Ticaret Hakimini Mesai Arkadaşları Kurtardı!

Taahhüdü ihlal, cep telefonu borcu eve haciz, turkcell, avea, telsim borcu icra işlemi, avukatCep telefonu faturası yüksek gelen Yargıtay Hakimi itiraz davası açtı. Dava devam ederken hakimin evine ve aracına haciz konuldu.

GSM şirketi ile mahkemelik olan Yargıtay Hakimini haklı bulan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçesinde sosyolojik bir tespitte bulundu. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, GSM şirketleri ile ilgili bu tür şikayetlere sıkça karşılaşılmaktadır. "Bir yargıtay ticaret Hakiminin dahi, baş edememesi karşısında, hukukçu olmayan vatandaşların durumunun çok vahim olduğunu düşünmemek mümkün değildir" denildi.

Söz konusu dava, Yargıtay Hakiminin, cep telefonu faturasına itiraz etmesiyle başladı. Borcuyla ilgili GSM faturasının itiraz etmediği miktarını banka havalesi ile ödedi. Bu arada GSM şirketi hattı görüşmelere kapatınca Yargıtay Hakimi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu ve İtirazı kısmen kabul edilen Yargıtay hakimi, Ankara Tüketici Mahkemesinde dava açtı. Hukuki süreç tamamlanmadan, GSM firmasının avukatı icra takibi başlattı ve hakimin aracına haciz koydurttu, ardından da evine hacze gitti. Bu olay üzerine Yargıtay Hakimi, GSM avukatı hakkında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

GSM avukatı hakkında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle açılan dava Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi GSM Avukatını, Hukuki süreç tamamlanmadan, şikayetçi aleyhine icra takibi başlatarak aracına haciz koydurduğu, GSM faturasının itiraz edilmeyen kısmına ilişkin borç ödendiği halde evine hacze gidilmesini hukuka aykırı bularak 5 ay hapse mahkum etti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında sosyolojik bir tespit yaparak, "GSM firmalarıyla ilgili bu tip şikayetlerle devamlı karşılaşılmaktadır. Bir ticaret hukukçusunun dahi baş edememesi karşısında, hukukçu olmayan vatandaşların durumunun daha acı olduğunu düşünmemek mümkün değildir" denildi.

Ticaret hakimini mesai arkadaşları kurtardı!, peki vatandaşı kim kurtaracak?

İcra dairelerindeki dosyaların neredeyse %80'i 1.000 TL altında ki telefon dosyalarından oluşuyor. Telefonunuza aynı GSM şirketinin icra takiplerini yapan değişik bürolardan sürekli olarak "Sayın..... (ilginiz olmayan bir numara) telefonun ödenmeyen faturalarında dolayı hakkınızda icra takibi yapılacaktır" biçiminde taciz mesajları gelmeye başlar. İlgili büroların telefonlarını aradığınızda dakikalarca muhatap bulamazsınız.

Büro sahibi avukatla görüşmeniz kesinlikle mümkün değildir. Mesajlar gelmeye devam eder ve ararsınız uzun konuşmaların sonunda telefondaki takip elemanı "beyefendi bu kadar uğraşacağınıza ödeyin kurtulun topu topu 400 Lira, ödeme yaparsanız avukatlık ücretinde indirim yaparız" der.

Avukatlık bürosu icra takibi yok der ama "avukatlık ücreti" ister, ilgisi olmayan kişilerden tahsilat yapmak ister, ilgili ilgisiz kişilerde yasada tanımı olmayan "oraya geliriz şöyle böyle yaparız, hapsinizi isteriz, çilingirle evinize gireriz" diye mektup yazar. Bu mektubu alan yaşlısı, bilmezi paniğe kapılır.

Bu tür dolandırıcılık olaylarına Türk Yargı Teşkilatı, Hukuki İhtilaf olarak kabul gördüğünden dolandırıcılar istedikleri gibi at koştururlar, 100 Vatandaştan 1'i yasal haklarını aradığı için de keyfe keder takılırlar.

