Başbakanlığa Yardım istemek için Gitti Gözaltına Alındı.

taahhüdü ihlal, borç, borç hapsi, Başbakan, ödeme şartı, banka, banka borcu
Yardım istemek için gittiği Başbakanlık'ta borcundan dolayı aranması olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Savcının, borcunu ödemesi için 10 gün süre verdiği baba, 12 bin lirayı ödeyemezse hapse girecek.

Doğuştan hasta olan bebeğini Samsun'da tedavi ettirmek için bankadan kredi çeken ve ödeyemeyen 7 çocuk babası Erol Öksüzoğlu, yardım istemek için gittiği Başbakanlık'ta gözaltına alındı.

Doğuştan hasta olan bebeğini Samsun'da tedavi ettirmek için bankadan kredi çeken ve ödeyemeyen 7 çocuk babası Erol Öksüzoğlu, yardım istemek için gittiği Başbakanlık'ta borcundan dolayı aranması olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Baba Öksüzoğlu'nun gözaltına alındığını duyan Kimse Yok Mu Samsun Şubesi gönüllüleri, yanlarına aldıkları kumanyalar ile Öksüzoğlu ailesini ziyaret etti. Eşinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesinden korktuğunu söyleyen anne Kiraz Öksüzoğlu, "Eşim gözaltına alınacağını öğrenince 'aileme sahip çıkın' diyerek Kimse Yok Mu'ya mesaj atmış. Onlar da sağ olsun bu zor günümüzde bize maddi manevi destek olmak için evime kadar geldiler. Eğer benim eşim borcundan dolayı tutuklanırsa ben 7 çocukla ne yaparım diye karar kara düşünürken, yardım edecek 'kimse yok mu' derken Allah dernek gönüllülerini bana gönderdi. Evimizde yiyecek kalmamıştı. Evimizin kirasını aylardır ödeyemedik. Alacaklılar kapıya dayanmıştı. Eşimin 40 bin liraya yakın borcu birikmiş. Bunun üzerine derdimize bir çare bulması için Başbakanlığa gitmişti. Ama daha derdini anlatamadan onu gözaltına almışlar. Ben de buradaki AK Parti binasına gittim, bize yardımcı olmaları için yalvardım ama bizimle ilgilenen olmadı." dedi.

taahhüdü ihlal, borç, borç hapsi, Başbakan, ödeme şartı, banka, banka borcu

Ancak evdeki 6 çocuğun ve hastanede yoğun bakımda cihaza bağlı olarak yaşayan 6 aylık bebeğin bakımları, alacaklıların kapıya dayanması ve kredi çektikleri bankanın avukatlarının baskıları, işsiz olan babayı bunalıma soktu. Bulduğu borç parayı çocuklarına ekmek almak yerine Ankara'ya gitmeye karar verdiğini belirten Erol Öksüzoğlu ise "Başbakanlık binasına geldim. Girişte güvenliğe kimliğimi verdim. Çocuğumun tedavisi için bankadan çektiğim 10 bin liralık krediyi ödeyemediğimden dolayı mahkeme, tutuklanarak cezaevine konulmama karar vermiş. Bunun üzerine gözaltına alınıp savcılığa sevk edildim. Savcıya derdimi anlattım, o da bana borcumun tamamını ödemek şartıyla 10 gün süre verdi. Serbest kaldığımda polislere Samsun'a dönecek param olmadığını söyledim, bir tanesi cebinden 10 lira çıkarıp bana verdi. Şu an sokakta parasız bir şekilde kaldım. Eğer 10 gün içinde 12 bin lira parayı bulamazsam beni hapse atacaklarmış. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet yetkililerine sesleniyorum bana yardımcı olsunlar." diye konuştu.

taahhüdü ihlal, borç, borç hapsi, Başbakan, ödeme şartı, banka, banka borcu

Çaresiz kalan ailenin yardımına ikinci defa koşan Kimse Yok Mu gönüllüsü İbrahim Koraloğlu, şunları ifade etti: "Biz 3 ay önce yine bu ailemize yardıma gelmiştik. O zaman çok daha kötü durumdaydılar. Başlarını sokacak bir evleri dahi yoktu. Ordu'da evleri yanmış tek eşyaları olmadan Samsun'a gelmişler. Ailemizin düzenli bir maaşı olmadığı için yine zor duruma düşmüşler, borçlular da sıkıştırınca iyice çaresiz kalmışlar. Baba çare bulmak için şehir dışına çıkmış anne ise 6 çocukla ortada kalmış. Ablamız tam 'kimse yok mu' derken imdadına yine Kimse Yok Mu yetişti. Biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama bir yere kadar yardım yapabiliyoruz. Ailemizin sıkıntıları çok daha büyük, bunu ancak devlet çözüme kavuşturabilir. Anne çalışmayı istiyor ama evde küçük çocuklar var, onları bırakamıyor. Baba çalışmak istiyor iş veren yok. Devletin bu tür mağdur ailelere daha fazla sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum."
CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder