İcra ve Haciz Batağında ki Bir Millet

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Adalet Bakam Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.



image



Ülkemizde bir yılı aşkın süredir derin bir şekilde yaşanan ekonomik krizin de etkisiyle vatandaşlarımız borçlarını zamanında Ödeyememekte, alacaklılar da alacaklarını alamamaktadırlar. Bu olumsuz gelişmeler, ülke genelinde icralık dosyaları ve İcra Dairelerinin sayısını artırdığı yönünde iddia ve haberlere neden olmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak;

1. Halen ülkemizde hizmet veren İcra Dairesi veya Müdürlüklerinin sayısı nasıldır? AKP hükümetleri döneminde kaç adet yeni İcra Müdürlüğü kurulmuştur? Yeni kurulan bu müdürlükler hangi illerimizde kurulmuştur?

2. Halen işlem gören icra dosyası sayısı ve bu dosyalardaki toplam icra bedeli ne kadardır? İcralık dosya sayılarının iktidarınız döneminde yıllara göre değişimi nasıl olmuştur? Bu değişim icralık vatandaşların her yıl giderek arttığı iddialarını doğrulamakta mıdır?

3. İcralık dosyaların işlem veya konu gruplarına göre dağılımları nasıldır? Vatandaşlarımız daha çok hangi konulara ilişkin ödemelerde icralık duruma düşmüşlerdir?

4. İcralık dosyaların artışında hükümetleriniz döneminde, uygulanan yanlış ekonomik politikaların etkisi olmuş mudur?

5. İcralık durumdaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Bakanlığınızca hangi tedbirler alınmış ya da alınmaktadır?



haciz



T.C.

ADALET BAKANLIĞI

Kanunlar Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.KGM.0.00.00.05/49/125

Konu : Yazılı soru önergesi



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

İlgi: a) Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı ifadeli, 01/12/2009 tarihli ve A.01.0.GNS.0. 10.00.02-17460 sayılı yazı, b) 16/12/2009 tarihli ve 2569/6014 sayılı yazı.



Bakanlığımıza yöneltilip yazılı olarak cevaplandırılması istenilen 7/10850 Esas No.lu soru önergesinin cevabı aşağıda sunulmuştur.

Söz konusu bu Takvime göre, 2009 yılı adalet istatistiklerinin yıl sonu itibarıyla derlenmeye başlanacak olması nedeniyle 2009 yılı adalet istatistikleri sunulamamış olup, 2008 yılına ait verileri içeren istatistik tablolar ekte sunulmuştur.

İcra dairelerinde işlem gören dosyaların işlem veya konu guruplarına göre dağılımları ve en çok hangi konulara ilişkin Ödemeler nedeniyle icralık olduklarına dair Bakanlığımızda istatistik veri bulunmamaktadır.

Bilgilerinize arz ederim.



image





image

D: Değişim (1986 = 100) M: Ortalama görülme süresi (gün).

NOT: 2008 yılı verileri Resmi İstatistik Programı uyarınca geçicidir.

Çek yasası Mağdurları

15 yorum:

