Sinan Aygün Taahhüdü İhlal Yazılı Soru Önergesi

taahhüdü ihlal suçu, her bir suç için üç aya kadar tazyik hapsi, ödeme şartını ihlal, icra mahkemeleri, icra daireleriBorçlu vatandaşlarımız, icra sırasında alacaklı tarafa "borcu ödeyeceğine ilişkin taahhütte bulunan" ancak ödemeyi yapamayanlar "taahhüdü ihlal" suçundan, her bir suç için üç aya kadar tazyik hapisle cezalandırılmaktadırlar.

Özellikle kırsal kesimden, bu konuyla ilgili olarak çok miktarda şikayetler gelmektedir.

Bankalardan kullandıkları tarım kredilerini ile gübre, ilaç, tohumluk, yem alımı ve benzeri nedenlerle doğan borçlarını ödeyemedikleri için icralık olan birçok çiftçi vatandaşımızın icralık olduktan sonra imzaladıkları taahhüdü ihlal ettikleri gerekçesiyle hapiste ya da hapse atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadırlar.

İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesi gereğince bu duruma düşen vatandaşların ya hapse atıldıkları ya da hapse atılma korkusuyla kaçak durumuna düştükleri için ekonomik hayattan uzaklaştıkları ve böylece taahhüt ettikleri borçlarını ödeme kabiliyetlerini tümüyle kaybettikleri gözlenmektedir.

Taahhüdü ihlalden hapis cezası almış birçok vatandaş hapiste yatarken, birçok vatandaşın da yakalanmamak için işini, tarlasını, köyünü, evini terk etmiş durumda olduğu ileri sürülüyor.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
18/03/2013

Aşağıdaki sorularımın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin- tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Saygılarımla;

                                                                                                                     Sinan AYGÜN
                                                                                                                Ankara Milletvekili

       Bilindiği gibi, icralık olduktan sonra icra sırasında alacaklı tarafa "borcu ödeyeceğine ilişkin taahhütte bulunan" ancak ödemeyi yapamayanlar "taahhüdü ihlal" suçundan, her bir suç için üç aya kadar tazyik hapisle cezalandırılmaktadırlar.

       Özellikle de kırsal kesimden, bu konuyla ilgili olarak çok miktarda şikâyetler gelmektedir. Bankalardan kullandıkları tarım kredilerini ya da gübre, ilaç, tohumluk, yem alımı ve benzeri nedenlerle doğan borçlarını zamanında ödeyemedikleri için icralık olan birçok çiftçi vatandaşımızın icralık olduktan sonra imzaladıkları taahhüdü ihlal ettikleri gerekçesiyle hapiste ya da hapse atılma tehlikesiyle karşı karşıla bulundukları belirtiliyor.

       Taahhüdü ihlalden hapis cezası almış birçok vatandaş hapiste yatarken, birçok vatandaşın da yakalanmamak için işini, tarlasını, köyünü, evini terk etmiş durumda olduğu ileri sürülüyor.

       İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesi gereğince bu duruma düşen vatandaşların ya hapse atıldıkları ya da hapse atılma korkusuyla kaçak durumuna düştükleri için ekonomik hayattan uzaklaştıkları ve böylece taahhüt ettikleri borçlarını ödeme kabiliyetlerini tümüyle kaybettikleri gözlenmektedir.

1- Halen, kaç vatandaşımız çeşitli mahkemelerde, taahhüdü ihlal suçundan yargılanmaktadır?
2- Son 10 yılda "taahhüdü ihlal" suçundan kaç vatandaşımız mahkum olmuştur?
3- Taahhüdü ihlal suçundan aldığı mahkumiyet nedeniyle ceza ve tutuk evlerinde kaç vatandaşımız bulunmaktadır?
4- Taahhüdü ihlal suçundan aldığı mahkumiyet kararı kesinleştiği halde ceza evine girmemek için kaçak duruma düşmüş kaç vatandaşımız bulunmaktadır?
5- Taahhüdü ihlal gibi ekonomik bir suça hapis cezası vermek yerine ekonomik bir ceza verilmesine yönelik yeni bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

929 yorum:

  1. senin morelini daha bozmayacak oda bizimle mücadele edecek ben inanıyorum doğruyu bulacağına

    YanıtlaSil
  2. oktay telefonun meşgul seni arıyorum rendevu için

    YanıtlaSil
  3. karadenizli insanlar neden bu kadar delikanlı oluyor eğer bildiğim kişi ise o da benim toprağımdan

    YanıtlaSil
  4. allah razı olsun abi bu insanla senin yaptıklarını hic bir zaman unutmayacaklar

    YanıtlaSil
  5. Keşke elimden gelse de çok daha fazlasını yapabilsem. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Değerli arkadaşlar 4.Yargı Paketinin geçişinden sonra, gerek çalıştığım iş yerindeki yoğun işlerim ve gerekse şahsi sorunlarım nedeniyle, taahhüdü ihlal cezalıları arkadaşlarımın yanında yeterince bulunamadığım için özür diliyorum.

