Ev Haczi Çağdaş Devletin Utancıdır

Taahhüdü ihlal, evlere haciz
Borcunuzu ödemezseniz eviniz, eşyanız haczediliyor. Siz evde yokken kapınız zorla kırılıp hırsız gibi evinizdeki eşyalar alıp götürülüyor. Bunu kırk haramiler değil kanunları olan devlet bizzat kendi vatandaşına yapıyor. Taahhüt imzalattırılarak hapse de atıyor gerektiğinde. Borçların ödenmesi ve alacakların tahsili bir şekilde sağlanmak zorunda ama haciz uygulaması ve hapis cezası insani değil.
Nice çiftçi annelerimiz, evine gelen icra yüzünden, icra taahhüdü denilen evrağa okudum anladım cezai sorumluluğu kabul ediyorum yazısının altına parmak izi mühürlenerek imzalattırılıyor ve borç ödenmediğinde cezaevini boyluyor.
hakimlerimiz sağ olsun, Bu ülkede Nice kör annelerimiz imzaladığı çekler, senetler yüzünden cezaevlerini boyladı.

Bütün bunlar bir yana borçların tahsili böyle mi olmalı? Üç kuruş maaşı olan altına araba çekmiyor. Bu durumu yaratan insanları borç batağına sürükleyen devlet sistemidir. Vatandaş borçlanıyor. Bankalar aracılığı ile borcunun üzerine faiz de koyarak borcunun artmasına, ödenemeyecek hale gelmesine yardım ediyorsun. Sonra da ödeyemeyince üstüne borç tutarı kadar avukatlık ücreti ve harç ekliyorsun vatandaşın evini barkını elinden alıyorsun. Aile reisini ceza evine attırıyorsun.

Bankaların amacı bu; bankadan para alanlar ödeyemesin, ben de faiz alıyım. Pekâlâ, sen niye buna göz yumuyorsun? Amacın vatandaşlarını soydurmak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder