Taahhütler için son haftadayız

Taahhütnameler için son haftaya gelindi, son 4 gün var, her ne kadar taahhüt verme süresi uzatılacak densede bu konuda en küçük bir işaret yok.

Taahhütname vererek infazlarını durdurmuş olan mağdur arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesinin hapis cezalarına dur diyecek iptal kararını veya beklediğimiz ama bir türlü gerçekleşmeyen, Ceza Genel Kurulundan 01/01/2009 - 14/12/2010 tarihleri arasında oluşan yasal boşluğu bir içtihatla lehe çevirmesini bekleyecekler.

Anayasa Mahkemesi bu haksızlığa en geç Haziran ayına kadar dur diyeceğini sanıyorum, çek kanundaki bazı hükümleri iptal edecek ve karşılıksız çıkan çeklerde hapislik gibi ilkel, insan hassiyetine yakışmayan bu uygulamayı tarihe gömeceğine inancım sonsuz.

AİHM müracaatlar olacak, için Avukat Sibel SEVİNÇ pilot dosyalar oluşturuyor, 1 Nisandan sonra Çek ve taahhüdü ihlal davalarını AİHM e taşımak için çalışmalara başlayacak, AİHM e davalarını taşımak isteyen arkadaşlarımız Sibel Sevinçle irtibat kursunlar.

Bu platformda bir seneye yakındır mücadele etmeye çalışıyoruz, bu mücadelemizde amaçlarımızı gerçekleştiremedik, kazançlarımız oldu henüz çek hapisliği gibi ilkel uygulamayı yasalarımızdan çıkartamadık, biz acıları fazlasıyla yaşadık, fakat bzim yaşadığımız acıları hiç kimsenin yaşamasını istemiyorsanız, bu mücadeleyi aynı kararlılıkla göstermek zorundasınız.

Bu bir senelik zaman içinde, bizimde hatalarımız yanlışlıklarımız oldu, böyle bir platformda mücadele etmek herkes doğru olanı seçmek zordur, seçtiğiniz doğrular bu platformda mücadele eden herkes için doğru olması gerekir, fakat mücadele etmekte olan arkadaşlarımızın kendine özgü bir dünya görüşü bir siyasi yaklaşımı vardır, doğal olarak şahsımında bir siyasi inanışı var, bu kadar farklılıklar içinde olanın en ortasında yürümeye azami çaba sarfettik.

Gelinen bu aşamada, sitenin amacının dışına çıkarak siyasi bir platforma çekilmeye çalışıldığını görüyorum, bu platformda bu yaklaşımı doğru da bulmuyorum

Bu sitede bir amacınız varsa, vereceğiniz her karar herkes için doğru olmayabilir.
Doğru bir iş doğru yapıldığında kimin işine yarıyorsa onun işi doğrudur. Kimin işi doğruysa, doğru bir işin yanlış yapılması onun işini zorlaştırır.
Sizlerin burda yapacağımız tek şey, doğru işlerin sömürülmesini engellemek, onların doğru dürüst yapılmasını sağlamak olmalı ve tüm çabanız bu olmalı.

Bu hafta sonundan itibaren, gerek bir yılı aşkın süredir yaşadığım yorgunluk ve bezginlik, gerekse kendi iş hayatıma yoğunlaşma zorunda kalacağım için bu aşamadan sonra mücadelenizde bir fiil bulunamıyacağım.
Bir yılı aşkın süre boyunca sizlerle bu platformda mücadele etmekten onur duyduğumu da ayrıca belirtmek istiyorum.

Yaşanılan tüm sıkıntıların bir an önce geçmişte kalması dileğimle
Cuneyt

627 yorum:

  1. Taahhüdü ihlalden yargıtaya temyiz olmuyor, ağır cezaya itiraz ediyorsunuz, itirazınızda borcu ödeyemediğinizi ve mal alaştırma talebinde bulunuyorsunuz, geçmişe yönelik icra takiplerine başlanmadan 6 ay önce mal varlığınızda gözle görülür bir satış yoğunluğu yoksa, ve şu anda taahhütte bulunduğunuz boecu ödeyecek durumunuz yoksa bu mahkemece kanıtlanırsa ceza almazsınız.

    YanıtlaSil
  2. beni aydınlattınız teşekkür ederim.oguz

    YanıtlaSil
  3. Kredi kartı borcu, aileyi yok etti

    Tekirdağ'da cinnet getiren polis, çocuklarının önünde, eşini öldürüp intihar etti.
    Tekirdağ’da 16 yıllık polis memuru 42 yaşındaki Gürkan Dümen, kredi kartı borcu yüzünden tartıştığı eşi 41 yaşındaki Lütfiye Dümen'i, 2 çocuğunun gözleri önünde beylik tabancasıyla öldürdü, ardından da intihar etti. Anne ve babalarını ölümüne tanık olan 9 yaşındaki Batuhan ve 4 yaşındaki Sudenaz’a psikolojik destek verilmeye başlandı.

    Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’ne bağlı olarak valilik polis noktasında görev yapan Gürkan Dümen, Altınova Mahallesi Gözde Sokak Omca Sitesi 3'üncü kattaki evinde sabah işe gitmek için hazırlanmaya başladı. Bu sırada Gürkan Dümen ile 11 yıllık eşi Lütfiye Dümen, kredi kartı borçları nedeniyle tartışmaya başladı.

    Tartışma sesleri üzerine çiftin çocukları Batuhan ve Sudenaz da uyandı. Gürkan Dümen işe gitmek için evin dış kapısını açtığı sırada tartışma iyice büyüdü ve kavgaya dönüştü. Bunun üzerine apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Komşuların polisi aramasından yaklaşık 2 dakika sonra ise Gürkan Dümen beylik tabancasıyla eşi Lütfiye'nin başına bir el ateş etti. Ardından da aynı şekilde kendini vurdu. Anne ve babalarını ölümüne tanık olan ve ağlayan Batuhan ve Sudenaz’ı, patlayan silah sesleri üzerine eve gelen ve açık olan kapıdan içeriye giren komşuları, hemen evden uzaklaştırdı. Gelen sağlık ekipleri ise çiftin öldüğünü belirledi.

    Aynı apartmanda oturan Lütfiye Duman’ın annesi Yaşariye Öner, üst kattan gelen silah sesleri üzerine merdivenlerden yukarıya çıktığında kızı ve damadının öldüğünü görünce baygınlık geçirdi. Kalp hastası olduğu belirlenen Öner sağlık ekiplerini yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    YanıtlaSil
  4. Kredi kartı başlarına bela oldu!

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, 2 milyon 282 bin kredi kartı müşterisini takipte olduğunu bildirdi.

    Bilgin, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Türk Bankacılık Sektörü Mevcut Durum ve Beklentiler'' konulu konferansa katıldı.

    Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesinde yaptığı sunum sırasında yumurtalı saldırıya uğrayan Bilgin'e konferans öncesi, SÜ Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu Başkanı Ramazan Yıldırım ve 20'ye yakın topluluk üyesi çiçek verdi.

    Bilgin, konuşmasında, yaklaşık 1,5-2 yıldır dünya çapında bir krizin devam ettiğini, bu krizin ülkemizi de doğrudan etkilediğini anımsatarak, şunları kaydetti:

    ''İthalatta, ihracatta, fiyatlarda bir sorun var. Bir gerileme söz konusu. Bu sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada söz konusu. Bu krizi fazla şişmanlamış bir insana benzetebilirsiniz. Gerçek kilosu 80-90 kilo olması gereken bir insan, nasıl 120-130 kilo olunca sorunlarla karşılaşırsa, aynen bazı Batılı ülkeler ve ABD bu duruma gelmiş durumda. Şimdi zayıflamaya çalışıyorlar. Ancak biliyorsunuz zayıflamak o kadar zor ki... Çok kolay kilo alabilirsiniz, ama zayıflarken çok fazla gayret göstermelisiniz. Şu anda Batılı ülkelerin yapmaya çalıştığı zayıflama ve diyet uygulamak. Ama bunu uygulamakta zorluk çekiyorlar.''

    YanıtlaSil
  5. İCRADA YAPILAN TAAHHÜDÜ İHLAL

    200 ve diğer yazan arkadaşlar...

    Benim sadece bir firmaya icra taahhüdüm vardı... Bana 3 ay TAZYİK HAPSİ verildi... İtiraz (Yargıtaya değil) Ağır Ceza Mahkemesine yapılıyor ve itirazımı yaptım... Ağır Ceza Mahkemesi cezayı taahhütte bulunanın ÖDEME DURUMUNUN ARAŞTIRILMADAN cezaya hükmedilmesinin
    yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle İPTAL etti...

    İcra Ceza yeniden yargılama için yeni dosya açtı... Bu kapsamda mahalli karakoldan bir polis memuru (beni tanıyan biridir) telefonla sosyal ve ekonomik durumum hakkımda benden bilgiler alıp bu dava dosyasına konulmak üzere bir form doldurdu...

    Buradan şu sonuç çıkarmak mümkündür ve sanırım iyimserlik değildir... Şayet ÖDEME İMKANI VE GÜCÜ VAR DA ÖDEME YAPMIYOR İSE tazyik hapsine yeniden karar verilecek aksi halde ÖDEME GÜCÜ ve İMAKNI YOK TA ÖDEYEMİYORSA (Anayasa m.38'e atfen) ceza verilemiyecektir diye düşünüyorum...

    Yoksa CEZAYI İPTAL GEREKÇESİNİN sebebi TEMELSİZ ve MESNETSİZ kalacaktır...

    YanıtlaSil
  6. çek davalarında dava açma süresi 6 ay. peki ceza dava açma süresi ne kadar bigi verirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  7. ARKADAŞLAR BU SİTE SESİMİZİ DUYURMAMIZ AÇISINDAN,BİLMEYENLERİN BİLENLERDEN BİRÇOKŞEYİ ÖĞRENMESİNE,SESİMİZİ KAMUOYUNA VE MECLİSE DUYURMAMIZA SON DERECE YARDIMCI OLMAKTADIR.BİZ ÇEK MAĞDURLARI OLARAK BÖYLE SESİMİZİ DUYURACAK,BİRBİRİMİZLE İLETİŞİM SAĞLAYACAK BU SİTEYE VE BUNA BENZER ŞEYLERE İHTİYACIMIZ VARDIR.

    YanıtlaSil
  8. BU SİTE SAYESİNDE BEN BİR BAYAN OLARAK İSTANBULDAKİ BAYAN ARKADAŞLARI ORGANİZE EDİP ANKARAYA MECLİSE GİTTİK.BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞTÜK YANİ BİR KADER BİRLİĞİ YAPTIK.HALENDE İLETİŞİMİMİZİ KOPARMADIK,BUNDAN SONRA CEZAEVİNDEN ÇIKAN EŞLERİMİZLE BERABER TEKRAR MECLİS GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR LÜTFEN ARKADAŞLAR BİRLİK OLALIM,SESİMİZİ DUYURALIM.YENİ BİR ORGANİZASYON BEKLİYORUZ.ARTIK KAÇAK GÖÇEK SAVAŞMAYALIM.

    YanıtlaSil
  9. TAAHÜTLER BİTTİ HAYDİ ARKADAŞLAR TOPLANIP ANAKARAYA MECLİSE GİTME VAKTİ GELMİŞTİR.MİLLETVEKİLLERİNE YASANIN NASIL YANLIŞLIKLARLAUYGULANDIĞINI ANLATALIM HAYDİ BİRLİK OLMA VAKTİ!

    YanıtlaSil
  10. 22
    her ikisindede 6 aydır

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar 01 nisanda tahahütverebilirmiyimbiribeni aydınlatsın hrkese kolay gelsin

    YanıtlaSil
  12. 27 bugün son gün bugün verebilirsin

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar Bugün taahhütlerde son gün allah herkese gmlü gibi versin... aydın-istanbul

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar Tekel işçileride tekrar eyleme başlıyormuş bizde orada bir yerde stand açalım mağduriyetimizi anlatalım.

    YanıtlaSil
  15. 27 1 nisan da verebilirsin bu gün son.

    YanıtlaSil
  16. sayın murat yalçın,ben 200 yani oguz verdigınız bilgiler icin teşekkur ediyorum.cok faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  17. sayın yalçın,şayet anayasa degışıklıgı kabul edilirse ki oyle olacak gibi bu degişikle anayasa mahkemesine tıpkı ahim e muraccat edilir gibi başvurulabilecek.buradaki temel celişki karşiliksız cek sucu nedeni ile hapis cezası zaten kalkıyor, ancak adli para cezası nedeni ile bizi iceri alıyorlar.avrupa uyum yasalarını yeni olusacak anayasa mahkemesinin yeni yapısı tam anlamı ile yasaları uygularsa ilgili madde de degişir diye duşunuyorum.yorumunuzu alabiilirmiyim.oguz

    YanıtlaSil
  18. ozgurlugu kısıtlayıcı ekonomik suclar icin en saglam yer yeni anayasa mahkemesi olacak arkadaşlar.ben osman can la goruşmeli veya ondan goruş alınmalı derim.bu cezada ısrar eden kurumlar bankalar ve faktoring şirketleri.oguz

    YanıtlaSil
  19. 34
    Osman Can dediğin kişi iktidarın yandaşlığını yapan ve düdüğünü çalan zat,iktidardan ne fayda buldunki osman can dan fayda bulacaksın

    YanıtlaSil
  20. İzmir'de intihar patlaması Paylaş
    Haberi Paylaş

    Turaç TOP/İZMİR, (DHA) 1 Nisan 2010

    İZMİR kent merkezi ve ilçelerinde, 24 saat içinde yaşanan 5 ayrı intihar, şok etkisi yarattı.


    Yaşı ne olursa olsun insanların, kiminin ailevi, kiminin ekonomik, kiminin de psikolojik nedenlerden canlarına kıyması, “Ne oluyor bize” dedirtti. Psikiyatrist Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, “Ülkemizde son zamanlarda çeşitli krizler var. Olaylar, ruhsal bozukluk gibi görünse de çoğu bir çıkmazın sonucu” dedi.

    İzmir'de 24 saat içinde peşpeşe gelen intiharlardan ilki, geçen salı günü Balçova İlçesi'nde meydana geldi. Lise öğrencisi 17 yaşındaki Şahin Y., düşük not aldığı tarih dersi öğretmeniyle tartıştıktan sonra 10'uncu kattaki evlerinin penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.
    Y.'nin ardından ikinci acı haber ise Altındağ Semtinden geldi.

    Bir ekmek fırınında çalışan hamur ustası, evli 45 yaşındaki Fevzi Ö., işyerinde av tüfeğiyle kalbine ateş ederek canına kıydı. Karşıyaka İlçesi'nde ise, borçlarından dolayı psikolojik bunalıma giren, çay ocağı çalışanı 30 yaşındaki Mehmet Salih Y., elektrik kablosuyla kendisini asansör odasına asarak intihar etti. Sabah bu olayla sarsılan aynı ilçede akşam da, bir süredir psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen 58 yaşındaki Faruk K., bunalıma girip başına av tüfeğiyle ateş ederek yaşamına son verdi. Son intihar olayı ise, Ödemiş İlçesi'nde meydana geldi. Yem bayisinin sahibi 54 yaşındaki Reşat E., önce başına bir poşet geçirdi, ardından piknik tüpe bağladığı hortumla gazı poşetin içine doldurdu. Baygın halde bulunan E., kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi'nde öldü.

    ÇEŞİTLİ KRİZLER VAR

    Beş kişinin, farklı yaşam öykülerinin sonunda yaşamlarına son vermesi, son günlerde yaşanan çeşitli sıkıntıların boyutlarını da gözler önüne serdi. Canlarına kıyanlardan bazıları ailevi, bazıları ekonomik sorunların, bazıları da son yaşadıkları olayların etkisinde kalarak en acı kararlarını verdi. Psikiyatrist Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, “Ülkemizde son zamanlarda çeşitli krizler var. Olumsuz gelişmelerle hayatlar alt üst oldu. Olaylar, ruhsal bozukluk gibi görünse de çoğu bir çıkmazın sonucu” diye konuştu.

    YanıtlaSil
  21. ÜMRANİYE 2 ASLİYE CEZA DA ÇEK DAVASI OLAN ARKADAŞ VARMI.? HAKİMİN ÇEK DAVALARINA TUTUMU NASIL.? ACİL BİLGİ LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar benim kartal 4.asliye mah.16 martta davam vardı gerekçeli karar yazılmış bende mersinde olduğum için tlf actım telefonda bilgi vermiyorlarmış.bana yardımcı olacak arkadaş varmı rica ediyorum. MERSİNDEN CEK MAĞDURU

    YanıtlaSil
  23. ümraniye 2.acm de benim 1 yıldır devam eden 2 çek davam var..gelecek duruşmaları mayıs tarihli..taahhüt verdim, duruşmada karar vereceğim dedi..siona64

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar sitenizi dün fark ettim herkese geçmiş olsun ve geleceğimiz için iyi olsun diyorum,

    6 yıllık firma sahibi idim çeşitli kurumlar tarafından sürekli ödül ve takdir belgelerine doymuştum ciddi anlamda potoansiyel sahibi bir firmam vardı ciğeri beş para etmez birinin vadesinden önce çeklerimiz vurdurması sonucunda 600 metre karelik ,senelik 10.000.000 usd üzerinde işlem hacmi olan ve yanımda 17 kişi çalışan, firmamı 7 metre kare ofise taşımak zorunda kaldım. ekonomiye bulunduğum katkılardan başka bu devlet için 15 ay boyunca doğuda gezmediğim dağ kalmıyacak şekilde HARBİ askerlik yaptım.
    veee.. şimdi sevecek bir kedim bile kalmadı
    gününde ödeyemediğimiz 20.000tl daha sonra karşıma 32.000 tl olarak geliyo
    be kardeşim param olsaydı 20 i öderdim 32 nasıl ödememi bekliyon sıkıntıya girdiğim gün bilanço çıkardığımda bu sıkıntı bittiğinde elimde 300-400 milyar gibi para kalır diye hesaplıyordum, ama halâ 160.000 tl borcum ve artık gücüm kalmadı OYUNUN SONUNA GELDİĞİMİ DÜN VERDİĞİM TAAHHÜT DİLEKÇEMDE ANLADIM.
    ARTIK BORCUMUZU CEZA EVİNDE BONCUK İŞLEYEREK ÖDİCEZ GİBİ GELİYOR.

    YanıtlaSil
  25. taahhütlerimizi verdik bunların mahkeme den cevapları nekadar zamanda gelio yani düşümlerimiz nekadar zamanda oluo biliomusunuz arkadaşlar????

    YanıtlaSil
  26. Umraniye 2 asliyenin hakimi cok sert ve yurtdisi yasagi koydu taahutlere dilekce verdik isimizin yurdisi baglantili taahutleri odemiz icin kaldirilmasi lazim dedik odeyin kaldirayim dedi 17 taahut verdik hic biri koymadi dedik iste ben koyuyorum dedi

    YanıtlaSil
  27. 40 da yazan arkadaş geçmiş olsun hepimiz aynı durumlara düştük hangi iş dalında çalışıyordun
    iş konunu merak ettim mahsuru yoksa

    YanıtlaSil
  28. MURAT YALÇIN1 Nisan 2010 17:24

    Oğuz kardeş, Aslında her şey HUKUK DEVLETİ olmakl... Oğuz kardeş,

    Aslında her şey HUKUK DEVLETİ olmakla GUKUK DEVLETİ olmak arasındaki farktan kaynaklanıyor...

