Çek mağduru 2 bin kişiye umut ışığı

Çekleri karşılıksız çıktığı için cezaevinde bulunan 2 bin mağdura umut ışığı yandı. Mağdurlara, borçlarını ödemek için 1,5 ya da 2 yıl ek süre verilecek ve ödemeleri durumunda cezaları şartlı olarak affedilecek. Ödememeleri durumunda ise tekrar cezaevine girecek. Çekleri karşılıksız çıktığı için 8 bin kişinin cezaevine girme ihtimali bulunduğu belirtiliyor. Başbakan Erdoğan, MYK toplantısında çek mağdurlarını gündeme getirdi. Erdoğan, gerekli düzenlemelerin bir an önce düzeltilmesini istedi.

TARİH BELİRLENECEK

Çek Yasası şu anda TBMM Adalet Komisyonu'nda bulunuyor. Bu konudaki tarih belirlendikten sonra bu konuyla ilgili bir önergeyle bu tasarıya ekleme yapılacak. Tasarı Kurban Bayramı'ndan hemen sonra Meclis gündemine getirilecek. Tasarının 10 Aralık ile Yılbaşı arasında yasalaşması bekleniyor.

BEHÇET GÜNGÖRYeniŞafak



18 yorum:

  1. ARKADAŞLAR BAKIN AYNI GAZETECİYLE YOKLAMA ÇEKİYORLAR DİKKAT
    ONUN İÇİN MEKTUP FAX TELEFON DURMAYALIM BUNLAR NABIZ YOKLUYOR
    BAŞBAKANA YAZALIM HAPİSLEN BU BORÇ ÖDENMEDİĞİNİ HAYDİ ARKADAŞLAR TAMGAZ ARAMALARA DEVAM BIKMADAN USANMADAN

    YanıtlaSil
  2. bencede haklısınız bunlar bu kanunu bızım ıcın degıl ab mevzuatı ıcın cıkaracaklar da kıvırıyorlar baskıya devam aglamıyana na meme yok arkadaslar

    YanıtlaSil
  3. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    AŞAĞIDAKİ DİLEKÇEYİ CEZAEVİNDE OLAN ARKADAŞLAR VE YAKINLARI TBMM İNCELEME KOMİSYONUNA BU DİLEKÇELERİ ÇOK MİKTARDA VERMEK İÇİN ÇABA SARFETSİNLER LÜTFEN....

    TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA
    ANKARA


    31.12.2008 Tarihinde TCK 5. maddesinin yürürlük kazanmasıyla,aykırılıklarından dolayı hiçbir yasal dayanağı kalmayan 3167 sayılı kanunun,TCK,İNSAN HAKLARI ve ANAYASA aykırılıklarına rağmen insanların hapsedilmesine devam edilmektedir.

    Üstelik cezaevleri kapasitesi 3 e katlamış vaziyette iken,ikinci bir ceza olarak cezaevlerindeki zor yaşam koşulları altında yaşamaya mecbur edilen KARŞILIKSIZ ÇEK CEZALILARI bizler.Komisyonunuzdan insan hakları ve anayasal haklarımızın tesbit edilmesi için bir çalışma yapılmasını talep etmekteyiz.

    Ailelerimiz yokluk içinde ve dağılmış durumdadır.

    İçinde bulunduğumuz yaşam şartları dolayısıyla sağlımız tehlikeye sokularak,yaşam hakkımızda EKONOMİ yönetimi ve BANKA ların insafına bırakılmaktadır.

    Komisyonunuz İnsan Hakları ve Anayasal haklarımızın iadesini para gücünün baskısını temsil edenlerin bize reva gördüğü bu HAKSIZ ve acımasız durumun tesbiti ile sonucunun ilerdeki müracaatlarımız da kullanılmak üzere tarafıma verilmesini arz ve talep ederim..

    İzah ettiğim mevcut durumun meydana getirebileceği hayati risk sonucunda bu başvurumun adli makamlara delil teşkil edecek şekilde tanzimini arzederim.

