Ali Babacan ; insan özgürlüğü teminat olamaz

Ali Babacan 04 Nisan 1967 yılında Ankara, da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında, 1700 öğrenci içerisinden 4.00 üzerinden 4.00 ortalama ile üniversite birincisi olarak ODTÜ 'den mezun oldu.
1992-1994 yılları arasında, Amerika Chicago’da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan QRM, Inc. adlı özel bir şirkette, danışman olarak çalıştı.İşletme dalında yüksek lisans yaptı. Ali Babacan, yüksek lisans çalışmalarında Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.
International Monetary Fund's Managing Director Rodrigo de Rato (R), Turkey's Minister of Economy Ali Babacan (C), and World Bank President Paul Wolfowitz (L) shake hands after they signed a memo of understanding for the IMF/World Bank Annual Meetings to be held in Turkey at Suntec Convention in Singapore September 20, 2006.  IMF Staff Photo/Stephen Jaffe

Babacan, ticaret hayatının sorunlarını yakından tanıyan bir isim.

Ali Babacan 1994 - 2002 yılları arasında Ankara'da özel sektörde iş hayatını sürdürdü. Tekstil sektöründe hizmet veren baba Hilmi Babacan görevi oğluna devretti ve Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. aile şirketinin başına geçti. 1994 ile 1995 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e danışmanlık yaptı.

2001 yılında AKP Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Ankara milletvekili olan Ali Babacan ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.
60. Hükümet'te ise Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği ile müzakerelerde Baş müzakereci olarak görev yaptı.

AB'nin müzakereler için 3 Ekim 2005 tarihi verdiği 17 Aralık'tan önce "Baş müzakereci ben olmalıyım" görüşünde olan Gül'ün eğilimine karşın, Erdoğan konuyu sürüncemede bıraktı. Baş müzakereci belirsizliğinin yarattığı tartışmalar artınca Gül, Babacan'ı gündeme getirdi fakat Babacan'ın ekonomiyi iyi yönettiğini düşünen Erdoğan, iki görevi yapamayacağı" gerekçesiyle kendisini bakanlıktan almak istemedi. Sürecin uzaması nedeniyle artan sıkıntıyla Erdoğan, yetkili kurullarını "Baş müzakereci benim" diyerek yatıştırmaya çalıştı.
Uluslararası yatırımcıların, fon yöneticilerinin ve TÜSİAD gibi işadamı örgütlerinin, Babacan'la Gül'ü işaret eden tasvirlerde bulunmayı sürdürmesi üzerine de düğümün çözülmesinde Gül ve Erdoğan'ın yaptıkları görüşme etkili oldu ve Babacan'da ısrar eden Gül, İki işi de bir arada götürebilir telkininde bulundu.

IMF ile birlikte yürütülen katı ekonomik reformlara imza atan Babacan, o dönemde yaptığı açıklamalarda, 2005 yılında yüzde 8, 2006 yılında yüzde 5, 2007 yılında da yüzde 4 enflasyon hedefi öngördüklerini bildirdi ve yaptıkları üç yıllık ekonomik programın, Maastricht Kriterleri ne göre belirlendiğini vurguladı.

Babacan, 2003'ten itibaren birçok kere Davos’ da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu ve Bilderberg Konferansı gibi önemli ekonomik toplantılara Türkiye adına katıldı.
Egemen Bağış'ın Devlet Bakanı ve Baş müzakereci konumuna getirilmesinin ardından sadece Dışişleri Bakanı olarak bir süre görevine devam etti 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliğinden sonra Dışişleri Bakanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'na devretti.

Şu anda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmaktadır. Ticaretin ve iş hayatının sorunlarını bilen bir isim olarak, Ekonomik kriz ve karşılıksız çek sorununun yarattığı çek mağdurlarının sorunlarına ailelerinin yaşadığı dramlara bu olumsuz etkilere duyarsız kalmayacağını, çek mağdurlarının sorunlarına gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz

Ekonomi ve likiditenin teminatı insan özgürlüğü olamaz.

Ali Babacan
Başbakan Yardımcısı
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı

Özel Kalem Müdürlüğü
Tel:312 415 40 16
Fax:0 312 419 54 43
E-mail: ozel.kalem@hazine.gov.tr

ilgili yazılar: Çek Mağdurlarının Gözü Mecliste

167 yorum:

  1. değerli arkadaşlar

    hepimizin bildiği gibi çeşitli konulardaki af çalışmaları devam ederken...çek yasası ile ilgili herhangi bir gelişme ve ya herhangi bir ses ne medyada nede meclis kanadında çıkmamaktadır...hep söylediğimiz gibi konumuzu gündeme getirecek bizleriz...gayret göstermeli ve tatile girmeden önce gösterdiğiniz performansı yakalamalıyz...bu da hep dile getirdiğimiz gibi aramalarla,faxlarla olacaktır...madem bu sorun likiditeye dayanıyor madem birçok vekil ekonomi bakanını işaret ediyor...ona ulaşmanın yolu yukarıda yazıyor...

    EMEKLERİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

    my way

    YanıtlaSil
  2. Maliye ve Sanayi bakanlıklarının uzatılmasına sıcak bakmadığı ÖTV ve KDV indiriminde son kararı ekonominin patronu Devlet Bakanı Ali Babacan verecek
    Hükümet tarafından global krize karşı alınan tedbirler kapsamında otomotiv, beyaz eşya, elektronik ve mobilya sektöründe uygulanan ÖTV ve KDV indirimi bugün sona eriyor. 16 Mart'ta uygulamaya giren, 16 Haziran'da da kapsamı daraltılarak süresi uzatılan bazı mal ve hizmetlerdeki ÖTV ve KDV indiriminin yine uzatılmasına Maliye ve Sanayi bakanlıkları sıcak bakmıyor. Özellikle otomotivdeki indirimin yerli araçlardan çok yabancı firmaların işine yaradığına dikkat çekiliyor. Ancak bu konudaki son kararı ekonominin patronu Devlet Bakanı Ali Babacan verecek.

    YanıtlaSil
  3. MASADA HURDA İNDİRİMİ VAR
    Dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışında olması nedeniyle KDV ve ÖTV indirimi uygulaması konusunu görüşmediklerini bildirdi. Şimşek'in Brüksel programı bu akşam sona eriyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplansa bile katılamayacak. Vergi indirimine ilişkin nihai kararı Devlet Bakanı Ali Babacan'ın bugün saat 14.00'te İstanbul'da yapacağı toplantıda açıklaması bekleniyor. Maliye ve Sanayi bakanlıkları vergi indirimlerinin devamına sıcak bakmıyor. Buna karşılık masada hurda indirimi var. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Van programı sırasında vergi indirimlerinin sonuçlarına bakarak karar vereceklerini söylerken, hurda indirimine yeşil ışık yaktı. Ergün araçların teslimi koşuluyla hurda indirimine gidilebileceğini söyledi.

    YanıtlaSil
  4. Vergi indiriminde gözler Babacan’da
    Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) otomobil, mobilya, beyaz eşya, bilgisayar ve konutta ekonomik kriz nedeniyle getirilen ÖTV ve KDV indirimlerinin nasıl devam edeceğini masaya yatırdı.

    Bugün sona erecek olan mevcut indirimlerin otomotivde azaltılarak sürdürülmesi, mobilyada indirim oranının korunması bekleniyor.
    EKK dün, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan başkanlığında toplandı. Toplantıya, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile ilgili kurumların yöneticileri de katıldı.
    Hükümet, beyaz eşya, bilgisayar, mobilya ve otomotivde ÖTV, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için ise KDV indirimine gitmişti. İndirimin bitiş tarihi 15 Haziran olarak belirlenmişti. Sektör temsilcilerinin vergi indiriminin süresinin uzatılması yönündeki talebi üzerine hükümet konuyu gündemine aldı. Devlet Bakanı Babacan’ın bugün konuyla ilgili bir toplantıyapacağı belirtildi.

    YanıtlaSil
  5. Herkes Babacan'ın kararını bekliyor
    ÖTV ve KDV indiriminde son kararı ekonominin patronu Devlet Bakanı Ali Babacan verecek
    Hükümet tarafından global krize karşı alınan tedbirler kapsamında otomotiv, beyaz eşya, elektronik ve mobilya sektöründe uygulanan ÖTV ve KDV indirimi bugün sona eriyor. 16 Mart'ta uygulamaya giren, 16 Haziran'da da kapsamı daraltılarak süresi uzatılan bazı mal ve hizmetlerdeki ÖTV ve KDV indiriminin yine uzatılmasına Maliye ve Sanayi bakanlıkları sıcak bakmıyor. Özellikle otomotivdeki indirimin yerli araçlardan çok yabancı firmaların işine yaradığına dikkat çekiliyor. Ancak bu konudaki son kararı ekonominin patronu Devlet Bakanı Ali Babacan verecek.
    Dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışında olması nedeniyle KDV ve ÖTV indirimi uygulaması konusunu görüşmediklerini bildirdi. Şimşek'in Brüksel programı bu akşam sona eriyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplansa bile katılamayacak. Vergi indirimine ilişkin nihai kararı Devlet Bakanı Ali Babacan'ın bugün saat 14.00'te İstanbul'da yapacağı toplantıda açıklaması bekleniyor. Maliye ve Sanayi bakanlıkları vergi indirimlerinin devamına sıcak bakmıyor. Buna karşılık masada hurda indirimi var. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Van programı sırasında vergi indirimlerinin sonuçlarına bakarak karar vereceklerini söylerken, hurda indirimine yeşil ışık yaktı. Ergün araçların teslimi koşuluyla hurda indirimine gidilebileceğini söyledi

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. selam kardeşlerim önümüdeki çok önemli bir zaman ali babacanın vereceği karar doğrultusunda yön bulacaktır.bu yüzden ali babacanın vereceği karara etki yapacak bir mail fax telefon bile çok önemlidir.telefonla aradım kendisi yokmuş mail ve fax ta çekeceğim nasipse ama numarayı pazartesiden itibaren aramaya devam edeceğim kendisine ulaşabilirsek çok faydalı olacağını sanıyorum kararlılığımızı ve uğradığımız haksızlığı özellikle belirtmemiz gerektiğine inanıyorum hakkımızda hayırlısı olur inşallah

    YanıtlaSil
  8. .....sesimi duy emniyet teşkilatı.........ne buşiddet ne bu celal.biz adam mı vurduk..biz teröristmiyiz..biz insanız hayvan gibi kaçarak yaşaYAMAYIZ.BIRAKIN PEŞİMİZİ ...SİZİNDE ÇOLUK ÇOCUĞUNUZ VAR.ALLAH AŞKINA BU İŞİ BÜYÜTMEYİN.PARAMIZ OLSA ZATEN KAÇMAYIZ HIRSIZMI OLALIM..............BU GÜNDEN İTİBAREN BAŞLAYALIM SESİMİZİ DUYURMAYA..AĞLAMAYAN BEBEĞE MEME VERMEZLER.. seydamet bafralı

    YanıtlaSil
  9. bir çocuk katiline tolerans tanınıyorsa..bir terörist için devlet bu kadar uğraşıyorsa.biz hangi devletin vatandaşıyız.ben askerliğimi hapiste çürüyeyim diye yapmadım bu vatana yaptım şimdi bu devlet nerede.....beni içeri atarak bu borç haloluyorsa paşa paşa yatarım.ama bunun kimseye yararı olmaz...sesimizi işit başbakanım bizimde bu vatanda hakkımız var ...biz üzüldük başkaları üzülmasin.hüseyin unutulmuş

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar........uyumayalım herkez başbakanlığa mektup yazsın.işin ciddiyeti anlaşılsın.yoksa birçok yuva daha dağılacak.bir çok insan hapisten çıkınca topluma zararlı insan olacak.ben bu devlete vergi veriyorsam bu davlet benim özgürlüğümü kısıtlamamalı.af çıkmasını istiyorsak sesimizi duyurmalıyız.yoksa af hikaye olacak size söylemiş olum..siteyi kuran kardeşlere teşekkürlar.www.uyap.gov.tr başbakanlık sitesi. ...bu siteye muhakkak meil atın sizi ciddiye alacaklardır........cezalar bizler için değil hakiki suçlar için olmalı. umit kosca

    YanıtlaSil
  11. şu anda sanki adam vurmuş gibi hergün polis kapımı çalıyor.hasta çocuğum var her ay ankaraya gitmesi lazım yoksa gidip hapis yatacam.ben ekmek bulamazken başbakanım rahatsa bunun hesabını yüce rabbim sorar.bizlerin suçu dürüst çalışalım diye uğraşmak.katiller dolandırıcılar rahat gezerken bizim bu çilemiz niye.arkadaşlar birleşelim sesimizi duyuralım yoksa bir çok yuva dağılacak.sitenize teşekkürler.allah yardımcımız olsun. mehmet uzun

    YanıtlaSil
  12. Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki anlaşma ile ilgili süreç halen belirsizliğini koruyor. Bu konudaki en yetkin isim Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul’da yapılacak Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantılarında iki tarafın da anlaşma ile ilgili görüşmelerde bulunmayacağını söyledi.

    Türkiye, 2-7 Ekim arasında IMF-Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları ile Guvernörler Kurulu toplantılarına ev sahipliği yapacak. Bu sürede yapılacak görüşme konferans ve oturumlarda; küresel krize karşı mücadele ve neler yapılabileceği konuşulacak ve önemli kararlar alınacak. Ali Babacan, bu kararların önümüzdeki dönemde ‘İstanbul Kararları’ diye anılacağını söyledi.

    Söz konusu organizasyon ile ilgili Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, konuşmasında organizasyonun öneminden bahsetti. Gazetecilerin Türkiye ile IMF arasındaki olası anlaşma ve parasal destek konularındaki ısrarlı ve dolambaçlı sorularını ustaca savuşturan Babacan, şunları söyledi:

    “Bu toplantılar boyunca Türkiye-IMF ilişkilerinden hiç bahsetmeyeceğim. Açıkça söyleyeyim; bu konuda benden tek bir kelime bile duymayacaksınız. Çünkü bu toplantılar çok önemli. Küresel ekonomiyi ilgilendiren toplantılardır. Gündemin böyle bir dar alana hapsolmasının yanlış olacağını düşünüyorum. Kaldı ki, toplantılar boyunca IMF ile programla ilgili görüşmeler kesiliyor. Toplantılar bittikten sonra işin seyrine göre gerekli açıklamaları, gerekli zamanlarda yapacağız.”

    YanıtlaSil
  13. ORGANİZASYONUN MALİYETİ 330 MİLYON LİRA CİVARINDA

    IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin de içinde bulunduğu alana İstanbul Kongre Merkezi inşa edildi. Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile entegre olan merkezin inşaatı için 330 milyon lira harcandı. Yerin altına da inen kongre merkezine ulaşım için tünel de kazıldığını aktaran Babacan, toplam inşaat yatırımı maliyetinin 320-330 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Bununla birlikte bazı çalışmaların devam ettiğini belirterek, son çivi çakılmadan inşaatın maliyeti konusunda kesin bir rakam vermenin doğru olmayacağını kaydetti. Organizasyon gideri, diğer maliyetler ve işletme ile alakalı giderler için de 2009 bütçesi yapılırken gerekli tutarın bütçeye konulduğunu vurguladı. Bu rakamı da 30 milyon lira olarak açıkladı.

    YanıtlaSil
  14. IMF’DEKİ HİSSEMİZİ YÜZDE 1′E ÇIKARMAK İSTİYORUZ’

    IMF’nin sağladığı finansmanı konusunda Türkiye’nin bir artırıma gidip gitmeyeceği konusundaki bir soru üzerine, şu anda üzerinde çalıştıkları önemli konulardan bir tanesinin, ülkelerin IMF’deki hissesinin ne kadar olduğu ve bu hisselerin ülkelerin gerçek ekonomik gücünü yansıtıp yansıtmadığı olduğunu söyledi. Bunu ilk defa 2004-2005 yıllarında gündeme getirdiklerini, 186 ülkeden 4′ünün hisselerinin çoğaldığını ve bu ülkelerden bir tanesinin de Türkiye olduğuna işaret eden Babacan, şöyle konuştu:

    “Ama dengeyi kurabilmiş değiliz. Türkiye hala gereğinden az temsil ediliyor. Büyüklüğünden fazla temsil edilen ülkelerden hisselerin alınıp az temsil edilen ülkelere verilmesiyle ilgili prensip kararı G-20 zirvesine konuldu. Şimdi formülasyon üzerinde çalışılıyor. Nereden bakarsanız bakın bizim hissemiz artacak. Artan hissemiz oranında biz de daha önceki dönemde yaptığımız gibi yine belli bir miktarda sermaye koyacağız. Türkiye olarak biz borç veren ülkeler arasında olmayacağız. Kaynak artıran, hisse artıran ülkeler içerisinde yer alacağız.”

    YanıtlaSil
  15. Ali Babacan, Türkiye’nin 2008 reformu öncesinde yüzde 0,55 olan IMF’deki hissesinin, 4 ülkenin hissesinin artırılmasının ardından yüzde 0,61′e yükseldiğini belirtti. Ancak oranın yeni reformla, yüzde 1′in üzerine çıkmasını beklediklerini de vurguladı. Başbakan Yardımcısı, “Yani adil olanı, yüzde 1′in hatta oldukça üzerinde bir rakam ama her halükarda yüzde 1′in üzerinde bir hissemizin olacağını düşünüyoruz.” dedi. Kotanın artırılmasının Türkiye’nin kullanabileceği kredi miktarı üzerindeki etkisine ilişkin soruya ise “Kotanın ne kadar olduğu, ne kadar kredi kullanılabileceği konusunda çok bağlayıcı bir şey değil. Ama kotanın çok üzerine çıkıldığı durumlarda maliyet biraz daha artabiliyor.” cevabını verdi.

    YanıtlaSil
  16. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel krizden çıkış için bir ülkenin tek başına çabasının yeterli olmayacağını söyledi. Yaşanan krizin çok büyük boyutlara sahip olduğuna işaret eden Babacan, “Ülkeler bir arada koordineli ve uyumlu bir şekilde strateji uygulayarak bu zor dönemi atlatabilirler.” ifadesini kullandı.

    Türkiye, 2-7 Ekim arasında IMF-Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları ile Guvernörler Kurulu toplantılarına ev sahipliği yapacak. Bu sürede yapılacak görüşme konferans ve oturumlarda; küresel krize karşı mücadele ve neler yapılabileceği konuşulacak ve önemli kararlar alınacak. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, söz konusu organizasyon ile ilgili Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında bu yılki toplantıların ana temasını küresel ekonomik krizin oluşturduğunu söyledi.

    YanıtlaSil
  17. Dünya ekonomisinin, modern ekonomi tarihinin en derin krizini yaşadığını ve çok zorlu dönemden geçildiğini belirten Ali Babacan, küresel krizin farklı seviyelerde olsa da bütün ekonomileri olumsuz etkilediğini kaydetti. Babacan, “Ben bu krizden faydalandım, bu kriz iyi ki oldu, diyebilen ülke herhalde bu ortamda kolay kolay çıkmaz. Bu itibarla yıllık toplantılar çok kritik bir konjonktürde gerçekleşecek. G-20 zirvesinin hemen arkasından yapılacak bu toplantılarda, zirvede alınan kararlar ışığında 186 ülkenin ortak bakış açısı arayışı da gerçekleşecek.” dedi.

    YanıtlaSil
  18. Toplantılarda tartışılacak konular üç ana başlıkta yoğunlaşacak. Öncelikle küresel krize karşı alınan önlemlerin sonuçları değerlendirilecek, ardından krizden çıkış stratejileri ele alınacak ve kriz sonrası dönemde küresel ekonomik büyümenin dinamiklerinin neler olacağı tartışılacak. Başbakan Yardımcısı Babacan, “Bugünlerde toparlanmanın küçük küçük sinyallerini alıyoruz. Muhtemelen en kötü geride kalmış durumda. Ancak bu toparlanmanın kırılgan toparlanma olacağını da biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

    Özellikle işsizlik konusunda pek çok ülkedeki sorunların uzun süre devam edeceğini ifade eden Ali Babacan, aynı zamanda finans, bankacılık sistemiyle ilgili problemlerin de henüz ortadan kalkmadığını dile getirdi. Özellikle Batı Avrupa’daki finans sistemiyle ilgili sıkıntıların devam ettiğini, temel ürünlerle ilgili fiyatların önümüzdeki günlerde ne olacağıyla ilgili belirsizliklerin sürdüğünü vurguladı. Toparlanmanın bölgeden bölgeye farklı hızda olacağını, Asya daha hızlı giderken, ABD’nin belki biraz arkadan gideceğini, Avrupa’nın toparlanmasının ise daha uzun süre alabileceğini aktardı.

    YanıtlaSil
  19. Babacan, dünyanın gözünü İstanbul’a çevirecek toplantılar için bu sabah itibariyle toplam 11 bin 740 ziyaretçinin kayıt yaptırdığını belirterek, misafirlere yönelik yoğun toplantılardan kalan zamanlarda kültürel turlar ve programlar hazırladıklarını, ayrıca guvernör eşleri için de sosyal programlar yaptıklarını anlattı.

    TOPLANTI AJANDASI KABARIK

    Dünya ekonomisinde söz sahibi iki dev finans kuruluşunun yıllık toplantılarının ajandası oldukça kabarık. Bu çerçevede krizin ardından ortaya çıkan tabloya ışık tutacak ‘Küresel Ekonomik Görünüm’ raporu açıklanacak.

    Guvernörler Kurulu’na tavsiyelerde bulunmakla görevli Uluslararası Para ve Finans Komitesi 4 Ekim’de, Kalkınma Komitesi ise 5 Ekim’de toplanacak. Komite toplantılarında küresel kriz sonrasında IMF’nin rolü ve geleceği, IMF’nin çok taraflı gözetim fonksiyonunun etkinleştirilmesi, kriz tedbirlerinden çıkış stratejilerinin küresel düzeyde koordinasyonu ve IMF kota reformu konuları ele alınacak.

    Kalkınma Komitesi’nin gündeminde ise küresel kalkınmanın sağlanması için kriz sırasında ve sonrasında atılması gerekli adımlar var. Dünya Bankası’nın finansal kapasitesinin artırılması ve Dünya Bankası’nda gelişmekte olan ülkelerin temsil ve katılımının güçlendirilmesine ilişkin reformlar da masaya yatırılacak.

    Toplantılar çerçevesinde G-4, G-7, G-10 ve G-24 gibi ülke gruplarının toplantıları da yapılacak. 3-5 Ekim’deki seminerler programı ise tam bir beyin fırtınası şeklinde geçecek. 2-7 ekimde sivil toplum forumu yapılacak. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden toplam 740 sivil toplum örgütünün katılacağı forum sırasında 40′tan fazla oturum düzenlenecek.

    6-7 ekimde yapılacak genel oturumların açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacak. 3 bin 500 kişilik salonda gerçekleştirilecek toplantılarda katılımcı ülke temsilcileri de söz alacak.

    YanıtlaSil
  20. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel krizden çıkış için bir ülkenin tek başına çabasının yeterli olmayacağını söyledi. Yaşanan krizin çok büyük boyutlara sahip olduğuna işaret eden Babacan, "Ülkeler bir arada koordineli ve uyumlu bir şekilde strateji uygulayarak bu zor dönemi atlatabilirler." ifadesini kullandı.

    Türkiye, 2-7 Ekim arasında IMF-Dünya Bankası'nın yıllık toplantıları ile Guvernörler Kurulu toplantılarına ev sahipliği yapacak. Bu sürede yapılacak görüşme konferans ve oturumlarda; küresel krize karşı mücadele ve neler yapılabileceği konuşulacak ve önemli kararlar alınacak. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, söz konusu organizasyon ile ilgili Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında bu yılki toplantıların ana temasını küresel ekonomik krizin oluşturduğunu söyledi.

    Dünya ekonomisinin, modern ekonomi tarihinin en derin krizini yaşadığını ve çok zorlu dönemden geçildiğini belirten Ali Babacan, küresel krizin farklı seviyelerde olsa da bütün ekonomileri olumsuz etkilediğini kaydetti. Babacan, "Ben bu krizden faydalandım, bu kriz iyi ki oldu, diyebilen ülke herhalde bu ortamda kolay kolay çıkmaz. Bu itibarla yıllık toplantılar çok kritik bir konjonktürde gerçekleşecek. G-20 zirvesinin hemen arkasından yapılacak bu toplantılarda, zirvede alınan kararlar ışığında 186 ülkenin ortak bakış açısı arayışı da gerçekleşecek." dedi.

    YanıtlaSil
  21. Toplantılarda tartışılacak konular üç ana başlıkta yoğunlaşacak. Öncelikle küresel krize karşı alınan önlemlerin sonuçları değerlendirilecek, ardından krizden çıkış stratejileri ele alınacak ve kriz sonrası dönemde küresel ekonomik büyümenin dinamiklerinin neler olacağı tartışılacak. Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bugünlerde toparlanmanın küçük küçük sinyallerini alıyoruz. Muhtemelen en kötü geride kalmış durumda. Ancak bu toparlanmanın kırılgan toparlanma olacağını da biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

    Özellikle işsizlik konusunda pek çok ülkedeki sorunların uzun süre devam edeceğini ifade eden Ali Babacan, aynı zamanda finans, bankacılık sistemiyle ilgili problemlerin de henüz ortadan kalkmadığını dile getirdi. Özellikle Batı Avrupa'daki finans sistemiyle ilgili sıkıntıların devam ettiğini, temel ürünlerle ilgili fiyatların önümüzdeki günlerde ne olacağıyla ilgili belirsizliklerin sürdüğünü vurguladı. Toparlanmanın bölgeden bölgeye farklı hızda olacağını, Asya daha hızlı giderken, ABD'nin belki biraz arkadan gideceğini, Avrupa'nın toparlanmasının ise daha uzun süre alabileceğini aktardı.

    Babacan, dünyanın gözünü İstanbul'a çevirecek toplantılar için bu sabah itibariyle toplam 11 bin 740 ziyaretçinin kayıt yaptırdığını belirterek, misafirlere yönelik yoğun toplantılardan kalan zamanlarda kültürel turlar ve programlar hazırladıklarını, ayrıca guvernör eşleri için de sosyal programlar yaptıklarını anlattı.

    YanıtlaSil
  22. "3167 SAYILI KANUN 01-01-2009 İTİBARI İLE YÜRÜRLÜKTE DEĞİLDİR"
    ARKADAŞLAR SESSİZ KALMAKLA BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ KANUNİ HAKLARIMIZI ARAYALIM
    MECLİS BU GÜN AÇILIYOR HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

    ÇEK MAĞDURLARI İLETİŞİM KURUN

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

    YanıtlaSil
  23. değerli arkadaşlar


    unutmayalım ki konumuzu günlerce emeklerden sonra biz gündeme taşıdık aramalar mailler faxlar olmasa gündem de yoktu...mevlüt aslanoğlu ile defalarca görüşmelerimiz sonucunda mecliste kürsüde dile geldi ve yıllardır bakanlıkta bekleyen tasarı meclise ve arkasından adalet komisyonuna geldi...

    şu an meclis açıldı ve bizim çabalarımız olduğu ölçüde gündeme oturacak onun için desteğinizi esirgemeyin...

    arayın mail atın fax çekin başta gül hanım bütün herkesin emeklerine şimdiden teşekkürler...

    my way

    YanıtlaSil
  24. HAYALLER DE OLMASA ?
    Selam kardeşlerim sitede birleşelim yazılarını okuyunca bir hayal geldi gözümün önüne ANKARA dayız dedim toplanmışız adalet savaşçıları,vatanına sahip çıkan vatan evlatları,bir aile dahi olsa yıkılmasını istemeyen aile babaları,anaları,evlatları nasıl gelmez komşusu açken yatamayan ALLAH kulları ve sesleniyorum başbakana sayın başbakanım (adalet ve kalkınma partisi)partinizin adı eğer ki yaşadıklarımız da haksız isek söyleyin isterseniz yüzümüze isterseniz kürsüden tüm Türkiye ye neresinde bu kanunun adalet,neresinde merhamet,neresinde ülkemize menfaat,söyleyin başbakanım biz burda bir kişi değiliz sorunumuz sümen altı olsun binlerce insanlar bekliyoruz aylardır sorunumuz son bulsun bu adaletsizlik son bulsun eğer cezamız hakkımızsa yatarız gözümüzü bile kırpmayız ama şunu bilin bu saatten sonra bu kanunu uygulatmayız yok böyle bir adaletsizlik çekleri vermesin banka teminatsız yıkılmasın yuvalar dağılmasın ocaklar nerde aile bakanı neden tepki koymuyor olanlara neden adil değil bu kanun yanlış demiyor kendi ailesinin sağlam olduğundan mı görmüyor....başbakanım eğer ki sesiniz gerçekten yürektense eğer gerçekten adaletli olmak istiyorsanız bu kanunu araştırınız bize de adaletli olan kısmını anlatınız canımız yandı diye gelmedik buraya adalet arıyoruz şahsi sorumluluklarımızdan burdayız hesap gününden korkuyoruz biz kulluk vazifemizi yapıyoruz kendi yakınımız için değil kendimiz için değil bizden sonra kimse bu acıyı çekmesin diye burdayız biz geldik görevimizi yapıyoruz yapacağız ya bizi adil olduğuna inandırın haksızsınız deyin açıklayın yada siz de görevinizi yapın bu adaletsizliği haksızlığı durdurun....bir kişiye yapılan haksızlık bir topluma yapılmış tehdittir. Biz burda bir kişi değiliz binlerce insanın temsilcisiyiz vatanımız için buradayız.. çağdaşlık gelişmişlik,kölelik düzeni ile mi olacak sömürü düzeni ile mi olacak babası içerde olan bir ailenin çocuğumu çağdaşlaşacak ülkemizi güzel günlere taşıyacak söyleyin başbakanım yoksa adli para cezasımı devletimizin hazinenin açığını kapatacak illa ceza kesmek için bir bahane arıyorsanız illa borçlulara gitmek zorunda değilsiniz bu vatanın kurtuluşu için halkımız cezasız hazır gönülden herşeyini vermeye ama lakin istemesini bilene sayın başbakanım yeter artık eğer ki hala hapis cezaları kalksın diye çıkarcı bir şekilde size yalvaracağımızı düşünüyorsanız aldanıyorsunuz bu mücadeleyi de dikkate almazsanız çok vebal alacaksınız biz bu gün geldik görevimizi yaptık şimdi görüşleri ve cevapları acil bir şekilde bekleyeceğiz bu sese cevap verilmez ise ülke geneli eylemlere geçeceğiz bu yüzden 10 aylık gecikmenin üzerine acil bir şekilde sorunumuza kulak veriniz ve bir açıklama yapınız yuvarlak laflarla oyalanmaktan aldatılmaktan bıktık haklısınız diyenlerin hakkımızdan adaletten yana taraf olmamasından bıktık bu kadar yaşanılan büyük adaletsizliğin yaşanmıyor gibi olmasından bıktık ama sizi bıktıramadık saygılarımla

    YanıtlaSil
  25. arkadaşlar ben ankaradan hasan bugün fatih metin beyle görüştüm sıkıntımızı biliyolar.alacaklılarıda mağdur etmek istemiyolar gündemde çek kanunu şu an yok dedi ama bu konuyu dile getirceklerini söyledi.allah hakkımızda en hayırlısını nasip etsin saygılarımla

    YanıtlaSil
  26. değerli arkadaşlar

    çek kanunu tali komisyon olarak avrupa birliği uyum komisyonundada görüşülüyor...burayıda gündeme alarak komisyon üyeleriyle görüşmekte fayda var...

    my way

    YanıtlaSil
  27. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=74170

    YanıtlaSil
  28. Kanun Tasarısı Bilgileri
    Kanun Tasarısının Metni

    Dönemi ve Yasama Yılı 23/3

    Esas Numarası 1/710

    Başkanlığa Geliş Tarihi 08/05/2009

    Tasarının Başlığı Çek Kanunu Tasarısı

    Tasarının Özeti Tasarı ile çek defterlerinin içerikleri, çek düzenlenmesi, kullanımı, çek hamillerinin korunmaları ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmayan ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hallerinde ilgililer hakkında uygulanacak yaptırımlar düzenlenmektedir.

