Milletvekilleri ile yapılan konuşmalarımız

Çek Mağdurları

TBMM açıldı, yol haritamızda belirlediğimiz gibi karşılıksız çek sorununun çözüm yeri Türkiye Büyük Millet meclisidir, bu doğrultuda sayın vekillerimizle diyaloglarımızı geliştirecek sorunlarımız anlatacak ve sorunun çözüm noktasını vekillerimizle diyalog kurarak geliştireceğiz.

TBMM ziyaretlerimizi bu konuşmalar neticesinde belirliyeceğiz..

Bu anlamda, vekillerle yaptığımız görüşmeler, diyaloglar bize anlattıkları olumlu ve olumsuz düşüncelerini bu sayfaya yazarak çek mağdurlarını bilgilendirmeye çalışacağız. Bizler haricinde vekillerle görüşmelerde bulunan arkadaşlarımız bilgi ve duyumlarını paylaşsınlar..

ilgili yazılar: Başbakanlık İntiharcısı bu kez tetiği çekti

Technorati Etiketleri:

329 yorum:

  1. ARKADAŞLAR BUGUN HATİCE HANIM GÜL HANIM VE BEN BİR ARAYA GELEREK TÜM AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİ ARADIK.ÖNEMLİ OLANLARI YAZIYORUM..

    ADALET KOM ÜYESİ MEHMET TUNÇAK: KONU ALT KOMİSYONDA,KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILACAK ONDAN SONRA GÜNDEME GELİCEK

    SADIK BADAK VEKİLİMİZ: DANIŞMANI İLE GÖRÜŞTÜK,KOMİSYON SEÇİMLERİNDEN SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ DEDİ VE EKLEDİ,BİZLERDEN GELEN TÜM MAİLLERİ KLASÖR YAPIP GENEL KURULA İNDİRECEKLERMİŞ.

    RAHMİ GÜNER CHP : CHP OLARAK BİZ BU CEZAYA KARŞIYIZ,HÜKÜMET TEREDDÜTTE.KOMİSYON BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDNE SONRA PARTİ OLARAK HERŞEYİ YAPACAZ

    MUSTAFA HAMARAT AKP ADALET KOM.ÜYESİ: TASARI ŞUANDA GÜNDEME GELMEYE BAŞLADI.ALACAKLILARDA DÜŞÜNÜLMELİ.

    MÜCAHİT FINDIKLI: YASA HALLOLACAK,BORÇLAR YASASI GÖRÜŞÜLÜRKEN DE GÜNDEME GELEBİLİR.

    SUAT KILIK SAMSUN AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ: ALACAKLILAR NE OLACAK ALACAKLILAR NE OALCAK DİYE DİYE Bİ HAL OLDU

    AYŞENUR BAHÇEKAPILI AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ: MECLİS YENİ AÇILDI,UMUT VEREMEM,BEKLEYECEKSİNİZ

    METİN ÇOBANOĞLU MHP: KONU GÜNDEME GELDİĞİNDE SİZİ SAVUNACAĞIZ

    RIDVAN YALÇIN CHP: BİZİM YAPACAĞIMIZ BİRŞEY YOK,HÜKÜMET NE YAPACAĞINI BİLMİYOR

    MEVLÜT ASLANOĞLU CHP: ADALET KOMİSYON BAŞKANI ŞUANDA ADALET BAKANININ GÖRÜŞÜNÜ BEKLİYOR.15 GÜNE KADAR ÇEK KANUNU GÜNDEME GELMEZ İSE MECLİSTE BASBAS BAĞIRACAĞIM.

    ONUR ÖYMEN CHP: AVRUPA BİRLİĞİNİN DİKKATİNİ ÇEKİN DEDİ.AVRUPA BİRLİĞİ TEMSİLCİLİĞİNDE RİLTS DİYE BİRİ VARMIŞ ONA GİDİN DEDİ. AYRICA ÖNERGE DE VERİCEM DEDİ

    İLKNUR İNCEÖZ AKP: DURUMUN CİDDYETİNİN FARKINDAYIZ.ÇALIŞMASINI YAPTIK.GENEL KURULA GELMESİ 2 HAFTAYI BULUR.

    MEVLÜT AKGÜN AKP KARAMAN: 2 TARAFIDA GÖRÜŞMEK LAZIM.ORTA YOL BULUNMALI

    ERDAL KALKAN AKP HUKUK İŞLERİ BAŞKANI: BABACAN YASAYI GERİ ÇEKTİ.ARAYA SOKMAYA ÇALIŞACAĞIZ.

    ALİM IŞIK MHP: DANIŞMANI İLE GÖRÜŞTÜK.BİNLERCE TELEFON GELİYORMUŞ.CEZAEVİNDE ÇEKTEN DOLAYI YATANLARIN GERÇEK SAYISINI TESBİT EDECEKLERMİŞ.KONUNUN TAKİPCİSİYİZ.

    BURHAN KAYATÜRK ANKARA: KONMUYU BAŞBAKANA SORMUŞ. BAŞBAKAN ILIMLIYMIŞ.ANCAK EKONOMİ KURULU BU İŞE ŞİMDİLİK TERSMİŞ. BURHAN BEY TÜM VEKİLLERİ BİZİM İÇİN ORGANİZE EDECEKMİŞ.AYRICA BURHAN BEY ''TERÖRİSTE AF ENSAFA HAPİS' DİYEREK İĞNELİ MSJLAR GÖNDERMEYİN SİZE ZARAR VERİYOR DİYOR


    EVET ARKADAŞLAR BURDAN ÇIKARACAĞIMIZ FİKİR ŞU. HÜKÜMET TEREDDÜTTE... HERŞEY SİZİN ELİNİZDE. TÜM VEKİLLERİ ARAMAKTAN BAŞKA ÇARENİZ KALMADI.

    BİZ BORÇLUYUZ.....KARŞI TARAFA BAKARMISINIZ: HÜKÜMET,ALACAKLILAR,TEFECİLER,FACTORİNGCİLER,BAROLAR....

    24 SAAT ARAMALIYIZ İŞİMİZ ÇOK ZOR..

    GÜL,HATİCE,JENARDİ

    YanıtlaSil
  2. 191 sayın Ofluoğlu,

    o arkadaşın avukat olmadığı zaten belli. artık alıştık bunlara. Jenardi sanırım iyi niyetli davranmaya çalışıyor...

    YanıtlaSil
  3. Başbakan demişki,

    belediye başkanlığım döneminde yahudi vatandaşlarımızı yakondan inceledim onlar parayı.....

    devamı aşağıda linkteki haberde

    ilginç olan birtek yorum yapılmış ama değmiş doğrusu...

    http://www.pressturk.com/haber.php?haber_id=43284

    YanıtlaSil
  4. herkese slmlar...
    arkdaşlar ben yeniyim yazılanları okuyorum ve elimden geldiği kadar destek olucam .. fakat sormak istedğim bişey var bu konuda aihm ne gidilse daha iyi bir sonuç alınmazmı bu neden denenmiyor.. bir cevap alırsam ii olur teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar şişli 3 şişli 6 şişli 11 karşılıksız çeklere berat kararı dosya nolarını bilen varsa buraya yazabilirmi
    rica ediyorum teşekkürler yusuf

    YanıtlaSil
  6. "Alın satın ekonomiye can katın"

    SONRA HEM ÖZGÜRLÜĞÜNÜZDEN OLUN HATTA CANINIZDAN OLUN



    Ödemiş olduğum vergiler bana yol, su, elektrik olarak değil; polis, mahkeme ve hapishane olarak geri dönüyor.



    Ben batmış bir insanım. Alacaklılarımın tahsilatçısı ise devletin polis ve savcısı.



    Biraz kalın kafalı olduğum için neden hapis yatmam gerektiğini halen anlayabilmiş değilim. Günlüğü 100 Tl den yat. Her ne olursa olsun paran varsa hapis yatmazsın. Düz mantık paran varsa yaşa yoksa geber.



    700.000 Tl zararım var. Ailen ne oldu, aç mısın, tok musun? Diyen yok. Ödediğim vergiler, çalıştırdığım insanlar önemli değil. Ben kestiğim çekleri ödeyemedim. Vergi mükellefi olduğum için köpek gibi pişmanım. Bana yapılanlar o kadar değil de ailemin yaşadıkları daha çok rahatsız ediyor. Başka hangi suçta insan ailesiyle beraber yok oluyor.



    Banka, finans, tefeci, dev holding ve BARO lar (Eğer çek davaları olmazsa avukat arkadaşların çoğu aç kalır.) çekte hapis istiyor. Şimdi bu lobilere karşı çıkabilecek, sesimizi duyurabilecek cesur insanlar aranıyor. Her ne kadar yaklaşık 500.000 aile olduğumuz söylensede el etek öpmeyi bilmediğimiz ve devletin biz olduğumuzu bildiğimiz için pek fazla sesimiz çıkamıyor. Yaklaşık 1 sene kesinleşmiş hapis cezam var, nasıl hakkımı arayabilirim.



    Demokratik açılım: Muhatap olabilmek için insanların elinin silahlı mı olması gerekiyor? Sempatizan olarak tutuklanan gençler, suç ve ölüm makinası konumuna nasıl geliyor? Batan esnaf ve sanayicinizi hapse atarak herseyi çok güzel çözersiniz.

    Arkadaşlarımın çoğu hapiste, malesef canına kastedenler olmuş. Durumlarını anlıyorum. Çünkü ben de intaharın eşiğinden döndüm.



    Sizlerden istirhamım şu açılım sürecine bir programlık ara verip bizlerin derdini taraflarla bir konuşsanız. Saygılarımla

    Tüm haberturk yazarlarına atılmıştır. Yakından ilgileniyorlar. NL .Herkese selam, en önemli aşamadayız. Bu pozisyonda arıaza yapılmaz.

    YanıtlaSil
  7. ALİM IŞIK (Kütahya) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

    Sayın Bakana birkaç sorum var.

    Birincisi: Bilindiği gibi çok sayıda vatandaşımız ekonomik kriz nedeniyle ödeyemediği çek borçları yüzünden hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmiştir. Gerek kendisi gerekse yakınlarının çok ciddi mağduriyetlerine yol açan bu uygulamayla ilgili olarak Hükûmetinizin bir girişimi ya da yeni bir düzenlemesi var mıdır, olacak mıdır?

    İkincisi: Gerçek veya tüzel kişilere kefil olmuş vatandaşlarımızın, borçlunun borcunu ödemediği ya da ödeyemediği durumda, kefil olduğu borç miktarı yerine temerrüt faizleriyle birlikte daha büyük bir borcu ödemek zorunda kaldığı bir gerçektir. Bu uygulamayla ilgili de bu kanunda bir düzenleme var mıdır ya da yapılacak mıdır?

    Son sorum, özellikle yabancı bankaların çiftçilerimize ya da küçük esnafımıza dağıttıkları kredi kartları ya da değişik isimler altında verdikleri kredi borçlarına karşılık ipotek ettikleri taşınmazlara el koyma aşamasında…

    (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

    BAŞKAN - Teşekkür ederim.

    8 ekim tbmm tutanakları

    YanıtlaSil
  8. Bir konu daha var: Türk Ticaret Kanunu mu önceliklidir, Borçlar Kanunu mu önceliklidir? Bana göre ikisi de önceliklidir ama muhalefetle zaman zaman yaptığımız resmî veya gayriresmî görüşmelerde bilim çevrelerinde de Borçlar Kanunu'nun önce çıkması arzu edildi. Dolayısıyla Türk Ticaret Kanunu da gündemimizde. Hangisini öne alıp hangisini daha sonra çıkarmak da Türkiye Büyük Millet Meclisinin tamamıyla kendi takdirine aittir ama teknik olarak ifade ediliyor ki: "Borçlar Kanunu önce görüşülürse iyi olur." Arkasından da hemen… Belki yürürlüğünün eşzamanlı olarak yapılmasında fayda var. Son maddeye kadar geliriz, İç Tüzük imkânlarıyla ikisini aynı anda yürürlüğe koyabiliriz. Onun için, müzakereyi Borçlar Kanunu'ndan başlatmış olmak Türk Ticaret Kanunu'nun önemini ikinci plana atmak anlamına gelmiyor. Bu bir takdim tehir meselesidir; eşzamanlı yürürlüğe koyabiliriz.

    DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI CEMİL ÇİÇEK (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

    08 ekim tbmm tutanakları

    YanıtlaSil
  9. sayın vekilimiz Alim IŞIK,ın soruna sayın Cemil ÇİÇEK vekilimizin cevabı................

    Çek Yasası'yla ilgili husus var, doğrudan alakası olmamakla birlikte yine ifade edeyim. O da, Adalet Komisyonuna Adalet Bakanlığı göndermiştir. Dolayısıyla toplumumuzun ihtiyacı olan hususlar ne ise hukuki açıdan, bunları düzenleme noktasında samimi bir çabanın ve gayretin içerisindeyiz. Bu çabayı sizlerle birlikte gerçekten sürdürmek istiyoruz. Çünkü bu düzenlemelerin size göresi, bana göresi yok. Toplum yararına olan ne ise onu ortaya koyarak bu düzenlemelerin yapılması lazım.
    08 ekim tbmm tutanakları.........
    arkadaşların bilgilerine sunulur....assos...