    YanıtlaSil
  4. Kardeşim ödemiş olduğumuz çek yüzünden haksız yere hapiste yatıyor ve hiç bir şey yapamıyoruz.İş yaptığımız birine verdiğimiz çeki kredi kullanmak için Şekerbank pendik şubesine veriyor,o sıra işlerimizden dolayı çeki ödeyemeyip yazdırıyoruz daha sonra çeki elden ödedik firma sahibi bankaya olan bütün borcunu ödemesine rağmen şekerbank çeki iade edip feregat yazısını vermiyor.Neymiş firmanın dışarıda 35 adet çeki varmış onları toplayacakmış ancak feragatı öyle verirmiş.Kardeşimle hiçbir ilgisi olmayan böyle hukuk ve insanlık dışı bir olayı ne yazıkki ŞEKERBANK'ın avukatları yapıyor.Hiç bir suçu olmadığı halde kardeşim hapiste karısı 18 aylık çocuğu ve bizler mağdur haldeyiz.Bu insanlık dışı fırstçılığı için ŞEKERBANK'ı kınıyorum ve şu çek yasasının bir an önce çıkması için dua ediyorum

    YanıtlaSil
  5. Çıkmayan çek yasası yüzünden dürüst insanlar dolandırıcı olmaya zorlanıyor. Devlet namusu ile ticaret yapıp sadece battığı dönemde ki çeklerini ödemedi diye dürüst insanları apar topar hapse atmaya devam ederse bundan sonra kimse namusu ile iflas etmez. Bu adaletsizliği gören her akıllı kişi iflas ihtimalini gördüğü anda piyasayı dolandırıp kenara güvence için para ayırır, yada yurtdışında kendini güvenceye alır. (Bence almalıdır da).
    Aslında gelecek için duyulması gereken en önemli kaygı budur. Devlet dolandırıcı ile dürüst esnafı ayırt etmelidir. Dürüst esnafın yanında olmalı ve iflas esnasında bile dürüstlükten yana olmayı özendirmelidir. Ama bu iflas edene ceza kesip sonrada cezayı ödemedin diye hapse atmakla olmaz. Bunu düzeltmeyenler, büyüyen (mecburi) dolandırıcılık vakalarının hesabını tarihe vermek zorunda kalacaklardır.

    YanıtlaSil
  6. lazım olur belki

    CARPEDİEM

    İLETİŞİM
    Mektup Adresi
    Türkiye Büyük Millet Meclisi
    İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu
    Bakanlıklar 06543 Ankara
    Telefon
    Komisyon Başkanı : (0.312) 420 54 33 - 420 54 34
    Uzmanlar : (0.312) 420 53 99
    Komisyon Sekreteryası : (0.312) 420 54 06
    Faks
    (0.312) 420 53 94
    E-Posta
    inshkkom@tbmm.gov.tr

    YanıtlaSil
  7. dikkat başvurularınızda muhakak vatandaşlık numaranızı yazın yoksa dilekçeler işleme konulmuyor

    CARPEDİEM

    Hangi konularda Komisyona başvuru yapılabilir?
    İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu kuruluşundan bugüne kadar vatandaşlardan gelen ve hak ihlali içeren şikayet dilekçelerine işlem yapmaktadır. Temel hak ve özgürlüklerinden birisinin ihlal edildiğine inanan her birey komisyona başvuru yapabilir. Başvurulardan dikkat edilmesi gereken husus ulusal ve uluslararası insan hakları belgelerinde yer alan temel hak ve özgürlüklerden birisine yönelik bir ihlalin var olması iddiasıdır. Aşağıda bu hak ve özgürlükler sıralanmıştır. Bunun dışında örneğin emeklilik sorunu veya benzeri sorunlarla ilgili olarak TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurulması gerekmektedir.