    Diyorum ki; her şeye rağmen, binlerce kişi adına yorgun ve çaresiz halimizle, bir kez daha ayağa kalsak, sabır ve irade sınırlarımızı zorlayarak, mücadeleye devam desek, NUH'un gemisinin güverte bölümünde (açık cezaevleri) olan arkadaşlarımızı unutmadan, onlarında karaya çıkmasını sağlasak ve mevcut iktidarımıza (bilmelerine rağmen) kendimizi bir kez daha hatırlatsak??? çok şey kaybederiz mi? Zaten kaybettiklerimizi yeterince kaybetmiş değil miyiz? Tekrar Allah hepimizin yardımcısı olsun diyerek ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. hasan abi sen varya sen cok iyi bir insansın senin bu güvrete yazısını görünce eski günlerimizi hatırlıyorum saygılar abi

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar herkesi bekliyoruz allahın izniyle artık bitsin bu çile

    YanıtlaSil
  9. Hasan bey ...teşekkürler..erhan.1952@hotmail.com

    YanıtlaSil
  10. İSA -İLKER-ARMAT-AHMET - RECEP 51-OKTAY-DURSUN 52
    VE DİĞER ARKADAŞLAR/GÜNAYDIN

    ARKADAŞLAR 4 ANA KONU ÜZERİNDE YOĞULAŞIP RANDEVU ORGANIZASYON VE DİĞER HERŞEYİ DETAYLANDIRALIM

    1.Hedef / AKP GENEL MERKEZİ / GBY Süleyman Soylu / Numan Kurtulmuş
    2.Hedef / BAŞBAKAN LA RANDEVU GÖRÜŞME
    3 Hedef / BAYAN BAKAN VE MİLLETVEKİLLER
    4.Hedef / DİĞER SANSASYONEL EYLEMLER

    YanıtlaSil
  11. herkese hayırlı bir gün diliyorum hepimiz adına

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar adalet bakanı sadullah ergin bu acılım süreci bir bitsin bu durumu değerlendircez demiştir bilginize

    YanıtlaSil
  13. tek hedefimiz akp yetkilileri mutlaka bir rendevu alıp ziyaret gerçekleştirmemiz gerekiyor onun için sizden ricam lütfen katılımcı sayımızı yükseltelim saygılar

    YanıtlaSil
  14. merhaba arkadaşlar allah hepinize azim sabır ve başarı versin,benim bir sorum olacak benim mahkeme kararım tebli edilmişti ve elime geçmişti,ama o sinirle yırtıp atmıştım gelzaman gitzaman üzerinden bayaa vakit geçti zaman aşımına uğrayıp uğramadığını öğrene bilmem için o karar kağıdımı tekrar alabilirmiyim?alabir isem nerden alabilirim lütfen cvp yazarsanız çok makbule geçer

    YanıtlaSil
  15. E-Devlet şifreniz varsa hakkınızda açılmış davaları kontrol edin, şifreniz yoksa PTT den 1 TL karşılığı edevlet şifresini alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  16. Kararı ilgili icra ceza mahkemesinden alabilirsiniz, Hangi icra ceza mahkemesi olduğunu bilmiyorsanız, taahhüt verdiğiniz icra müdürlüğünden öğreneblir muhtemelen kararın bir örneğide icra müdürlüğündedir oradan alabilirsiniz. Zaman aşımı karar size tebliğ edildiği günden itibaren 2 yıl 8 gündür bu süre geçmiş ise zamanaşımı dolmuş demektir. Karar size ne zaman tebliğ edildi hatırlıyormusunuz

    YanıtlaSil
  17. maalesef hatırlamıyorum cüneyt bey

    YanıtlaSil
  18. vallahi bilmiyorum galiba insanlar haklarını aramaya başladığı zaman katılım yükseli
    r diye düşünüyorum madem mağdur insanlar varsa gerçek

    YanıtlaSil
  19. bu iş 1 ay içinde oldu oldu yoksa seneye atar demedi demeyin , en acil yoldan organize olmamız gerekiyor .....

    YanıtlaSil
  20. Muhammed Taha Gergerlioğlu, Hocamız bize tekrar yardımcı olmaz mı? 3. yargıda bize müjde vermişti, mutlaka bir duyumu aldığı bir söz vardı...Başbakan danışmanı olarak bizlere tekrar bir yardımda bulunmaz mı? Kendisi hala twitterda taahhüt mağdurlarını özellikle takip ediyor, Başbakana direk iletebilir bizlerin sesini...diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  21. vatandaş uyaptada görünmüyorsa yakalaman çıkmıştır.yakala çıkan kararlar e devlette görünmüyor yanılmayın.

