Çek mağdurları eylem yaptı

Ankara'da çek mağduru bir grup, karşılıksız çekte adli para ve hapis cezasının kaldırılması için eylem yaptı.

"Suçlu değil, borçluyuz", "Özgürlüğümüz teminat değildir", "Cezaevinde ıslah edilecek ne yaptık" yazılı dövizler taşıyan çek mağdurları, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı.

Hükümlü ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HÜ-DER) Genel Başkanı Şafak Soy, burada yaptığı basın açıklamasında, çek mağdurlarının, ülkedeki çetin ekonomik şartların, krizlerin zarara uğrattığı kişiler olduğunu ifade etti.

Çeklerini ödeyemeyen birçok kişinin hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Soy, "Özgürlüğümüzün, bir borcun teminatı olarak verildiği bir borç ödeme aracı ve sistemi duydunuz mu?" diye sordu.

Soy, "Karşılıksız çekte adli para ve hapis cezasını ortadan kaldıran" yeni çek yasasının bir an önce çıkarılmasını istediklerini söyledi.
cek magdurlari




İlgili konular: Sevgili Çek Mağdurları


HABER: CNNTÜRK

7 yorum:

  1. BUGÜN ARKADAŞLARIMIZIN ÇABALARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ANKARA TOPLANTISI VE MECLİS ZİYARETİ İLE İLGİLİ AA BİR HABER HAZIRLAMIŞTIR.BU HABERİN BÜTÜN BASIN YAYIM KURULUŞLARINA GÖNDERİLMESİ İÇİN AŞAĞIDAKİ ADRESLERE MAİL VE FAX ATALIM.BU HABERİN AKŞAM TV,LERDE YAYINLANMASI GEREK

    meclis@anadoluajansi.com.tr

    ekonomi@anadoluajansi.com.tr

    yurt@anadoluajansi.com.tr

    goruntu@anadoluajansi.com.tr

    foto@anadoluajansi.com.tr
    ozel@anadoluajansi.com.tr

    genelmudurluk@aa.com.tr

    haberyayin@anadoluajansi.com.tr

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞLAR AKŞAM TV 5 KANALINDA , BUGÜN ARKADAŞLARIMIZIN BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ANKARA TOPLANTISI VE MECLİS ZİYARETİYLE İLGİLİ HABER YAPILACAK....TV 5 KANALINA TŞK EDİYORUZ , FAX VE MAİLLERLE DESTEKLİYORUZ.AYRICA ANKARADA MÜCEDELE VEREN ARKADAŞLARI KUTLUYORUM.ELİNİZE,AYAĞINIZA VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. ARKADAŞLAR, BU GÜN ANKARADA YAPTIĞIMIZ EYLEM ORGANİZASYONU İÇİN,JENARDİYE,MURAT BEYE VE TABİİ Kİ ŞAFAK SOY BAŞKANA TEŞEKKÜRLERİMİZİ BİR BORÇ BİLİRİZ.

    ORDA YETERLİ SAYIDA OLAMADIĞIMIZA ÜZÜLMEKTENSE,ÜSTÜMÜZE DÜŞENİN EN İYİSİNİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU VE HUZURUNU TAŞIMAKTAYIM.ÖZELLİKLE BU ORGANİZASYONA KATILAN BAYAN MAĞDURLARA VE ORDA OLAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.
    KERİM ÖZTÜRK

    YanıtlaSil
  4. inş emeginizin karşılıgını alırsınz yasa biran önce çıksın artık

    YanıtlaSil
  5. Malesef mağdur olarak çok sayıda insanız ama dışarıda olanlarımızın çoğunun tutuklama ve kesinleşmiş hapis cezaları olduğu için orada olamadığını ayrıca belirtmekte fayda var. Sizlere çok Teşekkür ediyorum kendi adıma.
    Allah hepimizi bu insanlık dışı ve adalet tezatı durumdan kurtarsın.
    Orada hepimizin sesini duyuran herkezi Rabbim en güzel şekilde ödüllendirsin inşallah.

    YanıtlaSil
  6. cüneyt bey çek mağdurları aramasında bu blog da sponsor olarak görünüyor internet konusunda acemiyim ama eğer bu sponsorluğu özellikle yaptı iseniz factoring firmalarının altında okunan çek mağdurları çok akıllıca olmuş kara mizah gibi duruyor teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar soruyorum herkese ülkenin birinde bankalar batacak oradan bağrıcaklar kıriz vaaaar diye ben burda kafamı kaldırana kadar nolduğunu anlamadan ticarette iş yerim batacak,ocağım sönecek bide bunlar yetmiyomuş gibi borcumu ödeyemiyorum diye hapise konulacam öylemi.eğer bu böyle olursa bu ülkede daha çoooooook apdullah öcalanlar çıkar.ben başkada bişey demiyorum zaten arif olan anlar.bu sözlerim meclistekilere...

    YanıtlaSil