    Başvurularda Esas Alınacak Temel Haklar ve Hürriyetler

    *Ayrımcılık yasağı
    *Yaşama hakkı
    *İşkence yasağı
    *Kötü muamele yasağı
    *Kölelik ve zorla çalıştırma yasağı
    *Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı
    *Adil yargılanma hakkı
    *Özel hayatın gizliliği hakkı
    *Konut dokunulmazlığı
    *Haberleşme özgürlüğü
    *Din ve vicdan özgürlüğü
    *Düşünce ve İfade Özgürlüğü
    *Basın Özgürlüğü
    *Örgütlenme Özgürlüğü
    *Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı
    *Aile kurma ve Ailenin Korunması hakkı
    *Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü
    *Seçme ve seçilme hakkı
    *Hak Arama Hürriyeti
    *Adli hata sonucu tazminat hakkı
    *Çocuk hakları
    *Yaşlıların hakları
    *Engellilerin hakları
    *Kadın Hakları
    *Mülkiyet hakkı
    *Eğitim ve Öğrenim hakkı
    *Çalışma ve Sözleşme Özgürlüğü
    *Bilim ve Sanat Özgürlüğü
    *Sosyal Güvenlik Hakkı
    *Sığınma Hakkı
    *İhraç, sınır dışı veya iade etme yasağı
    *Uyrukluk Hakkı
    *Dilekçe Hakkı
    *Bilgi Edinme Hakkı
    *Çevre Hakkı
    *Sağlık ve Hasta Hakkı
    *Tutuklu ve Hükümlülerin Hakları
    *Azınlık Hakları
    *Maddi ve Manevi Varlığı Geliştirme Hakkı
    *Kamu Hizmetlerine Girme Hakkı
    *Çalışma Hakkı

    Nasıl Başvuru Yapılır?

    Temel hak ve özgürlüklerinden herhangi birinin ihlal edildiğine inanan her birey mektupla, faksla veya elektronik postayla Komisyona başvurabilir. Başvuruda konuyla ilgili yeterli bilgi verildikten sonra başvuranın adı-soyadı ve adresi açık bir şekilde yazılmalıdır. Adı soyadı, açık adresi veya imzası olmayan başvurulara işlem yapılmayacaktır. Elektronik postalarda ise, imza bulunmuyorsa T.C. Kimlik Numarasının bulunması gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  8. OLMAZ ARKADAŞLAR,
    BU KADAR DA OLMAZ YANİ....
    DAHA NE YAPACAK SEVGİLİ YÖNETİCİLERİMİZ.
    BAK İKİ YIL ERTELEME GETİRECEKLERMİŞ.
    YETMİYOR MU KARDEŞİM İKİ YIL.
    SAĞA SOLA SAKLADIĞINIZ PARALARI ÇIKARTMAK İÇİN İKİ YIL YETER DE ARTAR YAHU...
    SONRA SİZİN O MİLYONER EŞİNİZ,DOSTUNUZ,ARKADAŞLARINIZ VAR DÜNYA KADAR.HEPSİ GÖZÜNÜZÜN İÇİNE BAKIYOR BAK.SÖYLESENİZE NE KADAR BORCUNUZUN OLDUĞUNU ONLARA.HEMEN SIFIRLAYIVERSİNLER.NE UĞRAŞTIRIYORSUNUZ MİLLETİ.YOK ERTELEME.YOK İKİ YIL SÜRE.
    SONRA DAHA BİTMEDİ.BURASI TÜRKİYE KARDEŞİM.İSTER HAPİSTEN ÇIK,İSTER İŞİNİ GÜCÜNÜ HEPTEN KAYBETMİŞ OL,YENİSİNİ KURMAK KAÇGÜN SÜRER Kİ.BİR GÜNDE AÇARSIN,BİR HAFTADA PARALARI YIĞARSIN BİR KENARA,SONRAKİ BİR HAFTADA DA ONLARI DESTELERSİN,OLUR BİTER BU İŞ.TOPU TOPU YİRMİ,BİLEMEDİN OTUZ GÜNLÜK BİR ŞEY ALTI ÜSTÜ.
    BİZLER HAKİKATEN NANKÖR İNSANLARIZ.SEVGİLİ YÖNETİCİLERİMİZİN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMEDEN BURADA DEDİKODU YAPIP DURUYORUZ.HALBUKİ NE KADAR LUTUFKARLAR DEĞİL Mİ.KOSKOCA İKİ SENE SÜRE VERİYORLAR BİZE.İKİ SENEDE NE BORÇ KALIR ,NE DERT.Bİ DE ÜSTÜNE TATİL YAPARIZ...
    DÜŞÜNÜYORUM DE GERÇEKTEN BİZLER ADAM OLMAYIZ.YÖNETİCLERİMİZ HALBUKİ NE KADAR UFKU GENİŞ İNSANLAR.NE KADAR MERHAMETLİLER.BAK APO YU BİLE ON YILDIR EL BEBEK GÜL BEBEK BESLEMİYORLAR MI?NE OLMUŞ YANİ ŞU AN VERDİKLERİ CEZA NE Kİ YANİ.EN TEPESİNDEN BEŞ SENE .GİR KARDEŞİM YAT İŞTE.NE OLACAK ÇOLUK ,ÇOCUK,EŞ,ANNE,BABA,KARDEŞ DEDİĞİN NE Kİ.BİRİ GİDERSE ÖBÜRÜ GELİR.NASILSA PAZARDA BOL MİKTARDA SATILIYOR.HANGİSİ EKSİLİRSE ALIR YERİNE KORSUN BİR TANE DAHA ,OLUR BİTER...
    ASLINDA BU KADAR İNSAFLI DAVRANMAMALI DEĞİL Mİ BU ÇEKİNİ ÖDEMEYEN ESNAF BOZUNTULARINA.NE O BİR ZAMANLAR İŞ ADAMI İMİŞLER DE,İSTİHDAM ÜRETMİŞLER DE,ZAMANINDA BU MEMLEKETİN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMUŞLAR DA V.S. V.S...GEÇ KARDEŞİM BUNLARI...GEÇİCİ BİR KANUN ÇIKARTMAK LAZIM DÜŞÜNECEK OLURSAN...KURACAKSIN ABİ DARAĞAÇLARINI ,SALLANDIRIP GEÇECEKSİN BUNLARI.İKİYÜZBİN Mİ ASARSIN,ÜÇYÜZBİN Mİ BİLMEM ARTIK...KÖKTEN HALLEDECEKSİN BU İŞİ.BAK BİR DAHA ÇEKİNİ ÖDEMEYEN OLUYOR MU?
    GERÇEKTEN BİZ ADAM OLMAYIZ...
    YÖNETİCİLERİMİZİN ZATEN İŞİ BAŞINDAN AŞKIN.PKK İLE,ERMENİ İLE,RUMLA,YUNANLA,BARZANİYLE AÇILACAĞIZ DİYE UĞRAŞIP DURURKEN ,BİZLER DE OTURUP ÇENE ÇALIYORUZ BURDA.GEÇİN KARDEŞİM BUNLARI.ADALET,İNSAN HAKKI,MAĞDURİYET,ÖZGÜRLÜK DEDİĞİN NEDİR Kİ...ZİNDANLAR NE GÜNE DURUYOR.GİRİN PAŞA PAŞA YATIN İÇERDE İŞTE...BAK ÇEKİNİ ÖDEMEDİ DİYE İDAM EDİLEN VAR MI?.AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEYEN DE YOK...DAHA NE OLACAK...
    ÇOK NANKÖRÜZ,ÇOOOOK....

    YanıtlaSil
  9. Lütfen üşenmeyin copy paste yapın mail adreslerinnihepsie yollayın aşaıda insan hakları komisyonu uylerini mail adresleri var ne kadar çok çekersek o kadar çok dikkat çekeriz,hepsine tek tek çektim toplu mail atmadım spam lara düşmesi die, sizde atın mail, hatta arkadaşlarınıza tanıdığjnız kişilerede attırın, her mail hedefe doğru bir adımdır unutmayın

    CARPEDİEM

    kazim.ataoglu@tbmm.gov.tr

    aysejaleagirbas@tbmm.gov.tr

    ahmet.koca@tbmm.gov.tr

    metutan@tbmm.gov.tr

    murat.yildirim@tbmm.gov.tr

    mithat.ekici@tbmm.gov.tr

    edibesozen@tbmm.gov.tr

    mustafa.atas@tbmm.gov.tr

    kerim.ozkul@tbmm.gov.tr

    cemal.yilmaz.demir@tbmm.gov.tr

    ali.riza.ertemur@tbmm.gov.tr

    zeyid.aslan@tbmm.gov.tr

    cetinsoysal@tbmm.gov.tr

    malik.ecder.ozdemir@tbmm.gov.tr

    akin.birdal@tbmm.gov.tr


    senol.bal@tbmm.gov.tr

    g.dagdas@superonline.com


    --------------------------------------------------------------------------------

    YanıtlaSil
  10. linkte 550 milltvkilinin mail adresi var, yapacağınız sadece copy/paste hadi arkadaşlar, zamanımız azalıyor, herkes çekebildiği kadar mail çeksin bu hukuk faciasını düzeltelim.
    ,CARPEDİEM

