Maraş Kararlarına Yapılan İtiraz Adalet Bakanlığı'nda

Taahhüdü ihlal denetimli serbestlik. kahramanmaraş cezaevi tahliye. Kahramanmaraş infaz Hakimi Abdullah Özer. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit YıldırımKahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yüzlerce taahhüt mağduru vatandaşı denetimli serbestlik kapsamında tahliye etmesinin ardından, farklı illerden yüzlerce arkadaşımız Kahramanmaraş'a gidip teslim oldu ve olmaya da devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın vicdanlı ve adil hakiminin, "Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçlar ve daha nitelikli suçlar işleyenlerin dahi bu yasadan yararlanır iken taahhüdü ihlal suçu gibi tazyik hapsi cezası ile cezalandırılan bu  kişilerin yararlandırılmaması kamu vicdanını yaralar" gerekçesiyle verdiği tahliye kararları, Barolar, Bankalar ve menfaat sahiplerini oldukça tedirgin etmiş olmalı.

        Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları elleri titremen rahatlıkla kanunu gerekçe göstererek tahliye ettiren hakim ve savcılarımız, tamamı yaşamlarında kasti bir suça bile bulaşmamış fakat ekonomik krizlerle bankaların fahiş faiz talepleri nedeniyle zor duruma düşmüş borçlarını ödeyemez hale gelmiş bu vatandaşlarımıza yapılan bu büyük bir haksızlığa karşı seslerini çıkarmamışlardır. 12 bin kişilik hakim savcı mesleğinden, sadece Kahramanmaraş infaz hakimliği ve yapılan itirazları ret eden Ağır Ceza mahkemesi başkan ve üyelerinin olması oldukça manidar.

        Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevinde bulunan taahhüt mağdurlarının da tahliye edilmesi üzerine  tüm barolar ilgili birimlere şikayete başlamıştır. Gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları işleyenlerin, tahliye edilmesine seslerini çıkarmayan aksine potansiyel müşteriler geliyor düşüncesiyle sevinenler, tazyik hapsinden cezaevinde bulunan vatandaşlarımızın tahliye edilmesi üzerine adeta ortalığı ayağa kaldırmışlardır. Kahramanmaraş barosu her gün, gazete ve yerel kanallara, tazyik hapsinden dolayı cezaevlerinde bulunan vatandaşların tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve ilgili birimlere şikayette bulunduklarını açıklamaktadırlar.

         Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, tazyik hapsine uygulanan denetimli serbestlik kararlarına itirazen Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvurmuş, 2. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı ret etmiş karar kesinleşmiştir. Bunun üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, Kanun yararına bozma için adalet bakanlığına başvurusunu yapmış ve gelecek sonucu beklemektedir.

        Bu yaşanan olaylarda bir başka vahim durum ise, Türkiye'nin çeşitli illerinden Kahramanmaraş'a teslim olan arkadaşlarımızın mahkeme kararlarının istenilmesinde çıkarılan zorluklardır. Kahramanmaraş infaz hakimleri ilgili İcra Ceza Dairelerinden mahkeme kararlarını istemektedir fakat bir şekilde bu mahkeme kararları onlarca kez talep edilmekle Kahramanmaraş İnfaz hakimliğine gönderilmektedir. Esasen gönderilmek istenmemektedir.

         Kimi arkadaşlarımız, süresi içinde teslim olmadığı için bir müddet kapalı cezaevinde tutsak edilme sorunu vardır. Bayan arkadaşlarımızın durumu da açıklığa kavuşmamıştır, bu haksız yasanın esas mağdurlarının da bayanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Cezaevlerinde bizlere umut bağlamış bekleyen binlerce dava arkadaşlarımız var.

        Kahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin vermiş olduğu tazyik hapislerine ilişkin kararlar şu anda Adalet Bakanlığındadır. Kahramanmaraş'a gidip denetimliden yararlanan ve çeşitli nedenlerle gidemeyen arkadaşlarımız için mücadele zamanıdır, gerek hakimimizin yanında olduğumuzu göstermek, gerekse bu haksızlığa dur demek için..