    Tasarının Son Durumu KOMİSYONDA


    Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
    Kanun Tasarısı Komisyon Bilgileri Esas Komisyon Adalet Komisyonu 21/05/2009 Komisyonda
    Tali Komisyon Avrupa Birliği Uyum Komisyonu 21/05/2009 Komisyonda

    YanıtlaSil
  29. Hükümet tarafından global krize karşı alınan tedbirler kapsamında otomotiv, beyaz eşya, elektronik ve mobilya sektöründe uygulanan ÖTV ve KDV indirimi bugün sona eriyor.

    16 Mart'ta uygulamaya giren, 16 Haziran'da da kapsamı daraltılarak süresi uzatılan bazı mal ve hizmetlerdeki ÖTV ve KDV indiriminin yine uzatılmasına Maliye ve Sanayi bakanlıkları sıcak bakmıyor.

    Özellikle otomotivdeki indirimin yerli araçlardan çok yabancı firmaların işine yaradığına dikkat çekiliyor. Ancak bu konudaki son kararı ekonominin patronu Devlet Bakanı Ali Babacan verecek.

    YanıtlaSil
  30. Yalnızca sözleşmeden doğan yükümlülüklere aykırılık nedeniyle özgürlüğün kısıtlanması yasağı (borç için hapis yasağı) 4709 Sayılı Kanunun 15. maddesinin son fıkrası ile Anayasamızın 38. maddesine eklenmiştir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 No lu Protokolün 1. maddesinden aynen alınmış olan bu kural bir kimsenin yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getiremediği için özgürlüğünden yoksun bırakılamayacağı bunun insan özgürlüğüne ve onuruna aykırı olacağı düşüncesine dayanmaktadır.

    "Borç için hapis yasağı"nın Anayasaya eklenmesiyle birlikte mevzuatımızda yer alan bazı suçların bu hükme aykırı hale gelip gelmediği tartışılmaya başlamış bu tartışmalara sebep olan suçlardan biri ve belki en çok gündemde kalanı 3167 Sayılı Çek Kanununda bağımsız bir suç olarak düzenlenen "karşılıksız çek keşide etme" suçu ve bu suç karşılığında uzun süre uygulanmış olan hapis cezası olmuştur. Söz konusu Anayasa değişikliğinden sonra 3167 Sayılı Kanunda da bu hükme paralel olarak bir değişiklik yapılması gerektiği yönünde görüşler ortaya atılmıştır. Hatta Çek Kanununun yürürlüğe girdiği ilk günlerden itibaren karşılıksız çekin hapis cezası ile cezalandırılması eleştirilmiş ve bu yaptırımla ceza hukukunda çağdışı kalmış bulunan "borç için borçlunun hapsi" sistemine geri dönüldüğü haklı olarak ileri sürülmüştür.

    Gerçekten Çek Kanunu temelde özel hukuk alanında karşılıksız çek keşide etmekten kaynaklanan bir borcu eylemi dolandırıcılık ve benzeri bir suç da oluşturmayan keşidecinin sırf çekten doğan borcunu ödemesini sağlamak için özgürlüğü bağlayıcı ceza yaptırımı öngören bir hüküm getirmiştir. Bu arada Anayasa Mahkemesi karşılıksız çek keşide etme suçuna ilişkin olarak 3167 Sayılı Kanunla öngörülmüş olan hapis cezasının Anayasaya aykırı olmadığı yönünde karar vermiş ancak daha sonra 4814 Sayılı Kanunla "ekonomik suça ekonomik ceza ilkesi" gerekçe gösterilerek suç karşılığında öngörülen hapis cezası suçu ilk kez işleyenler bakımından kaldırılmış ve çek bedeli kadar adli para cezası öngörülmüştür. Ancak tekerrür halinde hapis cezası uygulanmaya devam edecektir.

    YanıtlaSil
  31. Burada dikkati çeken husus her ne kadar hapis cezası kaldırılmış dahi olsa suçun halen ceza hukuku alanında bulunan bir yaptırımla cezalandırılıyor olmasıdır. Bu çalışmada öncelikle borç için hapis yasağı kuralının anlamı unsurları tarihsel gelişimi ve uluslararası belgelerdeki yeri üzerinde durulmuştur. Bu değerlendirmeler özellikle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek 4 No lu Protokolün 1. maddesi göz önünde tutularak yapılmıştır. Bu çerçevede karşılıksız çek keşide etme suçu karşılığında yasal değişiklikten önce uzun süre uygulanmış olan ve tekerrür haline hala uygulanmaya devam eden hapis cezasının borç için hapis yasağı kuralına aykırılığı ele alınmıştır. Bu bakımdan hükmün Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde ve Türk Hukukundaki yorumu ve uygulanması da incelenmiş ve bir kıymetli evrak olarak çekin sözleşmesel niteliği üzerinde durulmuştur.

    Diğer taraftan özellikle Alman Hukukundaki düzenlemelere ağırlık verilmek suretiyle karşılıksız çek keşide etme suçu ile ilgili hükümler Yeni Türk Ceza Kanunu hükümleri çerçevesinde değerlendirilmiş ve bu fiilin hangi koşullarda ve ne tür bir yaptırımla karşılanabileceği konusunda çekin niteliği de göz önünde bulundurulmak suretiyle bazı önerilerde bulunulmuştur.

    YanıtlaSil
  32. 'Karşılıksız çek' batağı

    28 Eylül 2009 Pazartesi 08:30
    Karşılıksız çek sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,7 artarak 1 milyon 366 bin 2'ye çıktı.

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,7 artarak 1 milyon 366 bin 2'ye çıktı.

    Milli Gazete'nin haberine göre, Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,7 artarak 1 milyon 366 bin 2'ye çıktı. Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı 2008 yılının sekiz aylık döneminde 950 bin 573 adet idi.

    Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da yaklaşık yüzde 5 azalarak 50 bin 532'den 48 bin 16'ya indi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı 2009 yılının sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,1 artarak 611 bin 109'dan 770 bin 615'e çıktı. Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 15 artarak 141 bin 954'e çıktı. Karşılıksız çek sayısı 2008 yılı Ağustos ayında 123 bin 472 adet idi. Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da Ağustos ayında, 2008 yılının aynı ayına göre yaklaşık yüzde 35 azalarak 4 bin 371'den 2 bin 842'ye geriledi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı Ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 artarak 74 bin 235'den 82 bin 40'a çıktı.

    YanıtlaSil
  33. Aylık bazda yüzde 14.7 azaldı
    Ağustos ayında, bir önceki aya göre Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı yüzde 14,7 azalarak 166 bin 375'den 141 bin 954'e inerken, birikimli karşılıksız çek sayısı yüzde 11,6 yükselerek 1 milyon 224 bin 48'den 1 milyon 366 bin 2'ye çıktı.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı yüzde 31,4 oranında azalarak 4 bin 146'dan 2 bin 842'ye indi.




    Etiketler : 'Karşılıksız, çek', batağı,

    YanıtlaSil
  34. IMF'den gelecek her bir dolar özel sektöre
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Program temelinde IMF ile bir tur daha görüşme yapacaklarını ifade ederek, IMF'den gelecek her bir doların özel sektöre yatırımına aktarılacak kaynak olarak gördüklerini kaydetti.

    YanıtlaSil
  35. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2010-2012 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıklamasının ardından basının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin IFM ile ilgili bir soruları üzerine Babacan, IMF ile belli bir süredir temas halinde olduklarını belirtti. Ortaya konulan Orta Vadeli Program'ın bundan sonraki dönemde "Türkiye'nin neyi yapıp neyi yapmayacağını" ortaya koyduğunu ifade eden Babacan, IMF teknik heyetinin bu programı kuşkusuz inceleyeceğini kaydetti.


    Türkiye'nin IMF'ye borcu 7-8 milyar dolar civarında

    Bundan sonra program temelinde bir tur daha görüşme yapacaklarını dile getiren Babacan, görüşmelerin sonucunda bir stand-by düzenlenmesi ile alakalı bir mutabakata ulaşılmasını, böyle bir düzenleme yapmayı istediklerini, ancak şartlarda mutabık kalınması gerektiğini kaydetti. Kriz döneminde IMF'nin kaynaklarının güçlendirildiğini anımsatan Babacan, şu anda Türkiye'nin IMF olan borcunun 7-8 milyar dolar civarında olduğunu, şu anda yüzde 2.1 yıllık faiz ödendiğini kaydetti. Devlet Bakanı Babacan, IMF'nin kaynaklarının piyasa şartlarından daha uygun kaynaklar olduğuna dikkat çekerek, bu açıdan bakıldığında Türkiye'ye uygun koşullarda dış kaynağın ekonomiye katkıda bulunacağını söyledi.

    YanıtlaSil
  36. "IMF kaynağı iç borçlanma ihtiyacımızı azaltacak"

    Babacan, "Ancak, Orta Vadeli Programa şöyle bir baktığınızda göreceksiniz ki IMF finansmanı olmazsa olmaz değildir. Bütün bu hazırlıkları yaparken şöyle bir varsayımda bulunduk; Eğer IMF ile bir anlaşma yaparsak, IMF'den kullanılacak kaynaklar direkt olarak piyasaya sunulacak, kaynak olacaktır.' Bizim iç borçlanma ihtiyacımız IMF'den sağlanacak kaynak kadar azalacak. Bir bakıma Türk bankacılık sektörünün özel tüketim ve yatırım için kullanacağı bir kaynak haline gelecek" diye konuştu.

    Temasların gelecek dönemde de devam edeceğinin altını çizen Babacan, ancak görüşmelerin olumlu yönde seyrettiğini söyledi. Babacan, müzakere zemininin Orta Vadeli Program olacağını belirtti.


    KDV indirimleri

    KDV ve ÖTV indirimlerinin Mart ayında başlayan ve sadece belli sektörleri hedefleyen çok özel bir uygulama olduğunu ifade eden Babacan, "30 Eylül'den sonra ne yapacağımızı o günlerde söyleyeceğiz. Bu Bakanlar Kurulu Kararıdır. Genel bir KDV, ÖTV, Kurumlar Vergisi, Gelirler Vergisi politikaları çerçevesinde değerlendirmemek lazım. Bu özel bir uygulama" dedi.

    Sosyal Güvenlik açıkları ile ilgili soru üzerine Devlet Bakanı Babacan, sosyal güvenlik açıklarının artmasındaki temel faktörün aslında sosyal güvenlik primlerinde yaşanan düşüş olduğuna işaret etti.

    YanıtlaSil
  37. "En önemli avantajımız bankalar sebebiyle kamuya maliyet üstlenilmemesi"

    Babacan, "Türkiye'nin yüzde 6 küçülmeden yüzde 3.5 büyümeye nasıl çıkacağı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "En önemli faktörlerden bir tanesi bankacılık sektörü sebebiyle kamuya herhangi bir maliyet üstlenmemizdir. OECD ülkeleri içerisinde tek bir ülke olarak Türkiye bankacılık sektörüne bir garanti, teminat artışı ve kaynak aktarımını yapmamıştır. Bu da toparlanma sürecinde bizim en önemli avantajlarımızdan bir tanesi olacaktır. Bu krizde ağırlıklı olarak vergi gelirlerinin düşmesiyle meydana gelen kamu açığımızı toparlanmayla beraber yine gelir etkisiyle toparlayacağız. Her türlü tasarruf yapılacak."


    "IMF'den gelecek her bir dolar özel sektöre aktarılacak"

    IMF Finansmanı gelecek her bir doların özel sektöre yatırımına aktarılacak kaynak olarak gördüklerinin altını çizen Babacan, "Öte yandan IMF ile bir anlaşma yapmamız durumunda olumlu bir güven unsuru olacaktır. Şu anda açıkladığımız Orta Vadeli Programa IMF de destek verirse güven noktasında bir miktar daha katkı da bulunacaktır. Bunu da abartmamak lazım. Olmazsa olmaz noktasına bu işi getirmemek lazım. Doğru olduğunu bildiğimiz politikaları uygulayacağız" dedi.


    "Mali kuralın IMF ile istişaresine başlandı"

    Mali Kuralın 2011'de gireceğini açıkladıklarını anımsatan Babacan, bu sefer bunun biraz daha detayına girdiklerini söyledi. Babacan, IMF ile bir stand-by düzenlemesi yapılması halinde mali kuralın kuşkusuz istişare edilecek ve mutabık kalınacak bir unsur olduğunu kaydederek, şu anda mali kuralın IMF ile istişaresine başladıklarını vurguladı. "Önemli olan hiç bir komplekse hiç bir yargıya kapılmadan Türkiye gerçeklerinin önümüze koyup, Türkiye için en doğru kararları almaktır" diyen Babacan, dış finansmanın genişlediği bir senaryoda Türkiye'nin büyümesine de olumlu etkide bulunacağını kaydetti.


    "Bütçe süreci program ile bir bakıma başladı"

    Orta Vadeli Programla bütçe sürecini bir bakıma başlattıklarını anlatan Babacan, Cuma günü Maliye Bakanı Şimşek'in Orta Vadeli Mali Planı açıklayacağını dile getirdi.
    Hazine'nin iç borç çevirme oranlarının Ocak-Eylül döneminde yüzde 112 olduğunu belirten Babacan, yılın ortalamasının da bu oranlar civarında beklendiğini dile getirdi. Ancak, mali uyumla beraber bu oranının gelecek yıllarda yüzde 100'ün altına inmesinin beklendiğinin altını çizen Babacan, bunun IMF kaynağının olup olmamasına bağlı olduğunu, bu rakamlarda IMF kaynağının olmayacağının varsayıldığını söyledi.

    YanıtlaSil
  38. Tedbirlere ilişkin soru üzerine Babacan, sosyal güvenlik ve enerji ile ilgili konular olduğunu ifade ederek, enerji KİT'lerinin mali durumunun son derece önemli olduğunu belirtti. Enerji KİT'lerinden başabaş noktasında gitmelerini, zarar etmemelerini istediklerini kaydeden Babacan, maliyeti kurtaracak bir yapıyla devam etmelerini istediklerini söyledi. Enerji KİT'leriyle ilgili sıkıntılar olduğunu kaydeden Babacan, elektrikle ilgili fiyat ayarlamasının mevcut zararın bir kısmını kapatmaya yönelik olduğuna dikkat çekti. Yerel yönetimlerin kendi gelirlerinin önünü açmanın da bir bakıma önemli olduğuna işaret eder Babacan, bununla ilgili yapacakların şeyin yasal alt yapıyı hazırlamak olduğunu kaydetti. Maktu vergilerin de enflasyon oranına göre güncellenerek devam etmesi gerektiğini dile getiren Babacan, bütçenin gelir tarafının büyüme ile çok alakalı olduğunu vurguladı.

    Harcamaların kontrolsüz şekilde artmasını engellemenin bile başlı başına tedbir olduğunun altını çizen Babacan, "Faiz dışı açık verdiğimiz dönemde harcadığımız her 1 milyar kamu kaynağını biz gidip piyasadan borçlanıyoruz. Büyüme modelini çok iyi seçmek gerekecek" dedi.


    "BDDK Başkanı Bilgin görevinde başarılı"

    BDDK Başkanı Teyfik Bilgin'in görevden alınmasına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Babacan, "Bu dedikoduları bende gazeteden okuyorum. Biliyorsunuz Teyfik bey benim Halkbankası'na genel müdür olarak atadığım, benim dönemimde Bakanlar Kurulu kararıyla BDDK Başkanı olarak atadığım, görevinde de çok başarılı bir arkadaşımız" diye konuştu.

    YanıtlaSil
  39. "Ziraat Bankası'nın halka açılımında takvim vermek için erken"

    Babacan, kredi notunun Kredi derecelendirme kuruluşlarının kendi vereceği bağımsız kararlar olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    "Bir ülkenin kredi notu sadece borç rasyosuyla alakalı değil. Kredi notuyla borç rasyosu arasında çok kuvvetli bir bağ yok. Kamu borcunun sadece miktarı değil vade yapısı çok önemli burada."

    Ziraat Bankası hisselerinin halka açılması ile ilgili bir soruya Devlet Bakanı Babacan, Ziraat Bankası ile ilgili takvimde çok erken bir aşamada olunduğunu ifade etti. "Fikir olarak bir bakalım, öncelikle bu işin piyasası var mıdır, değerlemeler nasıl çıkacak" diyen Babacan, bu tabloyu görmeden herhangi bir karar vermek istemediklerini söyledi.

    YanıtlaSil
  40. Babacan öncelikle, Avrupalı bir siyasetçinin yaptığını yapmak durumunda.

    Kendisi AKP hükümetinin kurulduğu günden bu yana ekonominin başında; ama aradan geçen iki buçuk yıla rağmen, şirketlerinde hissedarlığını sürdürdüğünü öğrenmek bizim için sürpriz oldu.

    Başbakan Erdoğan'ın bile şirketlerdeki hisselerini sattığı bir dönemde, ekonominin başındaki bir bakanın bu davranışı daha önce yapması beklenirdi.

    ‘Belki de en uygun tarih bugündür' anlayışıyla, Babacanlar'ın şirketlerindeki tabloyu ortaya koyalım.

    Babacanlar'ın, Manterol Teks. Ltd. Şti, Babacan Met. San. Tic. Ltd. Şti, Babacan Teks. Çey. San. Ltd. Şti (tasfiye halinde), Babacan Teks. Tuh. Çey. San. A.Ş. (bu da tasfiye halinde), Ali Babacan Teks. San. A.Ş. adlarında 5 şirketi bulunuyor.

    Babacan Met. San. Tic. Ltd'nin kuruluşunda, Ali Babacan, İrfan Babacan ile yüzde 50 oranında ve 25'er YTL ile hissedar.

    Ali Babacan, bu şirketin 7 Ekim 2004 günü genel kurulunda yapılan sermaye artırımı ardından, hissedarlıktan çıkıyor; şirketin yeni hissedarları İrfan Babacan, Ekrem Babacan ve Adnan Babacan oluyor.

    Tasfiye halindeki iki şirketin birincisinde iki hissedar var:

    Babası Hilmi Babacan'ın payı 275 YTL, oğul Babacan'ın ise 225 YTL.

    İkincisinde ise baba ve oğlun yanında sembolik oranlarda ailenin diğer üyeleri var; ama babanın payı 510 YTL, Ali Babacan'ın ise 450 YTL.

    YanıtlaSil
  41. Manterol'de ise İspanyol Manterol S.A. ile Ali Babacan Teks. San. A.Ş. 14 bin 275'er YTL ile eşit hissedarlar.

    Bu şirketin ortağı Ali Babacan Teks. San. A.Ş., ailenin en yüksek cirolu, ana taşıyıcı firması. 19 Aralık 1993 günü kurulan şirketin 1 milyar TL sermayesi; Güner Babacan(520 milyon lira), Ali Babacan (450 milyon lira) ve 10'ar milyon lira ile Betül Babacan, Tuba Babacan ve Gülşen Pehlivanoğlu arasında paylaşılıyor.

    Şirket, 2 Aralık 2004 günü sermayesini 50 milyar liraya çıkarma yoluna gidiyor ve hissedar yapısında önemli değişiklikler yaşanıyor.

    Baba Hilmi Babacan, 25.5 milyar lira ile Güner Babacan'ın yerine birinci hissedar olurken, Ali Babacan payını 22.5 milyar liraya çıkararak ikinciliğini sürdürüyor.

    Güner, Tuba, Betül ve Merve Babacanlar ise 500'er milyon TL'de kalıyor.

    Sermaye artırımı toplantısına Ali Babacan'ın katılmayıp, vekaletini Hulusi Tümer'e verdiğini belirtmeli.

    Ancak, hem ekonominin başındaki bir isim hem de başmüzakereci olarak Babacan için artık vekalet vermek de yeterli sayılamaz.

    Babacan'ın bu konuda acilen karar alması gerektiği ortada.

    Aksi takdirde yarın, bu şirketlerle ilgili beklenmedik bir tartışma doğarsa Babacan, ciddi bir inandırıcılık sorunu yaşayabilir.

    YanıtlaSil
  42. selam arkadaslar bende cek magduruyum ve benim bütün sıkıntım 70-80 bin tl dir yetkililere soruyorum siz olsanız 70-80 bin tl için bu rezilliği kaçamak hayatı korku içinde çocuğunuzla dışarı çıkdığında acaba onun yanında beni alırlarmı yada yakalandığım zaman evimin geçimi nasıl olur ve daha önemlisi saglık pıroblemim var en kısa sürede ameliyat olmam gerekli olamıyorum nedeni hastanede yatan hastalarada G.B.T yapılması soruyorum size 70-80 bin tl için bu hayatı yaşarmısınız yaşamam diyorsanız lütfen bizlere yardım edin adi suç işlemiş gibi yaşamamıza izin vermeyin

    YanıtlaSil
  43. Değerli vaktinizden 3-4 dakika çaldığım için sizden özür dilerim, bir ticaret ve çek mağduru olarak çok zor günler geçirmekteyim. 2005 yılında müşterilerimin iflası sonucu vermiş oldukları çekler karşılıksız çıktı ve dolayısı ile benim çeklerimde karşılıksız kaldı, tezgahım borçlar ve hacizler neticesinde bozuldu ve iş yerimi kapattım. Ogünlerden beri bir yerlerde çalışıp borçlarımı ödemeye çalışıyorum, öyleki borçlu olduğum firmalarda bile çalıştım ve borcumu ödedim. Şimdi ise eşim ve bende çalışarak geçinmemize yetecek olan parayı ayırdıktan sonra borçlarıma yettiği kadar ödemeye çalışıyoruz. Ticaret yaptığım firmalardan hiç birisi benim hakkımda şikayetçi olmadı ve haciz işlemi bile yapmadılar. Ancak 3. şahıs vasıtası ile tefecilikle uğraşan firmalara geçmiş olan çeklerimden dolayı çok kötü durumlara düştüm, tüm aileme hacizler geldi ve hakımda ceza davaları açtıklarını duydum. Sn.Beyfendi asla ve asla kendilerini tanımamama rağmen onlara olan borçlarımıda ödemeye başlamıştım ama onlar ödemeleri beğenmeyip ev eşyalarımı haciz yoluyla alıp götürdüler, bu mağduriyetimin üstüne birde karşılıksız çekden dolayı hapise girersem ailem ,yuvam darmadağın olacak, 1. sınıfta okuyan pırıl pırıl umutlar dolu olan kızım, eşim ve ben tamamen biteceğim. Çekle ödemelerin yasaldüzenlemelerinin iyi niyetli ve dürüst işadamlarını koruyucu nitelikte olmalıdır. Maalesef Türkiye'de henüz çekle ilgili yasal düzenleme iyi niyetli ve dürüst tüccar, işadamlarını korumaktan uzaktır Ekonomik suçtan dolayı hürriyeti bağlayıcı ceza verilmesinin gayri insani olduğu, mevcut düzenlemenin anayasaya aykırı olduğu konuları bir tarafa, ortada apaçık bir hukuksuzluk ve kaos vardır! ( Adli para cezaları karşısında ödeme gücümüzün olmaması nedeni ile hapis cezası alınması ; zaten elimizde para olsa çek borcu ödenirdi. ) Teknik bir konu değil, akl-ı selim sahibi herkesin kolayca anlayabileceği basit bir durum var ortada. Kamu vicdanını rahatsız eden, toplumsal barışı zedeleyen ve adalet duygusunu inciten çok vahim bir tablo vardır ve süratle çözüm beklenmektedir.

    Sessiz sedasız onbinlerce insan ve aile, Yüce Meclisten hukuk devleti esasına uygun bir çözüm beklemektedir. Sesimiz olmanız dileğimle...
    Saygılarımla

    bütün herkeze bu gerçek konulu metni gönderiyorum, eklemek istediğiniz bir şey varsa eklerim.
    Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  44. Moral bozmak istemem ama, az önce, en iyi dostum dan küçük bir iyilik istedim(para değil ama bu) direk HAYIR dedi, bana dostlarım sahip çıkmadı bu hükümet mi çıkacak, hiç sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  45. Bakan Babacan ''Gümrükten bardak kaçıranı hapse atıyoruz. Vergi kaçırana 'Buyur kardeşim öde git' demek olmaz'' dedi

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümetin IMF Dünya Bankası Yıllı
    Toplantıları’nın ardından vergi çalışmalarına odaklanacağını söyledi. “Toplantılar bittikten sonra bir numaralı projemiz vergi konusudur” diyen Babacan, Gelir İdaresi, Gümrük İdaresi ve Sosyal Güvenlik Kurumu
    arasında bir vizyon birliği sağlanması gerektiğini bildirdi. Devete yapması
    gereken ödemeyi yapanla yapmayan arasında harmonizasyon
    yapılması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Bardak kaçırıp gümrük vergisini
    ödemeyeni hapse atarken,miyarlarca vergi kaçırana ‘Buyur kardeşim, öde git.
    Allahaısmarladık’ demek doğru gelmiyor” dedi.

    BAŞKA MEDYA KURULUŞLARI VAR

    İstanbul Uluslararası FinansMerkezi Stratejisi ve EylemPlanı’nı dün
    düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Babacan, soruları yanıtladı. Vergi denetimleri ve sistemiyle ilgili sorular üzerine Babacan, kurmak istedikleri sistemi şöyle açıkladı: “Dünyadaki en güzel örneklere bakarak vergide adaleti
    sağlayacağız. Kolay, anlaşılır, adil, şeffaf, gri alanları mümkün olduğunca yok eden ve yaptırım konusunda da ciddi bir çalışma olan sistemi Türkiye’de hızla
    kurmamız lazım.” İsim vermeden Doğan Grubu’na kesilen vergi cezalarında
    neden 7 yıl beklendiğinin sorulması üzerine Babacan, Türkiye’deki hiçbir
    sektör ya da hiçbir kuruluşun kendini denetimden muaf saymaması
    gerektiğini vurguladı. Türkiye’de medya sektörü dahil pek çok kuruluşun
    denetimden geçtiğini anlatan Babacan, “Yapılan denetimlerde ortaya çıkan matrah farkı, bugün konuşulan rakamların kat kat fazlasıdır. Söz konusu
    medya kuruluşlarıyla ilgili değil, başka medya kuruluşlarıyla ilgili de
    incelemeler var” diye konuştu.

    BAKAN TEK KELİME SÖYLEYEMEZ

    Vergi cezalarına ilişkin haberlere de değinen Bakan Ali Babacan, “Hangi kuruluşun denetlendiği, hangi kuruluşa ne kadar vergi cezası yazıldığı,
    kanun gereği yetkili kuruluşlarımız tarafından açıklanmamalıdır, açıklanamamaktadır. Ne ilgili bakanlarımız, ne ilgili bürokratlar, bu konuda tek
    bir kelime dahi söyleyemezler” dedi. Babacan, ancak 1-2 kuruluşla ilgili haber
    çıkıyorsa kaynağının araştırılması gerektiğini belirtti.

    YanıtlaSil
  46. Vergide normale dönme zamanı geldi

    KDV ve ÖTV indirimlerinin sona ermesiyle ilgili olarak uygulamaların sonuçlarına bakarken kısa vadedeki faydalarla, uzun vadedeki faydalar arasında bir denge kurulmazsa bugünü kurtarmak adına ileride çok büyük
    sıkıntıların geleceğini söyleyen Babacan, “Bu teşvikleri sona erdirdik. Artık
    Türkiye’nin normal bir döneme girmesinin zamanı gelmiştir. Bizim finans
    sektörüyle ilgili belirsiz bir durumumuz yoktur. Bazı ülkelerde bunlarla ilgili ciddi soru işaretleri var. Bizim artık normal döneme hızla geçmemiz, kriz
    psikolojisini hızla geride bırakmamız gerekiyor.Olağanüstü şartların hızla
    geçtiği bir döneme girmemiz gerekiyor” diye konuştu.

    KKDF ve BSMV’de 2010’da indirim yok

    İstanbul’un bir uluslararası finans merkezi haline gelebilmesi için belirlenen stratejide maliyetleri düşürmek için Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi’nin (BSMV) takvime bağlanarak
    kademeli biçimde indirilmesiyle ilgili olarak Babacan, “2010’da indirim olmayacağını söyleyebilirim” dedi. Bütçe hazırlıklarının devam ettiğini ve 2010 bütçesinde buna yönelik bir çalışma olmadığını kaydeden Babacan, “Ama 2011’de duruma tekrar bakılır. Makroekonomik istikrara göre karar verilir. Bozmayacaksa da olabilir. Makroekonomik istikrar yoksa bu projenin anlamı da yok” diye konuştu.

    YanıtlaSil
  47. ADRESİ OLMADIĞINI TEYİT ETTİ

    HT Ekonomi stratejiyle ilgili iki hafta önceki haberinde finans merkezinin kurulacağı söylenen Ataşehir’in belgede asdres olarak gösterilmediğini belirtmişti. Bakan Babacan da bu durumu dünkü basın toplantasında teyit etti. Babacan, “Bu bir gayrimenkul projesi değildir. Herhangi bir bölge belirlenerek orası finans merkezi olmayacaktır. Havaalanları ve şehir merkezi bağlantıları gibi yönleri de var. Şehrin tamamını ilgilendiriyor” diye konuştu. Öte yandan İstanbul’un finans konusunda lisans ve doktora merkezi haline getirilmesi de planlanıyor.