  1. 23 yıllık devlet memuruyum. Ailem 1992 yılından bu yılbaşına kadar değişik konularda imalat ve ticaret ile iştigal etti. Bu süreçte yüzlerle ifade edilen sayıda çalışanlar iyi veya kötü evlerine ekmek götürdü. Bu süreçte değişik yapıda mali-idari-finansal krizler yaşanmasına rağmen hiç bir şahıs veya kuruma evraklı-evraksız kuruş borç bırakılmadan çalışmalar yürütüldü. 2001 krizinden sonra iflas eden kardeşlerimin SSK-Bağkur-VD.'ne kalan borçlarını, hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen, büyük ölçüde babam ve ben olmak üzere "kamu borcudur, yetimin hakkı var" düşüncesi ile ödedik. 2003 yılından bu yıla kadar eşimin yürüttüğü ortaboy bir ticarethanede taksitli satışların krize bağlı olarak tahsilatının yapılamaması, malların satılamaması ile ödeme zorluğuna düşüldü. Bu aşamada yaklaşık 600.000.-TL net aktifi olan bir ticari işletme işin hacmine göre çok rahat bir ödeme planına sahip olmasına rağmen, bankalarda da ipotek karşılığı limiti olmasına rağmen kullandırılmadığından zorluklar başgösterdi. Çalışılan firmaların hepsine alacakları karşılığı olarak mallarının iade edilebileceği veya başka mallar verilebileceği teklif edildi. Kısmen kabul edenlerle helallaşıldı. Kabul etmeyenler, benim depolarımdada mal dolu, mağazalar satış yapmıyor diyerek kabul etmedi. Bu esnada şahsi imkanlarımıda sonuna kadar kullanarak eşimin mağazasının ödemelerine yardımcı olmaya çalıştım.
    Dün evime haciz geldi. Rakam 2800.-TL. Karşı firma 1000.- TL gönderin kalanına da malları alalım demiş, para gönderilmiş malların iade alınmasından vazgeçilmiş. Evde 2 ay sonra olacak LGS sınavına hazırlanan oğlum icra ekibini karşılamış. Ofisimde çalışırken oğlum beni aradı, ben de gittim. Parayı ödemediğim taktirde icra yapıp eşyaları kaldıracaklarını ifade ettiler. Kendilerine, "bir şekilde ödeme imkanım olsaydı sizi buraya getirtmezdim, sizin göreviniz neyse onu yapın, fakat bu yaşanan kriz sürecinde, kriz yokmuş gibi beni ve benim gibileri bu duruma düşüren, sahtekar-dolandırıcı gibi muamalaye tabi tutulmasına göz yuman sorumlu ve yetkilileri hiç affetmeyeceğim" dedim. Basit bir kriz yönetimiyle, uzlaştırma komisyonları kurularak durumun dürüstlük ve iyiniyet çerçevesinde çözümü gayet mümkündü. Birkaç maddeden oluşan tedbirler ve geçici düzenlemelerle kimse onur ve haysiyet erozyonuna uğramadan bu süreç atlatılabilirdi. Reel sektörün üç ana aktörü mal, çek-senet, para değerlendirildiğinde KRİZ sonucu (bunda hiçbir iyiniyetli-dürüst piyasa insanının katkısı olamıyacağı düşünüldüğünde) mal ve çek-senet değer kaybına uğrarken para aşırı değerlendi ve çekinin karşılığı para talep eden hiçbir alacaklı zorda olan işletmeden alacağını alamaz hale geldi. Bir resmi görevlendirilmiş komisyonun işletme fotoğrafını tam görerek bu ortamda bu çekin karşılığı olarak mal-müşteri senedi vs. alabilirsin, bunu tavsiye ediyorum demesi zor bir olaymıydı. Bu raporlar mahkemelere gitse hiç olmazsa hakimlerin bu rapor paralelinde karar vermeleri sağlansa, dürüst-sahtekar ayrıştırılsa kötümü olurdu?
    Çocuklarıma, eşime, bana ve bütün coğrafyamızdaki aynı durumda olan bütün dürüst-güzel insanlara bu sıkıntıları yaşatan, aldığı yüksek maaşlarla sıkıntısız geçinen, halkından bihaber borsa yükseliyor, uluslarası bilmemne kuruluşları iyi puan veriyor diye kafasını kuma gömüp kendisini çin ekonomisini idare ediyor gibi düşünen, beceriksiz sorumlu ve yetkilileri kesinlikle affetmeyeceğimi buradan ilan ediyorum. Ahirette iki elim yakalarında olacak.

    YanıtlaSil
  2. olayı kısadan anlatayım,ufak bir işim vardı krizden dolayı borcumu ödeyemedim çeklerim yazıldı altımdan iş aracım alındı iş ve evim hacizden dolayı hiç bir şey kalmadı hepsi alındı üstüne üslük karşılıksız çek ve vergimi ödeyememden dolayı 9 ay hapis yattım olayı kısadan böyle anlattım peki benim ve benimgilerin araçları ve malları yedieminde rehin kaldı bunlar borç mu ödüyorlar gidin rehin depolarına bakın her taraf doldu taştı çatır çatır çürüyörlar bumu ekonomiye kazanç,oysa bana o zaman biraz süre biraz vade biraz iyi niyetli davranılsa bugüne kadar kaç defa ödemiştim yanımda kaç kişi ekmek yerdi, ben şehir değiştirdim hapisden kaçmak için 3 yıl kayıtdışı işlerde hakkım yene yene evimi geçindirmek için,çocukların okullarınını devam etmesini sağlamak için dünkü işadamı bugünün temizlik işçisi olarak çalışıyorum tanıdıklarımdan kaça kaça, ama elime para geçse yine borcumu ödeyip alnım açık gezmek isterim ama karnımı zor doyuruyorum.Şimdi benim arabalarım evim ve işyerim malları çürüdü ben hapis yattım kanun karşısında borcum hala duruyor bu ne biçim ADALET, insanın elini,kolunu bağla hadi bana ekmek yedir de bu ne biçim ADALET, ya benim giden hayatım bunun bedelini kim ödeyecek eğer insanlara biraz imkan verilse herkes borcunu ödemek ister, tabi art niyetli insanlar olur bunlar tespit edilip cezalandırılır,yaşın yanında kuruda yanıyor

    YanıtlaSil
  3. Aynen katılıyorum,bir önceki yorumu yazan arkadaşıma.Bu ülkedeki en büyük problem bu zaten.Eğer insanları bankalara yem etmeselerdi kimse mağdur olmazdı.Ben merak ediyorum bavullarla para çalan banka sahiplerini affeden ve milletin parası ile borçları kapatan zihniyet iki tane garibanın banka borcunumu silemiyor.üstelik bu denli fazla vergi alarak ve almaya devam ederek.Benim aklım almıyor,Devlet diyebilirdi bankalara;kardeşim bu insanlar ödeme güçlüğü çekiyor, kriz sonuna kadar şu anki borçlarını dondurup artı faiz almadan bekleyeceksin.Herkes kendi boyutunda sıkıntı çekti zaten,Üstelik parasız zamanında haksız yere borçlar katlanarak halkın önüne sunuldu.Bu bana göre bir halk darbesinin habercisidir.iyi günler.

    YanıtlaSil
  4. Benimde sizler gibi sıkıntılarım oldu.Bende esnafım şu anda 30.000 tl nin üzerinde bankalara borcum birikti.Her an kapıya icra memuru dikilebilir. çalışmak için iş bulamadım mecburen iş yerimi kapatamıyorum. iş yerimi kapatsam hiç geçinemeyeceğiz.Yine günlük 20 veya 30 tl bir iş çıkıyor. Bir çocuğum 4. sınıfda okuyor, Diğeri daha 8 aylık , onların geçimini sağlamak için mecburen iş yerimi kapatamıyorum. Kapatamadığım müddetçede borcum daha da büyüyor. Akşamları eve gittiğimde eşime ve çocuklarıma bu durumu belli etmiyorum ama onların yüzlerine bakıp dalıp gidiyorum. Elbette günün birinde icra memuru kapıya geldiğinde öğrenecekler ama belki ben o zaman nerede olurum bilemiyorum. Yetkililere sesleniyorum inşaallah bu yazılarımızı okursunuz. Başına gelmeyen anlayamaz zaten belkide bu yazılarımızı okuyanlar duygu sömürüsü yapıyorlar diye gülüp geçecek siz ne kadar gülüp geçerseniz geçin bunlar bu ülkenin gerçekleri, bir gün sıra sizede gelebilir. Bizler sesimizi duyurmak için zaman ayırıp bir şeyler yzmaya çalıştık ya sizler ne yaptınız....