       Adalet Bakanlığının ilgili adresler aşağıdadır. Bu adreslere ulaşın arayın e-posta gönderin ve gönderilen e-postanızın ilgili makama sunulup sunulmadığı aşağıdaki numarayı arayarak teyit ettirin. Gönderilen e-postaların okunmadan silinmesine müsaade ettirmeyin.

Birol ERDEM           Müşteşar                0 (312) 419 13 42           berdem@adalet.gov.tr
Kenan ÖZDEMİR     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 26            kozdemir@adalet.gov.tr
Hasan DUDAKLI      Müşteşar Yard.       0 (312) 418 48 94           hasan.dudakli@adalet.gov.tr
Mustafa EROL         Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 45           erol_mustafa@adalet.gov.tr
Sefa MERMERCİ     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 28           smermerci@adalet.gov.tr
Metin KIRATLI        Ceza İşleri. G. Müd. 0 (312) 219 43 17 - 18     metin.kiratli@adalet.gov.tr

1.878 yorum:

  1. kemal kılıçdaroğlunun telini verdim kardeş gecen

    YanıtlaSil
  2. HAKİM ORDA OLMAZSA NE OLUCAK KARDEŞİM

    YanıtlaSil
  3. Sen kimsin aslanım kimsin sen.Derdin sıkıntın nedir senin.Ben sana nokta değil başka şey koyardım da burası yeri değil.Sen kimden yanasın kardeşim burdaki mağdurlardan yanamısın yoksa sistemin yobaz hale getirdiği avukatlardanmı.Perşembe günü ne koyuyorsun kime koyuyorsun.Benim senden daha uzun ellerim var diyordun ya işte birgün birisi çıkar o uzun elleri uygun yere yerleştirir.Uyarayım ben akıllı ol efendi ol siteyi rayından çıkarma.Hele beni raydan hiç çıkarma.Koydurmazlar koyarlar arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar kaç adet taahüde kadar denetimi serbestlik veriliyor bilen yokmu.

    YanıtlaSil
  5. HAKİM VE SAVCILARA SESLENDİ
    Konuşmasında hakimlere seslenen Kocasakal, "Güce boyun eğmeyin. Biat etmeyin. Korkunun esire olmayın, cesur olun. Hak ve adaleti hukuka göre karar verin. İnsanları delilsiz tutuklayıp hapislere atmayın. Yasaları eğip bükerek, silah gibi kullanmayın. Varsın sizi meslekten atsınlar biz yanınızda oluruz. Yoksa vicdanlarınızdan, aynalardan, çocuklarınız gözlerinden kaçamazsınız. Gizlenecek bir yeriniz yok Savcılara sesleniyorum. Cumhuriyetin ve toplumun savcısı olun. Avcı değil savcı olun. Kürsünün üstende olmak üstün olmak anlamına gelmez. Adil yargılama sizler için görevdir. Görevinizi yapın. Gizli tanıklar emniyetin ve mahkemelerin birer elemanı yardımcısı değildir. Ülkemizde gizli tanık terörü yaşamaktadır" dedi.

    "Maraş Hakimi" gibi olun diyor... 

    YanıtlaSil
  6. 12 03 2013 günü ben kahramanmaraştaydım bir bayan arkadaş vardı aramızda yatmadan geri döndü bence hiç vakit geçirmeyin gidin kardeşim allahn yardımcınız olsun inşallah

    YanıtlaSil
  7. Düne kadar bunlar değilimi o kadar vatandaşın kanlarını emdiler şimdi iyi oldular.... 

