Çek kanunu infaz erteleme kararı

Yeni Çek Kanunu geçici 2.madde b fıkrasına göre verilecek infaz durdurma mahkeme kararı aşağıdaki örnekteki gibidir, bu örnek kararla sistemin nasıl işleyeceği, taahhütnamenin nasıl verileceği anlaşılır sanıyorum..



HÜKÜMLÜ/SANIK :...
SUÇ : Karşılıksız Çek Keşide Etme
SUÇ TARİHİ :
ASIL KARAR TARİHİ :
EK KARAR TARİHİ :

Hükümlü/Sanık ...................... mahkememizin 14/04/2009 tarih ......... Esas ........... karar sayılı ilamı ile karşılıksız çek keşide etmek suçundan .........cezasına hüküm giymişken/kamu davası devam ederken 5941 Sayılı Yasanın yürürlüğe girmesi ve mezkur yeni çek yasasının Geçici 1/b fıkrasına göre sanık/hükümlünün yasal temsilcisinin mahkememize verdiği ................ tarihli ve ....... noterliğinden düzenlenen/kendi el yazısı ile düzenlenmiş ve çekin üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihinde göre ibraz tarihinden itibaren işleyen 3095 Sayılı Kanuna göre ticari işlerde temerrüt faizi oranı üzerinden hesaplanan faizi ile birlikte tamamen ödeyeceğini içeren taahhütnameyi mahkememize sunduğu ve bu taahhütnamede borcunu 2 yılı geçmeyecek bir sürede .......... taksit süresinde ve buna bağlı olarak ilk yıl borcun 1/3 ünden az olmayacak bir taksit öngördüğünden sanık/hükümlü hakkında 01/11/2009 tarihi itibariyle kovuşturma başladığı/hükmün kesinleştiği görülmekle verilen taahhütnamenin 5941 Sayılı Yasanın 1/b fıkrasına uygun olduğu kanaatine varıldığından,

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Mahkememizin 2008/..... esas 2009/..... karar sayılı ilamı ile karşılıksız çek keşide etme suçu sabit olmakla ............. tarihinde kamu davası açılmış, (3167 Sayılı Yasa gereği verilen hüküm ....... tarihinde kesinleşmiş) olduğu, bu sırada 5941 Sayılı Yasanın 20/12/2009 tarihinde yürürlüğe girmesi ile geçici 1/b fıkrasına göre sanık/hükümlüye taahhüt ile borcunu taksitlendirme ve zamana yayma imkanı getirildiği, bu hükme dayanarak sanık/hükümlünün yasal temsilcisinin mahkememize verdiği ................ tarihli ve ................ noterliğinden düzenlenen/kendi el yazısı ile düzenlenmiş ve çekin üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihinde göre ibraz tarihinden itibaren işleyen 3095 Sayılı Kanuna göre ticari işlerde temerrüt faizi oranı üzerinden hesaplanan faizi ile birlikte tamamen ödeyeceğini içeren taahhütnameyi mahkememize sunduğu ve bu taahhütnamede borcunu 2 yılı geçmeyecek bir sürede .......... taksit süresinde ve buna bağlı olarak ilk yıl borcun 1/3 ünden az olmayacak bir taksit öngördüğünden bu taahhüdün 5941 Sayılı Yasanın 1/b fıkrasına uygun olduğu görülmüş, yapılan inceleme sonucu Cumhuriyet Savcısının da aynı yöndeki mütalaası doğrultusunda aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.

H Ü K Ü M : Yukarıda açıklanan nedenlerle.
Hükümlü/Sanık ..............’nın karşılıksız çek keşide etme suçundan devam eden yukarıda bahse geçen kamu davasında 5941 Sayılı Yasanın 1/b fıkrası gereği taahhütname süresi olan ........ yıl/ay/gün süresince KOVUŞTURMANIN DURMASINA (Kesinleşmiş hüküm gereği başlayan HÜKMÜN İNFAZININ ERTELENMESİNE/ DURDURULMASINA)
Bu suç ile ilgili dava zamanaşımı/ceza zamanaşımının durmasına.

Taahhüde uyulmaması halinde şikayetçinin başvurusu üzerine bu husus tespit edilirse kovuşturmaya devam edilmesine/hükmün infazının devamına.

Taahhütname süresi sonuna kadar şikayetçi tarafından yukarıdaki gibi bir başvuru olmaması halinde taahhütname sonucu belirlenen çek miktarı ve faizi süresinde ve tamamı ifa edildiği kabul edilerek dosyanın süre sonunda tekrar ele alınarak KAMU DAVASININ DÜŞMESİNE/HÜKMÜN BÜTÜN SONUÇLARIYLA ORTADAN KALDIRILMASINA.

Kovuşturması durdurulan sanık/hükmü infazı ertelenen-durdurulan hükümlünün CMK 109/3-a fıkrası gereği Adli Kontrol tedbiri olarak yurtdışına çıkmasının yasaklanmasına ve bu kararın Cumhuriyet Savcılığı tarafından ilgili mercilere derhal duyurulması için gereğinin yapılmasına.

Dair, tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek bir dilekçe ile veya zabıt katibine yapılan beyanın tutanağa geçirilmesi yolu ile CMK.nun 267, 268, 231/12 maddeleri gereği Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere iddia makamının mütalaasına uygun alenen ve usulen karar verildi.../../2009..



YENİ ÇEK KANUNUNDA LEHE OLABİLECEK KONULARLA İLGİLİ SAYFALARA BAKINIZ:

1- YENİ ÇEK KANUNU ANAYASAYA AYKIRIDIR

2- YENİ ÇEK KANUNU VE ŞİRKET MÜDÜRLERİNİN SORUMLULUĞU

3- YENİ ÇEK KANUNDA ÇEKE KISMEN YAPILMIŞ ÖDEMELERLE İLGİLİ KONU

4- ÇEKLERDE VEKALETEN İMZASI OLANLARIN DURUMU

5- YENİ ÇEK KANUNDA LEHE OLAN KONULARDA GENEL DEĞERLENDİRME

218 yorum:

  1. kendi el yazisindan bahsedilmis.ben yurtdisidayim davalarim denizlide.kapidan girdigimde polis tutacaktir beni.nasil gidip el yazimla yazacagim.ikinci husus turkiyede bu satlarda is yapabilme ve borc odeyebilme sansim azaldi.bu nedenle bulundugum ulkede is yapmaya basladim .sigortaliyim calistigim firma tarafindan ve kendi firmami da kurdum.butun bunlar goz onunde bulundurulup adli takip durumuna itiraz edersem kaldirilir diye dusunuyorum.borcum toplami su an 30.000 tl.yi gecmez.ne dersiniz benim durumum icin.1..turkiyeye giris.2.bu durmda adli takipin iptali icin yorumunuzu bekliyorum .lutfen.

    YanıtlaSil
  2. Bende seninle aynı durumdayım arkadaşım.Yurt dışında çalışırsak bu borç ödenir.Sanıyorum adli kontrol olarak yurt dışı çıkışı yasağını koymazlar,çünkü bundan herkes etkilenecek.başta ithalat ihracat yapan tekstilciler,inşaatçılar.Böyle dangalakça bir adli kontrol olabilirmi.Yani bunlar insana -kardeşim sen borcunu ödeme,ben seni gene hapsedeyim demek istiyorlar.Yada bu dandik yasayı genel bir afla hepten lağvedecekler.Yada en büyük tokadı ANAYASA mahkemesinden yiyecekler.

    YanıtlaSil
  3. taahhüdü ihlal içinde cezaevi savcısına taahhüt verilebiliyormu.bilgisi olan lütfen cevap versin.

    YanıtlaSil
  4. Benim bildiğim taahhüd ü ihlal ile ilgili bir şey yok bu yasada ancak cezanız kesinleşmediyse yani dava aşamasındaysa,taahhüdü ihlal cezasını bozdurmanın bazı yolları var.Yani şöyle anlatıyım başımdan geçen tecrübelere dayanarak;Eğer taahhüd ü icra dairesine gidip alacaklı vekili ile beraber icra müdürüne vermediyseniz,evinizde veya işyerinizde haciz işlemi sırasında yada avukatın ofisinde verdiyseniz,baskı altında verdiğinizden dolayı ceza almıyorsunuz..saygılar.

    YanıtlaSil
  5. adli takipi isterse veriyor hakim.verdigini varsayilim itiraz ettigimizde 7 gun icinde karar veriyor.verecegi olumlu karara disarda is yaptigimizi ispat edersek herhalde takip kararina son verilir gibi.tabii ki hakimin kanatine bagli.yetkisi var biliyorsunuz.takipi kaldirmaya.
    esas merakim gumrukte ne olacagiz.edirnede savcilik bu isi cozer mi acaba.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlarım yasayı dikkatli okuyun. Adli tedbir uygulanır demiyor uygulanabilir diyor. yani hemen uygulanmaz. verdiğiniz taahhüt alacaklıya gönderilecek. Alacaklı talep ederse adli kontrol uygulanacak. ondan sonra itiraz edebiliyorsunuz. Ayrıca dava hatırımda değil ama hatırladığım kadarıyla bir işadamının itirazı sonucu vergi borcundan dolayı yurtdışı yasağını yargıtay kaldırdı. Buna benzer bir durum olabilir. Ayrıca anayasaya aykırı bir durum sözkonusu. Anayasa 10. madde de; Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz diyor. Yani devlet alacaklının keyfiyle sana yurtdışı yasağı koyamaz. Ben buradan yazıyorum bu konu çok tartışılacak.
    Yani yurtdışı yasağı o kadar kolay değil. Saygılar

    YanıtlaSil
  7. bu çeki ödeyecegim diye verilen bir taahhüt.şu anda 35 gündür cezaevinde.ne yapılabilir bilmiyorum.kardeşim perişan durumda.ne şartlarda verildi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  8. bende çekime karşılık tahhüt verdim ve hapis cezası çıktı 3 ay nsaıl yapacam ayrıca çeklerimde var tabikide bu ödeme taahhüdünü verdiğimde tahhüt te bir ödeme şekli olduğundan tah ihlalden çıkan hapisi durdurmaz mı

    YanıtlaSil
  9. ARKADAŞLAR KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETME SUÇU SABİT OLMAKLA BERABER NE DEMEK YENİDEN YARGILANMA İSTEMELİYİZ SUÇU KABUL ETTİKTEN SONRA NASIL MUCADELE EDİCEZ HERKES HATIR ÇEKİ YOKTUR DİYODA BEN VERDİM HAMİLİNE YAZDIM BEN BU TAAHÜTNAMEDE AYNEN BORÇU KABUL EDİYORUM HALBUKİ YENİDEN YARGILANABİLSEM BELKİ AÇIKLAMA YAPABİLİRİM TABİİ BU BENİM SAHSİ FİKRİM AMA TAAHÜT VERDİK YARGITAY YASAYI İPTAL ETTİ BİZİM TAAHÜTLERİN BİR GEÇERLİLİĞİ OLACAKMI ? ANKARADAN HASAN

    YanıtlaSil
  10. A) 1 - 15.7.1950 günlü, 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun, 28.5.1988 günlü, 3463 sayılı Yasa’nın 3. maddesiyle değiştirilen 22. maddesinin birinci fıkrasının “… vergiden borçlu olduğu pasaport vermeye yetkili makamlara bildirilenlere …” bölümünün Anayasa’ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE, Şevket APALAK’ın karşıoyu ve OYÇOKLUĞUYLA,

    2 - 18.6.1999 günlü, 4389 sayılı Bankalar Kanunu’nun;

    A - 15. maddesinin, 12.5.2001 günlü, 4672 sayılı Yasa ile değiştirilen (3) numaralı fıkrasının “5682 sayılı Pasaport Kanununun 22 nci maddesi hükümleri, Fonun talebi üzerine Fona borçlu olanlar ile tüzelkişi borçluların kanuni temsilcileri hakkında da uygulanır” biçimindeki tümcesinin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE,

    B - 12.12.2003 günlü, 5020 sayılı Yasa’nın 27. maddesiyle eklenen ek 5. maddesinde yer alan “tedbir” sözcüğünün, söz konusu madde kapsamındaki bankalar tarafından uygulanan yurt dışına çıkış yasağı yönünden Anayasa’ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE,

    OYBİRLİĞİYLE,

    3 - 19.10.2005 günlü, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun geçici 13. maddesinin “… tüzel kişilerin kanunî temsilcileri ile borçlu veya borçla diğer ilgililerin yurt dışına çıkmasını yasaklama …” bölümünün Anayasa’ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE, OYBİRLİĞİYLE,

    B) 5682 sayılı Yasa’nın 22. maddesinin birinci fıkrasının iptal edilen bölümünün doğuracağı hukuksal boşluk kamu yararını ihlal edici nitelikte görüldüğünden, Anayasa’nın 153. maddesinin üçüncü fıkrasıyla 2949 sayılı Yasa’nın 53. maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları gereğince İPTAL HÜKMÜNÜN, KARARIN RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMASINDAN BAŞLAYARAK ALTI AY SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNE, OYBİRLİĞİYLE,

    YanıtlaSil
  11. 19/10/2007 (2020 kişi okudu)

    RADİKAL - ANKARA - Anayasa Mahkemesi, Pasaport Kanunu'nun yanı sıra Bankacılık ve Bankalar kanunlarındaki 'borcu olanların pasaport alamayacaklarına ilişkin' düzenlemeleri iptal etti. İptal kararı gerekçenin yayınından altı ay sonra yürürlüğe girecek ve o tarihten sonra TMSF'ye borcu olan banka sahip ve yöneticileriyle vergi borçluları da pasaport alabilecek.
    Pasaport Kanunu'nun 22. maddesinde yer alan "Vergiden borçlu olduğu pasaport vermeye yetkili makamlara bildirilenlere pasaport veya seyahat vesikası verilmez..." hükmünün iptali istemli davaları İstanbul 2. İdare Mahkemesi açmıştı. İdare Mahkemesi, Pasaport Kanunu'nun ilgili bölümünün dışında hem 5020 sayılı Bankalar Kanunu'nun tedbir bölümünün 'Bankalar tarafından uygulanan yurtdışı yasağı' yönünden, hem de 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nda yer alan ve aynı yasağın TMSF'ye borcu olan tüzelkişi borçlularına da uygulanacağını öngören hükmünün de iptalini istemişti. Anayasa Mahkemesi dünkü toplantısında iptal başvurularını birleştirerek görüştü. Yüksek Mahkeme, bu düzenlemeler hakkında anayasaya aykırılık gerekçesiyle 'iptal' kararı verdi.

    Hukuksal boşluğun giderilmesi için süre
    Ancak Anayasa Mahkemesi, iptal nedeniyle oluşan hukuksal boşluğun giderilmesi için TBMM'ye süre tanımak amacıyla iptal kararının, gerekçeli kararın Resmi Gazete'de yayımından altı ay sonra yürürlüğe girmesine de karar verdi. Buna göre, dünkü iptal kararının gerekçeleri yayımlanana kadar vergi borçlularıyla, fona ve TMSF'ye borcu olanlara, tüzelkişi borçlularına pasaport yasağı uygulanmaya devam edilecek. O tarihe kadar başka yasal düzenleme yapılmamış olsa bile iptal kararı yürürlüğe gireceğinden vergi borçlularına yurtdışı yasağı otomatik olarak ortadan kalkacak.