    Nasıl mı?
    Milliyetten Güngör URAS yazmıştı... Yasa koyucu, Adli Para Cezası ile (ARKADAN DOLANMA YAPARAK) KANUNA KARŞI HİLE YAPMAKTADIR...

    Bu ÇAKALIN (kurdun) KUZUYA (derenin üst kısmında kendisi olduğu halde) SUYUMU BULANDIRIYORSUN demesi gibi bir şey...

    Kuzu her ne kadar (MANTIKEN) bunun mümkün olamayacağını zira SUYUN AKIŞINA göre kendisinin alt tarafta olduğunu ileri sürse de ÇAKALIN;

    OLSUN, YİNE DE BEN SENİ YİYECEĞİM demesi gibidir..

    Fakat artık KUZULARIN GÖZÜ AÇILDI...

    Esasen bu; 82 ANAYASASI ve ondan NEŞET EDEN,
    DEVLETİN GÜVENLİĞİNİ temin için BİREYİN GÜVENLİĞİNİ, hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, DEVLETLÜLERİN (kariyerlerini DEVLET ÜZERİNDEN yapan STATÜKOCULARIN) LÜKS ve KONFORU için AHALİNİN huzur ve REFAHINI feda eden HUKUKSUZ DÜZENİN bir sonucudur…

    Allah’tan çağın getirdiği gelişmelere ve değişime uzun süre DİRENEBİLMEK mümkün değildir… Üstelik daha özgür, daha şeffaf, daha demokratik ve açık bir toplum olmak için ANADOLUMUZUN, HALKIMIZIN MÜTHİŞ BİR TALEBİ VAR...

    Bu yüzden ben inanıyorum ki ÜLKEMİZ yakın bir zamanda gerçek bir demokrasiye (Laik, Sosyal bir Hukuk Devletine) kavuşacaktır…

    Ve ALLAHIN CEZASI bu (k.çeke) çağdışı cezada ortadan kalkacaktır…
    Tüm yasal unsurları zorlama ve karmakarışık, hukuki meşruiyetten ve adalet anlayışından yoksun, ‘hayatın olağan akışına’ hiç uygun olmayan suç ve suçlama tanımı ile bu eziyet yasası DAĞBAŞINDA bile bundan uzun sürmezdi…

    YanıtlaSil
  29. 38 cvp veren arkadaş yokmu?

    YanıtlaSil
  30. murat bey soylediklerinize aynen katılıyorum,bir sıkıntı yok ancak soyut bir anadolumuz soylemi yerine degişimin evrimsel birşey oldugu kanısı bende daha oturmuş.degişim artık kacınılmaz, çagdaş ve evrensel hukuk vurgusu bana daha iyi geliyor.laik ve sosyali cok dinledim . vesayeti fazlasıyla çagrıştırdıgı için turk laisizminin karşılıgı bende eşittir jakoben devlet.ozetle yeni oluşacak anayasa mahkemesinden çok umutluyum.oguz

    YanıtlaSil
  31. 38 deki arkadaş ben kartala gidecegim.dosyanı sorarım ama bilgi vereceklerini zannetmem.oguz

    YanıtlaSil
  32. MURAT BEY MERHABALAR
    BEN SİTEYİ YENİ TAKİP ETMEYE BAŞLADIM VE GERÇEKTEN BİRÇOK BİLGİ SAHİBİ OLDUM SİZE BİR SORUM OLCAK BENİM BİR ŞİRKETİM VARDI VE MALESEFKİ EKONOMİK NEDENLERDEN DOLAYI KAPATMAK ZORUNDA KALDIK KARŞILIKSIZ ÇEKLERİM VARDI NEYSEKİ BUNLARA TAHÜT VERDİM .FAKAT 2 ADET TAHÜTÜ İHLAL CEZAM BULUNMAKTA HATTA BUNLARIN BİR DOSYASINI ÇEKE KARŞILIK VERMİŞTİMKİ BUNDAN 3 ADET AYRI DOSYA AÇTILAR YANİ 3 DOSYA 3 AYDAN 9 AY BİRİNDEN HAPİS CEZASI ALDIMDİĞERİNDEN İSE 3 AY HAPİS CEZASI BU İLK BAHSETTİĞİM 3 DOSYA DEDİĞİM ŞİRKET ÇEKTEN DOLAI CEZA DAVASI AÇMADI DİĞER 3 AY ALDIĞIM CEZA İSE ÇEKTEN DOLAYI TAHÜTÜ İHLAL CEZAM KESİNLEŞTİ VE BU ÇEKTEN DOLAYI YENİ YASAYA GÖRE TAHÜT VERDİM VE İNFAZIM ERTELENDİ FAKT İCRA CEZA DOSYASINDAKİ TAHÜTÜ İHLAL CEZAM DEVAM ETMEKTE .BU İCRA DOSYALARINDAKİ KARARLARA İTİRAZ ETTİM FAKAT RED OLDU .ŞUANDA SİZE SORMAK İSTEDİĞİM BU KARARLAR KESİNLEŞTİKTEN SONRA TEKRAR İTİRAZ HAKKIM VARMI ZATEN ÖDEME GÜCÜM OLSA ÖDEYECEĞİM KAÇ YILDIR BAYAN HALİMLE PER PERİŞAN OLMUŞ BULUNMAKTAYIM HERAN TEDİRGİNİM BU İCRA CEZA DAVALARINDA ZAMAN AŞIMI 17 AY DİYE DUYMUŞTUM ACABA DOĞRUMU DOĞRUYSA BİRİ KASIM AYINDA DÜŞECEK DİĞERİ İSE ARALIK AMA BENİM MAKSADIM BUNLARI DÜŞÜRME YADA İTİRAZ HAKKIM VARSA BU SÜREÇ ZARFINDA DAVALRIMA GİRİP İFADEDEN DOLAYIDA YAKLAMALARIM VAR BUNLARI KALDIRMAK BU KONUDA BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

    YanıtlaSil
  33. İTİRAZ: İİK. MADDE 353

    (Değişik madde: 18/02/1965 - 538/139 md.;Değişik madde: 02/03/2005-5311 S.K./23.mad;Değişik madde: 31/05/2005-5358 S.K./21.mad)

    İcra mahkemesinin bu Bap hükümlerine göre verdiği tazyik ve disiplin hapsine ilişkin kararlara karşı, tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde, yargı çevresinde bulunduğu ağır ceza mahkemesine itiraz edilebilir. İtiraz üzerine verilen karar kesindir.

    İcra mahkemesinin bu Bapta yer alan suçlardan dolayı verdiği hükümlerle ilgili olarak 4.12.2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun kanun yollarına ilişkin hükümleri uygulanır.

    48. de yazan
    BAYAN KARDEŞİM...

    Sizi temin ederim ki ben sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum, zira; ben de çok itibarlı 30 yılın ardından tüm mal varlığını ve işlerini kaybederek 80 çalışanıma veda etmiş talihsiz biriyim... Ama ısrarla kendimi rehabilite etmeye gayret gösteriyorum...

    Siz de kesinlikle kendinizi bırakmayın... Acılar olgunlaşmaya dönüşür ama (beden ve ruh sağlığının yol açacağı) daha başka acı sonuçların telafisi hiç olmayacaktır...

    Gelelim sorunuza, çekler konusunda iyimser bir bakışla önümüzdeki dönemde (fiilen oluşturulan ara dönemi müteakiben) hürriyeti bağlayıcı bu ALÇAK cezanın bu ülkeyi terk edeceğini düşünüyorum...

    (Devam eden)İcra Ceza davanıza gelince, duruşmalarda siz (veya varsa avukatınız) bulunur, ÖDEME İMKÂNINIZIN BULUNMADIĞINI keza (bir sürü emsal karar sunabilirsiniz )ileri sürerseniz CEZA almayabilir, direkt BERAAT edebilirsiniz...

    Ola ki CEZA alsanız bile AĞIR CEZA MAHKEMESİNE tebliğden itibaren 7 gün içinde (yine bir sürü emsal kararla birlikte sunarak) İTİRAZ ediniz...

    Bu konuda bana göre (davayı takip edin) fazla endişe etmeyin...

    Lakin İcra Ceza’dan aldığınız diğer taahhüdü ihlal cezası için 7 gün içinde İTİRAZ etmeniz gerekiyordu... Bunu kaçırdı iseniz, işte bu iyi olmamış... Şayet olay yeni ise RAPOR alma imkanı arayın derim... Ya da göz önünde olmayın.

    Her şeye rağmen sabırlı ve güçlü olmanızı dilerim...

    BUDA GELİR, BUDA GEÇER....

    YanıtlaSil
  34. SAYIN 42 VERDİĞİNİZ BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BENİMDE ÜMRANİYE 2 ASLİYE CEZADA ÇEK DAVAM VAR. ÇEKLERİ ŞİKAYETÇİ VEKİLİ İLE PROTOKOL YAPIP YERİNE SENET VEREREK ÖDEDİK. SENEDİ GERİ ALDIK. PROTOKOLDE SENET ÖDENDİĞİNDE İCRA DOSYASI TÜM FAİZ, FER, AVUKATLIK ÜCRETİ,...VS TÜMÜ ÖDENECEĞİNDEN DOSYADAN TÜM OLARAK FERAGAT EDİLECEKTİR DİYE HÜKÜM VAR. PROTOKLÜ VE SENET ASLINI DAHİ MAHKEMEYE SUNDUM. BUNA RAĞMEN MAHKEME 3.5 SENEDİR DEVAM EDİYOR. EN SON DURUŞMAYI 1 NİSAN SONRASI YANİ MAYIS AYINA ERTELEMİŞ. EMİNİM TAHAHÜT VERİP VERMEYECEĞİMİZİ KONTROL ETMEK İÇİN BİZDE TAHAAHÜT VERMEDİK. TÜM BU KANITLARA RAĞMEN CEZA ÇIKCAK DİYE ÖDÜM KOPUYOR. KALEMEDE TELEFONDA BİLGİ VERMEYİ YASAKLAMIŞ. ARIYORSUNUZ YASAK DEYİP TELEFONU İNSANIN SURATINA KAPATIYORLAR. AVUKATIM DAVAYI TAKİP ETMİYOR, BİZİMDE EKONOMİK OLARAK BURSADAN İSTANBULA HER DURUŞMAYA GİTMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL. SAYIN 42 VE DİĞER ARKADAŞLAR LÜTFEN BU DAVA NASIL SONUÇLANIR FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM.

    YanıtlaSil
  35. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BAŞTA SİTE YÖNETİMİ OLMAK ÜZERE BİZDEN YARDIMLARINI ESİRGEMEYEN SİTEMİZİN AVUKATLARINA BÜTÜN MERHAMETLİ İNSANLIĞINI KAYBETMEMİŞ İNSANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,Değerli iflas etmiş esnaf kardeşlerimiz ateş düştüğü yeri yakar bizi biz anlarız yaşadığımız bu metal dünyada metal ruhlu insanların elinden ancak birlik te yürüyerek kurtulabiliriz etrafımız köpek balıkları ile sarılı denizin ortasındaki bu mücadelemiz görünüşe göre uzun sürecek bu yüzden kimse oturduğu yerden kalkmasın çünkü bu filim daha bitmedi bu filimin sonunun mutlu yada acı bitmesi bizim elimizde hiç kimse rehavete kapılmasın ADLİ PARA CEZASI VE TÜM EKONOMİK SUÇLAR KALDIRILASIYA KADAR BİZE RAHAT YOK UNUTMAYIN. SAYIN SİTE YÖNETİMİNDEN BU KONUDA DERLEYİCİ YÖNLENDİRİCİ TAVSİYELER BEKLİYORUZ. SAYGIDEĞER YÖNETİM DEKİ DOSTLARIMIZ SİZ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ YORULDUNUZ AMA DAHA HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEDİK SADECE BİRAZ MOLA GİBİ. izer

    YanıtlaSil
  36. murat bey tekrar merhabalar (48)

    beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.malesefki ben ağır cezaya itiraz ettim ama red oldu bu denli avukatım uyarmamıştı .keşkelerin bi anlamı yok artık allah büyük karar kesinleşeli 1 yıl olmak üzere allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun .zaman aşımı nekadar oluyor acaba nezaman düşecek bu dosyalar bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatırlarsa sevinirim..

    YanıtlaSil
  37. ben siteye yeni katıldım.mimarım bu gune kadar 550 konut artı bini aşkın proje yaptım ve lafarge ile hazır beton işinde battım, beni herkes tanır .onemli de degil ,ayrıca murat bey kardeşim sorunlar aynı ,kendimize oz saygımızı kaybetmedigimiz surece sorun yok. ben cok irdeledim haklısın, hasar cok buyuk oluyor ancak tek gercek var o da birikim.karum kadar varlıklı yaşadım ancak 8 aydır kendimi rehabilite ediyorum.birikimli olmak akıllı olmak herşeye yetemiyor demekki, napalım. ama gorki nin dedigi gibi yoksulluk en buyuk felakettir.coluk cocuk rahatsa sorun yok orada sorun varsa kotu gerçekten.saygılarımla,oguz.ayrıca ilaveten hep paranın tek deger olmadıgını yıllarca etrafıma telkin ettim şimdi de yaşıyorum ve kendimi tanıyorum.

    YanıtlaSil
  38. davası devam aden arkadaşlar,hakimlerin bazıları sanık olarak bizler davaya girmediğimizde artık yakalama kararı veriyor duruşma sonrasında kalemi aryıp teyit ederseniz öğrenir ona göre hareket edersiniz.

    YanıtlaSil
  39. SAYIN ARKADAŞLAR, ARTIK TAHÜTLER VERİLDİ.SİTEMİZDEN VE BİRLEŞİMİMİZDEN BU ZAMANA ZARFI İÇERİSİNDE EPEYCE HABERDAR OLANLAR OLDU.
    ARTIK BİRLEŞME VE TOPLANMA ZAMANI GELDİ..

    1-2 AY İÇERİSİNDE ANKARAYA MECLİS ZİYARETİ YAPMAYI PLANLIYORUZ..LÜTFEN HERKES YAVAŞ YAVAŞ EŞİNE AKRABASINA KOMŞUSUNA HABER VERMEYE BAŞLASIN..

    ANKARADA 50 KİŞİ OLMAK İSTEMİYORUZ ARTIK.. BİNLERCE KİŞİ TOPLANMALIYIZ...KAÇAK DURUMDA OLUP YAKALANMA RİSKİMİZ KALMADI..SUDAN MAZARETLERİ Bİ TARAFA BIRAKIP ÇÖZÜM ÜRETEBİLMEK İÇİN KALABALIK OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR..HERKES LÜTFEN ORGANİZASYONLARINI YAPMAYA BAŞLASIN..BU AY SONU KESİN BİR TARİH VERİP DUYURU YAPACAĞIZ.

    YanıtlaSil
  40. AV. SİBEL HANIM İLE GÖRÜŞÜP BİZE HUKUK ÖNDERİMİZ OLMASI KONUSUNDA FİKİR ALICAZ..ACEMİCE BİR ORGANİZASYON OLMAYACAK.. PLANLI VE PROGRAMLI OLACAK..

    YanıtlaSil
  41. 53.
    12 yılı ünlü bir şirkette olmak üzere 15 yıl profesyonel yöneticilik yaptım...

    Sonra kendi şirketlerimde maddi ve manevi birikimimle çevremden çok itibar görerek gece gündüz çalıştım...

    Sonra biri banka diğeri zalim bir alacaklım tarafından adeta infaz edildim... 80 kişilik ailem dağıldı ve fabrikam kapandı... Neler gördüm neler yaşadım... Gorki değil ama ben diyorum ki; BAŞKASININ İŞİNE AKLI ERENİN KENDİ İŞİNE AKLI ERMİYORMUŞ MEĞER...

    Aklım ermedi, mağlup oldum... Sonra DEDİM Kİ;

    MAĞLUP OLMAK, MAĞDUR OLMAK, DE Kİ MAHKUM OLMAK
    ŞEREFSİZ OLMAKTAN DAHA KÜÇÜK BİR MESELEDİR.

    HAKSIZLIĞA UĞRAMAK, ZULME UĞRAMAK, SUÇLANMAK ADİCE
    ALÇAK VE ZALİM OLMAKTAN DAHA KÜÇÜK BİR MESELEDİR..

    DERTLERİMİZLE BAŞBAŞA KALIP, YIKILMAK AYAKLAR ALTINA,
    ALÇAKÇA DÜŞENİ ÇİĞNEMEKTEN DAHA KÜÇÜK BİR MESELEDİR..

    BORÇTAN EZİLMEK ŞİMDİ, YILLARCA ÇABALADIKTAN SONRA
    BİR NAMERTE MUHTAÇ OLMAKTAN DAHA KÜÇÜK BİR MESELEDİR..

    YanıtlaSil
  42. GEÇİCİ ÖZGÜRLÜK İSTEMİYORUZ.ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE GURURURUMUZ ADINA...
    HEP BİRLİKTE, EL ELE OMUZ OMUZA.
    AYHAN

    YanıtlaSil
  43. Bence Yeni Çek Yasası düzenlene kadar herkes kendine kimlik çıkarsın walla ben çok rahatım durumum düzelene kadarda bu böyle :(

    YanıtlaSil
  44. başkasının işine daha az harcarken kendi işinizde mutlaka daha fazla tolerans gosterdiniz.eskiden, serde solculuk varsa ve de ardına namuslu duruş eklendi ise ticarette sonun başlangıcı demektir.zeka ve analitik duşunme yetenegi kazanım icin yeterli degil .ticaretin farklı birşey olduguna inandım.yoneticilik yaptıgınızda dahi patron başka şeyler yapmıştır.neyse cok kafaya takmayın murat bey beni oyak batırdı lafarge bir gecede oyak a herşeyi sattı ve rekabet kurulu onadı ve hep birlikte battık ama oyun cok buyuk ilerde konuşacagım memleket dinleyecek fransızlar ve işbirlikci turkler.oldumolası çimento sektoru ilegaldir ama ben bu kadar oldugunu ruyamada gorsem inanmazdım,yaa benim klavyelerim arızalı kusuruma bakmayın nokta virgul ve parantezler sıkıntılı bir elim off durumda yazıyorum.saygılar oguz.

    YanıtlaSil
  45. Sevgili arkadaşlar sitenize hiç yorum yapmadan sürekli takip ettim ve bu siteden çok bilgi sahibi oldum. Bu arada Avk. Neslihan hanımı tanıdım gerekli her şeyden yararlandım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama çıkmaz yorumlardan çok sonuca giden önlemler alınmalı diye düşünüyorum. Mutlaka ama mutlaka çıkış yolu vardır. Herkese kolay gelsin. Sorunum kalmamasına rağmen sonuna kadar takipçiniz ve destekçinizim.