    YanıtlaSil
  8. koskoca türkiyede bi hakim daha çıkmayacakmı acaba dört gözle bekliyoruz

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım o konuşmanın  mahiyetini hiç anlamamışsın. O ergenekon, balyoz vs. davalarına bakan hakim ve savcıları kasdediyor. Baronun bir avukat örgütü olduğunu ve doğal olarak avukatların çıkarını savunduğunu taahhüt haciz gibi konularda cesur hakim istemeyeceğini bilmek için çok saf olmak gerekir. Ellerinden gelse o kahraman Kahramanmaraş hakimini bir damla suda boğarlar...

    YanıtlaSil
  10. http://haber.gazetevatan.com/12-milyon-kisi-icralik-oldu/522670/1/gundem

    YanıtlaSil
  11. bende ona cevaben  yorum kısmına yazdım okursalar

    YanıtlaSil
  12. Şimdi şu aşağıda bana küfreden vatandaşların IP numaralarını site yöneticisinden istiyorum.Bana küfreden aklını alacam diyenleri bir görelim bakalım.Cüneyt beyden ricam bu arkadaşların IP numaralarını sitiyorum yada bana küfreden arkadaşların cesaretleri varsa versinler şu adreslerinide kim kimin aklını alıyor görelim.Ben sahte isimle felan siteye girmem kimsede beni siteden kovmuş değil.Bu siteye daha dün dahil olan 2-3 ayda sitenin sahibiymiş gibi davranan aklıevvellere diyorumki az sakin olun ve boyunuzdan büyük laf etmeyin.Sora ben pişmanım gibi laflar fayda etmez

    YanıtlaSil
  13.  olmaz hepiz paranoyak olduk ablam bildigimizi yazıyoruz falcıda degiliz  git bizlerde orda degiliz yakın arkadaşım iki gün önce geldi vasveselenme

    YanıtlaSil
  14. "kinaye" yapmıştım, tabi ki "Maraş Hakimi" olsun derken kendi menfaatleri için "Maraş Hakimi" duruşu istiyorlar...

    YanıtlaSil
  15. sevgili cüneyt bey,
    muhteşem bir öncülükle kurdugunuz siteyi çökertmemek için yardımınızı bekliyoruz.,
    selamlar.

    YanıtlaSil
  16. abim sakinnnnnnnn  seni seviyommmm boşver

    YanıtlaSil
  17. bu kim artistmi

    YanıtlaSil
  18. Burada kaç kişiniz ve maalesef bu platformu idare etmeyi birlik olmayı bile beceremiyorsunuz. Mağdurlar uğruna daha ne kadar hakaret almaya devam edeceğiz, biri çıkar birilerini bahane eder bize hakaret eder, her hakaret edenin kapısınamı dayanacağız ne yapacağız, söyle bizde ona göre hareket edelim burayı çökertmeyelim,

    YanıtlaSil
  19. Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Normal tartışmalara kimsenin bir diyeceği olamaz ancak, her ne şekilde olursa olsun içinde küfür olan yorumlara elbetteki müsade edileceği düşünülemez. Ben şahsen bu gece görebildiğim tüm küfürlü yorumları sildim. Tüm arkadaşarımın bilgilerine ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Cüneyt bey size bana  hakeret eden aşağıdaki şahsın IP numarasını acilen istiyorum.bu şahısa bu tehditlerini bir soralım bakalım.Tabi bu şahıs internetkafeden siteye girmiyorsa.Fikret 35 denen arkadaşada diyorumki tebrik ettiğin şahıslardan birisinin yediği haltı görüyorsun değilmi.Kardeşim anlamadığınız çözemediğiniz şu,bu sitede fikirler çatışır ama asla kişiliklere hakaret edilmez yöneticilerde buna müsade etmezler.Fikrin benle aynı olmaz ama kime hakaret küfür ediyorsunuz yahu.Fikret kardeş lafım sana değil.Birde senle uğraşmayayım burda.Derdim sen değilsin derdim diğer şahıslardır

    YanıtlaSil
  21. çanakkalede red kararı geldi 7 gün içinde ağır cezaya itiraz dilekçesi yazacağız

    YanıtlaSil
  22. ben giderim arkadaşım ama bu sayı 10 kişiyi geçmez kimse gelmez 1 yıldan buyana gidemedik

    YanıtlaSil
  23. Tesadüfen sitenizi ve yazıları gördüm dilerim mail gönderdin adreslere dilerim bir faydam olur.
    geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  24. yakalaması olanlar nasıl girecek meclise girerken hüvüyet bırakacağızzzz.

