Karşılıksız çek suçu; ya diğer suçlar!

Eşim 40 gün önce karşılıksız çek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi
Kızım özel okulda okuyor ama okulun sahibi eşimin lise arkadaşı, tam burs alarak masrafsız okuyor, ama kızımda hak ediyor çünkü sınıfının değil, tüm 6. sınıfların içinde birinci, “bütün bu yaşadıklarına rağmen, bütün bu kaçışlara, parasızlığa, evsizliğe,imkansızlıklara rağmen” başarısında hiçbir eksilme olmadı.

Kızımızın okulu 14 Eylülde açıldı, her sene olduğu gibi ilk gün beraber gittik okula, törenden sonra okuldan çıktık arabaya bindik, o saniye arka kapı açıldı içeri 3 kişi girdi oturdu,adamlardan biri bağırmaya başladı "seni bulamayacağımızı zannettin" eşime belindeki tabancayı göstererek arabayı sür dedi, boş bir yere gelince arabayı durdurdular..

Tehditler başladı, çekleri neden ödemedin, parayı bugün bulup bana vereceksin, başka yolu yok, para gelene kadarda seni bırakmayacağız, ya öleceksin, ya çek borcunu ödeyeceksin, adamlarım yemin etti seni öldürmeye, seni gördükleri yerde bir şarjör boşaltacaklardı midene, şimdi ben tutuyorum, parayı verme ben yapacağım şimdi artık, diye bağırdı durdu, eşimde paramızın olmadığını, bulamayacağını söyledi hep, ama nafile..

Bana dönüp, parayı bul kocanı kurtar, deyip arabada beni bıraktılar , eşimi kendi arabalarına alıp gittiler, bu arada araba bizim kendi arabamız da değil eşimin teyzesinin arabası, kızımızı okulun ilk günü olduğu için almıştık....

Ne yapacağımı şaşırdım, hayatımda bu kadar telefonda konuştuğum bir günü hatırlamıyorum, eşimin karşılıksız çek nedeniyle araması var biliyoruz ve onlarda polise gidemeyeceğimizi bildikleri için rahatlar.

bu adamlar atölyeci bize fason mal dikiyorlarmış ama işlerimiz iyiyken o kadar çok iş veriyorduk ki onlara başka kimsenin işini yapmadan sadece bize çalışıyorlardı, iflas ve batış olayları patlak vermeye başladığı günlerde bir kere karşılaşmıştık,

Benim kocam çok gururludur, herkes gibi, belki de iflası kabullenmedi, sıfırdan başlayıp 10 m.karelik bir dükkandan çok iyi yerlere gelmişti, kurtaracak sandı ne var ne yok satıp çekleri ödemeye çalıştık ama olmadı olamadı..

Eşimin bu adamlara çek borcu varmış, o gün hepsini istedi bizden, para yok ki iflas etmişiz nereden bulacağız? zaten kaçak olduğumuz için kimseyle görüşmüyoruz, teyzesinin bir evi vardı onu adamların üzerine geçirelim dedik bunları bulduk adama dedim ev var ilk önce tamam dedi daha sonra daha fazlasını istedi, siz yanlış anladınız miktarı serbest bırakabilmemiz için daha fazla istiyoruz dediler, o an ben bittim zaten, bunlar eşimi öldürecekler, çünkü bulmama imkan yok...

Sabah 6 da telefon çaldı eşim telefonda, kaçtım geliyorum dedi, evi terk edip bir tanıdığımıza gitmemizi söyledi ve eşimde oraya geldi, yarım saat sonra telefonlar başladı, telefona cevap vermiyoruz, mesajlar gelmeye başladı, bittin, öleceksin, artık karın kızında ölecek, daha neler neler, ne yapacağımızı bilemedik, tek çare polise gitmek,

Bir tanıdık vasıtasıyla G.B.T. ye baktırdık eşim temiz çıktı, nasıl olur ya dedik, çek davaları düştü mü acaba dedik çok sevindik boşuna polisten gizlenmişiz, hemen karakola koştuk.. Karakolda ifadeler verildi, komiser pek inanmadı, darp yok, iz yok, dayak yok bu nasıl kaçırılma dedi, o esnada mesajlar gelmeye devam ediyordu, polis mesajları okuyunca istemeye istemeye tamam dedi yakalama çıkartıyoruz ben arabalarının plakasını almıştım, onu da verdik eve döndük..

Ertesi gün tanıdıklarımızın aracılığı ile bir avukat bulduk, eşim buluşup tam avukata giderken komiser aramış, gelin müjdeli haberlerim var diye, geri dönmüş eşim, gitmiş komiserin yanına, 2 dakika sonra polis geliyor komiserin yanına abinin karşılıksız çek vermekten tutuklaması var....şok ..

Beni aradı eşim, bende yakalandı adamlar haber verecek zannettim, sadece şunları dedi, çok kötü şeyler oluyor, sana anlatırlar, telefon kapandı...

Avukat aradı eşimi kaçıran adamlar yakalanmış, ifadeleri alınmış ve serbest bırakılmışlar, kanunlar adam kaçırmayı, ölümle tehdit etmeyi suç saymıyor sanırım, hala arayıp benimle görüşmek istediklerini çekleri bir şekilde ödememi söylüyorlar.

Bu adamların mahkemeye bir ifadeyle hemen serbest kalacağını, hiç düşünmemiştik, eşim dışarıda olsaydı mutlaka bulup öldürürlerdi, şimdi en azından o içeride ama güvende diyorum.

Bizim yaptığımız ticari bir hata, yada beceriksizlik olsun adı, sonucu: çek borcun var diye tüm özgürlüklerin elinden alınıyor, devlet seni yakalamadan, peşindekiler yüzünden hapis hayatı yaşıyorsun zaten, alacaklı seni öldürse elini kolunu sallayarak gezecek nerdeyse, borçlarını ödemek için her işte çalışmaya razısın, ama yok o fırsat tanınmıyor..

Şimdilik ben saklanıyorum, ama kızım okuyor, okumak zorunda!!

Benzer yazılar: En tehlikeli örgüt 'ÇEK MAĞDURLARI'

Burhan Kayatürk

18 yorum:

  1. HERHALDE DEVLET BÜYÜKLERİ DE BÖYLE OLSUN İSTİYOR. İFLAS EDEN İNSANA HAPİS. MAFYAYA BUYUR AĞABEY DENİYOR.YAZIK DEĞİLMİ UĞRUNA CANLAR VERDİĞİMİZ VATANIN YÖNETİM ŞEKLİ VE YASA BOŞLUKLARINA.ALLAH SABIRLAR VERSİN SİZE DE BENZER DURUMDAKİLEREDE.

    YanıtlaSil
  2. siz kim oluyorsunuzki. mafya abiler varken, para babaları varken bankacılar, varken dış semaye varken, siz biz yani halk iflas etmiş, aç kalmış, okula gidememiş,hapse girmiş,kimin umurnda ablacığım.

    YanıtlaSil
  3. istanbuldamısınız aynı şey benim başımda kızımın okulunu değiştirmek zorunda kaldık benim eşimde 40 gün önce yakalandı kızımın rahatsızlığı yüzünden hastanedeydik oradan aldılar..2 senedir kaçarak yaşıyorduk..cebine gelen tehdit mesajlarını hala saklıyorum..daha önce oturduğumuz evi basmışlardı.kızımın okuldan gelirken resmini çekip yollamıştılar..neyimiz varsa satıp borçlarımızın çoğunu ödemiştik. büyük firmaların çeklerini en azından bize zarar vermezler diye ödemelerini sona bırakmıştık.kaçak olduğu halde borçlarını azar azar kapatıyordu.rahat çalışabilseydi en azından hepsini bitirebilirdik.şimdi 40 gündür içerde biz saklanıyoruz.kızım okumaya çalışıyor.o bir yerde ben bir yerde kalıyorum.her gün alacaklıları arıyorum satın bir şeylerinizi diyorlar .inandıramıyorum.kızım rahatsız doktorlar moral diyorlar nasıl olacaksa.alacaklılardan çok avukatları engel oluyo.