    YanıtlaSil
  46. 49 da yazan arkadas neden davadan feragat yazisi almadiniz alacaklidan o yaziyi alsaydiniz ayni gun isleme koyar sonuclandirirdiniz bence alacaklinin kendisi veya vekiliyle gelip feragat yazisi verin dava aninda duser biz baska mahkemelere oyle yaptik

    YanıtlaSil
  47. herkese günaydın,nihayet özgür bir sabaha uyandık.:)(her ne kadar henüz gbt kayıtlarından düşmesek te )....yıllardır sokakta rahat yürüyememenin verdiği eziklikle,kamburumuz çıkmış durumda ama her şeye rağmen huzur başka bi şey .....Şimdi ,çalışmak,para kazanmak hiç değilse umutlanmak zamanı;
    yürüyelim artık,her nereye yürünecekse binlerle...Aranmıyoruz,özgürüz,mazeretimiz kalmadı.Meclis'se meclis,meydansa meydan,açlık greviyse,açlık grevi .güzel günler göreceğiz çocuklar .........

    YanıtlaSil
  48. anayasa mahkemesi başvuru davaları ne zaman görüşecek..kemal

    YanıtlaSil
  49. Sayın 62,

    Feragat yazısı almayı unuttuk ve vermiyorlarda üstüne şikayettende vazgeçmiyorlar. protokolü ve senet aslını dahi mahkemeye sundum, icra dosyasını haricen tüm ferileri ile kapatmamıza ve kanıtlara rağmen dava 3.5 senedir devam ediyor. Bu davanın bugüne kadar çoktan düşmesi gerekiyordu. Çünkü çeke konu icra dosyası resmen olmasa bile harici protokole göre kapanmış gözüküyor. Ümraniye 2 asliye ceza hakiminin çok katı ve sert olduğunu duydum. Birde davalara gidemiyoruz maddi sebeplerden. Ne yapmam gerekiyor bu durumda lütfen bir yol gösterin.

    YanıtlaSil
  50. Murat Bey,

    Taahhüdü ihlal ile ilgili vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Emsal kararlardan söz etmişsiniz. Elinizde emsal karar varsa, gönderirseniz çok sevinirim.

    İyi günler,
    E.H.
    (internetten iş yaptığımdan olası google aramalarına çıkabileceğinden maalesef ismimi yazamıyorum.)

    YanıtlaSil
  51. GEÇMİŞ OLSUN ARKADASLAR AMA ASIL SİMDİ BASLIYOR HERSEY YANILIYOR MUYUM?

    YanıtlaSil
  52. SIRA İCRA DOSYALARINIZI KONTROL ETMEKTE OLSUN.. İCRA DOSYANIZI ACIN VE ALACAKLI VEKİLİNİN EN SON İŞLEM YAPTIGI TARİH ÜZERİNDEN 6 AY GEÇTİ Mİ GEÇMEDİ Mİ KONTROL EDİN.. ARDINDAN DOSYANIN ASLI GİBİDİRLİ VE DE KAÇ SAYFADAN İBARET OLDUGUNA İLİŞKİN ÜST YAZISINI DA ALIP İCRA MAHKEMESİNE HEMEN TAKİP DÜŞMÜŞTÜR İÇERİKLİ BİR DİLEKÇEYLE MURACAAT EDİN VE TAKİBİNİZİ ORTADAN KALDIRIN.. ZAMAN GEÇİRMEYİN İCRA MAHKEMESİNE MURACAAT TARİHİ ESAS ALINIR..DİKKAT EDİN BENDEN SÖYLEMESİ

    YanıtlaSil
  53. Sibel Hanım merhaba,

    Karşılıksız çek sebebiyle ceza aldım, 4 gün cezaevinde kaldım. Şimdi de taahhüdü ihlaller ile uğraşıyorum. Cezaevindeki insanlık dışı yaşam koşulları, ekonomik suça gelen cezayı vs.. Her türlü konuyu AİHM e taşımak konusunda elimden gelen birşey varsa yapmaya hazırım.

    Müsait olduğunuz zamanı bildirirseniz sizi arayabilirim.

    E.H.

    YanıtlaSil
  54. İCRA CEZALARDAN CIKAN HAPİS CEZALARININ İNFAZ ZAMANAŞIMI 2 YILDIR.. PARAYA CEVRİLEMEZ ERTELENEMEZ..ALACAKLININ VAZGECMESİ GEREK

    YanıtlaSil
  55. HACZE GELDİKLERİNDE BIRAKIN GÖTURSUNLER MALLARI KEFALET VEYA TAAHHUT VERMEYİN LÜTFEN GERİ DÖNUSUMU YOK GİBİ BİRŞEY..

    YanıtlaSil
  56. Sayın Av. Sibel hanım

    İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  57. icra dosyasında 6 ay işlem yapılmış mı yapılmamış mı derken neyi kastediyorsunuz açıklarmısınız

    YanıtlaSil
  58. Sibel Hanım,

    Yukarıda sözünü ettiğiniz şekilde 6 aydır işlem yapılmadığı gerekçesiyle takibi düşürürsek, alacaklı tekrar takibe başlamak için ne yapıyor?

    İcra takibinin bu şekilde düştüğünü asliye ceza yada icra ceza mahkemesindeki davalarımıza belirtsek, bir faydası olurmu?

    İyi çalışmalar
    E.H.

    YanıtlaSil
  59. Sibel Hanım,

    2008 yılında haciz konulan ve bağlanan bir araç var. Halen satışı istenmedi diye biliyorum. Bu aracı yukarıda bahsettiğiniz gibi dosyalarını düşürürsek teslim alabilirmiyiz?

    E.H.

    YanıtlaSil
  60. Av. Sibel hanım eğer mümkünse size bir konu danışmak istiyorum. Benim arabam kredi borçluydu. 2009/ 2. ayda yakalamalı haciz konulmuş. Bu hacizin bir süresi varmı? Teşekkür ederim.
    Hasan Bafra

    YanıtlaSil
  61. ekm2510 ben tesekkur ederim nezdinizde siteden cok sey öğrendigimi söylemeliyim.

    SORULARA GELİNCE
    73-DOSYAYI ACARSINIZ BUGUN 2 NİSAN MESELA DÜN İŞLEM YAPTIYSA HİÇBİRSEY YAPAMAZSINIZ AMA 6AY ÖNCE AYIN 1İNDE EN SON TALEP ACTIYSA DÜŞÜRÜRSÜNÜZ DEHAL MURACAAT ETMEK SARTIYLA VE ASLİ GİBİDİRLİ DOSYA FOTOKOPİSİ... BİR KASENİN BİR GUN ÖNCEYE CEVRİLMSEİ ZOR DEĞİLDİR CUNKU VE NEYAZIK Kİ..

    74- ASLİYE CEZA DAVASI DÜŞMEZ İCRA CEZA DÜŞÜRÜLÜR DEVAM EDEN DAVALAR ACISINDAN...CUNKU İCRA DAVALARI DOSYAYA BAGLIDIR AMA ASLİYE CEZA DAVALARI SADECE CEK YAPRAGININ KENDİSİNİ İLGİLENDİRİR DAVALARDIR.. YANİ BİRİ BORÇLA(İCRA DOSYASI VE BAGLI DAVALARI) DİĞERİ DE ÇEKLE İLGİLENİR (ASL. CEZA)

    YanıtlaSil
  62. av sibel hanım 70 nolu yazınızda belirttiğiniz icra cezalardan çıkan hapis cezalarının zaman aşımı 2 yıl derken sadece taahüdü ihlal davalarındanmı bahsediyorsunuz yoksa işyerini usulsüz terkten dolayı çıkan hapis cezalarıda bu kapsamda zaman aşımı 2 yılmıdır cevap verirseniz sevinirim.

    saygılar

    YanıtlaSil
  63. 75- EVET MENKULLERDE 1 YIL GAYRIMENKULLERDE 2 YIL ZAMANASIMI SÖZKONUSUDUR.

    YanıtlaSil
  64. av.sibel hanım icrada bekleyen dosyamızın 6 aylık zaman aşımı geçti diyelim alacaklı 10.uncu ayında takibe devam edebilirmi.

    YanıtlaSil
  65. Sibel Hanım;
    Araç menkulmü gayrimenkulmü?. Zamanaşımı geçince tekrar haciz konulamıyormu? teşekkkür ederim
    Hasan Bafra

    YanıtlaSil
  66. AV.SİBEL HANIM İCRA DOSYASINDA 6 AYLIK ZAMANAŞIMI GEÇTİKTEN SONRA ALACAKLI AVUKATI TAKİBİ DEVAM ETTİREBİLİRMİ VE İCRA DAİRESİ ZAMANAŞIMI GEÇTİĞİ İÇİN DOSYAYI DÜŞÜREBİLİRMİ

    YanıtlaSil
  67. 80- AGLAMAYAN COCUGA KİMSE MEME VERMEZ. KURAL BUYSA SİZ TALEP ETMEDİGİNİZ MUDDETCE DOSYA DEVAMÖ EDEBİLİR. (TECRUBE EDİLMİŞTİR)

    GAYRİMENKUL TARLA ARSA EV BİNA DIR.TAPU KÜTÜĞÜNE KAYITLIDIR.

    MENKUL TASINABİLİR MALDIR.. AMA UÇAK ARAÇ GEMİ DAHİL MENKULDUR..AYNEN TV RADYO GİBİ

    YanıtlaSil
  68. 78/

    İCRA CEZADAN CIKAN HER KARAR VE İNFAZ İÇİN 2YIL

    YanıtlaSil
  69. TAKİP DÜŞER 6 AY GEÇİNCE İCRA MAHKEMESİ KARAR VERDİKTEN SONRA O ÇEKE DAYANARAK İCRA TAKİBİ AÇAMAZ..

    YanıtlaSil
  70. SAYIN SİBEL HANIM YARGITAYDA BOZULAN DOSYAM JET HIZIYLA MAHKEMESİNE İADE EDİLMİŞ VE 1.ASLİYEDE OLAN DAVAM 4.ASLİYEDE AÇILMIŞ UYAP SMS İLE BİLDİRDİ.NORMALDE KENDİ MAHKEMESİNDE GÖRÜLMESİ GEREKMİYORMUYDU.

    ATABAYRAK

    YanıtlaSil
  71. wabisabi ahmet2 Nisan 2010 15:30

    selamlar herşeyimi kaybettiğim için tahhatütde bulunmadım,154,000tl borçluyum toplamda tabiki tek çek değil,bana ceza çıkarmı ???

    YanıtlaSil
  72. Sibel Hanım,

    6 ay konusu sayesinde düşürdüğümüz dosyaların alacaklı tarafından tekrar açılamayacağını söylüyorsunuz? Doğru mu anlıyorum? Eğer doğruysa, p.tesi günümü icra dairelerinde geçireceğim... :)

    E.H.

    YanıtlaSil
  73. 86- normal bir surec iyi takip edip tekrar temyize gönderin

    YanıtlaSil
  74. sibel hanım,kartal icra cezadan sms ile tazyik hapis cezası infaza verilmiştir diyor,dosyanın icerigini bilmiyorum ancak taahudu ihlal oldugunu dusunuyorum.bu cezanın itirazı olmaz dedi avukat.ne dersiniz.

    YanıtlaSil
  75. sayın 90,
    Sibel Hanım yerine ben yanıtlayayayım;
    Bu başlık altındaki yorumları okursan ayrıntılı anlatılmış bu konu .Kısaca; Ağır cezaya itiraz hakkınız var ama 7 günlük süre geçmemişse, orda da geçerli bi mazeretiniz varsa düşürebilirsiniz (geçeril mazertet v.s. ler ayrıntılı olarak yazıyor yorumlarda )

    Rica ederim sibel hanım :):)

    YanıtlaSil
  76. okuyor ve de anlıyorum ancak avukatım ısrarla infazın hiçbirşekilde durmayacagını soyluyor ve çelişkide kaldım.infaz karardır ve durmaz diyor,7 gunum dolmadı ancak avukatıma hukuk dili ile anlatamadım ne yapacagımı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  77. Barışçı-Mersin2 Nisan 2010 17:15

    Değerli arkadaşlar herkese kolay gelsin. Değerli Av. Sibel Sevinç Hanım; sitemizde ve aramızda olduğunuz için, tüm arkadaşlara yardımlarınız için, kendim ve tüm arkadaşlarım adına, bir kez daha teşekkür ediyorum. İyiki varsınız; iyiki aramızdasınız. Tüm katılımcılara ve tüm emeği geçenlere, saygılarla.

    YanıtlaSil
  78. Sn 92;

    Karar infaza verildiyse, zaten itiraz süresi geçmiş demektir. Yani 7 günlük süreyi kaçırmışsınız, karara itiraz olmayınca karar da infaza gitmiş demektir...

    İnfazın durması şöyle: Ağır ceza başvurunuzu kabul ederse duruyor infaz. Ama burda artık ağır cezaya başvurulabilinir mi, bilemiyorum...

    E.H.

    YanıtlaSil
  79. Şanlıurfada bir icra dosyasına bakacak bir arkadaş varsa bir icra dosyasına baktırıcam yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  80. çek ten çok cezaevinde yada aranan şahısların çğu taahüdü ihlal suçluları.niye bu yönde yasal çalışmalar yapılmıyor.anayasada açık borçtan hapis yok.ama i.i.k 340 dan 3 ay ceza veriliyor.en büyük tehlike bu.yalnız çanakkale yenice de 800 çiftçi cezaevine sırayla giriyor.sosyal patlama yakında

    YanıtlaSil
  81. arkdaşlar ve sibel hanım benim ticareti usulsüz terk davamı sicilimde gördüm.Yani hapis cezam çıkmış.Buna neyapabilirim?teşekkürler

    YanıtlaSil
  82. ARKADASLAR ÖNEMLİ BİR İLETİŞİM SORUNUNU İLETMEK İSTERİM:
    İSTANBUL BAROSUNDA İKİ ADET SİBEL SEVİNÇ KAYITLIDIR.. BİRİ BENİM DİĞERİ DE BASKA BİR MESLEKTASIM YANLIŞ ARAMALARA MARUZ BIRAKMAZSANIZ MESLEKTASIM BENİ ARADI DA İSİM BENZERLİĞİNDEN SORUN OLDUGUNU İLETTİ..
    0212 632 03 74 BURO TELEFONUM LÜTFEN BURDAN ULAŞMALARINI RİCA EDİN TANIDIGINIZ TÜM HERKESE İLETİNİZ ZİRA MESLEKTASIM OLAN İSİM BENZERİM BEZMİŞ:)

    YanıtlaSil
  83. sibel hanım 97 lütfen cevap:(

    YanıtlaSil
  84. SİBEL HANIM,Bahsetmiş olduğunuz 6 ay işem yapımamış oan dosya ile ilgili açıacak düşüm davası sözeşmeden doğmuş alacakar için ki dosyalarıda kapsam içine aıyormu yoksa sadece çek senet aacaklarınımı kapsıyor.Bigi alabilirsem sevinirim. olyar 2003

    YanıtlaSil
  85. T.C. “TÜRK MİLLETİ ADINA”
    SAMSUN DEĞİŞİK KARAR
    2. AĞIR CEZA MAHKEMESİ
    D.İŞ NO : 2009/984

    Başkan : Ahmet AKYÜZ 25942
    Üye : Hasan KAKAL 22839
    Üye : Tamer BULAM 37261
    Katip : Yüksel BEKTAŞ 100013

    Borçlunun ödeme şartını ihlali suçundan sanık …………………..’nin yapılan yargılaması sonunda sanığın 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılmasına ilişkin Tekkeköy İcra Mahkemesinin 06/11/2209 tarih ve 2009/12 esas, 2009/140 karar sayılı kararına sanık tarafından süresi içerisinde verilen 26/11/2009 havale tarihli dilekçe ile itirazda bulunulmuş olmakla, itiraz konusunda bir karar verilmek üzere mahkememize gönderilen dosya ve ekleri üzerinde, mahkememiz C.Savcısının mütalaası alındıktan sonra yapılan inceleme sonunda;
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
    İ.İ.K. nın 340. Maddesinde düzenlenen suçun oluşabilmesi için borçlu sanığın haklı ve makbul bir neden olmaksızın taahhüdünü yerine getirmemiş olmasının gerektiği, bunun için sanığın yaşayış tarzına göre geçim kaynaklarının neler olduğu, geçim kaynaklarının borcun ödenmesinde yeterli olup olmadığı, borcun ödenmesinden kasten veya hile ile kaçınılıp kaçınılmadığının belirlenmesi ile sanığın ödeme gücünün bulunup bulunmadığının bu konuda araştırma yapılarak sanığın hukuki durumunun buna göre tayin edilmesi gerekirken aksine hareketle geçim kaynaklarının araştırılmasına ilişkin yetersiz tespit ile yetinilerek karar verildiği anlaşılmakla itirazın kabulüne karar verilmiştir.

    Sanık …………………………….’nin vaki itirazının KABULÜ ile;
    Sanığın 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılmasına ilişkin Tekkeköy İcra Mahkemesinin 06/11/2009 tarih ve 2009/12 esas. 2009/140 karar sayılı kararının KALDIRILMASINA;
    Borçlu sanığın haklı ve makbul bir neden olmaksızın taahhüdünü yerine getirip getirmediğinin araştırılarak sanığın hukuki durumunun buna göre değerlendirilmesi amacıyla dosyanın mahkemesine İADESİNE;
    Kararın bir suretinin mahkemesince sanığa tebliğine,
    Dosyanın ve eki İcra Müdürlüğü dosyasının Tekkeköy İcra Mahkemesine İADESİNE;
    Dosya ve itiraz dilekçesi üzerinde yapılan inceleme sonunda mütalaaya uygun olarak oybirliği ile karar verildi. 22/02/2010

    Başkan 25942 Üye 22839 Üye 37261 Katip
    imza imza imza imza

    YanıtlaSil
  86. 59 da yazan arkadasım sana canı gönülden katılıyorum tek çözüm bu

    YanıtlaSil
  87. 97 ye cevap verirmsiniz lütfen çok önemli benim için

    YanıtlaSil
  88. sayın murat yalçın,once teşekkur ederim.bana gelince itirazı kaçırmışım, hayırlısı artık.ilginize çok teşekkur ederim.saygılar.oguz

    YanıtlaSil
  89. TAHHÜTLER VERİLİNCE SİTE PEK Bİ SESSİZLEŞMİŞ ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARIYOR HERKEZ GALİBA Bİ ARA UĞRADIĞINIZDA 97 YE CEVAP VERİRİSENİZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  90. Sitenin yönlendirdiği her etkinliğe katılan ancak birkaç gün öncesine kadar -yazma özürlü olduğumdan dolayı-sitenin kendi sayfasına aktif katılmamış olan ben de,Sibel Hn.'ın 1 Nisan sonrası site yorumlarında da öne çıkmasının, bizleri daha da umutlandırdığını söylüyorum ve teşekkür ediyorum(İstanbul'dan yazdığım için bu durum böyle ancak,Ankara'dan Neslihan Hn.'ı da ayrıca anıyor ve her ikisine de ayr ayrı teşekkürlerimi sunuyorum). Serkan Y.

    YanıtlaSil
  91. sayın sibel hanım
    öncelikle bizler için yapmış olduğunuz herşey için çok teşekkür ederim.
    benim size sorum değil de 98 de yazdıklarınıza bir yorumum olacak:
    bu sizin barodaki ADAŞINIZ ne avukatı onu çok merak ettim.siz bizler için elinizden gelenin fazlasını yapmanıza rağmen sadece bir telefondan bu kadar rahatsız olduğuna göre...
    demek ki neymiş herkez avukat olabilir ama insan olamazmış.
    daha önce bir yorumumda da belirttiğim gibi sizi yetiştiren anne ve babanızın ellerinden saygıyla öpüyorum.hayırlı bir evlat yetiştirdikleri için.
    dünyada herşeyin paradan ibaret olmadığını siz insanlığınızla gösterdiniz bizlerde başımıza gelenlerle yaşayıp öğrendik.
    hiç kimse kendini birşey sanıp mağrurlanmasın.çok değil birkaç ay yada yıl önce bizlerde varlıklı insanlardık ama birgün bir baktık ki iflas etmişiz.bu insanım diyen herkesin başına gelir.kimse mağrurlanmasın.
    size tekrar teşekkür ederim yaptığınız herşey için.siz bu insanları darda bırakmadınız ALLAH da sizi darda bırakmasın.
    iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  92. Günaydın arkadaşlar.
    Taahhütlerin verilmesinin arkasından bundan böyle daha aktif bir rol üstlenmenin zamanı geldi.Bundan böyle öncelikle uyarlama mahkemeleri üzerinde ve yargıtayda olan dosyaların takibi ile ilgili çalışmalar yapmalıyız.Yargıtayda olan dosyalar sıkı bir şekilde takip edilmeli ve zamanında tekrar temyize gönderilmelidir.Ancak bunlardan daha önemlisi ...!!!!!!
    Ne yaparsak yapalım bunların hepsi kanayan yaraya pansuman yapmaktan öteye gitmiyor.Sorun büyük ve çok yönlü.Herkesin bu garabet yasadan ayrı ayrı ama fazlaca sorunu var...Öyleyse bu garabet yasaların kaldırılması için ne yapmalıyız...???? Bu sorunların tamamıyla kökünden kazınması için ne yapmalıyız...????
    İŞTE ASIL SORUNUMUZ BU VE ASIL YOĞUNLAŞMAMIZ GEREKEN KONU BU....Her birey ayrı ayrı sorunlarını elbette dile getirecek ve çözüm arayacak ama birlik olarak ne yapabiliriz..?TEK YUMRUK-TEK YÜREK - TEK SES NASIL OLURUZDA BU ADALETSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇERİZ....İŞTE BU SAATTEN SONRA BUNA ÇALIŞACAĞIZ....Hiç bir kimse umutsuz olmasın , hiç kimse yılmasın,hiç kimse mücadeleden kaçmasın....Ancak bu şekilde sorunları kökünden hallederiz.Bunun için inancımız,bilgi birikimiz ve profosyonel anlamda hukuk adına destekçilerimiz var.

    saygılarımla ... ekm2510-assos

    YanıtlaSil
  93. Kredili yaşıyoruz!


    Kriz vatandaşı fena vurdu. Kredi ve kart borcu bir haftada 1.4 milyar TL artıp 131.6 liraya çıktı
    Ekonomİk kriz vatandaşı daha çok borç batağına sokmaya başladı. Buna paralel olarak, mevduat bankalarında tüketici kredileri ve kredi kartları tutarı 26 Mart itibarıyla geçen bir haftada 1 milyar 479,6 milyon lira artarak, 131 milyar 655 milyon liraya çıktı. Bu paranın 95.7 milyar lirası tüketici kredilerinden, 35.8 milyar lirası da bireysel kredi kartlarından oluştu.
    Merkez Bankası verilerine göre, 26 Mart itibariyle konut kredileri 45 milyar lira, taşıt kredileri 3 milyar 958,1 milyon lira, diğer krediler 46 milyar 742,4 milyon lira oldu. TL cinsinden bireysel kredi kartlarının 14 milyar 373,8 milyon lirası taksitli, 21.4 milyar 447,5 milyon lirası taksitsiz kredi kartından oluştu. Bu arada şubatta protesto edilen senet sayısı, 91 bin 129 adet oldu. protestolu senet tutarı da 413.6 milyon lira oldu.

    kartal yeniçağ

    YanıtlaSil
  94. SİBEL HANIM,
    100
    SORUMU YANITLADIĞINIZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM.AYRICA BUGÜNE KADAR Kİ HİZMETLERİNİZ İÇİNDE MİNNETTAR OLDUĞUMU VE DESTEKLERİNİZİN DEVAMIVE BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRADA( HER ÇAĞRIMIZA GECE VE GÜNDÜZ CEVAP VEREREK BİZERİ AYDINLATTIĞINIZ GİBİ )YANIMIZDA OLACAĞINIZ İNANCIMI BİRDEFA DAHA İFADE ETMEK İSTİYORUM.SİZİNLE İSTANBUL ADLİYESİNDE GÖRÜŞMÜŞTÜK..HATIRLAYABİLDİYSENİZ. BEN SİZİ ORADA ÇÖZDÜM.SİZİN İÇİN MADDİYATIN İKİNCİ PLANDA OLDUĞUNU BİLİYORUM .HATTA BU KONUDA DA BENİM BAZI ÖNERİLERİM OLMUŞTU ..OGÜNDEN BU GÜNE SİZİNE İLGİLİ SİTEDEKİ YAZAN ARKADAŞLARIMIZIN GÖRÜŞLERİNDE HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞ TAKTİRLERİ HEP YANINIZDA OLMUŞTUR.DİĞER BAZI AVUKAT ARKDAŞLARIN SİZİN KADAR SABIRLI OLAMADIKLARINA BİZZAT BENDE ŞAHİT OLDUM. ALLAH YOLUNUZU AÇIK EYESİN.
    OLYAR 2003 (İ.A)

    YanıtlaSil
  95. 97 de yazan arkadaş
    337/a dan sana ceza çıkmış.3 aydır muhtemelen eğer bir kaç kere aynı şey olması ise.Yoksa 1 seneye kadar gidiyor.Adli para cezasına çevrilmiyor.Para cezasına çevrilebiliyor idi şu anda o da yok.
    Ancak takip edildiği takdirde şu aralar bu konuda mahkemeler genelde beraat veriyor.

    Bu konuda Cüneyt bey bir epey yazdı.Aşağıdaki gibi

    "Bir çok arkadaşımızın başına gelen olay şu
    iş yeri kirasını ödeyemiyor veya icra ne var ne yok kaldırıp götürüyor
    iş yeri kirasını ödeyemen bürosunu boşaltıyor
    bundan sonra ne iş yeri açabiliyor nede ticaret odasına bilgi verebiliyor.
    Dilekçenizde mucbir sebeblerden bahsedin ve kastınızın olmadığını yazın..
    Ticareti terk nedeniyle açılan davalar sıklıkla açılan davalar değildir. Bu suçlama, şikayete tabi bir suçlama olup, icra dairesince karara bağlansa dahi, kanunda suç olarak tanımlanmış karşılığı ise hafif hapis cezası veya adli para cezasıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya erteleme mümkündür.
    Sanığın mutlaka ifadesinin alınması gerekir
    alacaklıyı zarara uğratmadığınız konusunda itiraz edeceksiniz, bununla ilgili yargıtay kararı var bu doğrultuda bir dilekçe hazırlayın..

    T.C. Y A R G I T A Y 16.HUKUK DAİRESİ SAYIESAS NO :2003/11456KARAR NO :2004/2974TEBLİĞNAME NO:2003/74287 YARGITAY İLAMI
    Mahkemesi :A 2. İcra Ceza MahkemesiTarihi :26.3.2003Numarası :2002/4620-1111 Davacı :V.Paz.A.ŞSanık :Hasan Ticareti terk hükmüne aykırı davranmak suçundan sanık Hasan ın İİK.nun 337/a maddesi gereğince 3 ay hafif hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiş, hüküm yasal süresi içerisinde sanık tarafından temyiz edildiğinden Yargıtay C.Başsavcılığının bozma istemli tebliğnamesiyle dosya Daireye gönderilmiş olmakla, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okunarak GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ: Mahkemece mal beyanında belirtilen malların üçüncü bir kişiye devredilmesi gerekçe gösterilerek sanığın İİK.nun 337/a maddesi gereğince tecziyesine karar verilmiş ise de, yapılan inceleme ve araştırma hüküm vermeye yeterli bulunmamaktadır. Öncelikle bu suçun oluşabilmesi için sanığın tacir olması ve ticaret hayatından çekilirken İİK.nun 44. maddesindeki yükümlülükleri yerine getirmemiş olması gerekir. Mahkemece sanığın tacir olup olmadığı,ticaret siciline kayıtlı olup olmadığı araştırılmamıştır. Ayrıca mal beyanı dilekçesinde bildirdiği malların 3. kişiye devredilmiş olmasının ticareti terk ettiğini gösterir kesin bir delil olmadığı düşünülmeksizin ve bu konuda araştırma yapılmaksızın yine sanığın temyiz dilekçesinde belirttiği 337/a-2. fıkrasına göre alacaklıyı zarara uğratmadığına dair itiraz ve delillerinin toplanıp değerlendirilmeksizin eksik inceleme sonucu yazılı şekilde hüküm kurulması isabetsiz bulunmaktadır. Temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün istem gibi BOZULMASINA, 24.2.2004 gününde oy birliğiyle karar verildi.

    YanıtlaSil
  96. SAYIN SİBEL HANIM. BENİM BİR SORUM OLACAKTI.CEVAPLARSANIZ MİNNETTAR KALICAM. 25.09.2005 TARİHİNDE ÇEKLERİM YAZILDI.HAKKIMDA DAVA AÇILDI. MAHKEMELERE GİTMEDİM. TEBLİĞLER ASKERDE OLDUĞUMDAN DOLAYI TARAFIMA YAPILAMADI.35E GÖRE TEBLİĞ YAPMIŞLAR.14 KASIM 2009 DA GEREKÇELİ KARAR YAZILDI. BU KARAR UYAP SİSTEMİNDEN BANA OCAK2010 DA MESAJ OLARAK GELDİ. BENDE DAVA DOSYALARINI İLGİLİ MAHKEMEDEN ÖĞRENİP KARARI TEMYİZ ETTİM. DAHA DOSYALAR YARGITAYA GİTMEDİ.SORUM ŞU . YARGITAYDA BÜYÜK BİR İHTİMALLE DAVA DOSYASINI YENİDEN YARGILANMAM İÇİN BOZARAK GERİ GÖNDERECEK.DAVA ZAMAN AŞIMI YARGITAYDAN GELECEK OLAN KARARA GÖREMİ DURACAK VEYA ŞAYET YARGITAY YENİDEN YARGILANMAMI İSTERSE DAVA ZAMAN AŞIMI TEKRAR MI BAŞLAYACAK. ÖRNEK YARGITAYDAN DOSYA 2013 YILINDA GELİRSE BU DAVALARDA ZAMAN AŞIMINDAN YARARLANABİLİRMİYİM.KESİN OLARAK 25.09.2005 ÇEKİN YAZILDIĞI VE KEŞİDE TARİHİ ZAMAN AŞIMI NASIL İŞLER NASIL BİTER. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  97. slm arkadaslar anayasa mahkemesi ve yargıtay ceza genel kuruldaki davalar hakkında bilgisi olan arkadas varmı

    YanıtlaSil
  98. Barışçı-Mersin3 Nisan 2010 11:51

    Değerli Arkadaşlar; 109'da yazan, Ekm2510'un yazdıklarını kulak ardı etmeyelim. Mademki;bu mücadeleye başladık, gelin hep beraber mücadeleyi devam ettirip, bu işi bitirelim. Bilmem farkındamısınız ama; azda olsa kazanımlar elde etmiş durumdayız ve eskisinden dahada güçlüyüz. Kaldıki; artık yanımızda, duruş; tavır, mütevazi kişilik ve bilgileriyle, değerli avukatlarımız; Sayın, Av.Sibel Sevinç ve Sayın Av. Neslihan Benlier Hanımlarda yanımızdalar. Ayrıca; bilineceği üzere, yine; birçok bilgili arkadaşlarımızda, bizleri yönlendirmeye devam etmektedirler. Bu arada umuyor ve diliyorumki; baştan beri yanımızda olan, kendisinden her bakımdan yararlandığımız, Değerli Arkadaşımız; Cüneyt Hocam(Pirimiz) aramızda kalırlar ve bizden ayrılmazlar. Tüm emeği geçenlere ve katılımcılara; saygı ve hürmetlerimle.

    YanıtlaSil
  99. Arkadaşlar Merhaba,

    Yukarıdaki yazılarda icra davalarına alacaklı vekillerinin dosyaya en son 6 ay önce yapmış olması gereken bir işlem den sonra bizim de bu dosyaları av.sibel hanımın dediği gibi aslı gibidir vs icra mahkemesine takip düşmüştür içerikli bir dilekçe vereceğiz bu 6 aylık süre sadece çek davaları içinmi geçerli yoksa telefon,kefşillikten doğan borç vs.içinde geçerlimi bilen arkadaşlar yada av.sibel hanım açıklarsa çok seninirim...herkese güzel hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
  100. ARKADAŞLAR BENİM SORUM CEZA ZAMAN AŞIMI ÇEKIN YAZILDIĞI TARIHTEN ITIBARENMI YOKSA DAVA AÇILIŞ TARIHINDEN ITIBARENMİ BAŞLIYO....AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIM.....

    YanıtlaSil
  101. 117 dava zaman aşımı başlangıcı suç tarihi yani
    çekin yazıldığı tarihten başlar ve çeklerde 8 yıldır. KAYAMEN

    YanıtlaSil
  102. bu acı olayın hesabını kim verecek...........
    Borç intihara sürükledi

    Sezer ŞAHİNDAŞ/FETHİYE (Muğla), (DHA) 3 Nisan 2010

    MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, öğrenim gördüğü dershaneye olan 5 bin TL'lik borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesi üzerine psikolojik bunalıma giren 18 yaşındaki Soner Semih S., evlerinin balkonundaki çardağa kendini asarak intihar etti. S., arkasında ‘Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım’ yazılı not bıraktı.


    Fethiye'de 48 yaşındaki Emine S., geçen Ağustos ayında oğlu Soner Semih S. ile kızı 16 yaşındaki Özlem S.'yi derslerinin daha iyi olması için dershaneye yazdırdı. Ancak şoförlük yapan eşi 52 yaşındaki Mustafa S., dershane parasını ödeyemeyince biriken borç yüzünden dershane yönetimi, senetlerde imzası bulunan anne Emine S.'yi mahkemeye verdi.

    Faiziyle birlikte yaklaşık 5 bin TL olan borcu ödeyemeyen Emine S., icra işlemleri sırasında ödeyeceğini taahhüt etmesine rağmen ödemediği için çıkarıldığı mahkeme tarafından 2 ay önce tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Bunun üzerine annesinin kendisinin yüzünden cezaevine girdiği düşüncesiyle bir süredir psikolojik bunalıma girdiği belirtilen Soner Semih S., dün gece saat 22.30 sıralarında evlerinin balkonunda bulunan demir çardağa bağladığı iple kendini asarak intihar etti. S. arkasında, “Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım” yazılı not bıraktı.

    Oğlunun ölümünden dolayı dershane yönetimini sorumlu tutan baba Mustafa S., “Bizi çok zor duruma düşürdüler. 1000 liralık borcu faizlerle 5 bin lira yaptılar. Evimizi satıp borcumuzu ödemeyi düşünüyorduk. Dershane yönetimi biraz daha bekleseydi, hem karım cezaevine girmeyecekti, hem de çocuğum bu durumları düşünüp intihar etmeyecekti” diye konuştu.

    Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

    YanıtlaSil
  103. ben taahütte bulunamadım bunalmıstım ve bu sayfayı 1 saat önce buldum acaba ne yapabılırım bırden fazla cekım var 2 yıl oldu kaçak yaşıyorum 1.5tirilyon eskı parayla sanırım borcum var intahar etmeyı cok düşündüm ama günahından korkyuğumdan yapamadım yardımcı olur bılgı verırsenız cok sevinirim

    YanıtlaSil
  104. 120 de yazan arkadaşım msn kullanıyorsan adresini yaz yada durumunu detayları ile burdan yaz yüzüp yüzüp sonuna gelmişsin ne intiharı düşünüyorsun yapılacak çok şey var boşver intiharı,hadi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  105. 120

    öncelikle geçmiş olsun...ve aramıza hoşgeldin..

    şunu bilmelisin ki hepimiz seninle aynı durumdayız.aynı bunalımlardan geçtik.aynı sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz.bu sitede birbirimize destek olup sorunlarımızı paylaşıyoruz.ve ne yazıkki dünyanın hiçbir yerine yaşanmayan ve varolmayan bir yasanın,yaptırımlarının kurbanları olarak ,hapis czasının kalkması ve daha evrensel bir yasanın çıkartılması uğruna elimzden geleni ,çoğunluklada gelenden fazlasını hep beraber yapmaya çalışıyoruz.

    taahhüt verme süresini kaçırmış olabilirsin.ama siteyi ,önceki yazıları,yeni çıkan yasa metnini,yeni yasayla birlikte gelen ve yeniden uyarlama yapabileceğin konuları mutlaka gözden geçir ,oku.çeklerin vadesinden önce yazılmış olabilir,vekaleten imzalamış olabilirsin,doğru tebligat ,bildirim yapılmamış olaiblir,yeni yasaya göre yeniden yargılama isteyebilirsin..bu konuda önceki yazılardan ve özellikle sitemizde avukatlar bölümünde bilgileri bulunan arkadaşlarımızdan destek alabilirsin..hiçbirşey bitmiş değil..

    önümüzdeki günlerde hep beraber yeni girişimlerde bulunacağız.siteyi düzenli takip ederseniz yapacaklarımızdan haberdar olur ve ve destek olabilirsiniz.kaçak olduğunuz için şahsen katılamayabilirsiniz..ama tel,faks,mail yoluyla yapacağımız hereketlerde büyük yardımınız olabilir..

    önce kendimiz,ailelerimiz ve bizi birbirimizden başka anlayan olmadığı için tüm çek mağdurları adına mücadeleye devam...pes etmek yok..

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  106. 121 deki arkadasım msn adresim bileydim1@hotmail.com ilgınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  107. Sayın site yonetıcleri 01.01.2005ile 30.11 2005 arasında olan çeklerın yazıldığı tarıhler ve bundan sonrda mahkemeler 30.06.2006 kadar butun karşılıksız çeklerın karalarını vermış bulunmakta. peki sorum şöle sizce eski kanunna gore 5 yıl mı zaman aşımı yoksa yenı kanuna gore 8 yılmı ve ayrıca çeklerım en son 30.11 2005 te yazıldı 5 yıl olmuyomu zaman aşımı ...cevaplarsanız sevınırım..

    YanıtlaSil
  108. 125 zaman aşımı gerekçeli karar yazıldıktan sonra 10 yıl

    YanıtlaSil
  109. sayın 126 yukarda da çekelerın yazıldığı tarıhten başlar denıyo zaman aşımı anlamadım bu çelışkılerı kımse bılmıyo galıba tam olarak ......