Isparta İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, GBT sorgulaması hakkında bir basın açıklaması yapar. GBT uygulaması kapsamında vatandaşların mağdur edilmediğini, son bir yılda 297 bin 547 şüpheli şahsın sorgulamasının yapıldığını ve bu şahıslardan 2 bin 085'inin çeşitli suçlardan arandığının tespit edildiğini ve yakalandığını söyler. Şüphelilerden 1.114'ünün borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan (Taahhüdü İhlal), 283'ünün hırsızlık, 23'ünün adam öldürme, 37'sinin fuhuş, 74'ünün uyuşturucu, 537'sinin yaralama ve 17'sinin de yağmadan dolayı yakalandığını belirtir.

Taahhüdü ihlal suçundan dolayı yakalananlar, diğer suçlardan yakalananların toplamından iki kat fazladır. Taahhüdü ihlal suçlamasıyla yakalananlar doğrudan cezaevine gönderilirken. Hırsızlık, yaralama, uyuşturucu gibi diğer suçlardan yakalananların denetimli serbestlik, erteleme gibi bu suç türlerine tanınan hak kapsamında salıverildiğini tahmin etmekte çok zor değil.

Bankalar vatandaşı yasal bir şekilde soyar, GSM şirketleri dolandırıcılık yapar bu dolandırıcılığa da İcra dairelerini alet eder. Arsız memurlar yargılanmayacağını bildiği için vatandaşa "git istediğin yere şikayet et" der. Adalet ise icracıların ortaya koyacağı bir olgu olduğu için, sadece meslektaş lehine karar çıkar.

Adil olmayan bir toplumdan adil yargıçlar çıkması bir mucizedir.


836 yorum:

  1. bu memlekette hırsız 5 ay yaralama yapan 1 sene esrar satan 8 ay eroyin kokoin satan 4 yıl terorist hiç yatmadan pişmanlık yasası çıkıyo piyasada geziyo çek ödeyemeyen hayırlı vatandaş çeza evlerinde 5 yıla kadar sürünüyo sözü geçen adaet nerde acaba

    YanıtlaSil
  2. Bunları yapanlarla bunları yapmalarına müsama gösterenlerle aynı İNSAN sıfatını taşımaktan utanıyorum allah belalarını versin

    YanıtlaSil
  3. Sayın Meslektaşlarım;
    Denizli'nin bir ilçesinde bir yargıç bir dosyada "İ.İ.K 340. maddesi uyarınca Taahhüdü ihlal suçundan sanığın 3 gün tazyik hapsi ile cezalandırılmasına" karar verdi.
    Şu anda elimde gerekçeli karar yok. Alacaklı/şikayetçi vekili olarak itiraz etmeye hazırlanıyorum. Hakime genel uygulamanın 3 ay olduğunu, İİK 340'da 3 aydan daha az bir süre ile cezalandırılabileceğine ilişkin bir yorum getirilemeyeceğini söylememe karşın, kendisi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kararlarının onandığını söyledi...
    Buna ilişkin bir karar bulmaya çalışıyorum. Sonuçta bu durumda olan tek ben değilimdir diye düşünüyorum. Ayrıca itiraz dilekçemdeki gerekçeleri hazırlarken görüş ve yorumlarınızdan yararlanmayı umuyorum. bunu yazan denızlide bır avukat :))