    YanıtlaSil
  5. bizi yönetenlerin ekonomiye yon verenlerin hicmi sucu yok butun cekini ödeyemiyen iflez edem duzenı bozulan dolandırıcımı vergı verirken ististam saglarken iyi faiz öderken iyi ama batınca bocunu ödyemıyınce dolandırıcı cok cok yazık böyle bır ulkedeyız yasa cıkmış sacma sapan git taaut ver taaut vermeden ödemıyecetı bu esnaf yok yok iflaz gec ceza evine yat ama borc bıtse gene bıtmıyor ben ceza evıne gırdım cezayı yatım sigortalı bır iş buldum cora cocuga bakalım dıye maasa hacız hemen kovuldum biz işmiz ters giti iflaz etim ceza evıne gırdım bu borcu olene kadar tasıyammı yoksa intaharmı edelım yasama hakımız 0 nasıl yasayacagız bılmıyorum allah kımsenın işini bozmasın ve kesınlıkle cek kulanmasın ben yandım kımse yanmasın hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  6. bende icraya taahüt verdim ama ödeyemedim dava da açılmış..yakında hapise girerim herhalde..referandumda evet dersem emin olur düzelir bunlar:))) öyle bi söylüyolar ki hani okuma yazmasam inanacam:)) belki hapisten çıkınca bi iş kurar gemicik bile alır çocuklarımı harvardda okuturum:Pp

    YanıtlaSil
  7. böyle bir ülkede yaşamak utanç veriyor.. gel üstünü kilitleyeceğim !!! niye ? paran yok... bu ne namussuzluktur allaha inanan bir kişi bile yokmu içinizde ey parlemento.. borç yüzünden hapis yatınca ne oluyo ??????????? niye bu ülkeye zulmediyorsunuz.. niye bu kadar zalimsiniz... o hapse girenin karısı ne yapacak... etini satarsa bilinki sizde en az annenizle zina yapmış kadar suçlu olacaksınız.. çünki sebebi yalnızca sizsiniz.. paran yok elektiriğini keserler !! gelir suyunu da keserler... sen nasıl bir devletsin yahu.. kabile olarak yaşamayı isterdim.. en çok bu ülkeyi seven bendim.. artık tek isteğim var.. bu ülke bölünsün ve parçalansın... çünki bu kadar namussuz olunmaz.. sen nasıl bir sosyal devletsin.. yazıklar olsun sana başbakan...şunu bil.. peygamberimizin hadisi var.. alacaklıya kolaylık gösterin eğer mümkünse.. o kişi mağdursa alacağınızdan vazgeçin.. bilinki zekat dan 10 kat daha kıymetlidir... hz. muhammed (sav) .. başbakan parası yok diye hapislerde çürüttüğün o insanlar sana mahşerde hesap soracak.. karısı çocuğu sahipsizlikten yoldan çıkarsa hesabını allaha önce sen vereceksin...parası yok diye insan esir edilmez.. allahın laneti üzerinize olsun..

    YanıtlaSil
  8. bende 2009 krizi mağduruyum çeklerimi düzenli bir şekilde öderken herkes bana mal satmaya uğraşıyordu 0 araba aldım krediyle işler çok iyydi kriz çıkana kadar kriz çıktı çeklerimi ödeyemedim herkes icra üstüne icra yolladı 60000tl nin 40000tlsini ödmiştim araba borcum az kalmıştı alacaklılar o arabayıda bağlattı fakat araba bankaya kaldı 40000tl boşa gitti şimdide alacaklılar beni hapse koydurmanın peşinde ekmek alacak param yok işim bitmiş ben taksite böldürsem bile ayda 1500 tl 3yıl nasıl ödeyeceğim alacaklı olan şerefsizler icraya vereceğine bana yardımcı olsalardı şimdi işimde olacaktı arabamda havaya uçmayacaktı şimdi durumum olsa zaten öderim beni hapis yatırsalar ne olacak herşeyimi kaybetmişim 3çocuğum var allah korkusu olmasa kendimi asacağım allah korkusu herkese nasip olsunda dolandırıcı olmayan biz kriz mağdurlarını dolandırıcı olarak adlandırmasınlar krizi benmi çıkarttımki bedelini biz ödüyoruz siz ülkeyi yönetemiyorsunuz cezasını biz çekiyoruz verin bize 2 yıl ödemesiz kredi borçlarımızıda yapılandırın eğer ödemezsek o zaman hesap sorun ben kaybettiklerimin hesabını kime soracağım tutun elimizden biz borcumuzu ödemek ve evlatlarımızın rızkı için mücadele veriyoruz

    YanıtlaSil
  9. yönetcilerimiz icra dairelerini görmüyorlarmı nolcak bu nsanlarımızın bizlerin hali

    YanıtlaSil
  10. bizimde kücük bir iş yerimiz vardı fakat kıriz nedeniyle bizde battık ve çeklerimiz geri döndü yazıldı çizildi yıllardır toparlanmaya uğraşıyoruz fakat ne hikmetse biri bitti derken diğeri patlak veriyor ne olacak böyle bilemiyorum şuan elimizde bir okul kantinimiz var onada bugun haciz geldi 15 gün süre verdiler 6000 TL yi ben nasıl ilk okul öğrencisi olan kantinden 15 günde ödeyeceksem artık böyle sacmalıklar sunuyorlar birde ve bunun 3 gün öncesinde annem tutuklandı ve şuan ceza evinde bizi bu derece madur etmenin anlamı nedir sayın DEVLET BABA ! sana sesleniyorum kimse bu başımızdakiler bize ne olacak hiç düşündünüzmü siz o doğal gazlı evinizde rahatca otururken ben battaniye ye sarımıl bir parça ekmeği boğazımdan geçiremiyorum sebebi ne diyeceksin belki utanmadan söyleyeyim ben sana sebebini , ceza evinde olan anneciğimi düşünüyorum.. acaba orada tokmu açmı parası varmı ki nereden olacak.. sizin bize bu yaptıklarınızı göre göre biz nasıl size devlet baba devlet ana diyeceğiz? bunu hiç düşündünüzmü? anca homini gırtlak önüne gelen yesin bakalım ama unutmayın sizin kadar bizde bu vatanın cocuğuyuz ben 15 ay askerlik yaptım bu vatana bu günüme kadar pişman olmadım ve kanım damladı bu vatan için damlasın feda olsun bir canım var oda feda olsun diyordum ama artık demiyorum çünkü sizler bu devletin başındayken ben asla ve asla bu vatana hizmet etmek istemiyorum bugun beni o 15 ay yaptıgım askerlikten pişman ettiniz size helal olsun nasıl geçiyor o yediğiniz yemek boğazınızdan ? nasıl yediriyorsunuz o colugunuza cocugunuza.. hiç düşünmüyorsunuz değilmi bu kadar madur ne olacak diye... düşünmeyin bakalım allah büyüktür elbet bir yerden vurur sizede bu dünya fani dünya dost! elbet diğer tarafda görüşeceğiz nasip kısmet olursa ozaman bu 10 tırnağım yakanda olacak bizi bu durumlara düşüren şahıslar... allah belanızı versin..

    YanıtlaSil
  11. 13000 tl borcumdan dolayı 3 ay hapsim isteniyor ne devlet babası anası arkadaşım 3 çocuğum var yazıklar olsun bende 18 ay askerlik yaptım bu devlete bu ne zaman insanlığa hizmet edecekler bilmiyorum insana ne zaman değer verilecek bu ülkede

    YanıtlaSil
  12. bende 2009 krizi mağduruyum çeklerimi düzenli bir şekilde öderken herkes bana mal satmaya uğraşıyordu 0 araba aldım krediyle işler çok iyydi kriz çıkana kadar kriz çıktı çeklerimi ödeyemedim herkes icra üstüne icra yolladı 60000tl nin 40000tlsini ödmiştim araba borcum az kalmıştı alacaklılar o arabayıda bağlattı fakat araba bankaya kaldı 40000tl boşa gitti şimdide alacaklılar beni hapse koydurmanın peşinde ekmek alacak param yok işim bitmiş ben taksite böldürsem bile ayda 1500 tl 3yıl nasıl ödeyeceğim alacaklı olan şerefsizler icraya vereceğine bana yardımcı olsalardı şimdi işimde olacaktı arabamda havaya uçmayacaktı şimdi durumum olsa zaten öderim beni hapis yatırsalar ne olacak herşeyimi kaybetmişim 3çocuğum var allah korkusu olmasa kendimi asacağım allah korkusu herkese nasip olsunda dolandırıcı olmayan biz kriz mağdurlarını dolandırıcı olarak adlandırmasınlar krizi benmi çıkarttımki bedelini biz ödüyoruz siz ülkeyi yönetemiyorsunuz cezasını biz çekiyoruz verin bize 2 yıl ödemesiz kredi borçlarımızıda yapılandırın eğer ödemezsek o zaman hesap sorun ben kaybettiklerimin hesabını kime soracağım tutun elimizden biz borcumuzu ödemek ve evlatlarımızın rızkı için mücadele veriyoruz

    YanıtlaSil
  13. 23 yıllık devlet memuruyum. Ailem 1992 yılından bu yılbaşına kadar değişik konularda imalat ve ticaret ile iştigal etti. Bu süreçte yüzlerle ifade edilen sayıda çalışanlar iyi veya kötü evlerine ekmek götürdü. Bu süreçte değişik yapıda mali-idari-finansal krizler yaşanmasına rağmen hiç bir şahıs veya kuruma evraklı-evraksız kuruş borç bırakılmadan çalışmalar yürütüldü. 2001 krizinden sonra iflas eden kardeşlerimin SSK-Bağkur-VD.'ne kalan borçlarını, hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen, büyük ölçüde babam ve ben olmak üzere "kamu borcudur, yetimin hakkı var" düşüncesi ile ödedik. 2003 yılından bu yıla kadar eşimin yürüttüğü ortaboy bir ticarethanede taksitli satışların krize bağlı olarak tahsilatının yapılamaması, malların satılamaması ile ödeme zorluğuna düşüldü. Bu aşamada yaklaşık 600.000.-TL net aktifi olan bir ticari işletme işin hacmine göre çok rahat bir ödeme planına sahip olmasına rağmen, bankalarda da ipotek karşılığı limiti olmasına rağmen kullandırılmadığından zorluklar başgösterdi. Çalışılan firmaların hepsine alacakları karşılığı olarak mallarının iade edilebileceği veya başka mallar verilebileceği teklif edildi. Kısmen kabul edenlerle helallaşıldı. Kabul etmeyenler, benim depolarımdada mal dolu, mağazalar satış yapmıyor diyerek kabul etmedi. Bu esnada şahsi imkanlarımıda sonuna kadar kullanarak eşimin mağazasının ödemelerine yardımcı olmaya çalıştım.
    Dün evime haciz geldi. Rakam 2800.-TL. Karşı firma 1000.- TL gönderin kalanına da malları alalım demiş, para gönderilmiş malların iade alınmasından vazgeçilmiş. Evde 2 ay sonra olacak LGS sınavına hazırlanan oğlum icra ekibini karşılamış. Ofisimde çalışırken oğlum beni aradı, ben de gittim. Parayı ödemediğim taktirde icra yapıp eşyaları kaldıracaklarını ifade ettiler. Kendilerine, "bir şekilde ödeme imkanım olsaydı sizi buraya getirtmezdim, sizin göreviniz neyse onu yapın, fakat bu yaşanan kriz sürecinde, kriz yokmuş gibi beni ve benim gibileri bu duruma düşüren, sahtekar-dolandırıcı gibi muamalaye tabi tutulmasına göz yuman sorumlu ve yetkilileri hiç affetmeyeceğim" dedim. Basit bir kriz yönetimiyle, uzlaştırma komisyonları kurularak durumun dürüstlük ve iyiniyet çerçevesinde çözümü gayet mümkündü. Birkaç maddeden oluşan tedbirler ve geçici düzenlemelerle kimse onur ve haysiyet erozyonuna uğramadan bu süreç atlatılabilirdi. Reel sektörün üç ana aktörü mal, çek-senet, para değerlendirildiğinde KRİZ sonucu (bunda hiçbir iyiniyetli-dürüst piyasa insanının katkısı olamıyacağı düşünüldüğünde) mal ve çek-senet değer kaybına uğrarken para aşırı değerlendi ve çekinin karşılığı para talep eden hiçbir alacaklı zorda olan işletmeden alacağını alamaz hale geldi. Bir resmi görevlendirilmiş komisyonun işletme fotoğrafını tam görerek bu ortamda bu çekin karşılığı olarak mal-müşteri senedi vs. alabilirsin, bunu tavsiye ediyorum demesi zor bir olaymıydı. Bu raporlar mahkemelere gitse hiç olmazsa hakimlerin bu rapor paralelinde karar vermeleri sağlansa, dürüst-sahtekar ayrıştırılsa kötümü olurdu?
    Çocuklarıma, eşime, bana ve bütün coğrafyamızdaki aynı durumda olan bütün dürüst-güzel insanlara bu sıkıntıları yaşatan, aldığı yüksek maaşlarla sıkıntısız geçinen, halkından bihaber borsa yükseliyor, uluslarası bilmemne kuruluşları iyi puan veriyor diye kafasını kuma gömüp kendisini çin ekonomisini idare ediyor gibi düşünen, beceriksiz sorumlu ve yetkilileri kesinlikle affetmeyeceğimi buradan ilan ediyorum. Ahirette iki elim yakalarında olacak.

    YanıtlaSil
  14. Benimde sizler gibi sıkıntılarım oldu.Bende esnafım şu anda 30.000 tl nin üzerinde bankalara borcum birikti.Her an kapıya icra memuru dikilebilir. çalışmak için iş bulamadım mecburen iş yerimi kapatamıyorum. iş yerimi kapatsam hiç geçinemeyeceğiz.Yine günlük 20 veya 30 tl bir iş çıkıyor. Bir çocuğum 4. sınıfda okuyor, Diğeri daha 8 aylık , onların geçimini sağlamak için mecburen iş yerimi kapatamıyorum. Kapatamadığım müddetçede borcum daha da büyüyor. Akşamları eve gittiğimde eşime ve çocuklarıma bu durumu belli etmiyorum ama onların yüzlerine bakıp dalıp gidiyorum. Elbette günün birinde icra memuru kapıya geldiğinde öğrenecekler ama belki ben o zaman nerede olurum bilemiyorum. Yetkililere sesleniyorum inşaallah bu yazılarımızı okursunuz. Başına gelmeyen anlayamaz zaten belkide bu yazılarımızı okuyanlar duygu sömürüsü yapıyorlar diye gülüp geçecek siz ne kadar gülüp geçerseniz geçin bunlar bu ülkenin gerçekleri, bir gün sıra sizede gelebilir. Bizler sesimizi duyurmak için zaman ayırıp bir şeyler yzmaya çalıştık ya sizler ne yaptınız....

    YanıtlaSil
  15. göryor icra arabaları ortalıkta cirit atıyor

    YanıtlaSil