    YanıtlaSil
  22. kendisine twitter hesabı olan herkes devamlı yazalım, tel numarası var mı birilerinde bilmiyorum ama ulaşalım...geçen sene bizlere müjdeler olsun taahhüdü ihlal hapis cezası kalkıyor söz aldık dedi...Başbakan danışmanı bir insan haybeye etmedi bu lafı...Bizle sağlam destek olursa öncülük ederse çok iyi olur

    YanıtlaSil
  23. Sevgili mağdur arkadaşlar;bende sizler gibi 2 yıldır davalarla uğraşıyorum didiniyorum namusumla çalışıyorum borçlarımı ödemeye çalışıyorum.Bugün başıma gelen olayı paylaşmak istedim sizlerle
    Ben sağlık sektörüde çalışıyorum 2 iş hatta bazen 3. işi yapıyorum.Borcum çok 12 sene ticaretle uğraştıktan sonra batan şirketler kaçan ortaklar gençliğin verdiği hatalı yatırımlar .........................vs hepsinin cezasını şimdi ben ve ailem çekiyoruz..ssk lı çalışıyorum doğal olarak alacaklılar maaşıma hacizkoydurup 4/1 ine el koyuyorlar elime kalan paraylada başka borçlar kira ve ev geçimine kullanıyorum.
    bugün sabah saat 9:30 gündüz işimde çalışıyorum telefon çaldı diğer iş yerinden arıyorlar ve bugün itibariyle iş akdimi fes ettiklerini söylediler sebebini sorduğumda icra dairelerinden gelen yazılardan dolayı olduğunu söylediler.Müdürle konuştuğumda biz senin icra memurunmuyuz senin borçlarıı takip etmek zorundamıyız nasıl adamsın sen böyle borçmu olur laflarını duydum ve oturup ağlamamk için zor tutum kendimi çünkü aklıma jet hızıyla kızım geldi o andaki işime bişey yansıtırsam buradanda kovulurum ve kızıma aileme bakamam dedim ne kadar adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz borcunu ödemek isteyenler ödeme almak için tependen inmeyen alacaklılar namusunla çalışıp borcunu ödiyemezsin diyip işten çıkaran firmalar of of of

    YanıtlaSil
  24. Kesinleşme tarihi geçerlidir. Tebliğ yapılamadığı için karar kesinleşmez ise mahkeme kararı kesin olmaz ve infaza verilemez. Bu süre ne kadardır derseniz İİK 340. maddesine dava zaman aşımı bilerek veya bilmeyerek kanun içine eklenmemiş. Kimi hakimler dava zaman aşımı 1 yıl diyor dava zamanaşımını kesen nedenlerle birlikte uzamış haliyle 1 yıl 6 ay, Kimi hakimlerde İİK da bu hüküm yok haliyle TCK zamanaşıma hükümlerine tabi olmalıdır diyor ve süreyi 5 yıl olarak uyguluyor. Genel olarak dava zamanaşımı 5 yıl olarak uygulanıyor.

    YanıtlaSil
  25. İsa son durum ne organızasyonda ne durumdayız

    YanıtlaSil
  26. abi aynı rendevu almaya calışıyoruz

    YanıtlaSil
  27. anlaşiıldı millet kurtlar vadisi izliyor galiba

    YanıtlaSil
  28. Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Aranızdayım, gözlemciyim ve yeterince katılımcı değilim ama, ortak bir yola yöneldiğinizde bende bir şeyler yapmaya çalışırım.


    Sitemize yeni katılan arkadaşlarımız var ise, resmim üzerine gelip tam profil yaptığında, ulaşılabilecek yer bilgilerini ve muhtelif yazı örneklerini göreceklerdir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  29. hasan abi seni görmeyince burda huzurum kaçıyor

    YanıtlaSil
  30. nerde bu millet nerde adalet nerde mağdurlar

    YanıtlaSil
  31. İSA ABİ GÖKAN ABİ OKTAY ABİ BURDAMISIN

    YanıtlaSil
  32. oktay abinin işi var benden bilgi alıyor

    YanıtlaSil
  33. Değerli arkadaşım çalıştığım iş sektörü yaza yönelik olunca (Doğal Kaynak Suyu) çalışma süremiz birden bire % 50 oranında artmak zorunda kalıyor. Buna rağmen; gözlemci, takipçi ve eski günlere rağmen daha az katılımcı oluyorum. Bilmem ki başkaca ne desem. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar önümüzdeki hafta cumaya kadar mutlaka bir ziyaret gerçekleştirmemiz gerekiyor

    YanıtlaSil
  35. sesimizi mutlaka duyurmamız gerekiyor ses getirecek bişeyler

    YanıtlaSil
  36. İSA ABİ RANDEVÜLER NE OLDU ELİNİZİ ACELE TUTUN ESKİŞEHİRDEN MUSTAFA ABİYİ BUGÜN ALDILAR ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  37. Değerli arkadaşlar tekrar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Başta çok değerli Cüneyt Hocam (Pirimiz) ve elbette ki tüm katılımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarım.


    Ya; TBMM tatile girmeden son bir hamle yapıp toparlanıp, bir şeyler yaparız, yapmaya çalışırız. Ya da; yerel seçimlere bir kaç ay kalana dek hiç bir beklentimiz olmasın.


    Bu arada gün içerisinde, gerek Cüneyt Hocam ile ve gerekse benimle irtibat halinde olan, Eskişehir'den Mustafa arkadaşımız; Kahramanmaraş'tan denetimli serbestlik almış olmasına ve yargıtay bozması olmadığı halde ceza evine gönderilmiştir.