    Finans merkezi planını üç yıl sonra yenileyeceğiz

    İstanbul’un finans merkezi olması için daha önce tüm detaylarını HT Ekonomi’nin açıkladığı strateji belgesini Bakan Babacan resmen açıkladı. abacan “Vizyonumuz, İstanbul’u öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel
    bir finans merkezi konumuna getirmek” dedi. Hükümet, öncelikli yol haritasına hukuk altyapısının güçlendirilmesini, finansal ürün ile hizmet
    çeşitliliğinin artırılmasını, basit ve etkin bir vergilendirme sisteminin oluşturulmasını koydu. Üç yıllık stratejide BSMV başta olmak üzere finans kurumlarının aracılık faaliyetleri üzerindeki kamu kaynaklı mali yüklerin uygun bir zamanlamayla kademeli olarak düşürülmesi öngörüldü. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı ile İlgili Yüksek Planlama Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

    YanıtlaSil
  48. ÖNCE BİZ İNANACAĞIZ

    Kararda, uluslararası yatırımların en aza indiği bu dönem sona erdiğinde, bölgesel ve küresel sermayenin yönlendirilmesinde İstanbul’un nemli bir rol alabilmesi için gerekli değişiklikleri yaparak rekabetçi bir yapıyla ortaya
    çıkmanın önem arz ettiği ifade edildi. Küresel kriz nedeniyle yeniden şekillenecek olan finansal piyasaların yönü öngörülemediği için plan üç yıl sonra yenilenerek güçlendirilecek, içeriği genişletilecek ve detaylandırılacaktır. Babacan, “Uluslararası standartlarda işleyen bir hukuk altyapısının oluşturulması öncelik verdiğimiz konuların başında. Bu kapsamda finansal alanda ihtisaslaşmış mahkemeler kurulacak” dedi. Öne çıkan bir başka konunun da bağımsız yapıya sahip bir tahkim merkezinin kurulması olduğunu
    belirten Babacan, “Uyuşmazlıkların mahkemeye başvurulmadan, kısa sürede
    çözülmesi için arabuluculuk sistemi de geliştirilecektir” dedi.

    YanıtlaSil
  49. SON BİR GAYRET SON BİR ÇABA....

    ARKADAŞLAR 10 AYDIR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ.NİCE YOLLAR ALDIK. ARTIK BU İŞİ BİTİRME ZAMANI GELMİŞTİR.

    BU AKŞAM İTİBARİYLE MAİLLERİNİZE 100 E YAKIN AKPARTİ Lİ VEKİLLERİMİZİN TELEFONLARI GÖNDERİLMİŞTİR.LÜTFEN BU KONU ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURUP ARAYALALIM..

    MAİLLERİNİZDEKİ AÇIKLAMALARI GÖZ ARDI ETMEYİN.UMUT VERİCİ YADA UMUT KIRICI DEĞİLİZ.ŞUANDA NÖTR BİR DURUMDAYIZ.HERŞEY BİZİM BASKILARIMIZ SONUCU GELİŞECEKTİR.

    DEMOKRATİK AÇILIM,DTP M.VEKİLLERİ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ,DENETİMLİ SERBESTLİK YASASINDAKİ GELİŞTİRMELER DERKEN BELKİDE EKİM AYININDA BİLE GÜNDEME GELEMEYEBİLİRİZ.DAHA SONRA DA BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK Kİ, BU ÇALIŞMADA ARALIK AYI SONUNA KADAR SÜRER.

    BİR ŞEKİLDE BASKI KURMALIYIZ..NASIL BİR BASKI. TAMAM ARIYORSUNUZ GÖRÜŞÜYORSUNUZ AMA SADECE SİZİN ARAMANIZLA OLMUYOR.EŞİNİZ DOSTUNUZ ARKADAŞINIZ DA ARAMALI.ÇOĞUNLUK OLDUĞUMUZU GÖSTERMELİYİZ.BENİMDE ÇORBA DA TUZUM BULUNSUN DİYEREK MSJ ATMAYIN.ÇÜNKÜ OKUNMAYACAK.OKUMUYORLAR.SİLİYORLAR HATTA DAHA DA SİNİRLENİYORLAR.ARAYIN GÖRÜŞÜN.CESARETİNİZİ TOPLAYIN.BURDA YAZDIĞINIZ YAZILAR GİBİ BAŞINIZDAN GEÇENLERİ VEKİLLERİMİZLE PAYLAŞIN.

    ŞUNU UNUTMAYIN. VEKİLLERİ ORAYA BİZ SEÇTİK. KENDİ İSTEDİKLERİNİ DEĞİL ONLARI ORAYA SEÇENLERİN DEDİKLERİNİ YAPMAYA MECBURLAR. BÖYLE DÜŞÜNÜN.ETİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL AMA MOTİVASYON OLARAK SİZE BİRAZ GÜÇ VERECEKTİR.

    SAYGILARIMLA JENARDİ

    YanıtlaSil
  50. SAYIN ARKADAŞLAR BUNU DEFALARCA DİLE GETİRDİĞİM HALDE ŞU KONUYU KİMSE İŞLEMİYOR.ÇOĞU MİLLETVEKİLİ VE YETKİLİLERE SÖYLEDİĞİMDE İDDİA EDİYORLAR BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ DİYE? ALINAN ÇEK TUTARI KADAR ADLİ PARA CEZASI ALACAKLIYA VERİLDİĞİ ZANNEDİLİYOR,DEVLETİN PARAYI ALIP KENDİNDE KALDIĞINI ALACAKLIYA ÖDENMEDİĞİNİ BİLMİYORLAR.ALACAKLININ DURUMU NE OLACAK DİYEN MİLLETVEKİLLERİNE BUNU İŞLEMEK LAZIM.ZATEN ALACAKLIYA VERİLMİYORKİ .ALACAK DEVAM EDİYOR HAPİSTEN KURTULMAK İÇİN VERİLİYOR ,ALACAK DEVAM EDİYOR. TİPONNE

    YanıtlaSil
  51. NTİPON
    DOĞRU BİR NOKTAYI BELİRTMİŞSİN.. HAKLISIN.. BEN MAİL VE YAZILARIMDA BU KONUYU ÖNE ÇIKARIYORUM..

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  52. Günaydın sayın arkadaşlar,
    Az önce Mevlüt Aslanoğluyla görüştüm. Meclis'in bu hafta açılış konuları bittikten sonra haftayadan itibaren gündem içi ve dışı söz alacagını söyledi. Aynı duyarlılıkta davranmaya devam edeceğini ekledi.
    Sanırım bizim konumuza bir çoğumuzdan çok sahip çıkan insanlar var. Bu site niye bu kadar hareketsiz bir hale gelmiş??

    YanıtlaSil
  53. Az önce Çetin Soysalla görüştüm, kendisi zaten soru önergesi vermişti, konumuzla çok ilgili, hatta bizim sahip çıkmadığımız kadar sahip çıkıyor.

    YanıtlaSil
  54. değerli kardeşim F.H


    bunlar çok güzel haberler ..tekrarlamak gerekirse mecliste gündem dışı konu gündeme gelirse tekrar hzılı bir şekilde sonuca doğru gidebiliriz...

    teşekkürler

    my way

    YanıtlaSil
  55. sayın F.H çok teşekkür ederim.mağdular adına.görüşmelerinin devamını diliyoruz.ağzına yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  56. ANKARA LI MAĞDURLAR!!!!!!!!!!!!!!!!

    YARIN (SALI GÜNÜ) BİR ABİMİZ AİLESİYLE BİRLİKTE MECLİSE GİDECEK.HAVAYI KOKLAYACAK VE VEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞECEK.ONU ORDA YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEYENLER BENİMLE İRTİBATA GEÇSİNLER.

    0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  57. SAYIN ALİ BABACAN’IN DİKKATİNE
    Selam sayın ALİ BABACAN size bu fax ı gönderiyorum ve bu fax,ı makamınızda kim aldıysa okuduysa sayın ALİ BABACAN a götürüp elden vermesini rica ediyorum...sayın BABACAN sizde bu dünya da bir gün ölecek olan bir ALLAH ın kulusunuz...ben den ne üstünlüğünüz nede eksikliğiniz var sadece bulunduğunuz mevkii itibari ile devletimizin bakanısınız bu fax ı tüm mağdurlar adına çekmiyorum çünkü içeriğini belki de sizin karşınıza çıksaydık biz böyle demezdik diyebilirler..bu yüzden kendi adıma yazıyorum abim şu an cezaevinde çok şükür ALLAH onun orda olmasını istediğinden problem dahi etmiyorum başbakanlığa izmir valiliği 150 bimer aracılığı ile başvuru yaptım gelen cevap af isteğiniz anayasanın ilgili kanunu gereğince meclise iletilmiştir oldu sayın babacan ben kardeşim için af istemedim aynı ülkemizde bir ilde biri çıkarken biri nasıl yatar bunun açıklamasını istedim..istediğim soruya istediğim cevap alamadım...sayın BABACAN meclise de geldim sayın İYİMAYA ile de görüştüm ocak ayında 3167 yasa hükümsüzdür dediniz neden hala faklı uygulanıyor dedim aldığım cevap doğrudur HAKLISINIZ ama yargıya müdahale edemem oldu.ardından da tatil öncesi kanun çıkacaktı alt komisyondan gelmese de çıkacak dediniz ama bu kanunda çıkmadı dedim..neden diye nedeni ni sordum aldığım cevap sizin bu kanuna müdahale ettiğiniz ve incelemeye aldığınızı söyledi.bende kendisine devreye giriniz o zaman yardımcı olunuz dedim giremem dedi neden diye sordum taraf tutmuş olurum dedi mevkim itibari ile taraf tutamam dedi...inanın o gün aklıma gelmedi gelseydi söylerdim eğer ki kim haksızlığı görüpte gücü kuvveti varken susuyorsa haksızlıktan yana taraf olmuştur...bu kişinin kim olduğu önemli değildir sayın BABACAN eğer ki davamızda HAKLIYSAK HAKKIMIZI veriniz çok şükür sizden merhamet af isteyecek kadar size muhtaç değilim ALLAH kimseyi kendinden başkasına muhtaç etmesin inşallah....sayın BABACAN eğer ki haksızsınız diyorsanız telefon bilgilerimi yazıyorum lütfen beni yanınıza çağırınız yüzüme söyleyiniz bakalım kim haklı kim haksız eğer ki bu yazıyı okuyup ta bana dönmezseniz o oturduğunuz koltukta boşuna oturmuş bu dünyada boşuna yaşamışsınız demektir...saygılarımla
    selam kardeşlerim bu yazı metnine telefon numaramı da yazarak sayın babacan a az önce faxladım eğer dönerse sizlerede bilgi vermek isterim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  58. SEVGİLİ ARKADAŞLAR.BİZ KAÇ KİŞİYİZ.GERÇEKTEN KAÇ KİŞİYİZ.KAÇ KİŞİ VEKİLLERİ ARIYOR.KAÇ KİŞİ GÖRÜŞÜYOR.

    SİZİN CEZAEVİNDE GERÇEKTEN SEVDİKLERİNİZ VARMI? YADA GERÇEKTEN ONLARI SEVİYORMUSUNUZ?

    ANKARAYA GELİN DİYEREK GIRTLAĞIMIZ PATLADI GELMEDİNİZ..OTURUN EVDEN BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPIN VEKİLLERİ ARAYIN DEDİK 3-5 KİŞİDEN BAŞKASI ARAMADI.NE YAPMAKTIR AMACINIZ.. SİZDE Mİ RAZI OLDUNUZ ARTIK CEZALARA..

    LÜTFEN ARKADAŞLAR YARIN BİZİM İÇİN KURTULUŞ GÜNÜ OLSUN.HERKES MAİLLERİNDEKİ VEKİLLERİ SIRAYLA ARASIN.BEN BUNU ARAMIŞTIM DEMEYİN.BAŞKA Bİ HATTAN BAŞKA BİR İSİMLE ARAMAYA DEVAM EDİN.

    HERŞEY SİZİN ELİNİZDE.BU KONUDA GERÇEKTEN SEVDİKLERİNİZİ SEVDİĞİNİZİ GÖSTERİN

    YanıtlaSil
  59. ARKADAŞLAR HABERTÜRK TV DE SANSÜRSÜZ VAR YİĞİT BULUT UN PROĞRAMI KONU EKONOMİ MAİL ATALIM

    YanıtlaSil
  60. sansursuz@haberturk.com

    YanıtlaSil
  61. Arkadaşlar..
    Gördüğümüz gibi jenardi feryadediyor.Yersizde değil.Meselenin boyutunu,pozisyonumuzu ve zamanın nekadar az kaldığını devamında ise ya kabustan uyanacağımızı yada kabus için uykuya dalacağımızı en güzel anlatan en çok çabalayan jenardi ye sonsuz teşekkür..En az bukadar çaba gösterirsek bu iş istediğimiz renk te bitecektir.Allah hepimize güç versin.Allah herkezden razı olsun.
    Saygılar..

    YanıtlaSil
  62. YEMİN EDİYORUM CÜNEYT BEN HASAN ABİ GÜL ABLA VE BİRKAÇ KİŞİ KADAR ÇALIŞAN 50 KİŞİ OLSA BU İŞ OCAKTA BİTMİŞTİ. BİR ARAMA BİLE YAPAMACAK DURUMDA OLANLAR VARMI HALA BEN ANLAMIYORUM

    YanıtlaSil
  63. ya bırakın kardeşim cüneyt erkan jenardi çabalamayın sizden başka çabalayan yok çabalamayanların durumu ben gibilerinden kötü ama hep hazırcılar çok bakarlar af diye ...yok..kardeşim af maf yok....iki üç kişi hallediverse her kesin işine gelecek iyimayada bozdağdaiyi niyetli ama bizde iş yok maalesef.....bak cüneyt erkan jenardi boş verin kardeşim çabalamayın uğraşmayın sizden başka çabalayan varmı bırakın yatan yatsın...yayınlamıyosunuz bunuda yayınlayın.....tarık

    YanıtlaSil
  64. Bakın size birşey söyleyecem.Tahsin abi bir vekille görüşmüş telefonla.Burası çok önemli siz 1700 kişisiniz karşınızdakiler daha fazla nolur bilmem gibi birşey söylemiş.Bu nedemek;sayısal çoğunluğun bir manasının olmadığını düşündüğümüz şu günlerde nekadar yanıldığımızı anlamamız için bir fırsat demek.Yani başka bir deyişle bu vekillere 1700 değil çok daha fazla olduğumuzu anlatmamız gerek.

    YanıtlaSil
  65. Tarık herşeyden önce kendimiz için çalışıyoruz.Yarın yapmadıklarımızdan pişman olmamak için.Gerisi çok önemli değil elimizden geleni yapmış olarak hapiste yatsak çok acı vermez.Vicdan azabı yaşamayalım yeterki.

    YanıtlaSil
  66. Arkadaşlar,

    yorumlarda biraz dikkat edelim. Buraya yazmıyorsak da bu kimseyi aramadığımız birşey yapmadığımız anlamınada gelmiyor.

    Örneğin ben görüşmede yapıyorum yazışmada ama burada yayınlamıyorum. Çünkü bunları herseferinde yayınladığımızda o dediğiniz birileri, birileri nasılsa uğraşıyor deyip kenara çekilebiliyorlar ve ben bunu istemiyorum.

    Ama dediğiniz gibi başaramazsakta en azından birşey yapmadım diye vicdan azabı çekmeyeceğim.

    Konuştuğum insanlardan aldığım veriler genellikle olumlu olmakla birlikte olumsuz bakanlarda yok değil. Ana neden alacaklıların durumu ve bizim hapse girmemizden çok ekonominin genel durumu ile ilgili. Çekinceleri var. Gündüzleri giremiyorum intnt. o nedenle yazılarım genellikle gece yarısı oluyor.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  67. ADALET

    Selam kardeşlerim sizlerle aklımın erdiğince kişisel düşüncelerimi paylaşmak isterim..kardeşlerim adalet arıyoruz yaşadıklarımızda haklıyız diyoruz evet kardeşlerim yaşadıklarımızda haklıyız çünkü hak ediyoruz..adaletin gerçek sahibi ALLAH tır kullar sadece akıllarının erdiği ölçüde adaleti uygulamaya çalışır bu dengede halk neyse devlet odur bu yüzden yaşadıklarından dolayı isyan eden varsa etmesin ALLAH a sığınsın adalet istiyorsa ALLAH tan istesin.. kardeşlerim hayatta herşey bir vesiledir ama tesadüf değildir...sanmayın ki yaşadıklarımız bizden kaynaklanıyor ALLAH böyle istemeseydi yaşadıklarımızın hiç biri başımıza gelmezdi...şimdi eğer gerçekten adalet arıyorsak bunu kendimizde arayalım aklımızın erdiği ölçüde uygulamaya çalışalım ....bu dünyada adaletin tecelli ediş şekli sebeb sonuç ilişkisidir..bizler aklımızın erdiği ölçüde sonuç alacak bir sebeb olabilirsek sonucu da ALLAH ın izniyle ALLAH tan isteyeceğiz .. bu dünyada ALLAH tan başka kimseden adalet istemiyelim sadece inandığınız adalet bumu diye soralım sadece hak isteyelim hakkımızı vermezse ALLAH a havale edelim şüphesiz bir gün hesap vereceğiz.....bu sebeble ölünce hesap vermeden önce burda hesap vermek çok daha hayırlı olacağından hesap soralım sorulan hesabın karşılığını verelim.. karşımızdaki kişinin kim olduğuna önem vermeyelim çünkü sadece ve sadece ALLAH ın bir kuludur...ALLAH kendinden başkasına muhtaç etmesin inşallah ... bu dünyada en büyük adaletsizliklerden birisi de adil görünüp adil davranmamaktır..sonuçlarına katlandıktan sonra herkes inandığı adaleti uygulamakta özgürdür ALLAH ın adaleti hepimizin üzerine olsun inşallah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  68. selam kardeşlerim eğer ki sayın babacan adalete inanıyor ve bir bakan olarak vatandaşın sözünü dinleme görevini olduğunu biliyorsa gönderdiğim faxa cevap verir vermezse tekrar çekeceğim ve cevap vermemesiyle ilgili yazacağım nasipse ilgili soru ve görüşlerimide belirteceğim yine cevap gelmezse okuyupta cevap vermezse bunun hesabını kendi verir.arkadaşlar aramızdan diyenler olabilir kardeşim bu kadar yazıyorsun gidip hakkını aradın mı sordun mu sordum arkadaşlar iyimaya babacana sorunu attı tek başıma da gidebilirim babacanın karşısına çok şükür sorun değil ama fax a cevap vermeyen yüzümü zaten muhatap almayacak demektir..bu yüzden arkadaşlar birleşelim diyorum eğer ki birleşirsek nasipse eğer hakkımızı alır hakettiğimiz şekilde yönetiliriz eğer ki birleşemiyorsak sorun yine bizde demektir...bu yüzden kimseye kızmayın kimseye darılmayın ben ne babacana ne mağdurlara ne de başkasına kırgın değilim lakin bu haksız olduğuna inandığım uygulamayı durdurmaya vesile olmak istiyorum şunu da belirtmek isterim bunu kimse için istemiyorum inandığım adaleti uygulamaya nasipse eğer vesile olması için istiyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  69. selam arkadaşlar vekillere acitasyon yapanlarımız oldu vekillerden hak arayanlarımız oldu buyrun arkadaşlar sizlere bir şey söylemek istiyorum şimdi acı çekmeyen birisinden acı çektiğinizden dolayı yardım istiyorsunuz..peki acı çeken birisi sizden yardım isteyince neden yardım etmiyorsunuz...buna engel ne bulunduğunuz durumunuz pekii ozaman iyimaya da bulunduğu durum itibari ile haklı sayılmazmı babacanı engel gösterdi dikkkatli düşünürsek ADALETİ buluruz ama uygularmıyız ? çünkü ADALETİN sahibi ALLAH tır...ALLAH inandığımız ölçülerde adaleti uygulayanlardan olmamızı nasip etsin inşallah...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  70. DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR JJ
    Selam kardeşlerim nasılsınız şimdi de bu yazıyı yazmak istedim çünkü artık çoklu grupta benimle görüşmek istemiyorsunuz yazılarımdan huzursuz oluyorsunuz ama huzur arıyorsunuz doğruluk arıyorsunuz adalet arıyorsunuz yazdıklarım yanlışsa düşündüklerim yanlışsa adaletsizse buyrun kardeşlerim babacan a ulaşamıyorum sizlere ulaşayım yanlışmı düşünüyorum sanmayın ki babacan ın karşısına çıkınca farklı konuşacağım inandığım doğru neyse onu söyleyeceğim bu yüzden inandığım doğruyu savunmak benim görevimse karşımdakinin kim olduğu önemli değildir....sevgilerimle

    YanıtlaSil
  71. Değerli Arkadaşlar; derslerimize katılmadığım, sitemizi takip etmediğim ve birşeyler yapmadığım sanılmasın. Gün boyu; TBMM'de toplantılar olduğundan, Sayın; Milletvekillrimize ulaşamadım. En az; 6-7 Milletvekilimizi aradıysamda; ya ulaşılamıyor konumunda veya telefonlarını kapattılar. Akşam; eve geç geldiğim içinde, Sayın Milletvekillerimizi aramak istemedim. Ancak; mailler hususunda; zannedermki, beş on Milletvekilimiz hariç, yazımımı hepsine ulaştırmış oldum. Elebetteki; özellikle bu ay içerisinde sıkı çalışarak, bu işi hep birlikte bitirerek. Allah'ın izniyle özgür günlere kavuşacağız. Hepinizin bildiği üzere; hepimiz genel anlamda, Sayın Milletvekillerimizden, olumlu haberler almadıkmı? Elbetteki; çok azda olsa olumsuz konuşanlarda olacaktır. Çalışmalarımızla ve gayretlerimizle; İnşaallah onlarıda ikna edeceğiz. Saygı ve sevgilerimle; selamlar. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  72. Deeğerli Arkadaşlar; Sayın, Balıkesir Milletvekilimiz Ayşe Akbaş'tan gelen cevabi mesajı, hiç bir yorum katmadan aktarıyorum.
    Mesajınızı aldım;
    ilgi ve hassasiyetiniz için, teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
    Ayşe Akbaş
    Balıkesir Milletvekili.

    HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  73. DEĞERLİ MAĞDURLAR! UMUTSUZLUK ÜMİTSİZLİK İLE BİRŞEY YAPMAKTAN VAZGEÇMEK İKTİDARIN İŞİNİ EPEY Bİ KOLAYLAŞTIRACAKTIR.

    BU LANET KANUNDA BU ZAMANA KADAR KİMSE SES ÇIKARMAMIŞ.GELEN HÜKÜMETLERDE KAFALARINA GÖRE YASALARI YAPIP GİTMİŞLER.AMA ŞİMDİLERDE BİR AYAKLANMA BİR İSYAN VAR.HÜKÜMET BAZI ELİ ÇANTALI TEFECİ VE FACTORİNGCİLERİN İSTEDİĞİNİ YAPAMAMAKTADIR.BUNUN NEDENİ İSE SİZLERSİNİZ.SİZİN BASKILARINIZ SİZİN FERYATLARINIZ.BU FERYATLAR, MHP M.VEKİLİ SN MEHMET ŞANDIRIN DA DEDİĞİ GİBİ ARŞ-I ALEMİ AŞMIŞTIR.

    BU ZAMANA KADAR ARADINIZ MAİL GÖNDERDİNİZ MESAJLAR ATTINIZ.HERKES SEVDİKLERİ İÇİN BİŞİLER YAPMAYA ÇALIŞTI ELİNDEN GELDİĞİNCE... YETERLİMİYDİ? HAYIR.. ELİ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI BİRBİLERİNE ATTIĞI 1 TEK MSJLA BİNLERİ ONBİNLERİ TOPLARKEN BİZ MAALESEF 100 KİŞİYİ ZOR TOPLAYABİLDİK.

    ŞİMDİ DE DİYORUZ Kİ!! BORCUNUZUN VERMİŞ OLDUĞU SIKINTILAR ,MAHÇUBİYETLER NETİCESİNDE MADEM Kİ EYLEMLERE ORGANİZASYONLARA KATILAMADINIZ; O HALDE EVİNİZDEN BİR KAÇ VEKİLİ ARAYIN ARATIN.BU ÇOK ZOR BİŞİ OLMASA GEREK.

    BORCUNUZ VAR DİYE UTANMAYIN.MAHÇUPLUK DUYMAYIN.BİZ SUÇ İŞLEMEDİK.KİMSEYİ GASP ETMEDİK.KİMSEYİ DOLANDIRMADIK.DOLANDIRAN ADAM VEKİLLERİ ARAMAZ.KAÇAR.MÜCADELE ETMEZ,KENARA ÇEKİLİR...SORARIM SİZLERE DOLANDIRICIMISINIZ? BEN ASLA İNANMIYORUM.. DOLANDIRICI OLAN ADAM, BU SİTEYİ BULMAZ.BİZİMLE TEMASA GEÇMEZ.

    O HALDE HADİ ARKADAŞLAR.ARAYALIM.DERDİMİZİ ANLATALIM.SİZLER İÇİN HAFTAYA BİŞİLER TERTİPLEDİK.BAZI DUYUMLARI YERİNDE GİDİP GÖRMEK İSTİYORUZ.BU ŞİMDİLİK GİZLİ TUTULAN BİR ORGANİZASYON.. SİZDE BİZE BURDAN VEKİLLERİ ARAYARAK DESTEK VERİN..


    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  74. arkadaşlar az önce teleizyonlar borçlar kanununun komısyondan gecerek genel kurula ındığını soledıler.
    tıcari hayatı ve ekonomık hayatı yakından ılgılendıren kararlar var dendı ve hızlı bır sekılde gecıceği soylendı
    bunun bas mımarıda SAYIN MEHMET TUNÇ beyfendıymış
    aranızda bu beyfendıyle görüşebilicek varmı...

    YanıtlaSil
  75. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE
    Tekrardan selam bu faxı alan ALLAH ın sevgili kulu ALLAH rızası için sayın BABACAN a iletmenizi istiyorum ve bana ordaki gelişmeleri haber vermenizi rica ediyorum bu fax ne oldu 2 gün önceki fax ne oldu....sayın BABACAN 2 gün önceki fax a ne oldu okuyup okumadınız mı bilmediğimden bir yorum yapamıyorum ama şunu bilin bu fax metinlerini yanımda taşıyorum faxlardan kaçabilirsiniz benden kaçabilirsiniz cevap vermeyebilirsiniz ama ALLAH tan kaçamazsınız eğer ki ALLAH korkunuz varsa korkusundan,sevgisi varsa sevgisinden dolayı beni aramanızı rica ediyorum sayın BABACAN buna hakkım yok mu ? bir vatandaş olarak sizinle görüşme hakkım yok mu veya bakanlığınızdan benimle konuşacak lakin siyasetle çocuk kandırır gibi konuşmucak biri yok mu? Sayın BABACAN sizde ALLAH ın bir kulusunuz bende neden aramazsınız neden ilgilenmezsiniz.....hep sizden merhamet isteyenlere mi yardım isteyenlere mi yakınlık gösterirsiniz...çok şükür ben sizden merhamet istemiyorum çünkü sizin merhametinize muhtaç değilim ALLAH kendinden başkasına muhtaç etmesin inşallah ben inandığım adaleti size sizin yüzünüze savunmak istiyorum sizde inandığınız adaleti benim yüzüme savununuz sonra da haksızsınız deyiniz bende savunayım size haksızsınız diyeyim sonrada ADALETİ ALLAH a emanet edelim çıkayım sizin yanınızdan tek istediğim bu sayın BABACAN neden bu isteğime cevap vermiyorsunuz okul tahsil dünyalık mevkiiniz bakanlığınız mevcut basit sıradan bir ALLAH kulunu neden karşınıza alıp konuşmazsınız ? bağlı bulunduğunuz partinizin adı (ADALET VE KALKINMA) partisi sadece partinizin adına sahip çıkmak için beni çağırınız yada başbakanımıza söyleyiniz böyle bir vatandaş var ALLAH a çok güveniyor partinizin adınıza sahip çıkın diye fax çekiyor ADALET in sahibi ALLAH tır diyor illa ADALET konuşacağım inandığım adaleti söyleyeceğim yaptığınız uygulamanın yanlış olduğunu en büyük adaletsizliğin adil görünüp adil davranmamak olduğunu söyleyeceğim sizden bu dünya da hakkımı isteyeceğim vermezseniz ALLAH a havale edeceğim diyor deyin. Dünyalık hakkı dünya da aramalıyım değil mi sizi kime şikayet edeyim sayın BABACAN mahkeme diyeceksiniz mahkeme haklısın kardeşim dedi...vekil diyeceksiniz o da haklısınız dedi..ADALET kom başkanı İYİMAYA oda haklısınız dedi...neden hakkımızı vermiyorsunuz neden böyle oluyor bunu açıklayın sayın BABACAN.lütfen rica ediyorum bana dönünüz ..ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah sevgilerimle

    selam kardeşlerim bu faxı az önce çok şükür BABACAN a çektim gelişme olursa nasipse sizi bilgilendirmek isterim ALLAH yardımcımız olsun inşallah SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  76. ALLAH mazlumun karşısında zalim,zalimin karşısında mazlum etmesin kimseyi inşallah

    YanıtlaSil
  77. Değerli Arkadaşlar; kendimce ve elbetteki sizlerin katkılarıyla, birşeyler yapıyorum, yapmaya çalışışıyorum, lakin; sanki kendimede kızarak, halen çok az şeyler yaptığım kanısına varıyorum. Gerçekten; bu geceki duygu ve düşüncelerim böyledir. Kendim için değilsede; çocuklarım için, torunlarım için, gelecek nesiller için daha çok mücadele vermem gereğine inanıyorum. Ya hiç bir çaba göstermeyenler! İnannınki; onlara söylenecek cevap bulamıyorum. Bu söylemlerim kimseyi motive etmek için değildir. Ben yüreğimin sesini; sitemize yansıtmak istiyorum. Her neyse; kimseye kızmadan ve kızmamayı öğrenmiş bir arkadaşınız olarak, bugünki; Sayın Milletvekillerimiz ile ilgili konuşmalarımı aktarmak istiyorum. Sayın Milletvekillerimizden; Fatma Kotan, ilgili davranmışlar ve konu gündeme geldiğinde, ilgileneceklerini belirtmişlerdir.Ayşe Akbaş; daha ilgili bir Milletvekilimiz olarak, konumuzla yakından ilgilenen bir Milletvekilimiz olduklarını vurgulamışlardır. Sayın Ahmet İyimaya; geçen hafta yine görüşmüştük, çok ama çok yoğun olduklarını belirtip, gerekli müzakereleri yaparak, sizler için en olumlu sonuçları elde etmeye çalışmaktayız, dediler. Sayın; İsa Gök, ben şahsen geçen yılın mayıs ayından beri, konunuzla yakinen ilgilenen bir Milletvekilinizim; ben ve arkadaşlarım,ilgili yasanın sizlerin lehine çıkması için, elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz lakin, Hükümet kanadının; daha çok şeyler yapması için, katkılarımızın daha fazla olması gerektiğini ve Sayın Bülent Arınç Milletvekilimiz bakımından, çalışmalarımızı; yoğunlaştırmamız gereğini vurguladılar. Sayın Mehmet Şandır; Milletvekilimizle uzun sayılacak şekilde görüştük, tamamen bizlerin yanında olduklarını, TBMM'deki konuşmalarını ve dahada çok konuşacaklarını, haklı olduğumuz davamızın bilincinde olduklarını, Sayın; diğer Milletvekili arkadaşlarıyla, tamamen yanımızda olduklarını, üzerine basa basa, belirtmişlerdir. O Halde; o halde arkadaşlar o halde, elimizin hiçte boş olmadığı malumunuzdur. O halde; hiç ama hiç, işin sonuna geldiğimize inandığımız bu davamızda, yılgınlığa gerek olmadan, çalışacağız; çalışacağız ve çaba göstererek, Tanrımızın izniyle, tüm güçlüklere rağmen, hep birlikte özgür günlere ulaşacağız. Ulaşacağız; hüzünlüde olsa. Yine; bu gece yazımımı uzattığım için, affınıza sığınıyorum. Herkese; sevgiler, saygılar, selamlar ve özgür günler diyorum. İçinizden biri; kardeşiniz, HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  78. Denizli de Ünlü Funika Holdingin sahibi bir zamanlar Anadolu kaplanı olarak adlandırılan OSMAN NURİ SÖZKESEN ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödeyememiş ve intihar ederek yaşamına son vermiştir.

