İcra Memurları Mesai Yapmaya Başladı

Evlere haciz, yargı reformu
Yaşanan olumsuz hava şartlarına aldırmayan Alanya Adliyesi İcra müdürlüğü evlere haciz işlemlerini gece gündüz demeden gerçekleştiriliyor. İcra memurları kar kış demeden ev ev dolaşıp evden eşya kaldırıyor. Yediemin depoları ise durumdan oldukça memnun.

Borçlu ile aynı evde yaşayan insanların kullandığı eşyaların haczedilip muhafaza altına alınmasını yasaklayan kanun tasarısının mecliste görüşülmesi gecikince olan borçsuz ve suçsuz çocuk ve kadınlara oldu. Kanun yasalaşmadan önce son bir kez daha ev haczi yapabilmek için icra daireleri evlere gitme yarışına girdi. Yaşanan olumsuz hava şartlarına aldırmayan icra memurları kar kış demeden ev ev dolaşıp eşya kaldırıyor.

GECE GÜNDÜZ DEMİYORLAR
Haciz ve icra yapmaya zaman yetmediğini bildiren icra memurları ise sabahtan akşama, hatta gece yarılarına kadar haciz yaptıklarını, yoğunluk nedeniyle karakollardan yeteri kadar polis desteği alamadıklarını belirttiler.

OLAN ÇOCUKLARA OLUYOR
Haciz mahallinde özellikle çocuk odalarındaki çalışma bilgisayarı ve çalışma ekipmanlarını hedef alan icra memurları ayrıca buzdolabı, ocak, mikrodalga, koltuk takımı ve çamaşır makinasını muhafaza altına alarak evdeki yaşamı durma noktasına getiriyor. Yediemin depoları ise durumdan oldukça memnun: muhafaza altına alınan eşyaların 1 yıllık kira parası peşin yatıyor , satılmayan yada sahip çıkılmayan eşyalarda onlara kalıyor. Bu arada bazı yediemin depolarının eski ve hantal eşyaları yer yok bahanesi ile kabul etmedikleride söyleniyor.

GÖZLER KOMİSYONDA
Mevcut sıkıntılara dur diyebilmek için icra iflas kanunu yasa taslağının biran önce kanunlaşması gerekiyor. Yargıda 3.reform paketi adı altında meclise sevk edilen icra iflas kanunundaki yeni düzenlemeler şuan TBMM Adalet Komisyonu gündeminde ve sonuçlanmak üzere. Uzun tutukluluk süreleri gibi farklı yasa taslaklarınıda barındıran yargıda 3. reform paketinin çıkması ile adliyeleri tıkayan ve işlemez hale getiren 2 milyon dosya tasviye edilmiş olacak
ALANYA HABER

3 yorum:

  1. antalya büyükşehir tv olarak bu yasasını bir an önce cıkması gerekdini düşünüyoruz borca kimse habis yatmacak deniliyor ama icra anın da evin ve iş yerin eşyaları gitmesin diye tahütde bulunuyor peki ya sonra ceza evi icra iflas taslgı ve yargıyı hızlandıran paket biran önce cıkmalı ABTV

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Üstün19 Aralık 2013 11:50

    Sayın Aslan12, dediğiniz gibi diğer tarafada yazdım şimdi.

    Ev konusuna gelince evet sadece 1 evimiz mevcut, peki bu şerh hacizi veya satış olursa bunu engeler mi ?

    Ayrıca Avukat sanırım 2007 yılında bizi tapu dairesine borcu kabul etmemiz için götürdü ve imzalattı.

    YanıtlaSil
  3. Benim çoçuklarım 3. ve 5. sınıfa gidiyorlar. Alacaklarımızı alamadık. Eşim ticaret yapıyor. Hiçbir mal varlığımız yok. Evimzideki eşyalarımızı buzdolabımızı,televizyonumuzu, koltuklarımızı alırsa biz ne yer ve ne içeriz??? Nerede otururuz ve ne izleriz. Şuanda eşim tahhüdü ihlaldan cezaevinde yatıyor. Çok madur durumdayız. Çocuklarımın ve benim psikolojim bozuldu. Allah böyle bir şeyi düşmanımın bile başında getirmesin... Buradan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN a sesleniyoruz. Kaç kişinin hayatı söndü. Evdeki benim ve benden başka ev hanımı ve çocukların hiçbir suçu yok ne olur bu ev eşyalarına haciz artık kalksın ve onlarca insan madur olmasın Tahhüdü ihlaldanda af çıkmasını ve eşimin ve tüm mahkumlar özgürlüklerine kavuşup eşimin bizim başımıza geçmesini istiyorum. İnşallah dediklerim kabul olup Tahhüdü ihlala af gelip Ev eşyalarına haciz kalkar...SAYGILARIMLA...(Mersin_Silifke)

    YanıtlaSil