    YanıtlaSil
  10. Merkez banka kaynaklı yazı çok ilginç.
    taslakta kast unsurunun varlığından eminmiyiz ?

    YanıtlaSil
  11. cemil çiçek ne demiş,

    sana göresi bana göresi yok...

    toplum yararına olan ne ise demiş....

    AKP zihniyetindeki toplum biz değiliz....

    onların toplumu ya zenginlerdir,
    yada sadakaya muktaç olanlar........

    bu benim görüşüm....

    Bu arada vergi borcunuz varsa ve vergi dairesi kapınıza gelmişse sizden nakit yada çek olarak ödeme ister....

    sakın vermeyin...

    haberiniz olsun ödeyemezseniz vergi daireside şikayette bulunuyor ve hapis yolunuzu açıyor... tecrübeyle sabittir..

    YanıtlaSil
  12. SİTEMİZİ İZLEYENLER VE YENİ GİRENLER İÇİN MSN VE MAİL ADRESİM

    jenardi_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  13. Sayın Admin

    açılış sayfasındaki belge Merkez bankası tarafından kime hitaben yazılmıştır. Merkez bankası kendini meclis komisyonu gibi görüp taslağın içine kasıt unsuru koyduk diyor. Ben bu kısmını anlamadım. Yargılamada kasıt unsurunun aranması bir gelişmedir ve çok önemlidir. Çünkü şikayet sahibi yada savcının çekin bedelinin kasıtlı bir biçimde ödenmediğini kanıtlaması gerekir ki bu durumda şikayetlerin çoğu savcılık aşamasını geçemez. bu yazı içeriği doğruysa ben mücadelenin başarıya ulaşmak üzere olduğuna kanaat getiririm. bizler çek mağduruyuz. çeklerimizi yazarken dolandırıcılığı düşünmedik, dolandırıcıların vebalinide taşımak zorunda değiliz. adil yargılanmak hakkı bize yeter.

    Lütfen açılış sayfasındaki yazı hakkındadetaylı bilgi verebilirmisiniz ?

    My Place

    YanıtlaSil
  14. sayın my place bu dılekceyle ılgılı bılgı ıstegınız ıletılecek.ancak sanırım cevap yarın alınır.ılgılı arkadas suan sıtede degıl.ıyıgeceler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Arkadaşlarım,
    gecen gün Sn.Hatice Abla, Sn. Jenardi ile birlikte siteden arkadaşlarımızın katkılarıyla yardımlarıyla bir sürü telefon görüşmesi yaptık. Zaten Sn. vekillerimiz bizleri tanıyorlar.
    Tamamından edindiğim kanaat , görüşülmekte olan borçlar yasası içine çek yasasının dahil edilmesi düşüncesi. sanıyorum araya alacaklar bunla ilgili tüyolar aldım.
    bu sebepledirki. mail ve fakslarınıza , mesajlarınıza ara vermeyin . Ama şunu unutmayınki lütfen biz çek mağduruyuz.
    Bizim açılımlarla, terörle alakamız yok. lütfen mesajlarınız bunları karşılaştırma şeklinde olmasın. bundan hepsi rahatsız. çünki attığınız mesajlar kişiye gidiyor. eğer bu konuda şikayetleriniz varsa bunun yeri burası değil.
    biz çek mağduruyuz ve yeteri kadar haklılığımız var. bu burda defalarca anlatıldı. zaten birçok vekil bizi savunuyor ve destek verecek. konuştuklarımızla ilgili detayları sn. jenardi size yazdı. ben detaylara girmiycem. şunu bilmenizi istiyorumki pazartesiden itibaren tüm çabaların en az iki üç kat artması gerekiyo. çünki borçlar kanunu uzun ve bizim karşımızda tek engel bütce ve maliye . burdaki negatiflikler yüzünden yasa bekletiliyor . biz yeteri kadar mağduriyetleri duyurursak inanın işe yarayacak. lütfen arama imkanı olanlar arasın inanın bana bizi dinliyorlar. tabiiki karşı olanlar olacak . saygımızı yitirmeyelim. devam edelim.
    ben aramalara devam ediyorum.
    inanıyorumki en kısa zamanda çek yasası gündeme gelecek ve bir çözüm bulunacak.
    bunun içinde halen burdayım. çok yazmıyorum. önemli olan doğru bilgiyi aktarabilmek. şuna inanınki bu çek durumu artık vekillerimizede dokunmaya başladı. onlarında yakınları var . bunu burda sizlerle paylaşamam. ama bizler için , bizim yaşadıklarımızı anlamaları için bu çok önemli.
    az kaldı. sabır sabır sabır ve mücadele .
    Ayrıca bu hafta Sn. Mevlüt Aslanoğlu ve Sn. Atilla Kart
    meclis kürsüsünde konuşma yapacaklar. sıkı takipte olur.
    Hayırlısı .. Cümlemize ...........
    Deniz Gül

    YanıtlaSil
  16. değerli arkadaşlar

    hep aynı konuları tekrarlıyoruz belki ama arama yapan bütün arkadaşlarımız çok etkili oluyorlar...iktidarda olan vekiller sayımızın ne kadar çok olduğunu anlyorlar ve bir çözüm bulmalarının ne kadar elzem olduğunu kavrıyolar...

    aradığımız muhalefet partili vekillerimize özellikle GÜNDEM DIŞI SÖZ ALARAK genel kurulda bu yasanın aciliyetini genel kurula bir an gelmesi gerektiğini dile getirmelerini istemeliyiz...doğruluğunu yüzde yüz teyd edemesekte eğer merkez bankasından gelen yazıdaki gibi tasarı da KASTEN kelimesi bulunuyorsa geriye sadece yasanın genel kuruldan geçmesi kalmış demektir...ve ben kendi adıma sn rahmi ofluoğlunun da yorumunda belirttiği gibi yeni çek yasasının tck ya uyumlu olması için KAST unsurunun aranması gerektiğine inanıyorum...hatırlarsanız yıllar önce prof hayri domaniç uzun yazısında bunu yazmıştı...çünkü çek yasasındaki tck ya aykırılık sadece tck 52. madde değil bu aykırılığı biliyorsunuz yeni tasarıda gün para sistemi getirerek kapatmışlardı...yani çek bedeli kadar para cezasının yerine 1500 gün adli para cezası diyerek,her ne kadar sonuçta ödenemediği zaman hapise çevrilsede kelime olarak tasarıyı düzeltmişlerdi...ama tck 21.maddeye aykırılık mevcuttu...onun için bu merkez bankası yazısındaki KAST aranacak ibaresini önemsiyorum ve inanıyorum...

    sonuç olarak yasanın genel kurula İVEDİ olarak getirilmesi için mevcut durumun aciliyetini anlatmamız gerekiyor...ve önceden olduğu gibi sn mevlüt aslanoğlu gibi kürsüde bunu konuşacak vekillere ihtiyacımız var...SN GÜL HANIM ın da yazdığı gibi pazartesiden itibaren yoğun bir şekilde derdimizi anlatmaya devam etmeliyiz...

    EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER...

    my way

    YanıtlaSil
  17. İŞTE KRİZİN GİDEREK ARTTIĞININ KANITI......

    Kart borçlarında büyük artış.


    Kredi kartlarındaki borç oranı Ağustos ayında adeta fırladı..
    11 Ekim 2009 / 11:51

    Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “Kredi kartı borçlarının yapılandırılması kapsamında imzalanan protokolün yaklaşık yüzde 4'ü daha ilk ayda bozulmuştur” dedi.

    Kaya, yaptığı açıklamada, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılarak taksitle ödeme kolaylığı getiren uygulamanın bankaların süre uzatmalarıyla birlikte eylül sonu itibarıyla sona erdiğini hatırlattı.

    Türkiye Bankalar Birliği'nin yapılandırmayla ilgili son rakamları açıkladığını ifade eden Kaya, “Buna göre, 875 bin kişiden yaklaşık 459 bin kişi yapılandırma müracaatında bulundu. 3,1 milyar lira olan yapılandırma kapsamındaki borcun 1,5 milyar lirası taksitlendirildi” dedi.

    Kaya, son haftaya kadar yüzde 10'larda seyreden müracaatın miktarının yaptıkları yoğun uyarılarla birlikte yüzde 50 civarına çıktığını dile getirerek, şöyle konuştu:
    “Kredi kartı borçlarının yapılandırılması kapsamında imzalanan protokolün yaklaşık yüzde 4'ü daha ilk ayda bozulmuştur. Bu durum, sonraki dönemlerin de habercisi olmuştur. Başlangıçta verilen yüzde 4 fire sonraki aylarda daha çok kişinin kriz ve işsizlik nedeniyle borcunu ödeyemez hale geleceğini ve yapılandırmanın beklenen faydayı sağlamayacağını göstermektedir. Sonuçta tüketicinin icralık halleri devam edecek, barış zemini yakalanamamış olacaktır.”

    İcra veya ihtar çekilmese bile ödeme zorluğu çeken herkesin yapılandırma kapsamına alınmış olması durumunda daha yüksek başarı sağlanabileceğini ileri süren Kaya, şunları kaydetti:

    “Bankacılık kesimi bunu istemediği ve bunu da kabul ettirdiği için gerçekten ödeme niyeti olanlar dahi ödeyemez hale getirilmiştir. Mayıs ayı itibarıyla takipte gözüken 3,1 milyar liralık kredi kartı borçları, Ağustos ayında yüzde 30 artışla 4 milyar lira olmuştur. Sarmal halde artan takipli borçların ödenebilmesi için siyasi iktidar bütün borçlara ödeme kolaylığı getirecek yasal çalışmayı yapmalıdır.”

    HALİS CAN...

    YanıtlaSil
  18. ALİ BABACAN SAYFASINDAN YAZAN ARKADAŞ:

    Artık isim vermeden yazacağım,

    son bir hafta içinde 7 milletvekili ile görüşme yaptım. 6 sı genelde konunun farkında olan ve bilen, aynı zamanda da destek vadededen mesajlar verdiler.

    sadece biri önce çabuk çabuk işim var dedi başından savdı ve kapattı, 2.ci defa aradım kızgın ama biraz daha sabırlıydı biraz dinledi ama sonunu getirmeden yine kapattı.

    inat ettim 3.cü kez aradım açtı estağfurullah dedi.. bende ya beni bitirin yada komple kapatın sayın vekilim dedim. söyle dedi. söyledim anlattım.

    bilinizki konuyı madde madde yasa yasa hepizmizden daha iyi bilen biri ama bıktım diyor. bende dedimki sayın vekilim bıkmayın bu konu hallolmadan bu devam edecek çünkü haklıyız.
    siz anayasayada olan hakkımızı, 9-10 ay öncesi itibariyle artık geçersiz olan bir yasa, bunun yerine yapılmayan bir düzenleme nedeniyle kaç kişinin hapiste yattığını, kaç kişinin yatmak için yakalanmayı beklediğini biliyormusunuz, hukuk devleti olduğumuzu söyleyen sizsiniz. o zaman ya bu yasaları düzeltin yeterli çoğunluğunuz var yada bunlara katlanacaksınız.....


    burada katlandıklarınız ayrı buna bir çözüm getirmezseniz öbür dünyadada binlerce insanın ellerinin yakanızda olduğunu unutmayınzı dedim. sustu, sustu, haklısınız çok yoğunuz bazan bıkıyoruz kusura bakmayın ama, bu iş kolay değil elimizden geleni yapacağız dedi. sözmü sayın vekilim dedim söz dedi...

    kim olduğunu tahmin etmişsinizdir sanırım... onuda yumuşattık devam.... mücadeleye devam..... aramaya devam.... ajitasyona devam.... sıkılmayın.... unutnayın

    ağlamayana meme yok...

    devam...... haklıyız ve bu işi bitireceğiz.





    CVP OLARAK:

    JENARDİ dedi ki... 91 PAZAR 01,11 DE, ARTIK İSİM VERMEDEN YAZACAĞIM DİYEN ARKADAŞIM..

    MÜCADELE BUDUR.. BASKI BUDUR.. HERKESİN ARAMALARINDA GÖRÜŞMELERİNDE İKNA ETME STRATEJİSİ BUDUR. KUTLUYORUM.İNANKİ ÇOK DUYGULANDIM.

    MAİL ADRESİN İNŞ BENDE VARDIR Kİ MAİLLERE GÖNDERDİĞİM VEKİL TELEFON NUMARALARINDA BİZE MUHALEFET OLANLARI LİSTELEDİM.ORDAKİLERİ SENİN DE ARAMANI RİCA EDİYORUM..

    ÇOK KABA BİR TABİR EVET.. SENİNDE ARAMANI BEKLİYORUM... BÖYLE OLAMAMALI. SENİN GİBİ İKNA KABİLİYETİ YÜKSEK NİCE MAĞDURLAR VAR ARAMIZDA. BİZLER ARAMALAR İÇİN BİRİLERİNE YALVARMAMALIYIZ.

    HERKES LÜTFEN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN.. SON PİŞMANLIK ASLA FAYDA ETMEYECEK.. BENDE BUNALDIM CİDDEN BUNALDIM. ARAYIN ŞU ADAMLARI..

    BAKIN BU ÜSTTE YAZAN ARKADAŞ NASIL İKNA ETMİŞ. BİR KEZ KAPATTIĞI ZAMAN DÖNÜN Bİ DAHA ARAYIN.SİZİ DÖVECEK DEĞİLLER.

    YanıtlaSil
  19. My Pleace
    Karşılıksız çeklerle ilgili yaşanan sorunlar PTT yoluyla Ali Babacan'a hitaben, Hazine Müşteşarlığı adresine yazılmıştır, Merkez bankasının vermiş olduğu cevap PTT yoluyla adrese gelmiştir, Bu dilekçenin Merkez Bankası Tarafından niçin cevaplandırıldığı konusunda bir fikrimiz yok, sanıyorum Ekonomiden sorumlu Bakanlık karşılıksız çeklerle ilgili Merkez Bankasını yetkilendirmiş, nede olsa Karşılıksız çeklerle ilgili istatistiki bilgilerde Merkez Bankası tarafından açıklanıyor, Karşılıksız çıkan çek sayısı,poretostolu senet vs..


    Olayı bu mantıkla değerlendirmek lazım,Ekonomi Bakanlığının Karşılıksız çeklerle ilgilenen endeksleri tutan gerekli açıklamaları yapan ilgili birimi hangisidir?

    YanıtlaSil
  20. Sayın Cüneyt,

    kiminle konuşsam arada bir noktaya değiniyorlarki, bende bazan acaba demekten kendimi alamıyorum. Bu konu sayılar konusu.

    Sizden ricam,
    bu bilgiler elinizde vardır sanıyorum. Hangi tarih itibariyle olursa olsun elinizdeki doğru verileri burada yazarsanız görüştüğümüz insanlar farklı rakkam verdiklerinde acaba durumunda kalmayalım.. Bunlar;

    ÇEK NEDENİYLE HAPİSHANELERDEKİ İNSAN SAYISI

    ÇEK NEDENİYLE İNFAZI ÇIKMIŞ ARANANLAR SAYISI

    ÇEK NEDENİYLE DEVAM EDEN MAHKEME SAYISI

    VE SON OLARAKTA BU BLOGU İZLEYEN VE YAZANLARIN SAYISI IP ADRESLERİNDEN BUNUNLA İLGİLİ BİR İSTATİSTİK TUTUYORSUNUZ SANIRIM.

    BUNLARI SORUYORUM ÇÜNKÜ BU BİLGİLER ÖNEMLİ TABİ DOĞRU BİLGİLER OLMASI DAHA ÖNEMLİ...

    YARINDAN İTİBAREN GÖRÜŞME HEDEFİMDE SN. ZAFER ÇAĞLAYAN VAR SIRASIYLA GİDECEK BU HEDEFLER AMA DOĞRU İSTATİKSEL BİLGİLERE İHTİYACIMIZ VAR. İNSANLARA RAKKAMLARI VERİRKEN KULAKTAN DOLMA DOĞRULANAMAYACAK YADA KARŞI ÇIKILACAK RAKKAMLAR VERMEK VE BİR BİLEN OLDUĞUMU SANIRKEN BİR BİLMEYEN DURUMUNA DÜŞMEK İSTEMİYORUM...

    SN. JENARDİ ÖVGÜYE GEREK YOK YAPMAMIZ GEREKENLER BUNLAR EĞER YAPMAZSAK KODESTE BİRİLERİNİN BİZİM İÇİN YAPMASINI BEKLER DURURUZ ARTIK.

    SEVGİLER SAYGILAR

    YanıtlaSil
  21. SN.İSİMSİZ ARKADAŞIM DAHA ÖNCE BİR VERİ SİTEDE YAYINLANMIŞTI.BEN ONU YAYINLIYORUM.
    Adalet Bakanlığı Verileri

    14 Mayıs 2009 Tarihi itibariyle Karşılıksız Çek Keşide etme suçundan dolayı verilen Adli Para Cezalarının infazı gereğince Cezaevlerinde Tutuklu sayısı 68.021 kişi…
    Adli Para Cezası kesinleşmiş ve aranması yapılan kişi sayısı 649 bin kişi…
    Sahte Çek Kullanımı suçuyla Tutuklu olanların sayısı 1.102 kişi. Sahte Çek kullanımı ile suçlanıp tutuklananların aldığı enfazla hapis gün cezası altı ay..

    NOT: Sahte çek kullanıp piyasayı dolandıranların aldığı en fazla ceza 6 ay, ve haklarında açılmış icra davasıda yok,!!!

    YanıtlaSil
  22. İstatistiki bilgiler üç aşağı beş yukarı var tabiki..
    Ama isim olarak yazsanız
    Bizde cevabımızı isme hitaben yazsaydık

    YanıtlaSil
  23. Değerli Arkadaşlar; bu hafta sonu, yani Cumartesi ve Pazar günleri, diğer hafta sonlarına göre çok daha yoğun biçimde çalışarak, Bakanlarımızdan; Milletvekillerimize, Siyasi Parti Başkanları ve Milletvekillerine kadar ve hatta; Sayın, Osman Altuğ Hocamıza kadar, kendimi mail seferberliği içerisinde görerek, kanımca; hafta sonu çalışmalarımı en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Pazartesi gününden başlayarak; belirlen yeni Milletvekilleri, Bakanları, Komisyon üyelerini ve zaman buldukça diğer Milletvekillerimizide, hafta boyunca telefonla arıyacağım. Değerli Arkadaşlar; hepiniz tarafından bilineceği üzere, artık ekim ayının ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Bu bakımdan; her birimiz, yılmadan; usanmadan, bu ay boyunca çalışmalarımızı, dahada çok yoğunlaştırmalıyız. Allah; hepimize kolaylık versin. En derin saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  24. allah razı olsun hasan abi. imkanı olupta, birileri bizim için birşeyler yapıyor diyenler, yol yakınken gelin tüm vekilleri arayalım..

    YanıtlaSil
  25. Günaydın arkadaşlar,hayırlı sabahlar hayırlı haberler olur inşallah.Mücadelemizin hat safhaya çıktığı bir haftaya giriyoruz.Haklı mücadelemizin neticelenmesine artık günler kaldı.Mecliste görüşülen borçlar kanununun içeriğine ,ticaret kanununuda alabilirler.Bu nedenle bu hafta çok önemli.10 aydır sürdürdüğümüz haklı mücadelemizde olumlu sonuç alabilmemiz için mail - fax ve tel ile daha da sık olarak bu zulmün bitmesini,bitirlmesini sağlamalıyız.Bu hafta çooooook önemli.Haydi zulme karşı durmanın ,haksızlığa karşı olmanın TAM ZAMANI..........................

    YanıtlaSil
  26. HERKESE İYİ HAFTALAR ARKADAŞLAR.GÖRÜŞMELERİMİ AKTARIYORUM.
    EKONOMİ İŞLERİ BAŞKANI BÜLENT GEDİKLİ,AKP GRUP BAŞKAN MİLLETVEKİLİ SUAT KILIÇ,RİZE MİLLETVEKİLİ BAYRAMALİOĞLU İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMELERDE GENELDE KONUYA HAKİM OLUNDUĞUNU VE MECLİSTE ÖLE BİR YASANIN GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ AMA ZAMNININ BELLİ OLMADIĞINI SÖYLEDİLER.AYRICA SUAT KILIÇ BİRAZ TERS TEPKİ VERİYOR ALACAKLILAR NE OLACAK DİYE ÇEKLERİ YAZARKEN DÜŞÜNSEYDİNİZ TARZINDA KONUŞUYOR.BEN YUMUŞATMAYA ÇALIŞTIM AMA ONLARCA KİŞİ DAHA SUAT KILIÇI ARARSA DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  27. Karşılıksız çek sayısı artıyor
    Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 arttı
    12 Ekim 2009 Pazartesi, 10:55

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,1 artarak 1 milyon 508 bin 504'e çıktı.

    Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı 2008 yılının dokuz ayında 1 milyon 84 bin 429 adet idi.

    Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da yaklaşık yüzde 4,3 azalarak 57 bin 606'dan 55 bin 149'a indi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı 2009 yılının dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 686 bin 586'dan 851 bin 590 oldu.

    YILLIK BAZDA YÜZDE 6,4 ARTIŞ

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,4 artarak 142 bin 502'ye çıktı. Karşılıksız çek sayısı 2008 yılı Eylül ayında 133 bin 856 adet idi.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da Eylül ayında, 2008 yılının aynı ayına göre yüzde 0,8 artarak 7 bin 74'den 7 bin 133'e yükseldi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı Eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artarak 75 bin 477'dan 80 bin 975'a çıktı.

    AYLIK BAZDA YÜZDE 0,4 ARTTI

    Eylül ayında bir önceki aya göre Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı yüzde 0,4 artarak 141 bin 954'den 142 bin 502'ye, birikimli karşılıksız çek sayısı yüzde 10,4 yükselerek 1 milyon 366 bin 2'den 1 milyon 508 bin 504'ye çıktı.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı yaklaşık yüzde 151 oranında artarak 2 bin 842'den 7 bin 133'e yükseldi.

    Aynı dönemde, mahkemelerin bildirimleriyle Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan birikimli çek sayısı yüzde 14,8 artarak 48 bin 16'dan 55 bin 149'ya çıkarken, bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı yüzde 1,3 azalarak 80 bin 975 oldu. Ağustos ayında bu sayı 82 bin 40 idi.

    Duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra birikimli ödenmiş çek sayısı da yüzde 10,5 artarak 770 bin 615'den 851 bin 590'a yükseldi.

    AA

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞLAR ALACAKLILAR FECİ BİR BİÇİMDE BASTIRMAYA BAŞLAMIŞ. VEKİLLERİ TELEFON YAĞMURUNA TUTUYORLARMIŞ. BUNUN EN BÜYÜK ÖRNEĞİ AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ SUAT KILIÇTAKİ DEĞİŞİM.. BİZİM YANIMIZDAYKEN ADAM 360 DERECE DÖNDÜ.MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMALIYIZ.CEMİL ÇİÇEK GÜNDEM YOĞUN DİYOR.SABIREDECEKSİNİZ DİYOR. HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR.BU SESİ KESELİM.HEPSİNİ ARAYALIM.

    ÇOK ŞEY KAYBETMEK ÜZEREYİZ.MAİLİNİZE DE ATTIM MUHATAPLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜLER 4 KOLDAN SALDIRIYORLAR DEDİM. VE BİZ TEKİZ.BUNA GÖRE ARAMA YAPMALIYIZ.

    YanıtlaSil
  29. AYRICA AHMET İYİMAYA HER ARAMADA ALİ BABACANLA GÖRÜŞÜN DİYOR.. BU ALİ BABACANLA ALAKALI İLETİŞİM BİLGİSİNE SAHİP OLAN VARSA,AİLESİ SÜLALESİNE DAİR BİR TELEFON BİLEN VARSA LÜTFEN BİZİMLE TEMASA GEÇSİN

    jenari_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  30. ALIN SİZE ALİ BABACANIN ÖZEL KALEMİ.GERÇİ SİTEDE VARDI AMA.BURAYI FAXA BOĞMAMIZ LAZIM. ÖZEL KALEMİNİ DE ARAYIN..DANIŞMANININ TELEFONU İSTEYİN YADA ALİ BABACANLA DİREK GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNUN..BİZE ARTIK AKILLI MAĞDUR DEĞİL..BU ALİ BABACANA ULAŞMAK İÇİN DELİ OLAN LAZIM

    Özel Kalem Müdürlüğü
    Tel:0 312 415 40 16
    Fax:0 312 419 54 43

    YanıtlaSil
  31. jenardi kardeş basbas bağırıyo.adam canını dişine taktı bizi kurtarmaya uğraşıyo.bu kadar duyarsız kalmamamız lazım.bir sürü mail geldi bana.şu adamları arayalım.özelikle ali babacana ulaşabilmek için çaba sarfedelim. nuri

    YanıtlaSil
  32. çeki yazarken krizin olacağını nereden bilelim.Ayrıca aldığımız çekler ödenmeyince , bizde çeklerimizi ödeyemiyoruz.Bankalar kredi vermiyor-versede yüksek faiz nereye kadar.Çeki yazarken düşünecekmişim , lafa bak.....Sen o kanunun çıkartırken düşünme, ben vatandaş olarak kriz falına bakayım.Oldu görürsem söylerim.
    mahkemeler yığınla dosya dolu,bunun başka yolu yok.BU YASA LEHİMİZE ÇIKACAK---BİZE DÜŞEN MÜCADELEYE DEVAM ETMEK.SON GÜNLER ARTIK.........

    YanıtlaSil
  33. http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/178696-Karsiliksiz-cek-sayisi-artiyor.aspx


    TEFECİ RUHLULAR YORUM YAZMADAN BİZ DOLDURALIM ARKADAŞLAR HADİ.YORUM YAZALIM

    YanıtlaSil
  34. ÖNCELİKLE '' ALACAKLILARI DA DÜŞÜNMEMİZ LAZIM'' , '' ÇEKİ KESERKEN DÜŞÜNSEYDİNİZ'' GİBİ SÖZLER SARFEDENLERİ ARAMAMIZ LAZIM.. BURDA İFŞA EDİYORUM BUNLARI. ZATEN MAİLLERİNİZDE TELEFON NUMARALI VAR. ARAYIN KIRICI OLMADAN İKNA EDİN.