    YanıtlaSil
  4. dün akşam tesadüfü geç gittim evime infaz bürosundan memurlar gelmişler benden 20 dk.öncesaat 22.00 gibi..nerede biz nasıl olsa yakalarız diye söyemişler..çıksın artık bu yasa çıkacaksa..

    YanıtlaSil
  5. haber türk ekonomi yazarı güntay şimşek ''hapse atmakla sorun çözülmüyor'' başlıklı yazı yazmış

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar merhaba
    5 de yazan arkadaş link atarsan daha kolay buluruz...lütfen link yazmısır..

    YanıtlaSil
  7. insanın istahar etmesi yüce allah katında büyük bir suçtur onun için bu kapı kapalı ama şu anda çoluk çocuktan ayrı yaşıyorum onları göremiyorum peki bunun sonucu bu hayatta ha yaşamışsın ha yaşamamışsın ne farkediyo ki öte yandan intahar etsen ahiretin ölüyo şu günlerde ülkemizde domuz giribi diye bir hastalık başladı inanın keşke bana da gelsede bende ölsemde bu acılardan kurtulsam nasılsa bizi düşünmeyen bu devlet askere kurşun sıkanlara kucak açan bu devlet varken bende çocuklarıma kavuşamıyorken yaşamıssın ne anlamı varki bu ticaretin suç oldugu bir ülkenin ferdi olmak mı suçumuz askere kurşun yerine sevgimizi vatana ihanet yerine canımızı vermek mi şuç gerçekten bunu anlamıyorum yaşım 34 ama bu kanun yani çek kanunu beni 50 yaşına getirdi 3 ay içinde bu nasıl bir devlet nasıl bir hükümet anlamıyom herkeze sevgiler saygılar

    YanıtlaSil
  8. BENDE BİR ALACAKLIYIM.AMA ALACAĞIM OLAN İNSANLAR ÖDEYEMİYORSA NE YAPABİLİRİMKİ.AYNI DURUMDA BENDE ODA ONLARDA OLABİLİRLER.KİMSE KEYFİNDEN BATMAZ YADA KÖTÜ DURUMA DÜŞMEZ.BUNU YAPAN İNSAN SAYISI YOK DENİLECEK KADAR AZDIR.BURASI NASIL BİR ÜLKE SİZİN YAZDIKLARINIZI OKUDUKÇA ŞAŞIRIYORUM.KİMSE OKUMUYORMUKİ BU YAZILANLARI.BU NASIL YASAKİ BORÇ YÜZÜNDEN İNSANLARI ISLAH ETME YOLUNA GİDİYORLAR.BEN ISLAH EDİLECEK BİR DURUM GÖREMİYORUM.DÜŞÜNÜN BEN BU AKLIMLA BUNLARI DÜŞÜNÜP ISLAH EDİLME SEBEBİ OLURMU DİYORSAM.BAŞTAKİ YÖNETEN BÜYÜKLER BUNU NASIL DÜŞÜNEMİYOLAR ANLAMIYORUM.YÖNETİCİLERİN GEREKÇELERİ NE OLURSA OLSUN İSTER EKONOMİ İSTER BASKI,İNSAN HAYATINI ZORA DÜŞÜREMEZLER DİYE İNANIYORUM.BUNLARIDA BİR KENARA KOYALIM BU MAFYA DENİLEN KİŞİLERE DUR DİYEN YOKMU.COCUĞA SORSALAR MAFYAMI BÜYÜK DEVLETMİ BÜYÜK DİYE COCUK HERALDE MAFYA DER.ÇÜNKÜ ONLAR ÖYLE BÜYÜYOR.BİRDE ŞUNU SÖYLEYEYİM HANİ YAZIN MAİL ATIN DİYE KONULAR OLUYOR.BEN BU YAZILARI OKUYUPTA ZORDURUMDA OLAN KİŞİLERİN NE YAZI YAZABİLECEĞİNİ.NEDE BİRYERLERE MAİL FAX ÇEKEBİLECEĞİNİ ZANDEDİYORUM.ÇÜNKÜ İNSANLAR O KADAR KORKMUŞLARDIRKİ ARTIK YERİMİ BULURLAR ADRESİMİ BULURLAR IP DEN DİYE YAZMAZLAR.NEYSE ALLAH HERKEZE SABIRLIK VERSİN.VERMESİN KARDEŞİM ÇEK FALAN BANKALAR.SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRSİN.HERŞEYİ KANUNLARA DAYATTIRMASINLAR.PARA KAZANACAKLAR DİYE.NEYSE TEKRAR ALLAH KOLAYLIK VERSİN CÜMLENİZE.

