Aylardır kamuoyu ve basın nasıl kandırıldı..

Aylardır Kamuoyu nasıl kandırıldı, cezaevlerinde 50 bin kişi Karşılıksız çek nedeniyle yatıyor diye feryat etmemize rağmen iktidar kanadı karşılıksız çek kanununa muhalefetten cezaevlerinde 2.000 kişi yalanını basına, kamuoyuna anlatmaya devam etti, bu kadar çekin dolaştığı piyasada bu kadar kişinin cezaevlerinde olması önemsiz propagandası yaptı, tefecilere hizmet ettikleri gün gibi ortaya çıkan bu zihniyetin yalanı sonunda ortaya çıktı, iktidar kanadında bu soruna duyarlı insanlarımız bakanlarımız vekillerimiz yok mu, tatbikî var başta sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyuna açıklama yapmasa da düşüncelerini dile getirmekten çekinse de bu Adaletsizliğin engellemesi için elinden geleni yaptığını biliyoruz ama onunda yetkileri ve gücü sınırlı, küresel sermaye karşısında, yapabilecekleri kısıtlı..  Sayın Sadullah Ergin’in Yeni Çek Kanunu Tasarısında Komisyon raporunda görüşlerini okuduk, bu çek kanununun çağdışı bir yasa olduğunu açıkça belirtmiştir. Sonuçta bu çağdışı ve tefecilere hizmet eden çek kanunun yol açtığı bu vahim durum, cezaevlerinin tıka basa çek mağdurlarıyla dolu olmasına yol açtığı itiraf edildi ve bu  itiraf yeni çek Kanunu görüşmelerinde  dile getirildi.. Bu itirafın yapılmasını sağlayan sözlü sorularıyla bu gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayan Sayın Alim IŞIK ve Sayın Ali Rıza ÖZTÜRK'e teşekkür ederiz

Evet Zindanlarda olan arkadaşlarımız 50 bin kişidir bu en sonunda En yetkili organlar olan iki  Bakan tarafından itiraf edilmiştir.. Meclis Tutanakların bu gerçeği ortaya koyan konuşmalar aşağıdadır..

ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Sayın Bakan, sadece adli para cezasını ödeyemediği nedenle hapis cezasına dönüşen ne kadar dosya vardır? Bunlardan kaç kişi şu anda içeridedir, cezasını çekmektedir?

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Erzincan) - Değerli milletvekilleri, milletvekillerimizin sorularına cevap veriyorum.

Sayın Ali Rıza Öztürk'ün sorusu: Türkiye genelinde tüm ceza davalarında verilen adli para cezaları. Ödemediği için, söz konusu para cezası hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilmiş ve cezaevine giren kişi sayısı yıllar itibariyle, 2008 yılında 15.005, 2009 yılında 17.838 olarak şu andaki kayıtlarda mevcuttur.

 

ALİM IŞIK (Kütahya) Özellikle dün birkaç değerli milletvekili de dile getirmesine rağmen, Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin 3167 sayılı Kanun'a muhalefetten dolayı cezaevine giren vatandaşların sayısını söyledi ama adli para cezasından dolayı cezaevlerinde olan vatandaşların sayısını söylemekten imtina etti. Bugün Sayın Ulaştırma Bakanı biraz önceki bölümde bu konuyla ilgili son iki yıla ait verileri verdi, kendisine teşekkür ediyorum.

Tekrar Sayın Bakana soruyorum: Hâlen adli para cezası nedeniyle şu anda cezaevlerinde yatan vatandaşlarımızın sayısının 50 bin dolayında olduğu iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu sayı tam nedir?

Sayın Işık'ın adli para cezalarıyla ilgili sorusu: Şimdi, Türkiye genelinde tüm ceza davalarında verilen adli para cezalarını ödemediği için söz konusu para cezası hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilen ve cezaevine giren kişi sayısı 2009 yılında 17.838, 2008 yılında da bu 15.005, sayı bu. Tabii, bunların…

ALİM IŞIK (Kütahya) - Sayın Bakan, 2007'de kalan toplam sayı nedir?

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Diyarbakır) - 2008 yılında 15.005, 2009 yılında 17.838.

ALİM IŞIK (Kütahya) - 2007; hâlen cezaevinde olan?

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Diyarbakır) - Şimdi, bunlar zaten şu anda cezaevinde, ceza almış olanlar, hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilen ve cezaevine giren kişiler bunlar. Tabii, aranmakta olan kişiler olabilir bu çerçevede ama bununla ilgili tabii şu anda takdir edersiniz ki elde hazır böyle her türlü istatistiki bilgiyi burada bulundurmam mümkün değil. Onunla ilgili gerektiğinde yazılı cevap veririz..

Kamuoyuna duyurulur..

 

467 yorum:

  1. arkadaşlar avrupa insan hakları mahkemesine bir şekilde başvurmamız gerekiyor ben konuyu araştırıyorum.bilgileri yazacağım lütfen avukat desteği alanlarda bilgi yazsın konu ıle ılgılı

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar gerçekten bir bilen varsa cvp yazsın lütfen. bu mahkumiyetler bize avrupada bir ülkeye iltica hakkı veriyor mu? diyelim ki kaçabildik dışarı sınırdan geçtik, böyle böyle kardeşim benim durumum iltica etmek istiyorum diyebilir miyiz? kabul edilir mi? lütfen bir bilen cvp versin. ya da hangi ülkelere iltica edebiliriz ?

    YanıtlaSil
  3. MEKTUP GÖNDERMEK İSTEDİĞİNİZ VEKİLİN ADINI YAZIN T.B.M.M\ANKARA YAZIP GÖNDERİN.ZARFI KAPATIN VE ÜSTÜNE KİŞİYE ÖZEL DİYEREK BELİRTİN..

    BU NUMARALARA DA FAX ÇEKMEMİZ ÇOK İYİ OLUR.

    BEKİR BOZDAĞ AKP GRUP BAŞK VEK.ODA FAX: 0312 420 65 04 - 420 65 05
    NURETTİN CANİKLİ AKP GRUP BAŞK VEK ODA FAX: 0312 420 65 07- 420 65 08
    AYŞENUR BAHÇEKAPILI AKP GRUP BAŞK VEK FAX: 0312 420 65 34 -420 65 35
    Suat KILIÇ AKP GRUP BAŞK VEK ODA FAX: 0312 420 65 31-420 65 32
    Mustafa ELİTAŞ FAX : 0312 420 65 10 - 420 65 11
    Halil ERGEN GRUP AMİRİ ODA FAX TEL : 0312 420 65 15-420 65 16
    MUSTAFA ÖZKAN GRUP AMİR YRD. ODA FAX TEL : 0312 420 65 15- 420 65 16

    YanıtlaSil
  4. SLM, BENİM ABİM KARŞILIKSIZ ÇEKTEN HAPİS KARARIYLA ARANAN BİRİ. ACABA BU ÇIKACAK OLAN YASA ABİME NE GİBİ KOLAYLIK GETİRİYOR. CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar yakında hakkari esnafının hepsi çekmağduru olacak adamlar işyerlerini açamadıkları için çekleri ödeyemiyorlarmı ;)

    YanıtlaSil
  6. 5 DE YAZAN ARKADAŞIM. ANLAŞILAN SEN KONUYA ÇOK UZAKSIN. ABİN GİDECEK ALACAKLISIYLA ANLAŞACAK BEN BORCUMU ŞU PARAYA ŞU VADEDE ÖDEYECEM DİYECEK ALACAKLIDA BUNU KABUL EDECEK BİR SÖZLEŞME YAPILCAK ONUDA GÖTÜRÜP CUMHURİYET SAVCILIĞINA VERECEK. ABİNİN ARANMASI KALKACAK. HEEE ALACAKLISIYLA ANLAŞAMADIMI.? O ZAMANDA SAVCILIĞA DİYECEKMİ BEN BU BORCUMU FAİZLERİYLE BEREABER HEPSİNİ 2 SENE İÇİNDE ÖDEYECEM.TOPLAM RAKKAMIN (FAİZLERİ VE MASRAFLARIYLA BİRLİKTE) %30 NUDA 1 SEN İÇİNDE VERECEM DİYECEK. BU DİLEKÇESİNİ 1 NİSAN 2010 YILINA KADAR YAPACAK. O ZAMANDA ARANMASI KALKACAK. AMA ABİN 1 SAVCILIĞA VERDİĞİ BU DİLEKÇEYİ YERİNE GETİREMESSE NORMAL CEZASININ % 30 U FAZLA YATACAK ÇÜNKÜ TAHÜTÜDE İHLAL ETMİŞ OLACAK.
    ABİNİN ALACAKLISI ÇEKİ GÜNÜNDEN ÖNCE YAZDIRDIYSA O ZAMAN CEZASI DÜŞECEK. VEYA ABİN VEKALETEN İMZA ATTIYSA, ŞİRKET MÜDÜRÜYSE O ZAMANDA CEZASI KALKACAK. ŞİMDİLİK BU YASA ONAYLANIP GEÇMEDİ AMA BUGÜN ONAYLANIRSA BU ŞEKİLDE ÇIKACAK. OK.?

    YanıtlaSil
  7. İyi işte terörden içeri alamadıklarını çekten alırlar.

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar cezaevinde birisi tahliye oldu ve sözleşme imzaladı bi şekilde alcaklı veya devlettle ama bu mahkum olduğu çekler vadesinden önce yazılan çekler ne yapılması gerekir çok acil.......

    YanıtlaSil
  9. BİLEN BİR ARKADAŞ VARSA BU SORUMA BİR CEVAP VEREBİLİRMİ ACABA.?

    Devlet avukat tutma imkan olmayanlara bir avukat tahsis ediyordu. Acaba bizim içinde bu durum söz konusu olabilirmi. Diyelimki yasa çıktı , diyelimki bizim istediğimiz gibi çıktı. EE bizde para yokki. Avukata nasıl para verecez savcılığa dilekçe yazalım bu işten kurtulalım diye. avukat fiyatları malum.? NEDİR ACABA.?? DEVLET AVUKAT VERİRMİ BİZE.??

    YanıtlaSil
  10. gazete ilanı çıkacakmı. para toplandımı bilgi verebilirmisiniz. levent

    YanıtlaSil
  11. peki 7 benim de aklıma takılan bir şey var. taahhüd yüzünden 30% fazla yatacak dedin. bu konuda bilgim pek yok ama ben taahhüdün cezasını 3 ay diye duydum. yani 30% para miktarına göre alt da olabilir üst de. ( iddaa gibi olduk ya Allah bizi bu hale düşürenlerin yüzünü güldürmesin işe bak alt mı üst mü ) peki şöyle bir sorum var. çek diyelim 16.000 ytl biz gidip alacaklıya veya devlete tahhüd verdik ama faiz vıvır zıvr vs. 25.000 ödemeyi taahhüd ettik. ve ödeyemedik. yatarı baştaki 16.000 üstünden mi olacak yani 160 gün ( +3 ay veya +30% ) yoksa taahhüd miktarı üstünden mi olacak ? yani 25.000 + 3 ay veya 30% mi???

    YanıtlaSil
  12. 12deki arkadaşım özür dilerim yanlış yazdım aynen dediğin gibi olacak. 25.000 tl+3 ay.