    YanıtlaSil
  12. celik kardes yukardaki metne gore yazdim adli takipi.cmuk un 109-3-a sina gore adli takip karari verilmis olup c.savciligina gerekli kolluk kuvvetlerine bilgi verilip gereginin yapilmasi icin duyurulur diyor.adli takipi hemen verir anlami cikmiyor mu bu cumlelerden.ben mi yanlis anliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Buyuk Milletimin simdiki vekilleri,herseyi anladim da yurt disi yasagi ne oluyor yani.Turkiyede is var da calismadik mi?Bir de kalkip hapse atmaya kalkmadiniz mi,hatta hapse atmadiniz mi?Kurtulan birkac kisi evine ekmek goturuyordu o mu zorunuza gitti?Eyyy milletvekili diye sectigimiz kisiler, uyanin artik siz uyanin da milletim bi rahat uyku gorsun.Geceler boyu dusunmekten ne is yapabilir insan sorarim.Ben ki mucadele azmi cok olan herseyini cocuklarinin gelecegi icin,egitimi icin adamis bir kisi olarak sizin zulmunuzden gecici sure ile kurtarma sansi elde etmis yurt disinda calisan bir insanim.Ya zulmunuzden kurtulamayan,hapis yatan,is bulamayan evdeki cocuguna ekmek parasi, egitim parasi kazanamayan babalar icin yanar yuregim.Kendim de cocuklarimdan uzak kalarak aci cekiyorum ama onu saymiyorum bile.Diger vatandasin yaninda ben nispeten sansliyim.Yurt disinda cektigim sikintilari da saymiyorum.Cocuguma ekmek parasi gonderdigim icin tum acilar acisini yitiriyor.
    Eyyy bu zulum yasasina imza atan eller ya adam gibi yasayi duzeltin, calisana yardimci olun Vatandasa ekmek parasi kazanmasina izin verin.Ya da YUCE MILLETIM sizi yonlendiren sahiplerinize secimlerde gununu gosterecektir.Cunku her sulalede illaki bir ya da daha fazla esnaf vardir.VE ates o sulaleye dusmustur.Zannetmeyin ki yaptiginiz zulumler karsiliksiz kalacak.Dua edin ki cezanizi bu dunyada cekesiniz.ALLAH, Kul Hakki ile Karsima Gelmeyin diyor.Bilesiniz...Ene Esnaf El Insaf

    YanıtlaSil
  14. SEVGİLİ CUNEYT ABİ VE MY WAY VE BU KONULARDA BİLGİSİ OLAN TÜM ARKADAŞLAR

    1,TAAHÜTNAME VERDİĞİMİZDE BORCU TAKSİTLENDİRİP KABUL EDİYORUZ YASA İPTAL OLURSA TAAHÜTNAMEDE İPTALMİ

    2.7 ADET ÇEKİM VAR AYRI AYRI MI TAAHÜTNAME YAZACAĞIM.5 TANE ALACAKLI VAR DİYELİM 100,000 TL BORCUM VAR ALACAKLININ BİRİNİN ELİNDEN ALDIM ÇEKLERİMİ O DA 35 .000 TL BİRİNİN BORCU BİTTİ FAKAT DİĞERLERİNE ÖDEME OLMADIĞI İÇİN ONLAR ŞİKAYETDE BULUNURLARSA NASIL OLACAK

    3,DİĞER DOSYALAR İÇİNDE %30 ÖDEME GEÇERLİ OLURSA NASIL YAPACAZ

    4,İŞİN ASLI BİZ ALACAKLILARLA ANLAŞANA KADAR ARAMALAR KALKACAKMI


    çok rica ediyorum en musait anınızda yardımcı olursanız sevinirim.hepinizden ALLAH razıolsun.sinan

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim sayın çelik bende ayni fikirdeyim sizinle,çünkü aklın yolu bir.Amma velakin bunlar hukuku katlettikleri için alacaklının beyanına bile bakılmadan hakimler nasıl olsa alacaklı ister diye onu da ekler gibime geliyor.Yani sizin anlayacağınız hiç güvenim kalmadı yargıya bu yaşananlardan sonra...Bir yandan da düşünüyorum bizi her hakukarda ancak hukuk kurtaracak diye...Bu ikilem içinde boğuşuyorum şimdilik.İnşallah Allah sonumuzu hayır eder.

    YanıtlaSil
  16. 9 Kardeşim . cmk 109 açık. Kamu davasını cavcı ister hakim karar verir. bizim dava ikili. alacaklı ve borçlu. Zaten enterasan olanda şahısların hesabına devlet neden burnunu sokuyor anlaşılır değil. cmk 109 adli takipin nasıl olduğunu ve nasıl uygulanacağını söylüyor. Cmk ceza yasası değil. Bunları ayrı tut. yeni çek kanunu geçici 2/6 da adli takip uygulanabilir diyor. Yani önü açık. Yani talep halinde. Yani alacaklı eline taahhüt geldiğinde isterse talep eder

    YanıtlaSil
  17. sagol kardesim celik.31 aydir yurtdisindayim.hep takip ettim buradaki gelismeleri.tabii ki kafalar anormallesiyor.eger borcluyla degil de kendi istegimizle taahhut veririsek yine once adli takip verilmeyecek oyleyse.alacakliya teblig edildiginde alacakli isterse konabilecek.anladigim kadariyla.dogru mu/

    YanıtlaSil
  18. Adsız 14
    Kısaca bu yasa insanları cezevinden çıkarma, göz boyama ve her kesime şirin gözükme yasasıdır
    içlerinde bir çok çelişki vardır..
    Anayasaya aykırılık vardır ve sistemin nasıl işleyeceği konusunda belirsizlikler vardır.

    Alın size bir örnek..

    Bir tarafta vekalet ile çek keşidesini yasaklıyacaksın, diğer yandan vekalet ile karşılıksız çek keşide edene ceza verilmez diyeceksin.HUKUK DEVLETİ ilkesinin açık bir ihlalidir ve Anayasa kuralına aykırıdır. Bu durumda vekaleten çek imzalayana ceza verilmez :)))

    He keza Geçici 2. madde:
    a- bendinde alacaklıyla anlaşma diyeceksin
    b- bendinde Savcılığa dilekçe diyeceksin..
    Geçici 2/1-b vRKEN 2/1-a'nin alemi ne
    Duvarı yıkmışlar
    Hadi duvarı yıktınız yıktınız, bunlar pirketleri de kırmışlar :))

    YanıtlaSil
  19. ARKADAŞLAR!
    ŞİMDİ CHP VE MHP YE SİTELERİNDEN "ÇEK YASASINI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜN HAPİS KALKSIN" DİYE BOL BOL MAİL ÇEKME VE ÇEKTİRME ZAMANIDIR.

    YanıtlaSil
  20. arkadaşlar bu yasa alacaklılar için çıkarıldı çünkü parası olan insan cezaevini girip bir gün bile yatmaz.yasa sadece cezaevinde olanları daha çok ilgilendiriyor.amaç çıkmayan paraları yani cezaevinde yatanlardan belki bir umut biraz parayı kurtarmak yani bankaların ve faktoringlerin çıkarı için akp den başka birşey beklenmez zaten

    YanıtlaSil
  21. yalanmışşşşşş

    YanıtlaSil
  22. Emre kardeşim tutuklanmış diyen soytarıya buradan selam gönderiyourm. Dahasını terbiyem müsade etmiyor. EMRE ARAMIZDA VE TURP GİBİ MAŞALLAH

    YanıtlaSil
  23. Aç tavuk kendini darı anbarında sanırmış
    Jenardinin tutuklanmasını isteyen birdir onu yazan..
    Rüyasında görmüş diyelim:)

    YanıtlaSil
  24. hey adsız annem yalan kırmızı bir mendildir derdi ucu illa bir yerden görünür..

    YanıtlaSil
  25. Yanlış yere yazmışım...
    emx 3 gündür yazmıyor, msn ide kapalı. Haberdar olan varmı?

    Cinocan

    YanıtlaSil
  26. cüneyt bey tahliyeler ne zaman başlar sizce

    YanıtlaSil
  27. arkadaslar ben yaklasık 15 gunude r evımden uzagım vekaleten cek ımzalamadan dolayı sımdı yarın ben nasıl bır yol ızlemem gerekıyor lutfen yardım edersenız sevınırımm

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞLAR BÜTÜN TUTUKLAMA HABERLERİ YALAN JENARDİ EMRE HERKES YERİNDE RAHAT OLUN .KENDİNİ BİLMEZLERİN UYDURMASI

    YanıtlaSil
  29. benim bir sorum olacak yeni çıkan yasada geçici madde ile getirilen kısmi ödeme ve erken ibraz da geçmişe dönük lehe durum oluşturuyormu.

    YanıtlaSil
  30. Birkaç cezaevini aradım.Tahliye olan varmı diye.Hiçbirinin konuyla ilgili bilgileri yok.Yarını bekliyorlar.Savcılıktan bilgi gelir diye ümit ediyorlar.Mahkum arkadaşlarda durmadan soruyorlarmış idareye.
    Bir Cezaevi Savcısı,taahhütname lerini versinler bizde kanuna uygun gereğini yaparız,bizim kendi başımıza yapacak birşeyimiz yok demiş.
    Tabii nasıl,ne şekilde,hangi içerikle bir taahhütname yazacaklarını bildiklerini sanmıyorum.
    Bir ara eğer uydurma değilse,Bakanlık matbuu taahhütname gönderecek diye duymuştum.Konuyla ilgili bilgisi olan varmı?
    Eğer böyle birşey yok ise,hukuk bilgisi olan arkadaşlardan cezaevi idaresine hitaben örnek dilekçe yayınlamasını rica ediyorum.Böylelikle içeride yakınları olanlar sabahtan onlara ulaştırabilirler diye düşünüyor,takdiri ilgili ve bilgililere bırakıyorum.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  31. AMAN ARKADAŞLAR ZATEN YÜREĞİMİZ KALMADI.BÖYLE ASILSIZ SÖYLENTİLERLE BİZİM YÜREĞİMİZE İNDİRMEYİN.

    YanıtlaSil
  32. sayın cüneyt bey 2005 yılına ait 1ad çekimin arkası yazıldı.kardeşime vermiştim ödemedi.verdiği kişinin elinde kardeşime ait senetler vardı.netice icr vs vs malbeyanında bulunmamaktan 20 gün cezaevindeyattışuan4senedir o adreste bulunmamaktayım.ama yeni adresim açık.hiç gbt ye girmedim.acabahakkımda arama var mı.neyapmam gerekiyor.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  33. SAYIN CÜNEYT BEY
    BİR SORUM OLACAKTI YANITLARSANIZ SEVİNİRİM.VEKALETEN İMZA ATANLARIN TAHLİYE DURUMLARI NASIL OLUR.TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil
  34. Burdayım arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  35. arkadaşlar vekaletle ımzalıyanlar nasıl bır yol ızlıyecek yakalnmamız var ne yapmamız lazım yarın gıdıp ıfademı verelım yoksa başka bı yolmu ızlıyelım bılen varsa cevap verırse sevınrım tesekkurler 27 de de yazdım ama cevap alamadım

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar arkadaşlar,

    Ben firma ortağıyım, vekaleten çekleri imzaladım. Firma müdürü diğer ortaktı bankalarda hesaplarıda açan kendisi. Firma iflas edince diğer 3 ortak başının çaresine bak dediler. Bu vekaleten imzalayanlara çıkan hapisten kurtulma şansı benim içinde geçerli olur mu?

    YanıtlaSil
  37. Bence cezanızın düşmesini bekleyin, vekaletle çek imzalayanların mağduriyetler doğabileceği nedeniyle ivedi olarak kararlar gözden geçirilip dava düşümleri verilmesi konusunda savcılar çalışmaya başladılar
    heberin olsun

    YanıtlaSil
  38. vallahi inanamıyorum billahi inanamıyorum..
    ben vekaleten çek imzaladım ve 33 aydır aranıyorum. bu sürede başımdan geçenler filmlere konu olur. kanunu okuyorum yorumları okuyorum vekaleten imza atanlar kurtuldu deniyor ama ben inanamıyorum.. ama kurtuldum diye burdan irtibatımı ksersem namerdim. bundan böyle her eyleme de gelirim herşeyide yaparım.yeterki plan belli olsun.

    YanıtlaSil
  39. lütfen 32 ye cevap

    YanıtlaSil
  40. DEĞERLİ SİTE Gönüllülerini çok zamandır,çok ciddi emek verdiklerinden dolayı teşekkürler ediyorum.Allah cc. razı olsun.
    Her sorumuza çok güzel ikna edici cevaplar ile bizleri rahatlatıyorlar.
    Bugüne kadar hiç kayıtlı katılamadığım için sözü uzattım.
    benzer soruyu Tekrar soruyor isem herkesten özür dilerim.
    Cüneyt Beyciğim;firmama çok güvendiğim için 2005 senesinde şirket müdürlüğünü kabul ettim ancak 2007 mayıs ayında da ortak da olmak orunda kaldım.2,5 ay sonra çeklerimiz yazılmaya başlandı.Sorularım;
    1-2007 ağsts. tan itibaren Çeklerimizin çoğu vadesinden önce yazıldı,
    yeni yasa cezai sorumluluğu kaldırıyor,geriye dönükte yasa uygulanıyordur herhalde?
    2-Çek hesabı sahibi ben değildim önceki gün bir avukat arkadaş çek hesabı açan şirket sahibi olmadığınız için,ortak olmanıza rağmen vekil durumda olmanız lazım dedi?
    Tekrar teşekkürler eder emeği geçen arkadaşlarımıza ayrı ayrı dua ediyoruz.Buna emin olunuz.
    Hürmetler
    Dr.Naim

    YanıtlaSil
  41. CÜNEYT BEYE BU KONU HAKKINDA BİLKGİNİZ VARMI babam çek sahıbı ben imza once babamı aldılar sonra benı.. ceza evı gordum 65 gun kaldım . avukat bana ıkı çekten ceza vermiş yattım arkası var yetısmedı ben çıktım şimdi ben imza yetkısı sahıbıyım ben belkı muaf olurum yarın babam ıcın b planını ıstıyorum devletle anlasma ne yapacam dılekce mı benmı babammı ıcerden yazacak hanı karısık olay oturup bekleyeceklermı bızde cıkacaklar dıye bekleyelımmı çaresiz kaldım

    YanıtlaSil
  42. değerli arkadaşlar


    eğer bir aksilik olmazsa yarın sitede ACM itiraz dilekçelerini yarın sitede yayınlayacağız...

    sn ankara hukukluya tekrar teşekkürler...

    my way

    YanıtlaSil
  43. arkadaşlar bu kanundan sonra AKP ye oy veren çıkarmı merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  44. SEVGİLİ CÜNEYT VE JENARDİ KARDEŞLERİM,
    AYLARDIR BURAYI MEKAN TUTAN ,İSMİNİ SAYAMADIĞIM SEVGİLİ DOSTLAR...
    BAŞTA EMRE,CÜNEYT OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.ALLAHA ŞÜKÜR NEFES ALMAK İÇİN BİR İMKAN ÇIKTI ÖNÜMÜZE.YALNIZ BU UCUBE YASANIN BAŞIMIZI ÇOK AĞRITACAĞI DA KESİN.HERKES HAKLI OLARAK ACİLEN BİR ŞEYLER SORUYOR ,CEVABINI ALMAK İSTİYOR.YALNIZ HANGİ MESELE ŞU ÖNÜMÜZDEKİ BİR YIL İÇİNDE ÇÖZÜLEBİLİR Kİ.İŞ KURMAK,DÜZEN TUTMAK KOLAY MI?MİLLET ASGARİ ÜCRETLE İŞ BULAMAZKEN,YENİDEN BİR TEZGAH DİRİLTMEK ZAMAN VE SABIR İSTER.SONRA CÜNEYT KARDEŞİMİN DEDİĞİ VE BENİM DE ÜÇ-DÖRT DEFADIR BURDA YAZDIĞIM BİR HUSUS VAR.EV HACİZLERİ MESELESİ.AĞAÇLA UĞRAŞIRKEN ORMANI GÖZDEN KAÇIRMAYALIM DİYORUM BEN.BU CÜMLEDEN OLMAK ÜZERE;
    1-CHP NİN BU YASAYI ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIMASI İÇİN BASKIMIZI ARTIRALIM.ŞU ANA KADAR HAPİSTEKİ SAYILAR VE DURUMUN VEHAMETİYLE İLGİLİ AKP NİN SÖYLEDİĞİ ŞEYLERİN NE KADAR YALAN OLDUĞU TAHLİYELER BAŞLAYINCA ANLAŞILACAK ZATEN.CHP BUNLARI DİLLENDİRSİN,O DA BİR KAMUOYU OLUŞTURSUN VE BU HUKUK DIŞILIĞA ACİLEN BİR ÇÖZÜM BULUNMASI İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE DAYANSIN.İNANIN ÇEVREMDEKİ HERKES BU YASAYLA HAPİSTEN SADECE 2000 KİŞİNİN FAYDALANACAĞINI SANIYOR.OLAYIN BOYUTLARINI KİMSE BİLMİYOR.
    2-EV HACİZLERİ MESELESİ BİZİM ACİL VE ÖNEMLİ İKİNCİ GÜNDEM MADDEMİZ OLMALIDIR.
    BEN ŞUNA İNANIYORUM.BURADA BELKİ TÜRKİYE DE İLK DEFA ESNAF BAZINDA SİVİL BİR PLATFORM OLUŞMUŞTUR.EMİNİM Kİ CİDDİ SES GETİRMEKTE VE İZLENMEKTEDİR.LÜTFEN BUNA SAHİP ÇIKALIM.AYDINLIK GÜNLER ALLAH'IN İZNİYLE UZAĞIMIZDA DEĞİL...
    ERCAN ERMİŞ

