmış ve eve gelen tebligattan sonra da bu durum anlaşılmıştır.
    Bunun gibi bir dizi senaryodan sonra şimdi çözüm arama içerisindeyiz.
    Bu durumda işime devam etsem, çektiğim kredilerden biri maaş aldığım bankadan olduğundan, 3 ay boyunca banka bu krediyi tahsil etti ve diğer 7 banka da İcra yoluyla 1/4 ünü haczederse benim elime 3 yıllığına çekildiği için sadece 50 lira kalacak,
    Ya da diğer bankaların İcra kesintisi daha önce olacağı için maaş aldığım banka kesinti yapamazmı?
    Yarıda kalan malulen emeklilik için evraklarıma devam ediyorum.
    Eğer emekli edilirsem ya da çalışmazsam bu durumda ne olur?
    Hapis yoluyla bunun cezası ya da denetimli serbestlik gibi günde birkaç saat çalıştırılma ile bunun ödettirilmesi yoluna gidilebilir mi?
    Bu durumda sağlığım pek iyi değil ama böyle bile olsa işime gitmeyi tercih edebilirim.
    Bu sene üniversite tahsili yapacak bir oğlum var ve onun geleceğini daha fazla karartamam.
    Ne yapacağım ve bundan sonra neler yaşayacağım bilemiyorum.
    Çok uzun bir süreç ve kandırmacalar dizisi şeklinde bunları aylarca yasadığımdan ancak bu kadar kısaltabildim, kusura bakmayın ve biliyorum ki bu kadar da aptal olunmaz diyeceksiniz.
    Bende bu olayları duyunca böyle düşünüyordum ama yaşamayan bilemez çok iyi oyuncu ve de yakınımız olunca insan bilemiyormuş demekki.
    Çok üzgünüm, yol gösteren olursa çok sevinirim.
    Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın diyorum...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Benim bir bankaya 9 bin tl borcum vardı yapılandırdılar 11,500 tl yaptılar 2 taksit ödedim ama işlerimin kötüye gitmesinden dolayı ve şuanda çalışmadığımdan yeniden 2\'nci taksitlendirme istedim yaptılar. ilk taksitİ mayıs ayında başladı ve ödedim 800 tl kadar haziran ayında ödeyemedim temmuzda ise ödedim.E devletten bilgilerimi kontrol ederken Ağustos ayının 4ünde bana icra takibi başlatıldığını gördüm.Bankayı aradığımda 1 taksit gecikmeniz olmuş bu yüzden verdik diyolar.Ama onlarada söyledim 3 ay geçmeden verilmemesi lazım değilmi ? Bankadaki görevliye bu soruyu sorduğumda 2nci taksitlendirmede 1 gün bile geciksen icraya verilirsin dedi.Bundan ziyade Ayrıca bana icraya verileceğine dair bir ihtarda gelmedi.Şuan borcum oldu 16 bin küsürat tl ve bunu ödeyecek gücüm yok.Üstüme tapuda kayıtlı bir malım yok icraya gelselerde alabilecekleri birşeyde yok ama ben dürüst bir vatandaş olarak borcum neyse ödemek istiyorum.Bankayı aradığımda 5 bin tl peşin istiyolar gerisi ise taahhütlü olarak ancak taksit yaparız diyorlar.Bir taksit geciktirmem halinde 3 ay cezası olduğunu biliyorum .Zaten 5 bin tl ödeyecek gücüm olsaydı haziran ayının taksidini yatırırdım bana kolaylık gösterecek hiçbir şey yapmadılar.Zor durumdayım icra dairesine 3 ay dolmadan borcumu ödeyemedim diye icraya verdiler itirazda bulunsam bir sonuç alırmıyım.Bu durumda ben ne yapabilirim.Uykularım kaçıyor .Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. sayın fatih hasırcı kardeşim benim annem esnaf geçen gün babamın borcu yüzünden dükkana gelmişller avukatlar annemi bi şekilde kandırmışlar ve babama kefil etmişler ve demişlerki bunu ödemezzseniz dükkana ve eve haciz gelir eşyalarınızı alırız demişler benim annemin okuma yazması yok ve başka geçim kaynagımızda yok 4kardeşiz ve hepimiz okuyoruz dükkanda annemin oldugu için annem mal beyanında mı?bulunmuş oluyor nasıl olcak bu iş açıklayabilirmisiniz lütfen

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Cuneyt bey.. Oncelikle tesekkur ederim cevap verirseniz cok sevinirim... Babamin 9-10 bankaya en azindan bi 150 milyar civarinda borcu var. Ve bu 20 yilin borcu. Kredi karti borclarida var ve abam 1.000 TL civarinda maas aliyor. Evimize o giriyor ama onu da goremeden borclara gidiyor. Kisa bir zaman once zor da olsa babam idare ediyordu evimizi borclari, ma artik yapamiyor. Paramiz yok ve bankalardaki limitlerimizde dolmus durumda. Babamin uzerine ev arsa araba vb. seyler yok fakat surekli ariyorlar bankacilar. Ve bir tanesi mesaj atmis ve hakkinizda yasal islem baslatilmistir diyor. Bu ne anlama geliyor? Herhangi hapis soz konusu mu? Ve evimize haciz gelir mi? Gelirse hangi esyalara gelir? Cep telefonu tablet vb esyalar dahil midir? Cunku evimizde para edecek sadece telefonlarimiz var ayriyetten bi tane apple tabletimiz var bunlara da gelir mi? LUTFEN CEVAP VERUN SIZIN ICIN FAZLA OLMASADA BIZIM ICIN COK ONEMLI.. Saygilar..

    YanıtlaSil
  17. Mrb Cüneyt bey soruna cevap verirseniz çok sevinirim babamın kredi kartları yüzünden hacizlik duruma geldi emekli sinin tamamı çektiği ihtiyaç kedisine gidiyor 2.5 sene daha emeklisi kredilere kesilecek acaba kredi kartları yüzünden annemin üzerine olan eve haciz gelirmi yoksa çektiği ihtiyaç kredisi bitince emeklisi icradan dolayı maaşının bi kısmına el konurmu. Annem babamın bu borçları yüzünden intihar etçeğini söylüyo evin elinden gidiceğini zannediyor babamın bu borçları annenin üzerine olan bu evi kaybetmesine sebebi olurmuş lütfen cevap verirseniz bende annemi ona göre bilgilendireyim

    YanıtlaSil
  18. cüneyt bey bankalara borcum var ben yeşil kartlıyım hç bişeyim yok ailemde sahip çıkmıyor ama ikametim abimin evi gözkyo icraya gelcez vercez diye bankalar arıyo msj atyo abimlere icraanın gtmesini nasıl engellerim yardım edin ltfen saolun şimdiden

    YanıtlaSil
  19. Azmi Müşerref Açıkgöz26 Ağustos 2014 22:15

    Arkadşlar destek verin bunun sırf twitter actım

    YanıtlaSil
  20. selam.Cüneyt bey digitürk faturalarımı ödeyemediğimden dolayı 2012 yılında eve tebligat geldi.ben bunuda ödeyemediğim için avukatlık bürosu bana digitürkün tsmfye devredildiğini doğal olarak devlet alacağı olduğunu ve taahhüdü ihlalden kesinleşmiş 6 y hapis cezamın bulunduğunu ve tc kimlik numaramın emniyete gönderildiğini söylediler. ben ödeme için uzlaşmaya çalıştıkça bana hakaretler edip 765tllik borcu 5.184 tlye çıkartttıklarını söylediler.digitürk kullanırkn imzaladığım sözleşme taahhütmüdür? yetim aylığımdan başka gelirim yok ve bana her mesaj geldiğinde panik atak hastalığım tekrarlıyor.psikolojim iyice bozuldu ne yapmalıyım ??

    YanıtlaSil
  21. Sizi kandırıyorlar inanmayın bu tür şeylere, Bu konuda o kadar yazılıyor çiziliyor hiç mi okumadınız?, bunlar bir nevi dolandırıcı ne demek TC emniyete gönderildi ve sizde bunlara inanıyorsunuz!!

    YanıtlaSil
  22. yokmu arttıran, bu nasıl adalet?? 30,bi̇n türk asker ve vatandaşi öldüren pkk,lilari yakaladinizmi? failleri nerde??

    dağdan i̇nenleri̇n alninda suçsuzmu yaziyorda, suçsuz görüyorsunuz,

    ceza evleri̇nde bi̇nlerce suçsuz kader mahkumu var,

    teröri̇sti̇,sevi̇ndi̇ri̇yor,ev,iş,kredi,veriyorsun,,

    ama kader mahkumunun öksüz kalan çocuğunu öteki̇leşti̇ri̇yorsun,

    peki̇ öteki̇leşti̇rdi̇ği̇n öksüz ne olacak? genel af i̇sti̇yoruz.

    YanıtlaSil
  23. sayın cumhur başkanım, pkk,lı teröriste, ev, iş, kredi, ve serbestlik aklama, bu nasıl adalet?? 30,bi̇n türk asker ve vatandaşi öldüren pkk,lilari yakaladinizmi? failleri nerde?
    dağdan i̇nenleri̇n alninda suçsuzmu yaziyorda, suçsuz görüyorsunuz,
    ceza evleri̇nde bi̇nlerce masum kader mahkumu var, ailesi perme perişan olmuş.
    teröri̇sti̇,sevi̇ndi̇ri̇yor,ev,iş,kredi,veriyorsun,,
    ama kader mahkumunun öksüz kalan çocuğunu öteki̇leşti̇ri̇yorsun,
    peki̇ öteki̇leşti̇rdi̇ği̇n öksüz ne olacak? kader mahkumlarınada bir şans tanınması gerekir,
    genel af i̇sti̇yoruz. saygılarımla.

    YanıtlaSil
  24. Bu yaz evlenicktik askerlik parasizlik issizlik derken 5 senedir nisanlimi bekliyorum 7 yil once karismis oldugu dava kamu davasina donusunce 7 yil sonra hepis cezasi aldi 4 yil indirilince falan 2 yila dusuyo diyolar ben bankaciyim nisanlim muhasebeci bizler normal isinde gucunde vatana millete faydali insanlariz basbakanimiz sayin recep tayyip erdogan zamaninda mahkumiyeti siz yasadiniz bizi en iyi sizler anlarsiniz Allah rızası icin af çıksın bayramdan önce ne olur yalvarıŕım cocuklar bu bayramida babasiz analar evlatsiz eşler kocasiz geçirmesin ne olur 1 haftadir ağzima su dışinda bisey sokmadim yemiyorum icmiyorum o orda biz dışarda perişanız Allah rizasi icin duyun sesimizi

    YanıtlaSil