    YanıtlaSil
  13. Burada sorulan hukuki sorulara verilen cevapların sadece yoruma dayalı olduğunu belirtmek isterim.
    Önemli olan kanun çıktıktan sonra yargıçların nasıl yorumlayacağıdır.
    Kimsenin boş yere sevinmesini yada karamsarlığa düşmesini istemem.Biliyorsunuzki yargıçlar doğru kararları herzaman verniş olsalardı 31.12.2008 den sonra hiç kimsenin hapis yatmaması gerekirdi.

    YanıtlaSil
  14. Sayın Site Yetkilileri
    TBMM genel görüşme tutanaklarından takip ettiğime göre,tasarının 3. maddesinin 7. fıkrası(tarihinden önce ibraz edilen çeklerle ilgili) oylamaya sunulmamış.Bu durumla ilgili bir fikriniz var mı acaba?yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar
    Taahhütname ihlalden hapis yatabilmeniz için..
    1- Taahhütname icra müdürlüğüne verilmelidir..
    2- Taahhütnamede taksitler halinde bedeller belirtiler rakam olarak miktarlar yazılmalıdır.
    3, Taahhütnamenin hiç bir baskıya maruz kalmadan kendi iradenizle verilmesi gerekmektedir.
    Bu nedenle meskenlerde haciz korkusuyla verilmiş taahhütnameler geçersiz sayılıp, taahhütnamenin icra müdürü huzurunda verilemesi koşuldur..
    Eğer baskı altında taahhütname vermişseniz, yani evinize gelerek eşyaları kaldırırım haaa gibi..
    Bu taahhütname geçersizdir. bu konuda bir çok ceza genel kurul kararları ve yargıtay içtihatları vardır..
    Cezaevinde tutuklu olan veya kaçak durumda yaşayan bu baskılar doğrultusunda taahhütnameyi vereceği tartışılmaz bir gerçektir ve kanunen geçersizdir..
    Ayrıca Savcılığa verilecek taahhütname genel ve standart taahhütname olup, icra müdürlüğüne verilen taahhütnamelerle hiç bir alakası yoktur..
    Savcılığa verilen taahhütnamelerin yerine getirlmemsi cezai sorumluluğu, edinimleri yerine getirmemek ve 3. kişilerin mali zayisine yol açmaktan dolayı verilecek bir ceza olup , cezası 1 ay hapis cezasıdır ve bu sanık lehine alt sınırdan para cezasına çevrilir..
    Bilgilerinize..

    YanıtlaSil
  16. çek yasayı oylanmıyor. Direkt bütceyte başladılar. Buda demektirki çek yasası en erken aralık 28 olabilir.

    YanıtlaSil
  17. Ya ben buraya 3 dür. milletvekillerinin ve bakanların numaralarını yazıyorum. bunlara bugün mesaj çekelim arkadaşlar diye. neden yayınlanmıyor anlamıyorum.

    http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=22479

    bakın bu adreste tüm milletvekilleri ve bakanların telefonları var. hemen şimdi mesaj atalım. Bu saçmalığa bir son verin diyelim. Veya bu ;%30 unu 1 sene içinde ödeme durumunu kaldırmaları için baskı yaalım arkadaşlar. Hadi 1 kontürünüz yokmu özgürlüğünüz için. Yukarıda verdiğim adrese girin. istediğiniz bakan veya milletvekiline mesaj atın telefon açın yalvarın yakarın. Yarın çok geç olabilir!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  18. Cüneyt bey siz istanbuldamısınız.? Sanırım avukatsınız. Sizinle özelde nasıl görüşebilirim. benim çok acil bir avukata ihtiyacım varda.

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar merhaba
    allah hakkımızda hayırlı olanı versin

    şu an infazda 250.000 TL Adli Para Cezam Var
    Bunun Hapis Karşılığı Kaç Gündür Nasıl Hesaplarım

    ayrıca Devam Eden Davalarım Var
    muhtelemen Temyize Göndercem

    Şu an firarım.diyelim ki yakalndım...
    250.000 kaç gün yatarım ve temyizdeki dosyalrım bu günlere eklnirmi bir limit varmı...
    cevaplar için tşk.ederim

    YanıtlaSil
  20. Bütçe den sonraya mı kaldı yoksa yarın mı oylanacak zannediyorum ki adalet komisyonu mecliste olmadığından dolayı oylama yapmadılar...

    YanıtlaSil
  21. direk bütçe görüşmelerine geçildi normal mi arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  22. YANLIŞ ANLAMADIYSAM 7 NUMARADA YAZAN ARKADAŞ ŞİRKETİN ADINA ATILAN İMZA SAHİBİNİN CEZASI DÜŞÜYORMU LÜTVEN CEVAP

    YanıtlaSil
  23. Genel Kurul Özel Gündemdle toplandı..
    Bu gün herhangi bir yasa görüşmesi yapılmayacak..
    Yarına...

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar trt3'te maliye bakanı konuşuyor gelişmekte olan ülkelerde işsizlik görülmektedir ve ekonomide daralma görülmektedir diyor kendi akıllarınca biz gelişmekte olan bir ülkeymişiz gibi yansıtıyor kamuoyuna açlıktan ağzımız kokuyor haberi yok.onlar 9 milyar maaş alıyor ev bedava gezme bedava ısınma bedava yeme bedava hava bedava su bedava ülkemiz gelişmiyor ama bunların ailelerin geliştiği kesin

    YanıtlaSil
  25. bütçe görüşmeleri yapılıyor tasarı bugün oylanırmı bilgisi olan yokmu lütfen birşey söyleyin CÜNEYT BEY

    YanıtlaSil
  26. 20 de yazan arkadaş günlüğü 100.00 tl'den yatılıyor sizinki 250.000 tl bölü 100.00 tl dersek 2.500 gün yapar ancak miktar isterse 1 trilyon olsun 3 yıldan fazla yatmazsanız yani siz normal şartlarda 2,500 gün yatmanız gerekirken 365x3 yıl 1.095 yatarsınız söylemesi çok kolay ama ben 2 gün yattım bana 2 sene gibi geldi allah kimseyi düşürmesin

    YanıtlaSil
  27. 23 deki arkadaş ben avukat değilim ama bu siteyi sürekli takip ediyorum. birkaç gün önce yazılmıştı bu durum. Üstadların dedikleri bu. Şirket adına imza atanların cezası düşüyor diye.

    YanıtlaSil
  28. Serkan bey 180 deki arkadaşın durumuna cevabım şudur; eski kanuna göre cezayı hesap sahibi değil imza sahibi alıyor. Arkadaşımız sorumluluğu alarak imzayı kendisinin attığını itiraf etmekle sonuç olarak ceza almış. Yani vekil olarak imzalamaktan ceza almış. Burada lehine yeni kanunla cezası düşüyor.
    Diğer şirket sahibine gelince Yeni kanuna göre şirket sahibi ceza alıyor ancak; eski yasaya göre de çeke imza atmadığı için ceza verilmiyor. İşte burada şu kanun işliyor;
    TCK
    İKİNCİ BÖLÜM

    Kanunun Uygulama Alanı

    Zaman bakımından uygulama

    MADDE 7. - (1) İşlendiği zaman yürürlükte bulunan kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. İşlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı da kimse cezalandırılamaz ve hakkında güvenlik tedbiri uygulanamaz. Böyle bir ceza veya güvenlik tedbiri hükmolunmuşsa infazı ve kanunî neticeleri kendiliğinden kalkar.

    (2) Suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur.
    Yani eski kanun şirket sahibinin lehine olduğu için bağı ağrımıyor. Hatta tekrar dava konusu bilr olmaz. Ortadaki suça konu olan çek alacaklının elinde kalır kağıt parçası olarak
    1 de yazan arkadaşıma da cevabım;
    Ben hukukçu değilim ama hekim kim? başına gelen misali öğrendiklerime göre temyiz etmeniz taahhüt etmenize engel değil. Temyiz ederek daha da zaman kazanmış olursunuz
    Benim önerim temyiz başvurusu yapın. Yeni karar verilmiş dosya için 1 nisana kadar zaten taahhüt verme süreniz var. Bilen bir hukukçuya danışarak sonra gerekeni yaparsınız

    YanıtlaSil
  29. ABİLEİŞEY YOK MU . NOLR CEVAP VERİN.R BANA BİR CEVAP VERİN NOLUR, KARŞILIKSIZ ÇEKTEN HAPİS CEZASI ALAN BİRİ BU ÇIKAN YENİ YASAYLA NE OLUYOR . İÇERİ ALINACAK MI YOKSA ARTIK BUNDAN SONRA HAPİS DİYE BİŞEY YOK MU.

    YanıtlaSil
  30. Ayrıca Serkan bey 48 alacağım olan şahısta yeni yasayı bekliyor olmalı. Borcunun onda dokuzunu taksite bağlayan alacaklısını kim aramaz.

    YanıtlaSil
  31. yarın oylanırmı acaba delirtecekler insanı

    YanıtlaSil
  32. çek yasası görusulmedı dırek butce ıle basladılar yarınmı gorusulucek yoksa yıne baska baharamı kaldı işimiz bılen varmı ?

    YanıtlaSil
  33. NE OLDU YASA OYNALIP ONAYLANMADI MI?
    BİR AÇIKLAMA YAPILMADI MI?

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  34. Arkadaşlar şu anda molla rejimi olan(Katı kuralları olan) irandayım burada bile çeke hapis yok. Çekle senedin farkı yok ama yine çek itibar görüyor. Alan insanlar kredibilitesine bakarak alıyor. Ceza yok diye almamazlık yapmıyor ve bu konuda İrandan ileri olan Türkiye'yi kınıyorlar

    YanıtlaSil
  35. Arkadaşlar bu işin başka bir yolu kalmadımı?
    Bu saatten sonra ne yapmalıyız? Bir bilen lütfenyol göstersin. Avukat tutmam imkansız aç dolaşıyorum. Lütfen ne yapacağız bilgi verin.

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar
    Yorumları okudukça şaşıyorum, anlıyorum hiç kimsenin 1 dakka bekleyecek sabrı kalmadı ama
    şu yasa çıksın birde sonra ne yapılacak ne yöntem izleyeceğiz bakacağız
    Yasa çıkmadan ne yapacağız ne edeceğiz kime kim ne cevap yazacak şaşırıyor..

    YanıtlaSil
  37. EĞER OYANLANMADIYSA BİR DOLAPLAR DÖNÜYOR DEMEKTİR. AKP İÇİNDE DE YASANIN SON HALİNE KARŞIT BİR GRUB OLUŞTU ÖZELLİKLE ERTERLEMEDE 1. YIL %30 ÖDEME ŞARTI ÖNERGESİ ONLAR İÇİNDE DE LASTİĞİ PATLATTI. İYİ TAMAM DA SON DURUMU ÖĞRENEMİYORMUYUZ?