    YanıtlaSil
  110. 124 te yazan ekledim listeye online değilsin.Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  111. Soy Şafak ABDİ İPEKÇİDE EYLEME HAZIRMISINIZ ARKADAŞLAR...ŞAFAK SOY HÜ-DER GENL BAŞKANI

    YanıtlaSil
  112. SAYIN 119 FETHİYEDEKİ ACI HABERİ YAZDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER BÖYLE HABERLERDEN BİRBİRİMİZE HABER VERİRSEK BU ŞEREFSİZLERİN MAZLUMUN MASUMUN YANINDA YIZ YALANLARI ORTAYA ÇIKAR HER KES BU KONULARDA HASSAS OLSUN KULAK ARKASI YAPMASIN SAYIN 119 SİZİN SAYENİZDE BU HABER MECLİSE TAŞINACAK SALI ÇARŞAMBA İZLEYİNİZ SAYGILAR....NOT AYNI İLÇEDE ZOR DURUMDA OLAN BİR KADININ YARDIM İÇİN BAŞBAKANLIĞA MUĞLA VALİSİNE DİLEKÇE YAZDI YARDIM YAPILDI KOCAMAN 50 TL ZAVALLI KADIN O PARAYLA PAZARDAN ZEYTİN VE MAKARNA ALDI ÇOCUKLARINA AKŞAM MAKARNA SABAH TA ZEYTİN YEDİRMEK İÇİN GERÇEK BİR HİKAYE...

    YanıtlaSil
  113. 120 deki arkadaş canını hiiç sıkma hepsinden olumu 3.5 yıl yatarsın bulurlarsa. çig et yemediysen rahat ol.para icin olunmez. bu ulkede nice insanlar amaç ugruna olduler.olum çozum olsa bende çok duşundum ama geride kalanlara yazık, benim senden daha fazla borcum var,calışıp odeyecegim bekleyin de.panik yapma sakin ol alacaklı haklı ama genelde kolpa yaparlar rahat ol sıkıntı olursa da devlete git.hadi rahat uyu bak arkanda ne kadar insan var.oguz

    YanıtlaSil
  114. ceklerimiz yazılabilir,yoksullaşabiliriz ancak bizler bilincli olarak ticaret yapmış insanlarız ben 550 bin ytl muhtelif alacaklarımı alamadım,ama bu ticaret.siteyi amacında saptırmayalım .verim alalım. yoksa toplumda trajedi bitmez.nasıl yani kredi kartından adamın parasını kullan,kullan ee sonra pardon. bana hic ahlaki gelmedi. eyvallah alırsın ,odemiyorum dersin kabul.sonuclarınada katlanırsın kapitalist ekonomi boyle arkadaşlar .acı ama bu.faiz oranı ,işsizlik vs ayrıca konuşuruz ama magdur olmakla toplum dışı olmak farklı, aman karıştırmayalım yoksa nitelik kaybı olur.bu da bıçak sırtı ayrımdır.

    YanıtlaSil
  115. ARKADAŞLAR BAKIN 119 DAKİ YAZI ÇOK ÖNEMLİ** BORÇ İÇİNDE YÜZEN İNSANLARIMIZ EVLADI İÇİN MÜCADELE EDEN BİR ANNE ANNESİNE ZEVAL GELDİ DİYE *****HAYATINA SON VEREN BİR 18 YAŞINDAKİ EVLAT *** LÜTFEN HER KES BU 119 DAKİ YAZIYI BÜTÜN TANIDIKLARINA GÖNDERSİN TANIDIĞINIZ MİLLETVEKLLERİNE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA ÖĞRETMENLERE BİLDİĞİNİZ HER YERE LÜTFEN GÖNDERİN HATTA BAROLARA DA GÖNDERELİM EVLERDE HACİZ YAPMASSAK AÇ KALIRIZ DİYEN AVUKATLARA GÖNDERELİM HA ESRAR SATMIŞLAR HA EVLERE HACİZE GİTMİŞLER NE KADAR KÖTÜ SONUÇLAR DOĞDUĞUNU GÖREMEYENLER GÖRSÜN O 18 YAŞINDAKİ CİVAN GİBİ DELİKANLI HAYATINA SON VERDİ HİÇ OLMASSA BEDAVAYA ÖLMESİN ONUN YAPMIŞ OLDUĞU BU HAREKETİN BU PROTESTONUN DEVAMINI GETİRELİM BU ÇOCUĞUN KANI YERDE KALMASIN SAYIN MİLLETVEKİLLERİ EVLERE HACİZİN ÇAĞ DIŞI OLDUĞUNU NİCE YUVALARIN PERİŞAN OLDUĞUNU YEDİ EMİN DEPOLARINDA YER KALMADIĞINI BİNLERCE ARABANIN OTAPARKLARDA ÇÜRÜDÜĞÜNÜ SONRADA BU ARACLARIN BU EŞYALARIN İCRAA MAFYALARININ NASIL ELİNE GEÇTİĞİNİ NE ZAMAN GÖRECEKLERRRR SAYIN CÜNEYT BEY SAYIN JENARDE SAYIN MY WAY SAYIN BAZI ARKADAŞLAR GEÇEN BİRBİRİNİZE LAF ATIYORDUNUZ BİRBİRİNİZİ KIRIYORDUNUZ SANKİ HER ŞEY BİTMİŞ GİBİ OYSA MEMLEKET YANIYOR BAKIN GENCECİK YAVRUCAK ANNESİNİ EKONOMİK SUÇTAN DOLAYI HAPSE ATTIKLARI İÇİN ÇOCUK CANINA KIYDI HADİ HEP BERABER ORTALIĞI AYAĞA KALDIRALIM SAYIN BAKANLARA SORALI AİLEDEN SORUMLU SAYIN BAKANA SORALIM ÇOCUKLARINA GEMİ ALANLARA SORALIM İNSAN HAKLARINA GİDELİM DÜNYAYA DUYURALIM BU ÜLKEDE HALA EKONOMİK SUÇLARDAN İNSANLARI HAPSE ATILDIĞINI FERYAT EDELİM HADİ SİTEDEKİ AYDINLAR HADİ HADİ DOSTLAR ŞU ZAVALLI YAVRUNUN HATRI İÇİN HER KES BU HABERİ YAYSIN DÜNYA DUYSUN BU UTANMAZLARDA BU GEMİYİ TERKETSİNNNNNNNNNNNN.İZ ER

    YanıtlaSil
  116. Barışçı-Mersin4 Nisan 2010 12:41

    Unutmadan; bizlere, bilgi; çalışma ve katkılarıyla, yardımlarını esirgemeyen, Değerli Avukatlar; Sibel Sevinç ve Neslihan Benlier Hanımların 05.Nisan Avukatlar gününü, şimdiden kutluyor, başarılarının daim olmasını dileyerek, sitemiz aracılığıyla; kendilerine saygılarımı iletiyorum.

    YanıtlaSil
  117. birileri CUMHURBAŞKANINA 119 daki annenin hapisten çıkması için yazı yazabilirmi acaba hiç olmassa kadıncağızı hapisten çıkarsın ŞİMDİ O KADINA DÜNYAYI BAĞIŞLASAN NE YAZAR EVLATCIĞI ÖLDÜ HEMDE ZOR ŞARTLARDA OKUTMAK İSTEDİĞİ EVLATÇIĞI ÖLDÜ memlekete hayırlı evlat yetiştirmek isterken yavrusundan oldu BU ÜLKEYE HUZUR GETİRCEĞİZ DİYENLER KINA YAKSIN ŞİMDİ.

    YanıtlaSil
  118. SAYIN HASAN BARIŞÇI şimdi yazınızı gördüm ondan yazıyorum şu 119 yazıyı lütfen sizin yazıştığınız milletvekilleri vardı onlara iletebilirmisiniz çağ dışı yönetiminin eseri olan bu konu yu haberi olmayanlara ulaştırırsanız çok memnun olurum saygılarımla izer

    YanıtlaSil
  119. 130 da ki arkadaşım kredi kartı borçları neden patladı peki.Sadece ben kendi iş yerimden 35 kişi çıkarmak zorunda kaldım ne yapacaktı bu insanlar tazminatları belirli bir süre yetti zaten borç içindelerdi hayatlarını devam ettirmek için bir yerlere tutunmaları gerekiyordu bunlarda kredi ve kredi kartı oldu umarsızca banka kredi kartı dağıtan kapılarda yatıp kalkan banka temsilcilerinede iyi oldu bunu hak ettiler.Bu kartları kullanan lar suçlu da 1000 lira maaş alan adama 15 000 lira limit tanıyan bankalar için bayramın gelişi,arifeden belliy di zaten.

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  120. BENCE BU MECLİS KAN DÖKTÜ. 119 daki yazıyla ilgili benim şahsi görüşümdür.Ekonomik suçlar bu şekilde sonladırılması böyle trajedilere yol açıyor sonuçta bu vefat eden 18 yaşındaki delikanlı bu yaşa kolay mı geldi o ana baba çocuklarının o yaşa gelmesi için ne emek verdi hastalıklar la uğraştı giyimiyle beslenmesiyle bu güne dek ne mücadele verdiler ki en son tahsil çocuklarının toplumda iyi bir yerde yer alması için vatana faydası olması için uğraşırken çocuklarından oldular.ŞİMDİ BU KONUNLARI HAZIRLAYAN İYİMAYA,KÖYLÜ,KUZU beyler kimbilir pazar tatilini nerde geçiriyorlardır,oysa o zavallı anne hala CEZAEVİNDE yavrucağızıda MEZARDA. Evet beyler bu ülkede ekonomik suçlardaki hapis cezası kalksın hapis yok diyenler BİR GÜN AHİRETTE BUNUN HESABINI VERECEKLER DİLERİM KABRE GİRDİKLERİNDE SORGU MELEKLERİ İLK ÖNCE BU YAPTIKLARININ HESABINI SORSUN Bu olaya çok üzüldüm ALLAHIM O zavallı aileye sabır versin.ihtiyar

    YanıtlaSil
  121. zeynep hanım yorumunuzda çok haklısınız.ama şuda bir gerçekki bütün bu olanlar planlanmış proglanmış bir senaryo.o banka sahipleri bilmez mi sanıyosunuz insanların bu limitleri sonuna kadar kullanacaklarını sonrada ödeyemeyeceklerini.bankaların neredeyse tamamı ybancı ve sahipleride aynı siyonist gücün uşakları. bütün bunlar büyük bir planın parçası.insanları borçlandırmak umutsuzluğa düşürmekintiharları çoğaltmak insanların aRASINA KİN ve NEFRET tohumları saçmak.elbette bunları yaparken içimizden bir takım ..... olan insancıklarıda kullanacaklar.çek senet icra haciz özellikle çekte hapis.çünkü çek kullanan insanlar bu ülkenin bilgi ve entelliüktel kimliğiolan bu ülkenin omurgasını oluşturan insanlar omurgayı kıracakki rahat hareket etsin.doğrusu bütün bunlara karşı fazlaca gücümüz yok ama bu sitedeki yazılar bana ve hepimize terapi oluyo.rahatlatıyo. yanlız olmadığımızı öğretip mücadele gücümüzü çoğaltıyor. başarılı olamasakda bu uğurda bu yolda çalışmak uğraşmak bizim vazifemiz. bu davada ölmeye bile deger. saygılar DR.LOKMAN

    YanıtlaSil
  122. ORGUTLU MUCADELE SART ARKADASLAR LUTFEN BUNU YAYALIM BIR AN ONCE OGUTLENMEK GEREKIYOR...
    ORGUTLENMEMIS BIREYSEL BASARI KAC TANE GORDUNUZ

    LUTFEN SITE YONETIMI ONCULUK EDIN MUTLAK SURETTE ORGUTLU BIR EYLEM SART....
    YOKSA HEPIMIZ BU GECICI OZGURLUKLERLE YOK OLMAYA DOGRU GIDIYORUZ...

    UCKAGITCI VE DOLANDIRICI INSANLAR ZATEN BU DURUMA DUSMEZLER ONLAR KILIFINI HAZIRLAMISLARDIR...

    1 NISAN GECTI
    LUTFEN SESIMIZI DAHA GUR CIKARMALIYIZ..
    ORGUTLENEBILIRSEK
    GUCU OLMAYAN ARKADASLARADA HER TURLU DESTEGI VERELIM
    AMA ORGUTLENELIM KESKE KESKE DEMEDEN ONCE

    YOKSA PERSEMBENIN GELISI YINE BELLI OLUYOR... BU GIDISLE

    YanıtlaSil
  123. SU AN ICINDE BULUNDUGUMUZ GECICI BIR DURUM YOKSA BU TAAHHUTLERLE BORCLARIMIZ 2-3 KATINA CIKTI KAC KISI BU TAAHHUTLERI ODEYEBILECEK...
    SU ONUMUZDEKI 9 AYIN HER GUNU COK DEGERLI
    BU PARALARI SU AN BU PIYASA SARTLARINDA KAZANABILMEMIZ ICIN BU SEFER GERCEKTEN DOLANDIRICILIK YAPMAYA ZORLUYORLAR INSANLARI
    MAGDURDUK BU SEFER SUCLU OLACAZ GERCEKTEN VE BASKA MAGDUR INSANLAR CIKACAK ORTAYA
    BUNA HICBIRIMIZIN GONLU VE AHLAKI DEGERLERI ELVERMEZ
    BUNUN ICIN BU GUNLERIN KIYMETINI (NE KADAR BASKI ALTINA GIRERSEK GIRELIM) IYI BILIP ORGUTLU MUCADELE EDIP TURKIYEYE YETMEZSE BUTUN DUNYAYA DUYURMALIYIZ SESIMIZI....
    BU GUC VAR BIZLERDE...

    YanıtlaSil
  124. G Ü N A Y D I N arkadaşlar ama biz gerçekten hep yazıyoruz ben dahil eylemde sınıfta kalıyoruz Şu 119 daki çocuk hayatıyla eylem yaptı ekonmik suçtan ceza verenler şimdi bunun hesabını vermeli çünkü orda suçlu bu kanuna geçit verenler biz bu katilleri dünyaya anlatmamız lazım ama bu gün herkes piknikte gibi . BÜTÜN EKONOMİK SUÇLARDAN HAPİS CEZASI KALKSIN EĞER HAPİS CEZASI OLMASAYDI ŞİMDİ O FETHİYEDEKİ 18 YAŞINDAKİ GENÇ İNTİHAR ETMEYECEKTİ.*****UYANIN SESİNİZİ YÜKSELTİN,,,

    YanıtlaSil
  125. arkadaşlar eskisi gibi değiliz ve heycan kalmamış kimsede bu siteyi canlı ve ayakta tutmak lazım daha pes etmeyelim taahüütler verildi zaman çabuk gecer mücadeleye devam

    YanıtlaSil
  126. 132 ye katiliyorum herkes mail gondersin hepimizin evladi var onlar icin calisiyoruz evladinin daha iyi egitim almasi icin yazdirdi annesi dersaneye bizleri dersanelere
    Muhtac eden yine onlar degilmi hic mi sorumlu degiller gencecik bir cocugun olumunden okusunlarda utansinlar butun vekillere atacagim bu haberi. Bu gun kadikoyde 15, 16 lise ogrencisi eylem yapiyorlardi parali egitim istemiyoruz diye haberi okuyunca anladim sebebini cok uzuldum benimde onun yasinda bir oglum var birde kizim bende 7 yildir onlari okutmak icin calisiyorum esim iflas ettikten sonra calismaya basladim pes etmek yok hepimiz mucadeleye devam edecegiz cocuklarimiz icin....

    YanıtlaSil
  127. YAZIKLAR OLSUN BIZI YONETENLERE...
    BU HABERLERI OKUYP DA NASIL RAHAT OTURABILIYORLAR.NEDEN HAALAA BU KONUDA BISEYLER YAPILMASI GEREKTIGINI ANLAMIYORLAR.DUNYA EKONOMISI KRIZDE IKEN BIZDEKI BANKALARIN KARLARINI KATLAMALARI NORMAL BIR SEYMIDIR??? GOZUNUZ DOYMADI MI DAHA??? MECLISTE YEMIN EDERKEN HALK ICIN YONETIME GELDIGINIZI NE CABUK UNUTTUNUZ??? YETER ARTIK BISEYLER YAPIN...
    SEVGILI ARKADASLAR BUNLAR KENDI KENDILERINE BISEY YAPMAZLAR.BUNLARI ZORLAMAMIZ LAZIM.BEN NE YAZIKKI YURT DISINDAYIM.KESKE TURKIYEDE OLSAYDIM.BAZEN TAAHHUTNAME VERSEYDIM DE BU MUCADELEYE CANLI OLARAK BEN DE KATILSAYDIM DEDIGIM OLUYOR.AMA ONUN DA EKSILERI COKTU.LUTFEN SAHSI OLARAK BU KARARI ALDIGIM ICIN BENI AFFEDIN.BU KARARI COCUKLARIMIN GELECEGI ICIN ALDIM.ANLAYACAGINIZI UMUYORUM.AMA LUTFEN BIRLIK OLARAK BIRSEYLER YAPALIM...SAYGILARIMLA.ENE ESNAF EL INSAF

    YanıtlaSil
  128. fethiyedeki 18 yaşındaki gencin annesini icracılara verdiği tahahüt yüzünden hapse girince üstelik borcta kendi dershane ücreti olunca İNTİHAR ETTİ ğini bütün kanallar söyledi bizlerde bu haberi örnek göstererek ekonomik suçlardaki hapisle cezalandırma yönteminin kaldırılması ile ilgili fakslar çeksek bence çok faydalı olur şimdi o hapis cezası olmasaydı bu çocuk ÖLMEYECEKTİ....

    YanıtlaSil
  129. AKP NİN MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK İLKÖĞRETİMDE SBS SINAVINI 3 YILA ÇIKARDIKLARINI AÇIKLADIKLARI GÜN AMACIMIZ DERSHANE SİSTEMİNDEN ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAK İÇİN BU SİSTEME GEÇİYORUZ DEMİŞTİ BENDE AYNI ANDA EYVAH 3 YIL BOYUNCA DEMEKKİ DERSHANELERİN KUCAĞINA İTİLİYORUZ DEDİM AYNENDE ÖYLE OLDU.
    2 AYLIK TAKSİT TUTARIMI 370 TL Yİ ÖDEYEMEDİM
    BU PARAYI BENDEN 700 TL OLARAK TAHSİL ETTİLER
    sİSTEM İNSAN ÖĞÜTÜLMESİ ÜZERİNE KURULMUŞ GİDİYOR ÇANAK TUTANLAR ER YADA GEÇ HESAP VERECEKTİR

    YanıtlaSil
  130. aynı olayı oğlumu tekrar kazanarak yaşadım rabbim bize bağışladı.ben aranırken eşim cezaevine girdi.tabi ben kaçıyordum oğlumla eşim birlikte kalıyordu başka şehirde annesinin aranması babanın cezaevine girmesi kaldıramadı bütün yakınlarıma haklarını helal etmelerini mesaj atmış bana yazmadı öğrendiğimde çıldırmıştım.yanında hiçbir yakınım yoktu arayabileceğim telefon numaralarını arayıp haber vermekle oğlumu kurtardık.allah kimseye yaşatmasın.allah acılı anneye sabırlar versin kısa zamanda kurtarsın...bu ayıplara sebep olanlarda bundan utansın

    YanıtlaSil
  131. IYI AKŞAMLAR
    ARKADAŞLAR SAĞLIK KURULUŞLARINDA VE HASTAHANELERDE GBT VARMI BILEN LTF YAZSIN

    YanıtlaSil
  132. 147 aranman varsa hastanede yakalanırsın yani evet

    YanıtlaSil
  133. http://www.habervitrini.com/ayni_zanli__ayni_suc__2_ayri_dava_2_ayri_sonuc_ustelik-454664.html

    AYNI ZANLI, AYNI SUÇ, 2 AYRI DAVA 2 AYRI SONUÇ!..

    YanıtlaSil
  134. Arkadaşlar hepiniz çok güzel şeyler yazıyorsunuz ama inanın burda bunları yazmak hiç bir şey kazandırmıyor hükümetin çok mu umurunda kimin öldüğü kimin kaldığı bir an önce eyleme geçelim artık bu olay sadece çek olayından çıktı insanlık onuru diyorsak geleceğimize sahip çıkalım biz bir kaç bayan arkadaş görüşme yapılabilecek yerlere gitmek için hazırız chp,mhp,akp derdimizi anlatalım basına yüklenelim ne yol varsa sonuna kadar deneyelim onlar kendilerince ağızlarına bir parmak bal çaldık susturduk diyorlar bunun böyle olmadığını gösterelim.Ben sadece o çocuğumuzun intaharında devleti sorumlu görmüyorum hepimizde bir parça sorumluluk almalıyız biz vurdumduymaz oldukça daha çok ocaklar söner ben bir kişiyim elimden ne gelir demeyelim bizi bu kadere mahkum eden zaten bu düşünce değil mi? Hesap soralım bu bizim en doğal hakkımız evlere haciz,ticareti terk,tahhahüt ihlal ve adli para cezası bunların masaya yatırılmasını sağlamalıyız Anayasayı kendi çıkarları için önümüze getirecek olanlar halkın menfaatlerinide gözetmek zorunda unutmayalım geç kalınmış teşebbüs idamdan sonra gelen affa benzer..

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  135. bankaların bu kadar kar etmesinin tek bir sebebi var borçlar icralık oluyo 2 ye hatta 3 e katlıyo ondan sonra zavallı bizler bi şekilde anamızdan babamızdan veya yakınlarımızın yardımlarıyla bi şekilde ödüyoruz bankalarda karlarını katlıyo durum sadece bundan ibaret..bu adres beyan zorunluluğuda tamamen bankaların dayatması sonucu çıkarılmıştır amaç vatandaşı bankaların kucağına atmak

    YanıtlaSil
  136. zeynep aslı arkadasıma verdığı bılgılerden dolayı cok teşekkur ederım ayrıca 130 dakı arkadasım verdığın tesellı ıcın sanada cok teşekkur ederım ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN 127 de benı ekleyen değerlı arkadasım senada ayrıca teşekkur ederım sahsı olarak bulunamasamda mail telefon v.s sonuna kadar bende artık bu sırtenın destekcısı ve takıpcısıyım bır hak yemedık hakkımız yenıldığı ıcın hak yemıs duruma dusurulduk tek kabahatlı bızler değilir hepinize hayırlı aksamlar

    YanıtlaSil
  137. sayın, Av. Sibel Sevinç,
    çek mağdurlarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkürler. Büyük bir özveri ile soruları cevaplıyor ve yol gösteriyorsunuz. sizi önder avukat olarak mağdurların başında görmek isterim.bu konuda ne gerektiğini forum ortamında görüşmeye açmak ve sözde değil fiiliyatta gerçekleştirmek için sizin etrafınızda kenetlenmeyi öneriyorum. saygılarımla.(atrus
    duru)

    YanıtlaSil
  138. arkadaşlar bir taraftan a.i.h.m. 'i unutmayalım yıllarımızı çalan herkes hesap vermeli sitemizdeki değerli hukukçu arkadaşlar bu konuyla ilgili bir çalışma olacaktı en kısa sürede müracaat etmeli. (A.H.T.)

    YanıtlaSil
  139. arkadaşlar 100 tl lik avea telefon borcumu ödeyemediğim için borcum 500 tl olmuş 200 tl ödedim ,icralar hacizler,taahüdü ihlal derken geriye hala 680 tl kaldı .3 ay ceza aldım jandarma beni arıyor.100 tl için 3 ay hapis.bilginize.

    YanıtlaSil
  140. ARKADAŞLAR

    sabah 06:30 da başlayan showtv sabah haberlerinde program sunucusu CANER BEY izleyicilerden gelen mailleri okuyor..Sabah alelacele belki okunurmu diye yazıp yolladığım aşağıdaki mailimi Caner Bey kesintisiz okudu.Lütfen yarın sabah uykumuzdan biraz feragat edip topluca derdimizi anlatacak mailleri atalım..ekonomik suçlarda hapis yok kandırmacasını dile getirelim..

    Ben yüzeysel bir mail yazdım denemek için..Konumuzun detaylarını kısa bir şekilde açıklayalım .çünkü uzun mailleri okumadığını defalarca dile getirdi..VE MAİLLERİ PROGRAM ESNASINDA ATMAMIZ LAZIM..zira mail ekranına düştüğü an okuyor...

    imkan bulduğumuz heryerde derdimizi dile getirme zamanıdır.

    CANER BEY


    TARAFSIZLIĞINIZ VE VATANDAŞIN SESİ OLDUĞUNUZ İÇİN TŞK.LER...KİMSE BİZİM SESİMİZ OLMUYOR NE YAZIK K İ..BELKİ SİZ BİR İKİ KELİME OKURSUNUZ....

    ANNESİ DERSANE PARASINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN HAPSE GİRDİ...FETHİYE DE GENCECİK BİR DELİKANLI BU YÜZDEN KENDİNİ ÖLDÜRDÜ..

    DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE EKONOMİK SUÇA HAPİS CEZASI YOKTUR..BİZ EKONOMİK KRİZ DOLAYISI İLE BATAN ESNAFLARIZ.. KARŞILIKSIZ ÇEKLERİMİZ YÜZÜNDEN HAPİSTEN ÇIKAMIYORUZ...BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞMAK YERİNE HAPSE ATILIYORUZ.

    DEVLET BÜYÜKLERİNE SORUN...KARŞILIKSIZ ÇEKTE HAPİS CEZASI YOKTUR DİYECEKLER...ÇÜNKÜ CEZA OLARAK , ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI KOYMUŞLAR...DEVLETE BU PARAYI ÖDEYEMEZSEN HAPİSTESİN...PARAM OLSA ÇEKİMİ ÖDERİM..DOLAYISIYLA HERKES HAPİSTE..

    EKONOMİK SUÇLARDA ADLİ PARA CEZASI KALDIRILSIN..ÇALIŞIP BORÇLARIMIZI ÖDEYELİM.AİLELERİMİZ,ÇOCUKLARIMIZ MAĞDURİYETTEN KURTULSUN


    ZEYNEP ASLI-İZMİR

    YanıtlaSil
  141. sabahhaberleri@showtv.com.tr

    YanıtlaSil
  142. Tekirdağ da yeni bir intahar haberi daha allahım ya nedir bu soykırım diye ben buna derim buna dur diyecek kimse yok mu? yazıklar olsun hepsine yazıkalr olsun dilerim rabbim den bu yaşanan acıların bin mislini yaşasınlar bakın şimdide muğlada intahar eden genç için sevgilisinden ayrıldığı için intahar etti deniyor bunuda böyle kapayın işinize gelmedi değil mi ? dilerim o babanın yüreğinin yandığı kadar bütük bir şey yaşarsınız sizinde yüreğiniz yanar.Bu sözlerim duyarsız kalan tüm vekillere...

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  143. merhabalar av.Sibel hanıma bişey sormak istiyorum benim eşimde taahüdü ihlalden içeri girdi.Genel af söylentisi var.Bu ne kadar gerçek sizce

    YanıtlaSil
  144. Borç ödendi...Dershane şikayetinden vazgeçti..Fethiyede intihar eden gencin annesi tahliye oluyor..Bundan sonra neye yarar...YAZIK..Allah o anneye ve ailesine sabır versin

    YanıtlaSil
  145. arkadaşlar yardımlarını bekliyorum... Alacaklıya olan bütün borçları ödedik borç 13.000,00 tl avukat bu parayı 26.000,00 tl tahsil etti. hiç bir makbuzda vermiyor. artı evraklarımıda vermiyorlar. en son yine aynı avukat aynı alacaklı 6.500,00 tl borcu alacaklının eline yeni bir evrak vererek ödedik. şayet bu seferde avukatı tahhüt ihjlalinden yakalama çıkartmış.. alacaklıdan aldığına dair yazıda almadık. avukat kabul ediyor borcu ödemiş olabilirsin diyor ama benim alacağımı ödemedin diyor. avukat 6.500,00 tl icra takibine 6.500,00 tl vekalet ücreti istiyor. daha önceki çeklerimde elinde vermiyorlar. makbuzda kesmiyorlar. avukat vekalet ücretini ödersem yakalamayı geri çekecem diyor. Bunlar resmen dolandırıcılık yapıyorlar. Sayelerinde ticari itibarim dükkanım bitti. bunları şikayet edebileceğim bir mevki varmı.. başka bir avukat tutayım dedim onlarda yanaşmıyorlar avukattan şikayetçi olmak istedim. iyce gına getirdiler. yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. hazmedemiyorum. borç bulup ödedim alacaklıya 1 lira borcum kalmadı ama avukatın elindeki osayalrım hepsi açık.....:((

    YanıtlaSil
  146. hastaneye yapılan yatışlar aynı oteller gibi bildiriliyor. birde araç kiralayanlarda b ildiriliyor. hastaneye yatış yapmazsanız bir şey yok diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  147. B.A.ETKİNLİK5 Nisan 2010 15:15

    SEBEP VE SONUÇ ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ.BU GÜN CAN ATAKLIYI MUTLAKA OKUYUN.SİSTEM GENELLİKLE SONUÇLARIN SEBEBİDİR.SEBEP1980 DARBESİ.SONUÇ AYDINLAR DEMOKRATLAR YOK EDİLDİ.MEYDAN İYOTLARA KALDI!!!ŞİMDİ ONLAR AÇIKTA VE İKTİDARDA.SEBEP 1980 DARBESİ ASMAYALIMDA BESLEYELİMMİ DEMİŞLERDİ ASTILAR BESLEDİKLERİ İKTİDARDA ŞİMDİ.VE BAŞLARINA BELA ALDILAR!!!YARGITAYDAKİLEREDE İYOT DİYORLAR.SEBEP 1980-1970-1950 1940 TENSONRA BÜTÜN YÖNETİCİLER EĞİTİP YETİŞTİRDİKLERİNİN EĞİTİP YETİŞTİRDİKLERİ.SONUÇ:TAYYİP,ŞAHİN,GÜL VE AĞLAK TAMAMDA NE YAPMALI DİYECEKSİNİZ YANİ ÇÖZÜM DİYECEKSİNİZ SİSTEM DEĞİŞECEK TAYYİBİ GÜLÜ VAR EDEN SİSTEMDİR.TAYYİP VE GÜL VE AĞLAK DEĞİŞİNCE BİŞEY DEĞİŞMEZ SİSTEM YİNE AYNI OLUNCA TAYYİPTEN AĞLAKTAN GÜLDEN BOL NE VAR.YANİ BATAKLIKLA SİVRİSİNEK MİSALİ.DAHA ÇOK YATARIZ ÇOOOK AĞLARIZZ,ÇOOK İNTİHAR EDERİZ.ACİLEN HANGİ AZINLIKTAN OLURSA OLSUN KÖYLÜ KÖYLÜDÜR İŞÇİ İŞÇİDİR GARİP GARİPTİR FAKİR FAKİRDİR SEN TÜRKMÜŞÜN LAZMIŞIN ÇERKEZMİŞİN KÜRTMÜŞÜN AYIRMIYORLAR.AMA İŞLERİNE GELDİMİ BÖLÜYORLAR Kİ GEMİLERİ YÜRÜSÜN.SONUÇ HAK VERİLMİYOR DOSTLAR ALINIYOR...

    YanıtlaSil
  148. B.A.ETKİNLİK5 Nisan 2010 15:26

    SEVGİLİ ZEYNEP ASLI DUAYI VEYA BEDDUAYI BİLE YANLIŞ EDİYORUZ.ALLAH ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SİSTEMİN VE PARA İÇİN KÖLELEŞEN DERSANENİN BELASINI VERSİN SİSTEM KAFALARINA ÇÖKSÜN BU SİSTEM YIKILSIN DİYE DUA EDİN. TABİ BİRDE SİSTEMİ YIKMAKTAN YARGILANABİLİRSİNİZ.!!ÖZEL DERSANELERE MUHTAÇ EDENLER GEBERSİN, CEHENNEME GİTSİNLER, HEPSİNİN ÇOCUĞU ÖLSÜN.HEPSİ EVLAT ACISI ÇEKSİN.BU GÜNE KADAR BU ÜLKEYİ BU HALE GETİRENLERİDE ZEBANİLER !!!!!!VS

    YanıtlaSil
  149. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,DAHA ÖNCEDE BAHSETTİĞİMİZ GİBİ SAVAŞIMIZI HER YÖNDEN VERMEMİZ GEREKLİDİR.

    ANAYASA MAHKEMESİ ÇEK KANUNUNU ESASTAN GÖRÜŞME KARARI ALSA DA ORTAYA KOYACAĞI TAVIR VE VERECEĞİ KARAR,MUALLAKTADIR.HELE HELE YARGI BU DENLİ KUŞATILMAYA ÇALIŞILIRKEN, ANAYASA MAHKEMESİNİN OLUMSUZ BİR KARARINA KARŞI GARDIMIZI ALMAMIŞ GEREKMEKTEDİR.

    ÖZELLİKLE AHİM KONUSUNDA BİREYSEL BAŞVURU YOK DENECEK KADAR AZDIR.MİLYONLARI ETKİLEYEN,DAVALARIN ÜST ÜSTE OLDUĞUNU ÇEK KANUNU İKE İLGİLİ AHİME MÜRACAT;BİR ELİN BELKİ DE PARMAKLARINI GEÇMEZ.

    BU BAĞLAMDA, AV.SİBEL SEVİNÇ HANIM İLE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GÖRÜŞMELERDE AHİM KONUSUNDA BİZLERE YOL GÖSTERİCİ OLACAKLARINI VE BU YASANIN ORTADAN KALKMASI,GÖZYAŞLARININ DİNMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAĞINI SÖLEMİŞTİR.AV.SİBEL SEVİNÇ,AHİM İÇİN PİLOT DOSYALAR OLUŞTURARAK BİZZAT ANKARAYA GİDİP AHİME MÜRACAT KONUSUNDA BİZLERE ÖNDERLİK YAPACAKTIR..

    AHİM MURACATI KONUSUNDA AŞAĞIDAKİ ŞARTLARA HAİZ OLMAK GEREKLİDİR:

    1. DAHA ÖNCE ÇEK KANUNUNDAN HÜKÜM GİYMİŞ OLUNMASI,
    2. HÜKÜM KESİNLEŞTİKTEN SONRA CEZANIN İNFAZ EDİLMİŞ OLMASI,
    3. VE HAKKINIZDAKİ CEZA İŞLERİN TÜMÜYLE BİTMİŞ OLMASI,

    GEREKMEKTEDİR.BU KONUYLA ALAKALI HIZLI BİR BİÇİMDE AV.SİBEL HANIM İLE TEMASA GEÇMENİZİ TAVSİYE EDİYORUZ.AV.SİBEL HANIMIN İŞ YOĞUNLUĞU SEBEBİYLE KENDİSİNİ ''AHİM'' KONUSUNDA C.TESİ GÜNLERİ ARAMANIZI ÖNERİRİM.

    AV .SİBEL SEVİNÇ
    0532 405 09 23

    YanıtlaSil
  150. ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN YUKARIDAKİ ŞARTLARA UYGUN OLAN ARKADAŞLARIMIZ AMAN NEDE OLSA BEN KURTULDUM DİYE DÜŞÜNMESİNLER BOŞ VERMESİNLER Kİ ÖYLE BİR İHTİMAL ODUĞUNU ZANNETMİYORUM AMA DÜŞÜNMEMEK ELDE DEĞİL LÜTFEN ŞARTLARA UYANLAR AİHM'E BAŞVURSUN OLMADI BİR'DE DAVA AÇSIN HÜKÜMETE

    YanıtlaSil
  151. fethiyedeki acılı annenin borcunu bakanlık ödemiş ve anne şu an itibariyle serbest.neye yaradı peki gencecik bir çocuk aramızdan ayırldı tekirdağ izmir fethiye daha ne kadar intihar olması lazım bu çağ dışı uygulamanın kalkması için yazık yaa çok yazık.anayasa çıkartıp kendini aklamaya çalışan zihniyet ve onun yandaşları bu tür durumlara düşmediği için hepsi rahat tabi bizler ise hergün 10 kere 100 kere ölüyoruz 1 sene oldu çocuğumu göremiyorum yazıklar olsun bizi yönetenlere..

    YanıtlaSil
  152. Arkadaşlar
    Avukat vasıtası ile taahhütleri verdim peki bize herhangi bir evrak gelecekmi vede uyaptan sorguladığımda dosya numarası ile hala infazda ditor bilgi veren olursa sevin

    YanıtlaSil
  153. benim sıkıntım şu taahhütnameler verildi peki bu karşılıksız çek suçu kasıtlı bir suçmu benim başka bir konu ile alakalı ifade verme durumum var.sormak istediğim şu başka bir olaydan dolayı hükmün açıklanmasının geriye bırakılması söz konusu fakat bu çek olayları buna engel mi?

    YanıtlaSil
  154. Sayın site yonetıcleri 01.01.2005ile 30.11 2005 arasında olan çeklerın yazıldığı tarıhler ve bundan sonrda mahkemeler 30.06.2006 kadar butun karşılıksız çeklerın karalarını vermış bulunmakta. peki sorum şöle sizce eski kanunna gore 5 yıl mı zaman aşımı yoksa yenı kanuna gore 8 yılmı ve ayrıca çeklerım en son 30.11 2005 te yazıldı 5 yıl olmuyomu zaman aşımı ...cevaplarsanız sevınırım..

    YanıtlaSil
  155. sn 171

    çekte zaman aşımı 10 yıldır.

    YanıtlaSil
  156. 171 de yazan arkadaşım 2 farklı zaman aşımı vardır
    birincisi DAVA zaman aşımı, dava zaman aşımında 2005 öncesi 5 yıldır yani mahkeme 5 yıl sürdümü ve sonuçlanmadımı dava düşer tabi burda zaman aşımını kesen durumlar var ifade tebligat çıkarma gibi buda dava zaman aşımını yarıya kadar uzatır yani 7,5 yıl eğer bu zaman içinde gerekçeli karar yazılmadıysa dava ortadan kalkar

    ikincisi ise CEZA zaman aşımıdır buda gerekçeli karar yazıldıktan sonra işlemeye başlar ve bundada zaman aşımı 10 yıldır 2005 sonrası veya öncesi farketmiyor ikisindede 10 yıl...

    YanıtlaSil
  157. ARKADAŞLAR HERKESE GÜNAYDIN DÜN İNFAZ MEMURUYLA GÖRÜŞTÜM TEKRAR TOPLAMAYA BAŞLAMIŞLAR SORUNU OLAN ARKADAŞLAR DİKKAT HİÇ AF ETMİYORLARMIŞ BİZDE BÖYLE BEKLEDİĞİMİZ MÜDDETÇE UZUN SÜRMEZ HEPİMİZİ TEKRAR ALIRLAR NASIL OLSA RAHATLADIK TAHÜTLERİ VERDİK SEKİZ AY ÇABUK GELİR ARKADAŞLAR UYANIN UYANIN HERKES UYANSIN

    YanıtlaSil
  158. BU İDDİA ÇOK TARTIŞILACAK
    Yeniçağ gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü köşesinde çok çarpıcı bir iddiaya yer verdi. Konu; Çiller ailesine ait araziler…

    İşte Sabahattin Önkibar’ın “Tayyip’den Özer Çiller’e plan tadilatı ile 80 villa!” başlıklı o yazısı…

    “Bir kaç gün önceydi. Özer Çiller; “Tayyip Bey’le Tansu Hanım sık sık konuşuyorlar, ona ekonomik konularda danışmanlık yapıyor” mealinde sözler edince kuşkulanmış ve Özer Bey’in AKP ve Tayyip Erdoğan’la bir işinin olabileceğini yazmıştık.Yanılmadık.Bu yazımın ertesinde İstanbul’dan bir ihbar aldık.
    İddiaya göre Özer Çiller bu aralar AKP’ye iş gördürüyormuş!
    Araştırmayı derinleştirdik ve sonrasında dehşet verici bir gelişmeyle yüz yüze geldik!
    Kamuoyu bilir.
    Çiller ailesinin Sarıyer Belediyesine bağlı Zekeriyaköy’de arazileri var.
    Ancak bu araziler imara kapalı yani bu alanda inşaat yapmak mümkün değil.
    Hal bu iken Çillerler, böyle bir araziyi yani imar izni olmayan çorak bir yeri hem satın almışlar hem de yıllar yılı ellerinde tutmuşlar.
    Demek ki bugünleri bekliyorlarmış!
    Peki bugün ne mi olmuş?
    Bu alan imara açılmış, yani araziye olmayan inşaat izni verilmiş!
    Yok yok imara açılma olayı genele değil, Özer Çiller’e ya da Çiller ailesinin şahsına!
    Nasıl mı olmuş?
    Çillerler için literatürdeki ifadesi ile özel plan tadilatı yapılmış!
    Diyeceksiniz ki bu işin prosedürü uzun yani bir bürokrat ya da başkanın tek başına yapabileceği iş değil!
    Aynen öyle.
    Çillerlere ait arazinin imara açılması olayı önce Sarıyer Belediye Meclisinin onayı ve akabinde Başkanın imzasına sunulmuş.
    Orada kabul edildikten sonra konu Büyükşehir Belediye Meclisine gelmiş ve orada da onay görmüş!
    Peki imara açılma ya da inşaat izni hangi anlama mı geliyor?
    Geniş bahçeli 80 adet villanın yapılabilmesi demek oluyor.
    Evet İstanbul’un Sarıyer’inde denize nazır 80 adet villa yapma izni!
    Bu villaların her birini mütevazı bir rakama, mesela 5 milyon dolara satsanız eder mi 400 milyon dolar!
    Paraya bak paraya!
    Eh böyle bir imkan ya da kıyak için kim olsa Tayyip Bey’e danışmanlık yapar değil mi?
    Tam bu noktada şu sorulara cevap arıyoruz:
    1)Tayyip Erdoğan bu işten haberdar mıdır?
    Var olan realite gereği İstanbul Belediyesindeki toprak döküm alanlarından bile haberdar olan Tayyip Bey’in bu konuyu bilmemesi ve duymaması mümkün değil!
    Öyle, çünkü yapılan plan tadilatı sıradan biri için değil, siyasi bir kişi yani eski Başbakan’ın ailesi adınadır ve bu işin siyasi sorumluluğu vardır, dolayısı ile ilgili belediye başkanlarının böyle bir şeyi Erdoğan’a sormaması düşünülebilir mi?
    2) İkinci boyut Tansu Hanımın bu konudan haberdar olup olmadığıdır!
    Son bir şey!
    Belediyelerle işi olan İstanbul medyası bakalım bu konuya yer verebilecek mi, onu hep beraber izleyeceğiz!”

    Odatv.com

    YanıtlaSil
  159. “Bakkal amca”yı da mağdur etti

    Kredi kartları limitleri dolanların son umudu bakkallarda veresiye çıkmazına girdi.

    Kart limitleri dolan ve ödeme yapmayınca bankalar tarafından takibe alınan veya icraya verilen tüketicilerin “son umudu” bakkallar, veresiye alışverişlerin karşılığını alamayınca çıkmaza girdi.

    Adana Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Nevzat Alphan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasalardaki durgunluk nedeniyle kayıtlı 5 bine yakın üyelerinin ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

    Geçtiğimiz yıllarda kredi kartı limitleri dolan tüketicilerin bakkallara dönüş yaptığını anımsatan Alphan, “Kart limiti dolan vatandaşların marketlerden bakkala geri dönmesiyle veresiye defterin yenisini açmıştık. Ancak, veresiye alışverişlerin karşılığını alamayan üyelerimiz de çıkmaza girdi “ dedi.

    Alphan, kredi kartı mağduriyetinin “bakkal amca”ları da mağdur ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    “Kredi kartı ile alışveriş yapıp borçlarını ödeyemediklerinden, bankaların ’kara liste’sine giren ve icralık olan ’kredi kartı mağdurları’na kucak açıp, zor günlerinde umutları olduk. Ancak, zaman içerisinde vatandaş veresiye aldığı ürünlerin parasını da ödeyemez hale geldi. Bakkallar kendilerinden veresiye talep eden hiç kimseyi geri çevirmemeye çalışıyor. Bu durum doğal olarak bakkal esnafını zor durumda bıraktı.”
    “Biz geleneksel amcalığımız yaptık, ancak kredi mağduriyeti bizi de üzdü” diyen Alphan, “Mal vermezsek kendi geleneğimize aykırı davranmış olacağız, versek ciddi anlamda üyelerimize tahribat yapıyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” dedi.

    “HER BİR BAKKALIN ORTALAMA 10 BİN LİRA ALACAĞI VAR”
    Alphan, her bir bakkalın mahalleliden ortalama 10 bin lira alacağının bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

    “Piyasalarda nakit sıkıntısı var. Nakit sıkıntısı çeken bakkal esnafı, toptancıya ödeme yapamaz oldu. Bundan dolayı toptancı da bakkala kredili mal vermiyor. Mal alamayınca sattığımızın yerine yenisini koyamadığımızdan raflarımız boş kaldı.”
    Alphan, ekonomik sıkıntılardan dolayı geçen yıl kentte bine yakın kişinin işyerini kapattığını, yeni tablonun daha da can sıkıcı olduğunu sözlerine ekledi.

    YanıtlaSil
  160. Hukuku niye sevmiyorlar?

    “Mayınlı araziyi el âleme verelim” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “YÖK kadrolarına kimi istersek, onu alırız” yönetmeliği çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.


    “Maaşlı çalışanlar kümesteki yolunacak kazdır, bunların gelir vergisini artıralım” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Orman arazileri boş boş duruyor, oralara otel kurulsun” kararı aldılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Türkler kerizdir, tahvil gelirlerine yüzde 10 stopaj ödesin, yabancılar canımız ciğerimizdir, hiç ödemesin” uygulaması başlattılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Askeri yargıyı boşver, tanımayız” düzenlemesi yaptılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur ölene kadar çalışsın, çok istiyorsa, öldükten sonra emekli olsun” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Yabancı gelsin, canı ne kadar çekiyorsa o kadar toprak alsın” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Herkesin telefonu dinlensin, bu işin denetlemesini, Başbakan kimi görevlendirirse o yapsın” hükmüne vardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Memur kessin sesini, topluca şikâyet başvurusu yapmaya kalkarlarsa maaşları kesilsin” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Milli park hikâyedir, çevre raporuna filan gerek yok, nerede altın varsa, orayı siyanürlesinler” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Çiftçilik belgesi olmuş olmamış hiç önemli değil, ben kafama göre, kime istiyorsam ona tarımsal destek vereyim” dediler, Anayasa Mahkemesi iptal etti. “Erkek yapıyorsa çapkınlıktır, kadın yapıyorsa
    zinadır” yasası çıkardılar, Anayasa Mahkemesi iptal etti.

    *

    “Ahali uyanmadan GDO sokuşturalım” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Kanun benim... İstediğim hâkimin, savcının telefonunu dinlerim” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “Devlete ait arazileri canım kime istiyorsa ona tahsis ederim” dediler, Danıştay durdurdu. “Enflasyon oranı filan beni ırgalamaz, belediye otobüsüne yüzde 30, yüzde 50, istediğim kadar zam yaparım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Sınava gerek yoktur, liyakate ben karar veririm, kimi istiyorsam onu milli eğitim müdürü yaparım” dediler, Danıştay durdurdu. “İşime gelmeyen, biat etmeyen eczacının sözleşmesini feshederim” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Elde avuçta ne varsa sattık zaten, Seydişehir Alüminyum'u da satalım” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Doktorlar ukalalık yapmasın, alayını taşeron yapalım, mal gibi kiralayalım” dediler, Danıştay durdurdu. “Maç başladıktan sonra kuralı değiştirelim, imam hatipler bu seneki sınava farklı katsayıyla girsin” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Tekel'i şakır şakır yabancıya sattık, bu işçileri ya kapının önüne koyalım ya da köle gibi çalışsınlar” hükmüne vardılar, Danıştay durdurdu. “Şeker fabrikalarını da Tekel gibi yabancıya satalım, nasıl olsa işçilerini 4C yaparız” dediler, Danıştay durdurdu. “Öyle her yerde içki içilmesin, sarhoş bunlar, karantina bölgeleri yapalım, vebalı gibi orada içsinler” kararı aldılar, Danıştay durdurdu. “Özürlülerin ne kadar özürlü olduklarını nüfus cüzdanlarına yazalım, kimliğini gösterdiğinde bilelim ne kadar özürlü olduğunu” yönetmeliği çıkardılar, Danıştay durdurdu. “İlköğretim çocuklarına okutmak için, içinde Atatürk'ün olmadığı Türkçe kitabı” yaptılar, Danıştay durdurdu.

    *

    Örnek çok.

    *

    E niye sevsinler ki hukuku?

    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  161. Oğlundan mezarı başında özür diledi
    Dershane borcu nedeniyle yattığı cezaevinden dün çıkan anne bugün oğlunun mezarına gitti ve gözyaşları içinde ondan özür diledi.
    Güncelleme:06 Nisan 2010 17:00
    Ziyarette mezarın üstüne kapanarak gözyaşları döken Emine Sipahi, ağıtlar yakarak oğlundan özür diledi.
    Cenazene gelemedim senin yanında duramadım” diyerek oğlundan mezarı başında özür dileyen anne “Oğlum biraz daha bekleyemedin mi oğlum ben çıkıyordum işte cezaevinden. Beni demir kapılar ardına kapattılar, aşıp gelemedim oğlum. Oğlumu çıkarın buradan. Topraklara layık değilsin. Bir ay sonra sana gelecektim oğlum. Hani ağlamama dayanamazdın neden ağlattın beni” dedi.

    Emine Sipahi Fethiye’deki evinde biraz kendine geldikten sonra oğlunun mezarını ziyaret etmek istedi. Dayı Sami Arslan, kızı Özlem Sipahi, baba Mustafa Sipahi ve komşularıyla birlikte oğlunun kabrini ziyaret eden acılı anne dershaneye de veryansın etti. Oğlunun mezarındaki toprağa sarılan anne Emine Sipahi bir süre baygınlık geçirdi. Su ve kolonyalı mendillerle kendine getirilen anne Sipahi “Oğlum ben evlerimde yatamıyorum oğlum. Oğlum beni tutukladılar oğlum. Cezaevinde seni göremedim.

    Demir kapıların ardından baktık birbirimize oğlum. Özür dilerim oğlum. Bir dershane seni bitirdi. Benim cezaevinde olduğum seni yedi bitirdi oğlum. Ben oğlumu geri istiyorum. Bir ayım kalmıştı oğlum, sabredemedin oğlum. Aldattın beni oğlum. Sonunda bana çok kötü çektirdin oğlum. Bir tanem, bebeğim benim Hazreti Muhammed’e kavuştun mu. Oğlumu buradan çıkarın. Topraklara layık değilsin oğlum. O dershanenin Allah belasını versin oğlum” diyerek gözyaşı döktü. Anne sipahi daha sonra yakınları tarafından mezarlıktan götürüldü.

    AİLENİN YARDIMA İHTİYACI VAR

    Öte yandan oğullarını toprağa veren acılı ailenin evinde ilk gün elektrik olmadığı ve olay nedeniyle eve gelen dayı Sami Arslan’ın faturaları ödeyerek evin elektriğini açtırdığı öğrenildi. Ailenin zor durumda olduğu gözlenirken, dayı Sami Arslan aileye acil yardım gerektiğini söyledi. Ailenin maddi durumunun kötü olduğu ve evdeki sıkıntı gazetecilerinde gözünden kaçmadı.

    YanıtlaSil
  162. ALLAH KAHRETSİN BU ADLİ PARA CEZASINI ÇIKARANI YAZIKLAR OLSUN BENDE BİR ANNEYİM BENİ MAHVETTİ ÇOK ÜZÜLDÜM CEZAEVİNDEN ÇIKARSALAR NE OLUR O ANNENİN YERİNE KOYSUNLAR KENDİLERİNİ ALLAHIM SABIR VERSİN ÇOK ZOR ÇOK

    YanıtlaSil
  163. ben taahhüt vermmedim vermem de.145 000 tl ile 4 yıldır aranıyorum hemde vekaleten atttığım imzalardan dolayı.siteye olan ilgi gittikce azalıyor.bugün sadece 7 yorum yapıldığını varsayarak. hayırlı olsun arkadaşlar.bu iş bitmiş. yıl sonunda görecem hepinizi..

    YanıtlaSil
  164. değerli arkadaşlar, uçakla yurtiçi seyahat etmem gerekiyor.yakalamam var havaalanlarında tutuklanırmıyım?Teşekkürler..tolga

    YanıtlaSil
  165. 181

    havaalanları en tehlikeli yerler..hemen tutuklanırsın..bırakın içerideki polis kontrolünü havaalanı sınırlarına girerken yapılan kontrolde yakalanan arkadaşlarımız var...havaalanı,otel,hastane...yakalama varken uzak duracağınız yerler..

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  166. arkadaşlar gerçekten siteye ilgi azaldımı nerde bu çek mağdurları gerçi bizler durur bekleriz son gün çırpınırız arkadaşlar meclisemi gidilecek yada kimlerle görüşülmesi gerekiyorsa görüşelim daha dün ölmedimi bu çocuk adli para cezası yüzünden daha kaç kurban verilmesi gerekiyor yetkililer sesimizi duyun artık o stresle kafamızı bile toplayamıyoruz bütün düzen bozuldu gir bide iki yıl ceza yat çık yeniden bu hayatımızı mahveden yuvamızı dağıtan insanlara para öde ödede neyle birde sıfatımız nitelikli dolandırıcı ben 15 sene kaç kişiye iş verdim bu devlete 15 sene vergi ödedim o tefecilerin korkusundan kaçtım bu seferde cezaevi revamı

    YanıtlaSil
  167. tahhütlerini verip rahat durumda olan arkadaşlar toplanıp bir ankara ziyreti düzenlense dertler tekrar anlatılsa dinleyecek bir ve çözecek birileri yokmu

    YanıtlaSil
  168. sayın zeynep aslı bilgilendirmeniz için teşekkürler.tolga

    YanıtlaSil
  169. Taahhütname hakkı verilsin,ödeyemeyeceğimiz borçlar için imzaları atalım,bir sene rahat edelim,sonrası allah kerim.Bunun için mi uğraştık aylardır.Tamam şu an için rahatız.Ama amacımız bu yasanın tamamen değişmesi,hapis cezasının kaldırılması değil midir?Neden şimdi sus pus oturuyor herkes.Kimseden ses çıkmıyor.

    Cüneyt Bey,Jenardi,M.K.,Hasan Barışçı,Zeynep Aslı,Ekim2510,daha bir sürü isim.Nerelerdesiniz?Bekleme süreci ama sayılı gün çabuk geçer.Mutlaka yapmamız gereken birşeyler vardır.Gündemden düştük,Çek Mağdurları ismini bari unutturmayalım.Bu ismi milletvekillerine öğretip,ezberletmek ne kadar zamanımızı aldı.Sil baştan başlamasın herşey zamanı geldiğinde.

    Cüneyt bey,çok uzak kaldınız.Sizin yönlendirmelerinize,desteğinize,bilgilerinize,önderliğinize ihtiyacımız var.En kısa zamanda yazılarınızı göreceğimizi umut ediyorum.

    Hiçbir şey bitmedi ki...Bu yokoluş,suskunluk neden.Rahata çabuk alışılır.Ama yumurta kapıya dayandı mı iş işten geçmiş olmasın.Arkadaşlar hadi bu kadar yeter.Herkes yuvasına dönsün artık

    YanıtlaSil
  170. çıkarcılık,fesatlık,vurdumduymalık ve dalavere bir milletin içine girdiyse bu millet dağılır.Bizim içimize acaba hangisi girdi.Mücadele nin sonu mu galdi? Birlik olduk tasarıyı istemediğimiz gibi olsada geçirdik.Peki ne değişti o günden bu güne daha tamamlanmamış bir davamız var ama kimseler yok.Ne oldu bitti mi? Her kes işine bakıyor değil mi ? tabi bakacak ama hiç değilse akşamları 2 saatinizi bu mücadeleye harcamak bu kadar mı zor?

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  171. Barışçı-Mersin7 Nisan 2010 14:15

    Sayın; 186 akşam üzeri yorumlarımı, uzun uzadıya yazacağım, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  172. Sayın Zeynep ve bu konuda aynı fikirde olduğumuz,ne yazıkki bir elin parmağını geçmeyecek sayıda kalan arkadaşlar..

    fikirlerinize sonuna kadar katılıyor,ve destekliyorum.Amacımız neydi..hangi noktadayız..aşama çok ama gelinen nokta hiçbirşey..Mutlaka kaldığımız yerden bir şekilde devam etmeliyiz.1 sene sonra bu kadar emeğin üzerine su içip,herşeye sil baştan başlama olasılığımızın yüksek olduğu görülüyor..herkes kayıp.. önümüze çıkan fırsatları değerlendirmeliyiz diyoruz.ama kimseden hareket gelmiyor..iş güç peşine düştük anlaşılabilir..ama taahhüt süresi dolunca yine kaçmaya başlayacağız arkadaşlar..kaç tanemiz ödeyebilecek.en kötüsünü düşünüp hiçbir gelişme olmayacakmış gibi,özellikle anayasa mahkemesi cephesine umudunu bağlayanlar,kaldığımız yerden devam...

    demek istediğim sonuca ulaştıracak birşeyler yapmak değil belki şu aşamada..beklemek gerekiyor..ama varlığımızı,ismimizi,şikayetlerimizi beklentilerimizi de unutturmamalıyız diye düşünüyorum..geçen gün show sabah haberlerine mail atalım dedim..caner bey attığım gibi mailimi okudu..fethiyede intihar eden gencin haberi de yeniydi..örnekleyerek basit bir şikayet yazdım..ertesi gün birlikte hareket edelim diye düşündüm..tek mail unutulur ..ama aynı konuda birden çok mail geliyorsa peşpeşe dikkat çeker..bu da demek istediğim,şikayetlerimizin devam ettiğine dair bir ses duyurma yoluydu..kaç kişi mail attı merak ediyorum..

    Şimdi sesimizi kesersek,bu yasadan memnun olduğumuzu düşünecekler,ve bir sene sonra tekrar aramalara başladığımızda ki başka yapacak birşey olmayacak,o zamanda işiniz bitti,nerelerdeydiniz denecek..

    Bu suskunluk memnuniyetimizin bir işareti olarak algılanmamalı...derdimizin bitmediğini,çözüm bulunamadığını bir şekilde duyurmaya devam etmeliyiz.186 nın dediği gibi bu kadar mola yeter...herkes yuvasına dönsün...

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  173. http://www.odatv.com/n.php?n=bir-emekli-ogretmenden-basbakana-mektup-var-1502101200

    Ülkenin gidişatından tedirgin olan bir emekli eğitimci Mehmet Halil Arık Başbakan Erdoğan'a açık mektup yazdı. Mektubunda; "Ülkenin Genel Kurmay Başkanı, 'toplum ne hale geldi' diyebiliyor, manevra kıyafetiyle, kuvvet komutanlarıyla birlikte. 'biz rahatsızız' diyor!.” sözlerine yer verirken Ülke yönetiminin ise, 'sizin rahatsızlığınız nedir?' diye sormamasından şikayet ederek durumu anlatıyor. İşte Emekli eğitimci Arık’ın mektubu;
    Haberin linkini verdim okumak isteyenler için.

    YanıtlaSil
  174. Sevgili zeynep aslı kesinlikle haklısın ama burdan onlarca çağrı yapılıyor fakat nedense kimse umursamıyor.Bu olay artık sadece çek meselesi değil ki,bakın ne ocaklar sönüyor,ne canlar yanıyor biz böyle boş boş dururken finans sektörü nasıl lobiler oluşturuyor ve bastırıyor karşılarında onların tezlerini çürütecek kim kaldı kimse bir isyanın sesi olmadığımız sürece bu düzenin köleleri oluruz ancak hadi 1 nisan dedik o da bitti.Bu mücadele sadece bizim bu günümüz için olmamalı bizim ve çocuklarımızın geleceği içinde bu mücadeleyi vermeliyiz.
    Biz derdimizi anlatmassak sesimizi çıkarmazsak kriz teğet geçti sözü gerçeklik kazanacak.Şunu anlatmalıyız vitrin güzel görünüyor dışardan ama içi boş.Daha önce mücadele verdik ve en azından bir süreç kazandık istediğimiz gibi olmasada bir şeyler geçti elimize fakat şu an ben kendi kendime kızıyorum her intahar eden,her yıkılan yuva haberi aldığımda keşke daha fazla bir şeyler yapabilseydik diye.Yok eğer bu iş bittiyse burda da açıklansın ki insanlar her gün bir haber alırmıyım ümidi taşımasın.Yada tekrar bir araya gelinip daha fazla mücadele verilsin ben şahsım adına bunu ümit ediyorum.

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  175. ÇEK MAĞDURU ARAKADAŞLAR SİTENİZİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM.BU SÜREÇTEN ALNI AK OLARAK ÇIKACAĞIMIZA GÖNÜLDEN İNANIYORUM.ÇÜNKÜ BU KADAR İNSANIMIZI HANGİ CEZAEVİNE GÖNDERECEKLER?
    BU KADAR DOSYAYA HANGİ HAKİM HANGİ MAHKEME NASIL BAKABİLECEK?TÜRK YARGI SİSTEMİ BU YÜKÜ KALDIRAMAZ.HERŞEYİN HAKKINDA HAYIRLISI.HERKESE TÜM GÖNÜL VERENLERE SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  176. ben buradayım

    Sadece düşünüyorum .... ekm2510

    YanıtlaSil
  177. 194 arkadaşım kesinlikle
    sana
    katılıyorum...

    zeynep

    YanıtlaSil
  178. AŞAĞIDAKİ GÖRÜŞÜMÜ SON 15 GÜNDE BELKİ 5 DEFA YAZDIM.

    ANCAK ŞU ANA KADAR SOMUT BİR EYLEM BİÇİMİ, ÖNERİSİ AÇIKLANMADI

    SİTEMİZİN SAYIN YÖNETİCİ VE HUKUKÇULARINDAN RİCAMIZDIR !

    BİZ MAĞDURLARA BUGÜNE KADAR VERDİĞİNİZ GÖNÜLLÜ DESTEKLERİNİZ HER TÜRLÜ TAKDİRE ŞAYANDIR.

    BİZİM ASIL MÜCADELEMİZ ŞİMDİ BAŞLIYOR.

    SONUÇ ALABİLMENİN YOLU ÖRGÜTLÜ ,BİLİNÇLİ VE HUKUKİ MÜCADELE ETMEKTEN GEÇİYOR.

    BU MÜCADELEMİZDE SİZDEN BAŞKA ÖNCÜMÜZ YOK.

    HEPİMİZ ADINA ORTAK BİR YOL HARİTASINA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU HEPİMİZ SÖYLÜYORUZ FAKAT ÇARESİZLİKTEN ORTAYA ÇIKAMIYORUZ.

    MÜCADELEMİZ BİREYSEL TEPKİLERLE SINIRLI KALDIĞI SÜRECE YAKINDA BU SİTEDE DAĞILACAKTIR.

    MÜCADELEMİZE NEREDEN VE NASIL BAŞLAMAMIZ GEREKTİĞİNE İLİŞKİN FİKİRLERİNİZ BİZİM YOLUMUZU AYDINLATACAKTIR.

    EN İÇTEN SAYGILARIMLA

    E.Ç.

    YanıtlaSil
  179. BENCE ÖNCELİKLE BU SİTEDE KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU TESPİT ETMEMİZ LAZIM.

    ŞÖYLE BİR KODLAMA YAPSAK KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU TESBİTİ İÇİN

    ÖNCE BULUNDUĞUMUZ ŞEHRİN PLAKASI-SONRA GÜN,AY,YIL (DOĞUM TARİHİ)

    MESELA 15 NİSAN 1975 DOĞUMLU ANKARA DAN BİR ÇEK MAĞDURU,DÜŞÜNÜN 06 15 04 1975 YAZSIN

    BU ŞEKİLDE HERKES YAZSIN KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZA ULAŞMIŞ OLURUZ.(BU FORMÜL SİTE BAŞLIĞINDA DURSUN)

    YanıtlaSil
  180. ya allah askın arkadaslar hala bır arpa boyu yol gıdememıssınız herks bırbırının ustune topu atıyo canlanın ya gıden gun omrunuzden gıdıyo

    YanıtlaSil
  181. slm...
    öncelikle kimsenin kaçmadıgını düşünüyorum.taahütlerden sonra bi kaç günyorumlarda azalma olması normal..ikinciolarak 198 deki yorunma katılıyorum.sayımızı tespit edersek daha kolay organize olabiliriz.bir üya kaydı yada rumuzlu bir başvuru yada her neyse...
    3.olarak ben bu hükümetin bize bir faydası olacagını düşünmüyorum.izleyenler bilir çek tasarısı mecliste görüşülürken takındıkları tavır onların iç dünyasını ve neye kime hizmet ettiklerini apaçik gösterdi.bence ilk hedef anayasa mahkemesi olnalı.. bu konuda yapılacaklarıda Zeynep hanım yada baska avukat bir arkadasımız bize bir yol gösterebilir.yorumlarınızı bekliyorum.bir de benim adresim belli değiltaahütlerimin neticesini bilmiyorum nasıl ögrenebilirim.
    dr.lokman

    YanıtlaSil
  182. 200

    Sayın Dr.Lokman

    Bizimde adresimiz belli değil.Dolayısı ile taahhütnamelerin sonuçlarını dosyaların bulunduğu mahkemeleri tek tek arayarak öğrendik.Dosya numaralarınızı söylediğinizde yardımcı oluyorlar.En azından bizim aradıklarımızda böyle oldu.

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  183. ARKADAŞLAR

    Yapılacak her türlü girişime cezaevinden çıkan bir grup çek mağduru olarak hazırız.Yeterki yol gösterin.

    YanıtlaSil
  184. Bizde metristen yatan bir cok kisiyle gorusuyoruz biraz daha netlestirsek daha planli programli hareket etmemiz lazim en son ankara ziyaretini unutmayalim kac kisiydik artik kimsenin aranmasi yok mazereti yok iyi bir organizasyon yapmak lazim sevim

    YanıtlaSil
  185. sevgili arkadaşlar sitede kaç kişi var bellimi bu günü yarına bırakmanın anlamı yok daha öncede yazdım ama isim yazmayı unutmuşum ben turan arslan gerçekten o dersane intiharı beni çok etkiledi artık birileri bu gidişata dur desin sevgili adalet bakanımız ne olur duyun sesimizi

    YanıtlaSil
  186. ne olur arkadaşlar bu rahatlık fazla sürmez gelin hep bi yürek olalım son pişmanlık fayda vermez şu anda avantajımız bile var tutuklanma derdimiz yok bi tarih belirleyelim turan arslan

    YanıtlaSil
  187. SEVGİLİ ARKADAŞLAR SESİM SOLUĞUM ÇIKMIYOR.NEDEN DİYECEKSİNİZ,BU ZAMANA KADAR YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ANKARA ZİYARETLERİNDE VE EYLEMLERİNDE HEP BEN ÖN SIRALARDA OLMUŞTUM.1000 LERCE KİŞİ ARAYIP''BİZDE GELİYORUZ'' CVPLARIYLA; HER SEFERİNDE 50 KİŞİYLE KALMAK VE GELEN O ELLİ KİŞİNİN SURATINA EBLEK EBLEK BAKMAKTAN BIKIP EN SONUNDA EYLEM YAPMAMAYA YEMİN ETMİŞTİM.

    BU EYLEM İŞİNİN SONUCU FİYASKO İLE BİTTİ HEP.. HER DERNEKTEN ARAYIPTA DESTEK VERECEK OLANLAR OLDU.AMA NE ZAMAN ANKARA GİTSEK BİR ŞEKİLDE BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMEYECEK MAĞDURLARLA BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞTIK.ŞİMDİ TAHÜT VERDİNİZ KAÇAK DEĞİLSİNİZ DURUMUNUZ MÜSAİT ANLIYORUM.AMA BU YİNE DE 100 KİŞİYİ GEÇECEĞİMİZ ANLAMINA GELMİYOR.BURDA YAPILMASI GEREKEN ŞEY AKILCI BİR EYLEM YAPMAK.MESELA ŞUANDA KİMLER ADALET BAKANLIĞINA FAX ÇEKİYOR.KİMLER ARIYOR MSJ ATIYOR? BELKİ 5 KİŞİ...AHİM KONUSUNDA SİZLERE YOL GÖSTERDİK.DURUMU VE VAZİYETİ UYAN KAÇ KİŞİ SİBEL HANIMI ARADI? BELKİ 10 KİŞİ....

    BİZ BU KAFAYLA EMİN OLUN BİR ARPA BOYU YOL ALAMAYIZ..HERKES BENDEN/BİZDEN MEDET UMUYOR..BEN BU İŞTEN SIYRILDIM ARKADAŞLAR..10 TRİLYON HATIR ÇEKİM VARDI PİYASAYA.HEPSİ DE ERKEN İBRAZ İDİ.. YARISINDAN FAZLASINDAN BERAAT ETTİM.ETMEYE DE DEVAM EDİYORUM.400-500 MİLYARLIK BİR SIKINTIM KALACAK GERİYE.ONUDA SEVDİKLERİMDEN DİLENEREK ÖDEYECEĞİM.ALLAHIN İZNİYLE BİTECEK..AMA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKAYIM MI BIRAKMAYAYIM MI TEREDDÜTTEYİM.. BU İŞE İLK BAŞLARKEN '' BEN BERAAT EDİP KURTULSAM DA BIRAKMAYACAM DİYE SÖZ VERMİŞTİM KENDİ KENDİME'' AMA GÖRÜYORUM Kİ YİNE 3-5 KİŞİ KALMIŞIZ...TAHÜT VEREN 350 BİN KİŞİ VARMIŞ..GERİSİNİ SİZ HESAP EDİN..

    YA HERKES AKLINI BAŞINA ALIR.YADA BURDA ANCAK CHAT YAPAR DURURUZ..

    YanıtlaSil
  188. İCRA DOSYALARINI DÜŞÜRMENİ VAKTİ GELDİ ARKADASLAR... KONTROL EDİN

    YanıtlaSil
  189. Jenardi arkadaş haklı olduğun bazı gerçekler var.
    Bu site bazen siyasi arenaya,bazen kişisel tartışmalara,bazende laylaylom sohbetlere dönüştü. Ama emin olun ki birçok insanın umudu bu sitede . Sayenizde,sayemizde,birliktelikle birçok sorunu gündeme getirdik.Mecliste olsun , basında olsun birşeyler ifade edebildik.Bazı şeylere kızmakta haklısınız. Ama bu siteden vazgeçmek olmamalı. Lütfen ilk günkü gibi olsun. İnandığınız bir doğru varsa ki var. Sönmesi ,södürmeyin. AYHAN

    YanıtlaSil
  190. zaman cok kıymetli işlemsizlik sebebiyle icra dosyalarınızı düşürebilirsiniz... lütfen daha önceki yazılarıda okuyunuz..

    avukatsız bu işlemi butyuk rahatlık ve kolaylıkla yapabilirsiniz..hukuki bilgi anlamında da bilgi vermeye devam edicem lütfen bilen arkadaslarda bana destek olmaya devam etsin

    YanıtlaSil
  191. sayın Av .Sibel hn.
    çeke binaen 8 ay önce haciz yapıldı ve bir kısım mal kaldırıldı ve işlem öyle kaldı sonra giden gelen olmadı bu durumda hacizi düşürebilirmiyiz .
    hasan.

    YanıtlaSil
  192. ARKADASLAR ÖNEMLİ BİR İLETİŞİM SORUNUNU İLETMEK İSTERİM:
    İSTANBUL BAROSUNDA İKİ ADET SİBEL SEVİNÇ KAYITLIDIR.. BİRİ BENİM DİĞERİ DE BASKA BİR MESLEKTASIM YANLIŞ ARAMALARA MARUZ BIRAKMAZSANIZ MESLEKTASIM BENİ ARADI DA İSİM BENZERLİĞİNDEN SORUN OLDUGUNU İLETTİ..
    0212 632 03 74 BURO TELEFONUM LÜTFEN BURDAN ULAŞMALARINI RİCA EDİN TANIDIGINIZ TÜM HERKESE İLETİNİZ ZİRA MESLEKTASIM OLAN İSİM BENZERİM BEZMİŞ:)

    YanıtlaSil
  193. ARKADASLAR ÖNEMLİ BİR İLETİŞİM SORUNUNU İLETMEK İSTERİM:
    İSTANBUL BAROSUNDA İKİ ADET SİBEL SEVİNÇ KAYITLIDIR.. BİRİ BENİM DİĞERİ DE BASKA BİR MESLEKTASIM YANLIŞ ARAMALARA MARUZ BIRAKMAZSANIZ MESLEKTASIM BENİ ARADI DA İSİM BENZERLİĞİNDEN SORUN OLDUGUNU İLETTİ..
    0212 632 03 74 BURO TELEFONUM LÜTFEN BURDAN ULAŞMALARINI RİCA EDİN TANIDIGINIZ TÜM HERKESE İLETİNİZ ZİRA MESLEKTASIM OLAN İSİM BENZERİM BEZMİŞ:)

    YanıtlaSil
  194. SAYIN SİBEL HANIM; 9-10 ay önce haciz yapıldı ve yediemin olarak bana bırakıldı avukatada bu arada elden makbuzla kısmi ödemeler yaptım.hacizden sonra icrada herhangi bir işlem yapılmadı hacizi düşürebilirmiyim cevap verirseniz sevinirim. İz. mağdur.

    YanıtlaSil
  195. hacizlerde menkul mallarda 1 yıl gayrimenkul mallarda 2 yıl sureden sonra işlem yapılmadıysa mallarla ilgili haciz düşer

    AYRICA BORÇLUNUN HALİNE MUNASİP EVİ İLE İLGİLİ OLARAK EK BİLGİ VERMEK İSTİYORUM:
    EVİNİZİN UZERİNDE İPOTEK VERMEMİŞ OLMALI VE HACİZ YOLUYLA SATISA CIKARILMIS OLMALI DİKKATLİ OLUNUZ

    YanıtlaSil
  196. Sibel Hanım 2 nisan tarihli yazınızda,Son işlem tarihi üzerinden 6 ay geçerse icra mh.alınacak bir yazı ile takip düşer demiştiniz. Menkullerde şimdi 1 yıl geçerse diyorsunuz aydınlatabilirmisiniz lütfen .hasan

    YanıtlaSil
  197. av.sibel sevinç8 Nisan 2010 00:21

    SIRA İCRA DOSYALARINIZI KONTROL ETMEKTE OLSUN.. İCRA DOSYANIZI ACIN VE ALACAKLI VEKİLİNİN EN SON İŞLEM YAPTIGI TARİH ÜZERİNDEN 6 AY GEÇTİ Mİ GEÇMEDİ Mİ KONTROL EDİN.. ARDINDAN DOSYANIN ASLI GİBİDİRLİ VE DE KAÇ SAYFADAN İBARET OLDUGUNA İLİŞKİN ÜST YAZISINI DA ALIP İCRA MAHKEMESİNE HEMEN TAKİP DÜŞMÜŞTÜR İÇERİKLİ BİR DİLEKÇEYLE MURACAAT EDİN VE TAKİBİNİZİ ORTADAN KALDIRIN.. ZAMAN GEÇİRMEYİN İCRA MAHKEMESİNE MURACAAT TARİHİ ESAS ALINIR..DİKKAT EDİN BENDEN SÖYLEMESİ

    YanıtlaSil
  198. av.sibel sevinç8 Nisan 2010 00:25

    İCRA CEZALARDAN CIKAN HAPİS CEZALARININ İNFAZ ZAMANAŞIMI 2 YILDIR.. PARAYA CEVRİLEMEZ ERTELENEMEZ..ALACAKLININ VAZGECMESİ GEREK

    YanıtlaSil
  199. Sn. av Sibel hanım.
    Bu icra süresi dolunca biz akabinde icrayı kaldırabiliyoruz. Peki bu alacaklılar daha sonra tekrar icra takibine başlayabiliyor mu? AYHAN

    YanıtlaSil
  200. Sayın Av. Sibel Hanım 13 nolu açıklamanız ile 14 nolu açıklamanız arasında muallakta kaldık benim sorduğum 10 nolu sorumun cevabı hangi açıklamanıza uygundur .lütfen cevap veriniz. hasan

    YanıtlaSil