İstanbul C. Başsavcılığı'ndan İcra Dairelerine Uyarı

Avukat katipleri bankalar, icra memurları icra daireleri
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İcra Dairelerinde iş takibi yapan Avukatlık Bürosu çalışanları ve katiplerinin İcra Müdürlüklerinde adeta icra memurları gibi davranmalarını sağlayan ve bu elamanlara tanınmış olan ayrıcalıkların (kolaylık vergisi) önüne geçilmesi için uyarı yazısı gönderdi. Hiçbir yazı kesin çözüm değil elbette, ama düşünüp yazmaları bile bir başarıdır.

Paranın döndüğü adli yerlerde avantanın olduğu herkesin kabulü. Kabul edilemeyecek olan, bu avanta düzeninin hakim/savcılarca bilinmesine rağmen, bu konuda işlem yapma cesaretine sahip hakim/savcı bulunmamasıdır. Bu uğurda atılacak her adım doğru adım olur. Bankalar da unutulmamalı.

İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
(Bakanlık Bürosu)
SAYI : 2012/14040 B.M 14/09/ 2012
KONU :

........ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE
                                  İSTANBUL

                 Cumhuriyet Başsavcılığımız Bilgi Edinme Bürosuna gelen değişik başvuru ve şikayetlerden ve özellikle bazı büyük (telekomünikasyon) şirketlerinin vekillerinin yanında çalışan elamanların İcra Dairelerinde ayrıcalıklı olarak iş görmekte oldukları avukatlara gösterilmeyen imtiyaz ve haklardan yararlandıkları ve daire mensubu gibi hareket ettikleri iddia edilmektedir.

                Keyfiyetten bilgi edinilmesi ile belirtilen hususla ilgili olarak şirket ya da kurum avukatları çalışanlarına, dairenizde iş takip ederken yukarıda iddia olunan izlenimi verecek ayrıcalık sağlanmasından önemle kaçınılması önemle rica olunur.

                  Ateş Hasan SÖZEN
     İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili


DAĞITIM:
-Tüm İcra Müdürlükleri

icra dairelerine gönderilen uyarı yazısı

İcra daireleri, İcra Memurları, Haciz, icra, Avukat, taahhüdü ihlal Zamanaşımı, Cezaevi