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  38. daha neyi beklitoruz neden bu kadar sessiz izliyoruz yeter artık site yöneticileri bıktık bekle bekle neden gidip meclis bahçesinde oturmuyoruz onları rahatsız etmiyoruz burdan atıp tutuyoruzda kim duyyo bizi onlara kendimizi neden ispatlamıyoruz dikkat çekmemiz lazım anlayan birileri yokmu bunu uyanın millet kadinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar bizimle efendilik falan kalmadı acil ses getirmek lazım acil yayınlayın

    YanıtlaSil
  39. çelik :....29 yani şunumu anlamamız lazım şirket çeklerine şirket müdürü aynı zamanda şirket ortağı olan kişinin vekaleten imzaladığı ve kanun çıktıktan sonra suç olmaktanmı çıkıyor böylemi olacak davaları düşecekmi AYDAN

    YanıtlaSil
  40. bu sitede yorumlar neden bu kadar geç yayınlanıyor bizi açıklarmı

    YanıtlaSil
  41. Eee cüneytciğim 3 yıldır ankaradayım ama birkez kızılaya inemedim. Gezmeyi geçtim oradan iş için teklif isteyenler oldunda bile işlerim çok yoğun şu anda sizin işinizi yapabilme olasılığım yok diye yalan bile söyledim.
    Hal böyle oluncada insan bir an önce çıksında hiç değilse 1 yıl nefes alayım diyor. İnan artık boğulmak üzereyiz.

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar taahüdü ihlal davalarını da ilgilendiriyor mu acaba bu çıkacak yasa onlara da bir ödeme kolaqylığı getiriyor mu cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  43. İran dan yazan arkadaş.Oradada çek vadeli mi kullanılıyor acaba.

    YanıtlaSil
  44. prosesörlerin bile sahtekar vekillerin karşısında bukelamun gibi şekilden şekile girip çıkaracakları kanunu hangi mantığa sığdıracaklarını şaşırdılar.hele iyimnayanın kast unsuruyla ilgili söylediklerine gülesim geldi.yazık bir akademisyenin kendini bu hale düşürmesine kınıyorum.

    YanıtlaSil
  45. ocean blue yorumun için tşk.

    2500 gün tek çekten kesilmiş adli para cezası değil
    6 çekin toplamı
    yinede 3 yılmı yoksa azami 5 yılmı oluyor ona takıldım

    birde bağlayacAK olursak yatmaya başladıktan sonra temyizdeki dosyalarım yatarken kesinleşince infazı nasıl olcak
    bide onun içinmi yatcam ayrıca
    bunların hepsi birbirine bağlımı ...
    bağlı değilse nasıl birleştiririm..
    yorumların için tşk.

    YanıtlaSil
  46. Sayın aydan benim bildiğim eski yasada imza aranıyordu. İmzayı kim atmışsa o ceza alıyordu. Yeni yasada imza aranmıyor. şirket sorumlusu ceza alıyor ancak;
    Geçen gün Rahmi hocanında belirttiği gibi medde 5/2 karışık;
    MADDE 5 FIKRA(2) Birinci fıkra hükmüne göre çek karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmakla yükümlü olan kişi, çek hesabı sahibidir. Çek hesabı sahibinin tüzel kişi olması hâlinde, bu tüzel kişinin malî işlerini yürütmekle görevlendirilen yönetim organının üyesi, böyle bir belirleme yapılmamışsa yönetim organını oluşturan gerçek kişi veya kişiler, çek karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmakla yükümlüdür.
    Yani tüzel kişinin mali işlerini yürütmekle görevlendirilen yönetim organının üyesi, böyle bir belirleme yapılmamışsa yönetim organını oluşturan gerçek kişi veya kişiler diyor. Burada yönetim organı demekle yönetim kurulu demek istiyor. LTD şirketlerde yönetim kurulu yok. Olmadığı içinde sorumlu şirket müdürü olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  47. Bu haberi okuyun.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13196276.asp

    YanıtlaSil
  48. 39 niye gidip meclis bahçesinde oturmuyoruz ben sölim, buradakilerin 99,99 % kaçak. sanırım bu herhalde yeterldir. meclis bahçesine gidene kadar herkes semt karakolun gitsin daha iyi.

    Sn. çelik biziim yıldızımız başından beri pek barışmadı ama şöyle anlatırsam herhalde daha net olacak. Benim dielim sana 48 milyar borcum var. sen bana dedin ki tamam kardeşim 5 ver gerisi taksit yap.bu lafım sadece sana da deil yanlış anlama buradaki herkese. ok senin yaklaşımın güzel. ama gözden kaçan şey şu.ben sana 48 borcu yaparken ticaret yapıodum o zaman 48 çekirdek parasıydı. ama şimdi battım. şimdi 48 ufak yollu bir servet. anlatabilio muyum sorunu? senin gibi 3 kişi olsa benim borcum 140 olur. eski şartlarımda 140 bi senede ödenecek para. hele hele 10da 1 peşin gerisi taksit. üstüne sana bir de maviyeşilde rakı balık ısmarlardım. 140 milyar eder 60bin euro. ben gidip 120 bin euroya araba alıodum. yani bu ampulkafalıların da alacaklıların da anlamadığı nokta bu. benim artık böyle bir para ödeme şansım yok. sabıkalıyım diye işe girip çalışmam bile zor. nitelikli dolandırıcılık bizim suçumuzun adı bunlara göre. demem o ki şimdi 48i sen benden 96 taksitte ancak alabilirsin o da faizsiz alırsan. bir de senin gibi 3 kişi var. 96x3= 288 ay. nasıl olacak. yani buradaki çoğu kişinin isyanı da aynı. şimdi sen diosun ki 48 için kim aramaz. ben olsam aramam, arayamam yani. nasıl aricam ne dicem ki ? anlatabilio muyum. sorun şu biziim kurtulmamız için gereken hapisin komple kaldırılması. başka türlü zor çok zor. alacaklılar sanıyor ki biz hala eskisi gibi para basıyoruz ama bunlara vermiyoruz. yok öyle bir şey. o yzüden sana ısrarla soruorum o adam ne oldu diye. adam hapiste sen şikayetini geri almadan da oradan 480 günden önce çıkma şansı yok. tıpkı benim veya ahmetin veya mehmetin veya senin de olmadığı gibi. sorun işte burada. alacaklılar insafa gelmeden ya da devlet bize acımadan bu iş kötü biter.

    YanıtlaSil
  49. Cüneyt Bey;
    Burada herkes size soru soruyor ve sizde biraz yoruluyorsunuz ama lütfen bir soruma cevap verebilir misiniz ?

    Ben Şirkete ortak değilim. Vekaleten imza attım. Bundan dolayı davalarım var. Bazıları temyizde..

    1- Temyizdeki veya kesinleşmiş cezalarımda nasıl yol takip etmeliyim.(Mahkemeye itirazda bulunsam beni içeri atarlar mı ?)
    2- Yeni kanunla birlikte; Çeklerde Şirket müdürünün de imzası olmadığına göre Ona da ceza çıkar mı ?

    Şimdiden Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  50. akp zaman kaznmaya çalışıyor ne yapsak etsekte yasayla biraz daha sıkıştırsak şu çek mağdurlaını diye, umarım yanılıyorumdur ama ben hala lehimize bir karar alacaklarını düşünemiyorum, bankalar ın lehine olan kararları alıyorlar sürekli buda haber işte

    BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, ekim itibariyle 17.4 milyar lira kâr eden bankacılık sektörünün yılı 20 milyar lira ile kapatacağını açıkladı. Buna göre, küresel krizin damgasını vurduğu 2009 yılı, Türk bankacılık sektörü için kâr yılı olacak. Bu kârın bundan sonraki birkaç yılın en yüksek düzeyi olacağına dikkat çeken Bilgin, “Bu yüzden kâr dağıtımında hassasız” dedi.

    YanıtlaSil
  51. Sevgili alacaklılarımız bu haberi okursanız belki imana gelirsiniz. DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAHTIR .

    Denizli Organize Sanayi'nin ilk fabrikası olan ve bir zamanlar 450 kişiye istihdam sağlayan Denteks, 10 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. Geçen sene üretim faaliyetlerini durduran Denteksin patronu Ali İhsan Kasapoğlu, Türkiyenin en zenginler listesinde yer almıştı.

    Haberin devamı
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13196611.asp?gid=229

    YanıtlaSil
  52. Sevgili serkan bey kardeşim! Bizim yıldızımız barışık ,barışık.
    Söylediklerine katılıyorum ancak;
    Ben 40 yaşındayım. Zamanında bahsettiğin 120 bin euro ları banka hesaplarımızda tutuyorduk. Şimdi 120 tl yol param yok gelmek için. Bir şeyin kıymeti elbette yokluğundabelli oluyor ona şüphe yok.
    Sizin bana borçlu olanlara insafsız davrandığımı söylediğinizi anlıyorum. Ama değil.
    Birincisi ceza davası açıkldığını iki yıl sonra avukatımdan öğrendim. Oda borçlunun annesi yakalanmış ve avukatı aramış benim avukatımı. O teklif etmiş 5 bini. Avukatım bana sorduğunda tamam dedik ama geri dönen olmadı. Olmayan parayı niye teklif etsin ki. Şu durumda da onlardan tekrar dönen olmadığı halde ben gidip şikayetten vazgeçmeyi neden düşüneyim.
    Ayrıca dava etmediğim elimde onlarca çek var. Bende başından beri çeke hapise karşı olanlardanım. Çeke hapisi kaldırsınlar ben borcum olanlara imkanım oldukça ödeyeceğim. Alacaklarımıda öderlerse sağolsunlar. Ödemeslerse niyetlerine göre Allah!a havale ediyorum. Varda ödemeyeni şikayet, yokta ödeyemeyeni de hakkımı helal ediyorum. Varmı daha?

    YanıtlaSil
  53. EVET HEPİMİZ MERAK EDİYORUZ SORU SORUYORUZ VE CEVAP BEKLİYORUZ ANCAK ...
    BİR YASA HAZIRLANDI OYLANDI KABUL EDİLDİ EVET AMA UYGULAMADA NASIL BİR ŞEY ORTAYA ÇIKACAK İNANIN BANA AKP LİLER DAHİ BİLMİYORLAR...

    YORUMA ÇOK AÇIK NET DEĞİL.

    ÇOĞU MADDE GERİYE DÖNÜK UYGULAMA GEREKTİRİYOR.

    TASARININ TAM METNİNE AŞAGIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ


    http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem23/yil01/ss445.pdf

    YanıtlaSil
  54. emx öncelikle selamlar.evet denizlide buna benzer bircok işletme batmış durumda.daha gecen aylarda intar eden iş adamını unutmamak gerekiyor.bu arada yazılım programlarından arkadaşlara bir daha hatırlatma yaptınmı belki yeni katılan arkadaşlar vardır ilgisini çekebilir.mustafa sarı

    YanıtlaSil
  55. SAYIN ARKADAŞLAR GAZETE İLANI İLE ALAKALI SON DURUMU YARIN AÇIKLAYACAĞIZ.TOPLANAN PARA; KOSİAD HARİÇ 1800 DÜR.ARTIŞ YOKTUR.YARIN NE YAPACAĞIMIZ KONUSUNDA HABERDAR EDECEĞİZ

    DÜN HERKESE MAİL GÖNDERDİM.HERKES LÜTFEN MAİLE DİKKAT ETSİN

    YanıtlaSil
  56. Şükru bey
    Yasa resmi gazetede yayınlandığı gün, Yargıtay temyizde olan tüç çek davalarını yerel mahkemelere iade edecektir..
    Çeklerle ilgili yerel mahkemelerin nasıl karar vereceğine dair, Ceza genel kurulunun bağlayıcı bir içtihat vereceğini düşünüyorum..
    Haa olmadı böyle bir içtihat
    Davanızın olduğu mahkemeye, dilekçe ile başvurup infazınızın durdulurak uyarlama yargılaması talebinde bulunacaksınız..
    Bu işlemler için beklememiz gerekiyor..
    Çıkmayan bir yasa içinde şu şudur bu budur şeklinde yorum yapmak manevi olarak ta beni yoruyor..
    Yanlış yörumlama riski var..