    YanıtlaSil
  45. Selamlar,

    Sn. Cüneyt geçici madde
    2/1 a da anlaşma halinde ertelemeyle ilgili üst sınır yok
    2/1 b de ise max. 1. yıl 1/3 ödeme kaydıyla max. 2 yıl erteleme tanınıyor.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  46. sayın çelik yurt dışı yasağı ile ilgili yazdığınız yazının resmi gazetesine nasıl ulaşabilirim benim eşimde çelik işi yapıyordu iflas etti şuanda aranıyor aranması olmasaydı vergi borcu olsada yurt dışına çıkabilirmiydi resmi gazete tam tarih istiyor ulaşamıyorum

    YanıtlaSil
  47. Arkadaşlar bende bir konuya dikkatinizi çekmek isterim.Bir müşteri çeki ciro edildikten sonra elden ele dolaşıyor.Bazen arkasında 5 yada 6 tane ciro olabiliyor.Benim öyle bir durumumda var.Ciro ettiğim bir çekle ilgili bize haciz yapıldı ve önemli bir kısmı bu hacizle tahsil edildi.Şimdi bu durumda çekin borçlusu bu son cironto ile nasıl anlaşacak.Kısmi ödeme bizim tarafımızdan yapıldı.Çek sahibi kaçak.Bulmak imkansız.O şimdi tüm miktar için taahhüt verirse benden hacizle alınan miktar ne olacak.Bizler acaba bunu nasıl takip edeceğiz.Bu yasa kafamızı allak bullak etti.
    Birde Anonim şirketlerde yönetim kurulu en az 3 ortak gerektiriyor bu sayıyı tamamlamak için bende küçük bir hisse ile hem sorumlu müdür oldum hemde yönetim kuruluna girmek zorunda kaldım.Sonrasındada şirket çeklerini imzaladım ve bu şekilde 6 adet çek karşılıksız çıktı.Fakat hakim ortak başkası.Bu durumda benim bu yasadan yararlanma şansım varmı acaba.Yönetici arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.Saygılar.

    YanıtlaSil
  48. Sayın Çelik;

    Alıntı yazınızı okudum. Benim Vergi Borcumdan dolayı Yurt Dışı Çıkış Yasağım var. Bu yazıya göre çıkış yasağı kalkmış gözüküyor. O dönemlerde de takip etmiştim ama devam ediyordu. Son durum nedir bu konuda ?

    Teşekkür ederim. Saygılar

    YanıtlaSil
  49. Arkadaşlar..

    Cezaevindeki hükümlüler yönünden mahkemeler tarafından İNFAZIN DURDURULMASI kararları gelmeye başladı.

    Cezaevinden tahliyeler de...

    YanıtlaSil
  50. 5. maddenin 4. fıkrası;
    a- 5. maddenin 1. fıkrasına göre adli para cezası ile sorumlu olanlar,
    - Çek hesabı sahibi gerçek kişi (keşideci olsun veya olmasın adli para cezası ile birlikte tedbirlede sorumludur.)
    - Hesap sahibi tüzelkişi adına çek keşide eden tüzelkişinin mali sorumlusu olan tüzelkişinin temsilcisi veya vekili (adli para cezası ile birlikte tedbirlede sorumludur.)

    b- Adli para cezası ile sorumlu olmayıp sadece tedbirle sorumlu olanlar;
    - Hesap sahibi tüzel kişi (adli para cezası ile sorumlu değildir, sadece güvenlik tedbiri ile sorumludur.)
    - Hesap sahibi tüzelkişinin mali sorumlusu olmadığı halde tüzelkişi adına çek keşide eden tüzelkişinin temsilcisi veya vekili (adli para cezası ile sorumlu değildir, sadece güvenlik tedbiri ile sorumludur.)
    - Hesap sahibi gerçek kişi adına (yetkili olmadığı halde) çek keşide eden gerçek kişinin temsilcisi veya vekilini,
    Kapsamaktadır.

    Vadesinden önce yazılan çekler suç kapsamından çıkarıldı ve geriye doğru işliyor..

    YanıtlaSil
  51. cüneyt bey lütfen cvp verin tahliyeler başaldı dediniz nasıl olucak ne olur daha detaylı anlatın rica ediyorum

    YanıtlaSil
  52. SAYIN CÜNEYT BEY LÜTFEN ŞU SORUMLULUK BİLGİLERİNİ BİZİM ANLAYACAĞIMIZ DİLDEN YAZARMISINIZ.MALUM BİZİM HUKUK DİLİ BİRAZ KARIŞIK.YANİ HAPİS CEZASI KİMLERE ORTAKLARAMI YADA MÜDÜRLEREMİ VEYA VEKALETLE İMZALAYANLARAMI VERİLECEK.YUKARIDAKİ YAZIDAN BİRAZ KAFAM KARIŞTIDA.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.SERDENGEÇTİ...

    YanıtlaSil
  53. GİRİŞTEKİ YORUMDA GÜNÜNDEN ÖNCE YAZILMIŞ ESKİ ÇEKLERİN CEZASININ DEVEM EDECEĞİNİ ANLADIM.SAYIN CÜNEYT BEY DOĞRUMU ANLAMIŞIM.DEĞİLSE NASIL OLACAK.TEŞEKKÜRLER . SERDENGEÇTİ....

    YanıtlaSil
  54. arkadaşlar bi yakınım cezaevinde ve daha önceden taahütname vermişti ödiyemedi karşı taraf anlaşmıcağını söylüyor avukatıda 3 ay çıkarmıcam içeriden diyor böyle bir şey mümkünmüdür bilgisi olan cvp verirse çok sevinirim

    YanıtlaSil
  55. Serdengeçti
    Nasıl o konuya o yorumu yaptın ben anlamadım
    vadesinden önce yazılmış çeklerle mahkumiyet kararı alınmış tüm davalar düşüyor
    Yani kısaca budur..

    YanıtlaSil
  56. Yukarda bahsedilen şudur..
    Şirketlerde eğer mali müdür değilse mali müdür olarak atanan kişi, mali müdür olduğu ticaret sicil gaztesinde yayınlanmışsa şirket ortağı olma şartı aranmıyor cezayı alıyor..

    Bunun haricinde çeklerden sadece şirket ortakları sorumlu..

    Dışardan atanan müdür muhasebeci şirket çalışanları çek cezasına muhatap olmayacak
    Anlaşılır oldumu...

    YanıtlaSil
  57. arkadaşlar tahhütname vermez ise ne olacak peki infazlar cezalar devammı ediyor.

    YanıtlaSil
  58. bunu da bir istişare etsek iyi olur

    YanıtlaSil
  59. umarım artık yorumlarım yayınlanır

    YanıtlaSil
  60. 54 numaralı yazıyada cvp verirmisiniz bilginiz varsa

    YanıtlaSil
  61. SAYIN CÜNEY BET BAĞIŞLAYIN LÜTFEN.BEN ŞİRKETİN NOTERLE TASTİKLENMİŞ MÜDÜRÜYÜM.ORTAKLARIN ÇEKLERLE VEYA HESAPLARLA HİÇ BİR ALAKASI YOK.HESAPLARI BEN AÇTIM ÇEKLERİ BEN ALDIM VE İMZALADIM.BU MÜDÜRLÜK SIFATININ MALİ OLUP OLMADIĞINI HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLEYECEĞİM.ÖNCEKİ YORUMLARDA TÜM ATANMIŞ MÜDÜRLER VE VEKALETLE İŞ YAPMIŞ KİŞİLERİN CEZAİ SORUMLULUĞU KALMAMIŞ DİYE ANLATILMIŞTI.YANİ MALİ YADA DEĞİL TÜM MÜDÜRLER. AYRICA BENİM ŞİRKETTE HİÇ BİR ORTAKLIĞIM YOK.LÜTFEN BU KONUDA BİLGİ VERİNİZ.TEŞEKKÜRLER. SERDENGEÇTİ.

    YanıtlaSil
  62. sn.cüneyt bey dışardan atanan müdürlerin mali sorumlu olarak atanıp atanmadığı nasıl anlaşılacak??? yani klasik şirket müdürü yani imza sirküleri olanlar mali sorumlumu oluyor??? yani imza sirkülerinde veya ticaret sicil gazetesinde mali müdür diye yazmasımı gerekecek ceza için??? sağolun

    YanıtlaSil
  63. SAYIN CÜNEYT BÜTÜN NOTERLE ATANMIŞ MÜDÜRLER ZATEN HEM ŞİRKET KARARINDA HEM TİCARET SİCİLİNDE İLAN EDİLMİYORMU.BENİM KANAATİM VE SİZİN ANLATTIĞINIZDAN ANLADIĞIM ŞİRKETİN NOTER TASTİKLİ MÜDÜRLERİNE CEZAYA DEVEM AMA VEKALETLE İMZALANMIŞ OLANLARIN CEZALARI DÜŞÜYOR. SERDENGEÇTİ...

    YanıtlaSil
  64. SAYIN SİTE YÖNETİCİSİ LÜTFEN SORLARIMI YAYINLARMISINIZ.TEŞEKKÜRLER. SERDENGEÇTİ...

    YanıtlaSil
  65. cuneyt bey ben yurt disindayim turkiyede yakalanmam var pasaportum gunu gecmis eyer buyuk elciliye gitsem ordan uzatabilirmiyim sence gbt gozukurmu yakalanmam bir cevap verirsen sevinirim

    YanıtlaSil
  66. 21 yasimda mecburiyetten ailem ustume bir sirket acti.fiilen bu sirkette bulunmadim yanliz bi 10 yaprak cek imzaladim bunlarin 5 i yazildi ve 3 unden hapis cezasi cikti su an 26 yasindayim ve o 3 unu odedim savcilik kapisindan dondum.yakalaninca alicaklilarin kim oldugunu ogrendim dosyalardan ama bu kalan 2 cek savciliga verilmismidir verilmemisse kimdedir ogrenmek istiyorum odemek istiyorum imkanim varken bunu nasil ogrenirim.borcumu odiycem kime borcluyum onu bilmiyorum.avukata soruyorum bosver diyo 2005 senesiydi bu dediklerim.hapislik bisiy yok olsa cikar diyor nolur nasil bu cekleri bulurum bana yardim edin borclu kalmak istemiyorum kimseye...

    YanıtlaSil
  67. Cüneyt bey,
    40 daki 2.sorum şu idi;çekleri yazılmadan 2,5 ay önce şirket ortağı olmuştum.Dolayısıyla çek hesabı açan şirket ortağı olmadığım için,ortak olmama rağmen vekil/mali işler md. durumda olmam söz konusu değil gene ceza alırım gözüküyor?
    Öyle anlıyorum.
    Hürmetler
    Dr.Naim

    YanıtlaSil
  68. Merhabalar ben 14 aralık da bu siteyi keşfettim. o günden beri takip etmekteyim. öncelikle bu siteyi hazırlayan ve 1 yıldır burada mücadele veren sn. jenerdi, ye, cüneyt,emre bey diğer arkadaşlara teşşekkür ederim. inanın bizler kimseyle konuşamaz konuşsakda kimsenin anlayamadığı insanlar olduk, ama hiç yazı yazmasamda burada yazılanları okudukça sanki sürekli konuşmakta hatta bütün dertlerimi paylaşmaktayım.çünkü benim bütün düşüncelerim söylenmekte .soracaklarım sorulmaktadır,inanın burada öyle güzel platform oluşmuşki bu birlik inşallah hapısten çıkın arakadaşlarımızla kar topu gibi büyüyeceğine inanıyorum.kendimi asekerde gibi hissediyorum 81 vilayetten gelen insanların çok kısa sürede arkadaş olmaları orada herkezin aynı durumda seviyede olmasındandır.diye düşünerek bu platformdada dertlerimiz aynı olmasından dolayı dostluklarımızda çok sağlam olcağına inanıyorum

    YanıtlaSil
  69. infazın ertelenmesi taahhüt ile birliktemi başlayacak yoksa resmi gazetede yayınlanmasının akabindemi..?

    YanıtlaSil
  70. Arkadaşlar CumhurBaşkanımız 5941 sayılı "Çek Kanunu"imzalamıştır.Duyurulur

    YanıtlaSil
  71. arkadaşlar
    yakınları tahliye olan arkadaşlarımız varsa lütfen siteye yazalım.hangi cezaevinden olduğunuda yazalım.

    YanıtlaSil
  72. Cüneyt bey lutfen ceza evınden mahkumların nasıl cıkacagını bıraz acarmısınız allah askına herkez aynı seyı yazıyor ama bır turlu net cvp vermıyorsunuz tamam cabalarınızı ver yardımlarınızı cok ıyı anlıyorum cok teşekkur edıyorum fakat babam cezaevınde neyapmam gerek buna lutfen net bır cvp verırsen mınnettar olurum habıre yazılıyor yasa su yasa bu kardesım ıcerdekı nasıl cıkacak bı cvp verı yahu tabı bılıyorsanız teşekkurler

    YanıtlaSil
  73. Cüneyt bey lutfen ceza evınden mahkumların nasıl cıkacagını bıraz acarmısınız allah askına herkez aynı seyı yazıyor ama bır turlu net cvp vermıyorsunuz tamam cabalarınızı ver yardımlarınızı cok ıyı anlıyorum cok teşekkur edıyorum fakat babam cezaevınde neyapmam gerek buna lutfen net bır cvp verırsen mınnettar olurum habıre yazılıyor yasa su yasa bu kardesım ıcerdekı nasıl cıkacak bı cvp verı yahu tabı bılıyorsanız teşekkurler

    YanıtlaSil
  74. Cüneyt Bey;

    Alacaklı avukatıyla anlaşmamız mümün değil. Biz Adli Para cezasına taahhüt verme şansımız olur mu ? Birde Adli para cezalarına gecikme zammı uygulanmıyor. Sizce bu durumda Adli para cezasını ödemek daha doğru olmaz mı ?

    YanıtlaSil
  75. değerli arkadaşlar

    cezaevinde babası olan bi arkadaşımızla konuştum..taahhüt dilekçelerini alıp mahkemesine faxlıyacaklarmış mahkemeden cevap geldiğinde serbest bırakacaklarmış...

    savcı söylemiş ayrıca matbu bir dilekçede vermiş...

    önemli bir nokta bütün çeklerine değilde hapis yattığı sürenin dışındaki çeklere taahhüt vermesini söylemiş...

    örneğin...15.bin---35 bin çeki var...

    bu 500 gün demek ve 350 gün yattıysa eğer sadece 15.binlik çeke taahhüt vermesi yeterli imiş...

    my way

    YanıtlaSil
  76. allahtan adalet sistemimiz hala çalışıyor, yattığı süreleri borçtan düşüyorlar. en azından sabahtan iyi bir haberle başladık.

    YanıtlaSil
  77. Arkadaşlar şu saateke kadar tahliye olan varmı ???
    Bir de GBT araması olupta savcılağa başvuru yapan varmı???
    Çoğumuzun cavap aradığı konu bu sanırım.....

    Emeği geçen tüm DOSTLARA SAYGILAR SEVGİLER...
    Newsman

    YanıtlaSil
  78. MY WAY VERDIGIN BILGILER ICIN TESEKKURLER

    BNMDE BABAM ICERDE, PİSLİK AVUKAT ICERI GIRDIGINDEN BERI 1 KEZ BILE GITMEDI COK AMA COK SİNİRLİYİZ , İÇERDE Bİ HABER BEKLIYOR.
    KENDISI DILEKCE VERIP CIKAR DIYE UMIT EDIYORUM , YARIN ACIK GÖRÜŞÜ VAR UMARIM GEREK KALMAZ GÖRÜŞE FALAN ...

    NAZ

    YanıtlaSil
  79. değerli arkadaşlar


    akşam yazmıştım..asliye ceza mahkemelerine yeniden yargılanma istemli dilekçelerimizi büyük ihtimalle bugün sitede yayınlayacağız...ve asliye ceza mahkemesinin kararını bekleyeceğiz..ceza alarak kaçak durumda olan arkadaşlara tavsiyem bu yolu denemeden taahhütte bulunmamaları...

    ben şahsen önce itiraz yolunu deneyeceğim...

    my way

    YanıtlaSil
  80. Sn Myway yeniden yargılansan ne olacak sadece zaman kazanıcaksın mahkeme 6 ay atacak ama nisan 2010 dan sonra bir anlaşma yapamayacaksın gene tutuklama çıkacak...

    YanıtlaSil
  81. Sevgili MY WAY,

    Ben gıyabımda ceza almıştım. Ve bundan 5-6 ay önce bir kaç emsal karar bularak avukatım muracat etmişti. Fakat asliye Cezadan davanın reddine diye karar çıkmıştı.
    Peki bu durumda tekrar itiraz etmenin bir faydası olurmu sence. avukatım olmaz diyor.
    Newsman

    YanıtlaSil
  82. BUGUNE KADARKI YARDIMLARI ICIN ,
    CUNEYT BEYE,JENARDIYE,ASTRACUBE'E,ÇELİK'E,MY WAY'E,EMX'E
    VE ADINI BILMEDİĞİM,BURDA BIZLERE HEP YARDIMCI OLAN HERKESE ÇOK AMA ÇOK TESEKKUR EDIYORUM BUNDAN SONRA ICERDEKILER DISARIYA CIKINCA HEP BERABER DEVAM EDECEGIZ.
    HEPINIZE COK TESEKKURLER,INSALLAH TAHLIYE HABERINI ILK SIZLERLE PAYLASACAGIM :)

    NAZ

    YanıtlaSil
  83. taahhüdü ihlal içinde cezaevi savcısına taahhüt verilebiliyormu.....kaç kez sorduk lütfen cevap verebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  84. Yeniden yargılansak nisan 2010 a yetişmez ki?

    YanıtlaSil
  85. değerli arkadaşlar

    yeniden yargılanma 3 ay sürdü diyelim arkasından yargıtay a temyize gönderdiniz...kaç yılda gelir?

    iyimser düşünürsen 2 yıl ...

    sizin taahhütle kazanacağınız süre zaten 1 yıl...

    konuya bu tarafından bakmak lazım....

    my way

    YanıtlaSil
  86. Cezaevi ile görüşdüm teldeki arkadas henuz tahliyeler baslamadı dedi savcılar cekden yatan arkadasların tek tek taahutlerını alıp mahkemeye gonderiyor mahmkeme uygun bulduklarını ki uygun bulacak dır cvb'ı ceza evi savcısına gonderdikten sonra serbest kalıyorlar bu hafta tahlıyeler baslıyacak gıbı gorunuyor dedi..

    YanıtlaSil
  87. Benim dosyaların yarısı temyiz de onlar geri ne zaman gelir ki yeniden yargılanayım?

    YanıtlaSil
  88. Bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine gitmesi kaçınılmaz gözüküyor
    Yasada Anayasaya Aykırılıklar çok fazla..
    Vekaleten çek imzalayan, şirket ortağı olmayıpta müdür, genel müdür gibi yönetici konumda olanlara Adli para cezası verilemiyor ama çek hesabı açtırmaktan yasaklanıyor, buda Anayasaya aykırı, çek hesabı açtırmaktan yasaklanamazlar..

    bir kişi hakkında güvenlik tedbiri uygulanabilmesi için eylemin mutlaka suç teşkil etmesi gerekir. Suç işlemeyen bir kişi hakkında güvenlik tedbiri uygulanamaz. Sadece koruma tedbiri uygulanabilir. Yeni yasaya görede karşılıksız çek keşide etmek suç değildir. Karşılığını bankada bulundurmamak suçtur. Çekin karşılığını bulundurmakla yükümlü kişiler ise kanunun 5/2.maddesinde açıkça ve tahdidi olarak sayılmıştır. Bu nedenle kanunun 5/4.maddesinde yer alan "karşılıksız çek düzenleyen" ibaresi çek hesabı sahibi olupta (gerçek kişi veya tüzel kişiliğin kanunda sayılan yönetim organı üyeleri) aynı zamanda karşılıksız çeki keşide etmiş olan kişileri kapsar. Çek hesabı sahibi olmayan sadece vekaleten çek keşide edenleri kapsamaz. Aksi takdirde TCK.nun 7/1.maddesi gereğince eylemi suç teşkil etmeyen bir kişi hakkında güvenlik tedbiri nasıl uygulanacak? Çek Kanunun 5/3.maddeye göre herhangi bir hukuki yada cezai sorumluluğu bulunmayan kişi hakkında nasıl yasaklama kararı verilecek? Yada suç işlemediği için hakkında herhangi bir dava açılmayan kişi hakkında Mahkeme kovuşturma aşamasında hangi yetkiyle resen yasaklama kararı verecek? Veya 5/5.maddeye göre bankaya adres bildirme yükümlülüğü olmayan vekile tebligat nasıl yapılacak?

    o zaman kanun maddesi açıkça anayasaya aykırı olur ve iptali gerekir. Çünkü kanun koyucu hiç bir zaman için "ey vatandaş,ben senin eylemini suç olarak kabul etmiyorum fakat yine de güvenlik tedbiri uygulayacağım" diyemez. Eğer derse iptal edilir.

    Bu yasayı Anayasa Mahkemesine taşıması için ricacı olmalıyız
    Bu yasanın elle tutulur bir tarafı yok... CHP li vekilleri arıyoruz arkadaşlar..

    YanıtlaSil
  89. chp bu yasaya itiraz için anayasa mahkemesi kapısını çalarsa kendi kazanır. bu davranışı çok büyük beğeni toplayacak ve kendilerine büyük puan kazandıracaktır.bence mhp ve chp bu konuda yarışmalılar.bunun adı geçen partilere siyasi olarakta büyük getirisi olur kanaatindeyim..

    YanıtlaSil
  90. Sn cüneyt bey, Yasa anayasa mahkemesine gitti diyelim bu arada taahhüt verenler ne olacak anayasa mahkemesi yasayı iptal etmezse ne olacak mahkeme yasayı iptal ederse 3167 ye dönüş olur mu ?

    YanıtlaSil
  91. ARKADAŞLAR 20/12/2009 TARİHİNDE YENİ ÇEK KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR. ŞİMDİ YOL HARİTAMIZ CHP MİLLETVEKİLLERİNİ ARAMAK,GAZ VERMEK,OY POTANSİYELİMİZİ ONLARA GÖSTERMEKTİR.MAİLLERİNİZE GEREKLİ BİLGİLER GÖNDERİLMİŞTİR.

    KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHDEN İTİBAREN CHPNİN TOPLANIP BİR GRUP KARARI VEREREK ÇEK KANUNU ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRMESİ İÇİN 60 GÜNÜ VARDIR.2 GÜNÜ GEÇTİ BİLE.. HAYDİ ARKADAŞLAR TÜM CHPLİLERİ ARAYALIM.GAZ VERELİM.

    KANUNDAKİ ÇIKMAZLARI,İKİLEMLERİ VE BU KANUNUN TÜM ÇIKMAZLARINI ANLATALIM..

    YanıtlaSil
  92. SİNCAN CEZAEVİNİ ARADIM AMA BİLGİ VERMEDİLER. CEZAEVİNDEKİ UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİ EDİNEBİLEN VARMI?

    CİNOCAN

    YanıtlaSil
  93. Merhaba az önce metrisle görüştük..verilen bilgiye göre tahliyeler için sevk işlemleri başlamış bir haftaya kadar serbest kalırlarmış ve karşı tarafa taahhüt zorunluluğu yokmuş sadece savcıya tahhürt verilecekmiş.. Hepimizin gözü aydın..

    YanıtlaSil
  94. Anayasa Mahkemesi iptal ederse
    Ortalıkta yasa masa kalmaz:)

    YanıtlaSil
  95. sayın cüneyt yasa masa kalmaz derken yeni yasamı kalmaz eski yasaya göremi ragılamalar devam eder bir aydınlatırsanız teşşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  96. S.A. ARKADAŞLAR BEN BURSADAN MURAT 09:00 CİVARI BURSA E TİPİ CEZAEVİ İLE GÖRÜŞTÜM ADLİYEDE İŞLEMLERİN YAPILDIĞINI UYGUN GÖRÜLENLERİN (?) SERBEST BIRAKILACAĞI SÖYLENDİ BİLGİNİZE HADİ HAYIRLISI ALLAH SEVDİKLERİNİZE EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH KAVUŞTURSUN TABİKİ BENİ DE KARDEŞİME

    YanıtlaSil
  97. ARKADAŞLAR DENİZ BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜK.ŞUANDA ANAYASA MAHKEMESİNE GİTME KONUSUNDA OLAYI ERTELEDİK DİYOR. LÜTFEN HEMEN SALDIRIN TELEFONLARA

    YanıtlaSil
  98. Merhaba ben metrisi aradım dosyaların hazırlandığını tutuklulara formların verildiğini söylediler.Dosyalar cezanın çıktığı savcılığa yollanacakmış ve oradan cevap gelince serbest kalacaklarmış.Bu arada avukatla yaptığım görüşmede bu işlemin öncelikli olduğu ve kısa zamanda cevap vermeleri gerektiğini söyledi.Konu ile ilgili kanunun bir kısmınıda ekledim oradada bu durumda mahkeme yapılması beklenmez karar verilir.diyor.En kısa zamanda çıkacaklarını ümit ediyorum.

    Madde 98 - (1) Mahkûmiyet hükmünün yorumunda veya çektirilecek cezanın hesabında duraksama olursa, cezanın kısmen veya tamamen yerine getirilip getirilemeyeceği ileri sürülür ya da sonradan yürürlüğe giren kanun, hükümlünün lehinde olursa, duraksamanın giderilmesi veya yerine getirilecek cezanın belirlenmesi için hükmü veren mahkemeden karar istenir.

    (2) 16 ncı madde gereğince cezasının ertelenmesi isteminin reddi hâlinde de aynı hüküm uygulanır.

    (3) Yukarıdaki fıkralar uyarınca yapılan başvurular cezanın infazını ertelemez. Ancak, mahkeme olayın özelliğine göre infazın ertelenmesine veya durdurulmasına karar verebilir.

    BİRDEN FAZLA HÜKÜMDEKİ CEZALARIN TOPLANMASI

    Madde 99 - (1) Bir kişi hakkında hükmolunan herbir ceza diğerinden bağımsızdır, varlıklarını ayrı ayrı korurlar. Ancak, bir kişi hakkında başka başka kesinleşmiş hükümler bulunur ise, 107 nci maddenin uygulanabilmesi yönünden mahkemeden bir toplama kararı istenir.



    İNFAZ SIRASINDA VERİLECEK KARARLARIN MERCİİ VE USULÜ

    Madde 101 - (1) Cezanın infazı sırasında, 98 ilâ 100 üncü maddeler gereğince mahkemeden alınması gereken kararlar duruşma yapılmaksızın verilir. Karar verilmeden önce Cumhuriyet savcısı ve hükümlünün görüşlerini yazılı olarak bildirmeleri istenebilir.

    (2) 99 uncu madde gereğince cezaların toplanması gerektiğinde, bu hususta hüküm vermek yetkisi, en fazla cezaya hükmetmiş bulunan mahkemeye, bu durumda birden çok mahkeme yetkili ise son hükmü vermiş olan mahkemeye; hükümlerden biri doğrudan doğruya bölge adliye mahkemesi tarafından verilmiş ise, bölge adliye mahkemesine, Yargıtay tarafından verilmiş ise Yargıtaya aittir.

    (3) Bölge adliye mahkemesi veya Yargıtaydan başka mahkemeler tarafından verilmiş olan bu kararlara karşı itiraz yoluna gidilebilir

    YanıtlaSil
  99. ARKADAŞLAR ARAYALIM DURMADAN CHP'Yİ BASKI YAPALIM BİTSİN BU İŞKENCE

    YanıtlaSil
  100. Özellikle dışarıda olan arkadaşların , Yeni yasadaki boşlukları incelemeden yada buna bağlı olarak itiraz dilekçelerini vermeden ve bir içtihat kararı yayınlanmadan alel acele taahhüt vermelerini şahsen doğru bulmuyorum.(Tamamen şahsi fikrim )SEBEPLERİDE ŞUNLARDIR...

    1- ortalıkta genel af söylentileri varken biraz beklemeliyiz.Çünkü böyle bir şey olur ve bizde taahhüt imzalarsak doluya tutuluruz.

    2- Yeni yasa ile eski yasa çelişkilerle dolu.Yeni yasada olan lehte durumlardan biz faydalanabiliyoruz.

    3- Özellikle büyük borcu olan arkadaşların aman ne olursa olsun ben imzayı atayımda taahhütte bulunayımda sonrası allah kerim demeleri bana göre yanlış

    4- Bu durumda yeni yapılandırmada borç ödenmediği zaman taahhüdü ihlal olurmu olmazmı bilemiyorum...

    SANIRIM BU SORULARIN CEVAPLARI BİR KAÇ GÜN İÇİNDE BELLİ OLUR.ONA GÖRE BİR YOL HARİTASI ÇİZİLİR.ANCAK NE OLURSA OLSUN ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ YENİ YASANIN ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMESİ GEREK.BU SİZİ ÜRKÜTMESİN....Saygılarımla

    YanıtlaSil
  101. Slmlar.Benim toplam tutarı 60.940 tl olan 6 adet çekim var ve bunlar farklı illerden dava edilerek hapis kararları cıktı.Ben herhangi bir ilin Cumhuriyet Savcılığına giderek her biri için tek tek taahhütname mi vereceğim.Ayrıca 4 tanesinin dosya numarasını vs bilmiyorum.Konuyla ilgili yardımcı olursanız cok memnun olurum.
    CEMİL

    YanıtlaSil
  102. BEN ŞİRKET MÜDÜRÜYDÜM ANCAK ÇEK MİKTARINI BANKADA BULUNDURMAKLA YÜKÜMLÜ KİŞİ DEĞİLDİM SADECE İMZALAR BANA AİT AMA ŞİRKETTE UFAK BİR HİSSEMDE VAR OZAMAN BEN CEZA ALIRMIYIM TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  103. saygıdeğer arkadaşlar,

    bende ekim2510 arkadaşımıza katılıyorum.

    cezaevindeki arkadaşlarınız haricinde hiç kimsenin taahüt vermesini dogru bulmuyorum.

    adli kontrol istenebilir,,,alacaklı isterse deniyor,,,,hangi alacaklı istemez,,soruyorum ,üstelik hepsinin avkatı var ve avkatlar ilgileniyor .

    bu durumda kaçak olarak yaşayan iyi kötü yaşam savaşı veren arkadaşlar,kendilerini 1 yıl sonra cezaevine tıkacak yasaya taahhüt vermiş olacaklardır.dolayısı ile elleri ile koymuş gibi alacaklardır.

    zaten dava aşamasında olan arkadaşların,bu yasa hiç bir işine yaramamaktadır.dava sonunçlanıp itiraz halinde yargıtaya giden dosyanın kesinleşmesi en az 2 yıldır.

    bu yasa saadece cezaevindeki arkadaşlarımızın zindanlardan kurtulmasına yaramaktadır.

    ÖNÜMÜZDE ÇOK OLASILIKLAR VAR BUNLARDAN YARARLANAMAMA DURUMU DOĞABİKLİR,,,,,,,,,,,,,

    yasanın anayasa mahkemesinde iptal edilmesi,

    yargıtayın yeni kanunun yasallaşması ile,,31/12/2008 den önceki kanunsuzluk nedeni ile,her an bir içtihat yayınlaması,

    gene bu hükümetin söylemleri dogrultusunda,çeke cezanın alt yapısı hazırlanarak orta vadede kaldırılması

    artı.bana göre genel bir affı yapmak zorunda oldukları,

    kısacası,1 yıllık bir rahatlama ugruna çok şeyler kaybetme ihtimallerimiz oluşabilir

    en azından çok zor durumda olan arkadaşların verilen süreyi son gününe kadar beklemeleri en dogru yoldur,,bence

    zaten bu süre içerisinde yakalanma oldugu zaman bile taahütle tekrar çıkma hakkı vardır.

    saygılar (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  104. 102'de yazan arkadaş sizde hisseniz kadar sorumlusunuz bildiğim kadarı ile

    YanıtlaSil
  105. Savcılığa gittiğinizde nerde ne davanız var çıkar..

    Şirkette hisseniz var ve çekte imza sizinse ceza alırsınız

    YanıtlaSil
  106. Sayın Cüneyt Bey,

    Bir sorum olacak. Bu kdar yoğunlukta cevap veririseniz çok memnun olurum.

    Benim 2001 yılında gerçekte %6,5 faizi birlikte ödediğim 300.000 TL çekim var. Ancak Ödemeyi çeklere karşı yapmadığım ve karşı taraf da vade farkını %14 + KDV istediği için anlaşamadık ve beni savcılığa verdi.

    Çeklerin 250.000 TL si Gününden önce 50.000 TL si ise gününde yazıldı. Şu an 300.000 TL infazım var.

    Vereceğimiz dilekçede 250.000 erken yazılan ve 50.000 vadesinde yazılan ile ilgili nasıl yazmamız gerekiyor. Merak ettiğim şey şu. Bu tek bir dosya ve bu sebeple mahkeme bu konuyu komple ele alırken benim bütün infazım duracak ve tekrar gününde yazılan 50.000 ile ilgili yeniden cezaya çarptırılacağım ve 250 ile ilgili beraatım mi olacak. Bu arada mahkeme bunları görürüken infazım duracak mı? Tekrar temyiz edebilcekmiyim.

    Saygılarımla
    2156

    YanıtlaSil
  107. ARKADAŞLAR HERKES YAZIYOR ANLAŞILMIYOR SADECE KOPYALAYIP YAPIŞTIRMA DEĞİL DE BİR LTD.ŞTİ. YETKİLİSİ (HİSSESİ OLMADAN) İMZALADIĞI ÇEKLERDEN CEZA ADLİ PARA VEYA HAPİS ALMIYORMU?



    ANTALYALI

    YanıtlaSil
  108. aldığım önemli bir haber var arkadaşlar bu kanun resmen alacaklıdan yana bizi sömürmeye yönelik...2004 de 3200 lük bir çekim vardı çek yazıldı elden ödeme yaptım ama ödeme yaptığım kişi ciro ettiği kişiye ödeme yapmadığı için benim hakkımda tutuklama çıkmıştı tutuklama çıkaran avukatı aradım borcun 18bin tl oldu gel anlaşalım öde dedi bende 3200 adli para cezasını öder kurtulurum hapisten dedim bana dediği adli para cezasını ödediğin an kurtulamıyorsun artık dedi faizi ile borcu ödeyen kurtulacak dedi kanun çıkmadan gidip adli para cezamı bulup ödeseydim serbestin anlıyacağınız şimdi nasıl bir yol izliyeceğiz bana bilgi verin ne olur

    YanıtlaSil
  109. Arkadaşlar
    Ben bir hukukçu değilim ama bu yazıları yazarken bir Hakim ( Yargıtay Hakimi) Bir Savcı (Yargıtay Savcısı) yasa konusundaki görüşlerini buraya aktarıyorum
    Eğer bir yalnış varsa onlarındır benim değil:)
    Sayın Rahmi bey sitesinde beni eleştirmiş yalnış diye
    Bunu izah etme gereği duydum:)
    Gerçi şimdilik ortalık toz duman
    Bir kaç gün içinde her şey yerli yerine oturur..

    YanıtlaSil
  110. Tekirdağ Kapalı Cezaevinden bu Sabah Taahhütname ve ödeme planı dilekçesini veren hükümlü arkadaşımız biraz önce Tahliye olmuştur.
    Ayrıca Adliyeler özellikle eski yasanın 13/1 maddesinden yatanların düşüm yapmak üzere dosyaları istemiştir.
    Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  111. Arkadaşım lişmited şirkette ceza alması için şirket ortağı şart..
    Sadece A.Ş. lerde bir ayrıcalık tanınmış o da Mali işlerle görevlendiren mali müdür olma kaydıyla A.Ş de hissesi olması gerekmiyor, Sorumlu o oluyor..

    YanıtlaSil
  112. Adsız 108
    Ben Avukatın var ya....

    YanıtlaSil
  113. 108 deki arkadaş

    O sana adli paracezasını ödeyerek hapisren kurtaramazsın diyen arkadaş deyim yedirdeyse HAVLAMIŞ takma sen onu 3200 tl adli para cezanı öder hapis yatmaktan kurdarırsın. Zaten toplam cezanda 2004 tarihli olduğu için 13 gün.

    YanıtlaSil
  114. A.Ş lere neden bu ayrıcalık tanındı..
    Diyelimki Sabancı, Koç her imzalanan çek için bunların yani hissedarların imzası olacak dense iş yapamazlar;)

    YanıtlaSil
  115. BOŞVERİN ELEŞTİRENLERİ SİZ.. ONLAR DERNEĞE ÜYE KAZANDIRIP PARA KOPARMA PEŞİNDELER. BENİ DE ÇOK ÇAĞIRDILAR AMA BEN KAZ DEĞİLİM KENDİMİ YOLDURMAM.BU ZAMANA KADAR ŞARLATAN GİBİ TVLERDE İKİ KELİMEYİ BİR ARAYA GETİRİP KONUŞAMAMAKTAN BAŞKA NE HALTA YARAMIŞ RAHMİ BEY.. BİR TEŞEKKÜR ETMENİN BİLE ÖNÜNE GEÇECEK ŞEYLE RYAPTI. GİTTİ KOSİADIN TAHSİLDARI OLDU.

    YanıtlaSil
  116. JENARDİ,
    DENİZ BAYKAL ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMEYECEĞİZ DİYORSA O ZAMAN O DA BU İŞİN VEHAMETİNİ KAVRAYAMAMIŞ DEMEKTİR.YA DA ALİ İHSAN ÖZTÜRK VE BİRKAÇ ARKADAŞININ SAYESİNDE CHP YE GELECEK OYLARIN MİKTARINDAN HABERİ YOKTUR.BU İŞİ CHP YE BEHEMAHAL ANLATMALIYIZ.FAKSLARINI VE MAİLLERİNİ YAYINLAYIN.ARKADAŞLARIMIZA TEKRAR BİR ÇAĞRI YAPIN.ÇOK DEĞİL ÜÇ GÜN CHP Yİ MESAJA BOĞALIM.BİZ ADALET İSTİYORUZ.BU UCUBE YASANIN BİR AN EVVEL KALKMASI VE BAŞIMIZDAN HAPİS BELASI OLMADAN DÜZENİMİZİ KURUP BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İÇİN YOĞUNLAŞMAMIZ GEREKİYOR.HADİ GAYRET LÜTFEN...
    ERCAN ERMİŞ

    YanıtlaSil
  117. değerli arkadaşlar


    cüneyt burada çok yoğun bir araştırma yaparak avukat parası olmayan ya da avukatlardan bilgi alamayan insanlara bilgi veriyor...

    zaten burada yapılan gücü olmayan parası olmayan insanlara yardımcı olmak ...ve bunu yaparken hiç kimse bir menfaat çıkar peşinde değil...

    eleştiriler elbette olacak ama burada SORULAN HER SORUYA derneği arayın avukatlar bilgi verecek...derneğe kaydolun gibi cevaplar almıyorsunuz...

    kısaca özetlemek gerekirse arkadaşımız büyük özveri göstererek her soruya cevap veriyor...

    HAKKINI TESLİM ETMEK LAZIM...

    kendisine teşekkürlerimi sunuyorum...

    my way

    YanıtlaSil
  118. cüneyt bey nasıl bir yol izliyelim bıktım artık inanki bıktım hayattanda bu ülkede yaşamaktanda 200 yaprak çek kullandım 199u bankada 1 çek var oda ödememe rağmen ticareti az bilmem yüzünden aranma çıkartı bana....bu arada ben 108 deki yazanım

    YanıtlaSil
  119. SAYIN ARKADAŞLARIMIZ BUGUNE KADAR BEN ŞAHSEN HUKUKİ HİÇBİR SORUYU CVPLAMADIM CVPLAMAYI DA DÜŞÜNMÜYORUM..SİTEMİZDE SİZDEN GELEN SORULAR ÇERCEVESİNDE CÜNEYT BEY BAZI HAKİMLERİN VE SAVCILARIN BULUNDUĞU SİTELERDEN ALINTI YAPARAK YORUMLAR YAPMAKTADIR.İSTEYEN İNANIR İSTEYEN İNANMAZ.

    YASA DA LEHE HÜKÜMLER VARDIR.BU SEBEBLEDİR Kİ KARŞI TARAF AVUKATLARI PSKİLOJİK HAREKATA VE KANUNUNU İSTEDİKLERİ GİBİ ANLAYIP SİZİN GÖZÜNÜZÜ KORKUTMAYA BAŞLAYACAKLARDIR.BU ARALAR EVİNİZE İŞ YERİNİZE TEKRARDAN İCRALAR GELEBİLİR. BANA BUGUN 2 YIL ARADNA SONRA TEKRAR GELDİ MESELA.HİÇ KİMSEYE İNANMAYINIZ.. KANUN AÇIKTIR.LEHE OLAN HÜKÜMLER BELLİDİR.MAZLUM OLMAYIN.BORCUNUZU ÖDEYİN.BORÇTAN KAÇMAYIN.BİZ DOLANDIRICI ASLA DEĞİLİZ. OLMADIĞIMIZ İÇİN BURDAYIZ.BORÇLARIMIZI ADİL BİR ŞEKİLDE ÖDEYEBİLMEK İÇİN BU SİTEYİ KURDUK.

    TAHLİYE KONUSU BU HAFTA TAM ANLAMIYLA ŞEKİLLENECEKTİR.ACELE ETMEYİN.DURUMU ACELEYE GETİRİP HAKİMLERİN VE SAVCILARIN SİZLERİ YANLIŞ YÖNLENDİRMELERİNE SEBEBİYET VERMEYİN.

    HİÇ BİR DERNEĞE VE KATILIMA ÜYE OLMAYIN.BİZ BURDAYIZ.BİZİM GÜCÜMÜZ ALLAHIN İZNİYLE GÜN BE GÜN KATLANARAK ARTMAKTADIR.CEZAEVİNDEN ÇIKAN ARKADAŞLARA SİTEMİZDEN HABERDAR EDİNİZ.

    GAZETE İLANI KONUSU HALA ONAY BEKLİYOR.EVET ÇILDIRMAMAK İÇTEN DEĞİL.SADECE İLANIMIZI SABAH GAZATESİ KABUL ETMİŞTİ ODA SON ONAYA TAKILDI KALDI.HALEN HABER BEKLİYORUZ.EĞER GAZETE İLANI KONUSUNDA OLUMSUZ BİR HABER GELİRSE İSTEYENİN PARASINI İADE EDECEĞİZ. EĞER BİZDE KALMASINI ARZU EDERSENİZ DE BU BAĞIŞLARINIZ ANKARA ZİYARETLERİNDE, SİTEMİZİN GOOGLE DAKİ TANITIMDA, CEP TELEFONLARINIZA GELEN BİLGİLENDİRME MSJLARININ FİNANSMANINDA VE ANKARAYA GELEMEYENLER İÇİN YARDIMLARDA KULLANILABİLİR..

    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  120. Arkadaşlar şu onay butonunu açsanıza artık, bu blogda kimsenin küfür ettiği yok.

    Arada yazı yazdım yine çıkmadı.

    Gününden önceki yazılan çeklerde yine red verecekler. Sabah istanbul adiyesindeydim.

    Y.Ö

    YanıtlaSil
  121. Karşılıksız Çekle ilgili Yeni Yasaya göre ilk Mahkeme Kararı:)))

    Yukarda açık kimliği yazılı şüpheli hakkında PENDİK C.Başsavcılığınca yukarıda belirtilen tarih ve esas sayılı olarak düzenlenen iddianame Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Adli Yargı İlk Derece Ceza Mahkemeleri Kalem Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin 44. Maddesi uyarınca ; iddianamenin değerlendirilmesi defterinin yukarda belirtilen sırasına kayıt edilmiş olmakla;
    Dosya, iddianame ve ekleri birlikte incelendi.
    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ; Şüpheli hakkında karşılıksız çek keşid etmek suçundan cezalandırılması istemi ile incelemeye konu iddianame düzenlenmiştir.
    5941 sayılı Çek Kanunu 20.12.2009 tarihi itibariyle resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Belirtilen Yasanın 9. maddesi gereğince 3167 sayılı Kanun yürürlükten kaldırılmış bulunmaktadır.
    3167 sayılı Kanun yürürlükten kaldırılmış bulunduğuna göre çek suçlarının asliye ceza mahkemelerinde görüleceğine ilişkin belirtilen Yasa’nın bir usul hükmü olan 16/b maddesinin uygulanmasına imkan bulunmamaktadır. Usul hükümleri yürürlüğe girdiği tarihten itibaren hüküm ifade eder. Diğer yandan 5941 sayılı Kanun’un geçici 1. maddesinin 4. fıkra hükmü “ Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar 3167 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde tanımlanan suçtan dolayı AÇILMIŞ OLAN DAVALAR BAKIMINDAN asliye ceza mahkemesinin görevi devam eder.” Şeklinde olmakla, henüz derdest bulunmayan soruşturma dosyaları hakkında belirtilen hükmün uygulanması söz konusu değildir. Bundan başka 5941 sayılı Kanun’un geçici 1. maddesinin 3. fıkrasındaki 5237 sayılı TCK’nin 7. maddesinin saklı olduğuna ilişkin hüküm eski çek defterlerinin akıbeti ile ilgili düzenleme ile ilişkili olup, maddi ceza hukukuna ilişkin bir atıf söz konusu değildir.
    5271 sayılı CMK’nin 170 ve 174 maddeleri gereğince iddianamenin yetkili ve görevli mahkemeye hitaben düzenlenmesi gerekmektedir.
    Yukarıda belirtilen açıklamalar tarihinde iddianameye konu davanın mahkememize geldiği tarih itibariyle yürürlükte bulunan 5941 sayılı Kanunun karşılıksız çek suçuna ilişkin müeyyidesi para cezasından ibaret olup yargılama yapma görevi yetkili sulh ceza mahkemesine ait olduğundan görevli ve yetkili mahkemede dava açmak üzere iddianamenin iadesine karar verilmek gerekmiştir.
    K A R A R ;Nedenleri yukarıda açıklandığı üzere;
    1-Şüpheli hakkında Pendik C.Başsavcılığınca yukarıda belirtilen tarih ve esas sayılı olarak düzenlenen iddianame CMK. 170. maddede düzenlenen unsurları içermediğinden CMK 174/1. maddesi uyarınca İDDİANAMENİN İADESİNE;
    2-İddianamenin iadesine ilişkin kararın C.Başsavcılığına tebliğine
    Evrak üzerinde yapılan inceleme sonunda itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi. 21.12.2009

    YanıtlaSil
  122. SABAH İSTANBUL ADLİYESİNDE OLAN ARKADAŞIMIZ, GÜNÜNDEN ÖNCE YAZILAN ÇEKLERDE GEÇMİŞE RED VERECEKLERİNİ NEREDEN ÇIKARDIN..?

    EĞER RED VERİLİRSE BU ÜLKEDE KANUNLAR HİÇE SAYILIYOR DEMEKTİR.

    YENİ ÇEK KANUNUN 3 MADDESİ 7 FIKRASINDA AÇIKCA;CEZA MADDESİ OLAN 5 MADDENİN 1 FIKRASINDA AÇIKCA CEZA VERİLEMEZ DENİYOR..

    YENİ KANUNDA LEHE OLAN HÜKÜMLER GERİYE DE YÜRÜCEĞİ AÇIKCA BELİRTİLMİŞ. BUNUN AKSİ YÖNÜNDE KARAR VEREN MAHKEMENİN HAKİMİNİ SANIRIM YA SINIR DIŞI EDERLER YADA SÜPER EMEKLİ YAPARLAR

    YanıtlaSil
  123. Birincisi cüneyt arkadaşımızın hukuki açıdan ben herşeyi biliyorum diye bir iddaası yoktur.Böyle bir şeyi bugüne kadar kendisinden duymadık.duymayızda.Sadece gelen masumane sorulara masumane cevaplardır.Ancak bizlere faydalı olduğunuda biliyoruz.O nedenle böyle şeylere kulak asmayıp elinden geldiği kadarıyla yorumlarına devam ederse iyi olur kanaatindeyim.
    2.Cüneyt bey pendik c.sav. kararı ile ilgili kısa bir yorum yaparmısın

    YanıtlaSil
  124. "Bundan başka 5941 sayılı Kanun’un geçici 1. maddesinin 3. fıkrasındaki 5237 sayılı TCK’nin 7. maddesinin saklı olduğuna ilişkin hüküm eski çek defterlerinin akıbeti ile ilgili düzenleme ile ilişkili olup, maddi ceza hukukuna ilişkin bir atıf söz konusu değildir."

    Cüneyt bu ne demek anlayamadım ?

    Selçuk

    YanıtlaSil
  125. Arkadaşım
    Geçmişe yönelik vadesinden önce yazılmış çekler beraat alıyor
    elimde bu yönde alınmış kararlar geçmeye başladı
    A.Ş lerde 1000 e yakın hissedar ve 30 yakın yönetim organı olabilir.
    A.Ş lerde müdürler aynı zamanda yönetim kurulu üyesidirler.. Burada sadece Mali müdüre imza yetkisi tanınmıştır..
    Sabancını 81 vilayette 81 ayrı dalda faaliyet gösteren şirketleri vardır.. 10 kişilik hissedarı yani hissesi bulunan yönetim kurulu üyesini her çek imzası için bulmak imkansızdır..
    İş Bankasının çeki karşılıksız çıktı ve mali müdürü yok CHP yi içerimi atacaklar

    YanıtlaSil
  126. Cüneyt bey beraat kararları geldiyse bizide bilgilendirebilirmisin teşekkür ederim. CEYLAN

    YanıtlaSil
  127. AKP Yİ ATMAK EN UYGUNU

    YanıtlaSil
  128. sayın çelik size vergi borcundan dolayı yurtdışı yasağı ile ilgili yasanın hangi tarihli resmi gazetede yayınlanmıştı diye sormuştum gerçekten vergi borcu olan yurt dışına çıkabiliyormu yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  129. VEKALETEN ÇEKLE İLGİLİ İLK BERAAT KARARI

    KATİP : ÖZDEN BECERİK 100686
    DAVACI : K.H.
    KATILAN :
    VEKİLİ :
    SANIK :Z.C
    SUÇ : Karşılıksız Çek Keşide Etme
    SUÇ TARİHİ : 11/07/2007
    ASIL KARAR TARİHİ :04/04/2009
    EK KARAR TARİHİ : 21/12/2009
    Hükümlü Z.C. mahkememizin 14/04/2009 tarih 2008/..... Esas 2009/.... karar sayılı ilamı ile gerçek kişinin vekil olarak onu temsilen karşılıksız çek keşide etmek suçundan 4 yıl hapis cezasına hüküm giymişken 5941 Sayılı Yasanın yürürlüğe girmesi ve gerçek kişinin vekaletle veya temsil ile çek keşide etme hususunu 5/3 fıkrası ile yasakladığından hükümlü hakkındaki dosya resen ele alındı.
    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
    Mahkememizin 2008/... Esas 2009/.... karar sayılı ilamına konu kamu davasında yapılan yargılama sırasında yukarıda ismi yazılı hükümlünün gerçek bir kişi olan kardeşi B.C.nin verdiği vekalet ile çek keşide ettiği ve bu çekin de 21/07/2008 tarihinde bankaya ibrazı sırasında karşılıksız olduğunun anlaşıldığı görüldüğünden yapılan yargılama sonunda atılı suçu sabit olmakla 14/04/2009 tarihinde 3167 Sayılı Yasanın 16/1 fıkrası gereği cezalandırılmasına karar verilmiştir.
    5941 Sayılı Yasa 20/12/2009 tarihli 27438 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olduğundan, 3167 Sayılı Yasada vekalet ve temsil ile gerçek kişinin bir diğer gerçek kişinin hesabından çek keşide etmesinin mümkün olmasına rağmen 5941 Sayılı Yasanın 5/3 fıkrasında ise "çek hesabı sahibi gerçek kişi kendisi adına çek düzenlemek üzere bir başkasını temsilci veya vekil olarak tayin edemez, gerçek kişinin temsilcisi veya vekili olarak çek düzenlenmesi halinde bu çekten dolayı hukuki ve cezai sorumluluk çek hesabı sahibine aittir" hükmü getirdiğinden yukarıda ismi yazılı hükümlünün eylemi suç olmaktan çıkarılmakla C.Savcısının aynı yöndeki mütalaası doğrultusunda dosya üzerinde yapılan inceleme ile aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
    H Ü K Ü M : Yukarıda açıklanan nedenlerle.
    Hükümlü Z.C.. hakkındaki mahkememizin 2008/.... esas 2009/..... karar sayılı hükmün BÜTÜN SONUÇLARIYLA BİRLİKTE ORTADAN KALDIRILMASINA.
    Bu hususta tali karar fişi düzenlenmesine.
    Kararın ve tali karar fişinin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne gönderilmesine.
    Karardan bir örneğin T.C.Merkez Bankasına gönderilmesine.
    Dair, tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek bir dilekçe ile veya zabıt katibine yapılan beyanın tutanağa geçirilmesi yolu ile CMK.nun 267, 268, 231/12 maddeleri gereği Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere iddia makamının mütalaasına uygun alenen ve usulen karar verildi.21/12/2009
    Katip 100686

    YanıtlaSil
  130. cüney bey

    gününden önce yazılan çeklerle ilgili hangi mahkemelrden beraat geliyor bizede bildirmisiniz...saygılar sunarım

    YanıtlaSil
  131. T.C.
    MANİSA
    1. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    EK KARAR
    DOSYA NO :
    KARAR NO :
    HAKİM : SABRİ USTA 32277
    C. SAVCISI : MUHAMMET ALİ HIZLISOY 33567

    Hükümlü ..... mahkememizin 14/04/2009 tarih 2008/.. Esas 2009/.. karar sayılı ilamı ile gerçek kişinin vekil olarak onu temsilen karşılıksız çek keşide etmek suçundan 1 yıl hapis cezasına hüküm giymişken 5941 Sayılı Yasanın yürürlüğe girmesi ve gerçek kişinin vekaletle veya temsil ile çek keşide etme hususunu 5/3 fıkrası ile yasakladığından hükümlü hakkındaki dosyanın yeniden ele alınması gerektiği anlaşılmakla dosya incelendi,
    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:Yukarıda açıklanan nedenle;
    5941 Sayılı Yasa 20/12/2009 tarihli 27438 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olduğundan, 3167 Sayılı Yasada vekalet ve temsil ile gerçek kişinin bir diğer gerçek kişinin hesabından çek keşide etmesinin mümkün olmasına rağmen 5941 Sayılı Yasanın 5/3 fıkrasında ise "çek hesabı sahibi gerçek kişi kendisi adına çek düzenlemek üzere bir başkasını temsilci veya vekil olarak tayin edemez, gerçek kişinin temsilcisi veya vekili olarak çek düzenlenmei halinde bu çekten dolayı hukuki ve cezai sorumluluk çek hesabı sahibine aittir" hükmü getirdiğinden yukarıda ismi yazılı hükümlünün eylemi suç olmaktan çıkarılmakla C.Savcısının aynı yöndeki mütalaası doğrultusunda dosya üzerinde yapılan inceleme ile aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
    H Ü K Ü M : Yukarıda açıklanan nedenlerle.
    Hükümlü ........'nin atılı vekalet ile karşılıksız çek keşide etme suçundan devam eden İNFAZININ DURDURULMASINA.
    Bu kararın derhal gereği için Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosuna gönderilmesine.
    Mahkememiz dosyası re’sen ele alınarak 2008/.... esas 2009/..... karar sayılı hükmün bütün sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılması için gereğinin yapılmasına.
    Dair, tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek bir dilekçe ile veya zabıt katibine yapılan beyanın tutanağa geçirilmesi yolu ile CMK.nun 267, 268, 231/12 maddeleri gereği Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere iddia makamının mütalaasına uygun alenen ve usulen karar verildi.21/12/2009
    Katip Hakim 32277

    YanıtlaSil
  132. Babam ümraniye cezaevinde çekten dolayı yatıyor. Bugün görüş vardı konuyla iligili bir bilgisi yok ne zaman salıcaklar 3gün içinde diye bir duyum aldık doğrumudur bu konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatırsa sevinirim. Bugün tahliye olanlar varmıdır acaba

    YanıtlaSil
  133. DİĞER SİTELERDE BU MAHKEME KARARLARI ELBETTEKİ KULLANILABİLİR.. ANCAK BİZ BULDUK BİZ YAPTIK DİYE İNSANLARI KANDIRARAK BİRŞEYLER YAPIYORMUŞ GİBİ BUNDAN SÖZ ETMEK İNSAN HAKLARI DİYE SAVUNDUĞUNUZ VE ÇIĞIRTKANLIĞINI YAPTIĞINIZ BİR ORTAMDA SİZE YAKIŞMAZ.. LAFIMIZIN NEREYE GİTTİĞİNİ ANLAYAN ANLADI..

    YanıtlaSil
  134. ŞUNU BİLELİM ARKADAŞLAR 5941 SAYILI KONUNUN AMACI AYIKLAMADIR.YANİ
    1:ŞİRKET vb FİRMALARDA HİSSESİ OLMAYIPTA MÜDÜRLÜK veya VEKALETEN ADI ALTINDA İMZA ATANLARIN ŞUÇLU OLUP KEZA ŞUÇUNUN ÖZGÜRLÜĞÜ BAĞLAYICI CEZALARLA(HAPİS)CEZALANDIRALAMAYACAĞINI.YANLIZ ÇEK ALMA VESAYİRE GİBİ CEZALARA HÜKMOLACAĞINI BELİRTİR.
    2:DÜŞÜK ÇAPTA BORCU OLANLAR ÖRNEĞİN 50.000 TL VE ALTI OLAN BU KİŞİLER YARGILANMA SÜRESİ DEVAM EDEN YADA YARGILANIP BU MEBLALAR KARŞISINDA CEZA VERİLME HÜKMÜ YEMİŞ HAPİSTE YATAN KARDEŞLERİMİZİ BORÇLARI İÇİN SÜRE AFFI ADI ALTINDA FIRSAT VERİLMESİ.TABİKİ ŞUDA BİR GERÇEK VELEVKİ BU KISA ZAMANA GÜVENİM OLSUN ANLAŞMAYA GİDEYİM DEMEK EĞERKİ ÖDEYE BİLECEĞİNE KANATI YOKSA VERİLEN SÜRE BİTİMİNDE DAHA AĞIR YAPTIRICI CEZALARIN GELDİĞİNİ UNUTMASIN DERİM.GERÇİ ÖDEYİP ÖDEMEME KONUSUNDA KİMSE KESİN HÜKÜM VEREBİLECEĞİNİ ZANDETMİYORUM.ŞÖYLE HESAP EDMEK LAZIM 50.000 TL OLAN BİR BORÇ FAİZİNİ ORTAYA KOYMADAN.ŞUDURKİ ZATEN 3 TE 1 PEŞİN OLMAK KAİDESİYLE ODA ORTALAMA 16.000 TL YAPAR VERİLMESİ TABİKİ KARŞI TARAFIN İNSİYATİFİNE KALMIŞ PEŞİN İSTEMEYE BİLİR.GERİ KALAN MEBLAYI 24 BÖLERSENİZ ODA ORTALAMA 1.400 FALAN DÜŞÜYOR.BİLMİYORUM YA ZATEN KİŞİ BORCUNU ÖDEYEBİLSE HAPSE YADA MAHKEMEYE DÜŞMEZ.BU TAKSİTLERİDE ÖDEMEK ŞU DEVİRDE HERŞEYİNİ KAYBETMİŞ BİR KİŞİ İÇİN BİRAZ ZOR DERİM BAKINIZ FAİZ VS RELER HARİÇ.GERÇİ BU ÖDEMELER 3 TE 1 VERDİKTEN SONRA AYLIK DEĞİLDE UZUN VADELİ OLARAK TA YAPMA İMKANI VERİYOR BU YASA.
    ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM ARKADAŞLAR.KİMSE OLDU BİTTİ HEYECANINA GETİRİPTE BİRŞEYLER ANLAŞMAYA KALKMASIN.BAKINIZ SONU PEK İYİ OLMAYABİLİR.HEM KENDİNİZİ ÜZERSİNİZ HEM BİZLERİ ÜZERSİNİZ.HESABINIZI LÜTFEN İYİ YAPINIZ.

    YanıtlaSil
  135. Cüneyt Bey;

    Başınızı çok ağrıtıyoruz ama Hakınızı helal ederseniz ben kendi adıma memnun olurum.

    Benim 20 ye yakın mahkemem vardı. Bütün bunlar Vekaleten imza dan dolayı. Hiç bir mahkemeye gitmedim. Kararlar çıktıkça temyize gönderdim. Mahkemeler Yeni kanuna göre kendilerimi tekrar karar verecek, Yoksa biz her birine teker teker başvurup kararları mı bekleyecez ? Ayrıca ek kararları UYAP tan görebilir miyiz ?

    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  136. Selamlar

    acaba ltd şirketteki vekiller ile ilgili gerçekleşmiş beraat kararı örneği yokmu?varsa ve yayınlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  137. SAYIN MY WAY

    yeniden yargılanma talebini nasıl vericez ayrıca mahkeme tarafından kabulu ne kadar zaman alır.

    davalarımızın çoğundan ceza almışız kararı kesinleşmiş davalarda yeniden görülür mü 01,nisandan sonra red gelirse nasıl yapıcaz

    esasen sizin görüşleriniz bizler için çok önemli cüneyt abiyi vekaleten imzalayanlar epey soru soruyo sizde bizim gibi ödeyememiş mağdurlara 1 yılın üzerinde nasıl zaman kazanırız yardımcı olursanız sevinirim.

    ankara hasan

    not:avukatlar yasanın ertelemeli olduğuna bile itiraz ediyolar.onlar alacaklıyla anlaşıcaksın diyolar.YANİ KİMSEMİZ YOK BURDAN BAŞKA

    YanıtlaSil
  138. sayın myway sizin dediklerinize katılıyorum temyizden dönmesi dahauzun sürer benim borçlarımın ilkyılda%30 nun ödenmesi mümkün değildir.tekrar itirazdavası açmak banada çokmantıklı geliyor

    YanıtlaSil
  139. Türk Ticaret Kanunu'nun 317'inci maddesinde yer alan; "anonim şirket idare meclisi (yönetim kurulu) tarafından idare ve temsil olur, düzenlemesi ile anonim şirketlerde şirketin yönetim kurulu tarafından idare ve temsil edeceği belirtilmiştir.

    Aynı kanunun "Vazifelerin Azalar Arasındaki Taksimi" başlıklı 319. Maddesinde ise; "Esas mukavele i--dare ve temsil işlerinin idare meclisi azaları arasında taksim edilip edilemeyeceği ve taksim edilecekse bunun nasıl yapılacağı tespit olunur. İdare meclisinin en az bir azasına şirketi temsil salahiyeti verilir.

    Esas mukavele ile temsil salahiyetinin ve idare işlerinin hepsini veya bazılarını idare meslisi azası olan murahhaslara veya pay sahibi olmaları zaruri bulunmayan müdürlere bırakabilmek için umumi heyete veya idare meclisine salahiyet verilebilir. Bu gibi kayıtlar bulunmadığı taktirde 317'inci madde hükmü tatbik olunur" denilmektedir.
    319'uncu madde hükmü, yönetim kuruluna ait olan şirketi temsil ve idare yetkisinin; esas sözleşme ile yönetim kurulu üyelerinin en az biri veya birden fazlasına veya esas sözleşmede genel kurula veya yönetim kuruluna verilecek yetki ile yönetim kurulu üyesi olmaları şartıyla murahhas üyelere veya şirkette pay sahibi olmasalar bile SORUMLU MÜDÜRLERE devredebileceğine ilişkindir. 319'uncu madde ile anonim şirketlerin temsili ile ilgili olarak özel bir düzenleme getirilmiştir. Anılan madde uyarınca özel bir belirleme yapılmamışsa 317'nci madde uyarınca şirketi temsili yatkili kurulun yönetim kurulu olduğunun kabul edilmesi gerekmektedir.

    Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da idare ve temsil selahiyeti kişi ya da kişilerden birinin mutlak surette yönetim kurulu üyelerinden birisi olmasıdır. (TTK madde 319)

    Öte yandan, TTK'nın "Tescil" başlıklı 323'üncü maddesinde, idare meclisinin şirketi temsile salahiyeti kimseleri tescil edilmek üzerine ticaret siciline bildireceği, temsil salahiyetine müteallik kararının noterlikçe tastik edilmiş suretinin de sicil memuruna verilmesinin şart olduğu hükme bağlanmıştır.

    Bu hükme göre;
    - Temsil salahiyetine ilişkin noter tastikli yetkili organ (yönetim kurulu veya genel kurul) kararı,
    - Şirketi temsil salahiyetine verilen kişilerin kimler olduğu,
    Hususlarının ticaret sicilinde tescil ve ilan edilmiş olması gerekmektedir.
    TTK'nun "Tescilin Üçüncü Şahıslara Tesiri" başlıklı 38'inci maddesi gereğinde bu tescil ilan tarihinden itibaren hüküm ifade edeceği tabiidir.

    YanıtlaSil
  140. Mahkemeler kendisi karar verecek
    ama sizde müraacat edebilirsiniz
    bu işlemi hızlandırır

    YanıtlaSil
  141. myway

    benim yeniden yargılansamda değişecek hiç bir şeyim yok başvursam ne değişir . Birde zaten aramam var notere gidipte nasıl bir avukata vekalet vereceğim.

    Bu durumda ne yapacağım maratona devammı su koyuverip taahhutmu ?

    YanıtlaSil
  142. ZATEN 139 CÜNEYT BEYİN YAZDIĞI ESASLAR OLMASI LAZIM GEREKMEKTEDİR.OLAKİ BU ESASLAR YOK O ZAMAN ZATEN NE MÜDÜRSÜN NEDE VEKALETCİ.TABİKİ BU DURUMDADA HAKİM SORAR SEN NEYE DAYANARAKTAN BU ÇEKE İMZA ATTIN DİYE.BURADA HAKİMİN İNSİYATİFİNE KALMIŞTIR TABİKİ BAŞKA ŞUÇLAR ARAR HAKİM EĞERKİ CÜNEYT BEYİN YAZDIĞI YASA İBARELERİ GERÇEKLEŞMEMİŞSE.GERÇİ ZANDETMİYORUM BÖYLE BİRŞEY OLACAĞINA HANİ OLURMU OLUR DİYE YAZMA GEREKSİNİMİ DUYDUM.

    YanıtlaSil
  143. degerli CÜNEYT BEY ilk sabrınıza ve şevkat sahibi kişiliğinizden dolayı RABBİM DEN sizin ve arkadaşlarınızın hep yüzünüz gülsün Size iki gün önce bir soru sormuştum kısaca şirketin sahibi ve yetkili müdürü ağbim bende umumi vekaletle çek imzaladım ve hem ağbime hemde bana ceza çıktı yargıtayada gönderemedik şimdi aranıyoruz avukatım seni kurtarırız ama ağbine ceza devam eder diyor tabii bu meyanda kimse ne yaptığını bilmiyor bu konuyu size sorduğumda ham ağbiniz hemde sen kurtulursun diye bizi aydınlatmıştınız sizden ricam bu konuyu bir daha değerlendirmeye alırmısınız ilginize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  144. EMX BEN SENİN ANLAŞMAYA GİDECEĞİNİ BİLİYODUM HAYIRDIR.BELKİ BENİ HATIRLAMASSIN BEN E.A MUSTAFA MSN

    YanıtlaSil
  145. MERHABA CÜNEYT BEY,
    SORUMUN YANITINI ALIRSAM SEVİNİRİM
    BEN ŞİRKET ORTAĞIYIM,BÜTÜN YETKİLERİ EŞİME VERDİM BÜTÜN İŞLERİ O YÜRÜTÜYOR.EŞİM CEZAEVİNE GİRDİ ÇEKTEN.A İŞİNDEN DOLAYI BORÇLU OLDUĞUMUZ KİŞİ GELDİ HİÇ ALAKASI OLMADIĞI (BU BAHSETTİĞİM ŞİRKETE GELEREK) B İŞYERİNE AİT BANA ZORLA ŞİRKET KAŞELİ SENET İMZALATTI.BENİMDE ARANMAM VARDI ŞİKAYETÇİ OLAMADIM.
    ŞİMDİ YETKİ EŞİMDE İKEN BENİM İMZALAMAMIN BİR HÜKMÜ VARMI?
    SENETLER BAYAĞI YÜKLÜ ,AMA ALACAĞI HİÇ BİRŞEY YOK
    BU SENETLERİ BASKI ALTINDA İMZALAMAMDAN DOLAYI NASIL KANUNİ BİR YOL İZLEMEMİ ÖNERİRSİNİZ.
    YANİ A ŞİRKETİNDEN ÇEK BORCUMUZ VARKEN
    AYNI ÇEK BORCUNA KARŞILIK
    BİZİ B ŞİRKETİNDENDE BORÇLU ETTİ.
    ŞUNUDA SÖYLEYİM MAFYA TUTMUŞTU GELİP GİDİP RAHATSIZ EDİYORLARDI ,EŞİMİN KARAKOLDA ŞİKAYETİ DE VAR.ZATEN EŞİM ŞİKAYETE GİTTİĞİNDE ALDILAR CEZAEVİNE DURUMUNDAN HABERİ YOKTU.BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil
  146. BAKIN ARKADAŞLAR ÜSTÜNE BASA BASA DİYORUMKİ YASANIN BU HÜKMÜ AĞIR.HERBİR ÇEKLE İLGİLİ OLARAK DİYOR.YANLIŞ ANLAMAYIN HERBİR ÇEKİN TOPLAMI DEMİYOR hamilin şikâyeti üzerine, her bir çekle ilgili olarak, binbeşyüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. Ancak, hükmedilecek adlî para cezası, çek bedelinin karşılıksız kalan miktarından az olamaz.ONUN İÇİN DİKKAT EDİN CEZA HÜKMÜ BAĞLANMIŞ ARKADAŞLAR BENİ TEKRAR YARGILAYIN DİYE BAŞVUDURA BULUNMADAN İYİ SORUN İYİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN GERİ TEPMESİN SAKIN ÜZÜLMEYELİM.VALLA BUNU OKUYUPTA ANLADIĞINI UYGULAYANDA BİR HAKİM TABİ ODA BİR İNSAN

    YanıtlaSil
  147. Noterde GBT sorgulaması,aranma vs gibi şeyleri kim nerden çıkatıyor,anlamoş değilim,o zaman GBT sini merak eden gidip bir noterde çalışan tanıdık bulup öğrensin:böyle saçma sapan iş olurmu arkadaşlar.Biraz silkinip kendinize gelin ya..bu devlet bizi iyice pısırıklaştırdı ve sindirdi.Yol öyle birşey.Bana noterde alınan bir tane adam göstersenize,bunu çıkaran o avukat şerefsizleri,,millet vekalet vermesin de davaları iyice arapsaçına dönsün diye...

    YanıtlaSil
  148. Zaman bakımından uygulama

    MADDE 7. - (1) İşlendiği zaman yürürlükte bulunan kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. İşlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı da kimse cezalandırılamaz ve hakkında güvenlik tedbiri uygulanamaz. Böyle bir ceza veya güvenlik tedbiri hükmolunmuşsa infazı ve kanunî neticeleri kendiliğinden kalkar.

    (2) Suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur.

    (3) Güvenlik tedbirleri hakkında, infaz rejimi yönünden hüküm zamanında yürürlükte bulunan kanun uygulanır.

    (4) Geçici veya süreli kanunların, yürürlükte bulundukları süre içinde işlenmiş olan suçlar hakkında uygulanmasına devam edilir.


    yeniden yargılanma olursa şu andaki aldığınız cezadan daha fazla bir ceza alma durumu olmaz...

    my way

    YanıtlaSil
  149. Musatacığım ben alacaklının avukatıyla görüştüm adama EBESİNİN NİKAHINI istiyor ona vermek yerine adlipara cezasını ödeyeceğim. Biraz daha nasıl zaman kazanırım diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  150. Mustafa bey
    Yeniden yargılama esasları şudur
    Eski ve yeni yasa kıyaslanır, eski yasada ve yeni yasada tüm lehe durumlar sanık lehine uygulanır
    Eskisinden daha ağır bir ceza alman söz konusu değil
    Senin dediğin bu yasa çıktıktan sonra karşılıksız çek kesenler için geçerli
    doğrudur onlar için daha ağır ceza
    ama öncekiler için değil

    YanıtlaSil
  151. 108 DE YAZAN ARKADAŞIM
    aDLİ PARA CEZALARININ İNFAZI AYRI BİR KANUN SİZ ADLİ PARA CEZANIZIN TAMAMINI DEVLETE ÖDEYEBİLİR VE HAPİS CEZASINDAN KURTULABİLİRSİNİZ.ANCAK BORCUNUZ DURUR ONUNLA İLGİLİ İCRA TAKİPLERİ VARSA EĞER DEVAM EDER AMA O BORÇTAN DOLAYI BİR DAHA HAPİS CEZASI VEREMEZLER BENİM KANUNDAN ANLADIĞIM BU İNFAZ KANUNUNU DİYE GOOGLE DAN ARARSANIZ BU KANUNA ULAŞIRSINIZ

    YanıtlaSil
  152. Arkadaşlar herkes açısından bence şu an en önemli konu anlaşmaya gidildiği takdirde verilecek olan taahüdün ne gibi yaptırımları olacağıdır. Bu konunun bir kesin sonuca vardırılması gerekiyor. Şu an geçici bir iyimserlikle zaman kazanmak için vereceğimiz taahütler ileride başımıza dert açabilir. Ben çeklerimin tamamından gıyabımda yargılandım ve bir kısmı mahkumiyetle sonuçlandı, bir kısmı ise devam ediyor. Hepsini bu kanunla durdurabileceğim halde sadece batarken iyi niyetle ödemeye çalıştığım için verdğim tek bir taahütten elim kolum bağlandı kaldı. Ben cahillikten gidip icra dairesine vermiştim. 3 ay hapis kararım kesin. Bu kanunun da bildiğim kadarıyla daha önce taahütten ceza alanlara bir faydası yok. O yüzden tüm çeklere taahüt verip ödeyemediğimiz zaman neler olacağına emin olmalıyız herhangi bir imza atmadan önce...

    YanıtlaSil
  153. 146 mustfa benim bildiğim kadarı ile o değişiklik tek yaprak cezası ile ilgili. eski kanunda tek yaprak çek için miktar ne olursa olsun en fazla 3 sene yatıralabiliyorduk. Yeni yasada tek yaprak çek için 1500 gün ceza yatırabilecek alacaklılar bizi anladığım kadarıyle. Ancak yeniden yargılanma sürece eğer gerçekten uygulamaya konabiliyorsa, o zaman zaten taahite falan gerek olmayacaktır. Yeniden yagılanma en az 1 sene + yargıtay temyiz de 1.5 desek zaten herkes direk 2.5 sene temize çıkar. ama hükme bağlanmış dosyalar için gerçekten tekrar yargı talebi işe yarar mı bilmiyorum.. Bilen var mı ?

    YanıtlaSil
  154. Vadesinden önce yazılan çekler ile ilgili herhangi bir mahkeme kararı var mı?

    YanıtlaSil
  155. arkadaşlar borçluları ekmeğe muhtaç eden yuvalarını yıkan ve borçluyu eşinden boşandıran kısacası borcu olanın ocağını söndüren avukatlardır.yasalar avukatların lehine çalışıyor.çoluk çocuğumuzun rızıklarını avukatlaramı verelim borcumuzumu verelim şaşırdık.

    YanıtlaSil
  156. arkadaşlar aman bu hemgamede asıl hedef ANAYASA MAHKEMESİNE başvuru hedefimizi unutmayalım

    YanıtlaSil
  157. ilk yıl için % 30 ödemeyi AKP li SUAT KILIÇ çıkardı.ne derdi varsa....

    YanıtlaSil
  158. borcu olan arkadaşlar borcunuzu ödeyecekseniz ise bizzat alacaklı olan şahısa gidin anlaşın size avukatla görüş derse parayı gidip devlete ödeyin alacaklı yandım yandıma düşsün.

    YanıtlaSil
  159. 145'de yazan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum eşinizi inşallah kısa bir sürede çıkartırsınız cezaevinden siz cüney bey'e sormuşsunuz ama benim'de daha önce bir tanıdığımın başına geldiği için bilgi vermek istedim cüneyt bey doğru bilgiyi zaten size verecektir benim'de bir arkadaşımın başına zorla senet imzalama olayı gelmişti kurtlar vadisi kılıklı adamlar gelmiş zorla senet imzalamış ve avukata başvurdu avukat dava açtı dava sonucu senetler kriminale gitti ve zorla imzalandığı orada çıktı korku esnasında insanın eli titrediği için kriminalde bu ortaya çıkmıştı ve senetler boşa düşüerek adamlar'da ceza almıştı

    YanıtlaSil
  160. CÜNEYT BEY 143 DEKİ SORUMA MÜMKÜNSE EFENDİM BİR DEĞERLENDİRME YAPARMISINIZ. LÜTFEN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  161. Arkadaşım
    Eski kanunda çeki imzalayan suçlu
    Yeni kanunda şirket yetkili ortağı
    Eski kanunda sen suçlanmazsın
    Yeni kanunda kardeşin
    İkiniz içinde lehe durum söz konusu

    YanıtlaSil
  162. adli para cezalarında gecikme zammı,temerrüt faizi vemasraf üzretleride oluyormu?ayrıca çok abartmadan taksitle ödeme imkanımız olurmu sayın myway ve cüneyt bey cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  163. ÖNCELİKLE CÜNEYT BEY VE MYWAY İNANKİ COK MUTLUYUM NEDEN ÇOK HIZLISINIZ.SİZLERİ COK SEVİYORUM TABİKİ JENARDİYİ VE DİĞER ARKADAŞLARI UNUTMAMAK LAZIM.MADDE 7 Yİ ÜSTÜN KÖRÜ GEÇMİŞİM HERALDE

    YanıtlaSil
  164. EMX SENİN ADINA ÜZÜLDÜM HAKİKATTEN.YANLIZ ADLİ PARA CEZASINI ÖDEMEK SORUNU ÇÖZECEKMİ DERSİN

    YanıtlaSil
  165. CANIM CÜNEYT BEYCİM AVUKATIM KARAR ÇIKTIĞI İÇİN ZOR DİYOR "143"

    YanıtlaSil
  166. anayasa mahkemesine yüklenmemizlazım

    YanıtlaSil
  167. merhaba şirket müdürleriyle ilgili kısma yazdım ama burayada tekrar yazayım.ben şirket ortağı olmayan dışarıdan atanan bir müdür olarak limited şirkette görev yaptım.yarın bir davamda karar duruşmam var.avukatım buyönde savunmamı yapacak ama endişeleri var.yarınki kararı öncelikle site yöneticileriylepaylaşabilirim

    YanıtlaSil
  168. ARKADAŞLAR SON GELEN HABERE GÖRE; SABAH GAZETESİ HUKUK SERVİSİ DE İLANIMIZA RET CEVABI VERMİŞTİR.

    HURRİYET,HABERTURK VE ZAMAN GAZETELERİYLE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GÖRÜŞMELER DE DE RET CEVABI ALMIŞTIK..

    İSTEYENE VE MAİL OLARAK BİZE HESAP NUMARASINI GÖNDERENE YAPMIŞ OLDUĞU YARDIM İADE EDİLECEKTİR.

    YAPMIŞ OLDUĞU BAĞIŞI HİBE YOLUYLA BİZDE KALMASINI İSTEYENLERİN PARALARI;

    1. GOOGLE REKLAMI OLARAK KULLANICAKTIR .( google girip çek ,karşılıksız çek diye yazdığınızda sitemizin reklamı çıkmaktadır)

    2.CEP TELEFONU BİZLERDE KAYITLI OLAN ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK AMAÇLI GÖNDERDİĞİMİZ MESAJLARIN FİNANSMANINDA KULLANILACAKTIR. ( 253 adet kayıtlı cep telefonu numarası vardır)

    3.SİTEMİZİ TEKRARDAN ELDEN GEÇİREREK,DIŞARDAN GELECEK SALDIRILARA VE TEHLİKELERE KARŞI KORUYACAK VE DAHA YENİ VE ANLAŞILIR BİR ARAYÜZ İÇİN ELDEN GEÇİRİLMESİ VE YAPILANDIRILMASINDA KULLANILACAKTIR.

