Sevgili Çek mağdurları

Sevgili Çek Mağdurları
Ben de bir çek mağduru olarak sitenizi takip etmekteyim.Öncelikle içine düştüğüm durumu kısaca özetleyeyim.
Ben 36 yaşındayım.Üniversiteyi babamın o zamanki imkanları yeterli olmadığı için çalışarak bitirdim.Üniversitede okurken kendi imkanlarımla bir kursa gitmeden yabancı dilimi geliştirdim.
O dönemde bir firmanın dış ticaret departmanına asistan dış ticaret elemanı olarak çalışmaya başladım.
Ardından geçen yıllar içerisinde aynı firmanın dış ticaret müdürü oldum.Arkasında özel sektörde bir kaç firmada daha dış ticaret müdürlüğü yaptım.Ve kendi dış ticaret şirketimi kurdum.Çok başarılı o yıllar içerisinde mesleğimde saygın ve onurlu bir iş adamı olarak tanındım.
Ta ki mal satın aldığım firmalardan arızalı mallar yüklenip müşterilerimle sıkıntılar yaşamaya başlayıp Kendi mallarımı kaliteli ve sorunsuz ihraç malımı kendim üretmeye karar verinceye kadar.
Bu dönemde bir ortak ile birlikte satın aldığım tesisi,ortağın işin ortasında yarıda bırakması üzerine 9 ayda kurmama rağmen Finans yetersizliği nedeniyle 4 ay daha çalıştırabildim.Arkasından kredi arayışına girdim.Piyasadaki rakiplerim bankalara beni battı diye lanse etmeleriyle tüm kredi kapıları yüzüme kapandı. Hatta beni fabrika öncesi her akşam yemeğe götüren ve kredi vermek için çaba harcayan bankacılar maalesef bir anda ortadan kayboldu. Çaresiz bir şekilde ortak ararken bu kez de dolandırıcıların eline düştüm. Elimdekileri de kaybetmeye başladım.İlk önce arabamı sattım Ardından kredi ile aldığım evi ham madde alabilmek ve mevcut borcumu kapatmak için ham medde satan firmaya verdim.(Maalesef söz vermelerine rağmen hammadde vermediler)Bu arada çeklerim yazılmaya başlandı. Evime ,işyerime hacizler gelmeye başladı. Dostum diye bildiğim insanlar bir anda ortadan yok oldular.
Daha önceleri mal alıp ihraç ettiğim firmalara benim çeklerim olursa mal vereceklerini söyleyenler;artık geçmiş geçmişte kaldı demeye,vadesi gelmemiş çekleri bile yazdırmaya başladılar. Yurt dışındaki müşterilerimi ve işlerimi takip edemez oldum.
Yurt dışındaki alacaklarımı tahsil etmek için yurt dışına gittim Arkamdan kaçtı denildiğini haberi geldi Seyahatimi kesip işyerime döndüm Her gün yeni bir mafya ekibi ortak diye işyerime gelmeye başladı.
Yıllarca ekmeğimi yiyen çalışanlarım sisli ortamdan yararlanmaya başladılar.
Artık yağmalama başlamıştı.
İş kontrolden çıktı.
Ve tek başına çıktığım bu yolda yine tek başıma kaldım. Yıllarca destek olduğum arkadaşlarım bile yıllar önce verdiğim ödünç paraları ödemediler Arkadaşlıklarımız bitti
Artık mahkemeden mahkemeye koşmaya başlamıştım
Ortağımın imzaladığı,elemanlarımın imzaladığı çekleri benim diye kabul etmeye başladım.
Ama en kötüsü savcının bu imza senin değil dediği bir çekte,elemanımın imza atmış ama sorumlusu benim,çek benim çekim, borç benim borcum ödeyeceğim diye ifade vermeme rağmen,nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılandım.(Ayrıca belirtmek isterim ki bu yaşıma kadar ne ben,ne de ailemden bir birey sabıka kaydı haricinde adliye kapısından içeri girmemiştir.)

Anlatılacak o kadar çok şey var ki Ama sözlerimi bağlamak zorundayım

Yıllarca \Bey\takısı ile onurlu ve ödüllü bir ihracatçı olarak hayatını ikame ettikten sonra şu anda bulunduğum durum gerçekten içler acısı. 22 yaşlarımda başladığım ve bu güne kadar 102 ülkeye ihracat yapmış ve fiilen bu ülkelerde bulunmuş birisi olarak Artık o günlerimi hatıralar ile anıyorum Çünkü şu anda fabrikam battığı ,dolandırıldığım, mafyaya düştüğüm ve neticesinde çeklerimi ödeyemediğim için suçluyum.

Artık yurt dışına gitme imkanım kalmadığı ve yakında karşılıksız çek vermekten dolayı içeriye gireceğim için artık bir firma için çalışma sansımda yok artık.
sizinle birlikte olmak için neler vermezdim
Benim de milletvekillerimize söyleyeceklerim vardı.
Maalesef ŞARTLAR ve İMKANSIZLIKLAR gereği ANKARA\'ya gelemeyeceğim.

Belki de bu süreç yaşanırken bir sabah gazetelerde benim de intihar haberimi okuyacaksınız. Belki de en doğrusu adi bir suçlu gibi hapishaneye girmek yerine,ONURUMLA o acıyı yaşamadan bu dünyayı terk etmek.

Babamın küçükken söylediği gibi her şeyini kaybet ama ONURUNU,ŞEREFİNİ ASLA...

Sizin nezdinizde bu topraklar içerisinde yaşayan ve tarihinin asaletini üzerinde taşıyana her kardeşime saygılarımı sunuyorum. Mehmet


2 yorum:

  1. SEVGİLİ BAKANLAR MİLLETVEKİLLERİ KOMİSYON ÜYELERİ BİZLER ÇEK MAĞDURU OLURSAK SİZLER NE MAĞDURU OLURSUNUZ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ.ÖRNEĞİN ÖZGÜRLÜĞÜN PARASAL KARŞILI OLURMU DİYE SORAMAYAN BİRİSİ VE BUNU SORAMAYAN BENİ YÖNETMEYİ HAKETMİYORDUR İSTERSENİZ BAŞBAKANA SORUN O İÇERDE YATTI ANLAR

    YanıtlaSil
  2. anlayamadigimiz bir sey var;
    Turkiye Cumhuritetini bir A.S. gibi yonetiyor bu hukumet ne var bunda diyceksiniz:
    1-14 kat acik veren butcede bizlerin bol katkisi olucak 3.9ml tl gibi yarisindan fazlasi adli para cezasi neden vaz gecsin kazancindan sirket ortaklari.
    2- piyasada para yok hazinedede yok yavas yavas merkez bankasi aciklama yapmaya basladi;bu ne demek bu su demek piyasada para olmadigi icin piyasa 6-7 aylik zaman zaman bir sene vadeli ceklerle donuyor siz faturayi kesiyorsunuz ayni ay kdv vergi ve bilumum dangalakca vergiler odeniyor bu sirkete ama siz alabilirseniz 6-7 ay sonra cekinizin bedelini aliyorsunuz ,adamlar cekle alisverisi tesvik etmek icin ugrasiyor hala siz neden bahsediyorsunuz.her zaman soyledim yilbasindan sonraki veriler onemli piyasa durgunluga girince meydana cikicak hersey
    24 ocak 5nisan subat2000 turizm mevsiminde problem olmuyor para girdisi iyi .ama su anda durum cok vahimdir ve boyle olmasi belkide iyi en azindan milletin gozu acilir ne yaptiginiz farkina varir aci ama oyle.
    isssizlik %30-40 olucak milli gelir 10.000 dolar diye gezerken adamlar gozunun icine baka baka yalan yoylerken TUIK o bu kurumlar daha cok bekleriz ancak kendilerine dokundugu zaman bu kanun cikar. o da fazla uzak diil
    cunku admalar icin kanun nizam falan yok ceplerini doldurma pesindeler
    ama biz bunu hakkettik oy verenler dusunsun

    YanıtlaSil