    YanıtlaSil
  57. valla hüseyin kardeşim şimdi sen beni anlıyorsun ben seni anlıyorum da, senin her ne kadar farkında olmasan da çok çok büyük bir avantajın var yurt dışındasın. tamam gurbet diyeceksin, döncem diyeceksin ama sana bi şi sölim mi, sokağa çıkarken cebinde sahte kimlikle çıkmak, ya da kendi kimliğinle çıkmak bunlar büyük stresler. yaşamanan anlamak zor. ben bugün en son çare iltica düşünüorum. yurt dışında da motor zodiak falan kaçıp iltica hem de. yani o yüzden demem şu ki yok 30% ödenecek yok 2 sene yok 1 sene yok kıl yok tüy bunlar hikaye. haaa işine yarayacak arkadşlar yok mu vardır elbet. ama genel içinde azdır. ya da bak mesela ikimiz de cvp verdik bir arkadaşa di mi ? ne yapmış kendi şirketi patlamış, borçlarını ödemek için başka birinin üstüne bir şirket daha açmış onun da çekleri patlamış. nolcak şimdi? ilk şrketten kendi yandı. yeni şirketten de yeni adamı yaktı. hani demişsin ya vekaletle kendi attığını itiraf edio falan. Bence hiç farketmeyecek. Kanun diyor ki kardeşim şirket sahibini öttürücez. bu kadar net bu kadar açık. yani kanun şirket sahibi dio ama öbürü de ben yaptım dio o yüzden ikisi de yırtar gibi bi şi olmaz. bu arkadaşa kuvvetle muhtemel kendini de dier adamı da yaktı. inşşallah öl olmaz ama görüntü o. e şimdi o birini bulmuş. burada kaç kişi başka birinin üstüne şrket açıp tekrar ticaretyapıp da pra kazanabilir. onu geç kaç kişi tekrardan bi ofis açacak aparayı bulur. onu da geç hadi hepsini yaptık dielim. ticaret itibar işidir di mi ? kaç kişi tekrar sana bana itibar eder de bizimle çalışır? ben uluslararası nakliyeciydim. her daim piysaya en az 80-100 borcum olursu en az bi o kadar alacağım olurdu öyle döner giderdi. şimdi kim bana 80 100 milyarlık açık hesap kredi işletir? bu rakamlara da çekler dahil deil. e bi o kadar çek borcum olurdu. artık çek de kullanmadığıma göre onu da ekle bana kim 200 milyar kredi açar müşterinden al öde der.??? o yüzden buradaki herkese aslında sözüm boşuna bekliyoruz. Bu bebek ölü doğdu. götüne ne kadar vurursak vuralım ağlamayacak. ha napalım ölelim mi, ölmeyelim tabi ama en azından artık satır aralarında saçma sapan ek maddeler eklensin çıksın derdinden çok ana mevzuya dönelim. 30% kalksa 2 sene gelse kaçımız 2 sne sonra borcunu kapatabilir, faizi vs.ile berabe hem ed?

    YanıtlaSil
  58. Arkadaşlar bu çek tasarısı kanunlaşana kadar ayrıntılarına girmeyelim.bizim yapacağımız akp il ve ilçe teşkilatlarına,milletvekillerine şu kısacık zamanda mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde faks ve telefon trafiğini çoğaltmamızdır.gücümüzü,çoğunluğumuzu bunlara hissettirmemiz lazım.

    YanıtlaSil
  59. emx arkadaşım

    site yönetimine bildirdim ama size ulaşamadım hala...selamlar

    Cinocan

    YanıtlaSil
  60. cumadan beri bilemediğimiz bir konuda yapılan yorumlar inanın beklemenin sıkıntısını kat be kat arttırdı..beklerken lütfen telefonlarla sıkıştırmalarımıza daha hız verelim..benim eşimde 3 aydır içerde, belirsiz beklemenin ne kadar yıpratıcı olduğunu( helede dakka başı haber varmı diye soran bi evlatla )anlatamam..bir de onları düşünün meclis tv yi izliyorlar ,umutlanıyorlar ve tısss.. hepimizin geleceği için baskımızı arttıralım ..bazı akepeli vekiller kendilerini arayıp küfür edenlerden bahsetti sanırım karşı taraf bu kozu sıkı kullanıyor..bir çoğuda kadınmış..bizlerin olmadığını belirtin lütfen..engin

    YanıtlaSil
  61. Sayın admin neden yazılar yayınlanmıyor acaba?

    YanıtlaSil
  62. YÖNETİM KURULU ÜYESİ İMZA YETKİLİ ŞAHSIN DURUMU NE OLACAK DOSYALAR TEMYİZDE YARGITAYDA.CEZA ALACAKMI ALMAYACAKMI LÜTVEN CEVAP

    YanıtlaSil
  63. cinocan msn adresini yaz seni ekleyeyim.

    YanıtlaSil
  64. Arkadaşlar arıyacağımız numaraları verinde arıyalım.Benim anladığım yarın oylanıcak.Yarına kadar ne yaptık okadar.Hasan Tahsin

    YanıtlaSil
  65. cüneyit bey çek yasası ile alakalı görüşmeler yapılmıyor başbakan da olmak üzere bütçe görüşüyorlar çek yasası ne zaman görülür sizce acil cevap lütfen

    YanıtlaSil
  66. Arkadaşlar.. bir sorum olacak lütfen biri beni aydınlatsın.. 70 yaprak çekim yazıldı, hepsi ceza davalı ve temyize gönderilmiş durumda. maksimum hapis süresi tek çek olarak 5 yıl ifade ediliyor. günlük hapis bedeli 100 liradan hesapladığımda yaklaşık 50 yıl oluyor.. bu davalar nasıl birleştirilir?? Yeni yasa temyiz sürecinde olan dosyalara bi katkı sağlıyormu?
    Oflu....

    YanıtlaSil
  67. Arkadaşlar meclisin programındaki bugün gündemi bütçe. Bu günkü program bitmeden araya başka bir konu girmez. Ancak bu günkü program yani grupların 1 er saat konuşması , hükümetin sunuşu, ve şahısların konuşması biter , yasanın görüşülmesi oylanınca, eğer danışma kurulu karar almış olupta önerge verilirse bugün en son çek yasası oylanır. kurallar böyle.
    Yarında aynı olacak

    YanıtlaSil
  68. arkadaşlar kanunla ilgili boşuna soru soruyorsunuz.. daha yasa yasalaşmadıki son halini görelim cüneyt bey bizi yönlendirir..ama şu an soru sormayı bırakıp vekillere saldıralım.. emre beyin dediği gibi oy kozumuzu kullanalım bizler vekillerin umrunda bile degiliz oyla bunu hatırlatalım tek anladıkları oy...son şanslarımız.. zeknaz

    YanıtlaSil
  69. Evet arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan paylaşsın lütfen.Yasa yarınmı görüşülücek,diyelim ki yarın görüşüldü ve kabul edildi,yasalaşması kaç gün sürer?Yani daha da açıkçası nezaman evimize gidip,çoluk çocuğumuzla beraber olabilicez.Biliyorum bu sorulara kızıyorsunuz ama bizim durumumuzdaki ler için bu çok önemli.
    Dün 8 yaşındaki küçük kızımla telefonda görüştüm ve ona çarşamba günü evde olucağıma söz verdim.Küçük bir kasabada yaşıyorum,67 gün cezam var ve polis beni tanıdığından evin önünde bekliyorlar sanki teröristmişim gibi.Düşünün 2002 yılında bu emniyete ben sıfır transit aldım birtane.Neyse arkadaşlar mücadeleyi burdan sürekli takip ediyorum.Şu armalar sona erince mutlaka birşeyler yapmalıyız.Bu mücadelenin zafere ulaşacağına kuşkum yok çünkü haklıyız.Yeterki birlikte hareket edip kamuoyunun dikkati çekilebilsin.

    YanıtlaSil
  70. arkadaşlar lütfen herkes kendisine bir üyelik açsın ziraa böyle ne kaç kişi olduğumuzu biliyoruz nede tanıyoruz ayrıyaten sorulara yanıt verırken su kodlu bu kodlu demekten kurtulacağız sadece 1 dakikanızı alacaktır.

    YanıtlaSil
  71. arkadaşlar
    TBMM Genel Kurul tutanaklarını incelediğimde,tasarının 3. maddesinin 7.fıkrası(tarihinden önce ibraz edilen çeklerle ilgili)
    yer almadığını gördüm.Bu konuda bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  72. trt 3 de alt yazı geçmiş yasa yarın oylanacak diye

    YanıtlaSil
  73. her sitede üye ol öye ol diye zırt pırt yazı çıkar. burada ben 3 gündür üye olmak için nereye gireceğimi bulamadım. Birisi yardım edermi acaba.????

    YanıtlaSil
  74. ğye olman gerekmiyor, hem neden üye olacaksın yazıyorsun ya:)

    YanıtlaSil
  75. 74 Allah iyiliğini versin emi!. Şu stresli zamanda gülmekten karnım acıdı.
    Adam üç gündür nereye gireceğini bulamamış

    YanıtlaSil
  76. Bide sitem ediyo başka sitelerde zırt pırt üye olun yazıyormuş burda bulamamış

    YanıtlaSil
  77. neden üye olunması gerektiği üst tarafta yazılı üye olmaktan korkanlar var.bu ınsanlar ne miting ne eylem yapmalı zannetmiyorumki bir çoğunluğu ne telefon ne faks nede mail işleri ile uğraşıyor.bırakın bu işleri anca derdinizi yanıyor sorunuzu soruyorsunuz forumu bile okumayıp soru sorup kaçanlar var

    YanıtlaSil
  78. eee nasıl üye olacaz gülen arkadaş onu söyle o zaman. ben yorumumda adım yazsın istiyorum.

    YanıtlaSil
  79. Hem ben adam değil bayanım.

    YanıtlaSil
  80. TRT3 te altyazı gectımı yarın oylanacak dıye sızde gordunuzmu arkdaslar ???

    YanıtlaSil
  81. 76 - 77 MADEM GÜLÜYORSUNUZ VE BİLİYORSUNUZ SİZ NİYE HALA ADSIZ OLARAK YAZIYORSUNUZ BİR RUMUZ ALSANIZA KARDEŞİMM.

