KESOB; Çek Mağdurları Gülecek

Çek Kanunu
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (Kırşehir ESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk; karşılıksız çek hapis cezalarının kaldırılması için uzun yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, sonuca ulaşmaya çok az kaldı, TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'in girişimlerine Başbakan yardımcısı Ali Babacan kayıtsız kalmayarak, hapis cezalarının kaldırılmasına onay verdi. Karşılıksız çekte hapis cezası yerine en az 5 yıl çek kullanma yasağı getirilecek diyerek, karşılıksız çek nedeniyle hapiste olan 10 binin üzerindeki esnaf, sanatkâr ve tacire müjdeyi verdi.

Çek kanunundaki cezaların kaldırılması için Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonumuzun öncülüğünde yıllardır çalışmaların yapıldığını belirten Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Halen zamanında çekini ödeyemeyen yaklaşık 10 bin kişinin ceza evine düşmüş durumda. TESK Genel Başkanımız Bendevi PALANDÖKEN' in görüşmeleri meyvesini vermeye başladı. Bakanlar kurulunda görüşülerek TBMM' ye gönderilecek olan kanunun yeni yıla yetiştirilmesine çalışılacak' dedi.

EKONOMİK SUÇA HAPİS CEZASI BAŞINDAN BERİ YANLIŞ BİR UYGULAMA İDİ
Sürekli olarak "ekonomik suça ekonomik ceza" verilmesi gerektiğini savunduklarını belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, "Çek kanundaki hapis cezası" kaldırılıp yerine en az 5 yıl çek yasağı getirilecek. Düzenlemenin yeni yıla yetiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Halen 10 binin üzerinde kişi ya hapiste  5941 Sayılı Çek kanunu'nun  değişimi için düğmeye basıldı. 2003 yılından sonra karşılıksız çekin adli para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlenmesi nedeniyle karşılıksız çek tutarına göre bir güne 100 lira üzerinden hesaplanan adli para cezasını ödeyemeyenler hapse giriyor. Yani 10 bin liralık çeki karşılıksız çıkan kişi, bu kadar tutarda adli para cezası ödemezse 100 gün hapis yatıyor diye konuştu.

YASA YENİ YILA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Çek mağdurları ve yaşadıkları sıkıntıların ortadan kaldırılması yönünde yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Öztürk, Çalışmalar sonucunda iyi bir noktaya gelindi. Şuan Adalet Bakanlığı konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Kısa zamanda Bakanlar Kurulu tarafından TBMM' ye gönderilecek olan yasanın yeni yıla yetiştirilmesi için yoğun çalışma var' dedi.

Kategori: Bendevi Palandöken, çek kanunu mağdurları, çek yasasında son durum 2011, çek kanunu, yeni çek kanunu, Ali Babacan, çek yasasında değişiklik, çek cezaları, karşılıksız çek cezaları, çek kanununda son durum, çek affında son durum, çeklerde af, karşılıksız çek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder