Mehmet Şimşek; Çekte Hapis Kalkacak

Çek Kanunu
Maliye Başkanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulunda "Çek Kanunu" ile ilgili soruları yanıtladı.Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın Çek Kanunu'nda borçlarını ödeyemeyen insanlarımızın hapse girmesini önlemek üzere ne zaman bir değişiklik yapmayı düşünüyorsunuz? sorusu üzerine Çek Kanunu ile ilgili şu anda Adalet Bakanımızın bir çalışması söz konusu. Adalet Bakanımız muhtemelen yeni çek kanunu ile ilgili tasarıyı son şekline getirdikten sonra Meclise getirecektir. cevabını verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 19 Kasım 2009 Perşembe günü "çek mağdurları" sorunu ile ilgili sorulara cevaben "çek mağduru" ifadesinin muğlak olduğunu belirterek, "Çeki alan mı veren mi mağdur? Ümit ediyorum çek kanunu ile ilgili tasarıyı en yakın zamanda ve bu soruna ilişkin bir düzenlemeyi Meclise getireceğiz" demişti.

1 yorum:

  1. valla insanın durumu bozuk olunca rezillik alan da veren de buna rahatlatıcı önlem siz bizi yönetenlere düşüyor 3 yıldır ödeyemedik birde hapislik,icralar BU İNSANLAR ESNAF BENCE ESNAFDA ARTIK İYİLEŞTİRİLMELİ SİCİL BOZUK KREDİLER BATIK BİZE BİRŞEYLER YAPIN ARTIK

    YanıtlaSil