    YanıtlaSil
  4. 16.02.2012 TARİHİNDE şirketimi devrettim. Devretmeden önce ileri tarihli çek yazmıştım. Çeklere mahsuben mallar devir tarihinden sonra geldi. Malları iade etmesi için yeni şirket müdürüyle görüştüm. Malların bir kısmını iade etti.Kalan kısmını ödeyebileceğini sanmıyorum. Birde fabrikanın biri benim müdür iken imzaladığım çeklerin üzerine yeni müdürün de imzasını attırmışlar. Sorumluluğum ne olur. İlgilenirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. ben 8500 tahüt ettim hakkımda hapis cıkmış bana dedilerki ifaden var gittim ifade vermeye tutuklandım borclu olduğum kişiyi aradım muhatabın ben değil avukatdedi avukatı aradım avukatta 21500 istedi benim tahüt ettiğim borc 11500 yani asıl borc 8500 ama faizinle 11500 olmuştu ama ödiyemedim şuanda ceza evindeyim ve 5günlük izne cıktım beni tutukladıklarında 3 tane hırsız vardı yeni yasadan tahliye oldular bunasıl yasa anlamadım bu memlekette ya hırsız olucan yada dolandırıcı yasalar hep onlardan yana avukatlarda zengin oldu bu arada icra avukatları ben tefeciye borclansaydım daha iyiydi hicolmassa ceza evine attırmazdı beni şimdi düşünüyorum ben 90 gün yatıp cıkınca neyimi alacaklar bende oparaylan tatil yapacam üzerime hicbirşeyyok avukata sikimi alacaklıyada taşşaklarımı verecem tahüt edenlerin hicbirisi ödemese ceza evleri almaz arkadaşlar korkmayın icerde devlet baba bakıyo birtek dışardaki işlerimiz yarım kalıyo başkada birşeyyok
    unutmadan birşeydaha söylüyeyim yeni yasa gelecekya apdullah öcalanıda cıkaracaklar görürsünüz bak işte biz böyle bir ülkeyiz sucumuz sadece borclu olmak sanki bizim devletin dış devletlere borcuyok ödiyemeyince icerimi atıyorlar hayır atmıyorlar napıyorlar biliyomusunuz doğuda askerimizi öldürüyolar havada ucamızı düşürüyorlar denizde gemimizi vuruyorlar ondan sonrada devletin sesi cıkmıyor nasıl cıksınki doğru değilmi arkadaşlar ben ceza evine girdiğimde mahkumların hepsi nediyor biliyomusunuz türkiyedeki mahkumları doğuya versinler 2 ayda terörü bitirelim diyolar sağkalanda serbest bırakılsın diyorlar böyle vatanın böyle insanlarını senelerce ceza evlerinde yatıran devlet memleket hayinlerini serbest bırakıyor yazıklar olsun böyle devletin kimliğini taşımaktan utanıyorum şahsıma

    YanıtlaSil
  6. Peki nasıl yardımcı olacaksınız biraz aciklarmisiniz

    YanıtlaSil
  7. TAMAM DA GÜZEL KARDEŞLER BEN BABAMDAN KALAN TEK KURTULUŞ ÇAREM TEK GEÇİM KAYNAĞIM ÇOLUK COCUĞUMUN RIZKI OLAN DUKKANIMDA ALLAH TAN KORKMAZ KULDAN UTANMAZ EDEPSİZ CEBİNDE BİRDEN FAZLA BANKANIN ÇEK KOÇANIYLA DOLAŞAN VE BENİM BİR KAÇ ESNAFI DOLANDIRIP MALZEME SATIN ALAN BU ŞEREFSİZLERDEN BİZ NASIL ALACAĞIMIZI TAHSİL EDECEĞİZ YA SAYIN BAŞBAKANIM SAYIN HUKUMET HIRSIZLAR ALÇAKLAR EDEPSİZLER BU KADAR DESTEKLENİR O HALDE ÇEKİNİ TAHSİL EDEMEYİP BATAN ÇOLUK COCUĞU EKMEĞE MUHTAÇ OLANLARIN HAKKINI O KADAR ERKEKSEN SEN ODE EYYY HUKUMET SAYIN BAŞBAKANIM ÇOK YANLIŞ İŞ GÖRDÜNÜZ BÜYÜK HATADASINIZ BU YANLIŞI TELAFİ EDİN YOKSA HAPİSTEN ÇIKP BORCUNU ÖDEMEDEN GEZENLER KANIYLA ÖDEYECEK BORÇ ALACAK CİNAYETLERİ ARTACAK SEBEBİMİ? SÖYLEYEYİM :BİR İNSANIN EKMEĞİNE EL UZATILDIĞI ZAMAN EN TEHLİKELİ EN KORKUNÇ HALİDİR.: O ZAMAN HAPİSTE SADECE YER DEĞİŞİMİ OLUR .

    YanıtlaSil
  8. Susan Michael20 Mart 2014 18:41

    Bir kredi için mi arıyorsunuz? Doğru yer için senin kredi çözümleri burada var! Global Finance Limited Şirketler ve bireyler %3.2 düşük ve uygun fiyatlı faiz oranı krediler vermek. Bize bugün susanmichael911@hotmail.co.uk yoluyla e-posta ile ulaşın

    YanıtlaSil
  9. MERHABALAR SAYIN
    CÜNEYT BEY,

    SİZDEN ÖNCEDEN DE
    YARDIM İSTEMİŞTİM VE SİZDE CEVAP VERİP BANA YARDIMCI OLMUŞTUNUZ.SİZE
    MİNNETTARIM.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ŞİMDİ BİR KONUDA DAHA
    YARDIMINIZI TALEP EDİYORUM.LÜTFEN YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİNİZ.BENİM KARDEŞİM AÇIK CEZA KURUMUNDA İKEN HASTALIĞINDAN DOLAYI HASTANEYE SEVK EDİLDİ.DURUMU ÇOK
    KÖTÜYDÜ.EVE HABER VERDİ ANNEM DAYANAMADI VE O DA AYNI GÜN O HASTANEYE GİTTİ.KARDEŞİM HASTANEDE ANNEMİ GÖRMÜŞ.KONUŞMUŞLAR.
    KARDEŞİM CEZA İNFAZ MEMURLARI EŞLİĞİNDE MUAYENE OLMUŞ.VE
    KARDEŞİME HASTANE BAHÇESİNDE BEKLENMESİ SÖYLENMİŞ.KARDEŞİM DE ANNEM İLE BEKLEMİŞ.HİÇBİR YERE AYRILMAMIŞ.SAAT İLERLEYİNCE KARDEŞİM HAKKINDA KAYIP KARARI ÇIKARMIŞLAR. VE ANONS YAPMIŞLAR.AMA KARDEŞİM HİÇBİR ŞEY DUYMAMIŞ.KİMSEDE BİR
    ŞEY DEMEMİŞ.DAHA SONRA CEZA İNFAZ MEMURLARI KARDEŞİME KAYIP OLDUĞUNU TUTANAK TUTACAKLARINI SÖYLEMİŞLER.NE KADAR KARŞI ÇIKSA DA TUTANAK YAZILMIŞ.BU OLAYIN ÜZERİNDEN 1 AY GEÇTİ.SONRA KARDEŞİME TEBLİGAT GÖNDERDİLER.5275 SAYILI KANUNUN 43/22-c MADDESİNE GÖRE ''SEVKE,NAKLE VEYA BUNLARLA İLGİLİ ALINACAK TEDBİRLERE KARŞI ÇIKMAK'' CEZA UYGULANMASI TALEP EDİLMİŞ.1 AY ZİYARETÇİ KABULÜNDEN YOKSUN BIRAKMA CEZASI UYGULANMIŞ.FAKAT BU AÇIK CEZA EVİNİN DİSİPLİN KURULU BU KARARI VERMİŞ.KARARDAN 1 AY SONRA BU KARARI İNFAZ HAKİMLİĞİNE GÖNDERMİŞLER AMA EK OLARAK GERİ KALAN BAKİYESİNİ KAPALI KURUMDA GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETMİŞLER.KARDEŞİM BU AÇILAN MADDEYE UYGUN OLMAYACAK BİR EYLEMDE BULUNMAMIŞTIR.AYRICA 1 AYLIK DİSİPLİN CEZASININ ÜSTÜNE BÖYLE BİR ŞEY TALEP ETMELERİ BİZİ RESMEN ŞAŞKINA UĞRATTI.ÇÜNKÜ KARDEŞİM CEZA İNFAZ MEMURLARI EŞLİĞİNDE HASTANEYE GELMİŞ VE ONLARIN EŞLİĞİNDE TEKRAR GİTMİŞTİR.TUTANAKTA YAZILAN 11.30 DAN 14.30 A KADAR HÜKÜMLÜ YOKTU.TAMAMEN YALANDIR.KARDEŞİM HEP HASTANE BAHÇESİNDE KALMIŞTIR.KAMERA KAYITLARI VARDIR.İTİRAZ DİLEKÇESİNDE DE BUNLARI BELİRTTİK.FAKAT İTİRAZIN REDDİNİ İSTEMİŞLER.VE SONUÇ İTİBARİYLE KARDEŞİM KAPALI KURUMA İADE EDİLMİŞTİR.YAPACAK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK.ÇOK MAĞDUR DURUMDAYIZ.BU BÜYÜK ADALETSİZLİĞİ SİNDİREMİYORUZ.AİLELER MAHVOLUYOR.FAKAT BUNU DUYAN GÖREN YOK.BOŞ YERE OLMASI BİZİ İKİ KAT ÜZÜYOR.SİZDEN YARDIM ETMENİZİ RİCA EDİYORUM.YANİ CEVAPLARSANIZ BİZİ BİRAZ AYDINLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.DEĞERLİ VAKTİNİZİ AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İYİ GÜNLER VE İYİ ÇALIŞMALAR EFENDİM.

    YanıtlaSil
  10. sahin gültekin7 Nisan 2014 01:34

    yüzlerce kişiyi öldürüp yerin altına saklayan kişilere tahliye el alemin fakir fukarasına delil yok ıspat yok hapishanelerde süründürün bu mudur adeletiniz

    YanıtlaSil
  11. Mrb babam 2002 yılında bi suç işledi 4 ay yattı ve çıktı şimdi Yargıtay'dan kesinleşen 6 yıl 3 ay cezası geldi 10 gündür ceza kapalı cezaevinde yatarı ne kadardır ve ne zaman denetim serbestlikten faydalanır tşk ederim

    YanıtlaSil
  12. ALLAH İÇİN DÜŞÜNÜN KONUŞUN

    Yaşadığımız Koşullarda GENEL AF ŞART suç işleyenlerin oranı ülke nufusunun Yüzde,45,Civarındadır, KİMİ kredi, kimi,anadili için, kimi ekmeyiyle oynandığı,için, kimi fakir hırsızlık yapmış, kimi,ailesinden birini yatakta yakalamış,

    kimi cahillikten suç işlemiş, Kimi hakim kaşısında savunma yapmasını bilmediğinden içerde yatıyor, VS.. PEKİ,ALLAHİÇİN ŞÖYLE DÜŞÜNÜN``` EVLADI YETİŞTİREN,EĞİTEN KİM?? SORUYORUM,O,EVLADIN ANASINI BABASINI ATASINI, YÖNETEN KİM??

    SİYASİLER ÜLKEYİ NASIL YÖNETMİŞLERSE HALKI,DA ODUR,

    İÇERDE YATAN EVLATLAR, ANALAR, BABALAR,HEPSİ ACI ÇEKİYOR,

    GÜÇLÜ OLANA ÖZGÜRLÜK YOLU AÇILIYOR,

    DEMOKRASİ BUMU???? SİYASİLER İCRAAT YERİNE,, YANDAŞ ARIYOR..

    BUNLARA UYAN MEDYALAR HABERCİLER TV,ler Gazeteler,

    BÖLÜNMÜŞ, HEPSİ BİRBİRİNİN ÇUKURUNU KAZIYORLAR,

    HEPSİ BİR,TARAF,OLMUŞ```YADA BERTARAF

    KİMİ KOMŞU DEVLETLERLE UĞRAŞIYOR KOMŞU KALMADI,

    KİMİ KENDİNİ AKLAMAYLA MEŞGUL,

    KİMİ DEVEYİ HAMUDUYLA GÖTÜRYOR.. KİMİ.TC,ile uğraşıyor,

    KİMİ MÜSLÜMANLIĞIMIZI SİYASETİNE ALET EDİYOR,

    BUNLARIN İÇİNDE yetişen nesil VATANDAŞ bozuluyor, SORUYORUM???

    BİZİM DESTANLAR YAZMIŞ ASLIMIZ BUMU???

    SORUYORUM CEZA EVLERİNDE YATANLARMI SUÇLU??? YOKSA

    BU,NESLİN BU ŞEKİLDE YETİŞMESİNE SEBEP OLANLARMI,

    ÖRNEK ALDIKLARI YÖNETİCİLERKİ? ADALETMİ? SİYASİLERMİ? MEDYAMI?? YOKSA İÇERDE YATANIN ATASIMI? GENEL AF ŞART..

    YanıtlaSil
  13. ASKERİMİZE POLİSİMİZE, KURŞUN SIKAN TERÖRİSTLERİ UFAK UFAK TAHLİYE EDİYOLAR,

    DEVLETİ SOYANI SERBEST BIRAKIYOLAR,

    GÜÇLÜYE KANUN ÇIKARIP HÜRRİYET YOLUNU AÇILIYOR.

    VATANI KORUMAK İÇİN TERÖRİSTLE SAVAŞAN POLİSİ,ASKERİ, TUTUKLUYOLAR,

    CEZAEVLERİNDE BİNLERCE SUÇSUZ,

    VATAN EVLADI ANASI,BABASI,GENELAF DİYE YALVARIYOR,

    BUMU DEMOKRASİ, BUMU,EŞİTLİK, BUMU ADALET.

    HERKESE EŞİTLİK İSTİYORUZ, GENEL AF İSTİYORUZ.

    YanıtlaSil
  14. BEN OLSAM AF VERİRDİM YAZIK DEYİLMİ HATALAR KULLAR İÇİN TECAVÜZCÜ VE CANA KIYANLAR HARİÇ İNDE ONLARDA CEZALARINI ÇEKTİGİ SÜRE İÇERİSİNDE PSKOLOJİK DESTEK SUNARDIM NE OLACAK YANİ HEP DIŞLARSAN BU İNSANLARI YAZIK ORALARA ATTIKLARI İNSANLAR BİRER KATTA HA ANORMAL BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞ YAPIYORLAR NEDEN DİYE SORACAK OLSANIZ YÜZDEE ONU HARİÇ BU YAPLAN SUÇLAR CEHALETTEN YOKSULLUKTAN

    YanıtlaSil
  15. SAYIN BAŞBAKANIM İNŞALLAH BAŞKAN OLURSUN

    PKK, KCK,ya var BİZE YOOOK Mİİİİ

    BİRİLERİNE karşı işlenmiş suçu AF etme yetkisine sahip DEĞİLİM diyorsunuz,

    DEVLETE karşı işlenen suçları AF EDEBİLİRİM DİYORSUNUZ, diyorsunuz,

    Yani PKK ve KCK,yı, AF ETTİNİZ.

    Peki PKK,ve KCK nın öldürdüğü ASKER,POLİS VE VATANDAŞLAR, BİRİLERİ DEĞİLMİ?

    yoksa ÖLENLER devletin DEMİRBAŞ eşyası MALIMI?

    Nerde kaldı ADALET, EŞİTLİK,

    ELLERİNDEN ÖPERİM SAYIN BAŞBAKANIM.

    BENİM BABAM REZA ZARRAP, YADA PKK,KCK,LI DEĞİL.

    (BENİM ŞEREFLİ VATAN SEVER,BABAM) KİMSEYİ ÖLDÜRMEDEN

    EKMEĞİ İLE OYNAYANLAR YÜZÜNDEN

    cezaevinde YATIYOR.14 SENE CEZA ALDI genel af İSTİYORUM.

    YanıtlaSil
  16. Satilik 1 yillik borcsuz sirket var bilginize.

    YanıtlaSil
  17. 1 yillik borcsuz sirketimi satiyorum 0507 982 49 00

    YanıtlaSil
  18. kesinlikle devlete karşı işlen suçlarda af çıkmalı veya yeniden yargılama yolu açılmalı Anayasa Mahkemesi hukuk devletini tanımlarken idarenin hukuka saygılı olduğu devlet olarak tanımlıyor. Bizdeki idare özellikle müfettişler hiçbir zaman hukuka saygılı bir idare olmadı. Dolayısıyla hep bir keyfi yönetim anlayışı var. Yani müfettişler ben yapayım edeyim ceza da veririm soruşturma da açarım, yargıya gitsin yargıdan dönerse anlayışı var. Yani hiçbir zaman hukuki anlamda sorumluluk üstlenmeyen bir idare anlayışıdan dolayı dava açıldı hakimde teknik bilgisi olmadan bilirkişi raporu istemeden müfettşin raporuna göe ceza verdi ama yukarıda allah şahit hiç bir suçumuz olmadan ceza aldık.

    YanıtlaSil
  19. SİYASİLER SİZE: dünyada vatandaşına bu kadar faşist davranan devlet kalmadı, yani türkiye deki faşizim dünyada kalmadı, ergenekon dışarda, balyoz dışarda, aziz yıldırım dışarda, reza zarrap dışarda, yolsuzluk yapan bakanlar ve çocukları dışarda, ayakkabı kutuları dışarda, (benim babamı dolandıran dışarda)

    babam kendisini dolandıranlar yüzünden içerde,

    bu vatan topraklarında sadece sizmi varsınız, bu devlet sadece sizinmi,

    sizin rabbiniz,, benimde yüce rabbim,değilmi,

    SİZ ÇOCUKLARINIZ VE İSTEDİĞİNİZ HERKES NASIL DIŞARDAYSA

    Bende benim dürüst vatansever babam için,

    saflığından içerde yatan babam için eşitlik için, genel af istiyorum,,

    YanıtlaSil
  20. perihan gülmez22 Temmuz 2014 03:13

    sadece teröristler değil, bizde insanız,mademki teröristleri suçsuzlaştıran yasayı,çıkarıp,onayladınız ve cezaevlerindeki,bütün KCK,lıları serbest bıraktınız,teröristlere gösterdiğiniz musamaha ve şefkati kader mahkumlarınada göstermenizi istiyoruz, şuan ceza evlerinde binlerce teröristler gibi asker polis öldürmemiş suçsuz vatandaş var, genelaf istiyoruz.

    YanıtlaSil
  21. özden taşpınar26 Temmuz 2014 11:21

    genel af bitti bari özel af çıksın iki gün sora cumhur başkanlıgı seçimi var oy kullanıp kullanmamakta kararsızım o gün gelsin bakacagız hep oyum sizindi ama artık düşünüyorum çünkü beni hep aglattınız

    YanıtlaSil
  22. Bu yorumlari okuyan yokmu ya allah askina tepki gosterin birseyler yapin hayatta herkez hata yapiyor pkk yi affedin bizleri etmeyin tamammi bu babasiz buyuyen cocuklarin vebali sizin boynunuza o zaman

    YanıtlaSil
  23. bu bayramda yine babam yok,, babamı oyuna getirip hem parasını dolandırdılar hemde taraf tutan hakim ve yalancı şahitlrle,14 sene hapis cezası aldırdılar, yıllardır babamız yanımızda yok, acılarla hayatımız geçiyor, hergün ölüyoruz,bizi bu hallere koyanlar ve sebep olanlar allahlarından bulsun. bütün siyesilere ve müslümanlara iyi bayramlar. genelaf çıkacakmı.

    YanıtlaSil
  24. bu bayramda yine babam yok,, babamı oyuna getirip hem parasını dolandırdılar hemde taraf tutan hakim ve yalancı şahitlrle,14 sene hapis cezası aldırdılar, yıllardır babamız yanımızda yok, acılarla hayatımız geçiyor, hergün ölüyoruz,bizi bu hallere koyanlar ve sebep olanlar allahlarından bulsun. bütün siyesilere ve müslümanlara iyi bayramlar. genelaf çıkacakmı.

    YanıtlaSil
  25. sayın başbakanım eşim ticaret yaptığı insanlar tarafından suçsuz olduğu halde taraf tutan hakim savcıyla,yalancı şahitlerle hem, bizi dolandırdılar ekmeğimizle,oynadılar,ve16,sene ceza aldırdılar, çocuklarım öksüz sefalet içinde büyüyor,

    diğer taraftan reza zarrap,hanefi,avcı, aziz,yıldırım,para,sıfırlayan,bakanlar,çocukları,serbest, ayakkabı,kutuları, tirilyonluk,saat,takan, ergenekon,balyoz,vs.