    BÜLENT ARINÇ
    KONYA HASAN ANGI
    BURDUR MEHMET ALP
    KASTAMONU HAKKI KÖYLÜ
    SAMSUN SUAT KILIÇ
    SİNOP KADİR TINGIROĞLU
    Ş.URFA YAHYA AKMAN
    FATİH METİN
    İST ÜNAL KACIR
    ELAZIĞ FEYZİ İŞBAŞARAN
    BİLECİK FAHRETTİN POYRAZ
    NİHAT ERGÜN
    MEHMET ŞİMŞEK
    ALİ BABACAN

    YanıtlaSil
  35. çek mağduru değilim esnaf ahlakına sahip 30 yıldır ticaretle uğraşan biriyim çıkartın şu çek affını hem alacaklı hem borçlu menfatine olacağını ve krizin etkilerinin kısa zamanda geçtiğini göreceksiniz piyasalar kendiliğinden düzelecektir bi sakız bi demet çiçek almakla olmaz bu işler af her kesimin yararına olacağını 30 yıllık deneyilerime göre söylüyorum aklıselim insanlar bunu anlayacaktır

    YanıtlaSil
  36. jenardi allah senden razı olsun.ne zamandır siteyi takip ediyorum.yazmayayım diyorum ama duramadım. bunca çabana rağmen aramayanları allah havale ediyorum.. ben hepsini arayacam

    FİKRET

    YanıtlaSil
  37. 237 de yazan esnaf arkadaşım bunları vekilleride arayıp söylerseniz inanın çok iyi olur.şimdiden teşekkürler

    can mert

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar almış olduğum kesin ve net bilgiler dayanarak söylüyorum.iyi dinleyin:Vekilleri arayanlar kesinlikle alacaklılar değil.AVUKATLAR .kesin ve net söylüyorum.kanun çıktığı an tüm yaptırım güçleri tükenecek.insanların iliğini kemiğini devleti de arkalarına alıp sömüremeyecekler diye tutuştular.Burada yapılan mücadelenin inanın daha fazlasını onlar veriyor.Buna inanın .hepsi aç kalacaklar.(İcra Avukatlarından bahsediyorum yanlış anlaşılmasın)Bir tane büro,yanında 10 tane yeni mezun avukat.İcra dairesinde dosya doldur fotokopi çek gönder.Savcılığa şikayet et.Arkadan Borçluyu ara hapisle tehdit et.Oh ne güzel iş...Bunlar bitecek diye tutuştuştular haberiniz olsun.ZOLA

    YanıtlaSil
  39. ARKADAŞLAR SN.DENİZ BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜM.KENDİLERİ KONUNUN TAKİPÇİSİ OLDUKLARINI VE KOMİSYONDAKİ ARKADAŞLARIN NE GEREKİYORSA YAPACAKLARINI VE YANIMIZDA YER ALDIKLARINI SÖYLEDİLER.ARKADAŞLAR LÜTFEN SİZLERDE VEKİLLERİMİZİ ARAYIN İNANIN HEPSİ ÇOK AMA ÇOK İYİ KONUŞUYORLAR.GÜN BU GÜNDÜR LÜTFEN YARIN SABAHTAN İTİBAREN YOĞUN ŞEKİLDE ARAMALARA BAŞLAYIN.BU İŞİN BİTMESİNE AZ KALDI HEMDE ÇOK AZ.SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  40. gardaşlar boşverin siz onları hükümet de biliyo bizim durumumuzu daha önce mail fax felan çekiyoduk yarısı okuyodu yarısı dosyalayıp koyuyodu dolaba ama şimdi iş değişti bizzat arayıp kendilerine yaptıkları yanlışı yüzlerine vuruyoruz.daha etkili oluyo daha hızlı ilerliyoruz onlarda hızımızı kesip piyasayı sömürmek için zaman kazanmak istiyolar allah tan 0101,209 da zaman aşımı olduda o şansımız var bu yasanın ivedilikle çıkması gerekli artık son virajdayız son engeller yumurta ağızlarına geldi kuduruyolar.zaten yüklerini tutttular çoğu vergi rekrtmenide oldu allah yedirmesin o paralarımızı amin ecmain.devam devam devam hani tayip amca diyo ya durmak yok yola devam.yıldıramazlar bıktıramazlar durduramazlar engelleyemezler aramalara devam arkadaşlar oturun bir telekomun yerine arayın hepsini para olarak birseyde tutmuyo anlatın derdimizi birkaç tane kuyruğunu kaptırmış millet vekili var aralarında onlar bozuk çalıyo yoksa herkes biliyo durumun vehametini

    YanıtlaSil
  41. Sayın Zola sana hak veriyorum biraz önce bir hukuk sitesinde okudum adamın 2500 tl lik 2 yıllık borca 500 avukatlık ücreti istemiş adam ödeme yapmış çeki aldıktan sonra daha 1000 tl borcun var demiş bu adamlar bu işin peşini bırakır mı?İçtihatın parayla satıldığı memleketten ne bekliyoz ki biz !!

    YanıtlaSil
  42. Buda link i

    http://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=62152

    YanıtlaSil
  43. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; AKP'DEN KENDİMCE SEÇTİĞİM ÇOK ÖZEL MİLLETVEKİLLERİMİZ İSİMLERİNE, TBMM'NE VE YİNE AKP MERKEZLİ; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE, BU GECE ÇOK FAZLASIYLA TEKRAR MAİLLERİMİ GÖNDERDİM. YARIN ÇOK DAHA YOĞUN BİÇİMDE; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ TELEFONLA ARAYACAĞIM. TEKRAR ETMEKTE YARAR GÖRÜYORUM; ÖZELLİKLE YARIN ANKARA'DA OLACAK ARKADAŞLARIMIZA ÇOK DAHA FAZLA DESTEK VERELİM. ALLAH KATINDA; BU GECEKİ DUALARIM, BENİM VE BENİM DURUMUMDA OLAN SİZLER İÇİN OLACAKTIR. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARLA. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  44. HASAN BEY ÇABALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.LÜTFEN HERKEZ YARIN HASAN BEYİN SÖYLEDİĞİ GİBİ ANKARADAKİ ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLACAK TELEFONLARI AÇMAYI UNUTMAYIN.GİDECEK ARKADAŞLARIN NE KADAR KALABALIK BİR MAĞDUR KİTLESİNİ TEMSİL ETTİKLERİNİ GÖRSÜNLER.GÜN BU GÜNDÜR ARKADAŞLAR.SAYGILAR.
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  45. ÖDEYEMEDİĞİ ÇEKTEN SANATÇIYA HAPİS!!

    Uğur Yücel'e hapis şoku

    Borç nedeniyle daha önce rol aldığı dizinin setine haciz gelen usta oyuncu, bu kez de karşılıksız çek nedeniyle para cezasına çarptırıldı. 97 bin TL ödemezse, Yücel'e cezaevi yolu görünüyor.

    Akşam'ın haberine göre ünlü oyuncunun kendilerine verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren Tek Faktoring A.Ş. yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak.

    Bu kararla hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Yücel'e ikinci kötü haber de geldi.
    Verilen para cezasının taksitlendirilemeyeceğine hükmeden mahkeme, oyuncunun 1 yıl süreyle bankalarda hesap açmasına da yasak getirdi.

    ARKADAŞLAR BAKIN ŞUANDA ASLINDA BASIN KAMUOYUNA "ÇEKTE HAPİS KALKTI" SAFSATASININ YALAN OLDUĞUNU DA İSTER İSTEMEZ İTİRAF ETMİŞ OLDU.

    HALİS CAN...

    YanıtlaSil
  46. Arkadaşlar günaydın


    Bugün aranması olan arkadaşlarımdan biri gebzede gbt ye girerek yakalanmıştır. Toplamda benimle birlikte bu tanıdıklarımın sayısı 7 kişi idi şimdi altı kişi kaldık. Toplamda 130 bin lira borcu olan bu arkadaşa yapabileceğimiz telefonlara ve maillere ve aramalara devam.
    Düne kadar bu siteden devamlı ona bahsettim devamlı olarak yapılması gerekenleri söyledim bana ben yakalanmam bana birşey olmaz deyip duruyordu ve inanmıyordu. Dün telefonla yakalandıktan sonra görüştüm ne olur birşeyler yapın diye bana yalvarıyordu. Ben her zaman söylüyorum ticari olarak batarak bu duruma düştük borçlarımız ödenir ama bu kriz ortamında ödenmez lütfen aramalara devam edelim arkadaşlar her geçen gün sıra bize geliyor.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  47. SAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ

    Sitede yer alan Merkez Bankası imzalı yazının kaynağı ve doğruluk derecesi nedir? Şayet tasarıya kasıt unsuru eklenmiş ve böylece yeni TCK ile uyumlu hale getirilmişse, mevcut çek davaları yeniden görülecek demektir. Bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşsınlar.

    ANKARA HUKUKLU

    YanıtlaSil
  48. Sayın Ankara Hukuklu
    Yazının altında gerekli açıklama yapılmış, eğer öyle ise, böyle ise gibi polemiklere girmeye gerek yok, yazıda tarih sayı ve imzalayanların ismi var, araştırırsanız bulursunuz

    YanıtlaSil
  49. SN.ANKARA HUKUKLU BU KONUYLA İLGİLİ SN.CÜNEYT SİZE BİLGİ VEREBİLİR.BİLDİĞİM KADARIYLA SN.BABACAN'A ÇEK SORUNLARI İLE İLGİLİ PTT İLE GÖNDERİLEN DOSYAYA İSTİNADEN MERKEZ BANKASININ GÖNDERMİŞ OLDUĞU CEVABEN YAZI OLDUĞUDUR.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  50. SN.ANKARA HUKUKLU HOŞGELDİNİZ.ÇOKTANDIR YOKTUNUZ.SİZİ GÖRMEK GÜZEL.
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  51. Sayın Ankara Hukuklu sizi aramızda görmek güzel uzun zamandır yoktunuz

    YanıtlaSil
  52. SAYIN ANKARA HUKUKLU ,,


    YORUMLARINIZI ÖZLEDİK,HOŞ GELDİNİZ.....

    YanıtlaSil
  53. Hoşbulduk Arkadaşlar..Teşekkürler.. Rahatsızlığım sebebiyle uzun süre siteyi takip edemedim. Umarım herşey güzel olur. Aman kalbinize dikkat edin...
    Sn Cüneyt bilgi verirse memnun olurum. Bu konu önemli..

    YanıtlaSil
  54. SN.ANKARA HUKUKLU GEÇMİŞ OLSUN.HAKLISINIZ HERŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK.TEKRAR HOŞGELDİNİZ.
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  55. Sayın ANKARA HUKUKLU geçmiş olsun,aramıza hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
  56. Ankara Hukuklu hoş geldiniz..
    Bu yazı Ali Babacana hitaben Hazine Müşteşarlığı adresine gönderildi, ekonomiden sorumlu devlet bakanlığının makamı hazine müştaşarlığıdır biliyorsunuz.
    Yazı yine posta yoluyla adrese geldi.
    Dilekçemizde, çek hapsinin hukuk ihlali olduğu yıllarca çeklerini ödemiş fakat krizler nedeniyle bu gün ödenmeyen çekler nedeniyle hapis cezalarının adil ve insani olmadı anlatılmıştır, yazıyı cevaplayan merkez bankası, Merkez bankasının bu cevabı ne anlama geliyor bellidir. ama ne kadar etkilidir bilemeyiz ama bu yazıyı devlet bakanlığının bir açıklaması olarak görmek mümkün..
    Ayrıca Ali Babacanın dolandırıcılık unsuru taşımayan bir ticari ilişkinin hapisle cezalandırılmasına karşı olduğunu biliyoruz, tek çekincesi ekonomik gerekçeler..

    YanıtlaSil
  57. Arkadaşlar,

    Bugün Habertürk Gazetesinin 20. sayfasında Sayın Av. Rahmi Ofluoğlu'nun ve Kosiad'ın vermiş olduğu ilanı gördüm.

    İş adamlarını Taksim Eresin otel'de 15 Ekim saat 14:00 de toplayacak olan ve KArşılıksız Çek Mağduriyeti ile ilgili güçlerin birleştirilmesi çağrısı yapan sayın Ofluoğlu'nu ve Kosiad'a teşekkürlerimi sunmak isterim. Allah sizlerden razı olsun.

    Aylardır bir ilan verelim diye defalarca yazmıştım. Sonunda Sayın Ofluoğlu sayesinde gerçekleştiğini görmek beni tekrar umutlandırdı.

    Saygılarımla
    2156

    YanıtlaSil
  58. Ankara'ya giden arkadaşlardan haber var mı?

    Merkez bankasının ilgili yazısından sonra artık teklifi meclis genel kuruluna indirmek için mücadelemizi muhalefet üzerinde yoğunlaştırmalıyız.

    My Place

    YanıtlaSil
  59. Bir arkadaşımın daha yakalanması çıktı.. Ailesinin evine 3 defa gitmiş polis 1 hafta içinde..

    Sıra her geçen gün bir başkasına da geliyor.

    Bütün gayretimizle birşeyler yapmalıyız.

    E.H.

    YanıtlaSil
  60. Yeni çek yasası ne zaman gündeme gelecek, nezaman meclis genel kurulun da görüşülecek. Bilgi ve tahminler nedir acaba?

    YanıtlaSil
  61. sayın ankara hukuklu

    geçmiş olsun..hoşgeldiniz..

    my way

    YanıtlaSil
  62. Arkadaşlar mecliste Borçlar Kanunu var ki , en az 2 ay.

    Yeni kanunu cezasız beklemekte oldukça çocuksu bir düşünce, Türkiyede ticaret yapan birisinin yeni kanunda cezasız bir yasa çıkmasını beklemesi bu ülkenin hala tanınmadığını gösterir.

    Benim tek umudum, denetimli serbeslik 'te bir defaya mahsus düzenleme yapılarak çekçilerin serbes bırakılacağı. Fakat bunu yasaylamı yoksa bakanlar kurulu kararıylamı yapacaklar orası önemli. Yasa şeklinde yaparlarsa daha çok bekleriz. Borçlar bitecekki bu işşlere baksınlar.

    YanıtlaSil
  63. hürriyetteki uğur yücelle ilgili habere yorummmmmm yapınnnnnn

    şevket bostan

    YanıtlaSil
  64. Ankara'da ziyarette olan arkadaşlardan haber varmıdır?

    E.H.

    YanıtlaSil
  65. Uğur Yücel'e hapis şoku!
    Borç nedeniyle daha önce rol aldığı dizinin setine haciz gelen usta oyuncu, bu kez de karşılıksız çek nedeniyle para cezasına çarptırıldı. 97 bin TL ödemezse, Yücel'e cezaevi yolu görünüyor. Usta oyuncu Uğur Yücel'in başı dertten kurtulmuyor. Gülden Kılıç'ın haberine göre, daha önce Tek Faktoring A.Ş.'ye olan borcu nedeniyle icralık hale gelen Yücel, bir darbe daha yedi. Ünlü oyuncunun kendilerine verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren Tek Faktoring A.Ş. yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak. Bu kararla hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Yücel'e ikinci kötü haber de geldi. Verilen para cezasının taksitlendirilemeyeceğine hükmeden mahkeme, oyuncunun 1 yıl süreyle bankalarda hesap açmasına da yasak getirdi

    YanıtlaSil
  66. Hani şişli beraat veriyordu.

    YanıtlaSil
  67. Akşam gazetesine durumu anlatan bir yazı fakslasak diyorum.Şimdi tam zamanıdır.Uğur Yücel le beraber bu konu da gündeme gelir veya Uğur Yücel e ulaşabilecek arkadaş varmı.Onu da bu siteden ve yapılanlardan haberdar etsek diyorum.

    YanıtlaSil
  68. 13 Ekim 2009 Salı 18:41 Adsız
    şişlide 17 adet asliye ceza mahkemesi var, beraat veren 3, 6 ve 11. asliye ceza mahkemleri, diğerleri cezaya devam ediyor, aylardır burda bas bas bağrılıyor
    sen uzaydamı yaşıyorsun

    YanıtlaSil
  69. UĞUR YÜCEL AMERİKA'YA GİTTİ
    13.10.2009 15:40:00

    Karşılıksız çek nedeniyle para cezası alan ünlü oyuncu ABD'ye uçtu.


    Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile bugün saat 10:20'de İstanbul'dan New York'a giden ünlü oyuncu Uğur Yücel birikmiş mil puanlarıyla First Class sınıfında seyahat etti. Atatürk Havalimanı'na da bir bagajla geldiği öğrenilen Yücel'in çıkış yasağı olmadığı için Türkiye'den çıkış işlemlerinde herhangi bir sorun da olmadı. Karşılıksız çek nedeniyle para cezası alan ve 97 bin lira tutan bu cezayı yatırmadığı takdirde hapis cezasına çarptırılabileceği öğrenilen Uğur Yücel'in ne zaman Türkiye'ye döneceği merak konusu oldu.

    Yücel'in Tek Faktoring A.Ş'ye olan borcu karşılığında verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren şirket yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak. Bu kararla hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Yücel'e ikinci kötü haber de geldi. Verilen para cezasının taksitlendirilemeyeceğine hükmeden mahkeme, oyuncunun 1 yıl süreyle bankalarda hesap açmasına da yasak getirdi.

    HABERTÜRK

    GÖRDÜNÜZMÜ BUNU DA KAÇIRDIK... BİR KİŞİ DAHA EKSİLDİ KAFİLEDEN....

    YanıtlaSil
  70. Değerli Arkadaşlar; Ankara'ya giden arkadaşlar bugün mutlak çok çalışmışlar ve yorgundurlar. Biraz sabırlı olalım. Gerekli açıklamaları arkadaşlarımız yaparlar. Dün ve Bugünki Milletvekilleri ile konuşmalarımı kısadan anlatmak istiyorum. Sayın Milletvekillerimizden;Bülent Arınç'ın danışmanı ile görüştüm. Uzun uzun not aldılar konuya Sayın Vekilimiz hakimdirler, isteklerinizi mutlak eksiksiz olarak aktaracağım dediler. Fatoş Gürkan; danışmanı beni Ankara'dan aradılar; Vekilimiz konunuzla kesinlikle ililidir ve alakadar olmaktadır deyip, adımıza istediğim talepleri, tek tek not aldılar, Sayın; Vekilimize mutlak ulaştıracağım dediler. Bülent Gedikli; beni en az on kişi aradı, konunuzla yakından ilgileneceğim, sizlerinde daha yoğun çalışması gerekir dedi. Ahmet Edip Uğur; durumlarınızı biliyor, sizleri destekliyoruz.Fahrettin Poyraz; mağduriyetinizin ortadan kaldırılması için çalışıyoruz. Abdülkadir Aksu; genel olarak durumlarımız için olumlu bir görüşe sahipler. Bu akşam yazımlarımı daha fazla uzatmıyacağım. Hep beraber çalışmalara devam. Herkese; saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  71. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DÜN GECE VE BU GECE, ÖZEL SAYABİLDİĞİM SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN VE BAKANLARIMZDAN YETMİŞ KİŞİYE TEKRAR MAİL GÖNDERDİM. YARIN MÜMKÜN OLDUĞU SAYIDA; TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM. ARKADAŞLAR, LÜTFEN YILMADAN ÖZELLİKLE BU AY İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI YOĞUNLAŞTIRALIM. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  72. haydi artık çıksın şu kanun!mağduriyetimiz kalksın!eşim kaçmaktan işlerinin başında değil.ben iki çocuğumla mücadele veriyorum para olsa niye ödemeyelim.devlet büyüklerimize sesleniyorum bukadar sıkıntı yetmez mi cezalar kalksın insanlar işlerinin başına dönsün psikolojimiz düzelsin.bizi bırakın yazıııııııııııııık çocuklarımıza.yarın inşaallah bende taksimdeyim.haklı mücadelenin yanındayım.ALLAH yardımcımız olsun!

    YanıtlaSil
  73. EKONOMIK ŞARTLAR AGIRLAŞTIKÇA FAKIRLEŞMELER BAŞLIYOR BU İŞLER NEREYE KADAR GİDER BILINMEZ AMA BİLİNMESI GEREKEN BOL BOL DUA ETMELIYIZ DÜNYA SALLANIRKEN SAB,RI ELDEN BIRAKMAMALIYIZ BENDE ÇEK MAGDURUYUM NE YAPARSIN ELDEN BİR ŞEY GELMIYOR KADAR OLDU ARTIK

    YanıtlaSil
  74. arkadaşlar habertürkte bugün çekecekleri var adlı bir makale yayınlandı.herkes yorum yapıyor özellikle avukatlar isim yapmadan yorumlamışlar.çeki yaz sonra ödeme gibi abuk sabuk herzamanki gibi yazılar.hemen yorum yapalım.o yorumlar yüzlerce kişi tarafından okunuyor.ZOLA

    YanıtlaSil
  75. karşılıksız çek için icra takibi yapacaksın hesaplarına bloke koyacaksın malını kaldıracaksın arkasına hapis cezası aldıracaksın sonrada öde diyeceksin nasıl olacak bu kim kötü niyetli sen söyle habertürke de yazdım yayınlarlarmı bilmiyorum

    YanıtlaSil
  76. habertürkte bizim yorumlar yayımlanmıyor

    YanıtlaSil
  77. UĞUR YÜCEL KURTULMUŞ..KANUN ÇIKMAZSA ŞAKA MAKA HEPİMİZİN YAPACAĞI AYNI BİŞEKİLDE ÜLKEYİ TERKEDECEZ...YADA DAĞA ÇIKIP EŞKİYA OLUP YOL KESECEZ ..TARIK

    YanıtlaSil
  78. haber türk yorumumu yayınlamadı karşı tarafın yorumları yayınlanıyor telefonunu bilen varsa siteye atsın protesto edeceğim

    YanıtlaSil
  79. evet yayınlamıyorlar demin yazdım şimdi birdaha yazdım aynen yazıyorum senet kağıt parçası çek altın plaka karşılıksız çekin cezası idam olmalı ne zevk ama belki zevke gelip yazarlar

    YanıtlaSil
  80. sayın yetkililer mağduriyetle alakam olmadığını daha öncede beirttim arasıra yazıyorum ama sürekli okuyorum yazıktır analara yazıktır babalara yazıktır çocuklara yazıktır ocaklara çıkartın şu affı tc cumhuriyetinde yaşatan hiç bir fert bunları haketmedi böyle bir ayıp ülkeyi yönetenlere yakışmıyor bu vebal bir gün krşınıza çıkacaktır ve bedeli çok ucuz olamaz insanlar iyi şeylere layıktır su akar yolunu bulur olmayan yasadan insanları cezalandırmayın

    YanıtlaSil
  81. arkadaşlar bazılarını yayınlıyorlar. sinirlenip, öfkelenip fanatikçe mesajlar yollamayın. ılımlı, mağduriyeti hissettiren mesajlara ihtiyacımız var bizim.. kavgaya değil..

    E.H.

    YanıtlaSil
  82. siteye yeni katılanlar için mail adresim

    jenardi_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  83. tşk sayın emre bey ve arkadaşlar.Ayağınıza,yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  84. BU ARADA MURAT YALÇIN ABİME VE BİZİMLE ANKARAYA GELN TÜM MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZA ABLALARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM..AYAKLARINA YÜREKLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  85. ADALET KOMİSYONU YENİDEN SEÇİLDİ..AHMET İYİMAYA TEKRARDAN BAŞKAN OLDU..

    ARAMANIZ İÇİN YENİ BİR NEDEN SİZE İŞTE... ARAYIN TEBRİK EDİN.VE MAĞDURİYETLERİMİZE DEĞİNİN..

    YanıtlaSil
  86. değerli arkadaşlar

    başta emre ankara ya giden arkadaşlara teşekkürler...genel olarak baktığımız da vekillerin bizi pek kaale almak gibi bir dertleri yok gibi görünüyor...nasıl olsa yargıtay antep kararını bozarak emsal karar verdi...sıkıntı kalmadı gibi bir durumları var....fakat bunun on binlerce insanı hayatından bezdirdiği okudukları gazetelerde var...aldıkları mesajlarda.ama nedense emrenin de dediği gibi bir türlü sıra size geldi demiyorlar....

    tekrar fikrimi yazıyorum...bizim konumuzun gündeme gelmesi için konuştuğumuz vekillerden özellikle kürsüde konuyu dile getirmelerini rica etmeliyiz...geçmişi hatırlarsak bizim aramalarımız sonucunda bu yasa bakanlığın tozlu raflarından meclise ve oradan da adalet komisyonuna geldi...bu bizim aramalarımızla oldu hatırlayın SN GÜL HANIM defalarca anlattı telde ve mevlüt aslanoğlu söz verdi ve konuştu...dolayısı ile bakan söz verdi ve yasa geldi...

    şimdi yılmadan bıkmadan tekrar vekillerin genel kurulda konuşup hakkımızı savunmalarını istemeliyiz...yoksa bu yasayı getirmeye kimsenin niyeti yok...

    tekrar emek veren herkese teşekkürler...

    my way

    YanıtlaSil
  87. sayın jenardı ve dıger arkadaslara tesekkur ederım ama sayın jenerdi bılıyorum bızler ıcın ugrasıyosunuz ama unuttuğunuz bısı var ınanın bır cok arkadas arıyor ama cogu buraya yazamıyor cunku aynı cevabı bızlerde alıyoruz
    ayrıca dıyorsunuzkı ahmey ıyımaya bınlerce telefon alıyor herseyden haberdarlar ama aynı zamanda dıyorsunuz kı bızden sadece bır gurup olarak bahsedıyorlar
    sizlerı anlıyorum bızlerı organıze etmek ıcın hırslandırıp aratmak ıstıyosunuz ama bızım dısımızda arıyamıyan ve sadece okumakla yetınen bır cok ınsan var.onların hevesını kırmayalım cunku onlar sızın gıbı guzel ınsanların azından cıkan laflara gore cezaevındekı yakınlarına haber goturuyolar benım amacım onları kucumsemek asla değil ama ınanın sızın gıbı telefonda dertlerını anlatamıyorlar ve onların elınden tek gelen sızın gıbı ıyı ınsanlara dua etmek
    tek ıstegım kımsenın hevesını kırmayın lutfen
    sız kımsenın haberı yok dıyosunuz ama bugun haberturk tam syfa verdı ve ordakı arkadasları aradıgımda bana cok tesekkur telefonu geldını soledıler.sızden ıstegım arayıp baskı yapalım haberturk e cunku canlı yayında tartısabılıceklerını soledıler.ben aradım sızlerde arayın ve tesekkur edıp devamını bekledınız soleyın
    tekrar hepınıze tesekkur ederım ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
  88. Ankaraya giden tüm arkadaşların emeğine sağlık allah razı olsun arkadaşlar

    YanıtlaSil
  89. Arkadaşlar meclis hariç herkez krizden ve mağdurlardan haberdar olmaya başladı .
    Haberlerden örnek
    Kriz 'teğet' geçtiyse, 15 işadamı niye intihar etti?


    http://www.posta.com.tr/ekonomi/YazarHaberDetay/Kriz__teget__gectiyse__15_isadami_niye_intihar_etti_.htm?ArticleID=3018

    YanıtlaSil
  90. GERÇEK GÜNDEM HABER SİTESİ HABER,DEN ALINTIDIR.

    Çek Yasası'na isyan büyüyor
    Çek Yasası'ndan hapis cezası verilen 3 ülkeden biriyiz. Küçük ve orta sanayiciler tepkili.

    BAŞAK GÜNSEVER - Çek Kanunu sebebiyle mağdur olan işletme sahipleri perşembe günü İstanbul Eresin Otel’de toplanarak ne yapabileceklerini konuşacak. Konu hakkında görüşlerini aldığımız KOSİAD yetkilisi Rahmi Ofluoğlu, bu yasanın yargısız infaz olduğu görüşünde.

    3167 sayılı Çek Kanunu’nun işletme sahiplerine yarattığı mağduriyet konusunda Küçük ve Orta Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOSİAD) yetkilisi Avukat Rahmi Ofluoğlu, Gerçek Gündem’e bilgi verdi. Ofluoğlu şunları söyledi:

    “Bu uygulama hiçbir uygar ülkede yok. Brezilya ve Arjantin dışında, sadece Türkiye’de 25 yıldır sürdürülüyor. İnsanların iyi niyet ya da kötü niyetli olduğuna bakmaksızın insanları mahkum ediyorlar. Modern hukukun kabul etmediği bir suç türü bu.”

    Çek Yasası ile insanların savunmaları alınmadan mahkum edilebildiğini söyleyen Ofluoğlu, yasanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne de (AİHS) aykırı olduğunu söyledi.

    Yasanın tam bir yargısız infaz kanunu olduğunu söyleyen Ofluoğlu; “Anayasanın 32’inci maddesi ‘Hiç kimse sözleşmeden kaynaklanan bir yükümlülüğü yerine getirmedi diye özgürlüğünden alıkoyulmamalıdır’ der. Özetle insanlar borcundan dolayı hapsedilemez. Bu AİHS’nin 4 No’lu protokolunun 1’inci maddesinde de vardır. Bunlar çok açık hükümler ve Türkiye’de 1 milyon civarında dava ve koğuşturma var bu yasa çerçevesinde” diye konuştu.

    Konuyla ilgili 15 Ekim saat 14.00'da düzenlenen toplantı Taksim Eresin Otel'de gerçekleşecek.

    MUHALEFET DE YASAYA KARŞI

    Yasaya muhalefet partilerinin karşı çıktığını belirten Ofluoğlu, AKP içinde ise sadece bir kesimin karşı olduğunu, genel olarak AKP'nin yasayı desteklediğini kaydetti.

    UĞUR YÜCEL DE AYNI YASADAN MUZDARİP

    Oyuncu Uğur Yücel de 97 bin TL ödemezse, cezaevine girecek.

    Yücel'in kendilerine verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren Tek Faktoring A.Ş. yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak.

    YanıtlaSil
  91. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU AKŞAM OLDUKÇA YORGUNUM. YAZIMIMI OLDUKÇA KISA TUTMAYA ÇALIŞACAĞIM. ANKARA'YA GİDEN EMEK VEREN TÜM ARKADAŞLARIMA ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. JENARDİNİN YENİ VERDİĞİ LİSTE ÜZERİNDE YOĞUNLAŞARAK ÇALIŞALIM. BUGÜN GÖRÜŞEBİLDİĞİM SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN, HALİL AYDOĞAN; BİZLER KONUNUZU BİLİYORUZ LAKİN; KOMİSYON ÜYELERİMİZ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMANIZ GEREKMEKTEDİR, DEDİLER. ALİ OSMAN SALİ; SEKRETERİYLE GÖRÜŞTÜM, SAYIN VEKİLİMİZ SİZLERLE İLGİLENMEKTEDİR DEYİP, TÜM ANLATIKLARIMI UZUN UZUN NOT ALDILAR. ALEV DEDEGİL; KISA BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU, OLDUKÇA YOĞUNDULAR, ANCAK; TELEFONU DANIŞMANINA VERİP, İSTEKLERİMİZİ; UZUN UZUN NOT ALDILAR, SAYIN VEKİLE İLETİLMEK ÜZERE. AYRICA MAİL VE FAKS OLARAK; ŞİMDİYE KADAR BENİM ŞAHSEN ZANNEDERİMKİ, ULAŞMADIĞIM HİÇBİR MİLLETVEKLİ KALMAMIŞTIR. TELEFONLA GÖRÜŞTÜĞÜM MİLLETVEKİLİ SAYIMIZ ZANNEDERİMKİ EN AZ ALTMIŞ KİŞİ OLMUŞTUR. ARKADAŞLAR, BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLARAK VE SİTEMİZİ TAKİP EDEREK; YILMADAN, BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE, ÇALIŞMALARIMIZA VE ARAMALARIMIZA, DEVAM; DEVAM VE DEVAM DİYORUM. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  92. Adalet bakanımızın 14 ekim 2009 saat 19:30 itibarıyla meclis oturumunda Sayın Şandır, Sayın Öztürk ve hatırlayamadığım diğer vekillerimizin sözlü sorularına verdiği yanıtın tutanaklarını bulup sayfa başlığı yapmalıyız.
    "Hapiste olan yada hapis tehditi altında olan insanlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. 200 katrilyon likidite çekle dönüyor. Dikkatli olmalıyız. Ancak bu insanlarımızın sorununu bütçe görüşmelerinden önce çözmek ve bir müjde vermek için önümüzdeki hafta komisyonumuz çalışmaya başlayacaktır."
    Adalet bakanımız bizlere müjde vermiştir ve kendisine güveniyoruz. Sözlü soruları yönelten vekillerimize müteşşekkiriz.
    Umudumuzun artık adalet bakanı bir muhatabı vardır.

    YanıtlaSil
  93. BURDUR MİLLETVEKİLİ M.ALP İLE BEN DE GÖRÜŞTÜM.KESİNLİKLE AFFA KARŞI. 'KASIT UNSURU ARANSIN' DEDİM,ANLAMADI BİLE...
    MİLLETVEKİLLERİNİN TELEFON VE E-POSTA ADRESLERİNİ BİLEN VARSA YAZSIN BENCE...AKSİ HALDE AÇILIMLARA KURBAN GİDECEĞİZ...PKK'LİLER EVLERİNE, KRİZ NEDENİYLE BİR ÇEKİNİ ÖDEMEYENLER HAPSE...ÇÖZÜM : KASIT veya TEKERRÜR(Cezadan sonra yine karşılıksız çek yazılırsa) HALİNDE CEZA vb.ÇÖZÜM OLABİLİR.

    YanıtlaSil
  94. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLEYEREK, BU AKŞAMKİ SON BİRKAÇ SATIR YAZIM, YALNIZCA VE YALNIZCA; DEĞERLİ EMRE KARDEŞİM, JENARDİ'YE OLACAKTIR. GENÇ KARDEŞİM EMRE; YÜREĞİNE SAĞLIK EMEKLERİNE SAĞLIK, ÇALIŞMALARINA SAĞLIK. ALLAH; NE MURADIN VARSA, VERİRİR İNŞAALAH. SEN; BENDEN EVVEL, ÇOK AMA PEK ÇOK, ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLERE LAYIKSIN. EKSİKLERİMLE; EKSİKLERİMİZLE BİRLİKTE, AYNI DAVANIN YOLCULARI OLARAK, YANINDAYIZ VE YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ. GÖZLERİNDEN SEVGİ VE SAYGIYLA ÖPÜYORUM. BU YAZIMI; SANA, MAİL OLARAKTA GÖNDEREBİLİRDİM AMA, SİTEDEKİ; DİĞER KATILIMCI ARKADAŞLARIMINDA, SANA YAZIMIMDAN HABERDAR OLMALARINI İSTEDİM. TEKRAR; TÜM KATILIMCILARA, SEVGİ VE SAYGILARIMLA. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN.

    YanıtlaSil
  95. DEĞERLİ ARKADAŞLAR DERNEK ADINA YAPMIŞ OLDUĞUM BİR ÇALIŞMAYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.İKTİDAR PARTİSİNİN BASIN YAYIN ORGANLARINDAN YENİ ŞAFAK GAZETESİNİN SAHİPLERİYLE BUGÜN GÖRÜŞEREK DERNEK ADINA ÇEK MAĞDURU İŞADAMLARI VE ŞAHISLARLA İLGİLİ MAĞDURİYETLERİMİZİ BELİRLEYEN BİR HABER YAPMA SÖZÜ ALDIM.BU YARINKİ TOPLANTIDADA GÜNDEME GELECEKTİR.SORUNLARIMIZI ANLATAN ÇOK İYİ BİR HABER METNİ HAZIRLAYIP GAZETEYE GÖNDERECEĞİZ.BU KONUYLA İLGİLİ HABER METNİNE KATKI SAĞLAYACAK ARKADAŞLARI YARIN TOPLANTIYA BEKLİYORUZ.SAYGILARIMLA MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  96. HASAN ABİ ESTAĞFURLLAH.BU SÖZCÜKLERİ BU DAVAYA GÖNÜL VERMİŞ HERKESE GÖNDERİYORUM BEN.KİMİN 10 SATIR KATKISI VARSA ONLARDAN ALLAH RAZI OLSUN..

    KİBİRLENMEK BİZE GÖRE DEĞİLDİR.BEN ÖNCEKLİKLE DOĞRU BİLDİĞİMİ SÖLEDİM HEP SÖLEMEYE DE DEVAM EDİCEM.

    ARTIK BU MESELDEN BENİM İÇİN ÖZEL YASA ÇIKSA DAHİ KURTULSAM, BU MESELE BU DAVA HEPİMİZİN DAVASIDIR..

    GELİŞMELER ÇOK GÜZEL OLMAYA BAŞLADI.GAZATELERDE HABER OLMAYA BAŞLADIK.POSTA,HABERTURK,YARIN YİNE HABERTURK ,ZAMAN GAZATELERİNDE. UĞUR YÜCEL HAKKINDA HAPİS CEZASI DA CABASI..BUGUN İSE MUHALİF VEKİLLERİMİZ SADULLAH ERGİNİ MECLİSTE TAM ANLAMIYLA ÇEK SORUSU BOMBARDIMANINA TUTTULAR.

    BAKAN,BİZİM İÇİN BİR MÜJDE DEN BAHSETTİ.HADİ BU MÜJDEYİ HEP BERABER ALALIM.AMA NASIL?

    AKP ANKARA M.VEKİLİ DE BU KONUDA YARDIMCI OLDULAR.TÜM VEKİLLERE AYNI GÜN SAATTE MESAJLAR FAXLAR.
    YARIN SAAT : 12.00 DA SİZE GELEN MAİLLERDEKİ TÜM VEKİLLERİMİZE MSJ ÇEKİYORUZ.FAX ÇEKİYORUZ.

    VE ARAMALARA DEVAM. LÜTFEN ILIMLI VE SAYGILI OLALIM VEKİLLERE. BURHAN KAYATÜRK BUNA DA DİKKAT ÇEKTİ. ILIMLI YAKLAŞIRSANIZ HÜKÜMETTE ILIMLI OLUR DEDİ

    GÜL ABLA SENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN..

    HADİ ARKADAŞLAR BU İŞİ BAŞARALIM.ARAYIN ŞU ADAMLARI..

    YARIN BENDE DERNEK TOPLANTISINA KATILICAM.ALICAĞIMIZ SONUCA GÖRE BERABER HAREKET EDİP BİR ANKARA ORGİNASAZYONU YAPILABİLİR.

    YanıtlaSil
  97. arkadaşlar habertürk gazetesine gelen yoğun talep üzerine yarın 9 sayfasında çekle ilgili haber yapacak takip edelim

    YanıtlaSil
  98. DEĞERLİ EMRE KARDEŞİM; ELBETTEKİ, SÖYLEM VE ÖVGÜLERİM TÜM EMEĞİ GEÇENLEREDİR LAKİN. MÜTEVAZİ BİR İNSAN OLUŞUN BENİ SANA BİR DAHA HAYRAN BIRAKTI. TEKRAR GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM; BENİM ASİL RUHLU KARDEŞİM. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  99. değerli arkadaşlar

    bugün genel kurulda bizim isteklerimize kulaklarını tıkamayarak onbinlerce insanın mağduriyetini dile getiren SN MEHMET ŞANDIR,SN YAŞAR AĞYÜZ,SN HALİL ÜNLÜTEPE VE SN ALİRIZA ÖZTÜRK'e şükranlarımızı sunuyoruz...

    demek ki aramalarda isteklerimizi dile getirirsek onlarda bizim sorunumuza duyarlı oluyorlar...ayrıca vekillerimizi arayarak TBMM de bizim sorunumuzu dile getirmelerini isteyen SN İLKNUR HANIM,SN GÜL HANIM,SN SURYA HANIM ve ismini sayamadığım tüm arayanlara emekleri için teşekkür ediyorum...

    tekrar söylüyorum aramalarda vekillerimizden genel kurulda konuşarak bu kangren olmuş yasayı bir an evvel meclise getirmekiçin gereken herşeyi yapmalarını istemeye devam etmeliyiz...insanlar perişan vaziyette iken,hapis cezası aldğ için intihar bile edenler varken herhalde önceliğin bu konudan başka bir konuya verilmesi doğru olmayacaktır...