    Yani; bizlerinde zaman içinde Kahramanmaraş'a göndermiş olduğumuz arkadaşlarımızın da durumları vahim...


    Bu durumda ne demeliyim bilemiyorum. İnanın demiyorum ama, bilesiniz ki; Barışçı-Mersin arkadaşınızın da morali en az sizler kadar bozuktur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bir kez daha tüm arkadaşlarıma saygılarımla.

    YanıtlaSil
  38. isa abi kimse yok ama gündüz baya kişi varmış bir toplantı günü ve saati ayarlıyıp yukarıa not olarak duyurulsun

    YanıtlaSil
  39. İlker arkadaşım hayret aynı anda aynı şeyi yazmışız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  40. tamam ben yukarıya tabloyu yazdıracağım mutlaka ses gelsin artık denetimlileri de alıyorlarmış sıkıntısı olmayanlarıda davet edelim gelsinler

    YanıtlaSil
  41. ilker emine ayna rendevu için okeyledi ama bizm asıl amacımız ak partidir

    YanıtlaSil
  42. tamam kardeş haftaya kadar mutlaka gidelim genel merkeze

    YanıtlaSil
  43. bizi maçta kurtaRMAYACAK MİLLET MAÇ BAKIYORMUŞ

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR HAFTAYA KADAR TOPARLANMAK İÇİN BİLEN BİLMEYEN İÇİN BİRDE GAZETEYE İLAN VERELİM ÖYLE GİDELİM BENCE KATILIM YOK

    YanıtlaSil
  45. ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN İNŞALLAH KARDEŞ

    YanıtlaSil
  46. arkadaşlar herkese selamlar.benim hatırladığım kadarı ile ilk yakalama 24/04/2013 de bana çıktı ve ben siteden yayınlayarak mağdur arkadaş ve kardeşlerime yardımcı olmaya çalıştım.ama her kafadan bir ses çıktı yok itiraz edin yok 2.dosyadır yok yanlış bilgidir v.s gibi laflar..ama cuma günü maraşta bir arkadaşım konyada 2 kişi bugün eşkişehir 26-şubat ta almış onuda bugün almışlar.işin özü ve kısası dikkatli olalım.allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  47. dikatli olmak çare degil kardeş gidip sesimizi duyurmamız lazım bu ülkede ağlamayana emzik yok

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar bu kahramanmaraştan denetimi serbestlik alıp yakalanan arkadaşlar imzaya gittikleri zamanmı alınmışlar ?

    YanıtlaSil
  49. ERDALBEY ŞUAN SİZ KAÇAKMISINIZ

    YanıtlaSil
  50. hasan abi seninle görüşmem lazım telefon numaranı verebilirmisin bazı bilgiler almak istiyorum

    YanıtlaSil
  51. erdal bey bu arkadaşlar imzaya gittikleri zaman mı alınmışlar

    YanıtlaSil
  52. Tazyik Hapsinde Denetimli Serbestlik Mümkün mü?
    Prof. Dr. Ersan Şen
    Haber 7
    Giriş: 02 Mayıs 2013 09:46 1,034 Okunma Güncelleme: 02 Mayıs 2013 09:46
    Hapsen tazyiklerde 5275 sayılı Yasanın 105/A maddesindeki (6291 ve 6411 sayılı yasalar) denetimli serbestlik hükümleri uygulanmamaktadır.
    İlk olarak, bazı infaz hakimleri tazyik hapislerinde de bu yasaları uyguladı, fakat Yargıtay ilgili dairesi kanun yararına bozma taleplerini uygun buldu. Bu defa da hükümlüler hakkında infaz evrakının iadesi istenildi. Bu noktada kişi hürriyeti bakımından şu sorun ortaya çıktı; hükümlüler, 3 aylık tazyik hapislerinin örneğin 1,5 aylık süresini veya tümünü denetimli serbestlik tedbiri altında infaz etti. Şimdi tazyik hapisleri sil baştan mı başlayacak, yoksa denetimli serbestlik süreleri düşülerek 1,5 aylık kısım mı infaz edilecektir?
    1 Haziran 2005 tarihinden sonra işlenen suçlarda, hükümlünün iyi halli olması kaydı ile cezaevinde infaz üçte iki olarak yapılacak ve yine 6291 ve 6411 sayılı kanunlar uyarınca açık cezaevine ayrılma hakkının kazanılması ile birlikte bu süreden bir yıl daha düşülerek, hükümlü kalan süresini dışarıda denetimli serbestlik altında geçirecektir. Denetimli serbestlik sırasında başka suç işlediğinde, elbette kalan sürenin infazı yapılacaktır.
    Tazyik hapsi adı ile bilinen icra ve iflas suçlarından ceza alanın, 6291 ve 6411 sayılı kanunlardan neden yararlandırılmadığını anlamak da mümkün değildir. 6352 sayılı Kanunun geçici 1. maddesinin, ifade hürriyetini kullanmak suretiyle suç işleyene af getiren hükmünün herkese uygulanmamasını net bir şekilde eleştirmiştik. Tazyik hapsi yönünden de Kanunun eksik uygulanması gündeme gelmiştir.
    Bu noktada, niteliği ve cezası itibariyle ağır suçlardan hükümlü olanlar denetimli serbestlikten yararlandırıldığı halde, neden tazyik hapsine mahkum olanların denetimli serbestlikten yararlandırılmadığı gibi bir tartışmaya da girecek değiliz. Bu konuda, “suçta ve cezada kanunilik” prensibi, kişi hak ve hürriyetlerinin nasıl sınırlandırılabileceğini gösteren Anayasa m.13, 6291 sayılı Kanunla 5275 sayılı Kanuna 105/A olarak eklenen madde ile 6411 sayılı Kanunun 13. maddesi nettir. Kanun koyucu, tazyik hapsine konu olan suçların cezalarını istisna tutmamıştır.
    Cezalara örtülü af öngören kanunlara duyulan tepkiyi anlıyorum. Ancak bu tepki, kişi hak ve hürriyeti aleyhine uygulamanın dayanağı olamaz. Günümüzde hukukçuların sorunu, kanun koyucunun çok sayıda kanun çıkarmak suretiyle bilerek veya bilmeyerek yol açtığı hatalardan ve “biz kanun çıkardık, yargı uygulasın” tarzındaki anlayışından kaynaklanmaktadır.
    Esas itibariyle ceza, denetimli serbestlik altında dışarıda çekilmiş olmaktadır. Çünkü denetimli serbestlik altında salıverilen hükümlünün dışarıda çektiği de cezadır. Diğer taraftan, esas olan cezanın yasalarda öngörüldüğü gibi çektirilmesidir. Belirtmeliyiz ki tazyik hapsi, denetimli serbestlik kapsamındadır. Ancak uygulama, her nedense 6352 sayılı Kanunun geçici 1. maddesi ile ilgili dar uygulamasını burada da sürdürmektedir.
    Kanaatimce, ceza çekilmiş sayılır. Aksi görüş, cezanın usule uygun çektirilmediğinden bahisle yeniden çektirilmesidir. Denetimli serbestlik kararı, bir suçtan kaynaklanmadığı takdirde, bir yasanın yorumu esas alınmak suretiyle uygulama yapıldığında, geriye dönüşü mümkün olmayan kararın birey aleyhine geçmişe uygulanmaması, yani dışarıda çektirilen cezanın (kısmen veya tamamen) tekrar çektirilmemesi, ancak bakiye kalan cezanın cezaevinde çektirilmesi gerekir.
    Tuhaf bir sonuç olduğu muhakkaktır. Çünkü bir taraftan yararlananlar, bir taraftan da yararlanamayanlar olacak. Bu da Türk Hukuku'nun garip kanunlaştırma tekniği ve hatalı uygulamalarının bir sonucudur. Maalesef Ülkemizde, hem kural ve hem de uygulamada istikrar, yerini çelişkili uygulamalara bırakmaya devam etmektedir.

    YanıtlaSil
  53. ilker abi bu mustafa abiyi imzaya gittiğindemi almışlar

    YanıtlaSil
  54. imzada değil yakalama cıkmış

    YanıtlaSil
  55. isa bey 0533 684 83 66 bu numarayı çaldıra bilirmisiniz sizinle görüşmek istiyorum

    YanıtlaSil
  56. erdal nasılsın kardes ne yaptın işleri

    YanıtlaSil
  57. arkadaşlar ben ıspartada yaşıyorum taahüt belesına bulaştım vede açık ceza evinde 90 gün cezamı yattım vede çıktım buradan sesleniyorum sayın arkadaşlarım bu yasayı çıkaranı inatla kaldırmayanı kaldırmak isrteyeni engelleyeni duyarsız kalan tüm yetkililerin çocukları karıları torunları vede inşallah kendileri düşerde o ortama nasıl olurmuş yatmak ceza evinde öğrenir benim ve ailemin ciğeri nasıl yandıysa onlarında yanar inşallah katilin hırsızın balicinin gaspcının kaçakcının tokatcının yanında her sabah gözünü açarda nasıl olurmuş devletin polisini savcısını avukatın emrine verip hapis yatırmak arkadaşlar allah herşeyin gücünü veriyor ancak madde madde yazıyorum

    1.Ceza evlerinde artık denetimli serbestliklerin işlemesiyle hafif suçlu yok ağır suçlar işlemiş uzun yatarlı mahkumlar kalmış olup tamamen

    2.Taahüt mahkumunu sevmiyorlar sahtekar dolandırıcı muamelesi yaparak zaten çekilmez olan o ortamı iyice çekilmez hale getiriyorlar

    3.Kısa cezalı olarak gördükleri bizleri gardiyan ve idarede sorunlarını ciddiye almayarak geçiştirmektedir

    Bu şartlar altında oranın insanı olmayan aslada olmayacak bizlerin dertlerimizi anlatırken olyın bu boyutlarınıda dile getirmemiz gerekir