    Merhuma Allah tan rahmet ailesine başsağlığı dilerken

    KRİZ TEĞET GEÇTİ diyenlerin bir daha düşünmesini ediyorum

    YanıtlaSil
  79. HASAN ABİ ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK..BÜLENT ARINÇ KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZİ BUGUN KENDİSİNE ARKADAŞLAR GÖSTERDİ SAĞOLSUN.DİĞER VEKİLLERİMİZİ DE ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ.MAİLLERİNİZE YENİ BİR ŞABLON GÖNDERİLDİ Kİ BU ŞABLONDA OLANLAR AKPARTİNİN KİLİT İSİMLERİ.BU İSİMLERİ AŞTIĞIMIZ ANDA SORUNUMUZ KALMAYACAK GİBİ BİR ŞEY.

    ARKADAŞLAR LİSTEYE BKIPTA BEN BU VEKİLİ ARAMIŞTIM DEMEYELİM.. ARAMIŞ OLSANIZ DAHİ BAŞKA BİR ARKADAŞINIZA EŞİNİZE OĞLUNUZA KIZINIZA ARATTIRABİLİRSİNİZ..

    BU FERYATLARIN BU ÇABALARIN BU HAYKIRIŞLARIN ELBETTEKİ ALLAH BİRGÜN MÜKAFATINI VERECEKTİR. SABREDİN.SABIRLI OLUN.AZ KALDI.

    YanıtlaSil
  80. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE :
    Selam ey ALLAH ın sevgili kulu bugünde fax geldi yine benden kardeşim bu faxı okumadan mı atıyorsunuz evet dersen ona göre yazcam ama o zaman anında polisleri güvenlik güçlerini tepemize dikersiniz demek ki korku ile yönetmek istiyorsunuz ama ben sizden korkmuyorum çok şükür siz neyden korkuyorsunuz sayın BABACAN neyden korkarsınız bir sürü korumalarla gezersiniz hep korunmak istersiniz kendinizi neye karşı korursunuz korkmayın sayın BABACAN size TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDE benim gibi karşınızda konuşacak kimse yokken böyle sözler söyleyen yokken çok şükür böyle birisi size zarar vermeyi düşünmüyorsa korkmanız anlamsızdır sayın babacan çünkü siz insanlardan korkuyorsunuz ALLAH tan korkmuyorsunuz korksanız ALLAH rızası için beni çağırır görüşürsünüz yada ALLAH ı sevseniz ne diyor BAŞBAKANIMIZ yaradılanı severiz yaradan dan ötürü o zaman beni ey sevgili ALLAH kulu gel diye yada sorunun nedir diye ararsınız neden aramıyorsunuz? Çünkü benden de korkmuyorsunuz ben banka sahibi değilim sizden bir çıkar bekliyen bir kesimden değilim size muhtaç değilim sizden korkan değilim sizden eksik değilim sizden üstün değilim ben kimim sadece ALLAH ın bir kulu sesim ne kadar çıkar ki okusanız güler atarsınız fax ı içinde ALLAH kelamı var deyip ALLAH rızası için aramazsınız siz bu fax a ne zaman cevap vereceksiniz bu fax cevapsızmı kaldı zannedeceksiniz bunun hesabı olmayacak mı ? sonsuza kadar yaşamayı mı düşünüyorsunuz yada hesap gününde yine mevki mi ayrılcak size de mevkinize mi güveniyorsunuz sayın babacan selam verildiğinde almayan kişi verene borçludur bunun hesabı için olsa bakın fax selam la başlıyor aramalısınız ulaşamıyorum size lakin bir gün benimle karşılaşacaksınız ya bu dünyada ya kıyamette o zaman nasıl hesap vereceksiniz karşımda samimi iseniz hadi sayın babacan çağırın sanmayın bağıracam çağıracam hani o yürekten geldiğine inandığımız ses varya sayın başbakanı başbakan yapan işte o sesin bir değişik tonu dinleyeceksiniz çok kibar medeni bir şekilde ama çıkarsız yalın konuşacağım hepsi bu sayın BABACAN koskoca devletimizin bakanısınız hani yaşanmış ya hz ömer zamanında hesap sorma adalet arama değil uygulama konuşacağım ben sizden ADALET aramıyorum çünkü adil olduğunuza inanmıyorum ve karşınızda hakkımı arıyorum hemde kanunlarımızla da haklılığım kanıtlanmış olarak sayın babacan siz adaletli olmadığınız gibi olmayan adaleti bile eşit uygulayamıyorsunuz yani adaletsizlikte bile adil değilsiniz en azından adaletsizliği adil uygulayın da böyle sorunlarla karşılaşmayın sizlere adaletsizlikle ilgili yazıyorum belki beni çağırır konuşuruz diye ama nafile aramayacaksınız bunu da hissediyorum çünkü arayacak olsanız ilk fax ta arardınız ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah..

    selam kardeşlerim inşallah cevap gelirse sizlerle paylaşmak isterim ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  81. Değerli Arkadaşlar; hayırlı akşamlar. Sitemizi göz ucuyla; şöyle bir gezindikten sonra, her akşamki gibi çok uzatmadan, Sayın Milletvekillerimizle, görüşmelerimi site sakinlerimize aktarmak istiyorum. Sayın Milletvekillerimizden; Akif Gülle, danışmanıyla görüştüm, veklim şu anda bakan beyle görüşme halindeler, sizin konunuzla yakından ilgili ve alakalı bir vekilimizdir deyip, aradığımı ve saygılarımı ileteceklerini belirttiler. Ali Küçükaydın; durumlarınızı ve konunuzu biliyorum, sizleri destekliyorum ve İnşaallah olumlu bir sonuç çıkacaktır dediler. Mehmet Erdoğan; sizlere başka milletvekili arkadaşlarımla birlikte destek vereceğiz ve konunun takipçisiyiz dediler. Mevlüt Aslanoğlu; tamamen yanımızda olan bir milletvekiliz olup, Sayın komisyon başkanı arkadaşımızla sürekli temas halindeyiz, kendileri konunuz bakımından, tamamen olumlu düşünen birisidir. Ancak; bir iki bakanımızla görüşme halindeyiz, bu işi çözüme ulaştıracağız diye, görüşlerini bana anlattılar. Yine ayrıca; kendi milletvekili arkadaşlarının tamamen, haklı olduğumuz bu davamızda, yanımızda olduklarını vurgulamışlardır. Alim Işık; konunuzun ve durumlarınızın farkındayız, ben ve milletvekili arkadaşlarım; elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz, sizlerde; çalışmalarınıza ara vermeden devam edin dediler. Evet Değerli Arkadaşlar; ben biraz evvel, hesabımı yaptım. Daha üçünçü haftamız dolmadan; net olarak, tam olarak 30 milletvekilimizle görüştüğümü, bunlardan şimdiye kadar bize karşı olan yalnız ve yalnızca bir milletvekilimiz olmuştur. Ki; onunda fikrine saygı duyarım. Arkadaşlar uzatmıyayım dedim lakin; bunları sizlerle paylaşmadanda yapamadım. Yani arkadaşlar; bu durumda, karamsar olmak için sebep yok ancak; çalışmalara ara vermeden, yılmadan, yasal çerçeveler içerisinde, özellikle bu ay boyunca; çalışacağız,çalışacağız ve çalışacağız. Herkese; sevgi, saygı ve selamlarımla. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  82. Sayın Hasan Bey kardeşim eksik olma emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  83. günaydın herkese,hasan kardeş saol varol.

    YanıtlaSil
  84. arkadaşlar hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum arkadaşlar bugün mahkemeye çıktım 5 tane sulh ceza mahkemesi var 2 tanesi çalışıyor 1 rinde 32 dava var 32 davanın 23 tanesi karşılıksız çek diger mahkemede 30 dava var 12 tanesi çek bu nedemek bu şehirde 62 dava var 35 tanesi karşılıksız çek 27 tane diğer suçlardan hakimler bile bu işe şaşıyorlar bu duruma sayın başbakan yardımcısı bülent arınç beyefendiye duyrulur durum her geçen gün krizin dibine doğru gidiyoruz saygılarımla

    YanıtlaSil
  85. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE :
    Selam ey ALLAH ın kulu sevgili kardeşim bana gelişmeleri bildir diye rica ettim sende bildirmiyorsun senden bu ricayı ALLAH rızası için yaptım yerine getirmedin senden de alacağım var bir gün bunun hesabını vereceksin geçerli mazeretin varsa hakkım helal olsun ama yoksa iki elim yakanda sizin kim olduğunuzu bilmem ama ALLAH biliyor şu an seni görüyor beni de görüyor..kardeşim önceki faxlar da yanımda yırtıp attıysan ara tekrar göndereyim bunları BABACAN a ilet nasipse kardeşim ama sadece ona ilet kendi okusun altındaki birisi okumasın o kızar diye vermekten korkma kardeşim elçiye zeval olmaz...selam sayın BABACAN önceki faxları okuduğunuz tahmin ettiğimden aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum sayın BABACAN gördüm çekte kast unsuru koymuşsunuz bu kast unsuru ile mi vicdanınızı rahatlatacaksınız sayın BABACAN hani o herkesin dilinden düşmeyen alacaklının hakkı ne olacak adam malı verirken karşısındakinin niyetini nerden bilebilir sayın BABACAN alacaklının hakkını kötü niyetliyi hapse sokunca ödeyecekmisiniz ki böyle bir uygulama ile kendinizi vicdanınızı rahatlattığınızı sanıyorsunuz....sayın BABACAN adalet uygulamak istiyorsanız bunu kişiler aklı erdiğince uygulayabilir sahibi ALLAH tır...ama itiraza konu olmayan uygulama yada sizin anlayacağınız dille en az itiraz edilen kanun ADALETE en yakın olandır...buna emin olun şimdi diyeceksiniz ki buna itiraz yok olmaz çünkü toplumumuz adaletsiz vicdansız acımasız aylardan beri feryat ediyor mağdurlar kim ilgilendi sahip çıktı sayın BABACAN bir tarafta odun kömür dağıtıyorsunuz gösteriş yapıyorsunuz dinimiz ne diyor sayın BABACAN yaptığın yardımı 3.kişi bildikten sonra anlamı yoktur....yapın yardım merkezleri bakın amerika nasıl yapmış yardım eden geliyor gücü yettiğince bırakıyor ihtiyacı olanda gücü yettiğince gelip alıyor sayın BABACAN millet adaletsiz diye adaletsizlik yapmayın ALLAH bunun hesabını sorar siz adalet uygulamaya çalışında millet size özensin sayın BABACAN çek kanununa banka teminatı yada garantili çek olmadıktan sonra çıkardığınız kanun adaletsizdir....bilin ki milletin hakkına tecavüz etmişsiniz ve çıkardığınız kanunu yürütürken bu kanun ile olan her ilişkiden doğan zararların borçlusu sizsiniz bunu düşününce size acıyorum sayın BABACAN bunun hesabını nasıl verirsiniz sayın BABACAN oturduğunuz koltuğa oturmak sorun değil onun hesabını vermek sorun bakın size bir sürü hak hukuk yazdım ALLAH a olan inancınızı eleştirmeye hakkım varmı yok ama siz bana bunları konuşma hakkını yaptığınız uygulama ile verdiniz ve ben bu hakkımı ödemeye razıyım çağırın beni yanınıza BABACAN konuşalım bana hesap sorunuz siz nasıl böyle konuşursunuz deyiniz bende cevabımı vereyim sonra da ben sorayım siz cevap veriniz BABACAN şüphesiz bir gün hepimiz öleceğiz kimler geldi kimler geçti kimseye kalmayan dünyanın tapusunu mu almaya çalışıyorsunuz amacınız nedir sayın babacan bir insan neden bakan olmak ister gönlü doymamış birinin gözü doyar mı sayın BABACAN cevap vermediğiniz aramadığınızdan ALLAH gönlünüzü gözünüzü doyurmayı hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah...
    selam kardeşlerim bu fax ı az önce mübarek cuma günü belki vicdana gelirlerde ararlar diye çektim kardeşlerim bu fax metinlerini sitede yazmakla size çekildiğini göstermek değildir amacım yoksa bununda anlamı kalmaz ama bu faxla sayın babacan vicdana gelmezse belki sizler gelirsiniz artık bahanelerinizi aşar ALLAH rızası için mücadele edersiniz diye sitede yazıyorum yani her iki tarafa da etkisi olsun istiyorum kardeşlerim BABACAN da ALLAH ın bir kuludur bu yazıyı yazanda okuyanlarda hepimiz ALLAH kuluyuz BABACAN a yazılanları okurken içini rahatlatmak isteyen varsa önce kendine baksın çünkü şüphesiz hepimiz bir gün hesaba çekileceğiz sevgilerimle İNSANLAR HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR HAK VERİLMEZ ALINIR

    YanıtlaSil
  86. SİTEMİZİ İZLEYENLER VE YENİ GİRENLER İÇİN MSN VE MAİL ADRESİM

    jenardi_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  87. Değerli Arkadaşlar; Cumartesi ve Pazar günleri, yeni metinler hazırlayarak, yeniden yazmamız gerek görülen Sayın Milletvekillerimize, faks ve mail yoluyla ulaşmaya çalışıp, hepimizin sorununu tekrar anlatmaya çalışacağım. Bugünki; Sayın Milletvekillerimizle görüşmelerim. Sayın Milletvekillerimizden; Avni Erdemir; konunuzla ilgiliyim, İnşaallah; yardımcı olup, olumlu sonuçlar alacağız. Mehmet Yüksel; danışmanıyla görüştüm. Vekilimiz; konunuzla ilgilidir, sizin aradığınızı ve konuşmalarımızı kendilerine aktaracağım dediler.Nevin Gaye Erbatur; aramızdaki, hukukçu Milletvekillerimiz, durumun olumlu çözümü için çalışmaktalar, bizlerde; Milletvekilleri olarak, gerek onlara ve gerek sizlere her bakımdan destek vermekteyiz, dediler.Hüseyin Ünsal; zannederimki, sizlerin durumları, borçlar yasası kapsamında görüşülecektir ve bizler bu konuda gelişmelerin takipçisi olup, sizlerin yanında olacağız dediler.Hasan Erçelebi; şu an toplantıdayız, durumlarınızla kesinlikle ilgiliyiz ve takip etmekteyiz deyip, gereğinde; tekrar görüşelim dediler. Değerli Arkadaşlar; günlerdir yazımlarımı çok uzattığımın farkındayım lakin; tekrar etme gereği duyarak, EKİM AYI BOYUNCA; SİTEMİZDE, HEPİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN EMEK VEREN ARKADAŞLARIMIZIN, YILMADAN; USANMADAN, DAHADA ÇOK BİLİNÇLİ VE BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLARAK, ÇOK AMA PEK ÇOK ÇALIŞARAK; ÇOK OLUMLU SONUÇLARA ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM. İNANIYORUM ÇÜNKİ; HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA, YARADAN YANIMIZDA OLUP, BİZLERİN; ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞMAMIZ İÇİN HAYIRLI VESİLELER BAHŞEDECEKTİR. Tüm; katılımcılara, sevgi; saygı ve selamlarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  88. Artık isim vermeden yazacağım,

    son bir hafta içinde 7 milletvekili ile görüşme yaptım. 6 sı genelde konunun farkında olan ve bilen, aynı zamanda da destek vadededen mesajlar verdiler.

    sadece biri önce çabuk çabuk işim var dedi başından savdı ve kapattı, 2.ci defa aradım kızgın ama biraz daha sabırlıydı biraz dinledi ama sonunu getirmeden yine kapattı.

    inat ettim 3.cü kez aradım açtı estağfurullah dedi.. bende ya beni bitirin yada komple kapatın sayın vekilim dedim. söyle dedi. söyledim anlattım.

    bilinizki konuyı madde madde yasa yasa hepizmizden daha iyi bilen biri ama bıktım diyor. bende dedimki sayın vekilim bıkmayın bu konu hallolmadan bu devam edecek çünkü haklıyız.
    siz anayasayada olan hakkımızı, 9-10 ay öncesi itibariyle artık geçersiz olan bir yasa, bunun yerine yapılmayan bir düzenleme nedeniyle kaç kişinin hapiste yattığını, kaç kişinin yatmak için yakalanmayı beklediğini biliyormusunuz, hukuk devleti olduğumuzu söyleyen sizsiniz. o zaman ya bu yasaları düzeltin yeterli çoğunluğunuz var yada bunlara katlanacaksınız.....


    burada katlandıklarınız ayrı buna bir çözüm getirmezseniz öbür dünyadada binlerce insanın ellerinin yakanızda olduğunu unutmayınzı dedim. sustu, sustu, haklısınız çok yoğunuz bazan bıkıyoruz kusura bakmayın ama, bu iş kolay değil elimizden geleni yapacağız dedi. sözmü sayın vekilim dedim söz dedi...

    kim olduğunu tahmin etmişsinizdir sanırım... onuda yumuşattık devam.... mücadeleye devam..... aramaya devam.... ajitasyona devam.... sıkılmayın.... unutnayın

    ağlamayana meme yok...

    devam...... haklıyız ve bu işi bitireceğiz.

    YanıtlaSil
  89. PAZAR 01,11 DE, ARTIK İSİM VERMEDEN YAZACAĞIM DİYEN ARKADAŞIM..

    MÜCADELE BUDUR.. BASKI BUDUR.. HERKESİN ARAMALARINDA GÖRÜŞMELERİNDE İKNA ETME STRATEJİSİ BUDUR. KUTLUYORUM.İNANKİ ÇOK DUYGULANDIM.

    MAİL ADRESİN İNŞ BENDE VARDIR Kİ MAİLLERE GÖNDERDİĞİM VEKİL TELEFON NUMARALARINDA BİZE MUHALEFET OLANLARI LİSTELEDİM.ORDAKİLERİ SENİN DE ARAMANI RİCA EDİYORUM..

    ÇOK KABA BİR TABİR EVET.. SENİNDE ARAMANI BEKLİYORUM... BÖYLE OLAMAMALI. SENİN GİBİ İKNA KABİLİYETİ YÜKSEK NİCE MAĞDURLAR VAR ARAMIZDA. BİZLER ARAMALAR İÇİN BİRİLERİNE YALVARMAMALIYIZ.

    HERKES LÜTFEN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN.. SON PİŞMANLIK ASLA FAYDA ETMEYECEK.. BENDE BUNALDIM CİDDEN BUNALDIM. ARAYIN ŞU ADAMLARI..

    BAKIN BU ÜSTTE YAZAN ARKADAŞ NASIL İKNA ETMİŞ. BİR KEZ KAPATTIĞI ZAMAN DÖNÜN Bİ DAHA ARAYIN.SİZİ DÖVECEK DEĞİLLER.

    YanıtlaSil
  90. selam kardeşlerim sizlere azda olsa umut verici bir haberim var kardeşlerim sayın babacan ın makamını aradım çektiğim faxları sordum faxlar kayıt altına alınıp sayın babacana iletilmiş ve sayın ali babacan ın dikkatine başlıklı faxlar kesinlikle kendisine iletiliyormuş kardeşlerim inşallah nasipse yine bir fax çekeceğim ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  91. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE
    Selam sayın ali BABACAN faxları aldığınızı ve okuduğunuzu öğrendim sayın BABACAN neden aramıyorsunuz bakın telefon yanınızda numaram aşağıda yazılı okuyunca arayınız sayın BABACAN lütfen arayınız sadece çek kanunu değil isterseniz size tüm hatalarınızı söyleyim sayın BABACAN ilk geldiğiniz günleri düşününüz ALLAH diyordunuz ADALET diyordunuz insanlara huzur veriyordunuz şimdi neden böyle değil global kriz diyeceksiniz ne krizi sayın BABACAN sizin beceriksizliğiniz bunları size kimse söylemez çünkü sizden bir çıkarı yada korkusu vardır kendi çıkarını düşünür sizde yanınızdakilerin söylemleri ile güzel şeyler yaptığınızı düşünürsünüz ama yaptıklarınızda sizinde kişisel bir çıkarınız varda bu yüzden yapıyorsanız o zaman durum başka ozaman başınıza gelecekleri yine kendiniz düşününüz elbet hesap günü gelecek...diyelim inanmadınız korkmadınız ..dünyada başınıza gelebilecekleri tahminlerimi söyleyim sayın BABACAN sisteminiz yokluğu açlığı azaltmak üzerine değil tam aksi dünyevi anlamda zengin sayısını azaltmak üzerine büyük balık küçüklerin isterse hepsini yesin diye düşünüyorsunuz peki hiç duymadınız mı aç tavuk fırın deler sözünü sayın BABACAN ülkede eylemler başladı bu gidişatı durduramazsanız bu eylemler ayaklanmalara dönüşür o bakanlık koltuğunun üzerinde dahi oturup vatan haini ilan edilmiş tarihimizin geçmişinde bulunan isimler mevcuttur yani sayın BABACAN kimsenin yaptığı kimseye kalmaz muhakkak adalet tecelli eder kim ne yaparsa kendine yapar...sayın BABACAN toplum menfaati bulunmayan bir yasayı sanki toplumun menfaatine gibi açıklamayın milleti kandırmaya çalışmayın artık söylemleriniz insanları düşündürüyor yani güven azalıyor sorgulama çoğalıyor çek kanuna terörü önleme yasası demişsiniz yazarken gülümsedim siz gülmüyormusunuz şu an ALLAH aşkına babacan ticaretle terörün ne alakası var kara para diyeceksiniz ülkede dönen kara para yollarını arıyorsanız çağırın beni sayın babacan anlatayım bir bir BABACAN kara para dediğiniz kişiler sizlerin hayatında yanı başında hep berabersiniz sizde biliyorsunuz kimin ne yaptığını bilmemezlikten geliyorsunuz doğuda dönen kaçakçılıktan haberiniz yok mu batıda dönen kaçakçılıktan haberiniz yok mu sanki daha neler neler nereye el atsak göz ucumuzla baksak sorun dolu bunlarında sebebi sizsiniz bunların hepsinin çözümleri mevcut ama çıkar dünyası birini çözseniz birinin çıkarına ters geliyor değil mi sayın babacan bu yüzden sayın BABACAN kardeşim için af istemiyorum 4.5 yıl gibi bir süre daha yatacak nasipse çok şükür ama lütfen bundan sonra insanların borç yüzünden hapse girmesini önleyin teminatsız vermesin bankalar çekleri sayın BABACAN yuvalar yıkılmasın evde yoklukta olsa aile bir arada dursun çocuklar sevgisiz kalmasın bari bu kadarcık merhametiniz olsun ALLAH kelamı çıkarken ağzınızdan ALLAH ın adını anacak bir hakkınız olsun sayın BABACAN yaptığınız en büyük hatalardan birisi yollar sayın babacan siz çıkıp yaptığınız en iyi şey gibi anlatıyorsunuz evde yokluk varken baba akşam çocuğuna oyuncak arabada yol da getirse çocuk açım der sayın babacan bakın bir indirim yada yardım dağıtımı oluyor insanlar birbirini parçalıyor az düşününüz az ilerisini görürsünüz şimdi aramıyorsunuz beni ama okuduklarınızı hatırlarsınız ...birde sayın babacan şimdilik böyle içimi döküyorum ama bu işe bende bir çözüm düşünüyorum bunu bilin eğer ki düşündüklerimde beni haklı görüyorsanız çağırınız lütfen arayın görüşelim şu an sabır aşamasındayım aramanızı bekliyorum sayın babacan sevgi ve saygılarımla ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah ......
    selam kardeşlerim bu fax ı da az önce çektim çok şükür eğer bir gelişme olursa nasipse sizleride bilgilendirmek isterim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  92. KADİR SEN BU YAZIYA,ALİ BABACANIN ARAYACAĞINI MI SANIYOSUN? BİRAZ AKILLI HAREKET EDİN YA

    YanıtlaSil
  93. selam emre kardeşim vermek istediğin bir akıl öneri varsa söyle yapalım kardeşim aylardan beri millete onu yapın bunu yapın diyorsun hadi şöyle yapalım böyle yapalım ortada hiçbirşey yok kardeşim BABACAN a yaptığınız adaletsiz diyorsam şimdide sizlere söyleyim kardeşim sizlere karşı içimide rahatlatayım kırılmayın kardeşlerim kusura bakmayın ama af dileyin babacana ağlayın sızlayın bel ki mendil yollar emre hak verilmez alınır siz hala bunlardan merhamet mi bekliyorsunuz o kadar garip dertlendi çoğumuz kendini düşündü hemen bu günü düşündü af çıkmasada insanlık adına gidelim delikanlı gibi yatalım ama bizden sonra kimse bunu yaşamasın diyemedi sonra da siteler de aman o şöyle aman bu böyle ahkam kesmeye kalktı kime güvenip hangi yola çıkıyoruz emre benim aklım buna erdi bunu yaptım kardeşim senin aklının erdiği neyse sende yap kardeşim ikna et yaptır kardeşim herkes istediğini yapmakta yada yaptırabiliyorsa yaptırmakta özgürdür kimsenin kimsenin aklına ihtiyacı yok kardeşim önerisi olabilir ancak bu yüzden size yapabileceğim öneri kalmadı ALLAH hepinizin yolunu açık etsin inşallah belki babacan az daha babacan olurda çözüm için çağırır nasipse inşallah

    YanıtlaSil
  94. NİYET NEYSE ZİKİR ODUR. HAİNİN İTİRAFI.(NİYETİ)

    yusuf gürçınar // Ekim 12, 2009 3:08 pm | Yanıtla

    çek yasası affı çıkarsa sahtekar ve dolandırıcılara gün dogmazmı? benim çorçocugumun nafakasınıkim ödeyecek affı çıkartanlarmı ödeyecek ben şahsen affın çıkmasına karsıyım çünkü sahtekarlı vb) bu afçıkarsa paramızı almak için silahmıkullanaaz ve devlet yetkililerin dikkatini çekeri çek ysası affına karsıyım…

    admin // Ekim 12, 2009 3:22 pm | Yanıtla

    admin // Ekim 12, 2009 3:05 pm | Yanıtla

    merhaba Yusuf bey,

    Çek Yasası bu haliyle sadece kötü niyetli kişilerin işine yaramaktadır. Sizin durumunuzu inceleyelim.

    Borçlu kişi, kötü niyetlidir. Kasıtlı olarak ödememektedir. Yargılama yıllarca sürmekte ve iş sürüncemede kalmaktadır.

    Kasıtlı ödemeyen kişi dolandırıcıdır. Dolandırıcılığın cezasını ayrıdır ve daha ağırdır. Biz kötü niyetli kişilerin daha ağır ceza alabilmesi için “adil çek yasası” istiyoruz.

    ilginiz ve katkınız için teşekkür ederim.

    BİZDE TEŞEKKÜR EDELİM Mİ?