    BUNU ANLATMAYA DEVAM ETMELİYİZ...

    my way

    YanıtlaSil
  100. "Çek yasa tasarısı çalışmaları başlayacak"
    Ankara- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın 1. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

    Çek Yasa Tasarısına ilişkin düzenlemenin, TBMM Adalet Komisyonu'nda bulunduğunu anımsatan Ergin, ''çek mağduru'' ifadesinin kullanılmasının doğru olduğunu belirtti. Ergin, çeki keşide etmekten, ödeyememekten dolayı cezaevinde olan, cezaevine girme tehdidi altında bulunanlara işaret ederek, konunun, sadece çekin borçlusu açısından değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Ergin, çekin alacaklısının da bulunduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
    ''Çek borçlusu, çek alacaklısı, piyasada dönen çek miktarı, çek aracılığıyla temin edilen likitide ihtiyacını etkileme potansiyelini beraber değerlendirme zaruriyeti var. Meclis tatile girmeden önce yapılan değerlendirme toplantısında, piyasada yaklaşık 200 katrilyonun üzerinde likit, nakit para yerine kullanılan çek miktarı olduğu belirtildi. Bu miktarda çekin yerine ikame edeceğimiz bir alternatif koymadan, çeke mevcut olan güveni sarsacak bir tedbiri almanız, piyasadaki faiz oranını, ekonomik dengeleri etkileyebilecek bir hadisedir. Cezaevine düşmüş, düşme riski altında olan insanlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Komisyonda bekleyen Çek Yasasına ait çalışmaları bir an önce başlatacağız. Hükümetin diğer bakanlıklarıyla koordine içerisinde, komisyonda diğer partilerden üye arkadaşlarımızla mutabakat noktasında arayışımız devam edecek. Umut ediyorum, bütçe görüşmeleri başlamadan önce bu konuda düzenleme bekleyenlere müjde vermek nasip olur. Bununla ilgili gayretimiz, çalışmamız var. Siyasi parti temsilcilerimizle bu diyaloğu önümüzdeki haftadan itibaren devam ettireceğiz.''

    Kaynak: Cumhuriyet

    YanıtlaSil
  101. TÜRK sinemasının usta oyuncularından Uğur Yücel, hakkında çıkan ‘karşılıksız çek nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığı günün ertesinde ABD'ye kaçtığı' iddialarını yalanladı.

    Dün sabah THY’nin TK 001 uçağı ile İstanbul'dan New York'a hareket eden Yücel yerel saatle 15.15'te New York JFK Havalimanı'na indi. Hakkında ‘ABD'ye kaçtı' söylentilerini duyunca şaşıran Uğur Yücel, “Allah aşkına, ne kaçması, niye kaçayım, filmlerim, dizilerim, her şeyim Türkiye’de, cuma günü Türkiye'ye döneceğim” dedi.

    New York'a ünlü yönetmen Fatih Akın'ın yönettiği ve kendisinin de rol aldığı ‘New York I love You' (New York Seni Seviyorum) adli filmin galası için geldiğini ve 3 gün kaldıktan sonra Türkiye'ye döneceğini anlatan Uğur Yücel, “Ortada kaçma diye bir şey yok. Onlar ne yazarlarsa yazsınlar. Bizim işimiz, dizilerimiz, hayatımız orada. Cuma günü döneceğim Türkiye'ye” dedi.

    Uğur Yücel JFK Havalimanı’ndan kendisini karşılayan bir şoförün kullandığı limuzin ile ayrıldı.

    Uğur Yücel hakkında, karşılıksız çek vermek nedeniyle para cezası verildiği, bu cezanın ödenmemesi durumunda hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağı haberlerinin yanı sıra, sanatçının ‘New York Seni Seviyorum' filminin galası için New York’a gelmesi, bazı yayın organları ve internet sitelerinde ‘Uğur Yücel ABD’ye kaçtı' diye yer almıştı.

    http://www.hurriyet.com.tr/magazin/haber/12686110.asp?gid=229

    YanıtlaSil
  102. SAYIN ARKADAŞLARIMIZ SEVGİLİ MAĞDURLARLAR AYLARDIR ÇEKMİŞ OLDUĞUMUZ SIKINTILARIN MÜKAFATINI ,GÖSTERMİŞ OLDUĞUMUZ SABRIN ÖDÜLÜNÜ ALLAH İNŞALLAH HEPİMİZE NASİP ETSİN.

    ADALET BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI GÜZEL.BU İŞLERİN ÇÖZÜLMESİNİ ONLARDA İSTİYORLAR VE ÇALIŞIYORLAR. HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ARTIK BİZDEN MAĞDUR DİYEREK BAHSEDİLİYOR.BİR HAVA YAKALADIK.DÜNKÜ ANKARA ZİYARETİ İLE BAŞLAYAN YENİ BİR YOLA ÇIKTIK.SAYIN AV. RAHMİ BEYİNDE KATKILARIYLA ÖNCE GAZETELER MEKALALER SONRADA ARKADAŞLARIMIZIN ARAMALARIYLA MUHALEFET PARTİSİ BASKILARI VE BAKANIN BU SORULARA YANITLARI.
    YARIN İSE HABERTURK GAZETESİ VE ZAMAN GAZETESİ AYRICA DERNEKTE ALACAĞIMIZ KARARLAR İLE BİRLEŞME ÇAĞIRISI.BÖLELİKLE GÜNDEME GELMEMİZ AN MESELESİ OLACAK.

    ANCAK ARAMALARA HERGÜN HER FIRSATTA DEVAM ETMELİYİZ.SİZLERE GÜNÜMÜZÜ GÜN EDİYOR ÇALIŞIYOR UYKUSUZ KALIYOR VE EN ETKİN VEKİLLERİN LİSTESİNİ HAZIRLIYORUZ.BU HAVAYI YAKALAMIŞKEN LÜTFEN HEBA ETMEYELİM.YASAYI TAM ANLAMIYLA LEHİMİZE ÇEVİRİP ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞALIM.. MAİLLERİNİZDEKİ TÜM VEKİLLERİMİZİ LÜTFEN HERGÜN ARAYIN ARATIN ARATTIRIN... SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  103. ARKADAŞLAR GERÇEKTEN BÜTÜN DUALARIM BİZİM DAVAMIZDA BÜTÜN EMEĞİ GECENLERİN ÜZERİNE OLSUN.İNANIN SİTEYE GİRERKEN HER GİRİŞİMDE YAZILANLARI YORUMLARI OKURKEN SANKİ AİLEMDEN KARDEŞLERİMDEN HABER ALIYOMUSUM GİBİ OLUYORUM HELE BİDE AZCIK İLERLEME KAYDETTİYSEY OFFF ŞU ANDA ÇOK MUTLUYUM ADALET BAKANI MUHATABIMIZ OLDU YA RABBIME ŞÜKÜR.SABAHIN OLMASINI BEKLİYORUM HEYECANLA ARKAMIZDA ADALET BAKANI DA VAR DAHA BİR YÜREKLİ KONUŞACAM İNŞ.NE YALAN SÖYLEYİM İLK BAŞTA KORKUYODUM YA EMRE VARYA O EMRE GÖZÜMÜ AÇTI ALLAH RAZI OLSUN.EMEĞİ GECEN HERKESTEN RABBIM RAZI OLSUN RABBIM SEVDİKLERİNE KAVUŞTURUR.İNŞ.

    YanıtlaSil
  104. lutfen herkes yarın haberturk alsın
    bugunku haber ıcın tesekkur etmek ıstedım ve telefon actıgımda bana baska arıyanlarında oldugu solendı ve yarın yenıden haber yapılacagı solendı elınızden geldıgı kadar arayınkı canlı yayına konuyu tasıyalım dendı
    lutfen hergun ankarayı arıyan kardesler aramaların arasına bunuda sıkıstıralım...
    konumuzla yalından ılgılendıklerını soluyolar

    YanıtlaSil
  105. Değerli arkadaşlar, bakanın açıklaması gerçekten çok güzel. Şu ana kadar atılmış belki de en pozitif adım. İnancım arttı.. Kurtulacağız bu adaletsizlikten...

    E.H.

    YanıtlaSil
  106. habertürk deki haberde malesef halen "para cezası kesiliyor" dan bahsedilmiş.. kendilerinin halen bu para cezası ödenmediğinde hapse dönüştüğünden haberleri yok sanırım malesef.. yorumlarla bunu da bildirelim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  107. Arkadaslar merhaba Ben 2009 un 10 ayinda battim hatir cekleri yuzunden 20 senelik tanidigim kisi ticareti yuzunden cek karnesi alamadi ve bende kirmadim verdim basa cikamadi kendisi tefeci ve bankalardan en sonunda asti kendini2009 un 11 ayinda ipte buldum kendisini is yerinde dolayisla ona verdigim cekler bana patladi 2 tane cekim kaldi odeyemyorum cezam kesildi para cezasi temmize yolladim ama sonucu belli hapis su an amerikadayim turkiyeden nefret ediyorum yasim 36 ailemi birakdim burlara geldim calismak icin turkieyede yicek ekmek yok artik bana tabiki donecegim ama neden kaciyorum ben ulkemden ceza yemeyim diye bu sekilde adalet olmazzz.Hayvanlar bile hapsedilemez hayvan savunuculari bile ayaga kalkiyor bir hayvana kotu davranildiginda param olsa oderdim yok herseyimi kaybettim turkiyede bir tek sey kaldi o da hayatim burdayim calisiyorum oduyorum yavas yavas kahrsoln basimizdakilere menfaatleri geregi aninda cikartirlar gerekli kanunlari bunlara oy verenlerin elleri kirilsin.

    YanıtlaSil
  108. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  109. arkadaşlar ben bugün 10 yakın millet vekili mile görüştüm m.zekai özcan dediki çalışmalar var inşallah sizi tatmin eder dedi__ mujdat kuşku firma müdürleri ve vekaleten çek imzalayanlar kurtulacak şahsi çek kesenlerle ilgili henüz acıklık yok çalışmalar yapılıyor dedi___özlem müftü oğlu hanım da calışmalar var bu hafta meclis tatil komisyondaki arkadaşımla görüştüğümde haftaya bütce görüşmelerinden önce görüşülecek dedi__m.beyazıt denizolgun da önümüsdeki haftaya mecliste dedi__medeni yılmaz haberim yok dedi__mehmemet müezizin oğlunun danışmanı cıktı durmumuzu anlattım millet vekilimize iletecem dedi__feyzullah kıyıklı ile görüştüm o şuan mecliste böyle bir gümdem yok dedi

    YanıtlaSil
  110. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  111. lutfen herkes yarın haberturk alsın
    bugunku haber ıcın tesekkur etmek ıstedım ve telefon actıgımda bana baska arıyanlarında oldugu solendı ve yarın yenıden haber yapılacagı solendı elınızden geldıgı kadar arayınkı canlı yayına konuyu tasıyalım dendı
    lutfen hergun ankarayı arıyan kardesler aramaların arasına bunuda sıkıstıralım...
    konumuzla yalından ılgılendıklerını soluyolar

    YanıtlaSil
  112. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DÜN GECE VE BU GECE, ÖZEL SAYABİLDİĞİM SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN VE BAKANLARIMZDAN YETMİŞ KİŞİYE TEKRAR MAİL GÖNDERDİM. YARIN MÜMKÜN OLDUĞU SAYIDA; TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM. ARKADAŞLAR, LÜTFEN YILMADAN ÖZELLİKLE BU AY İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI YOĞUNLAŞTIRALIM. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  113. UĞUR YÜCEL AMERİKA'YA GİTTİ
    13.10.2009 15:40:00

    Karşılıksız çek nedeniyle para cezası alan ünlü oyuncu ABD'ye uçtu.


    Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile bugün saat 10:20'de İstanbul'dan New York'a giden ünlü oyuncu Uğur Yücel birikmiş mil puanlarıyla First Class sınıfında seyahat etti. Atatürk Havalimanı'na da bir bagajla geldiği öğrenilen Yücel'in çıkış yasağı olmadığı için Türkiye'den çıkış işlemlerinde herhangi bir sorun da olmadı. Karşılıksız çek nedeniyle para cezası alan ve 97 bin lira tutan bu cezayı yatırmadığı takdirde hapis cezasına çarptırılabileceği öğrenilen Uğur Yücel'in ne zaman Türkiye'ye döneceği merak konusu oldu.