    YanıtlaSil
  82. ARKDAŞLAR
    TBMM Genel Kurul tutanaklarını incelediğimde,tasarının 3. maddesinin 7.fıkrası(tarihinden önce ibraz edilen çeklerle ilgili)
    yer almadığını gördüm.Bu konuda bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  83. gmail adresinle giriş yapıp yazacaksın, bu kadar basit seçeneklerde google adresi yazıor

    YanıtlaSil
  84. bence burda yasa ıle ılgılı hıcbır yorum yapmayalım karsı tarafında burayı ızledıgını unutmayalım lutfen gercekten magdur olan ınsanlar sısteme uye olurlar

    YanıtlaSil
  85. 74 özür dilerim. Bayan olduğunuz aklıma gelmedi malum kafalar karışık. Kötü amaçla değil gerçekten komiğime gitti gülmemi paylaştım arkadaşlarla. Üst sağ tarafta giriş bölümünü tıklarsanız kayıt olabilirsiniz sanıyorum. Tekrar özür dilerim

    YanıtlaSil
  86. Syn Oceon Blue;İçinde bulunduğunuz durumu anlıyorum,ancak sizde bilmelisiniz ki burada kimsenin durumu sizden farklı değil!Kimin ne yaptığını siz nerden biliyorsunuz ki?İnsanlar tabii soru soracaklar,bilenlerde cevap vericekler ki aradığını bulan bu siteye birdaha gelsin.Böylelikle çoğalıp organize olunur.
    Ancak soru sorana cevap vermez,üstüne birde azarlarsak burada 3-5 kişi herneyse işte birbirimiz avuturuz.
    Benim burda site yönetimine önerim;sondakika diye bi bölüm açılıp orada bilgi verilebilir.Burada konuya hakim kişiler yorumlarıyla sorulara yanıt verebilirler.Böylece aynı soru defalaarca sorulmamış olur.Saygılarımla...Hasan Tahsin.

    YanıtlaSil
  87. BU SİTEDE DAHA EVVEL İSİMSİZ VE ÜYE OLUNMADAN SORULAN SORULARA YANIT VERİLMEYECEĞİNİ SÖLEMİŞTİK.OCEAN A KATILMAMAK ELDE DEĞİL.HERKES BİŞİLER SORUYOR VE GİDİYOR.

    ARKADAŞLAR BURASI DANIŞMANLIK BÜRÜSU DEĞİLDİR.CÜNEYT DE BENDE YORULDUK.YASA BU HALİYLE ÇIKSA BİLE UYGULANIŞ ŞEKLİNİ GÖRMEDEN NEREYE YARAR SAĞLAR NEREYE YARAR SAĞLAMAZ BİLEMEYİZ.

    HERKESİN YAPACAĞI TEK BİŞİ VAR.BASKILARA DEVAM ETMEK.VEKİLLERİ ARAMAK.ANLATMAK.OY İLE TEHDİT ETMEK.ÜSLÜBU SERTLEŞTİRMEK.

    CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ŞEVKİ KULKULOĞLUNU HERKES DİNLEMİŞTİR.ARAYIN AKP VEKİLLERİ VE ŞEVKİ BEYİN SÖLEDİKLERİNİ SÖLEYİN VE HATIRLATIN.

    YanıtlaSil
  88. sayın site yöneticileri sayfanın altındaki sayaç arızalı galiba ne zaman girsem aynı rakamları göstermekte bilgilerinize

    YanıtlaSil
  89. Arkadaşım
    Tarihininden önce ibraz edilen çekle ilgili özel hüküm getirmezler..
    Yasada açıkça üzerinde yazılı ibraz tarihinde karşılığı olmayan çek karşılıksız çektir diyor..

    Bu durumda üzerindeki ibraz tarihinden önce bankaca üzerine karşılıksızdır yazılan çek karşılıksız çek işlemine tabi tutulamaz..
    Bu açık ve net
    Neyi tartışıyoruz..

    YanıtlaSil
  90. bugün oylandımı kabul oldumu acaba

    YanıtlaSil
  91. Sayfanın altındaki sayaç Alexa değer sayfa değer sayacıdır ve her hafta güncellenir.
    Online kişiler veya ziyaretçi sayaçlarıyla bir alakası yoktur..

    YanıtlaSil
  92. emx kardeşim

    adresim cynocan@gmail.com

    Cinocan

    YanıtlaSil
  93. sevgili arkadaşlar site yöneticisi kardeşlerimiz işlerin'den ailelerinden zaman ayırıp bu iş ile ilgileniyorlar bireysel olarakta kendi dertlerine düşebilirler ancak birlikten kuvvet doğar mantığı ile bu yola başkoymuşlardır site yöneticileri tabiri caizse kendilerini parçalamaktadırlar hem sitede hemde telefonlarımıza gelen mesajlar ile yaptıkları ortadır bu şahısların ne mecburiyeti vardır.ÇOK NAZ AŞIK USANDIRIR.bu şahıslar bu işten elini eteğini çekerse bu kadar adamı tekrar toparlayamayız arkadaşlar lütfen herkes elinden geldiğince arasın,fax çeksin mail atsın korkmayın milletvekileri neden bizi rahatsız ediyorsunuz diye sizi polise filan vermez
    yarın öbürsügün aihm'e başvururken kimler bize ön ayak olacak lütfen bu insanları fazla yıpratmayalım arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  94. Hasan Tahsin beye bende katılıyorum.
    Organize olabilmek için öncelikle çoğunluğun sağlanması lazım diye düşünüyorum. Belki herkes böyle düşünmez ama arayan karşılığını bulamazsa bir daha gelmez. Bu sitenin diğer sitelerden farkı sıcak olması, ilgilenmeleri olması. Bu sebeple bu site tartışmasız lider.
    Daha yasalaşmamış yasa ile ilgili soru sorulup yorum yapılmasının doğru olmadığını hepimiz biliyoruz ama insanların canı çıktı çıkacak ve kendimizi avutacak şeylerle uğraşmaya başladık.
    Bence sorusunu soran sorsun cevap vermek isteyen cevaplasın. Soru soranlarda şunu unutmasın bilende cevap veriyor bilmeyen de. Yanlış yönlendirmeler de olabilir bunu unutmayalım

    YanıtlaSil
  95. Üye de olduk bak:)Artık soru sorma özgürlüğüm var sanırım.;)

    YanıtlaSil
  96. hasan tahsin bey ben genelleme yapmadım.özellikle yazdığımı okursanız bazı kişiler dedim.gene idda ediyorum vede biliyorumki bazılarının eli telefonuna 10 cm uzaktayken boşver deyip aramayanlar var.korkusundan.ben kontör alacak param yokken çikolatadan çıkan kontörlerle aradım aranması gereken yerleri ben şahsım adına bu kadar öz verili davranmaya çalışırken bazılarının foruma okumadan hareket etmesi azda olsa beni sinirlendiriyor.

    YanıtlaSil
  97. arkadaşlar bende sitemize yaklaşık 1 aydır takip etmeme rağmen rumuz isim ile yorum göndermenin nasıl yapıldığını bilmiyordum yeni keşif ettim. Giriş bölümünden yapılıyormuş. Site yöneticisi arkadaşlardan rica etsek de benim gibi bu yöntemi bilmeyenlere kısaca tarif etsenizde en azından katılmak isteyenler hesaplarını açabilse böylelikle hem sorulan sorulara cevap verirken yorum numarası belirtmek yerine rumuz belirtilir hemde ne kadar bir gücümüz kaç kişi oluşturabildiğimiz biraz daha net çıkar ortaya

    YanıtlaSil
  98. sayın hasan tahsin bey ben genelleme yapmadım yazdığımı sizden ricam tekrar okuyabilirseniz bazı kişiler dedim.biliyorumki telefon 10 cm uzağındayken korkudan veya erinmesinden dolayı telefon açmayan mesaj atmayan kişiler var veya nede olsa bu sitede bu kadar adam var onlar atıyor ne gerek var diyenler var bunu iddaa ediyorum o kişiler bu yazıyı okudukça utansın bundan 4,5 gün önce Bİ yazı gönderen bir duygu abla vardı hala yazdığı aklıma geldikçe gözüm yaşarıyor (EŞİM 5 AYDIR CEZAEVİNDE ÇOÇUKLARLA ORTADA KALDIK CANIM YANIYOR)DEMİŞTİ ALLAH ETMESİN AMA BİZİM EŞLERİMİZDE BU SİTEYE GİRİP BÖYLE YAZI YAZACAK HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN LÜTFEN gergin olmam bu sebeptendir hasan bey.

    YanıtlaSil
  99. bende bir aydır giriyorum siteye daha yeni üye olabildim,benim gibi daha birçok kişinin üyelik işlemlerini takip edemediğini tahmin ediyorum,üst tarafa üyelik başvurusu veya güncellemesi gibi birşeyler yazılabilir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  100. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanunlar_sd.durumu?kanun_no=5834 burada yazıyo

    YanıtlaSil
  101. sayın akp liler hani sizler müslümansınız ya hani chp yi beyenmezsiniz ya hani mhp yi sevmezsiniz ya o beyenmediyiniz partiler çekten tutuklama kalksın diye kendilerini paralıyorlarya siz ne yapıyorsunuz bu kadar esnafı bu kadar dürüst insanı nasıl cezaevine atarsınız dinimizde bile müsade yok böyle bir cezaya kuran da da yazıyor akitten dogan borçtan dolayı özgürlük ten alı konulamaz.hani sizin adaletiniz hani müslümanlıgınız.öbür dünyada bu kadar insanın hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz çok merak ediyorum sayın akp liler.bizleride tokatçılarla üçkagıtçılarla aynı kefeye koyanlar utansın.haklarımızı helal etmiyoruz

    YanıtlaSil
  102. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanunlar_sd.durumu?kanun_no=5834 burada yazıyo

    YanıtlaSil
  103. Israrla neyi okumamızı istiyorsun 101 - 103

    YanıtlaSil
  104. isocan64, o kanun bizimle ilgili kanun değil..
    yahu arkadaşlar; dostlar; yoldaşlar.. Bu hokkabaz yalancıların, haysiyetsiz para babalarının ne yaptığı veya ne yapacağı hakkında bilgisi olan var mı içimizde? kanunun geneli üzerinde oylama yapıl(a)madı ve henüz c.başkanına gönderilebilecek hale gelmedi, ne zaman oylanacak?