    YanıtlaSil
  9. 1* 3167 sayılı çek kanunu 31.12.2007 de son bulmuş ve 31.12.2008 tarihine kadar uzatılmıştır.Yani 31.12.2008 tarihinden sonra yürürlüğünü yitirmiştir.Bunu biz söylemiyoruz yasalar söylüyor. 5237 sayılı TCK nın 1. kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümler 31.12.2008 kadar uygulanabilinecektir. yani 01.01.2009 tarihinden sonra uygulanamaz.

    2* Yasa koyucu 5728 sayılı yasa ile özel yasalarda yaparak yürürlüğe koymasına rağmen bu yasada düzenleme yapmamıştır. bu zannedilmesin unutulmuştur.Sadece hükümetin bilerek uzatmadığı bankalar ve sermaye sahipleri ile karşı karşıya gelmemek için yargıtayın üzerine attığı bir husustur.Kısaca kaldırılan yasa uygulanamaz eğer o ülkede hukuk kuralları geçerli ise aksi halde hukuktan sözedilemez.Uygulanırsa hak arama nerede yapılır siz karar verin.

    Hukukçular gerçekten fikri irede ve hür düşüncelerine sahipse şunu çok iyi bilirler knunlarda"yazılı cezalardan başka bir ceza uygulanamaz hüküm olunamaz.

    3* Hükümet tarafından çıkarılan ve yasalaşan çeklerin vadeli hale getirilmesi ile çek nakit hükmünü yitirirek senet ve poliçe vasfı kazandırılmıştır.Bununla birlikte çekte hapis kararının otomatik olarak vasfını yitirdiği ortadadır.Bu bile başlı başına içerde yatan insanların özgürlüğüne kavuşmasını sağlar. tabiki hukuk kuralları işletilirse.

    4* 16.03.2009 da yargıtay 7, ceza dairesinin açıkladığı Marka kanununda bizim çek kanunu ile aynı içeriğe sahip olmasına rağmen neden bizim kanunun bekletildiği anlaşılamamaktadır. Demekki sahtecilik yapmak dürüst ticaret yapıpda borcunu ödeyemeyen esnafa yeğlenmektedir.Bu şekilde bakmamızı sağlayacaktır .

    Yukarıda örnek karararından anlayacağınız gibi arkadaş, ben elimi taşın altına koyamam bana dokunmayan yılan bin yaşasın konusu gerçekleşmektedir.Bunu yapanlar bağımsız türk mahkemeleri ve bağımsız yargıçlardır.

    Aslında bu konuya baktığımız zaman bu kararları çok görmemek lazım.Çünkü hukukun uygulamadığı imparatorluk yaratıldığı bu ülkede ekonomik kriz altında ezilen halkına ekmek bulamıyorsanız araba alın ben ötv sini düşürdüm diyen bir zihniyetin gerçekten hakkına hukukuna mı yoksa sermaye sahiplerine mi gururla anlattıkları neredeyse tek türk bankasının Atatürk 'ün kurduğu iş bankasının kaldığı bu ülkede , (haricinde bankası kalmayan) sanki bizim bankalarımızmış gibi bankaların lafından çıkmayan(yabancı sermaye)bir lale devrinden bahsediyoruz.Bizler üzülerek ülkenin nerelere gittiğini ve malesef çoktan sağlam temelleri atılarak kutuplaştığını gördükten sonra cezaevinden çıksak ne olurçıkmasak ne.Çünkü hayatta kaybedilmemesi gereken en önemli olgu olan ümidimizi yitirdik, güvenimizi kaybettik.Çünkü zor durumdaki esnafı hapse atan üstüne üstlük kendi yönettikleri ülkede kendilerinin uçan kuşa borçlu olduğu bir yönetim . Yine halkın yüzde 80 ninin boğazına kadar borca battığı bir ülkede borçluya bağırıp çağıranm bir yönetim anlayışından ne bekliyoruz ki

    ne yapacaklardı bizi asmadıklarına şükredelim.

    En son olarakta 20 ayır cezaevindeyim bunun 15 ayı kapalı cezaevinde geçti.Ben yaşananları kısaca özetlemekte istiyorum.Koğuşlar il cezaevlerinde 40 50 kişi değil yalan. koğuşlarda 100 120 kişi var.İş adamlarını içeri aldığınızda o ortamın kültür seviyesini yükselttiğinizimi düşünüyorsunuz. Arkadaş ben devletime vergimi öderken ssk primlerimi öderken bana plaketler yollayan siz. Doktoramı imzalayan siz. Peki soruyorum sayın yetkililer benim çocuklarım babasıyla nasıl gurur duyacaklar cezaevinde onların psikolojisini ben mi düzelteceğim. Benden aldıklarınızı nasıl geri ödeyeceksiniz.Buralarda hep iş adamları yada üniversite mezunları yok hırsızı, katili,gaspçısı,tecavüzcüsü, hepsi burada.Buradan çıktıktan sonra benim bu psikolojimi hanginiz düzelteceksiniz.

    YanıtlaSil
  10. Devlet adalet yoluyla dolandırıcıdan para tahsil edemiyor diye alacaklarımı alamayıp 3 kuruşluk borçlarımdan çıkan tutuklama kararları sebebiyle 2 yıldır kaçak yaşıyorum.
    1 kere yakalandım cezaevine girdim kısa sürede dosyada yapılan hata nedeniyle çıkabildim. İçeride koğuş diye bir şey yok be şerefsiz yetkililer yerlerde yattık hala daha da yatıyorlar. Her türlü hakarete maruz kaldık orada! sanki tecavüzden girmişiz gibi etmediklerini bırakmadılar gardiyanlar! be vatan hainleri yakamı bıraksanız çalışabilsem tekrar işimi düzeltirdim 2 yılda! Devletin gücü dolandırıcıya yetmiyor dürüst işadamlarına esnafa mı yetiyor! o zaman ben de elime silahı alıp gidip beni dolandıran ve güllük gülistanlık sefa süren bana gtüyle gülen ne kadar dolandırıcı varsa hepsini vurayım! yada organlarını organ mafyasına satayım devlete olan borcumu ödeyeyim! adam vurmak mafya olmak kaç yıl ki artık! en büyük en azılı örgüt çek mağdurları örgütü ya! Adam öldürsen dağda terörist olsan adam kaldırsan tehdit haraç işlerine karışsan tutuksuz yargılan sonrada serbest kal! ama iş karşılıksız çek olunca ceza üstüne ceza yat! ne kadar ekmek o kadar köfte hükümet efendileri bizleri de terörist yapacaksınız sonunda!