    4.ANKARA ZİYARETLERİMİZDE GELEMEYENLERE VE DURUMU KÖTÜ OLANLARA BİR NEBZE OLSUN KATKI SAĞLAYARKA SAYIMIZIN ARTTIRILMASINDA DA KULLANILACAKTIR.

    BİZ DERNEK DEĞİLİZ.DİLENCİ GİBİ KİMSEDEN BAĞIŞ YARDIM PARA İSTEMİYORUZ.BİR GAZETE İLANI İLE HER YERE HER TARAFA ULAŞALIM DEDİK ODA OLMADI.KORKAK BASIN BUNA DA YANAŞMADI.

    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  169. sayın cüneyt bey vadesinden önce yazılan çeklere beraat doğrumu lütfen yanıtlarmısınız birde herbir çek için ayrı taahhüt verilcek her taathütün ödenmediği taktirde 3 ay cezası varmış doğrumudur acil cevap bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  170. BURDAN KORKMUŞ SİNMİŞ VE UŞAKLAŞMIŞ OLAN TÜM BASINI KINIYORUM..

    İLANIMIZDA; SULTANAHMET\EMİNÖNÜNDEKİ GBT REKLAM SEDAT BEY YARDIMCI OLMUŞTUR.

    YanıtlaSil
  171. 165 avukatın zor bir işi başaracak ve senden iyi bir ücret taleb edecek de ondan :)

    YanıtlaSil
  172. sayın myway ve cüneyt bey 162 deki arkadaşın sorusuna bir cevap verebilirmisiniz biraz olsada beni de ilgilendiriyor ilginize çok tşk ederim

    YanıtlaSil
  173. sayın jenardi posta,bugün,cumhuriyet vs diğer gazetelerle görüşseniz

    YanıtlaSil
  174. şuna bak ya nerdeyse bulvar gazetesine kadar düşeceğiz lanet olsun böyle basına

    YanıtlaSil
  175. sn.my way

    yeniden yargılanma eski ve yeni kanunun kıyaslanmasından sonra sanığın lehine olan uygulanıyo burası tamam da.

    süre olarak 01 nisana kadar kıyas yapılıp cevabı gelirmi


    tek bir dilekçe işi çözüyomu yoksa yeniden yargılanmak için her bir dosya için dilekçemi vericez

    zaman zaman zaman en önemli sey borç ödemek içinde yeni bir hayat kurup başlamak içinde

    hasan ankara

    YanıtlaSil
  176. Akşam Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Bugün Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Cumhuriyet Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Güneş Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Haber Türk - HÜKÜMETTEN KORKUYOR
    Halka ve Olaylara Tercüman - BİLİNMİYOR
    Hürriyet Gazetesi - HÜKÜMETTEN KOTKUYOR
    Milliyet Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Posta Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Radikal Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Sabah Gazetesi - HÜKÜMETTEN KORKUYOR
    Sözcü Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Star Gazetesi -BİLİNMİYOR
    Takvim Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Taraf Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Türkiye Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Vakit Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Vatan Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Yeni Asya Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Yeniçağ Gazetesi - BİLİNMİYOR
    Zaman Gazetesi - HÜKÜMETTE KORKUYOR

    HANİ BASIN TARAFSIZTI BUNLAR NEDEN HÜKÜMETTEN KORKUYOR

    YanıtlaSil
  177. ABİ BEN PARAMI GERİ İSTEMİYORUM BİZLER İÇİN VERMİŞ OLDUĞUNUZ BU İNSAN ÜSTÜ MÜCALEDENİZİN ZATEN EZİKLİĞİ İÇİNDEYİM SİZ HAKKINIZI HELAL EDİN İZM. ERCAN

    YanıtlaSil
  178. ANAYASA MAHKEMESİNE KİLER BAŞVRABİLİR
    1. Cumhurbaşkanı;

    2. İktidar ve Anamuhalefet Partisi Meclis Grupları;

    3. Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az beşte biri tutarındaki üyeleri;

    4-Bir davaya bakmakta olan mahkeme;

    1. O dava sebebiyle uygulanacak bir kanunun veya kanun hükmünde kararnamenin hükümlerini Anayasaya aykırı görürse, bu yoldaki gerekçeli kararı; veya,

    2. Taraflardan birinin ileri sürdüğü aykırılık iddiasının ciddi olduğu kanısına varırsa tarafların bu konudaki iddia ve savunmalarını ve kendisini bu kanıya götüren görüşünü açıklayan kararı;
    ARKADAŞLAR ANAYASA MAHKEMESİNE DAVA AÇMA HAKKIMIZIN OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ.DİYORUMKİ BİR PLAN YAPALIM KARARA VARALIM AÇALIM DAVAYI.TABİKİ MADDİ AÇIDAN NASILIZ BİLEMİYORUM.SADECE KORKAN GAZETELERİN ALMADIĞI PARA VAR ZANDEDİYORM.TABİKİ YÖNETİCİ ARKADAŞLARIN MASRAFLARIDA VAR.ONLARIN MASRAFLARI DAHA ÖNEMLİ TABİKİ.AMA ANA YASA MAHKEMESİ İÇİNDE BİR KONU AÇALIM ARKADAŞLAR PAYLAŞALIM NE OLDUĞUNU VE NE CIKACAĞINI GÖRELİM ARAMIZDA
    __________________

    YanıtlaSil
  179. Sn cüneyt ( 125 ileti)

    gününden önce yazılan çeklerdeki duyumunuz hangi mahkeme. ?

    Sultanahmetin düşmeyeceği söylemi var kararo henüz almadım.

    Y.Ö

    YanıtlaSil
  180. GBT REKLAMMI?????
    O YÜZDEN ÇIKMAMIŞTIR :)))

    CİNOCAN

    YanıtlaSil
  181. JENARDİ ,
    CUMHURİYET VE POSTA GAZETELERI KABUL EDEBILR ?
    BUARADA ÇABALARINIZ ICIN TESEKKURLER,MALESEF BASININ HALİ ORTADA HER YAYIN ORGANINI HERKESI SİNDİRİP SESİNİ KESMEK ICIN ELLERINDEN GELENI YAPIYORLAR...

    BUARADA BIRKAC ARKADASTAN OKUDUM BURDA AVUKAT MESELESINI.BIZIMKIDE BANA ALACAKLILARLA ANLASMA OLMAZSA CIKAMAZ VS DEDI GECEN GUN COK SİNİRLERİMİ BOZDU SNRA BURDAKI ARKDASLARDAN YARDIM ISTEDIM CAN MERT BEY CEVAPLADI , VE KANUNU OKUDUM TEKRAR FALAN AVUKATIN YANLIS BILDIGINE AMIN OLUNCA RAHATLADIM.

    BU KAN EMICILERIN TEK DERDI PARA...ZIYARETINE BILE GITMEDI BABAM ICERI GRDIGINDEN BERI. ALLAH ELLERINE DÜŞÜRMESİN YAA KIMSEYI !!!


    NAZ

    YanıtlaSil
  182. CİNOCAN KARDEŞİM BABAN NASIL OLDU ÇIKARABİLDİNİZMİ

    YanıtlaSil
  183. SAYIN 179

    Cüneyt bey iki karar yayınladı. Bu karalar içerik olarak olmasa da lehte kanunun uygulandığının görülmesi açısından önemli.

    Eğer vekaleten imzaya beraat çıkıyorsa vadesinden önce vurulan çeklerde de aynısı olacaktır. Sakin olup bekleyelim.

    YanıtlaSil
  184. satılmış basın

    YanıtlaSil
  185. ARKADAŞLAR BİLİNDİK BİR İNTERNET SİTESİNE REKLAM VERSEK NASIL OLUR HEM BİZİM LİNKİMİZDE OLUR İNSANLAR DAHA KOLAY ULAŞIR

    YanıtlaSil
  186. CÜNEYT BEY, MY WAY,JENARDİ ve diğer dostlar Posta havalesi ile gönderdiğim paranın tasarrufunu tamamen size bırakıyorum,Ayrıca imkanlarım ölçüsünde katkıya herzaman varım,yeterki yanlış adrese kişilere havale etmeyelim ,bu konuda bizi uyarın.size ulaşacak adresi yazın. İZMİRLİ MİMAR.

    YanıtlaSil
  187. OCEAN BLUE İLGİNE TEŞEKKÜRLER. BABA BENDEM, YAKALANINCA ÇOCUKLAR BENİM ADIMLA YAZMIŞLARDI. ADLİ PARAYI TOPLAYIP ÖDEMİŞLER ÇIKTIM. ÇOK ŞÜKÜR Kİ ARTIK ARANMAM YOK AMA SİZLERLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUM, EDECEĞİMDE...

    YanıtlaSil
  188. DARISI BAŞIMIZA CİNOCAN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  189. EMX - dostum(141 nolu sorunuza cevap) GBT- GBT GBT NOTERDE GBT......
    Benimde aramam varken Avukata noterde vekalet vermem gerekti .Ben korkudan gidemedim ancak avukat arkadaşım olduğundan iddiaya girdik o korkma böyle bir uygulama yok dedi ve birşey olursa söz adli para cezasını ben öder seni yatırmam dedi.Ayrıca sende kulağınla duy noter tanıdık dedi ve birlikte notere gittik benim bir ayağım dışarda anlayın , başkatibe direk olarak bir tanıdığımızın vekalet vermesi gerektiği ancak araması olduğunu o yüzden gelemediğini söyledik..Başkatip o bizi ilgilendirmez biz gelene GBT yapmıyoruz ve böyle bir uygulamada yok dedi ancak şunuda ilave etti ...Satış işlemlerinde önlerine gelen nüfus hüviyet cüzdanları zayiinden yeni çıkarılmış veya kimliklerde herhangi şüpheli bir durum varsa bunun çalıntı veya sahte olup olmadığını ilgili nüfus idarelerine soruyoruz dedi ..ve ben bu durumda vekalet verip çıktım önemli olan aranan psikolojisini üzerinizden atıp sakin bir şekilde işinizi görüp gidin bu izmirde olmuş bir hadisedir. bilgilerinize sunuyorum İZMİRLİ MİMAR..

    YanıtlaSil
  190. arkadaşalar çekj kanunu çıktı evet güzelde sorun var kanun derki çekin yazıldığı tarihten itibaren temerrüt faizi uygulanır yanı 10.000 tl borc 20.000 tl oluyor bunun ilk 1/3 ü 1 yıl içinde geriye kalanı diyer yıl içinde böyle bulunursan ceza evindeki çıkıyor yani yeni sistem borcumuza borc kattılar başımız iyice belada ne yapacağımızı bilmiyorum idam etsinler bizide kurtulalım zaten aclıktan ölecez bu gidişle anlamıyorumki paramı sakladık kafamızmı çalışmıyor borcumuzu ödemeye ondanmı faişz veriyoruz ondanmı ceza evlerine giriyoruz ondanlı aclık çekiyoruz bişey analamadım anlayan varsa anlatsın.

    YanıtlaSil
  191. SAYIN JENARDİ; 100 LİRA GÖNDERMİŞTİM AL HARCA.ANNENİN AK SÜTÜ GİBİ SANA HELAL OLSUN. BU YOLDA AMA ÖYLE AMA BÖYLE İÇERDEN ÇIKACAKLARA ÖN AYAK OLDUN.TİTREDİN ANKARALARDA BEKLEDİN. 100 LİRA NEDİR Kİ BEN ZATEN SİZE KARŞI EZİĞİM.BENDEN YANA GANİ GANİ HELAL OLSUN.

    ZATEN SENİN VE CÜNEYTİN NASIL İNSANLAR OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  192. arkadaşlar infazı olanların durumu net olarak belirtilmemiş. işlerimiz bozuk yani işyeri yok ortada hacizlendik yani tezgah yok şimdi taksitlenen para nasıl ne şek,ilde neyle ödeyeceğim merak içindeyim. bizler son aşamaya geldik kredi çektik yani bittik bu saatten sonra bizler sadece karmımızı doyura biliriz
    yada dürüs işler yapmıcaksın devlet bizi bunamı itiyor.anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  193. COK SEVINDIK CIKMANIZA , BUGUN MU TAHLIYE OLDUNUZ, GOZUNUZ AYDIN , DARISI BZM BABAMIZN BASINA ...

    YanıtlaSil
  194. arkadaşlar özel bir firmada işe girdim dedimki karnımı doyurayım bıraktık borc ödemeyi işyerin deki maaşıma haciz yağmuru yağdı 700 tl alıyordum işten cıkardıldım. gelen evrahın haddi hesabı yok . yaşamak için ne yapalım ne yapmak lazım buyurun yorumlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  195. SAYIN OCEON BLUE
    VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.AYNEN DEDİĞİNİZ GİBİ.ZATEN ONDAN SONRADA HER ŞEYİ KAYBETTİK.İŞTE YUVADA HEPSİ DARMADAĞIN OLDUK .
    EŞİMİN ŞİKAYETE GİTMESİYLE HER ŞEYİ KAYBETTİK.
    ŞİMDİ BENİMDE ARANMAM VARYA NİSANA TAAHHÜTÜ ERTELERSEM BU SENET İŞİDE ERTELENCEK BUNALIMDAYIM NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.AVUKAT TUTMANIN YOLLARI YOK YASAL OLARAK TAKİP EDECEĞİM BİR YOL BİLGİSİNE İHTİYACIM VAR.HAYIRLISI ALLAHTAN TEŞEKKÜR EDERİM.145 TE YAZAN

    YanıtlaSil
  196. yasaların anayasaya aykırı olamayacağı da temel bir hukuk kuralıdır. 4709 sayılı yasa ile yapılan anayasa değişiklikleri şayet kimi yasa hükümlerini anayasaya aykırı hale getirmişse, bu yasa hükümlerinin en kısa zamanda yasakoyucu tarafından anayasaya uygun hale getirilmesi gerekir. Bizim hukuk sistemimizde yasayı uygulayan hakimin anayasaya aykırı olan yasayı kendiliğinden iptal etme imkanı yoktur. Hakim, önündeki dava bakımından, uygulayacağı yasa hükümlerinin anayasaya aykırı olduğunu görürse, yapacağı tek şey, anayasaya aykırılığın giderilmesi için önündeki davayı bekletici mesele yapmak ve itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesine başvurmaktır

    YanıtlaSil
  197. ARKADAŞLARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR,
    BORCU NASIL ÖDERİZ NASIL YAŞARIZ DEVLET GÜYA MAĞDURU ALACAKLIYI KORUMAYA YASA ÇIKARDIYA ÇEK YASASIYMIŞ NE ÇEK YASASI SUÇA TEŞVİK YASASI BUNDAN FAYDALANALIM.KENDİ İRDEMİZ DIŞINDA YAPMAMIZ İSTENEN TAAHHÜTÜN BASKI ALTINDA İMZALATILAN ÇEKTEN SENETTEN NE FARKI VAR.BİRİ MEŞRU MAFYA DİĞERİ GAYRİ MEŞRU MAFYA LANET OLSUN BÖYLE İDARECİLEREEEE

    YanıtlaSil
  198. emre kardeşim merhaba.benim gönderdiğim paranın tasarrufu size aitdir.mail adresim sizde var.gerektiğinde yine gönderebilirim.kolay gelsin.(bu sitede ki oluşumun çığ gibi büyümesi tek dileğim.platform oluşturmak her babayiğidin harcı değildir.allah yar ve yardımcımız olsun.)

    YanıtlaSil
  199. Abim karşılıksız çekten 80 gündür ceza evinde. şimdi ne tür bir prosedür izleyecek, nasıl çıkacak içeriden. allah aşkına yardımcı olur musunuz? Abime bir bilgi verilmiyor ve ne yapacağını da bilmiyor. cezaevinde iken dilekçe mi yazması lazım veya bu sitede olan hazır dilekçe örnekleri var mı? bu konuda yardımcı olursanız sevirinim. allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  200. Sevgili jenardi Sayın Deniz BAYKAL Anayasa Mahkemesine şimdilik neden gitmeyeceklerine dair herhangi bir açıklama yaptımı.

    YanıtlaSil