    YanıtlaSil
  105. yasanın ne zaman oylanacağını bilen varmı

    YanıtlaSil
  106. Syn ocean;ben siteyi 20-30 gündür takip ediyorum ve sizinde nasıl bir mücadele verdiğinizi biliyorum.Bunada büyük saygı duyuyorum.
    Dediğiniz gibi herkes imkanları çerçevesinde elinden geleni yapmalı.Ancak mesela bende birtek Bülent Arınç ın ve burdan edindiğim bir iki vekilin telefonu var.Bu konuyla ilgili kimlere mesaj çekmeliyiz?bu numaraları burdan verebiliyorsak verelim yada nasıl ulaşıcağımız hakında bilgilendirelim insanları.Benim faks,mail ve mesaj çekme hatta sürekli bunları yapmaya durumum müsait.Başkada yapıcak işim yok zaten .Yol gösterirseniz elimden geleni yaparım.Ayrıca gerçekten mesaj çekmek isteyipte kontörü olmadığı için çekemiyen ve buraya üye olan arkadaşlara hattımdan kontör aktarabilirim(böyle giderse birkaç güne telde kesilecek nede olsa).Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  107. ben hala buradayım,hergün okuyorum yorumları,hemde defalarca.bi umut varmıdır,bi gelişme var mıdır diye bekliyorum..
    kimsenin bizimle aynı duruma düşmesini istemem,o yüzden elimizden geleni yapmaya devam edelim arkadaşlar,zaten eminim,sevdiklerinden ayrı olan herkes benim gibi yapıyordur..
    ocean,umarım sen ailenden asla ayrılmazsın,allah kimseye yaşatmasın bu acıyı..
    duygu

    YanıtlaSil
  108. hasantahsin bey. ben 3 kere tüm ilgili vekil ve bakanların telesonlarını yazdım buraya ama mesaj iletilmedi. Sanırım alenen numara vermek site kurallarına aykırı. size bir link verecem oraya girin herkezinki orada yazıyor. ben sabah adalet bakanına ve babacana msj çektim. Hala daha çekiyorum. bazı vekiller geri dönüyorlar. İlk önceleri korkmultum ulen bunlar ya beni bulursa diye. İnanın arkadaşlar dinliyorlar ilgileniyorlar. Mesaja cevap yazıyorlar. Korkmayın yaaa arayın. mesaj çekin.
    BAKIN ZAMANIMIZ KALMADI YARINA KADAR BU İŞ OLDU OLDU OLMADI BİZİM EŞLERİMİZDE YAZACAK BURAYA PERİŞANIZ DİYE.!!!!! HADİ KORKMAYIN. MESAJ ATIN.

    http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=22479

    YanıtlaSil
  109. NASIL ÜYE OLUNACAK ONU ANLATIYORUM...

    Yukarıda sağda GİRİŞ var ona basın.
    sağ tarafta mail adresiniz ve şifrenizi isteyecek onları girin.
    sonra size bir profil oluşturmak için nick yazmanız istenecek nicinizide yazın. kaydedin.
    hepsi bu.

    YanıtlaSil
  110. Arkadaşlar bu sessizlikte ne. inler cinler top atıyor

    YanıtlaSil
  111. Oncelıkle uye olmayanlara cevap verılmeycegı vs konusunu ben ılk defa okuyorum bılseydım hıc sormazdım ama cumadan berı aranızdayım ve malesef bnm babmda cek magduru oldgu ıcın ve 3 gun once kapımızdan apar topar göturduklerı ıcın ortada kaldık ne yapacagmızı bılmıyoruz. HIC BIRINIZIN BU DURUMLARA DÜİMEDEN ÇEK YASASININ CIKMASINI UMUYORUM ALLAH AILENIZDEN ÇOCUKLARINIZDAN AYIRMASIN !

    Çok soru sormamamızın sebebı çaresizliğimizdir , ilgili kişileri yıpradık yorduysak ozur dılerız soru da sormayız ,ama ne olursa olsun herzaman yanınızdayz
    sadece bızlere kımlerı hangı numaralardan aramamız gerektgını neler yapmamaz gerektgını soyleyınkoı boş oturmalayalım... Ben kız halımle bseyler yapmaya calısıyorum bbm ıcın ama nafıle !!!

    YanıtlaSil
  112. trt 3 e salı günü oylanacak diye gören varmı

    YanıtlaSil
  113. Koniks te hazırladgınız vekıllerın tel numaraları olan sayfaya ulastım sağolun , vekıllere mesaj cekerken ne yazıyorsunuz ... kusura bakmayın daha once cekmedgım ıcın konulardanda pek anlamdgım ıcın yanlıs yapmak ıstemem...

    YanıtlaSil
  114. Arkadaşlar tüm yorumları okudum. Buradaki en önemli şey herkesin dediği gibi dolandırıcı ile ödeme zorluğu çekeni ayırt etmek.Her ödeyemeyen dolandırıcı gözü ile değerlendiriyor.Ben yıllarca ticaret yaptım.2004 yılının 11. ayından sonra piyasa yavaşladı.Yatırımda yaptığım için yavaş yavaş çöküş başladı.Makul olan her yolu denedim ama 2008 de yılında her şeyimi kaybettim.İflas…Ama devlete ve ssk ya1 krş borcum yok yanımda çalışan işçilerin de tazminatlarını vererek dükkanı kapattım.Ama kalan borçlarımı (çekleri) ödeyemedim. Şimdi ben art niyetlimiyim? Hapisi hak ettimmi? Devlet büyüklerine soruyorum; Siz ülkeyi yanlış yönetip bir gecede paramızı yarı değerine düşürdüğünüzde, yaptığınız hatalı anlaşmalarla ülkeyi zarara uğrattığınızda neden hakkınızda hapis cezası verilmiyor? Bunlarıda şuç kapsamına koyun gelin beraber hapis yatalım.Olurmu? Olmaz dimi!!!Arkadaşlar Allah Hepimizin yardımcısı olsun.Saygılar

    YanıtlaSil
  115. 112 de yazan bacım öğrenmek istediğin ne varsa yazabilirsin. Bildiğimiz kadarıyla cevap veririz. Bilmediğimizide mulaka bir bilen çıkar soruların cevapsız kalmaz.
    Ayrıca siteye kayıt olabiliyorsan tavsiye ederim.
    Allah senide bütün çocuklarımızıda ne anasından ne babasından ayırsın

    YanıtlaSil
  116. herkes tayyip efendiyi dinliyor benim arkadaşımın 2002 çeklere af çıkartmıştı tamam kriz vardı ama o zamanki koalisyon çekten hapsi kaldırmiştı bunu unutmayalım!
    ben o zaman çeke affın önemini anlamamıştım işlerim tıkırındaydı yani şimdi anlıyorum o insanların yaşadıgını şimdi ayni çek hapsi benim başımda var hükümet ERTELEME HAVUCUNU bize yedirmeye çalışıyor ben bitmişim kardeşim anlamıyorlar!
    canım sıkılıyor tayyip ekonomi güzel diyor teget geçti diyor biz marstamı yaşıyoruz yoksa tayyipmi?

    YanıtlaSil
  117. CÜNEYT kardeşim sana bir sorum olacak.uygun olduğunda cevaplarsın.2007 ağustos ayında evime icraya gelen avk ve icra memuru beni tehdit ettiler.25000 liralık çek bedeli karşılığında 33000 liralık bir kağıdı ya eşyaların yada imza diyerek bana bir aylık süre vererek imzalattılar.İlk kez başıma gelen bir olay olduğu için ne imzaladığımı sönradan öğrendim.daha sonra kendi avk karşı dava açtı.Birtürlü sonuçlanmıyor o ayrı mesele.Aradan bir yıl geçti yani 2008 temmuz ayında maaşımın dörtte birina hacic koyuldu.Hem benden şu anda bu meblag yaklaşık bibuçuk yıldır kesiliyor.Hemde eşim bu çek ve diğerlerinden şu anda cezaevinde.Bu uygulama nasıl oluyor anlamış değilim.Kafam karma karışık.Bazen ne yapacağımı bilemeden öylece donup kalıyorum.Benim eşim 450.000 lira Rusya dan dolandırıldı.Bunun yaklaşık 250000 lirasını ödedik.Sonuç gerisi için cezaevi.

    YanıtlaSil
  118. TRT 3 te alt yazı geçtiğini gören yok arkadaşlar.Sürekli izleyen arkadaşım var.

    YanıtlaSil
  119. Tesekkurler çelik , ben yasanın oylamasının salıya kalıp kalmadıgının trt3 te gecıp gecmedıgını merak edıyorum ve de salı gunu oylamada okeylenırse bıtek c.baskanının onayı mı kalacak gerıye?

    Onceden de dedıgım gıbı anlamadıgım ıcın bu ıslerden cok soru soruyorum kafanızı sısırıyorum ama caresızlık boyle bısey ... elımız kolumuz baglı , babamz ıcerde..

    YanıtlaSil
  120. arkadaşlar aramalara lütfen devam edelim,susmayın,sustukça sıra size gelecek.

    YanıtlaSil
  121. Yasanın sadece geneli üzerinde oylama kaldı. Eğer hükümet ekstra değişiklik düşünmezse inşallah yarın oylanır. Oylanınca yasalaşmış olur ve C.Başının imzalamasıyla ertesi gün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girer.
    C.Başkanının 15 gün onay süresi var ama 1 veya 2 gün içinde onaylaması muhtemel.

    YanıtlaSil
  122. astracube tesekkurler bılgı ıcın enazından bosuna umıtlenmemıze gerek yok yarın ıcın ...

    carsamba gunu babamın ilk görus gunuymus .. gıdıcem bakalım. umarım ılk ve son gıdısım olur ..
    aynı durumdakı butun arkdaslara sabır dılıyorum

    YanıtlaSil
  123. Çelik, tesekkurler ılgılenıp cvp verıdıgın ıcın...

    Naz

    YanıtlaSil
  124. RTE 'nin konuşmalarına göre ülke insanı için çalışıyormuş ve sorun yokmu.

    Demek ki millet boşuna ağlıyor.başbakan bu yalan söylemez.

    YanıtlaSil
  125. SAYIN SİTE YÖNETİCİSİ ARKADAŞLAR TÜM YAZILAR SİTEDE NEDEN İKİ KEZ ALT ALTA ÇIKIYOR BUNU DÜZELTEMEZMİSİNİZ ..YADA ÖZEL BİR SEBEBİMİ VAR.. MİMAR...

    YanıtlaSil
  126. ARKADAŞLAR ŞUAN ÖNERİ VERİLDİ GÖRÜŞMELER TAMAMLANA DEK OTURUMUN DEVAM ETMESİ İÇİN. GÜRCAN

    YanıtlaSil
  127. Şuan TRT3 te yarın çeki tasarısını görüşmek için öneri tartışılıyor

    YanıtlaSil
  128. ÇEK KANUNU İLE ALAKALI ÖNRİ GELMİŞTİR. TRT3 Ü İZLEYİN

    YanıtlaSil
  129. EDİLDİ OYLANIYOR

    YanıtlaSil
  130. ÇEK KANUNU OYLANIYORRRRRRRRRR

    YanıtlaSil
  131. ÇEK KANUNU ŞUAN DA OYLANIYOR TRT3

    YanıtlaSil
  132. Sevgili Arkadaslar,ben de yurt disinda mahsur,issiz ve bes parasiz kalmis eski batik bir esnafim.Su anda hem yasayi takip ediyorum.Hem de yeni bir is bulmaya calisiyorum.Ama yurt disinda cocuklarimdan ayri gecirdigim her gun ve saatler icin bu vicdansiz milletvekillerine olan bedduam buyumektedir.Allah onlari da cocuklarindan ayri koysun.Oyle ki bir daha hic goremesinler.Allahtan tek dilegim yasadiklarimin daha fazlasini onlar da yasasin.Kardesim ne odemesinden bahsediyorsunuz siz???Biz eve gonderecek ekmek parasini bulmaya calisiyoruz.Ozgur olmayan adam ne borcu odeyebilir.Hapis cezasi kalkmadan kimse saglikli dusunup,borc odeyebilecegi ortama yeniden giremez.Allah belanizi versin...Arkadaslar benim faksim yok.Yurtdisindayim ve ancak a-mail atabilirim.Kime hedef gosterirseniz...Sayin baskan buraya hedefleri yazsaniz da.Hedeflere gonderilen maillerin icerikleini yazsak diyorum...Yazilanlar bosa gitmemis olur...ene esnaf el insaf

    YanıtlaSil
  133. meraba kardeslerim beni eski is yeri adresimde polisler sormus gbt de arandgmı orendim toplam piyasada 80 milyar cekim var ayrı ayrı olmak uzere yaklasık 15 cek yapragına yazılı farklı kisilerde beni kim yada kimlerin dava ettigini kac un hukum giydigimi nasıl ogrenecem kacagım mahkemeler d dahil hic bi bilgim yok lutfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  134. hayırlı olsun arkadaşlar. kabul edildi.