    yatlarda villada keyif yapıyorlar, genel af istiyoruz. saygılar

    YanıtlaSil
  26. sayın başbakanım, eşim ticaret yaptığı insanlar tarafından suçsuz olduğu halde taraf tutan hakim savcıyla,yalancı şahitlerle hem, bizi dolandırdılar ekmeğimizle,oynadılar,ve16,sene ceza aldırdılar, çocuklarım öksüz sefalet içinde büyüyor,

    diğer taraftan reza zarrap,hanefi,avcı, aziz,yıldırım,para,sıfırlayan,bakanlar,çocukları,serbest, ayakkabı,kutuları, tirilyonluk,saat,takan, ergenekon,balyoz,vs.

    yatlarda villada keyif yapıyorlar, genel af istiyoruz. saygılar

    YanıtlaSil
  27. sayın başbakanım, çevrenizde suç işleyen yakınlarınızı yargılatmadığınız gibi, asker,bebek,öldüren,pkk,kck,ya,dağdan,inen üyelerine,özelaf,yasası,çıkardınız,,, teröristlere gösterdiğiniz ilgi, ve,musamahayı, bizede,gösterin,,eşit adalet istiyoruz genelaf istiyoruz.

    dürüst vatan sever saflığından veya parası olmadığı için kendine iyi,bir avukat tutamadığından savunması zayıf kalan,

    içerde binlerce gariban var, eşit adalet için tüm kader mahkumları,için öksüz kalan çocuklarım,için eşit adalet genelaf istyorum.

    YanıtlaSil
  28. sayın başbakanım, bebek,öldüren,pkk,kck,ya,dağdan,inen üyelerine,özelaf,yasası,çıkardınız,, toki,den,ev, işyeri açmaları için,nakit kredi,veriyorsunuz, teröristlere gösterdiğiniz ilgi, cömertlik,ve,musamahayı, bizede,gösterin,,eşit adalet istiyoruz genel,af istiyoruz. bize sadece eşit adalet genelaf yeter, ev,bark, kredi istemiyoruz,

    YanıtlaSil
  29. tahir can yıldırım4 Ağustos 2014 19:47

    başkanımız size güveniyoruz babam cezaevinde yatıyor tüm arkadaşlarada gerekenin yapılmasını istiyorouz olmasa denetim setbeslik bile olabilir

    YanıtlaSil
  30. Hülya Sarıkaya18 Ağustos 2014 20:55

    Aynı durumdayız icerde binlerce kader mahkumları var Başbakan şimdi Cumhur başkanı oldu bakalım af cikacakmi ama hiç sanmıyorum üstüne basa basa söylüyor genel af yok diyor özel afta bize çıkmaz Dağdaki teröristler kadar degerimiz yok bizlere Tc insanına çıkmayan af teroristlere çıktı yazıklar olsun bizleri kursunlatmak için çıkarsın bakalım içerden yakında aptullah Öcalan'a çıkar af

    YanıtlaSil
  31. afff çıksın garibanlar sevinsin ölürmüsün başbakan

    YanıtlaSil
  32. Azmi Müşerref Açıkgöz26 Ağustos 2014 17:12

    Benimde nişanlım cezaevinde Allah

    düşmanımın başına vermesin bu türkiyede bünlerce mahkum var ve o binlerce mahkumunda bekliyen anası babası kardeşi eşi var Allah bile kulu günah işleyip tövbe ettiğiinde Af ediyor her insan bir şansı hak eder bizde bu milletin insanlarıyız şuan bu hükümettende bekletimizz bu NOT :arkadaşlar AKIM e mail atıp taleplerinizi lütfen bildirin birlikten kuvvet doğar ALLAH yardımcımız olsun Allah tan ümit kesilmez

    YanıtlaSil
  33. Azmi Müşerref Açıkgöz26 Ağustos 2014 17:13

    Çıksın tabi 🙏

    YanıtlaSil
  34. Azmi Müşerref Açıkgöz26 Ağustos 2014 17:15

    👏👏👏👏👏

    YanıtlaSil
  35. Af verin ne olur ya babasiz kalan cocuklari dusunun eslerini dusunun bunun vebalini nasil tasicaksiniz ne olur af verin

    YanıtlaSil