    Yücel'in Tek Faktoring A.Ş'ye olan borcu karşılığında verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren şirket yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak. Bu kararla hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Yücel'e ikinci kötü haber de geldi. Verilen para cezasının taksitlendirilemeyeceğine hükmeden mahkeme, oyuncunun 1 yıl süreyle bankalarda hesap açmasına da yasak getirdi.

    HABERTÜRK

    GÖRDÜNÜZMÜ BUNU DA KAÇIRDIK... BİR KİŞİ DAHA EKSİLDİ KAFİLEDEN....

    YanıtlaSil
  114. 13 Ekim 2009 Salı 18:41 Adsız
    şişlide 17 adet asliye ceza mahkemesi var, beraat veren 3, 6 ve 11. asliye ceza mahkemleri, diğerleri cezaya devam ediyor, aylardır burda bas bas bağrılıyor
    sen uzaydamı yaşıyorsun

    YanıtlaSil
  115. Hani şişli beraat veriyordu.

    YanıtlaSil
  116. Ankara'da ziyarette olan arkadaşlardan haber varmıdır?

    E.H.

    YanıtlaSil
  117. Arkadaşlar mecliste Borçlar Kanunu var ki , en az 2 ay.

    Yeni kanunu cezasız beklemekte oldukça çocuksu bir düşünce, Türkiyede ticaret yapan birisinin yeni kanunda cezasız bir yasa çıkmasını beklemesi bu ülkenin hala tanınmadığını gösterir.

    Benim tek umudum, denetimli serbeslik 'te bir defaya mahsus düzenleme yapılarak çekçilerin serbes bırakılacağı. Fakat bunu yasaylamı yoksa bakanlar kurulu kararıylamı yapacaklar orası önemli. Yasa şeklinde yaparlarsa daha çok bekleriz. Borçlar bitecekki bu işşlere baksınlar.

    YanıtlaSil
  118. Hoşbulduk Arkadaşlar..Teşekkürler.. Rahatsızlığım sebebiyle uzun süre siteyi takip edemedim. Umarım herşey güzel olur. Aman kalbinize dikkat edin...
    Sn Cüneyt bilgi verirse memnun olurum. Bu konu önemli..

    YanıtlaSil
  119. Sayın Ankara Hukuklu sizi aramızda görmek güzel uzun zamandır yoktunuz

    YanıtlaSil
  120. SN.ANKARA HUKUKLU BU KONUYLA İLGİLİ SN.CÜNEYT SİZE BİLGİ VEREBİLİR.BİLDİĞİM KADARIYLA SN.BABACAN'A ÇEK SORUNLARI İLE İLGİLİ PTT İLE GÖNDERİLEN DOSYAYA İSTİNADEN MERKEZ BANKASININ GÖNDERMİŞ OLDUĞU CEVABEN YAZI OLDUĞUDUR.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  121. ÖDEYEMEDİĞİ ÇEKTEN SANATÇIYA HAPİS!!

    Uğur Yücel'e hapis şoku

    Borç nedeniyle daha önce rol aldığı dizinin setine haciz gelen usta oyuncu, bu kez de karşılıksız çek nedeniyle para cezasına çarptırıldı. 97 bin TL ödemezse, Yücel'e cezaevi yolu görünüyor.

    Akşam'ın haberine göre ünlü oyuncunun kendilerine verdiği 97 bin TL'lik çekin karşılıksız çıktığını öne süren Tek Faktoring A.Ş. yetkilileri, mahkemeye başvurmuştu. Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yücel, çek miktarı kadar para cezasına çarptırıldı. Oyuncu, para cezasını ödemediği takdirde hapis cezasına çarptırılacak.

    Bu kararla hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Yücel'e ikinci kötü haber de geldi.
    Verilen para cezasının taksitlendirilemeyeceğine hükmeden mahkeme, oyuncunun 1 yıl süreyle bankalarda hesap açmasına da yasak getirdi.

    ARKADAŞLAR BAKIN ŞUANDA ASLINDA BASIN KAMUOYUNA "ÇEKTE HAPİS KALKTI" SAFSATASININ YALAN OLDUĞUNU DA İSTER İSTEMEZ İTİRAF ETMİŞ OLDU.

    HALİS CAN...

    YanıtlaSil
  122. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; AKP'DEN KENDİMCE SEÇTİĞİM ÇOK ÖZEL MİLLETVEKİLLERİMİZ İSİMLERİNE, TBMM'NE VE YİNE AKP MERKEZLİ; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE, BU GECE ÇOK FAZLASIYLA TEKRAR MAİLLERİMİ GÖNDERDİM. YARIN ÇOK DAHA YOĞUN BİÇİMDE; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ TELEFONLA ARAYACAĞIM. TEKRAR ETMEKTE YARAR GÖRÜYORUM; ÖZELLİKLE YARIN ANKARA'DA OLACAK ARKADAŞLARIMIZA ÇOK DAHA FAZLA DESTEK VERELİM. ALLAH KATINDA; BU GECEKİ DUALARIM, BENİM VE BENİM DURUMUMDA OLAN SİZLER İÇİN OLACAKTIR. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARLA. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  123. gardaşlar boşverin siz onları hükümet de biliyo bizim durumumuzu daha önce mail fax felan çekiyoduk yarısı okuyodu yarısı dosyalayıp koyuyodu dolaba ama şimdi iş değişti bizzat arayıp kendilerine yaptıkları yanlışı yüzlerine vuruyoruz.daha etkili oluyo daha hızlı ilerliyoruz onlarda hızımızı kesip piyasayı sömürmek için zaman kazanmak istiyolar allah tan 0101,209 da zaman aşımı olduda o şansımız var bu yasanın ivedilikle çıkması gerekli artık son virajdayız son engeller yumurta ağızlarına geldi kuduruyolar.zaten yüklerini tutttular çoğu vergi rekrtmenide oldu allah yedirmesin o paralarımızı amin ecmain.devam devam devam hani tayip amca diyo ya durmak yok yola devam.yıldıramazlar bıktıramazlar durduramazlar engelleyemezler aramalara devam arkadaşlar oturun bir telekomun yerine arayın hepsini para olarak birseyde tutmuyo anlatın derdimizi birkaç tane kuyruğunu kaptırmış millet vekili var aralarında onlar bozuk çalıyo yoksa herkes biliyo durumun vehametini

    YanıtlaSil
  124. HASAN BEY ÇABALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.LÜTFEN HERKEZ YARIN HASAN BEYİN SÖYLEDİĞİ GİBİ ANKARADAKİ ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLACAK TELEFONLARI AÇMAYI UNUTMAYIN.GİDECEK ARKADAŞLARIN NE KADAR KALABALIK BİR MAĞDUR KİTLESİNİ TEMSİL ETTİKLERİNİ GÖRSÜNLER.GÜN BU GÜNDÜR ARKADAŞLAR.SAYGILAR.
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  125. AYRICA AHMET İYİMAYA HER ARAMADA ALİ BABACANLA GÖRÜŞÜN DİYOR.. BU ALİ BABACANLA ALAKALI İLETİŞİM BİLGİSİNE SAHİP OLAN VARSA,AİLESİ SÜLALESİNE DAİR BİR TELEFON BİLEN VARSA LÜTFEN BİZİMLE TEMASA GEÇSİN

    jenari_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  126. Karşılıksız çek sayısı artıyor
    Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 arttı
    12 Ekim 2009 Pazartesi, 10:55

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,1 artarak 1 milyon 508 bin 504'e çıktı.

    Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı 2008 yılının dokuz ayında 1 milyon 84 bin 429 adet idi.

    Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da yaklaşık yüzde 4,3 azalarak 57 bin 606'dan 55 bin 149'a indi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı 2009 yılının dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 686 bin 586'dan 851 bin 590 oldu.

    YILLIK BAZDA YÜZDE 6,4 ARTIŞ

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,4 artarak 142 bin 502'ye çıktı. Karşılıksız çek sayısı 2008 yılı Eylül ayında 133 bin 856 adet idi.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da Eylül ayında, 2008 yılının aynı ayına göre yüzde 0,8 artarak 7 bin 74'den 7 bin 133'e yükseldi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı Eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artarak 75 bin 477'dan 80 bin 975'a çıktı.

    AYLIK BAZDA YÜZDE 0,4 ARTTI

    Eylül ayında bir önceki aya göre Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı yüzde 0,4 artarak 141 bin 954'den 142 bin 502'ye, birikimli karşılıksız çek sayısı yüzde 10,4 yükselerek 1 milyon 366 bin 2'den 1 milyon 508 bin 504'ye çıktı.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı yaklaşık yüzde 151 oranında artarak 2 bin 842'den 7 bin 133'e yükseldi.

    Aynı dönemde, mahkemelerin bildirimleriyle Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan birikimli çek sayısı yüzde 14,8 artarak 48 bin 16'dan 55 bin 149'ya çıkarken, bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı yüzde 1,3 azalarak 80 bin 975 oldu. Ağustos ayında bu sayı 82 bin 40 idi.

    Duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra birikimli ödenmiş çek sayısı da yüzde 10,5 artarak 770 bin 615'den 851 bin 590'a yükseldi.

    AA

    YanıtlaSil
  127. HERKESE İYİ HAFTALAR ARKADAŞLAR.GÖRÜŞMELERİMİ AKTARIYORUM.
    EKONOMİ İŞLERİ BAŞKANI BÜLENT GEDİKLİ,AKP GRUP BAŞKAN MİLLETVEKİLİ SUAT KILIÇ,RİZE MİLLETVEKİLİ BAYRAMALİOĞLU İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMELERDE GENELDE KONUYA HAKİM OLUNDUĞUNU VE MECLİSTE ÖLE BİR YASANIN GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ AMA ZAMNININ BELLİ OLMADIĞINI SÖYLEDİLER.AYRICA SUAT KILIÇ BİRAZ TERS TEPKİ VERİYOR ALACAKLILAR NE OLACAK DİYE ÇEKLERİ YAZARKEN DÜŞÜNSEYDİNİZ TARZINDA KONUŞUYOR.BEN YUMUŞATMAYA ÇALIŞTIM AMA ONLARCA KİŞİ DAHA SUAT KILIÇI ARARSA DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  128. SN.İSİMSİZ ARKADAŞIM DAHA ÖNCE BİR VERİ SİTEDE YAYINLANMIŞTI.BEN ONU YAYINLIYORUM.
    Adalet Bakanlığı Verileri

    14 Mayıs 2009 Tarihi itibariyle Karşılıksız Çek Keşide etme suçundan dolayı verilen Adli Para Cezalarının infazı gereğince Cezaevlerinde Tutuklu sayısı 68.021 kişi…
    Adli Para Cezası kesinleşmiş ve aranması yapılan kişi sayısı 649 bin kişi…
    Sahte Çek Kullanımı suçuyla Tutuklu olanların sayısı 1.102 kişi. Sahte Çek kullanımı ile suçlanıp tutuklananların aldığı enfazla hapis gün cezası altı ay..

    NOT: Sahte çek kullanıp piyasayı dolandıranların aldığı en fazla ceza 6 ay, ve haklarında açılmış icra davasıda yok,!!!

    YanıtlaSil
  129. Sayın Cüneyt,

    kiminle konuşsam arada bir noktaya değiniyorlarki, bende bazan acaba demekten kendimi alamıyorum. Bu konu sayılar konusu.

    Sizden ricam,
    bu bilgiler elinizde vardır sanıyorum. Hangi tarih itibariyle olursa olsun elinizdeki doğru verileri burada yazarsanız görüştüğümüz insanlar farklı rakkam verdiklerinde acaba durumunda kalmayalım.. Bunlar;

    ÇEK NEDENİYLE HAPİSHANELERDEKİ İNSAN SAYISI

    ÇEK NEDENİYLE İNFAZI ÇIKMIŞ ARANANLAR SAYISI

    ÇEK NEDENİYLE DEVAM EDEN MAHKEME SAYISI

    VE SON OLARAKTA BU BLOGU İZLEYEN VE YAZANLARIN SAYISI IP ADRESLERİNDEN BUNUNLA İLGİLİ BİR İSTATİSTİK TUTUYORSUNUZ SANIRIM.

    BUNLARI SORUYORUM ÇÜNKÜ BU BİLGİLER ÖNEMLİ TABİ DOĞRU BİLGİLER OLMASI DAHA ÖNEMLİ...

    YARINDAN İTİBAREN GÖRÜŞME HEDEFİMDE SN. ZAFER ÇAĞLAYAN VAR SIRASIYLA GİDECEK BU HEDEFLER AMA DOĞRU İSTATİKSEL BİLGİLERE İHTİYACIMIZ VAR. İNSANLARA RAKKAMLARI VERİRKEN KULAKTAN DOLMA DOĞRULANAMAYACAK YADA KARŞI ÇIKILACAK RAKKAMLAR VERMEK VE BİR BİLEN OLDUĞUMU SANIRKEN BİR BİLMEYEN DURUMUNA DÜŞMEK İSTEMİYORUM...

    SN. JENARDİ ÖVGÜYE GEREK YOK YAPMAMIZ GEREKENLER BUNLAR EĞER YAPMAZSAK KODESTE BİRİLERİNİN BİZİM İÇİN YAPMASINI BEKLER DURURUZ ARTIK.

    SEVGİLER SAYGILAR

    YanıtlaSil