Bankalar Vatandaşa Meydan Okuyor

banka kredi kartı yargıtay mahkeme icra haciz aidat iadesi
Kredi kartı iadesinde bankalar bazı mahkemeleri de arkasına alarak vatandaşa adeta meydan okuyor. Kredi kartı aidatlarının iadesini isteyen vatandaşlara hiç bir bildirim ve tebligat yapılmadan haciz uygulanıyor. Olayın son kurbanı Karasu'da esnaflık yapan Seyfettin Ayar oldu. Seyfettin Ayar'ın 60 liralık banka kredi kartı aidatına itiraz etmesinin ardından kendisine gelen icra kararı ile şoke oldu.
Karasu Tüketici Hakem Heyeti tarafından kart ücretinin iadesine verilen kararın ardından banka tarafından dava edilen Ayar'dan mahkeme masrafları ile birlikte 600 TL isteniyor. Sakarya'nın Karasu ilçesinde esnaflık yapan Seyfettin Ayar, bir bankadan aldığı kredi kartının yıllık 60 lira olan aidatının iadesi için Karasu Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Tüketici Hakem Heyeti, aidatın iadesi yönünde karar verdi. Ancak banka karara itiraz etti.

Karasu Asliye Hukuk Mahkemesi, bankanın itirazı ile hakem heyetinin kararını iptal etti. Banka da Ayar'dan mahkeme masrafları ile birlikte 600 TL istedi. Yargıtay'a itiraz süresi içinde karara itiraz etmeyen Ayar'a icra gönderildi. Seyfettin Ayar, Yargıtay'a itiraz süresi konusunda kendisine ne bir tebliğ gelmediği gibi hiç bir uyarıda bulunulmadığını öne sürdü.

Parayı ödeyip karşı dava açacağını belirten Ayar, "Başbakan'dan Adalet Bakanına, Banka Genel Müdürlüğüne, yargıtaya, Karasu Tüketici Hakem Heyeti'ne ve sulh mahkemesine kadar kimseye hakkımı helal etmiyorum. Başbakanımız 10 yıldır iktidarda, ancak bu konuyla ilgili net bir kanun çıkarmadı. Bir mahkeme "kart aidatı alınabilir" diyor, bir diğeri "alınamaz" diyor. Banka genel müdürlüğüne de hakkımı aradığım için beni cezalandırdığından dolayı hakkımı helal etmiyorum. Karasu Hakem Heyeti'ne de beni bu zor duruma düşürdükleri ve gerekli yolu bana göstermediklerinden dolayı hakkımı helal etmiyorum." diye konuştu.
(CİHAN)

Kategori: İcra haciz kararı, ev haczi, taahhüdü ihlal, kredi kartı, banka, kredi kartı aidatı

4 yorum:

  1. Yorumlar buraya
    http://www.cekmagdurlari.com/2012/04/bankalar-can-almaya-devam-ediyor.html

    YanıtlaSil
  2. ne oldu asi bey siteye yorum yapıcam yapamıyorum problemmi var

    YanıtlaSil
  3. NE OLDU SİTEYE YAAAA

    YanıtlaSil