    YanıtlaSil
  95. SELAM KARDEŞLERİM
    Kardeşlerim kusura bakmayın kimsenin kalbini kırmak istemiyorum şu ölümlü dünyada ama haksız olduğunu gördüm uygulama yada söz karşısında susamam fikrimi söyler karşımdakinin fikrini dinlemek isterim kardeşlerim yaşım sizlerden çogunuzdan ufaktır belki ama hayat tecrübemin yaşıma göre oldukça yeterli olduğu kanaatindeyim yani kısaca varlıkta yoklukta gördük çok şükür kardeşlerim neden BABACAN a bastırıyorum çünkü bu kanun lehte çıkmıcak kardeşlerim hepiniz biliyorum ümit umut arıyorsunuz size ümitsizlik vermek istemiyorum ama illa bir ümit arıyorsanız bu kendinizde var zaten ALLAH a sığının kardeşlerim sabra sığının bunlarda geçecek elbet ama sığınıp bu gücü bulduktan sonra insanlık adına ne gerekiyorsa yapalım kardeşlerim çünkü bu acıları yaşadık kimimiz hala yaşıyor peki bizden sonra kimse yaşamasa bir kazanç sayılmaz mı af isterken boyun büküyoruz bükmeyelim kardeşlerim ALLAH para karşısında kimsenin boynunu büktürmesin inşallah kardeşlerim iyimaya ya güvenmiyoruz başlığı için biliyorsunuz orda yaşadıklarımızı anlattım lakin kardeşlerim iyimaya kötü bir insan değil kaldı ki onunda sözünü hiç ettiler ne dedi alt komisyondan gelmese de çıkacak lakin malum araya devreye girenler girdi muhalefet tepki gösterdi hükümette kanunu çıkarmayı göze alamadı sanmayın ekonomi şu bu hepsi bahane kandırmaca hala kanmak kandırılmak istiyorsunuz biliyorum ama düşünürseniz az çok eğri doğru çıkar ortaya yargıya gelince kardeşlerim koskoca 10,ceza dairesi sizin bizim bildiğimiz kanunları bilmiyor mu aman unuttular yanlış karar mı verdiler kardeşlerim mücadele demek bir uğraş çaba demek kardeşlerim karşı görüşü ikna edemiyorsanız karşısında dik durarak ancak engel olabilir yada korunabilirsiniz bu sebeble kardeşlerim bunlarda merhamet aramayın olsa idi şimdiye bu adaletsizliği 100 defa durdururlardı sanmayın ikna ettiğiniz vekiller muhalefet edecek onlarda kendini düşünecek başbakan ne dedi onun sözü dinlenecek BABACAN a bastırcaz topu başbakan a atacak başbakan da zaten bağlaması kuvvetli ne dedi paranın dini imanı olmaz bu yüzden kardeşlerim din iman olmayan adam da para bir işe yaramaz kardeşlerim korkmayın hepimiz insanız ALLAH ın verdiği canı ALLAH alır rıskı ALLAH verir çekinmeyelim içimizden ne geçiyorsa yazalım söyleyelim küfür ve hakarete girmedikten sonra ne yapacaklar ellerinden geleni ardına koymasınlar bir söz daha var kardeşlerim ÖLÜ KOYUN KURTTAN KORKMAZ siz hala bunlardan korkuyorsanız demek ki yazdıklarınız yaşadıklarınızda samimi değilsiniz bana sorarsanız mücadele etmem için dünyalık bir nedenim inanın yok çok şükür bir isteğim yok sadece inandığım adalet anlayışına ters bir uygulama hepsi bu sevgilerimle

    YanıtlaSil
  96. KİMLER “VADELİ ÇEK” İN KALDIRILMASINI İSTEMEZLER
    Bu soruya maddeler halinde cevap vermek istiyorum.
    1. Bankalar : Bu grup VADELİ ÇEK i üreten ve satan gurup olarak, istemezler bu işlemden kazandıkları paranın hesabı bilinememektedir. Şöyle ki ; “Karşılıksız çek sayısı 1,5 milyonu aştı” Bankaların tek yaprak çek satmadıklarını biliyoruz. Yani 1,5 milyon çekin her biri, bir çek koçanından koparıldığı için doğal olarak “O” çek için bankaya ödenmiş olan para en az 100 TL dir. 1.500.000 x 100 = 150.000.000 TL bulunur tabiî ki sadece yazılan çekleri düşündüğümüzde rakam bu, bu rakama piyasada dönen diğer çekleri eklerseniz en az %70 fazlası demektir. 150.000.000 x % 70 + = 255.000.000 TL bulunur. Sizce banka bu gelirden olmak ister mi? İstemez, bir de bu rakama Provizyon nedeniyle aldığı paraları eklerseniz Bankalar bu gelirden hiçbir şekilde mahrum olmak istemezler.
    2. Büyük Üretici Firmalar : Bu firmalar ürettikleri mal ve hizmetleri Bayileri aracılığıyla nihai tüketiciye ulaştırırlar. Bayilerinden, sattıkları mal veya hizmet için VADELİ ÇEK alırlar. Çünkü Bayi VADELİ ÇEK i ödeyemezse iki sonuçla karşılaşacaktır. A) Bir daha vadeli mal veya hizmet alamayacaktır. B) çekini ödeyemezse HÜRRİYET inden olacaktır. Onurlu Esnaf ve Tacir için Bundan daha büyük bir yaptırım düşünebiliyormusunuz? Demek ki bu gurupta doğal olarak VADELİ ÇEK in kalkmasını istemez. Hele ki “KAMPANYA” adı altında henüz üretmedikleri mal veya hizmetin bedelini “VADELİ ÇEK” ile alan Büyük üretici firmalar, sermayesini kullanmadan, Bankalardan sadece müşteri çeki karşılığında – ROTATİF KREDİ – kullanarak, çift kaymaklı ekmek kadayıfı elde ettiğini, ayrıca bir yıllık siparişini peşinen aldığı için ne kadar mal veya hizmet üretmesi gerektiğini bildiği için yapacağı tasarrufu düşünün, sizce “VADELİ ÇEK” in kalkmasını bu gurup ister mi?
    3. Sermayesi yeterli olmayan Esnaf Tacir : Bu gurup ise, yeterli sermayesi olmadığından ya da başka seçeneği olmadığından “VADELİ ÇEK” kullanmak zorundadır. Satacağı mal veya hizmeti büyük üretici firmadan alacağı için seçeneği yoktur. O firmanın kurallarına uymak zorunluluğundadır. Belki bilmez ama O Büyük üretici firmaya vereceği “VADELİ ÇEK” de büyük firmanın bankadan alacak olduğu krediye teminat teşkil edecektir. Sizce Esnaf ya da Tacir “VADELİ ÇEK” kullanmadan ticaret yapabilecek mi dir? İmkansız dediğinizi duyar gibiyim..
    4. Siyasiler : Bu gurup, bağlı oldukları partinin veya kendilerinin (milletvekilleri) seçim sırasında sağladıkları maddi ya da manevi yardımı sizce hangi guruplardan sağlar? Tabiî ki 1 ve 2. Guruplardan. O halde bu gurup “VADELİ ÇEK” in kalkmasını ister mi? İstemez dediğinizi yine duyar gibi oluyorum.

    YanıtlaSil
  97. 5. Avukatlar : Bu grupta sadece mesleği gereği seçme şansı olmayan avukatlar yer alıyor ama bir konuda onların da yardımı gerekli, Çünkü avukatlar ya borçlu vekili ya da alacaklı vekili olmak zorundalar. Bu nedenle onlar yukarıda belirttiğim 3. Gurup gibi mecburcular, Ancak; kolay tahsilât yolu olan “ HAPİS CEZASI” istemek yerine normal Takip olan İcra İflas yolunu takip etseler, belki biraz da olsa zor oyunu bozar. Ancak burada müvekkillerinin isteği doğrultusunda işlem yapmak zorunluluğunda olduklarını unutmamak gereklidir. Tabi ki, her meslekte olduğu gibi avukatlık mesleğinde de belden aşağı vurabilen avukatlar olabilmektedir. Bu durum da o kişilerin şahsi ahlakı ve vicdanıyla ilgili konudur. Bütün bir avukatlık camiasını zan altında bırakmamalıdır. Davaya yürekten inanan ve mağdurlara destek veren saygıdeğer Ofluoğlu gibi, Erim gibi avukatlar elbette konumuzun dışındadır.
    İşte Yukarıda belirtmeye çalıştığım nedenlerle Sayın Burhan İşcan’ın işi gerçekten zor. Karşısında bu kadar direnen insanların oluşturduğu guruba karşı Don Kişot’luk yapmak pek kolay olmasa gerek (sadece karşı karşıya olduğumuz gurupların gücü açısından bu örneği verdim) Sayın İşcan bir sembol olarak bu gidişata dur demek cesaretini göstermiştir. Bence yaptığı iş her türlü takdire şayandır.
    Kendim, bir Çek mağduru olarak arandığım için “HÜRRİYET” imi ilk olarak tehdit eden seyahat etme özgürlüğüm bulunmamaktadır. Bu nedenle Ankara’ya sadece bir yakınımı göndermeye uğraşıyorum. Maddi imkânlarımın olmadığını söylemem sanırım ayıp olmaz. Ancak; ne yapıp edip bir yakınımı destek için Ankara’ya göndermeye çalışacağım.
    Yukarıda gurupları sıralayıp neden “VADELİ ÇEK” in kaldırılamayacağını anlattım ama problemi ortaya koyup çözüm yolu önermezsem bir şeyler eksik kalacak diye düşünüyorum. Bence çözüm HUKUKÇULAR da dır. Nasıl mı? Şöyle;
    Hukukçular, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine hiçbir şekilde uymayan, Anayasamıza uymayan 3167 sayılı yasada amaçlanan “ Çek hamillerinin korunması” mantığına uymayan ve İnsan Onurunu hiçe sayan “VADELİ ÇEK” sonucunda oluşan “KARŞILIKSIZ ÇEK” e HAPİS CEZASI verilmesinin önüne geçebilirler. Sonuçta bir yorum meselesidir. Mutlaka alacaklının istediği KARŞILIKSIZ ÇEK e HAPİS TALEBİ isteği reddedilebilir. Yıllar önce Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç henüz mahkeme üyesiyken KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS CEZASI isteğine RED oyu verebilmiştir.

    YanıtlaSil
  98. Adalet, evrenin ruhudur.ÖMER HAYYAM

    Adalet kadar büyük, tanrısal bir şey yoktur. ADDISON

    Adalet nerede hesap sorarsa, merhamet orada haklarını kaybeder. REFİK HALİD KARAY
    Adaleti seven bir insan için her yer emindir. EPIKTETOS
    Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.MIREBAU
    Adaleti, aklın yardımı olmadan yerine getirmek imkansızdır.J.A. FROUDE
    Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.AMYOT
    Adaletin olmadığı yerde ahlaktan bahsedilemez. MONTAIGNE
    Adaletsiz rejimi, adaletle yıkınız. GANDHI
    Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir.EFLATUN
    Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.WILLIAM WATSON

    Bir insan taraf tutmaya başlar başlamaz, dünyada da o gerçekleri o kadar az görmeye başlar. HEYWOOD BRAUN
    Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. HZ. MUHAMMED
    Hiçbir fazilet adalet kadar büyük olamaz. J. ADDISON
    İnsancıl olmadıkça adil olamazsın. VAUVENARGUES
    İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. VICTOR HUGO
    Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, halbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. ARISTOTELES
    Az şeye sahip olan değil, çok fazla şey isteyen fakirdir. Seneca
    selam kardeşlerim ALLAH ın adaleti hepimizin üzerine olsun inşallah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  99. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE :
    Selam sayın ali BABACAN size bu çektiğim 6.fax sayın BABACAN hala aramadınız neden sayın babacan aramazsınız yoksa aramanıza engel olan bir kanun mu var ? sayın babacan çek konusunu lütfen acil olarak görüşelim yoksa başınıza problem çıkaracak buna emin olun çünkü davranış ve tutumunuz resmen sorumsuzluk cem garipoğlu için TÜRKİYE de yaşanan olayları biliyorsunuz orda yaşanan 2 kişi arasındaki bir olayın devletimiz tarafından çözüme kavuşturulamamasına gösterilen tepki dile geldi ama sayın babacan ülkenin ekonomik durumu ortada binlerce insan 31/12/2008 den beri kanunsuz yatıyor bu olay birkaç defa mecliste gündeme geldi kimse bu konuya neşter vurup açmadı sayın babacan bu konu açılırsa ortaya çıkacak olan netice derinlemesine ele alınırsa bir yerlere kesin zarar verir yargıya güven kalmazsa size de güven kalmıyor demektir kaldı ki yargıtay bu olayı siyasetçiler çözecek diyor sayın babacan çıkarmadığınız kanunun cezasını kanunsuz olarak nasıl çektirirsiniz yada yargıtay nasıl böyle bir savunma yapabilir siz bunları medyada nasıl açıklarsınız nasıl savunursunuz yada bu kadar anlamsız mantıksız adaletsiz bir kanunu hangi gerekçelerle anlatabilirsiniz lütfen arayın sayın BABACAN bekliyorum bu fax ları yanımda taşıyorum sabır ediyorum ve arayacağınızı ümit ediyorum inanın düşündüklerimi sizinle paylaşmak istiyorum öyle bir isyanım yada size karşı sinirim yok ama bu kadar büyük sorumsuzluklar günyüzüne çıkarsa size benim bu yazdıklarımdan daha çok zarar verir bu yüzden çağırın konuşalım sayın babacan sevgi ve selamlarımla ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah
    selam kardeşlerim bu faxı da çektim çok şükür eğer bir gelişme olursa sizleri bilgilendirmek isterim

    YanıtlaSil
  100. kardeşlerim bu 3167 sayılı kanun her yönden adaletsiz yani alacaklı alacaklı dedikleride fos bu tamamen bankacıların factoringçilerin hizmetinde bir yasadır başkacada bir anlam ifade etmez çünkü hiçbir alacaklı hem hapis yatmasını hem parasını almamasını istemez şu an bunu yapmalarının nedeni parayı alamadıklarından egolarını tatmin ediyorlar insan olan bunu yapmaz yada teminatlı çek dedinmi kimse karşı çıkmaz çıkan sadece çek üzerinden faiz yolu ile yüksek risk yüksek faiz çalışanlar istemez bunu bu yüzden bastıralım kardeşlerim ağlamakla sızlamakla bir adım ileri gidemediğimiz gibi mevcut özgüveninizi de kaybedersiniz insan olan bu uygulama karşısında sessiz duramaz kardeşlerim buna emin olun bu kanun karşısında kim sessiz kalıyorsa kendi insanlığından rahatlıkla şüphe edebilir çünkü sadece insan görünümünde bir canlı olarak toplumda gezinmektedir

    YanıtlaSil
  101. selam ne zaman gündeme getireceksiniz cezaevinde yatan insanların yüreğini yatan ları bekleyen yüreklere ne zaman su serpeceksiniz.

    YanıtlaSil
  102. NELER OLUYOR ?
    selam kardeşlerim size ince bir ayrıntı bildirmek istiyorum kardeşlerim doğan gubuna bugün maliye borçları nedeni ile haciz işlemleri başlatılmış ve hisse senetlerine maliye tarafından el konulmuştur kardeşlerim diğer basın yayın organlarıda çek mağdurları ile haberler yapmak ve dramlarını kamuya aktarmak istemektedir kardeşlerim size şunu söylemek istiyorum öncelerden bir kısa alt yazı bile sevindirirken belkide şimdi tartışma programlarına katılacağız inşallah yarın nasipse bir yazı metni hazırlayıp doğan grubuna fax çekeceğim inşallah faydası olur kanaatindeyim çünkü devletimiz ve doğan grubu arasında olası bir tartışma ortamı olursa her iki tarafında ilgisi ve malzemesi mağdurlar ve mazlumlar olacaktır ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  103. HABERTÜRK EKONOMİ GAZETESİNDE BİR SAYFAYA YAKIN KARŞILIKSIZ ÇEKTEN BAHSEDİYOR

    YanıtlaSil
  104. SELAM ARKADAŞLAR AZ ÖNCE T.B.M.M CANLI YAYININDA SON KAPANIŞ KONUŞMASI YAPAN BAKAN ÇEK İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DİĞER PARTİLERLEDE GÖRÜŞÜP YASAYI BEKLEYENLERE KISA ZAMANDA MÜJDELİ HABERİ VERİCEZ ŞELİNDE KONUŞTU
    BU İŞİN BURAYA GELMESİNDE KATKISI BULUNAN TÜM ARKADAŞLARA MİNNETTARIZ ÇETİN SÜRER

    YanıtlaSil
  105. SAYIN ARKADAŞLARIMIZ SEVGİLİ MAĞDURLARLAR AYLARDIR ÇEKMİŞ OLDUĞUMUZ SIKINTILARIN MÜKAFATINI ,GÖSTERMİŞ OLDUĞUMUZ SABRIN ÖDÜLÜNÜ ALLAH İNŞALLAH HEPİMİZE NASİP ETSİN.

    ADALET BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI GÜZEL.BU İŞLERİN ÇÖZÜLMESİNİ ONLARDA İSTİYORLAR VE ÇALIŞIYORLAR. HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ARTIK BİZDEN MAĞDUR DİYEREK BAHSEDİLİYOR.BİR HAVA YAKALADIK.DÜNKÜ ANKARA ZİYARETİ İLE BAŞLAYAN YENİ BİR YOLA ÇIKTIK.SAYIN AV. RAHMİ BEYİNDE KATKILARIYLA ÖNCE GAZETELER MEKALALER SONRADA ARKADAŞLARIMIZIN ARAMALARIYLA MUHALEFET PARTİSİ BASKILARI VE BAKANIN BU SORULARA YANITLARI.
    YARIN İSE HABERTURK GAZETESİ VE ZAMAN GAZETESİ AYRICA DERNEKTE ALACAĞIMIZ KARARLAR İLE BİRLEŞME ÇAĞIRISI.BÖLELİKLE GÜNDEME GELMEMİZ AN MESELESİ OLACAK.

    ANCAK ARAMALARA HERGÜN HER FIRSATTA DEVAM ETMELİYİZ.SİZLERE GÜNÜMÜZÜ GÜN EDİYOR ÇALIŞIYOR UYKUSUZ KALIYOR VE EN ETKİN VEKİLLERİN LİSTESİNİ HAZIRLIYORUZ.BU HAVAYI YAKALAMIŞKEN LÜTFEN HEBA ETMEYELİM.YASAYI TAM ANLAMIYLA LEHİMİZE ÇEVİRİP ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞALIM.. MAİLLERİNİZDEKİ TÜM VEKİLLERİMİZİ LÜTFEN HERGÜN ARAYIN ARATIN ARATTIRIN... SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  106. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKAKTİNE
    Selam sayın ali BABACAN size bu çektiğim 7.fax sayın babacan hala dönmediniz adalet bakanımız mecliste çek kanunun görüşüleceğini çözüme bağlayacağını belirtti lakin piyasalardaki likitide sorunuda önemli çekin lehtarıda önemli dedi sayın BABACAN adalet para ile ölçülüp tartılmaz 31/12/2008 den önce kanun çıkarmadıysanız bunun cezasını kanunsuz çektiremezsiniz birde zaten çeke hapis cezası koyma gibi bir hakkınız yok sayın BABACAN anayasaya aykırı hareket ediyorsunuz insan haklarına aykırı hareket ediyorsunuz kamu menfaatine aykırı hareket ediyorsunuz sadece bankacıların istekleri doğrultusunda kanun çıkarmayı hedefliyorsanız o zaman bunu açık açık belirtiniz şunu bilin ki sayın babacan eğer yine kandırmaca ve aldatmacaya dayalı bir kanun çıkarmayı düşünüyorsanız bu sefer bunu başarmanız çok zor olacaktır çünkü artık konu tüm halkımız tarafından bilinmektedir ve yine adaletsizlik yapmaya kalkışırsanız gerekli tepkileri alacaksınız bunları da göze alıp yinede biz bu kanunu çıkaracağız derseniz buyrun çıkarın sayın babacan bankacıların parası varsa milletin vicdanı var ülkede 5-10 tane banka varsa 70 milyon nüfus var takdir sizin ayrıca konu artık medyaya da taşınıyor ve bu konu artık kapatılamaz noktaya ulaştı bu sebeble derhal gereğinin yapılması için görüşünüz ve bu kanunu derhal çıkarınız sayın babacan ülkemizin bulunduğu durum ortada bitmiş tükenmiş bir esnafı hapise atmak size bir rahatlık veriyorsa idam getiriniz asınız sayın babacan bankacılarda alacaklarını garanti altına aldıklarına sevinsin ülkemizde gereksiz gördüğünüz insanlardan kurtulursunuz çünkü hapise düşen bir borçlunun artık ne kendisine ne ailesine ne devletine nede bankacılara bir faydası yoktur hatta zararı vardır çünkü devamlı beddua edecektir en azından asında beddua almayın sayın babacan size sürekli fax çekiyorum çünkü ülkemizde adaletin yönetimin işleyişin para gücü ile olduğuna inanıyorum neden derseniz sayın adalet bakanımız bile kanun hükümsüzdür yada geçerlidir demiyor konuya yargı açısından değil ekonomik açıdan bakıyor bu nasıl bir iştir sayın babacan bunun açıklamasını lütfen yapınız ekonomi sizin alanınız ise neden adalet bakanımız böyle bir açıklama yapar yada siz neden demezsiniz bu kanun adaletsiz mantıksız neden bunları konuşmazsınız çünkü buluşulan ortak nokta paradır sayın babacan cezaevine giren çek borçlusunda maalesef bankalarında diğer alacaklılarında sizlerinde aradığı para yoktur olsa zaten cezaevinde olmaz bunu düşünemiyormusunuz...sayın babacan yazımı daha fazla uzatmak istemiyorum bana dönmenizi aramanızı rica ediyorum faxları yanımda taşıyorum hala sabır ediyorum inşallah bu sefer ararsınız ALAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah sevgilerimle
    selam kardeşlerim bu faxıda çektim çok şükür dönerlerse sizleri bilgilendirmek isterim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  107. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, karşılıksız çek nedeniyle açılan davaların 2008 ve 2009 yılında arttığını ortaya koydu. Verilere göre, 2009 yılında karşılıksız çek nedeniyle cezaevlerine giren kişi sayısı bin 461 oldu.

    Bakan Ergin'in Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na ait istatistiklere dayanarak verdiği bilgilere göre, 2009'un ilk 6 ayında karşılıksız çek nedeniyle ceza mahkemelerinde 159 bin 774 dava açıldı. Bu davalarda 221 bin 755 kişi hakim karşısına çıktı. 2009'un 6 ayında çek davaları nedeniyle bin 461 kişi hapse girdi. Bunlardan 5'ini çekle ilgili ihtara ve yasaklamaya uymama, 67'sini Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun'a muhalefet, diğerlerini de karşılıksız çek keşide etme suçu oluşturdu.

    HER AY 100 BİN ÇEK KARŞILIKSIZ CIKIYOR
    EsnafIn, tüccarın elinin darda olup olmadığını gösteren önemli bir gösterge olan karşılıksız çek sayısında önemli artışlar dikkati çekiyor. 2007 ilk 7 ayından 2008 ilk 7 ayına karşılıksız çek sayısında yüzde 11.5 artış yaşanmışken, 2008'den 2009'a bakıldığında oranın yüzde 28.2'ye çıktığı göze çarpıyor. Türkiye'de her ay yaklaşık 100 bin adede yakın çek karşılıksız çıkıyor ve hukuki işleme tabi oluyor. Protestolu senet tutarında ise ilk 6 ayda yüzde 29.27'lik artış söz konusu

    YanıtlaSil
  108. inşaallah bu çek yasası önümüzdeki günlerde bekledigimiz gibi çıkarda,kaçıp yakalanmaktan kurtulur, işimize gücümüze bakarız.selam ve dua ile.

    YanıtlaSil
  109. YA ALLAH YA BİSMİLLAH

    VE BEKLENEN GÜN GELDİ.BUNCA GÜZEL GELİŞMELERDEN VE BASINDA YER ALMAMIZDAN SONRA,ANKARA GİDİP VEKİLLERİMİZİ ZİYARET ETME VAKTİ GELMİŞTİR.

    22 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ SAAT: 09.00 YER: ANKARA GÜVEN PARK..

    HADİ DOSTLAR YASAYI ALIP GELELİM.. MECLİSİ BOŞ BIRAKMAYALIM..

    İLETİŞİM: 0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  110. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  111. cek magdurlari vatan haini hapise tc.vatannini sevenlerine pkk,lilre af guzel bi torenle karsilama buda akp,nin vicdani

    YanıtlaSil
  112. İbrahim halil5 Kasım 2009 10:36

    TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YETKİLİLRİN DİKK..

    İçinde Bulunduğumuz Durum Karşılıksız Çek Mağdurları

    1. Yedi yıl karşılıksız çekten ceza aldık.

    2. Eroin,esrar,kapkaç,hırsız suçluları ile aynı kovuşta yattık.

    3. Bu suçlardan yatanların bu suçlardan dolayı göğsünü gerip gururlandıklarını gördük.bunların yanında bizler karşılıksız çek suçundan boyun büktük ve hakarete maruz kaldık.

    4. Bunların aldığı ceza bizimkinden daha az ceza almışlar daha şerefliler vede bizim aldığımız cezalara nazaran cinayet cezası böyle değil.
    5. Suçumuz ihracatçı olmak istihdam yaratmak için fabrika yapmak insanlara ekmek aş vermek.

    6. Ben cezaevin’de iken benim çeklerimi yazdırıp bana hapis kararı çıkarttıran bir firmanın sahibi çeklerini ödeyemediğinden kendiside aynı cezaevi’ne çek keşide etmek suçundan ceza alıp tutuklanıp cezasını yatırmaya getirdiler.Onunda mal alıp çek verdiği ve çeklerini ödeyemediğinden dolayı karşısındaki firma tahsilat yapamadığı sebebi ile ve piyasa bozukluğu nedeni ile çeklerini ödeyememiş olup hapis kararı nedeni ile firma sahibi tutuklanması çıktığından fellik fellik kaçıyor.Trafik polisinden korkar olmuş ve yakalandığı yerde kuzu kuzu yatıracaklar.

    7. Yanlış anlamayın suçumuz CİNAYET DEĞİL,GASP DEĞİL HIRSIZLIK DEĞİL,UYUŞTURUCU DEĞİL,TACİZ VEYA TECAVÜZ SUÇLARI DEĞİL aynı koğuşta bu şuçları işleyen insanlarla yattık.

    8. İyi niyetle ticaretimizi yapmak için çek yazdık.Şimdi kolluk kuvvetlerinden nasıl kaçarız hesapları yapıyoruz ticari hayatımız bitti.Fabrikalarımız kapandı.

    9. Ekmek bula bilmek için bildiğimiz işleri bıraktık bilmediğimiz işlere başladık.

    10. Benimle birlikte bir tane suçlu getirdiler suçu fotokopi makinasından sahte çekler basıp piyasayı dolandırıp milletin evini yıkan kötü niyeti aşikar olan bir şahıs ve bununla gurur duyan bu şahıs ÜÇ AY ( 3 ) AYYY yattı ve gitti biz çek mağdurlarıda arkasından baka kaldık.Adalet bunun neresinde yirmi dört aydan beridir yatanlar var.

    11. Ekmek bulmak için bütün ihracatçılar caminin önüne dilenmeye gidecek çoluk çocukları büyüyüp topluma büyük suç potansiyelleri oluşturacaklardır.

    12. Bizim şirketimiz aile şirketi bu cezaları ailece yattık ve hala yatıyoruz ve aranıyoruz kaçmayada devam edeceğiz.Yakalanana kadar.

    LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN YARDIM EDİN

    İSİMLERİMİZİ SÖYLEMEYE KORKAR OLDUK TUTUKLANIRIZ DİYE

    SAYGILARIMIZLA
    HASAN BASRİ GEZGÖR

    YanıtlaSil
  113. selam kardeşlerim gelişmeler hakkımızda hayırlı olur inşallah lakin olumsuz düşünürlerse birleşelim arkadaşlar birleşelim toplanıp çıkalım karşılarına hakkımızı arayalım bu adaletsizliği durduralım adalete sığınalım binlerce mağdur var diyorsak en azından binlerce mağduru temsil edecek yüzlerce mağdur birleşelim merhamet dilemeyelim vekillerden hesap soralım hak arayalım bankacıları vekilleri utandıralım adaletsizliklerini vicdansızlıklarını bozuk düzenlerini ikaz edelim

    YanıtlaSil
  114. SAYIN BABACAN ÇEK MAĞDURLARI DURSUN ÇİÇEK GİBİ DARBEYE TEŞEBBUS ETMEDİKLERİ İÇİNMİ SUÇLU?30 BİN ASKERİ ÖLDÜRMEDİKLERİ İÇİNMİ SUCLU? YOKSA DAĞA CIKIP TEKRAR GERİ GELDİKLERİ İÇİNMİ SUÇLU?YADA ERGENEKONCU OLMADIKLARI İÇİNMİ SUCLU?YOKSA VERGİLERİNİ VERDİKLERİ İÇİNMİ?İŞÇİ ÇALIŞTIRDIKLARI İÇİNMİ?İSTİHDAM SAĞLADIKLARI İÇİNMİ?

    YanıtlaSil
  115. selamın aleyküm kardeşlerim bende bir kaç kişiyle ortak iş yaptığım için dolandırıldım ve karşılıksız çek vermiş oldum aslında çeklere yazılan tutarlada ben bir kuruşluk bile mal alamadım çünkü etrafımdaki kişiler benide dolandırıp kaybolmuşlaru bende şu anda kaçak durumundayım geçen ay mahkemem oldu sırf bu mahkeme 2 ay sürdü adres tespiti için mahkeme geri açılan yere gitti ve ben ailemle kötü oldum annemin evine bile gidemiyorum sağda solda kalmak durumundayım anlıyacağınız sürgün hayatı yaşıyorum benim bu çek konusunda hiçbir umudum kalmadı boşuna bekliyoruz gibime geliyor çünkü bu yasayı onaylıyacak kişilerden çoğu görünmeyen tarafta ticarethaneleri var onlarda karşılıksız çek aldıkları için bu yasayı kolay kolay onaylamazlar taki kendi paralarını alıncaya kadar herşey boşmuş arkadaşlar bu ülkenin vatandaşı olmak bile ben zamanında bilseydim dağa çıkar şimdide krallar gibi karşılanırdım herkes saygı gösterirdi bizim tek suçumuz vatanımızı sevmek oldu gidip biz bazı şerefsizler gibi ülkemizi a.i.h.m şikayet etmedik hapis yatarsamda assalarda yinede bu ülkemi hiçbir ülkeye şikayet etmem eğer şikayet edecek arkadaşlar varsa a.i.h.m bence bu yanlış birşey olur fazlasıyla kafanızı şişirdim hepimizin inşallah sonu hayır olur allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  116. değerli arkadaşlar

    bugün bütün gazetelerde çıkan ve çekini ödeyemediği için hapiste olan ve hapse girecek olan 10 binlerce insanı ilgilendiren çok önemli konuda hiç bir manyığa uygun olmayan şaka gibi açıklamalar çıktı..

    konu üzerinde çelışılmış ve ortaya çıkan ilk seçenek alacaklının GİYOTİN inin önüne yatırlacak borçlular...bunu yeni bişey gibi sunmak ve haber yapmak bile bilgisizlikten ve lakaytlıktan kaynaklanıyor...çünkü hepimiz biliyoruz ki iflas etmiş insanın alacaklıyla anlaşacak durumu olsa bu ana kadar 1 gün bile hapiste geçirmezdi...bunu bir kolaylık sağlıyoruz diye ortaya getirenler aslında HUKUK kurallarına takla attırmaktaki ustalklarını sadece kelime oyunlarıyla yeni bişey gibi konuyu göstererek devam ettiriyorlar...

    gelelim ikinci seçeneğe...hani kredi kartı borçlularına yapmışlardı...taksitlendirme ve çok düşük bi oran müracaat etmişti...eminim ödeyemeyenler şu an taahhüdü ihlalden alacakları hapis cezasıyla boğuşuyorlardır...şöyle bir mantık çalıştıralım....iş adamının 120 bin lira borcu olsun...bunu taksitlendirdiğinizde ayda 10 bin...bu ne anlama gelir...bugün süre verilen insan bir ay sonra başlayacak parası yoksa tekrar hapse dönecek...ilk taksit ödense 2. taksit ödenmese gene aynı durum...

    kısaca özetlersek hiç kimse bu hukuksuzluğu gidermeyi düşünmüyor...sadece kelime oyunlarıyla pisliklerini halının altına atma derdindeler...fakat gerçek olan bunların bir çözüm olmayacağı...bunlar sadece parası olupta keyfi ödemeyenler için çözüm olabilir iyi niyetli fakat son kuruşuna kadar tükenmiş insanlar için sadece bir aldatmaca..

    hal böyle olunca bu durumu doğru okuyup bu mücadeleye aynı hızla devam etmek zorundayız...yoksa bizi pek iyi bir sonuç bekliyor gibi görünmüyor...

    my way

    YanıtlaSil
  117. çek ödemesi kredi kartı ödemesi az meblaglar degildir taksit de yapılsa 5 senede ödeyemem ömrüm yetmez 100 yaprak çekim döndü battım 30 senedir vergi mükellefiyim üç kagıtçı degilim herkes bey efendi derken şimdi akrabanda yüzüne bakmaz oldu allah kimsenin başına vermesin zaten hapise girmeden hapisi yaşıyor insan

    YanıtlaSil
  118. Ali Babacan fırçayı bastı!
    19 Kasım 2009 / 09:00Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Kredi Garanti Fonu hayata geçmeyince fena köpürdü. Babacan Türkiye Bankalar Birliği ve TOBB’daki konunun muhataplarını fırçaladı...

    YanıtlaSil
  119. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Reel sektörün kredi temini için umutla beklediği, Hazine’nin 1 milyar TL katkıda bulunduğu Kredi Garanti Fonu bankalar ile TOBB’un karşılıklı kaprisleri nedeniyle bir türlü hayata geçemiyor. Fon’un en iyimser tahminle 2010 yılı ortasında devreye gireceği anlaşılınca Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bizimle oyun mu oynuyorsunuz” diyerek Türkiye Bankalar Birliği ve TOBB’daki konunun muhataplarını fırçaladı

    Ekonomik krizde zor durumda kalan reel sektörün kredi kanallarını rahatlatmak amacıyla yeni bir yapıya dönüştürülen ve Hazine’nin destek olarak 1 milyar lira aktardığı Kredi Garanti Fonu (KGF) formülü tam anlamı ile elde patladı. Reel sektörün kredi temini için umutla beklediği ve 13 Eylül’de imzalanmasına rağmen bir türlü işlerlik kazanamayan KGF, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile TOBB’un karşılıklı kaprislerine kurban gitti. Bu haliyle fonun reel sektöre ilaç olabilecek şekilde işlerlik kazanmasının 2010 ortasına kaldığı yorumları yapılıyor. Projeye başından beri destek veren Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ın gelişme karşısında çok öfkelendiği ve her iki kurum yönetimini de “Hazine buraya 1 milyar lira aktardı. Bizimle oyun mu oynuyorsunuz” diyerek fırçaladığı öğrenildi.

    YanıtlaSil
  120. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ASO’nun dünkü meclis toplantısında KGF’nin bir an önce işlerlik kazanmasını beklediklerini belirten sanayicilere Babacan, “Biz hükümet olarak, üstümüze düşen her şeyi yaptık. 1 milyar liralık kaynak ayırdık. Reel kesim ile finans kesimi arasındaki sorunlar nedeniyle gecikti. Biz bu sorunlarda hatta arabuculuculuk bile yaptık. Artık bu gecikmeyi onların çözmesi gerek” dedi. Babacan’ın bu sözlerinin arkasında geçen hafta yaşanan olaylar dizisi olduğu ortaya çıktı.

    Edinilen bilgiye göre, Babacan KGF’deki sorunları geçen hafta öğrendi. Babacan’ı öfkelendiren gelişmeler dizisi şöyle ortaya çıktı. Ankaralı sanayiciler geçtiğimiz hafta Salı günü Babacan’ı makamında ziyaret ederek, KGF’nin bir türlü işlemeye başlamadığını söyleyerek şikayet etti. Bunun üzerine Babacan, TOBB Başkan Vekili ve KGF Başkanı Faik Yavuz’u arayarak, fonun neden işe başlamadığını sordu. Mazeretler Babacan’ı öfkelendirdi.

    YanıtlaSil
  121. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Fon’un devreye girememesinde en önemli nedenin TOBB ile TBB arasında “iflas erteleme” isteyen firmaların kapsama alınıp alınmamasıyla ilgili anlaşmanın sağlanamaması gösteriliyor. İşe başlanabilmesi için, protokoldeki 20 ayrı bankanın genel müdürünün imzasının da tamamlanması gerekiyor. Bu yüzden protokole imza atan banka, kendisi kredi işlemine başlayamıyor. Fon’un işlerlik kazanması için prosedürlerin tamamlanmasının en az 1 ayı bulabileceği belirtiliyor. Ancak bu kez de yeni yılla birlikte bankalar kredi kullanacak firmalardan 2010 yılı bilançolarını isteyecekler. En yeni bilanço için Mart/Nisan dönemi beklenecek. Böylece KGF’den en erken 2010 ortasında ekmek yenebilecek.

    Bütçe açığına hızla çeki düzen vermeliyiz

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Program’daki önemli bir unsurun kamu açıklarına nasıl baktıkları olduğunu belirterek, “son 1 yıldır bütçede ciddi açıklar verildi. Bu yıl yaklaşık 63 milyar lira civarında bir açık oluştu. Bunun ağırlıklı sebebinin vergi gelirlerinin ekonomide yavaşlamaya paralel şekilde düşmesi oldu. Yavaşlamadan kaynaklanan bütçe açığına hızla çeki düzen vermeliyiz” dedi. Son 1 yıllık döneme bakıldığında, bankaların kredi hacminin fazla büyümediğini ancak portföylerindeki Hazine kağıtlarının yükseldiğini belirten Babacan, “Bu yıl Hazine’nin iç borç döndürme oranı yüzde 110-115 arasında seyretti. Yani 100 lira anapara faiz borç ödüyor yerine 110-115 lira anapara borçlanıyor” dedi. Bunun 1 yıl yapılabileceğini, 2. yıl yavaşlatılması gerektiğini, ilelebet devamının mümkün olmadığını vurgulayan Babacan, “Özellikle sanayicilerimizin, işadamlarımızın ve hatta tüketicilerin kredi konusunda ihtiyacı olduğu bir dönemde mevcut kaynakların devlet tarafından bir bakıma kullanılması ekonomik yapımıza zarar veriyor” diye konuştu.

    YanıtlaSil
  122. Ali Babacan fırçayı bastı -muhtıra ile büyüyemedik 5 milyar dolar kaybettik

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Sanayi Odası (ASO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ülkelerin ekonomik güçlenmesinde, istikrar, güven ve öngörülebilirliğin önemine dikkat çekerek, siyasi istikrarın da güçlü bir demokrasi ve hukuk devleti ile sağlandığını ifade etti.

    Türkiye’nin, siyasi çalkantıların, belirsizliklerin olduğu dönemlerde daha düşük bir oranda büyüdüğünü belirten Babacan, bu dönemlerde, yatırımcıların da Türkiye’ye yatırım yapmaktan kaçındıklarını kaydetti. Ali Babacan, e-muhtıra döneminde, uluslararası doğrudan yatırımların da olumsuz etkilendiğini söyledi. 2008 yılında Türkiye ekonomisinin büyümesinde siyasi olayların etkisinin olduğunu belirten Babacan, birinci çeyrekteki yüksek büyüme oranına rağmen, ikinci çeyrekte yüzde 1.9 oranında büyüyebildiğini, bunun da temelinde Mart 2008’deki AKP kapatma davasının etkili olduğunu söyledi. Bu arada bir örnek veren Babacan, “e-muhtıra döneminde bir yatırımcı bizi aradı ve ’5 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapmak üzere hazırlık yapıyorduk, olup bitenler bizi ürküttü. Bir 15 yıl daha Türkiye’ye bakmayalım, gidelim diyoruz’ dedi” şeklinde konuştu.

    YanıtlaSil
  123. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Milliyetçilik lafla olmuyor. Milliyetçilik icraatla oluyor. Ortaya konan eserlere bakacaksınız. Kim, ne yapmış, buna bakacaksınız” dedi.


    Afyonkarahisar Ak Parti İl Teşkilatı'nın bayramlaşma töreni il binasında gerçekleşti. Törene Afyonkarahisar'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Demokratik açılımın kardeşlik projesi olduğunu belirten Bakan Eroğlu, anayasanın birlik ve bütünlüğü garanti altına alan maddelerinden taviz verilmesinin söz konusu bile olmadığını söyledi. Eroğlu, “Demokratik açılım projesi ile ilgili herkes çok şey söylüyor. Ama bizim burada gayemiz milli birlik ve beraberlik içinde hizmeti 72 milyon vatandaşlarımıza kardeşçe sunmaktır. Dolayısıyla şunu ifade ediyorum. Bizim tek vatan, tek bayrak, tek millet projesinden, anayasanın o ilgili maddelerinden asla taviz vermemiz söz konusu değildir. Kimse demokratik açılımı, milli birlik beraberlik projesini başka yöne çekmesin. Maksadımız insanımızı kucaklamaktır. Birlik ve beraberlik içinde kardeşliğimizi daha da pekiştirmektir. Çünkü Başbakanımızın her zaman söylediği ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ bizim maksadımızdır” diye konuştu.

    YanıtlaSil
  124. DÜNYADA PROBLEM NEREDEYSE İLGİLENİYORUZ’

    Türkiye’nin hem ekonomide hem de dış politikada birçok sorunun üstesinden geldiğini savunan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, bir bütün olma yolundaki engelleri kaldırmak amacıyla demokratik açılım projesini başlattıklarını söyledi. Demokratik açılımın kardeşlik ve birlik projesi olduğunu vurgulayan Bakan Ali Babacan, Türkiye’nin demokratikleşme ve güçlenme yolunda açılımın önemli bir adım olduğunu belirtti. Bakan Babacan, Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne büyük bir oy farkıyla seçilmesinin önemine değinerek, “Türkiye, dünyanın her yerindeki sorunlarla ilgilenir bir ülke haline geldi. Sıkıntı neredeyse ve dünyada problem neredeyse oraya eğiliyoruz. Artık dünyanın hangi ülkesinde problem varsa onu, biz, bir bakıma kendi problemimiz olarak algılıyoruz, onunla kaygılanıyoruz ve onunla ilgili gerekli adımlar ne ise atıyoruz. Hep hukuk diyoruz, adalet diyoruz, asla ülkelerin zayıflıklarından faydalanma yok. Fakir ülke, zengin ülke ayrımı yok. Hak neyse budur diyoruz” diye konuştu.

    YanıtlaSil
  125. Hükümetin ilk yazılı Türk eserleri olan Orhun Anıtları ile ilgili yaptığı çalışmaları ve yanına yapılan müzeyi anlatan Bakan Ali Babacan, milliyetçiliğin Türk eserlerine sahip çıkmakla olacağını söyledi. MHP’ye, iktidarları döneminde neden bu eserlerle ilgilenmediklerini soran Bakan Babacan, milliyetçiliğin lafla değil icraatla olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bugün Afrika’da 53 tane ülke var. Bunlardan 37’sinde Türkiye’nin kalkınma projeleri vardır. 37 Afrika ülkesi. Devletin bizzat kaynak ayırdığı ülkeler. Biraz önce Orhun Abideleri’nden bahsedildi. Bu gerçekten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yaptığı Moğolistan ziyaretinde oraya gidip görmüş ki maalesef bizim tarihimizin bilinen ilk yazılı eseri yıkık, dökük. Şimdi sözüm ona ‘milliyetçilik’ diyen partilere diyoruz, ya siz hepiniz bu ülkede dönem dönem iktidar olmadınız mı? Çok geriye de gitmeyin. Bizden önceki iktidarda hangi parti vardı, hangi partilerden oluşuyordu bu iktidar? Niye oralara gitmediniz, niye bakmadınız, niye el atmadınız, niye savunmadınız? Milliyetçilik lafla olmuyor. Milliyetçilik icraatla oluyor. Ortaya konan eserlere bakacaksınız. Kim ne yapmış buna bakacaksınız. Milliyetçilik bu milleti çok sevmektir. Milliyetçilik çok çalışmaktır.”
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan törenden sonra sivil plakalı otomobille Afyonkarahisar'dan ayrılırken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise annesinin yaşadığı Şuhut İlçesi'ne hareket etti.

    YanıtlaSil
  126. Karşılıksız çekten hapse girenler, borcun yeniden yapılandırılması ve 1 yıl içinde ödenmesi şartı ile tahliye edilecek. Ödemeyen hapse geri dönecek
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hükümet, çekzedelerin merakla beklediği düzenlemede 'erteleme' formülü üzerinde çalışma başlattı. Buna göre; çekzedelere borçlarını taksitle ödeme olanağı ve 1 yıllık süre tanınacak. Karşılıksız çek vermekten cezaevine giren vatandaşlar tahliye edilecek. 1 yıllık sürede borcunu ödemeyen tekrar cezaevine dönecek. Böylece hem çekzedeler için çözüm bulunacak, hem de mağdurlar korunacak. Ekonomideki küçülme, satışların daralması gibi objektif nedenlerle dönen çek sayısındaki artışın yanı sıra halen karşılıksız çek verdiği için cezaevine giren 2 bin 500 civarında ticaret erbabının durumu da hükümetin çözüm arayışını zorluyor.

    En az riskli formül
    Piyasada çekle yaratılan ekonomik büyüklüğün yıllık kümülatif tutarı 300 milyar lirayı bulduğu için bu konuda atılacak bir adımın ekonomide olumsuzluklara neden olabileceği endişesi taşıyan hükümet, en az riskli formülü arıyor. Hükümet, hem karşılıksız çek verip zor duruma düşen ve cezaevine girenleri kurtaracak, hem de çeki karşılıksız çıkanları zor duruma sokmayacak bir çözüm üretmeye çalışıyor.

    'Erteleme' gündemde
    Hükümet, bu çekinceleri ortadan kaldırmak için 'erteleme' formülü üzerinde duruyor. Buna göre; çekzedelere borçlarını taksitle ödeme olanağı ve 1 yıllık süre tanınacak. Karşılıksız çek vermekten cezaevine giren vatandaşlar tahliye edilecek. Bu 1 yıllık süre içinde borcunu ödemeyen cezaevine dönecek. Bu formülle çekleri karşılıksız çıkanlara, borçlarını yeniden yapılandırma, çalışıp ödeme şansı tanınırken; borcun ödenmemesi halinde ağırlıklı olarak kötü niyetliler için cezaevi yolu açık tutularak çekle verdiği malı nedeniyle zarara uğrayanlar da korunacak.

    Çek İzleme Merkezi kuruluyor
    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çekle ilgili düzenlemeyi Ekonomik Kurul'a taşıyacak. Babacan'ın düşünceleri şöyle: "Yılda 300 milyarlık çek hacmi var. Çek, ekonomik faaliyet açısından önemli. Buna zarar vermemek lazım. Merkez Bankası'nın para basması ile bir esnafın 120 günlük çek yazması aslında aynı sonucu veriyor. Ancak çekte 'Ödemedin' diye hapis cezası olmamalı. Çeklerle ilgili birkaç izleme merkezi kurulabilir."

    YanıtlaSil
  127. Çek yasası masaya yatırıldı


    AK Parti MYK'da ele alınan Çek yasasında ağırlıklı olarak hapis cezasının kaldırılıp kaldırılmaması tartışıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, mevcut ekonomik ortamın göz önünde tutulmasını ve hapis cezasının tamamen kaldırılmasını istedi. Ancak cezanın düzenlenmede kalması, mevcut hapishanelerde yatanların borçlarını ödemeleri koşuluyla tahliye edilmeleri ağırlık kazandı. Buna göre; borçlarını ödeyenler, kendi aralarında anlaşırsa ödeme süresine ilişki bir şart aranmayacak. Babacan, ödeme süresinin 2 yıl olmasını isterken, 1 ya da 1.5 yıl görüşleri öne çıktı. Yasayla hapisten çıkacak olanlar, takvime göre ödemelerini sürdürmezse cezasını kaldığı yerden çekmek üzere cezaevine geri gönderilecek.

    YanıtlaSil
  128. Karşılıksız çek’den hapis yatanlara müjde

    Çekten hapis yatan ve çekin karşılığını alamadığı için iş yerleri batan binlerce mağdurun beklediği çek yasası çıkıyor. Erdoğan, kurmaylarına talimat verdi

    Başbakan Tayyip Erdoğan, aylardır tartışılan ve çek mağdurlarının dört gözle beklediği Çek Yasa Tasarısı’nın bir an önce çıkartılması için, kurmaylarına talimat verdi. Bakanlar ise bu konuda üç alternatifli bir paket hazırladı.

    ||| Babacan’a sunuldu

    Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine ilgili bakanlar, üç alternatifli bir paket hazırlayıp Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a sundu. Babacan’ın piyasalarda dolaşan 200 milyar liralık çeki de dikkate alarak dengeleri bozmayan bir alternatifi tercih etmesi ve buna paralel olarak tasarıda değişiklik yapılması bekleniyor. Hükümet, hem sayıları her geçen gün artan karşılıksız çek verenleri hapisten kurtaracak, hem de aldığı çekler karşılıksız çıkan mağdurları koruyacak orta yol bulmaya çalışıyor. Babacan’ın karar vermesi beklenen üç alternatif ise şöyle:

    Mevcut yasada olduğu gibi 5 yıla kadar olan hapis cezası korunsun. Karşılıksız verenler cezalandırılsın.

    Hapis cezası kaldırılsın, para cezasına çevrilsin. Sahte çek verenlere “adli para cezası” verilsin. Adli para cezaları ödenmediğinde para cezasına çevriliyor. Adalet Bakanlığı tarafından her yıl 1 gün hapse karşılık gelecek para belirleniyor. Ödenmeyen para güne çevrilip, karşılıksız çek veren hapse giriyor.

    Hapis cezası idari para cezasına çevrilsin. Karşılıksız çek verenlere, adli para cezasının bir yaptırımı bulunmuyor. Karşılıksız çek veren para cezasını ödemese de hapse girmiyor.

    ||| Karşılıksız çek yüzde 33.9 arttı

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9 artarak, 1 milyon 662 bin 781′e çıktı. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, yüzde 4.7 artarak 64 bin 315′ten 67 bin 319′a yükseldi.

    YanıtlaSil
  129. Mevcut durumda çeki verenin de alanın da mağdur durumda olduğunu vurgulayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de "Elbette art niyetli hareket edenler vardır ve bunlar bir şekilde tespit edilip cezalandırılsın. Fakat hapis cezası sorunu çözmez. Bankalar, çek verirken bakkalla grosmarketi aynı kefeye koymamalı. Nasıl kredi kartı limitini verirken birine 1000 TL, birine 10 bin TL veriyor, çek konusunda da böyle olmalı" dedi. Özgenç, birçok KOBİ'nin kriz döneminde zor duruma düşüp çek borçlarını ödeyemediğini hatırlatarak, "Bu insanlarımızın borcunu ödemesine fırsat verilmelidir. İnsanları hapse doldurmanın bir anlamı yok" şeklide konuştu.
    Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral ise Çek Yasası'nı desteklediklerini vurgulayarak, "Dürüst, borcuna sadık tüccarla, kötü niyetli tüccarın farkının olması lazım. Olağan dışı bir dönemden geçerken, bu tür uygulamaların yararlı olacağını düşünüyorum. Çek, Türkiye'de çok önemli bir ticari enstrüman. Tedbirli tüccar da bundan sonra borçlusu iyi tahlil etmeli" değerlendirmesinde bulundu.

    YanıtlaSil
  130. Ali Babacan, yüksek lisans çalışmalarında Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaşmış ama çek madurlarının durumlarını yorumlamak için hiç bir gayret sarfetmiyor.. ve benim şahsi kanaatim ,bu kanunda ceza iptalinin önünde duran en önemli isimlerden birisidir kendisi...

    YanıtlaSil
  131. hükümet bizi kuzu gibi tasmalayıp ipinide alacaklının eline verecek 2 sene alacaklının tasmalar elinde eger bize kızarsa seni kesip yerim bak tüylerini keserim boynuzunuda kırarım diyecek artık alacaklılar mangal partiside yapar gel der kuzu kuzu nasısa tasmalarım elinde insan bu kadar psikolojik baskıya maruz bırakılırmı?insanların hacizle icrayla mallarını mülklerini sattıran bu ALACAKLILAR degilmi?kuzu kurda teslim edilirmi?BUNUN BİR MANTIKLI AÇIKLAMASI VARMI?

    YanıtlaSil
  132. selam kardeşlerim uzun zamandır sitede yazamıyorum babacana faxta çekemedim ama nasipse çekeceğim inşallah kardeşlerim tahliyeler başlayacak nasipse inşallah yakınlarımız çıkınca daha da güçleneceğiz inşallah ve mücadelemize daha sıkı sarılacağız boçlarımızı ödemek nasip olsa bile ödeyemeyenleri düşünüp mücadeleye destek olmalıyız çek kanununa banka teminatı gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz inşallah borç karşısında özgürlük teminat olamaz yaşanılan çok büyük adaletsizliktir her 2 tarafta nefsinin kurbanı olmuşken cezayı tek tarafın çekmesi hiçte adil değildir borcu ödeyemeyen ödeyemediğinden dolayı sıkılsa utansa bile onu hapse attıran kişi yada kurum daha büyük utanç içinde olmalıdır

    YanıtlaSil
  133. ticaret yapıp devletimize milletimize katma değer ve iş kapısı olan bizler şimdi kaçakçak delik arayan fare gibi olduk,neden çünkü bizler devlet dedik,millet dedik,istihdam dedik ama şimdi çoluğuzun çoçuğumuzun yüzüne bile bakamayan ihtiyaçlarını ordan burdan dilenen fakat bir türlü derdini anlatamayan bizler hala hazırda umutlarımızı yitirmeden çabalayan bizlere görülen bu hayat revamı borçludan müddet istersin üç kağıtçı yerine konursun,devletin makamına gidersin işini yaparken düşünseydin ondan sonra ucuz insanların ve mafya ile uğraşırsın ödersin ödersin oda bitmez son çare kaçarsın sonra evet ya sonra...............
    İ N T İ H A R CİNNET VE DRAMLAR biz bunları hak ettiğimize inanmıyorum şu kötü piyasada devletlerin battığı kriz ortamında çok bir şey istemiyoruz bırakın rahat ALLAH AŞKINA YARADANIN AŞKINA KURAN AŞKINA BİZLERDE EVİMİZDE YUVAMIZDA HEP BERABER YAŞAMAK İSTİYORUZZZZZZZ.EVLATLARIM EVLENECEK YAŞA GELDİ BABALARINI KİMSE SÖYLEYEMİYOR KAÇMAKTAN
    2003 TEN BERİ YORULDUKKKKKKKKKKKKKK SESİMİZ DUYUN LÜTFEN

    YanıtlaSil
  134. BENİM İSMİM MURAT ÇEKLERDEN DOLAYI HALA SIKINTIDAYIM 1 KERE GİRİP ÇIKTIM BEN İÇERİDEYKEN AİLEM İCRALAR VE GEÇİM SIKINTILARIYLA TEK BAŞLARINA MÜCADELE ETTİLER NE MUTLUYUM Kİ AİLEM HELAL SÜT EMMİŞ BIRAKIP GİTMEDİ ŞU ANDA TÜM BORÇLULARIMLA DİYALOG HALİNDEYİM ACI OLAN AVUKATLAIN BORÇ KADAR İSTEDİĞİ MEBLALAR ELİMDEN GELDİĞİNCE BORÇLARLA VE AVUKATLARLA MÜCADELE EDİYORUM BUGÜN YİNE BİR İKİ DOSYA İNFAZA DÜŞTÜ YANİ YİNE YOL GÖRÜNDÜ BENİMDE DIŞARIDA ALACAKLI OLDUĞUM ( AÇIK HESAP OLARAK 380 BİN ) ALACAĞIM VAR FAKAT AÇIK HESAP BEN DÜRÜST ESNAF OLARAK TÜM BORÇLARIMI RESMİLEŞTİRİP ÇEK KESMİŞTİM DÜRÜST ESNAFLIK ADINA AMA BU GÜN BEN HAPİS KARARLARIYLA UĞRAŞIYORUM ALACAKLI OLDUKLARIM İSE ÇOK RAHAT İÇERİ GİRDİĞİMDE 2 ÇOCUĞUM EŞİM ANAM NE YAPACAK KAYGISINDAYIM ONLAR OLMASA NE VAR YATMAKTA DİYORUM AMA BORÇLARIM KUL HAKKI VE ARKAMDA BIRAKACAKLARIM BENİ DÜŞÜNDÜRÜYOR YATARAK BORCUMU NASIL ÖDERİM YA AİLEME NASIL BAKARIM SENELERCE İNSANLAR SIRTIMIZDAN PARA KAZANDI 3 TANE İŞLETME ÇALIŞTIRDIM İFLAS ETTİM GOCUNMADIM 1,5 SENE PAZARLARA ÇIKIP İAŞEMİ SAĞLADIM BUGÜN İYİ KÖTÜ Bİ İŞLETMEYE KAR ORTAĞI OLDUM BİLGİMLE AMA ŞU HAPİS KARARLARI BİRTÜRLÜ YAKAMI BIRAKMADI BİZLERDEN NE İSTİYORLAR SAYIN BÜYÜKLERİME SORUYORUM 2 SENE OLDU HALA YEŞİL KARTA BAŞVURMADIM TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR DİE BEN ARTIK ÇÖZÜM BULAMIYORUM BENİM AKLIM YETMİYOR BİR AKLI YETEN BÜYÜĞÜM BENİ KALE ALIRDA Bİ ÇARE SUNARSA ALLAH RAZI OLSUN BU KADAR OLUMSUZLUĞA RAĞMEN HALA ÜMİDİMİ YETİRMEDİM İLLAHA Kİ BİR NEBZE İÇİNDE MERHAMET VE ALLAH KORKUSU KALMIŞ BİR BÜYÜK ÇIKAR VE BU YAZDIKLARIMDAN NASİPLENİR BİRAZ UZUN TUTTUM ÖZÜR DİLİYORUM ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  135. MERHABALAR YOLDASLAR BEN MYLİFE27 ARKADASLAR BEN GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOGANLA BU KONUYU UZUN UZUN KONUSTUM SİTEYİ COK YAKINDAN TAKİP EDİYORUM BANA SAYIN VEKİLİN SÖYLEDİĞİ BİZ AKP OLARAK MAGDURİYETİ KABUL EDİYORUZ ALACAKLININ DURUMUNUDA KABUL EDİYORUZ AMA MUHALEFET BU KONUDA COK BASKI YAPIYOR DEDİ BEN İLK DEFA YORUM YAZIYORUM İŞALLAH BU KONUYU EN YAKIN ZAMANDA BİTİRECEKLERİNİDE SÖYLEDİ SUNUDA BELİRTEYİM ARKADASLAR SAYISAL OLARAK AZINLIKTA OLDUGUMUZUDA DÜŞÜNÜYOLAR VE 1000 KİŞİ CEKTEN YATIYOSA 2000 KİŞİDE ALACAGINDAN MAGDUR DEDİ BU KONU BAKAN ŞİMŞEK COK DESTEKCİ DEDİ BELİRTEYİM ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN İŞALLAH KABUL OLUR ARKADASLAR YOLUMUZUN BASARIYA CIKMASI DİLEGİYLE SAYGILAR VE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  136. MERHABALAR YOLDASLAR BEN MYLİFE27 ARKADASLAR BEN GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOGANLA BU KONUYU UZUN UZUN KONUSTUM SİTEYİ COK YAKINDAN TAKİP EDİYORUM BANA SAYIN VEKİLİN SÖYLEDİĞİ BİZ AKP OLARAK MAGDURİYETİ KABUL EDİYORUZ ALACAKLININ DURUMUNUDA KABUL EDİYORUZ AMA MUHALEFET BU KONUDA COK BASKI YAPIYOR DEDİ BEN İLK DEFA YORUM YAZIYORUM İŞALLAH BU KONUYU EN YAKIN ZAMANDA BİTİRECEKLERİNİDE SÖYLEDİ SUNUDA BELİRTEYİM ARKADASLAR SAYISAL OLARAK AZINLIKTA OLDUGUMUZUDA DÜŞÜNÜYOLAR VE 1000 KİŞİ CEKTEN YATIYOSA 2000 KİŞİDE ALACAGINDAN MAGDUR DEDİ BU KONU BAKAN ŞİMŞEK COK DESTEKCİ DEDİ BELİRTEYİM ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN İŞALLAH KABUL OLUR ARKADASLAR YOLUMUZUN BASARIYA CIKMASI DİLEGİYLE SAYGILAR VE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  137. BENİM İSMİM MURAT ÇEKLERDEN DOLAYI HALA SIKINTIDAYIM 1 KERE GİRİP ÇIKTIM BEN İÇERİDEYKEN AİLEM İCRALAR VE GEÇİM SIKINTILARIYLA TEK BAŞLARINA MÜCADELE ETTİLER NE MUTLUYUM Kİ AİLEM HELAL SÜT EMMİŞ BIRAKIP GİTMEDİ ŞU ANDA TÜM BORÇLULARIMLA DİYALOG HALİNDEYİM ACI OLAN AVUKATLAIN BORÇ KADAR İSTEDİĞİ MEBLALAR ELİMDEN GELDİĞİNCE BORÇLARLA VE AVUKATLARLA MÜCADELE EDİYORUM BUGÜN YİNE BİR İKİ DOSYA İNFAZA DÜŞTÜ YANİ YİNE YOL GÖRÜNDÜ BENİMDE DIŞARIDA ALACAKLI OLDUĞUM ( AÇIK HESAP OLARAK 380 BİN ) ALACAĞIM VAR FAKAT AÇIK HESAP BEN DÜRÜST ESNAF OLARAK TÜM BORÇLARIMI RESMİLEŞTİRİP ÇEK KESMİŞTİM DÜRÜST ESNAFLIK ADINA AMA BU GÜN BEN HAPİS KARARLARIYLA UĞRAŞIYORUM ALACAKLI OLDUKLARIM İSE ÇOK RAHAT İÇERİ GİRDİĞİMDE 2 ÇOCUĞUM EŞİM ANAM NE YAPACAK KAYGISINDAYIM ONLAR OLMASA NE VAR YATMAKTA DİYORUM AMA BORÇLARIM KUL HAKKI VE ARKAMDA BIRAKACAKLARIM BENİ DÜŞÜNDÜRÜYOR YATARAK BORCUMU NASIL ÖDERİM YA AİLEME NASIL BAKARIM SENELERCE İNSANLAR SIRTIMIZDAN PARA KAZANDI 3 TANE İŞLETME ÇALIŞTIRDIM İFLAS ETTİM GOCUNMADIM 1,5 SENE PAZARLARA ÇIKIP İAŞEMİ SAĞLADIM BUGÜN İYİ KÖTÜ Bİ İŞLETMEYE KAR ORTAĞI OLDUM BİLGİMLE AMA ŞU HAPİS KARARLARI BİRTÜRLÜ YAKAMI BIRAKMADI BİZLERDEN NE İSTİYORLAR SAYIN BÜYÜKLERİME SORUYORUM 2 SENE OLDU HALA YEŞİL KARTA BAŞVURMADIM TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR DİE BEN ARTIK ÇÖZÜM BULAMIYORUM BENİM AKLIM YETMİYOR BİR AKLI YETEN BÜYÜĞÜM BENİ KALE ALIRDA Bİ ÇARE SUNARSA ALLAH RAZI OLSUN BU KADAR OLUMSUZLUĞA RAĞMEN HALA ÜMİDİMİ YETİRMEDİM İLLAHA Kİ BİR NEBZE İÇİNDE MERHAMET VE ALLAH KORKUSU KALMIŞ BİR BÜYÜK ÇIKAR VE BU YAZDIKLARIMDAN NASİPLENİR BİRAZ UZUN TUTTUM ÖZÜR DİLİYORUM ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  138. hükümet bizi kuzu gibi tasmalayıp ipinide alacaklının eline verecek 2 sene alacaklının tasmalar elinde eger bize kızarsa seni kesip yerim bak tüylerini keserim boynuzunuda kırarım diyecek artık alacaklılar mangal partiside yapar gel der kuzu kuzu nasısa tasmalarım elinde insan bu kadar psikolojik baskıya maruz bırakılırmı?insanların hacizle icrayla mallarını mülklerini sattıran bu ALACAKLILAR degilmi?kuzu kurda teslim edilirmi?BUNUN BİR MANTIKLI AÇIKLAMASI VARMI?

    YanıtlaSil
  139. Karşılıksız çek’den hapis yatanlara müjde

    Çekten hapis yatan ve çekin karşılığını alamadığı için iş yerleri batan binlerce mağdurun beklediği çek yasası çıkıyor. Erdoğan, kurmaylarına talimat verdi

    Başbakan Tayyip Erdoğan, aylardır tartışılan ve çek mağdurlarının dört gözle beklediği Çek Yasa Tasarısı’nın bir an önce çıkartılması için, kurmaylarına talimat verdi. Bakanlar ise bu konuda üç alternatifli bir paket hazırladı.

    ||| Babacan’a sunuldu

    Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine ilgili bakanlar, üç alternatifli bir paket hazırlayıp Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a sundu. Babacan’ın piyasalarda dolaşan 200 milyar liralık çeki de dikkate alarak dengeleri bozmayan bir alternatifi tercih etmesi ve buna paralel olarak tasarıda değişiklik yapılması bekleniyor. Hükümet, hem sayıları her geçen gün artan karşılıksız çek verenleri hapisten kurtaracak, hem de aldığı çekler karşılıksız çıkan mağdurları koruyacak orta yol bulmaya çalışıyor. Babacan’ın karar vermesi beklenen üç alternatif ise şöyle:

    Mevcut yasada olduğu gibi 5 yıla kadar olan hapis cezası korunsun. Karşılıksız verenler cezalandırılsın.

    Hapis cezası kaldırılsın, para cezasına çevrilsin. Sahte çek verenlere “adli para cezası” verilsin. Adli para cezaları ödenmediğinde para cezasına çevriliyor. Adalet Bakanlığı tarafından her yıl 1 gün hapse karşılık gelecek para belirleniyor. Ödenmeyen para güne çevrilip, karşılıksız çek veren hapse giriyor.

    Hapis cezası idari para cezasına çevrilsin. Karşılıksız çek verenlere, adli para cezasının bir yaptırımı bulunmuyor. Karşılıksız çek veren para cezasını ödemese de hapse girmiyor.

    ||| Karşılıksız çek yüzde 33.9 arttı

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9 artarak, 1 milyon 662 bin 781′e çıktı. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, yüzde 4.7 artarak 64 bin 315′ten 67 bin 319′a yükseldi.

    YanıtlaSil
  140. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, karşılıksız çek nedeniyle açılan davaların 2008 ve 2009 yılında arttığını ortaya koydu. Verilere göre, 2009 yılında karşılıksız çek nedeniyle cezaevlerine giren kişi sayısı bin 461 oldu.

    Bakan Ergin'in Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na ait istatistiklere dayanarak verdiği bilgilere göre, 2009'un ilk 6 ayında karşılıksız çek nedeniyle ceza mahkemelerinde 159 bin 774 dava açıldı. Bu davalarda 221 bin 755 kişi hakim karşısına çıktı. 2009'un 6 ayında çek davaları nedeniyle bin 461 kişi hapse girdi. Bunlardan 5'ini çekle ilgili ihtara ve yasaklamaya uymama, 67'sini Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun'a muhalefet, diğerlerini de karşılıksız çek keşide etme suçu oluşturdu.

    HER AY 100 BİN ÇEK KARŞILIKSIZ CIKIYOR
    EsnafIn, tüccarın elinin darda olup olmadığını gösteren önemli bir gösterge olan karşılıksız çek sayısında önemli artışlar dikkati çekiyor. 2007 ilk 7 ayından 2008 ilk 7 ayına karşılıksız çek sayısında yüzde 11.5 artış yaşanmışken, 2008'den 2009'a bakıldığında oranın yüzde 28.2'ye çıktığı göze çarpıyor. Türkiye'de her ay yaklaşık 100 bin adede yakın çek karşılıksız çıkıyor ve hukuki işleme tabi oluyor. Protestolu senet tutarında ise ilk 6 ayda yüzde 29.27'lik artış söz konusu

    YanıtlaSil
  141. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKAKTİNE
    Selam sayın ali BABACAN size bu çektiğim 7.fax sayın babacan hala dönmediniz adalet bakanımız mecliste çek kanunun görüşüleceğini çözüme bağlayacağını belirtti lakin piyasalardaki likitide sorunuda önemli çekin lehtarıda önemli dedi sayın BABACAN adalet para ile ölçülüp tartılmaz 31/12/2008 den önce kanun çıkarmadıysanız bunun cezasını kanunsuz çektiremezsiniz birde zaten çeke hapis cezası koyma gibi bir hakkınız yok sayın BABACAN anayasaya aykırı hareket ediyorsunuz insan haklarına aykırı hareket ediyorsunuz kamu menfaatine aykırı hareket ediyorsunuz sadece bankacıların istekleri doğrultusunda kanun çıkarmayı hedefliyorsanız o zaman bunu açık açık belirtiniz şunu bilin ki sayın babacan eğer yine kandırmaca ve aldatmacaya dayalı bir kanun çıkarmayı düşünüyorsanız bu sefer bunu başarmanız çok zor olacaktır çünkü artık konu tüm halkımız tarafından bilinmektedir ve yine adaletsizlik yapmaya kalkışırsanız gerekli tepkileri alacaksınız bunları da göze alıp yinede biz bu kanunu çıkaracağız derseniz buyrun çıkarın sayın babacan bankacıların parası varsa milletin vicdanı var ülkede 5-10 tane banka varsa 70 milyon nüfus var takdir sizin ayrıca konu artık medyaya da taşınıyor ve bu konu artık kapatılamaz noktaya ulaştı bu sebeble derhal gereğinin yapılması için görüşünüz ve bu kanunu derhal çıkarınız sayın babacan ülkemizin bulunduğu durum ortada bitmiş tükenmiş bir esnafı hapise atmak size bir rahatlık veriyorsa idam getiriniz asınız sayın babacan bankacılarda alacaklarını garanti altına aldıklarına sevinsin ülkemizde gereksiz gördüğünüz insanlardan kurtulursunuz çünkü hapise düşen bir borçlunun artık ne kendisine ne ailesine ne devletine nede bankacılara bir faydası yoktur hatta zararı vardır çünkü devamlı beddua edecektir en azından asında beddua almayın sayın babacan size sürekli fax çekiyorum çünkü ülkemizde adaletin yönetimin işleyişin para gücü ile olduğuna inanıyorum neden derseniz sayın adalet bakanımız bile kanun hükümsüzdür yada geçerlidir demiyor konuya yargı açısından değil ekonomik açıdan bakıyor bu nasıl bir iştir sayın babacan bunun açıklamasını lütfen yapınız ekonomi sizin alanınız ise neden adalet bakanımız böyle bir açıklama yapar yada siz neden demezsiniz bu kanun adaletsiz mantıksız neden bunları konuşmazsınız çünkü buluşulan ortak nokta paradır sayın babacan cezaevine giren çek borçlusunda maalesef bankalarında diğer alacaklılarında sizlerinde aradığı para yoktur olsa zaten cezaevinde olmaz bunu düşünemiyormusunuz...sayın babacan yazımı daha fazla uzatmak istemiyorum bana dönmenizi aramanızı rica ediyorum faxları yanımda taşıyorum hala sabır ediyorum inşallah bu sefer ararsınız ALAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah sevgilerimle
    selam kardeşlerim bu faxıda çektim çok şükür dönerlerse sizleri bilgilendirmek isterim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  142. http://www.pressturk.com/haber.asp?id=5811

    YanıtlaSil
  143. SAYIN ARKADAŞLAR SLMLAR.BUGUN DÖNDÜM ANKARADAN.
    DÜN MECLİSTE TEMASLARDA BULUNDUK.VE MAALESEF YİNE AYAĞIMIZIN ALTINDA DOLAŞAN,KENDİSİ ÇOK BİR İŞ YAPIYORMUŞ DA BİZİM İŞLERİMİZİ BEĞENMEYEREK SAĞA SOLA MAİLLER GÖNDEREN BURHAN İŞCANDA ORADAYDI.ÖNCELİKLE KISA BİR HUSUSU DİLE GETİRECEĞİM.
    SİZE MAİLLER ATAN BU ADAMI KAALE BİLE ALMAYIN.ÇÜNKÜ BİZİM HEYETİMİZDEKİ BAYANLAR BİLE KAALE ALMADI VE TEK BAŞINA KALDI.SONRA DA TEK BAŞINA KALMANIN HEZİMETİYLE ÇEKİP GİTTİ.
    ŞUNU BİL BURHAN İŞCAN SENİN ARKANDAN ARTIK KİMSE GELMİYOR.21 EKİMDE DE GELMEYECEK.BİZİM YAPTIĞIMIZ ŞEYLERİ BEĞENMİYORSUN.SORDUĞUMUZ SORULARI BEĞENMİYOSUN.ÇOK BÜYÜK ADAMSIN YA SENİ BİR DK BİLE DİNLEMEDİ AHMET İYİMAYA.BUNUN FARKINDA DEĞİLSİN.

    EVET BU KONULARI GEÇELİM.POLEMİK BİZE ZARAR VERİYOR.

    AHMET İYİMAYA İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE,YASANIN HAZIR OLDUĞUNU ALİ BABACANIN YASAYI BİR ŞEKİLDE ENGELLEDİĞİNİ ANCAK BU ENGELLEMENİN SADECE ŞUANLIK OLDUĞUNU YANİ EKONOMİK KRİZ İÇERİSİNDE KRİZ YARATABİLECEĞİNİ SÖLEDİ..AHMET İYİMAYA GÜNDE BU KONULARLA ALAKALI 1000 KİŞİ İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖLEDİ..SIKILMADINIZ MI BUNALMADINIZ MI ARTIK DEDİM.. İŞİM BU DEDİ.....(YORUMSUZ.)

    AHMET İYİMAYA,YAPTIĞINIZ BASKI SİNEK VIZILTISI GİBİ DEDİ.. SİZ VEKİLLERİ ARIYORSUNUZ GÖRÜŞÜYORSUNUZ.SİZE HEP RUTİN CVPLAR VERİYORLAR..AMA SIKIŞTIRMIYORSUNUZ DEDİ.NE YAPACAZ PEKİ DEDİK..HERGÜN 100 VEKİL ARAYACAKSINIZ.BUNALACAKLAR SİZE NE OLDUĞUNU SİNİRLENİR SÖLERLER DEDİ..

    SIRASIYLA AKP AYŞE AKBAŞ,SAYIM TEKELİOĞLU,MUSTAFA HAMARAT,MEHMET TUNCAK İLE GÖRÜŞTÜK.

    HEPSİ AĞIZ BİRLİĞİ YAPMIŞ GİBİ KONUNUN FARKINDAYIZ TAKİPCİSİYİZ.ARKADAŞLAR BU SÖYLEMLERİN ARTIK SİYASİ OLDUĞUNA GÖZÜMÜZLE ŞAHİT OLDUK.

    MAİLLERİNİZİN HİÇ BİRİSİ OKUNMUYOR.HALKA AÇIK OLAN TBMM.GOV.TR UZANTILI HİÇ BİR MAİL DİKKATE ALINMIYOR.ÖZEL MAİLLERE ULAŞMAMIZ GEREKLİ.BEN BİR İKİ VEKİLİN ÖZEL MAİLİNİ ALDIM.SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM.

    AKP GENEL SEKRETERİ İDRİS NAİM ŞAHİNLE GÖRÜŞTÜK. YASA 1 SENEDE BİLE ÇIKMAYABİLİR DEDİ.GÜNDEM ÇOK YOĞUNMUŞ.YASA İLE ALAKALI HERHANGİ BİR TERTİBAT BİR HEYECAN YOK DEDİLER

    GENEL OLARAK DURUM ŞU,YASA YILBAŞINDAN ÖNCE GÜNDEME GELİRSE YAŞASIN! DİYEBİLİRİZ.YILBAŞINDAN SONRA GÜNDEME GELİRSE DE (GENEL AF SÖLENTİLERİ AYYUKA ÇIKTI) ANCAK BİZİ GENEL AF KURTARIR..

    HALA BASKI KURMAK İÇİN OTURMAYA DEVAM EDEBİLİRİZ.YADA ARAMALARA DEVAM EDEBİLİRİZ.BAKIN ARKADAŞLAR MECLİSTE Bİ KONUŞULUYORUZ.HATTA REKLAMIMIZI YAPAN VEKİLLER DAHİ OLDU.AMA YETERLİ DEĞİL.BİZDEN GRUP OLARAK SÖZ EDİYORLAR.BU BİR FACİADIR.BİR GRUP İÇİN YASA YAPILMAZ.YÜZBİNLER OLDUĞUMUZU KANITLAMALIYIZ.

    BİR VEKİLİ ARARKEN,BEN BUNU ARAMIŞTIM DEMEMELİYİZ.BUNUNLA KONUŞTUM BU OLUMSUZ BİR VEKİL DEMEMELİYİZ.BİR ŞEKİLDE ARAMALIYIZ.ARADIĞINIZDA DANIŞMAN İLE GÖRÜŞÜYORSANIZ VEKİLİN ÖZEL MAİL ADRESİNİ İSTEYİNİZ.

    MUHALEFET PARTİSİNDE KÜRSÜ DE SÖZ ALAN VEKİLLERE YÜKLENELİM.BİZİM SORUNLARIMIZI DİLE GETİRME KONUSUNU MUHALEFETE YIKMALIYIZ.

    VE AYRICA AHMET İYİMANIN DEMİŞ OLDUĞU EYLEMİ BİNLERCE KİŞİ TOPLAYARAK GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ.
    DERNEK İLE ALAKALI BAZI ARKADAŞLARIMIZIN TERETTÜTLERİ OLDUĞUNU BİLİYORUM.BU TERETTÜTLERİ GİDERMEK İÇİN YARIN DERNEK TOPLANTISINA GİDECEM.DERNEK İLE BİRLEŞEBİLMEK İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASI LAZIM.EYLEMİMİZİ ÖYLE YAPACAZ

    SON OLARAK, VEKİLLERİ ARAMAKTAN VAGEÇTİĞİNİZ ANDA BU İŞ ASLA GÜNDEME GELMEYECEK ARAKADAŞLAR BUNU BİLİN

    YanıtlaSil
  144. kardeşlerim bu 3167 sayılı kanun her yönden adaletsiz yani alacaklı alacaklı dedikleride fos bu tamamen bankacıların factoringçilerin hizmetinde bir yasadır başkacada bir anlam ifade etmez çünkü hiçbir alacaklı hem hapis yatmasını hem parasını almamasını istemez şu an bunu yapmalarının nedeni parayı alamadıklarından egolarını tatmin ediyorlar insan olan bunu yapmaz yada teminatlı çek dedinmi kimse karşı çıkmaz çıkan sadece çek üzerinden faiz yolu ile yüksek risk yüksek faiz çalışanlar istemez bunu bu yüzden bastıralım kardeşlerim ağlamakla sızlamakla bir adım ileri gidemediğimiz gibi mevcut özgüveninizi de kaybedersiniz insan olan bu uygulama karşısında sessiz duramaz kardeşlerim buna emin olun bu kanun karşısında kim sessiz kalıyorsa kendi insanlığından rahatlıkla şüphe edebilir çünkü sadece insan görünümünde bir canlı olarak toplumda gezinmektedir

    YanıtlaSil
  145. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE :
    Selam sayın ali BABACAN size bu çektiğim 6.fax sayın BABACAN hala aramadınız neden sayın babacan aramazsınız yoksa aramanıza engel olan bir kanun mu var ? sayın babacan çek konusunu lütfen acil olarak görüşelim yoksa başınıza problem çıkaracak buna emin olun çünkü davranış ve tutumunuz resmen sorumsuzluk cem garipoğlu için TÜRKİYE de yaşanan olayları biliyorsunuz orda yaşanan 2 kişi arasındaki bir olayın devletimiz tarafından çözüme kavuşturulamamasına gösterilen tepki dile geldi ama sayın babacan ülkenin ekonomik durumu ortada binlerce insan 31/12/2008 den beri kanunsuz yatıyor bu olay birkaç defa mecliste gündeme geldi kimse bu konuya neşter vurup açmadı sayın babacan bu konu açılırsa ortaya çıkacak olan netice derinlemesine ele alınırsa bir yerlere kesin zarar verir yargıya güven kalmazsa size de güven kalmıyor demektir kaldı ki yargıtay bu olayı siyasetçiler çözecek diyor sayın babacan çıkarmadığınız kanunun cezasını kanunsuz olarak nasıl çektirirsiniz yada yargıtay nasıl böyle bir savunma yapabilir siz bunları medyada nasıl açıklarsınız nasıl savunursunuz yada bu kadar anlamsız mantıksız adaletsiz bir kanunu hangi gerekçelerle anlatabilirsiniz lütfen arayın sayın BABACAN bekliyorum bu fax ları yanımda taşıyorum sabır ediyorum ve arayacağınızı ümit ediyorum inanın düşündüklerimi sizinle paylaşmak istiyorum öyle bir isyanım yada size karşı sinirim yok ama bu kadar büyük sorumsuzluklar günyüzüne çıkarsa size benim bu yazdıklarımdan daha çok zarar verir bu yüzden çağırın konuşalım sayın babacan sevgi ve selamlarımla ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah
    selam kardeşlerim bu faxı da çektim çok şükür eğer bir gelişme olursa sizleri bilgilendirmek isterim

    YanıtlaSil
  146. Adalet, evrenin ruhudur.ÖMER HAYYAM

    Adalet kadar büyük, tanrısal bir şey yoktur. ADDISON

    Adalet nerede hesap sorarsa, merhamet orada haklarını kaybeder. REFİK HALİD KARAY
    Adaleti seven bir insan için her yer emindir. EPIKTETOS
    Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.MIREBAU
    Adaleti, aklın yardımı olmadan yerine getirmek imkansızdır.J.A. FROUDE
    Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.AMYOT
    Adaletin olmadığı yerde ahlaktan bahsedilemez. MONTAIGNE
    Adaletsiz rejimi, adaletle yıkınız. GANDHI
    Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir.EFLATUN
    Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.WILLIAM WATSON

    Bir insan taraf tutmaya başlar başlamaz, dünyada da o gerçekleri o kadar az görmeye başlar. HEYWOOD BRAUN
    Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. HZ. MUHAMMED
    Hiçbir fazilet adalet kadar büyük olamaz. J. ADDISON
    İnsancıl olmadıkça adil olamazsın. VAUVENARGUES
    İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. VICTOR HUGO
    Zayıf, daima adalet ve eşitlik ister, halbuki bunlar kuvvetlinin umurunda bile değildir. ARISTOTELES
    Az şeye sahip olan değil, çok fazla şey isteyen fakirdir. Seneca
    selam kardeşlerim ALLAH ın adaleti hepimizin üzerine olsun inşallah sevgilerimle

    YanıtlaSil
  147. 5. Avukatlar : Bu grupta sadece mesleği gereği seçme şansı olmayan avukatlar yer alıyor ama bir konuda onların da yardımı gerekli, Çünkü avukatlar ya borçlu vekili ya da alacaklı vekili olmak zorundalar. Bu nedenle onlar yukarıda belirttiğim 3. Gurup gibi mecburcular, Ancak; kolay tahsilât yolu olan “ HAPİS CEZASI” istemek yerine normal Takip olan İcra İflas yolunu takip etseler, belki biraz da olsa zor oyunu bozar. Ancak burada müvekkillerinin isteği doğrultusunda işlem yapmak zorunluluğunda olduklarını unutmamak gereklidir. Tabi ki, her meslekte olduğu gibi avukatlık mesleğinde de belden aşağı vurabilen avukatlar olabilmektedir. Bu durum da o kişilerin şahsi ahlakı ve vicdanıyla ilgili konudur. Bütün bir avukatlık camiasını zan altında bırakmamalıdır. Davaya yürekten inanan ve mağdurlara destek veren saygıdeğer Ofluoğlu gibi, Erim gibi avukatlar elbette konumuzun dışındadır.
    İşte Yukarıda belirtmeye çalıştığım nedenlerle Sayın Burhan İşcan’ın işi gerçekten zor. Karşısında bu kadar direnen insanların oluşturduğu guruba karşı Don Kişot’luk yapmak pek kolay olmasa gerek (sadece karşı karşıya olduğumuz gurupların gücü açısından bu örneği verdim) Sayın İşcan bir sembol olarak bu gidişata dur demek cesaretini göstermiştir. Bence yaptığı iş her türlü takdire şayandır.
    Kendim, bir Çek mağduru olarak arandığım için “HÜRRİYET” imi ilk olarak tehdit eden seyahat etme özgürlüğüm bulunmamaktadır. Bu nedenle Ankara’ya sadece bir yakınımı göndermeye uğraşıyorum. Maddi imkânlarımın olmadığını söylemem sanırım ayıp olmaz. Ancak; ne yapıp edip bir yakınımı destek için Ankara’ya göndermeye çalışacağım.
    Yukarıda gurupları sıralayıp neden “VADELİ ÇEK” in kaldırılamayacağını anlattım ama problemi ortaya koyup çözüm yolu önermezsem bir şeyler eksik kalacak diye düşünüyorum. Bence çözüm HUKUKÇULAR da dır. Nasıl mı? Şöyle;
    Hukukçular, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine hiçbir şekilde uymayan, Anayasamıza uymayan 3167 sayılı yasada amaçlanan “ Çek hamillerinin korunması” mantığına uymayan ve İnsan Onurunu hiçe sayan “VADELİ ÇEK” sonucunda oluşan “KARŞILIKSIZ ÇEK” e HAPİS CEZASI verilmesinin önüne geçebilirler. Sonuçta bir yorum meselesidir. Mutlaka alacaklının istediği KARŞILIKSIZ ÇEK e HAPİS TALEBİ isteği reddedilebilir. Yıllar önce Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç henüz mahkeme üyesiyken KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS CEZASI isteğine RED oyu verebilmiştir.

    YanıtlaSil
  148. SELAM KARDEŞLERİM
    Kardeşlerim kusura bakmayın kimsenin kalbini kırmak istemiyorum şu ölümlü dünyada ama haksız olduğunu gördüm uygulama yada söz karşısında susamam fikrimi söyler karşımdakinin fikrini dinlemek isterim kardeşlerim yaşım sizlerden çogunuzdan ufaktır belki ama hayat tecrübemin yaşıma göre oldukça yeterli olduğu kanaatindeyim yani kısaca varlıkta yoklukta gördük çok şükür kardeşlerim neden BABACAN a bastırıyorum çünkü bu kanun lehte çıkmıcak kardeşlerim hepiniz biliyorum ümit umut arıyorsunuz size ümitsizlik vermek istemiyorum ama illa bir ümit arıyorsanız bu kendinizde var zaten ALLAH a sığının kardeşlerim sabra sığının bunlarda geçecek elbet ama sığınıp bu gücü bulduktan sonra insanlık adına ne gerekiyorsa yapalım kardeşlerim çünkü bu acıları yaşadık kimimiz hala yaşıyor peki bizden sonra kimse yaşamasa bir kazanç sayılmaz mı af isterken boyun büküyoruz bükmeyelim kardeşlerim ALLAH para karşısında kimsenin boynunu büktürmesin inşallah kardeşlerim iyimaya ya güvenmiyoruz başlığı için biliyorsunuz orda yaşadıklarımızı anlattım lakin kardeşlerim iyimaya kötü bir insan değil kaldı ki onunda sözünü hiç ettiler ne dedi alt komisyondan gelmese de çıkacak lakin malum araya devreye girenler girdi muhalefet tepki gösterdi hükümette kanunu çıkarmayı göze alamadı sanmayın ekonomi şu bu hepsi bahane kandırmaca hala kanmak kandırılmak istiyorsunuz biliyorum ama düşünürseniz az çok eğri doğru çıkar ortaya yargıya gelince kardeşlerim koskoca 10,ceza dairesi sizin bizim bildiğimiz kanunları bilmiyor mu aman unuttular yanlış karar mı verdiler kardeşlerim mücadele demek bir uğraş çaba demek kardeşlerim karşı görüşü ikna edemiyorsanız karşısında dik durarak ancak engel olabilir yada korunabilirsiniz bu sebeble kardeşlerim bunlarda merhamet aramayın olsa idi şimdiye bu adaletsizliği 100 defa durdururlardı sanmayın ikna ettiğiniz vekiller muhalefet edecek onlarda kendini düşünecek başbakan ne dedi onun sözü dinlenecek BABACAN a bastırcaz topu başbakan a atacak başbakan da zaten bağlaması kuvvetli ne dedi paranın dini imanı olmaz bu yüzden kardeşlerim din iman olmayan adam da para bir işe yaramaz kardeşlerim korkmayın hepimiz insanız ALLAH ın verdiği canı ALLAH alır rıskı ALLAH verir çekinmeyelim içimizden ne geçiyorsa yazalım söyleyelim küfür ve hakarete girmedikten sonra ne yapacaklar ellerinden geleni ardına koymasınlar bir söz daha var kardeşlerim ÖLÜ KOYUN KURTTAN KORKMAZ siz hala bunlardan korkuyorsanız demek ki yazdıklarınız yaşadıklarınızda samimi değilsiniz bana sorarsanız mücadele etmem için dünyalık bir nedenim inanın yok çok şükür bir isteğim yok sadece inandığım adalet anlayışına ters bir uygulama hepsi bu sevgilerimle

    YanıtlaSil
  149. NİYET NEYSE ZİKİR ODUR. HAİNİN İTİRAFI.(NİYETİ)

    yusuf gürçınar // Ekim 12, 2009 3:08 pm | Yanıtla

    çek yasası affı çıkarsa sahtekar ve dolandırıcılara gün dogmazmı? benim çorçocugumun nafakasınıkim ödeyecek affı çıkartanlarmı ödeyecek ben şahsen affın çıkmasına karsıyım çünkü sahtekarlı vb) bu afçıkarsa paramızı almak için silahmıkullanaaz ve devlet yetkililerin dikkatini çekeri çek ysası affına karsıyım…

    admin // Ekim 12, 2009 3:22 pm | Yanıtla

    admin // Ekim 12, 2009 3:05 pm | Yanıtla

    merhaba Yusuf bey,

    Çek Yasası bu haliyle sadece kötü niyetli kişilerin işine yaramaktadır. Sizin durumunuzu inceleyelim.

    Borçlu kişi, kötü niyetlidir. Kasıtlı olarak ödememektedir. Yargılama yıllarca sürmekte ve iş sürüncemede kalmaktadır.

    Kasıtlı ödemeyen kişi dolandırıcıdır. Dolandırıcılığın cezasını ayrıdır ve daha ağırdır. Biz kötü niyetli kişilerin daha ağır ceza alabilmesi için “adil çek yasası” istiyoruz.

    ilginiz ve katkınız için teşekkür ederim.

    BİZDE TEŞEKKÜR EDELİM Mİ?