    YanıtlaSil
  11. Bu yazılanları okudukça insan dehşete düşüyor. Düşünsenize adam hapse girdi diye can güvenliği açısından eşi teselli buluyor. Daha acısı silahlı adam kaçıran, tehdit eden salıverilip çek yazdı diye devlete ödeme yapamayan hapse giriyor. Hapistede ne yatacak yer var nede kanun kural. Bu arada dağdan inenin ayağına savcı hakim gönderiliyor. Ne TCKyı dinleyen var, ne özel yasaları nede anayasıyı. Bu arada bizler meclisten iyi haberin gelmesini bekliyoruz. Oradada bankalar açısından sakıncalar konuşuluyor.İnsanın ne inanası geliyor nede güveni kalıyor. Ne yazayım ben yaa bu ükenin çivisi çıkmış, şeytan diyor al silahı eline sür mermiyi daya kafa patlat gitsin...Ama çocuklar var evde, hiçbir suçu günahı olmayan masum çocuklar...Onlara kim bakacak ? Baba gel dediklerinde kim gelecek, ev ödevinde kim yardım edecek, akşam yemeklerini kim sofraya getirecek..Allah hepimize sabır versin, yaşama bağlılık ve güç kudret versin...Her gecenin bir sabahı vardır, sabır sabır sabır...

    YanıtlaSil
  12. ya ne yapalım söyleyin,yemin olsun kaç kere intihar etmeyi düşündüm,borcumuz var iş yerimiz kapalı kafamız rahat değil,bu nasıl kanun bizimde alacaklarımız var ama senetli hiç bir şey yapamıyorum,imza ise senettekide imza.ticaret yapıyorduk mecburen çek verdik kriz çıktı alacaklı olduğum kişiler battı,kabak bana patladı çek kesmiştim,alacağımı alamadım dükkanıma haciz geldi bir tane mal bırakmadılar,borçtan hapis yatmak benim çok zoruma gidiyor,vekillerimizin keyfi yerinde tok açın halinden ne anlar,akp ye oy verdik şeffaf oldukları için nerden bilebilirdik kuzu postuna gizlenmiş kurt olduklarını,en azından şu hatır çeklerine af getirsinler elinde mal aldığına dair fatura olmayan kişilerin çek leri affedilsin

    YanıtlaSil
  13. 1996 ticarete atıldım ssk primi vergi borcumu hepsini gününde ödedim 2002 iflas ettim 200 yaprak çek kullandım 198 ini ödedim 2 si kaldı alacaklı taraf alacağından çok ama çok fazla para istediği için ödüyemedim gıyabımda karar çıktı aranıyorum nasıl olacak bu iş kitlendim kaldım artık acil bir çözüm üretmek zorunda kanun getiriciler

    YanıtlaSil
  14. Bu yorumlara başlık olan olay gerçekten üzücü. Amacım kimseyi kırmak değil ama bu yazının bu şekilde yayınını doğru bulmuyorum Hatta ilk okuduğumda bir alacaklı tarafından kasten yazıldığını bile düşündüm. Nedenlerimi isterseniz sıralayım:
    1.Olay tüm çek borçlusu arkadaşları resmen terörize ediyor. Adeta moralleri bozup alacaklı ile anlaşma yoluna gitmesini telkin ediyor.
    2.Borçlu olmak dünyanın sonu değil. Aranmakta, hatta hapse girmekte. Bu ülkede kimler girdi çıktı düşünün bir kere.
    3.Önemli olan insanın kendine olan güvenini kaymetmeden yaşama bağlı kalması. Üzülmek, korkmak hatta bu tip yazılarla herkezin birbirini doldurması çok saçma.
    4.Olayda silahlı bir adam kaçırma söz konusu. Tehdit, şantaj ve çete suçuda var. Bu iş öyle bir karakol komserinin takdirine kalmaz merak etmeyin. Savcı derhal organize suçlar masasını devreye sokar. Bu suçtan dolayı kaç yıl yer adamlar biliyormusunuz ? Ben burda yazayım: En az 20. Evet şaşırmayın en az 20 sene yer 12-13 yılda infazı olur bu suçların. Bu nedenle kimse kimseye ortada devlet yokmuş, insanlar sahipsizmiş havası yaratmasın. Çok merak eden varsada işlesin bu suçu bir arkadaşıylada görsün sonuçlarını.
    5.Sonra yazıyı yazan hanfendi eşinin öldürüleceğinden bahsediyor. Yapmayın bıldırcınmı vuruyorsunuz ortalıkta ? Bu işler o kadar kolay değil.

    Herkez dirayetli olsun. Birbirine moral versin. Hukuki destek versin. Bu iş iyice arabeskleşti zaten. Kormayın kanun çıkacak. Her krizden sonra bu tip aflar olur. Dirayetinizi inancınızı kaybetmeyin.

    YanıtlaSil
  15. okudukça ıcım parcalınıyor artık.ne olcak bu caresızlıgın sonu bılmıyorum.bende aynı durumdayım ve yeter artık bırazda çek problemlerıyle ılgılenın sayın devlet buyuklerı.cezaevlerınde her 100 kısıden 90 ı çek keşide etmekten hukumlu.ve benım esımde bunların ıcınde.31 gundr yatıyor ve ben yenı evlendım bı suru borcumuz var.ve odeyemıyorum.ne esım odeyebılıyor su an kendı borcunu nede ben.fırsat verılmıyor odenmesı ıcın.ıcerde yatan adam nasıl oder bu borcu ya.mantıklı olun bıraz lutfen.kendı duygularınızı tatmın etmekten vazgecın artık.yeter artık cıkratın su yasayı.bırakın artık munevver karabulut cınayetınıde.ıcerde yatan adamlar yoksa bırbırını kesmeye baslıcak daha buyuk bı katlıam.

    YanıtlaSil
  16. günaydın arkadaşlar ,Hükümet , yargı , banka ,factoring ve tefeciler tarafından aleyhimize psikolojik bir savaş yürütülüyor.Bazı yazıları okudukça insanın tüyleri ürperiyor.Çoğunluklukla hepimiz aynı durumdayız ve birbirimizden başka kimsemizde yok.Sevdiklerimiz için yaşıyoruz yaşamaya çalışıyoruz ...Ancak yinede ümidimizi kaybetmeyelim.Şunun şurasında artık aylar değil günler kaldı ve bu günleri fax- mail ve tel ile konuyla ilgili birimleri arayarak değerlendirebiliriz.Allah hepimizin yardımcısı olsun......saygılarımla

    YanıtlaSil
  17. istanbuldamısınız aynı şey benim başımda kızımın okulunu değiştirmek zorunda kaldık benim eşimde 40 gün önce yakalandı kızımın rahatsızlığı yüzünden hastanedeydik oradan aldılar..2 senedir kaçarak yaşıyorduk..cebine gelen tehdit mesajlarını hala saklıyorum..daha önce oturduğumuz evi basmışlardı.kızımın okuldan gelirken resmini çekip yollamıştılar..neyimiz varsa satıp borçlarımızın çoğunu ödemiştik. büyük firmaların çeklerini en azından bize zarar vermezler diye ödemelerini sona bırakmıştık.kaçak olduğu halde borçlarını azar azar kapatıyordu.rahat çalışabilseydi en azından hepsini bitirebilirdik.şimdi 40 gündür içerde biz saklanıyoruz.kızım okumaya çalışıyor.o bir yerde ben bir yerde kalıyorum.her gün alacaklıları arıyorum satın bir şeylerinizi diyorlar .inandıramıyorum.kızım rahatsız doktorlar moral diyorlar nasıl olacaksa.alacaklılardan çok avukatları engel oluyo.

    YanıtlaSil
  18. haydi artık geçmiş olsun...şu ana kadar kaybedilenler inşallah fazlasıyla geri gelir kardeşim...

    YanıtlaSil