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta

    YanıtlaSil
  11. degrlı cek magduru arkadaslarım butun yorumlarınızı okuyorum bu calısmalarınızdan dolayıda sızlerı tebrık edıyorum bende acizane olarak sizlere ufakta olsa bilgi vermek istiyorum.bende bazı millet vekilleri ile görüşüyorum. aldığım en son bugün dahil sonuç Bu iş aşıla bilmesi için TOBB nin bu işe takoz koyduğu bu iş ancak türkiye odalar borsalar birliğinin evet demesiyle olur.Arkadaşlar TOBB ne yapılacaksa bu odalar birliğininde hesaba konularak yapılmasını tavsiye ederim.en büyük engel TOBB dir.tobb görüşü eğer hapis cezası kalkarsa bankalar piyasa allak bullak olur diye hükümete görüş bildirdi hükümetde bu görüşü onayladı onun için hükümet yuvarlak daireler çiziyor.SAYGILARIMLA TRABZONLU

    YanıtlaSil
  12. TOBB çok biliyor zaten piyasalarda çeke güven kalmadı ki neyin mücadelesini veriyorlar.Herkes mal satarken artık para peşin diyor.Dertleri buysa bu zaten şu an piyasada böyle madem çek e güven sağlamak istiyorlar sorumluluğu bankalar alsın ipotek karşılığı üzeri rakkamlı çek versin.Şu an piyasada çek alan firmalar önce banka teminat mektubu istiyor.Bunlarıda biliyorlar mı? zaten esnafı şu anda bu bitiriyor artıııık kimse çek almıyor.Ekonomiye başka enstürümanlar bulunsun mesele ticari kartlar.Hem bu çek işinin bu kadar patlaması sadece esnafın suçumu piyasada kilikitideyi yönetenlerin bunda hiç mi suçu yok,Hımmm anladım vurun kahpeye deniyor.İyi vursunlar bakalım bizlerede bu yakışır zaten ^3 aylık krizlerde batan finans kuruluşları bu krizden bırakın tökezlemeyi nasıl böyle büyük kar marjlarıyla çıkmışlardır madem bize çekini niye ödemedin diye soruluyor birde onlara sorulsun bakalım.Ama buna kim cesaret edecek nerde o aslan yürekliler.Zorda olana,gariban olana ahkam kesmek kolay hadi birde parayı tutana aslan kesilin de görelim.

    YanıtlaSil
  13. selam bende batmış bir esnafım .devlete boynumuz kıldan ince.çalışan benim.batan benim.dolandırıcı benim .aslanlar gibi yatar giderim . kaşıkla verip, kazanla almaya çalişiyorlar. şimdi hepsi akıllı biz salagız kardeşim bugunkü borç 60 bin tl .hadi gittik ödemeye neyle,devlet önce bize borcumuzu ödemek için istihdam yaratsın hani nerde ,aslanlar zamanında işler tıkırken çatır çatır vergi ssk topladınız şimdiye zevkle kuruldugunuz en son model mercedes ler bizim gibi enayiler sayesinde olmadı babalarınızdan mirasmı kaldı.alooooooooooooooo ben şimdi alacaklıyla görüşsem 10 bin borcum olmuştur 20bin zaten alamıyo diyeyimki ben sana bunu ödeyeyim devlet taksitiyle diyecek masraflarla 30bin yaaaa .şimdi ne olacak aynen şu herkez anlaşsın imza atsın hepimiz farkındayızki ceza evinden çıkan kaçacak saklanacak alacaklar gene tahsil olmayacak. aradan 5 sene geçincede direk alacaklıya bi tanıdık gönder sana borçlu olan arkadaş kanser oldu ölüyo gel sen şu 10 bini alda hakkını helall et amin.

    YanıtlaSil
  14. saygı değer okurlar... yukarıda bir yorum yapan arkadaşa desteklemek maksadıyla eklemek istiyorum 25 kasımdaki yorum yapan arkadaş... Kesinlikle haklısın birde doğruıysa eğer çekten hapise girenler nitelikli dolandırıcılıktan sabıkalanıyormuş eee yuhh yani benim 80.000 tl toplam sorunum var alacaklarıma hapise girecem diye bir şey yapamıyorum inanın karşılığında ise 900.000 tl evraklı çekli senetli alacağım var sevgili bankalar ve devletim bu paramı tahsil etsin borcumu ödesin kalanınıda devlete hibe etsin hiç sorun değil ama beni ve benimgibileri hapise atmasın ... aslında bu kelimeler binlerce anlam içeriyor onlarca ekler yapabilirsin sağ duyulu olana saygılar

    YanıtlaSil
  15. #
    acil demokrasi diyor ki:
    08 Ocak 2011, 11:47

    Türkiye de bir ilk

    Yasayı hazırlayıcısı ile ayni yasanın mağdurları bir araya geldi

    5941 sayılı çek yasasının mimarı Prof Dr İzzet Özgenç Samanyolu Haber tv de Son Durum programına katıldı
    İstanbul da yapılan programa Ankara stüdyolarından katılan Özgenç çek mağdurluğu ile ilgili gündemdeki soruları yanıtladı
    Çek yasası mağdurlarının telefonla katılıp sorularını yönelttiği Özgenç böylece bir ilke imza attı
    Çek mağdurlarını temsilen Av Rahmi Ofluoğlu,Özgenç e yeni yasada kast unsurunun bulunup bulunmadığı sorusunu yöneltti.Özgenç yanıtında yeni çek yasasında kast unsurunun bulunduğu ancak Yerel Mahkemeler ve Yargıtay da henüz içtihat birliğinin sağlanamadığını ifade etti.
    Programa bağlanan çek mağduru Ercan Ermiş çek mağdurlarının yaşadığı sorunları anlattı.
    Programdan akılda kalanlar
    Türkiye de ilk kez yasa hazırlayıcısı ile ayni yasanın mağdurları bir araya gelmiş oldular.
    Yasa hazırlayıcısının kast unsuru aranmalıdır ifadesine rağmen, mahkemelerde uygulama birliğinin sağlanmamasından dolayı, çek yasası mağdurları için borca hapis uygulaması devam ediliyor.

    YanıtlaSil
  16. dikkat başvurularınızda muhakak vatandaşlık numaranızı yazın yoksa dilekçeler işleme konulmuyor

    CARPEDİEM

    Hangi konularda Komisyona başvuru yapılabilir?
    İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu kuruluşundan bugüne kadar vatandaşlardan gelen ve hak ihlali içeren şikayet dilekçelerine işlem yapmaktadır. Temel hak ve özgürlüklerinden birisinin ihlal edildiğine inanan her birey komisyona başvuru yapabilir. Başvurulardan dikkat edilmesi gereken husus ulusal ve uluslararası insan hakları belgelerinde yer alan temel hak ve özgürlüklerden birisine yönelik bir ihlalin var olması iddiasıdır. Aşağıda bu hak ve özgürlükler sıralanmıştır. Bunun dışında örneğin emeklilik sorunu veya benzeri sorunlarla ilgili olarak TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurulması gerekmektedir.

    Başvurularda Esas Alınacak Temel Haklar ve Hürriyetler

    *Ayrımcılık yasağı
    *Yaşama hakkı
    *İşkence yasağı
    *Kötü muamele yasağı
    *Kölelik ve zorla çalıştırma yasağı
    *Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı
    *Adil yargılanma hakkı
    *Özel hayatın gizliliği hakkı
    *Konut dokunulmazlığı
    *Haberleşme özgürlüğü
    *Din ve vicdan özgürlüğü
    *Düşünce ve İfade Özgürlüğü
    *Basın Özgürlüğü
    *Örgütlenme Özgürlüğü
    *Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı
    *Aile kurma ve Ailenin Korunması hakkı
    *Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü
    *Seçme ve seçilme hakkı
    *Hak Arama Hürriyeti
    *Adli hata sonucu tazminat hakkı
    *Çocuk hakları
    *Yaşlıların hakları
    *Engellilerin hakları
    *Kadın Hakları
    *Mülkiyet hakkı
    *Eğitim ve Öğrenim hakkı
    *Çalışma ve Sözleşme Özgürlüğü
    *Bilim ve Sanat Özgürlüğü
    *Sosyal Güvenlik Hakkı
    *Sığınma Hakkı
    *İhraç, sınır dışı veya iade etme yasağı
    *Uyrukluk Hakkı
    *Dilekçe Hakkı
    *Bilgi Edinme Hakkı
    *Çevre Hakkı
    *Sağlık ve Hasta Hakkı
    *Tutuklu ve Hükümlülerin Hakları
    *Azınlık Hakları
    *Maddi ve Manevi Varlığı Geliştirme Hakkı
    *Kamu Hizmetlerine Girme Hakkı
    *Çalışma Hakkı

    Nasıl Başvuru Yapılır?

    Temel hak ve özgürlüklerinden herhangi birinin ihlal edildiğine inanan her birey mektupla, faksla veya elektronik postayla Komisyona başvurabilir. Başvuruda konuyla ilgili yeterli bilgi verildikten sonra başvuranın adı-soyadı ve adresi açık bir şekilde yazılmalıdır. Adı soyadı, açık adresi veya imzası olmayan başvurulara işlem yapılmayacaktır. Elektronik postalarda ise, imza bulunmuyorsa T.C. Kimlik Numarasının bulunması gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  17. Kardeşim ödemiş olduğumuz çek yüzünden haksız yere hapiste yatıyor ve hiç bir şey yapamıyoruz.İş yaptığımız birine verdiğimiz çeki kredi kullanmak için Şekerbank pendik şubesine veriyor,o sıra işlerimizden dolayı çeki ödeyemeyip yazdırıyoruz daha sonra çeki elden ödedik firma sahibi bankaya olan bütün borcunu ödemesine rağmen şekerbank çeki iade edip feregat yazısını vermiyor.Neymiş firmanın dışarıda 35 adet çeki varmış onları toplayacakmış ancak feragatı öyle verirmiş.Kardeşimle hiçbir ilgisi olmayan böyle hukuk ve insanlık dışı bir olayı ne yazıkki ŞEKERBANK'ın avukatları yapıyor.Hiç bir suçu olmadığı halde kardeşim hapiste karısı 18 aylık çocuğu ve bizler mağdur haldeyiz.Bu insanlık dışı fırstçılığı için ŞEKERBANK'ı kınıyorum ve şu çek yasasının bir an önce çıkması için dua ediyorum

    YanıtlaSil
  18. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    AŞAĞIDAKİ DİLEKÇEYİ CEZAEVİNDE OLAN ARKADAŞLAR VE YAKINLARI TBMM İNCELEME KOMİSYONUNA BU DİLEKÇELERİ ÇOK MİKTARDA VERMEK İÇİN ÇABA SARFETSİNLER LÜTFEN....

    TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA
    ANKARA


    31.12.2008 Tarihinde TCK 5. maddesinin yürürlük kazanmasıyla,aykırılıklarından dolayı hiçbir yasal dayanağı kalmayan 3167 sayılı kanunun,TCK,İNSAN HAKLARI ve ANAYASA aykırılıklarına rağmen insanların hapsedilmesine devam edilmektedir.

    Üstelik cezaevleri kapasitesi 3 e katlamış vaziyette iken,ikinci bir ceza olarak cezaevlerindeki zor yaşam koşulları altında yaşamaya mecbur edilen KARŞILIKSIZ ÇEK CEZALILARI bizler.Komisyonunuzdan insan hakları ve anayasal haklarımızın tesbit edilmesi için bir çalışma yapılmasını talep etmekteyiz.

    Ailelerimiz yokluk içinde ve dağılmış durumdadır.

    İçinde bulunduğumuz yaşam şartları dolayısıyla sağlımız tehlikeye sokularak,yaşam hakkımızda EKONOMİ yönetimi ve BANKA ların insafına bırakılmaktadır.

    Komisyonunuz İnsan Hakları ve Anayasal haklarımızın iadesini para gücünün baskısını temsil edenlerin bize reva gördüğü bu HAKSIZ ve acımasız durumun tesbiti ile sonucunun ilerdeki müracaatlarımız da kullanılmak üzere tarafıma verilmesini arz ve talep ederim..

    İzah ettiğim mevcut durumun meydana getirebileceği hayati risk sonucunda bu başvurumun adli makamlara delil teşkil edecek şekilde tanzimini arzederim.

    YanıtlaSil