    YanıtlaSil
  135. arkadaşlar oylandı ve kanunlaştı

    YanıtlaSil
  136. ÇEK KANUNU, KANUNLAŞMIŞTIR HAYIRLI OLSUN

    YanıtlaSil
  137. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    şimdii iyimi olduuuuuuuuuuu

    YanıtlaSil
  138. herşey c.başkanlığının onayına kaldı

    YanıtlaSil
  139. Hiçbir değişiklik olmadan onaylandı maalesef. hedef anayasa mahkemesine gitmesini ve hapsin temelden kalkmasını sağlamak

    YanıtlaSil
  140. hayır bence herşey CHP ye kaldı. Anayasa mahkemesine gitmesi gerek bence. Bu şekilde çıkan yasa ne işimize yarayacakki.?

    YanıtlaSil
  141. ALLAHTAN HEP HAYIRLISINI DİLEDİK AMA BU KANUN BİZİM İÇİN PEK HAYIRLI OLMACAK :( ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  142. 15 ay da olsa özgürüz. Arkadaşlar asıl mücadele bundan sonra başlıyor.

    YanıtlaSil
  143. arkadaslar basıma yeni geldi siteyi yeni takip ettim ve hemen üye oldum gbt de aranıyorum nasıl ogrencem hangi mahkeme hangi cek simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  144. Ceza yatanlar için taahhütmü vermeliyiz yoksa bırakacaklar nisana kadarmı verilecek acaba. ?

    YanıtlaSil
  145. ARKADAŞLAR ŞİMDİLİK HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN BU YASAYI BEGENMESEKDE ŞUNU UNUTMAYALIM Kİ EN AZINDAN HAKIMIZI ARAYABİLMEK İÇİN DIŞARI ÇIKABİLECEZ BENİM GİBİ KÜÇÜK ŞEHİRLERDE YAŞAYAN ARKADAŞLARIM DAHA İYİ BİLİRKİ KAÇMAK SAKLANMAK DAHA ZOR HAKLI OLDUGUMUZ DAVALARIMIZI DAHİ TAKİP EDEMİYODUK SERKEZE SELAM VE SAYGILAR SUNARIM. GÜRCAN

    YanıtlaSil
  146. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

    Görüşülmekte olan Çek Kanunu Tasarısının geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine ikinci cümlesinden sonra gelmek üzere “Taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksidi, borcun üçte birinden az olamaz.” cümlesinin; aynı maddenin ikinci fıkrasına da “Birinci fıkranın (b) bendinden yaralanan kişi, taahhütnamede belirttiği süre içinde şikayetçi ile anlaşmaya varması ve bu anlaşmanın bir nüshasının şikayetçi veya yasal temsilcisi tarafından mercilerine verilmiş olması hâlinde, aynı fıkranın (a) bendi hükmünden yaralanır” cümlesinin eklenmesini arz ve teklif ederiz.

    Suat Kılıç (Samsun) ve arkadaşlar

    YanıtlaSil
  147. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  148. Hayırlısı olsun bakalım arkadaşlar.Dediğiniz gibi istenilen olmamış ama bir nefes alınmıştır.
    Burada bu mücadelede emeği geçen başta site yöneticileri olmak üzere tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.Hepinizden Allah razı olsun.Bu sitenin benim için önemi büyük,eğer 20 gün önce bu siteyi tesadüfen keşfetmeseydim şu anda cezaevindeydim.
    Ancak burdan arkadaşlarımızın defalarca söylediği gibi mücadele asıl şimdi başlıyor.Benim buradaki yorumları okuyan tüm arkadaşlardan ricam bu siteyi duyurabildikleri kadar heryere duyursunlar.Tüm bloglarına,sosyal paylaşım sitelerine...İçerden çıkıcaklarla daha büyük bir güç olalım ve bu kanunsuzluğu ortadan kaldırmak için mücadelemizi verelim.Saygılaımla...

    YanıtlaSil
  149. evet bugüne kadarki mücadele işin başlangıcıydı , esas mücadele şimdi başlıyor, akp bankaların güdümünde bankaların istediği yasayı çıkarttı, 1-2 gün içinde içerde olan arkadaşlarımızda umarım serbest kalırlar, artık işimiz chp ile bu yasanın anayasaya aykırı olduğunu kanıtlıyacak birsürü şey var, en basitnden çekevadeyi kabul etmesi, çeki ödeme aracı olmaktan çıkartmıştır,bu bile yeter birçok şeyi anlatmaya,

    bu yasayı çıkartanlarda çıkartıranlarda, göreceklerki, borcunu ödeyebilecek kişi sayısı ve buna bağlı taahüt veren kişi sayısı %5 i geçmeyecektir, 1 nisandan itibaren,ya hapis cezasını kaldıracaklar yada saldıklarının en az 2-3 mislisini içeriye sokmak zorunda kalacaklar bakalım o zaman ne olacak.

    YanıtlaSil
  150. ben şahsım adına hiç bir şey imzalamıyacağım, taahüt imzalamak demek çek borcu + faiz + masraflar toplamını yani çekin 2 katını borç olarak kabul etmek demektir, bu parayı ödeyemesseniz artı birde çek bedeli kadar adli para cezası devreye girecek, borç tam 3 katı olacaktır, bu yasa zaten zor durumda olan insanların zor durumundan faydalanarak ellerinden imza alarak borçlarını çoğaltmkatan başka bir işe yaramaz, taahütnameye imza atacak herkes düşünsün taşınsın hukuki destek alsın, ödeyebilecekse imza atsın, aksi takdirde ödeyemesse, çok daha zor duruma düşer,

    YanıtlaSil
  151. saygıdeğer arkadaşlarr

    a ke pe ikdidardan inmediği sürece,bizlere özgürlük yok demektir.bu yaşadığımız olayların tümü bunun tam bir ıspatıdır.

    tüm bu çek yüzünden özgürlügü kısıtlanmış,,kısıtlanmak üzere olan ve bunların tüm aile ve dostlarından,,tüm siyasi fikirleri bir tarafa koyarak özgürlügümüzün kazanılması için elinden geleni yapacagına ve bu a ke pe belasından bizlerin kurtulmasına destek olacaklarına inanıyorum.

    TÜM ÖZGÜRLÜKLER İÇİN A.K.P YE HAYIR,

    (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  152. En azından içerdekiler için hayırlı oldu....geçmiş olsun...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  153. jenardi,cüneyt,emre hayırlı olsun hepimize.davamız bundan sonra.lütfen kopmalar olmasın.bu işin liderleri sizlersiniz.kimsenin kopmasına izin vermeyin.yine atacağımız adımlar sizlerin öncülüğünde olacaktır.sizi seviyor ve öpüyorum.emeklerinize sağlık gençler.

    YanıtlaSil
  154. değerli arkadaşlar

    akepe bekleneni yaptı...şimdi asıl yapılması gerekeni yargıtay cgk yapacak...umarım çok gecikmez...

    myway

    YanıtlaSil
  155. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  156. hesap ortada

    10.000 TL çek bedeli olsa
    her yıl için %19 dan 1.900 faiz koyun
    örnek dört sene önceki çek olsun,

    1900 x 4 yıl = 7.600 TL

    mahkeme avukatlık masrafları da ren az 2.000 TL tutar

    toplam 19- 20 bin TL olur borç

    20.000 TL nin %30 6.000 tl yapar

    ilk sene 12 ayda 500 tl ödersiniz
    ikinci sene 12 ayda ayda 1150 TL ödersiniz

    YanıtlaSil
  157. CÜNEYT BEY ÖNCELİKLE TÜM ÇABALARINIZ VE DESTEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BU SIKINTILI ZAMAN İÇİNDE HER ZAMAN AYAKTA DURMAMIZI SAĞLADINIZ UMUT AŞILADINIZ MÜCADELE AZMİMİZ OLDUNUZ BUNDAN SONRASI İÇİN NELER YAPILACAĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRME BEKLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  158. Hepimize hayırlı olur işallah...İstediklerimizi elde edemedik belki de ama cezaevindeki sevdiklerimiz ,arkadaşlarımız en azından özgürlüklerine kavuşacak..Artık kaçmak yok,gizlenmek yok,isim değiştirmek yok..Kısa süre için belki...Ama bu süre içerisinde internet başında,telefon başında derdimizi anlatmaya çalışmayacağız...Artık bizim mağdurluğumuza inanmayanların karşılarına büyük ve birlik olmuş bir topluluk olarak çıkacağız..Hakkımızı hep birlikte arayacağız.

    Cüneyt,Emre ve kader birliği yaptığımız tüm arkadaşlarım..Bu zamana kadar ki bütün çalışmalarınız ve emekleriniz için teşekkür ediyorum..İşallah bundan sonra birarada hep beraber mücadelemize devam edeceğiz...Çok işimiz var çooook...

    YanıtlaSil
  159. selamlar saygılar
    şimdi benim bir yakınım karşılıksız çekten hapis yatmakta çekleri kendi adına değil ortagı oldugu şirkete ait. ne yapılması gerekir.

    YanıtlaSil
  160. bu akp nebiçim bir zihniyet oldugu çıkardıgı bu çek kanunuyla göstermiş şapka düşmüş kel görünmüştür tek sevindirici olan içerdeki çekzede kardeşlerimizin dişarıya çıkması benim gibi kaçanların 3 ay rahat olmasıdır ERTELEME HAVUCUNU akpye iade ediyor bizim tavşan degil insan oldugumuzu ve insan hakları oldugunu akp zihniyetine bize destek olan chp yönetiminin anayasa mahkemesine giderek GÖSTERECEGİNE İNANMAK İSTİYORUM....

    YanıtlaSil
  161. ARKADASLAR BU YENİ CEK YASASINDAKİ İLK SENE 3 DE 1 İNİ FAİZİYLE ÖDEME MUHABBETİNİ BUGÜN BİR AVUKATA SORDUM ADLİ PARA CEZASINDA FAİZ OLMAZ DEDİ CEK BEDELİNİN 3TE 1 İNİ ÖDERSİN DEDİ AVUKATLA ANLASIRSAN SADECE TEMERRUT FAİZİ ÖDERSİN DEDİ.YOKSA FAİZİYLE ÖDERSEK BİTTİK ANLASILAN...

    YanıtlaSil
  162. hepimize hayırlı olsun..kötünün iyisi durum..şimdi gerçekten çok işimiz var ..hep birlikte mücadeleye devam..birlikten güç doğar..

    YanıtlaSil
  163. Cüneyt beye Jenardi beye ve tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    İnşallah çocuklarımızın gözyaşlarının olmadığı günlere kavuşuruz..

    YanıtlaSil
  164. Evet arkadaşalar bundan sonra yapılacakları sırayla yapmak lazım bence:
    1-yasanın onaylanması için c.başkanlığı nezdinde girişimde bulunmak
    2-cezaevindekiler ve yakalamsı olanlar için anlaşma yada taahütname ile kıskaçtan kurtulmak
    3-yasanın iptali va hapisin kalkması için mücadeleye devam etmek
    a)anayasa mahkemesine gitmeyi sağlamak
    b)insan hakları mahkemesine oldukça fazla müracak yaparak hükümete gözdağı verilmesini sağlamak.......benim fikrim böle başaka öneriler varmı

    YanıtlaSil
  165. 162 DE YAZAN ARKADAŞIM CEZAEVİNDEN ÇIKACAK VE ÇIKTIĞINDA DA BİZE KATILMASI GEREKİR

    YanıtlaSil
  166. Varılan anlaşmanın Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturma durdurulacak.

    bu cümle ilgimi çekti alacaklı ile oturup 48 ay öderim diye anlaşma yapsak, borcu ödeyemesek bile 48 ay sonlanana kadar soruşturma duracak demektir, buda bana en az 4 sene kazandıracak demektir yanlışmı yorumluyorum sizce,

    YanıtlaSil
  167. Arkadaşlarım
    Karşı lobileri etkileyecek onları harekete geçirecek hiç bir yazı yazmayalım
    takip ediliyoruz
    2002 yılında malum mahkemeyi etkileyen bir lobi var karşımızda unutmayalım
    Bu karşımızdaki gücün büyüklüğünün kanıtıdır
    Düşmanlarımızı uyandıracak yazılar olmasın lütfen

    YanıtlaSil
  168. esas mucadele bundan sonra baslıyor kımse gevsemesın vede yasadıklarımızı unutmasın aksı takdırde daha kotu gunler yasayabılırız..

    herkese saygılarımı sunarım..

    YanıtlaSil
  169. bu yasa çelişkilerle dolu buyrun bir tanesi aynı madde içinde birinde birinde öngürlen süre içinde kovuşturma duracak diyor bir sonraki paragraftada şikayetçinin başvurusu üstüne devam edilecek diyor.

    "Varılan anlaşmanın Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturma durdurulacak"

    "Şikayetçinin başvurusu üzerine, anlaşma veya taahhüde uyulmadığının tespiti halinde soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilecek."
    "

    YanıtlaSil
  170. cezaevindeki tüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  171. cezaevinde ergenokondan tutuklu bir avukatta eşime aynı carpedıem senin yaptığın yorumu yapmiş.bilemiyoruz.bakacagız.alacaklı vampirler ne yapacaklar.saldıracaklarmı.yoksa ne koparırsak kar mı diyecekler.

    YanıtlaSil
  172. BU SİTEDE BUNDAN SONRA

    1. MUHALEFET PARTİSİNDEN ALDIĞINIZ DUYUMLARI

    2. YAPABİLECEĞİMİZ EYLEM VE ORGANİZASYONLARI

    3. HUKUKİ OLARAK YAZMIŞ OLDUĞUNUZ YAZILARI

    4. HERTÜRLÜ DUYUM,HABER VE ÇEK YASASININ GİDİŞATI HAKKINDA HAVADİSLERİ

    PAYLAŞIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLUNUZ..

    SİTEMİZ TÜM AVUKAT,TEFECİ VE FACTORİNGCİ CEPHESİNDEN TİTİZLİKLE VE DİKKATLE TAKİP EDİLMEKTEDİR.LÜTFEN YAPACAĞIMIZ BİR İŞİ KARŞI TARAFA KAPTIRMAYALIM..ZATEN DUYUMLARI MAİLLER ARACILIĞI İLE SİZLERE DUYURUYORUZ.


    BİZE VE ORGANİZASYONLARIMIZA ZARAR VERECEK/VEREBİLECEK OLAN TÜM YAZILAR HABERLER VE HAVADİSLER SİLİNECEKTİR.

    YENİ YASANIN HERKESE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  173. AYRICA; CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLACAK OLAN MAĞDURLARIMIZDAN İÇERİDEKİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARINI SİTEMİZDEN HABERDAR ETMELERİ KONUSUNDA UYARINIZ...

    YanıtlaSil
  174. Kayıt olanlara mail gönderiliyor diğilmi ben çoktandır bu siteyi takip etmeme rağmen bugün üye olabildimde

    YanıtlaSil
  175. kaydolduğumu teyit etmek istiyorum lütfen yayınlarmısınız

    YanıtlaSil
  176. sayın cüneyt ve jenardi bu sözler benim 157 de yazdığım yazı ile ilgiliydi galiba
    yazıyı sildim haklısınız.

    YanıtlaSil
  177. Bu acik ve sanal ortamda mucadelemize guc katacak , herkesi bilgilendirecek yazilar yazmayi tavsiye ediyorum.Yani herseyi soyleyip paylastigimizda kendi kendimize konusmuyoruz dostlarimiza soylerken karsi lobilere mesajlar ipuclarida veriyor bir yandan..Yeni basliayacak olan mucadelemizde bu konunun onemi gittikce artacak , cunku attigimiz her adim onceden bilinmemeli...bunun tek yoluda sanal ortam disinda BIRLIK VE ORGUTLENME

    YanıtlaSil
  178. 163 t yazan arkadaş ya avukatın bu olayı bilmiyor yada sen anlamadın, bahsettiimiz faiz adli para cezasına ait değil zaten direk çek bedeline ait temerrüt faizi, bunu kabul edip ödersek adli para cezası kalkıyor zaten,

    YanıtlaSil
  179. arkadaşlar hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  180. şerefsiz medya, bugüne kaar hiç haberini yapılmayan çek yasası son dakika flaş olarak haber veriliyor

    YanıtlaSil
  181. sn cüneyt ve cenardi, benim yazılarımdada zarar vereceğini düşündüğünüz bir husus varsa hemen silebilirsiniz, birde bana mail ile birşey gelmiyor mail listenize benide eklermisiniz lütfen.

    YanıtlaSil
  182. Karca bak! kaydolmuşsun

    YanıtlaSil
  183. Cüneyt beye bir sorum olacak:benim bir sigorta şirketine 2001 yılında verdiğim bir teminat çekinden dolayı haberimizde olmadan yüklü bir miktarda adli para cezası çıktı. Teminat çekinin miktarını şirket doldurmuş. normalde gayrimenkul teminatı olmasına rağmen onu paraya çevirmediler çekten yakalam çıktı . bugüne kadar kaçtık. taahhütten sonra 2003 esas sayılı bu çek için daa açıp bu ceza ortadan kalakabilirmi. bilgi verebilirseniz memnun kalırım. sayggılar

    YanıtlaSil
  184. DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR,UYAP IN SİTESİNE GİRİP TELEFON NUMARANIZI YAZDIĞINIZ TAKDİRDE HAKKINIZDA AÇILAN TÜM DAVALAR CEBİNİZE MESAJ OLARAK GELMEKTEDİR. BİLGİNİZE
    KERİM

    YanıtlaSil
  185. CARPE jenardi_ak@hotmail.com EKLE

    YanıtlaSil
  186. Sevgili Cüneyt herkesin sorusuna cevap veriyorsun teşekkğr ederim. Bende soracaktım ama kafam karışrı. Şimdi biz ne b.. yiyecez

    YanıtlaSil
  187. sayın jenardi bundan sonra yol haritamız nasıl olucak?içerden çıkan arkadaşlarımızı siteye dahil etmenin yollarını bulmak lazım inşallah hapisten biranönce çıkarlar bizde saklanmaktan kurtuluruz ERTELEME HAVUCU tavşanlara gerek bize degil!

    YanıtlaSil
  188. EVET JENARDİ VE CÜNEYT ARKADAŞLARIM ZARAR VERECEK HİÇ BİR YAZİYİ YAZSALARDA SİLİN ÜZÜLMEDEN LÜTFENN

    A.Y.

    YanıtlaSil
  189. gbt de aranıp aranmadığı mı nasıl öğreneceğim****************

    YanıtlaSil
  190. ARKADAŞLAR. YOL HARİTASI ÖLE KOLAY KOLAY ŞEKİLLENMEZ.. ÖNCE CEZAEVİNDEKİ KARDEŞLERİMİZ BİR ÇIKSINLAR.. TAHLİYE OLSUNLAR.AİLELERİYLE BİR HASRET GİDERSİNLER. ONDAN SONRA YOL HARİTASINA GEREK KALIRSA BAKICAZ..

    GEREK KALIRSA DİYORUM; SİZ ANLADINIZ ONU:)

    YENİ YASA İLE ALAKALI KARARLAR , LEHE VE ALEHE UYGULAMALAR UYGULANDĞINDA VE HAKİMLER TARAFINDAN VERİLECEK KARARLARDA GÜN YÜZÜNE ÇIKACAKTIR

    YanıtlaSil
  191. oylanmış galiba mecliste..

    YanıtlaSil
  192. 191 arkadaş gbt sorgulamasını ancak polis yapar, yakalanman varsada o anda alırlar içeri, onun dışında tanıdkla filan yaptırmassın, çünkü gbt soran polis sicil nosunu giriyor, gbt de yakalaması çıkan kişiyide o anda tutmassa hesabını soruyorlar, benim bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin.

    cano7467

    çekte yada adli para cezası zaman aşımı 10 sene yanılmıyorsam bir avukata danışın belki zamanaşımına az kalmıştır birşey yapmanıza gerek kalmadan kalkar yakalanmanız.

    YanıtlaSil
  193. 191 de yazan arkadaş en yakın karakola gidip kimliğini vereceksin bakacaklar...

    YanıtlaSil
  194. CARPEDIEM,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  195. yapılacak iş şimdilik akplilere tebrik telefonları açmak..

    tebrikten kastımı da anladınız.. bizi sindirdiklerini düşünmemeliler. yasayı çıkardık sustular diye düşünmemeliler.

    tebriklere devam

    YanıtlaSil
  196. gidersin karakola yakalanman yoksa birşey demezler, ama varsa hoşgeldin diyip alırlar içeri, buda öğrenme sayılmaz direk teslim olmaktır :)

    YanıtlaSil
  197. Bu ampul kafalilar gercekten bunu TEBRIK ! zannederler

    YanıtlaSil
  198. 194 de yazan arkadaş konuyla ilgili çok yanlış şeyler yazmışsın Gbt sorgusunu Polis Jandarma ve Sahil güvenlik gibi emniyet ve asayişle görevli kolluk kuvvetleri yapabilir. Gbt sorgusunda memurun sicil numarası felan girilmez makinaya sadece o makinanın zimmetli olduğu bir memur vardır ve Gbt sorgusunda yakalandı butonuna basmassan senin kimi sorguladığını Uyap dahil hiç biyerden bir yetkili göremez.

    eros

    YanıtlaSil
  199. bu yasada adli kontrolden kasıt nedir bilen birisi açıklıyabilirmi?

    YanıtlaSil