    YanıtlaSil
  58. dogru e devletten gorunen gerekcelı karar yazıldı yazan mahkeme sonucu e devletten sılınmısse yakalama cıkmıs dosya ınfaza gıtmısdır maalesef aynı sey su an benım basımda

    YanıtlaSil
  59. ıcra ceza davalarında teblıge falan cok bakmıyorlar benımde adresim yokdu bır sene once dava oldu e devletten takıp ettım dava sonuclandı sonra e devletten sılındı ben anladımkı mahkumıyet kesınledı sen e devletten takıp et eger ıtaraz ettısysen yapacak bısey kalmamıs ıse edevletten sılındıgı tarıhten ıtıbaren zaman asımı 2 yıldır ama sen yakalanmazsan 2 yıl 1 ay yada 2 ay bekle garantı olması ıcın bende senınle aynı durumdayım

    YanıtlaSil
  60. bu yakalanan arkadaşlarların ınfası nasıl olacak kalan suremı yoksa sıl baştanmı acaba bunu bılmemeız lazım

    YanıtlaSil
  61. Uğur bey geçmiş olsun..gerçekleri tümüyle izah etmişsiniz...yaşayan bilir...demişler...sitede bir çok değerli arkadaşlar yılmadan girişimde bulunuyor sorunu çözmek için...1932 den beri...bir şekilde ama sağ...ama sol tandaslı..erki elinde bulunduran...tüm siyasi partilerimiz ..maalesef bu kanunu..ALLAH EMRİ gibi..FARZ gibi görmüşler..bugünkü iktidar dahi...bakanın ifşası...başbakanın TAAHHÜDÜ...ne rağmen...ayak sürümekteler.İroni yapalım isterseniz...bu sorunuda İMRALI veya KANDİLE mi...iletelim...dedirtecekler millete...tekrar geçmiş olsun...yattığınız günlerin travması inşallah çabuk geçer...izmir-erhan

    YanıtlaSil
  62. kardeşim gecmiş olsun allah bir daha düşürmesin çok haklısın bizlerde bu zulumün bitmesi için uğraşıyoruz ama bir türlü sesimizi duymak istemiyorlar

    YanıtlaSil
  63. haYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR HAYIRLI BİR GÜN HAYIRLI BİR HABERLE LERLE OLSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  64. Geçmiş olsun Uğur kardeş, malesef burası Türkiye aslanın fareye boğdurulduğu gerçek suçluların kayırıldığı borcundan taahüdünden dolayı hapise, cezaevine gönderilen esnaf, işçi, ev hanımı,çiftçi,vatandaşlarımızın katledildiği aile,çevre ve iş hayatının bitirildiği bir yer oldu.Bunlara göz yuman bu Türklere özgü ceza diyenlerle ne demeli..Bir yandan bazı kahraman hakim ve milletvekillerimizin vermiş olduğu mücadeleler kararlar kanunlar teklifler soru önergeleri hepsi hiçe sayılmış dikkate dahi alınmamıştır.Buna rağmen Türk halkına yapılan bu eziyet işkence yani tazyik hapsi onlarında başına birgün çorap örecek,hiç bir haksızlık eşitsizlik,adaletsizlik bunların yanına kar kalmayacak..Halkını önemsemeyen değer vermeyen teröriste katile hırsıza uyuşturucu satıcısına daha çok değer veren bir hükümetle karşı karşıyayız malesef.Adaletin terazisi bozulmuş verilen kararlar eşitsiz kayırmacı kendilerine bile şüpheli inandırıcı olmayan günü birlik göstermelik olmuştur.Koltuk sevdası, korkaklık, adam kayırmacada bazı güçlerin esiri olmuşlardır .

    YanıtlaSil
  65. Değerli abilerim,ablalarım,site sakinleri....Uzun zamandır aranıza malesef katılımcı olamadım görüyorum ki alınan denetimliler tek tek bozulmaya başlamış ne olursunuz bazı şeyler için geç kalmayalım......İlker ve hasan abi ile devamlı irtibat halindeyim cezası olup mecburen evde tıkanıp kalanlar özellikle sizlere büyük işler düşüyor Bahçelinin sloganı ne kadar uyar bilmiyorum ama artık VUR DE VURALIM ÖL DE ÖLELİM demenin zamanı bence geldi ve geçiyor desteklerimiz sizlerle beraberdir saygılarımla.....

    YanıtlaSil
  66. Herkese neşeli uğurlu mutlu ailesiyle huzur içinde tazyik hapsine maruz kalmadıkları hiç kimsenin borç ve taahüdünden cezaevine girmedikleri nice güzel günler geçirmeniz dileklerimle hayırlı cumalar dilerim.

    YanıtlaSil
  67. semih nasılsın abim yılmayan savaşcı

    YanıtlaSil
  68. millet ölmüş zaten ağlayanları yok

    YanıtlaSil
  69. cok haklısın kardeş fazla söze gerek yok artık

    YanıtlaSil
  70. Abim çok şükür de sizleri böyle gördükçe üzülüyoruz elimizden şu an için bişeyler de gelmiyor bilmiyorum ne yapıcaz...

    YanıtlaSil
  71. Günaydın arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  72. akp genel merkezine gidip benzin dökeceğiz üstümüze başka care kalmadı artık biri bunu yapmadığı sürece medyayı arkamıza alamayız

    YanıtlaSil
  73. akşam kimse yoktu abi sende yazmışsın ama

    YanıtlaSil
  74. Büyük geçmiş olsun Allah ta bizleri kurtarsın diyelim.

    YanıtlaSil
  75. Ben girdim buralarda internet sorunları var bir daha girdğimde kimse yoktu

    YanıtlaSil
  76. uyap bilişim sistemine girerek oradan kimlik bilgilerinizle giriş yapın hangi mahkeme olduğunu seçerseniz davanın detay kısmında her şey görünüyor.Banada açmışlardı ama bende beraat görünüyor.

    YanıtlaSil
  77. abi ben akşam maç bitene kadar burdaydım ama maç daha önemli olduğu için kimse katılmadı

    YanıtlaSil
  78. İsa
    Uğur kılınç ın yazısını başbakan dahil bütün bakan ve milletvekillerini mail atabilirmisin

    YanıtlaSil
  79. İsa bu işler zorlama ile olmuyor olsa idi bugüne kadar çözerdik zaten şimdi gönüllerini hoş tutup birlik olmaya çalışıyoruz birazda biz hoş görülü olup butür zamanlarda toplantı saatlerini yeniden ayarlayabiliriz

    YanıtlaSil
  80. anladım ama bence haftaya kadar akp genel merkezine gidp sesimizi duyurmamız lazım artık diyorum yarın cok geç olabilir yaz geldi okullar kapanıyor meclis tatile girmeden en azından erteleme getirselerde insanlar rahat bir nefes alsa diyorum

    YanıtlaSil
  81. Bizim en büyük sorunumuz şu :
    1.Bize hapiste olanlar destek veremiyorlar
    2.Yakalanması olanlar kaçıp destek veremiyorlar
    3.yakalanması olmayıp mahkemede davaları devam edenler işin farkında değiller umursamadıkları için destek vermiyorlar
    4.denetimliler biz işimizi garantiye aldık deyip onlarda siteye girmeyip doğal hayat sürecinde destek vermediler


    EE KİM KALDI DESTEK VEREBİLECEKLER


    Nasrettin hoca ne demiş damdan düşünce " Bana damdan düşeni getirin "
    Biz ne zaman damdan düşünce o zaman yandım Allah diyeceğiz.
    UMARIM İŞ İŞTEN GEÇMEZ

    YanıtlaSil
  82. abi bizim insanlarımıoz bu ucube yasayı kabullenmiş adalet bakanı boşuna demedi bu ceza türkiyeyi özgü diye

    YanıtlaSil
  83. Evet Gökhan kardeş sana katılıyorum.Ancak insanlarımızda haksız değil kime güvenecekler..Bir sürü paketler çıktı, içlerinden gerçek suçlular dahil herkesler yararlandı bir taahüdden hapis cezası alanlar faydalanamdı.Bir sürü kararalar teklifler önergeler vs. ne oldu? hiç....Bu konuyu ancak daha önce tecrübe etmiş işin yolunu yordamını bilen abilerimiz ablalarımız var.Onlar istese hazır bombanın fitilini bir ateşleseler görün bakın neler oluyor.Bu siteye giren siyasetende güçlü akıllı zeki insanlar olduğuna inanıyorum..Çoğu çaresiz mağdur güçsüz avukat kurbanı sesi soluğu bile çıkmayan insanlar değildir.Küçük balıkların yanında büyük balıklarında olabileceğini unutmayın...Çözüm işte bu zehir gibi, zeki ,yönlendirici vasfı bulunan lider büyüklerimizin abiler ablalar sayesinde olacaktır.Yeterki canları istesin bu olay çözülür.

    YanıtlaSil
  84. Ahmet bey size yerden göğe kadar katılıyorum da bir türlü BİR SONUCA VARAMIYORUZ yazıyoz çiziyoz esiyoz gürlüyoz bu kadar bir hep BABA ELİ BEKLİYORUZ BABAMIZ GELİP ELİMİZDEN TUTACAK DİYE.


    OYSA BİZ BABAYIZ KİMSE FARKINDA DEĞİL.

    YanıtlaSil
  85. ARTIK NE OLURSA OLSUN BİŞEYLER YAPILMASI GEREKLİ YOKSA HERŞEY YALAN BU YASAYI BUNLAR UMURSAMIYORLAR NASIL OLSA AĞLAYAN YOK DİYE

    YanıtlaSil
  86. AHMET KARDEŞ BU İŞİ ANCAK VE ANCAK BAŞBAKAN CÖZEBİLİR AMA İŞTE ANLAYIN ARTIK BİZLERİ SERMAYE OLARAK GÖRÜYORLAR

    YanıtlaSil
  87. 2 GÜNDÜR 4 ANA KONU ÜZERİNDE YOĞUNLAŞALIM DEDİK
    ORGANİZASYON VE DİĞER HER ŞEYİ DETAYLANDIRALIM DEDİK

    1.Hedef / AKP GENEL MERKEZİ /
    GBY Süleyman Soylu / NUMAN KURTULMUŞ olsun dedik
    2.Hedef / BAŞBAKAN LA RANDEVU GÖRÜŞME olsun dedik
    3 Hedef / BAYAN BAKAN VE MİLLETVEKİLLER olsun dedik
    4.Hedef / DİĞER SANSASYONEL EYLEMLER olsun dedik

    SES YOK KATILIMCI YOK

    ANKARA YA GİDİP ÇATIR ÇATIR HAKKINI SAVUNACAK KİMSE YOK NASIL OLACAK BİLEMİYORUM

    YanıtlaSil
  88. AYNEN DOĞRU İSA KİMLE OLACAK ya 10 kişi bulamıyoruz bırak 50 yi 100 ü

    YanıtlaSil
  89. gkhnc kardeşim ben yaklaşık bir senedir burayı takip ediyorum buraya yazmadım belki ama sayın adelet bakanım sadullah ergine fax yoluyla ulaşmayı başarabildim bulunduğum ilin vekiliyle direk telefondan görüştüm 1 saat önce arkadaşlar şuanda ak partinin kızılca hamamda istişare toplantısı var bildiğiniz bütün vekilleri arayıp gündeme getirmelerini sağlayın sayın aydınlıoğlu söz verdi konuyu gündeme getirecek ama sizlerde arayın verkillerinizi

    YanıtlaSil
  90. adalet bakanı sayın sadullah ergin için telefon mail yerine sadullah erginin dikkatine diye fax çekin onları okuyor

    YanıtlaSil
  91. sağ ol kardeş yüreğine saglık

    YanıtlaSil
  92. Arkadaşlar bu işi seslendirmenin tek yolu bize destek verenlerden ziyade destek vermeyenlerle veya bizden haberi olmaynlarla konuşmamız lazım bu yüzden belirli vekillerle takılı kalmayalım bütün vekilleri teker teker arayalım vekil sayımız belli hepsini arayalım kayıtsız kalmayacaklarına eminim

    YanıtlaSil
  93. arkadaşlar yazmayıpta okuyorsanız bulut arkadaşımızın dedğini bari yapın allah için insanlar için mnağdurlar için biz ne olursa olsun cumaya kadar bu ziyareti gerçekleştircez ben yapmayayıon nasıl olsa yapacak birileri var demeyin lü
    tfenm herkes elinden geleni yapsın artık

    YanıtlaSil
  94. tama kardeş ana sayfanın başında telefon numaraları var sıkıntı olursa buradan ilgileniriz desteğin için sağ ol kardeş

    YanıtlaSil
  95. arkadaşlar herkes takipte kimsenin siteyi terk ettiği yok

    YanıtlaSil
  96. ak partinin wep sitesi var oraya yazın ben yazdım sizde yazın

    YanıtlaSil
  97. aşagılarda uğr kılınç diye bi arkadaş var o cok doğru yazmış malesef bizleri içeride sahtekar üçkağıtçı görürler ama bi hırsız bi gaspçı bizlerden üstüündür herkes bunları düşünerekten elinden geleni yapsın bu iş öle basit olmayacak bu iktidar partisinin çoğu avukat bunlarda birbirilerini desteklerler bizim için en önemli sayın başbakandır bizzat ona ulaşmanın yollarına bakalım veya emine hanım başkada çare yoktur

    YanıtlaSil
  98. hangisi o bulut kardeş herkes yazsın oraya

    YanıtlaSil
  99. nerelerdesin ya görüşemiyoruz atilla afyondaki kanser eşimin amcaoğlunu kaybettik malesef gidemedik bu illet yasadan

    YanıtlaSil
  100. http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/default.aspx

    YanıtlaSil
  101. arkadaşlar istişare toplantıları başlamak üzere elinizi çabuk tutun 10 vekilden söz aldım devam ediyorum aramaya vekillerin numaraları sitede mevcut

    YanıtlaSil
  102. kimlerden aldın sözü bulut bilelim

    YanıtlaSil
  103. AKİM'e yaptığınız müracaat (130503-0269) numarasıyla kaydedilmiştir. Kaydınız, sonuçlandırılmak üzere ilgili merciye bildirilecek ve size geri dönülecektir. AKİM'e gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederiz. 0312 444 25 44 HERKES BAŞVURSUN NE KADAR ÇOK OLDUĞUMUZU BİLSİNLER

    YanıtlaSil
  104. http://basvuru.akim.akparti.or...

    YanıtlaSil
  105. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir suç oldu- taahüd ihlal Hangi ceza yasasında böyle suç var- Yapılan uygulama Türkiye'nin İSANINA chp genel başkanı

    YanıtlaSil
  106. Gbt sorgulaması herkese yapılıor yani öylemii?saolun cevabınız için.

    YanıtlaSil