    YanıtlaSil
  25. arkadaşlar  tahüt ihlali  olan  varsa k. maraşa  gitsinler ben gittim  temizlendim  korkmanıza gerek yok   bilgi almak isteyen arayabilir 05074624464

    YanıtlaSil
  26. arkadaşlar şu an  tahüte de  af  var ben de  bu afdan yararladım

    YanıtlaSil
  27. son günlerin en mantıklı ,en olumlu yorumu..teşekkürler sena.....

    YanıtlaSil
  28. biz kahramanmaraş hakimini tebrik ederiz ve haber yaptık ab türk haber ab tv antalya arayın yardımcı ollım 0242 2488222 0543 2181000

    YanıtlaSil
  29. artık millet kahramanmaraş deyil bulunduklrı yerden dilekce veseler taha iyi olcak umarım hükümet bu yorumları okuduyordur ab türk haber ab tv antalya arkadşlar biz basın olarak yanınızdayız 05432181000 ab gurup yönetim kurulu başkanı köksal selcik

    YanıtlaSil
  30. ne yazık sitenize girdim ama yaztıklarınızı fecde paylaşamıyorum o zaman neye yarar 

    YanıtlaSil
  31. Cüneyt bey Kahramanmaraş 2.ağar cezanın verdiği karar size ulaştı-mı?

    YanıtlaSil
  32. aile ve sosyal politikalar bakanı habertürkte tvitt @alicanturkoglu 

    YanıtlaSil
  33. tamam şimdi twett zamanı hadi arkadaşlar

    YanıtlaSil
  34.  hangi ilde yararlandın arkadaşım

    YanıtlaSil
  35. Evet geldi ama tarayıcıdan geçirmem lazım, tarayıcım yok haliyle 7 den sonra siteye atarım

    YanıtlaSil
  36. cenabı hak sizden sevdiklerinizden razı olsun inşaallah

    YanıtlaSil
  37. sevgili hasan abi bu sena kardeşimizden gelen yazıyı lütfen ak fikire yollarmısın.KARDEŞİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN YÜCE RABBİM İKİ CİHANDA MESUD ETSİN.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  38. sevgili arkadaşlar ben hatay ilinden erkan arslan;ben az önce kahraman maraş cezaevinden çıktım.giresunlu ibrahim kardeşimin vermiş olduğu cesaretle beraber soluğu maraş adliyesinde aldım ALLAH razı olsun ibrahim kardeşimden eğer bizleri bilgilendirmemiş olsa idi halen jandarma polis beni arıyor olacaktı .Dün girdim,şuan özgürlüğümün tadını çıkarıyorum 30 dakika oldu cezaevinden çıkalı :) isteyen arkadaşlar beni arayabilir telefon numaram
    0532 234 33 57

    YanıtlaSil


  39. arkadaşlar
    Adlİ Para Cezasi içinde geçerlimi lütfen cevap ?



    YanıtlaSil
  40. onlar ancak pkk lıları salarlar

    YanıtlaSil
  41. ben gerçekten inanamıyorum bu olanlara maraşta salınıyor fakat çanakkalede böyle birşey yok.bunun neresi adalet .bir insan taahhüdü ihlal ettiği için özgürlüğü elinden alınıyor.borcunu öde diyorlar bu insan ceza evinde borcunu nasıl ödeyebilir.ya geride kalan çoluğu çocuğu eli kolu bağlı kalıyor.bu yanlışlığın bir an önce düzelmesi gerekiyor.
     

    YanıtlaSil
  42. sanırım siz babamlarla birlikte çıktınız ozaman :) çok şükür bitti...ancak sanırım hakim 1 dosya için veriyor diğerleri ne olacak onu anlayamadım

    YanıtlaSil
  43. arkadaşım daha önce chp millet vekili sinan aygün ayrıca mhp den de bir millet vekili meclise önerge verdi ama sayın akp (şimdilerde pkk yandaşı olan) kabul etmediler çek için yasa çıkardılar kendi zenginleri kurtarmak içindi ama taahhüt çüler gariban partiye faydası olmaz zihniyetleri bu

    YanıtlaSil
  44. herkese iyi akşamlar dün aysen ablamında dediği gibi babam hafta sonu yakalanarak 10 gün izin aldı ve ilk iş maraşa gitmek oldu...sağolsunlar tüm personel çok ilgiliymiş dün sabah teslim olmuştu ve yaklaşık 2 saat önce tahliye edildiler....imkanı olanlar gitsin...sadece şuan anlamadığımız Hakim bey 1 dosya için bu kararı veriyor ancak tüm aramalar kalkıyor...3 ay denetimli...ancak diğerleri ne olacak onu hiç mi bilemiyorum şuan...belki tamamen kalktı belki de 3 ay bize zaman kazandırdı...bilemiyorum

    YanıtlaSil
  45. Evet arkadaşlar Hakim 1 dosyaya karar veriyor...sanırım infaz sıraya konduğu için bu 3 ay yakalama fln yok...ola ki bu karar yayılır da kabul görürse tek tek dosyalar için bu işlemi yapmak gerekiyor...eğer tek dosyanız var ise bu fırsatı kaçırmadan gidin....

    YanıtlaSil
  46. Kahramanmaraş'a bugün sabah teslim olan 3 bayan arkadaşımız az önce tahliye edildi..  

    YanıtlaSil
  47. Bu maraş işi çok arkadaşımız için iyi oldu ama genel mucadele için lastığın havası kaçtı gazı kaçtı iyi olmadımı acaba ?

    YanıtlaSil
  48. Cüneyt Bey Merhaba, 10 günlük süreyi kullanmadım henüz, şuan sigartalı bir işte çalışmıyorum, ssk ve bağkurumda yok, maraşa gidip teslim olsam tahliye edilirmiyim...

    YanıtlaSil
  49. CÜNEYT BEY
    Adlİ Para Cezasi içinde geçerlimi lütfen cevap ?

    YanıtlaSil
  50. Tahliye olmana ssk ve bağkur engel değil yalnızca denetimli olduğun bölgeye belirtilen zamanlarda imza veriyorsun.

    YanıtlaSil
  51. Kardeşim gözün aydın geçmiş olsun Darısı diğer arkadaşlarımıza..

    YanıtlaSil
  52. kamu kurumlarında çalıştırıyorlarmış doğrumu acaba

    YanıtlaSil
  53. bagkur veya sigortn yoksa çalıştırıyorlar

    YanıtlaSil
  54. Günde 4 saat olarak duydum .Ne derece doğru bilemiyorum.Buna Cüneyt bey daha iyi açıklık getirir sanırım.

    YanıtlaSil
  55. Tamam yollarım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  56. buarada Alanya da bu itirazı yapan ilk kişi bizmişiz. Henüz emsal kararla ilgili bir itiraz infaz hakimliğine gitmemiş.

    YanıtlaSil
  57. tahliye olan bayan arkadaşlar 10 günlük süreyi kullanmışlarmıydı cüneyt bey iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  58. Eşim Alanya L tipi açıkcezaevinde 1 aydır yatıyor. 4 şubatta teslim oldu, 1 ayı dolunca 5 gün izne çıkardılar eve. Toplamda 3 ay yatacak. Dün Alanya Adliyesine dilekçe verdik, K.Maraşta ki davayı emsal gösterdik. Bekliyoruz bakalım, eşim yarın tekrar teslim oluyor izni bitti. Ayrıca dilekçe için hangi avukata gittiysek yazmadı, 'Yazmam beni tefe koyarlar bindiğim dalı kesemem biz icra davalarından para kazanıyoruz' dedi. Hiç bir avukat yazmadığı için arzuhalciye yazdırdık usulünce olsun diye. Avukatların hepsi bu karardan dolayı isyanda, haber dalga dalga yayılıyor. Umarım bizde lehimize bir karar görürüz. Bilgiize...

    YanıtlaSil
  59. Değerli bu dava üzerine çabalayan arkadaşlar.YİĞİT BULUT a mail çekmenizi öneriyorum.saygılarımla dışardan biri olarak

    YanıtlaSil
  60.  sn çiçek bu itirazın sonucunu forumda yayınlarsan seviniriz

    YanıtlaSil
  61. inşallah abi sağol teşekkürederim tez zamanda tamamen kurtulmamız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  62. geçmiş olsun kardeşim allah birdaha göstermesin inşallah başka bir bela çıkmadan bu ucube yasa ortadan kalkar

    YanıtlaSil
  63. kanal 24 sansürsüz programı

    YanıtlaSil
  64. antalyadan toplanan kişiler 2 b arazileri için chp nin grup toplantısına katılmış ve kürsüde konuşma yapmışlardır onlar toprağı ucuza almak için mücadele veriyor davasına sahip çıkıyor şimdi kendi kendime soruyorum biz özgür olmadıkça elimizdeki kelepçe çıkmadıkça her birimize konya ovasını verseler ne olur. bizim özgürlüğümüz arsadan değerliyse biz niye sesimizi mecliste duyuramıyoruz

    YanıtlaSil
  65. Değerli arkadaşımız kullanmamışlardı. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  66. icra dosyasından kazanılan bir paraya hangi vicdan para kazanıyorum diyebiliyor... Allah'a şükür mesleğimiz avukat falan değil...

    YanıtlaSil
  67. Değerli arkadaşımız, hayırlara vesile olsun. Sizde; hiçte azımsanmayacak kadar emek vermiş olanlardansınız. Gözünüz aydın. Darısı tüm arkadaşlarımıza ve saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  68. çok teşekkürederim Hasan Abi....ama bitmedi bunun farkındayız 1 den fazla dosyası olanlarda bu iş bitti demesin...3 ay müddet kazandık diyelim...Allah tüm mağdurlara bu işin bitmesini nasip etsin...buradayım sonuna kadar

    YanıtlaSil
  69. Cüneyt bey ben kahraman Maraştaki 21 kişilerden biriyim adalet bakanı müsteşarlarından soyadı özdemir olanın akrabasıydı belki işinize yarayabilir müsteşarımız ordu Fatsalı idi..

    YanıtlaSil
  70. hic bir  şehirdeki hakimler emsal  kararı  kabul etmiyor arkadaşlar  bende  maraşa  gidip  teslim oldum  hemende  cıktım  bilgi  almak isteyen arkadaşlar 05074624464

    YanıtlaSil
  71. ben çanakkale'de yaşıyorum;abim tır şöförüdür, büyük bir trafik kazası geçirdi çok şükür sağ kurtuldu fakat 19 aydır çalışamıyor iki bacağındada sayısız kırıklar var,eski eşine olan nafaka borcunuda çalışamadığı için haliyle ödeyemedi ve eski eşi mahkeme açıp içeri attırdı, o halde abimi içeriye aldılar ve durumu hiç iyi deil. açık cezaevinde zor durumda tek başına ayağa bile kalkmakta sıkıntı yaşıyor. tanzik yasasından yararlanma şansı var mı acaba?yetkililere sesleniyorum, milletvekillerine sesleniyorum ne olur biri yardım etsin.

    YanıtlaSil
  72. çanakkale açık cezaevinde yatmakta olan abimin adı: MEHMET ÇİL. allah rızası için bir yetkili el uzatıp yardım etsin.

    YanıtlaSil
  73. selamun aleykum arkadaslar ben gel dim

    YanıtlaSil