    YanıtlaSil
  150. selam emre kardeşim vermek istediğin bir akıl öneri varsa söyle yapalım kardeşim aylardan beri millete onu yapın bunu yapın diyorsun hadi şöyle yapalım böyle yapalım ortada hiçbirşey yok kardeşim BABACAN a yaptığınız adaletsiz diyorsam şimdide sizlere söyleyim kardeşim sizlere karşı içimide rahatlatayım kırılmayın kardeşlerim kusura bakmayın ama af dileyin babacana ağlayın sızlayın bel ki mendil yollar emre hak verilmez alınır siz hala bunlardan merhamet mi bekliyorsunuz o kadar garip dertlendi çoğumuz kendini düşündü hemen bu günü düşündü af çıkmasada insanlık adına gidelim delikanlı gibi yatalım ama bizden sonra kimse bunu yaşamasın diyemedi sonra da siteler de aman o şöyle aman bu böyle ahkam kesmeye kalktı kime güvenip hangi yola çıkıyoruz emre benim aklım buna erdi bunu yaptım kardeşim senin aklının erdiği neyse sende yap kardeşim ikna et yaptır kardeşim herkes istediğini yapmakta yada yaptırabiliyorsa yaptırmakta özgürdür kimsenin kimsenin aklına ihtiyacı yok kardeşim önerisi olabilir ancak bu yüzden size yapabileceğim öneri kalmadı ALLAH hepinizin yolunu açık etsin inşallah belki babacan az daha babacan olurda çözüm için çağırır nasipse inşallah

    YanıtlaSil
  151. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE
    Selam sayın ali BABACAN faxları aldığınızı ve okuduğunuzu öğrendim sayın BABACAN neden aramıyorsunuz bakın telefon yanınızda numaram aşağıda yazılı okuyunca arayınız sayın BABACAN lütfen arayınız sadece çek kanunu değil isterseniz size tüm hatalarınızı söyleyim sayın BABACAN ilk geldiğiniz günleri düşününüz ALLAH diyordunuz ADALET diyordunuz insanlara huzur veriyordunuz şimdi neden böyle değil global kriz diyeceksiniz ne krizi sayın BABACAN sizin beceriksizliğiniz bunları size kimse söylemez çünkü sizden bir çıkarı yada korkusu vardır kendi çıkarını düşünür sizde yanınızdakilerin söylemleri ile güzel şeyler yaptığınızı düşünürsünüz ama yaptıklarınızda sizinde kişisel bir çıkarınız varda bu yüzden yapıyorsanız o zaman durum başka ozaman başınıza gelecekleri yine kendiniz düşününüz elbet hesap günü gelecek...diyelim inanmadınız korkmadınız ..dünyada başınıza gelebilecekleri tahminlerimi söyleyim sayın BABACAN sisteminiz yokluğu açlığı azaltmak üzerine değil tam aksi dünyevi anlamda zengin sayısını azaltmak üzerine büyük balık küçüklerin isterse hepsini yesin diye düşünüyorsunuz peki hiç duymadınız mı aç tavuk fırın deler sözünü sayın BABACAN ülkede eylemler başladı bu gidişatı durduramazsanız bu eylemler ayaklanmalara dönüşür o bakanlık koltuğunun üzerinde dahi oturup vatan haini ilan edilmiş tarihimizin geçmişinde bulunan isimler mevcuttur yani sayın BABACAN kimsenin yaptığı kimseye kalmaz muhakkak adalet tecelli eder kim ne yaparsa kendine yapar...sayın BABACAN toplum menfaati bulunmayan bir yasayı sanki toplumun menfaatine gibi açıklamayın milleti kandırmaya çalışmayın artık söylemleriniz insanları düşündürüyor yani güven azalıyor sorgulama çoğalıyor çek kanuna terörü önleme yasası demişsiniz yazarken gülümsedim siz gülmüyormusunuz şu an ALLAH aşkına babacan ticaretle terörün ne alakası var kara para diyeceksiniz ülkede dönen kara para yollarını arıyorsanız çağırın beni sayın babacan anlatayım bir bir BABACAN kara para dediğiniz kişiler sizlerin hayatında yanı başında hep berabersiniz sizde biliyorsunuz kimin ne yaptığını bilmemezlikten geliyorsunuz doğuda dönen kaçakçılıktan haberiniz yok mu batıda dönen kaçakçılıktan haberiniz yok mu sanki daha neler neler nereye el atsak göz ucumuzla baksak sorun dolu bunlarında sebebi sizsiniz bunların hepsinin çözümleri mevcut ama çıkar dünyası birini çözseniz birinin çıkarına ters geliyor değil mi sayın babacan bu yüzden sayın BABACAN kardeşim için af istemiyorum 4.5 yıl gibi bir süre daha yatacak nasipse çok şükür ama lütfen bundan sonra insanların borç yüzünden hapse girmesini önleyin teminatsız vermesin bankalar çekleri sayın BABACAN yuvalar yıkılmasın evde yoklukta olsa aile bir arada dursun çocuklar sevgisiz kalmasın bari bu kadarcık merhametiniz olsun ALLAH kelamı çıkarken ağzınızdan ALLAH ın adını anacak bir hakkınız olsun sayın BABACAN yaptığınız en büyük hatalardan birisi yollar sayın babacan siz çıkıp yaptığınız en iyi şey gibi anlatıyorsunuz evde yokluk varken baba akşam çocuğuna oyuncak arabada yol da getirse çocuk açım der sayın babacan bakın bir indirim yada yardım dağıtımı oluyor insanlar birbirini parçalıyor az düşününüz az ilerisini görürsünüz şimdi aramıyorsunuz beni ama okuduklarınızı hatırlarsınız ...birde sayın babacan şimdilik böyle içimi döküyorum ama bu işe bende bir çözüm düşünüyorum bunu bilin eğer ki düşündüklerimde beni haklı görüyorsanız çağırınız lütfen arayın görüşelim şu an sabır aşamasındayım aramanızı bekliyorum sayın babacan sevgi ve saygılarımla ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah ......
    selam kardeşlerim bu fax ı da az önce çektim çok şükür eğer bir gelişme olursa nasipse sizleride bilgilendirmek isterim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  152. PAZAR 01,11 DE, ARTIK İSİM VERMEDEN YAZACAĞIM DİYEN ARKADAŞIM..

    MÜCADELE BUDUR.. BASKI BUDUR.. HERKESİN ARAMALARINDA GÖRÜŞMELERİNDE İKNA ETME STRATEJİSİ BUDUR. KUTLUYORUM.İNANKİ ÇOK DUYGULANDIM.

    MAİL ADRESİN İNŞ BENDE VARDIR Kİ MAİLLERE GÖNDERDİĞİM VEKİL TELEFON NUMARALARINDA BİZE MUHALEFET OLANLARI LİSTELEDİM.ORDAKİLERİ SENİN DE ARAMANI RİCA EDİYORUM..

    ÇOK KABA BİR TABİR EVET.. SENİNDE ARAMANI BEKLİYORUM... BÖYLE OLAMAMALI. SENİN GİBİ İKNA KABİLİYETİ YÜKSEK NİCE MAĞDURLAR VAR ARAMIZDA. BİZLER ARAMALAR İÇİN BİRİLERİNE YALVARMAMALIYIZ.

    HERKES LÜTFEN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN.. SON PİŞMANLIK ASLA FAYDA ETMEYECEK.. BENDE BUNALDIM CİDDEN BUNALDIM. ARAYIN ŞU ADAMLARI..

    BAKIN BU ÜSTTE YAZAN ARKADAŞ NASIL İKNA ETMİŞ. BİR KEZ KAPATTIĞI ZAMAN DÖNÜN Bİ DAHA ARAYIN.SİZİ DÖVECEK DEĞİLLER.

    YanıtlaSil
  153. Değerli Arkadaşlar; Cumartesi ve Pazar günleri, yeni metinler hazırlayarak, yeniden yazmamız gerek görülen Sayın Milletvekillerimize, faks ve mail yoluyla ulaşmaya çalışıp, hepimizin sorununu tekrar anlatmaya çalışacağım. Bugünki; Sayın Milletvekillerimizle görüşmelerim. Sayın Milletvekillerimizden; Avni Erdemir; konunuzla ilgiliyim, İnşaallah; yardımcı olup, olumlu sonuçlar alacağız. Mehmet Yüksel; danışmanıyla görüştüm. Vekilimiz; konunuzla ilgilidir, sizin aradığınızı ve konuşmalarımızı kendilerine aktaracağım dediler.Nevin Gaye Erbatur; aramızdaki, hukukçu Milletvekillerimiz, durumun olumlu çözümü için çalışmaktalar, bizlerde; Milletvekilleri olarak, gerek onlara ve gerek sizlere her bakımdan destek vermekteyiz, dediler.Hüseyin Ünsal; zannederimki, sizlerin durumları, borçlar yasası kapsamında görüşülecektir ve bizler bu konuda gelişmelerin takipçisi olup, sizlerin yanında olacağız dediler.Hasan Erçelebi; şu an toplantıdayız, durumlarınızla kesinlikle ilgiliyiz ve takip etmekteyiz deyip, gereğinde; tekrar görüşelim dediler. Değerli Arkadaşlar; günlerdir yazımlarımı çok uzattığımın farkındayım lakin; tekrar etme gereği duyarak, EKİM AYI BOYUNCA; SİTEMİZDE, HEPİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN EMEK VEREN ARKADAŞLARIMIZIN, YILMADAN; USANMADAN, DAHADA ÇOK BİLİNÇLİ VE BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLARAK, ÇOK AMA PEK ÇOK ÇALIŞARAK; ÇOK OLUMLU SONUÇLARA ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM. İNANIYORUM ÇÜNKİ; HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA, YARADAN YANIMIZDA OLUP, BİZLERİN; ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞMAMIZ İÇİN HAYIRLI VESİLELER BAHŞEDECEKTİR. Tüm; katılımcılara, sevgi; saygı ve selamlarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  154. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE :
    Selam ey ALLAH ın kulu sevgili kardeşim bana gelişmeleri bildir diye rica ettim sende bildirmiyorsun senden bu ricayı ALLAH rızası için yaptım yerine getirmedin senden de alacağım var bir gün bunun hesabını vereceksin geçerli mazeretin varsa hakkım helal olsun ama yoksa iki elim yakanda sizin kim olduğunuzu bilmem ama ALLAH biliyor şu an seni görüyor beni de görüyor..kardeşim önceki faxlar da yanımda yırtıp attıysan ara tekrar göndereyim bunları BABACAN a ilet nasipse kardeşim ama sadece ona ilet kendi okusun altındaki birisi okumasın o kızar diye vermekten korkma kardeşim elçiye zeval olmaz...selam sayın BABACAN önceki faxları okuduğunuz tahmin ettiğimden aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum sayın BABACAN gördüm çekte kast unsuru koymuşsunuz bu kast unsuru ile mi vicdanınızı rahatlatacaksınız sayın BABACAN hani o herkesin dilinden düşmeyen alacaklının hakkı ne olacak adam malı verirken karşısındakinin niyetini nerden bilebilir sayın BABACAN alacaklının hakkını kötü niyetliyi hapse sokunca ödeyecekmisiniz ki böyle bir uygulama ile kendinizi vicdanınızı rahatlattığınızı sanıyorsunuz....sayın BABACAN adalet uygulamak istiyorsanız bunu kişiler aklı erdiğince uygulayabilir sahibi ALLAH tır...ama itiraza konu olmayan uygulama yada sizin anlayacağınız dille en az itiraz edilen kanun ADALETE en yakın olandır...buna emin olun şimdi diyeceksiniz ki buna itiraz yok olmaz çünkü toplumumuz adaletsiz vicdansız acımasız aylardan beri feryat ediyor mağdurlar kim ilgilendi sahip çıktı sayın BABACAN bir tarafta odun kömür dağıtıyorsunuz gösteriş yapıyorsunuz dinimiz ne diyor sayın BABACAN yaptığın yardımı 3.kişi bildikten sonra anlamı yoktur....yapın yardım merkezleri bakın amerika nasıl yapmış yardım eden geliyor gücü yettiğince bırakıyor ihtiyacı olanda gücü yettiğince gelip alıyor sayın BABACAN millet adaletsiz diye adaletsizlik yapmayın ALLAH bunun hesabını sorar siz adalet uygulamaya çalışında millet size özensin sayın BABACAN çek kanununa banka teminatı yada garantili çek olmadıktan sonra çıkardığınız kanun adaletsizdir....bilin ki milletin hakkına tecavüz etmişsiniz ve çıkardığınız kanunu yürütürken bu kanun ile olan her ilişkiden doğan zararların borçlusu sizsiniz bunu düşününce size acıyorum sayın BABACAN bunun hesabını nasıl verirsiniz sayın BABACAN oturduğunuz koltuğa oturmak sorun değil onun hesabını vermek sorun bakın size bir sürü hak hukuk yazdım ALLAH a olan inancınızı eleştirmeye hakkım varmı yok ama siz bana bunları konuşma hakkını yaptığınız uygulama ile verdiniz ve ben bu hakkımı ödemeye razıyım çağırın beni yanınıza BABACAN konuşalım bana hesap sorunuz siz nasıl böyle konuşursunuz deyiniz bende cevabımı vereyim sonra da ben sorayım siz cevap veriniz BABACAN şüphesiz bir gün hepimiz öleceğiz kimler geldi kimler geçti kimseye kalmayan dünyanın tapusunu mu almaya çalışıyorsunuz amacınız nedir sayın babacan bir insan neden bakan olmak ister gönlü doymamış birinin gözü doyar mı sayın BABACAN cevap vermediğiniz aramadığınızdan ALLAH gönlünüzü gözünüzü doyurmayı hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah...
    selam kardeşlerim bu fax ı az önce mübarek cuma günü belki vicdana gelirlerde ararlar diye çektim kardeşlerim bu fax metinlerini sitede yazmakla size çekildiğini göstermek değildir amacım yoksa bununda anlamı kalmaz ama bu faxla sayın babacan vicdana gelmezse belki sizler gelirsiniz artık bahanelerinizi aşar ALLAH rızası için mücadele edersiniz diye sitede yazıyorum yani her iki tarafa da etkisi olsun istiyorum kardeşlerim BABACAN da ALLAH ın bir kuludur bu yazıyı yazanda okuyanlarda hepimiz ALLAH kuluyuz BABACAN a yazılanları okurken içini rahatlatmak isteyen varsa önce kendine baksın çünkü şüphesiz hepimiz bir gün hesaba çekileceğiz sevgilerimle İNSANLAR HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR HAK VERİLMEZ ALINIR

    YanıtlaSil
  155. Sayın Hasan Bey kardeşim eksik olma emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  156. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE :
    Selam ey ALLAH ın sevgili kulu bugünde fax geldi yine benden kardeşim bu faxı okumadan mı atıyorsunuz evet dersen ona göre yazcam ama o zaman anında polisleri güvenlik güçlerini tepemize dikersiniz demek ki korku ile yönetmek istiyorsunuz ama ben sizden korkmuyorum çok şükür siz neyden korkuyorsunuz sayın BABACAN neyden korkarsınız bir sürü korumalarla gezersiniz hep korunmak istersiniz kendinizi neye karşı korursunuz korkmayın sayın BABACAN size TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDE benim gibi karşınızda konuşacak kimse yokken böyle sözler söyleyen yokken çok şükür böyle birisi size zarar vermeyi düşünmüyorsa korkmanız anlamsızdır sayın babacan çünkü siz insanlardan korkuyorsunuz ALLAH tan korkmuyorsunuz korksanız ALLAH rızası için beni çağırır görüşürsünüz yada ALLAH ı sevseniz ne diyor BAŞBAKANIMIZ yaradılanı severiz yaradan dan ötürü o zaman beni ey sevgili ALLAH kulu gel diye yada sorunun nedir diye ararsınız neden aramıyorsunuz? Çünkü benden de korkmuyorsunuz ben banka sahibi değilim sizden bir çıkar bekliyen bir kesimden değilim size muhtaç değilim sizden korkan değilim sizden eksik değilim sizden üstün değilim ben kimim sadece ALLAH ın bir kulu sesim ne kadar çıkar ki okusanız güler atarsınız fax ı içinde ALLAH kelamı var deyip ALLAH rızası için aramazsınız siz bu fax a ne zaman cevap vereceksiniz bu fax cevapsızmı kaldı zannedeceksiniz bunun hesabı olmayacak mı ? sonsuza kadar yaşamayı mı düşünüyorsunuz yada hesap gününde yine mevki mi ayrılcak size de mevkinize mi güveniyorsunuz sayın babacan selam verildiğinde almayan kişi verene borçludur bunun hesabı için olsa bakın fax selam la başlıyor aramalısınız ulaşamıyorum size lakin bir gün benimle karşılaşacaksınız ya bu dünyada ya kıyamette o zaman nasıl hesap vereceksiniz karşımda samimi iseniz hadi sayın babacan çağırın sanmayın bağıracam çağıracam hani o yürekten geldiğine inandığımız ses varya sayın başbakanı başbakan yapan işte o sesin bir değişik tonu dinleyeceksiniz çok kibar medeni bir şekilde ama çıkarsız yalın konuşacağım hepsi bu sayın BABACAN koskoca devletimizin bakanısınız hani yaşanmış ya hz ömer zamanında hesap sorma adalet arama değil uygulama konuşacağım ben sizden ADALET aramıyorum çünkü adil olduğunuza inanmıyorum ve karşınızda hakkımı arıyorum hemde kanunlarımızla da haklılığım kanıtlanmış olarak sayın babacan siz adaletli olmadığınız gibi olmayan adaleti bile eşit uygulayamıyorsunuz yani adaletsizlikte bile adil değilsiniz en azından adaletsizliği adil uygulayın da böyle sorunlarla karşılaşmayın sizlere adaletsizlikle ilgili yazıyorum belki beni çağırır konuşuruz diye ama nafile aramayacaksınız bunu da hissediyorum çünkü arayacak olsanız ilk fax ta arardınız ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah..

    selam kardeşlerim inşallah cevap gelirse sizlerle paylaşmak isterim ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  157. HASAN ABİ ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK..BÜLENT ARINÇ KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZİ BUGUN KENDİSİNE ARKADAŞLAR GÖSTERDİ SAĞOLSUN.DİĞER VEKİLLERİMİZİ DE ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ.MAİLLERİNİZE YENİ BİR ŞABLON GÖNDERİLDİ Kİ BU ŞABLONDA OLANLAR AKPARTİNİN KİLİT İSİMLERİ.BU İSİMLERİ AŞTIĞIMIZ ANDA SORUNUMUZ KALMAYACAK GİBİ BİR ŞEY.

    ARKADAŞLAR LİSTEYE BKIPTA BEN BU VEKİLİ ARAMIŞTIM DEMEYELİM.. ARAMIŞ OLSANIZ DAHİ BAŞKA BİR ARKADAŞINIZA EŞİNİZE OĞLUNUZA KIZINIZA ARATTIRABİLİRSİNİZ..

    BU FERYATLARIN BU ÇABALARIN BU HAYKIRIŞLARIN ELBETTEKİ ALLAH BİRGÜN MÜKAFATINI VERECEKTİR. SABREDİN.SABIRLI OLUN.AZ KALDI.

    YanıtlaSil
  158. Değerli Arkadaşlar; kendimce ve elbetteki sizlerin katkılarıyla, birşeyler yapıyorum, yapmaya çalışışıyorum, lakin; sanki kendimede kızarak, halen çok az şeyler yaptığım kanısına varıyorum. Gerçekten; bu geceki duygu ve düşüncelerim böyledir. Kendim için değilsede; çocuklarım için, torunlarım için, gelecek nesiller için daha çok mücadele vermem gereğine inanıyorum. Ya hiç bir çaba göstermeyenler! İnannınki; onlara söylenecek cevap bulamıyorum. Bu söylemlerim kimseyi motive etmek için değildir. Ben yüreğimin sesini; sitemize yansıtmak istiyorum. Her neyse; kimseye kızmadan ve kızmamayı öğrenmiş bir arkadaşınız olarak, bugünki; Sayın Milletvekillerimiz ile ilgili konuşmalarımı aktarmak istiyorum. Sayın Milletvekillerimizden; Fatma Kotan, ilgili davranmışlar ve konu gündeme geldiğinde, ilgileneceklerini belirtmişlerdir.Ayşe Akbaş; daha ilgili bir Milletvekilimiz olarak, konumuzla yakından ilgilenen bir Milletvekilimiz olduklarını vurgulamışlardır. Sayın Ahmet İyimaya; geçen hafta yine görüşmüştük, çok ama çok yoğun olduklarını belirtip, gerekli müzakereleri yaparak, sizler için en olumlu sonuçları elde etmeye çalışmaktayız, dediler. Sayın; İsa Gök, ben şahsen geçen yılın mayıs ayından beri, konunuzla yakinen ilgilenen bir Milletvekilinizim; ben ve arkadaşlarım,ilgili yasanın sizlerin lehine çıkması için, elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz lakin, Hükümet kanadının; daha çok şeyler yapması için, katkılarımızın daha fazla olması gerektiğini ve Sayın Bülent Arınç Milletvekilimiz bakımından, çalışmalarımızı; yoğunlaştırmamız gereğini vurguladılar. Sayın Mehmet Şandır; Milletvekilimizle uzun sayılacak şekilde görüştük, tamamen bizlerin yanında olduklarını, TBMM'deki konuşmalarını ve dahada çok konuşacaklarını, haklı olduğumuz davamızın bilincinde olduklarını, Sayın; diğer Milletvekili arkadaşlarıyla, tamamen yanımızda olduklarını, üzerine basa basa, belirtmişlerdir. O Halde; o halde arkadaşlar o halde, elimizin hiçte boş olmadığı malumunuzdur. O halde; hiç ama hiç, işin sonuna geldiğimize inandığımız bu davamızda, yılgınlığa gerek olmadan, çalışacağız; çalışacağız ve çaba göstererek, Tanrımızın izniyle, tüm güçlüklere rağmen, hep birlikte özgür günlere ulaşacağız. Ulaşacağız; hüzünlüde olsa. Yine; bu gece yazımımı uzattığım için, affınıza sığınıyorum. Herkese; sevgiler, saygılar, selamlar ve özgür günler diyorum. İçinizden biri; kardeşiniz, HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  159. SAYIN ALİ BABACAN IN DİKKATİNE
    Tekrardan selam bu faxı alan ALLAH ın sevgili kulu ALLAH rızası için sayın BABACAN a iletmenizi istiyorum ve bana ordaki gelişmeleri haber vermenizi rica ediyorum bu fax ne oldu 2 gün önceki fax ne oldu....sayın BABACAN 2 gün önceki fax a ne oldu okuyup okumadınız mı bilmediğimden bir yorum yapamıyorum ama şunu bilin bu fax metinlerini yanımda taşıyorum faxlardan kaçabilirsiniz benden kaçabilirsiniz cevap vermeyebilirsiniz ama ALLAH tan kaçamazsınız eğer ki ALLAH korkunuz varsa korkusundan,sevgisi varsa sevgisinden dolayı beni aramanızı rica ediyorum sayın BABACAN buna hakkım yok mu ? bir vatandaş olarak sizinle görüşme hakkım yok mu veya bakanlığınızdan benimle konuşacak lakin siyasetle çocuk kandırır gibi konuşmucak biri yok mu? Sayın BABACAN sizde ALLAH ın bir kulusunuz bende neden aramazsınız neden ilgilenmezsiniz.....hep sizden merhamet isteyenlere mi yardım isteyenlere mi yakınlık gösterirsiniz...çok şükür ben sizden merhamet istemiyorum çünkü sizin merhametinize muhtaç değilim ALLAH kendinden başkasına muhtaç etmesin inşallah ben inandığım adaleti size sizin yüzünüze savunmak istiyorum sizde inandığınız adaleti benim yüzüme savununuz sonra da haksızsınız deyiniz bende savunayım size haksızsınız diyeyim sonrada ADALETİ ALLAH a emanet edelim çıkayım sizin yanınızdan tek istediğim bu sayın BABACAN neden bu isteğime cevap vermiyorsunuz okul tahsil dünyalık mevkiiniz bakanlığınız mevcut basit sıradan bir ALLAH kulunu neden karşınıza alıp konuşmazsınız ? bağlı bulunduğunuz partinizin adı (ADALET VE KALKINMA) partisi sadece partinizin adına sahip çıkmak için beni çağırınız yada başbakanımıza söyleyiniz böyle bir vatandaş var ALLAH a çok güveniyor partinizin adınıza sahip çıkın diye fax çekiyor ADALET in sahibi ALLAH tır diyor illa ADALET konuşacağım inandığım adaleti söyleyeceğim yaptığınız uygulamanın yanlış olduğunu en büyük adaletsizliğin adil görünüp adil davranmamak olduğunu söyleyeceğim sizden bu dünya da hakkımı isteyeceğim vermezseniz ALLAH a havale edeceğim diyor deyin. Dünyalık hakkı dünya da aramalıyım değil mi sizi kime şikayet edeyim sayın BABACAN mahkeme diyeceksiniz mahkeme haklısın kardeşim dedi...vekil diyeceksiniz o da haklısınız dedi..ADALET kom başkanı İYİMAYA oda haklısınız dedi...neden hakkımızı vermiyorsunuz neden böyle oluyor bunu açıklayın sayın BABACAN.lütfen rica ediyorum bana dönünüz ..ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah sevgilerimle

    selam kardeşlerim bu faxı az önce çok şükür BABACAN a çektim gelişme olursa nasipse sizi bilgilendirmek isterim ALLAH yardımcımız olsun inşallah SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  160. DEĞERLİ MAĞDURLAR! UMUTSUZLUK ÜMİTSİZLİK İLE BİRŞEY YAPMAKTAN VAZGEÇMEK İKTİDARIN İŞİNİ EPEY Bİ KOLAYLAŞTIRACAKTIR.

    BU LANET KANUNDA BU ZAMANA KADAR KİMSE SES ÇIKARMAMIŞ.GELEN HÜKÜMETLERDE KAFALARINA GÖRE YASALARI YAPIP GİTMİŞLER.AMA ŞİMDİLERDE BİR AYAKLANMA BİR İSYAN VAR.HÜKÜMET BAZI ELİ ÇANTALI TEFECİ VE FACTORİNGCİLERİN İSTEDİĞİNİ YAPAMAMAKTADIR.BUNUN NEDENİ İSE SİZLERSİNİZ.SİZİN BASKILARINIZ SİZİN FERYATLARINIZ.BU FERYATLAR, MHP M.VEKİLİ SN MEHMET ŞANDIRIN DA DEDİĞİ GİBİ ARŞ-I ALEMİ AŞMIŞTIR.

    BU ZAMANA KADAR ARADINIZ MAİL GÖNDERDİNİZ MESAJLAR ATTINIZ.HERKES SEVDİKLERİ İÇİN BİŞİLER YAPMAYA ÇALIŞTI ELİNDEN GELDİĞİNCE... YETERLİMİYDİ? HAYIR.. ELİ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI BİRBİLERİNE ATTIĞI 1 TEK MSJLA BİNLERİ ONBİNLERİ TOPLARKEN BİZ MAALESEF 100 KİŞİYİ ZOR TOPLAYABİLDİK.

    ŞİMDİ DE DİYORUZ Kİ!! BORCUNUZUN VERMİŞ OLDUĞU SIKINTILAR ,MAHÇUBİYETLER NETİCESİNDE MADEM Kİ EYLEMLERE ORGANİZASYONLARA KATILAMADINIZ; O HALDE EVİNİZDEN BİR KAÇ VEKİLİ ARAYIN ARATIN.BU ÇOK ZOR BİŞİ OLMASA GEREK.

    BORCUNUZ VAR DİYE UTANMAYIN.MAHÇUPLUK DUYMAYIN.BİZ SUÇ İŞLEMEDİK.KİMSEYİ GASP ETMEDİK.KİMSEYİ DOLANDIRMADIK.DOLANDIRAN ADAM VEKİLLERİ ARAMAZ.KAÇAR.MÜCADELE ETMEZ,KENARA ÇEKİLİR...SORARIM SİZLERE DOLANDIRICIMISINIZ? BEN ASLA İNANMIYORUM.. DOLANDIRICI OLAN ADAM, BU SİTEYİ BULMAZ.BİZİMLE TEMASA GEÇMEZ.

    O HALDE HADİ ARKADAŞLAR.ARAYALIM.DERDİMİZİ ANLATALIM.SİZLER İÇİN HAFTAYA BİŞİLER TERTİPLEDİK.BAZI DUYUMLARI YERİNDE GİDİP GÖRMEK İSTİYORUZ.BU ŞİMDİLİK GİZLİ TUTULAN BİR ORGANİZASYON.. SİZDE BİZE BURDAN VEKİLLERİ ARAYARAK DESTEK VERİN..


    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  161. Değerli Arkadaşlar; derslerimize katılmadığım, sitemizi takip etmediğim ve birşeyler yapmadığım sanılmasın. Gün boyu; TBMM'de toplantılar olduğundan, Sayın; Milletvekillrimize ulaşamadım. En az; 6-7 Milletvekilimizi aradıysamda; ya ulaşılamıyor konumunda veya telefonlarını kapattılar. Akşam; eve geç geldiğim içinde, Sayın Milletvekillerimizi aramak istemedim. Ancak; mailler hususunda; zannedermki, beş on Milletvekilimiz hariç, yazımımı hepsine ulaştırmış oldum. Elebetteki; özellikle bu ay içerisinde sıkı çalışarak, bu işi hep birlikte bitirerek. Allah'ın izniyle özgür günlere kavuşacağız. Hepinizin bildiği üzere; hepimiz genel anlamda, Sayın Milletvekillerimizden, olumlu haberler almadıkmı? Elbetteki; çok azda olsa olumsuz konuşanlarda olacaktır. Çalışmalarımızla ve gayretlerimizle; İnşaallah onlarıda ikna edeceğiz. Saygı ve sevgilerimle; selamlar. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  162. sayın bakanım saygılar sunuyorum bizlerin sıkıntısı bakğurlar cözerseniz seviniriz ben maliyeye kaytım 1982 2000 bu kaytımızı bakğur kabul etmiyo bizler icin ya bir af yada bir genelge bekliyoz lütfen yardımcı olun saygılar sunuyorum

    YanıtlaSil
  163. gülten arslan13 Aralık 2013 20:24

    ÇEK YASASINDA ALACAKLI MAĞDURLARA NE DİYORSUNUZ ?BENİM ALACAKLI OLDUĞUM ŞAHSIN PAARASI MALI MÜLKÜ İŞİ GÜCÜ YERİNDE FAKAT İŞİ ARSIZLIĞA DÖKMÜŞ HAPİSLİĞİ ONANIP GELEN BORÇLARINI ÖDÜYOR BUNA NE DİYORSUNNUZ

    YanıtlaSil
  164. ALACAKLI OLAN ÇEK MAĞDURLARI İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?BENİM ALACAKLI OLDUĞUM ŞAHSIN MALI PARASI İŞİ HERŞEYİ VAR FAKAT UTANMASI YOK ARSIZ OLMUŞ KAŞAR OLMUŞ YASAL HAKLARINI KULLANIYOR HAPİSLİĞİ ÇIKTI TEMİZE GİTTİİ GELİRSE HEMEN ÖDÜYOR BUNA NE DİYORSUNUZ ?

    YanıtlaSil
  165. SAYIN: ALİ BABACAN BEY
    BAKAN
    ÇEK HAPSİ KALTIĞINDA, PİYASA DAHA DİSİPLİNE GİRECEK.HERKES İŞİNİ ONA GÖRE SAĞLAM YAPACAK.PİYASADA ESNAF KOBİLER ÇOK SIKINTILI, BUNU DÜZELTECEKTE HÜKÜMETTİR.AMA BUNU SIKINTIYI, SİZLERİN GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM.HİÇ BİR HAREKET GÖREMEYİNCE,MÜDAHALE OLMAYINCA TUHAF OLUYORUZ.SİNİRLER GERİLİYOR,AİLELER PARÇALANIYOR,BOŞANMALAR OLUYOR,HAPSE GİRİLİNCE BU İŞ HEP ÇIKMAZA GİRİYOR.NE YAPIMAK İSTENİYOR.SN:ALİ BABACAN BU İŞE BAŞKALARININ ETKİSİNDE OLMASA BU İŞE,ADALET NOKTASINDAN,BAKTINDA HAPSİN KALMASI YÖNÜNDE OLACAĞI KANATİNDEYİM,BORCUNU ÖDİYEMEYENE YARDIMCI OLUNUR,BIRAKIN HAPSE ATMAYI,AYETLERİMİZ BUNU DEMİYORMU,SN: BABACAN SEN ZENGİNSİN, HİLMİ AMCANIN BİR OĞLUSUN.PARASAL İHTİYACIN YOK,ALLAHIN ADALETİYLE HÜKMET,KARASIZ KALDIĞIN YERDE,NE OLURSA OLSUN,BU İNSANLARDAN BİRİ DAHİ, BU İŞTE GÜNAHSIZSA BU YAPILMAZ.BU ESNAFLAR YILLARCA VERGİ VERMİŞLER,BEN 16 YILLIK ESNAFIM,BİR ÇEKİM YAZILMAMIŞ,KİM İSTER BU DURUMA DÜŞMEYİ, SELAMLAR.

    YanıtlaSil