Şehit Eşi İlknur Şenol Özgürlüğüne Kavuştu

Banka borcu taahhüdü ihlal ödeme şartını ihlal cezaevi hapis tahliye
Banka borcu yüzünden 60 yaşında cezaevine düşen Şehit eşi İlknur Şenol tahliye edildi. Oğlunun banka borcu yüzünden Aliağa Cezaevi'ne giren ve gözyaşlarına boğulan 60 yaşındaki İlknur Şenol, infaz koruma memurlarının aralarında para toplamasıyla demir parmaklıklardan kurtuldu..

İzmir'in Bayındır ilçesinde 37 yıl önce tüp patlaması sonucu kaybettiği eşinin şehit maaşıyla geçinen İlknur Şenol ve oğlu Cengiz Şenol bir bankaya olan borçları ödeyemedikleri için "taahhüdü ihlal" suçundan cezaevine düştü. Geçen sürede 900 liradan 4 bin liraya çıkan borç yüzünden oğluyla birlikte cezaevine giren İlknur Şenol'un gözyaşlarına dayanamayan infaz koruma memurları, aralarında para topladı ve bankaya ödeyerek İlknur teyzeyi kurtardı. Cezaevinin kapısında onu özgürlüğüne kavuşturan infaz koruma memurlarıyla tek tek vedalaşan Şenol, "Bu insanların hakkını nasıl öderim bilemiyorum. Hepsi benim evladım. Bu yaşıma kadar çektiklerime dayandım ama cezaevine düşmek çok ağırıma gitti. Allah bu gençlerden razı olsun" dedi.

İLKNUR TEYZE ŞEHİT MAAŞIYLA GEÇİNİYOR
İlknur Şenol, 37 yıl önce evlendiği kocasını askerde tüp patlaması sonucu kaybedince, 6 aylık oğlu Cengiz Şenol'la yaşamaya başladı. Bayındır'da eşinden kalma şehit aylığıyla geçimini sağlayan ve tarla işlerine giden İlknur Şenol, oğlunu büyüttü ve evlendirdi. Ancak evliliği iyi gitmeyen oğlu boşanınca tekrar annesinin yanına döndü. İlknur Şenol'un oğlu Cengiz Şenol, bir arkadaşının borcuna kefil olunca, Şenol ailesinin başına gelmedik kalmadı. Servis şoförlüğü yapan Şenol, arkadaşının borcu ödememesi üzerine kefil olarak onun üzerinden takip yapıldı. Avukatlara ödeme konusunda verdiği ödeme şartını da yerine getiremeyen Şenol, "taahhüdü ihlal" suçundan 90 gün hapis cezası yatmak üzere Torbalı Cezaevi'ne kondu.
Arkadaşının borcu yüzünden cezaevinde yatan oğlunu haftada birkaç gün ziyarete giden İlknur teyze, en son 23 gün önce gittiği ziyaretten çıkarken jandarmalar tarafından kimlik sorgusuna bağlı olarak yapılan tarama sonucu, hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alındı. Cezaevi jandarmalarının sorgusunu beklediği İlknur Şenol, oğluna ait borcun ödenmesi konusunda tahaahüt verdiği ve bu "taahhüdü ihlal" suçu için hakkında 90 gün hapis cezası verildiğini öğrendi. Bir bankaya olan 900 liralık borcun zamanında yatırılmadığı için 4 bin liraya çıktığını öğrenen ve ödeyecek durumu olmayan İlknur Şenol, Yeni Şakran'daki Aliağa Cezaevi'ne gönderildi.

İNFAZ KORUMA MEMURLARI HAREKETE GEÇTİ
Düştüğü durum ağrına gittiği için, sürekli ağlayan ve sinir krizleri geçiren İlknur teyzenin gözyaşları, infaz koruma memurlarının dikkatini çekti. Kendisine sorulması üzerine yaşadıklarını anlatan Şenol'un gözyaşları, cezaevindeki görevlileri de çok duygulandırdı.
Olaydan çok etkilenen infaz koruma memurları, cezaevi müdürüyle görüşüp İlknur teyzeyi kurtarabilmek için aralarında para toplamak istediklerini söylediler. Aldıkları izin üzerine cezaevindeki diğer meslektaşlarına da durumu ileten memurlar, herkesin yardımda bulunmasıyla gereken parayı topladılar ve alacaklı bankanın avukatına ulaşarak borcun ödeneceğini bildirdiler.

CEZAEVİ ÇALIŞANLARINA DUALAR ETTİ
Borcun ödenmesinin ardından İlknur teyzenin, cezaevindeki 23'üncü gününde tüm borçları silindi ve hakkındaki hapis kararı kaldırıldı. Cezaevinde kendisi için başlatılan seferberlikten habersiz kalacağı 57 günün düşünen Şenol'a müjdeli haber, sağlık görevlilerinin kontrolünde söylenebildi. Gözyaşlarını tutamayan kadın, cezaevi çalışanlarına dualar etti. Cezaevi çıkışında onu özgürlüğüne kavuşturan infaz koruma memurlarıyla tek tek vedalaşan İlknur Şenol, Bu insanların hakkını nasıl öderim bilemiyorum. Hepsi benim evladım. "Bu yaşıma kadar çektiklerime dayandım ama cezaevine düşmek çok ağırıma gitti". Allah bu gençlerden razı olsun. Yardımları sayesinde özgürüm dedi.

Cezaevine girdiğinden bu yana oğlunu hiç ziyarete gitmediğini, söyleyen İlknur teyze, "Beni jandarmalar tutmadan önce haftada bir yada iki defa Torbalı Cezaevi'ndeki oğlumu ziyarete gidiyordum. 23 gündür cezaevinde olduğum için hiç ziyaretine de gidemedim. Bayındır'a gittikten sonra yapacağım ilk iş oğlumu ziyaret etmek olacak. O da bir arkadaşına kefil olduğu için cezaevinde yatıyor. Bu cezaevine girmek ikimizin de acı kaderinde varmış" diye konuştu.
ALİ EYCE - (YENİ ASIR HABER MERKEZİ)

1 yorum: